ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


ΠέΠέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue (video)

Επιδεινώνεται το πολιτικό κλίμα. Αυξάνεται η απαισιοδοξία των πολιτών...
Αναρτήθηκε από ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ μπτη, 11 Οκτωβρίου 2012Σ 


Πουλάνε το αίμα και τα όργανα τους για να επιβιώσουν!



 Νέοι άνθρωποι πουλάνε το αίμα τους για να επιβιώσουν!
Μη μας κάνει εντύπωση. Όταν το ίδιο το σύστημα έχει εμπορευματοποιήσει την υγεία με την στυγνή λογική του κέρδους και σλόγκαν "Ο έχων επιβιώνει, ο μη έχων αποβιώνει", τι περιμένει από τους εξαθλιωμένους και απελπισμένους πολίτες ;
Καί αίμα και νεφρά και οτιδήποτε άλλο θα πουλήσουν προκειμένου να...
εξασφαλίσουν μερικές μέρες επιβίωσης.
Από την άλλη οι ασθενείς συμπολίτες, μπροστά στην διάλυση όλων των δομών της δημόσιας υγείας καταφεύγουν οπουδήποτε προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωση των αγαπημένων τους προσώπων, μιας και οι σημερινές διαλυμένες δομές υγείας δεν μπορούν να το κάνουν.
Πρέπει να αντιτάξουμε ένα πλέγμα κοινωνικής συλλογικής αλληλεγγύης παλεύοντας να ξαναστήσουμε ένα δημόσιο, αξιόπιστο σύστημα υγείας κόντρα στις προθέσεις των τροϊκανών λαμογιών που μας κυβερνούν.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημα Δεν Πληρώνω , αφενός έχει δημιουργήσει τράπεζα αίματος και κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης, αφετέρου παλεύει με κάθε τρόπο για ένα σύστημα υγείας που θα εξασφαλίζει δωρεάν, δημόσια , υψηλού επιπέδου υγεία  για όλους.
Πρέπει όλοι να παλέψουμε κόντρα στο κοινωνικό σύστημα που μας βλέπει σαν ασήμαντους αριθμούς.
Να περάσουμε από την άμυνα στην επίθεση.
Το καπιταλιστικό σύστημα προτιμά να μας "αυτοκτονεί" ή να μας κλέβει το αίμα μας, τα όργανα μας, την αξιοπρέπεια μας.
 Για να ξαναγίνουμε άνθρωποι και όχι εμπορεύματα ή πηγές ανταλλακτικών οργάνων. Για ένα κοινωνικό σύστημα με κέντρο τον άνθρωπο.
Αντεπίθεση τώρα, για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

Ομάδα Υγείας του Κινήματος Δεν Πληρώνω
www.kinimadenplirono.gr

Η είδηση:

Νέοι άνθρωποι, αλλά και μεγαλύτεροι, δίνουν το αίμα τους όχι τόσο για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, αλλά για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας, για να επιβιώσουν, επενδύοντας στην ανάγκη για αίμα.
Όπως αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του Achaia Channel, στην Πάτρα εκτυλίσσονται σκηνές που δεν τις χωράει ο νους, καθώς το αίμα είναι ένα αγαθό που δίνεται δωρεάν και είναι αποδεικτικό της ... ανθρωπιάς και της ευαισθησίας μας.
Η κατάσταση έχει περιέλθει σε γνώση των γιατρών και των συλλόγων αιμοδοτών που έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά με βάση τα οποία όταν κάποιος χρειάστηκε πολύ αίμα, για να καλυφθούν οι μονάδες αίματος που έλειπαν, αναζητήθηκαν και εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο αιμοδότες που παρουσιάζονταν στο νοσοκομείο ως εθελοντές, αλλά πληρώνονταν κανονικά από τους συγγενείς που ήταν σε πανικό και αναγκάστηκαν να κάνουν παζάρια με τους πωλητές αίματος.
Υπάρχει μάλιστα περιστατικό όπου έχει πωληθεί η μονάδα 300 ευρώ!

