ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΡΓΗΣΟΥΝ.


ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


Το κυριακάτικο «χθες» των εκλογών υποχωρεί ήδη εμπρός στο μετεκλογικό σήμερα/αύριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νικητής, εκφραστής όλων όσοι ήθελαν την ελπίδα οδηγό. Η ΝΔ συσπείρωσε τους οπαδούς του «κάλιο πέντε και στο χέρι». Κέρδισε την κυβέρνηση. Στο βάθος η απογοήτευση εντοπίζεται μάλλον στο ότι οι απόμαχοι νίκησαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους-αν δούμε την κατανομή των ψήφων ανά γενεές. Και στο ότι τα κέντρα της οικονομικής ζωής της χώρας, οι μεγάλες πόλεις, ηττήθηκαν από την (άδικα) μαραζωμένη οικονομικά (αλλά και πολιτιστικά) ενδοχώρα.Πολλοί πιστεύουν ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σύντομα. Αν συμβεί αυτό τότε δεν θα έχει καμία σημασία ο χρόνος των εκλογών αλλά το κλίμα στην κοινωνία. Μόνο ισχυρή, έκδηλη, κοινωνική έκρηξη μπορεί να αμφισβητήσει και να ανατρέψει σε σύντομο χρόνο μια νέα εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν αρκεί η, έστω οξύτατη, αντιπολίτευση εντός της Βουλής. 
Δεν αρκεί η παθητική αντίσταση του κόσμου, όσο προφανής και αν είναι. Δεν μπορεί κανένα κόμμα, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, να προκαλέσει τέτοιου είδους κοινωνική έκρηξη, ακόμα και αν θα το ήθελε. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα καταφέρει να την συγκρατήσει σε ομαλά μονοπάτια. Τέτοιες κοινωνικές εκρήξεις ξεσπάνε απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα, εναντίον, μάλιστα, κάθε καθοδήγησης.
Οι ίδιοι πρωταγωνιστές, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ( η ΔΗΜΑΡ δεν αλλάζει την ουσία) και οι ίδιες πολιτικές φυσικό είναι να παράγουν τα ίδια αποτελέσματα, τη φτώχεια, την ανεργία, τελικά την οργή. Αλλά αυτό ήταν ήδη γνωστό σε όσους υπερψήφισαν τα μνημονιακά κόμματα. Δεν υπάρχουν πια εξαπατημένοι, ούτε άλλοθι. Ούτε ο φόβος από τους εκβιασμούς και απειλές αποτελεί επαρκή δικαιολογία/αιτιολογία για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο φόβος δεν εξηγεί ούτε τη σταθερότητα του ΠΑΣΟΚ (η απώλεια μιας μονάδας είναι ασήμαντη) ούτε την βασικά ισομερή άνοδο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κανενός είδους φόβος δεν φαίνεται να επηρέασε ουσιωδώς το εκλογικό αποτέλεσμα. Η Χρυσή Αυγή διατήρησε τη δύναμή της. Επίσης οι εξόφθαλμες ταλαντεύσεις της ΔΗΜΑΡ άφησαν ανεπηρέαστους τους ψηφοφόρους-αντί να τους στρέψει μαζικά στον ένα ή τον άλλο πόλο για να δώσουν αποφασιστική ώθηση νίκης. Βεβαίως οι μικρές μετατοπίσεις επέτρεψαν να σχηματιστεί κυβέρνηση. Αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η απαίτηση να μετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είχε πλέον πλήρως αποδυναμωθεί μπρος στην ανάγκη να έχουμε κυβέρνηση. Ο Βενιζέλος επιχείρησε να το επαναφέρει αλλά υποχώρησε τάχιστα. Κομματικά, μόνο το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν αισθητές απώλειες, από τα εφτά κόμματα που μπήκαν στη Βουλή. Το πρώτο πλήρωσε την διχαστική του πολιτική αλλά οι δεύτεροι  μπόρεσαν να υπερασπιστούν αρκετά καλά την αυτονομία τους, ως νέο κόμμα.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι «εσωτερικές» μετακινήσεις των ψηφοφόρων, από κόμμα σε κόμμα, (πχ από τη Χρυσή Αυγή στον ΣΥΡΙΖΑ) κάτι που αποκαλύπτει/επιβεβαιώνει ότι η ψήφος έχει αποσυνδεθεί από τα ιδεολογικά/κομματικά χαρακτηριστικά, παλαιού τύπου. Από πολιτική άποψη, όμως, οι μετακινήσεις αυτές δεν άλλαξαν τον συσχετισμό «μνημονιακών/αντιμνημονιακών».
 Για να υπάρξει η προαναφερόμενη κοινωνική έκρηξη θα πρέπει να εξεγερθούν, πριν από όλα εναντίον του εαυτού τους, όσοι ψήφισαν μνημονιακά κόμματα. Αν η ψήφος τους τώρα ήταν συνειδητή επιλογή, θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος. Θα δούμε αν οι κεφαλές της Ευρώπης διαθέτουν και άλλα όπλα, εκτός από το φόβο, για να αποτρέψουν οξείες κοινωνικές συγκρούσεις.
Τελευταία παρατήρηση: Είναι προφανές, πλέον, ότι η ανατροπή του διεφθαρμένου καθεστώτος δεν είναι διόλου απλή και εύκολη υπόθεση, όπως σταθερά υποστηρίζω από καιρό. Η θητεία στην αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα, θα χρησιμεύσει, ασφαλώς, ώστε να εδραιωθεί η πιο ευρεία συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων. Όσοι δεν το αντιληφθούν θα μείνουν στο περιθώριο.  
Πηγή

