Ο Αντώνης μας είπε ότι δεσμεύτηκε, αλλά ξέχασε να πει με ποιούς...

Ο Αντώνης μας είπε ότι δεσμεύτηκε, αλλά ξέχασε να πει με ποιούς...

Η συνέπεια στην ασυνέπεια, είναι το χαρακτηριστικό προσόν των σύγχρονων πολιτικών, που φέρουν ακέραιη την ευθύνη έκθεσης της χώρας στον οικονομικό κίνδυνο - σπιράλ θανάτου, που σήμερα βρίσκεται.


Παρελαύνουν οι πολιτικοί από τις θέσεις εξουσίας, αλλά το αποτέλεσμα είναι μονίμως το ίδιο. Εργάζονται με συνέπεια και επιβάλλουν μέτρα τα οποία θα δικαιολογούσαν ακόμη και μία λαϊκή εξέγερση, δολοφονούν την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, καταστρέφουν τα Ελληνικά νοικοκυριά και συντελούν στα μέγιστα στην κατάρρευση ολόκληρου του κράτους. 

Όλα αυτά τα κάνουν με απόλυτη συνέπεια, προς τους ξένους εντολείς τους και "δανειστές" της χώρας. Βέβαια, προεκλογικά ή για όσο διάστημα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, μιλάνε τελείως διαφορετική γλώσσα, υπόσχονται να επιβάλουν την δικαιοσύνη και άλλα πολλά φληναφήματα. 

Δυστυχώς, όταν αποκτούν την εξουσία, αλλάζουν τρόπο σκέψης και επιβάλουν τα αντίθετα από όσα διεμήνυαν, περί δικαιοσύνης... Φαίνεται πως η εξουσία δεν συνάδει με την δικαιοσύνη ή φαίνεται πως η δικαιοσύνη έχει καταστεί κλινικά νεκρή, αφού βυσοδομείται το Σύνταγμα της χώρας, καταπατούνται επανειλλημένως τα ατομικά, τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, αλλά κανείς δεν συγκινείται. 

Όλοι οι πολιτικοί, σφιχταγκαλιασμένοι προσπαθούν να σώσουν το κράτος, αλλά όχι απαραίτητα και την χώρα ή τους πολίτες της. Δυστυχώς, η συνέπεια στην ασυνέπεια συνεχίζεται και επί κυβερνήσεως του τραγικού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος οικειοθελώς έτρεξε να συγκαταριθμηθεί μεταξύ των Ελληνόφωνων που κατέστρεψαν την χώρα. Δεσμεύτηκε κι αυτός πως θα μας... διασώσει.

Από τα 18 μέτρα που δεσμεύονταν ότι θα εφάρμοζε άμεσα με την εκλογή του,
πόσα εφάρμοσε και σε πόσα έκανε το ακριβώς αντίθετο από ότι είχε
δεσμευθεί;

1.Αύξηση συντάξεων. Πόσο σας μείωσε τις συντάξεις είπαμε;

2.Επίδομα ανεργίας από 1 σε 2 έτη… Αντίθετα κατάργησε και το επίδομα των εποχιακών…

3.Επίδομα ανεργίας και σε μη μισθωτούς… (εδώ γελάμε)

4.Μείωση φόρων που εκκρεμούν… (ξαναγελάμε)

5.Όχι άλλες μειώσεις μισθών (δεν θα το αντέξω τόσο γέλιο)

6.Αύξηση αφορολόγητου σε 10.000… Τελικά καταργήθηκε εντελώς το αφορολόγητο και αντί για 5 χιλιάδες ευρώ προς τα πάνω, έχασε τον δρόμο του κα πήγε 5 χιλιάδες ευρώ προς τα κάτω. Για την ακρίβεια, θα φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ που θα εισπράττουμε. Όπως λέμε, θα πληρώνουμε για τον αέρα που αναπνέουμε. Εκτός και εάν προτιμήσουμε να πάψουμε να αναπνέουμε και βοηθήσουμε το κράτος να δίνει λιγότερα επιδόματα ανεργίας και λιγότερες συντάξεις

7.Τέλος στο χαράτσι… Μάλλον εννοούσε τέλος στο 1 χαράτσι αφού σχεδιάζει να φτιάξει και άλλα…

8.Μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών… (πάλι γελάμε)

9.Χρονική επέκταση περικοπής δημοσίων δαπανών. Αλλά, εμείς μάθαμε πως το χρέος... ανέβηκε! Α, και μία διευκρίνηση για την επέκταση γίνεται να έχουμε; Πότε θα οριστικοποιηθεί αυτή; Μετά από 400 χρόνια μήπως; Όπως ο διακανονισμός που έκανε εκείνο το ΙΕΚ με την εφορία;

10.Προστασία δημοσίων υπαλλήλων… Πόσους θα απολύσει είπαμε; Α, δεν είπαμε! Άραγε, διαλύονται οι κομματικοί στρατοί και οι έμμισθοι ψηφοφόροι; Μάλλον όχι...

11.Ελάφρυνση δανειοληπτών… Το μονό που έχει αλλάξει με τα δάνεια είναι τα ωράρια που σε παίρνουν οι εισπρακτικές... (κάποιος, κάπου, κάποτε είπε πως αυτές είναι παράνομες, αλλά γιατί να ανησυχούμε; εδώ παρανομεί η κυβέρνηση, οι εισπρακτικές θα μας χαλάσουν;) Λέτε ο Αντώνης να εννοούσε τους άλλους δανειολήπτες; Τους διεθνείς; Αν ναι, τότε όντως το παλικάρι κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους ικανοποιήσει και να σταθεί συνεπής στην υπόσχεσή του...

12.Αναστολή Τειρεσία… Ωραίο ανέκδοτο, πάει και με την εποχή

13.Ενίσχυση ρευστότητας αγοράς… Αν εννοεί ότι θα μας ξεζουμίσει για να τα δώσει
στις τράπεζες, εντάξει! Εκεί ήταν συνεπής στη δέσμευση του…

14.Συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο… Απλά εννοούσε ότι σε όσους
χρωστάει το δημόσιο δεν θα τα πάρουν ποτέ και όσοι χρωστάνε στο δημόσιο
θα πάνε φυλακή… (είναι τόσα πολλά και τόσο τραγικά τα παραδείγματα, που ο ιστορικός του μέλλοντος θα φρίξει με την υπομονή - απάθεια των σημερινών Ελλήνων).

15.Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Όπως λέμε "πάρτα όλα παλιατζή", "τρελάθηκε το αφεντικό και τα χαρίζει όλα"!!! Δικά του δεν είναι, αλλά τα χαρίζει. 

Για τόσο χουβαρντά μιλάμε...

