Όταν ο Σαμαράς (προεκλογικά) θα αποκαθιστούσε τις συντάξεις... video

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirZGnESfAjIExcqzof33MQrXOPvumhtSZZbs9N3fwl4Xw1yOn2Tj8LE03fbcFNIV-SniuTr0la__eLNA_PrZ9IR_vzHsgsjIjIHuYlJCpcSjAacJZzRLJh39Lvy1LZXa-yZzogaGLYmq8/s320/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF.bmp

Πρώτο μέλημα η αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων…
Έλεγες ότι θα προστατεύσεις χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους!
Τώρα, πάμε για μειώσεις στις συντάξεις των 700 ευρώ;
Αυτή είναι η προεκλογική επαναδιαπραγμάτευση;
ΠΑΡΤΕ ΤΑ .. ΧΑΠΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ>>


ΑΠΟ :


                          ΝΔ - ΣΑΜΑΡΑΣ - SIEMENS

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 3:30 .....
ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟΣ...
ΚΑΚΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Γ.Α.Π
ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΤΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ....




ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9BhP7oiY77fkpAY3Lvd3qbg5Dm6XsoFcQiQ-t6kpSeFtNXQa9gvtrePqHAOGLUBrYu80cvRtZ-S9PocmVFa-m4A-R3frKYfDNKcv93N2cFRZggkGs8YZayONiHWVK1Vi1D6Cek_h8BNc/s320/draxmes.jpg

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής


Να τελειώσει το παραμύθι με την παραμονή στο ευρώ που έχει στερήσει την οποιαδήποτε παραγωγή στην χώρα μας και την πλήρη εξάρτηση από καταναλωτικά προϊόντα από τους διεθνής παραγωγικούς κύκλους που εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από το ΚΑΡΤΕΛ των 4 εταιρειών προώθησης και που είναι κυρίως ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ και ΓΑΛΛΙΚΩΝ συμφερόντων.

Ας έρθουμε αρκετά χρόνια πίσω και να δούμε γιατί έφυγαν οι ξένες βιομηχανίες από την χώρα μας.
Στην Ελλάδα λειτουργούσαν για να καλύψουν την εγχώρια κατανάλωση μερικές ξένες βιομηχανίες όπως: H ιταλική PIRELLI για να καλύπτει τις ανάγκες της Ελλάδας σε λάστιχα αυτοκινήτων. H Γερμανική και Ολλανδική LOWENBRAU –AMSTEEL για να καλύπτουν τις ανάγκες των Ελλήνων σε μπύρα. H Ιαπωνική NISSAN για να καλύπτει τις ανάγκες σε μικρά και μεσαία αυτοκίνητα των Ελλήνων.
Οι παραπάνω επιχειρήσεις είχαν έρθει να στήσουν τα εργοστάσια τους στην Ελλάδα μονό και μόνο για να μην επιβάλλονταν δασμοί στα προϊόντα τους ως εισαγόμενα, ενώ ταυτόχρονα απασχολούσαν χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους.
Που ακριβώς όμως είναι το πρόβλημα που πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλο τον Ελληνικό λαό πράγμα που τα συμφέροντα δεν θέλουν και προσπαθούν να τον τρομοκρατούν. Αυτό που φοβούνται είναι ότι με αυτό τον τρόπο θα ελέγχεται η παραγωγή από τους ντόπιους πραγματικούς παραγωγούς και όχι από τα διεθνή καρτέλ που έχουν τις παραγωγικές μονάδες σε χώρες τριτοκοσμικές με χαμηλή και αμφίβολη ποιότητα σε χαμηλό εργατικό και γενικά χαμηλό κόστος παραγωγής.
Με το που θα βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αμέσως θα προβεί σε δύο κινήσεις:
Αμμεση κοπή δραχμής τόση όση χρειαζόμαστε ώστε να σταματήσουμε κάθε μορφή δανειοδότησης από τις αγορές.
Επιβολή δασμολογικής κλίμακας στα εισαγόμενα ώστε να ανέβει άμεσα η εγχώρια παραγωγή.
Μόνο αυτά τα δύο αν συμβούν θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 500.000 θέσεις εργασίας σε ένα χρόνο και θα ιδρυθούν τουλάχιστον 60.000 μικρές επιχειρήσεις, ενώ οι οικονομία της χώρας θα ανοίξει και άλλους ορίζοντες συνεργασίας έξω από την Ευρωπαϊκή αγορά, Κίνα, Ρωσία κλπ.

Είναι χαζές οι χώρες που ενώ ανήκουν στην αγορά της Ευρώπης, όπως οι, Αγγλία, Δανία, Σουηδία, κλπ , δεν ανήκουν στην νομισματική Ευρώπη ασκώντας δική τους νομισματική πολιτική;
Άρα όσοι κόπτονται για την παραμονή μας στην ενωμένη νομισματική Ευρώπη είναι αυτοί που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κόβουν χρήμα και να το δανείζουν.
Με το δεδομένο ότι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ και η ΓΑΛΛΙΑ είναι οι μόνες χώρες που έχουν παραγωγικές μονάδες σε τριτοκοσμικές χώρες, φέρνουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη και τα προωθούν και στην Ελληνική αγορά, καλύπτοντας περίπου το 80%. Έχουν σοβαρό λόγο και ΤΡΕΜΟΥΝ την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.
Από την άλλη, αν ο οποιοσδήποτε πολιτικός στη χώρα μας, και κυρίως οι ΣΑΜΑΡΑΣ και ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ που στην ουσία είναι οι κύριοι εκφραστές της στήριξης του Ευρώ, και κορωνίζουν ότι αν βγούμε από το Ευρώ θα καταστραφούμε, είναι αυτοί που κατ, εντολή αυτών που δεν παράγουν τίποτα σε αυτή τη χώρα παρά μόνο νέμονται τον πλούτο της, προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Επειδή ο Ελληνικός λαός κάποια στιγμή θα ξυπνήσει, και θα τους πνίξει, προσπαθούν αυτοί να τον αφομοιώσουν με τα 2.500.000 λαθρομετανάστες που στοχεύουν να τους προωθήσουν στις μονάδες που θα στήσουν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ και θα είναι αυτές που θα μεταφέρουν από την ΤΟΥΡΚΙΑ μετά τον διαμελισμό της που έπεται...

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρομπα(ϊ)

Αν δεν ξέρετε ποιος είναι ο Χέρμαν βαν Ρομπάϊ δείτε το βίντεο…

Ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Nigel Farage ξεσκεπάζει τον μη δημοκρατικά εκλεγμένο πρώτο πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βέλγο Χέρμαν βαν Ρομπουί και τον κατηγορεί ότι είναι ανίκανος, επικίνδυνος και σιωπηλός δολοφόνος της Ευρωπαϊκής δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας των χωρών και από τότε που ανέλαβε η πρόεδρος της ΕΕ η Ελλάδα έγινε προτεκτοράτο της. (βίντεο απόellinesfoitites)

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έφαγαν τις συντάξεις!

Υποχρεώθηκαν τελικά να το ομολογήσουν επισήμως και ενώπιον της Βουλής: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπό την ηγεσία των Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά «λήστεψαν» τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας με το μεγαλοφυές «κούρεμα» που υποτίθεται ότι θα μείωνε το ελληνικό δημόσιο χρέος απέναντι στους ξένους!
Πριν από το περιβόητο «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου της 12ης Μαρτίου 2012, βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για να απαντηθεί ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, η συνολική αξία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που κατ΄επιταγήν του νόμου ήταν υποχρεωτικά κατατεθειμένα στο.......
Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ανερχόταν σε 18,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα, μετά το αναγκαστικό «κούρεμα» κατά 53,5% όλων αυτών των ομολόγων, χάθηκαν αμέσως 8,3 δισεκατομμύρια. Οι απώλειες όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς άλλο ένα 32% της αξίας των ομολόγων που κατείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία αντικαταστάθηκε με νέα «ομόλογα – σκουπίδια» του ελληνικού Δημοσίου που λήγουν μάλιστα μετά από…..20 έως 30 χρόνια.
Μόλις το 15% της αξίας των ομολόγων που είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία αντικαταστάθηκε με διετή ομόλογα υπό την εγγύηση του ευρωπα¬ίου μηχανισμού στήριξης. Μόνο τα ομόλογα αυτά όντως αξίζουν όσο και η ονομαστική τους αξία.
Όπως είναι ευνόητο, κανένα ασφαλιστικό ταμείο δεν είναι σε θέση να κρατήσει μέχρι το… 2042(!) το αργότερο ή μέχρι το 2021 το νωρίτερο (!) τα «ομόλογα – σκουπίδια» που του πάσαραν εξαναγκαστικά οι Σαμαράς και Βενιζέλος. Είναι υποχρεωμένο να τα πωλήσει οπωσδήποτε νωρίτερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, να τα «σκοτώσει» δηλαδή όσο όσο, όπως λέμε στη λαϊκή γλώσσα.
Αυτά τα σκουπιδόχαρτα όμως δεν πιάνουν ούτε το… 20% (!) της ονομαστικής τους αξίας.
Τα Ταμεία δηλαδή χάνουν τουλάχιστον το… 80% (!) της αξίας των ομολόγων του Δημοσίου που τους έδωσαν με το ζόρι Βενιζέλος και Σαμαράς.
Τελικά, τα ομόλογα που έχουν σήμερα στα χέρια τους τα ασφαλιστικά ταμεία, από 18,7 δισ. ευρώ που άξιζαν προ «κουρέματος», σήμερα αξίζουν μόνο… 4,7 δισεκατομμύρια, αν τα ρευστοποιήσουν! Η κυβέρνηση τους έφαγε 14 ολόκληρα δισεκατομμύρια, τα τρία τέταρτα, το 75% των αποθεματικών τους!
Με άλλα λόγια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδήγησαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε ουσιαστική χρεοκοπία. Χρεοκοπημένα ταμεία όμως σημαίνει ότι δεν έχουν λεφτά να δίνουν συντάξεις! Είναι τόσο τραγικά απλό.
Φωνάζαμε κι εμείς τον Φεβρουάριο -Μάρτιο και εξηγούσαμε στους αναγνώστες μας ότι έτσι που γινόταν το «κούρεμα», το φθινόπωρο θα ήταν αναπότρεπτη νέα μείωση των συντάξεων – όπως και γίνεται. Πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα περισσότερα των οποίων ήταν ήδη προβληματικά προ «κουρέματος», να δίνουν τις ίδιες συντάξεις αφού η κυβέρνηση τους άρπαξε το 75% των αποθεματικών τους; Είναι μαθη¬ματικά αδύνατον.
Αυτή είναι η αιτία του δυσεξήγητου για πολλούς μένους της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη εναντίον των συνταξιούχων, παρ’ όλο που είναι πασίγνωστο ότι η με¬γάλη πλειοψηφία τους ψήφισε υπέρ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου, όπως άλλωστε και σε εκείνες του Μαΐου.
Φυσικά, όλες αυτές οι «ληστείες» των μισθών, των συντάξεων, των εισοδημάτων εν γένει του ελληνικού λαού, όπως και το φορολογικό του «γδάρσιμο», σε τίποτα δεν βελτιώνουν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. «Μη βιώσιμο» χαρακτηρίζουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, καθώς το 2020 θα ξεπερνάει το 150% του ΑΕΠ, δύο νέες μελέτες του ΚΕΠΕ και του ΙΟΒΕ, τα αποτελέσματα των οποίων έγιναν γνωστά αυτή την εβδομάδα.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ
Εγκατέλειψαν τα ομόλογα
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ «σκουπιδόχαρτα» έχουν καταντήσει φυσικά τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, μετά και τον όλεθρο που υπέστη οποιοσδήποτε είχε τέτοια ομόλογα στην κατοχή του κατά το «κούρεμά» τους που έφτασε σε απώλειες της τάξης του 80% (!) της αξίας τους. Χαρακτηριστική είναι η παντελής εγκατάλειψή τους και από τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Ενώ πριν από μόλις δύο χρόνια οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν το 50% του ενεργητικού του επενδυτικού τους χαρτοφυλακίου σε ελληνικά ομόλογα, σήμερα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο……. 6,5%! Όπου φύγει φύγει δηλαδή για να γλιτώσουν τα λεφτά τους.
Γιώργος Δελαστίκ
ΠΗΓΗ: Έθνος

ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ!


ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ Ν.Δ. ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ …ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!

Τα γκάλοπ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τελευταίο αυτό τηςVPRC το οποίο εμφανίζει την ΝΔ ουσιαστικά να κρατάει τις δυνάμεις της  και να υπολείπεται μόνο δύο μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πρόκειται για δημοσκοπήσεις που κρύβουν την αλήθεια, η οποία και τρομάζει την ΝΔ .  
Τα μυστικά γκάλοπ που διαθέτει το κόμμα της Συγγρού,  δείχνουν σαφή κατάρρευση του κόμματος αλλά κυρίως καταδεικνύουν την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής η οποία πλέον καθίσταται δεύτερο κόμμα!   
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ κινείται στα ποσοστά που έλαβε στις εκλογές του Μαΐου, δηλαδή γύρω από το 18-19% με περαιτέρω καθοδικές τάσεις. Αντίστοιχα, η Χρυσή Αυγή έχει ποσοστά που υπερβαίνουν το 18% με σαφή ανοδική πορεία. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει άνετα πρώτος, αγγίζοντας σταθερά ποσοστά που βρίσκονται πάνω από το 35%!   

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ!
Ακόμη και το ποσοστό του 7,5% που έχει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πραγματικό. Το κόμμα του Βενιζέλου καταρρέει σε ποσοστά που το …εξαερώνουν! Βρίσκεται γύρω στο 5,5% ενώ η ΔΗΜΑΡ μπαίνει δεν μπαίνει στην επόμενη βουλή. Κινείται γύρω από το όριο του 3%! 


Η δεξιά παράταξη κλυδωνίζεται και γι’ αυτό βγαίνει από το συρτάρι  η γνωστή συνταγή της κατατρομοκράτησης του λαού. Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει σήμερα η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», η οποία στο πρωτοσέλιδο θέμα της, αναφέρει: «Σπρώχνουν τους Έλληνες στους φασίστες της Χρυσής Αυγής» ενώ πιο κάτω χαρακτηρίζει ευθέως «νεοναζί» τους Χρυσαυγίτες!
Βέβαια, η εφημερίδα με τέτοιου είδους πυροτεχνήματα, χωρίς καν να μπει στον κόπο να εξηγήσει ποια προσωπική ευθύνη φέρει ο ίδιος ο Σαμαράς στο σπρώξιμο των ψηφοφόρων στην Χρυσή Αυγή, πιστεύει ότι μπορεί να αποτρέψει την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής. Μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα επιτυγχάνει.
Αυτό που είναι βέβαιον είναι ότι η ΝΔ έχει καταντήσει …σουρωτήρι. Κάθε μέρα χάνει συνεχώς ψηφοφόρους.   

Δημοσκόπηση VPRC: Πήρε κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναγωγή συγκεντρώνει 30%, η Νέα Δημοκρατία 28%, στη τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 12% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ιστορικό χαμηλό 7,5%, το κόμμα του Πάνου Καμμένου εμφανίζεται να έχει μικρή άνοδο ενώ στον αντίποδα η ΔΗΜΑΡ σημειώνει σημαντική πτώση.

Αναλυτικά:........


ΣΥΡΙΖΑ: 30%
ΝΔ: 28%
Χρυσή Αυγή: 12%
ΠΑΣΟΚ: 7,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
ΚΚΕ: 6%
ΔΗΜΑΡ: 4%

Αίτημα ... Η Γερμανία Πρέπει να Πληρώσει στην Ελλάδα τις Προ Πολλού Οφειλόμενες Υποχρεώσεις της. ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !



 aw2

Κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις-Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου και Διδάκτορες‏

Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα από ότι η Ελλάδα στην Γερμανία.  Όπως δημοσιεύθηκε πρόσφατα, η Γερμανική εφημερίδα Die Welt παραδέχθηκε ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο.
Παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
 και υπογράψετε το Αίτημα του Φόρουμ Hellenic Professors and PhDs (Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίoυ και Διδάκτορες) που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα,  πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που  διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών. 
Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει  στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι  στην  Ήπειρο.  Ο Χίτλερ,  για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.
Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους  Γερμανούς  όσο καμία άλλη χώρα  κάτω από την κατοχή τους.  Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον  300000 Έλληνες  πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους  Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».
Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις  έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0  δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία  το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου  το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά  να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της  που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.
Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρεώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο:  εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα  163,8 δισεκατομμύρια δολάρια  και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων  στα 332  δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι  οι οφειλές της Γερμανίας  στην Ελλάδα για  το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε  575 δισεκατομμύρια δολάρια  (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).  Ο Γερμανός  ιστορικός οικονομολογίας  Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011).
 Οι  Γερμανοί  δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες  μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».  Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα  μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. Οι Γερμανοί  δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών,  έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών.  Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς. 
Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα,  πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που  διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών. 

ΝΑΙ! Η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ είναι εσχάτη προδοσία




Παναγιώτης Αποστόλου


BINTEO: Tι ο Γιώργος Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, λίγους μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου;


Προεκλογικά, ο κ. Σαμαράς επανειλημμένως προανήγγειλε και υποσχέθηκε, πως, όταν γίνει κυβέρνηση θα συστήσει άμεσα στη Βουλή, μια και μόνη εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να διερευνήσει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, των δανειστών – τοκογλύφων – κερδοσκόπων – τραπεζιτών!

Ωστόσο, μετά το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, αυτή την προεκλογική διάθεσή του την έκανε πολύ γρήγορα «γαργάρα» και πλέον, επικαλείται, πως πρωτεύουσα θέση στις επιλογές της κυβέρνησής του, είναι η διάσωση της Ελλάδος!!! 

Ως γνωστόν, η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, οδήγησε τον λαό μας στην οικονομική εξαθλίωση και την πατρίδα μας στην απεμπόληση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. 

Έτσι, στο αίτημα όλου του Ελληνικού λαού για τη διερεύνηση των αιτίων της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ και την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ανταποκρίθηκε η Αξιωματική Αντιπολίτευση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες αστικές και ποινικές ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, του πρώην Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. 

Παρακάτω, παραθέτω το διά ταύτα της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ , που αναφέρει τα εξής: 

«Για τους λόγους αυτούς οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144επ. του Κανονισμού της Βουλής για την διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην προσφυγή στο ΔΝΤ και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για την αναζήτηση και απόδοση των ευθυνών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και κάθε ενεχομένου προσώπου». 

Στον αντίποδα της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο θρασύτατος και αμετανόητος πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος, άκουσον-άκουσον, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα παρακολουθήσει το Συνέδριο των Δημοκρατικών και θα παραδώσει σεμινάρια για τη διαχείριση της κρίσης (είναι δυνατόν ο «εγκληματίας» να κάνει διάλεξη για το «έγκλημά του»; ), μέσω ανακοίνωσης η οποία εκδόθηκε από το πολιτικό του γραφείο, δηλώνει τα παρακάτω:

«Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009. Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Η πορεία προσαρμογής της Ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τούτη την ώρα σε ένα κρίσιμο σημείο. Είναι η ώρα που οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν τη θέση μας ότι η κρίση δεν είναι μόνο Ελληνική. Είναι η ώρα που η χώρα επιχειρεί να υπερασπισθεί τις θυσίες των Ελλήνων και να διαμορφώσει τους όρους μιας βιώσιμης οικονομίας, μιας ασφαλούς πορείας για την Ελληνική οικονομία. Οι θεμελιώδεις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υιοθετούνται πλέον ως αδήριτη ανάγκη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο. Και η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Έλληνες μια Εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Κάποιοι εξακολουθούν να επιδιώκουν το αντίθετο. Εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή. Απέχουν συνειδητά από αυτήν την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα. Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδυα, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών. Θα αποτύχουν. Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή. Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση ……»

Λυπάμαι που αδυνατώ να συνεχίσω την παράθεση του υπολοίπου κειμένου, γιατί δεν θέλω να τρελαθείτε, όπως παραλίγο κόντεψα και εγώ να τρελαθώ από τις ανοησίες που έγραψε ως υπερασπιστική γραμμή του αρχηγού του, το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Θα παραθέσω, όμως, τι ακριβώς έλεγε ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, λίγους μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, σε διαδικτυακή τηλεόραση στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, όταν καταθέτοντας τις απόψεις του για το ΔΝΤ, έλεγε μεταξύ άλλων επί λέξει τα ακόλουθα: 

«Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας».



Με την ευκαιρία θα ήθελα, για άλλη μια φορά να σας γνωρίσω την άποψή μου, πως δηλαδή η προσφυγή στο ΔΝΤ συνιστά εκ μέρους της τότε κυβέρνησης, το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας και διατυπώθηκε στις 28 Αυγούστου 2011 με το άρθρο μου: 

«Είναι ή δεν είναι Εθνική Προδοσία;»,


[Σχετικό άρθρο εδώ]


καθώς επίσης με το άρθρο μου στις 30 Ιουλίου 2012, που είχε τίτλο:

«Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η εσχάτη προδοσία» [Σχετικό άρθρο εδώ]

Τελειώνοντας, ευελπιστώ, πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ενισχύσουν και θα συνδράμουν, προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλοι εκείνοι, οι οποίοι συνειδητά εξαθλίωσαν οικονομικά έναν υπερήφανο λαό και απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. 

Στην Ομονοια αδερφες μου, στην Ομονοια

Δενδιας:Καλα ε τους εξαφανισαμε τους ναρκομανεις και τους αλλοδαπους με την επισκεψη σας.Δεκα μερες τους μαζευουμε σε υπογεια και στρατοπεδα.
Αοματος:Σκασε μαλακα με παιρνει η καμερα και θελω να δειξω ποσο μεγαλος ηγετης ειμαι...αυτη η ποζα με ενοχλει,αν την κρατησω περισσοτερο θα κλασω.


Read more: http://harrytsopanos.blogspot.com/#ixzz25lislAiS

Φτωχαίνουν οι Έλληνες


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Νέα μέτρα, νέα λεηλασία των εισοδημάτων των Ελλήνων, νέα σταύρωση του λαού μας οικονομικά και κοινωνικά. Θα ρημάξουν τη χώρα οι ανελέητες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων που αποφάσισε η «τρόικα εσωτερικού» των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη κατ’ εντολήν και σε συνεργασία με την «τρόικα εξωτερικού» των ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο με τα μέτρα αυτά της κυβέρνησης Σαμαρά.

Κατασπαράσσουν τους μισθούς και τις συντάξεις η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Φτωχαίνουν εξουθενωτικά όλους τους Ελληνες και ισχυρίζονται διά στόματος πρωθυπουργού ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία… για να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι»! Ανενδοίαστη προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Πρώτη φορά ακούμε ότι όσο πιο… μπατίρης είναι κάποιος, τόσο ισχυρότερος είναι!

Στον κοινωνικό Καιάδα πετάει ο Αντώνης Σαμαράς τους γέρους, τους ανάπηρους, τους ανέργους. Τέτοιο μίσος εναντίον των συνταξιούχων και των αδύναμων αμφιβάλλουμε αν έχει επιδείξει ποτέ κάποια κυβέρνηση στον πολιτισμένο κόσμο του τελευταίου… αιώνα!

Μία και δύο συντάξεις θα αρπάξει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη ακόμη και από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ με τα 360 ευρώ τον μήνα. Δεν θα τους κόψουν, λένε, τα 30 ευρώ που προέβλεπε το «βασικό» σενάριο, άρα θα γλιτώσουν 30Χ14=420 ευρώ τον χρόνο. Θα τους κόψουν όμως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, άρα θα τους κόψουν 360+180+180=720 ευρώ τον χρόνο! Οι αγρότες δηλαδή θα πρέπει να τους χρωστούν και χάρη από πάνω που αντί να τους κόψουν 420 ευρώ, τους κόβουν… 720! Τι να πει κανείς…

Ασύστολα ψέματα λέει η κυβέρνηση Σαμαρά στον ελληνικό λαό προκειμένου να τον παραπλανήσει και να περάσει ευκολότερα τα μέτρα. Είναι, δήθεν, το τελευταίο πακέτο περικοπών. Σε δύο χρόνια, δήθεν, η Ελλάδα θα… φυσάει από ανάπτυξη. Χωρίς τα μέτρα αυτά, δήθεν, η χώρα θα αποβαλλόταν από το ευρώ. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Είναι όλα παραμύθια. Στην πραγματικότητα, θα κόψουν ξανά μισθούς και συντάξεις όσο ο απελπισμένος λαός ανέχεται αυτή την πολιτική. Μοναδικός στόχος του Μνημονίου είναι να φτωχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι Ελληνες – όπως και οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιταλοί…

Το Μνημόνιο πετυχαίνει απολύτως τον στόχο αυτόν. Οι πολίτες της χώρας μας έχουν φτωχύνει 27% μέσα σε δύο χρόνια! Εφιαλτικό και πρωτοφανές σε καιρό ειρήνης για χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Μόνο όταν κατέρρευσε ο «υπαρκτός σοσιαλισμός» στη Σοβιετική Ενωση και στις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης φτώχυνε ο πληθυσμός τόσο πολύ όσο ο ελληνικός πληθυσμός αυτή την εφιαλτική διετία, από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε το επάρατο Μνημόνιο.

Οι καταθέσεις εξανεμίστηκαν. Οχι γιατί οι Ελληνες έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αλλά γιατί ο κοσμάκης ξοδεύει όλο και περισσότερα από όσα είχε βάλει στην άκρη τα προηγούμενα χρόνια για να καλύψει θεμελιώδεις ανάγκες του. Από 237,5 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο του 2009 έπεσαν στα 153,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο το 2012.

Από αυτά τα 83,6 δισ. που αποσύρθηκαν, υπολογίζεται ότι μόνο γύρω στα 15 δισ. περίπου έφυγαν στο εξωτερικό – και αυτά ανήκουν πρωτίστως σε επιχειρήσεις και σε πλούσιους ιδιώτες.

Μπατίρισαν οι Ελληνες! Οπως αποκάλυψε το «Εθνος» βάσει στοιχείων της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, το εκπληκτικό ποσοστό του 81,5% των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων συνίσταται από καταθέσεις μέχρι μόλις 2.000 ευρώ! Αλλο ένα 11,3% των λογαριασμών είναι καταθέσεις από 2.001 έως 10.000 ευρώ και μόλις 1,3% αφορά καταθέσεις πάνω από 10.000!

Σε ρόλο… Μάρθας Βούρτση, συμπαθέστατης ηθοποιού που τη δεκαετία του 1960 είχε τυποποιηθεί σε ρόλους δακρύβρεχτων μελό, εμφανίστηκε ξαφνικά η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ – προφανώς καθ’ υπόδειξη των συμβούλων της. «Ματώνει η καρδιά μου για τις θυσίες που αναγκάζονται να κάνουν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι» δήλωσε αναφερόμενη στους Ελληνες, την ώρα που μελέτη της ΓΣΕΕ διαπιστώνει ότι η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών γύρισε στο… 1978, τριάντα τόσα χρόνια πίσω!
http://kostasxan.blogspot.gr


Read more: http://harrytsopanos.blogspot.com/#ixzz25libwpcO