Ακτινογραφία των εκλογών! Τι ψήφισαν οι Ελληνες και τι ... κατάλαβαν τα κόμματα!



Γιώργος Αδαλής 
Ενα άρθρο - ανάλυση των αποτελεσμάτων, που θα μας χρειαστεί πολλές φορές στο μέλλον!
Τελείωσαν κι αυτές οι εκλογές και πάμε για τις επόμενες! Ας επιχειρήσουμε όμως μια διεισδυτική ματιά , ένα πέρασμα από τα νούμερα των εκλογών για να μπορέσουμε να ακουμπήσουμε τα … «νούμερα» της πολιτικής σκηνής!

Η Ελλάδα είναι μια γιγάντια χώρα, της οποίας ο πολιτισμός επικρατεί σε όλο τον σύγχρονο Δυτικό Κόσμο! Σε αντάλλαγμα γι αυτή την πολιτισμική κληρονιμιά, οι Δυτικοί μας έχουν επιβάλει, μας έχουν φορτώσει ένα κάρο «άχρηστους» (κατά την προσωπική μου άποψη) ή διανοητικά ανάπηρους (κατά την άποψη άλλων) πολιτικούς!

Η διείσδυση των Δυτικών, έγινε από την πρώτη μέρα της ιδρύσεως του Ελληνιού κράτους το 1821 με διάφορους ηγεμόνες, που είδαν την Ελλάδα ως άλλο ένα Βιλαέτι τους! Με τον καιρό, και λόγω του ότι δεν ήταν πολιτικά ορθό, να τοποθετείται βασιλέας στην Ελλάδα, άλλαξαν το τροπάριο, και κουβαλούσαν στη χώρα μας, πολιτικούς με πακτωλούς χρημάτων αλλά με πολλά γραμμάτια ξεχρέωτα στις Δυτικές τράπεζες!

Το πενταπόσταγμα όμως αυτής της Δυτικής Νομενκλατούρας, άρχισε να μαζεύεται στη χώρα με την Μεταπολίτευση, ενώ κατά την δεκαετία του 90 και μετά, μαζέψαμε ότι πιο σκάρτο διέθετε αυτός ο τόπος, το ψηφίσαμε και του Δώσαμε σαφέστατη εντολή να … διαλύσει τη χώρα!

Διότι όποιος Κυβερνούσε, διέλυε και κάτι!

Πρωταθλητής της αποδόμησης και διάλυσης της χώρας, αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και το … «διαγαλαξιακό» ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη!

