Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Πρώτος και ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Πρώτος και ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπησηΔεύτερη η ΝΔ, στο 3% ο Τζήμερος Πρώτο κόμμα ...
με 28% αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή». Ακολουθούν η ΝΔ με 24%, το ΠΑΣΟΚ με 15%, οι Ανεξάρτητοι έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ Με 7%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, η Δημιουργία Ξανά με 3% οι Οικολόγοι με 1,5% και το άλλο κόμμα με 4%.

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΟΞΙΚΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ellasdimokratia.wordpress.com ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ :


ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΟΞΙΚΟΥ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΗΣ......
ΔΡΑΧΜΗΣ. ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ !!!!!!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ; ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ; ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ. ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΑΥΣΗΣ ΠΛΗΡΟΜΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ, ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΑΡΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ; ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΕΑΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΟΣΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΟΓΩΝ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΩ Η ΔΟΛΑΡΙΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΕΥΡΩ Η ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΩ Η ΔΟΛΑΡΙΑ.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,
ΕΝΩ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΚΑΓΛΥΦΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
ΤΕΛΟΣ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΧΜΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Γιατί οι Έλληνες είναι επιφυλακτικοί στα δάνεια της τρόικας...

Γράφει στο independent.ie ο Pat Cradock*
Η φορολογική συμφωνία της Ε.Ε έχει ως στόχο να παρέχει αιτιολόγηση για το δόγμα της Μέρκελ περικοπής δαπανών. 
Στην Αθήνα, η συζήτηση για την λιτότητα και την ανάπτυξη δεν είναι θεωρητική. Όσον αφορά την ανάπτυξη, είναι απλό. Δεν υπάρχει.
Το ΔΝΤ πιστεύει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος κατά 6 %. Η ανεργία είναι πάνω από 20 % και αυξάνεται.
Τι σημαίνει λιτότητα; Είναι σαν αυτό - η σύνταξη σας των € 600 το μήνα μειώνεται στα € 400. Φόρος € 400 επιβάλλεται σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων και προστίθεται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού σας. Μη πληρωμή, διακοπή ρεύματος. Τα ενοίκια δεν καταβάλλονται. Καταστήματα κλείνουν. Οι άνθρωποι απολύονται. Περιμένουν στις ουρές για δωρεάν φαγητό, πηγαίνουν σε βαθιά ύφεση, αυτοκτονούν....

Τώρα μπορείτε να ρωτήσετε εύλογα: δεν είναι υπαιτιότητα των Ελλήνων; Δεν ήταν η διοίκηση τους φουσκωμένη και αναποτελεσματική; Δεν υπάρχει μεγάλη διαφθορά; Μακράν αυτά είναι αλήθεια, αλλά με πίστωση χρόνου και ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για αλλαγή, οι Έλληνες θα μπορούν να υποστηρίξουν ένα σοβαρό σχέδιο μεταρρύθμισης.
Άλλωστε, η Ελλάδα δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με φουσκωμένο και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα. Αλλά είναι το μόνο κράτος της ΕΕ που έχει οδηγηθεί σε οικτρή οικονομική ένδεια και με κοινωνική δυστυχία σε μια τέτοια ευρεία κλίμακα.
Για το σκοπό αυτό, η τρόικα πρέπει να λάβει την πλήρη ευθύνη. Η εξαθλίωση και οι στερήσεις, όπως η Wall Street Journal έχει επισημάνει, προέρχονται από την “εμμονή στην περικοπή των δαπανών σε περίοδο ύφεσης” της τρόικας. Έτσι, κάθε επίσκεψη της τρόικας συνοδεύεται από περικοπές και αυξήσεις φόρων που εμβαθύνουν την ύφεση και να αυξάνουν το επίπεδο του χρέους.
Αν εκλογές αυτού του μήνα απέδειξαν κάτι, ήταν ότι η πολιτική δεν είναι πολιτικά βιώσιμη. Τα δύο μεγάλα κόμματα, που συμφώνησαν την “διάσωση” πήραν λιγότερο από το ένα τρίτο των ψήφων τους. Η διάσωση μοιάζει αδύνατη αποστολή.
Το καλοκαίρι παρουσιάζει μπροστά μια φρικτή θέα. Απαιτούνται περικοπές 11 δις € για τον Ιούνιο. Αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν πράγματι να πληρώσουν άλλα....