16.Προώθηση αποκρατικοποιήσεων. Συνέχεια της προηγούμενης δέσμευσης. Το τονίζει ο άνθρωπος για να ησυχάσουν οι ανησυχούντες "επενδυτές". Καλά νερά έχουμε, λιμάνια έχουμε, λιγνίτη έχουμε, πετρέλαια και φυσικό αέριο έχουμε. Έχουμε και βουνά για πράσινη ενέργεια (και αν κανένας τολμήσει να σταματήσει επενδυτικές ενέργειες, τότε βάζουμε φωτιά και τον καίμε... έτσι δεν είναι;)

17.Ασφάλεια πολίτη - λαθρομετανάστευση… Τι να σχολιάσουμε εδώ; Υπάρχει σχόλιο; Μιά ματιά τριγύρω αρκεί για απάντηση... Αλλά, ξέχασα, ο Αντώνης δεν βλέπει λαθρομετανάστες στο μέγαρο που διαμένει, με τον ψηλό μαντρότοιχο και την ασφάλεια που του παρείχε πάντα το σύστημα...

18.Ανακήρυξη ΑΟΖ… Βολευτείτε με τις ΕΟΖ προς το παρόν. Όσο για ΑΟΖ, έχουν άλλοι σειρά. Δεν μπορεί, θα μας αφήσουν και μας το κάτι τις...

Και τελικά, αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής: Σε ποιούς δεσμεύτηκε ο Αντωνάκης;



Τα μέτρα από τον Μάνο 2626, ο λοιπός σχολιασμός Κωνσταντίνος


Πηγή: Ο Αντώνης μας είπε ότι δεσμεύτηκε, αλλά ξέχασε να πει με ποιούς... - RAMNOUSIA 

Όταν η οργή του λαού ξεχειλίσει δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε. Όλοι σας!

Στυγνός εκβιασμός για πληρωμή «λύτρων σωτηρίας»!

Μετά από δυόμιση σχεδόν χρόνια κατάλαβαν ότι η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας. Η χώρα παρέδωσε την εθνική κυριαρχία, άλλαξε τρεις πρωθυπουργούς, χωρίς να λογαριάσουμε τον «κουρασμένο» που την έκανε νωρίς για να ξεκουραστεί, ενώ ο άλλος σχεδιάζει να μεταναστεύσει για να διδάξει στην Αμερική, οι επόμενοι δύο (Παπαδήμος - Πικραμένος) ήταν διορισμένοι – εκτελεστικά όργανα και ο τωρινός δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει με μια κυβέρνηση υπό κατάρρευση. 
Κατέλυσαν το σύνταγμα, μείωσαν μισθούς, συντάξεις, διέλυσαν το σύστημα υγείας, την παιδεία, επέβαλλαν εξοντωτικούς φόρους, έκτακτες εισφορές, κατήργησαν τα εργασιακά δικαιώματα και...
οδήγησαν στην εξαθλίωση έναν ολόκληρο λαό.
Οι αυτόκλητες «σωτήρες» ήταν αυτοί που εφαρμόζοντας τις πολιτικές του ΔΝΤ με τα μνημόνια θα «έσωσαν» τη χώρα, θα ξανάβγαζαν τη χώρα στις αγορές, θα αποκαθιστούσαν μισθούς και συντάξεις και θα οργάνωναν σωστά το κράτος. 
Αντί αυτών βλέπουμε μια γενική κατάρρευση που δεν έχει σταματημό. Ξαναμειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, κάνουν επιπλέον περικοπές στα επιδόματα, ξαναβάζουν φόρους απειλούν με απολύσεις και περικόπτουν τις δαπάνες στην υγεία, την παιδεία και την άμυνα καταφέρνοντας να διαλύσουν ολοκληρωτικά το κράτος. 
Έφεραν σε απόγνωση ένα λαό, συνεχίζουν να τον απομυζούν και χρησιμοποιώντας το ίδιο σάπιο σύστημα «ετοιμάζουν» τον επόμενο πρωθυπουργό να ακολουθήσει τα χνάρια τους. 
 Όλα αυτά δεν τα έκανε η τρόϊκα, αλλά αυτοί που την επέτρεψαν να τα κάνει. Δεν είμαστε όμηροι του Τόμσεν, δεν έπιασαν όμηρο το λαό οι τροϊκανοί αλλά κάποιοι σύγχρονοι εφιάλτες μας παράδωσαν αμαχητί και τώρα συναινούν με τους στυγνούς εκβιαστές για να μας επιβάλλουν την πληρωμή «λύτρων σωτηρίας» και δεσμεύονται με τη «ρήτρα αστοχίας» για μελλοντική αυτόματη μείωση μισθών, συντάξεων και απολύσεων.
Αυτό δεν είναι παράδοση αλλά πρόκειται για καθαρή προδοσία. 
Όταν η οργή του λαού ξεχειλίσει δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε. Όλοι σας! 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ .ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ.

«…Η δασκαλα μας σημερα, μας ρωτησε πως περασαμε το καλοκαιρι και όλα τα παιδια ειχαν να της πουνε πολύ ωραια πραγματα από τα μερη που πηγανε διακοπες εφετος, εκτος από κανα δυο, που οι γονεις τους δεν ειχανε λεφτα και δεν πηγανε διακοπες αλλα καθίσανε εδώ και πηγαίνανε για μπάνιο με τα πούλμαν του Χαλουλου, με τα οποια πηγαινει και η γιαγια μου, όχι για να κανει μπανιο αλλα για να κανει λεει αμμολουτρα, να της περασει η μεση της που την ποναει.

 Εμενα όμως η δασκαλα όταν ηρθε η σειρα μου δεν με ρωτησε γιατι ξερει, όπως το ξερουνε ολοι στη γειτονια μου, στου Γκυζη, ότι ο μπαμπας μου επεσε το καλοκαιρι από την ταρατσα της πολυκατοικιας μας και εφυγε πολύ-πολύ μακρια, πολύ πιο μακρια από εκει που μπορουν να φτασουν τα πουλμαν του Χαλουλου ή οποια αλλα πουλμαν.