Πηγή:thebest.gr

Mega: Η επίλεκτη «ομάδα κρούσης» του κατοχικού καθεστώτος…

Από το "Ρεσάλτο"
Οι σύγχρονες βιομηχανίες των ΜΜΕ, όπως έχουμε αναλύσει κατά κόρον, δεν είναι μόνο πλήρως υποταγμένες στους νόμους της αγοράς, συνακόλουθα και στους «νονούς» της αγοράς (πλανητικούς και εγχώριους), αλλά είναι και οι μήτρες της ιδεολογίας αυτής της αγοράς και των «νονών» της. Τα ΜΜΕ αποτελούν τις κεντρικές εστίες της χρηματιστηριακής προπαγάνδας: Συνθέτουν όλη την αχρειότητα του σύγχρονου φασισμού, του νεοταξικού φασισμού.
Μέσα σ’ αυτό το φαιό προπαγανδιστικό καθεστώς οι δημοσιογράφοι αποτελούν τα...
«γρανάζια» του. Το διευθυντικό προσωπικό, οι παραγωγοί των «ειδήσεων», των εκπομπών και των «ψυχαγωγικών» προγραμμάτων, καθώς και οι τηλεστάρ (ιδιαίτερα αυτοί) αποτελούν τα ακριβοπληρωμένα «όργανα» των αφεντικών τους: Εκτελούν, σαν στυγνοί μπράβοι, τις εντολές των αφεντικών τους.
Όλοι αυτοί, ανεξάρτητα το πώς εμφανίζεται ο καθένας έχουν τη βαθιά ψυχολογία του λακέ και του «μπράβου». Το Mega είναι από τις πιο επιθετικές και δόλιες «ομάδες κρούσης» του καθεστωτικού δωσιλογισμού. Το Mega είναι ο μεγάλος και κεντρικός φακός μέσα από τον οποίο καθρεφτίζεται, πιο μακάβρια, ο ολοκληρωτισμός των ισχυρών ελίτ εξουσίας, συνακόλουθα και ο ολοκληρωτισμός της σήψης του καθεστώτος, των μηχανισμών του και των «εκτελεστών» μπράβων του, δηλαδή των δημοσιογράφων: Εδώ γιγαντώνεται και χρωματίζεται έντονα, με όλα τα χρώματα της ίριδας, η καθεστωτική αθλιότητα και αναισχυντία, οι ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ του κόσμου του θεάματος και των «μπράβων» του.
Στην επίλεκτη αυτή «ομάδα κρούσης» των «νταβάδων» ξεπετιέται, σαν ορμητικός χείμαρρος, ΟΛΗ η φαιά Πανούκλα της μωρολογίας και της ηλιθιότητας... Αλλά και η αβυσσαλέα σήψη των συντελεστών του τηλεθεάματος. Σε αυτό το αυτιστικό θέαμα αποτυπώνεται δραματικά όλη η πνευματική ανέχεια, η κυνική μωρολογία, η σήψη και αυθάδεια των κυρίαρχων ελίτ εξουσίας και των ροπαλοφόρων τους. Ο δωσιλογισμός, η κομπάζουσας βλακεία, το αχαλίνωτο ψεύδος, η παρασιτική «αλητεία» και το κιτσαριό, όλα αυτά στο Mega παίρνουν αποκρουστικές μορφές, μέσα από ένα θίασο πολύχρωμης ποικιλίας και ρόλων...
Το Mega τα έχει όλα και «συνθέτει» κάθε καρυδιάς καρύδι: Από «σοβαρούς» και επιτήδειους τηλεστάρ-λακέδες που φοράνε, μάλιστα, και τη γενειάδα της «προοδευτικότητας» και της «αμεροληψίας (Τσίμας, Πρετεντέρης, Τρέμη και ΣΙΑ) μέχρι καραμπινάτους συμπλεγματικούς βλάκες και μωρολόγους, μαϊμούδες και χυδαιολόγους: Καψής, Σκαρβελάκης, Καμπουράκης, Οικονομέας και λοιποί…
Όλος αυτός ο θίασος, με αλαλαγμούς υστερικούς, δίνει τα ρέστα του σε κάθε επιλογή της ευρω-χρηματιστηριακής χούντας και των εγχώριων «νταβάδων» της. Θυμάστε το θεατρικό σκηνικό που έστησε αυτός ο θίασος στην εκλογή Παπαδήμου. Τέτοια εργολαβία ανοικτής, αφηνιασμένης και φαιής προπαγάνδας υπέρ του τραπεζίτη δεν έχουμε ξαναζήσει…
Ανεπανάληπτη είναι επίσης η καθημερινή καταιγίδα που βιώνουμε, ΥΠΕΡ των ευρω-κατοχικών δυνάμεων. Μια καταιγίδα παραφιλολογίας, ψεύδους και παραπληροφόρησης, μωρολογίας και χυδαιότητας εναντίον του ελληνικού λαού και ΟΛΩΝ όσων αντιδρούν και εξεγείρονται εναντίον της αποικιοκρατικής ΦΡΙΚΗΣ και των δυναστών μας.
Τέτοιο τηλεοπτικό δωσιλογισμό, τέτοιες δοξολογίες υπέρ του ευρω-φασισμού, αλλά και τέτοιες νεροποντές φθόνου, μίσους και υστερίας εναντίον του αγρίως λεηλατημένου ελληνικού λαού δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο.
Οι ΑΧΡΕΙΟΙ του Mega έχουν αποχαλινωθεί τελείως… Διαβάστε και το παρακάτω σαρκαστικό σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου:http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=11/10/2012&columnId=1821 
«MEGA» στα γαλλικά! Χαμός στη Γαλλία και ειδικά στο Παρίσι από τις διαμαρτυρίες των υπό απόλυση εργαζομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας «Πεζό».
Οι εικόνες από τις διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις, τις συγκρούσεις, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα στη γαλλική πρωτεύουσα κάνουν το γύρο του κόσμου.
Παρακαλούνται, επομένως, θερμά η κυρία Τρέμη και οι κ.κ. Καψής, Πρετεντέρης, Στραβελάκης κ.λπ.: Ενα, τουλάχιστον, από τα επόμενα δελτία τους να μεταδοθεί στα γαλλικά. Είναι επείγουσα ανάγκη.
Το ταχύτερο δυνατό πρέπει να εξηγηθεί (από την Τρέμη, τον Καψή, τον Πρετεντέρη κ.λπ.) στους Γάλλους εργαζόμενους όσο πιο αναλυτικά και όσο πιο πειστικά γίνεται, ότι δεν έχουν δικαίωμα με τις κινητοποιήσεις τους (οι Γάλλοι εργαζόμενοι) να εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του κράτους (του γαλλικού κράτους), ότι είναι ντροπή να αμαυρώνουν διεθνώς την εικόνα της χώρας (της Γαλλίας) και, φυσικά, ότι δεν πρέπει να δημιουργούν προβλήματα στον τουρισμό, εν γένει, και ειδικότερα στους τουρίστες που επισκέπτονται την πρωτεύουσα (το Παρίσι)...
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Όλη η αλήθεια για το κατοχικό δάνειο


