Ανακοίνωση ΕΛΕ: Για παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους

Αναρτήθηκε από τον/την arch 
Ανακοίνωση ΕΛΕ: Για παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέουςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: «ΕΛΕ για παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους»
Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου θεωρεί ώριμο και αναγκαίο το αίτημα συγκρότησης διεθνούς επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που…
θα ανοίξει τα βιβλία του δημόσιου χρέους, όπως τέθηκε σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Αλέξη Τσίπρα. Η πρόταση για την συγκρότηση μιας τέτοιας επιτροπής, στον βαθμό που δεν θα αποτελεί μια ακόμη εξεταστική επιτροπή συγκάλυψης, θα ανοίξει τον δρόμο για την άμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές μας επικαλούμενη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προβλέπει το διεθνές δίκαιο και ο ΟΗΕ κι επίσης την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους ή ακόμη και όλου του δημόσιου χρέους.
Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, που έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 60.000 υπογραφές πολιτών κάτω από αυτό το αίτημα, δηλώνει ότι διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, προεργασία κι επιστήμονες κύρους και πιστοποιημένης τεχνικής επάρκειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι μπορούν να εργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση, κατ’ εντολή και προς όφελος της κοινωνίας.

anti-ntp.blogspot.com

Πολιτικός αρχηγός καταργεί τα «μαντριά» στη Βουλή!!!

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία 
Μας εξέπληξε ευχάριστα χθες η απόφαση του προέδρου του κόμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος ανακοίνωσε στην νεοεκλεγείσα ΚΟ του κόμματός του, ότι οι βουλευτές του κόμματος θα μπορούν να ψηφίζουν στη Βουλή,  σύμφωνα με την συνείδησή τους και όχι υποχρεωτικά με βάση την κομματική γραμμή.
Κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτή την ενέργεια και κυρίως τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία φρόντισαν να αποσιωπήσουν το θέμα, γι’  αυτό και πολλοί πολίτες δεν αντιλήφθηκαν τη σημασία αυτής της ενέργειας. 
Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο 60 παρ. 1 του ισχύοντος Συντάγματος λέει ότι: «Oι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Δηλαδή οι βουλευτές, μόνο γνώμονα των αποφάσεών των έχουν…. τη συνείδησή τους και όχι την βούληση του εκάστοτε αρχηγού και των συμφερόντων που κρύβονται πίσω του. Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε, αυτή η συνταγματική διάταξη έχει καταργηθεί στην πράξη, αφού όποιος βουλευτής τολμάει να ψηφίσει κάτι διαφορετικό από τις επιθυμίες των συμφερόντων που ελέγχουν τον κομματικό αρχηγό, τότε, αντισυνταγματικά διαγράφεται.   
Με την πρωτοφανή αυτή παράνομη πολιτική πρακτική, που δεν συναντάται σε κανένα πολιτισμένο σύγχρονο κράτος, δημιουργούνταν μέσα στη Βουλή τα γνωστά κομματικά «μαντριά» με τσοπάνη τον κομματικό αρχηγό. Γι’ αυτό και η Ελλάδα έφτασε στο σημερινό χάλι. Δεν είχε ελεύθερους βουλευτές, αλλά απλά έδρες.
Αν λοιπόν λειτουργήσει η Νέα Βουλή και αρχίσει να εφαρμόζεται αυτή η νέα πολιτική πρακτική από τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τότε πιστεύουμε πως αυτό θα λειτουργήσει ως καταλύτης εκρηκτικών αλλαγών σε όλα τα κόμματα και φυσικά σε άνοδο του επιπέδου της δημοκρατίας στη χώρα.  
Μπράβο τους.
Πέτρος Χασάπης

Θέλετε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος του θανάτου; Αμφισβητήστε το χρέος !




