H καταστροφή της βιομηχανίας ζάχαρης στην Ελλάδα από την ΕΕ


Παρακολουθούμε στα ΜΜΕ αυτές  τις ημέρες μια ακατάσχετη υστερία όλων των διαπλεκόμενων “περί της καταστροφικής εξόδου απο την ΕΕ και το Ευρώ”. Στάσεις πληρωμών, χρεοκοπία, πόλεμος, πείνα… Μια μεγάλη εκστρατεία κατατρομοκράτησης της κοινωνίας προκειμένου να αποδεχτούμε αμαχητί, όλους τους σχεδιασμούς της υποτέλειας, τα νέα χαράτσια, την ισοπέδωση όλων των εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων. Έχουμε αναρτήσει πολλές φορές απόψεις που συνηγορούν υπερ της πλήρους αποδέσμευσης απο την Ε.Ε., αλλά η παρακάτω αναφορά στην καταστροφή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης δείχνει με ακλόνητα στοιχεία και αριθμούς την πραγματικότητα. Αυτή είναι η λυκοσυμμαχία των αγορών και του κεφαλαίου της Ε.Ε.
Του Γιώργου Κάργα
Με την αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2005 η καλλιέργεια της περιορίζεται ουσιαστικά στην λωρίδα Λονδίνου- Πράγας. Τότε έγινε συμφωνία να μειωθεί η παραγωγή  στην Ελλάδα από 320.000 τόνους σε 158.000 τόνους τον χρόνο. Παράλληλα με αντάλλαγμα 87 εκ ευρώ η χώρα μας έκλεισε 2 (Λάρισα και Ξάνθη) από τα 5 εργοστάσια ζάχαρης με σκοπό τα δύο εργοστάσια που έκλεισαν να γίνουν εργοστάσια παραγωγής βιοαιθανόλης.
Συνέπεια όλων αυτών ήταν 30. 000 άνθρωποι στην βόρεια Ελλάδα να πεταχτούν στον δρόμο (αγρότες, εργαζόμενοι, κ.λ.π) αφού η καλλιέργεια από 400. 000 στρέμματα το 2006 έπεσε το 2010 στα 55.000. Παράλληλα η ΑΤΕ έχει βγάλει στο σφυρί για πώληση συνολικά την Ελληνική βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) η οποία είναι θυγατρική της.
Να υπενθυμίσουμε ότι την ίδια περίοδο μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη και οι πωλήσεις των θυγατρικών κρατικοσυνεταιριστικών, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ (Ζωοτροφές ), η ΔΩΔΩΝΗ κ.λ.π. Μνηστήρες της αγοράς της ΕΒΖ είναι μία γερμανική, μία αγγλική εταιρεία, ο Κοπελούζος με Ρώσους επενδυτές και μία γαλλική εταιρεία ενέργειας (ΒΗΜΑ 18/9/11).
Την περίοδο που ετοιμάζονται να πωλήσουν την ΕΒΖ σταμάτησαν κάθε επιδότηση στην παραγωγή ζαχαροτεύτλων με αποτέλεσμα φέτος να μην πιάσει η χώρα μας ούτε καν την μειωμένη τιμή ποσόστωσης (158.000 τόνοι) αφού καλλιεργήθηκαν λίγα στρέμματα.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να σταματήσουν την ουσιαστική παραγωγή τα εργοστάσια και να υπολειτουργούν.
 Έτσι,  για την κάλυψη των αναγκών σε ζάχαρη έγινε συμφωνία ανάμεσα στην γερμανική εταιρεία (υποψήφιος αγοραστής) και την ΕΒΖ!
 Επίσης να αναφερθεί ότι παρόλο ότι η ΕΒΖ ήταν θυγατρική της ΑΤΕ η υποχρεωτική δανειοδότησή της από αυτήν γινόταν με το αστρονομικό επιτόκιο 12%.  Το τίμημα της πώλησης επίσης είναι εξευτελιστικό για το μέγεθος της εταιρείας (5 εργοστάσια στην Ελλάδα και δύο στην Σερβία).
To (2011) η τιμή της ζάχαρης έπιασε ιστορικό ρεκόρ ανόδου. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η ανακοίνωση της πώλησης της ΕΒΖ έγινε τον Φεβρουάριο του 2011 όταν οι εξεγερμένοι στην Αλγερία φώναζαν φέρτε μας ζάχαρη γιατί η τιμή της είχε αυξηθεί κατά 25%.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων μόνο το 2010 οι τιμές των σιτηρών αυξήθηκαν κατά 47%, του καλαμποκιού κατά 50% και της σόγιας κατά 35%.
Ίσως ωριμάζουν οι συνθήκες  και στην χώρα μας για την εκδήλωση  διατροφικής κρίσης…… Η εξυγίανση της Αγροτικής τράπεζας οδηγεί σε πώληση θυγατρικών της όπως η ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ (Ζωοτροφές ), η ΔΩΔΩΝΗ κ.λ.π. Είναι προφανές από τα παραπάνω, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι με στόχο να μεταφερθεί στα χέρια του κεφαλαίου με εξευτελιστικό τίμημα ένας βασικός τομέας διατροφής του λαού.
http://aristeroblog.gr/node/344

Δημοσκόπηση της GPO και η αξιοπιστία της εταιρείας (Βίντεο)

Την δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που παρουσίασε χτες ο Γ. Πρετεντέρης στην εκπομπή του «Ανατροπή» παραθέτουμε στο βίντεο που αναρτούμε. Σαν πάγια αρχή έχουμε να μην σχολιάζουμε δημοσκοπήσεις , αλλά μπαίνουμε στον πειρασμό να κάνουμε μια επισήμανση στους αναγνώστες μας για την αξιοπιστία και αυτής της εταιρείας.

H τελευταία, λοιπόν, δημοσκόπηση πριν της εκλογές της 6ης Μάη, της ίδιας εταιρείας,  είχε παρουσιάσει πάλι στην εκπομπή του Πρετεντέρη. Ως προς την πρόθεση ψήφου έδινε τότε στον μεν ΣΥΡΙΖΑ 8,5% ,στο κόμμα Κουβέλη 12%, ενώ στο ΛΑΟΣ 5,1%.

Το σχετικό βίντεο με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έκανε αυτή η εταιρεία, τότε, μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ, και τα συμπεράσματα ως προς την αξιοπιστία της βγαίνουν αβίαστα.



Κινδυνολογία και Τρομοκρατία



Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος


Στο λεξικό Μπαμπινιώτη διαβάζουμε,

1.-Κινδυνολογία: Είναι όρος που αναφέρεται σκόπιμα σε υπαρκτούς
ή ανύπαρκτους κινδύνους για εκφοβισμό ή αποτροπή από συγκεκριμένες επιλογές. (Εκλογές, κλπ.)

2.- Τρομοκρατία: Είναι σειρά ενεργειών για την επιβολή τρόμου και φόβου στο λαό, με την άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας, με σκοπό να οδηγήσει σε τρόπο διακυβερνήσεως του λαού από μικρή μειοψηφία, η οποία «έργω και λόγω», εφαρμόζει σκληρά μέτρα βίας.

Αυτές τις δύο μεθόδους εφαρμόζουν σήμερα οι Κοσμοκράτορες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, με τα εδώ πολιτικά πιόνια τους, για να κερδίσουν τις εκλογές
οι λεγόμενες μνημονιακές δυνάμεις του δικομματισμού (Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ), για να εφαρμόσουν τα μνημόνια,
και να αρπάξουν- τα μεγάλα αφεντικά τους,- όλο τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος, οδηγώντας τον Ελληνικό λαό σε ανθρωπιστική κρίση.
Για το σκοπό αυτό εφαρμόζουν πάσης φύσεως κινδυνολογία και τρομοκρατία επάνω στο εκλογικό σώμα της Ελλάδος.