Μετά από όλα αυτά, όταν η κυβέρνηση σε έχει χρεοκοπήσει σε προσωπικό επίπεδο, δεν ανησυχείς πάρα πολύ για τις προειδοποιήσεις περί εθνικής χρεοκοπίας.
Τι έχει αυτό να κάνει με το ιρλανδικό δημοψήφισμα για τη φορολογική συνθήκη; Πάρα πολλά, στην πραγματικότητα. Η συνθήκη έχει ως στόχο να παρέχει τη θεωρητική δικαιολογία στο δόγμα Μέρκελ, για την πολιτική της μειώνοντας τις δαπάνες σε ύφεση.
Αλλά τι συγκεκριμένα παίρνει η Ιρλανδία από τη Συνθήκη; Μια γραμμή του επιχειρήματος ότι είναι απίθανο να ακούσουμε από το στρατόπεδο Ναι είναι ότι, η φορολογική συνθήκη περιέχει αυτό ή το άλλο θετικό στοιχείο που θα ωφελήσει την Ιρλανδία. Το στρατόπεδο του Ναι δεν είναι σε θέση να υποδείξει τυχόν ειδικά οφέλη της Συνθήκης απλά και μόνο επειδή δεν υπάρχουν.
Έτσι, τα επιχειρήματα υπέρ της επικύρωσης είναι ουσιαστικά δηλώσεις σχετικά με το τι θα συμβεί αν επικυρώσουμε ή δεν θα επικυρώσουμε την συμφωνία. Για παράδειγμα, μας λένε ότι η επικύρωση θα προωθήσει την ανάπτυξη. Αλλά σε αναζήτηση στη συνθήκη για στοιχεία ικανά να προωθήσουν την ανάπτυξη, θα καταλήξετε να ξύνετε το κεφάλι σας.
Λοιπόν, τι υπάρχει στη Συνθήκη; Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν και πολλά που είναι νέα. Το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων της μείωσης του χρέους και εξάλειψης των ελλειμμάτων, περιέχονται σε ισχύουσες ρυθμίσεις της ΕΕ, όπως εγκρίθηκαν με το «Six-Pack" Δεκεμβρίου. Δεν έχω ακούσει ποτέ για αυτό το πακέτο; Αυτό συμβαίνει γιατί ποτέ δεν ζητήθηκε η γνώμη σου.
Και αυτή η έλλειψη διαβούλευσης, που συνορεύουν με μυστικότητα, είναι η ουσία του προβλήματος. Για χρόνια τώρα, με το πρόσχημα της προστασίας του ευρώ, η οικονομική κυριαρχία των κρατών μελών που χρησιμοποιούν το ευρώ έχει απομακρυνθεί.
Το μόνο σημαντικό νέο στοιχείο στη Συνθήκη είναι η απαίτηση για τα κράτη της ζώνη του ευρώ να περιλαμβάνουν ένα «φρένο χρέους» στα συντάγματά τους ή άλλη νομοθεσία » με δεσμευτική ισχύ και μόνιμο χαρακτήρα». Αλλά αυτό υπόσχεται περισσότερα από όσα μπορεί να προσφέρει.

Το άρθρο 8 της Συνθήκης σχετικά με την επιβολή αυτής της απαίτησης θα προκαλέσει αναστάτωση και, αν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Σύμφωνα με αυτό, ενώ η εφαρμογή των πολιτικών της επιτροπής δεν έχει τη δύναμη να φέρει την υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Αυτό θα γίνει με μία από τις άλλες χώρες, δηλαδή τη Γερμανία!
Και πάλι μας λένε ότι 25 από τα 27 κράτη μέλη έχουν υπογράψει με ενθουσιασμό τους περιορισμούς στη δημοσιονομική συνθήκη με μόνο τους Βρετανούς και τους Τσέχους να διαφωνούν. Όμως, βάσει του άρθρου 14, μόνο τα κράτη μέλη που χρησιμοποιούν το ευρώ θα υποστούν πραγματικές κυρώσεις που απορρέουν από τη συνθήκη.
Το μόνο επιχείρημα της πλευράς Ναι με κάποια ουσία είναι η μη διαθεσιμότητα της βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) στην απουσία της επικύρωσης. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η χρηματοδότηση δεν θα είναι διαθέσιμη από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Αλλά αυτό είναι μια δήλωση της πίστης και όχι πραγματικότητα.
Η επιτυχία του ESM, φυσικά συνδέεται με την επιβίωση του Δόγματος Μέρκελ. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του δόγματος Μπρέζνιεφ. Επειδή μια πανευρωπαϊκή αντίδραση κατά της Μέρκελ Δόγμα συγκεντρώνει ατμό.
Στη Γαλλία, η εκλογή του Φρανσουά Hollande σηματοδοτεί την εξαφάνιση των Merkozy. Αλλά ακόμα και στη Γερμανία υπάρχει μια συνεχώς διογκούμενη αντίσταση. Δύο τρίτα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας απαιτούνται για την επικύρωση. Όμως, η σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει για την επικύρωση, χωρίς την προσθήκη πρόβλεψης για την ανάπτυξη.
Η φορολογική συνθήκη δεν θα κάνει τίποτα για το υπάρχον εθνικό χρέος μας. Η Ιρλανδία είχε πρόσφατα μια επίσκεψη από τον Joerg Asmussen, Γερμανός μέλος της εξαμελούς εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη. Εν ολίγοις, είναι η φωνή της Φρανκφούρτης ενσαρκωμένη.
Ο κ. Asmussen δεν έδωσε καμία ελπίδα για τη διευκόλυνση των χρεών της Ιρλανδίας. Είπε ότι τα χρέη που συνδέονται με την τραπεζική κρίση δεν είναι διαφορετικά από τα άλλα κρατικά ομόλογα. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι «κάθε επιθυμία να απαλλαγούν από αυτό το χρέος θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες». Μεταφρασμένο σε απλή γλώσσα, το μήνυμα προς το λαό της Ιρλανδίας ήταν, «κουβαλάμε το σταυρό σας για τη Φρανκφούρτη, παιδιά..."
Μοιάζει ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων, θα αρνηθεί να μεταφέρει αυτό σταυρό. Οι Έλληνες στέλνουν ένα μήνυμα προς την Ευρώπη. Ιρλανδοί ακούτε;
*Ο Padraic (Pat) Cradock είναι ένας συνταξιούχος πρεσβευτής της Ιρλανδίας στην Ελλάδα, που ζει στην Αθήνα. Οι χώρες στις οποίες εκπροσώπησε την Ιρλανδία περιλαμβάνουν το Βέλγιο και τη Ρουμανία. Στο Δουβλίνο, υπηρέτησε ως Βοηθός Γραμματέας στο Υπουργείο Εξωτερικών


TI MAΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...