From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Σταματήστε να παίζετε το ρόλο του μικρού σκλάβου στο ευρώ .
Αν η οικονομία είναι σκατά , τότε η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσία, διότι οι άνθρωποι θυμώνουν … και γίνονται απείθαρχοι ...


Δεν θα ακούσετε πια από κανένα ότι …. " ναι ... σας καταλαβαίνει "αλλά πρέπει να υπακούσει" στην "αρχή" ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ για να παραμείνει στην εξουσία μια ανίκανη  "κυβέρνηση " …. που το μόνο που κάνει τόσο καιρό …. είναι να προσπαθεί να πάρει τα χρήματα μέσα από τις τσέπες μας . 

Προσέξτε … αυτή τη φορά , η παχύσαρκη « αφρούλα » , η «τετράπαχη μπαλαρίνα υπουργός επί των οικονομικών μας» … κατόρθωσε δια τουPSI (πέραν όλων των υπολοίπων )  να διαλύσει και δυο Ελληνικές τράπεζες !
Θα τα ξαναπούμε στο αμέσως επόμενο άρθρο … εξάλλου έχουμε άλλες έξι μέρες καιρό ……
Είναι φυσικά αδύνατο για ένα ολόκληρο έθνος να πληρώσουμε "τα χρέη τους", στο « πλαίσιο της τρέχουσας τραπεζικής δομής » , χωρίς να αθετήσουμε πλήρως ή  τουλάχιστον κατά το 60%  τις δανειακές συμβάσεις που υπέγραψαν τα τσιράκια της λέσχης Bilderberg που μας κυβερνούν επί τόσα χρόνια.

Μέχρι και η Αννα-Διαμάντω-Bilderberg … σε επιστολή της που«διέρρευσε» …. ( και καλά τώρα διέρρευσε) …. στην εφημερίδα
The Guardian , υποστηρίζει για την λιτότητα :
«Είναι σαν ένα πόλεμο, όταν μια χώρα χάνει το 20% του ΑΕΠ της σε 18 μήνες.»
Δηλαδή ; τώρα το κατάλαβες vambire ;



Το όλο σύστημα κατάντησε ένα αστείο, η νέα γενιά των τραπεζιτών που κινούν τα νήματα , στην πραγματικότητα …. δεν καταλαβαίνουν πια τι κάνουν.
Υπάρχει τόσο πολύ απάτη ...  που δεν έχει ακριβώς κανένα νόημα να ξαναμπούμε στον κόπο να τα επαναλάβουμε …. 
Κρατήστε μόνο αυτό φιλαράκια μου : « το 99% των εν κυκλοφορία χρημάτων είναι …. πλαστές δανειακές συμβάσεις ».


Και … εδώ μαντέψτε τι βρωμοξυλο χρειάζονται μερικοί τσόγλανοι :
Ο Βενιζέλος αφού απέτυχε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό την Κυριακή δήλωσε :
« Οι όροι διάσωσης μπορούν να συζητηθούν για μια αναδιαπραγμάτευση »

HEIL GAP : Γεια σου λίπος από σκατά , γιατί δεν το κάνατε αυτό  από την πρώτη στιγμή ; γιατί δεν το κάνατε τότε  ;

Ενώ η συνέχεια από την @ντωνι@ Samares :
«Είπαμε ότι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει από την πρώτη στιγμή».   

HEIL GAP Ρε βρωμιάρα @ντωνι@ , δεν μπορούσαμε να μην ακούσουμε πάλι τα @δελφιστικα σου . 
Καλά ... και γιατί στο διάολο τα υποστηρίξατε ;
Εκτός και εάν αυτή ήταν η δική σας προσφορά προς την λέσχηBilderberg , ώστε να πάρετε εν συνεχεία την εξουσία ;


