Τσίπρας: Το τελευταίο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο

ΑΘΗΝΑ 31/05/2012

Με βάση την τοποθέτηση ότι «στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθενται τα δύο κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τον ελληνικό λαό», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κερατέα, εξαπέλυσε την πλέον σφοδρή επίθεση κατά των ηγεσιών δύο κομμάτων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι επικείμενες εκλογές είναι το τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις εκλογές αντιπαρατίθενται οι δυνάμεις του χθες με τις δυνάμεις του αύριο, οι δυνάμεις της καταστροφής και του φόβου με τις δυνάμεις της δημιουργίας και της ελπίδα και ζήτησε «καθαρή πρωτιά» από τον ελληνικό λαό ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση της αριστεράς και όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα».
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν ο κ. Σαμαράς τολμά να ακυρώσει το συγχωροχάρτι που έδωσαν στην Siemens και πιο συγκεκριμένα «το τολμά αυτό ο κ. Σαμαράς, όταν αποφασίζει να βάλει πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ την παρατρεχάμενη του κ. Χριστοφοράκου, την κ. Μπακογιάννη;».

Για το κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις 17 Ιουνίου η ΝΔ δεν αντιπαρατίθεται με την αριστερά. Στις 17 Ιουνίου η ΝΔ αντιπαρατίθεται με το λαό μας, ενώ χαρακτήρισε τη ΝΔ ως «ένα κόμμα-συνομοσπονδία των άκρων, για τη διάσωση του Μνημονίου και της διαπλοκής, μια προεκλογική συγκόλληση - με παλαιοκομματικές συναλλαγές αμφίβολης πολιτικής ηθικής - ακροδεξιών, σταγονιδίων της χούντας και ακραίων νεοφιλελεύθερων, κάτω από την ομπρέλα προστασίας των δανειστών και της εγχώριας διαπλοκής». 

Στην επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ευ. Βενιζέλου, είπε ότι στις 17 Ιουνίου, όμως, «αντιπαρατίθεται και το ΠΑΣΟΚ του κ, Βενιζέλου με το λαό, ένα κόμμα ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο, ένα πραγματικά σάπιο κόμμα, όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρός του, ο οποίος ομολόγησε προχθές ότι νομοθέτησε ενσυνείδητα υπέρ των εργοδοτών και της διαπλοκής. Ομολόγησε ότι ενσυνείδητα υπέβαλε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα σε μία ακόμα άσκοπη θυσία. Ότι ο εκβιασμός του περασμένου Φεβρουαρίου: Μνημόνιο ή χρεοκοπία, δεν ήταν μόνον ψεύτικος. Ήταν και σκόπιμος».

Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι «ομολόγησε, δηλαδή, ότι υπήρξε ο πιο αποτελεσματικός νομοθέτης της διαπλοκής. Και, μόλις χτες στην Καλλιθέα, πρότεινε την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Παραδέχτηκε, δηλαδή, ότι ο ίδιος, ως δήθεν υπεύθυνος και θαρραλέος εθνικός διαπραγματευτής, αποδέχτηκε και υπέγραψε δυσμενείς όρους για τη χώρα μας. Ότι έβλαψε τον τόπο».
Ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ σαφή, ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς και κάλεσε όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν στις 6 Μαΐου να μην αφήσουν στις 17 Ιουνίου να ψηφίσουν οι άλλοι γι' αυτούς, να πάνε να ψηφίσουν και ταυτόχρονα «να δώσουν θετική ψήφο αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το Μνημόνιο ή το ανατρέπεις ή το εφαρμόζεις και δεσμεύθηκε ότι «εμείς θα το ανατρέψουμε, αμέσως μόλις ανοίξει η νέα Βουλή», ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα το εφαρμόσουν.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και τα πρόσφατα γεγονότα στην Κερατέα, είπε ότι καμία πολιτική δεν μπορεί να επιβληθεί με την καταστολή και δεσμεύθηκε ότι δεν θα κατασκευαστεί ΧΥΤΑ, ούτε στο Οβριόκαστρο, ούτε στην Κερατέα και ότι θα αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λαυρεωτικής.


No news good news, Η γραβάτα στα Ελληνικά..;

*Καλά το πούρο που στάζει στο πάτωμα είναι σκέτος σεβασμός

Είπε ο Πάγκαλος «Όλοι χωρίς εξαίρεση οι άρρενες εκπρόσωποι των κομμάτων σε όλα χωρίς εξαίρεση τα πάνελ της εποχής είναι ξεκούμπωτοι και καμία γραβάτα δεν καλύπτει τους χυδαίους, μαλλιαρούς, ιδρωμένους με σπυράκια εν πάση περιπτώσει κάθε είδους σβέρκους και λαιμούς τους»
Ο κύριος Πάγκαλος θα προτιμούσε να μας κυβερνούν υπέρβαροι γλίτσες που θα βρίζουν το λαό "Μαλάκα" ενώ θα του τρώνε τα λεφτά και ο σβέρκος τους θα κάνει δίπλες από το λίπος. Η γραβάτα είναι αναγκαία διότι λειτουργεί ως πεοδείκτης, για να θυμούνται προς τα που πέφτει το πέος τους που δεν βλέπουν πια από το πέος..!

Οι τράπεζες δημιούρησαν την παγκόσμια κρίση με τις φούσκες που τζόγαραν. Όταν έσκασαν οι φούσκες τότε διέταξαν τα ανδρείκελα τους, τους κυβερνώντες, να τις χρηματοδοτήσουν. Αποτέλεσμα, να αδειάσουν τα ταμεία των κρατών σε βάρος των πολιτών που βρέθηκαν να χρωστούν και στο κράτος και στις τράπεζες. Όμως οι αχόρταγοι τραπεζίτες, κουφάλες ολκής όλοι τους, βρήκαν την ευκαιρία να κηρύξουν πόλεμο στους ανθρώπους. Όταν ήρθαν όμως οι εκλογές και ο κόσμος δεν μάσησε την προπαγάνδα τρόμου τον MEGAλων δημοσιογράφων κάθε τραπεζίτης ένιωθε να ΣΚΑΪ. Έτσι οι ιδιωτικές τράπεζες, που θα είχαν κλείσει να δεν έπιναν το αίμα των λαών και τα χρυσά αγόρια τους θα είχαν μπει φυλακή, άρχισαν να τρομοκρατούν τους καταθέτες τους "Θα χάσετε τα λεφτά σας αν βγει ο ΣυΡιζΑ". Τώρα η κρατικοελεγχόμενη "Εθνική" άρχισε την προπαγάνδα.
Πως τους έλεγε τους τραπεζίτες ο μέγας Φραντς Κάφκα; ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ!!!

