ΠΑΝΩ Σ΄ ΕΝΑΝ ΚΑΔΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΕΙ...

Συντάχθηκε απο τον/την Kagkelaria Στις .
kados-psomaki
Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πάνω σε έναν κάδο απορριμμάτων, βρίσκεται κολλημένο ένα χαρτί που δείχνει την απόλυτη εξαθλίωση και απελπισία ορισμένων συνανθρώπων μας.
''Παρακαλούμε φαγώσιμα και ψωμάκι, κρεμάστε τα στον κάδο'', γράφει το χαρτί, σ' έναν κάδο στην Καλλιθέα...

ΕΡΧΕΤΑΙ …ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!


Η ΜΠΕΝΑΚΗ ...ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ
«Πάση θυσία να παραμείνει στο ευρώ η Ελλάδα μέχρι τις Αμερικάνικες εκλογές», ζήτησε ορθά-κοφτά ο αμερικάνος Πρόεδρος Ομπάμα. Την ίδια ώρα, περιχαρής μετά τις συνομιλίες του με Μέρκελ και Ολάντ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωνε ότι «ηττήθηκε το λόμπι της δραχμής»! Όταν είναι γνωστό ότι μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ την Ελλάδα θα την πετάξουν στο πυξ-λαξ από την ευρωζώνη!
Στο σκοτάδι βαδίζει η κυβέρνηση Σαμαρά, επιμένοντας να πάρει τα καταστροφικά μέτρα που θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη.
Εν τω μεταξύ, τα πειράματα ραγδαίας εξαθλίωσης της Ελλάδος και των Ελλήνων που πραγματοποιεί η Μέρκελ, προκειμένου να αρπάξει εδώ και τώρα τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία είναι αμφίβολο εάν επιτύχουν όπως τα έχουν σχεδιάσει οι τροϊκανοί. Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανοδημοκρατών στην ομοσπονδιακή Βουλή, Μίκαελ Μάιστερ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη περίπτωση που οι τοκογλύφοι οδηγήσουν την χώρα π.χ. σε "νομισματική αυτοκτονία" με έξοδο από το ευρώ της Ελλάδας: "Μια αποτυχία της Ελλάδας στο άκρο των Βαλκανίων και κοντά στις χώρες της Νότιας Μεσογείου θα είχε στρατηγικό ρίσκο".
Δήλωση η οποία εάν συνδυαστεί με τις προειδοποιήσεις του κορυφαίου στελέχους του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Γερμανίας Armin Laschet ότι η σκληρή γραμμή κατά της Ελλάδος ανοίγει την πόρτα στην Ρωσία, τότε γίνεται αντιληπτό το τι μέλλει γεννέσθαι: Συγκεκριμένα ο κ. Laschet δήλωσε: "Αν δεν επιμείνουμε στην προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, τότε θα έρθει η σειρά της Ρωσίας. Η Ρωσία περιμένει, έτοιμη να διασώσει την Ελλάδα, με δισεκατομμύρια. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που αντιδρούν στην βοήθεια προς την Ελλάδα ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το εάν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να διασωθεί από την οικονομική κρίση στην χώρα αυτή».
Η κυβέρνηση Σαμαρά, αντί να κοιτάξει προς το συμφέρον της Ελλάδος (βλέπε Ρωσία), τηρεί την πολιτική παραμονής μαςι πάση θυσία στο ευρώ και στο άρμα της Μέρκελ! Δεν διστάζει εξαιτίας αυτής της πολιτικής, να εξαθλιώσει περαιτέρω τους Έλληνες, υπακούοντας στις στυγνές εντολές των διεθνών γερακιών! Ο Ομπάμα θέλει την Ελλάδα στο ευρώ μόνον μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές. Εφόσον τις κερδίσει, θα πάει σε πόλεμο με τη Συρία ή και το Ιράν, με αποτέλεσμα να γίνει κόλαση. Η Ρωσία δεν θα μείνει αμέτοχη. Θα κατέβει χαμηλά με τα πλοία της. Τι θα κάνει η Ελλάδα η οποία ενδέχεται να δεχθεί επίθεση από την Τουρκία; Με παντελώς εξαθλιωμένους τους Έλληνες και με το ηθικό του στρατού καταρρακωμένο από τις νέες περικοπές, είναι πολύ πιθανό τους επόμενους μήνες να βγουν αληθινά όσα έλεγε η Μπενάκη ενώπιον του απαθούς Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια: «Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν"!
Μ.Β.
.