Μόνο που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να συσταθεί ούτε και στις Επόμενες Εκλογές στις 10-17 Ιουνίου σύμφωνα με την τρέχουσα διαμόρφωση δυνάμεων των εκλεγόμενων κομμάτων …. ενώ η πραγματικότητα μας ψιθυρίζει … ότι ακόμη και εάν υπάρξουν δραστικές αλλαγές προς το καλύτερο στην ελληνική οικονομία ( π.χ. επαναφορά στην δραχμή ) , η πολιτική κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο χαοτική , και πιθανώς πολύ χειρότερη .
Δυστυχώς , η ιστορία μας έχει δείξει, ότι οι οικονομικές υφέσεις συνήθως γίνονται τοξικές σπείρες θανάτου, όταν απουσιάζει η λογική και όταν ,δεν υπάρχει πλέον ουδεμία ελπίδα ανάκαμψης.
Σίγουρα , τα τελευταία νέα στην Ελλάδα …. αυτό ακριβώς επιβεβαιώνουν .


Η διάσωση των τραπεζών έχει ολοκληρωθεί.
Το χάος μετά τις εκλογές ήταν πιθανώς ένα υπολογιζόμενο ρίσκο.
Αλλά φαίνεται ότι δεν τους νοιάζει πλέον …. η Ελλάδα μπορεί να πάει στα τσακίδι τώρα.
Μπορούμε λένε …. να εγκαταλείψουμε το ευρώ, δεδομένου ότι δεν θα ξανά-λάβουμε χρηματοδότηση ….  Ποτέ!

Οι Έλληνες έπαιξαν το ρόλο τους.
Η τελευταία κυβέρνηση πάτησε τους ανθρώπους στο κεφάλι και τώρα έχει ….  καταψηφιστεί.
Δεν έχει όμως ουδεμία σημασία.
Οι αποφάσεις της προηγούμενη κυβέρνηση ήταν πολύ σημαντικές και ….  θα ισχύουν …. και πέρα ​​από την κυριαρχία της.


Η Ελλάδα θα γίνει μια υποσημείωση στους ισολογισμούς της ΕΚΤ και της ΕΕ.
Ίσως κάποια σκληροπυρηνική υπηρεσία hedge found συλλογής χρεών θα προσφερθεί να αγοράσει το χρέος μας από την ΕΚΤ.
Είτε έτσι είτε αλλιώς , κανείς δεν θα νοιάζεται πραγματικά .

Βέβαια όταν θα βρεθούν προ της μεγάλης εκπλήξεως …. να πρέπει να ξεχρεωθούν τα χρέη μας από την Deutsche Bundesbank , δηλαδή τηνΕ.Κ.Τ.  … ε, … τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος !


Ωστόσο, οι απώλειες που θα υποστεί η ΕΚΤ θα πρέπει να βαρύνουν από κοινού όλες τις κεντρικές τράπεζες του Ευρώ-συστήματος, ανεξάρτητα από το μέγεθος συμμετοχής τους στο Target2 .
Αυτό μας φέρνει στο επόμενο επεισόδιο …. τέλος πάντων …..  μήπως όλο αυτό το επεισόδιο με το πολυσυζητημένο σύστημα πληρωμών TARGET2μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση της ΟΝΕ .


Διαβάστε για το Target2 στα άρθρα μας :
Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΑΠα , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ μέρος δεύτερο .

Η μπλόφα της Ευρώπης

Πόσοι άνθρωποι όμως συνειδητοποιούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδας δεν ανήκει εις την Ελληνική κυβέρνηση ;
Αυτό ΕΔΩ παρακάτω είναι το σωστό.
Πρόκειται για μια εισηγμένη μετοχή στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η ελληνική κυβέρνηση κατέχει ΜΟΝΟ το 10%.
Όχι μόνο αυτό, αλλά οι μέτοχοι της δεν είναι πραγματικά γνωστοί,  καθώς απαλλάσσονται από την έκθεση τους σε κάθε δημοσιότητα.


