ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ….!!!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής


Δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος που μου αρέσει να υμνολογώ κάποιον για κάτι που κάνει γιατί θεωρώ ότι σε μια κοινωνία των λαών και της Δημοκρατίας δεν απαιτούνται ήρωες για να καθοδηγούν τις εξελίξεις αλλά μέσα από θεσμούς και διαδικασίες καθορίζονται όλα κάτω από .....


θεσμοθετημένους κανόνες δικαίου.

Κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940 και με αφορμή τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλλε ο ελληνικός στρατός στην ιταλική εαρινή επίθεση, ο Τσώρτσιλ φέρεται να είπε μια φράση σχετικά με το θάρρος και την ανδρεία των Ελλήνων: Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.


Στη συνέχεια όταν του ζητήθηκε να ξαναθυμηθεί αυτή του τη φράση και να δοξάσει τους Έλληνες για τον ηρωισμό τους, είπε το γνωστό… « Αλλοίμονο στους λαούς που για να επιβιώνουν χρειάζονται ήρωες»..

Όλα τα παραπάνω αποκτούν την σημασία τους στη σημερινή συγκυρία που ζει η Ελλάδα και η Ευρώπη, την στιγμή που πολλές χώρες του Νότου οδεύουν προς οικονομική κατάρρευση και οδηγούνται οι λαοί τους στην εξαθλίωση.

Με πρόσχημα την αποφυγή των επερχομένων δεινών, οι λαοί πιέζονται να ψηφίσουν την υποταγή τους για τα επόμενα 50 χρόνια στις τράπεζες..

Για να επιτευχθεί ο στόχος τους έχουν επιστρατευθεί πολλά υψηλόβαθμα τραπεζικά και πολιτικά στελέχη σε παγκόσμιο επίπεδο για την εφαρμογή του σχεδίου δημιουργίας νέου παγκόσμιου διατραπεζικού συστήματος ελέγχου των οικονομιών.

Το σχέδιο για την Ελλάδα προέβλεπε με τις πρώτες εκλογές στις 6 ΜΑΙΟΥ να ολοκληρωθεί το psi και αφού τα δύο μεγάλα κόμματα αποκτήσουν το 50% του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα ζητούσαν δήθεν και την στήριξη της ΔΗΜΑΡ αν μπορούσαν και του ΣΥΡΙΖΑ για να φανεί σαν ευρύτερη η στήριξη του σχεδίου και να πορευθούν ολοκληρώνοντας την εκποίηση της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Το ποσοστό των δύο κομμάτων όμως με τους 149 βουλευτές δεν ήταν ικανό να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή που θα δικαιολογούσε και την συγκατάθεση της ΔΗΜΑΡ δήθεν για ευρύτερη συναίνεση…

Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σαν δεύτερο κόμμα του έδωσε την δυνατότητα να αρχίζει να υιοθετεί ρόλο κυβερνητικού κόμματος που άρχισε να το προβάλλει με θράσος στην Ευρώπη και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία.

Η Ευρωπαίοι είχαν ανάγκη από μια φωνή κόντρα στην πολιτική των τραπεζών που εκφραζόταν από την ΜΕΡΚΕΛ και ήθελαν να φτιάξουν έναν ήρωα στην Ευρώπη της αριστεράς , πράγμα που ταίριαξε απόλυτα στον 38χρονο πολιτικό ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ…

Από την ημέρα που ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ άρχισε να διατρανώνει την απαίτηση μιας ενωμένης κεντροαριστερής Ευρώπης κόντρα στην φιλελεύθερη κεντροδεξιά πολιτική της ΜΕΡΚΕΛ
βρήκε τέτοια ανταπόκριση που στην Ελλάδα τα δύο αδελφάτα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ άρχισαν να αναθεωρούν τα αναθεώρητα για τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

18 σημεία αναθεωρεί ο ΣΑΜΑΡΑΣ και 6 σημεία ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ…

Από την άλλη αρχίζουν να βγαίνουν στη φόρα παρατράγουδα για την ύπαρξη κάποιου club στην Ευρώπη που εκφράζεται από τους ΜΠΑΡΟΖΟ και ΠΑΠΑΔΗΜΑ και ότι η Ελλάδα είναι κακό μέλος και θα πρέπει να τιμωρηθεί.

Στην Ελλάδα αποκαλύπτονται ότι:
H ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι ξένων συμφερόντων και δεν έχει εγγυηθεί των δανείων της χώρας πετώντας την χρέωση στον Ελληνικό λαό.
Δεν μπορεί κανένας να μας βγάλει από το Ευρώ παρά μόνο αν το θέλουμε εμείς.
Αρκετά Δις ευρώ βρίσκονται σε καταθέσεις από αφορολόγητα έσοδα προνομιούχων.
Μια υπηρεσιακή κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει καλλίτερα από μία εκλεγμένη όπως ο ΦΡΑΓΚΟΣ σαν υπουργός εθνικής άμυνας με τις πετυχημένες εμφανίσεις του στο ΝΑΤΟ και στα ΣΚΟΠΙΑ και ο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ που πάγωσε την μετενέργεια κλπ.
Αποκαλύπτεται η τρομοκρατία που ασκούν τα ΜΜΕ στον Ελληνικό λαό ότι εδώ και ένα χρόνο αν δεν πάρουμε την …..δόση δεν θα έχουμε λεφτά για συντάξεις μισθούς, φάρμακα, πετρέλαιο, κλπ κλπ κλπ.
Μπορούν να αλλάξουν όλα και δεν είναι τυχαίες οι εκτιμήσεις που δίνουν προβάδισμα στον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και μάλιστα με αρκετές πιθανότητες αυτοδυναμίας…
Δηλαδή με απλά λόγια τα δεδομένα μετά τις εκλογές στις 6 Μαΐου είναι εντελώς διαφορετικά από πριν, με τον 38χρονο νεαρό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να αποκτά την εμπιστοσύνη όχι μόνο του Ευρωπαϊκού αλλά και του Ελληνικού λαού και για πρώτη φορά να κινδυνεύει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της χώρας μας που ακόμα δεν έχει δείξει τα δόντια του σαν το θεριό που γίνεται πολύ επικίνδυνο όταν ξεψυχάει.