Σχόλια  


ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΡΟΪΚΑΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
TafrosXL
Για χατίρι της τρόικας αφήνουν ανοχύρωτο τον Έβρο στους Τούρκους, τους λαθρομετανάστες και τις πλημμύρες.
Με την διακοπή του έργου οι Τούρκοι μπαίνουν από τον Έβρο σε ελάχιστη ώρα!
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Το μεγαλύτερο σύγχρονο οχυρωματικό έργο ανάσχεσης εγκαταλείπεται για να κατευναστεί το τέρας της τρόϊκας και οι ... τοπικοί άρχοντες. Η χώρα παραδίδεται-αιχμαλωτίζεται χωρίς πόλεμο!
Δικαιολογία; Δεν υπάρχουν καύσιμα για να εργαστούν τα μηχανήματα του Μηχανικού! Αλλά και η διαμαρτυρία του δημάρχου Σουφλίου, Πουλελιού, ο οποίος απαίτησε να σταματήσει το έργο γιατί είχε "αρνητικές οικολογικές επιπτώσεις στην περιοχή και δεν προσφέρει στην αμυντική προσπάθεια".
Σημειώνεται ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος είχε δεσμεύσει κονδύλι 35 εκατ. ευρώ για να εργάζονται σε δύο βάρδιες το Μηχανικό και επιτέλους να ολοκληρωθεί η Ιδού το έργο και ιδού το μέγεθος της απειλής: Με πλάτος στέψης 30-35 μέτρων βάθος 7 μέτρα, ύψος αναχώματος 7 μέτρα και εκτιμώμενη χωρητικότητα νερού με πλήρη πλήρωση 27.230.000 κμ η τάφρος του Έβρου αποτελεί μία χαμηλού κόστους λύση, δεδομένου ότι κατασκευάζεται από τον ΕΣ, για την εξουδετέρωση των παραπάνω τουρκικών συστημάτων.
Επίσης παγιδεύει και εξοντώνει τις δυνάμεις που θα περαιωθούν στην δυτική όχθη του Έβρου, αλλά θα παγιδευτούν μεταξύ των υδάτινων κωλυμάτων του φυσικού (Έβρος) και του τεχνητού (τάφρος).
Σημειώνεται ότι ένα τμήμα της τάφρου προϋπήρχε στο προγεφύρωμα του Κάραγατς αλλά μετά από την εξοπλιστική «κούρσα» του τουρκικού Στρατού για την απόκτηση μέσων που θα μηδένιζαν τον χρόνο διάβασης του ποταμού Έβρου, αποφασίστηκε η διεύρυνσης της και η επέκτασης της προς τον νότο ώστε να καλύψει το σύνολο της μεθορίου.
Μέσα σε τρία χρόνια η Άγκυρα προμηθεύτηκε 52 επιθετικές αμφίβιες γέφυρες Samur τουρκικής κατασκευής, οι οποίες μπορούν να σβήσουν από το χάρτη σε λίγα λεπτά το εμπόδιο που λέγεται ποταμός Έβρος, 40 συστήματα ακτοδρόμων βαρέως τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility Systems), 36 γέφυρες Leguan με δυνατότητα γεφύρωσης κωλύματος 24 μέτρων εντός λίγων λεπτών, 2 γέφυρες ξηράς υποστήριξης (Dry Support Bridge-DSB) τύπου M18 ανοίγματος 40 μέτρων και 12 αμφίβιους γαιωπροωθητές Azmim για την διαμόρφωση του χώρου της όχθης του ποταμού όπου θα αποβιβαστούν τα οχήματα.
Επιπρόσθετα η πρόθεση του τουρκικού Στρατού να αποκτήσει απροσδιόριστο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων διάνοιξης ναρκοπεδίων τύπου Keiler αποτελεί την απόδειξη ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για την πραγματοποίηση μίας βίαιης διάβασης του Έβρου με πρόβλεψη για την αντιμετώπιση των εμποδίων που θα συναντήσει ο τουρκικός Στρατός πέρα από το ποτάμι.
Σε αυτό το σημείο έρχεται η απόφαση του ΓΕΣ να διευρύνει το εύρος και το συνολικό μήκος της τάφρου η οποία με απλά μέσα κατορθώνει να δημιουργήσει ένα επιπρόσθετο εμπόδιο για τον τουρκικό Στρατό, το οποίο θα πρέπει να λύσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δεδομένης της αντίδρασης των ελληνικών σχηματισμών της περιοχής που θα γίνει η εισβολή. Και αυτό διότι μπορεί σε πρώτη φάση οι Τούρκοι να καταφέρουν να διαμορφώσουν τις όχθες του Έβρου με τους γαιοπρωθητές Azmim και ακολούθως να μεταφέρουν στην ελληνική όχθη τα πρώτα τεθωρακισμένα με τις γέφυρες Samur όμως μόλις θα έχουν διανύσει μερικές εκατοντάδες μέτρα εντός του ελλξηνικού εδάφους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα 30-35 μέτρα άνοιγμα της τάφρου.
Με την ελληνική άμυνα να έχει κινητοποιηθεί και τις πρώτες οβίδες του ελληνικού πυροβολικού να πλήττουν τις επιτιθέμενες μονάδες, η αντιμετώπιση της τάφρου δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση. Ο χρόνος που θα χρειαστούν οι Τούρκοι είτε να μπαζώσουν τα σημεία που επιθυμούν να περάσουν απέναντι, είτε να γεφυρώσουν, είναι αρκετός λόγω του όγκου των υλικών που πρέπει να προωθηθούν στην τάφρο και λόγο του εύρους αυτής.
Από την άλλη πλευρά η συγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων σε μία στενή λωρίδα μερικών εκατοντάδων μέτρων μεταξύ της τάφρου και του ποταμού θα αποτελούσε το καλύτερο δώρο για τον ΕΣ. Την ίδια στιγμή ο ΕΣ θα έχει αρκετό χρόνο να κινητοποιήσει τις μονάδες του οι οποίες κατά κανένα λόγο δεν θα πρέπει να είναι αγκιστρωμένες σε κάποιο σημείο πίσω από την ταφρο περιμένοντας καρτερικά τις τουρκικές μονάδες.
Οι σχηματισμοί του ΕΣ θα μπορούσαν να κινηθούν στα προκαθορισμένα σημεία όπως αυτά προβλέπονται εκμεταλλευόμενοι την καθυστέρηση των τουρκικών μονάδων στην τάφρο και την φθορά αυτών από το ελληνικό πυροβολικό και τα πυρά παρενόχλησης από μικρές και ευέλικτες αντιαρματικές μονάδες. Όλα αυτά χάνονται. Που πάμε; Και ποιο το αντάλλαγμα θα γίνουμε μια χώρα εξαρτώμενη από την Τουρκία;
defencenet.gr

