ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΚΚΕ!

Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο σάιτ προέβλεψε σχεδόν ακριβώς τα αποτελέσματα της 6ης Μαίου.

Αναρωτιόμαστε πάντως: Αν δεχθούμε πως ο Σύριζα "ψαρεύει" κυρίως από Πασοκ, τότε γιατί το δεύτερο έχει ακόμα αξιόλογα ποσοστά;

Όσο για το ΚΚΕ, θεωρούμε πως τελικά θα μπει στη Βουλή, έστω και με μειωμένο ποσοστό.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!



Τρέξτε κορόιδα να ψηφίσετε Σαμαρά για να σας κυβερνήσει η Μητσοτάκη!
Τα ανταλλάγματα που ζητάει η Ντόρα Μπακογιάννη ώστε να επιστρέψει στην Ν.Δ. ούτε τυχαία είναι ούτε αμελητέα. Το παιχνίδι που παίζεται αυτές τις ώρες είναι ανεπανάληπτο.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, σήμερα επήλθε η οριστική συμφωνία Μπακογιάννη-Σαμαρά και τώρα δεν απομένουν παρά μόνο λεπτομέρειες οι οποίες αφορούν εσωκομματικά θέματα και των δυο, δηλ. το πως θα σερβιριστεί η συμφωνία αυτή.
Επίσης, εξετάζονται λεπτομέρειες νομικής φύσεως οι οποίες αφορούν το θέμα των συνασπισμών κομμάτων και το μπόνους των εδρών.
Αλλά η ουσία και το νόημα βρίσκεται σε αυτά που συμφωνήθηκαν ως ανταλλάγματα για την στήριξη της οικογένειας Μητσοτάκη στον Σαμαρά.
Η συμφωνία έχει δυο σκέλη:
-Σε περίπτωση ήττας της ΝΔ, ο Σαμαράς παραχωρεί άμεσα και χωρίς περιστροφές την ηγεσία στην Μπακογιάννη.
-ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΚ: Σε περίπτωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης μαζί με το ΠΑΣΟΚ, Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ και ο Σαμαράς κρατάει (προσωρινά) την ηγεσία της ΝΔ. Το πιο εκπληκτικό ειναι οτι ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην πρωθυπουργία Μπακογιάννη.
Το παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις πλάτες μας είναι άνευ προηγουμένου. Παρασκηνιακές συμφωνίες διανομής εξουσίας και ισχύος ενώ κατά τα άλλα κόπτονται για την ''δημοκρατία'' και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.

http://rizospastikhdexia.blogspot.com/



Ο ολίγιστος Σαμαράς ακυρώνει μονομιάς την ψήφο εκατοντάδων χιλιάδων Νεοδημοκρατών το 2009, που του εμπιστεύτηκαν τα ηνία του σάπιου αυτού κόμματος, προκειμένου να το...αναγεννήσει!
Και τι κάνει ο άθλιος; Παζάρια για το...2% της Ντόρας!!!
Φυσικά, η πανούργα κόρη του Μητσοτάκη έχει ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, εντός κι εκτός Ελλάδας μαζί της, οπότε εκείνη είναι που θέτει τους όρους!
Προσοχή λοιπόν, σε όσους σκέφτονται να ψηφίσουν Νδ: Διότι θα ρίχνουν στην κάλπη...Σαμαρά και θα τους βγαίνει η Μητσοτάκαινα!
Υ.Γ. Μετά απ' όλα αυτά, καθίσταται αναγκαία η υπερψήφιση ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ...κι ο νοών νοείτω! 

Καμμένος σε Σούλτζ: Για να συνεχίσουμε μαζί στην ίδια βάρκα η Ευρώπη, πρέπει να παραμείνει μια Ευρώπη των εθνών και όχι μια Ευρώπη των τραπεζιτών

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
"Συναντήθηκα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κ. Schulz,  με τον οποίο είχαμε μια εκτενή συζήτηση, μια ώρα σχεδόν, πάνω στα θέματα που έχουν προκύψει.
 Αρχίσαμε τη συζήτηση με τη δήλωση που έκανε το απόγευμα λέγοντας ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα.
Του είπα ότι δυστυχώς επέλεξαν όταν υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο, να βάλουν  την Ελλάδα σε δυο βάρκες. Να βγάλουν  την Ελλάδα από τη βάρκα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς αυτό να προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και να βάλουν το άλλο πόδι της Ελλάδας στη βάρκα του ΔΝΤ, δηλαδή στην τρόικα.
Και επειδή, του είπα, είμαστε μια ναυτική χώρα,
ξέρουμε ότι  όταν κάποιος πατάει σε δύο βάρκες πέφτει κατά κανόνα στη θάλασσα.
Του μίλησα για τη διαφθορά, για τη διαφθορά  εκείνων που δωροδοκούνται, ελλήνων πολιτικών, αλλά και για τη διαφθορά εκείνων που δωροδοκούν. Και του μίλησα ευθέως για γερμανικές εταιρίες όπως η SIEMENS , όπως οι εταιρείες εξοπλισμών.
Του είπα για τους τραπεζίτες και συμφώνησε σε αυτό και μου έκανε μεγάλη εντύπωση, οτι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με 1% και οι έλληνες να δανειζόμαστε με 5%,  με 6%,  με 7%.
Για να υπάρχει η  δυνατότητα να συνεχίσουμε μαζί στην ίδια βάρκα, που εμείς το θέλουμε, και εξάλλου δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς από αυτή τη βάρκα, θα πρέπει να αντιληφθούν και εκείνοι (και βεβαίως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξηγήσει στους Γερμανούς), ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει μια Ευρώπη των εθνών και όχι μια Ευρώπη  των τραπεζιτών".