Το μεγάλο ιστορικό ερώτημα είναι αν θα μπορέσει η Αριστερά που της δίνεται για πρώτη φορά η ευκαιρία να κυβερνήσει την χώρα, η είναι μια κίνηση ελευθερίας της έκφρασης του λαού για εκτόνωση και στη συνέχεια να απομυθοποιηθεί και να παραμένει στο περιθώριο για άλλα 50 χρόνια.

Πεδίον δόξης λαμπρό για τον νεαρό, ο λαός θα του δώσει την δύναμη….!!!

«Αρχή άνδρα δείκνυσι …!!!»

http://thoureios.blogspot.gr

To xάλι της Ντορας




Sofia Sakorafa · Αρέσει σε 701 άτομα
12 ώρες πριν · 
  • Εδώ ο κόσμος καίγεται και η κ. Μητσοτάκη εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται πολιτικά τον Παύλο Μπακογιάννη...
    Τι μας λέει... μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόροι στο επάγγελμα, ανέλαβαν συνήγοροι υπεράσπισης μελών της 17Ν.
    Σωστά κυρία Μητσοτάκη... Έπρεπε να στηθεί έκτακτο στρατοδικείο, υπό την υψηλή επίβλεψη της CIA, με βασιλικό επίτροπο, κανα φιντανάκι αξιωματικό και ημέρα Κυριακή να εκτελεστούν στο Γουδί... ( πρώτη φορά άλλωστε ; )
    Οι δε συνήγοροι να εξοριστούν σε κάποιο κοντινό νησί προς αναμόρφωση ...
    Γιατί η αστική δικαιοσύνη οφείλει να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά...
    Και τα έχει...Ήταν κάποτε τρεις φίλοι... Ο Χριστοφοράκος ... η Ντόρα... και η siemens
    O ένας της παρέας κυκλοφορεί λεύτερος ... γιατί εάν ανοίξει το στόμα του τους πήρε και τους σήκωσε από εδώ έως και τη Γερμανία...
    Η άλλη της παρέας, μετά την παταγώδη αποτυχία της, ξαναγύρισε εκεί όπου έφτυνε.. Είναι γλυκός ο παράδεισος της εξουσίας και όσων υπόσχεται βλέπετε...
    Και η τρίτη της παρέας η Siemens θα εφαρμόσει στην Ελλάδα πρόγραμμα κατά της διαφθοράς...

    Αιδώς!!!

    ΥΓ Όλοι έχουμε τους νεκρούς μας. Και εννοώ τους πολιτικούς μας νεκρούς... Η δε αριστερά έχει λιτανείες νεκρών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σκύλευση από το να τους ανασύρεις και να πατάς επάνω τους για να ψηλώσεις, τις εποχές που κονταίνεις και εξαφανίζεσαι...
    https://www.facebook.com/SofiaSakorafa/posts/240284046085607


Τσίπρας: Ένα μικρό βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα

Τσίπρας: Ένα μικρό βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα
Άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς προκαταλήψεις ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις 6 Μαΐου, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ώρα να αναδειχθεί μία κυβέρνηση της αριστεράς πλησιάζει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένα μικρό βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα, ένα μικρό βήμα χωρίζει το λαό από την εξουσία» και αυτό το βήμα θα γίνει στις 17 Ιουνίου, όταν ο λαός θα δώσει ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, μία εντολή, εξουσίας, δημοκρατίας, αξιοπρέπειας και ελπίδας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», ζητώντας την ψήφο του λαού για την άμεση ακύρωση του Μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και υπό το πρίσμα αυτό, χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές δημοψήφισμα, κατά του Μνημονίου.

Στην οξύτατη κριτική που άσκησε κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο δικομματισμός δίνει την τελευταία, απελπισμένη μάχη οπισθοφυλακής και είναι ένας κόσμος που φεύγει, ένα κλειστό σύστημα εξουσίας που οργάνωσε το σάπιο, εξαρτημένο, διεφθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό κατεστημένο του μεταπολιτευτικού δικομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Φεύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τα υποστηρίγματά τους, της διαπλοκής, είπε ο κ.Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «επειδή φεύγουν, μαίνονται, βυσσοδομούν, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν και λοιδορούν».

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φεύγουν αφού λεηλάτησαν τη χώρα, γιατί προσπάθησαν να παραδώσουν το λαό και τον τόπο σιδηροδέσμιους στους δανειστές, φεύγουν γιατί εκπροσωπούν και συμβολίζουν ένα ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας. Βουλιάζει το «τρίγωνο της αμαρτίας», οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες, τα κανάλια και οι εγχώριοι εργολάβοι της τρόικας, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε χθες σε ειδική εκδήλωση, διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό ότι αποτελούν δεσμεύσεις που θα αλλάξουν την πορεία των εξελίξεων.

ΠΗΓΗ


Πηγή: Τσίπρας: Ένα μικρό βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα - RAMNOUSIA 

Στενάζει η κοινωνία, τρέχουν να σώσουν τις τράπεζες

03/06/2012 


Τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία ζει εφιαλτικές στιγμές, με εκατοντάδες πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν...
 
Στενάζει η κοινωνία, τρέχουν να σώσουν τις τράπεζες
πλέον να ανταποκριθούν στις «απαιτήσεις» της τρόικας και δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες για τη δημιουργία αναχώματος, το οποίο θα αποτρέψει την κατάρρευση τραπεζών από την ανασφάλεια που δημιουργεί η οικονομική κρίση, καταβάλλει η κομισιόν με τη στήριξη της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, αλλά και των ΗΠΑ, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα θέσει πλέον σε κίνδυνο επιβίωσης ολόκληρη την Ευρωζώνη, με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.
Το «καμπανάκι» κινδύνου ήχησε όχι μόνο λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στην Ελλάδα εξαιτίας της ακυβερνησίας και του ενδεχομένου σύγκρουσης με την Ευρώπη, αλλά και λόγω της σταδιακά αυξανόμενης απόσυρσης καταθέσεων από τις τράπεζες της Ισπανίας και της Ιταλίας, και της μετατροπής της Ισπανίας σε ευάλωτο στόχο των αγορών.


Ο Καμμένος …καίει τα απομεινάρια της αξιοπιστίας του Σαμαρά!

Γράφει ο Αιας 


Με καταιγισμό διασταυρούμενων πυρών υποδέχτηκε τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ η πεμπτοφαλλαγγίτικη μαύρη προπαγάνδα της Διαπλοκής, του εγχώριου παραρτήματος της διεθνούς κερδοσκοπίας.
Όλοι οι παλιάτσοι στα τηλεπαράθυρα με σαφείς οδηγίες. Μην σταματάτε σε τίποτα. Μην διστάζετε να πείτε ...........
οτιδήποτε. Συκοφαντία, ψέματα, σύγχυση, αποπροσανατολισμός, θολούρα, φόβος, απειλές. 
Ολοι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Μνημονιακοί, κρυφομνημονιακοί, όλοι! Τρομαγμένο το διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο σύστημα εξουσίας «τα δίνει όλα» για να «αναχαιτισθεί» η καλπάζουσα δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμετανόητος ο «κατ’ όναρ» αυτοδυνάμως πρωθυπουργεύσας, Α. Σαμαράς, σε μια …επίδειξη πανικού, λειτούργησε ως φερέφωνο των μοχθηρών και ασυστόλως ψευδών πασοκικών διαρροών, στοχοποιώντας όλως περιέργως και τη Λούκα Κατσέλη, για την περιβόητη φράση του ΓΑΠ, «λεφτά υπάρχουν», παρότι και τα μικρά παιδιά πλέον γνωρίζουν ότι, η ίδια ουδέποτε εκστόμισε.

Σε πλήρη σύγχυση το μνημονιακό ζεύγος προσπαθεί να καλύψει τη δική του αναξιοπιστία και αδυναμία στη διατύπωση αξιόπιστης λύσης για την έξοδο της χώρας από την κρίση και να δικαιολογήσει τη δέσμευσή του στην πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας.
Αποκαλυπτική του εύρους της αναξιοπιστίας του Α. Σαμαρά, είναι η επιστολή, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Π. Καμμένος.
«Αυτός, που μόλις προχθές, υποσχόταν στον Ελληνικό λαό επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και άλλα πολλά αντιμνημονιακά, είναι ο ίδιος που υπέγραψε το μνημόνιο, ο ίδιος που απέστειλε επιστολή υποταγής στη κυρία Μέρκελ, ο ίδιος που έδωσε γη και ύδωρ στον Μάριο Ντράγκι και έγγραφη υπόσχεση ΠΙΣΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ», αναφέρει η ανακοίνωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Διαβάστε την επιστολή:
κ. Μάριο Ντράγκι
Πρόεδρο ΕΚΤ
Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012
Αγαπητέ Πρόεδρε Ντράγκι,
Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το
Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του
Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της
εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και
Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό
Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:
* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει
ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι
προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια
ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική
δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για
πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.
* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική
βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.
Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις
συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις
πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη
φοροδιαφυγή.
* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την
εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.
* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της
χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου
τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής
βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξειτην προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα
παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του
Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να
δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».
Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους
αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί
να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του
Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα
ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.

Με εκτίμηση 

Αντώνης Σαμαράς
Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

μονόπλευρη λιτότητα…


Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων


ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Γιατί εσύ κ.Σαμαρά μπορείς "να κάνεις διαπραγμάτευση";;;;;;;

 Γράφει ο Νικολόπουλος Βασίλης

Μας βομβαρδίζουν από τα κανάλια τους ότι η θέση του Τσίπρα για «καταγγελία του μνημονίου και παραμονή στο ευρώ» είναι ανέφικτη
Γιατί η θέση των μνημονιακών ότι ο Σαμαράς (και ο Βενιζέλος) «θα κάνει διαπραγμάτευση» είναι εφικτή;;;;;;
Άσχετα από ιδεολογικές τοποθετήσεις υπάρχουν 4 αντικειμενικοί .......
λόγοι που μας δείχνουν ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο:
1) Όταν πηγαίνεις σε μια διαπραγμάτευση και έξαρχης δηλώνεις ότι η θέση σου είναι "παραμονή στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος" τι διαπραγμάτευση μπορείς να κάνεις;
Ουσιαστικά λες στους απέναντι βαλτέ μου οποιοδήποτε όρο κι αν μου πείτε ότι μόνο έτσι θα μείνω στο ευρώ εγώ θα τον ακόλουθησω
Μπορεί να γίνει έτσι διαπραγμάτευση;;
Και ποια χώρα, ποιος λαός παγκοσμίως πηγαίνει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων και λέει ότι εγώ δέχομαι οποιονδήποτε ορό αρκεί να παραμείνω σε μια νομισματική ένωση;
Δηλαδή ακόμη και την μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο, με κατηργημένο το σύνταγμα, διαλυμένο το κοινοβούλιο, διοικούμενη από τυχάρπαστους υπάλληλους ποιος ξέρει ποιων αφεντικών εσείς τη δεχεστε...Ειναι αυτό διαπραγμάτευση;;;;;;;
 
 2)Οταν πηγαίνεις σε μια διαπραγμάτευση και ο απέναντι σε έχει στο χέρι και υπό εκβιασμό μπορείς να διεκδικήσεις;
Τα λέγαμε εδω και δυο χρόνια για τον ΓΑΠ και το Πάσοκ τα ίδια ισχύουν και για το Σαμαρά και τη ΝΔ (κυριως και με την επιστροφή της Ντόρας)
Όταν εκπροσωπείς ένα κόμμα που φημολογείται ότι τα μισά σου στελέχη τα παίρνανε από τη Siemens και λοιπές γερμανικές εταιρείες
Όταν νταβατζήδες τραπεζίτες αγορές διαπλεκόμενοι έχουν μια στοίβα από σκάνδαλα και υποθέσεις για τα πολιτικά σου στελέχη σε προσωπικό επίπεδο απειλώντας και εκβιάζοντας
Όταν μιλάμε για πρόσωπα πολιτικά φθαρμένα από τις συναλλαγές τους κατά την άσκηση κυβερνητικής εξουσίας την τελευταία και πιο αμαρτωλη δεκαετία της μεταπολίτευσης
Πως να κάνεις διαπραγμάτευση;;;;
Ποια εταιρεία ποια επιχείρηση θα είχε για εκπρόσωπο ένα δικηγόρο που θα τα παίρνε «μαύρα» από τον αντίδικο της και θα προσδοκούσε αίσιο αποτέλεσμα σε κάποια υπόθεση της;
 3) Ο κ Σαμαράς και ο κ.Βενιζελος έκαναν διαπραγμάτευση το Φεβρουάριο και μας φερανε το Μνημόνιο 2.
Μάλιστα με προσωπική τους επιστολή δεσμεύτηκαν για την τήρηση της συμφωνίας.
Το Φεβρουάριο ο Σαμαράς άσκησε τις διαπραγματευτικές του ικανότητες και εφάρμοσε τη διαπραγματευτική του τακτική «της παραμονής στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος» με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.
Μας έφερε ένα Μνημόνιο πολύ χειρότερο από το πρώτο που κατεδάφιζε το εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα (που εννοείται ότι δεν είναι όπως κατηγορούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι υπεύθυνοι για τα ελλείμματα του δημόσιου) με δραματικές επιπτώσεις για την ύφεση της οικονομίας αλλά και τα δημοσιοοικονομικά από την μείωση της φοροδοτικής ικανότητας και των ασφαλιστικών κρατήσεων αυξάνοντας τα ελλειματα!
Τώρα λένε ότι φταίει ο ΣΕΒ και οι παρεμβάσεις του στη Τρόικα
Αν εσείς δεν μπορείτε λόγω του βρώμικου πρότερου βίου σας να αντισταθείτε στους επιχειρηματίες -χρηματοδότες σας, σε νταβατζήδες που συναλλάσσονταν μαζί σας με αντάλλαγμα επικοινωνιακή στήριξη και τραπεζίτες που σας έχουν στο χέρι με «θαλασσοδάνεια»
Πως θα κάνετε διαπραγμάτευση;;;;;;;;;;
 Και γιατί η διαπραγματευτικη τακτική της "παραμονής στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος" που απέτυχε το Φεβρουάριο θα πετύχει τώρα; Δεν θα πρεπε να είχε αλλαξει εφοσον έφερε καταστροφικά αποτελέσματα;;;;;;

 
 4) Η πανστρατιά της «κολοτούμπας» τι μήνυμα αξιόπιστης διαπραγμάτευσης δίνει στην ελληνική κοινωνία;
Εκτός από τον εαυτό του που από αντιμνημονιακος εγινε μνημονιακός, ζητούσε επαναληπτικές εκλογές και τώρα τρέμει την παρατεταμένη ακυβερνησία, παρακαλούσε το Τσίπρα να γίνει κυβέρνηση με την ανοχή του και βλέπει ξαφνικά στο πρόσωπο του τον απολυτό καταστροφέα της χώρας και πληθώρας άλλων πολιτικών σαλτιμπαγκισμων
Εφερε πίσω τη Ντόρα που μας είπε ότι αν δεν εκλέγει θα πάει σπίτι της και επέστρεψε όντως.. "σπίτι" της και σε στάνταρ εκλόγιμη θέση (αχ κάλε παρανόηση εγώ όταν έλεγα σπίτι εννοούσα τη ΝΔ - εμείς πάλι γιατί όταν ακούγαμε σπίτι εννοούσαμε σπίτι το χώρο που φοράει τις πυzzzzzzαμες της;;;;;; )
Mάζεψε όλη τη Σάρα -της «κολοτουμπας» του Λαος (πρωταθλητες από διετίας)- και τη Μάρα νεοφανών ταλέντων στο εν λογω άθλημα από τους Ανεξαρτήτους Έλληνες (ανθρώπους που βρίζανε το Σαμαρά προδότη σε τηλεοπτικά μακελειά). Στέλνοντας προφανώς το μήνυμα της σταθερής και αξιόπιστης διαπραγμάτευσης;;;;;;;;;;
Χειρότερη μορφή δημαγωγίας από την νομιμοποίηση της «κολοτουμπας» ως πολιτική πρακτική και διεκδίκησης της ως δικαίωμα υπάρχει;;;;;;;
Έτσι διαπραγμάτευση δεν γίνεται ούτε και οι ψηφοφόροι που θα τους επιβραβεύσουν έχουν λόγο να την αναμένουν
Αλλά λένε τα λόγια κι αλλά οι πράξεις τους
Ως εκ τούτου ο Σαμαράς δεν μπορεί να κάνει καμία διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο
Αυτό που μπορούν να κάνουν Σαμαράς (και Βενιζέλος) είναι να εμφανίζουν ως εθνική επιτυχία και σχέδιο σωτηρίας τις όποιες αποφάσεις της Μέρκελ (φτάνοντας να πανηγυρίζουν ακόμη και για το PSI δηλαδή την χρεοκοπία της χώρας) και να κρύβουν την διαπραγματευτική τους γύμνια πίσω από την μη διαπραγματευτική θέση "παραμονή στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος"


ΥΓ Η χώρα σήμερα γενικά εκβιάζεται αλλά ο εκβιασμός που υφίσταται ο δεξιός ψηφοφόρος δεν έχει προηγούμενο.
Να πρέπει στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας», «της παραμονής στο ευρω», «του κίνδυνου από το Τσίπρα» να αποδεχτεί όλα τα μετρά του Μνημονίου 2 και όλα τα φθαρμένα υλικά, τα πολιτικά «μπάζα» της δεξιάς μεταπολιτευτικής πολυκατοικίας, που μόλις την 6 Μαιου κατεδάφισε, να βλέπει να μεταφέρονται πάλι εκβιαστικά και αρον-αρον από τους τρομοκρατημένους εργολάβους-νταβατζήδες στην πανστρατιά της «κολοτουμπας», που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί και να αλλάξει τίποτα, αυτό είναι όντως εξωφρενικό!
Σε αυτή τη χώρα Αριστερά και Δεξιά θα υπάρχει πάντα άσχετα από τις κομματικές τους εκφράσεις!
Κάνεις δεν ξέρει τι θα γίνει με το ευρώ ή τη θέση της χώρας ( και λίγα πράγματα προφανώς μπορούν να αποφασιστούν στην Αθήνα) αυτό όμως που έχουμε χρέος όλοι να γίνει, Δεξιοί και Αριστεροί, είναι να στείλουμε στον αγύριστο κόμματα που έχουν ολοκληρώσει τον ιστορικό τους κύκλο και πολιτικά πρόσωπα τόσο βουτηγμένα στις αμαρτίες τους που δεν μπορούν να διαπραγματευτούν ούτε την προσωπική τους σωτηρία! Κι ούτε κατά διάνοια βεβαία εκείνη της χώρας!
Δεξιοί και Αριστεροί μην υποκύψετε στείλτε τα πολιτικά «πτώματα» τους «ελέφαντες» και τους «δεινοσαύρους» της συντελεσμένης πια χρεοκοπίας στη θέση που τους αξίζει..... στα νεκροταφεία της Ιστορίας και της Προϊστορίας! -Νικολόπουλος Βασίλης

Ιδού το σχέδιο για την "ευρωδραχμή" - Τι θα γίνει με τράπεζες, ευρώ, χρυσό, καταθέσεις κλπ


Είναι το σχέδιο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα ή το σχέδιο "ενδιάμεσου νομίσματος" στο οποίο αναφέρηκε σήμερα ο Γ.Καρατζαφέρης; Σε οποιαδήποτε περίπτωση αυτό που αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr και το οποίο έχει μελετηθεί από τους οικονομικούς υπευθύνους τουλάχιστον τριών κομμάτων δείχνει ότι υπάρχει σοβαρή προεργασία για οικειοθελή έξοδο από το ευρώ (έχουμα ξαναπεί ότι δεν προβλέπεται αποβολή χωρίς ελληνική βούληση) σε περίπτωση που πάψει η χρηματοδότηση από το εξωτερικό μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και η χώρα χρειαστεί χρήμα για να κινηθεί.
Ιδιαίτερα σημαντικό το ότι οι καταθέσεις σε ευρώ στις τράπεζες δεν θα μετατραπούν σε εθνικό νόμισμαι, αλλά θα χαρακτηριστούν "ξένο συνάλλαγμα".
Το σχέδιο θα εφαρμοστεί στην περίπτωση που σταματήσει η αναχρηματοδότηση των δανείων και η πάψει να υπάρχει ο χαρακτήρας της "εξυπηρετούμενης χρεοκοπίας" που επιβλήθηκε στις 12 Μαρτίου με την ολική χρεοκοπία της χώρας.
Ας δούμε τα βασικά σημεία του: 
1. Εθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας. Οι μέτοχοι της θα αποζημιωθούν με νέα ομόλογα του Δημοσίου
2. Επιστρέφεται ο χρυσός και τα συναλλαγματικά αποθέματα πίσω στη χώρα (βρίσκονται σε διάφορα θησαυροφυλάκια του Βελγίου της Βρετανίας κλπ)
3. Η ισοτιμία με το ευρώ καθορίζεται 1/1και μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία (3-5 χρόνια) διατηρείται αυτή η ισοτιμία κλειδωμένη αλλά και μετά χωρίς απαραίτητα υποτίμηση..
4. Oλες οι καταθέσεις θα παραμείνουν σε ευρώ και θα αποτελούν καταθέσεις σε συνάλλαγμα..
5. Οι συναλλαγές στο εσωτερικό θα γίνονται μόνο σε δραχμές. Οι πληρωμές συντάξεων -μισθών- αγοραπωλησίας ακινήτων αποπληρωμής δανείων- αγορά αγαθών και υπηρεσιών μόνο σε δραχμές..
6. Θα απαγορευτεί η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων για να αποφευχθεί μαζική εξαγωγή καταθέσεων στο εξωτερικό..
7. Θα απαγορευτεί η εξαγωγή στο εξωτερικό των νέων δραχμών για να μη γίνουν αντικείμενο υποτιμητικής κερδοσκοπίας..
8. Η πληρωμή των υποχρεώσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων στο εξωτερικό πχ η πληρωμή στα εισαγώμενα αγαθά θα γίνεται με συνάλλαγμα είτε απο αυτό που διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι στο λογαριασμό τους είτε με την μετατροπή δραχμών σε ευρώ-δολλάρια όπως ίσχυε πρίν την είσοδο μας στο κοινό νόμισμα..
Τα παραπάνω θεωρούν ότι θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν εν μέρει την νομισματική ηρεμία, καθώς υπολογίζουν ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα απο τον τουρισμό την ναυτιλία τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών και τα εμβάσματα των Ελλήνων του εξωτερικού καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των εξωτερικών υποχρεώσεων μας.
Αν χρειασθεί ένα μέρος θα καλυφθεί απο εξωτερικό δανεισμό ( Ρωσία -Κίνα) σε περίπτωση που κατά την μεταβατική περίοδο υπάρξει μικρή έλλειψη συναλλάγματος. Βέβαια τόσο η Ρωσία, όσο και  Κίνα θα ζητήσου άμεσα κάποια ανταλλάγματα: Η πρώτη ενεργοποίηση της αμυντικής συμφωνίας διακρατικής συνεργασίας και προνομιακά συμβόλαια στα ενεργειακά πεδία νότια της Κρήτης και η δεύτερη λιμάνια και χώρους λογιστικής υποστήριξης.
Αυτή η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα πρέπει να συνοδεύεται απο ένα εξίσου δεύτερο μεγάλο σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης της οικονομίας με επενδύσεις στη βιομηχανική, βιοτεχνική γεωργική παραγωγή.
Θα χρειαστεί εφαρμογή τέτοιου σχεδίου; Θα εξαρτηθεί από πολλά. Μπορεί να είναι αποτελεσματικό; Εξαρτάται από τον τρόπο εκτέλεσής του και από τις ικανότητες και την φιλοπατρία αυτώ που θα κληθούν να το εκτελέσουν...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ζήτησε ισχυρή εντολή

Τσίπρας: Όσοι δεν θέλουν το Μνημόνιο να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 02 Ιουνίου 2012

Web-Only
«Όποιος δεν θέλει το μνημόνιο μια μόνο αποτελεσματική πολιτική επιλογή έχει: ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε από το Αγρίνιο ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας ισχυρή εντολή στις εκλογές της 17ης Μαΐου. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, για τους οποίους είπε ότι «φεύγουν αφού λεηλάτησαν τη χώρα». 

Επανέλαβε ότι το μόνο δίλημμα των εκλογών είναι το «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να ακυρώσει το Μνημόνιο και να επαναδιαπραγματευτεί τους δυσμενείς όρους της δανειακής σύμβασης, να υψώσει ασπίδα προστασίας για εκείνους που πλήττονται από την κρίση και να εφαρμόσει μέτρα αναδιανομής του εισοδήματος και του πλούτου άμεσης απόδοσης, που θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα.
Χαρακτήρισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου «δημοψήφισμα για το Μνημόνιο» ενώ χαρακτήρισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «ένα κλειστό σύστημα εξουσίας που οργάνωσε το σάπιο, εξαρτημένο, διεφθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό κατεστημένο του μεταπολιτευτικού δικομματισμού».
«Βουλιάζει το ‘τρίγωνο της αμαρτίας’: οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες, τα κανάλια και οι εγχώριοι εργολάβοι της τρόικας. Όταν το πολιτικό σύστημα παρακμάζει, δεν μπορεί ούτε να υποβάλει -και πολύ περισσότερο- ούτε να επιβάλει στην κοινωνία την κινδυνολογία του» είπε ακόμη.
Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο σημείωσε ότι αφού υπέγραψε και με τα δυο του χέρια τη δανειακή σύμβαση, τώρα ζητά την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. «Ποιόν από τους δύο Βενιζέλους να πιστέψουμε;  Της επαναδιαπραγμάτευσης ή της κινδυνολογίας για την επαναδιαπραγμάτευση;» αναρωτήθηκε.
Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «είναι ο πρόθυμος υπηρέτης όλων των μεγάλων συμφερόντων», που νεκρώνει τις τοπικές αγορές, κλείνει μαγαζιά, αυξάνει την ανεργία.
Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ προέβλεψε ότι «θα εφαρμόσουν και τις νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουνίου, και τις απολύσεις στο Δημόσιο, και όλες τις άλλες περικοπές δημόσιων δαπανών και κοινωνικών επιδομάτων, και τις αυξήσεις φόρων».
Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε εκ νέου ισχυρή ψήφο «γιατί τώρα είναι η ώρα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Για την αποκατάσταση της εθνικής και της λαϊκής κυριαρχίας. Για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και προοπτικής».


Τρόικα: Οι μισθοί έφτασαν στο σημείο που θέλαμε...

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια εξαθλίωσης για τους Έλληνες πολίτες, για να δηλώσει εκρόσωπος της τρόικας ότι. οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έφτασαν στα επίπεδα που βρίσκονταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Μετά από δύο χρόνια σκληρής λιτότητας, που έχει οδηγήσει εκατομμύρια Έλληνες να αντικρύζουν το φάσμα της φτώχειας, εκπρόσωποι της.....
τρόικας εμφανίζονται, τουλάχιστον έτσι δηλώνουν, έτοιμοι να διαπραγματευτούν μερικά σημεία του Μνημονίου.
Αυτό που δεν ξεκαθαρίζουν, δεν το ξεκαθάρισε ούτε ο Κλάους Μαζούχ με τη συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, είναι εάν αυτή η «διαλακτικότητα» αφορά το Μνημόνιο που ήδη εφαρμόζεται ή τα... επόμενα Μνημόνια.
«Με την καινούργια κυβέρνηση θα συζητήσουμε όλες τις πτυχές του νέου μνημονίου. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι πλέον οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αλλά και οι συντάξεις έχουν φθάσει στα επίπεδα που ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Στο σημείο που θέλαμε να υποχωρήσουν. Σε αντίθεση με τις τιμές που δεν έχουν πέσει σχεδόν καθόλου». Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της τρόικας για την ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δείχνοντας τη διάθεση των δανειστών να συζητήσουν (;) το νέο μνημόνιο με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και πως δεν επίκεινται νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, και αφού έχει προηγηθεί ο εκβιασμός –σε όλους τους τόνους- από τους δανειστές, για τις «επιλογές» του ελληνικού λαού.

Θα ενταθεί το θλιβερό αδιέξοδο του ΚΚΕ

 Του Γιώργου Τσίπρα - "Δρόμος της Αριστεράς"

Ο πανικός και η αντι-ΣΥΡΙΖΑ υστερία θα γυρίσουν μπούμερανγκ

«Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Μην εμπιστεύεστε τον ΣΥΡΙΖΑ».
Το δεύτερο είναι γραμμένο με μεγαλύτερα στοιχεία στο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, για μην υπάρχουν παρερμηνείες: ο κύριος εχθρός, αυτός στον οποίο στρέφονται τα κύρια πυρά της νέας προεκλογικής καμπάνιας,, σε αντίθεση με την προηγούμενη, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι τα μνημονιακά κόμματα, δεν είναι η κεντρο-ακροδεξιά συσπείρωση μαζί με το ΠΑΣΟΚ ή ίσως και τη ΔΗΜΑΡ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Το ΚΚΕ κάνει λόγο για ένα υπό διαμόρφωση νέο καθεστωτικό δικομματισμό όπου, χωρίς να το λέει καθαρά, υπονοεί πως ο δεύτερος πόλος του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον original δικομματισμό, τα πυρά του Περισσού μετά το '89 και μέχρι πρόσφατα δεν έπεφταν ίσα αλλά περισσότερο ενάντια στο ΠΑΣΟΚ. Με το νέο... δικομματισμό τώρα τα πυρά πέφτουν πιο πολύ ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ ή, για την ακρίβεια, κατά 80% στον ΣΥΡΙΖΑ!

Στο μεταξύ έχει χαθεί κάθε μέτρο... Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν έχει κανένα όριο στις επιθέσεις της ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που δεν έχει ακόμη διατυπώσει είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κρυφός υπηρέτης των σχεδίων της τρόικας, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Μέρκελ. Επιτέθηκε ακόμη και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποκαλώντας την «13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ» επειδή τόλμησε να... χαρεί για το εκλογικό αποτέλεσμα!
Όλη αυτή η δίχως όρια και αρχές υστερία αποκαλύπτει έναν πανικό και την απόφαση του Περισσού να τα παίξει όλα για όλα σε μια ζαριά.

 Πρώτον, ας υποθέσουμε για μια στιγμή πως πολλά από όσα ισχυρίζεται το ΚΚΕ για το ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου έτσι. Ένα από αυτά που έχει διατυπώσει σε διάφορες περιστάσεις, ομιλίες και άρθρα, άρα μάλλον το πιστεύει, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ισορροπήσει «μεταξύ των λαϊκών συμφερόντων και των αντιλαϊκών επιταγών του κεφαλαίου», της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης, των μονοπωλίων κ.λπ.
Αν αυτό ισχύει, η σφοδρότητα της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, πολλά άλλα από όσα του καταλογίζει, η όλη στάση απέναντι του είναι ακατανόητη και αναντίστοιχη. Με ένα κόμμα που ισορροπεί μεταξύ λαού και κεφαλαίου προσπαθείς να εκμεταλλευτείς την ύπαρξη του για να προωθήσεις τη δική σου πολιτική. Δεν το κάνεις υπ' αριθμόν 1 εχθρό σου.

Όταν το ΠΑΣΟΚ έλεγε προεκλογικά το 2009 το διαβόητο «λεφτά υπάρχουν», έλεγε συνειδητά ψέματα για να εφαρμόσει τα ακριβώς αντίθετα. Δεν ήταν μια δύναμη που ισορροπούσε μεταξύ λαού και κεφαλαίου, αλλά μια δύναμη ξεκάθαρα υπέρ του κεφαλαίου που ήθελε απλώς να ξεγελάσει το λαό.
 Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ που -ας υποθέσουμε ότι πράγματι- είναι αυτή η «ενδιάμεση» κατά ΚΚΕ δύναμη, υπόσχεται να καταργήσει τους αντιλαϊκούς όρους του Μνημονίου δεν κοροϊδεύει το λαό. Ακόμη κι αν, όπως με περισσή σιγουριά διαβεβαιώνει η Παπαρήγα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τίποτα από όσα υπόσχεται αν έρθει στην κυβέρνηση, δεν είναι γιατί κοροϊδεύει. Είναι γιατί «ισορροπώντας», όπως ισχυρίζεται το ΚΚΕ, επιδιώκει στη χειρότερη περίπτωση πράγματι να ξαλαφρώσει το λαό από το βάρος του Μνημονίου χωρίς όμως να συγκρουστεί με το κεφάλαιο και την Ε.Ε.
Με ποια λογική το ΚΚΕ επιτίθεται με τόση σφοδρότητα σε αυτόν τον «ισορροπιστή» ΣΥΡΙΖΑ του 17% (και ίσως κυβέρνηση αύριο), όταν συγκριτικά σχεδόν χάιδευε αντίστοιχα πριν από τις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ που θα γινόταν σίγουρα κυβέρνηση ή τη Ν.Δ. πριν από τις εκλογές της 6ης Μάη; Αν το ΚΚΕ ήθελε, πραγματικά, να αλλάξει συσχετισμούς υπέρ του λαού, θα κράταγε σε κάθε περίπτωση μια διαφορετική στάση απέναντι σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που ισορροπεί «μεταξύ των λαϊκών συμφερόντων και των αντιλαϊκών επιταγών του κεφαλαίου»...

Πολλές αντιφάσεις

Δεύτερον, το ΚΚΕ, έχοντας χάσει κάθε μέτρο φάσκει και αντιφάσκει. Από τη μια ισχυρίζεται, μέσα από διάφορα άρθρα και τοποθετήσεις, ότι υπάρχει τάχα προβολή του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο αστικής αναδιαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και από την άλλη η ίδια η Παπαρήγα αναγκάζεται να παραδεχτεί πως ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και αστική τάξη επιτίθενται λυσσασμένα στον ΣΥΡΙΖΑ με το αστείο και υποτιμητικό για τη νοημοσύνη των Αριστερών επιχείρημα πως «η αστική τάξη δεν θέλει ιμιτασιόν κόμματα».
Από τη μια ισχυρίζεται πως μια κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φέρει τίποτα θετικό για το λαό και από την άλλη ζητάει ψήφο για ένα ισχυρό και μέσα στη Βουλή ΚΚΕ με το επιχείρημα πως ακόμη κι έναν νόμο να καταφέρουν γα περάσουν θα είναι κέρδος για το λαό. Θα καταφέρει να περάσει ένα νόμο το αντιπολιτευόμενο του κάτι τοις εκατό ΚΚΕ και δεν θα το κατάφερνε κι αυτό και πολύ περισσότερα μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή και το ΚΚΕ εντός κυβέρνησης μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ...

 Γιατί να ψηφίσετε ΚΚΕ; Γιατί, σύμφωνα με την Παπαρήγα, ακόμη και στην περίπτωση μια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μια αντιπολίτευση του ΚΚΕ θα είναι πολύ καλύτερη από μια αντιπολίτευση της Ν.Δ. η του ΠΑΣΟΚ. Τι να πεις...

Ενώ η Παπαρήγα πασχίζει να πείσει πως «δεν είναι ένας ανταγωνισμός οικογενειακός, είναι ουσιαστική αντίθεση», η σφοδρότητα που επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με τα «χάδια» απέναντι στη Ν. Δ. και το ΠΑΣΟΚ του... κεφαλαίου, αποδείχνει το ακριβώς αντίθετο και δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς παρά επειδή πρόκειται ακριβώς για «οικογενειακό ανταγωνισμό».
Η Παπαρήγα σε απογείωση από την πραγματικότητα που αντιλαμβάνεται κάθε νοήμων άνθρωπος προειδοποιεί πως «μπορεί να σοκάρω μερικούς, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα», για να υποστηρίξει ότι «δεν έγινε κυβέρνηση, γιατί... ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ισοπεδώσει ΚΚΕ και λοιπά κόμματα, να έχει από τα αριστερά του ελεύθερα χέρια».
Ισχύει το ακριβώς αντίθετο: το ΚΚΕ κρατά την απαράδεκτη αυτή εμφυλιοπολεμική στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί το μόνο που ενδιαφέρει τον Περισσό, στην παρούσα φάση, είναι να κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και τίποτα άλλο. Στο μεταξύ έχει χαθεί κάθε μέτρο. Και μαζί τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης προς τη ηγεσία του ΚΚΕ ότι θέλει να αληθινά να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς -έστω με τους δικούς του όρους, να αλλάξει κάτι στη χώρα.

Στρατηγικό αδιέξοδο

Το ΚΚΕ της Παπαρήγα οικοδόμησε μια στρατηγική συντήρησης ενός κόμματος διαμαρτυρίας (και όχι ανατροπής όπως επαίρεται) στα αριστερά της ελληνικής πολιτικής σκηνής, στρατηγική που εν ολίγοις στηριζόταν στο εξής σχήμα. Ενίσχυση ενός σκληρού «ταξικιστικού», αντικεφαλαιοκρατικού προφίλ (αλλά με υποστολή των αντι-ιμπεριαλιστικών αιχμών) και κόψιμο κάθε όσμωσης με την υπόλοιπη Αριστερά. Συστηματική επίθεση σε κάθε πολιτική πρωτοβουλία και μαζική κίνηση που αναταράζει τα νερά και απειλεί να ξαναμοιράσει την τράπουλα της Αριστεράς, επίθεση στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης ιδεολογικής καθαρότητας, ενός χωρίς προηγούμενο σεχταρισμού.

Η στρατηγική αυτή στηριζόταν στην υπόθεση πως καμιά άλλη δύναμη της Αριστεράς δεν θα τροποποιούσε τα δεδομένα, πως ο ΣΥΝ και κατ' επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθορίζονταν και θα περιορίζονταν εσαεί πολιτικά κατά κύριο λόγο από το ευρωπαϊστικό προσανατολισμό του ΣΥΝ.
Μια πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ του άρθρου 16 και μια δεύτερη φορά και πολύ περισσότερο με τον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα, η υπόθεση αυτή αστοχεί.

Αντί το ΚΚΕ να συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο της «ταξικής» στρατηγικής του που εκτός των άλλων είναι και ψευδεπίγραφη, αντί να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του, απλώς εντείνει στο έπακρο το σεχταρισμό, την «ταξικιστική» μικροπολιτική και τον ενδοαριστερό μονόπλευρο εμφύλιο πόλεμο, ποντάροντας όλα τα λεφτά στη νέα υπόθεση πως ο ΣΥΡΙΖΑ, τελικά, δεν θα τα καταφέρει και άρα έτσι θα επιβεβαιωθεί τάχα και θα ανανήψει το ΚΚΕ.
Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό και έχει γεννήσει ελπίδες στο λαό, ακόμη και σε ψηφοφόρους του ΚΚΕ, που το τελευταίο ποτέ δεν κατάφερε να γεννήσει τα τελευταία 20 χρόνια.


Άκουσον-άκουσον

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτό στο οποίο στοχεύει είναι να κατακτηθεί η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία και τα κυριαρχικό δικαιώματα... Δεν υπάρχει κόμμα που δεν χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους, αλλά είναι εντελώς κενοί περιεχομένου όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Λαϊκή κυριαρχία, κυριαρχικά δικαιώματα και δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν όταν ζούμε σε μια ταξική κοινωνία, υπάρχει καπιταλιστική ιδιοκτησία, μονοπώλια κυριαρχούν παντού και όταν είναι ενσωματωμένη στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».

Τι να πεις όταν ακούς τέτοια απίστευτα πράγματα από τη γενική γραμματέα; Να κλάψεις; Να γελάσεις; Η λαϊκή κυριαρχία, τα κυριαρχικό δικαιώματα και η δημοκρατία είναι τα κεντρικά συνθήματα των αστικών κομμάτων και δεν το ξέραμε;
Και, αλήθεια, ισχυρίζεται στα σοβαρά μια κομμουνίστρια με τη θέση της κ. Παπαρήγα στο ΚΚΕ, ότι σε μια κοινωνία που παραμένει ακόμη ταξική δεν μπορούν να υπάρξουν σημαντικές λαϊκές κατακτήσεις στο πεδίο της λαϊκής κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας; Είναι λενινιστική αυτή η θέση; Και μήπως είναι ίδιος ο ταξικός συσχετισμός σε αυτά τα πεδία με το συσχετισμό που υπήρχε το 2009 ή ίο 1989 ή μας έχουν πάρει παραμόζωμα τα τελευταία χρόνια; Ή δεν την ενδιαφέρει αυτό την κ. Παπαρήγα; Και δεν είναι η χαρά των αντιδραστικών να προεξοφλεί η γ.γ του ΚΚΕ, χαιρέκακα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει καθόλου αυτή την ταξική κοινωνία και την ενσωμάτωση στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ;

Ψύχραιμη εκτίμηση ή απλώς εμπάθεια και αντι-ρυζική τύφλωση;