4:28 μμ. Τελικά έχει χαθεί η μπάλα έκει στη Ν. Δημοκρατία. Δείτε τι δήλωνε η μέχρι χθες πρόεδρος της ΔΣ και από σήμερα ξανά ηγετικό μέλος της ΝΔ στο Ν. Χατζηνικολάου και στο enikos.gr.


12:43 μμ.  Φρέσκο μόλις το ψαρέψαμε... Από στενούς συνεργάτες του Πάνου Καμμένου μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει στα χέρια του έγγραφο-ντοκουμέντο που αποδεικνύει...

ότι η ιστορία με το πλάνο β και τις αξιώσεις του για να συμμετέχει στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι στημένη απο την προεδρία της δημοκρατίας....Μάλιστα αυτό που διαρρέουν οι στενοί συνεργάτες του Καμμένου είναι ότι ο Καμμένος γνωρίζει και ποιός είναι ο άνθρωπος που του την έστησε για να τον στοχοποιήσει και ότι περιμένει να περάσουν λίγες ημέρες για να το βγάλει μόλις φουντώσει ο προεκλογικός πυρετός...

makeleio.gr

Οι αναρχοκουκουλοφλώροι απέδειξαν για ακόμη μια φορά πόσο ΚΟΤΕΣ είναι...

 Μας απέστειλαν πριν από λίγο μήνυμα με το οποίο μας πληροφορούσαν ότι 30 αναρχόκοτες, δειλά μιάσματα, πρακτρίσκοι (πείτε τους όπως θέλετε) επιτέθηκαν στον βουλευτή Πάτρας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη, ενώ βρισκόταν σε στούντιο για να παραχωρήσει συνέντευξη...
Την ίδια ώρα χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ δίνουν αγώνα ενάντια στο καθεστώς για να απελευθερώσουν την Πειραϊκή που έχει καταληφθεί από λαθρο-Ορκς κάποιοι εκ των οποίων δολοφόνησαν ακόμη έναν ΕΛΛΗΝΑ πολίτη..

Οι αστυνομικοί αντί να εφαρμόσουν το νόμο και να εκδιώξουν τους εγκληματίες λαθρο-εποίκους, συλλαμβάνουν ΕΛΛΗΝΕΣ και μέλη της Χρυσής Αυγής, της μόνης πολιτικής δύναμης που συμπαραστέκεται στον αγώνα των πατρινών..

Το Σιωνιστικό, υποτακτικό, διεθνιστικό καθεστώς αποδεικνύει περίτρανα ποιό ρόλο έχει και με ποιού το πλευρό βρίσκεται..
Με τους γραικύλους, τους ανθέλληνες και τους λαθρομετανάστες...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 17 του Ιούνη στις κάλπες...

Και κάτι τελευταίο...για τους αναρχικοκουκουλοφλώρους...
Θυμηθείτε άπλυτα μιάσματα,..Το τέλος σας πλησιάζει..Στο δρόμο στα ίσια θα σας βρούμε κάποια στιγμή...

You might also like:

Αντώνης το πρωί, Μέρκελ το βράδυ...

Αντώνης το πρωί, Μέρκελ το βράδυ...
Τα ανδρείκελα της τρόικας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εκβιάζουν ακόμα.

Αλλά γιατί να μην εκβιάζουν;

Μήπως τα αφεντικά των ανδρεικέλων, η κυρία Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Μπαρόζο κι άλλοι, δεν συνεχίζουν τους απροκάλυπτους και ιταμούς εκβιασμούς;

Ακόμα και ο Ντέιβιντ Στερλίνας Κάμερον μας έκανε χρηστομάθεια για το Ευρώ - προφανώς ανησυχεί για την ισοτιμία της λίρας με την πένα μέσω γκινέας εν σχέσει με την αφραγκία που μας δέρνει.

Ομως να σοβαρευτούμε!

Κανένα κράτος, κανένα έθνος και κανένας λαός δεν μπορεί να ζει υπό συνεχές καθεστώς εκβιασμών και απειλών.

Απ’ όταν ο Γιωργάκης μετέτρεψε την κρίση δανεισμού σε κρίση χρέους και σκλάβωσε την Ελλάδα στην Τρόικα, η χώρα κυβερνάται διά των εκβιασμών: Μνημόνιο ή Χρεωκοπία. Ευρώ ή δραχμή.

Φτώχεια ή Πείνα. Υπό το κράτος αυτών των εκβιασμών, η χώρα κατεβαίνει κοντά τρία χρόνια τώρα, ένα-ένα τα σκαλιά προς την Κόλαση, πίνοντας ένα φάρμακο που τη σκοτώνει.