Έτσι ποιοι νομίζεται ότι κατέχουν την κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας;
Αυτό ΕΔΩ είναι το σωστό : μάλλον οι ίδιοι άνθρωποι που κατέχουν την ΕΚΤ και την Bundesbank .
(τι σας έλεγα για το ποιος θα πληρώσει το στραπάτσο μιας ενδεχομένης αθέτησης των υποχρεώσεων μας … αλλά καλλίτερα θα ήταν όποιος θέλει να  διαβάσει τα τρία άρθρα μου του περασμένου Νοεμβρίου και πιστεύω ότι “θα καταλάβει αρκετά”  εξάλλου … δωρεάν είναι παιδία! 
Θυμηθείτε να διαβάσετε για το Odious χρέος στο μέρος δεύτερο)
Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΑΠα , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ . μέρος πρώτο, δεύτερο, τρίτο .



Αυτά , ενώ ο Τσίπρας μας πληροφορεί ότι επιθυμεί να εξεταστεί από ΔΙΕΘΝΗ Επιτροπή εάν το χρέος της Ελλάδας είναι ΝΟΜΙΜΟ !
Ένα μορατόριουμ του χρέους είναι το πρώτο βήμα για μια διαγραφή χρεών.
Και γιατί όχι;
Έτσι, εάν έχουμε πάνω από 260 δισ. ευρώ χρέους , τους ανέργους μας να φτάνουν σχεδόν στο 25% , το 20% γραφείων και επαγγελματικών χώρων να ξενοικιάζονται τους τελευταίους μήνες , τότε μπορεί κάποια κυβέρνηση να εκτελέσει ένα έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ;
Μπορεί να έχουμε μια κυβέρνηση που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση , οι τραπεζικές καταθέσεις μας «αναγκαστικά» φεύγουν για τις ξένες τράπεζες , οι πολιτικοί μας είναι διεφθαρμένοι , οι μισθοί και οι συντάξεις να συνεχίσουν να στραγγαλίζονται ;
Όταν το αφεντικό της Fitch : Paul Taylor, ο οποίος παραδέχεται εύκολα τα λάθη του , βλέπει το χρονοδιάγραμμα για την έξοδο μας από το ευρώ μόλις αυτό το καλοκαίρι , μετά τον επόμενο γύρο των εκλογών στην Ελλάδα , τότε  υπάρχει ποτέ η πιθανότητα ένας λογικός άνθρωπος να εξακολουθεί να πιστεύει ότι μια διαγραφή του χρέους δεν είναι κάτι το αναγκαίο ;


Εδώ φιλαράκια μου σας έχουμε ένα απόσπασμα που μεταφράσαμε από το SPIEGEL ONLINE 2012

SPIEGEL ONLINE : Η Ελλάδα σε ακυβερνησία. Μια απόσχιση από τη ζώνη του ευρώ είναι πιο πιθανή. Θα είναι ότι το τέλος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος ;

Paul Taylor το αφεντικό της Fitch : Ναι αλλά η έξοδος της Ελλάδα δεν σημαίνει το τέλος του ευρώ. Πάνω απ 'όλα, η Γερμανία έχει θεμελιώδες συμφέρον για τη διατήρηση του κοινού νομίσματος.
Η εξαγωγική βιομηχανία , που είναι ο κινητήρας της γερμανικής οικονομίας , θα καταστρεφόταν .
Η Γερμανία δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ - ακόμα και αν μία ή περισσότερες χώρες εγκαταλείψουν την περιοχή του ενιαίου νομίσματος.

