Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Ο ανένδοτος αγώνας που ξεκινήσαμε θα τελειώσει οταν θα έχει διαλυθεί και το τελευταίο φέουδο της νεοφιλελεύθερης ΝΔ. 

Όταν θα διαλυθεί και το τελευταίο κομμάτι της συμμαχίας των πατριδεμπόρων που μας πούλησαν φθηνό πατριωτισμό κι ελπίδα και τα πήραν όλα πίσω για να σώσουν τις καρέκλες και τις μιζοκαταθέσεις τους.

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να στείλουμε στην πολιτική αφάνεια αυτούς ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ για να γίνουν εξουσία και καθεστώς και πουλησανε την πατρίδα μας στο ΔΝΤ και το ...
χρηματιστικό κεφάλαιο.
Τους αγώνες που κάναμε για εσάς πουλημένα κοπρόσκυλα, τον χρόνο, το χρήμα και το αίμα, ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΑΤΟΣΤΟ γιατί μας προδωσατε και μας κοροϊδέψατε ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ.

Πέτρα-πέτρα θα σας αποδομήσουμε, θα σας ξεβρακώσουμε και θα σας παραδώσουμε στην λαϊκή οργή, τέκνα της διαπλοκής.

Θα επιστρέψετε με τόκο κάθε ml ιδρώτα κι αίματος που έχει χύσει ο ταλαίπωρος δεξιός λαός για εσάς εδώ και 40 χρόνια, απατεώνες της Νέας Δημοκρατίας.
Ιδρώτα και αίμα που έχυνε για να πλουτίζετε και για να διορίζετε τους πασοκους.
Τους πασοκους με τους οποίους καταντήσατε να γίνετε συνεταιράκια.

Σας ζητήσαμε να αγωνιστείτε για την δόλια την πατρίδα. Τίποτα άλλο.

ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

Δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, δωσίλογοι.

Ριζοσπαστική Δεξιά

ΟΡΘΙΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΡΕΙΠΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΡΗΜΗΣ ΑΠΟ ΙΔΑΝΙΚΑ

 «Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω» - Νίκος Καζαντζάκης


Ήδη πέρασε μία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου μετά και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών και αυτά που ζούμε εις ό,τι αφορά την προβολή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν είναι πρωτόγνωρα, είναι απόλυτα αναμενόμενα και δεν αποτελούν έκπληξη για εμάς. Οι μικροί και οι μεγάλοι νταβατζήδες δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Εμάς κατηγορούν για... φασίστες, αλλά αυτοί αποδεικνύονται σταλινικότεροι του Στάλιν!

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) εξέδωσε σχετική εντολή ότι....
δικαιούμεθα το 7% του τηλεοπτικού χρόνου, των τηλεοπτικών προεκλογικών εκπομπών. Ανάλογη απόφαση εξέδωσε το Υπουργείο των Εσωτερικών. («Η κατανομή του χρόνου γίνεται αναλογικά με την εκλογική δύναμη των κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και είναι η εξής: Στη Ν.Δ. ποσοστό 19,574 %, στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 17,425 %, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ 13,686 %, στους Ανεξάρτητους Έλληνες 11,007 %, στο Κ.Κ.Ε. 8,806%, στο Λ.Σ. Χρυσή Αυγή ποσοστό 7,238 %, στη Δημοκρατική Αριστερά 6,345%, στους Οικολόγους− Πράσινους 3,043 % και στο ΛΑ.Ο.Σ 3,011 %.»)

Και, όμως, παρ’ όλα αυτά ελάχιστες ήταν οι προσκλήσεις, τις οποίες λάβαμε και στις οποίες φυσικά ανταποκριθήκαμε από πανελλήνιας και τοπικής εμβελείας τηλεοπτικούς σταθμούς. Πριν τις εκλογές έλεγαν το μεγάλο ψέμα ότι… ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΑΝ(!) και τώρα μας αποκλείουν, παρανομώντας ολοφάνερα.

Καταδικάζουν στην σιωπή 440.992 Έλληνες και Ελληνίδες

Οι θλιβεροί τύραννοι της κοινής γνώμης, οι υμνολόγοι του μαρξιστικού υποκόσμου και των λακέδων του Μνημονίου, το οποίο υποδουλώνει την Πατρίδα μας στους παγκόσμιους τοκογλύφους, ρίχνουν από επάνω τους κάθε προσωπείο της δήθεν δημοκρατικότητας τους και αποκλείουν συστηματικά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ρίχνουν στον καιάδα της σκοτεινής σκοπιμότητας, την οποία με το αζημίωτο υπηρετούν κάθε ίχνος αντικειμενικότητας και καταδικάζουν στην σιωπή 440.992 Έλληνες και Ελληνίδες, οι οποίοι τίμησαν με την ψήφο τους την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Χρησιμοποιούν σαν φτηνό επιχείρημα ότι δεν δέχονται οι άλλοι να συζητήσουν μαζί μας. Φυσικά και δεν δέχονται, γιατί δεν αντέχουν τον διάλογο με τους Εθνικιστές, αλλά αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους, αφού είναι υποχρεωμένοι να μας διαθέσουν αυτό το 7% του τηλεοπτικού χρόνου, το οποίο σύμφωνα με τον νόμο υποχρεούνται να μας δώσουν.

Δεν το κάνουν, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι στο ψευτορωμαϊικο που ζούμε, στο γραικυλιστάν, επάνω από νόμους και αρχές είναι τα συμφέροντα των μικρών και των μεγάλων «νταβατζήδων», οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλους αυτούς, τους οποίους με προθυμία προβάλλουν, από κάπου τους έχουν στο χέρι εκτός από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Όλοι αυτοί που κρατάνε στα χέρια τους και κατευθύνουν τα μεγάλα ΜΜΕ, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, συμπεριφέρονται και μάλιστα σε περίοδο προεκλογική, σαν να είναι οι σταθμοί αυτοί το αμπέλι του παππού τους... σαν να είναι προσωπικά τους μαγαζάκια και αυτό την στιγμή, που είναι όλοι τους παράνομοι, χωρίς άδεια και επιπλέον χρωστούν στο κράτος και στα ασφαλιστικά ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν πληρώνουν όταν αυτό το ίδιο το κράτος οδηγεί στην αυτοκτονία χιλιάδες Έλληνες και έχει περικόψει σε επίπεδο πείνας τις συντάξεις των Ελλήνων και τα επιδόματα ανεργίας! Ας σημειωθεί και ας τονισθεί ότι οι ηλεκτρονικές συχνότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Λαού για την οποία όλοι αυτοί οι σπουδαιοφανείς διαπλεκόμενοι δεν έχουν πληρώσει δεκάρα τσακιστή! Και όχι μόνον. Έχει συντελεστεί ένα τεράστιο σκάνδαλο. Ενώ δεν έχουν άδειες έχουν εισάγει μέχρι και μετοχές τους στο Χρηματιστήριο, μετοχές των παρανόμων εταιρειών τους και έχουν και πουλήσει και τμήμα των εταιρειών τους, των οποίων επαναλαμβάνω βασικό στοιχείο είναι οι συχνότητες που είναι η περιουσία του Ελληνικού Λαού, σε «οφσόρ» εταιρείες!

Ένα ολόκληρο αμαρτωλό καθεστώς έχει κτιστεί γύρω από αυτήν την ψευτοενημέρωση, η οποία δεν αποτελεί τίποτε άλλο από το μάτι που βλέπει τα πάντα, από έναν μηχανισμό πλύσεως εγκεφάλου για τον ντόπιο big brother.

Η 6η Μαΐου του 2012 δεν τους δίδαξε τίποτε

Πιστεύουν ότι θα μας σταματήσουν. Φαίνεται πως η 6η Μαΐου 2012, όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, μαχόμενη ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, έλαβε το 7% των ψήφων δεν τους δίδαξε τίποτε. Δεν πήραν είδηση ακόμη ότι η λάσπη και ο βρώμικος πόλεμος, τον οποίο εξαπέλυσαν ενάντια σε κάθε ηθική και πολιτική αρχή, κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και των αγωνιστών της, δεν κατέστη δυνατόν να ανακόψει την δυναμική μας πορεία. Επιμένουν, στον ίδιο ολισθηρό δρόμο γιατί γι’ αυτό πληρώνονται, για να κάνουν βρώμικο πόλεμο. Δεν είναι όμως μόνον ότι μας αποκλείουν συστηματικά κατά παράβαση του νόμου, αλλά και έχουν ξεφύγει κυριολεκτικά από κάθε πρόσχημα, προβάλλοντας συστηματικά κόμματα όπως του Καρατζαφέρη που πήρε 2,9%, του Μάνου και του Τζήμερου, τα οποία πήραν ακόμη λιγότερους ψήφους, προβάλλοντας περισσότερο ακόμη και το κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας της κ. Κατσέλη, το οποίο έλαβε περίπου 1%, την ίδια στιγμή κατά την οποία «θάβουν» την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του 7% !

Την ίδια ώρα λαμβάνουν χώρα επιθέσεις κατά πολιτευτών και βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τοπικών τηλεοπτικών, οι οποίοι μας δίνουν βήμα  και οργανώνονται ολόκληρες αστυνομικές επιχειρήσεις για να παρεμποδιστεί η νόμιμη προεκλογική μας δράση! Το περασμένο Σάββατο 26 Μαΐου 2012 έγινε μηχανοκίνητη προεκλογική πορεία περισσότερων από 200 Χρυσαυγιτών στις δοκιμαζόμενες περιοχές της Κυψέλης, της Πλατείας Αττικής, του Άγιου Παντελεήμονα. Ο κόσμος έβγαινε από τα παράθυρα και χειροκροτούσε, Ελληνικές Σημαίες έβγαιναν στα μπαλκόνια και ξαφνικά περικύκλωσαν τους Χρυσαυγίτες ομάδες της Αστυνομίας για να τους εμποδίσουν να πραγματοποιήσουν την ενημερωτική τους εκστρατεία, εκτελώντας άνωθεν εντολές... Η γελοιότητα του εγχειρήματός τους φάνηκε όταν τελικά αναγκάστηκαν να επιτρέψουν την συνέχιση της εκστρατείας, αφού προηγουμένως προσπάθησαν να πουν ότι είναι η όλη εκστρατεία αποτελεί τροχονομική παράβαση!!!

Όλοι αυτοί, που προσπαθούν να σταματήσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε η μοναδική ελπίδα σε ένα αμαρτωλό καθεστώς, το οποίο καταρρέει, είμαστε η τελευταία ελπίδα των Ελλήνων σε μια Πατρίδα που σκληρά δοκιμάζεται. Είμαστε το  υπερήφανο Γαλανόλευκο Λάβαρο που υψώνεται σε ένα κάστρο άπαρτο, το οποίο έχει δεχθεί σφοδρά πυρά από κάθε κατεύθυνση. Μισογκρεμισμένα τα τείχη, αλλά ο πύργος στέκει ορθός, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ γράφει επάνω το κάστρο το άπαρτο και δεν θα το πάρουν! Ας το πάρουν απόφαση...

Σε μια χώρα έρημη από Ιδανικά

Μόνοι εναντίον όλων! Σε μια χώρα έρημη από Ιδανικά, με τους νέους και τον λαό στην πρωτοπορία του Αγώνα μας! Με τα ποσοστά μας υψηλά στα νιάτα της Ελλάδας, στους άνεργους, στις λαϊκές γειτονιές και εκεί όπου κτυπά η καρδιά της Έθνους σε χωριά και πολιτείες, δίνουμε τον Αγώνα μας και δεν θα μας σταματήσουν ούτε τα τουρκο-τσοντοκάναλα, ούτε οι λακέδες του συστήματος! Ας γνωρίζουν ότι η ώρα της κατάρρευσης, μιας κατάρρευσης για την οποία είναι απόλυτα ένοχοι και υπεύθυνοι πλησιάζει και την ώρα εκείνη εμείς θα είμαστε όρθιοι για να υπερασπιστούμε την Πατρίδα και δεν θα υπάρξει κανένα έλεος και κανένας οίκτος για αυτούς που πρόδωσαν το Γένος, την Πίστη και την Ιστορία του, γι’ αυτούς που ξεπούλησαν τις ελπίδες ενός ολόκληρου Λαού!

Είναι λογικό να προσπαθούν με κάθε βρώμικο τρόπο να μας σταματήσουν. Δείχνουν πλέον ξεκάθαρα τον πραγματικό τους εαυτό. Η μάσκα του ψευτοδημοκράτη ξεφτίζει και εμφανίζεται το εφιαλτικό πρόσωπο ενός τυραννικού καθεστώτος, το οποίο θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους, μέχρι την ώρα της μεγάλης νίκης.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, είμαστε μόνοι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, αλλά μετρηθήκαμε 440.992. Είμαστε πάρα πολλοί για να μας σταματήσουν με τα βρώμικα παιχνίδια τους και το ακόμα χειρότερο γι’ αυτούς στα στήθη μας κτυπούν δυνατές Ελληνικές καρδιές, που δεν πρόκειται να τις λυγίσουν ό,τι και να κάνουν! Οι δρόμοι και οι πλατείες, οι πόλεις και τα χωριά μας περιμένουν. Εμπρός για μια νέα νίκη στις 17 Ιουνίου του 2012!

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Γιατί τώρα; ΣΥΡΙΖΑ!

SHARE THIS

Προχτές, ο κ. Α. Σαμαράς ολοκλήρωσε τον κύκλο της χαμένης αξιοπιστίας του. Επιτυχώς!
Χτες, ο κ. Α.Σαμαράς... αυτοπυροβολήθηκε. Επιτυχώς!!

Οταν τον Νοέμβρη κατάφερνε να εκδιώξει τον άχρηστο πια για τους "εταίρους" μας Γιωργάκη και να αποτρέψει το αμφιβόλου αποτελέσματος (γι΄αυτούς) δημοψήφισμα (έβαλαν το χεράκι τους και αρκετοί Βενιζελικοί!!), δέχτηκε να συμμετάσχει στη κυβέρνηση Papaδήμου.

Ως συγκυβερνήτης, μεταξύ άλλων, αποδέχτηκε/συνυπέγραψε τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο ΙΙ.
Ως συγκυβερνήτης, διαπραγματεύτηκε τους όρους τους.
Θεωρητικά τουλάχιστον.
Διότι, αν ΔΕΝ διαπραγματεύτηκε και αποδέχτηκε τα "πακέτα" όπως τα απαίτησαν οι δανειστές/τοκογλύφοι, τότε διέπραξε ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της Χώρας.
Αν, πάλι, τα διαπραγματεύτηκε και πέτυχε όσα πέτυχε, τότε είναι αναποτελεσματικός διαπραγματευτής.
Ανίκανος και "λίγος". Επιπόλαιος. Επικίνδυνος.

Οι χτεσινές επίσημες ανακοινώσεις του κ. Α. Σαμαρά περί την Οικονομία - σε συνδυασμό με πρόσφατες εξελίξεις στη ΝΔ (π.χ. επιστροφή Ντόρας... αλήθεια η κ. Ντόρα συμφωνεί με το "νέο"/"κοινωνικό" πρόγραμμα της ΝΔ ή "διατηρεί" τις...απόψεις της;;!!)- αναδεικνύουν ένα μείζον ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;
Γιατί τ ώ ρ α ο κ.Α.Σαμαράς και η ΝΔ (από κοντά κι ο Βενιζέλος με το...σάπιο σακκούλι του!!) προτείνουν "τροποποιήσεις" στο Μνημόνιο ΙΙ και ΔΕΝ τις "πέρασαν"/απαίτησαν στη φάση των συζητήσεων και της υπογραφής του;;

Επικαλούνται την "αλλαγή κλίματος" στην Ευρώπη.
Την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία.
Το επιχείρημα είναι ανεπαρκές έως αστείο.
Ο Ολάντ -καίτοι σοσιαλιστής- ΔΕΝ αμφισβητεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, μήτε τις κυρίαρχες πολιτικές Λιτότητας που επιβάλλουν πανευρωπαϊκά οι γερμαναράδες.
Τα όσα ψελλίζει περί "ανάπτυξης" επιβάλλονται από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, τις επικείμενες γαλλικές βουλευτικές εκλογές και την απαίτηση της αστικής τάξης της χώρας του για "αποκατάσταση" των ισορροπιών στη διανομή κερδών με τους γερμανούς.

Τι ωθεί, λοιπόν, πραγματικά τους Σαμαρά-Βενιζέλο στην εξαγγελία προγραμμάτων "υπέρ" ανέργων, πολυτέκνων, κτηνοτρόφων, δημ.υπαλλήλων, ασφαλιστικών ταμείων, μικροομολογιούχων, τροποποιήσεων/βελτιώσεων του Μνημονίου ΙΙ, κλπ, κλπ;

Απάντηση:
Το ενδεχόμενο σχηματισμού μιάς κυβέρνησης της Αριστεράς -με κορμό τον Σύριζα-, που με την απαραίτητη Στήριξη ενός Ισχυρού Λαϊκού Κινήματος θα ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ τις νεοφιλελεύθερες Πολιτικές Λιτότητας και Εξαθλίωσης που επέβαλαν στη Χώρα, τοκογλύφοι, "εταίροι", ντόπιοι Συνεταίροι, Ολιγαρχία και καθεστωτικά/διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
Επί πλέον, μιά τέτοια κυβέρνηση θα μπορέσει να ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ/ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ
τα πρασινογάλαζα πεπραγμένα ετών.
Συμβάσεις... προμήθειες... αναθέσεις... μίζες, κλπ.
Κάτι τέτοιο... αποτελεί τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κίνδυνο για τους "πατριώτες", όψιμους και μη!!

Για τον αποθνήσκοντα δικομματισμό σήμανε συναγερμός.
Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν κρίνει μόνο τις τύχες της Χώρας και των Πολιτών.
Κρίνει και τις "τύχες" ΝΔ και Πασοκ. Σαμαρά και Βενιζέλου.
ΟΛΩΝ όσων προηγήθηκαν, κυβέρνησαν, έφαγαν, κατέστρεψαν, ισοπέδωσαν.

Οι εκλογές κρίνουν ποιοί θα Ζήσουν.
Ποιοί θα Πεθάνουν.
Πόσοι θα Απομείνουν.
Πόσοι θα Υποδουλωθούν.

Φόλα τους δίνω, την ψήφο μου όχι!


Αγέλες λυσσασμένων σκύλων έχουν ξαμολυθεί...
Τους βλέπουμε και τους ακούμε καθημερινά...
Από τις Βρυξέλλες, τα ΜΜΕ, τις "διαρροές".
Δαγκώνουν, δαγκώνουν, δαγκώνουν.
Απειλές, εκβιασμοί, τρομοκρατία, Θάνατος στα δόντια και τα νύχια τους.
Αγέλες λυσσασμένων σκύλων βάλθηκαν να ξεσχίσουν...
τις Ζωές, τις δουλειές, τις Ελπίδες μας.

Οι τραπεζίτες/σκύλοι της Εθνικής τράπεζας, μόλις τσέπωσαν την πρώτη δόση της επανακεφαλοποίησης σε ευρώ (!!) -που ΕΜΕΙΣ χρεωνόμαστε και θα ξοφλήσουμε- δημοσιοποίησαν "έκθεση" με σενάρια επιστροφής στη δραχμή.
Αναμενόμενη προεκλογική πολιτική παρέμβαση υπέρ των πρασινογάλαζων κομμάτων που συνταυτίζονται μαζί τους...
Υπέρ εκείνων που επιλέγουν να σώσουν τους τραπεζίτες και τα κέρδη τους και όχι τους Ανθρώπους, τα νοσοκομεία, τα σχολειά, το επίδομα ανεργίας, τη Δημοκρατία.
Ο τραπεζίτης/σκύλος Papaδήμος παραδίδει non parer για την Οικονομία στον Παπούλια (όχι στους αρχηγούς), μετά το διαρρέει και ζητάει από το Μπαρόζο μία δήλωση πως "η Ελλάδα θα φύγει από το club του ευρώ, αν δεν υποταχθεί στις απαιτήσεις της τρόϊκας".
Αν αυτά τα γεγονότα είναι τυχαία και όχι προσχεδιασμένα και εκβιαστικά για την ψήφο της 17/6...
Ε!! τότε τι είναι;!
Οι σκύλοι του Πασοκ και της ΝΔ υπέγραψαν, συνειδητά και δουλικά, το δεύτερο σωτήριο Μνημόνιο και τώρα... εμφανίζονται ως ιδανικοί διαπραγματευτές για
την τροποποίησή του!!

Οι Πωλητικοί του "ναι σε ΟΛΑ"...
Οι Πωλητικοί με τις νεοφιλελεύθερες Χαντζάρες...
Οι Πωλητικοί με το λουρί του σκύλου στο λαιμό!!

Συνυπέγραψαν, μόλις πριν 3 μήνες, τη χρονική διάρκεια της "προσαρμογής" και τώρα...ζητούν ψήφο να "διαπραγματευτούν" την επιμήκυνσή του μέχρι το 2017!!
Συνυπέγραψαν τη μείωση του κατώτατου μισθού και την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τώρα... ζητούν ψήφο να "διαπραγματευτούν"... κι αυτοί δεν ξέρουν τι ακριβώς!!
Συνυπέγραψαν τη μείωση του επιδόματος ανεργίας και τώρα...ζητούν ψήφο να "διαπραγματευτούν" τη χρονική επέκτασή του κατά ένα χρόνο!!
Συνυπέγραψαν τη "μείωση" των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15.000 κεφάλια το 2012 (150.000 μέχρι το 2015) και τώρα... ζητούν ψήφο να "διαπραγματευτούν" τον... μη αποκεφαλισμό τους!!

Ψήφο... γιοκ!!
Φόλα... ΝΑΙ!!



Δημοσκοπική ομοβροντία κατεδαφίζει τον Σαμαρά και γελοιοποιεί τα παπαγαλάκια του


Το «στήσιμο» των δημοσκοπήσεων από την διαπλοκή έχει κι ένα όριο.

Η αλήθεια είναι αλήθεια κι όσο κι αν προσπαθήσεις να την κρύψεις, δεν γίνεται.

Η απεγνωσμένη προσπάθεια να... φτιαχτεί κλίμα υπέρ του ανίκανου Σαμαρά και της Ντόρας-Siemens απέδωσε 5-6 δημοσκοπήσεις με τραβηγμένη από τα μαλλιά πρωτιά για την ΝΔ.

Έπρεπε να φανεί ότι η «πανστρατιά» λειτούργησε.

Έπρεπε να φανεί ότι ο Σαμαράς παίρνει ψήφους από την Χρυσή Αυγή και τον Καμμένο (και φυσικά από Ντόρα και ΛΑ.Ο.Σ.).

Έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να φαίνεται δεύτερος κι ας είναι πρώτος.

Έπρεπε να φαίνεται το ΠΑΣΟΚ ότι κρατάει για να μην φύγουν οι πασόκοι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προέχει βλέπεις η συγκρότηση «φιλοευρωπαϊκής» κυβέρνησης.

Έπρεπε γενικά να φτιαχτεί κλίμα ρε παιδί μου μπας και σωθεί τίποτα!

Κλίμα νίκης για ένα διαλυμένο πρώην κόμμα εξουσίας που κατέρρευσε στο 18% και για έναν ανίκανο πολιτικό άνδρα.

Παπαγαλάκια του ΔΝΤ, ξεπουλημένοι διαπλεκόμενοι δημοσιογραφίσκοι, εκδοτικά συγκροτήματα και απατεώνες δημοσκόποι έδωσαν (και θα δώσουν) τα ρέστα τους.

Όλα για την Αγία Τριάδα της μίζας και της αρπαχτής Σαμαρά – Βενιζέλου - Ντόρας.

Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κι επειδή οι δημοσκόποι θα ξεφτιλιστούν τελείως την βραδιά των εκλογών και θα χάσουν κάθε ίχνος αξιοπιστίας που τους έχει απομείνει, θα αρχίσουν ένας ένας οσονούπω να «λένε το ποίημα».

Ήδη δυο μη «ελεγχόμενοι» από την διαπλοκή φορείς, η VPRC και το Πανεπιστήμιο Πατρών έδωσαν δημοσκοπήσεις που λένε το αυτονόητο: ότι η ΝΔ ηττάται πανηγυρικά και με διαφορά.


Και τους ακολούθησε και μια τρίτη, η Pulse, η οποία κινείται στα όρια της αξιοπιστίας και πασχίζει να κρατήσει την ΝΔ πρώτη. Συγκρίνετε τους πίνακες της προηγούμενης και της σημερινής δημοσκόπησης της και θαυμάστε ζόρι να μείνει ο Σαμαράς πρώτος.


Πόσο στοίχημα πάμε ότι στην επόμενη η ΝΔ θα είναι δεύτερη;

Διαβάζοντας τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αυτών, τρία πράγματα με εντυπωσίασαν:

Το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ από όλα τα κόμματα, η στάση αναποφάσιστου πολλών ψηφοφόρων του Καμμένου (σαν να έχουν απογοητευτεί ή να περιμένουν κάτι) και το πόσο «μπετοναρισμένοι» είναι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα γιατί φανταζόμουν ότι περιέχει μεγάλο τμήμα ψήφου διαμαρτυρίας από την ΝΔ. Αλλά από ότι φαίνεται, αυτοί που ψήφισαν Χ.Α. δεν ψηφίζουν Σαμαρά ούτε με σφαίρες κι ας έρθει κι ο... Στάλιν. Μάλιστα η Χρυσή Αυγή έχει κέρδη και από την ΝΔ (λόγω Ντόρας), και από τον Καμμένο και από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας (0,6%) που δεν κατεβαίνει στις εκλογές ξανά.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Κουβελης θα καταρρεύσουν. Η ΔΗΜΑΡ θα μπει οριακά στην βουλή (παρά το παρόμοιας εντάσεως σπρώξιμο με τον Σαμαρά που δέχεται από τους τραγικούς δημοσκόπους) και το ΠΑΣΟΚ θα είναι μονοψήφιο.

Η κατεδάφιση του Σαμαρά ξεκίνησε και το ρεύμα πλέον είναι εναντίον του. Τα φθηνά επικοινωνιακά μεταγραφικά κόλπα στέρεψαν. Το νεοφιλελεύθερο νεοταξιτικό απο-κομμα που ονομάζεται ΝΔ βρίσκεται στα πρόθυρα οριστικής διάλυσης.

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΝΔ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ!

ΥΓ: Έρχονται κι άλλες (πραγματικές) δημοσκοπήσεις-κόλαφος για το σάπιο καθεστώς της διαπλοκής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αναμείνατε.

(rizospastikhdexia.blogspot.com)



                Ο Ελληνισμός στο σταυροδρόμι


Γιάννης Γαϊτης, Ανθρώπινες φιγούρες (1975)
του Γιώργου Καραμπελιά
Τα τελευταία χρόνια, όποτε αναφέρω, και το κάνω συχνά, τη βαθύτερη πεποίθησή μου πως ο ελληνισμός βρίσκεται μπροστά σε μια κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα, οι περισσότεροι συνομιλητές ή ακροατές μου θεωρούν πως κάνω απλώς ένα σχήμα λόγου, για να υπογραμμίσω το βάθος της κρίσης. Ωστόσο –δυστυχώς– εννοώ ακριβώς αυτό που υποστηρίζω. Οι Έλληνες βρίσκονται σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα, πιθανόν χωρίς επιστροφή, και από την άλλη η ανάταξή του.
Στο βιβλίο μου, Ελλάδα μια χώρα των συνόρων, που έγραψα πριν είκοσι χρόνια και επανεξέδωσα αργότερα, ξαναδουλεμένο, με τον τίτλο Χιλιαεννιακοσιαεικοσιδύο, δοκίμιο για την ελληνική ιδεολογία, υπογράμμιζα πως εκείνο το μοιραίο έτος, το 1922, συνέβη κάτι ανεπανόρθωτο, που χώρισε στα δύο την ελληνική ιστορία. Πριν το ’22, με κράτος ή χωρίς, αυτόνομοι ή υποταγμένοι, συγκροτούσαμε την ταυτότητά μας με επίκεντρο το Αιγαίο και δύο πτέρυγες, δυτικά την ελληνική χερσόνησο και ανατολικά τη Μ. Ασία, τον Πόντο, την Ανατολική Θράκη. Έτσι συνέβαινε για 3.000 χρόνια τουλάχιστον, από τον… Τρωικό Πόλεμο και στο εξής. Μετά το 1922, ο ελληνισμός έχασε τον ανατολικό πνεύμονά του και έμεινε κλεισμένος στην ελλαδική χερσόνησο και τα νησιά μας, ενώ το Αιγαίο από επίκεντρο μεταβλήθηκε σε σύνορο. Υποστηρίξαμε τότε –εγκαινιάζοντας μια μακρά πορεία είκοσι χρόνων «κατάδυσης» στην ελληνική συνείδηση και την ελληνική ιστορία– πως το 1922 σφραγίστηκε οριστικά και αμετάκλητα το τέλος του οικουμενικού, ευρύτερου ελληνισμού. Τα γεγονότα που ακολούθησαν, μετά το 1922, ήρθαν να επισφραγίσουν και να ολοκληρώσουν αυτή την απώλεια. Οι Έλληνες από τη Μ. Ασία, την Κωνσταντινούπολη, την Αίγυπτο, τον Πόντο, τη Β. Ήπειρο στριμώχτηκαν σταδιακά, με αλλεπάλληλα κύματα φυγής, στην αρχέγονη κοιτίδα μας, την ελληνική χερσόνησο.
Το 1922 έληξε δραματικά η προσπάθεια ολοκλήρωσης του ελληνισμού μέσα από την ενσωμάτωση σε ένα ενιαίο εθνικό-κρατικό σύνολο των βασικών συνιστωσών του και βγήκαμε από αυτή την περιπέτεια με τα σπασμένα κουπιά του σεφερικού «μυθιστορήματος».  Πριν είκοσι χρόνια, είχαμε ήδη τονίσει πως το νέο ιστορικό διακύβευμα του ελληνισμού είναι είτε η ολοκλήρωσή του, με μια στροφή προς τα μέσα και προς την ιστορία του, είτε η εξαφάνισή του, ως ιδιαίτερου ιστορικού υποκειμένου. Μέσα από μια τραγική ειρωνεία της ιστορίας, είμαστε υποχρεωμένοι είτε να ολοκληρωθούμε, ξεπερνώντας επιτέλους τον «καημό της ρωμιοσύνης», είτε να εξαφανιστούμε από το ιστορικό προσκήνιο.
Η μοναδική σωτηρία μας θα ήταν η «στροφή προς τα μέσα», ώστε να βρούμε τη δύναμη να ανασυγκροτήσουμε, από το ιστορικό DNA μας, έναν ατόφιο οργανισμό. Γιατί τα 3.000-4.000 χρόνια του οικουμενικού ελληνισμού μάς είχαν εθίσει στην εξωστρέφεια, στο ταξίδεμα σε ξένους κόσμους και πολιτισμούς, στο σκόρπισμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Τώρα, η ιστορία απαιτούσε από εμάς να κάνουμε την αντίστροφη κίνηση, σε ρήξη με τις αταβιστικές συνήθειες τόσων χιλιετιών. Πράγματι, στο αίμα μας κυκλοφορούν ακόμα οι μνήμες των στρατιών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του οικουμενικού ελληνιστικού κόσμου, της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, του βυζαντινού κοσμοσυστήματος, της υπερεθνικής ορθοδοξίας. Ακόμα και μετά την Άλωση, στην τουρκοκρατία, μάθαμε να ταξιδεύουμε στη Δύση και στον Βορρά, σκορπίζοντας αφειδώλευτα τη δύναμη και το πνεύμα μας. Και αυτές οι μνήμες είναι πάντα παρούσες στη σκέψη και τη συμπεριφορά μας. Μπροστά σε κάθε κρίση, σε κάθε τρικυμία, σκεφτόμαστε και πάλι το ταξίδι του Οδυσσέα, την έξοδο σε άλλους κόσμους. Ακόμα και οι αντίπαλοί μας, ακόμα και οι καταχτητές μας θράφηκαν από το δικό μας αίμα. Εκατομμύρια ελληνικοί πληθυσμοί, στη Συρία, τη Μ. Ασία και τα Βαλκάνια, θα πυκνώσουν  το αραβικό και τουρκικό Ισλάμ, την ιταλική Ρώμη, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Ν. Ρωσία. Οι Έλληνες είχαν μάθει πως είναι ανεξάντλητη η ιστορική φύτρα τους και μπορούν να τη σκορπίζουν απλόχερα μέχρι τα τελευταία εκατομμύρια στις Η.Π.Α., την Αυστραλία και αλλού. Και αυτή η τάση στη φυγή, την εξωστρέφεια, εκφραζόταν –παράδοξα– και στο εσωτερικό της χώρας, με την αποδοχή προστατών, τη δημιουργία εξαρτημένων κομμάτων, τον μαϊμουδισμό ξένων προτύπων και την απόρριψη της δικής μας παράδοσης, ή μάλλον τον εγκλεισμό της σε ορισμένες και μόνο πλευρές της ζωής μας.
Ο καθοδικός κύκλος
Και να ’μαστε σήμερα μπροστά στην ολοκλήρωση ενός καθοδικού κύκλου ενενήντα χρόνων. Ενώ, μετά το 1922, είχαμε αρχίσει, μέσα από οδυνηρές αντιπαραθέσεις, να οικοδομούμε μια οικονομία σχετικά αυτοδύναμη, ιδιαίτερα μετά την κρίση του 1929, και να ενσωματώνουμε το προσφυγικό δυναμικό στο ελλαδικό –ελληνικό πλέον– έθνος, παρά τις αντιπροσφυγικές αγκυλώσεις του Μεταξά, ήρθε η γερμανοϊταλική εισβολή να ολοκληρώσει αυτό που είχαν αρχίσει οι τσέτες του Κεμάλ, με ανυπολόγιστες καταστροφές και εκατόμβες. Αντισταθήκαμε ηρωικά στην Κατοχή και όμως, στη  μεταπολεμική περίοδο, ολοκληρώσαμε την αλλοτρίωσή μας. Μια εμφύλια σύγκρουση, την οποία καθόρισαν οι ξένες δυνάμεις, μας εξάντλησε υποτάσσοντάς μας στη Δύση οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτικά και στην «Ανατολή της Δύσης» πνευματικά. Στη συνέχεια, μετά το ’60, θα επανεμφανισθεί και πάλι, απειλητική για τη μοίρα μας, η «Δύση της Ανατολής», με το κυπριακό, ανοίγοντας μία περίοδο αντιπαραθέσεων, με την ήττα στην Κύπρο μετά το 1974, και σταδιακής υποταγής μετά το 1990 (Ίμια, Οτσαλάν, σχέδιο Ανάν κ.λπ.). Στη μεταπολίτευση, η υποταγή στη Δύση θα ολοκληρωθεί μεταβαλλόμενη σε πλήρη εσωτερική αλλοτρίωση, με την εκποίηση της οικονομίας, της κοινωνίας, του πολιτισμού. Έτσι, αυτό που ήταν εξωτερική εξάρτηση μεταβλήθηκε, μέσα από την εσωτερίκευσή της, σε εσωτερική αποικιοποίηση. Γι’ αυτό, και για πρώτη φορά στην ιστορία μας σε τέτοιο βαθμό, δεν ήταν πλέον ο Φαλμεράιερ και οι ξένοι βασιλιάδες που εξέφραζαν τον αποικιακό ζυγό… αλλά οι ίδιες οι ελληνικές ελίτ, οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί, οι Έλληνες διανοούμενοι. Ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Κατσαρός αποτελούσαν πλέον παρελθόν για ένα έθνος που συνωστιζόταν στα Μακ Ντόναλντ και τη Γιουροβίζιον.
Και ενώ το εκκρεμές της ιστορίας μετακινείται από τη Δύση στην Ανατολή, μετέωροι στη ρωγμή των δύο κόσμων, φτάσαμε σε μια κρίση που δεν είναι απλώς οικονομική. Είναι μια κρίση καθολική: δημογραφική, γεωπολιτική, πολιτική, μεταναστευτική, πνευματική: κλωτσοσκούφι της Μέρκελ, έντρομοι μπροστά στον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου, λοιδορούμενοι από τους Σκοπιανούς. Η Δύση, στην οποία καταφύγαμε από τον εμφύλιο και μετά, μας εκμεταλλεύεται και μας απορρίπτει με όλους τους τρόπους, ενώ η ισλαμική Ανατολή μας απειλεί με υποταγή και ενσωμάτωση. Αίφνης, αντιμέτωποι με τον εαυτό μας, χωρίς, πλέον, περιθώρια για ψεύδη και μεσοβέζικες λύσεις. Είτε θα αποδεχτούμε το ιστορικό τέλος μας, τη μεταβολή της Ελλάδας σε μία πολυφυλετική και πολυεθνική ζώνη-ταμπόν μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ένας Λίβανος των Βαλκανίων,  ελεγχόμενοι ταυτόχρονα από τη φραγκική Δύση και την τουρκική Ανατολή (εξάλλου ο άξονας Βερολίνου-Τουρκίας λειτουργεί εδώ και πάνω από εκατό χρόνια), είτε, για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως συλλογικό υποκείμενο, θα πρέπει να ανακτήσουμε την αυτονομία μας, να πραγματοποιήσουμε σήμερα την ανολοκλήρωτη επανάσταση του Ρήγα, να υπερβούμε τον καημό της ρωμιοσύνης.
Πιεσμένοι από Ανατολή και Δύση, δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια ιστορικής υποχώρησης. Το πρόβλημα της συνέχειας του έθνους μας παίζεται στα ίδια τα νησιά μας, στις ίδιες τις πόλεις, στην ίδια μας την πρωτεύουσα. Η φυγή, η εξωστρέφεια, όταν είσαι εξασθενημένος, σε μια πρώτη φάση, μεταβάλλονται σε υποταγή και εν τέλει σε ιστορικό θάνατο. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια να συνεχίσουμε στον δρόμο της φυγής-υποταγής και ταυτόχρονα να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε. Βρισκόμαστε μπροστά στη «μητέρα των μαχών». Είτε εδώ, σήμερα και στις επόμενες δεκαετίες, θα κερδίσουμε το δικαίωμα στην επιβίωση και παράδοξα θα ολοκληρώσουμε το ανολοκλήρωτο, είτε θα μεταβληθούμε σε μια ιστορική ανάμνηση ως ανεξάρτητο έθνος και ιδιαίτερο ιστορικό υποκείμενο.
Σε μια τέτοια στιγμή, όταν όλα τα ψέματα τελειώνουν, είναι δυνατό –«σε σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλη»– να επιχειρήσουμε μία ολοκληρωτική επ-ανάσταση, διότι πλέον δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, διότι είμαστε απόλυτα στριμωγμένοι στον τοίχο και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια μάχη ύπαρξης. Απορρίπτοντας τη φυγή προς τα έξω και στα κάθε ειδών ναρκωτικά, στα οποία με τόση ευκολία κατέφυγαν τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες, να αντικρίσουμε θαρραλέα το πεπρωμένο μας. Στα επόμενα πενήντα ή εκατό χρόνια, είτε θα πάψουμε να υπάρχουμε είτε, επιτέλους, θα ξεπεράσουμε τον καημό μας, επιτέλους ελεύθεροι και αυτεξούσιοι.
Με τον έναν ή άλλο τρόπο, εδώ, στα 2012, ενενήντα χρόνια μετά το 1922, άνοιξε μια νέα ιστορική περίοδος: αν συνεχιστεί η εξωστρέφεια/υποταγή και η ψευδο-οικουμενική λογική/φυγή, οδηγούμαστε στο σημείο μηδέν, στην ιστορική εξαφάνιση. Γι’ αυτό και η γενικευμένη εθνική μας κατάθλιψη. Συνειδητοποιούμε αίφνης πως το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσουμε δεν είναι άλλο πάρεξ ελευθερία ή θάνατος, κυριολεκτικώς.
Η αιφνίδια αφύπνιση
Και ερχόμαστε μπροστά σε αυτό το ιστορικό αίτημα, σε αυτή την κυριολεκτική τιτανομαχία, γυμνοί, με ηγεσίες ανίκανες, πνευματικούς ανθρώπους χορτασμένους από τη διαφθορά και φθορά των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ένα λαϊκό σώμα αλλοιωμένο και πλαδαρό από την καταναλωτική ευωχία, τη δουλοκτησία των μεταναστών, την παιδοκεντρική ανευθυνότητα. Γι’ αυτό και, όλα τα τελευταία χρόνια, απέναντι στην προδοσία των διανοουμένων και των πολιτικών, θα καταφεύγει στα ναρκωτικά του μηδενιστικού αντιεξουσιασμού, του εθνομηδενισμού, της φυγής.
Αυτός ο λαός, αυτό το έθνος, θα πρέπει με μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, ψαχουλευτά, χωρίς πνευματικούς ταγούς, χωρίς ηγεσία, ξεκινώντας από την αγανάκτησή του, επιστρατεύοντας τις μνήμες μιας ασύγκριτης ιστορίας, να αντιταχθεί σε κάτι που μοιάζει με πεπρωμένο. Και όμως, έχει αρχίσει μία αντίστροφη κίνηση που, καθημερινά, μέσα από λάθη, αδιέξοδα, ψαχουλευτά, οδηγεί στη συνειδητοποίηση της φύσης της αντιπαράθεσης και των διακυβευμάτων της. Περνώντας από την αγανάκτηση στην κατάθλιψη και από αυτή πάλι στην εξέγερση, είναι υποχρεωμένος να απορρίψει, το ένα μετά το άλλο, τα ναρκωτικά και τις αυταπάτες του, και να συνειδητοποιήσει το μέγεθος και την πολλαπλότητα της σύγκρουσης.
Έτσι συμβαίνει πάντα στην ιστορία. Μόνο όταν πλέον η επιβίωση γίνεται ταυτόσημη με την επανάσταση, τότε μόνον αυτή η τελευταία γίνεται μια ρεαλιστική πιθανότητα.
Και αυτό ακριβώς συμβαίνει τα δύο τελευταία χρόνια. Οι Έλληνες έπρεπε να ανακαλύψουν την φενάκη του εκδυτικισμού –να κόψουμε δρόμο προς τη Δύση, μας καλεί ο αστείος Ράμφος, την ώρα ακριβώς που η εξαντλημένη Δύση μας απορρίπτει– τη βαλκανική τους υπόσταση, την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, απέναντι στη Δύση και την Ανατολή, με τρόπο αιφνίδιο, σαρωτικό, τραγικό. Σε καμιά άλλη χώρα της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης δεν ήταν δυνατό να εφαρμοστούν τόσο βίαια και ταπεινωτικά μέτρα. Για καμιά άλλη χώρα της Δύσης δεν θα μπορούσαν οι Γερμανοί να ξαναθυμηθούν το αυταρχικό, «ναζιστικό» γονίδιό τους και να μεταβάλουν τους Έλληνες σε νέους Εβραίους ή Σέρβους των ολοκληρωτικών ονειρώξεών τους. Καμιά άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να μεταβληθεί σε αποθήκη λαθρομεταναστών, ανυπεράσπιστη μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις.
Οι Έλληνες, που είχαν πιστέψει το 1981 πως, μπαίνοντας στην Ε.Ε., θα απέφευγαν τον εξ Ανατολών κίνδυνο, και είχαν αφεθεί στην αποδυνάμωση του αγωνιστικού αντιστασιακού ήθους, κατασκευάζοντας μία κοινωνία με μειωμένα αντανακλαστικά, βρίσκονται αίφνης μπροστά στην πραγματικότητα: Οι οποιασδήποτε συμμαχίες έχουν νόημα και αποτέλεσμα, μόνο εάν εσύ ο ίδιος είσαι ισχυρός, με συναίσθηση της ταυτότητας και των συμφερόντων σου. Και όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης κυριαρχούσε η ακριβώς αντίθετη ιδεολογία. Η ιδεολογία της μικρότερης προσπάθειας, της εγκατάλειψης του αγωνιστικού ήθους του ελληνισμού – οι Έλληνες μεταβλήθηκαν στον πιο παχύσαρκο λαό της Ευρώπης, με εκτεταμένο αλκοολισμό, χρήση ναρκωτικών και ψυχοφάρμακα. Από χώρα μεταναστευτική, μεταβληθήκαμε σε χώρα υποδοχής μεταναστών, μέσα σε τριάντα χρόνια. Από χώρα αγροτική, γίναμε εισαγωγείς αγροτικών προϊόντων. Και η κατάρρευση αυτού του μοντέλου μάς ήρθε ακόμα πιο απότομα, αιφνιδιαστικά, χωρίς εισαγωγές και προλόγους, εν μια νυκτί.
Η «μεγάλη πορεία»
Και αρχίσαμε τη μεγάλη πορεία ενάντια στον παρασιτισμό και την παρακμή. Στην αρχή άναρχα, με τα τραγούδια των παλιών βάρδων μας, τις κραυγές τηλε-ευαγγελιστών της δραχμής ή αναιδών νεαρών. Γιατί πρέπει να μάθουμε, μέσα από την εμπειρία μας, «όσα ξεμάθαμε» τα τριάντα πέντε χρόνια της μεταπολίτευσης. Και μαθαίνουμε μάλλον γρήγορα. Μέσα σε δύο-τρία χρόνια ξεπεράσαμε τους παλιούς πολιτικούς και τα κομματικά ναρκωτικά μας, αναζητώντας νέα σχήματα, νέα πρόσωπα, νέες κατευθύνσεις. Ίσως κανένας άλλος λαός με τέτοια ταχύτητα δεν ανέτρεψε παραδοχές και εδραιωμένα συμφέροντα δεκαετιών. Και αυτό μπορεί να μας δίνει αισιοδοξία, πως όντως αρχίσαμε μια «μεγάλη πορεία».  Ίσως ακόμα δεν υπάρχει συνείδηση των διακυβευμάτων σε όλη τους την έκταση. Ωστόσο, τα «γονίδιά» μας έχουν ενσωματωμένη μια βαθιά ιστορική εμπειρία, έστω κι αν αυτή εκδηλώνεται ως ένστικτο και όχι ως ολοκληρωμένη πρόταση. Τα επόμενα χρόνια θα παιχτούν τα πάντα. Και αυτή η νέα συνείδηση, που άρχισε από τις «πλατείες» με σύμβολό της την ελληνική σημαία, θα πρέπει να παλέψει ενάντια στις δυνάμεις της αποσύνθεσης και της διάλυσης. Θα πρέπει να παλέψει ενάντια στην απογοήτευση και τη φυγή των νέων μας είτε προς τα έξω, είτε στην καταφυγή στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη. Θα πρέπει να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, προωθώντας κάθε μορφής συλλογικές προσπάθειες και προπαντός οικοδομώντας ένα όραμα για το μέλλον. Αυτό το όραμα που λείπει από όλες τις ανούσιες αντιπαραθέσεις αυτής της μακράς και παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.
Πρώτον, στήριξη στις δικές μας δυνάμεις, με την ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Ενός μοντέλου που αρχίζει από την πολυκαλλιεργητική αγροτική παραγωγή, συνεχίζεται με τη συνεταιριστική και μικροϊδιοκτητική αποκέντρωση της παραγωγής, έξω από την αδηφάγο και παρασιτική πρωτεύουσα, στηρίζεται αποφασιστικά στα συνεταιριστικά εγχειρήματα αλληλεγγύης και ολοκληρώνεται μ’ έναν αποδοτικό και παρεμβατικό δημόσιο και κοινωνικό τομέα στον χώρο των μεγάλων επιχειρήσεων. Οικολογική και κοινωνική ισορροπία πρέπει να αποτελούν ουσιαστικές συνιστώσες αυτού του νέου προτάγματος.
Δεύτερον, η χώρα θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες σε πολλαπλά επίπεδα. Η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη αποτελεί μία επιλογή τακτικού και όχι στρατηγικού χαρακτήρα: απορρίπτουμε τόσο τους ευρωλιγούρηδες, που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση, όσο και εκείνους που, σε μια αντίστροφη κίνηση, κάποτε ακόμα και με αγαθές προθέσεις, υποτιμούν τον κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα μόνη της απέναντι στην Τουρκία, χωρίς πρώτα να έχει οικοδομήσει άλλες εναλλακτικές συμμαχίες. Έτσι, θα πρέπει να προωθήσουμε, πριν απ’ όλα, τη στρατηγικού χαρακτήρα ενότητά μας με το δεύτερο ελληνικό κράτος, το κυπριακό, και τις βαλκανικές χώρες, παράλληλα. Το όραμα του Ρήγα, μιας βαλκανικής συμμαχίας, θα πρέπει κάποτε να γίνει πραγματικότητα. Πάρα πέρα, προσβλέποντας σε μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια, θα πρέπει όχι μόνο να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη, αλλά και να παλέψουμε για τη δημιουργία μιας νέας ενωμένης Ευρώπης, με ισόρροπη παρουσία της ανατολικής και δυτικής πτέρυγάς της, που μόνη αυτή θα εξασφάλιζε και την ισότιμη συμμετοχή των Βαλκανίων και της Ελλάδας σε αυτήν.
Τρίτον, σε ό,τι αφορά στον τουρκικό επεκτατισμό, η αντιμετώπισή του περνάει τόσο από τις συμμαχίες που προαναφέραμε, όσο, κυρίως, από την ενίσχυση της παραγωγικής αυτονομίας και της αμυντικής μας ικανότητας. Η συμμαχία με το αγωνιζόμενο κουρδικό έθνος, τις κάθε είδους θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες, καθώς και όσες δυνάμεις στην Τουρκία απορρίπτουν τον επεκτατικό και στρατιωτικό χαρακτήρα του κράτους, αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την ισορροπία και την ειρήνη στην περιοχή. Μια σταθερή ειρήνη με την Τουρκία μπορεί να εδραιωθεί μόνο εάν υπάρχει ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα στα Βαλκάνια και τον μικρασιατικό χώρο και εάν η Τουρκία γίνει μια δημοκρατική χώρα, αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα στην αυτοδιάθεση όλων των λαών και των μειονοτήτων που ζουν σε αυτή.
Τέταρτον, ο σημαντικότερος παράγων, και προϋπόθεση για τα όσα προαναφέραμε, είναι η πνευματική και πολιτική ολοκλήρωση της ταυτότητάς μας. Φτάνοντας στο απόλυτο αδιέξοδο του αλλοτριωμένου εκσυγχρονισμού και της διαρκούς φυγής προς τα έξω, είμαστε υποχρεωμένοι να συνειδητοποιήσουμε  πως, μετά από μερικές χιλιάδες χρόνια, που είχαμε την πολυτέλεια του ξοδέματος, σήμερα δεν μας περισσεύει ούτε μια σταγόνα αίμα, ούτε ένας άνθρωπος, ούτε μια προσπάθεια. Θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, όχι «για να κόψουμε δρόμο προς μια Δύση» που πνέει τα λοίσθια, ούτε για να μεταβληθούμε στους νέους Φαναριώτες και τους υποτελείς του νεοθωμανισμού, αλλά για να κάνουμε επιτέλους πρότυπο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού μας την ίδια τη δικιά μας παράδοση και ταυτότητα. Αυτό που έκαναν όλα τα έθνη και όλοι οι λαοί που θέλουν να είναι ελεύθεροι.

«Κεντροαριστερά»: Έρχεται αλματωδώς στην εξουσία…


Ανεξάρτητα από το τζόγο που παίζεται στις δημοσκοπήσεις, όλα τα πολιτικά σημάδια δείχνουν ότι οι νέες εκλογές θα βγάλουν κυρίαρχες τις «κεντροαριστερές» δυνάμεις, ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ. 
Το ρεύμα ΣΥΡΙΖΑ, που αποτυπώθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου, δεν μπορεί να ανακοπεί με τίποτα. Όλα δείχνουν ότι θα έρθει πρώτο κόμμα και ίσως με σημαντική διαφορά από το δεύτερο, τη ΝΔ. 
Ο πανικός της «κεντροδεξιάς» του Σαμαρά το αποδεικνύει.

Όταν ένα κόμμα καταφεύγει σε ασύστολα και υστερικά ψεύδη (ότι για την κατάντια της χώρας ευθύνεται η «αριστερά» και ο «μπολσεβικισμός»!!!) ή στα φτηνά τεχνάσματα του τύπου της Ντόρας για τους μάρτυρες του ΣΥΡΙΖΑ που «στήριξαν τη 17Ν», όλα αυτά σημαίνουν ΠΑΝΙΚΟ καταποντισμού… 

Για την «αντικομμουνιστική» υστερία του Σαμαρά, ανοίξτε εδώ:
 
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/05/blog-post_28.html
 

Το ίδιο το γεγονός της αηδιαστικής «επαναφοράς» στη ΝΔ όλων των βυθοκορημάτων που είχε η ίδια αποβάλει (από Ντόρα μέχρι τα «κόπρανα» του Καρατζαφερισμού), σηματοδοτεί «δυναμική» πτώσης και κατρακύλας…
 

Οι ανωτέρω λόγοι, βεβαίως,
 είναι οι ειδικοί πολιτικοί «όροι» που αποτυπώνουν καθαρά την κατάρρευση της ΝΔ και την ανικανότητά της να δημιουργήσει « κεντροδεξιό ρεύμα». 

Οι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΙ «όροι» είναι κοινωνικοί και βαθύτερα πολιτικοί.
 

Είναι η ΓΕΝΙΚΗ κοινωνική καταστροφή, η εκρηκτική απελπισία των «μεσαίων» κοινωνικών στρωμάτων και η φονική εξαθλίωση των υπαλλήλων του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και η ΟΡΓΗ όλων αυτών εναντίον των κομμάτων τα οποία φέρουν τη βασική ευθύνη: Του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
 

Οι αγρίως καταστραμμένες και εξαθλιωμένες λαϊκές μάζες δεν έχουν πλέον να χάσουν ΤΙΠΟΤΕ και οδηγούνται στο να «δοκιμάσουν» και κάτι άλλο, όσες επιφυλάξεις και αν έχουν… 


ΠΑΝΤΑ ένας καταστραμμένος και εξοντωμένος λαός, όταν δεν υπάρχει το πολιτικό υποκείμενο ενός μαζικού, μαχητικού και οργανωμένου Λαϊκού Κινήματος, όταν είναι εγκλωβισμένος σε αυστηρά εκλογικές λύσεις σκέφτεται ως εξής:
 «Τους απατεώνες- δωσίλογους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (και του ΛΑ.Ο.Σ.) τους γνωρίσαμε. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα να γνωρίσουμε και την «κεντροαριστερή» εκλογική επιλογή…». 

Αυτός ο κοινωνικό-πολιτικός παράγοντας είναι που γέννησε το ρεύμα-Τσίπρα και το ενισχύει καθημερινά με αλματώδεις ρυθμούς… 


Κάθε μέρα που περνάει
 ο ελληνικός λαός βογκάει όλο και πιο πολύ και γιγαντώνεται η ΟΡΓΗ του εναντίον των «δοκιμασμένων» πολιτικών απατεώνων, οι οποίοι μέσα στον πανικό τους γίνονται ακόμα πιο αποκρουστικοί με τα ψεύδη τους και τα φτηνά τρομοκρατικά τους τρικ… 

Έτσι, το «ρεύμα-ΣΥΡΙΖΑ» ΟΧΙ μόνο δεν αναχαιτίζεται, αλλά αποκτάει και μεγαλύτερη ΟΡΜΗ: Αυτό θα φανεί καθαρά στις εκλογές που έρχονται… 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.... ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ



Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/06/blog-post_4406.html#ixzz1waGBtcMH

Αποτελειώστε τους, πριν μας αποτελειώσουν.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Στις 17 Ιουνίου 2012 θα έχουμε επαναληπτικές Εθνικές εκλογές, από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατός ο σχηματισμός Κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012. Ένα εκλογικό αποτέλεσμα που ήταν κόλαφος κατά των δυο κομμάτων.....

εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), τα οποία δέχτηκαν ισχυρό χαστούκι από την λαϊκή ετυμηγορία. Δυστυχώς, όμως, αυτά τα δυο αλαζονικά κόμματα εξουσίας, τα οποία μετέτρεψαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης το πολίτευμα της πατρίδας μας, σε άκρατη κομματοκρατία της διαφθοράς και της σαπίλας, διεκδικούν εκ νέου να μας κυβερνήσουν. Δηλαδή, αυτοί που κατεδάφισαν το οικοδόμημα που λέγεται Ελλάδα, προσπαθούν εκ νέου να το αναδομήσουν. Καθημερινώς, επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία κατά του Ελληνικού λαού, πως τάχατες εάν δεν ψηφιστούν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) θα επέλθει στην πατρίδα μας βιβλική καταστροφή. Σε αυτά τους τα σχέδια έχουν συμμάχους τα πολιτικά ανδρείκελα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΕΕ, που με τις συνεχείς δηλώσεις τους προσπαθούν να σπείρουν στο λαό μας τον πανικό. Επίσης, συνεπικουρούνται από το μεγάλο μέρος των εγχώριων ΜΜΕ, τα οποία είναι υποταγμένα στους νταβατζήδες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του Ελληνικού λαού. Αντί αυτής της ενημέρωσης προωθούν, στον Ελληνικό λαό, χαλκευμένα πολιτικά ρεπορτάζ, διαστρεβλώνοντας πολλές φορές την αλήθεια, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της δημοκρατικής ψήφου του.
Άλλωστε, είναι πανθομολογούμενο πως αυτά τα δυο κόμματα, για άλλη μια φορά προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού, τάζοντας (χθεσινές δηλώσεις Σαμαρά) από αυτά που δεν έχουν σε μια προσπάθειά τους να «σκεπάσουν» το κακό που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν στον λαό μας. Επειδή λοιπόν, ακολουθεί Αρμαγεδδών φορολογικών μέτρων, θα ήθελα να παραθέσω παρακάτω τον «μεγάλο φορολογικό οδηγό» της εφημερίδος «το Βήμα» που δημοσιεύθηκε προ ημερών, σε μια προσπάθειά μου να πείσω εκείνους τους Συνέλληνες που δεν έχουν πεισθεί ακόμη για την φαυλότητα και τη δημαγωγία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ:
«Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011 θα φορολογηθούν βαρύτατα. Η φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012 θα είναι ίσως η πιο βαριά φορολογία των τελευταίων πενήντα ετών. Και τούτο διότι με τρεις νέους φορολογικούς νόμους, τους Ν.3943/2010, Ν.4024/2011 που ψηφίστηκαν ο ένας μετά τον άλλον μέσα σε διάστημα ολίγων μηνών με στόχο τη λεγόμενη δημοσιονομική εξυγίανση οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών και ειδικότερα των μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων μπορεί να πει κανείς αβίαστα ότι έγιναν δυσβάστακτες. Όλοι εφέτος θα πληρώσουμε περισσότερους φόρους από κάθε άλλο έτος. Οι σημαντικότερες μεταβολές που έγιναν με τους πιο πάνω νόμους είναι οι ακόλουθες: α) Καταργήθηκαν όλες οι εκπτώσεις από το συνολικό εισόδημα και ορισμένες από αυτές μετατράπηκαν σε μειώσεις του φόρου. β) Θεσπίστηκε νέα κλίμακα φόρου με αφορολόγητο ποσό 5.000 ευρώ και αφορολόγητο ποσό 9.000 ευρώ για τους νέους ηλικίας ως 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες το οποίο χορηγείται με προϋποθέσεις. γ) Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που οφείλει ο φορολογούμενος να προσκομίσει για να έχει το κατά περίπτωση αφορολόγητο ποσό έχει ορισθεί σε ποσοστό 25% του πραγματικού ή αντικειμενικού εισοδήματος του και μέχρι ποσού εισοδήματος 60.000 ευρώ. Αν προσκομισθεί ποσό δαπανών μικρότερο του οφειλομένου στη διαφορά επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%. δ) Ο προσδιορισμός του εισοδήματος με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες με τις οποίες προσδιορίζεται ένα ελάχιστο εισόδημα έγινε βαρύτατος, αφού τα ποσά των δαπανών αυτών αυξήθηκαν σε ποσοστό από 30% και πάνω. ε) Ανεστάλη ως 31.12.2013 η εφαρμογή του τεκμηρίου απόκτησης ακινήτων και ανέγερσης οικοδομών. στ) Θεσπίστηκε η υποχρέωση υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος με ηλεκτρονικό τρόπο από όλους τους φορολογούμενους που αποκτούν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ετησίως, με εξαίρεση τους συνταξιούχους».
Επιπλέον, επεβλήθη από το έτος 2010, αναδρομικά, «έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης», για εισοδήματα από 12.000 € και άνω ως εξής: από 12.000 € - 20.000 €, επιβάρυνση 1%, από 20.001 €– 50.000 €, 2%, από 50.001 € - 100.000 €, 3% και από 100.001 € και άνω 4%. Τέλος, επεβλήθη «τέλος επιτηδεύματος» σε όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η επιβάρυνση θα είναι 400 € για πολίτες που μένουν σε πόλεις με πληθυσμό μέχρι 200.000 κατοίκους και 500 € για πόλεις με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων.
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση, κατά την οποία οι Έλληνες λιμοκτονούν, φέρουν στο ακέραιο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Διότι, η δική τους εξαθλιωτική πολιτική, οδήγησε τους συμπατριώτες μας στις αυτοκτονίες, στη διανομή συσσιτίων, στον υποσιτισμό των παιδιών στα σχολεία, στα συνεχή λουκέτα των καταστημάτων, στην ανεργία, στην αθρόα μετανάστευση σε άλλες χώρες και άλλα πολλά.
Τι φταίει όμως, το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού να δεινοπαθήσει, εάν κάποιοι ανεγκέφαλοι και νοητικώς ανάπηροι ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;
Είναι δυνατόν αυτό το μικρό ποσοστό πολιτών πλέον, να θέλει στις 18 Ιουνίου, Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά που ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τζανετάκη, αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών στην Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα κατά την περίοδο 1989-90, δεν διαφώνησε όταν εδραιώθηκε η πρακτική των απευθείας αναθέσεων των ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ, από τις εταιρείες Siemens και Intracom προκαλώντας την ρήξη και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Ενώ ταυτόχρονα, φέρει ακεραία την ευθύνη της εξαθλίωσης του λαού μας αφού υπέγραψε την δανειακή σύμβαση, αποδεχόμενος εξωθεσμικές πιέσεις. Αυτοί οι πολίτες θέλουν υπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, θέσπισε το άρθρο 86 στο νόμο 3126/2003 περί ευθύνης υπουργών; Θέλουν υπουργό εκ νέου τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που το 2003 ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου υπέγραψαν τον Εθνοκτόνο κοινοτικό κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ» μετατρέποντας την Ελλάδα σε πρώτη χώρα εισόδου λαθρομεταναστών στην Ευρώπη με ποσοστό 90%; Θέλουν υπουργό τους, την Ντόρα Μπακογιάννη, που ως υπουργός Εξωτερικών της κυβερνήσεως Καραμανλή, στήριξε το σχέδιο ΑΝΑΝ στην Κύπρο, ετάχθη υπέρ της εγκατάστασης των πυραυλικών συστημάτων των Η.Π.Α. σε Τσεχία και Πολωνία και δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με την Ρωσία με την αψυχολόγητη στάση της, κατά τις διαπραγματεύσεις της συμφωνίας για τη δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη (ήταν αρχικά αρνητική ως προς την δημιουργία του αγωγού και στην συνέχεια, δέχθηκε να παραβρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων στην Σύνοδο των μελών-κρατών του ΟΑΣΕ, στην Κέρκυρα το 2008, περιφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια, με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας); Θέλουν για υπουργό τους, τον Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος εξακολουθεί και συμμετέχει στη Διοικούσα επιτροπή της ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης», μαζί με τον κ. Παρασκευά Αυγερινό και τον κ. Αλέκο Αλαβάνο (Ο κ. Αλαβάνος πρωτοστάτησε, σαν εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ΜΚΟ, πέρσι τον Ιανουάριο, υπερασπιζόμενος τους λαθρομετανάστες, κατά την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών και ακολούθως, όταν αυτοί φιλοξενήθηκαν, τον Φεβρουάριο στο μέγαρο «Υπατία»); Θέλουν για υπουργούς τους, τους νεοφιλελεύθερους Στέφανο Μάνο και Θάνο Τζήμερο;
Συνεπώς, στις νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012 ο Ελληνικός λαός πρέπει να αποτελειώσει το έργο που ξεκίνησε στις 6 Μαΐου 2012. Να μην υποκύψει στα τρομοκρατικά διλλήματα της ΝΔ, τα οποία αποσκοπούν στο να καταλάβει την πρώτη θέση που θα της δώσει την δυνατότητα με υψηλότερα ποσοστά και εκμεταλλευόμενη τον καλπονόμο, που δίνει bonus στο πρώτο κόμμα τις 50 έδρες, παραποιώντας ουσιαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα, να σχηματίσει, κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και κάποιους άλλους «εύκολα διαθέσιμους».
http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3684.html


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/06/blog-post_7194.html#ixzz1waFjOuQY

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΚΡΥΦΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ MARIO DRAGHI.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ!....







Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/06/mario-draghi.html#ixzz1waF80xMb

Ενώ ο Κομανέτσης παρουσίασε τσόντα με (18) σημεία προγράμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα!

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Την παντελή απουσία οικονομικού και πολιτικού επιτελείου της ΝΔ, αποδεικνύει η ανικανότητα της ΝΔ να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Μετά τα 4-5 Ζάππεια(σαν τσόντα με την Εμμανουέλλα) ήρθαν τα 18 σημεία προγράμματος.

Απέναντι στα μπαλώματα της Συγγρού, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και...
με αυτό θα πάμε στις εκλογές-έστω και κριτικά στις επί μέρους θέσεις του. Όσο για το πρόγραμμα του Κομανέτση αναζητείται-όπως και η χαμένη παρθενιά της "Ε".

-Άντε γεια Κομανέτση...
 
Από το kourdistoportocali 

Πάνος Καμμένος στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι"> -Ανοίγουμε τις φυλακές για τους προδότες του λαού. Να φύγουν οι Τροικανοί όσο είναι καιρός!.



Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" τροχίζουν τα κονσερβοκούτια!
Πριν λίγο ο αρχηγός τους Πάνος Καμμένος μιλώντας στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι"δήλωσε>"Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος ο υπουργός που οδήγησε τη χώρα και τον λαό της στην υποδούλωση της Τρόικας. Δεν είναι δυνατόν να απολαμβάνει την επιβράβευση των εντολέων του, φιλοξενούμενος στην Σύνοδο της Λέσχης Μπίλνετρμπεργκ στη Βιρτζίνια, τη ώρα που οι Έλληνες πολίτες αυτοκτονούν. Ο κύριος αυτός πρέπει να συλληφθεί με το που πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος. Όσο για τους Τροικανούς, τους καλούμε να εγκαταλείψουν τώρα την Ελλάδα..."
Στο μεταξύ μετά την συνάντησή του με  τον Υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, δήλωσε:
«Συναντηθήκαμε κλιμάκιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθούμε για την κατάσταση της οικονομίας αυτή τη στιγμή, όπως επίσης και για την πορεία των εσόδων.
Είναι σημαντικό, πρώτον, ότι διαπιστώθηκε η πλήρης αποτυχία του μνημονίου.
Είναι ξεκάθαρο πια ότι η πηγή της υστέρησης των εσόδων είναι η ύφεση. Η ύφεση που δημιουργήθηκε από το Μνημόνιο 1 και το Μνημόνιο 2 με ευθύνη των συγκυβερνώντων, του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου και βεβαίως της πρώτης κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου.
Δεν μπορεί πλέον η Ελλάδα να προχωρήσει με τα Μνημόνια που οδηγούν σε ύφεση και θα οδηγήσουν ουσιαστικά σε πλήρη υστέρηση των εσόδων του κράτους.
 Δεύτερον, ο μύθος ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν μπορούν να πληρωθούν αν δεν πάρουμε τη δόση από τους δανειστές, καταρρίφθηκε.
 Θα πρέπει να σταματήσουν πλέον τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από τους δανειστές.
 Οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων όπως επίσης και τα έξοδα για την παιδεία και την υγεία πληρώνονται και επαρκούν από το φορολογικά έσοδα που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες.
 Τρίτον. Είναι σαφές, ότι σε περίπτωση που υπάρχει πλεόνασμα από τον προϋπολογισμό, το πλεόνασμα αυτό θα πηγαίνει υποχρεωτικά για να εξυπηρετήσει πρώτα τις απαιτήσεις των δανειστών.
 Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μετά από αυτή την συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός θα σταματήσει να φοβάται εκείνους που χρησιμοποιούν ως απειλή τους μισθούς και τις συντάξεις.
 Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν να φοβηθούν μόνο από τους τοκογλύφους και τα εγχώρια όργανά τους και όχι από την οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία έχει περιέλθει σε αυτό το σημείο από την επιβολή των Μνημονίων.
 Είναι η ώρα πλέον να φύγουν από εδώ και η τρόικα και τα όργανά τους».