Τα 510 δισεκατομμύρια που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα
Σε 510 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος της γερμανικής οφειλής προς την Ελλάδα, που ακόμα παραμένει ύστερα από εβδομήντα χρόνια ανεξόφλητη.
Το ποσό αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», αφορά αποκλειστικά στις καταβολές που απαίτησαν και αναγκαστικά έλαβαν από το ελληνικό κρατικό ταμείο οι Γερμανοί κατακτητές την περίοδο της Κατοχής. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, όταν η Γερμανία και από πίσω της η Ιταλία κατέλαβαν την Ελλάδα την άνοιξη του 1941, οι διεθνείς Συμβάσεις της Χάγης ήδη από το 1907 προνοούσαν την εκ μέρους του κατεχόμενου κράτους καταβολή εξόδων για τη διαβίωση και συντήρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Αρχικά, ο Γερμανός και ο Ιταλός κατακτητής επέβαλαν αυθαίρετη μέθοδο πληρωμής αυτών των εξόδων με την κυκλοφορία των λεγόμενων «μάρκων κατοχής» και αντίστοιχα «μεσογειακών δραχμών» που, μάλιστα, τυπώνονταν κατά βούληση.

Οι αρμόδιοι του ελληνικού κατοχικού κράτους αντέδρασαν από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αυτού του χαρτονομίσματος, το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν υποχρεωμένη να το ανταλλάσσει με το επίσημο ελληνικό χαρτονόμισμα στους κομιστές. Και τελικά, τρεις μήνες αργότερα αποσύρθηκαν ολοκληρωτικά τα μάρκα κατοχής και οι μεσογειακές δραχμές, ώστε όλες οι συναλλαγές των κατακτητών με τους προμηθευτές τους και όλες οι άλλες δαπάνες τους στην Ελλάδα να γίνονται μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το ύψος των κατοχικών δανείων

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά την απελευθέρωση, ο αρμόδιος θεσμικός φορέας, η Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει των σχετικών λογαριασμών που τηρούσε, προσδιόρισε το σύνολο των καταβολών που δόθηκαν από την αρχή στους κατακτητές σε όλο το διάστημα της Κατοχής.

Το συνολικό ποσό που αφορά στη Γερμανία ανέρχεται σε 1.617.781.093.648.819 δρχ, και στην Ιταλία σε 220.479.188.480 δρχ.

Μετά την αφαίρεση των κατά τα διεθνή νόμιμα εξόδων κατοχής, όπως αυτά συμφωνήθηκαν με τους κατακτητές, η μεν Γερμανία έλαβε πέραν αυτών ως προκαταβολές 1.530.033.302.528.819 δρχ, και η Ιταλία αντίστοιχα 157.053.637.000 δρχ.

Αυτά τα ποσά είναι τα λεγόμενα κατοχικά δάνεια, που θα έπρεπε- κατά τις Συμφωνίες του Μαρτίου του 1942 και του Δεκεμβρίου του 1942- να επιστραφούν με τη λήξη του πολέμου.

Την άποψη ότι ο υπολογισμός του κατοχικού δανείου δεν είναι ορθός αν γίνει με τη βάση της χρυσής λίρας πρώτος υποστήριξε ο καθηγητής, Άγγελος Αγγελόπουλος, επιμένοντας ότι πιο ορθολογική και αντιπροσωπευτική είναι εκείνη του δολαρίου.

Στην περίπτωση αυτή, πρόσθετε, κατά την εκτίμησή του το κεφάλαιο οριζόταν για τη Γερμανία σε 151 εκατ. δολάρια και μέχρι το 1964 θα έπρεπε να προστεθούν 177 εκατ. δολάρια για τόκους από 1ης Ιανουαρίου 1942, δηλαδή συνολικά 328 εκατ. δολάρια.

Από την άλλη μεριά, δεν είναι ορθολογική η εκτίμηση του καθηγητή Αγγελόπουλου, διότι χρησιμοποιεί μεθοδολογία που στην πραγματικότητα μειώνει το σύνολο της οφειλής με το να λαμβάνει εσφαλμένη εκκίνηση της οφειλής στα 151 εκατ. δολάρια, που τον Απρίλιο του 1964 αντιστοιχούσαν σε 15.100.000 χρυσές λίρες ή κατ’ επέκταση το 2012 σε 4.530.000.000 ευρώ.

Με τη Διάσκεψη της Ειρήνης του 1946 τα δάνεια είναι έντοκα, ώστε το αρχικό κεφάλαιο των 100 δις να ανέρχεται σήμερα, με χαμηλό επιτόκιο 2,5% στα 510.033.165.000 ευρώ.



Πηγή: 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/10/blog-post_9006.html#ixzz290ONKJUQ

Ελεύθερα πλέον στα σούπερ μάρκετ τα...ληγμένα προιόντα για τους ...πεινασμένους! Η Ελλάδα πεθαίνει πλέον και με τη βούλα!