Αν ομως με ρωτουσε θα ειχα να της πω ένα σωρό πράγματα, γιατι πριν να φύγει ο μπαμπάς μου, μας ειχανε κοψει το ρευμα και η μαμα μαγειρευε ταχα μου στο πετρογκαζι, κατι φαγητα που τα εφερνε κρυφα από την εκκλησια. Όμως ο χαζουλιακας ο αδερφος μου, που είναι μικρος ακομα και δεν καταλαβαινει τι παναπει να ζητας ελεημοσυνη, της ειπε μια μερα, γιατι μαμα μαγειρευεις ξανα το φαγητο, αφου είναι μαγειρευμενο και η μαμα μου εβανε τα κλαμματα, επειδη νομιζε πως ουτε εγω, ουτε ο αδερφος το ειχαμε καταλαβει και νομιζαμε πως τα αγοραζε και τα μαγειρευε από μονη της, όχι πως στεκοτανε στην ουρα να παρει ένα πιατο φαί, σαν να ητανε ζητιανα.
Τοτε ομως εγω εσωσα την κατασταση και του εξηγησα του χαζου, πως η μαμα δουλευε καπου σαν μαγειρισσα και πως μαγειρευε εκει και τα δικα μας φαγητα αλλα επειδη κρυωνανε μεχρι να μας τα φερει, καθοτανε και τα ξαναζεσταινε…
Και θα της ελεγα ακομα της δασκαλας, ότι ο μπαμπας μου ηταν ενας πολύ περηφανος και μορφωμενος ανθρωπος κι όταν αναγκαστηκαμε να μετακομισουμε στο σπιτι της γιαγιας, επειδη μας εδιωξαν από το δικο μας το σπιτι, δεν μπορουσε να το αντεξει, που η γιαγια τον κατηγορουσε διαρκως ότι ηταν ανικανος και ηλιθιος και τεμπελης και γι αυτό επαιρνε ένα από τα λιγα βιβλια που του ειχαν απομεινει, αφου μετα που εκλεισε το μαγαζι μας, αναγκαστηκε να τα πουλησει και πηγαινε στο παρκο, να διαβασει ολομοναχος.
Εγω όμως που τον εβλεπα να γυριζει αργα το βραδυ κατακοπος, επεφτα στην αγκαλια του και τον παρακαλουσα να μου πει τις ιστοριες που ηξερε να αφηγειται όπως κανενας άλλος και του ελεγα, μπαμπα μην δινεις σημασια που σε λεει αυτή τεμπελη, γιατι εγω δεν ξερω κανεναν αλλον ανθρωπο που να φερνει στο σπιτι του τοσες ιστοριες, αντιθετα ολοι οι μπαμπαδες των φιλεναδων μου, βαριουνται ακομα και να χασμουρηθουν όταν τελειωνουν τα δελτια ειδησεων.
 Όμως κανενας δεν δινει λεφτα για να ακουει ιστοριες και ετσι ο μπαμπας μου δεν ειχε να πληρωσει το κρατος που του ζηταγε ένα σωρο λεφτα και επιπλεον δεν του εδινε ουτε το ρευμα, ουτε το νερο που φαινεται ότι ανηκουν στο κρατος και ετσι ο μπαμπας μου αναγκαστηκε να ερθει μαζι μας, να μεινουμε ολοι μαζι στη γιαγια και μπορει μεν να γλιτωσε από το κρατος, δεν γλιτωσε όμως απο τη γιαγια.
Κι ακομα θα της ελεγα ότι την ημερα του δεκαπενταυγουστου που φευγουνε ολοι από την Αθηνα για να πανε σε καποια παραλια, ο μπαμπας μου εφυγε μια και καλη, για να ταξιδεψει στις παραλιες του Θεου, με εισιτηριο χωρις επιστροφη, όπως βγαζουνε οι αλβανιδες στα πουλμαν του Χαλουλου, επειδη μετα ερχονται οι αντρες τους και τις παιρνουνε με τα αυτοκινητα τους.
 Και θα της ελεγα επισης ότι λιγες ημερες πριν να φυγει ο μπαμπας μου διαβαζε ένα βιβλιο, που το λενε: «Ο Χριστος σταματησε στο Εμπολι» και από αυτό μου αφηγουνταν ένα σωρο ιστοριες, για παιδια σαν εμας, που ζουσανε σε καποια άλλη χωρα του κοσμου αλλα που κι εκεινα σαν εμας, ανηκαν σε έναν άλλο θεο, πολύ κατωτερο από τον Χριστουλη, ο οποιος δυστυχως δεν εχει τη δυναμη να εξασφαλισει στα δικα του παιδια ουτε ένα μπουκαλι γαλα.
Όλα αυτά θα της ελεγα της δασκαλας, αν με ρωταγε και ειμαι βεβαιη ότι θα της φαινονταν πολύ πιο ενδιαφεροντα από οσα της ειπανε τα αλλα παιδια, που εκαμαν κι αυτό το καλοκαιρι οτι καμουν συνηθως τα καλοκαιρια όλα τα παιδια του κοσμου αλλα που δεν τους περναει από το μυαλο πως το επομενο καλοκαιρι ή καποιο άλλο καλοκαιρι, μπορει και αυτά να βρεθουν σε μια θεση σαν τη δικη μου.
Όμως η δασκαλα δεν με ρωτησε και εγω δεν της ειπα τιποτα.
Αλλα μετα που τελειωσαμε το μαθημα με πηρε παραμερα και με αγκαλιασε, γιατι η δασκαλα μας είναι πολύ τρυφερη και μου ειπε ότι ηθελε να μου δειξει κατι που ητανε μονο για μενα.
Κατεβηκαμε μαζι στο γραφειο των δασκαλων και εκει μου εδωσε μια ωραια καινουρια τσαντα που ειχε μεσα όλα τα σχολικα ειδη και μου εξηγησε ότι αυτά μου τα εκαμαν δωρο οι δασκαλοι, επειδη ημουνα η πωτη μαθητρια της ταξης μου, την περασμενη χρονια. Εγω δεν την πιστεψα γιατι ξερω καλα ότι η δασκαλα μου και οι αλλοι δασκαλοι ως και η διευθυντρια του σχολειου, που είναι πολυ αυστηρη και της αρεσει το κρατος, με λυποντουσαν και από λυπηση μου τα χαριζαν.
 Γι αυτό γυρισα μετα και της ειπα – κυρια αμα τα ειχα αναγκη πραγματικα θα τα επαιρνα και δεν με πολυνοιαζει εμενα αν με λυπουνται, ωστοσο να ξερετε ότι τωρα πια εχουμε αρκετα χρηματα για να αγοραζουμε πραγματα και επιπλεον να πληρωνουμε και το κρατος, πόυ μας ζηταει ολοενα και περισσοτερα.
Αυτο της ειπα και της γυρισα πισω την ωραια τσαντα, για να τη δωσει σε καποιο άλλο παιδι, που ισως την ειχε περισσοτερη αναγκη από μενα.
Φυσικα δεν εκατσα να της εξηγησω πως μετα που εφυγε ο μπαμπας μου, η μαμα μου που είναι πολυ ομορφη και τον αγαπουσε παρα-παρα πολύ, ουτε εκλαψε, ουτε παραπονεθηκε, ουτε εβγαλε μια κουβεντα, παρα μαζεψε λιγα πραγματα και αφου μας φιλησε εμενα και τον αδερφο μου, μας ειπε ότι θα εφευγε να βρει καποια δουλεια, για να μην ξανακουσει να της μιλαει η γιαγια μου ετσι για τον μπαμπα.
Και ενώ ηταν ακομα στην πορτα, εμεις ακουσαμε τη γιαγια που ωρυονταν και της φωναζε – τρελαθηκες μωρη, τι πας να κανεις?
 Όμως η μαμα μου ουτε που γυρισε να της απαντησει και εκλεισε πισω της την πορτα με βροντο.
Τωρα ερχεται που και που να μας δει και μας λεει πως εχει βρει μια πολύ καλη δουλεια σε μια αλλη πολη και οποτε μας επισκεπτεται τα χερια της είναι γεματα δωρα.
Λεφτα μας στελνει συνεχεια και η γιαγια μας αγοραζει αρκετα πραγματα και βαζει και καποια στην ακρη, γιατι λεει οτι ετσι όπως παμε, ουτε ο διαβολος δεν θα βρισκει δουλεια σε λιγο καιρο.
 Ο αδερφος μου ο μπουρδας τη ρωτησε, αν η μαμα είναι πιο εξυπνη από τον διαβολο και γι αυτο βρηκε δουλεια αλλα η γιαγια εβαλε τα κλαματα και μουρμουρισε πως η μαμα μας αναγκαζεται να καμει χειροτερα πραγματα κι από τον διαβολο, για να μας στελνει αυτά τα λεφτα, να πληρωνουμε το κρατος, που ειπαμε ότι τα θελει όλα δικα του και δεν δινει δεκαρα για το τι αναγκαζεται να καμει ο κοσμακης για να τα βρει…
Όχι, δεν της τα ειπα αυτά, γιατι δεν μου αρεσει να κουβεντιαζουνε τη μαμα μου, ανθρωποι που δεν εμαθαν ποτε ποσο ερωτευμενη ητανε με τον μπαμπα μου και ποσο ξετρελαινονταν να της αφηγειται και αυτηνης ιστοριες και πολλες νυχτες περιμενε να αποκοιμηθω εγω, για να παρει αυτη τη σειρα της να τον ακουει…
Ομως νομιζω πως η δασκαλα μου τα ξερει όλα αυτά, οπω ς τα ξερουνε ολοι στη γειτονια του Γκυζη και ισως να ξερει και περισσοτερα από μενα, γιατι όταν της ειπα ότι χαρη στη μαμα μου εχουμε αρκετα λεφτα και δεν μου χρειαζεται η τσαντα, γυρισε αλλου το προσωπο της και δακρυσε.
Κι εγω την τραβηξα από το μανικι και της ειπα – μην κλαις κυρια, γιατι μπορει ο Χριστος να σταματησε στου Γκυζη, εγω ομως θα συμεχισω και θα παω παραπερα.
 Ακομα και αν είναι να το κανω σαν τη μαμα μου…»
 Για την αναμεταδοση: Λευτερης Πανουσης…
 ΝΑΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΛΑΨΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΛΑΙΝΕ!!!!!!
 Ἔκλαψα, πραγματικά φοβάμαι, ὄχι τὸ μέλλον, μὰ ἐμᾶς τοὺς ἴδιους, ποὺ δὲν ἔχουμε τὴ δύναμη νὰ λυτρώσουμε τὴ Πατρίδα καὶ νὰ δώσουμε μιὰ ἐλπίδα στὰ παιδιά μας. Ντροπή μας!!!!!!!!!!
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ




Read more: http://www.staparaskinia.gr/2012/09/blog-post_120.html#ixzz27QWbDlph

Η αριστερά του Σαμαρά. ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΈΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!

τώρα μακάκα ψηφοφόρε της Κουβελικής ψευτό αριστεράς! Τη έχεις να πείς?
σε ξεγέλασαν εεε... σε φόβισαν εεε... θέλεις ευρουλάκη εεε... θα το έχεις ρε μακάκα! αλλά το μεροκάματο και η σύνταξη  ρε φοβισμένε κοψοχέρη του κερατά θα πάει 300 ευρουλάκια!! χωρίς δικαιώματα θα δουλεύουν τα παιδιά σου στις μεσαιωνικού τύπου ΑΟΖ! ΞΥΠΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΦΗΦΟΡΕ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!! ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ... ΜΑΚΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ  
Η αριστερά του Σαμαρά.

           Το κισμέτ του Α.Σαμαρά.


Ο εφημερεύων Χασάπης Α.Σαμαράς πραγματοποίησε κρίσιμη είπαν  τα καθεστωτικά ΜΜΕ- συνάντηση με τον δοτό Ιταλό πρωθυπουργό Μ.Μόντι.
Ενα απλό συρραπτικό θα προσθέσει ακόμη 
μία φάτσα στο λεύκωμα των φωτο-φίλων 
της Ελλάδας, των τελευταίων 2,5 χρόνων.
Ο "άγιος" τραπεζιτών και τοκογλύφων Μ.Μόντι
-κατά τα ειωθότα των ευρωπαίων "εταίρων" μας-
έκφρασε λέει την αμέριστη
"αλληλεγγύη" του στη δοκιμαζόμενη Χώρα μας
και την επιθυμία/βεβαιότητά του (που μοιάζει
με απειλή πια) να παραμείνει εντός ευρωζώνης,
αρκεί να συμμορφωθεί με τις "δεσμεύσεις"
που έχει ήδη αναλάβει.

Από την άλλη, ο Χασάπης υπηρεσίας Α.Σαμαράς,
δήλωσε για άλλη  μία ακόμη φορά
την πατριωτική-Δουλική προσήλωσή του στο Μνημόνιο,
 την ισχυρή του θέληση να ολοκληρώσει
το Σχέδιο Εξαθλίωσης των Ελλήνων και
της Υποταγής/Ξεπουλήματος της Χώρας και
θα διεκδικήσει ως αντάλλαγμα την περιβόητη
"επιμήκυνση", παρ΄ότι αυτή είναι συμβατική υποχρέωση
των "δανειστών" μας, από το δεύτερο Μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργεύων Α.Σαμαράς έχασε μοναδική ευκαιρία,
με την φευγαλέα παρουσία του στη ΔΕΘ.
Θα μπορούσε να αιτιολογήσει τους λόγους για τους
οποίους συνεχίζει την Πορεία Καταστροφής
με νέα Πακέτα Βαρβαρότητας και
-εξ ίσου σημαντικό-
να ξεδιπλώσει το Αναπτυξιακό του Σχέδιο/Οραμα,
 που,όπως έλεγε κάποτε και ο ίδιος,
 θα "σώσει" την Οικονομία και την Κοινωνία 
από τον Όλεθρο που τις οδηγούν
οι "λάθος" συνταγές και τα θανατηφόρα φάρμακα.
  
 Αυτό είναι το κισμέτ του Α.Σαμαρά.
- Να εμφανίζεται μόνο ενώπιον "εταίρων".
και να κρύβεται από τη Βουλή και το Λαό. 
Να φροντίζει για τη συνοχή/επιβίωση
της μνημονιακής Συγκυβέρνησης
και όχι της ελληνικής Κοινωνίας.
 - Να Ψεύδεται και να Υποκρίνεται.

Να Σφάζει... 




ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis 
TOURKIA
του Μάκη Βραχιολίδη
Η Τουρκία, η γείτονα χώρα που κάθε χρόνο στέλνει κατά χιλιάδες τους λαθρομετανάστες στην Πατρίδα μας, αναγορεύτηκε σε σερίφη των συνόρων μας!!!
Με μία απίστευτη συμφωνία (28 Μαΐου 2012), την οποία υπογράφουν όλα τα κράτη της ΕΕ άρα και η Ελλάδα, η Τουρκία θα ελέγχει τα σύνορά μας και μάλιστα θα συλλέγει πληροφορίες! Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό! Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας «στοχεύει στη διευκόλυνση της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης έννοιας διαχείρισης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ με τη χρησιμοποίησή τους ως πλατφόρμες για κοινές επιχειρήσεις για συλλογή πληροφοριών»!!
Οι Τούρκοι δηλαδή, θα ...διαχειρίζονται τα σύνορα της χώρας μας (από'κει που εισβάλλουν οι λαθρομετανάστες και οι άλλοι εχθροί), και θα χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες για να συλλέγουν πληροφορίες!!! Οι Τούρκοι, με άλλα λόγια, σύμφωνα με το σκεπτικό της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας, θα προστατεύουν τα σύνορα της Ελλάδος!!! Χωροφύλακας, σερίφης! Ποιος; Η Τουρκία, ναι η χώρα που τσουβαλιάζει σε πλοιάρια τους λαθρομετανάστες και τους προωθεί με δουλέμπορους στην χώρα μας!
Τέτοια η ξεφτίλα μας και την υπογράφουμε ως χώρα!
scan0005
Η υποτελής αυτή συμφωνία, με την οποία παραδίδουμε τις τύχες της χώρας μας στους Τούρκους, χαιρετίστηκε μάλιστα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 1η Ιουλίου. Πρόκειται για εθνική ταπείνωση, της διαστάσεις της οποίας δυστυχώς, θα βρούμε μπροστά μας!
Οι πολιτικοί ολετήρες, οι οποίοι εμφανίζονται ως σωτήρες, όχι μόνον άνοιξαν την κερκόπορτα, αλλά παραδίδουν και τα κλειδιά της χώρας στους προαιώνιους εχθρούς μας και κατακτητές μας. Στους Τούρκους. Το ντοκουμέντο αυτό που έδωσε στην εφημερίδα μας αποκλειστικά ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, λέει τα εξής:
«Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
1 Ιουλίου 2012
Η Επιτροπή χαιρετίζει την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MΣ) στις 28 Μαΐου 2012 μετά την έγκριση του σχεδίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Frontex. Το μνημόνιο θα προσφέρει την δυνατότητα για πιο διαρθρωμένη και τακτική συνεργασία όχι μόνο μεταξύ του οργανισμού και των τουρκικών αρχών αλλά και με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Το πρόγραμμα εστιακών σημείων (Focal Points Programme) του Frontex στοχεύει στη διευκόλυνση της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης έννοιας διαχείρισης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ με τη χρησιμοποίησή τους ως πλατφόρμες για κοινές επιχειρήσεις για συλλογή πληροφοριών.Η τοποθέτηση αξιωματικών οποιασδήποτε τρίτης χώρας ως παρατηρητών σε οποιοδήποτε εστιακό σημείο γίνεται βάσει των επιχειρησιακών αναγκών που έχουν προσδιοριστεί από τον Frontex και εξαρτάται από την συναίνεση των ενδιαφερόμενων κρατών μελών (δηλαδή αυτών που φιλοξενούν κοινές επιχειρήσεις υπό τον συντονισμό του Frontex). Η αρχή αυτή ισχύει για κάθε επιχειρησιακή συνεργασία στα εξωτερικά σύνορα υπό τον συντονισμό του Frontex.
Άδεια πρόσβασης στο κείμενο του ΜΣ πρέπει να ζητηθεί από τον Frontex».

Μετά την νέα καταγγελία Γεωργαντά για το έλλειμμα του 2009, το σύστημα έπιασε δουλειά !!(βίντεο)