Αυτουργοί αυτού του εγκλήματος είναι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Κι όμως!

Αυτές οι δύο δυνάμεις, οι οποίες απέκλειαν κάθε δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου (το οποίον μάλιστα το ΠΑΣΟΚ εμφάνισε ως νίκη πρώτα του Γιωργάκη κι ύστερα του Βενιζέλου), δηλώνουν τώρα έτοιμες να... επαναδιαπραγματευτούν!

Θα ήταν απλώς ανήθικο αν δεν ήταν και πολιτικώς ατελέσφορο! Με ποιους θα διαπραγματευθεί η Μέρκελ; Με τα έμφοβα τσιράκια της;

Με αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους, πρώτα ο ένας κι ύστερα ο άλλος, Βενιζέλος και Σαμαράς, σε μιαν Αποικιακή Σύμβαση που μετέτρεψε τη χώρα μας σε Προτεκτοράτο;

Διότι εδώ ακριβώς βρίσκεται η ουσία του προβλήματος: από όταν υπογράφηκε το Μνημόνιο, δεν είχαμε κυβέρνηση Παπανδρέου, είχαμε κυβέρνηση Ράιχενμπαχ.

Ούτε κυβέρνηση Παπαδήμου είχαμε, ούτε και τώρα έχουμε κυβέρνηση Πικραμμένου. Εχουμε κυβέρνηση Μέρκελ.

Αν δεχθούμε ότι το Μνημόνιο είναι νόμιμο, τότε έχουμε «παραιτηθεί υπέρ των δανειστών από όλα τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας και από όλες τις ασυλίες που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος για την προστασία ζωτικής σημασίας αγαθών του» [Αρθρα 3(4), 5,4(1), και 15(1) της «Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης»].

Κι ακόμη περισσότερο: με το 4(2) της ίδιας Σύμβασης η Ελλάδα έχει χάσει τη δυνατότητά της ως κυρίαρχου κράτος να αναζητά δάνεια από άλλους εκτός των δανειστών της.

Με έναν λόγο η βάση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, όπως στο εξής θα εξελίσσεται (αν συνεχίσει ισχύον το Μνημόνιο) θα είναι πολιτική.

Θα αφορά στην υποτέλεια των ανδρεικέλων, στον ραγιαδισμό των τοποτηρητών της Τρόικας, στη σχέση Γκαουλάιτερ - Κουίσλινγκ που το Μνημόνιο αυτό διαμορφώνει.

Αυτό ακριβώς κλόνισε το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου κι αυτό ακριβώς θα ανατρέψει, αν ολοκληρωθεί, στις 17 Ιουνίου: την Αυθεντία του Μνημονίου, το Αναγκαστικόν της εφαρμογής του.

Το θέμα ήταν πάντα πρωτίστως πολιτικό: να σκλαβωθεί η χώρα οικονομικώς.


Κατηγορούν λοιπόν τώρα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ για (επικίνδυνες) επαναδιαπραγματεύσεις, ενώ ευαγγελίζονται (ακίνδυνες) επαναδιαπραγματεύσεις οι ίδιοι!

Γιατί «ακίνδυνες»;

Διότι, εν πρώτοις, αυτές οι δυνάμεις δεν ήθελαν να διαπραγματευθούν καν. Και δεν μπορούσαν ως εκ της φύσεώς τους (καθώς απεδείχθη).

Η στάση τους είναι απλή: δεν διαπραγματεύθηκα,

αλλά θέλω εκ των υστέρων να διαπραγματευθώ,

για να μην διαπραγματευθώ εν τέλει.


Αυτή η στάση θα ήταν παράλογη κι ανήθικη, αν δεν ήταν η μόνη πραγματιστική: αυτό μπορούν να κάνουν αυτές οι δύο δυνάμεις του αστικού φάσματος κι άλλο ουδέν.

Τι μας ζητά λοιπόν ο κ. Σαμαράς; αυτό που δεν κατάφερε ως «αντιμνημονιακός» και κατέστρεψε ως «μνημονιακός» να το ανατάξει τώρα, ως εκ νέου «αντιμνημονιακός», με την «μνημονιακή» Ντόρα στον σβέρκο του;

Τι μας ζητά ταυτοχρόνως ο κ. Βενιζέλος; να συνεχίσουμε την κουβέντα με τον κ. Λοβέρδο!

Αλλά, αν έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί οι διαπραγματεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «επικίνδυνες»;

Διότι, πρώτον θα παγώσει η περαιτέρω εφαρμογή των «εφαρμοστικών νόμων». Διότι θα κριθεί η νομιμότης του Μνημονίου, όπως και η νομιμότης των δανείων. Διότι οι νέες συμφωνίες μπορούν να γίνουν μόνο στη βάση κυριαρχίας των κρατών κι όχι της υποτέλειας του ενός προς το άλλο. Διότι θα κληθεί ο λαός να υποστηρίξει πολιτικές που θα εισηγείται ο ίδιος. Για την παραγωγική αναγέννηση, τη διοίκηση του κράτους κι όλα όσα ο δικομματισμός έκανε μπάχαλο.

Υπάρχει βεβαίως η πιθανότης να αποδειχθεί ο λαός «επικίνδυνος», για τον εαυτόν του· «λαϊκιστής» όπως θα έλεγαν ο ΔΟΛ, το Mega, η Ντόρα, ο ΣΚΑΪΣ κι άλλοι, που ανησυχούν για τη μοίρα του λαού, τους μισθούς που του έκοψαν (τα αφεντικά τους) και τις ελπίδες που του θέρισαν (οι ίδιοι).


Κάτι έχει αλλάξει.

Το Μνημόνιο μετά το εκλογικό αποτέλεσμα είναι «νεκρό» και ούτε η Διαπλοκή, ούτε η Διαφθορά αισθάνονται τόσο καλά...




Ο Στάθης στον eniko


Πηγή: Αντώνης το πρωί, Μέρκελ το βράδυ... - RAMNOUSIA 

Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ...


Κύριε Σαμαρά εσύ δεν είσαι λαϊκή δεξιά που εθεωρείτο πατριωτική.

Δεν είσαι ούτε φιλελεύθερος, ούτε καν νεοφιλελεύθερος.

Είσαι γενοκτόνος των Ελλήνων εκτελεστικό πειθήνιο όργανο του ξένου φασισμού που υποδούλωσε την Ελλάδα, δολοφονεί τους Έλληνες και μέσω υμών ξεπουλά τα ιερά και όσια του Ελληνισμού.

Είσαι ακόμα προφανώς ένα υπόλογος εσχάτης προδοσίας που θρασύτατα προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες να τον ψηφίσουν για να γίνει ένας Κουίσλιγκ πρωθυπουργός πειθήνιος στους προϊσταμένους του φασίστες νεο-ΝΑΖΙ.

Να σου υπενθυμίσω τις εγκληματικές εναντίον των Ελλήνων πράξεις σου.

1. Εξαπάτησες τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σου με τον ψευτοπατριωτισμό σου να σε ψηφίσουν και φαίνεται ότι οι αφέντες σου σε προτιμούσαν από την κ. Ντόρα που ήταν καμένο χαρτί.

2. Μαζί με το έτερο εφιάλτη αλλά κυρίως εσύ που μάλιστα τότε το έπαιζες «αντιμνημονιασκός» προώθησες όλους τους αντεργατικούς νόμους του Δασκαλόπουλου σου, που έκαναν τους έλληνες εργαζόμενους δούλους του κάθε Δασκαλόπουλου.

3. Επειδή οικογένεια χωρίς την ελάχιστη βεβαιότητα εργασίας που υπήρχε και που εσύ κατέστρεψες δεν μπορεί να υπάρχει, είσαι ένας γενοκτόνος του Ελληνικού έθνους.

4. Με την απόλυτη σύμφωνη γνώμην σου ή με χλιαράν δήθεν αντίσταση για να μην έχεις πολιτικό κόστος και να εξαπατήσεις τους Έλληνες και να γίνεις διάδοχος του άλλου προδότη που σύντομα θα καιγόταν, ανέχθηκες τη μείωση μισθών και συντάξεων βροντοφωνάζοντας μέχρι πρόσφατα ηλιθίως ότι εγγυάσαι την χαμηλή σύνταξη

5. Εν γνώσει σου και με την αποδοχή σου έγιναν οι μειώσεις μισθών και συντράξεων που οδήγησαν στις αλυσσιδωτές αντιδράσεις από τη μείωση του κυκλοφορούντος χρήματος που σκοπόν είχαν να χρεοκοπήσει η χώρα και να ξεπουληθεί

6. Δέχθηκες άνευ αιδούς, να γίνεις ένα πειθήνιο όργανο του Ρέσλερ για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας δηλαδή την χρεοκοπία της ως να ήταν επιχείρηση που χρεοκοπεί και εκποιεί την περιουσία της.

7. Εισηγήθηκες προσωπικά το ξεπούλημα Εθνικού μας πλούτου αξίας 300 δις ευρώ (μόνον οι λιγνίτες της ΔΕΗ κά;νουν άνω των 100 δις ευρώ) αντί 50 δις.

