11:56 μμ. Μιλώντας λοιπόν σε εκπομπή της FocusWebTV ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος δήλωσε ότι «Είμαι σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και μπορεί να πάρει και αυτοδυναμία. Έχει καβαλήσει ένα ρεύμα το οποίο δεν συγκρατείται.




«Όλη η στρατηγική της Ν.Δ. είναι λάθος, διότι κινδυνολογεί ενώ δεν έχει αξιοπιστία. Ο κόσμος δεν την πιστεύει. Ό,τι και να πει, δεν την πιστεύει, διότι και αυτή και το ΠΑΣΟΚ με όλα αυτά που έχουν γίνει αυτά τα τελευταία χρόνια τους έχουν καταρρακώσει την αξιοπιστία. Στην ΝΔ θα μπορούσαν να σώσουν την παρτίδα, δημιουργώντας έναν καινούργιο φορέα – ομπρέλα, όπως έκανε ο Πρόντι, ο Μπερλουσκόνι, με επικεφαλής κάποιον από την νέα γενιά. Κάποιος που να μην θυμίζει στον κόσμο το παρελθόν. Σαν brand name η Ν.Δ. είναι τελειωμένη.
»Δεν πιστεύω στη ΝΔ σαν φορέα ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία το σημερινό φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Επέμενα ότι χρειάζεται κάτι σαν ομπρέλα, όχι να φύγει ο κ. Σαμαράς. Θα μπορούσα να επαναδραστηριοποιηθώ και να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο, χωρίς να έχω κάποια θέση συγκεκριμένη. Η ΝΔ σαν φορέας πρέπει να είναι συγκροτημένος από μια νέα εικόνα που να προσθέτει στον κόσμο ελπίδες για την ώρα που θα απογοητευτούν αναπόφευκτα από μία Κυβέρνηση, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.»


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αν ο Σύριζα έμπαινε στην κυβέρνηση; Θα καταστρεφόταν! Και μαζί του και η χώρα…

 Γράφει ο Τάσος Παππάς

Οι Δημοκρατίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εναλλακτικές λύσεις. Για να μην περιέλθει το κοινοβουλευτικό σύστημα σε κατάσταση ασφυξίας πρέπει  τα κόμματα να προσφέρουν στους πολίτες διεξόδους. Ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο της εξουσίας δεν μπορεί να φτάνει μέχρι την κατεδάφιση του αντιπάλου, μέχρι τον...........
εξοστρακισμό του από τη δημόσια σφαίρα.
Ο αρχηγικός δικομματισμός διέπραξε ολέθρια, για τα συμφέροντα του, λάθη. Το 2004 με την απογραφή, η κυβέρνηση της Ν.Δ επιχείρησε να δυσφημήσει το ΠΑΣΟΚ για να εξασφαλίσει  μια δεύτερη τετραετία. «Πέτυχε» να συκοφαντήσει την Ελλάδα. Το 2009  η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ρητορική της περί Τιτανικού θέλησε να ισοπεδώσει την Νέα Δημοκρατία, χρεώνοντάς της όλα τα δεινά του τόπου. «Κατάφερε» να εκθέσει τη χώρα.
Από το 2010, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και οι δανειστές μας, πίεζαν αφόρητα και εκβίαζαν με ωμό τρόπο τον Αντώνη Σαμαρά να μπει στην κυβέρνηση και στο κάδρο των ευθυνών για να μοιραστεί και στους δύο εταίρους του δικομματισμού το κόστος της βίαιης προσαρμογής. Νόμιζαν ότι με την τεχνητή διεύρυνση της βάσης συναίνεσης, γύρω από τα Μνημόνια, θα εξουδετέρωναν την πολεμική της Αριστεράς και θα «φάσκιωναν» την κοινωνία.  Η διάψευση των προσδοκιών τους ήταν εκκωφαντική. Αμφότεροι καταποντίστηκαν στις εκλογές του 2012.
Κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ απαιτούσαν φορτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας επειδή δεν ήθελαν να αφήσουν την Αριστερά στο απυρόβλητο και, κυρίως, γιατί τους τρόμαζε η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μπορούσε να παίξει στο γήπεδο χωρίς αντίπαλο και θα εισέπραττε ακόπως τη δυσφορία που θα προκαλούνταν στην κοινωνία από τα μέτρα του δεύτερου Μνημονίου.
Στην πρώτη περίπτωση [2004 και 2009] Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έβαλαν το στενό κομματικό συμφέρον τους πάνω από το ευρύτερο συμφέρον του δικομματισμού, του μοντέλου δηλαδή που λειτούργησε επί μια 35ετία με την εναλλαγή στη εξουσία των δύο σχηματισμών. Στη δεύτερη περίπτωση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ έκαναν το παν για να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της διαχείρισης της κρίσης.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπέκυπτε, πιθανότατα θα καταστρεφόταν. Με  την απαξίωση, όμως, όλων των σοβαρών εκδοχών της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα άνοιγε ο δρόμος στους δημαγωγούς, τους λαϊκιστές και στις ακραίες συσσωματώσεις. Κι αυτός είναι ένας ολισθηρός δρόμος για τη Δημοκρατία. Η τυραννία της απουσίας εναλλακτικών λύσεων μπορεί να σπρώξει τους απελπισμένους ανθρώπους σε απονενοημένα διαβήματα [τυφλή βία, αυτοδικία, κοινωνικός κανιβαλισμός, αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, επένδυση ελπίδων σε επίδοξους Μεσσίες].

