Mια Τόσο Προφανής Ανοησία


«Ο κόσμος είναι πλημμυρισμένος από την οργή των ανόητων», έλεγε ο Μπερνανός, πράγμα χρήσιμο σε καιρούς όπου θάλλει η επαναστατικότητα, η αδικία, η αγανάκτηση, αυτή, τέλος πάντων, η αίσθηση όπου σε πνίγει (ενίοτε και κυριολεκτικώς) το δίκιο.
Και είναι χρήσιμη αυτή η οργή γιατί ως είθισται τις περισσότερες φορές παίρνει διαζύγιο από την κοινή λογική ή για να είμαστε πιο
δίκαιοι, αρνείται, μέσα στην τόση αδρεναλίνη του θυμικού της, να ρίξει τον προβολέα στα χονδροειδώς προφανή και τα χώνει μέσα σ’ ένα γενικό λάκκο απαξίωσης.

Άρθρα, αναλύσεις, σχεδιαγράμματα και δοκίμια σωρός για την οικονομική κρίση από το 2008 κι εντεύθεν· κόντρες μεταξύ κεϋνσιανών και μαρξιστών οικονομολόγων· ευρωπαϊκές πολιτικές συγκράτησης απέναντι σε αμερικανικές ενέσεις ενίσχυσης· και πάνω απ’ όλα αριθμοί, συμφωνίες, μνημόνια, συμβάσεις, πρωτόκολλα και κρίσιμες συσκέψεις κορυφής.

Κάπου εκεί ανάμεσα, μερικές φωνές ενοχικής συνείδησης διαλαλούν πως οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, μόνο και μόνο για να χαϊδέψουν ένα αυτονόητο αίσθημα, σαν αυτούς που γράφουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης «ήρθε πάλι το καλοκαιράκι» και «τι μελαγχολικές οι μέρες του Σεπτέμβρη». Και στο τέλος στόχοι.

Στόχοι είπατε; Αλήθεια ποιοι είναι οι στόχοι αν κάποιος μας πείσει ότι αυτό το τούνελ έχει όντως κάποια έξοδο κι επιπροσθέτως μας βεβαιώσει ότι κανείς δεν έχει φράξει την είσοδο (ή δεν έχει φραχτεί από τα αδρανή μας υλικά); Ο ένας στόχος, ο διακηρυγμένος από δανειστές, εταίρους και κυβέρνηση, είναι να καταφέρουμε να κάνουμε βιώσιμο το χρέος, να καταναλώνουμε όσα παράγουμε μόνο και να εξορθολογήσουμε, να μεταρρυθμίσουμε, ν’ αλλάξουμε ένα κράτος που δεν ξέρει από τέτοια, έτσι πελατειακά εξαρχής που έχει δημιουργηθεί.

Ο άλλος στόχος, ανομολόγητος αυτός, είναι να σταθεί στα πόδια του ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα – φούσκα που με δευτερογενείς αγορές, ασφάλιστρα κινδύνου κι εξαγορές χρεών τζογάρει πολλές φορές παραπάνω απ’ ό,τι πραγματικά υπάρχει.

Και υπάρχει κι ένας τρίτος στόχος, κάπως αδιαμόρφωτος αυτός, που έχει ως συστατικά του στοιχεία τη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού περιβάλλοντος – το τι, πώς και προς τα πού είναι στο βλέποντας και κάνοντας προς στιγμήν.

Παρατηρείτε κάτι σ’ αυτούς τους στόχους; Προφανώς και δεν είναι στόχοι μιας ριζικής αναγέννησης, σύμφωνοι, αλλά μήπως δεν είναι ολοφάνερο πως μοιάζουν με ρόγχους και επιθανάτιες αγωνίες ενός κόσμου κι ενός συστήματος που φεύγει; Όχι, για να σας προλάβουμε, κανείς δεν έχει ιδέα για το τι μπορεί να έρθει κι ακριβώς αυτό είναι και το επιχείρημα της αντίστασης του παλιού κόσμου.

Προτάσεις για το μέλλον έχετε; Όχι; Τότε αυτό το κενοτάφιο του σήμερα είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε.

Και μετά αρχίζει το ευρώ ή δραχμή, πολιτισμός ή βαρβαρότητα, Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός, κιθαρίστας ή ντράμερ. Μ’ ένα διαζευκτικό όλος μας ο βίος…

Κι όμως, τα όπλα βρίσκονται πεσμένα στα πόδια μας και κανείς δεν κάνει τον κόπο να τα σηκώσει – ο φόβος της ελευθερίας; Κανείς δε λέει να γκρεμιστεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά γιατί να μην απαιτηθεί κάτι σαν διαφάνεια; Η BlackRock εδώ και τόσο καιρό αξιολόγησε τις ελληνικές τράπεζες.

Είδε κανείς να δημοσιεύεται κάποιο από τα πορίσματά της: Δόθηκαν τεράστια ποσά για ενίσχυση και ανακεφαλαιοποίηση κι εγκρίνονται όλο και περισσότερα.

Είδε κανείς μια έκθεση με αναλυτικές καταστάσεις των αιτιών των ελλειμμάτων, την κατεύθυνση των ποσών και τις στρατηγικές ανάπτυξης; Γίνονται εξαγορές, συγχωνεύσεις και συμφωνίες. Είδε κανείς τους αναλυτικούς όρους και τα ακριβή χαρτοφυλάκια;

Ένα ολόκληρο ελληνικό τραπεζικό σύστημα (που μπορεί να ρίξει στο καναβάτσο με τις δυσμορφίες του μια χώρα, όπως έγινε με την Κύπρο) σουλατσάρει στις πολιτικές λεωφόρους άκαμπτο, χαώδες κι ερμητικά κλειστό.

Τόσο κλειστό που χρειάζεται να έρθει ένας ρεπόρτερ του Ρόιτερς για να επισημάνει τα σκοτεινά σημεία μια τράπεζας (Πειραιώς) και μιας οικογένειας (Σάλλας), την ώρα που τα ελληνικά ΜΜΕ και οι λεβέντες ιδιοκτήτες της ενημέρωσης που έχουν πέσει σαν ακρίδες στο σώμα της κάποτε δημοσιογραφίας να σφυρίζουν κλέφτικα.

Δαγκώνεις χέρι που σε ταΐζει;

Για να επιστρέψουμε στη φράση της αρχής: καλό θα είναι να μετατρέψουμε την οργή των ανόητων σε απαίτηση γνώσης. Γιατί καμιά φορά μια σωστά απευθυντέα ερώτηση έχει μεγαλύτερη ισχύ από το «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή»…

Τάσος Ρέτζιος


Πηγή: Mια Τόσο Προφανής Ανοησία - RAMNOUSIA 

Έλληνα μην πυροβολείς τον συμπατριώτη σου, ….. ούτε με το πληκτολόγιο!

Έλληνα μην πυροβολείς τον συμπατριώτη σου, ….. ούτε με το πληκτολόγιο!

Ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές, παρόμοιες με αυτές της γερμανικής κατοχής του 1941-44.
Το ένα τρίτο του ελληνικού λαού πεινάει σήμερα.
Ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται κατά χίλιους ημερησίως και οι απόπειρες αυτοκτονίας κατάντησαν σύνηθες στατιστικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας!
Οι εργοδότες εκμεταλεύονται ασύστολα τους ισχύοντες εργασιακούς νόμους -ζούγκλας και μετατρέπουν τους εργαζομένους τους σε σκλάβους.
Τα καρτέλ των μαυραγοριτών της αγοράς πωλούν ανενόχλητα τα προϊόντα τους στον απροστάτευτο καταναλωτή σε τιμές ασύδοτης αισχροκέρδειας.
Οι πόλεις μας και η περιουσία μας ανήκουν πλέον στις ορέξεις και στις διαθέσεις των εγκληματιών και των συμμοριών τους.
Ότι δεν μας κλέβουν οι επαγγελματίες κλέφτες, το αρπάζουν οι τοκογλύφοι δανειστές και οι Γερμανοί μέσω των δοσιλόγων γερμανοτσολιάδων του κρατικού μηχανισμού. 

Η εξαθλίωση έγινε ο απρόσκλητος συγκάτοικος στα σπίτια μας. Στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία ο φτωχός βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κυνισμό, την αδιαφορία και το μίσος των κυβερνώντωνΟ κάθε κερατάς πολιτικός ή Γερμανός επίτροπος βιάζει καθημερινά την τύχη και το μέλλον των παιδιών μας. Κάποιος νέος Χίμλερ στο μακρυνό Πότσνταμ της Γερμανίας σχεδίασε το νέο παιδομάζωμα και τα νέα κρεματόρια της «ελπίδας». Τα παιδιά μας έγιναν οι «Πακιστανοί» των Γερμανών. 

Ο Έλληνας δέχεται το ένα χαστούκι μετά το άλλο και αντιδρά σκύβοντας το κεφάλι μέχρι το ύψος της πατούσας του. 

Οι καθοδηγητές των κομμάτων προσπαθούν να κάνουν καθημερινά με ψεύτικες υποσχέσεις πλιάτσικο στις ψυχές των απελπισμένων. Οι κυνηγοί των ψυχών σπέρνουν το μίσος, δείχνουν τον πολιτικό αντίπαλο σαν υπεύθυνο για την κρίση και ζητούν το κεφάλι του! Οι ναζιστές και οι αριστεροί μαγαζάτορες χρηματοδοτούνται από τον Γερμανό κατακτητή και έχουν ένα κοινό σκοπό. Τον εμφύλιο.!!!

Όποιος Έλληνας νομίζει ότι τα «κουμούνια» ή οι «χρυσαυγίτες» είναι οι υπεύθυνοι για την κατάντια του… και οι εχθροί της μοίρας του, τότε βαδίζει με οδηγό την ανοησία του στον δρόμο της αυτοκαταστροφής του.

Ο Γερμανός είναι ο μοναδικός εχθρός και τα πιόνια του σε όλα ανεξαίρετα τα σημερινά πολιτικά κόμματα στην Αθήνα. Είναι αυτοί που επί 38 χρόνια εκλεψαν, εβίασαν, επρόδωσαν και εκβίασαν τον ελληνικό λαό και που ποτέ δεν τιμωρήθηκαν. Αυτοί τώρα θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία, έστω και μέσω ενός εμφυλίου, για να υπηρετήσουν τον Γερμανό κατακτητή και τα συμφεροντά του. 

Όποιος Έλληνας τολμήσει να πιέσει το πληκτολόγιό του κατά ενός άλλου Έλληνα είναι σαν να πιέζει τη σκανδάλη ενός όπλου εναντίον ενός συμπατριώτη του. Ο Έλληνας αυτός εξυπηρετεί άθελά του μόνο και αποκλειστικά τα συμφέροντα του Γερμανού κατακτητή και του σημερινού πολιτικού καθεστώτος των Αθηνών, οδηγώντας έτσι, με τα ίδια του τα χέρια, την πατρίδα του στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο θυμός είναι ένα κακός οδηγός και το μυαλό του οργισμένου δεν επιτρέπεται να προσπερνιέται από τη γλώσσα του!

Έλληνα εσύ είσαι το θύμα, μην γίνεις και ο δολοφόνος σου!

Ας μας ενώνει ότι μας χώριζε!


Νέα Φιλική Εταιρεία


ΠΗΓΗ: Nea Filiki Eteria


Πηγή: Έλληνα μην πυροβολείς τον συμπατριώτη σου, ….. ούτε με το πληκτολόγιο! - RAMNOUSIA 

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - Ντροπής πράγματα

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - Ντροπής πράγματαΟ αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής, έδωσε εντολή να ερευνηθεί το ζήτημα του "περίεργου" πλουτισμού, 33 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προέκυψε μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ.

Αυτά κύριοι, είναι ντροπής πράγματα...

Είναι δυνατόν να αμφισβητείται το κύρος και η εντιμότητα, των εκλεγμένων από το λαό ηγετών, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για το μέλλον του τόπου; Με τι μούτρα θα μας πουν αύριο, μεθαύριο ή και σήμερα, πως οι μισθοί και οι συντάξεις, πρέπει να μειωθούν, έχοντας στην πλάτη τους το βραχνά της κακοδιαχείρισης και της μίζας;

Και για να έχουμε το καλό ρώτημα "κύριοι" του ΣΔΟΕ, τι ακριβώς εννοείται πλουτισμό; Ας το πάρουμε λογικά. Ο βασικός μισθός αυτή τη στιγμή, χωρίς ασφάλειες, ένσημα και βλακείες πάντα, είναι γύρω στα 550 ευρώ. Με αυτά ο εργαζόμενος πρέπει να πληρώσει το σπίτι του, το φαγητό, το κινητό, το χαράτσι, το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και το νερό. Πόσα του μένουν λοιπόν; Περίπου -300 ευρώ το μήνα.

Ε δηλαδή επειδή ο βουλευτής, παίρνει κοντά 9000 ευρώ, έχει πληρωμένα σπίτια, αμάξια, τηλέφωνα, ταξίδια αμέσως δηλαδή να τον πούνε "πλούσιο"; Τι στερεότυπα είναι αυτά; Δεν είναι πλούσιος ο βουλευτής ρε παιδιά, οι άλλοι είναι φτωχοί!


Πηγή: Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - Ντροπής πράγματα - RAMNOUSIA 

Κόλαση στη Βουλή: Είστε όλοι Μασόνοι φωνάζουν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές


Κόλαση στη Βουλή: Είστε όλοι Μασόνοι φωνάζουν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές

Ένταση δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να χτυπούν με μανία τα έδρανα όταν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης κατηγόρησε ότι δεν σέβονται την ελληνική σημαία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριαζίδης παρουσίασε φωτογραφίες που δείχνουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιούν τις ελληνικές σημαίες σε συμπλοκές κατηγορώντας τους ότι «κάνατε το ιερό μας σύμβολο σκουπόξυλο και σφουγγαρόπανο» και συμπλήρωσε «οι άναρθρες κραυγές για τη Χρυσή Αυγή δεν βοηθούν, το πολιτικό σύστημα άφησε το κενό για την παρουσία της. Με λύπη μου λέω εμείς μείναμε απαθείς όταν στα γεγονότα της Ραφήνας είδαμε επιθέσεις, όπου έγινε χρήση του λάβαρου και του σταυρού σαν σκουπόξυλο και σφουγγαρίστρα. Αυτά για να δει ο κόσμος τις εκπροσωπείτε και τι αντιπροσωπεύετε».

Όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, ανάμεσα τους οι κ.κ. Μπαρμπαρούσης, Κασιδιάρης, Μπούκουρας και Αλεξόπουλος άρχισαν να χτυπούν τα έδρανα και να φωνάζουν, φανερά εκνευρισμένοι, «είστε μασόνοι» και «κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορεί ότι δεν τιμούμε τα ιερά σύμβολα». Οι φωνές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν μάλιστα τόσο δυνατές ώστε ακούγονταν ακόμα και έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος αναγκάστηκε να τους υπενθυμίζει σε έντονο ύφος πως «εδώ είναι Βουλή σεβαστείτε τον χώρο» χωρίς όμως αυτό να συγκινήσει τους εξοργισμένους βουλευτές.

Λίγα λεπτά αργότερα σύσσωμη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής αποχώρησε από την αίθουσα μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης.

πηγή

Σχόλιο ramnousia: Σίγουρα αυτοί που δεν τιμούν την ελληνική σημαία ΜΕΣΑ στη Βουλή, δεν είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αν οι δήθεν καθωσπρεπισμοί και το savoir vivre, ενοχλεί τον πρόεδρο της Βουλής, την ώρα που 1 στους 3 Έλληνες είναι άνεργος, και πάνω από το 20% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, τότε μάλλον κατοικεί σε άλλο πλανήτη. Από την άλλη η αποχώρηση της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα της Βουλής, μας θυμίζει για ακόμη μια φορά τη στάση του "ηγέτη" του φιλοναζιστικού κόμματος, Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος συνήθιζε να... αποχωρεί από το κοινοβούλιο της Γερμανίας.

ΥΓ: Το "είστε μασόνοι" θα φορεθεί πολύ φέτος. Ο Καμμένος έκανε κόμμα και η Χρυσή Αυγή το οικειοποιείται ορθώς.


Πηγή: Κόλαση στη Βουλή: Είστε όλοι Μασόνοι φωνάζουν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές - RAMNOUSIA 

ΣΥΡΙΖΑ: Κορύφωση της εξαπάτησης του λαού οι συναντήσεις των τριών

Αναρτήθηκε από τον/την economikos 

“Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών αποτελούν την κορύφωση της επιχείρησης εξαπάτησης του ελληνικού λαού”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή – άκαρτη – συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

“Οι δήθεν λεονταρισμοί απέναντι στην τρόικα έχουν την ίδια αξιοπιστία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κυβερνητικών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταιρών, παρά μόνο η κοινή τους δέσμευση για συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, καθώς και η αδυναμία τους να υπερασπιστούν μπροστά στο λαό το νέο πρόγραμμα κοινωνικής καταστροφής και οικονομικής ισοπέδωσης.

Το κοινό σχέδιο κυβέρνησης-τρόικας για ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, ληστρική φορολογία των εργαζομένων, απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων έχει απέναντί του την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, θα ανατραπεί από τους ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων και θα αντικατασταθεί από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, αναδιανομή του πλούτου και ανάπτυξη”, καταλήγει η Κουμουνδούρου.


Οι Συριακές δυνάμεις κυνήγησαν και εξόντωσαν ισλαμοφασίστες μέσα στην αγκαλιά της “μαμας τουρκίας”.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada 
Μετά από μάχες στα σύνορα με το στρατό της Συρίας, οι “επαναστάτες” έτρεξαν στην αγκαλιά της μαμάς Τουρκίας. Έτσι συμβαίνει με μισθοφόρους των ΗΠΑ, που δεν πολεμούν για την πατρίδα τους και τη δημοκρατία.
Αυτή τη φορά όμως ο Συριακός στρατός τους κυνήγησε μέσα στην Τουρκία και…
σκότωσε εκατοντάδες.
Τους τελευταίους μήνες αυτές οι συμμορίες έχουν ρημάξει τα συνοριακά χωριά με κλοπές και εμπρησμούς.

ΨΕΥΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΣ. ΙΔΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ & Co ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ “ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ”.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada 

The bondholder
Ο παρακάτω πινάκας είναι η περίληψη του μνημονίου που υπόγραψαν τον Μάρτιο
2012 – ο εντολοδόχος πρωθυπουργός και ο Μπεννυ ο πολυλογάς και ψηφίστηκε από
την βουλή. Το είχαμε αναρτήσει τον Μάρτιο.
ΕΞΟΔΑ- ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΕΞΟΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  1,0
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ   1,0
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ     1,2
ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ    1,0
ΥΓΕΙΑ   0,8
ΦΑΡΜΑΚΑ 1,0
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ                               5,0
ΣΥΝΟΛΟ  13,0
ΕΣΟΔΑ – ΑΥΞΗΣΗ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ   2,8
ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ     2,4
ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ   6,0
ΕΞΟΔΑ ΔΗΜΩΝ     1,2
ΑΛΛΑ    0,4
ΣΥΝΟΛΟ                                  12,8
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ & ΕΣΟΔΑ       25,8
Όταν θα ανακοινώσουν τα μετρά μέχρι την επόμενη Τέταρτη θα είναι όλα βάση
του παραπάνω πίνακα
-μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
-ελάττωση φοροαπαλλαγών
-μειώσεις στα φάρμακα και στην δημόσια υγεία
-μειώσεις στην εθνική άμυνα
Παράξενο. Οι μειώσεις που ακούμε είναι το ίδιο ποσό  με τον παραπάνω πίνακα.
Προς τι λοιπόν όλα αυτά που περάσαμε:
Γιατί έγιναν εκλογές; Τι ψέματα ακούσαμε;
Τι χρόνος χάθηκε σε κούφιες κουβέντες;
Γιατί έδωσαν ελπίδες στον κόσμο ότι θα λυτρωθούμε από το μνημόνιο του
στοχαστή ΓΑΠ
Τι θέατρο με τις μειώσεις των μισθών¨- προβοπουλος ο τραπεζιτης κτλ.
Γιατί όλα τα αλλά πυροτεχνήματα με τις μαϊμού συντάξεις και όλα τα αλλά.
Α ναι και χθες ανακοίνωσαν μετρά για τους νέους ανέργους και  μέτρα
ανάπτυξης. Η ζάχαρη πριν το πικρό χάπι.
ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ.  Όλα όσα υπέγραψαν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
ΥΠ. Το μνημόνιο που υπόγραψαν για εμάς. Χωρίς να μας ρωτήσουν.


Πώς έσωσε τις ξένες τράπεζες ο Γ. Παπανδρέου

Απαρατήρητα σχεδόν πέρασαν, κατά παράδοξο τρόπο, τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τα μέσα ενημέρωσης, τα όντως συγκλονιστικά επί της ουσίας στοιχεία που κατατέθηκαν από το υπ. Οικονομιών στη Βουλή και αφορούν στα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που είχαν στην κατοχή τους οι ξένες τράπεζες.

Στοιχεία που αποδεικνύουν με αδιαφιλονίκητο τρόπο ότι το ολέθριο Μνημόνιο, στο καθεστώς του οποίου υπήγαγε την Ελλάδα ο Γ. Παπανδρέου, έσωσε όχι την πατρίδα μας αλλά τις...
ξένες τράπεζες! Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών, στις 31 Δεκεμβρίου του 2009 οι ξένες τράπεζες (σχεδόν αποκλειστικά ευρωπαϊκές) κατείχαν ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 141,5 δισ. ευρώ. Σε συνθήκες κρίσης, θα συνιστούσε εφιάλτη για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενδεχόμενη στάση πληρωμών εκ μέρους της Αθήνας. Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα υφίστατο σοβαρότατο πλήγμα από ελληνική αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και γι' αυτό οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών ήταν υποχρεωμένες να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της προκειμένου να προφυλάξουν τις δικές τους τράπεζες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παπανδρέου εκλέγεται θριαμβευτικά πρωθυπουργός στις 4 Οκτωβρίου 2009. Αμέσως αρχίζουν οι ανεκδιήγητες δηλώσεις τόσο του ίδιου όσο και του υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου περί «ελληνικής οικονομίας στην εντατική», περί «ελληνικής οικονομίας... Τιτανικού» και πάει λέγοντας. Εκ των υστέρων είμαστε πλέον πεισμένοι ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν εσκεμμένες και εντάσσονταν στο πλαίσιο υπόσκαψης κάθε ίχνους διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την υπαγωγή της σε καθεστώς Μνημονίου. Οντως, τις πρώτες μέρες του Μαΐου του 2010, ο Γ. Παπανδρέου υπογράφει την παράδοση της χώρας στις επικυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αρχίζει ο υπέρμετρος δανεισμός της Ελλάδας μέσω Μνημονίου.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2010, η κατάσταση αναφορικά με τις ξένες τράπεζες και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έχει αλλάξει εκπληκτικά. Τα στοιχεία αφήνουν εμβρόντητο όποιον τα κοιτάζει:

Από 141,5 δισ. ευρώ που είχαν προ ενός μόλις έτους, τώρα οι ξένες τράπεζες κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας μόλις... 45,9 δισ.! Μέσω του Μνημονίου οι ξένες τράπεζες ξεφορτώθηκαν μέσα σε λιγότερους από οκτώ μήνες ελληνικά ομόλογα του τρομερού ύψους των... 100 δισ.!!! Ουσιαστικά όλα τα λεφτά των δανείων του Μνημονίου πήγαν στα θησαυροφυλάκια των ξένων τραπεζών και έτσι αντί η Ελλάδα να χρωστάει σε ιδιωτικές ξένες τράπεζες βρέθηκε μέσω Μνημονίου να χρωστάει περισσότερα λεφτά σε ξένα κράτη! Πρόκειται για κόλπο τρομακτικών διαστάσεων που έσωσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω της υποθήκευσης της χώρας μας! Από το σημείο αυτό και έπειτα οποιαδήποτε ελληνική στάση πληρωμών ήταν απολύτως διαχειρίσιμη από τους Ευρωπαίους - πόσω μάλλον που τα 46 δισ. ευρώ του τέλους του 2010 μειώθηκαν ακόμη περισσότερο σε 35 δισ. στις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Παπανδρέου (όπως και η διάδοχός της κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου) φόρτωνε μέσω των εγκάθετων διοικήσεων ελληνικά ομόλογα που η ίδια τα είχε καταντήσει «σκουπίδια» στις ελληνικές τράπεζες και στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Από 56,9 δισ. ευρώ σε κρατικά ομόλογα που κατείχε ο εγχώριος τομέας στις 31 Δεκεμβρίου του 2009, η αξία των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας είχε εκτιναχθεί στα 86,16 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011. Με το «κούρεμα» που έκαναν φέτος Βενιζέλος και Σαμαράς, ρήμαξαν το τραπεζικό σύστημα και τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας! Τα χρεοκόπησαν εν ψυχρώ και υπολογισμένα.



Καμμένος: 93.000.000.000€ λήστεψαν οι Τράπεζες.

Category:
 Πάνος Καμμένος είναι ο μόνος πολιτικός Αρχηγός που τολμά να μιλήσει για τις τράπεζες και να εξηγήσει με απλά λόγια  την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.  

         
203.000.000.000 € έχουν λάβει οι Τράπεζες στα χρόνια του μνημονίου και τουλάχιστον τα 93.000.000.000 € έπρεπε να βρίσκονται στην αγορά. Δηλαδή στην κοινωνία. 

                 
                    Υπεξαίρεση 93.000.000.000 €


Γ.Μιχελογιαννάκης: Τραγικά και γελοία τα μέτρα - Μας θεωρούν μαλ....!

Πραξικοπηματική ενέργεια χαρακτηρίζει ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜ.ΑΡ., Γιάννης Μιχελογιαννάκης την επιβολή νέων μέτρων, ο οποίος συμμεριζόμενος τα καθημερινά δράματα συμπολιτών μας, προαναγγέλλει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα που θα οδηγήσουν τους Έλληνες στον γκρεμό. "Γελοία και τραγικά τα μέτρα. Μας θεωρούν μαλ..." είπε ο κ.Μιχελογιαννάκης, τονίζοντας ότι δε θα τα ψηφίσει. "Θα κινήσω τη διαδικασία μέχρι τέλους, γιατί τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά" - είπε ο κ.Μιχελογιαννάκης στο Ράδιο Κρήτη, ο οποίος, μάλιστα αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη είπε πως εκείνος που "είναι το πιο ηθικό στοιχείο στην πολιτική, δεν μπορεί πλέον να κοιμάται τα βράδια"! Ο κ.Μιχελογιαννάκης έθεσε και θέμα ... αξιοπρέπειας, το οποίο σκοπεύει να θέσει και στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Ο Ηρακλειώτης βουλευτής, από κοινού με άλλα στελέχη, πρόκειται να εκδώσουν κείμενο, στο οποίο θα εκφράζουν την αντίθεσή τους στα κυοφορούμενα μέτρα, τα οποία δε σκοπεύουν να υπερψηφίσουν. Η ενέργεια αυτή, όμως, μαρτυρά μια "κίνηση" εντός των κόλπων της ΔΗΜ.ΑΡ. αφού δεν πρόκειται για έναν ή δύο βουλευτές που "επαναστατούν", αλλά για πολλούς, όπως είπε ο κ.Μιχελογιαννάκης. Απέναντι στις φήμες περί μετακίνησής του στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Μιχελογιαννάκης δεν απαντάει, παρά μόνο τονίζοντας ένα μεγάλο ιδεολογικό χάσμα μεταξύ του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σχετίζεται με τη μονομερή καταγγελία των μνημονίων. Στο πλαίσιο αυτό και με την καθημερινότητα να γίνεται όλο και πιο πιεστική, με τις αυτοκτονίες σαν κραυγή απόγνωσης να πολλαπλασιάζονται, ο βουλευτής ... ζητάει μια μεγάλη συγνώμη από τα βάθη της καρδιάς του. "Στην Ελλάδα του χθες θυμάμαι όμορφα παρεάκια με γλέντια και μουσική υπόκρουση, το τότε τραγούδι «απολύομαι και τρελαίνομαι». Στην Ελλάδα του σήμερα, οι γιοι των φαντάρων του τότε, όχι μόνο δεν τραγουδούν αλλά χρησιμοποιούν εξαιρετική «πανουργία» για να παραμείνουν έστω και ένα μήνα στο στρατό εξασφαλίζοντας μια μπουκιά φαγητό και σίγουρο κρεβάτι για ύπνο. Όμως και αυτό ξεπεράστηκε στην Ελλάδα του τώρα, στην Ελλάδα της ανεργίας και της αεργίας, όπου η απόλυση σημαίνει είτε αυτοχειρία (κάθε δυο μέρες μια αυτοκτονία) ή ακραία επιδείνωση υποκείμενης νόσου φέρνοντας αιφνίδιο θάνατο όπως έγινε στον 49χρονο Ηρακλειώτη. Έλληνες, ακούγεται η επαναδιαπραγμάτευση, ακούγεται η πιθανών ανέφικτη και πρόχειρη μονομερής καταγγελία, είναι σίγουρα υπεύθυνη η σταδιακή απαγκίστρωση, αλλά δυστυχώς πολλοί αυτά δεν τα «καταλαβαίνουν». Ζητείται ελπίς. Έστω και για μια ανθρώπινη ζωή αξίζει να τολμήσουμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που ήδη έπρεπε να είχαμε κάνει, δηλαδή τα εθνικά, ηθικά ισοδύναμα όπως αρκετές φορές τα έχω περιγράψει. Ζητάω συγνώμη στο μερίδιο που μου αναλογεί για την ανακοπή του συμπολίτη μου" - αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Πηγή: www.cretalive.gr

Related Posts :



ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΓΩΓΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «TAXALIA»

ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΡΕ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ…

του Βλάση Γωγούση

«Καλείσθε όπως εντός 3ημέρου από σήμερον εγκαταλείψετε την κατοικία σας… κλπ.»

- Βάλτε μια υπογραφή εδώ -σας παρακαλώ-, λέει ευγενέστατα ο δικαστικός επιμελητής.

Το μάτι του παραλήπτη, ξάγρυπνο και θολωμένο όλο το βράδυ, αλληθωρίζει, το χέρι του τραβάει από την κωλοτσέπη το περίστροφο και χωρίς λαλιά,


«Φύγεεεεεε, ουρλιάζει, έξω από το σπίτι μου, τσακίσου» και πυροβολεί ταυτόχρονα στο πόδι τον (αναίτιο) λειτουργό !

Εκείνος, έντρομος κι’ αιμορραγώντας, σέρνεται σαν παλαβός για να γλυτώσει !

Όχι δεν είναι σίριαλ τρόμου, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που θα την δούμε σύντομα μπροστά μας, φίλοι αναγνώστες.

 Καλά, δεν καταλάβατε, δεν απορήσατε ακόμα συμπατριώτες μου, πως η περιλάλητη άρχουσα τάξη, μας πήρε ακόμα και τα σώβρακα και μείς δεν βγάλαμε άχνα;;;

Μας κόψαν τους μισθούς, μας κόψαν τις συντάξεις, τα επιδόματα, τα δώρα Πάσχα - Χριστουγέννων, τα επιδόματα αδείας, μας καζικώσανε και μας βουλώσαν όλες τις… οπές μας (ας μην το πω αλλιώς, διδάκτωρ πράγμα, δεν μου πάει !)  και μείς … σιωπή και μούγκα ;;;

Και να ! χαράτσια, να! εισφορές αλληλεγγύης, να! Νόμος 4051 (;) (αναδρομικές αρπαχτές από το 2010), να! μειώσεις Ν. 4024 (;), να! και ο Φ.Μ.Υ του 2010-11, (απ’ την εκκαθάριση της σύνταξής μου τα’ αντιγράφω) και να! και συ κατακαϋμένε, συνταξιούχε ΒΛΑΣΗ, πάρε κάτι υπόλοιπα να ζήσεις ως τον άλλο μήνα !

Καλά δεν καταλάβατε πως μοιάζουμε με έναν λέβητα που σιγοβράζει, ένα  κλειστό καζάνι με τη μοναδική βαλβίδα ασφαλείας βουλωμένη ;

Αν δεν το καταλάβατε τότε θα γίνω, φίλοι μου, αυτόκλητος προφήτης, θα τα’ αραδιάσω όμως όπως τα σκέφτομαι, θα πω τι περιμένω να συμβεί στο μέλλον, στο κοντινό μας μέλλον, μην πάει πιο μακριά ο νους σας !

Θα σας τα πω και θα τα γράψω, έστω με κίνδυνο να συλληφθώ για «προτροπή εις βιαιοπραγίες» ή όπως κάπως λέγεται στη νομική τη γλώσσα !

Μπορεί επίσης να με πιάσουνε για ηθική αυτουργία σε φόνους, σε βασανισμούς και …ακρωτηριασμούς ακόμα !!.

…Πέθανε -που λέτε φίλοι μου- η γυναίκα, το παιδί, η μάνα του ενός, γιατί δεν είχε χρήματα να πάρει τα ακριβά τους φάρμακα.

Ξετρελλαμένος και με θολωμένο νου, την ώρα εκείνη, θα βγει μ’ ένα μαχαίρι και θα ψάχνει αυτόν που θα θεωρήσει ένοχο του για τον χαμό του συγγενή του.

Τον Υπουργό, τον φαρμακέμπορο, τον πρόεδρο του φαρμακευτικού Συλλόγου, τον πρόεδρο ή  διευθυντή του ΙΚΑ, ή  όποιον άλλονε το σαλεμένο του μυαλό, του είπε !!

Τον βρήκε ;

Θα του τον κόψει τον λαιμό, τη γλώσσα ή θα του βγάλει τόνα μάτι !

Ο άλλος που του πετσοκόψανε τη σύνταξη, του κόψανε το ρεύμα, του κόψαν το νερό, τον διώξανε κι’ απ’ τη δουλειά του, κάποια στιγμή, θα βγει στο δρόμο έξαλλος, ψάχνοντας να βρει αυτόν που τον θεωρεί υπεύθυνο για την κατάντια του, για να τον …σφάξει !

Ο τρίτος σαλεμένος, θα στήσει ενέδρα εκεί που ξέρει πως περνάει κάθε πρωί ο πρόεδρος του ασφαλιστικού του, που -τούπανε- πως τσέπωσε μαζί με κάποιους άλλους, τα λεφτά του και τώρα αυτός καλοπερνά και οι πολλοί δεν έχουνε να φάνε !

Καραδοκεί σε μια γωνιά, για να τον δείρει, να τον σακατάψει η να του κόψει το αυτί ή και να τον …ξεκάνει, ακόμα !
 
Πολλοί απ’ αυτούς, θα κάνουν πρώτα φονικά και ύστερα θ’ αυτοκτονούνε!.

Για τι -ας μη ξεχνάμε, αναγνώστες μου- στις μέρες μας, ένας με δύο καθημερινά, τινάζουν τα μυαλά τους στον αέρα !.

Σύντομα, φίλοι μου, θα βλέπετε στους δρόμους μικρές ομάδες ετερόκλητων ανθρώπων, αγνώστων μεταξύ τους, να συνομιλούν, να συμφωνούν, να εξαγριώνονται, να κάνουνε πορείες στη συνέχεια σε μπουλούκια και ξαφνικά ξετρελλαμένοι ν’ αρχίζουνε να σπάζουν και να καταστρέφουν μεγαλοκαταστήματα, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, κοσμημτοπωλεία, τράπεζες, και να  εισβάλλουν σε δημόσιες υπηρεσίες !

Εκεί, θα καταστρέφουνε, φακέλλους, έγγραφα, γραφεία, υπολογιστές, και ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους.

Σύντομα, ένα πλήθος Ελλήνων θα οπλοφορεί, θα κάνει μέρα -  μεσημέρι αρπαγές αγαθών η και ληστείες, με πρόσωπα ξεσκέπαστα, δεν θα φοβούνται μην τους δουν, δεν θα φοβούνται μην τους πιάσουν, γιατί θα είναι αποφασισμένοι να πυροβολούν και να σκοτώσουν όποιον τολμήσει να τους σταματήσει ή να τους συλλάβει !

Δεν θα φοβούνται, σας λέω, δεν θα κρύβονται, θα έχουν μερικώς παραφρονήσει !

Θα θέλουν να εκδικηθούν το κράτος για τη φτώχια, την κατάντια, την κακομοιριά τους, την εξαθλίωση, τον θάνατο από βαρειές  αρρώστειες αγαπημένων τους προσώπων γιατί δεν είχανε να δώσουν… φακελάκι και θα τα βάζουν με τους εκπροσώπους των αρχών.

Θα κονταροχτυπιούνται με τους Αστυνομικούς σκληρά, κρατώντας σίδερα, μαχαίρια, και λοστούς, δεν θα ‘χουνε αναστολές, δεν θα φοβούνται, θα βρίσκονται στα πρόθυρα της τρέλας.

Μην πάει ο νους σας σε συγκρίσεις με  πιτσιρικάδες με μολότοφ, με τις  πέτρες, τις κουκούλες, εκείνα χαρτοπόλεμος φαντάζουνε μπροστά σ’ αυτά που έχουνε να δουν τα μάτια σας !

Δεν λέω, οι αστυνομικοί παιδιά δικά μας είναι, κι αυτά τα ίδια και χειρότερα περνάνε, όμως κάποια στιγμή, μια σφαίρα να ξεφύγει, μια σφαίρα μόνο !

Τότε θα γίνει μακελειό, θ’ αρχίσουν κι από κάτω ντουφεκιές, τα ζήσαμε σε άλλες εποχές, εγώ κι οι συνομήλικοί μου, κι η κόλαση θ’ αρχίσει !

Έτσι απλά, όπως το γράφω, έτσι ξεσπάνε τα μεγάλα γεγονότα, από ένα …… "μπαμ", κι ύστερα έρχεται ο χαμός, ο όλεθρος χωρίς επιστροφή!

Γι’ αυτό σας λέω, να μην το προσπεράσετε το άρθρο μου αυτό, (αθώοι κι ένοχοι) αναγνώστες, σπεύσατε, κάντε κάτι πριν νάρθουν τα χειρότερα, τα τραγικά, τα βίαια, τα ανεπανόρθωτα.

Γιατί η άλλη μέρα θα ‘ναι ένας καινούργιος, ένας σκληρός, ένας αδελφοκτόνος, βίαιος ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ !!.

Τότε, εκείνοι που έφεραν (καθένας με τον τρόπο του) τη χώρα μας σ’ αυτό το χάλι, θα κρυφτούν, θα εξαφανισθούν, θα παν σε ξένες χώρες σέρνοντας μαζί τους ό,τι προλάβουνε ν’ αρπάξουν!

Θα παν στην ξενιτιά κι εκεί θα τρέμουνε, δεν θα κοιμούνται, γιατί όπου τους βρουν θα τους ρημάξουν.

Πολιτικοί, Δημόσιοι λειτουργοί, Δημοτικοί άρχοντες και Υπουργοί θα έχουν εξαφανισθεί, θα κρύβονται μεταμφιεσμένοι.

Σας λέω κόλαση και πλήρης αναρχία, παντού θανάτου φόβος.

Οι λαθρομετανάστες -οι έγχρωμοι κυρίως στην αρχή, που ξεχωρίζουν- θα φεύγουν άρον - άρον σαν τρελοί, γιατί ομάδες ένοπλων μόλις τους βρίσκουν θα θέλουν να τους εξοντώσουν !!!

Ούτε Δραχμή, ούτε ΕΥΡΩ, ούτε αποκρατικοποιήσεις, ούτε Τρόικα, ούτε Μνημόνια !

Είδε ο Θεός τον θολωμένο νου και τον φοβήθηκε.

Δεν θα ‘ναι επανάσταση, ούτε διαμαρτυρία, πόλεμος άναρχος, θα είναι !

Ξυλοδαρμοί και συμπλοκές θα γίνονται στους  δρόμους !!!.

Ακούστε με, εσείς που (δήθεν) κυβερνάτε, εσείς κι οι «σπόνσορές» σας, οι τοκογλύφοι και τα’ αφεντικά σας, ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ !

Γυρίστε πίσω τα κλεμμένα, μην ξεπουλάτε το νερό, και την ενέργεια, ΔΗΜΕΥΣΤΕ περιουσίες, μπλοκάρετε τα αμύθητα ποσά που βρίσκονται εδώ η …κάνουν διακοπές στα ξένα.

Κλείστε στη φυλακή τους κλέφτες, τους απατεώνες, κάποιους από τους μεγαλοεργολάβους ή τους μεγαλοεκδότες, τους τραπεζίτες, εκείνους απ’ τους φαύλους τους πολιτικούς που από ανεπάγγελτοι, ξυπόλητοι και πειναλέοι, μπήκαν μια μέρα στην πολιτική και έγιναν ζάπλουτοι και μεγιστάνες !

Μη χορηγείτε απλόχερα δεκάδες δισεκατομμύρια στις τράπεζες με κύριο επιχείρημα «να ‘χουν ρευστότητα να δίνουν δάνεια».

Στις Τράπεζες που παίρνουν τα λεφτά μας με επιτόκιο 2% και μας δανείζουνε με… 19%, οι κλέφτες !!

Κι αν δεν πιστεύετε, πάρτε μια μέρα με την πλαστική σας κάρτα 100 ΕΥΡΩ από ένα ΑΤΜ κι όταν το δείτε θα σας βγει το… μάτι !

Λυπηθείτε τους Έλληνες, βρείτε έναν τρόπο να δουλέψουν, δώστε τους πίσω -έστω- τα μισά απ’ όσα τους αρπάξατε, ζητείστε τους γονατιστοί συγγνώμη !

Μην ξεπουλάτε έναντι πινακίου φακής την ΥΔΡΕΥΣΗ, το ΦΩΣ και την ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Μην ξεπουλάτε τα φιλέτα των ακίνητων και των εκτάσεων του δημοσίου, μην ξεπουλάτε άρον - άρον, τις άλλες εμφανώς συμφέρουσες και κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις.

Σπεύστε, προλάβετε, αλλιώς η Χώρα θα θρηνήσει στρατιές θυμάτων και θα μεταβληθεί σε Κόλαση.

Ακούστε με, δεν είναι παραλήρημα, δεν είναι όνειρο κακό !

Μακάβρια πρόβλεψη είναι τα γραφόμενα μου, μακάρι να ‘βγαινα τρελός η ψεύτης, όμως πολύ φοβάμαι πως το Σενάριο ΟΡΓΟΥΕΛ Νο 2, θα βγεί αληθινό !!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Δεν ξέρω αν TAXALΙA, θα τολμήσουν να το δημοσιεύσουν, όμως αν ΝΑΙ, κρατείστε ένα αντίγραφο. Είθε να μη συμβούν όμως αν ΝΑΙ, τότε θα λέτε, «Καλά, πως διάολο τα ‘ξερε ο γιατρός», δεν τα ‘ξερα, τα βίωσα 65 χρόνια πρίν κι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, συχνά η ιστορία επαναλαμβάνεται !!!
Νάστε καλά, να τρώτε τα… κλεμμένα οι μεν, να χαίρεστε την (αναγκαστική σας) …… δίαιτα οι άλλοι
.


Η δημοσιογραφία Στην Ιρλανδία και το ξεβρακωμα της ΤΡΟΙΚΑΣ....και η δικη μας κοιμουνται


Στην Ιρλανδία υπάρχει δημοσιογραφία! Δείτε πως ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την ερώτηση του διάσημου Ιρλανδού δημοσιογράφου Vincent Browne. Εκείνος όμως επιμένει...
Εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τραπεζίτη της ΕΚΤ Klaus Masuch

και δίνει ένα μάθημα για το πώς πρέπει να είναι ο αμερόληπτος δημοσιογράφος που σέβεται τον τόπο που του δίνει ζωή.Αναλογιστείτε τη στάση των ελληνικών ΜΜΕ, που τρομοκρατούν το λαό μας, μεταδίδουν ειδήσεις που θέλουν οι ισχυροί, ασκούν προπαγάνδα και καταπίεση ενώ γλύφουν ασταμάτητα τους δολοφόνους των Ελλήνων. Όταν αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας,πρέπει να γίνει λόγος για ηθική αυτουργία κατά των Ελλήνων που αυτοκτονούν και εγκαταλείπουν την πατρίδα μας κάθε μέρα και πιό πολλοί.
You might also like:

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!!!


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!


Ο Νίκος Χατζηνικολάου πριν από λίγη ώρα στην εκπομπή του στον Real fm ανέφερε πληροφορία που του έδωσαν για άνθρωπο του Σόϊμπλε ο οποίος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν υπερβολικά χαλαρή και κάνει ό,τι της έχουν ζητήσει. Είπε επίσης ότι περίμεναν από τους Έλληνες να επιδείξουν σθεναρή στάση αλλά τελικά είναι πολύ χαλαροί! Αποφάσισαν να είναι τα καλά παιδιά του Eurogroup...


Με λίγα λόγια είναι κοινή πεποίθηση στους Γερμανούς, τόσο στον Σόϊμπλε όσο και στην Μέρκελ και σε όλη την γερμανική επικράτεια, ότι ο Σαμαράς και οι...διαπραγματευτές της ελληνικής κυβέρνησης, αποφάσισαν να ρίξουν λευκή πετσέτα και να...κατεβάσουν τα βρακιά τους στις εντολές των τροϊκανών!!!

Αφού δεν περίμεναν ούτε οι Γερμανοί ότι θα τα έδιναν τόσο εύκολα όλα!!!

Πηγή

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (video)

"Εμείς πρώτοι μπροστά και στη βουλή και στην κοινωνία..."


ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΡΙΖΕΣ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ…







ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΒΑΦΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΛΕΕΙΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ...
You might also like:

Χρεοκοπήσαμε μετά και όχι πριν το μνημόνιο


Το χρονικό ενός εγκληματικού «ξεφορτώματος»

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, από την αρχή του 2010 έως και το τέλος του 2011, οι ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, η ίδια η ΤτΕ και αρκετοί ιδιώτες αποταμιευτές, αγόρασαν πολύ μεγάλο αριθμό ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου (αύξηση 51,2%). 

Την ίδια ώρα μειώθηκε εντυπωσιακά το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο των αλλοδαπών τραπεζών (από 141 δις € την αρχή του 2010 σε 45,9 δις € στο τέλος του ίδιου έτους και σε 35 δις € το τέλος του 2011). Υπενθυμίζεται ότι, εκείνη την περίοδο η τότε κυβέρνηση ήταν αντίθετη με την επιλογή της αναδιάρθρωσης (PSI) του ελληνικού χρέους - την οποία όμως αργότερα ψήφισε, με συνεργό την αξιωματική αντιπολίτευση.
Το ερώτημα είναι: γιατί οι ελληνικές τράπεζες και ιδίως τα ασφαλιστικά ταμεία δέχονταν να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα, δεδομένης της πανθομολογούμενης επισφάλειας τους; 
Οι μελλοντικές τιμές αυτών των ομολόγων θα ήταν, ούτως ή άλλως, πολύ χαμηλότερες καθώς πιθανολογούνταν (σε βαθμό σχεδόν βεβαιότητας) η πτώχευση του ελληνικού κράτους.
Η απάντηση θα ήταν το ότι, οι τράπεζες ενθαρρύνθηκαν από τον αναμενόμενο ερχομό του ΔΝΤ, το οποίο δεν θα τις άφηνε να πτωχεύσουν - ενώ τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων τα χειρίστηκε η ίδια η ΤτΕ, χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν.
Ταυτόχρονα, η αγορά ομολόγων συγκρατούσε (χειραγωγούσε;) την άνοδο των spreads - πράγμα που επιθυμούσε η κυβέρνηση, επειδή έτσι διαμόρφωνε ένα ευνοϊκό υπέρ αυτής κλίμα, παρέχοντας την περαιτέρω πίστωση χρόνου.
Οι διαδικασίες αυτές οδήγησαν σε μια ελληνοποίηση του χρέους, πράγμα που σήμαινε ότι το PSI επέδρασε κυρίως στα στοιχεία του ενεργητικού των ελληνικών (αλλά και των κυπριακών) τραπεζών - τις απώλειες των οποίων θα έπρεπε είτε να αναπληρώσουν με δικά τους κεφάλαια, είτε να αποφασισθεί η ανακεφαλαιοποίηση τους με τη βοήθεια της ΕΕ, είτε να χρεοκοπήσουν, είτε να εκποιηθούν σε ξένες (Λ.Τ. με παρεμβάσεις).