8. Αυτή η άθλια ενέργεια σου θυμίζει το ξεπούλημα για πενταροδεκάρες των σπιτιών των Ελλήνων που θα αρχίσει να πραγματοποιείται αν γίνεις ο Κουϊσλιγκ πρωθυπουργός.

9. Είσαι ο εισηγητής της εφεδρείας και των απολύσεων στο δημόσιο για να διαλυθεί το κράτος μας και να γίνει βορά στους «φίλους» σου. Προς τούτο χρησιμοποίησες και ποικίλα άθλια ψέματα τόσον για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων όσον και για τις ικανότητες τους.

10. Αν και ήταν φανερό ότι από την αρχή μετείχες στη δολοφονία του Ελληνισμού μας έκανες τον «αντιμνημονιακό» για εξαπάτηση του Ελληνισμού για να σε εκλέξει ως δήθεν αντιμνημονιακό.

11. Είσαι υπεύθυνος για τα τρία εκατομμύρια πραγματικούς Έλληνες ανέργους και την τρομερή τους δυστυχία τους για την οποία δεκάρα δεν δίνεις.

12. Είσαι υπεύθυνος για 500 χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν.

13. Είσαι υπεύθυνος για τις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων για τις οποίες ποτέ δεν ej;efρασες ποτέ μία συμπόνοια. Ακόμα και για τον Έλληνα φαρμακοποιό που αυτοκτόνησε στο σύνταγμα.

14. Είσαι υπεύθυνος για τις δεκάδες χιλιάδες άστεγους Έλληνες που δημιούργησες.

15. Πρόδωσες την Ελλάδα παραδίδοντας τη διοίκηση της στους Ράϊχενμπαχ, Φούxτελ και λοιπούς.

16. Είσαι προφανώς ένας προδότης γενοκτόνος και καταστροφέας του Ελληνισμού, που προσπαθείς να τον εξαπατήσεις για να σε ψηφίσει.

17. Είσαι υπόλογος και το μνημόνκαιιο-2 που δίνει το τελικό κτύπημα στον Ελληνισμό του οποίου μνημονίου υπήρξες αισχρός δηλωσίας της Μέρκελ.

18. Είσαι υπόλογος γιατί όχι μόνον μόλυνες τη μνήμη της Πηνελόπης Δέλτα, αλλά σε συνεργασία με τα νεοταξικά ΝΕΑ φρόντισες να εκδοθούν βιβλία της για να «δείξεις» ότι είσαι συγγενής της και να εκμεταλλευθείς το όνομα της που βεβήλωσες.

19. Και τέλος από την μνημονιακή σου υστερία καλείς στη Νέα σου ΝΔ όλους τους φανατικούς μνημονιακούς, Ντόρα και λοιπούς ώστε «δυνατοί» πλέον να δολοφονήσετε άθλια τον Ελληνισμό.

20. Από τα ανωτέρω είναι σαφές ότι είσαι ο πλέον άθλιος πολιτικός που πέρασε στα πρόσφατα χρόνια από την Ελλάδα

21. Ξεπερνάς ακόμα και τον ΓΑΠ
Για όλα τα ανωτέρω και πολλά άλλα που σε βαρύνουν σύντομα σίγουρα θα επιληφθεί η Ελληνική δικαιοσύνη.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
You might also like:

                      Για της Ελλάδας το γ@μѠτ⓪

Τα συμπεράσματα δικά σας και για την ωμή αλήθεια των πραγμάτων, και για το τι επιδιώκουν απελπισμένα να μας πασάρουν τα ελληνικά ΜΜΕ και σε ποια πραγματικότητα...
θέλουν να μας χώσουν.

Ο ΦΛΩΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ



Ένα είναι βέβαιον, μάγκες μου.

Ότι αυτός ο βλακέντιος Σαμαράς θα βρει ως μπούμερανγκ μπροστά του όλες τις επιλογές του για... πανδεξιό μέτωπο, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ.

Κατά βάθος, γνωρίζει ότι διανύει τις τελευταίες μέρες του ως "ηγέτης" και ετοιμάζεται για ηρωική έξοδο. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι η τύχη ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρη προς αυτόν τον πολιτικό τυχοδιώκτη, καθώς τον ανέσυρε δυο φορές από τον πολιτικό θάνατό του. Ο τύπος, όμως, δεν το εκμεταλλεύτηκε ποτέ και φάνηκε ελάχιστος των περιστάσεων.

Ειδικά σήμερα, περισσεύει η βλακεία του.

Κι αυτό διότι μόνο ένας βλαξ μπορεί να ελπίσει ότι θα μαζέψει την κεντροδεξιά (στα πενιχρά σημερινά ποσοστά της, ούτως ή άλλως) όταν:
  • Υπάρχει το ισχυρό ανάχωμα Καμμένου που θα μαζέψει όλους εκείνους τους δυστυχισμένους δεξιούς που τους πηδάνε ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ τα τελευταία 30 χρόνια, είτε κυβερνούν οι μεν, είτε οι δε!
  • Υπάρχει στην γωνιά του ο πληγωμένος αλλά πάντα επικίνδυνος Καρατζαφέρης, που τώρα στα τελειώματά του θα λυσσάξει να κόψει έστω και ένα ή ενάμιση τοις εκατό από τον βλάκα!
  • Υπάρχει η Ντόρα στον κόρφο του, έτοιμη να τον δαγκώσει και να τον ανατρέψει από την Δευτέρα κιόλας των εκλογών!
  • Υπάρχουν στις λίστες του "εκλεκτά" ονόματα ακροδεξιών όπως ο Βορίδης, ο Άδωνης, ο Πλεύρης, ο Βελόπουλος, ο Κιλτίδης, ο Ρεγκούζας και δεν συμμαζεύεται.
Γι αυτό και δεν θα αποτελέσει καμιά έκπληξη αν η, ουσιαστικά διαλυμένη, ΝΔ συγκεντρώσει μικρότερο ποσοστό από αυτό των εκλογών του Μαίου. Ειδικά, αν οι αμετανόητοι γέροι δεν πάνε να ψηφίσουν!



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -- 96 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ..!!! ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ..!!!!‏



Από το "kalami"
To απόκρυψαν και είπαν ψέμματα στον λαό γιά τα αποθέματα των τραπεζών
96 δισ. ευρώ δόθηκαν μυστικά στις ελληνικές Τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Το γεγονός πιστοποιεί ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση ''εκδίωξης'' της Ελλάδας από ευρώ-ευρωζώνη
Oι ''Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς'' ξεσκεπάζουν τα βρώμικα παιχνίδια χυδαίας παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης του λαού της Ελλάδας, περί...
ευρώ, αποθεμάτων τραπεζών κλπ
Secret Central Bank Aid Props Up Greek Banks
''...There has been no official announcement. No terms or conditions have been disclosed. But Greece’s banking system is being propped up by an estimated 100 billion euroor so of emergency liquidity provided by the country’s central bank - approved secretly by the European Central Bank (ECB) in Frankfurt. If Greece were to leave the eurozone, the immediate cause might be an ECB decision to pull the plug...''
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ υπουργέ Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ;
Η Ομογένεια ΔΕΝ ξεχνά τον υπουργό και τις ''κομπίνες'' με τα χρήματα γιά τους πυρόπληκτους
Με αφορμή την επίσκεψη του (υπηρεσιακού) υπουργού Εξωτερικών στο Σικάγο, γιά την σύνοδο του ΝΑΤΟ
Πέτρος Μολυβιάτης: Ασθενή μνήμη, θρασύτητα ή ''συγκάλυψη μεγάλης απάτης'';
Κάλεσε την Ομογένεια -Σικάγο, 19 Μαίου- να επισκεφτεί την Ελλάδα γιά τουρισμό, αλλά ΠΟΤΕ δεν εξήγησε τι έγιναν τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών γιά τους πυρόπληκτους (2007), επίσημα 168.265.935 ευρώ, ανεπίσημα γίνεται λόγος γιά 175.000.000. Από τα χρήματα διατέθηκαν μόνο 25-30 εκατ. και μετά ενάμιση χρόνο το Ταμείο ξαφνικά...καταργήθηκε. Που πήγαν τα χρήματα και ειδικά αυτά της Ομογένειας; Στο κράτος, σε λαμόγια, στην τσέπη του υπουργού; Που; Απαντήσεις πότε θα δώσει ο ''εντιμότατος'' κ. Μολυβιάτης;

Φάρατζ: Εάν η Ελλάδα μείνει εγκλωβισμένη στην ευρωζώνη θα καταστραφεί! (βίντεο)