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 – ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ 6

Τέλος οι ‘επιδείξεις’ και τα ‘χορευτικά’ ενός
 τελειωμένου πολιτικού συστήματος.
Τρομοκρατική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ.
 Και όμως τα ποσοστά της υποτέλειας
 κατέρρευσαν στο 40%. Θα έπεφτε στο 
20% αν τα εγγόνια εξαφάνιζαν τις 
ταυτότητες των γηραιότερων, που
 παθαίνουν εγκεφαλικό στην ιδέα
 ‘αστάθειας’ ή ‘χρεωκοπίας’.
Οι ‘σωτήρες’ μας (μεταξύ αυτών και ο 
ανώτατος άρχων της χώρας), με αγωνία
 για το πώς θα σωθούν οι ίδιοι, 
προσπάθησαν,....
εκβίασαν, έκαναν λάστιχο το Σύνταγμα, παρά λίγο να κάνουν και κυβέρνηση
 Hollywood, Jack Norris, Προσωπικοτήτων!
Στο τέλος ζύγισαν το πράγμα και κατέληξαν σε πίστωση χρόνου με ένα ακόμα γύρο
 με έναν κάπως ελεγχόμενο Τσίπρα, παρά με ένα λαό επαναστατημένο και στον
 δρόμο, και το Γουδί ως πιθανό θέρετρο για τις αφεντιές τους. Αυτά για το Μάτριξ.
Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά άνευ ουσίας για όσους, κατά τον Νίκο 
Καζαντζάκη ‘δεν ελπίζουν σε τίποτα, δεν φοβούνται για τίποτα, και είναι ελεύθεροι’.
 Επειδή όμως η ιστορία διδάσκει πως, μικρά βήματα προόδου, προετοιμάζουν
 το έδαφος, δημιουργούν δηλαδή προϋποθέσεις για μεγάλες ανατροπές, αξίζει να
 δούμε πως αυτή η κατάσταση μπορεί να αποτελέσει αρχή για κάτι πολύ μεγαλύτερο.
 Αν το ρεύμα δώσει στον Τσίπρα την δυνατότητα να κυβερνήσει, τι είναι αυτά που 
θα έκαναν την διαφορά; Τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αληθινή ρήξη με το σύστημα;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νέοι θεσμοί εξουσίας των πολιτών, ο ουσιαστικός 
εκδημοκρατισμός του πολιτεύματος. Συνελεύσεις πολιτών μπορούν να συμμετέχουν
 ασκώντας πολιτική και παίρνοντας αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο. Σε κεντρικό
 επίπεδο, άμεσα ανακλητά όργανα ελέγχου από πολίτες σε μορφή Εθνοσυνέλευσης
 μπορούν να είναι ένα ισχυρό μεταβατικό αντίβαρο απέναντι στην κεντρική εξουσία. 
ΠΑΙΔΕΙΑ: Η χειραφέτηση των πολιτών καλλιεργώντας αντικειμενική και κριτική 
σκέψη, ανιδιοτέλεια και συνείδηση είναι η μόνη εγγύηση για δημοκρατία στην χώρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Η αποκατάσταση Εθνικής κυριαρχίας, η εκδίωξη των Τοκογλύφων,
 η οικονομική χειραφέτηση του λαού με επιστροφή και διανομή του εθνικού πλούτου,
 η παραγωγική ανασυγκρότηση και μια νέα ‘Σεισάχθεια’, είναι η συνταγή της προόδου. 
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Το δίκαιο επιτυγχάνεται μόνο με μια σαρωτική κάθαρση. Μια βαθιά
 διερεύνηση και τιμωρία όλων όσων αποτέλεσαν την συμμορία, τους πυλώνες
 της διαφθοράς και αποχαύνωσης που έφερε τα πράγματα εδώ. Η βρωμιά των
 τριών εξουσιών, τα τρωκτικά του Δημόσιου, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι
 Βαρόνοι τραπεζικών και επιχειρηματικών συμφερόντων που οργίαζαν ξεδιάντροπα
 σε βάρος μας, πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά, να χάσουν τα λάφυρα και την
 ελευθερία τους.

(Ο συγγραφέας, λόγω πολιτικής πεποίθησης, απείχε από τις προηγούμενες 
εκλογές.)




Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/05/2012-6.html#ixzz1vrAgDiFS

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόθεση ψήφου

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται καθαρά σε αυτήν την μέτρηση με 27,1% αυξάνοντας την διαφορά από την Νέα Δημοκρατία η οποία με 21% αυξάνει και αυτή τα ποσοστά της όπως θα δούμε παρακάτω στον συγκριτικό πίνακα. Οι ψηφοφόροι δεν φαίνεται να αντιδρούν με πάθος στις εσωκομματικές εξελίξεις στην Κεντροδεξιά με την επάνοδο της Ντόρας Μπακογιάννη στην ΝΔ και την ενσωμάτωση των στελεχών του ΛΑΟΣ.

Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 14% και τέταρτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 8%. Νέα πτώση του ΚΚΕ καταγράφει αυτή μέτρηση. Το κόμμα του Περισσού βρίσκεται στα ίδια ακριβώς ποσοστά με την Δημοκρατική Αριστερά η οποία δείχνει να συμπιέζεται. Η Χρυσή Αυγή εισέρχεται και πάλι στη Βουλή με ποσοστό της τάξης του 6,5% ενώ στην Βουλή εισέρχεται και ο φιλελεύθερος χώρος μετά τον «γάμο» της Δράσης με την Δημιουργία Ξανά . Τα δύο κόμματα μαζί φθάνουν το 3,2%. 



Στο επόμενο γράφημα συγκρίνεται η πρόθεση ψήφου αυτής της εβδομάδας με εκείνην της προηγούμενης.




Βαθμολόγιο πολιτικών προσώπων

Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών και πολιτικών προσώπων προηγείται με διαφορά ο Αλέξης Τσίπρας, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται τέταρτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Ο «Κανένας» πλασάρεται στην τρίτη θέση. 


Ανοιχτό πόλεμο στους καναλάρχες ο Τσίπρας: Είστε υπεύθυνοι για την καταστροφή!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 25, 2012
ΑΚΟΥΣΤΕ: “Αυτοί είναι οι οποίοι ουσιαστικά κυβερνούσαν σ’ αυτό τον τόπο”, δήλωσε, μιλώντας στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” του Βόλου και στην εκπομπή “Συμβαίνει Τώρα” του Αντώνη Κουμιώτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο πλήρη κάλυψη στον Διευθυντή του γραφείου του Τσίπρα, Νίκο Παππά, ο οποίος μέσα από πρόσφατο twit του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε Μπόμπολα, Mega και ΔΟΛ.
Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε, “Νομίζω ότι τα λέει όλα αυτό το tweet. Η ελληνική πολιτική ζωή έχει σφραγιστεί από σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε μεγαλοκατασκευαστές και οικονομικά συμφέροντα, σε μεγαλοκαναλάρχες και πολιτικές ηγεσίες”.
Και συνέχισε, κάνοντας την δήλωση “βόμβα”, “Αυτοί ήταν που τις τελευταίες δεκαετίες καναλαρχούσανε, αυτοί είναι οι οποίοι ουσιαστικά κυβερνούσαν σ’ αυτό τον τόπο”, για να συνεχίσει λέγοντας:
“Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα το οποίο κανείς δεν το ανέδειξε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι το θέμα της κατοχής των δημόσιων συχνοτήτων που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Είναι δημόσιες αυτές οι συχνότητες, δεν είναι ιδιοκτησίας τους. Πληρώνουν, δεν πληρώνουν; Πώς τις κατέχουνε; Υπάρχουν ασυμβίβαστα; Μπορούν αυτή την στιγμή άνθρωποι, οι οποίοι διαμορφώνουν μέσω από την κατοχή μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών την κοινή γνώμη, να εξυπηρετούν και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτά τα θέματα τα οποία έχουν καταταλαιπωρήσει την ελληνική πολιτική ζωή, πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες μας, έτσι και ο λαός μας εμπιστευτει και βρεθούμε στα πράγματα. Είναι αυτό το οποίο έχει κάνει όλους αυτούς του διαπλεκόμενους να μας χτυπούν λυσσαλέα”.
Να υπενθυμίσουμε, ότι σε πρόσφατο twit του, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Τσίπρα, ο εξ απορρήτων συνεργάτης του, καθώς τυχαίνει να γνωρίζονται από παιδιά, έγραψε, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε Μπόμπολα, Mega και ΔΟΛ, «Εάν η διαπλοκή του Έθνους νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας κάνει MEGAλο λάθος. Proxy war….».

Γιατί όχι τώρα Νέα Δημοκρατία.


Αν και το blog αυτό εμφορείται από φιλελεύθερες αρχές, εντούτοις αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να έρθει στο τιμόνι της χώρας η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, για τους εξής σημαντικούς λόγους:

1) Δεν έχει κανένα πρόγραμμα. Πρόγραμμά της είναι αυτό τούτο το μνημόνιο που η ίδια συνυπέγραψε.

2) Δεν συμφέρει την ίδια, αλλά και γενικότερα τις φιλελεύθερες ιδέες, να αναλάβει τώρα....
την εξουσία. Στην περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από την ΝΔ και ταυτόχρονης εφαρμογής του μνημονίου, αφενός θα έχουμε λαϊκή εξέγερση με ανυπολόγιστες συνέπειες, αφετέρου η μεν ΝΔ θα διαλυθεί χειρότερα από το ΠΑΣΟΚ, οι δε φιλελεύθερες ιδέες θα στιγματιστούν για τις επόμενες δεκαετίες στη χώρα. Μπορεί κάποιοι θεσιλάγνοι να θέλουν πρωθυπουργικές και υπουργικές καρέκλες, αλλά οι καρέκλες αυτές θα είναι ηλεκτρικές. 

3) Γιατί αυτή τη στιγμή προέχει η συγκράτηση της παραπέρα κοινωνικής διάλυσης και εξαθλίωσης των μεσαίων και κατώτερων λαϊκών στρωμάτων και αυτό η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη ΝΔ δεν μπορεί να το εγγυηθεί.

4) Γιατί, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, είτε εντός του μνημονίου, είτε εκτός αυτού, να επιστρέψουμε σε Εθνικό Νόμισμα. Στην περίπτωση αυτή, σοφό είναι να έχουμε στα χέρια μας ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας και κυρίως τις πανάκριβες και σύγχρονες υποδομές που έχουμε φτιάξει και για τις οποίες χρεοκοπήσαμε. Είναι δηλαδή προτιμότερο να πάμε στη δραχμή με όλες τις υποδομές (αεροδρόμια, δρόμοι, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, ενέργεια κ.λ.π.) δικές μας, παρά να έχουν αυτές μεταβιβαστεί σε ξένους δανειστές για ψίχουλα. Πολλοί οργανισμοί πρέπει να καταργηθούν, όχι όμως και να ξεπουληθούν οι υποδομές της χώρας.
Με δικές μας τις υποδομές, εύκολα θα μπορέσουμε να ξεπεταχτούμε και να αναπτυχθούμε γρήγορα, ακόμα και με δραχμή, διαφορετικά θα ξεπουληθούμε για πάντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να «σκοτώσει» την δημόσια περιουσία, αντίθετα η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη ΝΔ, θα κάνει ότι της πει η Μέρκελ.

5) Γιατί, πιστεύουμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να δοκιμαστεί και η Αριστερά στην εξουσία (Έλληνες είναι κι αυτοί) και ανάλογα να κριθεί, ώστε να πάψει πια να είναι το ανικανοποίητο απωθημένο μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού. Πρέπει και κάποιες νοοτροπίες να αλλάξουν. Αν επιτύχει η Αριστερά, αυτό θα είναι καλό για το λαό. Αν αποτύχει θα καταστραφεί η ίδια, πάντως ο βρεγμένος λαός τη βροχή δεν την φοβάται.

6) Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ως προτεραιότητα την αλλαγή επιτέλους του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική, ώστε να εκλείψουν οι κυβερνήσεις μειοψηφιών και επιπλέον προανήγγειλε δημοψήφισμα για την περίπτωση της αποχώρησης ή μη από το ευρώ και όχι μονομερείς ενέργειες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του λαού. Αυτά τα δημοκρατικά θέματα δεν θέλει ούτε να τα ακούσει η οικογενειοκρατούμενη νεοφιλελεύθερη ΝΔ. 

7) Γιατί η ΝΔ δείχνει να μην ενδιαφέρεται τελείως γι' αυτό που λέγεται ελληνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.  Δίνει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε έναν δουλοπρεπή, γονατισμένο λαό, που δεν μπορεί να αντιμιλήσει στον κάθε Ολάντ και στην κάθε Μέρκελ, αρκεί να μείνουμε στον "παράδεισο" του ευρώ.  

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα, δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να αναλάβει την ηγεσία της χώρας, η μόλις προ διετίας αποτυχούσα και εγκαταλείψασα Νέα Δημοκρατία.  



Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Καταστροφικό το μνημόνιο

Σάλος αναμένεται να ξεσπάσει με την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου γίνεται λόγος για πλήρη εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού του 2012 με μαύρη τρύπα 1,3 δισ. ευρώ...


Στην απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που δημοσιεύει το περιοδικό Επίκαιρα, απεικονίζεται το φάντασμα της πτώχευσης που πλανάται πάνω από τη χώρα. Τα στοιχεία προκαλούν σοκ, και μάλιστα διπλό καθώς -όπως αποκαλύπτει το περιοδικό- τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη παρουσιαστεί στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, προκαλώντας τουλάχιστον δέος στα κομματικά επιτελεία.

Στην τετρασέλιδη έκθεση που συνέταξε το Τμήμα Εσόδων της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Διεύθυνσης περιγράφεται το αδιέξοδο της ελληνικής οικονομίας. Καταρχήν, στην εκτίμηση για την πορεία των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού για το 2012, φαίνεται ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, καθώς τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου εκτιμούν ότι η «μαύρη τρύπα» για το 2012 θα φτάσει στα 1,3 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που ψηφίστηκε από τη Βουλή το Φεβρουάριο!
Λιγότερα έσοδα από φόρους

Η υστέρηση αυτή οφείλεται, υποστηρίζουν, στην μη είσπραξη φόρων και συγκεκριμένα, του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, του ΦΠΑ και των φόρων συναλλαγών και κατανάλωσης. Μάλιστα, στις τέσσερις σελίδες της Έκθεσης τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου τονίζουν ότι τελικά τα μέτρα που ελήφθησαν στα πλαίσια του Μνημονίου όχι μονο δεν ανέτρεψαν αλλά επέτειναν την ύφεση καθώς οδήγησαν σε κάθετη πτώση την κατανάλωση και άρα τα κρατικά έσοδα.

Η υστέρηση των εσόδων δείχνει ότι ο στόχος για τα έσοδα του 2012 δεν είναι εφικτός και θα απαιτηθεί νέα αναθεώρηση, η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες. Όπως σημειώνουν τα στελέχη του ΓΛΚ, απαιτείται αναθεώρηση των προβλέψεων εσόδων του 2012, καθώς οι «μακροοικονομικές προβλέψεις είναι δυσμενέστερες». Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αναθεώρηση του στόχου των εσόδων έγινε τον Φεβρουάριο με τον συμπληρωματικό Προϋπολογισμό.

Εντυπωσιακό ποσόστο για ΣΥΡΙΖΑ σε νέο γκάλοπ

ΑΘΗΝΑ 24/05/2012

Εκπλήξεις επιφυλάσσει νέα δημοσκόπηση τηςPublic Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει το ποσοστό 30% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, την ΝΔ να ακολουθεί με 26% και την τρίτη θέση να καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ με 15%.
Η δημοσκόπηση καταγράφει μεγάλες απώλειες για το ΚΚΕ, πτώση για τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και για τη Χρυσή Αυγή και προβλέπει Βουλή στην οποία θα βρίσκονταιοκτώ κόμματα.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 30%

Νέα Δημοκρατία: 26%

ΠΑΣΟΚ: 15,5%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8%

Δημοκρατική Αριστερά: 6,5%

ΚΚΕ: 5%

Χρυσή Αυγή: 4%

Δημιουργία Ξανά - Δράση: 3%

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με 24% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 19%, ο Ευ. Βενιζέλος με 17%, ο Φώτης Κουβέλης με 11%, ο Πάνος Καμμένος με 7% και ακολουθούν η κ. Παπαρήγα και ο κ. Μιχαλολιάκος.

Πάντως 16% απαντά ότι "κανείς από τους παραπάνω" δεν είναι κατάλληλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό του κ. Τσίπρα εμφανίζεται αυξημένο κατά 5% του κ. Σαμαρά κατά 2%, κατά 1% του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη μειωμένο κατά 4%.

Το νέο Μνημόνιο απορρίπτεται από το 62% 
των ερωτηθέντων και το εγκρίνει μόνο το 28%. Οι πιο "αντιμνημονιακοί" είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων και της Χρυσής Αυγής

Τσίπρας !


Τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας προσχωρούν στην Χρυσή Αυγή


Φαίνεται πως ακόμα δεν πήραν το "μάθημά" τους τα κόμματα του παλαιοκομματισμού και παρά το ηχηρό ράπισμα που δέχθηκαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου συνεχίζουν τον μάταιο πόλεμο λάσπης κατά του Εθνικιστικού Λαϊκού Κινήματος. Οι Έλληνες πολίτες όμως έχουν αφυπνιστεί για τα καλά και αναγνωρίζουν πια εύκολα ποιος τους λέει ψέματα και ποιος την αλήθεια.

Παρά την συνεχιζόμενη προσπάθεια λασπολόγησης της Χρυσής Αυγής από το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ, όλο και περισσότεροι συμπατριώτες πυκνώνουν τις τάξεις μας και συμπορεύονται στον Αγώνα μας για επανάκτηση της Ελλάδας από τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι άκρως ενθαρρυντικά και γνωρίζουμε καλά πως η Χρυσή Αυγή θα αυξήσει τα ποσοστά της στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έχοντας μια ισχυρή παρουσία κι εθνικιστική φωνή στην Βουλή.
Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Αγίου Φανουρίου πρόσφατα προσχώρησε σύσσωμη στην Χρυσή Αυγή. Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν χαρακτηριστικά: "Πιστέψαμε σε ένα δεξιό κόμμα που θα πήγαινε κόντρα στους εχθρούς της πατρίδας μας και τους υπερασπιστές των τοκογλύφων του μνημονίου και της Μέρκελ. Αντί γι' αυτά διαπιστώσαμε συνεχείς παλινωδίες και αλλαγές πλεύσης στην πολιτική της, τις γνωστές "κωλοτούμπες" του αρχηγού της παράταξης και των στελεχών της. 

Διαπιστώσαμε παράλληλα ότι οι ιδέες που παραδοσιακά μας εκφράζουν ως ενεργά πολιτικοποιημένα μέλη του κόμματος, εκφράζονται με σαφήνεια, ειλικρίνεια και καθαρότητα από το Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή. Ένα κόμμα που παρ όλες τις ύβρεις που δέχεται, εκφράζει διαχρονικά ένα σαφή πολιτικό λόγο ενάντια τόσο στην οικονομική κατοχή της πατρίδας μας όσο και στην κατοχή από την αθρόα εισβολή των λαθρομεταναστών 

Καλούμε όλους τους φίλους που πίστεψαν για χρόνια στην Νέα Δημοκρατία, να στηρίξουν στο εξής τον τίμιο, εθνικό, αντιμνημονιακό και πατριωτικό Αγώνα του εθνικιστικού κινήματος Χρυσή Αυγή".

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, διαβεβαίωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Αλ. Τσίπρας: Αποτελεσματικός διαπραγματευτής ο ΣΥΡΙΖΑ
Μιλώντας σε λαϊκή συνέλευση στα Πετράλωνα, που διήρκησε περίπου 3 ώρες, ο κ. Τσίπραςαναφέρθηκε στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της ατζέντας, αφού όλοι μιλούν για αλλαγές.
Επίσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το κόμμα του θα ακυρώσει τους εφαρμοστικούς του μνημονίου νόμους και θα φορολογήσει τον πλούτο και προσέθεσε ότι παραμένει σταθερός στη θέση του υπέρ της διεξαγωγής λογιστικού ελέγχου του χρέους. Στο σημείο αυτό, κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι αρνούνται τον συγκεκριμένο έλεγχο, γιατί φοβούνται ότι θα βγάλει «λαυράκι».
Απαντώντας στις επικρίσεις ότι το κόμμα του δεν μπορεί να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το ΣΥΡΙΖΑ θα λέει αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός και όχι αυτά που περιμένουν να ακούσουν οι ξένοι συνομιλητές. «Συγγνώμη που δεν καθόμαστε προσοχή όπως οι άλλοι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, υπερασπίστηκε το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης που διατυπώνουν στελέχη του κόμματός του, λέγοντας ότι αυτό είναι πλούτος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κουρελήδες της εξουσίας

Σπύρος Παπαγιάννης
Ανασυντάσσονται οι διεκδικητές της εξουσίας, οι επιδιώκοντες πάση θυσία να αναρριχηθούν στα τείχη της, χάριν της δέσμευσής τους, να υπερασπισθούν με κάθε τρόπο το ιερό Ευρώ, το πολύ ιερότερο από τους ετερόκλητους κατοίκους αυτής της χώρας, τους ευρωφωτισμένους πολυταξιδιάρηδες κεφαλαιούχους της και τους παρασιτικούς αχρείαστους εργάτες της, που τώρα, επ’ ευκαιρία της οικονομικής κρίσης συνειδητοποίησαν πόσο περιττοί είναι για την
Ελλάδα, την Ευρώπη, μα και την ανθρωπότητα συνολικά..
Όσοι λοιπόν φάγαν τα μούτρα τους στο πρώτο ρεσάλτο, τα επιδιορθώνουν όπως όπως και αλλάζουν σημαίες και κόμματα ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο της εξουσιαστικής τους συνείδησης. Η ιδεολογική, κατά το πρότυπο του Σύριζα, συνιστώσα της, προσπαθεί όπως όπως να επιδιορθώσει τα κουρέλια της και να δικαιολογηθεί για τα παλιά γεμάτα έπαρση λόγια της και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της.

Μίλησαν λοιπόν κάποιοι για πανστρατιά της δεξιάς ενάντια της αναχρονιστικής αριστεράς, στην οποία παραχωρούσαν μόλις χθές υποκριτικά την εξουσία, αρκεί να διατηρούσαν για κάποιο διάστημα τα βουλευτικά τους έδρανα και τα κέρδη τους με την σημαδεμένη από τον πλειοψηφικό εκλογικό νόμο, πολιτική τράπουλα.
Δεξιά όμως είναι μόνο τα ιδεολογικά τους κουρέλια, καθώς δεν έχει μείνει ούτε η πατρίς, την οποία παρέδωσαν αμαχητί στους ξένους, ούτε ο σταυρός του μεγάλου Κωνσταντίνου, που τον βγάλαν από τα σχολεία και τις σημαίες. Μα ούτε και η οικογένεια και οι απορρέοντες από αυτήν δεσμοί της φυλετικής και κοινωνικής αλληλεγγύης για να ευλογήσουν τον αγώνα τους, που έχει ως πτωχή σημαία του το κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πλουσίων νόμισμα της πτωχευμένης Ελλάδος, το Ευρώ.

Όλοι οι Δον Κιχώτες λοιπόν της σωτηρίας της χώρας προσέρχονται στο προσκλητήριο των πολιτικών ανεμόμυλων και όλοι οι γαλαζοαίματοι των χωρίς βασιλέα πάλαι ποτέ βαυαρικών ανακτόρων της βουλής, αφιππεύουν από τα κομματικά τους άλογα για να πολεμήσουν πεζοί, με μόνον έφιππο επικεφαλής, τον Ιππότης της Σαμάρειας, που κι αυτός όμως έμεινε χωρίς σαμάρι στο άλογό του, έτοιμος να γκρεμισθεί απ’ αυτό στο πρώτο κομματικό ταρακούνημα.

Πολλοί μικροί ενώνουν τις δυνάμεις τους, όχι για να κάνουν κάτι μεγάλο, μα για να μην επιτρέψουν τίποτε μεγάλο να γίνει και κινδυνεύσουν τα μεγάλα συμφέροντα.

Και μπροστά στα συμφέροντα, η ηθική, οι ιδέες, μα και οι μάσκες, και τα προσχήματα καταπίπτουν.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και όταν ο σκοπός δεν είναι μόνο οφθαλμοφάνερα ταξικός, μα προκλητικά κοινωνικά άδικος, τότε τι νόημα έχει να είναι ιερά τα μέσα;

Εξουσία λοιπόν πάση θυσία για την εξουσία. Ω! εξουσία που εμπνέεις, τον λανθάνοντα ηρωϊσμό των πολιτικών ανδρών σου, που ξεπερνούν κάθε κομματικό φραγμό και δέσμευση και προστρέχουν κοντά σου για να τεθούν υπό την σκέπη του οράματός σου να διοικήσεις και να σώσεις την πατρίδα, ή ότι έχει μείνει απ’ αυτήν, με ότι όρθιο στέκει ακόμη πάνω της, από αυτούς που θέλουν να την καταστρέψουν βάζοντάς την να ξοδεύεται και να προνοεί για αυτούς, τους παντελώς άχρηστους, ή εν πάση περιπτώσει αχρείαστους.

Έτσι οι πάλαι ποτέ ισόβιοι επιβήτορες της εξουσίας, συνασπίζονται για να διεκδικήσουν πάση θυσία μία θέση στην κλίνη της, ή να τρυπώσουν κάτω από το κρεβάτι της, ή στις ντουλάπες της, περιμένοντας τον λαό να φαντασιωθεί για λίγο πως είναι δική του, μα μόλις πάει στην δουλειά, ή για να βρεί δουλειά την επομένη των εκλογών, να ξανατρυπώσουν με τις δελεαστικές προτάσεις τους στα σεντόνια της..

Αυτοί είναι οι σταυροφόροι του Ευρώ, οι εξαρτημένοι από την εξουσία, που ελπίζουν κάποιοι πως είναι οι μόνοι ικανοί να διαπραγματευθούν με σωφροσύνη την βαθμιαία απεξάρτησή της χώρας από τα μνημόνια και την οικονομική και εθνική υποτέλεια, έτσι ώστε να μην βρεθεί ξαφνικά, αν απεξαρτηθεί άμεσα, με στερητικό σύνδρομο από την χρόνια πολιτική της εξάρτησης, και να μην ξέρει τι να κάνει την ελευθερία της.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 25-5-2012: ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ
Στις 25 Μαΐου 2012 συμπληρώνουμε ένα χρόνο από την ημέρα που εμείς οι Έλληνες βγήκαμε στους δρόμους και τις πλατείες όλης της Ελλάδας, χωρίς οργάνωση μα με πολύ πίστη και διάθεση για Ελευθερία και Δημοκρατία.  
Η αυθόρμητη αντίδραση μας, γρήγορα πήρε διαστάσεις και μορφοποιήθηκε ως ένα κίνημα που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει στα Ελληνικά χρονικά. Το κίνημα των Ελλήνων Αγανακτισμένων ήταν πλέον γεγονός και οι κεντρικές πλατείες όλων των μεγάλων και μικρών πόλεων καταλήφθηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. 
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλλου και πολιτικής άποψης, σταθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλο ξεχνώντας έστω και για λίγο τα όσα μας χωρίζουν και αντιλαμβανόμενοι ότι η χώρα 
και ο λαός μας ήταν σε μεγάλο κίνδυνο και έπρεπε να αντιδράσουμε πριν να είναι αργά. Η βία που εξαπέλυσαν εναντίων μας ήταν πρωτόγνωρη και δολοφονική, σημάδι ότι τους είχαμε κλονίσει και βιάζονταν να ξεμπερδέψουν μαζί μας με κάθε κόστος. Όλες οι πλατείες της Ελλάδας έγιναν πεδία μαχών, σώμα με σώμα με πρώτη και καλύτερη την κεντρικότερη πλατεία της Ελλάδας, την πλατεία Συντάγματος. 
Ένα χρόνο μετά καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, στις 6:00 μ.μ να δώσουμε ένα βροντερό ειρηνικό παρόν στην πλατεία Συντάγματος, για να καταγγείλουμε τις πολιτικές των Μνημονίων αλλά και όλους αυτούς που οδήγησαν την χώρα μας στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και τους Έλληνες στην οικονομική εξαθλίωση.   
Υπενθυμίζουμε σε όλους πως είμαστε πάντα εδώ και αγωνιζόμαστε για την λευτεριά της πατρίδας και του Ελληνικού λαού. Τώρα είμαστε, όχι μόνο αγανακτισμένοι αλλά ενωμένοι και αποφασισμένοι. Οι κομματικοί διαχωρισμοί που τόσα χρόνια σκόπιμα μας επιβλήθηκαν, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Για μας δεν υπάρχει Δεξιά και Αριστερά αλλά μόνο Ελλάδα και Έλληνες. Αυτό που προέχει τώρα είναι να ενωθούμε όλοι μας, να συσπειρωθούμε, να συμπράξουμε με κάθε τρόπο και να επιτελέσουμε το καθήκον μας απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στην πατρίδα μας.  
Εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της 17/6/2012, η επέτειος του Συντάγματος αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς καλούμαστε όχι μόνο να τιμήσουμε τους αγώνες μας και τους νεκρούς μας αλλά και να ανταποκριθούμε στην ανάγκη και την προσδοκία του Ελληνικού Λαού να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η πορεία για την απελευθέρωση και την αναγέννησή του.  
Καλούμε όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα και κινήματα, χωρίς πολιτικές ταμπέλες και σημαίες να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους απλούς πολίτες και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την επέτειο της δημοκρατίας. Να δείξουμε στο σύστημα ότι δεν το φοβόμαστε. Δεν μας τρομάζουν τα δακρυγόνα και οι μονάδες καταστολής τους. Δεν μας κάμπτει η βία τους. Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι.  
Οι συλλογικότητες που υπογράφουν το παρόν καλούμε όλους τους Έλληνες δημοκράτες πολίτες να συγκεντρωθούμε στο Σύνταγμα, για να δηλώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας απέναντι στο αντιλαϊκό καθεστώς των κυβερνήσεων του μνημονίου και να διαδηλώσουμε την πίστη μας και την ετοιμότητά μας να πάρουμε τις τύχες της Χώρας στα χέρια μας!
Στις 25 Μάη, Ένα χρόνο μετά, θα είμαστε ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ!
·         Θα είμαστε εκεί γιατί οφείλουμε να παλέψουμε για τις ζωές μας.
·         Θα είμαστε εκεί γιατί τώρα θα είναι δύσκολο γι’ αυτούς να παίξουν τα παιχνιδάκια της εξουσίας τους.
·         Θα είμαστε εκεί γιατί είμαστε όλοι εναντίον του μνημονίου και της εξαθλίωσης των λαών της Ευρώπης.
·         Θα είμαστε εκεί και γι’ αυτούς που “έφυγαν” άδικα.
·         ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ και θα είμαστε ΟΛΟΙ μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
                                            ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ  (ΣΟΚ)
ΕΝ.Α
ΕΠΑΜ
ΚΑΠ. ΣΠΙΘΑ
300 ΕΛΛΗΝΕΣ
ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
ΜΑΧΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ YOUTUBERS
ΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΒΑΣΗ
 
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Για μας ο κύριος αυτός είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας και η τιμωρία του είναι μια και μοναδική:κρέμασμα απ’ τη γλώσσα…

Γι αυτό κι αυτός ο άθλιος σε λίγο δεν θα βρίσκει ούτε την δική του ψήφο στην κάλπη!
Μ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ
Έχει την -απατηλή- εντύπωση ο ιπποπόταμος του ΠΑΣΟΚ, ότι με το να πείθει αυτόν τον βλακέντιο Ολάντ να τον δει σε αντιδιαστολή με την “πόρτα” που έριξε ο Γάλλος πρόεδρος στον Τσίπρα, θα πάρει πόντους στην εκλογική μάχη;
Ότι θα φανεί πιο… σοβαρός συνομιλητής;
Ότι θα τον πάρουν στα σοβαρά οι Έλληνες;
ΧΑ!!!
Οι Έλληνες έχουν ανάγλυφα τυπωμένο στην μνήμη τους αυτό το παχύδερμο, μέσω της…

καθημερινότητας τους.
Μέσω της φετινής φορολογικής δήλωσής τους.
Μέσω της ελεεινής ατιμωρησίας των πολιτικών εξαιτίας του άθλιου νόμου που έφτιαξε ΑΥΤΟΣ “περί (μη) ευθύνης υπουργών”.
Μέσω του χαρατσιού της ΔΕΗ.
Μέσω της αδίστακτης και ανελέητης φορομπηχτικής πολιτικής που ακολούθησε.
Μέσω της κατά απόλυτον τρόπο αποδοχής των επιθυμιών Μέρκελ και της μετατροπής της Ελλάδας σε γερμανικό προτεκτοράτο.
Γι αυτό και αυτός ο άθλιος σε λίγο δεν θα βρίσκει ούτε την δική του ψήφο στην κάλπη!
ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ … ΓΟΥΔΗ

Σαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ>
Πρώτος με 28,1%, ΝΔ 20,5%!



 
28,1% ΣΥΡΙΖΑ, 20.5% ΝΔ, 11,8% ΠΑΣΟΚ, 8,1% ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, 5,7% ΚΚΕ, 5,5% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, 4,1% ΔΗΜΑΡ, 3,3% ΛΑΟΣ, 3,0.% ΔΡΑΣΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ.
Τα παραπάνω ποσοστά προέρχονται από τηλεφωνική μέτρηση, ως πελάτης της οποίας εμφανίζεται πανελλαδική εφημερίδα και είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων. Οι αναλυτές έχουν πάθει σοκ, αφού το εκλογικό σώμα εμφανίζεται ως κινούμενη άμμος.
Ο Τσίπρας μαζεύει από παντού και καλπάζει προς το 30%, με τη ΝΔ να μένει καθηλωμένη στο ψυχολογικό φράγμα του 20%. Το ΠΑΣΟΚ βυθίζεται και άλλο, χάνοντας ψήφους προς το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάμψη παρουσιάζει και ο Καμμένος που χάνει ψήφους κυρίως προς ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο προς ΝΔ. Ακόμη χαμηλότερα το ΚΚΕ, κάμψη η Χρυσή Αυγή, το ίδιο και ο Κουβέλης. Ο Καρατζαφέρης μπαίνει στη Βουλή, το ίδιο οριακά όμως και οι Μάνος-Τζήμερος που παίρνουν ψήφο από ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία. Ελάχιστο ποσοστό που δεν υπερβαίνει καν τη μονάδα πήρε μαζί της στη ΝΔ η Ντόρα.
http://dimotikosafari.blogspot.com/2012/05/blog-post_9155.html