Τι μας περιμένει στις 18 Ιούνη…Τρέχα Έλληνα να τους ψηφίσεις

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ . ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.
- Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα
- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200? καθαρά!
- Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων
- Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας
- Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.
- Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων
- Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας

- Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
- Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
- Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
- Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
- Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
- Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
- Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
- Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
- Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
- Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
- Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο
- Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης- Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
- Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.
- Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ενα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)
- Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου
- Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (α) Φόρος εισοδήματος, β) Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, γ) Τέλος επιτηδεύματος, δ) ΕΤΑΚ 2009, ε)Έκτακτη εισφορά ακινήτων, στ) ΦΑΠ 2010, ζ) ΦΑΠ 2011, η) Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)
- Ιδιώτες φοροεισπράκτορες
- Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην… Τουρκία!


Τώρα ξέρεις τι σου έχουν για μετά τις 17 ιουνιου.Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι παραπλανήθηκαν απο τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περι επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας.


Υ.Γ. Σε περιμένει ΑΙΜΑ-ΠΟΝΟΣ-ΔΑΚΡΥΑ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

olympia

Χάος στον ιδιωτικό τομέα -> Έπεσαν 23% οι μισθοί μέσα σε ένα τρίμηνο!

Δραματικά στοιχεία κατέγραψαν οι επιθεωρητές εργασίας για το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Μαϊου του 2012. Οι μείωση των αποδοχών φθάνει το 30% κυρίως μέσω ατομικών συμβάσεων που έχουν κατακλύσει την αγορά εργασίας . Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφονται στη νησιωτική Ελλάδα ενώ η μαύρη εργασία εκτοξεύεται στο 36% από...
το 29 % που ήταν πέρυσι.

Συγκεκριμένα , το διάστημα από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαϊου , πάνω από 78.000 άτομα είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται. Υπογράφηκαν 64.201 ατομικές συμβάσειςσε 16.338 επιχειρήσεις με μειώσεις αποδοχών κατά μέσο όρο 22.9% Οι περικοπές στις αποδοχές με τις ατομικές συμβάσεις ξεκινούν από το 17% και φτάνουν το 30%.

- Έχουν υπογραφεί 13.829 επιχειρησιακές συμβάσεις με περικοπές μισθών 21.35% κατά μέσο όρο. Μάλιστα στα νησιά (Δωδεκάνησα, Ιόνια νησιά, Κυκλάδες) οι μειώσεις κυμαίνονται από 35% έως και 40%

Στο μεταξύ μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους μετατράπηκαν 28.796 συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε άλλες μορφές ευέλικτων συμβάσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως παρατηρείται αύξηση κατά 43.6% σε σχέση με πέρσι.
Συγκεκριμένα καταγράφεται αύξηση 47.24% στον αριθμό των συμβάσεων που «μετατράπηκαν» από πλήρη σε μερική απασχόληση. Το ποσοστό της αύξησης διαμορφώνεται στο 6.67% για την εκ περιτροπής απασχόληση κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζόμενους και εκτοξεύεται στο 169.36% για την εκ περιτροπής εργασία με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

Την ίδια στιγμή πτωτική πορεία ακολουθούν οι νέες συμβάσεις, που υποχωρούν κατά 10.98% σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα το πρώτο τετράμηνο του έτους υπάρχει 12.77% μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, ενώ υποχωρούν κατά 2.72% και 4.88% οι συμβάσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης αντίστοιχα.

Όσον αφορά στο ποσοστό των ανασφάλιστων- με βάση τους ελέγχους του ΣΕΠΕ- διαμορφώνεται στο 36% . Παρατηρείται δηλαδή σημαντική αύξηση της μαύρης εργασίας, καθώς πέρσι το ποσοστό διαμορφωνόταν στο 28.9%.

Από το Πρώτο Θέμα

Οι «γύπες» κατασπάραξαν τη χώρα

Μέσα στην πολιτική θύελλα που μαίνεται στη χώρα μας και την προκήρυξη των νέων εκλογών, πέρασε απαρατήρητο σχεδόν από τον ελληνικό λαό ένα γεγονός τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασίας: την Τρίτη η κυβέρνηση Παπαδήμου πλήρωσε στο 100% της ονομαστικής αξίας τους ελληνικά κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και...
τα οποία είχαν περιέλθει στα χέρια ακραία επιθετικών κερδοσκοπικών κύκλων που είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI.

Το τραγικό είναι ότι το 90% περίπου των ομολόγων αυτών βρίσκονταν στην κατοχή ενός κερδοσκοπικού οίκου ονόματι Νταρτ Μάνατζμεντ με έδρα στα νησιά Κέιμαν, ο οποίος είχε πληρώσει λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τα ελληνικά ομόλογα-σκουπίδια στη δευτερογενή αγορά και την Τρίτη εισέπραξε περίπου... 400 εκατομμύρια ευρώ, βγάζοντας κέρδος... 300%!!!

Ο οίκος Νταρτ Μάνατζμεντ συγκαταλέγεται στους κερδοσκόπους που ονομάζονται «γύπες». Αυτοί ειδικεύονται στην αγορά ομολόγων που έχουν εκδώσει «κράτη-ψοφίμια», τα οποία απειλούνται με χρεοκοπία. Αγοράζουν τα ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές, γύρω στο 10%-25% της αξίας τους.

Στη συνέχεια εκβιάζουν αδίστακτα τα κράτη. Απαιτούν να τους πληρώσουν τα ομόλογα στο 100% της ονομαστικής αξίας τους (οπωσδήποτε πάντως πάνω από 70-80%) αποκομίζοντας υπερκέρδη. Αν οι χώρες αρνηθούν να πληρώσουν, έχουν πανίσχυρες και εξαιρετικά ειδικευμένες στον τομέα αυτόν ομάδες δικηγόρων και σέρνουν τα κράτη στα δικαστήρια επί χρόνια και χρόνια, κερδίζοντας πάντα τις σχετικές δίκες!

«Οι αγοραστές είναι βέβαιοι πως θα πάρουν τελικά τουλάχιστον τριπλάσια λεφτά ανά ομόλογο από τους ''επενδυτές-κορόιδα'' που συμφώνησαν ''οικειοθελώς'' στο ''κούρεμα''» γράφαμε στη σελίδα αυτή στις 9 Απριλίου, αναφερόμενοι στους κερδοσκόπους «γύπες». Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις εκείνες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Οι «γύπες» κατασπάραξαν την Ελλάδα και κέρδισαν 300% από το «οικονομικό κουφάρι» της!

Εγινε μια πολύ κακή αρχή. Ομόλογα αξίας 434 εκατομμυρίων ευρώ που υπάγονται σε ξένο δίκαιο και βρίσκονται στα χέρια «γυπών» πρέπει να πληρωθούν από τη νέα κυβέρνηση φέτος, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Κι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στον εφιάλτη που την απειλεί του χρόνου. Μέσα σε λιγότερους από τρεισήμισι μήνες (από τις 26 Μαρτίου ως τις 5 Ιουλίου του 2013 συγκεκριμένα) πρέπει να πληρωθούν τέσσερα μη «κουρεμένα» ομόλογα υπό ξένο δίκαιο που βρίσκονται στα χέρια επιθετικών κερδοσκόπων, συνολικής αξίας... 2 δισεκατομμυρίων ευρώ! Το 1,4 δισ. ευρώ μάλιστα πρέπει να πληρωθεί σε ένα... δεκαήμερο, στις 25 Ιουνίου και στις 5 Ιουλίου του 2013! Ο απόλυτος εφιάλτης... Υπάρχουν και χειρότερα όμως, τα οποία αποδεικνύουν πόσο εγκληματική από πολιτική σκοπιά πράξη ήταν η αποδοχή του αγγλικού δικαίου στα δάνεια που χορήγησε η ΕΕ στην Ελλάδα.

Τα δάνεια αυτά έχουν ρήτρες «διασταυρούμενης χρεοκοπίας (cross default)». Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι αν η κυβέρνηση δεν πλήρωνε το ομόλογο της Τρίτης, είχαν το νομικό δικαίωμα όλοι οι άλλοι κερδοσκόποι «γύπες» που κατέχουν ακόμη ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, να ζητήσουν αμέσως τώρα (!) την πληρωμή χωρίς να περιμένουν τη λήξη των δικών τους ομολόγων, ακόμη κι αν είναι ύστερα από δέκα χρόνια!

Στο ίδιο πλαίσιο, μπορούσαν και τα... κράτη της Ευρωζώνης να ζητήσουν να τους δώσουμε αμέσως τώρα πίσω τα... 100 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν δώσει ως δάνεια στην Ελλάδα και τα έχουν πάρει όλα οι ευρωπαϊκές τράπεζες! Αυτά προβλέπει το ξένο δίκαιο!

Ζήτησε η απελθούσα κυβέρνηση της Αθήνας γραπτές εγγυήσεις ότι τουλάχιστον οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης δεν θα συμπεριφέρονταν ως «γύπες» και δεν θα ζητούσαν πίσω τα δάνεια, αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε τους κερδοσκόπους, αλλά... καμία κυβέρνηση δεν της έδωσε τέτοια εγγύηση! Υπέροχοι οι εταίροι της...

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ
«Νταηλίκια» χωρίς αντίκρισμα

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πληρώσει η κυβέρνηση τους κατόχους ελληνικών ομολόγων που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο και αρνήθηκαν να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI, διαβεβαίωνε προ μηνός ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εχει διασφαλίσει την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης στο θέμα αυτό, μας έλεγε. Αποδείχθηκε όμως ότι η κυβέρνηση τα «έσκασε» ωραία και καλά τα 435 εκατομμύρια στους αιμοδιψείς κερδοσκόπους που τα είχαν αγοράσει μάλιστα στο ένα τέταρτο της αξίας τους και έτσι έβγαλαν κέρδος 300% (!) «στην υγειά των κορόιδων» - δηλαδή του ελληνικού λαού. Οι Ευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης την άφησαν γυμνή στις ορέξεις των κερδοσκόπων.

Του Γιώργου Δελαστίκ από το ΕΘΝΟΣ, μοντάζ Γρέκι

Αποκαλυπτήρια στους ευρω-τρομοκράτες από ΕΕ - "Κανένα κίνδυνος για Ελλάδα"

Αποκαλυπτήρια στους ευρω-τρομοκράτες από ΕΕ - "Κανένα κίνδυνος για Ελλάδα"
Eκτέθηκαν ΑΝΕΠΑΡΝΟΘΩΤΑ οι τρομολάγνοι των δυνάμεων του Μνημονίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπές "μνημονιακές" δυνάμεις) που σπέρνουν το φόβο και την αβεβαιότητα στους πολίτες επικαλούμενοι δήθεν κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ρίχνοντας συνέχεια "ευρωβόμβες", προκειμένου να αποσπάσουν την ψήφο τους:

Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια που διακινούνται περί ύπαρξης σχεδίου για απομάκρυνση της χώρας μας από το ευρώ. «Η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι επεξεργάζεται σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.

Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και ο Επίτροπος για την Οικονομία Ολι Ρεν. Είχε προηγηθεί η δήλωση του Επιτρόπου για το Εμπόριο Κάρελ Ντε Χουχτ ότι η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζουν σενάρια για το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ με αποτέλεσμα να βουλιάξει σήμερα και πάλι το ευρώ..

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε με απόλυτο τρόπο τα σενάρια αυτά.

«Η ΕΕ δεν εργάζεται στη βάση ενός σεναρίου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Εργαζόμαστε για να παραμείνει η Ελλάδα (στο ευρώ)», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Ολι Ρεν, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο Channel 4.

«Η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι επεξεργάζεται σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η Κομισιόν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ», έγραψε στο twitter ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Μπαγί επανήλθε με νέα ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο:

«Ο Μπαρόζο και ο Ρεν λένε τα τελευταία δύο χρόνια ότι η Κομισιόν θέλει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Δεν υπάρχει σχέδιο της Κομισιόν για ελληνική έξοδο από το ευρώ», έγραψε στον λογαριασμό του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τις τελευταίες ημέρες βουλευτές, στελέχη και οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και ΔΗΜΑΡ, Ν.Μπακογιάννη και λοιπές "μνημονιακές" δυνάμεις, περίπου εύχονται να βγει η χώρα από το ευρώ ή να δημιουργηθούν συνθήκες τέτοιες που να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, μόνο και μόνο για να μην χάσουν την εξουσία.

Έχοντας επικεντρώσει σε δύο τομείς: Στους μισθούς και τις συντάξεις και στην ... χρεοκοπία των τραπεζών! Πάλι άρχισαν τα γνωστά παραμύθια ότι "Τα λεφτά φτάνουν μέχρι τέλους Ιουνίου για συντάξεις και μισθούς", αλλά στην τρομο-φημολογία των ημερών προστέθηκε και η κατάρρευση των τραπεζών!

Διαδίδονται φοβερά πράγματα από τα γνωστά μέλη του pay-roll των τραπεζιτών ότι δήθεων οι τράπεζες ... κλείνουν ότι ο κόσμος θα χάσει τα λεφτά του και άλλα τέτοια που έχουμε ακούσει δεκάδες φορές σε αυτά τα δύο χρόνια προκειμένου να περάσουν τα εγκλήματά τους σε βάρος της χώρας.

Σε σημείο που αναγκάστηκε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων να εκδώσει καθησυχαστική ανακοίνωση και να τονίσει ότι "Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την βιωσιμότητα των τραπεζών". Ούτε και των τραπεζιτών, λέμε εμείς. Μόνο των πολιτών... 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πηγή: Αποκαλυπτήρια στους ευρω-τρομοκράτες από ΕΕ - "Κανένα κίνδυνος για Ελλάδα" - RAMNOUSIA 

Τι ψήφισαν οι ''πλατείες'' ;

Τι ψήφισαν οι ''πλατείες'' ;
"Η Ευρώπη χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως πειραματόζωο για να δοκιμάσει τις συνθήκες αναδιοργάνωσης του ύστερου καπιταλισμού. Αυτό που δεν περίμεναν οι ευρωπαϊκές και ελληνικές ελίτ ήταν ότι το πειραματόζωο θα καταλάμβανε το εργαστήριο, θα έδιωχνε τους τυφλούς επιστήμονες και θα άρχιζε ένα διαφορετικό πείραμα: την ίδια τη μετεξέλιξη του από αντικείμενο σε υποκείμενο της πολιτικής πράξης. Η έννοια και τα όρια της δημοκρατίας παίζονται πάλι στον τόπο που γεννήθηκαν".

Όταν έγραφα αυτές τις γραμμές το φθινόπωρο του '11 πολλοί μου είπαν ότι ήμουν υπερβολικά αισιόδοξος ή χειρότερα τελείως εκτός πραγματικότητας. Οι πλατείες είχαν αδειάσει, το κίνημα είχε κοπάσει, μια νέα κυβέρνηση είχε ορκιστεί, η συνηθισμένη αριστερή μελαγχολία είχε επιστρέψει.....

Και όμως τα πράγματα ήταν αλλιώς.....

Ο σπόρος για τα αποτελέσματα των εκλογών της 6 Μαΐου σπάρθηκε στο Σύνταγμα και τις λαϊκές συνελεύσεις, στην Κερατέα και στα διόδια των εθνικών δρόμων. Χωρίς τις πλατείες, το σύστημα εξουσίας πιθανότατα θα είχε πετύχει τη μεταθανάτια επιβίωση του. Ο ρόλος της πλατείας και των άλλων κινημάτων αντίστασης ήταν καθοριστικός. Γενιές ανέργων και μη απασχολήσιμων, γυναίκες και άνδρες, πολίτες και ξένοι, νέοι και γέροι, από διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες και ιστορικές καταβολές, ξεσηκώθηκαν και έμαθαν τη σημασία της ανυπακοής ως υπέρτατης πολιτικής πράξης.

Τρία μαθήματα της πλατείας προετοίμασαν τη νίκη της Αριστεράς: 


Πρώτον, αν διακρίνουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα, κατά τον Αριστοτέλη και τη Χάνα Άρεντ, σε ποίηση και πράξη, η ποίηση αποσκοπεί στην παραγωγή ενός προϊόντος -μιας καρέκλας ή ενός επιστημονικού άρθρου-, ενώ η πράξη βρίσκει τον σκοπό της εσωτερικά, στην αυτοαναφορικότητά της που, κατά την Άρεντ, αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής - κάπως έτσι είναι η δραστηριότητα του χορευτή ή του ηθοποιού, που ολοκληρώνεται και τελειοποιείται σε μια νέα ανάγνωση ή ερμηνεία της χορογραφίας και του θεατρικού έργου.

Στο Σύνταγμα, οι ομιλίες του πλήθους αποτέλεσαν αριστοτελική πράξη, δημόσια επικοινωνία και αυτοτελή δημιουργία. Τα ποιήματα που συχνά απαγγέλλονταν, οι προσωπικές διηγήσεις και οι ιστορικές αναφορές αποτελούν μετουσίωση του δημόσιου λόγου από εργαλειακό σε επιτελεστικό, δηλαδή σε βαθιά πολιτικό. Αλλά ταυτόχρονα με τη δημόσια έκφραση ή ερμηνεία, οι ομιλούντες συμμετείχαν στη δημιουργία συλλογικής γνώμης ή άποψης για το κοινό καλό. Πράξη και ποίηση μαζί, αυτοτελής έκφραση και ετεροτελής λόγος, το Σύνταγμα επέστρεψε σε μια εγκαταλειμμένη άποψη περί του κοινού και δημοσίου. Εδώ καλλιεργήθηκε η νέα πολιτική, η αισθητική πολιτική, η οποία βρήκε στις εκλογές την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση από τις δυνάμεις που από την αρχή βρεθήκαν στα κινήματα χωρίς αλαζονείες και ηγεμονισμούς.

Δεύτερον, ο βιοπολιτικός νεοφιλελευθερισμός δεν παράγει απλώς εμπορεύματα αλλά υποκείμενα, πρώτα και κύρια το ελεύθερο υποκείμενο με δικαιώματα και επιθυμίες, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του καπιταλισμού. Το άτομο του ύστερου καπιταλισμού είναι στόχος και δημιούργημα δύο στρατηγικών: αποτελεί το άνευ σημασίας και ιδιαιτερότητας αντικείμενο πληθυσμιακών πολιτικών γύρω από τη γεννητικότητα, τη σεξουαλικότητα, την υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία κ.λπ.??? αλλά ταυτόχρονα οι στρατηγικές αυτές εγγράφουν στο υποκείμενο ανάγκες, επιθυμίες και ελπίδες, που το κάνουν να αισθάνεται ελεύθερο, αυτόνομο και δημιουργικό. Μόνο ως υπάκουοι/υπήκοοι γινόμαστε «ελεύθερα» υποκείμενα.

Στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008, το 2010 στην Τυνησία και στην πλατεία Ταχρίρ, το 2011 στην Πουέρτα ντελ Σολ, το Σύνταγμα, το πάρκο Ζουκότι και τον Άγιο Παύλο του Λονδίνου, οι υπήκοοι έγιναν υποκείμενα. Η Σάρα, Αιγύπτια, λέει στη μητέρα της, επιστρέφοντας από την πλατεία Ταχρίρ: «Δεν είμαι ο εαυτός μου. Είμαι ένας καινούργιος άνθρωπος που γεννήθηκε σήμερα». Ένας νέος στα Δεκεμβριανά της Αθήνας λέει:«Έχω ξαναβρεθεί σε διαδηλώσεις, αλλά ποτέ δεν είχα συμμετάσχει σε ταραχές. Ήταν για μένα ένα είδος μύησης και πρέπει να παραδεχτώ ότι αισθάνομαι απελευθερωμένος. Ένιωσα ότι ξαναέπαιρνα τον έλεγχο του εαυτού μου». Ένας άνδρας που έχει πάρει τα τρία του λεπτά στη συνέλευση του Συντάγματος στις 17 Ιουνίου, μιλάει με άψογα διατυπωμένες προτάσεις και παραγράφους και παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον του κινήματος. Πριν τον φωνάξουν στο μικρόφωνο ήταν ταραγμένος και έτρεμε από το τρακ και τη νευρικότητα. «Πώς τα κατάφερες;» τον ρώτησα. «Νόμιζα ότι θα σωριαζόσουν κάτω»«Μόλις άρχισα να μιλάω» μου απάντησε «κάποιος μέσα μου, ένας “ξένος”, άρχισε να μου υπαγορεύει. Έλεγα τις λέξεις αλλά κάποιος άλλος μιλούσε». Αυτή η μετουσίωση, ο «ξένος μέσα μου», είναι έργο ελευθερίας, η στιγμή που το υποκείμενο δεν υπόκειται. Τα επιφάνεια της ελευθερίας ένωσαν το παγκόσμιο κίνημα ανυπακοής, διαμαρτυρίας και εξέγερσης. Η διττή στρατηγική που συνιστά το υποκείμενο, ως ζωή που υπακούει και υπόκειται, ράγισε στις πολύμορφες αντιστάσεις. Οι πλατείες ήταν πράξη και μάθημα ελευθερίας.

Στις πλατείες γνωρίσαμε ανθρώπους από άλλους χώρους και τόπους, άλλες λογικές και ιστορίες, και γίναμε δήμος αντίστασης και ανυπακοής, παραμείναμε μοναδικότητες εν συναθροίσει, με κοινή πολιτική επιθυμία. Το μετεμφυλιακό κλίμα που χώριζε τον λαό διαλύθηκε στις λαϊκές συνελεύσεις του πλήθους και στα σύννεφα των χημικών. Στις 6 Μαΐου του 2012, το ουράνιο τόξο των πλατειών ξαναβρέθηκε στις κάλπες και ψήφισε την αριστερή ενότητα. Σ' όλες τις εκλογικές περιφέρειες της πλατείας, η αριστερή ενότητα ήταν πρώτη. Στις περιοχές των μεγάλων αγώνων, στις Κερατέες, στις Αργυρουπόλεις, στις Λαυρεωτικές, πρώτη με διαφορά. Η άμεση δημοκρατία άρχισε να αποκτά το κοινοβουλευτικό της συμπλήρωμα.

Τρίτον, η ηγεμονική πολιτική επιλέγει έναν ανταγωνισμό που διαπερνά και διαιρεί τον κοινωνικό χώρο, τον αναδεικνύει ως κεντρικό και συναρτά σε ενότητα διάφορες ομάδες, τάξεις και πολίτες. Ο λαός, το πλήθος, ο πολιτικός σχηματισμός, δεν μπορούν να δράσουν ως πολιτικό υποκείμενο χωρίς μια τέτοια ηγεμονική παρέμβαση. Εφόσον ο «λαϊκός» πόλος δεν υπάρχει εκ των πρότερων, πρέπει να δημιουργηθεί μέσα από την αντιπαράθεση του με την εξουσία. Η αντιπαράθεση διαχωρίζει τα στρατόπεδα που δημιουργούνται στις δύο πλευρές αυτής της διαχωριστικής γραμμής.

Τρεις κεντρικές διαχωριστικές γραμμές αναδείχτηκαν στις πλατείες. Πρώτα, επίθεση στην οικονομική εξαθλίωση και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού των Μνημονίων. Επίθεση όχι στο χρέος -έναν αόριστο, ακατάληπτο αριθμό που παραπέμπει για την αντιμετώπισή του σε ειδικούς, οικονομολόγους και τεχνοκράτες- αλλά στην «επιθυμία χρέους» από τη μεριά των ελίτ και, πιο συγκεκριμένα, στην επιβολή των εξοντωτικών μέτρων που επιβάλλουν τα Μνημόνια.

Έπειτα, υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. H κατάσταση ανάγκης, η αναστολή της της νομιμότητας και νομιμοποίησης του ελληνικού κοινωνικού κράτους, επιβλήθηκε στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Η έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας έγινε κεντρική διαχωριστική γραμμή και πεδίο σύγκρουσης και σύστασης ηγεμονίας: η ανεξαρτησία μπορεί να εγγραφεί σε ριζοσπαστική κατεύθυνση (όπως έγινε με τα κινήματα κατά της αποικιοκρατίας), αλλά και σε αντιδραστική, ξενοφοβική και ρατσιστική. Η ηγεμονική παρέμβαση είναι κρίσιμη για να αποτραπεί η εκμετάλλευση της εθνικής κυριαρχίας από τη δεξιά και την ακροδεξιά, αλλά και επειδή, όπως ξέρουμε, σε περιόδους κρίσης και φόβου, ο κόσμος καταφεύγει στην ασφάλεια της εθνικής ταυτότητας.

Και τέλος, η τρίτη γραμμή τοποθετεί την υπεράσπιση της δημοκρατίας στο κέντρο της αντίθεσης. Οι επιθέσεις των ελληνικών και ξένων ελίτ στη δημοκρατία είναι συνεχείς, βίαιες και κλιμακούμενες. Στις «μεταπολιτικές» συνθήκες εξευτελισμού της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, οι πολίτες έχουν αποκλειστεί συστηματικά από την πολιτική και τα αντανακλαστικά για την υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι χαμηλά. Μόνο μια διαφορετική σύλληψη της δημοκρατίας μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις για την υπεράσπισή της. Αυτό έκαναν οι πλατείες. Για πρώτη φορά από την εγκαθίδρυση και πρόσφατη έκπτωση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, επιτέλεσαν μια άλλη, άμεση μορφή δημοκρατίας και την ενέγραψαν ως υποθήκη στα πολιτικά και πολιτειακά κιτάπια.

Η ηγεμονική στρατηγική που αναδύθηκε στις πλατείες άλλαξε την πολιτική συζήτηση, μεταθέτοντας την αντιπαράθεση από το χρέος και τους όρους αποπληρωμής του στην επανασύσταση του κοινωνικού δεσμού, την προστασία της λαϊκής κυριαρχίας και την επανίδρυση της πολιτικής και πολιτειακής οργάνωσης. Αυτοί ήταν και οι τρεις άξονες της ενωτικής Αριστεράς. Οι πλατείες ανέδειξαν την ελευθερία του ανυπάκουου πολίτη, την ισότητα της άμεσης δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, και την αλληλεγγύη και δύναμη των πολλαπλών μοναδικοτήτων εν συναθροίσει. Στις εκλογές το πλήθος έγινε λαός και ψήφισε Αριστερά.

* Ο Κώστας Δουζίνας είναι καθηγητής στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το βιβλίο του Αντίσταση και Φιλοσοφία στην Κρίση: Πολιτική, Ηθική και Στάση Σύνταγμα στο οποίο εμφανίζεται η αρχική αναφορά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.
ΠΗΓΗ


Πηγή: Τι ψήφισαν οι ''πλατείες'' ; - RAMNOUSIA 

Πρώτα θα φυλακίσουμε τους πωλητικούς κι έπειτα θα τα πούμε με τους "φίλους"

Οι πωλητικοί απαιτείται να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά

Μέχρι στιγμής, τρία ήταν τα κορυφαία –αλλά όχι μοναδικά- και κομβικά σημεία που έχουν καταγραφεί στην πορεία της Ελλάδας από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου έσυρε τη χώρα στο ΔΝΤ και τα Μνημόνια.

Το πρώτο κομβικό σημείο είναι το θέμα με το μαγείρεμα των στοιχείων της χώρας μας στην ΕΛΣΤΑΤ, ελέω του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καταγγέλλεται για καταστροφική έως...
εγκληματική «τροποποίηση» των Ελληνικών οικονομικών στοιχείων.

Το δεύτερο σημαντικότατο σημείο το οποίο έχει καταγραφεί, είναι η πρόσφατη ομολογία της τρόικας, πως ενώ οι προτάσεις της αφορούσαν τον δημοσιονομικό έλεγχο και την περικοπή των δημοσίων εξόδων, η κυβέρνηση Παπανδρέου προτίμησε την εύκολη λύση της επιβολής φόρων στον λαό.

Το τρίτο και εξίσου σοβαρότατο σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε, είναι η σύμπλευση των δύο μεγάλων (πρώην) κυβερνητικών κομμάτων, τα οποία κατόρθωσαν να φορτώσουν με ένα τεράστιο χρέος τον Ελληνικό λαό, να ξεπουλήσουν ολόκληρη την χώρα αντί πινακίου φακής και να αποδεχθούν την διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, υπό την κενή περιεχομένου (όπως ομολόγησαν Μέρκελ και Σόιμπλε) απειλή εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ…

Αυτά ήταν τα κομβικά σημεία της πωλητικής των μαριονετών που συνεχίζουν να παραμένουν στις θέσεις εξουσίας που παρανόμως και αντισυνταγματικά έχουν καταλάβει. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε και θέματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων, που αφορούν την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, της γκριζοποίησης του Αιγαίου, της αύξησης της εγκληματικότητας (εισαγόμενης σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν), της διάλυσης της Παιδείας, της Υγείας, της παύσης των κοινωνικών παροχών, της επιβολής της Αστυνομοκρατίας και άλλων πολλών καταστροφικών παρεμβάσεων…

Αναρωτιέται εύλογα ο πολίτης: Και δεν θα τιμωρηθεί κανείς για όλα αυτά; Μόνα τους συνέβησαν ή είμαστε κι εμείς οι πολίτες μέτοχοι αυτών των νέο-πατριωτικών αποφάσεων; Κατά τα φαινόμενα και παρατηρώντας (αρχικά) την απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από το «κάδρο» (τον τόπο του εγκλήματος), χωρίς την έγκλησή του από την Δικαιοσύνη, τείνουμε να πιστέψουμε πως δεν πρόκειται να τιμωρηθεί κανείς «υπεύθυνος». Στα «ίχνη» του ΓΑΠ, γρήγορα μπήκε και ο πολιτικά θρασύτατος Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ανακοίνωσε την μη κάθοδό του στις επόμενες εκλογές προσβάλλοντας την κοινή λογική λέγοντας «δεν θέλω να με ψηφίσουν από συνήθεια…», κατατάσσοντας τους ψηφοφόρους (τουλάχιστον τους προσωπικούς του) στην κατηγορία των άβουλων ή ηλιθίων όντων… Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα περιμένουμε να μάθουμε και άλλες «αποχωρήσεις» από την «πωλητική ζωή», επιφανών καρεκλοκένταυρων.

Γνωρίζουν πολύ καλά όλοι αυτοί που έχουν υπογράψει την κατοχή της χώρας και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων πολιτών, πως εάν δεν προλάβουν να απομακρυνθούν εγκαίρως, ενδέχεται να τους προλάβει η επερχόμενη κοινωνική έκρηξη. «Μαζί τα φάγανε», αλλά εμείς θα τα πληρώσουμε, εάν δεν προλάβει κάποια πολιτική νεοσυσταθείσα παράταξη πολιτών να καταθέσει αίτημα προς την Δικαιοσύνη, για απαγόρευση εξόδου από την χώρα όλων των πολιτικών και λοιπών προσώπων που ενεπλάκησαν στην διακυβέρνηση ή την δημόσια διοίκηση. Ίσως το αίτημα σήμερα να ακούγεται αστείο, αλλά όταν μάθουμε πως «πέταξαν τα πουλάκια», θα είναι αργά για να ξεκινήσουμε την ανάκαμψή μας ως χώρα χωρίς ηθική ικανοποίηση, η οποία θα έρθει μόνον όταν ΟΛΟΙ οι ανευθυνο-υπεύθυνοι τοποθετηθούν δια βίου εκεί που τους αξίζει (βλ. ειδικές φυλακές).

Απαιτείται, λοιπόν, η παραδειγματική τιμωρία εκείνων που τόλμησαν να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας. Εάν δεν συμβεί αυτό, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την δύσκολη πορεία μας προς το αύριο, επειδή και οι επόμενοι «ταγοί» θα κάνουν τα ίδια, αφού δεν θα έχουν να φοβηθούν τίποτε από τον… κοσμάκη που τους ψηφίζει από συνήθεια.




Απίστευτο! Την ώρα που στην βουλή κρατούσα ν ενός λεπτού σιγή για την γενοκτονία των Ποντίων η Ρεπούση βγήκε έξω! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΜΑΥΡΟ ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ. ΜΑΥΡΟ!!


Δεν το αναρτήσαμε εχθές γιατί περιμέναμε την επιβεβαίωση.


Σήμερα 19 Μαΐου είναι η ημέρα εθνικής μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων, γι’ αυτό λοιπόν εχθές στην βουλή ο πρόεδρος Βύρων Πολύδωρας ζήτησε όλοι οι βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των νεκρών.....



Εκείνη την ώρα η βουλευτής της Δημοκρατικής αριστεράς Μαρία Ρεπούση βγήκε έξω!


Και δεν είναι το μοναδικό κρούσμα ανθελληνισμού της κυρίας Ρεπούση καθώς έγινε γνωστή και από το βιβλίο ιστορίας της Στ’ δημοτικού με τον περίφημο ”συνωστισμό” που έγινε στην Σμύρνη.


Και εδώ οι αποδείξεις τις συγκεκριμένης ενέργειας της:


*Οι φωτογραφίες είναι από το aegaio


Ώρα : 12 :42 μμ Διακρίνεται η Ρεπούση ακόμα μέσα στη Βουλή

repoysi1.JPG
Ώρα 12:44 μμ η Ρεπούση μέσα στη Βουλή
repoysi2.JPG
Ώρα :12 :46 μμ Μόλις ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων η Ρεπούση εξαφανίστηκε από τα έδρανα της Βουλής
repoysi4.JPG
Ώρα :12 :47 Εξαφανισμένη ακόμα από τα έδρανα της Βουλής η Ρεπούση
repoysi5.JPG
Ώρα :3 :09 μμ επανήλθε στην αίθουσα η Ρεπούση και ψηφίζει
repoysi6.JPG
Ώρα 3:09 μμ Η Ρεπούση ψηφίζει
repoysi7.JPG
Να την χαίρεστε στην δημοκρατική αριστερά και ακόμα περισσότερο να την χαίρεστε εσείς που τις δώσατε 1000+ ψήφους.


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/05/blog-post_4468.html#ixzz1vIFKlQgC

«για να παρθούν σωστές απαντήσεις, πρέπει να τεθούν οι σωστές ερωτήσεις»

Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Μαΐου 18, 2012
ΟΚ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
Πρόκειται πλέον για το τελευταίο επεισόδιο, στο Ελληνικό δράμα.
 Είμαστε ήδη στη Κόλαση. Απλά η πόρτα είναι ακόμη μισάνοιχτη και κρατάμε το κλειδί.
Θα την κλειδώσουμε και θα πετάξουμε το κλειδί, εγκαθιστάμενοι πλέον ΜΟΝΙΜΑ στην.. κόλαση, χωρίς δυνατότητες εξόδου ή απλά, μετέωροι θα κρατάμε ακόμη το κλειδί, κοιτάζοντας και την μισάνοιχτη πόρτα. Ιδωμεν
ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΑ EXIT POLLS
Οι ηλικίες 18 – 34 ψήφισαν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Καμμένο και Χρυσή Αυγή.
Στις ηλικίες αυτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ένα σχεδόν οριστικά, τελειωμένο μόρφωμα, σάπιο και απόμακρο.. Δεν τους λένε τίποτα.
Άλλωστε και οι καμπάνιες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ενίσχυσαν αυτό το φαινόμενο.  ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, αντιμετώπισαν τις εκλογές του 2012, σαν να ήταν εκλογές του 2007 ή 2009. Ενώ από παντού ερχόταν τα νέα ότι η ψήφος θυμού και οργής, έστελνε μαζικά τη νεολαία στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντάλλαζαν επιθέσεις μεταξύ τους, με γελοία συνθήματα και αστείους πολιτικούς στόχους, θεωρώντας ότι η εξουσία παίζεται ανάμεσά τους..
Εάν δεν αλλάξουν, με δραματικό τρόπο, πρόσωπα αλλά και η όλη προσέγγιση, στις εκλογές που έρχονται, οι ηλικίες 18 – 34 θα ψηφίσουν ακόμη πιο μαζικά ΣΥΡΙΖΑ, εγκαταλείποντας Χρυσή Αυγή και τις όποιες άλλες επιλογές έκαναν.
Στις ηλικίες 45 – 54, πρώτο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά 10 μονάδες από την δεύτερη ΝΔ !!!
Αυτές οι ηλικίες είχαν μέλλον, τώρα όμως δεν έχουν και το πιο σημαντικό ΔΕΝ προλαβαίνουν να φτιάξουν Μέλλον. Εάν δεν δοθεί ένα σαφές απτό και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, που να μιλάει με αλήθειες και να δίνει ένα μέλλον, τόσο γι’ αυτούς όσο και για τα παιδιά τους, αυτές οι ηλικίες θα ψηφίσουν ακόμη πιο μαζικά ΣΥΡΙΖΑ
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ?
Απ’ όσα γνωρίζω το ΠΑΣΟΚ  καταρρέει κάτω του 10% ενώ η ΝΔ παρουσιάζει κάποια μικρή άνοδο, με το ΣΥΡΙΖΑ πλέον στο 25% και σαφώς αυξητικές τάσεις ! Πέφτουν ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή !
Είναι σαφές ότι σε αυτή τη συγκυρία, η πρωτοβουλία  και το κέντρο βάρους βρίσκεται στη ΝΔ.
Η δημιουργία ενός Ενωτικού Φιλο-Ευρωπαικού Μετώπου, κι όχι απλά Κεντροδεξιού ( άλλη μια ηλιθιότητα του Αντώνη), ΕΊΝΑΙ ΑΠΌΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ.
Την ευθύνη αυτής της πρωτοβουλίας μόνο η ΝΔ έχει την δυνατότητα και τον «εξοπλισμό» ν’ αναλάβει. Προφανώς σε ένα τέτοιο Φιλο-Ευρωπαικό  κέντρο, δεν μπορεί να ηγείται ο Αντώνης ή κάποια παλιά και καμένη ( για το 18 – 34 ) προσωπικότητα, Θα ήταν καταστροφικό. Χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο, που αποδεδειγμένα έχει χειρισθεί δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του και μ’ επιτυχία έχει δημιουργήσει.  Αντίστοιχα πρέπει να διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια.
Προφανώς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ντόρα, Μάνος και λοιπές φιλο-ευρωπαικές δυνάμεις στηρίζουν αυτή τη πρωτοβουλία.
Tone of Voice
Προφανώς αυτή η πρωτοβουλία, δεν καλοπιάνει, δεν δραπετεύει, δεν μετεωρίζεται στο περίπου. Πατάει γερά στο έδαφος, στη γη. Μιλάει απλά, όχι απλοϊκά, Δεν μεταθέτει ευθύνες, δεν αναζητεί άλλοθι, δεν καταφεύγει σε ψευδεπίγραφες δικαιολογίες. Περιγράφει ρεαλιστικά το γιατί και πως. Ποιες είναι η διαχειριστικές δυνατότητες. Δεν μιλάει απλώς για  το τι θα γίνει εκτός Euro,  αλλά τ’ οπτικοποιεί, με εικόνες και παραδείγματα. Δεν κινδυνολογεί, δεν καταστροφολογεί. Μιλάει δυνατά αλλά αληθινά.
Μπορεί να γίνει. Τυπικά ναι. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι αντίστοιχες ανάγκες. Αλλά μάλλον ο Αντώνης έχει άλλοι ατζέντα.
ΑΛΛΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ? ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ?
Ο Einstein, είχε πει « Η Φύση είναι απλή, αλλά όχι Απλοϊκή» . Μάλλον έτσι είναι και η ζωή. Μέχρι τώρα οι Έλληνες ζούσαν, σ’ ένα κόσμο απλοϊκών θέσεων και ερωτημάτων. Σ’ ένα ψευδεπίγραφο κόσμο, Άλλοθι, Μετάθεσης Ευθύνης, Δραπέτευσης σε δικαιολογίες, Αποφυγή ανάληψης Ευθυνών. Θαύμα !. Αυτό τελείωσε !.
Τα ερωτήματα, απλά κι απτά , θα τεθούν. Euro, Ναι ή Όχι. Οι περίπου, τοποθετήσεις, τα Ναι μεν Αλλά, ας δούμε κι αυτό, ποιος ξέρει ίσως, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
Ας πάρουμε, χωρίς άλλοθι, χωρίς δραπετεύσεις τις αποφάσεις μας. Ζούσαμε μετεωριζόμενοι, πέρα της πραγματικότητας, απλά παρατηρώντας τη πραγματικότητα, σαν να ήταν πραγματικότητα κάποιου άλλου. Οι αιωρήσεις τελείωσαν. Ο μετεωρισμός τελείωσε. .
Θα ορίσουμε την όποια πραγματικότητα , θέλουμε να ζήσουμε, κι εκεί θα ζήσουμε. Τέρμα τα περίπου!.
Σε ότι με αφορά, απλά και ξεκάθαρα, Ευρώπη, Euro,  μακριά από τις αποκρουστικές φάτσες, λαϊκιζόντων φασιστοειδών, που ορέγονται τον πραγματικό φασισμό, ή τη σήψη και ταπείνωση, κρατικίστικων παράδεισων, τύπου Β. Κορέα, ή τις νεφελώδεις υποσχέσεις, μαγικών λύσεων, όπου εθνικοποιούμε λιμάνια, ΟΤΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, προσλαμβάνουμε χιλιάδες στο Δημόσιο, με τα λεφτά των άλλων, οι οποίοι μας τα χαρίζουν, ΔΕΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ.
Έλεος ! Απλά ας διαμορφωθούν οι όροι να τεθεί απτά και με σαφήνεια το ερώτημα.
Όπως λέει ο M. Heidegger  «για να παρθούν σωστές απαντήσεις, πρέπει να τεθούν οι σωστές ερωτήσεις»