Paul Taylor  : σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ μετά τον επόμενο γύρο των εκλογών:

"Υπάρχει ένας γύρος ακόμη , και , πιστεύω ότι θα έχουμε άλλη μια εκλογή , τον Ιούνιο. Τότε τα αποτελέσματα θα βγουν κατά τον ίδιο τρόπο ή ίσως να είναι ακόμα και χειρότερα ... Αυτό το καλοκαίρι πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό. Οι Ευρωπαίοι δεν θα τους δώσουν τα χρήματα.
Το  ΔΝΤ δεν θα τους δώσει το OK. για την χρηματοδότηση του Ιούνιου. "


Ερώτηση SPIEGEL : Για το κατά πόσο η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία ή η Ιταλία θα κινητοποιηθούν, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ:

Paul Taylor  : "Νομίζω ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ότι  επιπτώσεις της ελληνικής εξόδου , δεν είναι τόσο άσχημες. Νομίζω ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι σε θέση να επιμείνει πιέζοντας τους Έλληνες να παραμείνουν ή να τους δώσει πιο πολλά χρήματα."

Ερώτηση SPIEGEL : Για το κατά πόσο θα υπάρξει χάος αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ:

Paul Taylor  : «Δεν νομίζω ότι πάει έτσι. Δεν νομίζω ότι θα είναι το απόλυτο χάος. Νομίζω ότι αυτό που θα συμβεί είναι οτι αντί να προσπαθούν να σώσουν τους Έλληνες, θα κοιτάξουν και πώς θα βοηθήσουν την Πορτογαλία και την Ισπανία;»


Στην ερώτηση αν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε και τις άλλες χώρες από την Ευρωζώνη ώστε να φύγουν και αυτές ;

Paul Taylor  : "Θα υπάρξει και λίγο από αυτό , και δεν μιλάμε για την πολιτική ελίτ σε όλες αυτές τις χώρες που είναι υπέρ της παραμονής τους με το ευρώ , αλλά δεν νομίζω ότι θα το κάνουν αυτό , μέχρις ότου η Ελλάδα μείνει ένα ολόκληρο έτος έξω από το ευρώ , ώστε να δουν τα αποτελέσματα.
Κανείς δεν μιλάει ακόμη για την Ισλανδία.
Η Ισλανδία έστειλε στην κόλαση την Ευρώπη λέγοντας ότι εμείς θα αφήσουμε τράπεζες μας πτωχεύσουν, και έχουν κάνει θαυμάσια ... αυτό είναι ένα μοντέλο [για την Ελλάδα].
Πρέπει όμως να σας πω ότι η Ισλανδία έχει πολλά περισσότερα θετικά στοιχεία από ό, τι η Ελλάδα. "
ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ SPIEGEL ONLINE


Συγχρόνως όμως οι αλητες του μπατσοκ και της ΝουΔουλας
Προσποιούνται ότι έγιναν ξαφνικά τόσο καλοί και τώρα συμφωνούν σε όλα με το tsiprashow .

Φαίνεται κατάλαβαν ότι τα αντιμνημονιακά κόμματα στην Ελλάδα, σημείωσαν τεράστια κέρδη στις πρόσφατες εκλογές , και σου λένε ας εξεγερθούμε λοιπόν  ενάντια στους « κακούς» εαυτούς μας …. ας το παίξουμε και εμείς αντιμνημονιακοι , … δεν ξέρεις καμιά φορά ;
Όλο και κάποιους ψήφους θα αρπάξουμε


Φυσικά αφού υπάρχουν και οι βλάκες ;
Όμως …  τι μπορούμε να κάνουμε για αυτούς .

Όπως υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι ανόητοι …..   που ακόμη δεν έχουν αντιληφτεί ότι η είσοδος της χρυσής αυγής στο Ελληνικό κοινοβούλιο απέτρεψε τον σχηματισμό μιας «νέας» μνημονικής συγκυβέρνησης ΝΔ-πασοκ ….. καθότι οι χρυσαυγιτικοι ψήφοι …  στέρησαν ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό από ψήφους υπέρ της ΝουΔουλας!

