ΣτΕ προς τρόικα: Διαλύσατε το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας

ΣτΕ προς τρόικα: Διαλύσατε το ασφαλιστικό σύστημα της ΕλλάδαςΤον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, της διογκούμενης ανεργίας και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κρούει προς την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου Ευρώπης (ΣτΕ),... σε απόφαση της που υιοθετήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και πρόκειται σύντομα να δοθεί στη δημοσιότητα. 
Αξιολογώντας το βαθμό συμμόρφωσης της Ελλάδος προς τα όσα πρεσβεύει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης- που έχει υπογράψει και έχει θέσει σε ισχύ η Ελλάδα από τις 9 Ιουνίου 1981, η Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ τονίζει τόσο προς την ελληνική κυβέρνηση όσο και προς τους εκπροσώπους της τρόικας αυτό που γνωρίζουμε πλέον όλοι, ότι δηλαδή τα μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί επηρεάζουν σοβαρά τη βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθούν οι παροχές της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, τουλάχιστον στα ελάχιστα επίπεδα που προβλέπει ο Κώδικας, προκειμένου να αποτραπεί η πτώχευση του πληθυσμού και να μην διαταραχθεί σοβαρά η κοινωνική ειρήνη, επισημαίνει χαρακτηριστικά στην απόφαση της η Επιτροπή.
Σημειώνεται, μάλιστα, στη σχετική απόφαση ότι, οι παρατηρήσεις και οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται σ' αυτήν στηρίζονται στα δεδομένα που υπήρχαν στον τομέα του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, κατά την περίοδο από 1ης Ιουλίου 2010 μέχρι και την 30η Ιουνίου 2011.
Επισημαίνοντας το επείγον της υπόθεσης, η Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει, με λεπτομερή της έκθεση, ποια είναι η σημερινή κατάσταση στο εθνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετά τα νέα μέτρα λιτότητας που πάρθηκαν και τις μεταρρυθμίσεις που αποφασίσθηκαν, μετά τον Νοέμβριο του 2011.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει ακόμη, κατά πόσον μπορεί να συμμορφωθεί με τα όσα επιβάλλει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης (που έχει υπογράψει και επικυρώσει) για τη διατήρηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης, στο περιβάλλον συνεχούς λιτότητας, που επιβάλλεται από τον μηχανισμό στήριξης για την Ελλάδα.
Από τη σχετική απόφαση αποκαλύπτεται ότι:
Τον Μάιο του 2010, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελλάδας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωομάδα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αποστολή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) επισκέφθηκε την Ελλάδα, ύστερα από αίτημα της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος, βάσει των διατάξεων του σχεδίου νόμου αρ. 3863.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από την αποστολή της ΔΟΕ, εκτιμάται ότι η ανεργία θα φθάσει το ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από τους 800.000 που ήταν τον καιρό της επίσκεψης της και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν 5 δισ. ευρώ το χρόνο τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα τους.
Κάνοντας επίκληση αυτών των διαπιστώσεων, η Επιτροπή των Υπουργών συμπεραίνει ότι, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κατάρρευσης του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που δεν θα μπορέσει ν' αντέξει τη διαρκή συρρίκνωση των οικονομικών του.
Εξαιτίας αυτού δε του γεγονότος, συμπληρώνει, θα αναγκασθεί να μειώσει και άλλο τις παρεχόμενες ασφαλιστικές και κοινωνικές υπηρεσίες, σε επίπεδα κάτω από τα ελάχιστα που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή:http://www.newsbomb.gr 

Σαμαράς: Με ρωτανε που θα βρουμε 11 δις τον Ιουνιο, έχουμε ηδη βρει 18,4 δις απο περικοπες σπαταλης (video)

Προφανώς υπάρχει κάποια πλάνη στο σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ. Δεν πρόκειται να ληφθούν μέτρα εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων. Λογικά θα ισχύσει αυτό που έλεγε ο Σαμαράς τον Ιούνιο:

Aπό Παραπολιτική

Αντισυνταγματική η μείωση του κατώτατου μισθού

Αντισυνταγματική η μείωση του κατώτατου μισθού 

Και η κατάργηση της μετενέργειας

Νομικά ανίσχυρη, διότι εκδόθηκε κατά παράβαση του Συντάγματος, έκρινε την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων, το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

«Το Δικαστήριο, σε μια από τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται μετά τη θέση σε ισχύ της με αρ. 6/2012 ΠΥΣ, έκρινε ότι
η τελευταία είναι νομικά ανίσχυρη, διότι εκδόθηκε από τη Διοίκηση κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρα 26 και 43 παρ. 2), χωρίς δηλαδή εξουσιοδοτική κάλυψη. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση η οποία θέτει εκποδών τις σαρωτικές νομοθετικές μεταβολές της με αρ. 6 ΠΥΣ» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει η ΟΣΜΕ «με την με αρ. 24/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής κρίθηκαν άκυρες οι απολύσεις πέντε συναδέλφων από το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, οδηγών και εισπρακτόρων, που είχαν γίνει το Μάρτιο του 2012, και υποχρεώθηκε ο εργοδότης να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους και να τους καταβάλει μισθούς υπερημερίας για το διάστημα από την απόλυσή τους έως τον Αύγουστο του 2012».


ΈΚΡΥΒΑΝ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ! -ΞΕΦΤΙΛΕΣ


- Για τα μάτια του κόσμου το αίτημα
- Είχαν απαντήσει από τον Απρίλιο αλλά εμείς το μαθαίνουμε σήμερα
- Γιατί δεν δημοσιοποιούν οι ίδιοι οι βουλευτές τα στοιχεία τους;
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που Πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Φίλιππος Πετσάλνικος και μαζί με τον Ευάγγελο Αργύρη - τότε υπεύθυνο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για τα ποθεν έσχες - είχαν ανακοινώσει μετά βαϊων και κλάδων, ότι θα στείλουν αιτήματα στην Ελβετία για να ελέγξουν λογαριασμούς βουλευτών.
Κι επειδή πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να έχουμε κοντή μνήμη σε αυτό τον τόπο, θυμόμαστε ακόμα ότι είχαν ζητήσει ενδελεχή έλεγχο από τους ορκωτούς λογιστές που ελέγχουν τα πόθεν έσχες όσων περιλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών - γιατί υπηρχε και λίστα - και αφορούσε βουλευτές, νύν και πρώην και συγγενικά τους πρόσωπα, που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.


Είχαν μάλιστα ζητήσει από όλους τους βουλευτές να εξουσιοδοτήσουν την Τράπεζα της Ελλάδας και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου να ζητήσουν στοιχεία από τις ελβετικές αρχές για πιθανούς «αδήλωτους» τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών. Kάθε βουλευτής υπέγραφε μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία επισήμαινε ότι εξουσιοδοτεί της ελληνικές αρχές να ερευνήσουν εάν διατηρεί λογαριασμούς στην Ελβετία.

Ίσως, λένε οι κακιές γλώσσες, να ήξεραν ότι αυτές οι κινήσεις γίνονται εκ του ασφαλούς...

Έτσι, σήμερα, 6 μήνες μετά, η Βουλή δημοσιοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση την αρνητική απάντηση των ελβετικών αρχών να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς που τυχόν να διατηρούν έλληνες βουλευτές στη χώρα τους, επικαλούμενες το σχετικό απόρρητο....

Οι Ελβετικές αρχές είχαν απαντήσει στο αίτημα με mail από τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο!

Ελεγαν στην απάντηση μεταξύ άλλων:

«Όπως ήδη σας έχουμε απαντήσει στα mail μας της 25ης Απριλίου και της 11ης Μαΐου 2012 δεν είναι στη πολιτική των Ελβετικών Τραπεζών να προωθούμε τέτοια αιτήματα στο σύνολο των μελών μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου μπορούν απευθείας να έρθουν σε επαφή με τις τράπεζες τους σε περίπτωση που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία. Σε κάθε περίπτωση οι Ελβετικές Τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να επιβεβαιώνουν ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει λογαριασμούς σε αυτές. Είναι επίσης γεγονός ότι η πολιτική ορισμένων τραπεζών είναι να μην επιβεβαιώνουν τέτοια αρνητικά αιτήματα».

Υπενθυμίζεται πως το αίτημα του ελληνικού κοινοβουλίου, είχε προωθηθεί κατόπιν εκτιμήσεων του Ελληνοελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη, πως η συμφωνία της Ελλάδας με την Ελβετία για τη φορολόγηση των εκεί ελληνικών καταθέσεων, καθυστερεί σκοπίμως. «Οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία- και νομίζω πως τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί οι λογαριασμοί» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο κ. Ζησιάδης.

Τα μέλη της προηγούμενης Βουλής (με εξαίρεση τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας) είχαν εξουσιοδοτήσει τον γενικό γραμματέα του κοινοβουλίου Αθ. Παπαϊωάννου να προωθήσει το αίτημά τους στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας, απ' όπου διαβιβάστηκε στην Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών. Η Νέα Δημοκρατία είχε αντιταχθεί στη διαδικασία, υποστηρίζοντας πως θα καταρράκωνε ακόμα περισσότερο το κύρος της χώρας, χωρίς να φωτίζει την αλήθεια για όσους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα.

Και το αμείλικτο ερώτημα τίθεται και πάλι: 

Γιατί οι ίδιοι οι βουλευτές δεν προχωρούν από μόνοι τους στην δημοσιοποίηση όλων των οικονομικών συναλλαγών τους; Όσοι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και να φοβηθούν γιατί δεν το κάνουν;

Γιατί όσο δεν το κάνουν, δίνουν πάτημα στον καθένα να τους βάζει στο ίδιο τσουβάλι και μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά....
newsit.gr
ΠΡΕΖΑ TV

Ευρώ & απολύσεις, ή Δραχμή & μονιμότητα;

Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου


Ότι στην πατρίδα μας, την Ελλάδα της τρόικα και των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα «τα είδαμε όλα» κρίνεται ως διαπίστωση απολύτως… ανακριβής!..
Πιο ακριβές είναι να διαπιστώσουμε, με νηφάλια αντικειμενικότητα, ότι είδαμε και βλέπουμε πράγματα και καταστάσεις που όταν κάποιοι από εμάς τα λέγαμε, είκοσι οκτώ μήνες ... πριν, χαρακτηριζόμασταν απαισιόδοξοι, αντί-Κυβερνητικοί και «Κασσάνδρες» και εάν όχι «εχθροί» της Ελλάδος και των Ελλήνων σίγουρα «εχθροί» του στοργικού ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που μας Κυβερνά!…
Ήμασταν, δηλαδή σε απλά ελληνικά και απλή λογική (αν και μοιάζει να λησμονήσαμε τη χρησιμότητα και των δυο) ΑΝΙΚΑΝΟΙ να κατανοήσουμε το μέγεθος και την σοφία εκείνων που μας Κυβέρνησαν από το καλοκαίρι του 1974 και συνεχίζουν να μας Κυβερνούν (όπως θα έλεγε και ο Γιάννης Μηλιώκας) «για…το καλό μας!»
Το ορθόν είναι ότι ακόμη ΔΕΝ είδαμε και δεν ζήσαμε τα…χειρότερα που έρχονται, αλλά θα «καθυστερήσουν» για λίγο ακόμη εξαιτίας των Διεθνών εμφανών, αλλά και αφανών, πολιτικών και οικονομικών συγκυριών που διαπλέκονται με, και ελέγχονται πλήρως από, αυτούς που καθορίζουν τα αποκαλούμενα γεωπολιτικά συμφέροντα…
Από το καλοκαίρι του 2010 ζούμε την αγωνία «της επόμενης δόσης» που αμφισβητείται αλλά τελικά έρχεται αφού οι δανειστές μας εξασφαλίζουν μια ακόμη υπογραφή, μια ακόμη παραχώρηση εθνικού πλούτου ίσως ακόμη και μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.
Από το καλοκαίρι του 2010 ζούμε με κάποιους να υποστηρίζουν με επιχειρήματα, στοιχεία και αριθμούς ότι ΔΕΝ πρόκειται να σωθούμε οικονομικά ούτε να δούμε ανάκαμψη στις επόμενες δεκαετίες εφόσον παραμένουμε στο ευρώ που στραγγαλίζει την ανταγωνιστικότητά μας! Και κάποιους άλλους να προτείνουν την επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη Δραχμή, που θα δράσει βελτιωτικά για την ανταγωνιστικότητά μας δίνοντάς μας την ευχέρεια των υποτιμήσεων!
Οι «ευρωλάτρες» δείχνουν σκωπτικά με το δάχτυλο το «λόμπυ της δραχμής» εγείροντας ακόμη και θέματα επιπέδου «εθνικής προδοσίας» και υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα μας πάει στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1950 όταν αδειάζαμε τα χωριά μας μεταναστεύοντας, ως ανειδίκευτοι εργάτες, σε Ευρώπη, Καναδά και Αυστραλία…
Εγώ και εσείς παρατηρούμε ότι τώρα μεταναστεύουμε πάλι αλλά ως «εξειδικευμένοι επιστήμονες και τεχνίτες»…
Οι «δραχμολάτρες» μιλούν για «οσφυοκάμπτες» καθώς δείχνουν το 2040 και 2050 για να ξεμπερδέψουμε με τα οφειλόμενα 500 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στο μεταξύ θα ζούμε με κόστος ευρωζώνης και μισθούς Βουλγαρίας (που επέλεξε τελικά να μείνει εκτός…ευρωζώνης!)
Τώρα που αναδιαπραγμάτευση και επιμήκυνση θυμίζουν «όνειρο θερινής νυκτός» ενώ οδεύουμε προς φθινόπωρο και χειμώνα η δεύτερη στη σειρά Συγκυβέρνηση, δηλαδή η ντόπια τρόικα αντιμετωπίζει πρόβλημα εξεύρεσης των απαιτούμενων αρχικά 11,5 (και ίσως πολύ περισσότερων) δισεκατομμυρίων ευρώ για ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ξένης τρόικα.
ΞΑΦΝΙΚΑ «ευρωλάτρες» και «δραχμολάτρες» βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδυσώπητη πικρή πραγματικότητα ότι η ξένη τρόικα ΔΕΝ δέχεται άλλες αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά δεν εφαρμόζονται, δεν δέχεται κουβέντα και υποσχέσεις για εφεδρείες και εθελούσιες εξόδους, απαιτεί περισσότερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και…ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Αρχίζει να παίρνει γοργά σάρκα και οστά μια «τιτανομαχία» ανάμεσα στην ντόπια τρόικα, δηλαδή τη δεύτερη στη σειρά Συγκυβέρνηση και την Αξιωματική (και ελάσσονα) Αντιπολίτευση που θα κάνει τον «Τιτανικό» του κ Παπακωνσταντίνου να μοιάζει με παιδική βαρκούλα σε τοπικό σιντριβάνι.
Σε αυτή τη διελκυστίνδα (όπου θα μπορούσαμε να θυμηθούμε εκείνο το κλασικό «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα») εγώ προτίμησα το σύνθημα του τίτλου που έχω βάλει στο σημερινό σύντομο άρθρο μου:

Ευρώ & απολύσεις, ή Δραχμή & μονιμότητα;
Εσείς φίλοι του blog τι προτιμάτε;

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ


 
Στο σπίτι του κρεμασμένου, λένε, δεν μιλάνε για σχοινί. Κι’ όμως, σ’ αυτήντην κρίση, γι’ αυτήν την κρίση, μιλάνε περισσότερο απ’ όλους οι κατασκευαστές του σχοινιού, οι εφευρέτες της θηλιάς, οι χειριστές της αγχόνης κι΄ακόμη περισσότεροοι μέχρι χθες φανατικοί υποστηρικτές-διαφημιστές της κρεμάλας.
Ένας νέος αφορισμός που θα άξιζε πραγματικά, θα μπορούσε να ισχυρίζεται,ότι η κρίση θα κλείσει τον κύκλο της, όταν ο τελευταίος ομιλών οικονομολόγος θα κλείσει το στόμα του ...............
τελευταίου δημοσιογράφου, αφού προηγουμένως και οι δύο μαζί ράψουν το στόμα του τελευταίου ομιλούντος πολιτικού.
Όχι –μόνο- γιατί είναι οι πραγματικά υπεύθυνοι για την κρίση, αλλά γιατί ο λόγος τους συνεχίζει να αποκρύπτει τα πραγματικά αίτια της, περιορίζοντας έτσι δραματικά της όποιες δυνατότητες διεξόδου από το φαύλο κύκλο της.
Να εξηγηθώ ευθύς εξ’ αρχής. Η παρούσα κρίση δεν είναι απλά και μόνο μια οικονομική κρίση. Πολύ περισσότερο, δεν είναι απλά και μόνο μια βαθιά πολιτική κρίση. Είναι μια κρίση της πολιτικής εν γένει, γιατί δεν αμφισβητεί μόνο ένα συγκεκριμένο οικονομικό ή πολιτικό σύστημα, αλλά ταυτόχρονα και προπάντων το νόημα της πολιτικής.  Η κρεμάλα είναι πολιτική και το σχοινί οικονομικό. Πίσω από τις κάμερες και τις πένες οι γνωστοί-άγνωστοι που θέλουν να τη βγάλουν πάλι καθαρή αναμεταδίδοντας τις πιο«πιασάρικες» -κατά την άποψη των ελίτ- φάσεις του ματς.
Εν τούτοις, τώρα κάποιοι, ελάχιστοι και πάλι, διαπιστώνουν με οδύνη, ότι η μέχρι χθες αδιαφορία τους για την πολιτική, δεν εγγυάται τελικά ανοσία όσον αφορά τις επιπτώσεις της. Δεν το ομολογούν αλλά διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τη μείωση της αγοραστκής τους δύναμης. Η αλήθεια είναι ότι η απολιτική συμπεριφορά που επέδειξε το λαός μας ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες δεκαετίες, αποτελούσε στην πραγματικότητα συστατικό στοιχείο της πολιτικής όπως αυτή οργανωνόταν από τις κυρίαρχες ελίτ. Η έλλειψη πληροφόρησης –όταν αγοράζαμε εφημερίδες cd- η διαστρεβλωμένη πληροφόρηση όταν βλέπαμε τηλεοπτικές ειδήσεις ή η αποθέωση του μεσημεριανού τηλεοπτικού ξεκατινιάσματος, ανήκουν κι αυτά σε ένα συγκεκριμένο είδος πολιτικής. Ολόιδια όπως η ρητορική μπουρδολογία(περί ισχυρής Ελλάδος) και ο κομματικός καριερισμός ανήκουν σε συγκεκριμένο είδος πολιτικής.
Σ’ αυτό το είδος πολιτικής, όσοι έντιμα επιχείρησαν να ασχοληθούν με την πολιτική, ίσως δεν πρόλαβαν καν να διαπιστώσουν, ότι κατέστησαν σκλάβοι του χρόνου, αφήνοντας να καταντήσουν οι πράξεις τους μια σκέτη αντανακλαστική αντίδραση απέναντι στο ρεύμα των γεγονότων, που άλλοι καθόριζαν στο παρασκήνιο της διαπλοκής. Σ’ όλη την μεταπολιτευτική περίοδο, δεν θυμάμαι στ’ αλήθεια πολιτική που να μην βαριανασαίνει από μέρα σε μέρα, διαμορφώνοντας μια ατέλειωτη αλυσίδα από –συχνά αλληλοσυγκρουόμενα- προσωρινά μέτρα που ήταν βέβαιο πως αργά ή γρήγορα θα επισκίαζαν τον γενικό σκοπό, αν υπήρξε ποτέ τέτοιος.  Για σαράντα περίπου χρόνια ηπολιτική στη χώρα καντήντησε μια απλή πλαδαρή διεκπεραίωση, αποστεωμένη από κάθε έλλογο οραματικό στοιχείο ή πρόταγμα.
Κάπως έτσι, πιαστήκαμε όλοι μας, ως έθνος, αιχμάλωτοι του χρόνου.
Σιγά σιγά, μετατρέψαμε τη ζωή μας σε μια ατέλειωτη σειρά από μορφασμούς,Κοιτάξτε γύρω σας τις γκριμάτσες των ανθρώπων. Γεμίσαμε με φόβους για ότι θα μπορούσε να απειλήσει την άνεση μας και γινόμαστε έξαλλοι  για κάθε χαμένη ευκαιρία  που υποσχόταν αναρρίχηση και επιτυχία.Θεωρήσαμε –συχνά-τον εαυτό μας ως την ύψιστη αυθεντία στα πάντα, δεν σεβαστήκαμε τίποτα, και πλημμυρίσαμε την κοινωνική, οικογενειακή ή και ατομική μας ατμόσφαιραμε μια πανταχού παρούσα πλήξη, που δεν ήταν τίποτα περισσότερο  από την  άπληστη απαίτηση διασκέδασης πάση θυσία και μεκάθε μέσο. Τα σκυλάδικα, τα μπουρδέλα, τα τζογοπρακτορεία, τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα «αγέραστης» ομορφιάς, έγινα οι πιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις.  Κι επειδή η πλήξη δεν ξέρει τι να κάνει τονελεύθερο χρόνο, τον σκοτώνει. Τον σκοτώνει, αναζητώντας διαρκώς και νέα ερεθίσματα.  Μια ολόκληρη κοινωνία σαν ανοργασμική γεροντοκόρη έψαχνε λυσσασμένα να βρει ένα κάποιο σημείο G.
‘Ολα αυτά δεν αναιρούν το (αποκρυπτόμενο εν πολλοίς) γεγονός ότι η κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας, αποτελεί ουσιαστικά μέρος μιας βαθύτερης και ευρύτερης κρίσης που αγκαλιάζει ολόκληρη την πραγματικότητα του δυτικού –τουλάχιστον-κόσμου. Άλλωστε,  οι παρυφές των βουνών καίγονται πρώτες. 
Η παρούσα κρίση αντιπροσωπεύει μεταξύ άλλων τη χρεοκοπία του προφανούς,  καθώς αυτό το οποίο θεωρούσαμε προφανές επί δεκαετίες, αίφνης, έγινε θολό και σκοτεινό. Αυτό το οποίο θεωρούσαμε επί δεκαετίες ως κάτι οριστικά τελειωμένο, εμφανίζεται τώρα ως κάτι προσωρινό και εν τέλει ζητούμενο. Η τραγωδία είναι πως αυτό το χρεοκοπημένο προφανές, δεν αφορά μόνο στην οικονομική μας ευμάρεια, αλλά ακόμη και στον ίδιο τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας μας. Μέσα στην αμέριμνη ατμόσφαιρα των προηγούμενων δεκαετιών, παγιώθηκε η αντίληψη ότι ορισμένα εθνικά χαρακτηριστικά,μας τοποθετούν πέρα από τα όρια της φασιστικής μόλυνσης. Αυτή η βαρύτατη αμέλεια της αριστεράς που δεν αναρωτιέται ούτε τώρα, τι προκάλεσε τη διατήρησητου ναζισμού στην εθνική μας ζωή έστω ως ένα περιφερειακό φαινόμενο, το οποίο βασίστηκε στον παθολογικό υπόκοσμο της κοινωνίας και έρχεται τώρα να διεκδικήσει κεντρικό πολιτικό ρόλο. Δυστυχώς σύντροφοι, οι δημοκρατικές αρχές δεν απονέμονται στο έθνος άπαξ δια παντός. Τώρα με οδύνη ανακαλύπτουμε ότι οι αρχές τις οποίες επικαλούμαστε απλά δεν υπάρχουν πλέον. Αν ο λαός μας διαμόρφωσε στο παρελθόν μια σπουδαία δημοκρατική παράδοση, το γεγονός αυτό από μόνο του δεν σημαίνει ότι οι δημοκρατικές αρχές είναι και θα είναι έμφυτες στο έθνος,στο παρόν και στο μέλλον. Ο λαός που τον λέμε ελληνικό, επειδή απλά μιλά ελληνικά, ήταν εξ’ αρχής βέβαιο πως θα μεταμορφωνόταν ανεπίγνωστα σε καλοπερασάκια καταναλωτή, σε μιαν αδιάφορη μάζα. Ίσως να είναι η ώρα, ίσως και να είναι πια αργά, να απελευθερωθεί η ελληνική αριστερά από τις χρόνιες ψευδαισθήσεις της.
Το πιο καταδικασμένο στη σιωπή στοιχείο της τρέχουσας κρίσης, είναι πως πάνω απ’ όλα, η κρίση αυτή, αντιπροσωπεύει μια άγρια διαμάχη αναφορικά με το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, συνύπαρξης και πράξης. Πάει καιρός, που σαν λαός,έχουμε βουλιάξει στο επίπεδο μιας ανώνυμης (για τους ελληναράδες, επώνυμης) μάζας,για την οποία η συνείδηση, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το νόημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης, της πολιτισμένης συμπεριφοράς και του θάρρους αποτελούσε και αποτελεί,άχρηστο βάρος. Ένα βαρίδι που μας εμποδίζει στον αγώνα κατάκτησης της φαινομενικής ή της αληθινής άνεσης. Το τραγελαφικό είναι ότι στον κίνδυνο απώλειας αυτής της άνεσης, οι διεκδικήσεις μας επικαλούνται αυτό ακριβώς το βάρος που μέχρι χθες ξορκίζαμε. Ότι με κυνισμό φτύναμε χθες στις κατ’ ιδίαν συντροφιές των «πετυχημένων», γίνεται σήμερα η σημαία της κριτικής μας στηνπολιτική και στους άλλους γύρω μας.
Όμως, όσο κι αν αυτή η συμπεριφορά μοιάζει αντιφατική, είναι εν τούτοις ερμηνεύσιμη. Γιατί, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην ατομική ζωή, έτσι και στην κοινωνία, είναι ευκολότερο να απαλλαγεί κανείς από τις ψευδαισθήσεις που έχει σε σχέση με τους άλλους, παρά να ξεμπλέξει με τις «ονειρώξεις» που έχει με την«πάρτη» του.
Εδώ νομίζω πως βρίσκεται και το κουμπί της κρίσης.
Αφού η κρίση εκδηλώνεται ως απογοήτευση από την ελπίδα, ως ανώμαλη προσγείωσηστην πραγματικότητα, ή ως  αντικατάσταση της ελπίδας με την απόγνωση, είναι επιτακτική η ανάγκη να απελευθερωθούμε από τις ψευδαισθήσεις μας. Και για να γίνει αυτό, απαιτείται να απαλλαγούμε από το πέπλο των ψυχικών διαθέσεων –αυτό που μας κινεί μέχρι στιγμής ως άτομα αλλά και ως κοινωνία- και να οδηγηθούμε σε μια βαθιά πολιτική  συνειδητοποίηση.
Με άλλα λόγια, καθώς η κρίση εκδηλώνεται -μεταξύ των άλλων- και ως συναισθηματικό σοκ, το ουσιώδες ερώτημα είναι αν το σοκ αυτό θα ανοίξει τα μάτια κάποιων κοινωνικών ομάδων προς μια βαθύτερη και αυθεντικότερη συνειδητοποίηση ή θα ενισχύσει τις προηγούμενες προκαταλήψεις, αχρηστεύοντας με νέες ψευδαισθήσεις την ικανότητα του λαού να κινηθεί προς μια κατεύθυνση διεξόδου.  Κι ακόμη περισσότερο: Θα απελευθερώσει άραγε η αυθεντική αληθής κατανόηση της πραγματικότητας, νέα ενέργεια, κριτικό ζήλο και νέο ακτιβισμό ή θα επιφέρει νέα κατάθλιψη βυθίζοντας μας όλους στην παθητικότητα και στο λήθαργο;
Από τα ερωτήματα αυτά αναδεικνύεται και ένα νέο πολιτικό κριτήριο. Ποιά πολιτική τελικά ενισχύει τις παλιές ψευδαισθήσεις και ποιά απελευθερώνει τις διαδικασίες μιας ειλικρινούς συνειδητοποίησης;
Ποιά πολιτική διευκολύνει την παραμονή του λαού μας στην κατάσταση της ανηλικότητας; Ποιά πολιτική υπονομεύει τις όποιες λιγοστές προσπάθειες να βρει ο λαός μας το θάρρος να απελευθερωθεί από τις νηπιακές ψευδαισθήσεις του; Ποιά πολιτική εξωθεί το λαό στην αυτο-ενοχοποίηση, που είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την εν συνεχεία απο-ενοχοποίηση και την αέναη διαιώνιση των ψευδαισθήσεων του προφανούς;
Θα αποτολμήσω έναν ακόμη αφορισμό: Πρέπει να ξαναγίνουμε λαός. Σπεύδω να αναγνωρίσω, πως στην παρούσα συγκυρία, μοιάζει η απλή επιβίωση να αποτελεί το πάν και πως είμαστε ένας λαός που πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην εκμηδένιση του. Αν θέλουμε να μιλάμε με ειλικρίνεια.Όμως ένας λαός αποτελεί Λαό (με λ κεφαλαίο) τότε και μόνον τότε, όταν βάζει κατά νου κάτι παραπάνω από την απλή επιβίωσή του. Προφανώς δεν μιλώ για μια νέα Μεγάλη Ιδέα.Μιλώ για την κατάστρωση ενός προγράμματος που θα καθορίζει και θα καθορίζεται από ένα νέο νόημα ύπαρξης για το λαό μας. Έχει ωριμάσει νομίζω ο καιρός που πρέπει να μας είναι αδιανόητη η ύπαρξητου λαού μας ως απλή επιβίωση ή ως μια τυχαιότητα της ιστορίας, που μάλιστα τώρα τυχαίνει να κλείνει τον κύκλο της.
Χρειαζόμαστε άμεσα και εσπευσμένα, ένα νέο αληθή και ελληνικό Διαφωτισμό που δεν θα έχει σχεδόν τίποτα να κάνει με τα λαμπρά φώτα της Εσπερίας.
Χρειαζόμαστε ήδη από χθες, το θάρρος και την αποφασιστικότητα του λαού  που πριν απ’ όλα δεν διστάζει να γνωρίσει τι διαδραματίζεται γύρω του. Ύστερα, δεν ξεπέφτει σε μιαν αδιάφοροι τύφλωση και τέλος έχει το κουράγιο να πράττει και να μεταβάλλει τα δεδομένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποδεικνύεται αντάξιος της ελευθερίας του
Καλώς ή κακώς, όπως μπορεί να συμβεί σε κάθε πεπερασμένη ύπαρξη, εκπέσαμε σαν λαός σε μια νηπιώδη χρόνια αφασία. Όμως η λαϊκότητα ενός λαού,  όπως και η ανθρωπιά ενός ανθρώπου, έγκειται ακριβώς στο να βρει το θάρρος να αποδεσμευτεί απ’ αυτή την ανελευθερία που του αρνείται την ενηλικίωση. Ζόρικα πράγματα. Έτσι κι αλλιώς, όμως, ελευθερία,ενηλικίωση και ριψοκινδύνευση ήταν και είναι πάντα ίχνη του ίδιου υφάσματος.
 * Ο  ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης είναι Οικονομολόγος

ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo 
Πανελλαδική εκστρατεία συλλογής υπογραφών από τους πολίτες για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να βρεθεί πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο και ποιοι ευθύνονται, ξεκινούν την Δευτέρα 17/9/2012 από τις 11.00 το πρωί, σε περίπτερό τους στην Πλατεία Συντάγματος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Πρώτος θα βάλει την υπογραφή του, στην αίτηση που έχει διαμορφωθεί, ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος και θα ακολουθήσουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με στελέχη του Κινήματος και της Νεολαίας ενώ αμέσως μετά θα απευθυνθούν στους πολίτες.

Την πρωτοβουλία αυτή ο Πάνος Καμμένος την είχε εξαγγείλει κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής τοποθέτησης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ περί ενίσχυσης της Άμεσης Δημοκρατίας, ακόμη και με την υιοθέτηση του λαϊκού βέτο για αναπομπή νόμων όπως συμβαίνει σε προηγμένα κράτη.
Η εκστρατεία συλλογής υπογραφών πολιτών για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα με περίπτερα των συντονιστικών επιτροπών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στις πρωτεύουσες των νομών.


ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ


Κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης πού διερχόμαστε, όλες οι εκδηλώσεις και τα συνθήματα των ελεγχόμενων, δυστυχώς, από τα πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικών φορέων χαρακτηρίζονται από μία στείρα συνθηματολογία. Βέβαια οι εκδηλώσεις κατά της νέας κατοχής (μνημόνιο - τρόικα ) είναι σωστές πλήν όμως, κατά την προσωπική μου γνώμη, έπρεπε να σκοπεύουν σε στόχους, πού δυστυχώς, μάλλον από κακή πληροφόρηση ή άγνοια δεν στοχεύουν. Όμως είναι γνωστό ότι, πάλι δυστυχώς, οι διοικήσεις ( οι << κεφαλές >> ) των μεγάλων συνδικαλιστικών φορέων, έχουν κομματική ταυτότητα. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Ο συνδικαλισμός προϋποθέτει ηγεσία πού υπηρετεί μόνον το συμφέρον των εργαζομένων. Ο συνδικαλισμός γεννήθηκε από την ανάγκη αντιμετώπισης μιάς βάρβαρης εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο πού με τον άγριο τρόπο, ο ένας προσπαθεί υπό το κράτος της ανάγκης του άλλου να καρπωθεί την εργασία και τον μόχθο του, για να πλουτίσει (υπεραξία εργασίας ). Εκεί ακριβώς οι αδύνατοι συνειδητοποίησαν την δύναμή τους, πιάστηκαν χέρι-χέρι και συμπαραταχθήκανε. Ένωσαν την φωνή τους και είπαν << η ένωση μας είναι η ισχύς μας >>. Πανάρχαια αλήθεια, νόμος της φύσης . Επομένως είναι αδιανόητο ο συνδικαλισμός να σύρεται και να κατευθύνεται από πολιτικά κόμματα οποιουδήποτε ιδεολογικού προσανατολισμού Διότι ο συνδικαλισμός, έχει έναν και μοναδικό προσανατολισμό και κατεύθυνση την εξυπηρέτηση του συμφέροντος της ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Ο Συνδικαλισμός θέλει μαχητές, ανθρώπους ψυχομένους πού έχουν συνειδητοποιήσει την αποστολή τους. Η αποστολή του συνδικαλιστή δεν εξαντλείται σε όρια πού μπορεί να περιγραφούν από ένα οποιοδήποτε περιορισμένο και τυπικό σχήμα. Ο συνδικαλισμός πρέπει να έχει σαν κατευθυντήριο οδηγό του την συναίσθηση ότι αποτελεί τον κυριότερο μοχλό ανάταξης του κοινωνικού επιπέδου και ανασύνθεσης της κοινωνικής δομής, με μία σειρά ενεργειών και διεργασιών μέσα στον χρόνο. Για αυτό τον λόγο η ηθική του ευθύνη απέναντι στο σύνολο και τις ομάδες πού εκπροσωπεί είναι πολύ μεγάλη. Ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι πυλώνας της δημοκρατίας, να έχει πολιτική οντότητα και όχι να είναι κατευθυνόμενος από την κομματοκρατία. Στους στόχους του συνδικαλισμού δεν πρέπει να είναι μόνον οι διαμαρτυρίες για την ικανοποίηση αιτημάτων, αλλά και η επέμβασή του για την επιβολή κοινωνικής δικαιοσύνης ως και τον κολασμό της αναξιοκρατίας, και γενικώς της γινόμενης αδικίας , με καίριο στόχο την ανατροπή του κατεστημένου ληστρικού τραπεζικού συστήματος των ιδιωτικών τραπεζών για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας.
 


ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ:Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΜΑΣΟΝΟ" ΕΠΙΜΕΝΕΙ: "ΤΙ ΒΑΘΜΟΥ ΜΑΣΟΝΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ;"

dendias-rotary
φωτογραφία από συγκέντρωση ροταριανών
Στις 4.30 το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2012, ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν φιλοξενούμενος (με Άδωνι Γεωργιάδη και Γιώργο Βαρεμένο) στην εκπομπή των Εύας Αντωνοπούλου – Κων/νου Μπογδάνου στην τηλεόραση του «Σκάϊ».
Θέμα η κόντρα Χρυσής Αυγής – Νίκου Δένδια για το Παρεμπόριο των Λάθρο. Ξαφνικά, ο Κασιδιάρης λέει επί λέξει: «Δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με τον κύριο Δένδια, μέχρι να ασχοληθεί αυτός με την Χρυσή Αυγή. Και είναι λογικό να ασχολείται ο κ. Δένδιας με την Χρυσή Αυγή, διότι είναι δικηγόρος των Ρότσιλντ, είναι ένας άνθρωπος των Εβραίων στην Ελλάδα, είναι Τέκτων Υψηλού Βαθμού και αυτή η Μασωνία του...». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει, διότι η τρομοκρατημένη οικοδέσποινα Εύα Αντωνοπούλου τον διέκοψε για να πάει σε διάλειμμα. Απτόητος ο Κασιδιάρης πρόλαβε να πεί: «Ωραία, λοιπόν, θα του τα πώ εγώ ο ίδιος στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο»!..
Ψάξαμε το θέμα και ιδού τι ανακαλύψαμε:
1) Ο απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, Νίκος Δένδιας, είναι όντως υψηλόβαθμος Μασώνος, δεν το ομολογεί ευθέως, αλλά και δεν το κρύβει. Στο βιογραφικό του που έχει συντάξει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του, αποκαλύπτει πως από τον Μάρτιο του 2008 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2009 ήταν Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής «Αντικαρκινικής Εταιρείας» στην Κέρκυρα. Ως γνωστόν, η «Αντικαρκινική Εταιρεία» μασωνοκρατείται και όλα της τα στελέχη είναι διακεκριμένοι Τέκτονες. Επίσης, ο κ. Δένδιας δηλώνει στο βιογραφικό του πως είναι μέλος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, που (όπως αποκάλυψε ο «Στόχος») στις 11 Μαρτίου 2012 διοργάνωσε ΜΕΣΑ στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κερκύρας εκδήλωση για τα 231 χρόνια του Ελληνικού Τεκτονισμού που πρωτο-ιδρύθηκε στην Κέρκυρα το 1781 με την ίδρυση της Στοάς Beneficenza (Αγαθοεργία) από την Μεγάλη Μητρική Στοά της Βερόνας – Πάντοβα!..
ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ κ. ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ: Υπουργέ Προ-πό, τι βαθμού Μασώνος είσθε;
Τις καταγγελίες Κασιδιάρη ότι ο Νίκος Δένδιας υπήρξε δικηγόρος των Ρότσιλντ και «ο άνθρωπος των Εβραίων στην Ελλάδα» δεν μπορέσαμε να εξακριβώσουμε. Ο κ. Δένδιας ουδέποτε έχει παραστεί σε εκδήλωση Εβραίων στην Κέρκυρα, στην Αθήνα ή αλλαχού, ο γνώστης Ζάν Κοέν δεν τον αναφέρει μεταξύ των Πολιτικών που έχουν βοηθήσει κατά καιρούς τους Εβραίους και η ιστοσελίδα του «Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος» δεν έχει κάνει ποτέ την παραμικρή μνεία για τον Δένδια. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο υπουργός Προ-πό στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2012 ταξίδεψε στο Ισραήλ για να πάρει τεχνογνωσία από τους Εβραίους στην αντιμετώπιση του Εγκλήματος στην Ελλάδα. Μόνο οι Πρωθυπουργοί και οι Αρχηγοί Κρατών υποχρεούνται να προσκυνήσουν στο Μουσείο του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, όταν επισκέπτονται το Ισραήλ. Ο Νίκος Δένδιας το ζήτησε μόνος του και το πρωΐ της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου κατέθεσε στεφάνι στο εν λόγω Μνημείο, φορώντας το Εβραίκό Σκουφάκι! Ο ανταποκριτής της ΝΕΤ στο Ισραήλ, Πάνος Χαρίτος, περιέλαβε τη σκηνή στο ρεπορτάζ που έστειλε και η εικόνα του Δένδια να καταθέτει στεφάνι στους σαπωνοποιηθέντες Εβραίους φορώντας το κιπά μεταδόθηκε (σε ένα μόνο Δελτίο Ειδήσεων, γιατί μετά το εξαφάνισαν!) από την Κρατική Τηλεόραση. Ο «Στόχος» έχει στην διάθεσή του την σχετική εικόνα για τους άπιστους Θωμάδες. Σημειωτέον ότι ο ίδιος ο Δένδιας, ενώ αναφέρει στην Ιστοσελίδα του για το Ταξίδι στο Ισραήλ, δεν λέει λέξη για το προσκύνημά του στο Μνημείο του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος! Οι πληροφορίες του «Στόχου» λένε πως του άσκησαν «Βέτο» οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά (λέγε με Χρύσανθο Λαζαρίδη)...
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ...
ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ...
Η αποκάλυψη του Θόδωρου Χατζηγώγου στην σελίδα 16 του σημερινού «Στόχου» και η συνάρτηση της με το πρωτοσέλιδο του «Στόχου» της Μεγάλης Πέμπτης είναι καταλυτική... Και γίνεται ακόμη πιο ουσιώδης και επίκαιρη αφού ο φυσικός πρωταγωνιστής αυτής της αποκάλυψης είναι ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ και όχι ακόμη Δημοσίας Τάξεως, σε μια περίοδο μάλιστα που τα γεγονότα και οι καταστάσεις το φέρνουν στο επίκεντρο της επικαιρότητας.
Σε πολιτικό επίπεδο μπορεί ο Δένδιας να μην είναι ο χειρότερος Υπουργός που πέρασε από το πόστο, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτός που χρειάζεται και έχει ανάγκη ο τόπος. Θα πεί κανείς γιατί είναι η κυβέρνηση; Ασφαλώς και όχι. Σε ειδικές περιπτώσεις όμως θα μπορούσαν να βρεθούν οι μονάδες που θα έκαναν την διαφορά... Αρκεί να σας θυμήσουμε το ολιγοήμερο αλλά εντυπώσιακό πέρασμα του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να συμφωνήσετε μαζί μας
Ασφαλώς και ο Δένδιας δεν είναι μια τέτοια μονάδα και αυτό φάνηκε από νωρίς... Όμως οι εμπλοκές του σε περιέργες και κρυφιστικές διαδρομές κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα...
Την Μεγάλη Πέμπτη στις 12 Απριλίου ο «Στόχος» με πρωτοσέλιδο του στιγμάτιζε την παραχώρηση του Ιερού Ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Κέρκυρα όπου πραγματοποιήθηκε εντός του ναού επετειακή ομιλία για τα 200 χρόνια του «Ελληνικού Τεκτονισμού» υπό την αιγίδα της «Μεγάλης Στοάς» της Ελλάδος αλλά και συναυλία για τον ίδιο επετειακό λόγο από την «Φιλαρμονική Εταρεία της Κέρκυρας», καταθέντος μάλιστα ως πηγές της είδησης τους ίδιους τους διοργανωτές...
Δεν ξέρουμε τι όργανο παίζει κι αν παίζει ο Κερκυραίος Νίκος Δένδιας -και στην τελική δεν μας ενδιαφέρει κιόλας- αλλά όταν στο βιογραφικό δηλώνει περήφανα ότι είναι μέλος αυτής της «Εταιρείας», θέλοντας να δώσει το στίγμα του στους γνωρίζοντες, το μόνο που απομένει είναι το ερώτημα που θέτει και ο Θόδωρος Χατζηγώγος στην σελίδα 16 του «Στόχου»... Τι βαθμού Μασώνος είστε κύριε Υπουργέ...;;; Κι αν δεν είναι κακό τότε γιατί να το κρύβεται...;;;
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΧΟΣ(ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
http://makeleio.gr

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΙΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!!


AGANAKTISMENOI
15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!
Στο Σύνταγμα θα συγκεντρωθούν για άλλη μια φορά οι Αγανακτισμένοι. Το νέο ραντεβού έχει δοθεί για το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος...
Σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook, καλούνται όλοι (με σύνθημα "Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι") στην πλατεία Συντάγματος, ώστε να ενώσουν για άλλη μια φορά τη φωνή τους σε μία κοινή διαμαρτυρία κατά των μέτρων της κυβέρνησης και να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που βιώνουν.
Να μην λείψει ΚΑΝΕΙΣ
Αγώνας για ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!

Προδότης είναι και αυτός που τους πληρώνει τα μέτρα(απο ακης κ. )

χθες.... 
Όταν μετά από μια μικρή διακοπή ρεύματος ξανά άνοιξε η τηλεόραση ξεκίνησε από το πρώτο κανάλι το οποίο είναι το κανάλι της βουλής
Δεν το έδωσα σημασία και το άφησα να παίζει καθώς έκανα κάποιες αναρτήσεις εδώ στο μπλοκ. Ελα που μετά από κάποιες ώρες τα νεύρα μου κοντέψαμε να μου τινάξουν τον εγκέφαλο .

Όλα αυτά που άκουσα να λέγονται στη βουλή περάσανε μέσα στο μυαλό μου και  ήταν όλα τόσο παρανοϊκά και εκτός πραγματικότητας που αναρωτήθηκα σε κάποια στιγμή μήπως τρελαίνομαι ; μήπως είμαι εγώ σε εικονική πραγματικότητα; είναι δυνατόν αυτά τα ανθρωποειδή να αποτελούν την βουλή της Ελληνικής Δημοκρατίας; είναι δυνατόν αυτά τα αποβρασματα να τα έχουμε ψηφίσει ; και όμως είναι δυνατόν
Σήμερα..
θυμάμαι όταν πριν από 5 χρόνια έκοψα τα ναρκωτικά ονειρεύτηκα να ζήσω σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος μέσα στην κοινωνία λειτουργώντας μέσα στα λογικά και νόμιμα πλαίσιά της.
Νόμιζα πως έφυγα από την παράνομη ζωή και εντάχθηκα σε μια κοινωνία που έχει αρχές και όλοι αυτοί οι νόμοι που με κυνηγούσαν για παράνομη χρήση ουσιών, πράττουν το ίδιο για όλα τα αδικήματα και κυνηγάνε όλους τους παρανόμους χαχαχαχαχα αυτή ήταν η πρώτη μου αντίδραση σε αυτή την σκέψη μου.
Και όμως τα πράγματα είναι τελείως γελοία και τραγικά ταυτόχρονα 
Για τις αρχές θα πω δυο λόγια : τους τόννους με ηρωίνη και κοκαΐνη ποιος τους φέρνει; ναι ναι καλά καταλάβατε ο ναρκομανής της πλατείας που παει φυλακή γατί πίνει τα ναρκωτικά τα οποία φέρνουν κάτι τύποι με κουστούμια και γραβάτες …..
Το ίδιο δεν ισχύει και για όλα το κοινά; π.χ. τους φόρους τους πληρώνει αυτός που δεν έχει λεφτά ενώ αυτός που έχει λεφτά  νομοθετεί
Η λύση;
Όταν κατάλαβα ότι θα πέθαινα από τα ναρκωτικά άρχισα έναν δύσκολο αγώνα ο οποίος αγώνας ήταν και άνισος και χρειαζότανε βοήθεια από ανθρώπους όπου περάσανε τα ίδια
Τρία πράγματα ήταν τα βασικά για να κόψω : ειλικρίνεια , προθυμία και ανοιχτό μυαλό
Αυτά τα τρία έπρεπε να τα εφαρμόσω σε μένα , να γίνω ειλικρινής με τον εαυτό μου ήταν και είναι  η βάση , να γίνω πρόθυμος και να πάω σε οποιαδήποτε διάσταση αρκεί να μην κάνω χρήση και να έχω ανοιχτό μυαλό για να μπορώ να ακούω .Όλα αυτά ένα στόχο είχανε : να σπάσουν το εγώ Κανένας αγώνας δεν κερδίζεται αν πρώτα δεν σπάσω το εγώ μου , αν δεν πάω στο εμείς δηλαδή στο κοινό η αλλιώς όλοι για έναν και ένας για όλους
Και ρωτάω σήμερα ποιος έχει γίνει ειλικρινής με τον εαυτό του ; ποιος είναι πρόθυμος να παει σε οποιαδήποτε διάσταση προκείμενου να ελευθερωθούμε σαν κοινωνία; ποιος έχει ανοιχτό μυαλό για να ακούσει προτάσεις, ιδέες κτλ από τον συνάνθρωπό του; 
Δεν μπορώ να ακούω άλλο την γκρίνια του καθενός για τους φόρους κτλ και την επομένη να τον βλέπω να τρέχει να τους πληρώσει φοβούμενος τις παράνομες αρχές του κράτους
Θέλετε να πέσει αυτό το πολιτικό σύστημα και να ξαναδημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα κράτος κοινωνικό και δημοκρατικό; ε τότε σταματήστε να τους πληρώνεται . σταματήστε να τους συντηρείτε . κάθε φορά που τους δίνετε λεφτά τους προσθέτετε δύναμη στην εξουσία σας. 
ναι του πληρώνεται για να σας εξουσιάζουν και να αποφασίζουν για τα δικά σας όνειρα , για τις δικές σας ζωές και το πιο τραγικό για τις ζωές των παιδιών σας.
Τα πράγματα είναι απλά για αυτό φαίνονται και δύσκολα και θα το πω με ένα μικρο παράδειγμα: όταν ήθελα να κόψω τα ναρκωτικά υποτροπίαζα πολλές φορές γατί ήθελα να κόψω την ηρωίνη και να πίνω μαύρο, αλλά το θέμα ήταν ότι ήμουν φτιαγμένος και εδώ το ίδιο είναι δεν γίνεται να είσαι εσύ αφορολόγητος και τον διπλανό σου να του κλείνει το μαγαζί η εφορία 
Έκοψα τα ναρκωτικά όταν σταμάτησα να πίνω , όταν έμεινα νηφάλιος 100% 
Έτσι και εδώ η τους ρίχνουμε η τους συντηρούμε όλα τα άλλα είναι εγωιστικές εκλογικεύσεις και άρνηση για αγώνα και θυσία

Υ.Γ. και μην μου πει κανένας για τα παιδιά μου τους ανέχομαι κτλ . ας σκεφτεί λίγο τι κοινωνία είναι αυτή που ζούμε όταν στην παιδεία και στην υγεία βασιλεύει η παραπαιδεία και τα φακελάκια …............. 

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ


Ποιός θα τους τιμωρήσει;

ΟΛΟΥΣ αυτούς που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας, για την «έμμεση – άμεση» ΕΞΟΝΤΩΣΗ ενός λαού;
Έχετε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει;
Έχετε κάποιον άρρωστο στο σπίτι σας, κάποιον καρκινοπαθή κάποιον με σκλήρυνση κατά πλάκας κάποιον με κάποια χρόνια πάθηση;
Έχετε κάποιον που να χρειάζεται γιατρό και φάρμακα;
Είδα (όπως όλοι άλλωστε) τον πρωθυπουργό να σκύβει όλο «συγκίνηση» μπροστά στο αναπηρικό καροτσάκι κάποιου που βρέθηκε εκεί, και εξοργίστηκα.
Εξοργίστηκα σκεπτόμενος ότι τα όποια κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών δεν είναι παρά ακόμα μια ΚΟΡΟΙΔΙΑ και τίποτα παραπάνω.
Αναρωτηθήκατε ΠΟΣΟΙ ακόμα θα καταλήξουν σε αναπηρικά καροτσάκια, η ακόμα χειρότερα ΠΟΣΟΙ θα πεθάνουν εξαιτίας ΟΛΩΝ εκείνων...
των ΦΟΝΙΑΔΩΝ που ΔΙΕΛΥΣΑΝ την υγεία, που ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;

Αναρωτηθήκατε ΠΟΣΩΝ συνανθρώπων κινδυνεύει η ζωή, επειδή κάποιοι ΑΧΡΗΣΤΟΙ διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με τα πειράματα τους, αφήνοντας χωρίς φάρμακα τον κοσμάκη;
Και ΟΛΟΙ αυτοί, έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να βάζουν για πολλοστή φορά το χέρι στις τσέπες των «ετοιμοθάνατων» ασφαλισμένων κόβοντας τους τα ψίχουλα που έχουν για να επιβιώσουν.
Αλήθεια, για ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ μιλάμε σε αυτή τη χώρα όταν διαπράττονται καθημερινά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά του λαού και οι εγκληματίες μένουν ατιμώρητοι;
Για ποια συντάγματα και ποιες δημοκρατίες και κουραφέξαλα;

Πρόσφατες ειδήσεις (για την υγεία):
ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ.
Τιναγμένα στον αέρα τα νοσοκομεία, στο έλεος των άσχετων καρεκλοκενταύρων ο ΕΟΠΥΥ, στάχτη και μπούρμπερη όλα όπως λέει και ο λαός.
Μας κατάντησαν πειραματόζωα και ως τέτοια μας αντιμετωπίζουν.
Μεγαλόπνοα σχέδια χωρίς την παραμικρή υποδομή, και η δική «τρόικα» στον κόσμο της.
Συναντήσεις, συσκέψεις, και αποτέλεσμα μηδέν.
Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ, στο οποίο οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών ειδικεύονται.
Σε αυτό, και στο να δημιουργούν κόμματα.
Ο κάθε ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ σε προηγούμενες κυβερνήσεις δημιουργεί το δικό του κόμμα για να συνεχίσει να αρμέγει τον λαό.
Είναι ψέματα;
ΠΟΙΟΣ θα τιμωρήσει ΟΛΟΥΣ αυτούς;
Μάλλον κανένας αφού αύριο μεθαύριο, θα τους ξαναβγάλουμε στην κυβέρνηση αντί να τους πετάξουμε στα σκουπίδια.
Είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Κλασικός μεγαλοδημοσιογράφος και κλασικό ρετάλι!

Μανώλης Καψής: Πλούσιος δημοσιογράφος με άκρες στην κυβέρνηση. Με αφορμή μια λίστα που δημοσίευσαν «Τα Νέα» με τα εισοδήματα, που δηλώνουν οι Έλληνες τραγουδιστές, μίλησε υποτιμητικά για τη Χαρούλα Αλεξίου αλλά και τη Δήμητρα Γαλάνη. Δείτε παρακάτω τα σχόλια που έκανε (πάρτε αντιεμετικά πριν):
«Αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τύπου Χαρ. Αλεξίου και Γαλάνη που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο... είναι οι πιο σιχαμένοι». «Γιατί φθάσαμε στο μνημόνιο? γιατί κάτι τσόλια (!!!) σαν την Αλεξίου και τη Γαλάνη δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο και τώρα κάνουν αντίσταση» ή «Όταν η Χαρούλα έλεγε να φύγει η χούντα...

το ΣΔΟΕ εννοούσε;» και άλλα παρόμοια.

Η απάντηση των καλλιτεχνών δεν άργησε να δοθεί: Η Χαρούλα έγραψε:
«Κανείς πριν από εσένα δεν με έχει κάνει μέχρι τώρα να νοιώσω τέτοιο ανακάτεμα στο στομάχι με την επίθεση του. Γιατί; είπα. Τέτοιο μίσος, τέτοια αηδία μπορεί να έχω προκαλέσει σε έναν άνθρωπο που δεν με ξέρει παρά μόνο μέσα από το τραγούδισμα μου; Γιατί δεν έχω το δικαίωμα να έχω γνώμη για ό, τι συμβαίνει στον τόπο μου ακόμη κι αν κάνω λάθος; Γιατί αφού εσύ πονάς περισσότερο την χώρα από εμένα δεν έψαξες να βρεις (μια και δεν είδες το δικό μου όνομα στις λίστες, που δεν είναι δική μου ευθύνη) το πόσο εντάξει ή όχι είμαι; Αν ψάξεις και εκπλαγείς θα ζητήσεις συγγνώμη; Έχεις το δικαίωμα να διασύρεις ανθρώπους και να χρησιμοποιείς τέτοιο λεξιλόγιο χωρίς λόγο; Μήπως δεν είσαι εσύ αλλά κάποιος άλλος κακοήθης που χρησιμοποιεί το όνομά σου; Μόνο “Γιατί” έχω να επαναλαμβάνω. Δεν υπάρχει λογική στα γραφτά σου για να μπορέσω να σε κατανοήσω ακόμη κι αν τα έγραψες εν θερμώ (;). Μακάρι να μην είσαι ο αληθινός.
Τί να πω;»
Χαρούλα Αλεξίου
Η άλλη σπουδαία φωνή, η Δήμητρα έδωσε επίσης πληρωμένη απάντηση:
«Ο Μανώλης Καψής ζήτησε συγγνώμη για τις δημόσιες υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις του εναντίον μου, δηλώνοντας, εν είδη αυτοκριτικής και υπεράσπισης του εαυτού του, ότι ξεπέρασε τα «όρια». Πρόκειται περί αφελούς, κυνικής και προκλητικής ομολογίας της πράξης του εις βάρος μου, εφόσον, χωρίς να έχει ενδιαφερθεί να πληροφορηθεί την αλήθεια, παρά τη δική μου δημοσιευμένη δήλωση, αναιρεί την ιδιότητα του ως δημοσιογράφου, που οφείλει να προάγει την αλήθεια, τον πολιτισμό και το δημόσιο διάλογο και επιβάλλει την λεκτική χυδαιότητα και την επιβράβευση της χαλκευμένης είδησης στον Τύπο, για τη δήθεν φοροδιαφυγή μου.

Όπως δημόσια δήλωσα, το ποσόν που παρουσιάστηκε από την εφημερίδα αντιστοιχούσε σε αμοιβές μου από μισθωτές υπηρεσίες και όχι στο συνολικό δηλωθέν εισόδημά μου, για το οποίο έχω ελεγχθεί και φορολογηθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ενώ, λοιπόν, ο κ. Καψής ελεεινολογούσε εις βάρος μου, παρασύροντας μερίδα της κοινής γνώμης να απαντάει ανάλογα, στο σημερινό δημοσίευμά του, παρά τη συγγνώμη του, συνεχίζει τη συκοφαντία και την ύβρη εναντίον μου, επιτιθέμενος πλέον και κατά του κατοχυρωμένου συνταγματικού δικαιώματος της οικονομικής ελευθερίας μου, ως πολίτη της Ελλάδας και της Ευρώπης, να συγκροτώ εταιρείες στη χώρα μου, όπως ορίζει ο νόμος, για τη διαχείριση των υποθέσεών μου.

Δηλώνει, λοιπόν, ο κ. Καψής ότι η σύσταση της εταιρείας από εμένα δεν είναι ούτε νόμιμη, ούτε ηθική, και ότι αποτελεί φοροδιαφυγή.

Ο κ. Καψής καταργεί νόμους και συντάγματα για να πλήξει έντιμους και νομοταγείς πολίτες. Τον αφήνω στην κρίση του Ελληνικού λαού, πληροφορώντας τον, ότι ήδη έχω ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες για την αποκατάσταση της ηθικής μου βλάβης από την αναίτια προσβολή της προσωπικότητάς μου.
Δήμητρα Γαλάνη».

Σας ερωτώ σύντροφοι. Πως αντιμετωπίζεις «επαγγελματίες λασπολόγους»; Με «πολιτισμένη» αντιπαράθεση; Ή με ειρωνεία και σαρκασμό, μεταξύ άλλων; Θα προσπαθήσω με τον πρώτο τρόπο.

Ο «δημοσιογράφος» αυτός δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Έχει στενότατη σχέση με το «θίασο» που κυβερνά. Ούτε τα λέει τυχαία και εν βρασμό ψυχής. «ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ». «Εντολές, να σπιλώνει όσους, διάσημους διαφωνούν με το Μνημόνιο». Για να νομίζει ο κόσμος, ότι οι άνθρωποι των τεχνών, θέλουν αυτή την κατάσταση, ή τουλάχιστο την ανέχονται.

Είναι καθαρή προπαγάνδα τα όσα λέει, που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση των καταξιωμένων καλλιτεχνών. «Μη μιλάτε, για να μη σας διασύρουμε».

Θα πει κάποιος: Δεν αποκρύπτονται εισοδήματα; Μπορεί. Αλλά και οι μεγάλοι δημοσιογράφοι, μπορεί να αποκρύπτουν επίσης εισοδήματα. Τα κανάλια αλήθεια, πως έκαναν τα χρέη; Πως λειτουργούν, με τι λεφτά, από πού; Ελέγχθηκαν ποτέ; Υπάρχει φήμη, ότι δεν έχουν πληρώσει ούτε για τις συχνότητες που έχουν και ότι είναι ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Αυτό δεν ενοχλεί φυσικά τους κυβερνώντες, τους βολεύει σε τυχόν συναλλαγές… 

Το ζήτημα είναι, όπως το έθεσαν πολύ σωστά οι καλλίφωνες καλλιτέχνιδες, αν θα ανεχτούμε την υποκατάσταση των κρατικών υπηρεσιών από άσχετους. Καταδικάζουν πολύ σωστά, όσοι δεν είναι φασίστες, την υποκατάσταση της αστυνομίας, από ρατσιστές τραμπούκους. Υποκατάσταση, που οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη βία. Η υποκατάσταση της εφορίας; Της κυβέρνησης; Δεν είναι επίσης «αντιποίηση αρχής»;

Ποιος διόρισε τον εν λόγω δημοσιογράφο στο ΣΔΟΕ; Με τι δικαίωμα σπιλώνει ανθρώπους; Όταν μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν τους κατηγορούν για τίποτα; Η Χαρούλα μιλούσε για χούντα. 

Προφανώς έλεγε για τη χούντα των καναλιών και των δοσίλογων. Την επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο. Παρόμοια προπαγάνδα εναντίον όσων αντιστέκονταν, έκανε κι ο Παπαδόπουλος. 

Να υποθέσω κύριε Καψή, ότι θα δημοσιοποιήσεις μετά τα όσα είπες και τη δική σου τη δήλωση, ώστε να δούμε επιτέλους πόσα παίρνουν οι φτωχοί παρουσιαστές, για να λένε παρόμοια; Αν δεν το κάνεις είσαι ανακόλουθος, για να μην πω άλλα.

Επίσης δεν θα σε πείραζε, αν έκανε ο ΣΔΟΕ και η Επιθεώρηση Εργασίας έναν ουσιαστικό έλεγχο εκεί που εργάζεσαι, δεν είναι έτσι; Γιατί, όταν τολμά να ενοχλήσει κάποιος τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, γίνεται χαμός στα δελτία...

Για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, το ξέρουμε καλά. Δεν θα μας το πεις εσύ. Ούτε μπορεί κανείς να μεταθέσει τις ευθύνες των πολιτικών. Ατυχία. Βλέπεις θυμόμαστε κι υπάρχουν τα video με αυτά που λέγατε όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικοί και τα κανάλια.

Για το ποιος είναι πιο σιχαμένος λοιπόν, κάνε ένα γκάλοπ και βάλε όσα ονόματα θέλεις και την ιδιότητα του καθενός. Όσο και να μαγειρέψουν το αποτέλεσμα, άλλοι θα βγουν σιχαμένοι, όχι οι τραγουδίστριες, των οποίων τα τραγούδια τραγουδάμε όλοι, παίρνοντας θάρρος για να παλέψουμε εναντίον όσων πραγματικά ευθύνονται.

Από tsak-giorgis μοντάζ Γρέκι