Ρεπορτάζ : Γιώργος Αυτιάς
(από την Ισοτιμία της Κυριακής)
Λίγο πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών ,αν κάνει ο καθένας την δική του  έρευνα γύρω από το μνημόνιο θα συναντήσει  λάθη επι λαθών και απίστευτες παρενέργειες. Το μνημόνιο απέτυχε γιατί:
1. Δεν  μπόρεσε να μειώσει δραστικά το Έλλειμμα και χρέος. Οι...

Ελληνες   πλήρωσαν ακριβά    το μνημόνιο  με μειώσεις μισθών και συντάξεων και πάλι χρωστάμε το ίδιο ποσό!
2. Έφερε 1.100.000  ανέργους  και 300.000 λουκέτα . Χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις  που έκλεισαν , απέλυσαν προσωπικό και   πλέον  οι εξελίξεις δεν ελέγχονται.
3. Οδήγησε σε  απίστευτη  ύφεση  6,2% , και συνολικά 25%  σε 5 έτη! Ουδέποτε υπήρξε στην οικονομική ιστορία του τόπου  τέτοια καταστροφή! . Οι  φτωχοί  πλέον  στην Ελλάδα ξεπερνούν πλέον  τους  2.500.000
4. Επέβαλε  απίστευτους  φόρους για την Ελλάδα,  πάνω απο 70 παρεμβάσεις χωρίς να αγγίξει την  φοροδιαφυγή.
5. Αποτελείωσε  την δοκιμαζόμενη  ιδιωτική πρωτοβουλία  οδηγώντας την σε απόγνωση.
6. Ισοπέδωσε  την Ελληνική  αγορά  με αποτέλεσμα  ο επιχειρηματικός κόσμος   να οδηγηθεί  σε τούνελ  απίστευτης υποχώρησης
7. Αποτελείωσε  τα ισχνά   εισοδήματα  των Ελλήνων  προκαλώντας τεράστια προβλήματα.
8. Οι συντάκτες του  μνημονίου επέδειξαν άγνοια του Ελληνικού προβλήματος .  Αυτό οδήγησε σε τεράστια προβλήματα.
9. Οι   πολιτικοί  μας  δεν διαπραγματεύθηκαν  το μνημόνιο  Ο Χρυσοχοίδης Υπουργός Ανάπτυξης του Παπανδρέου δήλωσε, οτι    που δεν το διάβασε !
10. Καμία σπατάλη του Δημοσίου δεν μειώθηκε!   Ολες  αυξάνονται....
11. Τα λάθη   του μνημονίου  κανένας  δεν  τα διόρθωσε.
12. Δεν  είχαμε διαθρωτικές αλλαγές σε κανένα δημόσιο τομέα!
13. Κατέστρεψε  τα ασφαλιστικά ταμεία .Οι   ζημιές φτάνουν τα 28 δις!
14. Δημιούργησε  προβλήματα στην ανάπτυξη  και αντί να  μειώσει το χρέος το αύξησε!
15.  Η ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε καθεστώς διαχείρισης με ελάχιστους βαθμούς ελευθερίας..

Όμως έχουμε τεράστιες επιπτώσεις σε θεσμικά θέματα
                ·               Αγορά Εργασίας
·               Μειώνεται ο κατώτατος 22% σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια.
·               Παγώνει ο κατώτατος μισθός στα νέα επίπεδα  3 έτη.
·               Μειώνεται περαιτέρω 10% ο κατώτατος  για τους νέους έως 25 ετών.
·               Έως τέλη Ιουλίου 2012, αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ
·               Η μέγιστη διάρκεια των συλλογικών συμβάσεων είναι 3 χρόνια.
·               Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν  1 χρόνο μετά το μνημόνιο
·               Μείωνεται η ισχύς της μετενέργειας των συμβάσεων από έξι μήνες σε τρεις.
·               Αν δεν υπάρχει νέα συλλογική σύμβαση  ισχύει ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ.
·               Μένουν   τα επιδόματα  θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας.
·               Καταργείται με νόμο η μονιμότητα  σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες.
·               Παγώνουν οι  τριετίες μέχρις ότου η ανεργία  κάτω από 10%!
·               Καταργείται η μονομερής προσφυγής στη διαιτησία.
·               Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί.
·               Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 2% με κατάργηση ΟΕΚ-ΟΕΕ.
·               Περαιτέρω μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από 1.1.2013
·               Μείωση συντάξεων αν δεν συγκεντρωθούν ασφαλιστικά έσοδα.
Δημόσιο
·               Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων
·               Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
·               Μείωση δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015.
·               Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
·               Επαναφορά της εργασιακής εφεδρείας.
·               Μείωση συμβασιούχων.
·               Λιγότεροι σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές



ΔΕΣΤΟ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΖΩΗ ή ΘΑΝΑΤΟ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!!!



ΚΚΕ-ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ & ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

ΠΡΟΔΟΤΕΣ



Τσεκούρι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από Τρίτη

Δραστικές οι μειώσεις σε συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ και σε επικουρικές που υπερβαίνουν τα 200 ευρώ από την Τρίτη 22 Μαΐου. Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει
Μετά από αναβολή ενός μήνα εξαιτίας των προβλημάτων στα συστήματα μηχανογράφησης, αλλά και εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου, τα τσεκούρια σε συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ και σε επικουρικές άνω των 200, είναι έτοιμα προς εφαρμογή από την Τρίτη 22 Μαΐου.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, ορίζεται ότι οι μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τις συντάξεις του Ιουνίου και μάλιστα με...
αναδρομική ισχύ από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Η παρακράτηση θα εφαρμοστεί σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ (αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς), ενώ για τη μείωση υπολογίζεται το ποσό της καταβλητέας την 1.1.2012 κύριας σύνταξης.