Ααααααα έτσι είναι ;    Αααααα , πως και δεν το είχα σκεφθεί ;

Τώρα εάν αυτό το συνδυάσουμε με τα υψηλή ποσοστά της αριστεράς  σίγουρα έχουμε κάθε δίκαιο καθώς αρχίζουμε και ελπίζουμε , όταν όλοι μας παρατηρούμε μια γενική αισιοδοξία που … αρχίζει και στριφογυρίζει τριγύρω μας ….   αν μη τι άλλο βρε αδελφέ ,  την αντιλαμβανόμαστε ….  και από το ότι σταματήσαμε πλέον να  θρηνούμε νέες αυτοκτονίες συμπολιτών μας.

Πάντως μην ανησυχείτε πλέον για το χρέος ....  ότι και να γίνει!
H Συνολικά αποκήρυξη του χρέους που ακολουθείται μετά από μια προεπιλογή δεν θα είναι ένα πιστωτικό γεγονός «σύμφωνα με τους νέους λογιστικούς κανόνες »….  Χα , χα , χα  .

Δεν το προσέξατε με το κούρεμα των ομόλογων του PSI ;
Ούτε γάτα , ούτε ζημιά  ! χα, χα, χα .
Τρελαίνομαι …… χα, χα, χα 


Ίσως βέβαια μπορούμε να αποπληρώσουμε κάτι από τα χρωστούμενα , με ορισμένα από αυτά τα «εξωφρενικά υποβρύχια» που γέρνουν 30 μοίρες  …. και που λόγω «εξωφρενικής μίζας» … αναγκάστηκε η καημενούλα η υπουργός-μπαλαρίνα μπεννυ , να αγοράσει και μερικά  παραπάνω ….  !

Βαλε αλλά τέσσερα μάστορα …. Από τα ίδια !
Πέτα και ένα καλοψημένο μνημόνιο στα κάρβουνα γιατί μας έπιασε μια λιγούρα .

Από αυτό … που «υπεύθυνη» κυβέρνηση μας έλεγε : Το Μνημόνιο είναι ευτυχία για την Ελλάδα (πρώην αντιπρόεδρος Πάγκαλος μμμ)


Και ακόμα χειρότερα ….  Από την εφημερίδα Καθημερινή :
Οι  On-line κρατήσεις του τουρισμού μας από το εξωτερικό δείχνουν μια πτώση 12,5 τοις εκατό για το τρέχον έτος, σύμφωνα με το πρακτορείο Air-fast-tickets.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης αναμένει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα πέσουν φέτος κάτω από τα 10 δισ. ευρώ, μετά την αναρρίχηση σε 10,5 δισ. ευρώ το 2011… ( σημείωση : πέρυσι αυξήθηκαν λόγω της αραβικής άνοιξης ).
Τα ποσοστά όμως των κενών θέσεων δεν λένε την πραγματική αλήθεια. Πρώτον, η πτώση των ενοικίων και, δεύτερον, οι μαζικές καθυστερήσεις στην ενοικίαση. Έτσι, η πραγματική η εικόνα θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι πιο κάτω από 30-50% . Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η Ελλάδα διανύει σήμερα το 6ο έτος της οικονομικής συρρίκνωσης, και σε αυτό το σημείο υπάρχει πολύ λίγη όρεξη για περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα.
Οι αναλυτές της Citibank λένε ότι υπάρχει τώρα ένα 50 με 75 τοις εκατό πιθανότητες ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ ....
Συνολικά, τα μέτρα που απαιτούνται στο μνημόνιο και συγκεκριμένα, ο προσδιορισμός εξοικονόμησης 7% του προϋπολογισμού του ΑΕΠ για το 2013 και 2014 μέχρι το τέλος του Ιουνίου φαίνεται πολύ απίθανος !

Κατά συνέπεια, σε ένα πρώτο στάδιο, η τρόικα είναι πιθανό να καθυστερήσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.


Σημειώστε ότι για 2ο τρίμηνο του 2012, έχουν προγραμματιστεί εκταμιεύσεις  31.3 δισεκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα διάσωσης.
Εάν η Ελλάδα δεν κάνει πρόοδο, σε μια δεύτερη φάση, η τρόικα είναι πιθανόν να σταματήσει το πρόγραμμα.
Αν αυτό συμβεί, ο τραπεζικός τομέα μας θα ξεμείνει από χρηματοδότηση.