Οι Επικυρίαρχοι του πλανήτη βάζουν το πιόνι τους, τη Καγκελάριο της Γερμανίας, να ζητήσει από τους εδώ αχυρανθρώπους, πολιτικά πιόνια και μαριονέτες της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π., να διενεργήσουν δημοψήφισμα με ερώτημα στο Λαό, «Ευρώ ή Δραχμή» με σκοπό να κινδυνολογήσουν και τρομοκρατήσουν το Λαό, ώστε αυτός να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές τα κόμματα του μνημονίου, εκείνα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Επικυρίαρχων τραπεζιτών της Ν.Τ.Π.

Επιτέλους Ελληνικέ Λαέ, τι άλλο πρέπει να πάθεις για να ξυπνήσεις;
Σήμερα χιλιάδες συνταξιούχοι υπέστησαν τη νέα ψυχρολουσία με τη σφαγή των συντάξεων με αναδρομική ισχύ, μήνυμα για το τι έρχεται…

Σε έχουν τρελάνει με Ευρώ ή Δραχμή, με το έρχεται κομμουνισμός και καταστροφή, για να φοβηθείς και να ψηφίσεις τελικά το μνημόνιο στο όνομα των πολιτικών του επάρατου δικομματισμού.(Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ).
Τα σχέδια των ξένων ανθελληνικών κέντρων σε συνδυασμό με τα δύο μνημονιακά κόμματα των δοσιλόγων, δεν είναι τόσο τα οικονομικά αλλά είναι να σπείρουν το πανικό και τη διχόνοια, ώστε να αποδυναμωθεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας και τελικά να οδηγηθούμε σε εθνικό διαμελισμό.

Υπενθυμίζω το 2006 επί Ν.Δ. έγινε νόμος για διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά σχολεία όλης της Ελλάδος.

Ο Νόμος αυτός δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Εδώ αναφέρουμε σκέψεις διακεκριμένων οικονομολόγων που λένε,

Α) Ο φόβος για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα που καλλιεργούν οι αχυράνθρωποι πολιτικοί της Σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης και τα ΜΜΕ, (μέσα-έξω),είναι ανυπόστατος, γιατί το εθνικό μας νόμισμα είναι η μόνη ελπίδα ανάκαμψης της οικονομίας.

Β) Το Ευρώ είναι πολύ ακριβό νόμισμα για τη κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, που δεν παράγει τίποτα. Το Ευρώ είναι νόμισμα για τη Γερμανική οικονομία, που έχει βαριά βιομηχανία, με εξαγωγές.
Με τις εξαγωγές και ισχυρό νόμισμα κερδίζει η Γερμανία, και άλλες
Βιομηχανικές χώρες της Ε.Ε., ενώ εμείς πτωχεύουμε.

Γ) Στη δραχμή θέλουν να μας πάνε οι Κοσμοκράτορες δανειστές μας, αφού πρώτα μας εξαχρειώσουν, για να αγοράσουν την Ελλάδα και τον ορυκτό της πλούτο, για ένα κομμάτι ψωμί!!!

Δ) Οι Επικυρίαρχοι του πλανήτη έκαναν την Ελλάδα οικονομικό νομισματικό πειραματόζωο, για τα πλανητικά τους σχέδια…

Ε) Η Σιωνιστική παγκόσμια διακυβέρνηση, με όργανα την Ε.Ε. και τους εδώ δοσίλογους και προδότες πολιτικούς, θέλει να διαλύσει την Ελλάδα σαν οργανωμένο κράτος, για να πετύχει τους Γεωπολιτικούς και Γεωστρατηγικούς σκοπούς, για την επικράτηση της παγκόσμιας
Σιωνιστικής Διακυβέρνησης και Δικτατορίας.

Γι αυτό τα παπαγαλάκια της Σιωνιστικής Ε.Ε. (Μέρκελ, Σόϊμπλε, Μπαρόζο, Όλι Ρεν, κλπ), εξαπολύουν κεραυνούς κάθε μέρα με όλα τα ΜΜΕ, ( SPIEGEL, FOCUS, TIMES, ECONOMIST, κ.λ.π.) κατά της Ελλάδος. To Γερμανικό FOCUS (Το δάκτυλο της Αφροδίτης),
κινδυνολογώντας, μέχρι εμφύλιο προβλέπει.

Τα εδώ προδοτικά μνημονιακά κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με σκοπό όπως κερδίσουν τις εκλογές και εφαρμόσουν το μνημόνιο Νο:2 που θα μας εξαθλιώσει, κινδυνολογούν και τρομοκρατούν το λαό λέγοντας,
Έρχεται κομμουνισμός, Ευρώ ή Δραχμή, δεν θα έχετε μισθούς και συντάξεις, θα πτωχεύσουμε, δεν θα έχετε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για επιβίωση, με τη δραχμή οι τιμές όλων των προϊόντων θα εκτιναχθούν στα ύψη, και άλλα πολλά. Όμως φρόντισαν πρώτα να διαλύσουν τη Βιομηχανία και Γεωργία της Ελλάδος, και να κλέψουν τα δημόσια ταμεία, για να μας φέρουν στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση, γι αυτό τους αποκαλούμε προδότες και δοσίλογους. Εμείς πληρώναμε φόρους, και αυτοί κλέβανε!

Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό νόμισμα, όπως χρειάζεται εθνική εξωτερική πολιτική, και άμεσο εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
Σήμερα ζούμε σε εποχή όπου γίνεται εκποίηση της Ελλάδας.
Όλα αυτά ξεπερνιούνται με την άμεσο αλλαγή εξωτερικής πολιτικής, και την άμεση εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου σε συνεργασία με δυνάμεις εκτός του Σιωνιστικού δυτικού μπλόκ, αλλά το μυαλό των δοσιλόγων πολιτικών είναι κολλημένο στο «Ανήκομεν εις την Δύσην» στη Σιωνιστική Δύση, που μας κατάστρεψε. Όταν έχεις τέτοιους εταίρους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;
Η Ελλάς ανήκει εκεί όπου την συμφέρει. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας από εδώ και εμπρός.

Μνημόνιο σημαίνει Γερμανική κατοχή!! Θα το δεχθείτε;

Μνημόνιο σημαίνει μισθοί-συντάξεις Αλβανίας-Βουλγαρίας!

Οι πολιτικοί του δικομματισμού έχουν ρίξει το σύνθημα, «Μνημόνιο ή Θάνατος.» Οι Δοσίλογοι, κλέφτες και προδότες πολιτικοί πήραν τα δάνεια, έφαγαν όλο το χρήμα, το έστειλαν στις τράπεζες των Κοσμοκρατόρων, και χρέωσαν τον Ελληνικό Λαό.

Εμείς πληρώνουμε όλα όσα αυτοί έκλεψαν. 

Έτσι πολλές γενεές Ελλήνων θα είναι υπερχρεωμένες… εάν βεβαίως συνεχίσει να υπάρχει Ελλάς…

Με τα διάφορα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, και τους διάφορους εφαρμοστικούς νόμους, οι προδότες πολιτικοί αλυσόδεσαν το Λαό.

Η ακύρωση του μνημονίου, και στάση εξωτερικών και μόνο πληρωμών είναι πρώτη προϋπόθεση, για ανάπτυξη, και πρέπει να γίνει άμεσα.
Μόνο αυτό θα σώσει το λαό μας. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται πατριώτες πολιτικοί στην εξουσία.

Αυτό έκανε ο Μεταξάς το 1938 που ανακήρυξε το τότε χρέος επαχθές για το λαό, και δικαιώθηκε από το διεθνές δικαστήριο.

Ο Μεταξάς τότε ισχυρίστηκε στο διεθνές δικαστήριο, δεν μπορώ να κάνω το λαό μου να υποφέρει, για να πλουτίσουν οι τραπεζίτες.

Πράγμα που δεν κάνουν οι σημερινοί δοσίλογοι πολιτικοί.

Έκτοτε ισχύει το δεδικασμένο για τέτοιες υποθέσεις.

Εκεί επάνω στηρίχθηκαν οι Πρόεδροι Αργεντινής, Ισημερινού, και άλλων χωρών, και διέγραψαν το δημόσιο χρέος μονομερώς.