Χαμένοι είναι 380.000 ασφαλισμένοι - κυρίως του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα - που παίρνουν κύρια σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ. Επιπλέον μειωμένη σύνταξη θα πάρουν 71.538 ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.

Στην επικουρική ασφάλιση οι περικοπές είναι τριών ταχυτήτων και αφορούν ποσά συντάξεων άνω των 200 ευρώ. Το ποσοστό της μείωσης κυμαίνεται από 10% έως 20%, ανάλογα με το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, η αναδρομική παρακράτηση θα γίνει σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις έως τις αρχές του 2013.

Πάντως, οι νέες κρατήσεις 12% για τις συντάξεις άνω των 1300 ευρώ αφορούν έναν στους 6 συνταξιούχους ( 451.000),ενώ η κλιμακωτή παρακράτηση στις επικουρικές συντάξεις αφορά έναν στους 2 Έλληνες συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο: Στην περίπτωση που ο συνταξιούχος λαμβάνει μία κύρια σύνταξη, το ποσό αυτής - μετά και τη μείωση - δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ (εννοείται για κύρια σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ).

Αν στο ίδιο πρόσωπο καταβάλλονται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις ως ποσό σύνταξης νοείται το άθροισμα αυτών των συντάξεων. Η μείωση γίνεται από τον φορέα (Δημόσιο ή ασφαλιστικό ταμείο) που χορηγεί το μεγαλύτερο ποσό κύριας σύνταξης.

Σαμαράς μόνος ψάχνει παρέα...


Βρε Αντώνη, βρε μανάρι μου ηρέμησε. Πως κάνεις έτσι. Και τι σ έπιασε τώρα κάψα για ντιμπέιτ; Εσύ πριν τις εκλογές το απέφευγες, όπως ο διάολος το λιβάνι. Σε συμβούλεψαν. Ποιοι, αυτοί που σου έδωσαν τις συμβουλές για να απαγορέψεις τα κόκκινα μπλουζάκια στις μαζώξεις των γιδιών; Είσαι σίγουρος Αντωνάκη, ότι είναι δικοί σου άνθρωποι και δεν είναι της Ντόρας ή κανενός άλλου, πιο μπουχέσα…  Ξέρεις σφουγγαράκι μου, στο λέω, γιατί αυτά που κάνεις, φέρνουν άλλον στη διαχείριση της πολυκατοικίας.
Πήρες και άλλους από το λαγό. Μπράβο, μπράβο. Στους βουλευτές και στα λαμόγια μια χαρά τα πας. Όλοι μαζί σου. Εκτός από τον κόσμο. Αυτός φεύγει μακριά. Τον ανθρωποδιώκτη έχεις; Αλλά τι σε ρωτάω. Εφόσον έχεις Άδωνη, Κυριάκο, στο ίδιο κόμμα. Θέλει πολύ να τρομάξει κάποιος… Τουλάχιστον έχεις παρηγοριά. Τα κανάλια σε πάνε με χίλια.
Μόνο που σε πάνε στο γκρεμό.  Για θυμήσου τι έλεγες για την μικρή άτακτη Ντορούλα. Κάτι για  συμφέροντα με τα κανάλια κλπ. Και τώρα Σαμαράς + Μητσοτάκης =  LOVE FOR EVER. Αλήθεια ρε Αντώνη, με κείνη τη Γερμανική εταιρία, να δεις πως τη έλεγαν MIZENSSIEMENS, κάπως έτσι, τι αποκάματε; Γιατί η Θοδώρα ήταν λιγάκι χωμένη στην υπόθεση. Όχι πολύ ως το λαιμό. Και φωνάζατε τότε εσείς της ΠΟΛΑ. Όπως φωνάζατε και για το εκατομμύριο του άντρα της, ξέρεις εσύ.
Αλλά από τις φωνές σας έπιασε ο λαιμός φαίνεται, κι αρχίσατε τις γαργάρες. Όλα όσα λέγατε για τη Μπακογιάννη και άλλους τα κατάπιατε αμάσητα. Δεν βαριέσαι. Αν ήταν μόνο αυτό που έκανες Τόνι μου, θα το παράβλεπα. Αλλά εσύ είσαι ο άνθρωπος σβούρα. Από τις τούμπες ζαλίστηκαν και οι χαχόλοι που σε ακολουθούν και έπεσαν κάτω.
Τι να σου πρωτοπώ; Δεσμεύτηκες να κάνεις αντιπολίτευση. Στήριξες το ΓΑΠ. Είχες πει όχι στο μνημόνιο. Τελικά το ψήφισες και το υπέγραψες! Είπες όχι στο χαράτσι της ΔΕΗ. Το έκανες μόνιμο. Είπες όχι σε απολύσεις. Έφερες εργασιακή εφεδρεία. Είπες ανάπτυξη. Έφερες ύφεση. Ε λοιπόν ρε Αντώνη, ξέρεις τι θαυμάζω σε σένα; Τη σταθερότητά σου. Είναι να μην πεις κάτι. Το αντίθετο γίνεται.
Τώρα τα έβαλες με τον Αλέξη. Γιατί δεν ήθελε κυβέρνηση μαζί σου. Αντωνάκη, μην το παρεξηγήσεις αυτό που θα σου πω, αλλά η φάτσα σου δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Όχι μια χαρά είναι τα γυαλιά σου. Το μυαλό σου έχει πρόβλημα. Λες και έχεις πώς να στο πω… διχασμένη προσωπικότητα, σχιζοφρένεια να το πω… 
Εδώ βουλευτές σου φάγανε διαγραφή, γιατί δεν ψήφισαν αυτό, για το οποίο διέγραψες  άλλους, που το ψήφισαν! Μπερδεύτηκες έτσι; Εμ γι αυτό δε σε θέλουν. Μην καταλήξουν με ψυχοφάρμακα.
Λες τώρα δυο διλήμματα. Το πρώτο είναι δεξιά - Αριστερά. Το δεύτερο είναι Ευρώ ή δραχμή. Λοιπόν Αντώνη. Έχω και εγώ δυο διλήμματα. Και νομίζω ότι αυτά θα φορεθούν περισσότερο στην κάλπη:
Το πρώτο είναι ναι ή ΟΧΙ στην πολιτική που έφερε το Μνημόνιο. Εάν δηλαδή θα σταματήσει το πετσόκομμα, το γδάρσιμο μισθωτών - συνταξιούχων. Αν θα συνεχίσουν η όχι τα χαράτσια στη ΔΕΗ κι αλλού. Όπως καταλαβαίνεις, δε θα βάλουμε σε κίνδυνο τα λιγοστά που μας έμειναν, για να δούμε τη σκατόφατσα σου Πρωθυπουργό. Θα προτιμήσουμε ανθρώπους αξιόπιστους. Πως είσαι εσύ; Καμιά σχέση.
Το δεύτερο είναι, αν θα σε κρεμάσουν στο Σύνταγμα για την κατάπτυστη συμφωνία που υπέγραψες, ή θα σας βάλουν στο κελί να έχει παρέα ο Άκης.
Άκου τώρα και μια συμβουλή: Πάρε ένα εισιτήριο και φύγε. Έκανες αρκετή ζημιά. Δε θα κάνεις άλλη. Και μην ανησυχείς δε θα μας λείψεις. Θα είναι πιο καλά χωρίς εσένα.