Μετά την καινούργια καταγγελία Γεωργαντά, σύμφωνα με την οποία Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν… 3,9% ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ, ο κ Τέρενς Κούικ έσπευσε να καταθέσει ερώτηση/αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών. Συγκεκριμένα του ζητάει να μελετήσει σοβαρά(!) την καταγγελία Γεωργαντά, επειδή αν όλα τα αναφερόμενα στην καταγγελία είναι αληθινά “πρόκειται για την μεγαλύτερη προδοσία που συντελέστηκε εναντίον του Ελληνικού Έθνους από της σύστασής του.” Προτείνει επίσης, για λογαριασμό της Βουλής, να ζητήσει ο Υπουργός των Οικονομικών συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα ερωτήματα που ο κ Κουικ παραθέτει.
ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΙΚ,
απλά πράγματα :
1. Τα εγκλήματα ερευνώνται από την αστυνομία και από εξειδικευμένους δικαστικούς λειτουργός και όχι από υπουργούς. Συνεπώς, την καταγγελία και όλα τα στοιχεία που έχετε στην διάθεσή σας  έπρεπε να τα πάτε στην αστυνομία ή στον εισαγγελέα και όχι σε υπουργό.  Μιλάω και για άλλα στοιχεία, επειδή αν θυμάμαι καλά, έχετε πάρει συνεντεύξεις από την κ Γεωργαντά και ενδέχεται από αυτές ή από άλλες έρευνες που κάνατε ως δημοσιογράφος, να έχετε και άλλο υλικό που σχετίζεται με την υπόθεση. Δεν πειράζει όμως. Θα τα πάω εγώ και οι αναγνώστες του άρθρου αυτού. Βασικά την καταγγελία Γεωργαντά, μαζί με τα δικά μου σχόλια ( δείτε τα εδώ Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν… 3,9% ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ, τα έστειλα ήδη στην Αντινομία και στην Ένωση Εισαγγελέων όπως θα δείτε στο τέλος του σχετικού άρθρου . Τώρα θα στείλω και τις εύλογες απορίες και εικασίες σας, για να τους βοηθήσω περαιτέρω.
2. Αμφιβάλλω ότι έχετε δικαίωμα να ζητήσετε εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ. Εξηγώ : κατά την ταπεινή μου γνώμη, σύμφωνα με το Σύνταγμα  δεν είσαστε βουλευτής (αντιπρόσωπος του Έθνους) ούτε εσείς ούτε οι υπόλοιποι 299, καθώς δεν έχετε εκλεγεί στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές όταν άρχισε και η θητεία σας (17 Ιουνίου ) αλλά έχετε διοριστεί, πράγμα το οποίο απαγορεύεται από το Σύνταγμα που ρητά προβλέπει ότι οι βουλευτές ( όλοι δηλαδή …)  εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα (51.3Σ) και εκλέγονται για τέσσερα συνεχή έτη που αρχίζουν από την ημέρα των γενικών εκλογών 53.1Σ) . Και επειδή “η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας” δεν χάνω ευκαιρία να τα υπενθυμίζω όλα αυτά, μήπως εκείνοι που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση με ακούσουν.
3. Λέτε σε ένα σημείο  “ Υπενθυμίζω ότι η καταγγελία αναφέρονταν στις αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες συνεχείς διογκώσεις του ελλείμματος του 2009 μέσα στο διάστημα Οκτώβριο του ΄09 έως Οκτώβριο του ΄10, ένα έλλειμμα που «βαπτίσθηκε» πολλές φορές σε αυτό το διάστημα ως 9%, ως 12%, ως 12,5%, ως 12,7%, ως 13,6%, ως 15,4% και τελικά ως 15,8% του ΑΕΠ, με παράλληλο φυσιολογικό αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των spread και συνεπώς την αδυναμία της Ελλάδος να δανείζεται από τις αγορές, και τελικά την ένταξή μας στα 2 μνημόνια με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τα επαχθή μέτρα που λήφθηκαν και συνεχίζουν να λαμβάνονται εις βάρος του Ελληνικού λαού.” 
Όχι κύριε ! Αποτέλεσμα αυτής της μανούβρας ήταν η άνευ λόγου σύναψη των δυο δανειακών συμβάσεων με αντάλλαγμα την εθνική κυριαρχία ( βλέπε παραίτηση από ασυλία της χώρας και της περιουσίας της, εισαγωγή στο αγγλικό δικαίο και παραίτηση από την προστασία του διεθνούς δικαίου κλπ) η πρώτη και την διοίκηση της χώρας από τους δανειστές η δεύτερη. Τα μνημόνια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και μπορούσαν άνετα να είναι εντελώς διαφορετικά.  Τα συγκεκριμένα μνημόνια έγιναν μόνο για να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες ώστε η αποπληρωμή των δανείων να είναι εντελώς ανέφικτη λόγω της συνεχόμενης μείωσης του ΑΕΠ και της αύξησης των δανειακών αναγκών που προκαλούν. Ο σκοπός ;;; Να κηρυχτεί τελικά η στάση πληρωμών και να ενεργοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα των δανειστών να προχωρήσουν σε αναγκαστική ικανοποίηση των απαιτήσεων τους. Αφού πρώτα μας αναγκάσουν βέβαια να πουλήσουμε όλα τα ασημικά έναντι πινακίου φακής. Όσα δεν έχουν υποθηκευτεί δηλαδή. Αυτά θα τα πάρουν δωρεάν.
Περιττό να πω ότι όλα αυτά τα αναφέρω και στην καταγγελία μου στην Χάγη την οποία παρουσιάσατε παλιότερα  στην εκπομπή σας στο Kontra Channel και έτσι δεν καταλαβαίνω την σύγχυση σας. Ακόμα πιο περιττό είναι να αναφέρω ότι αυτά και πολύ χειρότερα, έχει καταγγείλει δημόσια και ο κ Κασιμάτης τον οποίο αποκλείεται να μην έχετε ακούσει ποτέ.
Όλη η αλήθεια για την δανειακή σύμβαση ( 12 Μαΐου 2011)
Η ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ : 
“ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Κύριε Υπουργέ,
Η ακόλουθη Ερώτηση θα έπρεπε να έχει ως αποδέκτες τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και όλο το οικονομικό επιτελείο των κυβερνήσεών του από το 2009 και εντεύθεν, προεξάρχοντος του τότε Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Πλην, όμως, την καταθέτω σε εσάς, διότι εσείς είστε σήμερα Υπουργός Οικονομικών της χώρας, εσείς έχετε τη ΕΛ.ΣΤΑΤ. υπό την εποπτεία σας, εσείς είστε ο κύριος διαπραγματευτής (αν γίνονται διαπραγματεύσεις και όχι παράδοση της Ελλάδας) με τη Τρόικα και εσείς είστε ο αρμόδιος να μου απαντήσει μέσω του κοινοβουλευτικού μου έργου.
Κύριε Υπουργέ,
Είμαι σίγουρος ότι θα είδατε ο ίδιος ή θα σας ενημέρωσαν οι συνεργάτες σας όπως οφείλουν για τέτοια ζητήματα, μία ανάλυση – σοκ της κας Ζωής Γεωργαντά, μέχρι πρόσφατα μέλος του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ με έγκριση της Ελληνικής Βουλής, σχετικά με το έλλειμμα του 2009.