Όμως αυτοί ήταν πατριώτες, δεν ήταν δοσίλογοι και προδότες σαν τους δικούς μας, οι οποίοι κόπτονται για τα συμφέροντα των Επικυρίαρχων, και αδιαφορούν για το λαό. Το λαό τον έχουν ΜΟΝΟ για να τους ψηφίζει. Επίθεση κατατρομοκράτησης των Ελλήνων έχουν εξαπολύσει οι διεθνείς τραπεζίτες τοκογλύφοι δανειστές μας, και οι συνεργαζόμενοι με αυτούς Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί της Ν.Τ.Π. και τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ ντόπια και ξένα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, των τελευταίων ετών. Μας έχουν κατακλύσει με αισχρά ψέματα και προπαγάνδα φτάνει να κερδίσουν τις εκλογές και να εφαρμόσουν το δουλοπρεπές μνημόνιο που σκλαβώνει και διαλύει τους Έλληνες. Κάθε ημέρα κινδυνολογούν με όλα τα ΜΜΕ, τρομοκρατώντας το λαό, με σκοπό όπως αυτοί οι δύο του προδοτικού δικομματισμού εκλεγούν και πάλι, για τη προστασία των συμφερόντων της Σιωνιστικής εξουσίας. Έτσι προβαίνουν σε προδοτικές πράξεις και τρέμουν μήπως δεν επανεκλεγούν για να εφαρμόσουν τα μνημόνια των πατρόνων τους. Ιδού λοιπόν τι έχουν υπογράψει οι δοσίλογοι πολιτικοί μας του δικομματισμού με τα δύο μνημόνια και τα άλλα μεσοπρόθεσμα.

Πρώτον: Παραίτηση υπέρ των δανειστών από όλα τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας, και από όλες τις ασυλίες που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος για τη προστασία ζωτικής σημασίας αγαθών του.

Δεύτερον: Δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας υπέρ των δανειστών. Με τα μνημόνια μας τύλιξαν «σε μια κόλλα χαρτί».

Τρίτον: Οι δανειακές συμβάσεις (Μνημόνια), υπάγονται υποχρεωτικά στο Αγγλικό δίκαιο, και οι δικαστικές αποφάσεις είναι άμεσα και απόλυτα εκτελεστές και δεσμευτικές για την Ελλάδα.
Με τον όρο αυτό αντιμετωπίζεται το δανειζόμενο κράτος ως ιδιώτης.

Τέταρτον: Οι δανειστές έχουν το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους από τις δανειακές συμβάσεις σε τρίτο κράτος. (Φαντάζεστε η Τουρκία να αγοράσει τα δάνειά μας;)

Πέμπτον:Τη διαχείριση της περιουσίας του Ελληνικού Λαού, θα τη πραγματοποιήσει ένας μηχανισμός από εκπροσώπους όλων των εθνικών τραπεζών των χωρών της Ευρώπης, υπό τη καθοδήγηση της Ε.Κ.Τ. που ελέγχεται πλήρως από τη Γερμανική Κεντρική Τράπεζα.

Αυτά και άλλα πολλά έχουν υπογράψει οι προδότες πολιτικοί.

Οι δοσίλογοι πολιτικοί έλαβαν τα δάνεια, τα έφαγαν «κακείν κακώς», και χρέωσαν γενεές Ελλήνων, που καλούνται να τα αποπληρώσουν.

Σήμερα οι Κοσμοκράτορες με τα εδώ πιόνια τους, δημιουργούν ανθρωπιστική κρίση στη πατρίδα μας, για να αρπάξουν τα πετρέλαια.

Οι γνωστοί οπαδοί των μνημονίων προσπαθούν να τρομάξουν το λαό, ώστε «αντιστάσεως μη ούσης», να αρπάξουν όλο το πλούτο της Ελλάδος.

Τα μνημόνια είναι θυσίες δίχως όφελος.


Εάν προσέξετε το πρόσωπο των δοσίλογων πολιτικών θα δείτε το φόβο στα μάτια τους. Δεν ομοιάζει με κανένα φόβο, ο φόβος αυτού που ξεπουλάει το λαό του και προδίδει τη πατρίδα του.

Εάν οι Έλληνες μάθουν ότι η ανώτερη τάξη τους δεν πληρώνει φόρους, θα επαναστατήσουν. Οι φόροι έγιναν για τη μεσαία αστική τάξη.

Όσο ζυγώνουν οι εκλογές, όλο και φουντώνουν τα σενάρια περί σχεδίων εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη για εκφοβισμό των ψηφοφόρων. Ακάθεκτος ο Σόϊμπλε ειδοποιεί, «Είστε φαντασιόπληκτοι αν νομίζετε ότι σας βοηθάμε χωρίς προϋποθέσεις και όρους». Οι όροι είναι τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. Επίσης συμπληρώνει και λέει, «Να γίνουν τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ», βλέπετε μας χρειάζεται διότι λόγω των υδρογονανθράκων και των αγωγών, είμαστε ενεργειακή δύναμη. Έχει την Ελλάδα, μια πλούσια χώρα στα χέρια του, μέσα στην Ε.Ε., τρελός είναι να τη χάσει;

Εδώ καλούνται να απαντήσουν οι δοσίλογοι πολιτικοί εγκληματίες του δικομματισμού. Αντί να επαναλαμβάνουν τους εκβιασμούς των Γερμανών ομοϊδεατών τους Μέρκελ, Σόϊμπλε, κλπ, θα απαντήσουν ποτέ επί της ουσίας; Στους λόγους τους όλο αερολογίες και φληναφήματα είναι. Κουβέντα για τα εθνικά μας θέματα, και τα οικονομικά βάρη που φόρτωσαν στο λαό.

Μετεκλογικά αρνούνται να δηλώσουν ότι ο Ελληνικός Λαός ακύρωσε το μνημόνιο με τη ψήφο του στις 6 Μαϊου 2012.

Δεν έλαβαν το μήνυμα.

Πότε θα μας απαντήσουν στα ερωτήματα που αφορούν άμεσα τη ζωή μας; Τους ρωτάμε,

Τι θα κάνετε με τη μείωση του κατωτάτου μισθού που εσείς ψηφίσατε;
Θα μας φέρετε στα επίπεδα των Βαλκανικών χωρών;
Τι θα κάνετε με την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας;
Τι θα κάνετε με τις περικοπές 13,5 δις που ζητά η τρόϊκα, που αφορούν μισθούς και συντάξεις που έχετε ήδη ψηφίσει και υπογράψει να πραγματοποιήσετε τον Ιούνιο;
Τι θα κάνετε με τα φορομπηχτικά μέτρα και τα χαράτσια, που πήρατε το προηγούμενο διάστημα που οι πολίτες τώρα κατανοούν τη πλήρη έκτασή τους;
Πως θα μπορέσουν οι πολίτες με μισούς μισθούς και συντάξεις να πληρώσουν φόρους και χαράτσια;
Τι θα κάνετε με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα σχολεία, και τα νοσοκομεία
που η πολιτική του μνημονίου, τα έχει φέρει σε πλήρη κατάρρευση;
Θα προχωρήσετε στην απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα;
Τι θα κάνετε με το δίχως όρια ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου;
Τι θα κάνετε με τις τράπεζες;
Θα συνεχίσετε να τις χρηματοδοτείτε με δισεκατομμύρια ευρώ από τα δάνεια που χρεώνετε στον Ελληνικό Λαό;
Εμείς ο λαός τι θα κάνουμε με αυτό το εθνοπροδοτικό έκτρωμα που δεν έχει ξαναζήσει η παγκόσμια ιστορία;

Για να κερδίσουν τις εκλογές, ρίχνουν το δίλημμα στο λαό, «Ευρώ ή Δραχμή», αυτό ζητά και η Μαντάμ Σουσού-Άγκελα με τηλεφώνημα στο «Μεγάλο Πρόεδρο» Παπούλια, για διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε ο λαός γοητευμένος από το Ευρώ, να ψηφίσει Ευρώ, και έτσι να δεσμευτούν τα αντιμνημονιακά κόμματα να μη ζητούν κατάργηση του μνημονίου.

Τα ΜΜΕ μας πληροφορούν, «Αυξάνεται το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Αύριο δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς-συντάξεις», αρκεί που ο Παπαδήμος έστειλε 435 εκ. Ευρώ στους διεθνείς Γύπες, για να καταλάβετε πόσο νάνος είναι μπροστά στο γίγαντα Μεταξά, και τους άλλους διεθνείς προέδρους, που ακύρωσαν με το έτσι θέλω τα διάφορα χρέη.

Ας μας πούν οι κλέφτες και δοσίλογοι πολιτικοί του δικομματισμού, που πήγαν τα 300 δις. Ευρώ, που κατά καιρούς μας είχε δώσει η Ε.Ε. σαν βοήθεια, υπό μορφή ολοκληρωμένων προγραμμάτων.

Απευθύνομαι στο εκλογικό σώμα και τους λέγω, «Όχι για ένα ρουσφετάκι να ψηφίσουμε τους σάπιους και διεφθαρμένους πολιτικούς του δικομματισμού, γιατί τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας».

Τα ΜΜΕ μας πληροφορούν, «Έρχεται κατάσχεση της πρώτης κατοικίας-Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν συμφωνήσει-υπογράψει».
Ουαί και αλίμονο στο φτωχό Έλληνα που δεν έχει να πληρώσει τους Φόρους και χαράτσια, θα του παίρνουν το σπίτι. Η είδηση ότι έρχεται κατάσχεση της πρώτης κατοικίας πρέπει να γίνει γνωστή σε όλη τη χώρα. «Οι Γύπες» κατασπάραξαν τη χώρα γράφει σε εμπνευσμένο άρθρο του ο διακεκριμένος δημοσιογράφος κύριος Δελαστίκ.

Οι δοσίλογοι και προδότες πολιτικοί, έκρυψαν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων για να μας βάλλουν στα Μνημόνια, ώστε νομίμως, να τα κατάσχουν τα μεγάλα αφεντικά τους οι κ.κ. Ρότσιλντ και Ροκφέλερ. Γι αυτό οι προδότες δήλωναν συνεχώς, «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα». Τα Wikileaks έκαναν σπουδαίες αποκαλύψεις για το εν λόγω θέμα, που εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω, με το ερώτημα, γιατί ενώ η χώρα είναι πλούσια σε ενεργειακά κοιτάσματα, εμείς αναφωνούμεν, «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»;

Με τα μνημόνια νομικά «μας έχουν δέσει», ώστε σε περίπτωση που «Εκείνοι» σταματήσουν τις δόσεις των δανείων, εμείς να συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους δανειστές.

Τέτοιους δοσίλογους πολιτικούς έχουμε.

Η μεγαλύτερη συνωμοσία στη παγκόσμια ιστορία είναι ο έλεγχος του χρήματος. Παραθέτουμε ρήσεις παγκόσμιων εξουσιαστών.

Ο Πατριάρχης της οικογενείας ROTHSCHILD έλεγε, «Άφησέ με ελεύθερο να εκδίδω τα χρήματα ενός έθνους-κράτους, και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του».
Έτσι αγόρασε την Τράπεζα της Ελλάδος,(που τύπωνε τις δραχμές), και τη Federal Reserve των ΗΠΑ που τυπώνει το δολάριο.
Ο σημερινός Ρότσιλντ είναι ο πρόεδρος της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.
Ο δε J.Galbraith διακεκριμένος oικονομολόγος, είχε τονίσει ότι,
«Η διαδικασία με την οποία οι τράπεζες δημιουργούν νέο χρήμα είναι τόσο απλή, που το μυαλό αηδιάζει».

Ο ιδρυτής των Πεφωτισμένων (Illuminati), Adam Weishaupt είπε,
«Θρησκεία, πατριωτισμός, και οικογένεια, θα πρέπει να διαλυθούν, να απορρίψουμε κάθε κοινωνικό δεσμό, για να φτιάξουμε έναν ενιαίο κόσμο, ένα παγκόσμιο λαό, ένα παγκόσμιο νόμισμα, μια παγκόσμια θρησκεία.» Δηλαδή τη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία!!!

Ο Henry Kissinger, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε,
«Τα δάνεια που χορηγούν το ΔΝΤ, και η παγκόσμια τράπεζα, να δίνονται με τον όρο, οι χώρες που τα λαμβάνουν να ακολουθούν πολιτικές που θα μειώνουν το πληθυσμό τους, όπως π.χ. η στείρωση. Επίσης να χρησιμοποιηθεί και η τροφή σαν όπλο για το σκοπό αυτό, όπως και η υποκίνηση πολέμων είναι ένα δυνατό εργαλείο για να μειωθεί ο πληθυσμός των κρατών, και όλης της Γης».

Ο David Rockfeller πρόεδρος της τριμερούς επιτροπής, και συμπρόεδρος της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης είπε,
«Η παρούσα ευκαιρία μιάς ειρηνικής και αλληλεξαρτώμενης παγκόσμιας τάξης, δεν θα είναι ανοιχτή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της παγκόσμιας μεταμόρφωσης. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η κατάλληλη μεγάλη κρίση, και τα έθνη θα αποδεχτούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Ήδη η οικονομική κρίση είναι προ των πυλών εκάστου κράτους…

Τα μυστικά σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης είναι, η Ελλάδα –λόγω προδοτικής πολιτικής ηγεσίας-, επιλέχτηκε σαν πειραματόζωο, για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους της Ε.Ε. σε πτώχευση, προκειμένου να δημιουργήσει το μεγάλο πρόβλημα για τη Ε.Ε. και την Ευρωζώνη.

Μας χρεοκόπησαν και μας χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωο.

Η Ελλάδα επιλέχθηκε λόγω ανίκανης πολιτικής ηγεσίας, και όχι μόνον, αλλά επειδή με την ιστορία της και το πολιτισμό της συμβολίζει την Ευρώπη, και επειδή η οικονομία της ήταν εύκολο να καταστραφεί, αφού παραιτήθηκε από τη βιομηχανία και από το δικό της νόμισμα.

Η Σιωνιστική «ελίτ» της Ε.Ε. χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πείσουν τους Λαούς , ότι αν το ελληνικό πρόβλημα δεν λυθεί, η Νότια Ευρώπη θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα προκαλέσει τη κατάρρευση ολόκληρου του Ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, και κατά συνέπεια τη πτώχευση του συνόλου της Ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το «πρόβλημα» είναι ότι η λεγόμενη Ευρωζώνη, -όπου το νόμισμα του ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα,- είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει από τότε που τα ευρωπαϊκά κράτη του νότου δεν μπορούν να στηρίξουν την οικονομία τους, εφόσον δεν μπορούν να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, προκειμένου να ενισχύσουν τις εξαγωγές, και το τουρισμό, που τώρα καταπίνονται από το ευρώ.

Εδώ είναι που οι δοσίλογοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί της Σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης έπαιξαν το ρόλο τους στην αποδυνάμωση της οικονομίας με κάθε τρόπο, σύμφωνα με τα κελεύσματα των Κοσμοκρατόρων.

Θα τους το επιτρέψουμε; 
Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση που προκλήθηκε από τους Σιωνιστές διεθνείς τραπεζίτες, ήταν μέρος του σχεδίου για να φέρει τις νότιες ευρωπαϊκές οικονομίες σε οριακό σημείο, για να εξασθενήσουν την Αμερικανική οικονομία, και εν συνεχεία να προκαλέσουν τη κατάρρευση της Κινεζικής, και Ρωσικής οικονομίας, για να φέρουν το παγκόσμιο οικονομικό χάος, και έτσι να επικρατήσει η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία.

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι διεθνείς τραπεζίτες είναι κυρίως Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, (Ρότσιλντ, Σόρος, Ροκφέλερ, Μόργκαν, κ.λ.π.) και αυτοί είναι οι πραγματικοί Αρχηγοί της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, και εγκέφαλοι πίσω από τη παγκόσμια οικονομική ύφεση-κρίση, η οποία πάντα προηγείται ενός παγκόσμιου Πολέμου.