Τι να κάνουμε: τα πρώτα βήματα, μετά τη κατάρρευση της οικονομίας και της πολιτικής των "μνημονίων"

Τι να κάνουμε: τα πρώτα βήματα, μετά τη κατάρρευση της οικονομίας και της πολιτικής των μνημονίων
Η Ελλάδα έγινε ο αδύνατος κρίκος στον παγκόσμιο καπιταλισμό, λόγω της μανίας της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, για ανάπτυξη που δεν στηριζόταν στον πρωτογενή- δευτερογενή τομέα (γεωργία, μεταποίηση, καινοτομία κ.λπ.), αλλά στον τριτογενή(κατανάλωση, εμπόριο, τουριστικές υπηρεσίες κ.λπ.) και στις κάθε είδους οικοδόμηση και κατασκευές.

Ο «εκσυγχρονισμός» που υποτίθεται έγινε -χωρίς να υπολογίζεται το οικονομικό και το περιβαλλοντικό κόστος του-στηρίχθηκε σε δάνεια κύρια από το εξωτερικό. Σε αυτό βοήθησε και η είσοδος στην Ευρωζώνη, γιατί αύξησε τη δανειοληπτική πίστη λόγω του κοινού νομίσματος. Όλοι άρχισαν να δανείζονται εύκολα. Η κυβέρνηση και οι τράπεζες από τις «χρηματοπιστωτικές αγορές», οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τις τράπεζες. Το Ευρώ και τα δάνεια βοήθησαν ιδιαίτερα στο να ικανοποιείται η μανία της ελληνικής ελίτ για έργα φαραωνικά( π.χ. των ολυμπιακών του 2004 ), για γέφυρες λιμάνια, δρόμους, αεροδρόμια και στάδια, αλλά και για τη δημιουργία ενός υπερμεγέθους πελατειακού κράτους στην υπηρεσία της. Σε oλόκληρη τη μεταπoλεμική περίoδo μόvo τo 15% τωv συvoλικώv επεvδύσεωv παγίoυ κεφαλαίoυ στρεφόταv στη μεταπoίηση, εvω τo 42% τωv ιδιωτικώv επεvδύσεωv στρεφόταv στις κατoικίες και τα 2/3 τωv δημoσίωv στηv υπoδoμή. 

Και αυτή η κατεύθυνση -που υλοποιούταν από ένα πολιτικό προσωπικό κάθε άλλο παρά αξιόλογο-κατέρρευσε στα πλαίσια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και της άρσης της «εμπιστοσύνης των πιστωτών», που την μετέτρεψε σε κρίση των δημοσιονομικών χρεών

Έτσι η σημερινή, αλλά και οι επόμενες κυβερνήσεις των κομμάτων του «μνημονίου», με τη «βοήθεια» της τρόικα, θα είναι υποχρεωμένες από τους πιστωτές να εφαρμόσουν τέτοιες πολιτικές, ώστε να επιστραφούν τα χρέη στους διεθνείς και ντόπιους πιστωτές. Αυτό όμως θα έχει σαν αποτέλεσμα τη «φτωχοποίηση» όχι μόνο της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και του περιβάλλοντος της χώρας, και η ζωή θα γίνει για τους περισσότερους Έλληνες σε μεγάλο βαθμό αβίωτη. Ταυτόχρονα θα έχει και σαν αποτέλεσμα την σταδιακή κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, στα μάτια των πολιτών.

Θα μπορούσαμε λοιπόν σαν λαός να μη δεχθούμε αυτή την προοπτική και να μη «πτωχεύσουμε», αν διαμορφώναμε και βάζαμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα-απάντηση των «από κάτω», από τα κάτω. Τα κόμματα και οι πολιτικές οργανώσεις του «αντιμνημονιακού» μπλοκ θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτό, αν ρίχνανε το βάρος, όχι στις εκλογές, αλλά στην αυτοοργάνωση των πολιτών.