Στο Λαό κούναγες το δάχτυλο Βενιζέλε και έλεγες "Άλλο να φτωχύνουν οι Έλληνες άλλο η Ελλάδα"; Να το δικό μας δάχτυλο και 6η Μαΐου και 17 Ιουνίου.



Για να καταλάβω! Αν φύγουν οι άλλες χώρες από το ευρώ 

εμείς θα κάτσουμε μέσα;


Read more: http://kopria.blogspot.com/#ixzz1wQ2AheI9

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!


Την υπογραφή και το πουλί σου να προσέχεις που τα βάζεις


Ιδού λοιπόν οι τέσσερις βασικοί όροι που υπέγραψαν οι πολιτικές ηγεσίες του
ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ με τα Μνημόνια Ι. και ΙΙ.

Πρώτος Όρος: Παραίτηση υπέρ των δανειστών από όλα τα…δικαιώματα εθνικής
κυριαρχίας και από όλες τις ασυλίες που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος
για την προστασία ζωτικής σημασίας αγαθών του.

Δεύτερος Όρος: Δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας υπέρ
των….δανειστών.

Τρίτος Όρος: Οι δανειακές μας συμβάσεις (τα «Μνημόνια») υπάγονται υποχρεωτικά
στο αγγλικό δίκαιο και οι δικαστικές αποφάσεις είναι απόλυτα εκτελεστές και
δεσμευτικές στην Ελλάδα. (…)
Με τον όρο αυτόν αντιμετωπίζεται το δανειζόμενο κράτος ως ιδιώτης οφειλέτης.
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα:

(α) δεν μπορεί να επικαλεστεί τα δικαιώματα και την προστασία που παρέχει το
διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος,
(β) το κράτος ως οφειλέτης δεν μπορεί να επικαλεστεί απέναντι στους δανειστές του
ούτε τα δικαιώματα που παρέχει το ελληνικό δίκαιο και τα δίκαια όλων των χωρών
της ηπειρωτικής Ευρώπης στον ιδιώτη οφειλέτη, γιατί δεν τα αναγνωρίζει το αγγλικό
δίκαιο.

Τέταρτος Όρος: Οι δανειστές έχουν το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα
και τις υποχρεώσεις τους από τις δανειακές συμβάσεις σε τρίτο κράτος ή πρόσωπο. Η
Ελλάδα δεν έχει αυτό το δικαίωμα


Read more: http://kopria.blogspot.com/#ixzz1wQ0lsi4z

Ξεκίνησε το ταξίδι της ευρωζώνης προς τη διάλυση

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 30, 2012
http://www.newsit.gr/files/Image/2012/05/30/resized/europe-burning_1_592_355.jpg”Η σημερινή κατάσταση της ευρωζώνης είναι δραματικά ξεκάθαρη.Οι μεθυσμένοι προσπαθούν να σταθούν όρθιοι ακουμπώντας ο ένας στον άλλον” εκτιμούν σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times.
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : Ναυάγιο ή αλλαγή πορείας στην Ευρώπη
”Πώς θα λήξει η κρίση στην ευρωζώνη; Πολλοί στις ΗΠΑ μου θέτουν αυτή την ερώτηση τις τελευταίες εβδομάδες; Για την ακρίβεια, θα μπορέσει η ευρωζώνη να μετακινηθεί από την κρίση στην σταθερότητα; Για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τρεις όψεις του προβλήματος: Πού πηγαίνει η ευρωζώνη; Πού θέλουν οι Γερμανοί να πάει η ευρωζώνη; Και που χρειάζεται να πάει η ευρωζώνη;
Η σημερινή κατάσταση της ευρωζώνης είναι δραματικά ξεκάθαρη. Μια σειρά από χώρες, δύο των οποίων –η Ιταλία και η Ισπανία- μεγάλες, έχουν ήδη ή είναι στα πρόθυρα να έχουν, κυβερνήσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν χωρίς βοήθεια τα δημόσια χρέη. Πολλά από αυτά τα χρέη βρίσκονται στις τράπεζες. Πολλές από αυτές είναι ζημιωμένες, ειδικά σε χώρες που βίωσαν πολύ μεγάλες φούσκες ακινήτων, μεγάλα δημόσια ελλείμματα ή και τα δύο. Οι κυβερνήσεις με αδύναμο αξιόχρεο νοιώθουν ότι πρέπει να σώσουν τα ευαίσθητα τραπεζικά τους συστήματα που, με τη σειρά τους, πρέπει να χρηματοδοτήσουν τις κυβερνήσεις που προσπαθούν να τις στηρίξουν: Οι μεθυσμένοι προσπαθούν να σταθούν όρθιοι ακουμπώντας ο ένας στον άλλον.
Από τις κυβερνήσεις απαιτείται επίσης να επιβάλουν δημοσιονομική λιτότητα, ενώ οι ιδιωτικοί κλάδοι συρρικνώνονται. Η λιτότητα αποδυναμώνει περαιτέρω τόσο τις οικονομίες όσο και τις τράπεζες. Κι αυτό, με τη σειρά του, αυξάνει την ανεργία και μειώνει τα κρατικά έσοδα, καθιστώντας μη αποτελεσματική την λιτότητα. Εν τω μεταξύ, η αναιμική ζήτηση στην πυρήνα επιδεινώνει την οικονομική αδυναμία στην περιφέρεια, αντί να την ισοφαρίζει.
Με τις τράπεζες προβληματικές, την ιδιωτική ζήτηση κατεστραμμένη, την κυβερνητική ζήτηση να συρρικνώνεται και την εξωτερική ζήτηση αδύναμη, οι ευάλωτες οικονομίες πιθανότατα θα έχουν μικρότερη παραγωγή και υψηλότερη ανεργία για 2-3 χρόνια επιπλέον. Η αμοιβή για τον σημερινό κόπο είναι ο αυριανός κόπος.
Είτε «σωθεί» είτε όχι η Ελλάδα, για την ώρα είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι η σημερινή ευρωζώνη θα επιβιώσει από κάτι τέτοιο, ειδικά όταν ο πρωταρχικός λόγος ύπαρξής της, η οικονομική και χρηματοπιστωτική ενοποίηση, καταστρέφονται. Οι επιχειρήσεις, ειδικά οι τράπεζες, όλο και περισσότερο μαζεύουν τα ενεργητικά και τα παθητικά τους ανά χώρα. Αντίστοιχα, μόνο οι πολύ γενναίες επιχειρήσεις θα κάνουν πλάνα παραγωγής με την πεποίθηση ότι το συναλλαγματικό ρίσκο έχει εξαλειφθεί. Καθώς η ΕΚΤ έχει πλεον αναλάβει αυξημένο μερίδιο διακρατικού κινδύνου, ο δρόμος για την διάλυση έχει ανοίξει περισσότερο.
Μοιάζει σαν αδιάκοπο ταξίδι μες την νύχτα. Ισως πάρει εβδομάδες, μήνες, χρόνια. Αλλά η κατεύθυνση, δυστυχώς, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη.
Τώρα το δεύτερο ζήτημα: Πώς θέλει η Γερμανία να οργανώσει την ευρωζώνη; Εγώ αντιλαμβάνομαι τις αντιλήψεις της κυβέρνησης και των αρχών της Γερμανίας ως εξής: Όχι σε ομόλογα ευρωζώνης. Όχι σε αύξηση των διαθέσιμων κεφαλαίων του European Stability Mechanism. Όχι κοινή στήριξη του τραπεζικού συστήματος. Όχι απόκλιση από την δημοσιονομική λιτότητα, ούτε στην ίδια την Γερμανία. Όχι σε νομισματική χρηματοδότηση των κυβερνήσεων. ‘Όχι χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ευρωζώνης. Και όχι σε ισχυρή πιστωτική εκτίναξη στην Γερμανία. Η πιστώτρια χώρα, στα χέρια της οποίας βρίσκεται η δύναμη σε μια κρίση, λέει “nein” τουλάχιστον επτά φορές.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, πώς φαντάζονται οι Γερμανοί ρυθμιστές ότι θα σταματήσουν την κατρακύλα της ευρωζώνης; Κάνω δύο υποθέσεις. Η πρώτη είναι ότι πιστεύουν πως δεν θα την σταματήσουν. Περιμένουν ότι η ζωή σε ορισμένες ευάλωτες οικονομίες θα γίνει τόσο μίζερη που θα φύγουν εθελοντικά, περιορίζοντας έτσι την ευρωζώνη σε έναν πυρήνα με ίδιες σκέψεις και χαμηλώνοντας τους κινδύνους για την νομισματική και δημοσιονομική σταθερότητα της ίδιας της Γερμανίας από την διάσωση πιο αδύναμων οικονομιών. Η δεύτερη υπόθεσή μου είναι ότι οι Γερμανοί πραγματικά πιστεύουν ότι αυτές οι στρατηγικές θα αποδώσουν.
Μια πιθανότητα είναι ότι οι πιο αδύναμες οικονομίες θα υποστούν τόσο μεγάλη «εσωτερική υποτίμηση» που θα μεταφερθούν σε μεγάλα εξωτερικά πλεονάσματα με τον υπόλοιπο κόσμο, αποκαθιστώντας έτσι την οικονομική δραστηριότητα. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ο συνδυασμός δραστικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με άμεσες εκποιήσεις ενεργητικών θα προκαλέσουν κύμα εισροών άμεσων επενδύσεων. Κι έτσι θα χρηματοδοτηθεί το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών βραχυπρόθεσμα και θα παράγει νέα οικονομική δραστηριότητα πιο μακροπρόθεσμα.
Ίσως οι Γερμανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι χρειάζεται είτε σκληρή προσαρμογή είτε άμεση αποχώρηση. Όμως το «κακό ηθικό παράδειγμα» θα περιοριστεί και το γερμανικό άνοιγμα θα μειωθεί, σε κάθε περίπτωση.
Ωστόσο η επιλογή της «εξόδου των αδύναμων» είναι πολύ ριψοκίνδυνη και η επιλογή της «οδυνηρής προσαρμογής με άμεσες εκποιήσεις» τόσο ανέφικτη, που μας οδηγούν αμέσως πίσω στο ζήτημα της εξόδου. Ο κίνδυνος, επιπλέον, δεν περιορίζεται στις πιο αδύναμες χώρες. Η Γερμανία στέλνει μόλις 5% των εξαγωγών της στην Κίνα σε σχέση με 42% στην υπόλοιπη ευρωζώνη, ποσοστό που θα μειωθεί σε μια κατάρρευση. Πέρα από αυτούς τους στενούς οικονομικούς κινδύνους, θα υπάρξει οπωσδήποτε μόνιμη πολιτική ζημιά για τους οικονομικούς ηγεμόνες της ευρωζώνης.
Με δυο λόγια, η ευρωζώνη έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι προς την διάλυση που η Γερμανία δεν δείχνει να θέλει να αλλάξει. Όχι επειδή δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Το μόνο που θα έπρεπε να κάνει είναι να αλλάξει μερικά «όχι» σε «ναι». Περισσσότερη χρηματοδότηση, κατά προτίμηση με κάποιο ομόλογο ευρωζώνης, συλλογική στήριξη τραπεζών, λιγότερη δημοσιονομική συρρίκνωση, περισσότερο επεκτατική νομισματική πολιτική και ισχυρότερη γερμανική ζήτηση. Τέτοιες αλλαγές δεν θα εξασφαλίσουν την επιτυχία. Θα δώσουν όμως τουλαχιστον στην ευρωζώνη μια ευκαιρία να αποφύγει το κόστος της μερικής ή ολικής καταστροφής. Για να αποδώσουν πιο μακροπρόθεσμα, αυτές οι αλλαγές θα απαιτήσουν επίσης μεγαλύτερη πολιτική ενοποίηση.
Τον Οκτώβριο 1939 ο Winston Churchill είπε: «Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για τις κινήσεις της Ρωσίας. Είναι ένας γρίφος, τυλιγμένος σε μυστήριο, μέσα σε ένα αίνιγμα, αλλά ίσως υπάρχει ένα κλειδί. Κι αυτό το κλειδί είναι το ρωσικό εθνικό συμφέρον». Το κλειδί στην Ευρώπη του σήμερα είναι η γερμανική αντίληψη για το εθνικό της συμφέρον. Όταν αποδειχθεί ότι οι προϋποθέσεις δεν αποδίδουν, οι Γερμανοί ηγέτες θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στο ναυάγιο και την αλλαγή πορείας. Δεν γνωρίζω τι θα διαλέξει η Γερμανία. Δεν γνωρίζων αν οι ηγέτες της γνωρίζουν. Πάντως από αυτή την απόφαση, κρέμεται η τύχη της Ευρώπης”.
euro2day.gr