Αναρτήθηκε στην έγκριτη δημοσιογραφική ιστοσελίδα attikanea.blogspot.gr της δημοσιογράφου κας Πόπης Σουφλή.
Ίσως ορισμένοι να νόμισαν ότι το θέμα ξεχάστηκε. Μάλιστα πιστεύω ότι πολλά μέλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ελπίσανε ότι, μετά από την πρώτη καταγγελία της κας Γεωργαντά περί διογκωμένου ελλείμματος, πριν 12 μήνες, που προκάλεσε εισαγγελική έρευνα και τελικά την σύσταση μιας Εξεταστικής Επιτροπής αποτελούμενης μόνο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τα πλήρως αναμενόμενα «αθωωτικά» αποτελέσματα, το θέμα ίσως να είχε «θαφτεί» για πάντα.
Τέτοια θέματα όμως δεν είναι δυνατόν να θαφτούν, παρ’ όλες τις λυσσώδεις προσπάθειες ορισμένων. Όσες παρωδίες «Εξεταστικών Επιτροπών» κι αν συσταθούν και όσα «αθωωτικά» συμπεράσματα κι αν προκύψουν.
Υπενθυμίζω ότι η καταγγελία αναφέρονταν στις αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες συνεχείς διογκώσεις του ελλείμματος του 2009 μέσα στο διάστημα Οκτώβριο του ΄09 έως Οκτώβριο του ΄10, ένα έλλειμμα που «βαπτίσθηκε» πολλές φορές σε αυτό το διάστημα ως 9%, ως 12%, ως 12,5%, ως 12,7%, ως 13,6%, ως 15,4% και τελικά ως 15,8% του ΑΕΠ, με παράλληλο φυσιολογικό αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των spread και συνεπώς την αδυναμία της Ελλάδος να δανείζεται από τις αγορές, και τελικά την ένταξή μας στα 2 μνημόνια με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τα επαχθή μέτρα που λήφθηκαν και συνεχίζουν να λαμβάνονται εις βάρος του Ελληνικού λαού.
Έχουν περάσει ακριβώς 12 μήνες από τις πρώτες καταγγελίες. Αλλά η κα Γεωργαντά δεν έμεινε άπραγη. Και έρχεται τώρα στα πλαίσια μιας συνέντευξής της στην έγκριση ιστοσελίδα attikanea.blogspot.gr μέσω μιας πολύ ενδιαφέρουσας ανάλυσης, να προσπαθήσει να αποδείξει για μία ακόμα φορά το αληθές των περσινών της καταγγελιών.
Κύριε Υπουργέ σας ζητώ να μελετήσετε σοβαρά την ανάλυσή της – όχι μόνο το κείμενο της συνέντευξής της – αλλά και όλες τις αναφερόμενες παραπομπές που μας αποκαλύπτουν άλλες σχετικές μελέτες οι οποίες υποστηρίζουν πλήρως το τελικό συμπέρασμα της ανάλυσης της κας Γεωργαντά, η οποία επιμένει ότι ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009 ΗΤΑΝ 3,9% ΤΟΥ ΑΕΠ!! ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!!
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι αν όλα αυτά αληθεύουν, πρόκειται για την μεγαλύτερη προδοσία που συντελέστηκε εναντίον του Ελληνικού Έθνους από της σύστασής του. Και ότι πρέπει να παραπέμψουμε άμεσα ΟΛΟΥΣ όσους εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, στη Δικαιοσύνη!
Και το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε, ως Βουλή των Ελλήνων, είναι να απαιτήσουμε άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα ερωτήματα που παραθέτω απευθυνόμενος σε εσάς, τον σημερινό Υπουργό των Οικονομικών:
1. Με ποία τεκμηριωμένη αιτιολογία μεταφέρθηκαν 18,214 δις ευρώ, με καθ’ ολοκληρίαν αδιαφανή, αυθαίρετο-ανεξέλεγκτο τρόπο και με κατεπείγουσες διαδικασίες, από τον τομέα των μη-χρηματοπιστωτικών οργανισμών στον τομέα της γενικής κυβέρνησης διογκώνοντας το έλλειμμα κατά τουλάχιστον 8 ποσοστιαίες μονάδες; Πού είναι οι στατιστικές μελέτες που έγιναν (εάν έγιναν!) που απαιτούνται από το ESA95 (Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς) για να αιτιολογηθεί αυτό;
2. Με ποια τεκμηριωμένη αιτιολογία καταχωρήθηκαν στο έλλειμμα 3,8 δις ευρώ νοσοκομειακών δαπανών ενώ ήταν ανεξέλεγκτα υπολογισμένες και δεν είχαν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο σύμφωνα με τον νόμο;
3. Με ποία τεκμηριωμένη αιτιολογία καταχωρήθηκαν 5,4 δις ευρώ αξία SWAPS 2001 που δεν έπρεπε να καταχωρηθούν στο δημόσιο χρέος ούτε του 2009, αλλά ούτε και προηγουμένων ετών;
4. Με ποια τεκμηριωμένη αιτιολογία καταχωρήθηκαν στο έλλειμμα 0,5 δις ευρώ από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο 2009 επειγόντως από την τότε κυβέρνηση εν μέσω δικών της προβλέψεων για δεινή λιτότητα;
5. Αληθεύει ότι η καταχώρηση στο έλλειμμα του ΄09 των ανωτέρω «βαρών» ήταν σύμφωνα με την μελέτη της κας Γεωργαντά αυτό που οδήγησε στην αυθαίρετη διόγκωσή του στο 15,8% από το 3,9% που έπρεπε να είναι;
6. Θα ανοίξετε νέο φάκελο έρευνας για να διερευνηθούν οι κατηγορίες για τη τεράστια ευθύνη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος (όπως του προσάπτουν) παρέβηκε το καθήκον του απέναντι στον νόμο με την παράνομη αγνόηση και παραμερισμό του Συμβουλίου, καθώς και με την άρνησή του να διερευνήσει την νομιμότητα (μεθοδολογική τουλάχιστον) της αναταξινόμησης των ΔΕΚΟ και των μεγεθών του ελλείμματος που του παρέδωσε ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών που διατελούσε χρέη προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ μέχρι και τον Ιούλιο 2010;
7. Γιατί επιλέχτηκε το 2009 που και οι αγορές ευρίσκοντο σε έξαρση λόγω της διεθνούς κρίσης και με το παραμικρό θα έχαναν την εμπιστοσύνη τους στην χώρα μας, για την οποία μέχρι τον Σεπτέμβριο 2009 δεν είχε τεθεί θέμα δυνατότητας αποπληρωμής των χρεών της;
8. Γιατί «φιμώθηκαν» οι διαφορετικές απόψεις του Συμβουλίου;
9. Γιατί ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat πραγματοποιούσαν συνεχείς μυστικές διαβουλεύσεις, πίσω από τις πλάτες του Συμβουλίου;
10. Γιατί ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat δεν δημοσιοποίησαν τις μελέτες (αν υπήρχαν) που υποτίθεται ότι έπρεπε να γίνουν πριν την αναταξινόμηση;
11. Γιατί προχώρησαν στην αναταξινόμηση των ΔΕΚΟ χωρίς ταυτόχρονα να προβούν στην πάγια τακτική της αναθεώρηση του ΑΕΠ πριν οιαδήποτε αναταξινόμηση οικονομικών μονάδων;
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ”
Η επιστολή του κ. Τ. ΚΟΥΙΚ από  http://netakias.wordpress.com/2012/09/23/greekstatistcs/, η εικόνα από emprosdrama.blogspot.com
Μετά την δημοσίευση το κείμενο θα σταλεί στους ίδιους παραλήπτες με το προηγούμενο.