Ηταν δε τόσο μεγάλη η μανία τους να αποδείξουν στους Ευρωπαίος τραπεζίτες την διαλυτική τους ικανότητα, που βάλθηκαν μετά μανίας να καταστρέψουν το ίδιο τους το κόμμα!

Βλέπετε δεν είχαν απομείνει και πολλά πράγματα που είχαν μείνει όρθια σε αυτή τη χώρα!

Πάντως, η επιχείρηση «διαλύστε την Ελλάδα» έγινε με τις ευλογίες της Ορθοδοξίας, (ότι έχει απομείνει και από αυτή δηλαδή) αλλά κυρίως με τις ευλογίες όλων μας!

Το 13.5% που έλαβε τον Μάιο το ΠΑΣΟΚ και έγινε 12.5% τον Ιούνιο, δίνει βλέπετε το δικαίωμα, στον «νεκροθάφτη της χώρας»ΓΑΠ, να μιλάει προεκλογικά και να αποκαλεί πισωγύρισμα την βούληση του λαού για αλλαγή, ξεχνώντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σημερινό του άρθρο ο Λάζαρος Ελευθεριάδης, ότι το πισωγύρισμα είναι αυτός ο ίδιος!

Με το χτεσινο αποτέλεσμα όμως , υπάρχουν 755.832 Ελληνίδες κι Ελληνες, που προφανώς και διαφωνούν μαζί μου, μιας και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές αυτές! «Αρχαιοελληνικά» σκεπτόμενος, έχουν κάθε δικαίωμα να ψηφίζουν όποιον επιθυμούν! Δεν αισθάνονται όμως πλέον μόνοι; Δεν υποφέρουν από την υπέρτατη μοναξιά, μιας και είναι κατά 2.256.610 λιγότεροι;;;

Στις εκλογές του 2009, το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε μια … οικογένεια 3,012,542 ανθρώπων που σήμερα … θρηνεί τον αποχωρισμό 2.256.610 μελών της!

Δεν έχουν καταλάβει εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη ότι το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ μεταβλήθηκε σε ένα κόμμα που κονταροχτυπιέται στα ίσια με την … Χρυσή Αυγή;

Δεν έχουν καταλάβει ότι ως γνήσιοι εκφραστές της πολιτικής του Μνημονίου, κοντεύουν να μείνουν τρεις κι ο κούκος;

Συνέταιρος του ΠΑΣΟΚ στην λεηλασία του λαικού εισοδήματος αποδεικνύεται η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά!

Στην ιστορικά μεγαλύτερη συντριβή τους, το 2009, όταν ο Καραμανλής διέλυσε το κόμμα και εγκατέλειψε το καράβι αποτελούσαν μια οικογένεια που αριθμούσε 2,295,719 μέλη! Εχτές, η οικογένεια αυτή απέμεινε με 1,825,609 μέλη και το θεωρούν νίκη! Ουδείς στη Συγγρού μιλά, για μια τεράστια απώλεια 470.110 ατόμων! Σχεδόν μισό εκατομμύριο τους εγκατέλειψαν από την πλέον οδυνηρή ήττα τους το 2009 και αυτοί κάνουν λόγο για νίκη της ΝΔ!!!

Ο τρίτος «συνέταιρος» του Μνημμονίου ο Γ.Καρατζαφέρης, είδε το δημιούργημά του, που με πολύ κόπο και υπερηφάνεια είχε δημιουργήσει, να προδίδεται από αυτούς που ο ίδιος ανέδειξε σε πολιτικούς και να διαλύεται στα εξ ων συνετέθη! Από τα 517,249 μέλη της οικογένειας του ΛΑΟΣ το 2009, μείνανε μετά βίας 97,097 άτομα ! 420.152 «νοικοκυραίοι» όπως τους αποκαλούσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εγκατέλειψαν το πλοίο, μόλις αυτό προσάραξε στην ξέρα του Μνημονίου! Και ναι μεν ο ίδιος ο Καρατζαφέρης κατάλαβε καλά τι λάθος έκανε, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για το δίδυμο Βενιζέλου και Σαμαρά!

Αυτή την σκληρή πραγματικότητα των αριθμών, δεν λένε να την καταλάβουν μόνο δύο άνθρωποι στην Ελλάδα ! Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος!!! Κι ακόμη επιμένουν ότι ο λαός έδωσε μήνυμα για παραμονή στο Ευρώ και άλλα τέτοια φαιδρά!

Δεν λένε να αντιληφθούν ότι ο λαός, μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, άστραψε και βρόντηξε όπως ποτέ ξανά στην ιστορία του! Ενας λαός περήφανος που έχει συγχωρήσει κι έχει πληρώσει αμέτρητες αμαρτίες πολιτικών, που ουδέποτε είχε αντιδράσει όμως τόσο δυναμικά! Και αντί να αξιοποιήσουν το μήνυμά του, αυτοί στέκονται ατάραχοι και ετοιμάζονται για νέες Μνημονιακές εξορμήσεις!

Μάλιστα σήμερα άκουσα και διάβασα ότι ο λαός είπε ΝΑΙ στο Μνημόνιο!

Πρόκειται για άκρως επικίνδυνα άτομα, που ευθύς αμέσως με την ανάληψη της υπουργικής καρέκλας, θα συνεχίσουν την διάλυση της χώρας και της οικονομίας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ των 315,665 μελών που είχε το 2009, βρέθηκε εχτές να αριθμεί 1.655.053 μέλη!! Οσο κι αν έψαξα στην ιστορία της Δύσης, δεν βρήκα ποτέ κάποιο κόμμα να έχει κάνει τόσο αλματώδη αύξηση σε δύο χρόνια! Δεν βρήκα πουθενά στην ιστορία της Ελλάδας, ένα κόμα του 4% να μετατρέπεται σε κόμμα του 25% !! Στην οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ακριβώς το αντίθετο με τα Μνημονιακά κόμματα. 1.339.388 άνθρωποι, από το πουθενά, αναζήτησαν πολιτική στέγη, κάτω από ένα κόμμα που μέχρι χτες, παιζόταν η είσοδος του στη Βουλή! Κι αυτό, οι εργολάβοι-διαμορφωτές της κοινής γνώμης, το υποβαθμίζουν με διάφορες γελοιότητες ή αποκαλύπτουν μυστικά στο αυτί των πολιτών ότι ο Λαλιώτης έκανε αυτό το θαύμα.

Ποτέ δεν σκέφτηκαν άραγε, ότι η διάλυση των τριών αυτών κομμάτων, οφείλεται στην πολιτική του μνημονίου και αντίθετα η εκρηκτική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην πολιτική καταγγελίας του Μνημονίου;

Είναι προφανές, ότι η ΝΔ, στήριξε τις ελπίδες της στους παππούδες και στις γιαγιάδες, και εκεί έστρεψε όλες τις δυνάμεις της! Σε ανθρώπους που έχουν μάθει να τους κοροϊδεύουν, ή εν πάση περιπτώσει σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στην πραγματική ενημέρωση και εξαρτούνται από την ακατάσχετη μπουρδολογία, της συντριπτικής πλειοψηφίας των δελτίων ειδήσεων!

Θα μου πείτε, το ΚΚΕ τότε, που κατήγγειλε κι αυτό το μνημόνιο, γιατί υπέστη τέτοια ζημιά;

Γιατί έχασε την μιση του δύναμη!
Προσέξτε: Από τους 517,249 «κομουνιστές εργάτες» που το ψήφισαν το 2009, βρέθηκε ξαφνικά να έχει μόνο 277.179 μέλη στην οικογένειά του! Εχασε δηλαδή 240.070 μέλη! Οι φωστήρες του Μνημονίου, το ανάγουν στην θέση του ΚΚΕ να καταγγείλει το μνημόνιο! Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική! Ένα μεγάλο μέρος κομουνιστών, αποφάσισε να επαναστατήσει αυτή τη φορά κατά της ηγεσίας του, για ένα πολύ απλό λόγο! Το ΚΚΕ, δεν άδραξε την ιστορική ευκαιρία να συστρατευτεί με το κάλεσμα του Τσίπρα για μια «Κυβέρνηση Αριστεράς» κατά του μνημονίου και κατήγγειλε και τον ίδιο τον Τσίπρα! Τους κατήγγειλε όλους! Ετσι, μια μεγάλη μάζα, γύρισε την πλάτη στην Αλέκα Παπαρήγα και πήγε μόνη της στο ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα αντιμνημονιακά κόμματα! Αυτό πληρώνει το ΚΚΕ, που οι φωστήρες του μνημονίου, το χρεώνουν στα θετικά του κόμματος γιατί όπως λένε, απέδειξε ότι έχει σταθερή πορεία και λόγο!!!!

Το πλέον παράξενο όμως είναι το παρακάτω:

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία μας, εμφανίζεται ένας πολιτικός, καταγγέλει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και μόνο γι αυτό, γίνεται η αιτία να δημιουργηθεί ένα κόμμα, το οποίο αν και δεν προυπήρχε, παίρνει τον Μάιο διψήφιο ποσοστό! Οσοι κατά το παρελθόν έκαναν καινούρια κόμματα, ποτέ μα ποτέ δεν είδαν στον πίνακα να γράφεται διψήφιο νούμερο! Ο λόγος φυσικά για τον Πάνο Καμμένο, που δεν βρέθηκε ένας φωστήρας του Μνημονίου, να παρατηρήσει έστω, ότι πρόκειται για την μοναδική περίπτωση πρωτοεμφανιζόμενου κόμματος , που λαμβάνει διψήφιο ποσοστό ψήφων τον Μάιο του 2012!!!

Πήρε 670,957 ψήφους τον Μάιο του 2012, όταν γιγάντιες πολιτικές φιγούρες, όπως ο Κωστής Στεφανόπουλος που ίσως αποτέλεσε τον καλύτερο πρόεδρο δημοκρατίας που είχαμε ποτέ, το κόμματου η ΔΙΑΝΑ, ίσα ία που λάμβανε 100.000 ψήφους!!! Το γεγονός ότι εχτές έλαβε 452,456, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στην καλλιέργεια φόβου, στους εκβιασμούς , στις απειλές που δέχτηκαν αρκετοί υποψήφιοι του, και επέστρεψαν ξανά στο μαντρί της ΝΔ! Αλλά και πάλι, ακόμη και με το 7.5%, ο Πάνος Καμμένος καταγράφεται στην Ιστορία, ως πλέον πετυχημένος αρχηγός νεοσύστατου κόμματος! Πολύ πιο πάνω από το 1.5% της ΠΟΛ.ΑΝ του Σαμαρά και του ΚΕΠ του Αβραμόπουλου, που ούτε στον ύπνο τους δεν είχαν δει τέτοια ποσοστά με τα κόμματά τους!

Τέλος, θα μείνω στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής! Επλίζω πλέον, να αντιλήφθηκαν άπαντες, ότι οι 441,018 πολίτες του Μαΐου και μετέπειτα οι 425.980 του Ιουνίου, δεν έπαθαν κάποιο ντελίριο από τον Νίκο Μιχαλολιάκο ή από τον Ηλία Κασιδιάρη και δεν ήξεραν τι έκαναν! Δεν αποτέλεσαν ψήφο θυμού ή διαμαρτυρίας ή τέλος πάντων κάτι ευκαιριακό και πρόσκαιρο! Η ψήφος αυτών των ανθρώπων ήταν εντελώς συνειδητή, εντελώς μετρημένη πολιτικά και προϊόν σκέψης! Γι αυτό και δεν μπόρεσε ο Σαμαράς να τους διεμβολίσει! Εκανε τραγικό λάθος όταν νόμιζε ότι θα ανακόψει την φόρα της Χρυσής Αυγής, ειδικά μετά τις (απαράδεκτες) σφαλιάρες Κασιδιάρη!

Η Χρυσή Αυγή, όσο συνεχίζει η πολιτική του Μνημονίου, τόσο θα βλέπει τα ποσοστά της να αυξάνονται! Κι αν στην πορεία, ο Μιχαλολιάκος βρει έναν τρόπο να εντάξει ανθρώπους με λόγο στο κόμμα του, τότε ο Σαμαράς, θα υποστεί σοκ από το ποσοστό της στις επόμενες εκλογές!

Κλείνοντας αυτή τη σημερινή πρώτη προσέγγιση, είμαι σίγουρος ότι θα παρατηρήσατε όλοι σας, ότι η συμπεριφορά των μελών των οικογενειών των κομμάτων, έτσι όπως πραγματικά προκύπτουν σε σύγκριση με τις εκλογές του 2009, αποδεικνύει ότι ο Ελληνας δεν ήθελε επ ουδενί λόγο το Μνημόνιο! Και επιζητεί τον Αρχηγό ή τους Αρχηγούς που θα το καταγγείλουν!

Προσωπική μου άποψη είναι ,ότι η νέα Κυβέρνηση του Σαμαρά, με τον Βενιζέλο στα μετόπισθεν και τον Κουβέλη ως «τσόντα», για αριστερή πιστοποίηση κατISO του Μνημονίου, θα αποτελέσει την ταφόπλακα τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Βαγγέλη Βενιζέλου και των κομμάτων τους. Θα είναι βραχύβια, διότι ο Αντώνης Σαμαράς, θα κάνει αμέσως μετά το σχηματισμό της Κυβέρνησης, την πρώτη κολοτούμπα του ως Πρωθυπουργός, και θα ενισχύσει το μνημόνιο με νέους φόρους ενώ το μεγάλο δράμα του θα είναι στα Εθνικά μας θέματα!

Κάπου εκεί, ελπίζω με μικρό κόστος για την χώρα, θα έρθει η ώρα του Τσίπρα και του Καμμένου!

Ως τότε, οι 1.825.609 της ΝΔ και οι 755.832 του ΠΑΣΟΚ, οι 2,581,441 Ελληνες που εχτές εκτέλεσαν το ύψιστο … καθήκον τους θα καταλάβουν σύντομα ότι ψήφισαν υπέρ νέων φόρων, υπέρ νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις ! Και να είστε σίγουροι ότι θα αναζητήσουν πολλές φορές άλλοθι, σε τρίτα πρόσωπα, γιατί με την ψήφο τους, καταδίκασαν το μέλλον των παιδιών τους!


ΠΛΑΤΩΝ -- ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ......!!!!



ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ''ΖΟΥΝ '' ΑΚΟΜΑ . ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ‏



Τουλάχιστον 42% των Ελλήνων πολιτών ψήφισαν το ξεπούλημα της χώρας. Στην πλειονότητά τους δεν είναι νέοι άνθρωποι.
Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια ψήφιζαν το ξεπούλημα των παιδιών τους, ψηφίζοντας προς ίδιον όφελος, δανειζόμενοι ακατάσχετα, μετέχοντες στην διαπλοκή, σπαταλώντες απερίσκεπτα το δημόσιο χρήμα, φοροδιαφεύγοντες ξετσίπωτα αλλά ταυτόχρονα με όλα αυτά, σαβουριάζοντας ιδιωτικές περιουσίες, νομίζοντας ότι εξασφαλίζει ο καθείς τα δικά του τέκνα έναντι των άλλων. Είναι οι ίδιοι δηλαδή που ενώ ξεπουλούσαν και κατάκλεβαν το συνολικό μέλλον των παιδιών τους, καμώνονταν ταυτόχρονα πως προσπαθούν να τους εξασφαλίσουν μια καλή και άνετη ζωή. Κατσαπλιάδες Έλληνες Υπήκοοι με το μυαλό ακόμα υπόδουλο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Και χτες, αυτοί οι ίδιοι κατσαπλιάδες, φοβούμενοι μην τυχόν και χάσουν τα κλεμμένα, φοβούμενοι το μέλλον που τους έχει απομείνει, τρομαγμένοι μήπως και στα στερνά τους αναγκαστούν να βιώσουν την ανασφάλεια, αποφάσισαν για άλλη μια φορά με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που δρούσαν τόσα χρόνια. Αποφάσισαν να μην ακούσουν τα παιδιά τους, να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη νέα γενιά που κραύγαζε αγωνιωδώς “παραγωγική εργασία και όχι ξεπούλημα”, αποφάσισαν για τελευταία φορά να επενδύσουν ξανά στην πλήρη καταστροφή του μέλλοντος των νέων ανθρώπων, για να παραμυθιάσουν τους δικούς τους φόβους.
Οι Έλληνες που επί δεκαετίες ζούσαν με δανεικά από το μέλλον, που υποθήκευσαν τα παιδιά τους για να γίνουν γυαλιστεροί καταναλωτές, χτες αποφάσισαν να τους δώσουν και τη χαριστική βολή. Να τα ξεκάνουν για να ζήσουν αυτοί, όσο ακόμα καταφέρουν να ζήσουν.
Η χώρα θα ξεπουληθεί από σήμερα. Οι επόμενες γενιές Ελλήνων δεν θα έχουν βάση δική τους για να ξεκινήσουν κάποια παραγωγική δημιουργική εργασία. Η χώρα θα θυσιαστεί στο όνομα μιας στρεβλής, καταστροφικής ανάπτυξης και ο πληθυσμός της θα εξαθλιωθεί κατά τις επιταγές του ΔΝΤ και των Αγορών.
Η Ιστορία θα τσακίσει αυτούς που θα φέρουν εις πέρας το σχέδιο. Αλλά αυτό λίγο μας ενδιαφέρει.
Έχουμε υποχρέωση όλοι όσοι είμαστε αντίθετοι στην εκπόρνευση αυτής της πατρίδας, να παραμείνουμε ενεργοί πολίτες κάθε μέρα. Να προστατεύσουμε με τα κορμιά και με τις ιδέες μας τον τόπο μας και το δικαίωμά μας στην ελεύθερη ζωή. Οι προηγούμενες γενιές μάς έδειξαν για μια ακόμα φορά τον δρόμο της λαμογιάς και της υποδούλωσης. Ακόμα και σ’ αυτήν την στερνή ώρα.
Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια του Έλληνα, που δεν ξεπουλούσε και δεν δανειζόταν για να ζήσει, πήγαν περίπατο μέσα σε τριάντα χρόνια. Στη θέση τους ρίζωσε ο φιλοτομαρισμός, απερισκεψία, η ελαφρότητα, η αναλγησία, η κυνική θεώρηση των πάντων γύρω μας. Και όπως φάνηκε χτες, είναι πολύ δύσκολο να εκριζωθούν όλα αυτά τα κακά ζιζάνια μαζί. Θέλει συστηματική και καθημερινή εργασία για να καθαρίσουμε τη ζωή μας και να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας. Η αντίστασή μας πρέπει να είναι σθεναρή και να πετύχει σύντομα την ανατροπή που δεν κατάφερε να φέρει ακόμη.
Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Πρώτοι θα εξαφανιστούν βιολογικά αυτοί που τις δημιούργησαν και που από φόβο τις συντηρούν. Όσοι μείνουν πίσω κι όσοι μέλλουν να έρθουν, θα υποστούν τις συνέπειες. Θα ζουν εξαθλιωμένοι σε μια χώρα που δεν τους ανήκει και θα είναι πλήρως σκλαβωμένες οι ζωές τους. Δίχως βάσεις και προϋποθέσεις ελευθερίας και δημιουργικότητας. Μέσα σε ένα περιβάλλον κατεστραμμένο από την φρενήρη “ανάπτυξη”.
Ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην αντίσταση, όσοι από εμάς το έχουμε αντιληφθεί αυτό το ζοφερό μέλλον. Τουλάχιστον θα φτάσουμε ως το τέλος αγωνιζόμενοι με τις ιδέες μας ψηλά και όχι με το κεφάλι σκυμμένο, υπόδουλοι σαν τους προηγούμενους. Είναι η χείριστη κατάντια να τελειώνεις τον βίο σου δούλος. Είναι η πιο σκληρή εκδίκηση της ζωής.