Η Ελλάδα οφείλει να σώσει τις τράπεζές της .
Δεν θα υπάρξει κανένας άλλος τρόπος παρά να επανεισαγάγουμε  την  δραχμή , αφού κανείς δεν θα μας δανείζει πλέον χρήματα ούτε το ΔΝΤ ή  Ευρωπαϊκή Ένωση.


Χαρτί και μελάνια λοιπόν !
Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.
Μόνο που η ψυχεδέλεια έγκειται εις το ότι χθες : το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) δεν μπόρεσε να εμποδίσει την επόμενη πληρωμή της δόση ενίσχυσης των 4,2 δις ευρώ , παρόλο που η Ελλάδα δεν πραγματοποίησε τα περισσότερα από τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας .
Είναι περίεργο ; Όχι καθόλου ...  διότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού υποτίθεται ότι θα εξυπηρετήσει το χρέος μας προς στην ΕΚΤ. 
Έτσι, εάν αυτή η πληρωμή παρακρατηθεί από την Ευρώπη προφανώς θα προκαλέσει την Ελλάδα να παραλείψει και τις επόμενες πληρωμές της προς την ΕΚΤ.
Χα, χα, χα .
Όλα αυτά δεν είναι παρά ευρώ-σπαστικοί εκβιασμοί!

Αλλά αν η Ελλάδα απορρίψει την λιτότητα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φύγει και από την ευρωζώνη.


Η Ελλάδα θα μπορούσε να πει όχι στη λιτότητα και να τολμήσει να κρατήσει τα χρήματα της διάσωσης από τη Γερμανία και την υπόλοιπη ευρωζώνη …. με το δικαιολογητικό ότι κατέστρεψαν την οικονομία της .

Εάν η Ελλάδα αθετήσει, θα βλάψει σοβαρά το ευρώ και οι αποδόσεις των ομολόγων σε όλη την ευρωζώνη είναι πιθανό να φτάσουν στα ύψη - ειδικά για τις προβληματικές χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Αν η Ελλάδα ήθελε να παίξει heavy metal rock , θα μπορούσαν απλά να επιλέξει να παίξει το παιχνίδι της με τη Γερμανία και να δούμε τι θα συμβεί.

Η Γερμανία και η υπόλοιπη ευρωζώνης είναι άραγε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν μια οικονομική καταστροφή μόνο και μόνο για να διδάξουν ένα μάθημα στην Ελλάδα;



Ας τους αφήσουμε αυτούς όμως και ας δούμε επιτέλους ότι το σχέδιο Πεφωτισμένων έχει σχεδιαστεί για μια παγκόσμια οικονομική, δημοσιονομική και νομισματική κατάρρευση .

Ξέρουν ότι ποτέ δεν θα επιστραφούν όλα αυτά τα κρατικά χρέη της Ευρωζώνης.

Η αποχώρηση της Ελλάδα από την Ευρωζώνη δεν θα διαλύσει την Ευρωζώνη .
Αλλά μπορεί να είναι το έναυσμα να αρχίσει η  κατάρρευση του υπόλοιπου των αποκαλούμενων τώρα , ως οι χώρες PIIGS και να εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη , το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και την Αμερική .... 


Μια σύγκρουση μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι πλέον αναπόφευκτη και δεν μπορώ να δω κανέναν άλλο τελικό αποτέλεσμα από την επανεξέταση του (ομοσπονδιακού) ευρωπαϊκού χάρτη.

"Οι παραδοσιακές πολιτικές ελίτ έχουν χάσει τον έλεγχο του συστήματος όπου κάποτε κυριαρχούσαν."
12 από τα 17 κράτη μέλη της ΟΝΕ έχουν δει τις κυβερνήσεις τους ή να καταρρέουν ή να καταψηφίζονται αυτά τα δύο τελευταία χρόνια.