H CIA ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ.ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΑ ΣΤΟ "ΤΕΜΕΝΟΣ" ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ. ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ" ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις .
mousoulmanoi-poreia-14
Αυτή τη φωτογραφία θα την θυμόμαστε όλοι για πολύ καιρό. Μπορεί και να μην τη ξεχάσουμε ποτέ. Είναι η σηματοδότηση σοβαρότατων εξελίξεων σε ένα καθεστώς, άθυρμα της Γερμανικής καγκελαρίας των Ες-Ες, του μοναδικού εικονικού αντίβαρου μέχρι ώρας στα κελεύσματα της αμερικανικής σφηκοφωλιάς με τους "λομπίστες" και τους επαγγελματίες εμπόρους όπλων του γνωστού στρατιωτικο-οικονομικού συμπλέγματος που έχει συμπεριλάβει και την Ελλάδα στις μελλοντικές βλέψεις του.
Διαβάζουμε σε φιλικό ιστολόγιο για την δολοφονία- αφού πρώτα τον υποσκέλισαν και τον "χάλασαν"(τον σοδόμισαν)- του αγαπημένου παιδιού της Χίλαρι Κλίντον(κάποιοι λένε και κάτι περισσότερο)Αμερικανού πρέσβη στην Βεγγάζη:
"Η Ουάσιγκτον φαίνεται πως "απλώνει" το παιχνίδι απέναντι σε εκείνους που εξέθρεψε και τους βοήθησε για να στήσουν την "ισλαμική επανάσταση", προκειμένου οι ΗΠΑ να εισπράξουν τεράστια οφέλη από την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου των χωρών εκείνων στις οποίες υπήρξαν "κοινωνικές εκρήξεις". Οι πρώτες εκτιμήσεις για την δολοφονία του αμερικανού πρέσβη, λένε πως "θυσιάστηκε για να υπάρξει και η στρατιωτική παρέμβαση..."
Είναι ξεκάθαρο πια ότι είμαστε από τους επόμενους "σταθμούς" της CIA. Στην Αθήνα στρατιωτικοί και διπλωματικοί ακόλουθοι(πράκτορες δηλαδή μυστικών υπηρεσιών και κυρίως Αμερικανών), εκμεταλλευόμενοι την παρουσία πολιτικών ανδρεικέλων στην κυβέρνηση των Αθηνών προεξάρχοντος του δουλικού και απόλυτου yes man Αντώνη Σαμαρά, του πολιτικά ανερμάτιστου και εξουσιομανή Βενιζέλου και του "λαγού" των εξελίξεων Φώτη Κουβέλη, έχουν βρει πρόσφορο έδαφος για "δράση".
Ένα από τα πρώτα στοιχήματα που κέρδισαν ήταν η άλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Της θεωρητικά πιο σημαντικής υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας. Όπως λένε παρατηρητές της ΕΛΑΣ και των αρχών ασφαλείας, με αμερικανικό δάχτυλο τοποθετήθηκαν στην ΕΥΠ ασήμαντα επιχειρησιακά στελέχη που άθελά τους(χωρίς να γνωρίζουν το κακό που κάνουν στην πατρίδα)αποτελούν κερκόπορτα πλήρους παράδοσης της Ελλάδος στον ανεξέλεγκτα δρώντα αμερικανικό παράγοντα που εδώ και καιρό έχει παρεισφρύσει στα αναχώματα των φονταμενταλιστών μουσουλμάνων της Αθήνας.
Το σχέδιο ετοιμάζεται για την γενική ανάφλεξη. Η Ελλάδα αργά αλλά σταθερά με μειοδοτική ηγεσία παραχωρείται στους ξένους. Οι ορδές των 1500-2000 ατόμων που έκαναν επίδειξη δύναμης σε έναν χώρο 1 χλμ, ήταν το πρώτο μήνυμα πίεσης. "Ή κάνετε ακόμα πιο πίσω ή σας καίμε".
Η δεύτερη πληγή είναι το Αιγαίο. Η τρίτη η Θράκη. Ποτέ άλλοτε από το 1922 και μετά η Ελλάδα δεν ήταν σε τόσο δεινή θέση. Οικονομικός στραγγαλισμός, πολιτικός αποκεφαλισμός(με την τοποθέτηση της ηγεσίας Σαμαρά), ανευ όρων παράδοση.
Η πλατεία που αρχικά ονομάστηκε πλατεία Ανακτόρων, στην συνέχεια πλατεία Όθωνα και τελικά το 1862, πλατεία Ομόνοιας, δεν παραδόθηκε τυχαία στους ισλαμιστές την Κυριακή το απόγευμα για προσευχή. Ο συμβολισμός είναι ξεκάθαρος. Ελέγχουμε το παιχνίδι, άλλοι ελέχγουν εμάς αλλά είμαστε αρκετοί για να μπούμε όποτε θέλουε ακόμα και στα σπίτια σας και να σας φάμε το λαρύγγι.
Η Αμερική έχει την Ελλάδα στην κωλότσεπη. Εαν θέλει να διαλύσει την Ευρώπη, το κάνει σε χώρο 0. Ακόμα όμως δεν είναι η ώρα. Οι καμπάνες ταυτόχρονα, χτυπάνε.
Ο μόνος που μπορεί να σώσει τη χώρα είναι ο λαός της. Αλλά αυτός θέλει πολλά ακόμα ηλεκτροσόκ για να ξυπνήσει. Αν ποτέ ξυπνήσει ζωντανός και ακέραιος. Με το κεφάλι στους ώμους του.

Σ.Χ


Mαθήτρια αφήνει άφωνο το κοινό Ελληνο-Γερμανικού συνεδρίου (video)

Mαθήτρια αφήνει άφωνο το κοινό Ελληνο-Γερμανικού συνεδρίου (video)
"Θέλετε να μας αφήσετε χωρίς εισόδημα και χωρίς προοπτικές και δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα της Κατοχής".

Στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο Ελληνο-Γερμανικό συνέδριο με τίτλο «Μνήμη πολιτισμού και συνεργασία Νεολαίας».


Κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας, η Χριστίνα Λιόλιου, μαθήτρια από λύκειο της Παραμυθιάς, άφησε άφωνο το κοινό του συνεδρίου με μια εντυπωσιακή ομιλία, η οποία ανάγκασε ακόμα και τους Γερμανούς σύνεδρους να την χειροκροτήσουν.


Η ελληνογερμανική συνάντηση στην Παραμυθιά ασχολήθηκε με τη μνήμη πολιτισμού και τη συνεργασία νεολαίας. Το συνέδριο οργανώθηκε από τον δήμο Σουλίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Friedrich-Ebert, το γραφείο της ελληνογερμανικής συνεργασίας (DGV στην Θεσσαλονίκη), και το γερμανικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.


Ασχολήθηκε διεξοδικά με την ιστορική κληρονομιά και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:


Πηγή: Mαθήτρια αφήνει άφωνο το κοινό Ελληνο-Γερμανικού συνεδρίου (video) - RAMNOUSIA 


* Όλα για πούλημα λοιπόν, φιλέτα και… ψαρονέφρια, αποφάσισε η κυβέρνηση.
Τα πάντα όλα! Από ΟΠΑΠ (ναι, αυτόν που προεκλογικά ο Σαμαράς δεσμεύονταν να μην πουληθεί!) μέχρι να νησάκια...(αυτά προς ενοικίαση, για 99 χρόνια)!
** Κι απ’ τη στιγμή που η απόφαση ελήφθη, όλος ο εσμός των νταβατζήδων, εγχώριων κι εξωχώριων, πήρε θέσεις στην αφετηρία. Έτοιμοι ούλοι τους, για να ακούσουν την πιστολιά του αφέτη! Καθότι είναι, πολλά, πάρα πολλά τα λεφτά!
** Μέσα σε αυτό το κλίμα, ορισμένες παρατηρήσεις…
** Συμμαχίες φτιάχνονται, ενώ άλλες συμμαχίες διαλύονται…
** Οι νταβάδες σε θέση μάχης. Ο πόλεμος θα είναι ανελέητος, όλα τα χτυπήματα επιτρέπονται και οι ισορροπίες αναδιατάσσονται. Πάμε για μοιρασιές δισεκατομμυρίων!
** Τα ΜΜΕ των νταβατζήδων επίσης πανέτοιμα για τη «μητέρα των μαχών»! Κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, διαδίκτυο, έχουν ήδη αρχίσει όχι απλά προειδοποιητικές βολές, μα κανονικές κανονιές! Ο αντίπαλος πρέπει να δεχτεί ανεπανόρθωτα πλήγματα, ο «φίλος» πρέπει να στηριχτεί με πάθος, το «grosso colpo» να ετοιμαστεί μεθοδικότατα!
** Αυτές οι μάχες, στα ΜΜΕ των νταβατζήδων, έχουν ήδη τα πρώτα θύματα. Αλλά, αδέρφια, αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο τσουνάμι που θα ακολουθήσει!
** Εδώ μέχρι συνιδιοκτήτες καναλιών πάνε για διαζύγια!
** Παρατήρηση άλλη. Η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού αυτή θα είναι εκ των πρωταγωνιστών της μοιρασιάς, απολαμβάνει μιας στήριξης απ’ τα νταβατζήδικα ΜΜΕ, όμοια της οποίας απολάμβανε μόνο το αλήστου μνήμης καθεστώς Σημίτη…
** Όχι, δεν αγάπησαν εξαίφνης τον Αντώνη νταβατζήδες και δημοσιογραφικά τους τσιράκια, που έως και σχετικά πρόσφατα τον λοιδορούσαν. Όχι ασφαλώς. Την… μοιρασιά αγάπησαν, καθότι, επαναλαμβάνω, είναι πολλά, πάρα πολλά τα λεφτά Άρη!
** Και θα παρέχουν αυτή τη μεγαλειώδη στήριξη μέχρι να τελειώσει η μοιρασιά ή μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τα μεγάλα deals…
** Τι θα κάμει ο Σαμαράς μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό (οικονομικών) εξελίξεων;
** Έχει δύο δρόμους. Ή θα υποταχτεί στη μοίρα του, θα απολαύσει τη στήριξη που του παρέχουν, θα «μοιράσει», θα το παίξει διαιτητής και τροχονόμος της διαπλοκής  και ύστερα θα πεταχτεί από αυτό τον διαπλεκόμενο εσμό σαν στυμμένη λεμονόκουπα…
** Παλιά άτεχνα κολπάκια, της εποχής Σημίτη, καταδικασμένα, θύμισε το επικοινωνιακό τερτίπι των στελεχών του Μαξίμου να μας δείξουν τον Σαμαρά… εργατικότατο, αφού δουλεύει και τα Σάββατα! Ρε παιδιά, από πότε το αυτονόητο γίνεται… είδηση; Γιατί τον εκθέτετε τον πρωθυπουργό με σάχλες;
** Όπως στο –κοντινό- παρελθόν έπαθαν κι άλλοι…
** Ή θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για να αποδιαρθρώσει όλο αυτό τον συρφετό και να ανοίξει νέους δρόμους και επιχειρηματικής δράσης και σχέσεων της πολιτικής με τους νταβατζήδες! Τι είπατε, είναι αιθεροβάμονας; Μπορεί. Εγώ μια εκτίμηση κάνω…
** Βέβαια για να δώσεις μια μάχη με τα συμφέροντα, με το «νταβατζιστάν», πρέπει να ‘χεις και τους κατάλληλους στρατηγούς και στρατιώτες. Και δυστυχώς ο Αντώνης δεν φαίνεται να έχει και πολλούς τέτοιους δίπλα του. Μάλλον έχει ελάχιστους!
** Μόνο η αρχή των μαχών των νταβατζήδων είναι τα όσα παρακολουθούμε αυτές τις μέρες. Έχετε να δείτε θύματα μόλις ανάψει για τα καλά ο πόλεμος… Όσο για τους δημοσιογράφους στρατιωτάκια του κάθε στρατοπέδου, απλά να τους θυμίσω ποιοι την πληρώνουν όταν μαλώνουν τα βουβάλια!
** Το τοπίο πάντως ήδη άρχισε να μυρίζει μπαρούτι. Και προσώρας παρακολουθούμε μόνο τις… προειδοποιητικές βολές. Μόλις αρχίσει για τα καλά η μοιρασιά θα δείτε τι έχει να γενεί!
** Θα πέσουν κορμιά! Θα πνιγούμε στις «αποκαλύψεις», ένθεν κακείθεν! Ήδη και κανάλια και εφημερίδες έχουν κηρύξει γενική επιστράτευση!
** Και στρατευμένα blogs και sites!
** Μα είναι δυνατό; Στάλα ντροπής δεν υπάρχει σε αυτό τον τύπο ο οποίος παρίστανε τον πρωθυπουργό της χώρας και τώρα μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ… ξενιτιάς και κανό; Να γίνονται τόσες σε βάρος του αποκαλύψεις (μέχρι και για τα όργια σπατάλης για όργανα προσωπικής του γυμναστικής, αν και αυτό είναι το λιγότερο…) κι αυτός να αρμενίζει αμέριμνος και να… απειλεί να μας ξανάρθει; Και κάποια πρόθυμα εξωνημένα γιουσουφάκια να τον προβάλλουν ακόμα; Τόση αναισθησία πια σε αυτή τη χώρα;
** Πάντως, όπως είπαμε, ακόμα η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγάλης στήριξης. Και αυτό φαίνεται ακόμα και σε παραδοσιακά ΜΜΕ, τα οποία τον Καραμανλή ας πούμε, τον είχαν κυριολεκτικά κρεμασμένο στα μανταλάκια καθημερινά…
** Τα δε καθεστωτικά κανάλια επιδίδονται σε ανταγωνισμό τρομοκράτησης του λαού, ώστε τα νέα μέτρα να γίνουν αποδεκτά χωρίς αντιδράσεις!
** Η άθλια προπαγάνδα τους, οι καθημερινές ασκήσεις παραπληροφόρησης, βγάζουν μάτια!
** Ειδικά το γνωστό κανάλι που θυμίζει τις παλιές, καλές μέρες (του), του πρώτου μνημονίου, τότε που είχε αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού και παρουσίαζε σαν… σωτηρία τον ερχομό της τρόικας…
** Η πηγή μου είναι εξαιρετικά έγκυρη. Τι μου είπε; Ότι Σαμαράς και Βενιζέλος τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα. Ακόμα και στη… δοσολογία της κριτικής που κάνει ο Βενιζέλος στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ένεκα… οι άτιμες δημοσκοπήσεις που αναγκάζουν το Βαγγέλη να το παίζει… αντίσταση στην τρόικα! Μέχρι που –πάντα κατά την αξιόπιστη πηγή- ο Σαμαράς του έχει πει «κάνε μου και προσωπική επίθεση άμα νομίζεις ότι σου κάνει καλό, μην ξεπεράσεις βέβαια κάποια όρια»! Αυτό θα πει… συναντίληψη και κουλτούρα συνεργασίας! Τα ματσάκια, αδέρφια, είναι σικέ, μην τσιμπάτε!
** Κι όλα αυτά εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κρίσης και στο χώρο της δημοσιογραφίας, που έχει οδηγήσει εκατοντάδες συναδέλφους στην ανεργία, πάρα πολλούς άλλους να εργάζονται ή απλήρωτοι ή με μεγάλες μειώσεις μισθών…
** Αυτά βέβαια δεν αγγίζουν τους λίγους πατρίκιους, οι οποίοι αδιάντροπα παίζουν τα παιχνίδια των αφεντικών…
** Μου άρεσε, δεν μπορώ να πω, το κοφτό «όχι» του Λοβέρδου στην ερώτηση (στην εκπομπή των Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη στο MEGA) αν θα πάει στις επόμενες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων!
** Ποιο καθαρός δεν θα μπορούσε να είναι!
** Πάντως απ’ το βενιζελικό στρατόπεδο ο Αντρέας αντιμετωπίζεται από ειρωνικά έως και εντελώς απαξιωτικά!
** Το τι του σούρνουν μέσω διαρροών, δεν περιγράφεται…
** Πότε αναμένεται η ανεξαρτητοποίηση του Λοβέρδου; Μετά την ψήφιση του νέου πακέτου των μέτρων, όλα είναι ανοιχτά. Και θα είναι η πρώτη κίνηση προς τη δημιουργία πολιτικού φορέα. Μέχρι τότε θα παίζεται κι ένα παιχνίδι τακτικής με τον Μπένι, για το ποιος θα χρεωθεί το διαζύγιο, παιχνίδι για γερά νεύρα που θα έχει κάμποσα επεισόδια!
** Ότι πάντως θα έβγαινε μέχρι και η… Χριστοφιλοπούλου να τον «αποχαιρετήσει» (γιατί το άκουσα κι αυτό), δεν το περίμενα!
** By the way (καλό φθινόπωρο, Κίμωνα!) να ρωτήσω: Ώστε ο Χρυσοχοϊδης παραμένει πάντοτε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ε;
** Αυτό θα πει να είναι ο αρχηγός… άνετος! Να έχει ξεκατινιαστεί δημοσίως με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο, αλλά αυτός να παραμένει στη θέση του! Πάντως για να μιλήσουμε σοβαρά, απαξιωμένο τον έχει…
** Τον «τιμωρεί» δηλαδή δια της ντε φάκτο υποβάθμισής του!
** Τη θυμάστε την 12η Φλεβάρη; Τη μέρα που ψηφίστηκε το δεύτερο μνημόνιο, τη μέρα που «επαναστάτησαν» και πράσινοι και γαλάζιοι βουλευτές, που γίνηκαν δεκάδες διαγραφές, που η οργή του λαού έφερε τα πάνω κάτω; Ουσιαστικά τότε είχαμε επισημάνει, ότι επικυρώθηκε και τυπικά το τέλος της μεταπολίτευσης. Τα όσα ακολούθησαν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις (Μάη και Ιούνη) επιβεβαίωσαν αυτή την εκτίμηση. Και τα όσα έχουν γίνει απ’ τις 17 Ιούνη και μετά ουσιαστικά σηματοδοτούν την αυγή μιας νέας ιστορικής πολιτικής περιόδου, που έχει ακόμα πολλές, πάρα πολλές ανατροπές! Ακόμα έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας! Θυμηθείτε τα αυτά μια μέρα του Σεπτέμβρη ή του Οχτώβρη, όταν θα ψηφιστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα νέα βάρβαρα μέτρα…
** Τους «λυπάμαι» τους γαλάζιους βουλευτές! Ως αμνοί επί σφαγήν θα πάνε να ψηφίσουν αυτό το νέο, αντιλαϊκό πακέτο πολλοί εξ αυτών!
** Θα μου πείτε, άξιοι της μοίρας τους θα είναι. Και πολύ σωστά…
** Ελάχιστοι θα είναι όσοι θα αντιδράσουν. Μοναδική τους παρηγοριά, ότι αντάμα θα ψηφίσουν με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ…
** Αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τους εξοργισμένους ψηφοφόρους τους. Και αυτό τους είναι μεγάλο βάρος…
** Ξέρετε τι είναι να έχουν εκλεγεί με υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση και λοιπά ηρωικά και τελικά να αναγκάζονται να πηγαίνουν στη γραμμή να ψηφίζουν αντίθετα;
** Άτιμη κομματική πειθαρχία!
** Πάντως μια βόλτα να κάνει κάποιος στη Βουλή αυτές τις μέρες, θα ακούσει… γαλάζια μοιρολόγια!
** Βίοι παράλληλοι με αυτούς των πράσινων βουλευτών πέρσι, πρόπερσι…
** Και με τον Χρ. Παπουτσή είναι σε –ανεπίσημες πάντως- συζητήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά είναι παρακινδυνευμένο το να κάνει κάποιος πρόβλεψη, αν θα έχουν ευτυχή κατάληξη. Γενικά πάντως διαπιστώνεται ενδιαφέρουσα κινητικότητα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία κινούνται αριστερά της επίσημης ηγεσίας, ενώ ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας έχει και η Λούκα…
** Στην πράσινη Κ.Ο. η κατάσταση είναι πιο «χύμα». Και εκεί υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν την… τεχνογνωσία αντιμετώπισης τέτοιων κρίσεων…
** Και σίγουρα αισθάνονται πιο «απελευθερωμένοι» απ’ τα γαλάζια καρντάσια τους…
** Της… τρικομματικής γίνεται στην ΕΡΤ! Οι συγκυβερνώντες χωρίς αιδώ, δίχως καμιά τσίπα κόβουν και ράβουν, προωθούν τα δικά τους παιδιά παραβιάζοντας ακόμα και τους δικούς τους νόμους και διατάξεις (αλήθεια, με την παράλληλη απασχόληση τι γίνεται;), αναιρούν τη μια μέρα ό,τι είχαν αποφασίσει την προηγούμενη, μεταχειρίζονται επαγγελματίες σαν πειραματόζωα, κάνουν αναίσχυντους μεταξύ τους συμψηφισμούς, προσλαμβάνουν αχρείαστα στελέχη μόνο και μόνο για να καλύψουν τις… ποσοστώσεις, λειτουργούν σαν να διοικούν ένα δικό τους μαγαζάκι την ίδια ώρα που κόβουν μισθούς και συντάξεις απ’ το πόπολο! Αλήθεια, υπάρχει κάτι να σταματήσει αυτό τον άθλιο κατήφορο που θυμίζει ΥΕΝΕΔ; Ή θα μετατρέψουν (την έχουν μετατρέψει!) την ΕΡΤ σε βάλτο των ρουσφετιών τους και εικόνα, απωθητική εικόνα της κυβέρνησής τους;
** Αυτό φυσικά και δεν σημαίνει πως κι εκεί δεν θα περάσουν κρίση, ε;
** Όπως και η ΔΗΜΑΡ του κυρ Φώτη. Εκεί τα ξεκατινιάσματα, ακόμα και δημόσια, δίνουν και παίρνουν! Και το πρόβλημα δεν είναι βέβαια, αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας…
** Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι πρωτίστως και βαθύτατα πολιτικό.
** Πάντως, έμαθα, ο κυρ Φώτης βαυκαλίζεται ότι αν τα μέτρα περάσουν, αν επέλθει μια περίοδος σχετικής πολιτικής σταθερότητας, αν η κυβέρνηση διαβεί τον κάβο, τότε θα πιστωθεί κι αυτός την… επιτυχία!
** Καλά, επαφή με την πραγματικότητα έχουν;
** Ή και οι τρεις της συγκυβέρνησης θυμίζουν Τιτανικό;
** Με ικανοποίηση άκουσα τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ να υπόσχεται πως θα γίνει έρευνα για τις σχέσεις δημοσιογράφων με εταιρίες δημοσίων σχέσεων, εταιρίες «προώθησης» προμηθειών και πάει λέγοντας. Όταν προ ετών τα είχαμε βάλει με γνωστό λαμόγιο του χώρου μας αποκαλύπτοντας και τις… εταιρικές του πολυσχιδείς δραστηριότητες, αισθανόμασταν μόνοι. Κάλιο αργά λοιπόν παρά ποτέ. Αρκεί φυσικά η έρευνα να είναι σοβαρή, να πάει σε βάθος και να μην χρησιμοποιηθεί για πλυντήριο ορισμένων, έτσι; Πάντως η ΕΣΗΕΑ μόνο και μόνο ΦΕΚ να ψάξει, θα βγάλει πολύτιμα στοιχεία!
** Ε, αυτή το φορά ο Φόρεστ Γκαμπ τη γλίτωσε. Έγινε κάποια παρέμβαση και σώθηκε…
** Το ζήτημα είναι, για πόσο ακόμα θα τον ανέχονται. Όπως έμαθα, η υπομονή κάποιων έχει εξαντληθεί!
** Κάποια εποχή τον χρησιμοποίησε το αφεντικό του για βρομοδουλειές, τον δημοσιογράφο. Τώρα όμως τον πέταξε, σαν στυμμένη λεμονόκουπα!
** Είναι η μοίρα όσων μπαίνουν στα παιχνίδια των αφεντικών και νομίζουν ότι έχουν εξασφαλίσει ασυλία για πάντα. Δεν ήξεραν, δε ρώταγαν;
** Το προσέξατε; Την περασμένη Δευτέρα, στον απόηχο της παρουσίας του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, δυο εφημερίδες σήκωσαν… το βάρος της αποδόμησής του. «ΤΑ ΝΕΑ» κι ο «Ελεύθερος Τύπος»!
** Τι το περίεργο;
** Θα το επαναλάβουμε. Διόλου τυχαίο δεν είναι, ότι έχει πέσει όλο το νταβατζιστάν και στηρίζει με πάθος τον Βρούτση, εκθειάζοντας την… εργατικότητά του, τη συνέπειά του, την υπευθυνότητά του!
** Αντικρίζοντας και τα νέα, επαχθή και κατοχικά μέτρα, τα πάντα εξηγούνται!
** Αμ το άλλο; Να βάζει διαπραγματευτές ο Μπένι στις διαπραγματεύσεις (λέμε και καμιά σαχλαμάρα…) με τον Στουρνάρα τους… Σαχινίδη και Κουτρουμάνη;
** Δηλαδή; Πόσα θέλει να μας τρελάνει; Ή μας προκαλεί ασύστολα;
** Δυσαρεστημένος είναι, έμαθα, ο Φαήλος με την κυβέρνηση. Και το λέει σε συνομιλητές του. Τότε γιατί από εφημερίδες και συγκεκριμένο site μας βομβαρδίζει με προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης;
** Ωρέ τι θα κάμει ο αλήστου μνήμης Ραγκούσης; Τώρα που… αποσύρθηκε, λέει, στην Πάρο;
** Με κομμένη την ανάσα οι Έλληνες περιμένουν (και αυτουνού!) τις πρωτοβουλίες!
** Η καλύτερη –τελικά- απ’ όλους είναι η Τίνα! Ζωή και κότα στα Παρίσια!
** Και ναι και η κυβέρνηση Σαμαρά την διατηρεί εκεί ακόμα!
** Οργιάζει η προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ και των πληρωμένων γραφίδων τους (ου μην και των μαρκουτσοφόρων τους)! Νέα βερσιόν η αντιεπιστημονική και ανιστόρητη επιχείρηση εξομοίωσης της βίας της Χρυσής Αυγής με τους αγώνες του αντιστεκόμενου λαού σε πλατείες και διαδηλώσεις! Χρεοκοπημένο το κόλπο, αλλά το επαναφέρουν. Αντάμα με τη γελοία προπαγάνδα περί του «λόμπι της δραχμής»! Αλλά όλη αυτή η καθεστωτική προπαγάνδα είναι για τα μπάζα και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου την αντιμετωπίζει μόνο με οργή και γέλια! Φαντασία δεν έχετε, καλόπαιδα;
** Το προσέξατε; Ότι επιλεκτικά στοχοποιούνται και επιχειρείται απ’ τους προπαγανδιστές του συστήματος να απαξιωθούν όσοι αντιστέκονται στα νέα μέτρα;
** Και κόμματα και βουλευτές (και της συμπολίτευσης βουλευτές που απειλούν να καταψηφίσουν, όπως για παράδειγμα ο Μιχελογιαννάκης) και πνευματικοί άνθρωποι και δημοσιογράφοι και συνδικαλιστικά στελέχη και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…
** Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Και θα συνεχιστεί, μέχρι και την ψήφιση των μέτρων…
** Για να δούμε… Πώς θα ξεπεράσει ο Σαμαράς την πρόταση για εξεταστική περί του πώς φτάσαμε σε μνημόνια και τρόικα; Θα καθαρίσει με επιχειρήματα σαν αυτά που αμολάνε στα ΜΜΕ διάφοροι γαλάζιοι; Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Αφήστε που δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι στηρίζουν σθεναρά την άποψη ότι πρέπει να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις (πέραν του Προκόπη). Πώς θα ξεπεράσει λοιπόν το σκόπελο;
** Αδέρφια, πάμε σε γοργές πολιτικές εξελίξεις! Η Θεοδώρα (η Τζάκρη, ντε!) διαφώνησε, λέει, στη σύσκεψη στην Ιπποκράτους με τα νέα μέτρα!
** By the way φιλότιμη, δε λέω, η προσπάθεια κάποιων δημοσιογράφων «φίλων» του Μπένι να εμφανίσουν τον αρχηγό… σθεναρά αντιστεκόμενο στις επιλογές του Σαμαρά και του Στουρνάρα και… ήρωα που απαιτεί φιλολαϊκές προσεγγίσεις!
** Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο!
** Εδώ ο Μπένι έχει δώσει το ΟΚ, αλλά θέλει να το παίξει και ολίγον… αριστερός! Και βάζει τα παπαγαλάκια να κατασκευάζουν τεχνητές κρίσεις, να δραματοποιούν το κλίμα, να τον παρουσιάζουν… λιοντάρι!
** Και γελάει ο κάθε πικραμένος!
** Εδώ δεν αποκλείεται μέχρι και θέμα κομματικής πειθαρχίας να βάλει, αν και στην αρχή το έπαιζε… υπεράνω και διέρρεε πως κάτι τέτοιο αποκλείεται…
** Όταν είδε πως το μασάζ θα μπορούσε να τον φέρει μπροστά σε εκπλήξεις…
** Πάντως το κόλπο στήθηκε έξυπνα, με την παρέμβαση του Σκανδαλίδη ο οποίος ζήτησε να αποφασίσει σχετικά η Κ.Ο., σε νέα συνεδρίαση…
** Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι ο Σκανδαλίδης έπαιξε το ρόλο του λαγού του Μπένι, κάτι που εγώ δεν πιστεύω…
** Δηλαδή, τι περίμεναν εκεί στον (δοκιμαζόμενο) ALPHA; Ότι ο Γ. Βλάχος, με την συγκεκριμένη επαγγελματική διαδρομή, θα υπέγραφε την συγκεκριμένη ταπεινωτική ατομική σύμβαση; Αλήθεια περίμεναν κάτι τέτοιο;
** Α, μην ανησυχείτε. Ο ΓΑΠ, λέει, θα διακόψει τις… διακοπές του στο Αμέρικα και θα έρθει να ψηφίσει τα νέα μέτρα! Ο άνθρωπος από παντού παλεύει για το καλό της πατρίδας, με αυτοθυσία!
** Είναι δυνατό; Να παίζει σενάριο ανασχηματισμού μετά την ψήφιση των νέων μέτρων; Ούτε τέσσερις μήνες μετά την συγκρότηση της κυβέρνησης; Κι όμως, αυτό μου είπε συνεργάτης του πρωθυπουργού! Εκτός κι αν επισπεύδεται το σενάριο εισόδου στην κυβέρνηση του Μπένι και του κυρ Φώτη!
** Δηλαδή; ΑΥΤΟ το ΠΑΣΟΚ κι ΑΥΤΗ η ΔΗΜΑΡ θα… πρωταγωνιστήσουν στην επιχείρηση «ανασύστασης της κεντροαριστεράς», τρομάρα της;
** Κι έχουν βάλει και «υπεύθυνους» γι’ αυτή την ιστορία;
** Έρμη «κεντροαριστερά», σε ποια χέρια έχεις πέσει…
** ΚΟΥΪΖ: Ποιος υπ’ ατμόν επικεφαλής Οργανισμού που ελέγχεται απ’ το Δημόσιο, διορισθείς επί ΓΑΠ με μοναδικό «προσόν» του ότι ήταν φίλος του και φίλος ορισμένων «κηπουρών» του, ο οποίος μάλιστα απ’ τον Ιούλη θα έπρεπε να έχει βγει στη σύνταξη, όχι μόνο αρνείται να φύγει αλλά στο διάλλειμα της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού «απείλησε» ότι «θα πάρω τηλέφωνο τον κυρ Σταύρο για να με διατηρήσει»; Ωρέ; Είναι δυνατό να κυβερνά ακόμα το Λαμπρακιστάν; Βέβαια οι –έγκυρες- πληροφορίες λένε πως όλα αυτά τα κάνει προκειμένου να πάρει αποζημίωση, κοντά στις 100.000 ευρώπουλα! Ο Σίμος τι λέει για όλα αυτά;
** Δηλαδή; Θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν στην ίδια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Στουρνάρας;
** Και ποιος, αλήθεια, θα ήταν ο ορισμός του τσίρκουλου, της οπερέτας;
** Διότι μπορεί μεν το παιχνίδι να είναι σικέ απ’ την πλευρά του Μπένι, αλλά με τέτοιο ξεκατίνιασμα δημόσιο, ποια αξιοπιστία θα έχουν ενώπιον του ρημαγμένου ελληνικού λαού;
** Αφήστε δηλαδή που ο καημένος ο Στουρνάρας είναι και… ξεθεωμένος απ’ τη σκληρή μονομαχία του με τον Τόμσεν!
** Ωχ! Οργή, έμαθα, επικρατεί στη Συγγρού μετά το deal των της τρόικας εσωτερικού, να μην αλλάξουν προς το παρόν τουλάχιστον οι διοικητές των νοσοκομείων!
** Βλέπετε, δεν ήσαν λίγοι οι γαλάζιοι θεσιθήρες που περίμεναν. Κι έμειναν με το… διορισμό στο χέρι!
** Τι θα γίνει, ρε παιδιά, με το ΑΠΕ; Θα πάει μακριά η βαλίτζα;
** Άλλος αποτυχημένος πολιτευτής, αδέρφια, για την ΕΡΤ;
** Προς δόξαν της… αξιοκρατίας, της σεμνότητας, της μείωσης των αλόγιστων δαπανών και του… μεταρρυθμιστικού οίστρου;
** Σαν ζαλισμένο κοτόπουλο συνεχίζει να λειτουργεί ο αρχηγός κωλοτούμπας! Βλέπετε, δεν έχει ακόμα συνέλθει απ’ το διπλό εκλογικό στραπάτσο, Μάη και Ιούνη!
** Τώρα, γιατί εμένα κάτι μου λέει πως απλά ψάχνει δίαυλο με την Συγγρού;
** Καθότι το αντιλαμβάνεται πως μέλλον με το κομματίδιό του δεν έχει;
** Ωραίο το blog του λαμογίου! Απ’ τη μια παίζει κυβέρνηση και απ’ την άλλη παίζει και… Βενιζέλο! Μάλιστα εργολαβικά έχει αναλάβει τα χτυπήματα (και) ενάντια στο Λοβέρδο!
** Και πού να εκδοθεί και το βιβλίο του Ρουμελιώτη! Εκεί να δείτε ρουκέτες!
** Και πώς θα την αντέξει την ξενιτιά η Αννούλα;
** Αμ το άλλο; Η Ελλάδα πώς θα αντέξει δίχως την Αννούλα;
** Δηλαδή; Τι είδαμε στη Σαλονίκη; Άλλο ένα βήμα μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ προς το «κέντρο»;
** Προς πιο «υπεύθυνες» και ρεαλιστικές θέσεις;
** Όσο πλησιάζετε προς την κυβέρνηση, συντρόφια, τόσο θα πρέπει να προσέχετε τις σειρήνες του «ρεαλισμού». Μην αποδειχτείτε «μία απ’ τα ίδια»!
** Και μη λησμονείτε, ο λαός έχει μνήμη, ε;
** Λέτε; Γι’ αυτό να απουσίαζαν οι του Αριστερού Ρεύματος κι ο Γλέζος;
** Είν’ αλήθεια, πως ο Γ. Στουρνάρας την Τετάρτη, όταν το ξεκατίνιασμα με τον Μπένι ήταν στο φόρτε του, απείλησε μέχρι και με παραίτηση και «ηρέμησε» όταν πήρε άδεια απ’ το Μαξίμου να βγάλει τη γνωστή δήλωση «κύκλων» του;
** Με πιάσανε τα κλάματα την Πέμπτη, όταν απόλαυσα τις δηλώσεις του Μπένι μετά τη σύσκεψη των τριών της τρόικας εσωτερικού!
** Ωρέ αυτός δεν ήταν ο φορομπήχτης υπουργός μέχρι πριν λίγους μήνες;
** Αληθεύει πως στη λίστα με τα 32 πολιτικά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται απ’ το ΣΔΟΕ για «περίεργο» πλουτισμό περιλαμβάνονται και νυν υπουργοί; Θα μου πείτε, θα φτάσει η έρευνα σε βάθος ή για άλλη μια φορά θα επικρατήσει η λογική του κουκουλώματος; Και δίκιο θα ‘χετε…
** Όλες οι κοινωνικές ομάδες που θίγονται λόγω της κατεδάφισης των ειδικών μισθολογίων έχουν ανεβεί στα κάγκελα. Όλες, πλην των πανεπιστημιακών… Γιατί; Τι κάνει αλήθεια η ΠΟΣΔΕΠ, που ελέγχεται από «εκσυγχρονιστικές» δυνάμεις;
** Σαν το… ΠΑΣΟΚ πάει να καταντήσει η ΔΗΜΑΡ! Απ’ τη μια οι «εκσυγχρονιστές» (Μπίστης και λοιποί…) και απ’ την άλλη οι «κοινωνιστές» (Μιχελογιαννάκης, Βουδούρης κ.α.)!
** Είδατε τι παθαίνετε, για να έχετε γιομίσει πασόκους;
** Ε, να τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι…
** Ποια καταπολέμηση –επιτέλους- της φοροδιαφυγής; Χαράτσια και πάλι χαράτσια! Κεφαλικοί φόροι κι όποιος αντέξει! Μία απ’ τα ίδια, από μια κυβέρνηση που μας έχει φλομώσει στις υποσχέσεις και μεγαλόστομες διακηρύξεις! Κι ύστερα τους φταίνε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και το… λόμπι της δραχμής, των αναξιόπιστων!
** Τα τελευταία μέτρα, είπατε; Καλό! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;                      
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου