Το πρόβλημα του δημοσίου (και του ιδιωτικού χρέους) ΔΕΝ θα λυθεί, όσο δεν επιστρέφουμε σε εθνικό νόμισμα, δηλαδή στην δημιουργία χρήματος απαλλαγμένο από χρέος και τόκ

Τι είναι το σύστημα των κλασματικών αποθεματικών με βάση το οποίο δίνονται τα δάνεια από τις τράπεζες; Η απάντηση από την ελληνική και την αγγλική wikipedia.
Και περί τόκου, επίσης από την ελληνική και την αγγλική wikipedia.
Με απλά λόγια, σύστημα κλασματικών αποθεματικών σημαίνει πως οι τράπεζες δανείζουν λεφτά που δεν έχουν και βγάζουν μάλιστα και κέρδος από αυτό, εισπράττοντας τον τόκο. Continue reading 

Τυφλό όργανο της τρόϊκας

Τώρα άρχισαν να κάνουν πλάκα οι Γερμανοί στην κυβέρνηση του Αντωνάκη του "Τσολάκογλου", αφού διαπίστωσαν ότι είναι τυφλό, εθελόδουλο όργανό τους που μάλιστα έχει βαλθεί να ξεπεράσει σε δουλικότηταακόμη και την κυβέρνηση Γιωργάκη "Τσολάκογλου", κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα το πετύχει με άνεση!Άλλαξαν τακτική. Τώρα δίνουν όλοι οι εκπρόσωποι του Τετάρτου Ράιχ "συγχαρητήρια" στον Αντωνάκη Σαμαράγια το έργο του, αλλά δεν του δίνουν ούτε ευρώ από τα συμφωνημένα δάνεια! Τώρα σπρώχνουν...
σιγά σιγά εκείνη την περιβόητη δόση των 31,5 δισ. ευρώ που έπρεπε να είχε δοθεί στις 28 Ιουνίου προς τον...Νοέμβριο!!!

Παράλληλα, έχουν βάλει την τρόικα να λιώνει σαν σκουλήκια τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, με συνεργάτη τους τον Στουρνάρα. Τους εξευτελίζουν βέβαια έτσι, αλλά ταυτόχρονα τους βοηθούν να περάσουν τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα που ουδέποτε μπορούσε να φανταστεί άνθρωπος του 21ου αιώνα, τουλάχιστον στο δεύτερο μισό του, μετά τον Β' Παγκόσμιο ΠόλεμοΤι το οκτάωρο απαιτεί η τρόικα να καταργήσει η κυβέρνηση των Ελλήνων "οικονομικών Κουίσλινγκ", τι το πενθήμερο να πετάξει στα σκουπίδια, τι να πάψουν οιαπολυόμενοι να παίρνουν αποζημιώσεις, τι να απολύει αδίστακτα εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλουςη κυβέρνηση των σύγχρονων "γερμανοτσολιάδων"! Όπως στα πειράματα ευγονικής του Μένγκελε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης , έτσι και σήμερα η Μέρκελ και ο Σόιμπλε με όργανα τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη δοκιμάζουν πάνω στους Έλληνες την πλήρη κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος! Με απίστευτηλύσσα απαιτούν να μη μείνει όρθιο απολύτως τίποτα από τις εργατικές κατακτήσεις του τελευταίου αιώνα.
 
Στον βαθμό που η γλοιώδης συγκυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ προωθεί με πάθος τις γερμανικές αλλαγές και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν αντιστέκονται ακόμη τόσο μαχητικά ώστε να αναχαιτίσουν και να ανατρέψουν τα σχέδια των "γερμανοτσολιάδων" της κυβέρνησης, το Βερολίνο έχει κάθε λόγο να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και να συνεχίσει έτσι το πείραμα πλήρους εξαθλίωσης του ελληνικού πληθυσμού. Η διαπιστούμενη τις τελευταίες δύο εβδομάδες αλλαγή γραμμής της Μέρκελ απέναντι στη χώρα μας αντανακλά αυτές τις εξελίξεις. "Η ματωμένη καρδιά" έχει σαρκαστικό τίτλο σχετικής ανάλυσής του το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ, αναφερόμενο στη Μέρκελ. " Σε μια στροφή που προκαλεί κατάπληξηαποχωρίζεται η καγκελάριος τη μέχρι τώρα πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα. Τώρα θέλει να εμποδίσει σε κάθε περίπτωση μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ- ακόμη και αν γι'αυτό πρέπει να εξωραϊστεί η έκθεση της τρόικας", προσθέτει ο διαφωτιστικός υπότιτλος του άρθρου. "Στην πραγματικότητα η Μέρκελ έχει ήδη αποφασίσει... Η έκθεση της τρόικας πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι τέτοια , ώστε η Ελλάδα να μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη", γράφει χωρίς περιστροφές το Σπίγκελ, απομυθοποιώντας όλες τις θεατρικές παραστάσεις που θα παιχτούν τις επόμενες εβδομάδες γύρω από την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα. Η απόφαση παραμονής έχει ήδη ληφθεί, ισχυρίζεται το συνήθως καλά πληροφορημένο περιοδικό.

Για να αποδείξει την αφοσίωσή του στο Μνημόνιο και τους Γερμανούς, ο Σαμαράς έχει ήδη περάσει στο στάδιο των πολιτικών ανθρωποθυσιών ομοϊδεατών του, δεξιών συνδικαλιστών. Την πέμπτη διέγραψε τον αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και μάλιστα του...ιδιωτικού(!) τομέα Νίκο Κιουτσούκη, ο οποίος αντιδρούσε εντονότατα στα νέα αντεργατικά μέτρα του "πακέτου" των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στον δρόμο προς την πολιτική λαιμητόμο της διαγραφής φαίνεται ότι οδηγεί ο Σαμαράς και τον επίσης δεξιό πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, ο οποίος επίσης διαφωνεί με τα μέτρα εναντίον των γιατρών και της δραματικής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας που υλοποιεί ο αποκρουστικός πλέον πρωθυπουργός. Έχοντας πλήρη επίγνωση των πολιτικών εγκλημάτων που διαπράττει η κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλουΚουβέλη εναντίον του ελληνικού λαού και φοβούμενοι - αδίκως!- μη τυχόν γίνει καμιά στραβή κ;αι καταλήξουν κατηγορούμενοι, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να δείξουν ότι διαφοροποιούνται σε κάποια σημεία από την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό ο Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Σαμαρά και του πρότεινε να μη γίνει καμιά συζήτηση στη Βουλή για τη σκανδαλώδη τροπολογία που αφορά τη Ζίμενς, να αποσύρει αμέσως την τροπολογία, επειδή αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και ίσως κάποιοι και της ΝΔ δεν θα την ψήφιζαν.

Θα περνούσε φυσικά με άνεση η ρύθμιση, αλλά θα φαινόταν ότι είναι κλονισμένη η συνοχή της κυβέρνησης τουΑντωνάκη "Τσολάκογλου". Ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, όμως,όπως και ο Κουβέλης με τη ΔΗΜΑΡ, θα εξαφανιστούν αμέσως από το πολιτικό προσκήνιο, αν χάσουν τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση και τα προνόμια που απορρέουν από το ότι παίρνουν και αυτοί μέρος στη λεηλασία του δημοσίου πλούτου. Πάνω απ'όλα αν χάσουν τη δυνατότητα να βολεύουν με παχυλές αμοιβές κομματικούς φίλους τους σε διάφορες δημόσιες θέσεις. Γι'αυτό και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να φύγουν από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
*Δημοσιεύθηκε στο "ΠΡΙΝ" την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012. 
Από iskra μονταζ Γρέκι

                            Η Γενοκτονία προχωράει 

             Σχεδιάζουν να μας θάψουν … ζωντανούς!

Με σχεδιο και προγραμμα προχωραει η γενοκτονια του λαου μας, ολα τα συμφωνημενα μετρα και η ελειψη κοινωνικης προνοιας οδηγουν μαθηματικα στον θανατο χιλιαδες ανθρωπους καθε ηλικιας.
Η Τρικυβερνηση ακαθεκτη θα νομοθετησει ακομα χειροτερα μετρα και δεν θα ειναι τα τελευταια.

Η κλοπη του ελαχιστου εισοδηματος των εργαζομενων και συνταξιουχων θα ολοκληρωθει με την καταργηση του αφορολογητου των 5000 ευρω και αυτο σημαινει οτι θα πληρωνουν φορο ακομα και...
οι συνταξιουχοι των 340 ευρω τον μηνα, η αντικατασταση των φαρμακων με γενοσημα θα βαλει ακομα ενα χερι βοηθειας στην μειωση του προσδοκιμου ζωης καθε ασθενη αφου συμφωνα με μελετες αυτα μειωνουν κατα 5-7 ετη την ζωη του.

Η αυξηση των οριων ηλικιας θα βοηθησει ωστε ακομα και οσοι κατορθωσουν να φτασουν να παρουν την πενιχρη ...και αν... συνταξη θα την παρουν απλα για να ζουν οσο ζησουν κατω απο το οριο της φτωχειας και να πεθανουν μεσα σε αυτην.

Η ανεργια θα ξεκαθαρισει το τοπιο μιας και πολλοι ηδη αυτοκτονουν μην εχοντας αλλη ελπιδα να περιμενουν, σημερα αυτοκτονησε ενας 34χρονος ανεργος ενω ενας 40χρονος πατερας δυο παιδιων πεθανε απο ανακοπη οταν του ανακοινωθηκε η απολυση του, προστιθενται και αυτοι στον μακρυ καταλογο οσων εχουν χασει την ζωη τους τα τελευταια χρονια απο τα αποτελεσματα της πολιτικης των διαχειριστων της κρισης.

Σαν να μην φτανουν ολα αυτα αυξησαν απο 3 σεντς σε ενα ευρω και περισσοτερο την κληση για ραντεβου σε γιατρο του εοπυυ, αυξανουν σε λιγο τα εισητηρια στα μμμ και φυσικα θα κανουν οτιδηποτε δυνατον ωστε να κλεψουν και το τελευταιο ευρω απο τις τσεπες οχι αυτων που τα εχουν αλλα απο αυτους που μπορουν να τα κλεψουν.

Η αυξηση της τιμης του πετρελαιου θερμανσης θα δωσει την χαριστικη βολη σε οσους δεν εχουν να το πληρωσουν και ελπιζω τουλαχιστον να μην εχουμε δεκαδες νεκρους γεροντες η παιδια απο την ελειψη της τον χειμωνα που μας ερχεται ειδικα σε περιοχες που η θερμοκρασια κατεβαινει σε επιπεδα σηβηριας.

Ολα αυτα για να σωθει το κρατος? Οχι.
Ολα αυτα γιατι το σχεδιο δεν ειναι να σωθει το κρατος,το σχεδιο ειναι να φτωχοποιησουν τον λαο,το σχεδιο ειναι να ξεπουλησουν την περιουσια του και να τον εχουν υποδουλο να εργαζεται η να πεθαινει με μισθους και συνταξεις πεινας.

Αυτη ειναι η σωτηρια που μας ετοιμαζουν οι προδοτες της χωρας,το θεμα ειναι οτι εμεις περιμενουμε ανεμελα να ερθει,υπομονετικα καθομαστε και περιμενουμε να αλλαξει κατι απο μονο του.

Δεν θα αλλαξει, οι εντολες τους ειναι σαφεις.
Τις νοιωθουμε καθε μερα που το μαχαιρι μπαινει στο κοκκαλο ...οχι αυτων που κατακλεψαν την χωρα αλλα το δικο μας.

Μεχρι ποτε θα αντεξουμε?

Από harrytsopanos μοντάζ Γρέκι

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος της κυβέρνησης η εγκαθίδρυση μιας νέας μνημονιακής Ελλάδας

Αναρτήθηκε από τον/την economikos 
20120918-164346.jpg“Δεν μπορεί να υπάρξει καμία «επιτυχής» κατάληξη στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα.
“Η κατάληξή της θα είναι νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται σε μια ήδη καθημαγμένη κοινωνία, με τους νέους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες να ασφυκτιούν από τη φορολογική λεηλασία, την ανεργία, τη φτώχεια, τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, της δημόσιας υγείας και παιδείας.
Στόχος τους δεν είναι η βιωσιμότητα του χρέους, αλλά η εγκαθίδρυση μιας νέας μνημονιακής Ελλάδας, όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων και η ίδια η δημοκρατία βρίσκονται στο στόχαστρο.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα αγωνιστούν για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής στην Ευρώπη, για τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής εξόδου από την κρίση με κοινωνική δικαιοσύνη, αναδιανομή του πλούτου, προστασία της εργασίας, του κοινωνικού κράτους και του περιβάλλοντος”, καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες



Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες.
Χρυσώνει το χάπι της λαϊκής οργής η δήλωση «συμπάθειας» της Γερμανίδας καγκελαρίου και δίνει το στίγμα όσων έρχονται…
«… Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες,
αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος
κι αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων,
η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών,
όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
Αριστοτέλους, Πολιτικά

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Δεν πείθουν τα κροκοδείλια δάκρυα του προσώπου που εκφράζει το στυγνό διευθυντήριο των διεθνών τοκογλύφων που λυμαίνονται τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου στο όνομα της δήθεν δημοσιονομικής πειθαρχίας, μιας κοινότητας πολλών ταχυτήτων και μιας πολιτικής.
Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ είχε το θράσος να μιλήσει στη Μπούντεσνταγκ για την Ελλάδα με προσποιητή κατανόηση.
«Ματώνει η καρδιά μου όταν βλέπω πως πολλοί άνθρωποι με μικρό εισόδημα πλήττονται και δεν μπορούν να κάνουν αλλοιώς. Κι ότι πολλοί πλούσιοι που έχουν ζήσει στην Ελλάδα μαζί με τα λεφτά τους έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και δεν συνεισφέρουν το μερίδιό τους για τη χώρα τους», δήλωσε επί λέξει. Πού να κρατήσουν τόσο δάκρυ τόσα χαρτομάντηλα…
Η αλήθεια βρίσκεται πίσω από τις ωραιοποιημένες λέξεις της κ. Μέρκελ. Τα αόρατα πρόσωπα που διαμορφώνουν τη Νέα Τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη και προσδοκούν ένα νέο παγκοσμιοποιημένο σκηνικό, προσαρμοσμένο σε μια άμορφη μάζα ψυχών δέσμια του μαζισμού, κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Ακόμα και μια δήλωση συμπάθειας, ως «Ψυχολογική Επιχείρηση» μέσω των ΜΜΕ μπορεί να αλλάξει τις τάσεις και την εικόνα της κοινής γνώμης. Είναι το χάπι που χρυσώνουν οι απρόσωποι υπηρέτες των ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους, το βαφτίζουν «πολιτική απόφαση» και το σερβίρουν όσο πιο απλά κι εύληπτα σε κοινωνίες που θέλουν να κονιορτοποιήσουν, μετατρέποντάς τις σε άμορφες μάζες.
Τι σχεδιάζει η τυραννία
Κι αυτό δεν είναι κάτι νέο. Αποτελεί πανάρχαια πρακτική δεσποτικών καθεστώτων που στηρίζουν την εξουσία τους στην καταδυνάστευση της κοινωνίας.
Όπως γράφει ο Αριστοτέλης στα «Πολιτικά»: «… Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πρωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος κι αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές».
Αυτό συμβαίνει συχνά στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας. Όποτε καλλιεργείται η ψευδαίσθηση της ευημερίας, ακολουθεί η κρίση, η πτώχευση, ο πόλεμος και η αιχμαλωσία της κοινωνίας από πολιτικές εξουσίες στερημένες από υπερηφάνεια και πυγμή.
Παραδείγματα υπάρχουν από τη μεταπολίτευση του 1862, όταν εκδιώχθηκε ο βασιλιάς Όθων Α’ για να εγκατασταθεί ο Γεώργιος Α’ και να ενταχθεί το νεοσυσταθέν κράτος-έθνος στη σφαίρα επιρροής μιας εκ των «προστατιδών Δυνάμεων». Όσο κι αν προσπάθησε ο Χαρίλαος Τρικούπης, ίσως ο μόνος σοβαρός εκσυγχρονιστής πρωθυπουργός της νεώτερης Ελλάδος, η έλλειψη σοβαρότητας από το πολιτικό σύστημα της εποχής και ο εγκλωβισμός στις βουλές ξένων πατρώνων θα οδηγούσε και τελικώς οδήγησε σε χρεωκοπία. Κι η χρεωκοπία δεν διαθέτει μόνο οικονομική υφή, αλλά είναι πολιτική, ηθική, κοινωνική και κυρίως θεσμική.
Ο αντιλαϊκός μονοδρόμος
Οι πραιτοριανοί του συστήματος μπορεί να μην έχουν μελετήσει τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη αλλά ακολουθούν πάντοτε τον ίδιο αντιλαϊκό μονόδρομο: Πολιτική αύξησης των φόρων, περιστολή των δαπανών και διαπραγματεύσεις για συμβιβασμούς. Κι αυτά δεν γίνονται για τον κοσμάκη αλλά για τους πλούσιους που θα γίνουν πλουσιότεροι, καθώς και για τις τράπεζες που θα τους εξυπηρετήσουν.
Παράδειγμα από την πρώτη χρεωκοπία της Ελλάδας: Από τις 14 Οκτωβρίου 1890 έως 18 Φεβρουαρίου 1892, η κυβέρνηση του Θεόδωρου Δηλιγιάννη θα εγκαταλείψει την θέση της για συμβιβασμό με τους ξένους δανειστές, θα υποστηρίξει «την εις το ακέραιον εκτέλεσιν των υποχρεώσεων του Έθνους» και θα ακολουθήσει ακόμη και πανομοιότυπες «δημοσιονομικές πρακτικές» μ’ αυτές του Χαριλάου Τρικούπη. Σας θυμίζει κάτι η συγκριμένη αναφορά; Τι λέει ο Αριστοτέλης ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά συνήθως ως φάρσα;
Δείτε και τη συνέχεια: Ο Δηλιγιάννης χρησιμοποίησε δάνεια για αλλότριους σκοπούς σε σχέση με τη σύναψή τους. Η οικονομική όμως κατάσταση επιδεινώθηκε γρήγορα καθώς η τιμή του συναλλάγματος σκαρφάλωσε στο ζενίθ.
Ο βασιλιάς Γεώργιος ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης μετά τη σφοδρή σύγκρουσή της με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και τα πλήγματα της ισχυρής ομάδας κεφαλαιοκρατών Συγγρού, Βλαστού και Γάλλων κεφαλαιούχων. Η τράπεζα και οι κεφαλαιούχο ήθελα να συσταθεί «Τράπεζας του Κράτους», κάτι σαν τα σημερινά ταμεία εγγυήσεων που συστάθηκαν στη χώρα από το 2009 και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης που στήθηκαν από τους «δανειστές». Σε πολιτικό επίπεδο, τόσο η τράπεζα, όσο και οι εκφραστές της οικονομικής νομενκλατούρας απαιτούσαν την ανάδειξη και την κυριαρχία μιας τρίτης πολιτικής δύναμης. Κι άλλη σύμπτωση;
Πορεία αναταραχών
Η χρεωκοπία του 1893 και η ντροπή από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 με ευθύνη του ντόπιου σαθρού πολιτικού συστήματος και των ξένων πατρώνων αποτελούν ένα παράδειγμα που δεν πρέπει να παραβλέπουμε διότι η σημερινή συγκυρία ταυτίζεται, ειδικά με τη στάση των ξένων που «ματώνει» η καρδιά τους.
Ο Αριστοτέλης γράφει ότι για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές το καθεστώς σχεδιάζει την επιβολή μεγάλων φόρων, την απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και την κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.
Η ιστορία διδάσκει ωστόσο ότι κοινωνία που μαστίζεται από φτώχεια και καταπίεση αντιδρά. Για παράδειγμα, η χρεωκοπία του 1893 και οι πληγές από τον εξευτελισμό του 1897 λειτούργησαν ως θρυαλλίδες κοινωνικών ανακατατάξεων. Τότε δρομολογήθηκαν ζυμώσεις, ενέργειες και δυναμικές που οδήγησαν σε γεγονότα όπως ήταν η δράση του Στρατιωτικού Συνδέσμου υπό τον αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Νικόλαο Ζορμπάπου οδήγησε στο Κίνημα του Γουδιού, το οποίο εξερράγη στις 15 Αυγούστου 1909. Υπήρξαν και πιο δυναμικές εξεγέρσεις όπως αυτή των αγροτών στο Κιλελέρ, στις 6 Μαρτίου 1910.
Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ιρλανδία
Τώρα, το «ευρωπαϊκό διευθυντήριο» προσπαθεί με δόλιους τρόπους να αλλάξει τα δεδομένα στην Ελλάδα, αλλά όχι μόνο σ’ αυτήν. Κοινή είναι η πορεία για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.
Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως υπάρχει μια διαφορά. Εκτός από τη μήτρα που γέννησε τον πολιτισμό, τη Δημοκρατία ή τον πατέρα της πολιτικής επιστήμης, τον Αριστοτέλη, είναι η μοναδική που έδειξε απείθαρχη και με αυτόνομη πορεία μετά το άλλο όνειδος της Μικρασιατικής Καταστροφής έως την εμπλοκή της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δείτε τι έκαναν οι άλλες χώρες: Η Ιταλία ήταν συνοδοιπόρος της Γερμανίας στους παρανοϊκής εμπνεύσεως ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για τη διαμόρφωση Νέας Τάξης με Άρειους πατρίκιους και υπόδουλους πληβείους. Στην Ισπανία του Φράνκο, ο εμφύλιος κρίθηκε από το καίριο κτύπημα της γερμανικής Λουφτβάφε εναντίον των αγωνιστών στην Γκουέρνικα και ακολουθήθηκε ο δρόμος της ουδετερότητος.Ουδέτερη στάση τήρησε και η Πορτογαλία ενώ η Ιρλανδία δεν προσεβλήθη από τους Ούννους του Γ’ Ράιχ.
Η Ελλάδα έχασε το 10% του πληθυσμού της, όταν η γιγαντιαία Σοβιετική Ένωση έχασε μόλις το 2,8%. Οι επίγονοι των εταίρων ρήμαξαν και λεηλάτησαν ό,τι βρέθηκε μπροστά τους για να πτωχεύσει το γένος των Ελλήνων και να μείνει υπόδουλο για μια ζωή. Η Κοκκινιά, το Δίστομο και η Καισαριανή πλημμύρισαν με αίμα αθώων για να έρχεται σήμερα η κ. Άνγκελα Μέρκελ και να ισχυρίζεται πως «ματώνει η καρδιά της».
Η Ελλάδα της ανόρθωσης
Η καρδιά των πατριωτών που έχουν απομείνει σ’ αυτή τη χώρα τι κάνει όταν διαβάζει στατιστικές του ΟΗΕ που λένε ότι η Γερμανία είχε υποστεί σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά της ζημιές από τον πόλεμο της τάξεως του 135% και η Ελλάδα της τάξεως του 170%. Η ηττημένη Γερμανία βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση από τη χώρα μας μόλις τελείωσε ο πόλεμος, ενώ πάλι οι «πραστάτιδες δυνάμεις» βρήκαν πεδίο να κάνουν τα δικά τους διχάζοντας τον λαό με έναν άδικο και παράλογο Εμφύλιο πόλεμο.
Κι όμως αυτή η πατρίδα στάθηκε στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις για να ξαναμπεί από το φθινόπωρο του 2008 στο τούνελ μιας κρίσης που θέλει να σβήσει τον Ελληνισμό, να υποδουλώσει τον ευρωπαϊκό Νότο και να μετατρέψει την πολιτική από τέχνη του εφικτού σε καταδίκη για το ανέφικτο.
Στο χέρι του λαού είναι να δείξει το δρόμο και να τον επιβάλλει στην πολιτική ηγεσία.
Ο πατέρας της πολιτικής επιστήμης, ο Αριστοτέλης μάς δίνει ένα μάθημα ακόμα. Λέει: «οι μη οργιζόμενοι εφ’ οις δει ηλίθιοι δοκούντες είναι», δηλαδή όσοι δεν οργίζονται γι’ αυτά που πρέπει μάλλον είναι ηλίθιοι.
Για σκεφτείτε το.

Την ίδια στιγμή που η δύση χαϊδεύει τους βαρβάρους, στην Συρία οι Χριστιανοί πήραν τα όπλα ενάντια στους τουρκους ισλαμοφασίστες.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 18, 2012
206385_412237992163594_2018508443_n.jpg
Οι Αρμένιοι λένε ότι όλους αυτούς τους στέλνουν οι Τούρκοι και δεν έχουν σκοπό να ζήσουν μια δεύτερη γενοκτονία
Οι Χριστιανοί στo Χαλέπι αποτελούν περίπου το 30% των 2.500.000 κατοίκων της πόλης. Είναι Ελληνορθόδοξοι, Έλληνες-Μελκίτες και περίπου 120.000 Αρμένιοι.
Μια παρένθεση… Ανακριβώς αναφέρεται στην Globalpost, Μαρωνίτες. Δεν υπάρχουν Μαρωνίτες στη Συρία, είναι Greek Melkites ή αλλιώς Greek Catholics.
Οι πρώτοι που ζήτησαν όπλα από το στρατό ήταν οι Αρμένιοι για να προστατεύσουν τις εκκλησίες και τις γειτονιές τους από τους ισλαμοφασίστες.
Ο στρατός τους προειδοποίησε ότι μπορεί να έχουν αντίποινα, θα τους εκδικηθούν. Παρόλα αυτά, οι Αρμένιοι κατάφεραν να διώξουν τους ισλαμοφασίστες από το…
τετράγωνο της Dzdejda που κατοικείται από χριστιανούς. Λένε ότι οι ίδιοι επιτέθηκαν στους “επαναστάτες” και “καθάρισαν” την περιοχή της Ferhat.
Στην Dailytelegraph δίνεται μια εντύπωση ότι πρόκειται για παραστρατιωτικούς που αριθμούν 150 άνδρες και λειτουργούν αυτόνομα. Ο στρατός αναφέρει ότι δεν πρόκειται για αυτόνομο σώμα, αλλά για 450 άνδρες που στελεχώνουν τα σημεία ελέγχου και τα οδοφράγματα μαζί με στρατιώτες.
Οι Αρμένιοι λένε ότι όλους αυτούς τους στέλνουν οι Τούρκοι και δεν έχουν σκοπό να ζήσουν μια δεύτερη γενοκτονία.
Μέχρι πρόσφατα οι “επαναστάτες” είχαν καταλάβει τις εκκλησίες και είχαν στήσει οδοφράγματα.
Ο ιερέας Hovhannes, πρόσφατα από τη Βηρυτό δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων. Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν τους κατοίκους από τις ταράτσες. Είδε τους “επαναστάτες” να ληστεύουν μια επιχείρηση υφασμάτων και να κλέβουν το εμπόρευμα. Δήλωσε ότι “Αυτούς που λένε “επαναστάτες” δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ληστές”.
Στην Globalpost, ο Abu George, που έχει κατάστημα δηλώνει “Δεν πρόκειται για λαϊκή επανάσταση οι ένοπλοι του Free Syrian Army δεν είναι παρά φανατικοί Σουνίτες που θέλουν να εγκαθιδρύσουν ισλαμικό κράτος”. Φοβάται ότι θα έχουν την τύχη των χριστιανών του Ιράκ, που μετά την εισβολή των Αμερικανών εγκατέλειψαν το Ιράκ 700.000 χριστιανοί.
Πρόσφατα στην πόλη Qseir, μια πόλη 60.000 κατοίκων στην περιφέρεια της Homs, δέκα χιλιάδες χριστιανοί που ζούσαν στην πόλη την εγκατέλειψαν υπό τις απειλές των ισλαμοφασιστών.

Την ίδια στιγμή που η δύση χαϊδεύει τους βαρβάρους, στην Συρία οι Χριστιανοί πήραν τα όπλα ενάντια στους τουρκους ισλαμοφασίστες.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 18, 2012
206385_412237992163594_2018508443_n.jpg
Οι Αρμένιοι λένε ότι όλους αυτούς τους στέλνουν οι Τούρκοι και δεν έχουν σκοπό να ζήσουν μια δεύτερη γενοκτονία
Οι Χριστιανοί στo Χαλέπι αποτελούν περίπου το 30% των 2.500.000 κατοίκων της πόλης. Είναι Ελληνορθόδοξοι, Έλληνες-Μελκίτες και περίπου 120.000 Αρμένιοι.
Μια παρένθεση… Ανακριβώς αναφέρεται στην Globalpost, Μαρωνίτες. Δεν υπάρχουν Μαρωνίτες στη Συρία, είναι Greek Melkites ή αλλιώς Greek Catholics.
Οι πρώτοι που ζήτησαν όπλα από το στρατό ήταν οι Αρμένιοι για να προστατεύσουν τις εκκλησίες και τις γειτονιές τους από τους ισλαμοφασίστες.
Ο στρατός τους προειδοποίησε ότι μπορεί να έχουν αντίποινα, θα τους εκδικηθούν. Παρόλα αυτά, οι Αρμένιοι κατάφεραν να διώξουν τους ισλαμοφασίστες από το…
τετράγωνο της Dzdejda που κατοικείται από χριστιανούς. Λένε ότι οι ίδιοι επιτέθηκαν στους “επαναστάτες” και “καθάρισαν” την περιοχή της Ferhat.
Στην Dailytelegraph δίνεται μια εντύπωση ότι πρόκειται για παραστρατιωτικούς που αριθμούν 150 άνδρες και λειτουργούν αυτόνομα. Ο στρατός αναφέρει ότι δεν πρόκειται για αυτόνομο σώμα, αλλά για 450 άνδρες που στελεχώνουν τα σημεία ελέγχου και τα οδοφράγματα μαζί με στρατιώτες.
Οι Αρμένιοι λένε ότι όλους αυτούς τους στέλνουν οι Τούρκοι και δεν έχουν σκοπό να ζήσουν μια δεύτερη γενοκτονία.
Μέχρι πρόσφατα οι “επαναστάτες” είχαν καταλάβει τις εκκλησίες και είχαν στήσει οδοφράγματα.
Ο ιερέας Hovhannes, πρόσφατα από τη Βηρυτό δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων. Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν τους κατοίκους από τις ταράτσες. Είδε τους “επαναστάτες” να ληστεύουν μια επιχείρηση υφασμάτων και να κλέβουν το εμπόρευμα. Δήλωσε ότι “Αυτούς που λένε “επαναστάτες” δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ληστές”.
Στην Globalpost, ο Abu George, που έχει κατάστημα δηλώνει “Δεν πρόκειται για λαϊκή επανάσταση οι ένοπλοι του Free Syrian Army δεν είναι παρά φανατικοί Σουνίτες που θέλουν να εγκαθιδρύσουν ισλαμικό κράτος”. Φοβάται ότι θα έχουν την τύχη των χριστιανών του Ιράκ, που μετά την εισβολή των Αμερικανών εγκατέλειψαν το Ιράκ 700.000 χριστιανοί.
Πρόσφατα στην πόλη Qseir, μια πόλη 60.000 κατοίκων στην περιφέρεια της Homs, δέκα χιλιάδες χριστιανοί που ζούσαν στην πόλη την εγκατέλειψαν υπό τις απειλές των ισλαμοφασιστών.

Φεύγω. Πάω να ζήσω σε μια δικτατορία. Του Αλέξη Πολίτη

Φεύγω. Πάω να ζήσω σε μια δικτατορία. Του Αλέξη Πολίτη
Για τη συντέλεια του κόσμου έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά στο πέρας των αιώνων. Μια πιθανότητα είναι, μια ανασφάλεια, μια περιέργεια ή αν θέλετε ένας εσωτερικός πεσιμιστικός συμβιβασμός με το πεπρωμένο του πλανήτη. Ο καθένας επιλέγει μια ιδιαίτερη σημειολογία, εμπιστεύεται μιαν ενδεχόμενη 6η αίσθηση, τα βάζει κάτω, τα ζυγιάζει και κάνει τις προβλέψεις του παίρνοντας πάντα το ρίσκο του κουβά ή της θριαμβευτικής μακάβριας επιβεβαίωσης.

Οι Μάγιας, για παράδειγμα, στο ημερολόγιό τους προεξοφλούν το τέλος του κόσμου για τις 21.12.12, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι λίγο νωρίτερα, για τις 11.11.11. Καρκινικές ημερομηνίες που αν τις γυρίσεις ανάποδα πάλι οι ίδιες βγαίνουν, κάτι που για αυτούς σημαίνει το καθολικό game over. Ο Νοστράδαμος, από την άλλη, όρκο έπαιρνε ότι η παγκόσμια κηδεία θα συμβεί το 1999, που αν το γυρίσεις ανάποδα σου βγάζει το διαβολικό 666 του Βελζεβούλ, και μετά αντίο ζωή. 

Δυστυχώς, για τον χρεοκοπημένο και εξαθλιωμένο Έλληνα το τέλος του κόσμου δε συζητιέται σαν εικασία ή πολύ περισσότερο σαν μελλοντικό στατιστικό ενδεχόμενο, αλλά σαν κάτι που έχει ήδη συμβεί και έχει καταχωρηθεί στα κιτάπια των ιστορικών του μέλλοντος.

Ήταν τότε που εκείνος ο χαζοχαρουμενοκουτοπόνηρος λωποδυτάκος μας ανακοίνωνε με φόντο τις ψαρόβαρκες του Καστελόριζου την άνευ όρων υποταγή μας στις δάνειες δυνάμεις και τα αιμοδιψή Μνημόνια τους. Εκείνος ντε που έταζε αναίσχυντα στον κοσμάκη λεφτά και μεγαλεία που υπάρχουν. Εκείνος που, παράλληλα, μίλαγε με το ΔΝΤ και τους άπληστους πρώην παντοδύναμους εκπροσώπους του, βιαστές καμαριέρων και λαών, καταστρώνοντας υποχθόνια την εθνική τελειωτική μας θώπευση.

Με το ελληνικό τέλος του κόσμου, λέγε με Μνημόνιο, αν γυρίσεις ανάποδα 10 εκατομμύρια ταλαιπωρημένες ψυχές δεν θα πέσει στο έδαφος ευρώ τσακιστό και ΚΥΡΙΩΣ ούτε ψήγμα αξιοπρέπειας.

Και για να προλάβω τους τιμητές της Τρόικας, το πρόβλημα με το ελληνικό default δεν είναι τόσο το έλλειμμα χρημάτων, το «αποχαιρέτα τα ευρώπουλα που χάνεις». Πλούσιοι εξάλλου δεν ήμασταν ποτέ, όπως έλεγε και η συχωρεμένη η γιαγιά μου. Άλλο μας καίει και μας οδήγησε μαζικά και σωρηδόν στα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να ανανεώσουμε τα διαβατήριά μας.

Το έλλειμμα αξιοπρέπειας είναι, που όπως λέει και η διαφήμιση της Mastercard ούτε αγοράζεται ούτε πουλιέται σε κανένα χρηματιστήριο ψυχών του γαλαξία. Αξία ανεκτίμητη.

Βασικοί υπεύθυνοι για όλο αυτό το μπάχαλο το γνωστό παρεάκι των συγκατοίκων και οι πέριξ αυτών παρατρεχάμενοι. Οι οποίοι έχρισαν έντεχνα το σκλαβοπαζαροειδές μνημονιακό μόρφωμα σε εισιτήριο διαρκείας για τας προηγμένας Ευρώπας και την παραμονή σε αυτές με κάθε κόστος, αναθεματίζοντας οποιαδήποτε άλλη πολιτική φιλοσοφία, ενοχοποιώντας συνειδήσεις, ευνουχίζοντας ΣΥΡΙΖΑ το όποιο πέος αντίδρασης μας είχε απομείνει.
Θα μου πείτε, «γιατί ρε γιατρέ μας τα λες όλα τούτα; Γνωστά είναι τα περσότερα, άσε που ισοπεδώνεις ή αμφισβητείς τον ίδιο το θεσμό της ελληνικής Δημοκρατίας, με τα όποια προβλήματα αυτή αντιμετωπίζει εσχάτως…».

Και απαντώ:

→ Σε ποια Δημοκρατία, τις αποφάσεις λαμβάνουν οι ξένοι σταυροφόροι κατακτητές, έχοντας διορίσει υπάκουους εγχώριους υπαλληλίσκους αλά Αρτέμης Μάτσας, ως πειθήνια όργανα πιστής εφαρμογής των εντολών τους;

→ Σε ποια δημοκρατία «νομιμοποιήθηκε» η απλήρωτη εργασία και έγινε θεσμός «η καλύβα του μπαρμπα – Θωμά»; 

→ Για ποια Δημοκρατία μπορώ να μιλώ, όταν εκατοντάδες (και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα) συνάνθρωποι επέλεξαν το δρόμο της αυτοχειρίας που οι τροϊκανοί λάγνα μας ασφαλτόστρωσαν; Υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από την αυτοκτονία;

→ Σε ποια ελληνική Δημοκρατία να πιστέψω, όταν από επίσημα χείλη ανακοινώνεται η ενοικίαση των νησιών μας και γιατί όχι η εκχώρησή τους για τριάκοντα αργύρια στους Γερμανούς κατακτητές;

→ Σε ποια γ@μημένη Δημοκρατία οι πολίτες ντρέπονται να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους αδυνατώντας να τους παράσχουν τα αυτονόητα;

→ Σε ποια δυτική Δημοκρατία ένας άυπνος επί 72 ώρες γιατρός, κατά τ’ άλλα μέλος της ελιτίστικης διεφθαρμένης ματσωμένης μασονίας, σκέφτεται να κατέβει σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του να πληρώνεται, να ζει ως άνθρωπος και όχι ως ραμολιμέντο του συστήματος.

→ Ποια Δημοκρατία ποινικοποίησε την τεκνοποίηση, την ιδιοκτησία και τις σπουδές;

→ Σε ποια Δημοκρατία, διάολε, ισχύει μέχρι κεραίας η ακόλουθη ιεραρχία; 
Τηλέφωνα Έκτακτης Ανάγκης:

- Άμεση δράση 100
- ΕΚΑΒ 166
- Πυροσβεστική 199
- Χρυσή Αυγή 215 530 3112…………

Θα τα βροντήξω όλα κάτω και θα φύγω. Θα πάω να ζήσω σε μια δικτατορία όπου και πάλι θα εκτελώ αδιαμαρτύρητα διαταγές. Τουλάχιστον εκεί έχουν την ευθιξία να μη δημιουργούν φιλελεύθερες ψευδαισθήσεις και τα άντερα να μη σπαταλούν χρόνο και χρήμα, κάνοντας κάθε τρεις και λίγο ανούσιες εκλογές…

ΠΗΓΗ


Πηγή: Φεύγω. Πάω να ζήσω σε μια δικτατορία. Του Αλέξη Πολίτη - RAMNOUSIA 

«Σφαγή» 8 δισ. σε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα θέλει η τρόικα! Προτιμά τα “σίγουρα”…

Σε ημερήσιο σίριαλ μετατρέπεται πλέον το κλείσιμο του πακέτου των μέτρων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα. Οικονομικό επιτελείο και δανειστές θα συναντώνται καθημερινά σε μια προσπάθεια να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του πακέτου και ο φάκελος να πάει για τελική έγκριση στους πολιτικούς αρχηγούς που αναμένεται να συναντηθούν Τετάρτη ή Πέμπτη.

Στην συνάντηση της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών υπήρξε πλήρης ανατροπή του σκηνικού. Οι δανειστές επέμειναν σε σκληρή γραμμή σε ό,τι αφορά μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Η πίεση που ασκήθηκε στο οικονομικό επιτελείο ήταν μεγάλη.

Οι δανειστές ούτε λίγο, ούτε πολύ βρέθηκαν να ζητούν οι εξοικονομήσεις από το κομμάτι των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων να φτάσουν τα 7 – 8 δισ. ευρώ! Πρακτικά, ζητούν το πακέτο να κλείσει κατά τα 2/3 από τα… σίγουρα που δεν είναι άλλα από τις μειώσεις στις αποδοχές με τις προφανείς συνέπειες για την οικονομία και την ύφεση.

Εξέλιξη που δημιουργεί νέα δεδομένα και για τους πολιτικούς αρχηγούς που έχουν καταθέσει σοβαρές επιφυλάξεις σε μια σειρά από μέτρα που χαρακτηρίζουν «σκληρά» και «οριζόντια».
Σημειώνεται ότι η πρόταση που είχε καταλήξει το υπουργείο προέβλεπε μετά βίας περικοπές 6 δισ. ευρώ στα συγκεκριμένα κονδύλια. Κάτι που μεταφράζεται, αν περάσει η γραμμή της τρόικα, σε πολύ μεγαλύτερες περικοπές για δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Παράλληλα, οι δανειστές ζητούν επιπλέον «καπέλο» 2 δισ. ευρώ από την είσπραξη επιπρόσθετων φόρων. Μάλιστα είναι κάθετοι όταν απαιτούν «μετρήσιμα αποτελέσματα» και στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση, επεξεργάζεται σενάρια για άρση του αφορολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες, εξίσωση φόρου σε όλες τις επιχειρήσεις και αλλαγή της κλίμακας φορολόγησης.

«Το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό» διαμηνύουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου. «Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την Δευτέρα ή την Τρίτη». Στόχος είναι το πακέτο να κλείσει έως την Κυριακή προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος να ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικα και η χώρα να προλάβει τις κρίσιμες ημερομηνίες του eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και της συνόδου κορυφής που ακολουθεί. «Ο χρόνος τελείωσε, πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις», λέγεται χαρακτηριστικά.
Στην παρούσα φάση τουλάχιστον οι απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, τις οποίες έθεσαν ως «κόκκινη γραμμή» οι κυβερνητικοί εταίροι φαίνεται πως έχουν φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων. Δεν συμβαίνει το ίδιο με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης τα οποία οδεύουν προς τα 66 ή 67 έτη με το όφελος για τον προϋπολογισμό να υπολογίζεται σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ για κάθε χρόνο.

Ερωτηθείς χθες για το θέμα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ο Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου αρνήθηκε να τοποθετηθεί απαντώντας λακωνικά «θα το δούμε».

Παρέμεινε χθες το «χάσμα»
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη των επικεφαλής των τριών δανειστών με το οικονομικό επιτελείο αποφασίστηκε ότι οι συσκέψεις θα επαναλαμβάνονται σε καθημερινή βάση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών, ώστε να ολοκληρωθεί το πακέτο μέτρων.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η “τρύπα” παραμένει στα 4 δισ. ευρώ με τις μεγαλύτερες ενστάσεις από την πλευρά της τρόικας να αφορούν τις προβλέψεις εξοικονομήσεων από τους τομείς υγείας και άμυνας καθώς και τις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου, από τις οποίες προβλέπεται εξοικονόμηση 750 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ


Πηγή: «Σφαγή» 8 δισ. σε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα θέλει η τρόικα! Προτιμά τα “σίγουρα”… - RAMNOUSIA 

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζονται να πωλήσουν την ΕΥΔΑΠ έως και 20 φορές κάτω από την αξία της

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζονται να πωλήσουν την ΕΥΔΑΠ έως και 20 φορές κάτω από την αξία της

Ενώ πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες και οι ενδείξεις ότι η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζονται να πουλήσουν την ΕΥΔΑΠ σε τιμή γύρω στα σημερινά εξευτελιστικά επίπεδα της χρηματιστηριακής αποτίμησής της (200.000.000- 250.000.000 ευρώ), από απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή προκύπτει ότι μόνο τα έργα των βιολογικών καθαρισμών της Ψυττάλειας και του Θριασίου πεδίου (έργο που μόλις ολοκληρώθηκε), έχουν στοιχίσει πολύ περισσότερο και μάλιστα σε τιμές ευρώ που ανάγονται στη δεκαετία του 90!!

Αυτά προκύπτουν, από την απάντηση του Επιτρόπου για την Περιφερειακή πολιτική κ. Hahn, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής είχε καταθέσει ερώτηση στην Επιτροπή ζητώντας να πληροφορηθεί σχετικά με την καθυστέρηση παραλαβής του έργου Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ.) του Θριασίου Πεδίου το οποίο βρισκόταν σε φάση ολοκλήρωσης από το 2010, αλλά και το κόστος κατασκευής των έργων βιολογικών καθαρισμών που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ΚΕΛ Ψυττάλειας και Θριασίου).

Από την απάντηση του κ. Hahn προκύπτει ότι το κόστος κατασκευής των δύο έργων ανέρχεται στο ποσό των 320.000.000 ευρώ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα έργα ξεκίνησαν την δεκαετία του 90.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΕΥΔΑΠ προμηθεύει νερό σε περίπου 4.500.000.000 κατοίκους της Αττικής, έχει 2.000.000.000 συνδέσεις, έχει περίπου 10.000 χιλιόμετρα δικτύου ύδρευσης και τεράστιες εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, με ικανότητα επεξεργασίας 1.7000.000 κ.μ. νερού την ημέρα. Επιπλέον, για τη διαχείριση λυμάτων, η ΕΥΔΑΠ εξυπηρετεί 3.500.000 κατοίκους, διαθέτει 5.800 χιλιόμετρα δικτύου αποχέτευσης και τρεις τεράστιες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, έχει δε εξασφαλιστεί η επέκταση του δικτύου της ΕΥΔΑΠ στην ανατολική Αττική. Η αξία όλων αυτών υπολογίζεται σε περίπου 6,5 δις ευρώ! Η ΕΥΔΑΠ είναι μια εταιρία που όχι μόνο έχει κέρδη, αλλά το Δημόσιο και οι Δήμοι, της χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς και άλλου είδους συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην εταιρία.

Η απάντηση του Επιτρόπου που δείχνει ότι και μόνο το κόστος των βιολογικών καθαρισμών που κατέχει σήμερα η εταιρία, είναι μεγαλύτερο από την τιμή που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν όλη την ΕΥΔΑΠ, δηλαδή όχι μόνο πωλούν το δικαίωμά μας στο νερό, την πηγή της ζωής, αλλά ετοιμάζονται να το ξεπουλήσουν χωρίς κανένα λόγο και όφελος!! Γνωρίζουμε ότι όπου στον κόσμο έγινε ιδιωτικοποίηση σε εταιρείες ύδρευσης, υπήρξε αύξηση των τιμολογίων, δεν βελτιώθηκε η ποιότητα των νερών, υπήρξαν οικονομικά σκάνδαλα, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, τα φαινόμενα αυτά οδήγησαν σε αρκετές περιπτώσεις σε επανακρατικοποιήσεις. Είναι απόλυτη ανάγκη ο λαός να αποτρέψει την πώληση της ΕΥΔΑΠ».

Εξάλλου ο Ν. Χουντής, με νέα ερώτησή του προς την Κομισιόν επιχειρεί να πληροφορηθεί το ύψος των χρεών του κράτους προς την εταιρία και ζητά την εφαρμογή της οδηγίας 2000/35 και της αναδιατυπωμένης οδηγίας 2011/7 για την «καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές».


Ακολουθούν η ερώτηση και η απάντηση του Επιτρόπου

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-007143/2012 προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
Nikolaos Chountis (GUE/NGL)


Θέμα: Κόστος συγχρηματοδοτούμενων έργων ΚΕΛ Ψυττάλειας και ΚΕΛ Θριασίου πεδίου
Με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ, έχει κατασκευαστεί σταδιακά και σε τρεις κυρίως φάσεις το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) της Ψυττάλειας, που επεξεργάζεται τα λύματα της Αττικής. Το έργο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα του είδους. Λειτουργεί από το 1994 και κατασκευάσθηκε σταδιακά σε τρεις κυρίως φάσεις, που περιλάμβαναν την Α΄ Φάση έργων (1994), την Β΄ Φάση έργων (2004) και την Γ΄ Φάση έργων με την κατασκευή της μονάδας θερμικής ξήρανσης ιλύος (2007).

Στα πλαίσια του ΚΕΛ Ψυττάλειας, κατασκευάστηκαν και οι εξής μονάδες: μονάδα προεπεξεργασίας λυμάτων στη νήσο Σαλαμίνα (2002), δύο μονάδες συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας (ΣΗΘΕ) με καύση βιοαερίου (2001 και 2009) και μία μονάδα ΣΗΘΕ με καύση φυσικού αερίου (2009).

Επίσης έχει κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων του Θριασίου Πεδίου, το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης από το 2010 αλλά δεν έχει ακόμα παραδοθεί.

Ερωτάται η Επιτροπή: πόσο στοίχισε το καθένα από τα παραπάνω έργα (ΚΕΛ Ψυττάλειας και ΚΕΛ Θριασίου Πεδίου); Ποιο το ποσό που δόθηκε για το καθένα από πόρους της ΕΕ και ποιο από εθνικούς ή άλλους πόρους;

Απάντηση του κ. Hahn, εξονόματος της Επιτροπής
(31.8.2012)



Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυτάλλειας (ΚΕΛΨ) χρηματοδοτήθηκε σε τρεις φάσεις:

Φάση I: το κόστος κατασκευής του ΚΕΛΨ ανήλθε σε 80 εκατομμύρια δραχμές (τιμές 1994) και το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το προσωρινό χρηματοδοτικό μέσο συνοχής.

Φάση II: για το έργο του Ταμείου Συνοχής «Ψυτάλλεια ΚΕΛΨ-φάση Β» εγκρίθηκε προϋπολογισμός ύψους 171 εκατ. ευρώ και η συμμετοχή του Ταμείου Συνοχής ήταν 135 εκατ. ευρώ.

Φάση III: για το έργο του Ταμείου Συνοχής «Μονάδα ξήρανσης ιλύος Ψυταλλείας», η Επιτροπή ενέκρινε προϋπολογισμό ύψους 39 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματοδοτική συνδρομή του Ταμείου Συνοχής ανήλθε στα 29 εκατ. ευρώ.

Το έργο στο Θριάσιο Πεδίο εγκρίθηκε σε δύο φάσεις:

Η πρώτη αφορούσε την κατασκευή ενός σταθμού καθαρισμού λυμάτων και το κύριο αποχετευτικό δίκτυο. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανήλθε στα 55 εκατ. ευρώ, ενώ η συνδρομή του Ταμείου Συνοχής ήταν 25 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη φάση αφορούσε την κατασκευή του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανήλθε σε 53 εκατ. ευρώ, ενώ η συνδρομή του Ταμείου Συνοχής ανήλθε στα 40 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες για τα δύο έργα ήταν επιλέξιμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011 και τα έγγραφα που αφορούν το κλείσιμο της παρέμβασης αναμένεται να υποβληθούν στην Επιτροπή έως το τέλος του Ιουνίου 2013.



πηγή


Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζονται να πωλήσουν την ΕΥΔΑΠ έως και 20 φορές κάτω από την αξία της - RAMNOUSIA 

ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ. YΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ -ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ;


 Η "Ομάδα Νέων Εφοριακών" καταγγέλλει:

Οποιαδήποτε κυβέρνηση πάρει στα χέρια της το Υπουργείο Οικονομικών, δεν μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο Δημόσιο Ταμείο της χώρας, ούτε στις Διευθύνσεις αυτές (του υπουργείου) που διαχειρίζονται τα ταμειακά αποθέματα

Γιατί αυτό;

Γιατί  βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, ανάμεσα στις προηγούμενες δοσιλογικές κυβερνήσεις και τους πιστωτές μας,  οι οποίες θεωρούνται διεθνείς δεσμεύσεις κατά τους Ευρωπαίους και τους εγχώριους μνημονιακούς, η Ελλάδα δεσμεύεται και νομικά,  να δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους.
Το σύνολο δηλαδή των εσόδων και των ρευστών διαθέσιμων του Ελληνικού κράτους, βρίσκεται δεσμευμένο στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργήσει και ελέγχει η τρόϊκα με μοναδικό και προφανή σκοπό, να εξασφαλιστεί πρωτίστως η αποπληρωμή του χρέους, και ότι περισέψει και αν περισέψει να χρησιμοποιηθεί για τις υπόλοιπες δαπάνες του κράτους, βλέπε μισθούς συντάξεις, υγεία  πρόνοια κτλ. 
 Ο ειδικός αυτός λογαριασμός βρίσκεται στην ιδιωτική " Τράπεζα της Ελλαδος". 
Οι ΑΚΥΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ συμφωνίες - διεθνείς δεσμεύσεις, δεν  επιτρέπουν την πρόσβαση, ούτε βέβαια την αυτοτελή διαχείριση  των στοιχείων και των ταμειακών αποθεμάτων από την πλευρά του ελληνικού κράτους, και του κατ’έυφημισμόν ελληνικού ΥΠ.ΟΙΚ.
Με άλλα λόγια, η ειδική Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών που διαχειρίζεται το Δημόσιο Ταμείο, είναι στα χέρια της τρόϊκας.
 Για να εξασφαλιστούν όλα αυτά, η τρόϊκα εγκατέστησε 3 ξένες επιτροπές στην χώρα, οι οποίες ελέγχουν, επεμβαίνουν και αποφασίζουν απαράβατα την δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας.

Η γνωστή  Task Force, υπό τον κ.Ράϊχενμπαχ.
    Η επιτροπή  έχει εγκατασταθεί στην ιδιωτική ΤτΕ υπό τον κ. Μπομπ Τράα και ελέγχει τον ειδικό αυτό λογαριασμό.
    Η επιτροπή Μόνιμης Παρακολούθησης του Προϋπολογισμού  εγκαταστάθηκε στο ΥΠ.ΟΙΚ. και πήρε στα χέρια της, τις Ειδικές Διευθύνσεις Διαχείρισης των ταμειακών διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου.
Σημειωτέον, ότι σε αυτή την επιτροπή δεν απασχολείται κανένας Ελληνας δημόσιος κρατικός υπάλληλος. Είναι αποκλειστικά στον έλεγχο και στα χέρια της Κομισιόν.
Το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του ελληνικού λαού, δεν έχει τέλος. Οι σύγχρονοι δοσίλογοι και το πολιτικό προσωπικό, μαζί με τους τοκογλύφους ντόπιους και ξένους, έχουν δέσει την χώρα και τον λαό της χειροπόδαρα για να εξασφαλίσουν την ...ανεξέλεγκτη κερδοφορία τους, να εκποιήσουν οτι πολύτιμο διαθέτει αυτός ο τόπος, προς ίδιον όφελος και παράλληλα να εξαθλιώσουν το ανθρώπινο δυναμικό του.



Στην Ελλάδα πλάθεται η μαγιά για το παγκόσμιο μέλλον



Όσο κι άν μάς κτυπάτε τόσο μάς αφυπνίζετε, σέ λίγο θά ξυπνήσει ο γίγαντας μέσα μας. Ακούτε Τρoϊκανοί και νεοεποχίτες ; ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ !!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!

 ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ! 

ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ!

 ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ (ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ) ! 

 ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΑΚΥΡΗ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ! 

ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ-ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΝΤ!

 ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

 ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ!! 

ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!! 

ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

 ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ - ΤΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΗΤΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!!! 
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ!!