Δεν έχω φυσικά καμία αμφιβολία ότι οι εκλογές όλων των κρατών της ΕΕ , χειραγωγούνται από τους ελιτιστές , και επάνω σε αυτό ….. είμαι σίγουρος ότι αφθονούν και τα δικά σας παραδείγματα


Το καταδικασμένο πείραμα της Ευρώπης με την πολιτική της λιτότητας έγινε στάχτη από τις φλόγες που ξεχύθηκαν μέσα από τις κάλπες τις Κυριακής !
Στην πραγματικότητα, παρά τις διάφορες διασώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελλάδα παραμένει τόσο κοντά στον γκρεμό που ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί νεοφιλελεύθεροι θα βρεθούν στην ανάγκη να παίξουν μπάλα με τους τραπεζίτες.

Η «μέση λύση» γι 'αυτούς, όπως συμβαίνει εδώ και δυο χρόνια στην χώρα μας « να μιλούν για λιτότητα, ενώ ασκούν δημοσιονομική ασωτία »έχει απορριφτεί από την Ελληνική κοινωνία.


Ο πρόεδρος της ΕΚΤ κύριος Draghi μας προσφέρει σε δωρεάν προεπισκόπηση μια σελίδα από το εγχειρίδιο του Γκέμπελς.
Σε μια συνάντηση στη Βαρκελώνη το Σαββατοκύριακο, μας λέει (ψιθυριστά;) ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να σχεδιάσει μια «συμπαγές ανάπτυξη» που θα συμπορευτεί μαζί με τη μείωση του ελλείμματος.

Όπως η δική μας @ανωνι@ Comaneci έτσι και ο, Draghi σκέφτεται προφανώς οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι ώστε να πιστέψουν τέτοιες ανοησίες . 


Φαντάζομαι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ και θα στερεώνουμε με μια νέα δραχμή συνδεδεμένη με το δολάριο ΗΠΑ, όπως η Λετονία και η Λιθουανία.

Δεν μπορείτε να περιμένετε όμως να δείτε τι θα συμβεί όταν η Βόρειο- Ευρωπαίοι εμφανιστούν και κατάσχουν τα αποθέματα χρυσού του Ελληνικού κράτους που «νόμιμα» υπέγραψαν ως εγγύηση κατά τον περασμένο μήνα οι @δελφ@ρες της συγκυβέρνησης παπα-demon .

                                      Δηλαδή το Παλούκωμα τους.
                                     

Όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να συνασπιστούμε δεξιοί αναρχικοί αριστεροί και προπαντός τα ακραία άτομα , καθότι έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι τα άκρα πάντα συγκλίνουν και να ψάξουμε να βρούμε τα ασημένια κουταλάκια των γιαγιάδων μας , να τα λιώσουμε και με το ασημί να φτιάξουμε από κάποια ασημένια σφαίρα ώστε να πάμε κυνήγι … για το κρέας των βαμπίρ Bilderberg πολιτικών που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια .


Εδώ είναι οι προοπτικές για την Ελλάδα .
Θα υπάρξει πιθανόν άλλη μια εκλογή περίπου 10 / 17 Ιουνίου.
Μια λειτουργική κυβερνητική πλειοψηφία παραμένει απίθανη ...  οπότε πίσω στο σημείο μηδέν.
Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους πριν από τη λήξη της προθεσμίας (30 Ιουνίου).
Ακλουθεί η έλλειψη πόρων της βοήθειας , οι συντάξεις αναστέλλονται κλπ
Οι διαδηλωτές στους δρόμους κάνουν μολότοφ πάρτι και η κυβέρνηση αναγκάζεται να επανέλθει στην δραχμή για την αποφυγή του κοινωνικού χάους .
Να περάσει το τσιγάρο και σε εμάς , παρακαλώ !
HEIL GAP ( or mind the GAP )