Προς μνημονιακούς πολιτικούς και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια «τρομοκράτες» της δραχμής λέμε.

Στις απειλές και τους εκβιασμούς ήρθε να δώσει μια εμπεριστατωμένη απάντηση ένα δημοσίευμα στο Bloomberg, που υποστηρίζει με αδιάσειστα στοιχεία ότι, «διαπραγματευτικό χαρτί αξίας μισού τρισ. δολ. κρατά η Αθήνα στο χέρι της». Σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό στα 400 δις. ευρώ ανέρχονται τα δάνεια που οφείλει το Ελληνικό δημόσιο προς Ε.Κ.Τ. , Δ.Ν.Τ., κράτη της Ευρωζώνης, και ιδιώτες.

«Με την Ελλάδα να χρωστά ποσά αντίστοιχα του μεγέθους της οικονομίας της Ελβετίας, οι επιπτώσεις για τους φορολογουμένους στα υπόλοιπα κράτη-μέλη θα είναι καταστροφικές, εάν η χώρα αναγκαστεί και πιεσθεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη».

Η Mεγάλη διεθνής Τράπεζα της Ελβετίας UBS γράφει, «Η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ, μεγάλο το κόστος πιθανής αποχώρησης».

Η Τράπεζα HSBC λέει, «Πρακτικά αδύνατη η Ελληνική Ευρω-έξοδος.

Goldman Sachs:Tίποτε δεν σώζει την ευρωζώνη αν η Ελλάδα βρεθεί εκτός. Ένα (1) τρισ. Ευρώ θα στοιχίσει στην Ευρωζώνη πιθανή αποχώρηση της Ελλάδος λένε οι αρμόδιοι της Ε.Ε.

Κατόπιν όλων αυτών, μην ακούτε τους κινδυνολόγους του Σιωνιστικού προδοτικού δικομματισμού. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες τώρα ανησυχούν μήπως η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ζητείται εθνικός πατριώτης ηγέτης να παίξει αυτό το χαρτί, πάντως ΟΧΙ αυτοί οι δοσίλογοι και προδότες πολιτικοί του δικομματισμού, που έφεραν την Ελλάδα και το Λαό της, σε αυτό το χάλι.

 http://kostasxan.blogspot.com

Οι γύπες . κατασπάραξαν τη χώρα !!!

Μέσα στην πολιτική θύελλα που μαίνεται στη χώρα μας και την προκήρυξη των νέων εκλογών, πέρασε απαρατήρητο σχεδόν από τον ελληνικό λαό ένα γεγονός τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασίας: την Τρίτη η κυβέρνηση Παπαδήμου πλήρωσε στο 100% της ονομαστικής αξίας τους ελληνικά κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και τα οποία είχαν περιέλθει στα χέρια ακραία επιθετικών κερδοσκοπικών κύκλων που είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI.

Το τραγικό είναι ότι το 90% περίπου των ομολόγων αυτών βρίσκονταν στην κατοχή ενός κερδοσκοπικού οίκου ονόματι Νταρτ Μάνατζμεντ με έδρα στα νησιά Κέιμαν, ο οποίος είχε πληρώσει λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τα ελληνικά ομόλογα-σκουπίδια στη δευτερογενή αγορά και την Τρίτη εισέπραξε περίπου... 400 εκατομμύρια ευρώ, βγάζοντας κέρδος... 300%!!!
Ο οίκος Νταρτ Μάνατζμεντ συγκαταλέγεται στους κερδοσκόπους που ονομάζονται «γύπες». Αυτοί ειδικεύονται στην αγορά ομολόγων που έχουν εκδώσει «κράτη-ψοφίμια», τα οποία απειλούνται με χρεοκοπία. Αγοράζουν τα ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές, γύρω στο 10%-25% της αξίας τους.
Στη συνέχεια εκβιάζουν αδίστακτα τα κράτη. Απαιτούν να τους πληρώσουν τα ομόλογα στο 100% της ονομαστικής αξίας τους (οπωσδήποτε πάντως πάνω από 70-80%) αποκομίζοντας υπερκέρδη. Αν οι χώρες αρνηθούν να πληρώσουν, έχουν πανίσχυρες και εξαιρετικά ειδικευμένες στον τομέα αυτόν ομάδες δικηγόρων και σέρνουν τα κράτη στα δικαστήρια επί χρόνια και χρόνια, κερδίζοντας πάντα τις σχετικές δίκες!
«Οι αγοραστές είναι βέβαιοι πως θα πάρουν τελικά τουλάχιστον τριπλάσια λεφτά ανά ομόλογο από τους ''επενδυτές-κορόιδα'' που συμφώνησαν ''οικειοθελώς'' στο ''κούρεμα''» γράφαμε στη σελίδα αυτή στις 9 Απριλίου, αναφερόμενοι στους κερδοσκόπους «γύπες». Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις εκείνες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Οι «γύπες» κατασπάραξαν την Ελλάδα και κέρδισαν 300% από το «οικονομικό κουφάρι» της!
Εγινε μια πολύ κακή αρχή. Ομόλογα αξίας 434 εκατομμυρίων ευρώ που υπάγονται σε ξένο δίκαιο και βρίσκονται στα χέρια «γυπών» πρέπει να πληρωθούν από τη νέα κυβέρνηση φέτος, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Κι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στον εφιάλτη που την απειλεί του χρόνου. Μέσα σε λιγότερους από τρεισήμισι μήνες (από τις 26 Μαρτίου ως τις 5 Ιουλίου του 2013 συγκεκριμένα) πρέπει να πληρωθούν τέσσερα μη «κουρεμένα» ομόλογα υπό ξένο δίκαιο που βρίσκονται στα χέρια επιθετικών κερδοσκόπων, συνολικής αξίας... 2 δισεκατομμυρίων ευρώ! Το 1,4 δισ. ευρώ μάλιστα πρέπει να πληρωθεί σε ένα... δεκαήμερο, στις 25 Ιουνίου και στις 5 Ιουλίου του 2013! Ο απόλυτος εφιάλτης... Υπάρχουν και χειρότερα όμως, τα οποία αποδεικνύουν πόσο εγκληματική από πολιτική σκοπιά πράξη ήταν η αποδοχή του αγγλικού δικαίου στα δάνεια που χορήγησε η ΕΕ στην Ελλάδα.
Τα δάνεια αυτά έχουν ρήτρες «διασταυρούμενης χρεοκοπίας (cross default)». Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι αν η κυβέρνηση δεν πλήρωνε το ομόλογο της Τρίτης, είχαν το νομικό δικαίωμα όλοι οι άλλοι κερδοσκόποι «γύπες» που κατέχουν ακόμη ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, να ζητήσουν αμέσως τώρα (!) την πληρωμή χωρίς να περιμένουν τη λήξη των δικών τους ομολόγων, ακόμη κι αν είναι ύστερα από δέκα χρόνια!
Στο ίδιο πλαίσιο, μπορούσαν και τα... κράτη της Ευρωζώνης να ζητήσουν να τους δώσουμε αμέσως τώρα πίσω τα... 100 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν δώσει ως δάνεια στην Ελλάδα και τα έχουν πάρει όλα οι ευρωπαϊκές τράπεζες! Αυτά προβλέπει το ξένο δίκαιο!
Ζήτησε η απελθούσα κυβέρνηση της Αθήνας γραπτές εγγυήσεις ότι τουλάχιστον οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης δεν θα συμπεριφέρονταν ως «γύπες» και δεν θα ζητούσαν πίσω τα δάνεια, αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε τους κερδοσκόπους, αλλά... καμία κυβέρνηση δεν της έδωσε τέτοια εγγύηση! Υπέροχοι οι εταίροι της...
ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ
«Νταηλίκια» χωρίς αντίκρισμα

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πληρώσει η κυβέρνηση τους κατόχους ελληνικών ομολόγων που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο και αρνήθηκαν να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI, διαβεβαίωνε προ μηνός ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εχει διασφαλίσει την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης στο θέμα αυτό, μας έλεγε. Αποδείχθηκε όμως ότι η κυβέρνηση τα «έσκασε» ωραία και καλά τα 435 εκατομμύρια στους αιμοδιψείς κερδοσκόπους που τα είχαν αγοράσει μάλιστα στο ένα τέταρτο της αξίας τους και έτσι έβγαλαν κέρδος 300% (!) «στην υγειά των κορόιδων» - δηλαδή του ελληνικού λαού. Οι Ευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης την άφησαν γυμνή στις ορέξεις των κερδοσκόπων.
---
Stavrovelonia
*

Άνοιγμα Τσίπρα προς Πούτιν

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στην Ευρώπη -Βερολίνο και Παρίσι- σε μία προσπάθεια να εξηγήσει όπως είχε πει ο ίδιος ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι κοινό πρόβλημα, αλλά και να κάνει γνωστό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα έκανε άνοιγμα και προς τη....


Ρωσία. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε επαφή με τον πρεσβευτή της Ρωσίας σε μία προσπάθεια να κάνει γνωστές τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος του και στον Βλάντιμιρ Πούτιν. Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να πει ο κ.Τσίπρας τι εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τι είναι αυτό που θέλει για την Ελλάδ και στη γειτονική Ρωσία.

Μάλιστα ο κ.Τσίπρας αναμένεται να έρθει σε επαφές και με πρεσβευτές από την λατινική Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το iefimerida.gr

Χθες μιλώντας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η κυβέρνηση της Αριστεράς θα προσπαθήσει από την πρώτη κιόλας ημέρα να αυξήσει τις συντάξεις και να βάλει, ακυρώνοντας το προγράμματος λιτότητας.

«To πρώτο βήμα είναι να ακυρώσουμε το πρόγραμμα για «σφίξιμο του ζωναριού». Την πρώτη κιόλας ημέρα το σχετικό νομοσχέδιο θα σταλεί για συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις συντάξεις βάζοντας πρόσθετο φόρο στα πλούτη. Παραλλήλως θα κάνουμε διάλογο στην πανευρωπαϊκή σκηνή, θα τους εξηγήσουμε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι κοινό πρόβλημα, χωρίς ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ από την κρίση δεν θα βγούμε», δήλωσε.

Πηγή

ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ!




Πρακτικές “πολιτικής μαφίας”.

 «Η Ν.Δ. “ισοπεδώθηκε” από το Μνημόνιο και ο Α. Σαμαράς υπέστη σοβαρή προσωπική ήττα. Η συγκρότηση του δεξιού “μετώπου” αποτελεί την τελευταία “ζαριά” των συστημικών συμφερόντων. Προϋπόθεση για τη διαμόρφωση του μετώπου αυτού αποτελεί το γεγονός ότι η σημερινή Ν.Δ. δεν διαθέτει ούτε ιδεολογικές αρχές, ούτε σαφείς πολιτικές θέσεις, ούτε μπορεί, βεβαίως, να εκπροσωπήσει ένα μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης, την οποία και διέλυσε.

Γι’ αυτό και κοινή “ενοποιητική” βάση του “δεξιού μετώπου” αποτελούν οι οικονομικές επιλογές και οι πολιτικο-ιδεολογικές “αρχές” του Μνημονίου. Πρόκειται στην πράξη για ένα ακροδεξιο-νεοφιλελεύθερο “μέτωπο” στο οποίο “αθροίζονται” τα “υπολείμματα” του κόμματος της κ. Μπακογιάννη και ακροδεξιά στοιχεία που “αλιεύονται” με την γνωστή διαδικασία των “μετεγγραφών” από τον ΛΑΟΣ. Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για τη συγκρότηση του “μετώπου” αυτού – συναλλαγές, εκβιασμοί, απειλές – παραπέμπουν σε πρακτικές “πολιτικής μαφίας”.

Τα συστημικά συμφέροντα επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα ύστερο “αστικό ανάχωμα” με κόμματα και πρόσωπα που αποδοκίμασε πριν λίγες μέρες ο ελληνικός λαός. Ξεχνούν όμως μία βασική αρχή: ότι το άθροισμα των αποτυχιών και των αθλιοτήτων δεν παράγει παρά μία μεγάλη αθλιότητα»…

Μενέλαος Γκίβαλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

6:51 μμ. Πλησιάζει ο καιρός που θα πληρώσουν οι δωσίλογοι για τα εγκλήματα κατά της πατρίδας, για τις αυτοκτονίες-δολοφονίες αθώων πολιτών απο τα χρέη, για τους 1.500.000 άνεργους και για το γκρέμισμα των ονείρων μας...

Δειτε το βιντεο και μετα ο καθενας οτι θελει ας ψηφισει.

Tα ”χρειάστηκε” ο Τσίπρας στο …ΓΕΕΘΑ !

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 29, 2012

%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1%25CC%2581%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2582.jpg
images.jpg
Γράφει ο …Βετεράνος !
Ίσως να περίμενε κάτι άλλο, ίσως να είχε λάθος πληροφόρηση αλλά σήμερα στο ΓΕΕΘΑ ο Πρόεδρος του Σύριζα τα χρειάστηκε !
Ίσως να περίμενε να αντιμετωπίσει σκυθρωπούς ,παγερούς και απόμακρους Αξιωματικούς πιστεύοντας ότι αυτό που έβλεπε στις ταινίες του 50 και του 60 ισχύουν και σήμερα !
Αντί αυτού είχε πλήρη ενημέρωση για τον πραγματικό κίνδυνο και άρχισε να σκοτεινιάζει όταν κατάλαβε ότι απέναντί του δεν είναι καραβανάδες του παλιού καιρού αλλά άριστοι επαγγελματίες !
Όταν παρά την ενημέρωση των πολιτικών στελεχών του κόμματος του, ρώτησε ποια προγράμματα εξοπλισμών είναι σε εξέλιξη πήρε την απάντηση κανένα ! τότε τα χρειάστηκε …
Κατάλαβε ότι Αξιωματικοί δεν είναι οι μεσάζοντες των οπλικών συστημάτων που κάποιοι τους παρουσιάζουν αλλά οι πολιτικοί είναι πάντα και πίσω απο όλα και σαν πανέξυπνος που είναι κατάλαβε την αλήθεια !
Μακάρι οι πολιτικοί να περνάνε την πόρτα του ΓΕΕΘΑ και να ενημερώνονται από σοβαρούς και υπεύθυνους ανθρώπους και όχι από καλοθελητές που υπάρχουν σε όλα τα κόμματα αλλά και στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων .
…Στο πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αυτοί οι καλοθελητές είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση ίσως και να είναι οι αόρατοι διοικητές σχηματισμών …
Μίλησε ακόμη και άφησε ανοιχτό το θέμα της Θητείας αφού ενημερώθηκε …Να θυμηθούμε εδώ ότι κάθε λίγο και λιγάκι το θέτει το θέμα της αύξησης της θητείας ο Α/ΓΕΕΘΑ και βέβαια ο Τσίπρας θα αναθεωρήσει την άποψη του για την απόλυση των ΕΠΟΠ που το πρότειναν ορισμένοι …Στο κόμμα του ! Ελπίζουμε …
Όταν αποχώρησε απο το Πεντάγωνο δεν είχε τηνίδια έκφραση στο πρόσωπο του …Ούτε είχε όρεξη για κουβέντα !Δύσκολα τα πράγματα Αλέξη …πίστεμε μας ειναι πολύ δύσκολα και πιστεύουμε για τον τομέα της Άμυνας απο σήμερα θα είναι ποιό σοφός και σίγουρα ποιό προσεκτικός !

Το συγκλονιστικό άρθρο για την Ελλάδα της γαλλικής εφημερίδας Liberation


Ό
χι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει...
προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.

Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.

Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.

Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".

Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω"και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.

Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.

Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!

Από την Liberation το διαβάσαμε στο syoek.siteline, μέσω apneagr


Read more: http://www.staparaskinia.gr/2012/05/liberation.html#ixzz1wHBNO2FR

O ΣΑΜΑΡΑΣ & ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ!!


ΣΥΡΙΖΑ: Kαι τώρα σειρά έχει η διαπλοκή

Την στοχοποίηση συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέλη του οποίου ζητούν την επαναφορά του θέματος του βασικού μετόχου. Ο Α Τσίπρας θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να χαρακτηρίσει τα δύο «μεγάλα» κόμματα διαπλεκόμενα καθώς...
εναλλάσσονταν συνεχώς στην εξουσία. 

Η αρχή έγινε με την δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Α. Σαμαρά. «Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά αγκαλιά με τη διαπλοκή, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις δυνάμεις της στασιμότητας, της αδράνειας, της κλεπτοκρατίας, της ιδιοτέλειας και της υποτέλειας» είπε ο Α. Τσίπρας δίνοντας παράλληλα και την τακτική που θα ακολουθήσει σε αυτή την νέα προεκλογική περίοδο η οποία μόλις ξεκίνησε. 

Μετά τον Πρόεδρο της ΝΔ σειρά στα περί διαπλοκής πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη του υποστήριξαν στο δικαστήριο τους κατηγορούμενους για την «17 Νοέμβρη». Ο Α. Τσίπρας της απάντησε μιλώντας για την υπόθεση της Siemens. 

«Η αντιπρόσωπος της Siemens στην Ελλάδα, αντί επιτέλους να τηρήσει μία φορά τον λόγο της και να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μιας και δεν μπήκε στη Βουλή, επιστρέφει δριμύτερη στη γνωστή της τακτική. Χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ένα πράγμα συμφωνούμε μαζί της. Ναι, είμαστε πάντα σε διαφορετικά στρατόπεδα. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ ούτε στις χορηγίες του κ. Χριστοφοράκου, ούτε στο επισκεπτήριο πρεσβειών».

Στο κλίμα της «διαπλοκής» ήταν και το σχόλιο του εναντίον του Κώστα Σημίτη. «Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας κ. Σημίτης αρθρογραφεί, ξεχνώντας να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική. Δεν λέει κουβέντα για τα δάνεια και τις μίζες των Ολυμπιακών αγώνων και των εξοπλισμών. Για τα μεγάλα έργα που κόστισαν δέκα φορές πάνω από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το σκάνδαλο της Γκόλντμαν Σάκς»

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης γίνεται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από συγκεκριμένα συμφέροντα με σκοπό την διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος. Γι΄ αυτό τον λόγο το τελευταίο διάστημα υπήρξαν και επίσημες αναφορές στελεχών από το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Mega. «Πολιτικά κόμματα, θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξένα κερδοσκοπικά funds, εργοδοτικά συμφέροντα, μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής, ένα στόχο έχουν: Να υποκύψει ο ελληνικός λαός, να επικρατήσει ολοκληρωτικά το μνημόνιο και να συνεχίσει να κυβερνά το πολιτικό προσωπικό του, δηλαδή αυτοί που χρεοκόπησαν ηθικά, πολιτικά και οικονομικά τη χώρα.» δήλωσε ο Α. Τσίπρας.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Παναγιώτης Σκουρλέτης σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το θέμα του βασικού μετόχου στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. «Νομίζω ότι είναι μέσα στην ατζέντα που θα πρέπει να ξαναδούμε» είχε πει χαρακτηριστικά. 

Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Εκεί αναμένεται να ξεκαθαριστεί με πιο τρόπο θα καταγγείλει το μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ και πως θα καταργήσει τους νόμους που αφορούν τα εργασιακά. 

Πηγή

Ο καθηγητής Νίκος Κοτζιάς καταγγέλει το ότι η χώρα είναι στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος,

και σχολιάζει για τις πολιτικές εξελίξεις
Του Νίκου Κοτζιά

Ποιο είναι το κεντρικό πρόβλημα της χώρας;
Κεντρικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η κυριαρχία και ο τρόπος κυριαρχίας μιας μικρής ομάδας πλούτου που έχει μάθει να λεηλατεί το δημόσιο και αν χρειαστεί ακόμα και τις δικές της, ιδιωτικές εταιρείες. Ελέγχει τα ΜΜΕ και τις χρηματοπιστωτικές ροές προς την αγορά. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην λειτουργεί ορθολογικά κανένας από τους τρεις εν δυνάμει...
μοχλούς ανάπτυξης.

Το Ελληνικό δημόσιο δεν είναι καν ένα «καπιταλιστικό κράτος της προκοπής». Περισσότερο μεσολαβεί ανάμεσα σε συμφέροντα και προωθεί ανακατανομές εισοδήματος και πλούτου, παρά φροντίζει «τα γενικά συμφέροντα» του συστήματος. Η ιδιαιτερότητα του ελληνικού κράτους είναι ότι το έχουν ιδιοποιηθεί ορισμένα συμφέροντα ως μηχανισμό ικανοποίησης των ιδίων αναγκών τους.

Οι τράπεζες δρουν περισσότερο ως τοκογλύφοι, παρά ως μηχανισμοί ανάπτυξης, ή έστω στήριξης ενός νέου κύματος επενδύσεων. Η δε αγορά, είναι δυσλειτουργική εξαιτίας της πολιτικής των τραπεζών και του δημοσίου, όπως ήδη περιέγραψα. Μια αγορά στην οποία είναι δύσκολο να μπουν νέοι επιχειρηματίες. Η γραφειοκρατία και η έλλειψη χρηματοδότησης αποτελούν τροχοπέδη.

Το σύμπλεγμα συμφερόντων, ή αλλιώς διαπλοκή, αποτελεί τον πυρήνα του ελληνικού προβλήματος. Με την κατοχή σημαντικών ΜΜΕ περνά τα ιδιωτικά του συμφέροντα ως ανάγκες για τη χώρα. Σε αυτό διευκολύνεται διότι, επιπλέον, ασκεί σημαντικό έλεγχο σε τμήματα του πάλαι πότε δικομματισμού, και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα μειοψηφικό σύμπλεγμα το οποίο διαθέτει ισχύ, χρήμα, πληροφορίες, αθέατα στηρίγματα και τις πλάτες της τρόικας. Στηριγμένο σε αυτά τα μέσα προσπαθεί παρά την πολιτική του ήττα να εμφανίσει τον εαυτό του ως εθνική αναγκαιότητα και κάθε άλλη επιλογή ως καταστροφή της χώρας. Με μονόπλευρη πληροφόρηση, εκβιασμούς και εκφοβισμούς προσπαθεί να φορτώσει σε όλους τους υπόλοιπους τις ευθύνες για την κατάσταση που εκείνο, δηλαδή, αυτό το σύμπλεγμα εξουσίας, δημιούργησε, να δώσει αυταρχικές απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα οποία συνδέονται με τις επερχόμενες μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό.

2.Αλλαγές στο Πολιτικό σκηνικό
Εάν εξετάσει κανείς με προσοχή της στατιστικές σειρές των εκλογών θα καταλάβει την βαθιά ρήξη που έφεραν τα εκλογικά αποτελέσματα. Από το 1981 μέχρι πρόσφατα, ο δικομματισμός κινήθηκε ανάμεσα στο 77%-87% των ψήφων, με έναν μέσο όρο περίπου στο 84%. Στις εκλογές της 6 Μαΐου έλαβαν τα δύο αυτά κόμματα 32,1%, δηλαδή, λιγότερο από το μισό του ιστορικού τους μέσου όρου. Εξίσου ενδιαφέρουσες σειρές μας προκύπτουν αν προσθέσουμε στον δικομματισμό τις πολιτικές δυνάμεις που κινούνται δορυφορικά γύρο του. Μαζί με αυτές, ο δικομματισμός κινήθηκε τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο 81% και το 91%! Στις πρόσφατες εκλογές έλαβε αυτό το σύνολο μόλις το 39,2% των ψήφων.

Στην άλλη πλευρά, η αριστερά του ΚΚΕ, ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ και Σύριζα κινήθηκε αυτή την τριακονταετία ανάμεσα στο 7-13%. Στις 6.5. έλαβε (ΚΚΕ, Σύριζα και ΔΗΜΑΡ) 32,4% των ψήφων, δηλαδή, υπερτριπλασίασε τα ποσοστά της. Αντίστοιχα, η ευρύτερη αριστερά, μαζί με κόμματα και κινήσεις προερχόμενα από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ καθώς και τους Οικολόγους Πράσινους, κινήθηκαν τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο 8% και το 15,2% των ψήφων. Στις 6.5 έλαβε 37,4%.