Aυτό το δάκρυ του Εύζωνου ας το κοιτάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Μέχρι τώρα ξέραμε για μια Ελλάδα που την κατάντησαν στο σημείο ο λαός της να βιώνει τη ζωή με... ενέχυρο!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Στο πλαίσιο αυτό, μπροστά στο κύμα εκποίησης των τιμαλφών των λαϊκών νοικοκυριών, στον τυφώνα της ίδρυσης ενεχυροδανειστηρίων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια -ξεφυτρώνουν εκεί ακριβώς που τα μικρομάγαζα βάζουν «λουκέτα»- η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έφτανε πέρσι ως... αντίδοτο στα φέιγ βολάν των τυμβωρύχων με τα οποία καλούν τους ανθρώπους να τους παραδίδουν από τις χρυσές βέρες μέχρι... τα χρυσά τους δόντια, να εκδίδει ανακοινώσεις για το πώς ο λαός θα πρέπει πρώτα να... ζυγίζει τα χρυσαφικά και τα ασημικά του σπιτιού, πριν τα ξεπουλήσει στους σαράφηδες!

Εκτοτε, έχει σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη... πρόοδος. Απόδειξη ως προς τούτο είναι... 

Η διακήρυξη των υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας για τη «Νέα Υγειονομική Διάταξη» που διέπει τη διακίνηση ειδών διατροφής και τους «Νέους Κανόνες Διακίνησης/Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών».

Ανάμεσα στις άλλες διατάξεις περιλαμβάνεται και η ακόλουθη:

«...Επιτρέπεται - αναφέρουν τα δύο υπουργεία - η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».
Σημείωση: Ο χρόνος περασμένης διατηρησιμότητας κυμαίνεται από μία βδομάδα μέχρι τρεις μήνες!

Εν ολίγοις:

Η συγκυβέρνηση των «σωτήρων» δίνει τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να πουλάνε ληγμένα τρόφιμα και παρέχει στους βιομήχανους την άδεια να προωθούν τα ληγμένα προϊόντα τους σε «φιλάνθρωπες», «φιλολαϊκές» και «προσιτές» τιμές!

Αφού πρώτα λεηλάτησαν τα εισοδήματα, αφού επέκτειναν τη φτώχεια, αφού εξαθλίωσαν το λαό, αφού οδήγησαν λαϊκά στρώματα στην έσχατη ένδεια, τώρα, η κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη δίνει τη δυνατότητα στους κεφαλαιοκράτες να βγάζουν κέρδη ακόμα και από την έτοιμη «πελατεία» των... πεινασμένων και των μισοπεινασμένων:
Εκείνους, δηλαδή, που μετρούν λεπτό το λεπτό για να εξασφαλίσουν το φαγητό της μέρας!
Εκείνους που, ήδη, οι κυβερνώντες τους κατάντησαν να αναζητούν φαγητό στους σκουπιδοτενεκέδες!
Που ψάχνουν ένα κομμάτι ψωμί στους κάδους με τα ληγμένα και πεταμένα τρόφιμα!

Είναι αδιανόητο, αλλά είναι αληθινό:
Η τάξη των κηφήνων και των παράσιτων έχει οδηγήσει ανθρώπους να ζουν σαν τα «ποντίκια» - και το φωνάζει! Οσο για τους πολιτικούς υπηρέτες των κηφήνων;
Αυτοί, καθώς είναι... ζωόφιλοι, «απλώς» συμπεριφέρονται στους ανθρώπους της ανέχειας σαν σε «σκυλιά».

Οχι σαν τα δικά τους, τα καλοαναθρεμμένα σκυλάκια του σαλονιού. Τα άλλα. Εκείνα που τους πετάνε σε «φτηνή τιμή» (!) τον ληγμένο κατιμά για να επιβιώσουν - και το φωνάζουν!



Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2012/10/blog-post_9372.html#ixzz290NLEDWB

Καταργείται το δικαίωμα στην Υγεία !

Του Κωνσταντίνου Χ. Δαβιτίδη*
Από το 1948, τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος, έχουν υπογράψει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ένα από τα βασικά άρθρα της Διακήρυξης είναι και η Υγεία!Όμως η αδυναμία των κυβερνήσεων, που διοικούν τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, να υιοθετήσουν αξιοπρεπή εθνική στάση απέναντι στα προβλήματα που ταλάνιζαν το ΕΣΥ, και η πολιτική των “υποκλίσεων” κατάφεραν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όχι μόνο να το βάλουν στην εντατική, αλλά και να το καταστήσουν “κλινικά νεκρό”.
Σήμερα στον αέρα βρίσκεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 9,5 εκατ. ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας - ΕΟΠΥΥ, ενώ τα συσσωρευμένα χρέη -πάνω από 4 δισ. ευρώ- αποτελούν θηλιά για το νεοσύστατο ασφαλιστικό φορέα υγείας, με αποτέλεσμα το εγχείρημα της ενοποίησης των κλάδων να ακροβατεί.
Ο προϋπολογισμός των 14 δισ. στην Υγεία θα πέσει στα 9, ενώ το κράτος έχει κάνει ήδη αθόρυβη στάση πληρωμών πάνω από 6 μήνες, σε φαρμακοποιούς, ιατρούς και νοσοκομειακό προσωπικό.

Έπρεπε να περάσουν χρόνια λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων, άμεσης κατασπατάλησης πόρων, με τον παραδοσιακό ή τον υπερσύγχρονο τρόπο του στυλ PSI, για να το παίξουν εκ των υστέρων “ήρωες” οι υπεύθυνοι της “μεταρρύθμισης”.
Ως ήρωες, λοιπόν, οι ανεκδιήγητοι “προστάτες” του δημόσιου συμφέροντος, την τελευταία στιγμή προσπαθούν να σώσουν το “κουφάρι” της ΥΓΕΙΑΣ...
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που κατηγόρησε για την κατάσταση στα ταμεία τον...ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι εξαιτίας του ήρθαν λιγότερα χρήματα από την Ευρώπη και το ΔΝΤ, οφείλει να απαντήσει στην καταγγελία της προέδρου των καρκινοπαθών, κ. Μήττα, μετά την απαράδεκτη(!) δήλωσή του: "Ας μην έχουν φάρμακα οι καρκινοπαθείς, να γλυτώσουμε... και καμία σύνταξη"!
Όλα αυτά προμηνύουν απάνθρωπες και “ιστορικές” μεταρρυθμίσεις στον χώρο της ασφάλισης.
Στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ.) είναι η πλήρης αποκρατικοποίηση της εξουσίας και η εγκατάσταση άβουλων προσώπων - μαριονέτες, οι οποίες θα παίζουν τον ρόλο τους σ’ ένα σκοτεινό παρασκήνιο, σ’ ένα θέατρο σκιών!
Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών και ολόκληρων νοσοκομείων, αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ, είναι η πολιτική του Μνημονίου που στοχεύει στον αφανισμό των υπηρεσιών Υγείας με θύματα τους Έλληνες ασφαλισμένους! Το υπουργείο Υγείας διακινεί τεχνηέντως τις λίστες με τα λουκέτα!
Έχουν πετσοκόψει τα αναπηρικά επιδόματα, ενώ, επί τριάντα οκτώ χρόνια οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ “χορηγούσαν” στους ημέτερους επιδόματα - “μαϊμού”!
Ζητούν από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι έχουν αυτοάνοσα νοσήματα ή είναι ανάπηροι, για να περάσουν επιτροπή, να καταβάλουν μαζί με τα δικαιολογητικά τους και 49 ευρώ!
Πηγαίνουν οι ασφαλισμένοι να τους γράψει ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα και καταβάλλουν άλλα 10 ευρώ!
Ο απώτερος στόχος, τον οποίο δεν ομολογεί κανείς από τους ιθύνοντες και τους κυβερνώντες, είναι η δραστική μείωση του κόστους και η συνακόλουθη υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας του Έλληνα ασφαλισμένου, ο οποίος έχει πολλαπλασίως προπληρώσει με τις εισφορές του για αξιοπρεπή περίθαλψη. Δυστυχώς ο κατάλογος είναι μακρύς και γνωστός.
Οι ιδιωτικοποιήσεις αποδείχτηκαν τόσο επικερδείς ώστε πολλές από τις πολυεθνικές, οι οποίες έχουν “αλώσει” τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, βλέπουν με απληστία τις κρατικές αρμοδιότητες (υγεία, παιδεία, δημόσια διοίκηση, αστυνομία, φυλακές κ.ο.κ.) ως την επόμενη πηγή για άμεσα κέρδη.
Τελικά, επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης και των ξένων αφεντικών τους είναι να πτωχεύσουν οι Έλληνες πολίτες, για να συντηρηθεί με τα χρήματά τους η φρουρά του χρηματοπιστωτικού καθεστώτος! Κι αν θέλουμε να παρερμηνέψουμε και λίγο τον Αριστοτέλη,«...εκτρέφουν τη διαφθορά, αυξάνοντας τα εισοδήματα της ολιγαρχίας!»

* Ο Κωνσταντίνος Χ. Δαβιτίδης, είναι οδοντίατρος DDS, ιατρικός λειτουργός Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, οδοντίατρος Εθνικής Ομάδας Karate, Boxing & KicK Boxing, υπεύθυνος και διευθύνων της Αθλητικής Ιατρικής Εταιρείας Play Safe
Αύγη

..KAI AΠ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΗΡΙΩΔΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!



ΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑΚΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ 55Ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΛΙΟΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!
ΟΥΣΤ, ΚΟΠΡΙΤΗ... ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ...
You might also l

ΣΤΟ 25,1% ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ!


Στο 25,1% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο  έναντι 17,8% τον ίδιο μήνα του 2011 και 24,8% τον Ιούνιο του 2012 ενώ η...
ανεργία στους νέους ξεπέρασε το 54%.

Οπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούλιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.763.142 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.261.604, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.356.276 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 329.086 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (μείωση 8,0%) και αυξήθηκαν κατά 5.364 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (αύξηση 0,1%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 377.991 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (αύξηση 42,8%) και κατά 23.255 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (αύξηση 1,9%).


Στο μεταξύ η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι υπεύθυνη για την ανεργία είναι η πολιτική της λιτότητας, ενώ τονίζει ότι η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 30%. 
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση «αν και η Στατιστική Αρχή υπολογίζει την ανεργία τον Ιούλιο στο 25,1%, το πραγματικό ποσοστό ξεπερνά το 30% με τις προβλέψεις δυστυχώς να είναι δυσοίωνες» και προσθέτει ότι «τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή των αδιέξοδων και αναποτελεσματικών αυτών πολιτικών με τη νέα Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ για τις 18 Οκτώβρη».

Τους άφησε τα αποφάγια

Έφερε «λεφτά», υποσχέθηκε «ανάπτυξη», έδωσε «πολιτική στήριξη», άνοιξε παράθυρο «ελπίδας» για τη χώρα. Ύστερα η Μέρκελ έφυγε. Και έμεινε να αιωρείται η χρυσόσκονη των φαντασιώσεων με τις οποίες το κυβερνητικό επιτελείο «φουμάρισε» ρεπόρτερ και τηλεπαρουσιαστές για να μας πουν όλα τα παραπάνω στα κανάλια. Όσο για τον Σαμαρά, ωραίοι οι ρομαντικοί περίπατοι στους κήπους, αλλά, με τη λήξη της επίσκεψης, έμεινε πιο συνοφρυωμένος από όσο πριν. Δεν περίμενε πολλά. Έμεινε όμως εντελώς στον αέρα...