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 26/9 ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!



ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
1. Τα νέα μέτρα δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, αναιρώντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών αυτών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τα μνημόνια, προωθεί με το νέο πακέτο μνημονιακών μέτρων, που δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο στην κοινωνία και στην οικονομία.
Η κυβέρνηση, η τρόικα και οι δυνάμεις τους εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου με το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών των 11,9 δις ευρώ, που στο τέλος θα φτάσουν τα 22 δις ευρώ, προωθούν:

  • Νέα τεράστια μείωση μισθών, συντάξεων και εφάπαξ.
  • Αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια.
  •  Νέα μείωση, με κρατική παρέμβαση, του κατώτερου μισθού.
  •  Μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%.
  • Ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση του ωραρίου και ευκολότερες και φθηνότερες απολύσεις.
  • Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (ΕΚΑΣ, οικογενειακά, αναπηρικά, πολυτεκνικά κλπ).
  • Κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών.
  • Εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων μέχρι το 2015.
  • Συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών.
  • Αναστολή νέων προσλήψεων.
  • Περιορισμός των δημοσίων δαπανών για παιδεία, υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη.
  • Νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων με αύξηση φόρων και κατάργηση των κοινωνικών φορολογικών εκπτώσεων και απαλλαγών.
2. Τα νέα μέτρα προστίθενται στα παλιά και κάνουν αβίωτη τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.
Τα μέτρα αυτά προστίθενται σε όλα τα προηγούμενα, που έχουν ήδη οδηγήσει την κοινωνία σε απόγνωση και την οικονομία σε κατάρρευση με ύφεση που θα φτάσει το 2012 στο 7%.
Η ανεργία, λόγω εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ, έχει φτάσει ήδη 24-25%. Εφόσον συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές προβλέπεται να φτάσει στο τέλος του χρόνου στο εφιαλτικό 28 - 30% και το 2013 στο 34%. Οι μαζικές απολύσειςεργαζομένων έχουν γενικευτεί. Η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 55% και χιλιάδες από αυτούς με πτυχία και μεταπτυχιακά αναζητούν εργασία στο εξωτερικό ή συντηρούνται από τους γονείς τους, που κι αυτοί έχουν εξουθενωθεί οικονομικά λόγω ανεργίας ή μείωσης των μισθών και των συντάξεώντους.
Οι μισθοί στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί δραματικά 20 – 40%. Οι συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας έχουν εξανεμιστεί. Η επιβίωση των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων γίνεται πλέον πολύ δύσκολη έως αδύνατη. Οι εργασιακές σχέσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχουν πλήρως αποδιαρθρωθεί και οι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν και να αμειφθούν ως σύγχρονοι σκλάβοι για όσο χρόνο και με όσα θέλουν οι εργοδότες.
Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί «πινακίου φακής» στερώντας την από αναντικατάστατα εργαλεία για την αναγκαία αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότησή της. Η εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας αποτελεί εθνικό, κοινωνικό και πολιτικό έγκλημα, υπονομεύει ουσιαστικά την ίδια την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας.
Η μείωση μισθών και συντάξεων συνοδεύεται με τεράστια φορολογική επιβάρυνση εργαζομένων και συνταξιούχων, που απειλούνται με κατάσχεση ακόμα και πρώτης κατοικίας, εάν δεν πληρώσουν τους μισθούς τριών και τεσσάρων μηνών, που είναι αθροιστικά ο υπεραυξημένος φόρος εισοδήματος και τα χαράτσια που τον συνοδεύουν.
Εκατοντάδες – χιλιάδες δανειολήπτες «πνίγονται στα χρέη». Οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων καθώς και η πρωτοφανής ανεργία έχουν καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανείων τους.
Οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αγρότες, οι νέοι και νέες επί 2,5 χρόνια βιώνουν την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων τους. Η απόγνωση, η απελπισία, η κατάθλιψη, οι αυτοκτονίες έχουν γίνει πλέον στοιχεία της καθημερινότητας των λαϊκών στρωμάτων.
Εάν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, ο λαός οδηγείται σε πλήρη φτωχοποίηση και η χώρα σε οικονομική και παραγωγική παρακμή.
Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να προλάβει και να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις καλλιεργεί με τη βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης τον φόβο, τη δραχμοφοβία και την καταστροφολογία. Επιχειρεί να οδηγήσει σε περιθωριοποίηση την ριζοσπαστική αριστερά και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Απειλεί με χρήση αστυνομικής βίας και καταστολής σε βάρος των κοινωνικών αγώνων. Επιδίδεται σε πογκρόμ σε βάρος φτωχών και εξαθλιωμένων μεταναστών, προσπαθώντας να διαιρέσει την εργατική τάξη στρέφοντας τους φτωχούς ενάντια στους πιο φτωχούς. Χρησιμοποιεί ακόμα και τη ναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως πολιτική εφεδρεία και δύναμη αποπροσανατολισμού του λαού. Χαρακτηρίζει τις κοινωνικές ομάδες που αντιστέκονται ως συντεχνίες και τις στοχοποιεί.
Η ριζοσπαστική Αριστερά συνεχίζει να δέχεται σφοδρές επιθέσεις από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο ως η κύρια δύναμη αντίστασης στα προωθούμενα κατεδαφιστικά μέτρα.
Η συγκυβέρνηση, όμως, δεν πείθει το λαό. Ο αυταρχισμός, τα ψέματα, ο εκφοβισμός δεν μπορούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα ότι τα προωθούμενα μέτρα θα μετατρέψουν τη χώρα σε κοινωνικό ερειπιώνα.
3. Ανάπτυξη και κλιμάκωση των εργατικών και λαϊκών αγώνων για να μην περάσει το νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων.
Η συγκυβέρνηση, η τρόικα και το κεφάλαιο το μόνο που φοβούνται πραγματικά είναι οι λαϊκές αντιδράσεις, οι οποίες αναμένεται, εξαιτίας της αγριότητας των προωθούμενων μέτρων, να γενικευτούν.
Η φετινή πετυχημένη κινητοποίηση στις 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ αποτέλεσε την αγωνιστικήαφετηρία για ένα νέο και νικηφόρο κύκλο αγώνων του εργατικού κινήματος ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης, της τρόικας, του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, με τη σχεδιασμένη κλιμάκωσή της, με την πιο πλατειά ενότητα και συσπείρωσή τους, με κοινωνικές συμμαχίες με μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα μπορούν να ακυρώσουν το νέο πακέτο καταστροφικών μέτρων. Μπορούν και πρέπει, κάνοντας δική τους υπόθεση την επιτυχία και την κλιμάκωση της πανεργατικής απεργίας, να ξεπεράσουν την συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), αλλά και σεχταριστικές πολιτικές περιχαράκωσης μέσα στο εργατικό κίνημα και να δώσουν νικηφόρα προοπτική στους αγώνες τους. Μπορούν και πρέπει μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων τους να διαμορφώσουν ένα διακριτό αγωνιστικό συνδικαλιστικό ρεύμα, που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία σε όλα τα επίπεδα των οργάνων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του σε διεκδικητική, ριζοσπαστική, ταξική κατεύθυνση.
Οι μνημονιακές πολιτικές και οι κυβερνήσεις που τις υπηρετούν θα ανατραπούν στους δρόμους των κοινωνικών αγώνων.
4. Η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς προϋπόθεση για την νικηφόρα έκβαση των λαϊκών αγώνων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι άλλες δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και οικολογίας θα πρέπει να βάλουν ως πρώτο στόχο να μην περάσει το νέο πακέτο σφαγιαστικών μέτρων και σε καμία περίπτωση χωρίς να πει ο λαός τη γνώμη του είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα. Σε αυτό το στόχο μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά, μόνο με την προώθηση κοινής δράσης και συνεργασίας τους για την στήριξη και ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και για μία κυβέρνηση της Αριστεράς, που στηριγμένη στο λαό και σ΄ ένα κοινό προωθημένο πρόγραμμα θα δώσει διέξοδο από την οικονομική κρίση προς όφελος των λαϊκών αναγκών και θα προωθήσει προοδευτικές αλλαγές με κατεύθυνση το σοσιαλισμό.
Οι δυνάμεις της αριστεράς μπορούν και πρέπει, χωρίς καμία καθυστέρηση, να καλέσουν από κοινού σε λαϊκό ξεσηκωμό για:
  • Απόκρουση του νέου πακέτου μέτρων.
  • Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
  • Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων.
  • Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
  • Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
  • Αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ανακουφίζει τα λαϊκά στρώματα και θα επιβαρύνει τις μεγάλες περιουσίες και εισοδήματα.
  • Στήριξη μισθών, συντάξεων, επιδομάτων ανεργίας και προώθηση μέτρων αντιμετώπισης της ανεργίας.
  • Ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών.
  • Υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας.
  • Προστασία και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.
  •  Απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού και της ακροδεξιάς φασιστικής και ρατσιστικής απειλής.
  • Παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας με προτεραιότητα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Οι διαφορές των δυνάμεων της Αριστεράς είναι υπαρκτές και σεβαστές, κυρίως για τα ευρωπαϊκά θέματα, παρότι κι εκεί μπορεί να βρεθεί μία πρώτη κοινή πολιτική και προγραμματική βάση, που θα θέτει σε προτεραιότητα την επιβίωση του λαού και δεν θα υποκύπτει στον κυρίαρχο εκβιασμό «μνημόνια ή έξοδος από το ευρώ».
Θα είναι ιστορικό λάθος των ηγεσιών των δυνάμεων της Αριστεράς να προτάξουν τις διαφορές τους και να αναπαράξουν τις στείρες και ανούσιες εμφύλιες διαμάχες τους αυτή την κρίσιμη στιγμή, που διακυβεύεται το μέλλον του λαού και της χώρας. Εάν περάσουν και τα νέα μέτρα, είναι πιθανό να διαμορφωθεί στις λαϊκές συνειδήσεις ένα ζοφερό κλίμα πολιτικής και κοινωνικής απογοήτευσης, που θα βάλει σε διακινδύνευση ακόμα και τον ίδιο το ρόλο ή και την ύπαρξη στη χώρα μας ισχυρής Αριστεράς, γιατί ο λαός θα καταλογίσει και σε αυτή μεγάλες πολιτικές ευθύνες, ότι δεν έκανε ότι έπρεπε, όταν έπρεπε για να σωθούν τουλάχιστον οι στοιχειώδεις κοινωνικές κατακτήσεις.
Όλοι κι όλες στους δρόμους.
Να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς.
Να γεμίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες όλης της χώρας.
You might also like: