Νέο χτύπημα στον Αντώνη Σαμαρά από τον -πρώην συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και επικοινωνιολόγο της Νέας Δημοκρατίας- Γιάννη Λούλη αποτελεί το σημερινό του άρθρο στο οποίο προβλέπει ότι η εύθραυστη συμμαχία τριών κατεστημένων και σε κατάσταση παρακμής κομμάτων δεν γεννά προσδοκίες. Χαρακτηρίζει «πύρρειο νίκη της Ν.Δ.» το εκλογικό αποτέλεσμα και διαβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει από τη φθορά αυτής της κυβέρνησης.
«Αν σχηματιστεί κυβέρνηση μεταξύ των δυο «κατεστημένων» και σε κατάσταση παρακμής κομμάτων, το σχήμα αυτό θα πατά σε de facto εύθραυστα θεμέλια. Άρα, η συνοχή και διάρκεια μιας παρόμοιας κυβέρνησης θα είναι πεπερασμένη. Κινδυνεύει να αποδειχτεί μια σύντομη παρένθεση» γράφει στην εφημερίδα «Εθνος» ο κ. Λούλης και αφού αποκαλεί «πύρρειο» τη νίκη της ΝΔ αφού βασίστηκε μόνο στο φόβο, συμπληρώνει:
«Η Ν.Δ. θα κριθεί κυβερνητικά, δηλαδή διαχειριστικά, με βάση τα εξής δεδομένα: (α) το κάτω του μετρίου πολιτικό προσωπικό της, (β) τις δυσκολότατες συγκυρίες που καλείται να διαχειριστεί, (γ) τη μη δημοφιλή ηγεσία της που δε γεννά εμπιστοσύνη, ούτε άλλωστε εμπνέει και (δ) την ανύπαρκτη περίοδο χάριτος που θα διαθέτει. Αρα η ρέουσα πραγματικότητα θα κάνει ακόμα πιο εύθραυστη την όποια εξ υπαρχής αδύναμη κυβερνητική εικόνα».
Ο κ. Λούλης προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επωφεληθεί από τη φθορά της κυβέρνησης και θα ανατρέψει το κομματικό τοπίο.
«Η όποια κυβέρνηση θα προκύψει με άξονα τη Ν.Δ., θα έχει απέναντι της μια ανερχόμενη και σκληρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα κινηθεί αμείλικτα. Επιπρόσθετα ο Τσίπρας, όση δυσπιστία και να προκαλεί, είναι ταυτόχρονα ο μόνος πολιτικός που εκφράζει κάτι «διαφορετικό» στο ρυτιδιασμένο πολιτικό τοπίο, αποτελώντας έτσι άμεση απειλή για τη ΝΔ. Αν ο Τσίπρας δεν κάνει το μεγάλο λάθος, θα επωφεληθεί από την αναπόφευκτη φθορά της κυβέρνησης, ανατρέποντας το σημερινό εύθραυστο κομματικό τοπίο».
Πηγή: iefimerida.gr