Περιληπτικά ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε να περιλάβει καταρχήν τα παρακάτω σημεία: 

• Να αρνηθούμε τη θέση που έχει σήμερα η χώρα στα πλαίσια του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης και της ευρωζώνης.

• Να αρνηθούμε να συμμορφωθούμε με τα μέτρα που θα προωθήσουν οι επόμενες κυβερνήσεις, ώστε να εξαναγκασθούν να κάνουν στάση πληρωμών τόκων και χρεολυσίων και να στραφούν στη στήριξη των συλλογικών αγαθών και μισθών ικανών να ικανοποιούν τις βιοτικές ανάγκες του πληθυσμού. 

• Να αρνηθούμε την προτεινόμενη από την ευρωπαϊκή ελίτ «διάσωση» της Ελλάδας, που στην ουσία είναι διάσωση του χρεοκοπημένου τραπεζικού της συστήματος. Για αυτό θα χρειασθεί καταρχήν να γίνει κρατικοποίηση των τραπεζών που χρεοκοπούν και εκκαθάριση των ισολογισμών τους διαγράφοντας τα «τοξικά προϊόντα». Οι καταθέτες να εξασφαλίζονται στο ακέραιο και όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις να διαγράφονται ή να ικανοποιούνται με ότι περισσεύει. Να μη γίνει καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας. 

• Ανασυγκρότηση της κεντρικής και τοπικής διοίκησης, με εθελούσια μετακίνηση προσωπικού από γραφειοκρατικές δομές σε υποδομές κοινωνικής-περιβαλλοντικής προστασίας-που σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτες-για ενίσχυση του κλάδου της κοινωνικής οικονομίας. Οι ΟΤΑ-όπως φαίνεται από την περίπτωση των «χαρατσιών»- μπορούν να πιεσθούν να βοηθήσουν στη δημιουργία των θεσμών της.

• Να απαιτήσουμε έκτακτα μέτρα εσόδων από τα υψηλά εισοδήματα για να στηριχθούν τα κλυδωνιζόμενα ασφαλιστικά ταμεία. Να προωθήσουμε και να αναβαθμίσουμε τα συλλογικά-κοινωνικά αγαθά(σιδηρόδρομος, ενέργεια, νερό, περιβάλλον, έρευνα-καινοτομία), ώστε να λειτουργήσουν σαν παράλληλος «κοινωνικός μισθός», με στόχο να ξαναγίνει η ποιότητα ζωής δικαίωμα για όλους. Φορολογική μεταρρύθμιση με χαρακτήρα δικαιοσύνης και αναδιανομής, που θα χρησιμοποιεί τους φόρους και ως εργαλεία για ενθάρρυνση ή αποθάρρυνση δραστηριοτήτων ανάλογα με τις επιπτώσεις των τελευταίων στο περιβάλλον και την κοινωνία.

• Μέτρα διαφάνειας και πάταξης της μικρής και μεγάλης διαφθοράς-φοροδιαφυγής, τα οποία θα πρέπει να συνδυαστούν με αποκατάσταση της αίσθησης δικαιοσύνης. 

• Να βελτιώσουμε το τοπικό εισόδημα μέσα από την προώθηση ομάδων παραγωγών, συνεταιρισμών παραγωγών-καταναλωτών για απευθείας διακίνηση τροφίμων, χωρίς μεσάζοντες, με συνεταιριστικά μικρά μαγαζιά, με δίκτυα διανομής και τοπικά συστήματα ανταλλαγών με δικό τους νόμισμα κ.λ.π Με εναλλακτικούς πιστωτικούς συνεταιρισμούς, που διαχειρίζονται αποταμιεύσεις μελών και πελατών τους χωρίς κερδοσκοπικές πρακτικές, και χωρίς την συνήθη αδιαφορία των τραπεζών για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των δράσεων που χρηματοδοτούν

Θα χρειαζόταν στη συνέχεια να επαναπροσδιορίσουμε γενικότερα τις βασικές μας ανάγκες και τον τρόπο ικανοποίησή τους-όσο γίνεται λιγότερο μέσω των αγορών και της ατομικής κατανάλωσης- με στήριξη στα συλλογικά αγαθά και με μικρότερο κοινωνικό και οικολογικό αποτύπωμα, επιδιώκοντας την «ευημερία στην ατομική λιτότητα, αλλά μέσα από τη συλλογική αφθονία» και στηριζόμενοι περισσότερο στην αυτοανάπτυξη-αυτοπραγμάτωσή μας σαν ανθρώπινα όντα.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση τα βήματα θα μπορούσαν να ήταν σαν τα παρακάτω:

• Το πρώτο βήμα θα ήταν η εκπαίδευση ενός ευρέος δικτύου συνεργείων τεχνιτών, που θα ανασκεύαζε όλα τα κτίρια κάθε περιφέρειας της χώρας, καθιστώντας τα ενεργειακά αποτελεσματικά και, όπου αυτό είναι δυνατό, τουλάχιστο εν μέρει ενεργειακά αυτάρκη. Αυτή η πολιτική πέρα από την εξοικονόμιση ενέργειας που θα πετύχαινε, θα δημιουργούσε πελώριο αριθμό νέων θέσεων εργασίας για μηχανικούς, υδραυλικούς, μονωτές, ηλεκτρολόγους, οικοδόμους κ.ο.κ. Οι ευκαιρίες για απασχόληση και δημιουργία θα επεκτείνονταν σε όλες τις κοινότητες και τους δήμους της χώρας.

• Το ίδιο θα συνέβαινε με την εφαρμογή μιας στρατηγικής μείωσης και εκμηδενισμού των απορριμμάτων, που θα δημιουργούσε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, από συλλέκτες-διαλογείς απορριμμάτων έως επιστήμονες που θα πρωτοπορούσαν στην εφεύρεση κι εφαρμογή νέων υλικών και μεθόδων. 

• Η εκπαίδευση χιλιάδων νέων ανθρώπων, στα σχολεία και τις σχολές, στην κηπουρική και την οικο-γεωργία, με σκοπό να παραγάγουν σε τοπικό επίπεδο όλο και περισσότερα τρόφιμα, για τον εαυτό τους και για διάθεση στην τοπική αγορά, θα δημιουργούσε επίσης νέες θέσεις εργασίας. Το καλύτερο θα ήταν βέβαια αν μετατρέπαμε τη χώρα σε ζώνη οικο-βιο-γεωργίας και ζώνη ελεύθερη από μεταλλαγμένα με ποιοτικά προϊόντα που θα έχουν και συγκριτικό πλεονέκτημα. Να αναβλαστούσαμε τα καμένα δάση, να αποκαταστούσαμε τις λίμνες ,τα ποτάμια, τους βιοτόπους και τις παραλίες. Με «επιστροφή προς τα μπρος» θα καταφέρναμε να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον μας, ώστε να αξίζει να ζούμε σε αυτό, δίνοντας ποιότητα στη ζωή μας.

• Να αποκαταστούσαμε στη διατροφή μας το μεσογειακό διατροφικό μοντέλο με μείωση της κατανάλωσης κρέατος.

• Να δημιουργούσαμε νέα (ή να μετατρέπαμε τα παλιά) τοπικά βιομηχανικά οικοσυστήματα (απόβλητα μονάδων, επεξεργάσιμη ύλη για άλλες). Να επανασυστήναμε τη κλωστοϋφαντουργία-βιομηχανίας ζάχαρης κ.λπ. και γενικά να αναπτύσσαμε την οικονομία της εγγύτητας.

• Να ενισχύαμε την εσωτερική μετανάστευση με συλλογικές μετεγκαταστάσεις ανέργων νέων των πόλεων στην περιφέρεια, σε χώρους αυτοπαραγωγής και αυτοδιαχείρισης, απαιτώντας τη στήριξή της από κεντρικούς ή τοπικούς πόρους(π.χ. για νέους ακτήμονες αγρότες διάθεση δημόσιας ή δημοτικής γης). Να προχωρήσαμε σε αστικές και περιαστικές καλλιέργειες για παραγωγή μέρους τουλάχιστον της τροφής του εναπομείναντος πληθυσμού των πόλεων.

• Να επιδιώκαμε ενεργειακή αυτοδυναμία μέσω ενεργειακού εφοδιασμού από δημοτικές-διαδημοτικές επιχειρήσεις, που παράγουν ηλεκ. ενέργεια από ΑΠΕ, αγοράζουν από τον διαχειριστή του Δικτύου ΥΤ το ποσοστό της που ακόμα δεν παράγουν οι ίδιες, κατέχουν τα τοπικά δίκτυα ΜΤ-ΧΤ και διαχειρίζονται τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές της περιοχή τους. Και όλα αυτά να συνδέονται με καμπάνιες και τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Να επιδιώκαμε επίσης-όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, αφού αποσύρουν τις πιθανές οικονομίες από τις τράπεζες-να εγκαθιστούν φ/β συστήματα στις στέγες και ταράτσες των σπιτιών, στις στέγες των αγροτικών υπόστεγων και αποθηκών, σε μη παραγωγική γη. Να εγκαθιστούν μικρές ανεμογεννήτριες σε ευνοϊκά σημεία μη παραγωγικής γης. Να δημιουργούν μη κερδοσκοπικές εταιρείες και συνεταιρισμούς, εταιρείες λαϊκής βάσης( π.χ. ετερόρρυθμες) κ.λπ. για την παραγωγή ενέργειας από μικρές εγκαταστάσεις ΑΠΕ και διάθεσή της στα τοπικά δημοτικά δίκτυα.

• Να συρρικνώναμε το συγκεντρωτικό κράτος μεταφέροντας δικαιοδοσίες και πόρους προς μια όσο γίνεται πιο αποκεντρωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) και κοινωνία.

• Παράλληλα η αισθητή βελτίωση των δημοσίων μεταφορών, ιδίως του σιδηρόδρομου, θα μείωνε τις εκπομπές θερμοκηπικών αερίων, θα συνέβαλε στην κοινωνικότητα των ανθρώπων-πράγμα που διέλυσε μεταξύ των άλλων και η αυτοκίνηση- και θα μείωνε το κόστος των μεταφορών που επιβαρύνει σήμερα όλα τα μεταφερόμενα προϊόντα. 

Χρειάζεται ένα κίνημα των «από τα κάτω», που θα οδηγήσει στη μετάβαση από την «ατομική απληστία» στη «συλλογική ωφέλεια», με πυλώνες την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική και οικολογική βιωσιμότητα. 

Χρειάζεται επειγόντως να γίνει ταυτόχρονα μια «πνευματική ανασύνταξη» και να τη συζητήσουμε όσο γίνεται πιο πλατιά. Για το πώς θα τιθασεύσουμε αρχικά, θα αντικαταστήσουμε στη συνέχεια, το σημερινό κυρίαρχο μοντέλο του «άπληστου καπιταλισμού». 

Χρειαζόμαστε πια ένα νέο είδος πολιτικής. Μια πολιτική που θα μετατρέπει τους ίδιους τους πολίτες από αντικείμενα διαχείρισης, σε υποκείμενα διαμόρφωσής της. 

Η διαμόρφωση αυτού του προγράμματος «από τα κάτω» θα σήμαινε: αμεσοδημοκρατικές κινηματικές διαδικασίες του τύπου συνελεύσεων γειτονιών- «πλατειών» των πόλεων, των χώρων εργασίας, των αγροτικών κοινοτήτων, των κοινοτήτων ενδιαφερόντων κ.λπ., που συνδεόμενες σε δίκτυο και λειτουργώντας σε ομοσπονδιακή βάση με εντολοδόχους, θα κατέληγαν στην καταρχήν διατύπωσή του. 

Στη συνέχεια η υλοποίησή του θα προωθούνταν καλύτερα με τη δημιουργία τοπικών ριζοσπαστικών κινήσεων πολιτών που θα παρέμβαιναν στις τοπικές κοινωνίες και στην Τ.Α. και θα πίεζαν από τη μια να προωθήσει τα αιτήματα προς το κεντρικό κράτος, από την άλλη θα απαιτούσαν από τα όργανά της να καλούν συνελεύσεις δημοτικών διαμερισμάτων, δήμων και των περιφερειών, για τη θεσμοθέτηση ενός -τοπικού στην αρχή- συμμετοχικού προϋπολογισμού με βάση τη δικαιοσύνη, τους τοπικούς πόρους και το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα.
(Ο όρος συμμετοχικός με την έννοια ότι στη διαμόρφωσή του θα έχουν συμμετάσχει οι πολίτες-δημότες με τη διαδικασία των συνελεύσεων, όπου θα πρέπει να επιδιώκεται η όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή).

Αυτή η διαδικασία θα οδηγούσε όχι μόνο μακροπρόθεσμα, αλλά και μεσοπρόθεσμα να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στους θεσμούς της Τ.Α. Τώρα και το τοπικό πολιτικό προσωπικό λειτουργεί κατ εικόνα και ομοίωση του κεντρικού, αλλά η κατάρρευση του κεντρικού θα βοηθούσε πολύ γρήγορα να αντικατασταθεί η εξουσία του από τους εντολοδόχους των συνελεύσεων των πολιτών. Όταν γίνει αυτό σε αρκετούς δήμους, τότε θα είναι δυνατόν να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου και η έκφρασή του σε ένα νέο σύνταγμα που δε θα στηρίζεται στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και το σημερινό κομματικό σύστημα, αλλά σε όσο γίνεται πιο αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς, με τη μορφή ίσως της συνομοσπονδίας των περιφερειών.



Πηγή: Τι να κάνουμε: τα πρώτα βήματα, μετά τη κατάρρευση της οικονομίας και της πολιτικής των "μνημονίων" - RAMNOUSIA 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ! !... ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ... ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!


ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...


ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΑ ΤΟ.....

2 ΛΕΠΤΟ...


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/05/blog-post_2851.html#ixzz1vO3CZIYC

    ΠΑΣΟΚ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-  ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΕΛΛΑΔΑ


Αλέξης Τσίπρας: Απαιτούμε από την Τουρκία την αναγνώριση!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 19, 2012
Την ώρα που οι Έλληνες ισοπεδώνουν ΔΗΜΑΡ και Ρεπούση, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει αν μη τι άλλο ότι συνειδητοποιεί πως κοντράρεται για την ηγεσία της Ελλάδας, όχι της “Αριστεράς”. Καμμία σχέση με τους συντηρητικούς, γραφικούς πλέον του διεθνισμού.
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ 19η ΜΑΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τους 353.000 δολοφονημένους και τις χιλιάδες διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες Πόντιους. Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα και απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την 
αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό.
Κοιτάμε προς τα εμπρός, προς το μέλλον μαζί με τους συμπολίτες μας που αποτελούν εδώ και δεκαετίες, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, ένα από τα πιο δημιουργικά και προοδευτικά τμήματα του λαού μας.
Ακριβώς επειδή πιστεύουμε στην ειρήνη και τη φιλία των λαών, και βέβαια στην καλή γειτονία, θεωρούμε ότι η ιστορική αποκατάσταση των γεγονότων και ο καταλογισμός των ευθυνών σε όσους προκάλεσαν, σχεδίασαν, ανέχτηκαν, και εκτέλεσαν αυτές τις δολοφονίες και τους διωγμούς αποτελεί ιστορική δικαίωση και παρακαταθήκη για το μέλλον, μία πράξη που δεν χωρίζει αλλά ενώνει. Αποτελεί πράξη που αναδεικνύει την ιστορική μνήμη και δεν την κατακερματίζει μέσα σε πολιτικές και εθνικιστικές συγκυρίες και σκοπιμότητες.
Θέλουμε να χαιρετίσουμε όλους τους νεοπρόσφυγες πόντιους από την πρώην Σοβιετική Ένωση που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ένταξή τους στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα πληρώνοντας στην ουσία τη στενή μικροκομματική αντίληψη και τις πελατειακές σχέσεις που καλλιεργήθηκαν από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις.
Η σημερινή επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου γράφτηκε στην ιστορία, αλλά πολύ φοβούμαι πως αν επιτρέψουμε τη συνέχεια της δικομματικής ακολουθούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής και όσων τη στηρίζουν, οι ιστορικοί του μέλλοντος θα γράψουν για την «ιδιότυπη γενοκτονία» των σημερινών και των επόμενων γενεών της χώρας μας. Θα το επιτρέψουμε να συμβεί ή θα ενωθούμε ακόμη περισσότερο και θα ανατρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο το οποίο είναι εφικτό και το απέδειξε η ελληνική κοινωνία πριν δύο εβδομάδες και πιστεύω πως θα το ενισχύσει σε ένα μήνα από τώρα.
          ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ!!


Read more: http://www.oparlapipas.com/#ixzz1vLdXIjOx

TO BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ...‏