Τέλος, ένα τρίτο στοιχείο είναι ότι η πτώση του ενός πόλου του δικομματισμού, του ΠΑΣΟΚ, συνοδεύεται με την αποδιοργάνωση του άλλου. Το ΛΑΟΣ, ένα κόμμα εν μέρει από τα σπλάχνα της ΝΔ και με πιθανή προοπτική την ενσωμάτωση του σ’ αυτή, βρέθηκε εκτός βουλής. Αντίθετα εισήλθε η Χρυσή Αυγή ένα κόμμα ακροδεξιό, που δεν προέρχεται από την ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, έχει δημιουργηθεί ένας χώρος νεοφιλελεύθερων κομμάτων που συνεργάζονται χωρίς ντροπές με την τρόικα. Τέλος μεγάλη επιτυχία είχαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ένα κόμμα της λαϊκής δεξιάς με παράγοντες και από άλλους χώρους, που πρόβαλλε αντιμνημονιακό λόγο λαμβάνοντας διψήφιο αριθμό ποσοστών.Από τα πιο πάνω ποσοστά γίνεται φανερό ότι υπάρχει ένα ιστορικών διαστάσεων ρήγμα στην διάταξη του πολιτικού συστήματος. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτό το ρήγμα έχει μόνιμο χαρακτήρα ή όχι. Κατά τη γνώμη μου, το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Έχει ανοίξει ένας δρόμος, αλλά δεν έχει κλείσει και η οδός της επιστροφής. Το τι θα γίνει τελικά, θα εξαρτηθεί από την θέληση και ικανότητα των ίδιων των πολιτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα εκείνων που κέρδισαν στις προηγούμενες εκλογές.

Οι μετεκλογικοί προσανατολισμοί
Το σύμπλεγμα συμφερόντων, εμφάνιζε την μεγάλη άνοδο της αριστεράς και την ήττα του δικομματισμού, ως την απόφαση του λαού να ψηφίσει «συνεργασίες» των αντιμνημονιακών δυνάμεων με τον δικομματισμό. Την σαφή απόρριψη του μνημονίου από το εκλογικό σώμα ως επιλογή να επανέλθει ο δικομματισμός σε κυβέρνηση συνεργασίας και να «διαπραγματευτεί» και αυτός τα μνημόνια, που έχει υπογράψει και είχε διακηρύξει ότι είναι μονόδρομος. Τέλος, την καταδίκη των προσώπων που κυβερνούν εδώ και δεκαετίες τη χώρα και την κατέστρεψαν την αποσιώπησε παντελώς.Το σύμπλεγμα συμφερόντων, ή αλλιώς διαπλοκή, έδειξε κατά καιρούς να αντιπαθεί τον Σαμαρά και να φοβάται την αριστερά. Σήμερα ανάμεσα στα δύο το δεύτερο του είναι σημαντικότερο. Προσπαθεί, λοιπόν, να πετύχει ταυτόχρονα δύο στόχους, αφενός να δυναμώσει η ΝΔ, προκειμένου να μην βγει πρώτο κόμμα ο Σύριζα και λάβει το μπόνους των 50 εδρών (αριθμητική προϋπόθεση για να κυβερνήσει μια πολιτική δύναμη). Αφετέρου να μην δυναμώσει τόσο ο Σαμαράς και καταστεί ανεξέλεγκτος. Έτσι τα πιο τροϊκανά κόμματα, όπως αυτό του κ.Μάνου, βάζει ως προαπαιτούμενο επιστροφής στη ΝΔ την παραίτηση Σαμαρά από την ηγεσία της. Την διττή αυτή εξίσωση, η διαπλοκή και η τρόικα προσπαθούν να τη λύσουν με δύο ενέργειες. Αφενός να συμπιεστούν τα κόμματα που δεν ελέγχονται, όπως είναι εκείνο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ώστε να απολέσουν ψήφους προς τα δεξιά, καθώς και να ενταχθεί το ΛΑΟΣ ή δυνάμεις του στη ΝΔ, και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα «ενδιάμεσο» κόμμα που να προσθέσει στις επόμενες εκλογές έδρες στον δικομματισμό.Το σχέδιο αυτό έχει ορισμένα αδύναμα σημεία. Εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι ασκήσεις επί χάρτου αποτυχαίνουν. Καταρχάς ακόμα και αν πιεστεί ο κόσμος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κανείς δεν δίνει εγγυήσεις στην διαπλοκή ότι θα ψηφίσουν την ΝΔ. Το δεύτερο είναι, ότι το ένα φιλελεύθερο κόμμα προβλέπεται να κινηθεί -εφόσον οι δυνάμεις του δεν ενταχθούν στη ΝΔ-, ανάμεσα στην τελευταία και το ΠΑΣΟΚ. Όμως, το τελευταίο εξακολουθεί να βρίσκεται σε κάθετη πτώση η οποία δημιουργεί πρόβλημα στην υλοποίηση του όλου σχεδίου. Αυτές οι δυσκολίες πιθανόν να ισχυροποιήσουν τη ροή του όλου συστήματος προς τον αυταρχισμό και την ενίσχυση μηχανισμών και λειτουργίας έκτακτης ανάγκης. Κάτι τέτοιο, όμως, θα έχει εξίσου αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία με τυχόν κατάσταση χάους.Η δημοκρατική αντιμνημονιακή πλευρά του συστήματος εξήλθε κερδισμένη από τις εκλογές. Σε «συστατικά» της ασκούνται αφόρητες πιέσεις. Στόχος η μετακίνηση τους προς το σύστημα καθώς και η εκλογική συμπίεση του Σύριζα. Το ΚΚΕ, δυστυχώς, αντί να κάνει ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης, έχει βγάλει από το σεντούκι του μια πολιτική τάχα συνταγή για κάθε περίπτωση όσο υπάρχει καπιταλισμός και που να μην θυμίζει τα του 1989. Μόνο που όσο λάθος ήταν το 1989 η πολιτική της συγκυβέρνησης, άλλο τόσο λάθος είναι η σημερινή πολιτική άρνησης της συνεργασίας της αριστεράς. Νομίζω ότι έχει προτάξει τους λόγους που αντιπαθεί πολιτικά άλλες αριστερές δυνάμεις και όχι τις ανάγκες της χώρας καθώς και την ενωμένη απόκρουση πιθανών σφοδρών επιθέσεων της διαπλοκής με τη βοήθεια της τρόικας.Η ζωή είναι γεμάτο αντιφάσεις. Αυτό ισχύει και για την πολιτική σκηνή. Ο Σύριζα ο μεγάλος νικητής των εκλογών που έγιναν στις 6.5, αποκάλυψε, και αυτό ήταν σε ένα βαθμό αναμενόμενο, από την επομένη τις εσωτερικές του αντιθέσεις και ορισμένες αδυναμίες. Το γεγονός ότι δεν είναι ένα ενιαίο κόμμα το πληρώνει σήμερα με πολυγλωσσία και παρεμβάσεις από ορισμένα στελέχη του που είναι το λιγότερο επιπόλαιες. Πληρώνει ακόμα την στάση που κράτησε απέναντι σε εν δυνάμει σύμμαχες δυνάμεις. Το γεγονός ότι ουσιαστικά αρνήθηκε τις ισότιμες συνεργασίας και προσπάθησε περισσότερο πίσω από μια ταμπέλα ενότητας να τσιμπολογήσει προσωπικότητες από τον χώρο της δημοκρατικής παράταξης, τον οδήγησε σήμερα να μην έχει ουσιαστικούς πολιτικούς συμμάχους προκειμένου να βγει τόσο η αριθμητική των συμμαχιών, όσο και η πολιτική ενός μεγάλου τόξου δυνάμεων που με γνώση, πρόγραμμα και σχέδιο θα προωθήσουν τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Από EPIRUSGATE μέσω papaioannou