Φάρατζ: Εάν η Ελλάδα μείνει εγκλωβισμένη στην ευρωζώνη θα καταστραφεί! (βίντεο)
Στην Ελλάδα αναφέρθηκε ξανά ο βρετανός ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ o οποίος έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Παπανικολάου τόνισε ότι η έξοδος από την ευρωζώνη ίσως έδινε μια ελπίδα ανάκαμψης στη χώρα μας. Ο βρετανός ευρωβουλευτής μιλώντας την Τρίτη στο Στρασβούργο, στο Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε ότι «όλοι λένε ότι ο ουρανός θα πέσει εάν η Ελλάδα βγει....
εκτός ευρώ» προσθέτοντας ότι μια ενδεχόμενη έξοδος θα δώσει στην Ελλάδα «έμπνευση» για νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Ο ίδιος αναφέρθηκε μάλιστα στον αυτόχειρα του Συντάγματος Δημήτρη Χριστούλα, τονίζοντας ότι πρέπει να διαλυθεί η ευρωζώνη και «να επανέλθει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Ο κ. Παπανικολάου ρώτησε τον κ. Φάρατζ τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα επαναφέρει τη δραχμή, εάν θα υποτιμηθεί για παράδειγμα. Ο κ. Φάρατζ του απάντησε πως οι ακριβές εισαγωγές θα αναγκάσουν τους Έλληνες να παράξουν προϊόντα, δίνοντας μια μοναδική ελπίδα ανάκαμψης. «Εάν η Ελλάδα παραμείνει εγκλωβισμένη στην ευρωζώνη, κυριολεκτικά θα καταστραφεί» είπε ο εκρηκτικός ευρωβουλευτής, ο οποίος έχει εκφραστεί επανειλλημένως κατά της Ε.Ε. και των ηγετών της.



newpost.gr

http://anti-ntp.blogspot.com

ΔΝΤ: Η στάση πληρωμών δεν έβλαψε ποτέ κανένα



 
του Νίκου Κωτσικόπουλου
Παντού υπάρχει ένας μύθος… Έτσι και στην περίπτωση που ένα κράτος δεν πληρώνει τις οφειλές του ή (κατά την αγοραία ορολογία default -χρεοκοπεί), υπάρχει από χρόνια ένας μύθος για τις καταστροφικές συνέπειες, μια «φιλολογία».
Μόνο που η αθέτηση πληρωμών, έχει μικρές συνέπειες στην οικονομία που δεν ανιχνεύονται καν, μετά από ένα ή δύο χρόνια κατά μέσο όρο, καθώς αποδεικνύεται ότι είναι εξαιρετικά βραχυχρόνιες.
Αυτό το αποδεικνύει επιστημονική έρευνα του ίδιου του ΔΝΤ που προσδιορίζει πτώση του ΑΕΠ έως και 2,6% τον πρώτο χρόνο (όταν ήδη η περσινή ήταν διπλάσια) και απότομη αύξηση των εσόδων του κράτους στην συνέχεια!!!
Μάλιστα αποδεικνύεται ότι οι οικονομίες ανακάμπτουν με έντονους ρυθμούς και τα κρατικά έσοδα αυξάνονται απότομα μετά από μία αθέτηση πληρωμών ή «χρεοκοπία», γεγονός που κάνει τους ερευνητές να «χτυπήσουν το καμπανάκι στο ΔΝΤ» για το θέμα αυτό, (για το οποίο μάλιστα δεν βρήκαν ικανά στοιχεία για να ποσοτικοποιήσουν και να το συνδέσουν με την «φιλολογία» ενός rebound, μετά από την κάθετη πτώση που προκαλεί η κρίση).
Στα συμπεράσματα υπάρχει και το… τρομερό, ότι ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΡΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.
Παράλληλα στα συμπεράσματα αναφέρεται, ότι εμπειρικά στοιχεία δείχνουν, πως περιπτώσεις χρεοκοπίας που κρίθηκαν «αναπόφευκτες», έχουν ακόμα καλύτερη αντιμετώπιση από τις αγορές, σε σχέση με αυτές που οι αγορές θεώρησαν πως η χρεοκοπία ήλθε ως αποτέλεσμα «απροθυμίας» να πληρώσουν τα κράτη τα χρέη τους. (Και η περίπτωση της ελληνικής οικονομίας, είναι κλασική περίπτωση, αναπόφευκτης αδυναμίας της χώρας να πληρώσει, κάτι που όλοι οι ξένοι οίκοι έχουν ξεκαθαρίσει με εκατοντάδες αναλύσεις, όπως άλλωστε δείχνει επίσης και αυτή του μη κερδοσκοπικού think tank της Ε.Ε. Bruegel, που πρότεινε εξαρχής γρήγορη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους…)
Οι αθετήσεις πληρωμών από κράτη λοιπόν, δεν έχουν καταστροφικές συνέπειες, αποδεικνύει η επιστημονική εργασία οικονομολόγων του ΔΝΤ, που έγινε για λογαριασμό του Ταμείου.
Τον Οκτώβρη του 2008 οι οικονομολόγοι Eduardo Borensztein καιUgo Panizza, του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ ερεύνησαν όλες τις αθετήσεις πληρωμών, «χρεοκοπίες» και κάθε πιστωτικό συμβάν 200 ετών, από το 1804 μέχρι το 2004 για να καταλήξουν πως «άνθρακες ο θησαυρός των δήθεν επιπτώσεων.
Παρουσίασαν την εργασία τους η οποία βρίσκεται στον διαδικτυακό τόπο
http://www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2008/wp08238.pdf
και την οποία αναρτούμε και στον Κοπέρνικο, καθώς αποτελεί έγγραφο εργασίας του ΔΝΤ για όσους γνώστες της αγγλικής ή οικονομολόγους θα ήθελαν να εντρυφήσουν.
Η έρευνα εστιάζει σε τέσσερις κατηγορίες συνεπειών, από κρατική αθέτηση πληρωμών.
Δηλαδή εξερευνά τις συνέπειες στην φήμη του κράτους, τις συνέπειες στο διεθνές εμπόριο και τις εξαγωγές, τις συνέπειες στην εγχώρια οικονομία και το τραπεζικό σύστημα (δάνεια στις επιχειρήσεις, ρευστότητα, καταθέσεις) και τις συνέπειες για κυβερνήσεις, κόμματα και πολιτικούς από μια χρεοκοπία, οι οποίες φαίνεται ότι είναι οι μόνες πολύ σοβαρές…
Η λέξη «φιλολογία» είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι συντάκτες της έκθεσης, για τους μύθους σχετικά με τις συνέπειες της αθέτησης πληρωμών από μία χώρα.
Παραθέτουμε αναλυτικά αποσπάσματα της έρευνας, η οποία αποδεικνύει ότι:
*Οι συνέπειες στην ανάπτυξη υπάρχουν, αλλά είναι βραχυχρόνιες και διαρκούν ένα με δύο χρόνια. Μετρώνται σε ετήσια πτώση της ανάπτυξης (ΑΕΠ) κατά 1,2% και συνολικά κατά μέσο όρο σε 2,6% προσμετρώντας και τις απώλειες από άλλους παράγοντες που σχετίζονται με τα προβλήματα στο διεθνές εμπόριο και το αρχικά αυξημένο κόστος δανεισμού.
*{Συγκριτικά η διπλάσια πτώση του ΑΕΠ στην Ελλάδα λόγω των «μέτρων» είναι πολύ χειρότερη}, πράγμα που έχει προβλέψει η έρευνα σε άλλο σημείο της, στο οποίο αναφέρει «ότι οι κρίσεις στην οικονομία, προηγούνται των χρεοκοπιών και ότι η εμφάνιση του πιστωτικού συμβάντος (χρεοκοπίας) παρατηρείται ότι εμφανίζεται στο χαμηλότερο σημείο της ύφεσης» (σελ 10). Η σχετική παράγραφος περιλαμβάνει και αναφορά σε άλλη έρευνα (Levy Yeyati και Panizza 2005 που χρησιμοποιούν λεπτομερή τριμηνιαία στοιχεία για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα)…
*Οι χώρες δεν αποκλείονται από τις αγορές, για μεγάλο διάστημα, αλλά μόνο για τον πρώτο καιρό. Οι συντάκτες της έκθεσης, κάνουν λόγο για «μικρή μνήμη των επενδυτών». Μετά την αναδιάρθρωση οι αγορές τις δέχονται πίσω, «σε έναν κόσμο που οι επενδυτές αλλάζουν αποφάσεις ακόμα και μέσα σε χρονικό διάστημα λεπτών» σύμφωνα με τους ερευνητές.
*Το προηγούμενο μιας χρεοκοπίας, επηρεάζει το δανειακό κόστος και τα spreads που είναι αυξημένα στην αρχή, κυρίως λόγω των αξιολογήσεων από τους οίκους.
Κατά μέσο όρο οι χώρες χάνουν 1,7 βαθμίδες, αλλά μακροχρόνια η αξιολόγησή τους δεν επηρεάζεται από το ιστορικό της αθέτησης πληρωμών και το ίδιο συμβαίνει τελικά και με το κόστος δανεισμού τους…
*Βραχυπρόθεσμες είναι και οι επιπτώσεις μιας αθέτησης πληρωμών από κράτος, στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας. Παλαιότερα, λένε οι ερευνητές υπήρχαν κυρώσεις όπως οι εμπορικοί αποκλεισμοί (εμπάργκο) ή περιστατικά επιβολής ποσοστώσεων. Πλέον δεν υπάρχουν αυτά και οι συνέπειες περιορίζονται στα δύο πρώτα χρόνια της αθέτησης πληρωμών, ενώ μετά από ένα δύο χρόνια, δεν ανιχνεύονται στοιχεία.
*Οι εξαρτημένες δανειακά επιχειρήσεις δεν υποφέρουν περισσότερο από τις άλλες, μετά από ένα πιστωτικό γεγονός.
*Οι οικονομικές συνέπειες γενικά είναι βραχυχρόνιες και αν και υπαρκτές, όχι τόσο σοβαρές, όσο θέλει η «φιλολογία». Αντίθετα οι πολιτικές συνέπειες για τις κυβερνήσεις και τους προέδρους- πρωθυπουργούς ή τους οικονομικούς υπουργούς, είναι πολύ σοβαρές. Αυξημένο είναι το ποσοστό των κυβερνήσεων ή των ηγετών που «πέφτουν» μέσα σε ένα χρόνο από την χρεοκοπία, ενώ τα κόμματα χάνουν μεγάλη δύναμη, στις επόμενες εκλογές. Μετρήθηκε ποσοστό 67% αλλαγής κυβέρνησης σε 19 περιπτώσεις χρεοκοπίας μετά το 1980…
Στα συμπεράσματα της έρευνας (σελ 22-23) αναφέρεται ότι οι συντάκτες εξέτασαν τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις συνεπειών, για το κόστος που έχει η αθέτηση πληρωμών, από κράτη. “Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι συνέπειες της αθέτησης πληρωμών είναι σημαντικές, αλλά βραχυχρόνιες, “ λένε οι ερευνητές. Ειδικότερα τα συμπεράσματα της έρευνας έχουν ως εξής:
“Η φήμη των κρατών που τελούν υπό καθεστώς στάσης πληρωμών, όπως μετράται από την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας τους είναι κακή, αλλά μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το διεθνές εμπόριο και η εμπορική πίστωση επηρεάζονται αρνητικά από πιστωτικά συμβάντα, δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε ποσοτικές επιπτώσεις παρά τη σχετική φιλολογία.
Η αθέτηση του χρέους φαίνεται να προκαλεί τραπεζικές κρίσεις, και όχι το αντίστροφο, αλλά βρήκαμε αδύναμα στοιχεία που υποδηλώνουν την παρουσία κρατικών χρεοκοπιών από τραπεζικές κρίσεις. (Σ.Σ. με άλλα λόγια οι «καλές τράπεζες», δεν μπόρεσαν να αθωωθούν ως υπεύθυνες για κρατικές χρεοκοπίες με την μεταβίβαση του βάρους στα κράτη, ούτε από το ΔΝΤ. Τέτοια περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί η Ιρλανδία).
Τέλος, οι χρεοκοπίες, μειώνουν το χρόνο εξουσίας των κυβερνήσεων και των λειτουργών τους. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι οι συνέπειες αθέτησης πληρωμών, παραμένουν κάπως ασαφείς να οριστούν και είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν”.
ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ.
ΌΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΤΟ «ΘΕΤΙΚΟ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ…
Έτσι καταλήγουν ως εξής:
“Από τη θετική πλευρά, διαπιστώσαμε μια αρκετά δίκαιη εκτίμηση των συνεπειών στις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας, μετά από χρεοκοπίες και εφιστούμε την προσοχή στην απότομη αύξηση των κρατικών εσόδων μετά από χρεοκοπίες.
Από την αρνητική πλευρά, το συμπέρασμά μας είναι ότι τα πιστωτικά συμβάντα δεν φαίνεται πιθανόν, να επηρεάζουν τιςδανείστριες τράπεζες. Ίσως το πιο ισχυρό και εντυπωσιακό εύρημα είναι ότι η επίδραση των χρεοκοπιών είναι βραχυχρόνια, καθώς σχεδόν ποτέ, δεν μπορούν να ανιχνευθούν συνέπειες, μετά από ένα ή δύο χρόνια”.
*Σημειώνεται, ότι την έρευνα αυτή σχολίασε το «Σιν» και η εφημερίδα Free Money, καθώς ανακάλυψε σχετικό δημοσίευμα στον ξένο Τύπο. Ωστόσο η αναλυτική παρουσίαση του δημοσιεύματος στην «Ελευθεροτυπία» και οι τρέχουσες εξελίξεις ανέβαλαν νέο δημοσίευμα του Κοπέρνικου. Σήμερα όμως παρουσιάζουμε, αφού είναι επίκαιρο, ακόμα πιο αναλυτικά το θέμα αξιοποιώντας τα πρωτογενή στοιχεία, της ίδιας της έρευνας του ΔΝΤ που δημοσιεύουμε ως έχει…
toaftonoito.blogspot.com