Οκτακομματική Βουλή

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά… 10 μονάδων σε νέα δημοσκόπηση!



 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας φέρνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις. Μετά την VPRC, έρχεται η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία δείχνει και αυτή πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οκτακομματική Βουλή.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25,2%, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με διαφορά δέκα μονάδων (15,2%). Τρίτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 11,7%, με εμφανώς μειωμένα τα ποσοστά του. Ενώ όλες οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις έδειχναν πτώση της Χρυσής Αυγής, η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου το φέρνει στην τέταρτη θέση με ποσοστό 8,7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστά 5,6% και 5,4% αντίστοιχα. Επιπρόσθετα η συνεργασία Μάνου – Τζήμερου φαίνεται να αποδίδει, μιας και μπαίνουν στη Βουλή με ποσοστό 4,3%. Τέλος τη δυναμική της φαίνεται να χάνει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη η οποία βλέπει το ποσοστό της να πέφτει στο 3,8%. 

Εκτός Βουλής ΛΑ.Ο.Σ. (2,4%), Οικολόγοι - Πράσινοι (1,0%). Επίσης το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11,8%.

Αρκετό ενδιαφέρον έχουν και οι υπόλοιπες καρτέλες, στις οποίες γίνεται ξεκάθαρη η πρόθεση των πολιτών να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ακόμα φαίνεται το πόσο συσπειρωμένα είναι τα κόμματα και που διοχετεύονται οι διαρροές τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ 29%, με ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 26,7%.

Η έρευνα ξεκίνησε την ημέρα προκήρυξης των εκλογών και πραγματοποιήθηκε με ερωτηματολόγιο και με τηλεφωνικές συνεντεύξεις πανελλαδικά (σταθμισμένο πανελλαδικό δείγμα).

Σοκ από τους New York Times>
Να πως η Τρόικα δολοφονεί την Ελλάδα!




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗΤο πώς τα χρήματα του ελληνικού δανείου επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, εξηγεί σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο. Oπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει». «Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη «η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της». Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έναν σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε σχετικά με τη τρόικα: «Διασφάλισαν το ποσό για τις εσωτερικές δαπάνες να είναι τόσο μικρό, ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αυξήσει δραματικά τα δικά της έσοδα». Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της συνεχούς συσσώρευσης φορολογικών εσόδων σε μία διαλυμένη οικονομία. «Η κατάσταση μοιάζει παράλογη. Οι ευρωπαϊκές Αρχές δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να ξεπληρώνει τα λεφτά που δανείζεται από εκείνους» συνεχίζει το δημοσίευμα. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» σχολίασε ο Στέφαν Ντίο της UBS. «Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν όπως οι επιχειρήσεις. Οι δανειστές δεν μπορούν να τις διαλύσουν, να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματά τους. Έτσι οι δανειστές έχουν κίνητρο να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τους δανείζουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα και καταλήγει: «Μία λαϊκίστικη κυβέρνηση μπορεί να δελεαστεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, εκτός ευρωζώνης και χωρίς το βάρος των τόκων. Προκειμένου να βοηθήσει τους ηγέτες της Ελλάδας να αντισταθούν σε αυτό τον πειρασμό, η λογική της τρόικα, είναι να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν το χρέος άμεσα».
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=460166&h1=true

Η Ελλάδα θα τιμωρηθεί. Θα συνθλιβεί σαν κατσαρίδα αν τώρα κάνει πίσω!

Μετά τις εκλογές αν -πισωγυρίζουμε και- νικήσουν οι Μνημονιακοί θα τελειώσουν και οι ευρωαυταπάτες μας.


Στις 19 του Ιούνη θα ακούσουμε το Μεγαλειώδες ΝΑΙΝ της Αγγέλας που θα αφορά κάθε ανοησία που συζητιέται τις μέρες μεταξύ των πολιτικών μας, ή εννοείται πίσω από τους όρους αναδιαπραγμάτευση απαγκίστρωση αναθεώρηση κτλ του Μνημονιού.
Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα και τους μνημονικούς εκπρόσωπους του, στην Γερμανία τους έχουν για κλωτσιές. 

Επί δυόμισι χρόνια τους έχουν ταπεινώσει και διασύρει κατ εξακολούθηση και κατά συρροή. Στο τέλος τους έβαλαν να υπογράψουν ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα όχι τόσο γιατί δεν τους εμπιστεύονται αλλά για να τους διασύρουν ως αιχμαλώτους. Τέλος έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν με το ποιο επίσημο τρόπο -η καγκελάριος προς την Ελληνική Δημοκρατία- να κάνει Δημοψήφισμα.
Αμέσως μετά τις εκλογές λοιπόν θα διαλυθεί κάθε ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να βάλουμε όρους στην διάσωση μας.


Διότι θα πρέπει τελικά να τονιστεί ότι η «πραγματική» εικόνα για όλους τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες είναι ότι αυτό που ζούμε είναι η διάσωσημας. Μια διάσωση την οποία εμφανιζόμαστε μεν να θέλουμε, αλλά λόγο του στερεότυπου του “τεμπέλη γλεντζέ και ανεύθυνου διεφθαρμένου Έλληνα” δεν θέλουμε τους όρους της. Έξω φαινόμαστε σαν να Θέλουμε να τρώμε τα φράγκα τους “τζαμπέ όλε”. Και σε αυτή ακριβώς την ανάλυση φτάνουν εκεί έξω γιατί τους δίνουμε πάτημα.


Ας γίνει αντιληπτό επιτέλους το πόσο ζημιά κάνει στην χώρα μας να μας βλέπουν να λέμε ένα συντριπτικό ΟΧΙ στο Μνημόνιο παράλληλα με ένα συντριπτικό ΝΑΙ στο ευρώ ενώ όλη η ευρώπη βρίσκεται σε κρίση. Όλους τους ευρωπαίους τους έχουν παραμυθιάσει ότι μας πληρώνουν ότι μας έχουν πληρώσει μέχρι τώρα 31.000 ευρώ το άτομο


Με αυτή την στάση μας τρέφουμε το αρνητικό στερεότυπο του Έλληνα που θέλει να τους τα “τρώει” χωρίς όρους. Με αυτή την εξυπνακίστικη απάντηση πάνω στην οποία μυωπικά στέκονται πολλοί από εμάς, δικαιώνουμε και δίνουμε δικαίωμα στους έξω να μας βρίζουν. Σοβαρευτείτε!


Μετά τις εκλογές λοιπόν αν πισωγυρίζουμε και νικήσουν οι Μνημονιακοί είναι προφανές ότι θα βιώσουμε την πιο τιμωριτική πολιτική που γνώρισε η Ευρώπη. Ένα πογκρόμ λιτότητας σαδισμού και ύφεσης που θα έχει στόχο να τρομάξει του υπολοίπους Ευρωπαίους ώστε να μην διανοηθούν το παραμικρό σχετιζόμενο με την Δημοκρατία ή την δικαιοσύνη.


Θυμίζω σε όλους ότι την τιμωριτική πολιτική ως μεθοδολογία για να “ψαρώσουν” οι υπόλοιποι ευρωπαίοι την έχουμε βιώσει ήδη, και μάλιστα τόσο άγρια που οδήγησε τους υπολοίπους προβληματικούς να δηλώνουν ανοικτά ότι “Δεν είμαστε Ελλάδα”.


Αυτό που έρχεται όμως τώρα είναι άνω ποταμών. Και είναι άνω ποταμών γιατί το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά η Ελλάδα απειλείσαι ανοιχτά να το κάνει ευρωπαϊκό και τα τινάξει όλα στον αέρα. Για αυτό και θα τιμωρηθεί με μίσος. Μια γεύση αυτού του μίσους το είδαμε ήδη στην Λαγκάρντ που μέσα από το ΔΝΤ γνωρίζει ότι η απειλή της Ελλάδας είναι σοβαρή και αυτό την εξοργίζει.


Είναι πέρα από σαφές ότι η Ελλάδα θα τιμωρηθεί. Θα συνθλιβεί σαν κατσαρίδα αν τώρα κάνει πίσω.


Το μεγάλο βήμα έγινε και δεν υπάρχει επιστροφή. Όποιος καλεί τώρα για επιστροφή είναι εχθρός γιατί ήδη διαβίκαμε την πύλη και άρχισε η έξοδος. Αν κάνουμε πίσω θα μας λιώσουν.


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/05/blog-post_4113.html#ixzz1wOS05ssA

Τσίπρας: Λυπούμαστε για το κατάντημα των πανικόβλητων εντός και εκτός χώρας

30/05/2012 


Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά όσων εντός κι εκτός Ελλάδας...
Τσίπρας: Λυπούμαστε για το κατάντημα των πανικόβλητων εντός και εκτός χώρας
κινδυνολογούν με ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, κάνοντας λόγο για «εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών». 
Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την Λούκα Κατσέλη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «συμφωνήσαμε ότι μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα και το λαό μας, μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την σταθερότητα της οικονομίας μας δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Εμάς δεν μας ξαφνιάζει αυτό. Θα θυμάστε ότι το είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Δραγασάκης εκείνη την περίοδο, τότε που στείλαμε επιστολή στον κ. Μπαρόζο και στον κ. Ρομπάι. Αυτό που μας ξαφνιάζει όμως είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι που, προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πιστεύουμε ότι στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της ΕΤΕ χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «λυπούμαστε πραγματικά για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα. Ας γνωρίζουν όμως πως ότι κι αν σκαρφιστούν, όσο κι αν προσπαθήσουν, όποια κινδυνολογία κι αν επινοήσουν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού». 
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «η Ελλάδα στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Ο λαός μας στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Όλοι αυτοί, που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να τον εμποδίσουν, το κάνουν ακριβώς γιατί γνωρίζουν ότι ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα αγωνιστούν μαζί ώστε ενώνοντας το λαό να γράψουν τις σελίδες του μέλλοντος, σελίδες αξιοπρέπειας, ελπίδας και αισιοδοξίας».
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα παρουσιάσει την Παρασκευή το μεσημέρι στον πολυχώρο Αθηναΐδα, το πρόγραμμα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Η παρουσίαση θα γίνει σε τέσσερις θεματικές παρεμβάσεις στους τομείς:

1.Οικονομία

2. Κοινωνικό Κράτος – Εργασία

3. Δημοκρατία – Πολιτικό Σύστημα

4. Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα

«Κεντροαριστερά»: Έρχεται αλματωδώς στην εξουσία…


Ανεξάρτητα από το τζόγο που παίζεται στις δημοσκοπήσεις, όλα τα πολιτικά σημάδια δείχνουν ότι οι νέες εκλογές θα βγάλουν κυρίαρχες τις «κεντροαριστερές» δυνάμεις, ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ. 
Το ρεύμα ΣΥΡΙΖΑ, που αποτυπώθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου, δεν μπορεί να ανακοπεί με τίποτα. Όλα δείχνουν ότι θα έρθει πρώτο κόμμα και ίσως με σημαντική διαφορά από το δεύτερο, τη ΝΔ. 
Ο πανικός της «κεντροδεξιάς» του Σαμαρά το αποδεικνύει.

Όταν ένα κόμμα καταφεύγει σε ασύστολα και υστερικά ψεύδη (ότι για την κατάντια της χώρας ευθύνεται η «αριστερά» και ο «μπολσεβικισμός»!!!) ή στα φτηνά τεχνάσματα του τύπου της Ντόρας για τους μάρτυρες του ΣΥΡΙΖΑ που «στήριξαν τη 17Ν», όλα αυτά σημαίνουν ΠΑΝΙΚΟ καταποντισμού… 

Το ίδιο το γεγονός της αηδιαστικής «επαναφοράς» στη ΝΔ όλων των βυθοκορημάτων που είχε η ίδια αποβάλει (από Ντόρα μέχρι τα «κόπρανα» του Καρατζαφερισμού), σηματοδοτεί «δυναμική» πτώσης και κατρακύλας…
 

Οι ανωτέρω λόγοι, βεβαίως,
 είναι οι ειδικοί πολιτικοί «όροι» που αποτυπώνουν καθαρά την κατάρρευση της ΝΔ και την ανικανότητά της να δημιουργήσει « κεντροδεξιό ρεύμα». 

Οι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΙ «όροι» είναι κοινωνικοί και βαθύτερα πολιτικοί.
 

Είναι η ΓΕΝΙΚΗ κοινωνική καταστροφή, η εκρηκτική απελπισία των «μεσαίων» κοινωνικών στρωμάτων και η φονική εξαθλίωση των υπαλλήλων του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και η ΟΡΓΗ όλων αυτών εναντίον των κομμάτων τα οποία φέρουν τη βασική ευθύνη: Του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
 

Οι αγρίως καταστραμμένες και εξαθλιωμένες λαϊκές μάζες δεν έχουν πλέον να χάσουν ΤΙΠΟΤΕ και οδηγούνται στο να «δοκιμάσουν» και κάτι άλλο, όσες επιφυλάξεις και αν έχουν… 


ΠΑΝΤΑ ένας καταστραμμένος και εξοντωμένος λαός, όταν δεν υπάρχει το πολιτικό υποκείμενο ενός μαζικού, μαχητικού και οργανωμένου Λαϊκού Κινήματος, όταν είναι εγκλωβισμένος σε αυστηρά εκλογικές λύσεις σκέφτεται ως εξής:
 «Τους απατεώνες- δωσίλογους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (και του ΛΑ.Ο.Σ.) τους γνωρίσαμε. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα να γνωρίσουμε και την «κεντροαριστερή» εκλογική επιλογή…». 

Αυτός ο κοινωνικό-πολιτικός παράγοντας είναι που γέννησε το ρεύμα-Τσίπρα και το ενισχύει καθημερινά με αλματώδεις ρυθμούς… 


Κάθε μέρα που περνάει
 ο ελληνικός λαός βογκάει όλο και πιο πολύ και γιγαντώνεται η ΟΡΓΗ του εναντίον των «δοκιμασμένων» πολιτικών απατεώνων, οι οποίοι μέσα στον πανικό τους γίνονται ακόμα πιο αποκρουστικοί με τα ψεύδη τους και τα φτηνά τρομοκρατικά τους τρικ… 

Έτσι, το «ρεύμα-ΣΥΡΙΖΑ» ΟΧΙ μόνο δεν αναχαιτίζεται, αλλά αποκτάει και μεγαλύτερη ΟΡΜΗ: Αυτό θα φανεί καθαρά στις εκλογές που έρχονται… 
Το ποιες θα είναι οι συνέπειες το έχουμε αναλύσει πολλές φορές και θα μας απασχολήσει ξανά όταν θα έχουμε μια «κεντροαριστερή» κυβέρνηση…
 

Στην ιστορία δεν μπορεί να πηδήσεις πάνω από τα μεγάλα χάσματα και τα κενά, δεν μπορεί να μην πληρώσεις την ισοπέδωση που έχει συντελεστεί στην ελληνική κοινωνία και τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ των λαϊκών κινημάτων και μάλιστα με τα διαμαρτυρικά τους…
 


Λοιπόν, άκου μαλάκα…

Ετοιμάζεστε να ξαναπαίξετε το ίδιο παιχνίδι εκβιασμού για να μας πάρετε κι άλλο 
το κεφάλι με νέα μέτρα. Θα μας πείτε πάλι τα γνωστά ότι δε θα υπάρχουν χρήματα
να πληρωθούν μισθοί δημοσίου και συντάξεις. Θα ξαναπείτε ότι τα λεφτά τα τρώνε
 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Ξέρω ότι θα βρείτε ευήκοα ώτα ηλιθίων που 
θ’ αρχίζουν να καταριούνται τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.


Λοιπόν, άκου μαλάκα…

Αν το πρόβλημα ήταν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις,
θα μπορούσατε να μην τους πληρώνατε για έναν ή και δύο μήνες και να τελείωνε
 το θέμα.
Παράλληλα θα διατάσσατε τις τράπεζες να μη ζητήσουν δόσεις δανείων από
 αυτούς που δε θα πληρωθούν. Οι τράπεζες έχουν πληρωθεί ήδη για κάθε δάνειο
 που έδωσαν, πρώτον από τους ληστρικούς τόκους και δεύτερον από τα 110
 δισεκατομμύρια ευρώ που τους έδωσαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 3 χρόνια.
Επίσης, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, Εταιρείες Ύδρευσης και κάθε ιδιωτική εταιρεία που παρέχει 
αγαθά (π.χ. τηλεπικοινωνίες) χρησιμοποιώντας δημόσια περιουσία, δε θα ζητούσαν
 πληρωμή λογαριασμών όσων δε θα πληρωθούν.
Τέλος, θα έμπαιναν σε εφαρμογή όλα τα γαμωσχέδια κρίσεων και καταστροφών 
που υπάρχουν στα συρτάρια σας και θα έπρεπε να είχατε μαζέψει ένα σκασμό 
λεφτά για την υλοποίησή τους, καθώς κάθε χρόνο εντάσσονται στον
 προϋπολογισμό και παίρνετε φόρους γι’ αυτά. Από αυτά τα γαμωσχέδια θα 
κάλυπταν τις ανάγκες τους όσοι δε θα πληρωνόταν.
Αυτό σημαίνει κοινωνία και Κράτος. Για να οργανώνει και να βρίσκει λύσεις. 
Όμως αν γινόταν αυτό, θα μάθαιναν όλοι ότι το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί 
των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις. Και τότε θα σας γαμιόταν το άλλοθι.


Λοιπόν, άκου μαλάκα…


Ξέρουμε και οι δύο ότι το πρόβλημα του καθεστώτος είναι οι τράπεζες. 
Αν δεν πάρουμε τη δόση του δανείου δε θα μπορέσουμε να τη δώσουμε ολόκληρη
 για να ξεπληρώσουμε τους τόκους από τα δάνεια που πήρατε σα χώρα και τα
 ντερλικώσατε πολιτικοί και επιχειρηματίες.
Ξέρουμε ότι αν δεν πληρώσετε τις δόσεις στους διεθνείς τοκογλύφους που σας 
τάιζαν τόσα χρόνια, αυτοί δε θα δανείσουν τις ελληνικές τράπεζες και τότε το 
τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει και τη ζημιά θα την πάθουν οι υποστηρικτές
 και χορηγοί του καθεστώτος, οι τραπεζίτες.


Λοιπόν, άκου μαλάκα…


Ξέρουμε ότι μας έχετε βάλει σε αυτό το λούκι για να σωθούν οι ελληνικές τράπεζες
 και ίσως παραπέρα κάποιες ευρωπαϊκές. Οπότε είναι μεγάλη κουτσαβακιά να το
 χρεώνετε στους εργαζόμενους. Λέτε για τους δημόσιους υπαλλήλους. Υπάρχει 
τρόπος να κάνετε το δημόσιο υγιές και παραγωγικό. Αλλά δε θέλετε. Θέλετε να
 μένει εκτεθειμένο στις κατάρες των πολιτών ώστε να μπορείτε να το ξεπουλήσετε 
σε εταιρείες των Μπομπολαίων, των Ψυχάρηδων και των Κοκκαλαίων. Γι’ αυτό
μιλάτε για ιδιωτικές εφορίες και για ιδιωτικές εταιρείες που θα αξιολογήσουν τους 
υπαλλήλους του δημοσίου. Διαβάζω αρκετούς που βρίζουν τη «φακλάνα που
 δουλεύει στην τάδε δημόσια υπηρεσία και με ταλαιπωρεί». Και δεν καταλαβαίνει ο 
στόκος ότι αν ιδιωτικοποιηθεί η τάδε υπηρεσία, πάλι μια «φακλάνα» θα κάθεται 
εκεί, μόνο που θα πληρώνεται 500 ευρώ, αντί για 1.200. Χάρηκες ηλίθιε, ε; Αυτό
 θες, μια κούφια εκδίκηση επειδή δε μπήκες εσύ στο Δημόσιο αν και το πάλεψες.
 Ανθρώπινο το βρίσκω. Άκου και το υπόλοιπο, όμως. Αυτή η «φακλάνα» θα σου 
λέει ότι πρέπει πλέον να πληρώνεις 10 ευρώ για κάθε σου συναλλαγή με την 
υπηρεσία, σε κάθε υπηρεσία, για κάθε υπηρεσία. Ξέχασες τι έπαθες ηλίθιε με τις
 ιδιωτικοποιήσεις των τραπεζών. Γι’ αυτό θα μείνεις πάντα ηλίθιος, επειδή ξεχνάς.


Λοιπόν, άκου μαλάκα…


Μας λένε συνέχεια οι δικοί σου ότι την Ελλάδα την κατέστρεψε ο καφετζής που
 πουλάει 10 καφέδες την ημέρα στη γειτονιά και δεν κόβει απόδειξη ή ο τάδε
 μαγαζάτορας που κλέβει ΦΠΑ. Βρες μου ένα λόγο να μην το κάνει. Βρες μου κάτι
 που η Πολιτεία επέστρεψε στον μεροκαματιάρη από τους φόρους που του παίρνει
 χρόνια ολόκληρα. Πες μου έναν πολιτικό που ξεψαχνίστηκε όχι για το έσχες, αλλά
 για το πόθεν. Πες μου έναν μεγαλοφοροφυγά που μπήκε φυλακή. Πες μου βρε
 μαλάκα, γιατί από τη στιγμή που το Κράτος θεωρεί κλέφτη τον μικροεπιχειρηματία
 και δίνει τρόπο νομιμοποίησης στο μεγαλοφοροφυγά μέσω των περαιώσεων,
 να μην κρύψει κάτι κι ο μικρός; Έτσι τον έμαθες κι έτσι τον υποχρέωσες να κάνει
 για να επιβιώσει εκείνος και να δημιουργήσεις συνενόχους εσύ.


Λοιπόν, άκου μαλάκα…

Κυνηγάνε τ’ αφεντικά σου τον εργάτη που δέχεται να δουλέψει δίχως ένσημο για 
να μη χάσει τη δουλειά του, αλλά ποτέ δεν τιμωρήθηκε κάποιος μεγάλος για το
 θάνατο ναυτεργάτη στα ναυπηγεία. Κατηγορεί το καθεστώς σου τον ιδιωτικό 
υπάλληλο επειδή ζητά να ζήσει αξιοπρεπώς κι όποτε τολμά να διαμαρτυρηθεί 
τον βαφτίζει «μέλος συντεχνίας». Τελευταία, το καθεστώς σου υποσχέθηκε την
 ποινή του ενός εργαζόμενου σε κάθε οικογένεια. Ούτε αυτό δε θα το καταφέρετε.
 Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν δίχως καν έναν εργαζόμενο. Κι αυτό, επειδή
 πρέπει να σώσετε τις τράπεζες. Κι αυτή η σωτηρία απαιτεί αίμα. Δικό μας.
 Απαιτεί ύφεση. Απαιτεί απολύσεις και γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους. Βρήκατε
 και τα κάνετε. Να παρακαλάτε μόνο μην έρθουν κάποτε τούμπα τα πράγματα. 
Τότε θα παρακαλάτε να σωθείτε αλλά μόνο ένα θα σου πω εκείνη τη στιγμή:

Λοιπόν, άκου μαλάκα… οι χάρες τελειώσανε. Άμε στο διάολο..........


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/05/blog-post_7649.html#ixzz1wO3Q7sWS

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γροθιά στο μαχαίρι της Μέρκελ

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ
Την ακύρωση των Μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, εισηγείται στο νέο του οικονομικό πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας παράλληλα ένα Εθνικό Σχέδιο για την ανάπτυξη με εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών οικονομικών τομέων αλλά και κατάργηση των χαρατσιών, και σταδιακή αύξηση μισθών και συντάξεων.

Ειδικότερα, στο νέο οικονομικό μανιφέστο που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr, και το οποίο θα δημοσιευθεί στην τελική του μορφή την Παρασκευή, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται σε άμεση ακύρωση των Μνημονίων και εισαγωγή προς ψήφιση ενός Εθνικού Σχεδίου για την ανάπτυξη:

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο μέτρο διακυβέρνησης της χώρας θα προχωρήσει στην άμεση ακύρωση των μνημονίων και ειδικότερα του 2ου Μνημονίου, το οποίο διαμόρφωσε μαζί με την τρόικα και άρχισε να υλοποιεί η κυβέρνηση Παπαδήμου με τη στήριξη κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στη θέση τους θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ένα Εθνικό Σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τη παραγωγική ανασυγκρότηση, την αναδιανομή εισοδήματος και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο νέο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται ο δημόσιος έλεγχος πάνω σε τομείς της Οικονομίας που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας, η κρατικοποίηση του ΟΤΕ και των τραπεζών (μέσω της ανακεφαλαιοποίησης), οι σταδιακές αυξήσεις μισθών και συντάξεων αλλά και νέο, «δικαιότερο» φορολογικό σύστημα.

Μετά την ακύρωση των Μνημονίων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -αν υπάρξει μετά τις εκλογές- θα προβεί σε ακύρωση και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αλλά και των εφαρμοστικών νόμων των δύο Μνημονίων:

«Η άμεση ακύρωση των μνημονίων και των νόμων που τους θεσπίζουν, θα συνοδευτεί στη συνέχεια με την ακύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων, αρχής γενομένης ειδικότερα από εκείνους τους εφαρμοστικούς νόμους που μειώνουν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις, περιορίζουν συνδικαλιστικές ελευθερίες και αποδιαρθρώνουν εργασιακές σχέσεις»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στο πρόγραμμά του την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, και των επαχθών -όπως γράφει- όρων τους, καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση της διαγραφής του δημόσιου χρέους ώστε αυτό να μπορεί να αποπληρώνεται με όρους που είναι συμβατοί με την οικονομική βιωσμότητα της Ελλάδας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να καταγγείλει τις Δανειακές Συμβάσεις, προκειμένου να αντικαταστήσει τους επαχθείς τους όρους και να επαναδιαπραγματευθεί τη διαδικασία διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του συνόλου του δημόσιου χρέους, προκειμένου το εναπομείναν να μπορεί να αποπληρώνεται, με όρους και προϋποθέσεις που δε θα αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία και την οικονομική βιωσιμότητα της πατρίδας μας.

Οι όροι για προτεραιότητα αποπληρωμής δανείων έναντι εσωτερικών αναγκών και για άρση ασυλίας της δημόσιας περιουσίας λόγω εθνικής κυριαρχίας, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτοί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμα ότι θα επιχειρήσει την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρες ανάπτυξης και ευνοϊκούς όρους:

«Ταυτόχρονα, με την καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη συνολική διαπραγμάτευση του χρέους, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε κάθε περίπτωση σε εθνικό επίπεδο, αφού ιδιαίτερα το διατεινόμενο ελληνικό κρατικό χρέος δεν είναι μόνο άδικο και βαθύτατα ταξικό αλλά και μη βιώσιμο. Στόχος της διαπραγμάτευσης θα είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και η αποπληρωμή του υπόλοιπου με ρήτρες ανάπτυξης και με νέους ευνοϊκούς όρους».

Επιπλέον, στο νέο μανιφέστο αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιασει σύντομα «ένα συνοπτικότατο πρόγραμμα 4-5 μέτρων αναδιανομής πλούτου», το οποίο θα πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος στις δημόσιες εμφανίσεις των στελεχών του, αντί να προτείνει ο καθένας τα δικά του όπως συμβαίνει συχνά μέχρι τώρα. Βασικός στόχος θα είναι η αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και η ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών.

Δημόσιος έλεγχος – Κατάργηση χαρατσιών
Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνεται η ανάκτηση του ελέγχου των στρατηγικών τομέων της οικονομίας (πχ. ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ.) με δημόσιο έλεγχο επιχειρήσεων όπως οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς κ.α.

Παράλληλα, θα προτείνεται η κατάργηση των «χαρατσιών» για τα μικρομεσαία και χαμηλά εισοδήματα και η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού με επαναφορά της μετενέργειας, του θεσμού διαιτησίας, και της ισχύος των Συλλογικών συμβάσεων.

Εθνικοποίηση Τραπεζών – Αυξηση μισθών
Στο πρόγραμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διαφωνεί με το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά θα γράφει ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να γίνει με κοινές μετοχές με δικαίωμα και όχι χωρίς ψήφο όπως αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Πρακτικά αυτό θα οδηγεί σε εθνικοποίηση των τραπεζών.

Τέλος, το πρόγραμμα θα αναφέρει την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, αφού πρώτα ξεκινήσει η ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Όπως τονίζεται, παράλληλα με τους «ρυθμούς ανάπτυξης – ανάκαμψης» θα καταστεί εφικτή και η «σταδιακή αύξηση των μισθών και συντάξεων, πρώτα επί όλων των χαμηλότερων με στόχο μισθούς και συντάξεις ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης»

ΠΗΓΗ


Πηγή: Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γροθιά στο μαχαίρι της Μέρκελ - RAMNOUSIA