Dow Jones>Στο 25% ο ΣΥΡΙΖΑ



Ανεβαίνει η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ τρεις μέρες μετά το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής και πλέον θεωρείται ως το δημοφιλέστερο κόμμα στη χώρα, σύμφωνα με εσωτερικές δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, πηγές των δύο κομμάτων ανέφεραν ότι βλέπουν πλέον το ποσοστό στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%, ήτοι 7,2% υψηλότερο από το 16,8% που εξασφάλισε στην εκλογική μάχη της Κυριακής. Οι πηγές δεν ανέφεραν τα αντίστοιχα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
 


Πηγή:www.capital.gr

Tο σχέδιο «Ελληνική κρίση» - H μυστική «λύση» των Rothschild για το ελληνικό «πρόβλημα».


Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 18 Μαΐου 2008. Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πτώχευση, προκειμένου να "δημιουργήσει" το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να "βρει" τη "λύση" σύντομα. 


από τον Jean d'Eau, Βουδαπέστη (Henrymakow.com) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣΜασονίας στη Βουδαπέστη μου είπε τι έρχεται όσον αφορά την ελληνική κρίση.
Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους σε πτώχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να "δημιουργήσει" το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να "βρει" τη "λύση" σύντομα.


Η Ελλάδα επιλέχθηκε επειδή συμβολίζει την Ευρώπη (κανείς στην Ευρώπη δεν νοιάζεται για χώρες όπως η Ουγγαρία ή η Εσθονία) και επειδή η οικονομία της ήταν σχετικά εύκολο να καταστραφεί, αφού παραιτήθηκε από το δικό της νόμισμα.
Οι ευρωπαίοι «ελίτ» χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πείσουν τις χειραγωγούμενες μάζες, (‘sheeple’ = άνθρωποι - πρόβατα) ότι αν το ελληνικό πρόβλημα δεν λυθεί, η Νότια Ευρώπη θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα προκαλέσει την κατάρρευση ολόκληρου του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατά συνέπεια την πτώχευση του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας. 

Το «πρόβλημα» είναι ότι η λεγόμενη Ευρωζώνη (όπου το νόμισμα του ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα) είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει από τότε που τα ευρωπαϊκά κράτη του Νότου (καθώς και αυτά της Ανατολικής Ευρώπης) δεν μπορούν να στηρίξουν την οικονομία τους, εφόσον δεν μπορούν να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, προκειμένου να ενισχύσουν τις εξαγωγές και τον τουρισμό (που τώρα καταπίνονται από το ευρώ.)

Εδώ είναι που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της παγκοσμιοποίησηςέπαιξαν τον ρόλο τους στην αποδυνάμωση της δικής τους οικονομίας με κάθε τρόπο, αλλά η σημερινή "παγκόσμια ύφεση" που προκλήθηκε από τους Χαζάρους διεθνείς τραπεζίτες ήταν το κύριο μέρος του σχεδίου να φέρει τις νότιες και τις ανατολικές ευρωπαϊκές οικονομίες σε ένα οριακό σημείο, όπως και να εξασθενήσει την αμερικανική οικονομία και να φέρει την κατάρρευση της κινεζικής, της ινδικής και της ρωσικής οικονομίας.

Η «μόνη λύση» σύντομα πρόκειται να προταθεί σύντομα από την ΕΕ είναι να καταστείλει τις εθνικές φορολογικές και δημοσιονομικές πολιτικές στην Ευρώπη και να τεθεί ένας κεντρικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να στείλουν το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα των φορολογουμένων τους σε μια κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνησηενώ και οι εθνικοί προϋπολογισμοί θα πρέπει να καθορίζονται από αυτήν την κεντρική κυβέρνηση.
Πρόκειται να είναι λίγο πιο περίπλοκο, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές εθνικές κυβερνήσεις θα πάψουν να υπάρχουν. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ανακοινώσει την "απαραίτητη" δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού στρατού για να ταιριάζει με την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.
 

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι διεθνείς τραπεζίτες είναι πράγματι κυρίως ευρωπαίοι τραπεζίτες (Rothschild και λοιποί.) Και αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκέφαλοι πίσω από την ανθρωπογενή παγκόσμια ύφεση (όπως ακριβώς είναι πίσω από την απάτη της «υπερθέρμανσης του πλανήτη».)



Έτσι, η ευρωπαϊκή «ελίτ» είναι τώρα στο δρόμο για να γίνει πιο ισχυρή από τη παραδοσιακή αμερικάνικη "ελίτ". Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πραγματικό υπερκράτος (κεντρική φορολογία και δημοσιονομική πολιτική) με ένα πραγματικό σούπερ στρατό (τον επερχόμενο ευρωπαϊκό στρατό). Στη συνέχεια, οι Αμερικάνοι «ελίτ» θα αναγκαστούν να συγχωνεύσουν τις ΗΠΑ στην ΕΕ και όχι το αντίθετο, όπως θα ήθελαν.

Η προκύπτουσα «Ένωση» (αυτή είναι η προβλεπόμενη ονομασία) θα είναι μια αυτοκρατορία που θα διοικείται από τις δυνάμεις του χρήματος των οποίων οι πρόγονοι κυβέρνησαν την χαζαρική* αυτοκρατορία εκείνη την εποχή. Αν κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» είναι πλαστά, ας περιμένει έως ότου το σχέδιο εκπληρωθεί και θα ξυπνήσει σε ένα κόσμο των «Σοφών της Σιών». Εκτός βέβαια αν η Αμερική, η Κίνα ή η Ρωσία μπορούν να σταματήσουν την άνοδο της νέας χαζαρικής αυτοκρατορίας.
 

Ο Evelyn de Rothschild ζητάει παγκόσμιο νόμισμα 

Ακολουθεί το απόσπασμα από την συνέντευξη που έχει σχέση με το παγκόσμιο νόμισμα σε κινεζική τηλεόραση:

Rishaad Salamat (δημοσιογράφος): Sir Evelyn, τι λέτε για την κατάσταση με το RMB; (Το Ρεν Μιν Μπι – RMB είναι το νόμιμο νόμισμα της Κίνας. Το εκδίδει και το διαχειρίζεται η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας). Μιλήσατε για το αποκαλούμενο νομισματικό πρόβλημα - εννοώ, βλέπετε την ημέρα μέσα στα επόμενα πέντε έτη, όπου θα είναι πλήρως μετατρέψιμο και ευέλικτο;
Evelyn de Rothschild: Καλά, μιλάτε με κάποιον που είναι αρκετά μεγάλος. Αν είμαι εδώ ακόμα σε πέντε χρόνια, θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτή είναι η περίπτωση. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να προχωρήσουμε προς αυτήν την ευκαιρία, και νομίζω ότι η πρόκληση είναι εάν θα πρέπει επίσης να προχωρήσουμε προς ένα παγκόσμιο νόμισμα. Επειδή η πολυπλοκότητα της κερδοσκοπίας και του νομίσματος έχει προκαλέσει αρκετές ενοχλήσεις - όχι μόνο μεταξύ των εθνών που συναλλάσσονται, αλλά και μεταξύ των ατόμων. Αλλά δεν είναι για μένα να πω πως αυτό θα συμβεί, αλλά νομίζω ότι ο καθένας που ξέρει πώς να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις έχει πολύ επίγνωση του προβλήματος που χρειάζεται να ξεπεραστεί.
Δείτε το βίντεο:





3ος παγκόσμιος πόλεμος στα βάθη του ορίζοντα

Henry Kissinger: "Αν είστε ένας απλός άνθρωπος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο"
Τη δική του ερμηνεία στα γεγονότα που έρχονται έδωσε ο Χένρι Κίσινγκερ μιλώντας στην “The Daily Squib”. Σε συνέντευξή του τόνισε: «Οι ΗΠΑ χτυπούν εμμέσως τη Κίνα και τη Ρωσία ενώ το τελευταίο χτύπημα θα είναι απέναντι στο Ιράν που είναι και ο βασικός εχθρός του Ισραήλ. Δώσαμε (οι ΗΠΑ) το δικαίωμα στην Κίνα και τη Ρωσία να αυξήσουν τη στρατιωτική τους δύναμη. Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι σκληρός και ο νικητής μόλις ένας, εμείς.
Η Ε.Ε γνωρίζει καλά τι έρχεται και βιάζεται να δημιουργήσει ένα σχηματισμό τύπου υπερ-κράτους που θα τις δώσει ευκαιρίες αλλά κυρίως θα εγγυηθεί την επιβίωσή της».


«Αν είστε ένας απλός άνθρωπος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να μετακομίσετε στην επαρχία ζώντας σε φάρμα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και όπλα για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των πεινασμένων. Αν ανήκετε στην ελίτ τότε θα υπάρχουν για εσάς ειδικά καταφύγια, ωστόσο και σε αυτά θα υπάρχει κίνδυνος».
«Το σχέδιο είναι να καταληφθούν πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους. Είναι βέβαιο ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν θα το επιτρέψουν και κάποια στιγμή θα παρέμβουν. Αν όλα πάνε όπως τα θέλουμε η μισή Μέση Ανατολή θα γίνει Ισραηλινή».
«Από τις στάχτες του πολέμου θα οικοδομηθεί μια νέα κοινωνία, μία υπερδύναμη και μία παγκόσμια κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ έχουν όλα όσα χρειάζονται ώστε να είναι αυτή η μοναδική υπερδύναμη».Ο Χένρι Κίσινγκερ είναι σήμερα 89 ετών, με ότι αυτό συνεπάγεται...


*Σχ. ΚΟ: Επεξήγηση περί Χαζάρων: Η κατεστημένη άποψη υποστηρίζει πως όλοι οι Εβραίοι στον κόσμο είναι το ίδιο, μία και μοναδική «φυλή», την οποία και «επέλεξε ο Θεός». Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν στη Γη δύο ευδιάκριτες ομάδες Εβραίων. Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι, που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική και την Ισπανία και οι Ασκενάζι Εβραίοι, που προέρχονται από την ανατολική Ευρώπη. Οι Σεφαραδίτες, κατά κοινή παραδοχή, κατάγονται από τους αρχαίους Εβραίους, που περιγράφονται στη Βίβλο. Είναι σημιτικής καταγωγής και συνεπώς φυλετικά συγγενείς με τους Αραβες: η μόνη διαφορά τους είναι η θρησκεία. Αντίθετα οι Ασκενάζι Εβραίοι, που αποτελούν και το 90% των σημερινών Εβραίων, έχουν μυστηριώδη καταγωγή. Σύμφωνα με αρκετούς ιστορικούς οι Ασκενάζι Εβραίοι δεν υπήρχαν πριν από 1200 χρόνια. Το μυστήριο της εμφάνισης των πολυάριθμων Ασκενάζι Εβραίων της ανατολικής Ευρώπης ξεδιαλύθηκε, όταν οι ιστορικοί απέδωσαν την προέλευση τους στον εξιουδάϊσμό των Χαζάρων, μιας τουρκικής φυλής που ίδρυσε για αρκετούς αιώνες μια ισχυρή μεσαιωνική αυτοκρατορία μεταξύ Κασπίας και Μαύρης Θάλασσας.

 


Read more: http://www.oparlapipas.com/#ixzz1uQBVBrJa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το φάντασμα του… Τσίπρα πλανάται πάνω από την Ευρώπη


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το φάντασμα του… Τσίπρα πλανάται πάνω από την ΕυρώπηΈνα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ευρώπη. Δεν είναι το φάντασμα που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο. Είναι το φάντασμα του Τσίπρα.
Για όσους δεν καταλάβατε ακόμη, η Ευρώπη ολόκληρη – η Ελλάδα σίγουρα – κινδυνεύει από την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι έφτιαξαν με επιμέλεια τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πάει κατά διαόλου. Η χώρα δεν θα είναι η ίδια. Το τιμόνι της δεν θα είναι στα στιβαρά χέρια της Τόνιας Αντωνίου, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του καπετάνιου του Τιτανικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η καρέκλα της εξουσίας δεν θα τρίζει πια, κάτω από το πολιτικό βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Άκης δεν μπορεί πια να βοηθήσει γιατί είναι φυλακή. Η ευρωπαϊκή προοπτική του Σαμαρά που ατένιζε την Ευρώπη στα προεκλογικά σποτ από τα παράθυρα της Αγιά Σοφιάς απειλείται να ακυρωθεί. Ο δε Καραμανλής, δεν θα μπορεί να αρθρώσει στο μέλλον ούτε τις 15 λέξεις που είπε μέσα σε 3 χρόνια. Ακέραιοι άνθρωποι όπως ο Παυλίδης, ο Μπασιάκος, ο Δούκας, κάτι κουμπάροι μετά του Παναγιώτη Ψωμιάδη, δεν θα μπορούν πια να προσφέρουν. Όλα θα παραδοθούν στο χάος.
Ποιο είναι το χάος; Φαντάζομαι οι άνθρωποι θα έχουν μισθούς πείνας, οι συντάξεις δεν θα υπάρχουν, οι νέοι θα είναι άνεργοι, οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια, δεν θα υπάρχει όραμα και προοπτική, η χώρα θα καταρρεύσει.
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν τώρα. Το χάος είναι εδώ. Τρία χρόνια τώρα. Με τα μνημόνια και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Μπροστά δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο χάος. Σε λίγο θα βγάλουμε τα κονσερβοκούτια (αυτά που δεν έβγαλαν οι κομμουνιστές της ψυχροπολεμικής προπαγάνδας) και θα σφαζόμαστε μεταξύ μας για να μοιράσουμε τα λίγα που έχουν απομείνει. Τα μνημόνια ρίχνουν την χώρα στην ύφεση και στη συνέχεια η ύφεση χρησιμοποιείται για να παρθούν άλλα μέτρα. Γιατί το κάνουν αφού δεν βγάζει πουθενά; Δεν γίνεται αλλιώς θα πουν οι αυτοαποκαλούμενοι «ευρωπαϊστές».
Θέλω να δείξουν τα πρακτικά ενός μόνο υπουργικού συμβουλίου στο οποίο πραγματικά εξέτασαν μια άλλη πρόταση για την Οικονομία εκτός από την Τρόικα και τα επιχειρήματα με τα οποία την απέρριψαν ως μη πραγματοποιήσιμη. Μία μόνο. Δεν υπάρχει γιατί δεν εξέτασαν ποτέ καμιά άλλη πρόταση. Μας έβαλαν στο ΔΝΤ γιατί έτσι ήθελαν.
Υποστήριξαν με κάθε τρόπο, πως αυτό είναι το καλύτερο για την Ελλάδα και δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Να, όμως που στις πρώτες τους μετεκλογικές δηλώσεις Σαμαράς και Βενιζέλος, για να αποφύγουν τον «σκόπελο Τσίπρα» υποστήριξαν πως πρέπει να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση. Μια επαναδιαπραγμάτευση που πριν από τη απειλή των εκλογικών αποτελεσμάτων, υποστήριζαν πως δεν μπορεί να γίνει.
Ουρλιάζουν στα κανάλια πως απειλούνται οι Τράπεζες και η ρευστότητα. Πως ο Στρατούλης θα εθνικοποιήσει τις καταθέσεις .Ποιά ρευστότητα και αποθεματικά των Τραπεζών; Ποτέ δεν υπήρξαν. Οι Τράπεζες χωρίς κανένα θεσμικό έλεγχο, έπαιρναν τις καταθέσεις των καταθετών, (αυτές που θα πάρει ο Στρατούλης) και με αυτές έδιναν δάνεια στους ανθρώπους τους και σε δικές τους Offshore εταιρείες, οι οποίες μετά εμφανίζονταν να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Δεκάρα τσακιστή δεν έβαλαν ποτέ. Καταχράστηκαν χωρίς έλεγχο τις καταθέσεις του κόσμου.
Δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω υπέρ του Τσίπρα, του Κουβέλη ή του Καμμένου. Απλώς θεωρώ κατάντια για την Δημοκρατία να γυρνάμε στην δεκαετία του 50,όταν ο φόβος μην μας πάρουν οι κομμουνιστές τις περιουσίες και τις γυναίκες μας, χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το παρακράτος και να γίνουν οι άνθρωποι υποχείρια. Αυτή η «Δημοκρατία» των εκβιασμών, δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τους «εθνικούς» κλέφτες. Αυτές οι τεχνητές απειλές δημιούργησαν την Ελλάδα της υποτέλειας, της Ψωροκώσταινας και τελικώς της αναξιοπρέπειας.
Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας μπορεί και πώς, να κυβερνήσει, αλλά ξέρω καλά, όπως όλη η χώρα ποιοι μας κυβέρνησαν και πώς. Κυβέρνησε ο Άκης, ο Τσουκάτος, ο Ρουσόπουλος με τις ευλογίες του Εφραίμ και το απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου και δεν μπορεί ο Τσίπρας ή ο Παπαδημούλης; Φοβόμαστε μήπως μας ρίξουν στο χάος; Και το λένε την ίδια ώρα που χάρισαν δισεκατομμύρια στους Γερμανούς των υποβρυχίων και στη SIEMENS;
Να σας το πω χοντρά; Κυβέρνησαν πρωθυπουργοί που έπαιζαν playstation στου Μαξίμου και φόραγαν βραχιολάκια ισορροπίας Power Balance και δεν μπορούν αυτοί που έχουν ένα άλλο προβληματισμό; Μπορούσαν υπουργοί που έκαναν τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, τους εκλογικούς νόμους, τους νόμους που αμνηστεύουν κλέφτες, υπουργοί που ήταν οι ίδιοι κλέφτες και δεν μπορούν άλλοι;
Γιατί; Γιατί δεν είναι όσο “ευρωπαϊστές” όσο θέλουν τα κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα; Απέναντι στα φαντάσματα που επικαλούνται ως επικίνδυνα, προτιμώ την πραγματικότητα που είναι ξεκάθαρη. Μπορούσαν όλοι αυτοί τόσα χρόνια και δεν μπορούν οι άλλοι; Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του.
Γράφει ο Κ. Βαξεβάνης για Το κουτί της Πανδώρας

Η ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - video

"Αξιοποίησαμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τη διερευνητική εντολή Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα, μια κυβέρνηση της αριστεράς. Αύριο θα επιστρέψουμε την εντολή και ακολούθως θα συμμετάσχουμε σε όποια διαδικασία προβλέπει το Σύνταγμα", είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην....
ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας επιτέθηκε έντονα σε Βενιζέλο και Σαμαρά, ενώ αιχμές άφησε και κατά της Αλέκας Παπαρήγα.


"Η πρότασή μας έχει μια ευρεία κοινωνική στήριξη αλλά μια ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη. Θα επιμείνουμε να βρισκόμαστε στην 1η γραμμή των αγώνων μέσα & έξω από Βουλή για να γίνει η λαϊκή κρίση ", τόνισε. 


Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι "μιλoύν τη γλώσσα του χαρτοπαίχτη": 
"Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος μιλούν τη γλώσσα της μπλόφας. Εμείς επιμένουμε να μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας και γι αυτό κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια. Ότι είπαμε προεκλογικά, λέμε και μετεκλογικά", είπε.


"Είδαμε τις τελευταίες ημέρες αυτούς που μια μας αγαπούν και μια μας μισούν να δημιουργούν κλίμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ανεύθυνη δύναμη, παραποιήσαν ακόμη και δηλώσεις στελεχών μας, αδιαφορώντας ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας μας.Τους ενδιαφέρει να διαφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα", υπογράμμισε στη συνέχεια.


Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις επιστολές που ζήτησε από Βενιζέλο και Σαμαρά, με τις οποίες θα απέσυραν τις δεσμεύσεις που είχαν λάβει για εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου:


"Τους έχει πιάσει ένας παράφορος έρωτας μαζί μας. Τους θέσαμε το εύλογο ερώτημα: σε ποιο πρόγραμμα θα μας στηρίξετε; Στο πρόγραμμα των δεσμεύσεων σας ή στη βάση της λαικής ετυμηγορίας του λαού που ακυρώνει αυτές τις δεσμεύσεις. Όταν εννοούσαν στήριξη εννοούσαν που έχει ο κρεμασμένος από το σχοινί που κρεμιέται", επισήμανε.


"Να συνειδητοποιήσουν ότι οι υπογραφές τους δε δεσμεύουν ες αεί τον ελληνικό λαό, γιατί μπήκαν ερήμην του ελληνικού λαού. Δε ζητήσαμε επιστολές μετάνοιας. Ζητήσαμε επιστολές ειλικρίνειας. Να σταματήσουν να παίζουν κρυφτούλι πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού. Θα έπρεπε να το είχαν κάνει από μόνοι τους από την επόμενη ημέρα", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, χρησιμοποιώντας μάλιστα μια χαρακτηριστική φράση: "Όπως στη ζωή δεν υπάρχει ολίγον έγκυος έτσι και στην πολιτική δεν υπάρχει ολίγον μνημόνιο".


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι η άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και ευχαρίστησε για τη στήριξή του τον Μίκη Θεοδωράκη, την Λούκα Κατσέλη, τους Οικολόγους Πράσινους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Φώτη Κουβέλη, για τον οποίο όμως είπε ότι αν η "θετική ανταπόκριση του είχε γίνει πριν τις εκλογές, τώρα θα είχαμε καθαρή πλειοψηφία και θα ήμασταν πρώτη δύναμη". 
"Απευθυνθήκαμε στην κυρία Παπαρήγα και αρνήθηκε. Μας λύπει αυτό το γεγονός. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πως δεν ακούει", είπε τέλος αναφερόμενος στη γγ του ΚΚΕ.



Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/05/video_09.html#ixzz1uP8p8B00

Πρόντι: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ τελειώνουν όλα στην Ευρωζώνη

Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος των πάντων", διαμηνύει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Πρόντι. 
Σε συνεντεύξεις του σε αυστριακές εφημεριδες, ο κ. Πρόντι επισημαίνει πως, θεωρητικά, η Ελλάδα, η οποία αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του......

ευρωπαϊκού ΑΕΠ, θα μπορούσε να εξέλθει από την Ευρωζώνη, όμως το βήμα της αυτό θα ακολουθήσουν Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, και Ιταλία!


"Η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη αλλά είναι ακόμη νωρίς για να ειπωθεί ότι δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης αν και το γεγονός πως ο πρώτος (σσ. εννοεί τον Αντώνη Σαμαρά) που ανέλαβε την εντολή αναγκάστηκε να την επιστρέψει, κάτι που δεν δεν είναι καλό σημάδι", αναφέρει στην εφημερίδα Κουρίρ. 
πηγη


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/05/blog-post_9464.html#ixzz1uP8UzqBi

EKTAKTO: Νέα μετεκλογική δημοσκόπηση: Στο 25% ο ΣΥΡΙΖΑ!




Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στο 25%, ενώ δεν μεταδίδει πληροφορίες, για τα μετεκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/05/ektakto-25.html#ixzz1uP849npe

Καμμένος: Μπορούμε να δημιουργήσουμε κυβερνητική πλειοψηφία




«Δύναμη σταθερότητας σε ένα κλίμα αναξιοπιστίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων...
 
Καμμένος: Μπορούμε να δημιουργήσουμε κυβερνητική πλειοψηφία
Πάνος Καμμένος το κόμμα του, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και κάλεσε σε πανστρατιά όλους τους πολίτες που τάσσονται κατά του Μνημονίου, για τη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου.

«Η καταγγελία δανειακών συμβάσεων, η καταγγελία του Μνημονίου, η διαγραφή του χρέους, η τιμωρία των ενόχων, και ο καθορισμός ΑΟΖ» είναι τα πέντε σημεία που παρουσίασε ο κ. Καμμένος, επί των οποίων κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν θέση. 

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επιτέθηκε με δριμύτητα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, για τη στάση τους απέναντι στο Μνημόνιο, καθώς και στους τραπεζίτες, και είπε ότι το κόμμα του σηματοδοτεί επαναφορά της ηθικής. 

«Το Κίνημά μας δεν εξαρτάται ούτε απο σπόνσορες ούτε απο αφεντικά. Μόνο στους Έλληνες πολίτες δίνουμε λογαριασμό αυτοί είναι τα αφεντικά μας» είπε ο κ.Καμμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λαός έστειλε στις εκλογές μήνυμα ότι δεν τρομοκρατείται απο τη νέα τάξη πραγμάτων, και χαρακτήρισε κίνδυνο για τη χώρα τις «δυναμεις υποτέλειας» που «προβάλλουν την απειλή της ακυβερνησίας ενώ την αποτελούν οι ίδιοι, γανταζωμένοι στις καρέκλες τους». 

Υποστήριξε ότι «δεν συγκαλούν ούτε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες τους, φοβούμενοι την ανατροπή απο την καρέκλα». 

Εκτίμησε ότι γίνεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι τις τελευταίες μέρες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα «να γίνει κυβέρνηση μνημονιακή». Απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής στη στάση των τραπεζών, λέγοντας ότι «οι τραπεζίτες μεσολαβούν μεταξύ της χρηματοδότησης των χωρών απο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίρνοντας πολλαπλάσια επιτόκια και οδηγώντας κόσμο στη φτώχεια, κάτι που δημιουργεί νεοναζιστικά φαινόμενα». 

Κάλεσε τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία, και με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη λαθρομετανάστευση. 

«Αν όχι πώς δίνεται ψήφο ανοχής στον Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο κ.Καμμένος και ειπε ότι το μόνο δίλημμα είναι «ναι ή όχι στο μνημόνιο». Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, το 68 % του λαού είπε όχι στο μνημόνιο και σημείωσε ότι θα καλέσει όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων «να δώσουμε μια εθνική λύση τώρα». 

Είπε ότι θα προτείνει σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει από τους αρχηγούς που υπέγραψαν επιστολές, είτε να παραιτηθούν είτε να αποσύρουν τις εγγυητικές επιστολές προς την τρόικα, και κάλεσε σε πανστρατιά «για να προστατεύσουμε τη χώρα». 

Στο κάλεσμα περιέλαβε και αυτούς με τους οποίους συγκρούστηκε στο παρελθόν για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο, γιατί «η μάχη για τη σωτηρία της χώρας είναι πάνω απ' όλα» όπως είπε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να προστατεύσουμε την Ευρώπη των εθνών και όχι την Ευρώπη των τραπεζιτών».

Τόνισε, ακόμη, ότι τα όργανα του κόμματος θα είναι η ΚΟ και το Συνέδριο, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές θα ψηφίζουν μόνο κατά συνείδηση και δεν θα υπάρχει κομματική πειθαρχία και πειθαχρικά.

Ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ατιμωρησία για κανέναν, απ' όπου κι αν προέρχεται, και πως δεν υπάρχει παραγραφή κανενός εγκλήματος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι θα πληρώσουν όλοι. Δεν υπάρχουν παραγραφές για τα εγκλήματα σύστασης συμμορίας, και για ξέπλυμα χρήματος, και αυτοί που συντέλεσαν να έρθει η χώρα εδώ έκαναν εγκλήματα που δεν παραγράφονται. Θα υπάρξει ηθική στην πολιτική» είπε ο κ.Καμμένος.

Τέλος είπε ότι θα επιλέξει μια έδρα είτε απο τον Έβρο είτε απο τη Β' Αθηνών και αυτό θα βγει με κλήρωση. Ο βουλευτής που θα χάσει, θα έχει θέση στο κόμμα και στην ΚΟ και τα προνόμια που προκύπτουν απο τη θέση του βουλευτή. Μετά την ορκομωσία της Βουλής το κόμμα θα εκλέξει γραμματέα της ΚΟ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, ενώ θα δρομολογηθούν και οι εξελίξεις για το ιδρυτικό συνέδριο.Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.


Τσίπρας: Τέλος στην οικονομική βαρβαρότητα που βιώνουμε




Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ...
 
Τσίπρας: Τέλος στην οικονομική βαρβαρότητα που βιώνουμε
Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε την κοινή δράση όλων, εντός και εκτός Βουλής, ώστε «να μπει τέλος στην οικονομική βαρβαρότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια». 

«Θεωρούμε πολύ σημαντικότερη τη στήριξη της κοινωνίας σε μια κυβέρνηση Αριστεράς που θα θελήσει να ενώσει τον λαό για να προστατεύσει τα συμφέροντά του, για να ανακτήσει την κυριαρχία του, ακόμα και από την αναγκαία εκείνη θεσμικά και κοινοβουλευτικά στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των βουλευτών» είπε, σημειώνοντας: 

«Μία κυβέρνηση που έχει σαν στόχο να συγκρουστεί με τα μνημόνια και άρα να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα μπορεί αυτό να το κάνει πράξη μονάχα αν έχει ισχυρή στήριξη μέσα και έξω από τη Βουλή. Οι μεγάλες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες είναι θεσμικά απαραίτητες αλλά δεν αρκούν».

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν η κυβέρνηση με την ισχυρότερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά «εξανεμίστηκε μέσα σε λίγους μήνες διότι η πολιτική που εφάρμοσε ήταν σε πλήρη αναντιστοιχία με την λαϊκή βούληση».

«Τη διερευνητική εντολή μας την έδωσε ο λαός όχι για να κλειστούμε σε κλειστά γραφεία και να κάνουμε παρασκηνιακές ζυμώσεις και διαβουλεύσεις, αλλά για να διερευνήσουμε ανοιχτά και καθαρά αν υπάρχουν προϋποθέσεις για μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με την ίδια την κοινωνία, με τον κόσμο της εργασίας, με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς. Η κοινωνία μας έδωσε αυτή τη δύναμη, από την κοινωνία προερχόμαστε και με αυτή θέλουμε πάντα να συζητάμε και να αποκτούμε σχέσεις εμπιστοσύνης».

«Αν σήμερα υπάρχει ένα εθνικό χρέος αυτό είναι η κοινή δράση όλων μας ώστε να μπει τέλος στην οικονομική βαρβαρότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια» κατέληξε.


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Τσίπρα

Καμμένος: Το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν φτάνει ούτε για ψήφο αν

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Επιμένει ο Πάνος Καμμένος στην θέση ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρέπει να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους για το Μνημόνιο.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρας, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε δεν υφίσταται θέμα σχηματισμού κυβέρνησης από το αντιμνημονιακό μέτωπο, αφού δεν υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν φτάνουν τον αριθμό των 120. Αρα δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να σχηματιστεί κυβέρνηση αντιμνημονιακού μετώπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισήμανε ότι εάν τα άλλα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο «αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους, να αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους και να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση κατάργησης του μνημονίου και άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ, θα το δούμε στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες παραμένουν πιστοί σε όσα έχουν πει προεκλογικά.