Η καγκελάριος της ευρωζώνης δεν του χάρισεσχεδόν τίποτε από ό,τι θα περίμενε. Αντιθέτως του επεφύλαξε μια ακόμη ψυχρολουσία. Ούτε καν σεβάστηκε το ότι ο δικός μας, παρενθετικά σε κάθε σχεδόν φράση του, επαναλάμβανε με σχεδόν θρησκευτική προσήλωση και σεβασμό: «Όπως είπε η κυρία Μέρκελ». Σηματοδοτώντας έτσι τον δικό του ρόλο έναντι της καγκελαρίου του. Και διαψεύδοντας όσους έλπιζαν κρυφά ότι θα μπορούσε, έστω ευγενώς, να διεκδικήσει κάτι...
για τη χώρα του.

Η Άνγκελα λοιπόν ήταν δημοσίως κάτι περισσότερο από σαφής:

1. Είτε εσκεμμένα είτε εκ παραδρομής, αποκάλεσε τους Έλληνες «εταίρους και φίλους στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ». Παραδόξως... όχι στον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα της ευρωζώνης. Μπορεί να θεωρηθεί και «λεπτομέρεια».

2. Για όσους μανιακούς με την ακριβολογία απόρησαν με αυτή την αναφορά της Μέρκελ, μια από τις επόμενες ήρθε να συμπληρώσει και να επιβεβαιώσει την... κακοπιστία τους: «Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη». Με απλά λόγια, αν δεν κάνετε όλα όσα απαιτούμε από εσάς, τίποτε δεν είναι σίγουρο. Ευθεία και διόλου συγκεκαλυμμένη η απειλή.

Ενδιαφέρουσα σημειολογική λεπτομέρεια: Η Μέρκελ διατύπωσε τη συγκεκριμένη απειλή παρεμβαίνονταςσε ερώτηση περί παραμονής στο ευρώ η οποία απευθυνόταν στον... Σαμαρά! Ήταν λοιπόν απολύτωςσυνειδητή ως δήλωση. Και ήταν σαφής η πρόθεσή της να τη διατυπώσει. Το έκανε παρότι... δεν ρωτήθηκε. Αυτά για τα καρακόλια της «ενημέρωσης», τα οποία προσπάθησαν να την ερμηνεύσουν κατά το δοκούν.

[Δεν ξέρω αν ο Σαμαράς και οι διάφοροι κολαούζοι του θα τολμήσουν να ξαναμιλήσουν για «λόμπι της δραχμής» το οποίο υπονομεύει την προσπάθεια και την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Αν όμως το τολμήσουν, ας τους θυμίζουμε ότι η πρώτη που αμφισβητεί και τα δύο είναι, πρώτη και καλύτερη, η ίδια ηΜέρκελ!].

3. Εξ αρχής, αφού μας είπε ότι... υποφέρουμε, λες και δεν το ξέραμε, μας ξεκαθάρισε ότι άλλη επιλογή...δεν υπάρχει: «Αξίζει αυτή την πορεία να τη συνεχίσει η Ελλάδα, γιατί, αν δεν το πράξει τώρα, τα πράγματα θα είναι πιο δραματικά στη συνέχεια». Αυτή η απειλή πάντως προηγήθηκε της άλλης για την παραμονή στο ευρώ.

4. Εξήρε τη δουλειά των Ράιχενμπαχ (ξεπούλημα και λοιπές «μεταρρυθμίσεις») και Φούχτελ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες).

5. Μίλησε για «ανάπτυξη» συνδέοντάς τη με κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα οποία, αν και είναι απλώς δανειακά ψίχουλα της πλάκας, χωρίς ουσιώδες αναπτυξιακό αντίκρισμα, τα ακούμε εδώ και τρία χρόνια κάθε φορά που πρέπει να επενδυθεί η λιτότητα με ασαφείς μπούρδες περί «ανάπτυξης».

6. Στο θέμα της... «ανάπτυξης» όμως έβαλε στο κάδρο και την αναπτυξιακή γερμανική τράπεζα Kfwσηματοδοτώντας έτσι ότι η Γερμανία επιθυμεί τον πλήρη έλεγχο σε όλο το επενδυτικό τοπίο. Ποιος δανείζεται, ποιος επενδύει, ποιος κερδίζει. Δηλαδή τα γερμανικά συμφέροντα – με πρώτη και καλύτερη τη Siemens – θα έχουν τον πρώτο λόγο. Με τους όσους δικούς μας επιχειρηματίες να αρκούνται στα αποφάγια. Όπως άλλωστε και το πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν θα έχει κανέναν ρόλο στην «αναπτυξιακή» διαδικασία.

 7. Στο ερώτημα για τη δανειακή δόση των 31,5 δισ. προς τις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση ήρθε άλλη μια ψυχρολουσία: «Πιέζουμε κι εμείς όσο μπορούμε, αλλά οφείλουμε να λύσουμε πρώτα θέματααξιοπιστίας». Άλλωστε «το πόρισμα της τρόικας θα παρουσιαστεί όταν είναι έτοιμο να παρουσιαστεί. Είναι κατανοητό πως το να δουλεύει κανείς σε βάθος έχει προτεραιότητα από το να δουλεύει γρήγορα».

Σαφέστατη για όσους βιάστηκαν, μέσα στην προπαγανδιστική αμηχανία τους, χθες το βράδυ να φέρουν τη «δόση» στο πιάτο και ολόκληρη και πολύ σύντομα.

Όλα τα υπόλοιπα, περί θερμής στήριξης στο θέμα της δόσης, είναι απλώς... «ερμηνείες» του Μαξίμου και διαρροές από τη συνάντηση Μέρκελ με επιχειρηματίες και τραπεζίτες. Η ίδια η καγκελάριος δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερη, και μάλιστα παρουσία του εκλιπαρούντος για στήριξη Σαμαρά.

Με απλά λόγια, η Μέρκελ ήλθε, έδωσε οδηγίες, πίεσε ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, απαίτησε την παραμονή της στον δρόμο της δημοσιονομικής «αρετής», δεν της έδωσε κάτι συγκεκριμένο για να τη διευκολύνει να διαχειριστεί το εσωτερικό εκρηκτικό μέτωπο και αποχώρησε αφήνοντάς τη στα κρύα του λουτρού.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Το περίφημο αίτημα της κυβέρνησης για επιμήκυνση πού χάθηκε, ρε παιδιά; Ο έρημος ο Σαμαράς το είπε προλογίζοντας τη Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι, προς Θεού, δεν το συνδέει με λεφτά, αλλά παραδόξως αυτό εξαφανίστηκε στη συνέχεια. Όχι μόνο δεν το ανέφερε η αφέντρα στη σύντομη δήλωσή της, αλλά παραδόξως:
● Δεν ερωτήθηκε καν γι’ αυτό.
● Το συγκεκριμένο θέμα «αιχμής» επί τόσο καιρό για την κυβέρνηση δεν περιλαμβανόταν καν στις – έτσι κι αλλιώς... τζάμπα, αφού είναι ανεπίσημες – κυβερνητικές διαρροές.

Δηλαδή; Να υποθέσουμε ότι έφαγαν πόρτα ή ότι απλώς η καγκελάριος δεν συζητάει καν τόσο σοβαρά θέματα με τους υποτελείς της; Η μεγαλοπρεπής γαργάρα ήταν απολύτως ενδεικτική.

Πολύ περισσότερα όμως γι’ αυτήν τη συνάντηση θα διαβάσετε αύριο Πέμπτη στο «Ποντίκι». Έως τότε δεν έχετε λόγο να πιστεύετε ούτε λέξη από τις υπαγορευμένες θριαμβολογίες της ευρισκόμενης σε διατεταγμένη υπηρεσία και εργολαβικής ενημέρωσης...

Σταύρος Χριστακόπουλος από το Ποντίκι

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


Megaλέμποροι

Διαβάζω στο Unfollow που κυκλοφορεί πως «τη διετία της κρίσης και του µνηµονίου η οικογένεια (ατοµικό εισόδηµα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίµας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέµη 480.000 ευρώ». Το Unfollow επισημαίνει πως «Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιµαζόµαστε να αναχρηµατοδοτήσουµε τη στιγµή που η λιτότητα µας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν...
να χορηγούν δάνεια στο MEGA».

Με τέτοια συμβόλαια, δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση το πόσο υστερικά στήριξαν το Μνημόνιο οι τηλεδημοσιογράφοι του Mega, πόσο λυσσαλέα επιτίθενται σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, και πόσο πολύ επιθυμούν να πάνε οι μισθοί (των υπόλοιπων πολιτών) στα 200 ευρώ. Και φυσικά, τα συμβόλαιά τους ήταν ακόμα μεγαλύτερα, όταν στήριζαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία. 

Βέβαια, εγώ εξακολουθώ να έχω μια απορία. Ο καλός αριστερός δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας μου είχεγράψει πέρσι «πώς γίνεται, μετά από 35 χρόνια εργασίας, κάποια από αυτά καλοπληρωμένης, να έχω στον τραπεζικό μου λογαριασμό ίσα-ίσα το ισόποσο των τριών επόμενων δόσεων του στεγαστικού μας δανείου, ούτε μια μετοχή, ούτε έναν off shore λογαριασμό». 

Έλα ντε, πώς γίνεται; Πες μας επιτέλους. Μήπως τα μοιράζεις στους φτωχούς; 

(Συνεχίστε να τους κοιτάτε, είναι ωραίοι. Και η παρουσία τους ακόμα στα κανάλια -όπως και η ύπαρξη των χρεοκοπημένων καναλιών των νταβατζήδων που συνεχίζουν να νέμονται τις δημόσιες συχνότητες χωρίς καν άδεια- αποδεικνύουν πως οι Έλληνες είναι για τα μπάζα.) 

Εγραψε ο Pitsirikos , μοντάζ Γρέκι

ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ!


Troikans dance (gif)



EKTAKTO! Nεα εμπλοκή απο τρόικα στο πακέτο! Ανακάλυψαν...νέο έλλειμμα 500 εκ. ευρώ!



Οι τράπεζες "έφαγαν" τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης και δεν τα επέστρεψαν, οι...μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα τα...πληρώσουν!

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε χθες στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σημείο τριβής αποτέλεσε η υποχρέωση των τραπεζών να επιστρέψουν μέχρι το τέλος του έτους 500 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο με τη μορφή μερίσματος από την κρατική χρηματοδότηση που είχαν λάβει το 2008 με προνομιούχες μετοχές βάση του νόμου Αλογοσκούφη.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν να μη δοθεί αυτό το ποσό, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Στουρνάρα, αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Χρ. Σταϊκούρα, οι οποίοι αντέτειναν πως πρόκειται για έσοδα τα οποία έχουν γραφεί στον προϋπολογισμό του 2012 και συνεπώς θα προκύψει ξαφνικά ισόποση «μαύρη τρύπα».

Μάλιστα, για να καλυφθεί το ποσό η τρόικα πρότεινε αρχικά είτε να μπει φόρος με τη μορφή έκτακτης εισφοράς ώστε να φέρει άμεσα δημοσιονομικά αποτελέσματα, είτε να κοπούν από εφέτος τα δώρα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές από την ελληνική πλευρά η οποία υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατό ξαφνικά να τίθενται στο τραπέζι τέτοιες απαιτήσεις. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμειναν στη θέση τους και αντιπρότειναν να μειωθούν οι μισθοί ή να μπει έκτακτη εισφορά σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους ώστε να καλυφθεί το κενό.

Επίσης και η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το οικονομικό επιτελείο με αποτέλεσμα το θέμα να παραμένει ανοιχτό και να ολοκληρωθεί χωρίς συμφωνία ακόμη ένα ραντεβού.

Χαμός στη κυβέρνηση μετά την επίθεση Σαχινίδη!

Στο μεταξύ, λεπτές φαίνεται ότι παραμένουν οι ισορροπίες στην τρικομματική συγκυβέρνηση, μία μόλις ημέρα μετά την κριτική του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μέρκελ και την απόσυρση τροπολογίας μπροστά στον κίνδυνο καταψήφισής της από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Σήμερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής που συζητά το προσχέδιο του προϋπολογισμού, χτύπησε «καμπάνακι» προς τους κυβερνητικούς εταίρους αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δεσμεύτηκε πως θα φιμωθεί, αλλά πως θα στηρίξει την κυβέρνηση. Θέλετε την στήριξη που σας προσφέρουμε ναι ή όχι; Σας ενοχλεί ή ντρέπεστε; Αν σας ενοχλεί ή θέλετε να κάνετε κυβέρνηση με άλλους να το πείτε ανοιχτά και όχι με διαρροές ή με υπονοούμενα. Κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών.

Τα σενάρια γύρω από το τι μπορεί να προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Υπουργού είναι αρκετά. Κάποιοι ερμηνεύουν τα όσα είπε ως αντίδραση στη χτεσινή ομιλία του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταικούρα, στην ίδια επιτροπή, όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για αναποτελεσματικότητα ενώ παράλληλα τις επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Κάποιοι άλλοι βλέπουν πίσω από την αντίδραση του κ. Σαχινίδη μία πιο συντονισμένη αντίδραση, κυρίως ενόψει της ψήφισης του πακέτου των μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Υπουργός ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και κατά τη χτεσινή του ομιλία στην Επιτροπή Οικονομικών όπου τόνισε ότι : «Υπάρχουν πολιτικοί, υπάρχουν Υπουργοί που προσλαμβάνουν την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα με όρους παρελθόντος. Επιδιώκουν την πολιτική τους επιβίωση με μέσα που ο λαός όχι μόνο έδειξε ότι εν ανέχεται, αλλά τα έχει καταδικάσει. Στρέψτε λίγο τα βλέμματα σας σε εμάς, τον κυβερνητικό σας εταίρο».



Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2012/10/ektakto-n-500.html#ixzz28zOOOtrF

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΝΤΟΠΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ’Η ΟΧΙ;



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Μαύρες σκέψεις καταλαμβάνουν όλους μας όταν θέτουμε το ερώτημα: Έχουμε άραγε ελληνικά προϊόντα σε ποσότητες που να επαρκούν για τη διατροφή του πληθυσμού; Η δραστική συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας (από περίπου 30% που ήταν προ τριακονταετίας, όταν είχε μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1981, έχει απομείνει το ένα τρίτο) και η μετάλλαξη πολλών Ελλήνων αγροτών σε... διαχειριστές επιδοτήσεων της ΕΕ και σε εργολάβους ξένων εργατών γης, οδηγούν στην παραπλανητική εντύπωση ότι πλέον «δεν παράγουμε τίποτα, όλα τα αγροτικά προϊόντα τα εισάγουμε». Αυτή η εικόνα είναι εσφαλμένη και απλουστευτική, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και σοβαρότατα διατροφικά προβλήματα με μερικά κρίσιμα προϊόντα. Χρησιμοποιώντας στοιχεία έκθεσης της ΠΑΣΕΓΕΣ για την παραγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων το 2011, μπορούμε να διαπραγματευθούμε το θέμα πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα.

Ας αρχίσουμε από τα θεμελιώδη με τη νοοτροπία της «Ψωροκώσταινας» του περασμένου αιώνα: Ψωμί θα έχουμε να φάμε; Στάρι έχουμε αρκετό για τα ζυμαρικά; Η απάντηση δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική. Στο σκληρό στάρι έχουμε επάρκεια 126,5%, αλλά στο μαλακό μόλις 33%. Ακόμη και αν αλλάξουμε δηλαδή τις αναλογίες ανάμειξης σκληρού και μαλακού σταριού σε διάφορα προϊόντα, που είναι εφικτό, θα συνεχίσει να μας λείπει αρχικά πολύ μαλακό στάρι. «Ψωμί κι ελιά» λέγανε τότε. Από ελιές άλλο τίποτα, παράγουμε…..δέκα(1) φορές περισσότερες ελιές απ΄όσες καταναλώνουμε (ποσοστό αυτάρκεια 996,4%). Λάδι για να βουτάμε το ψωμί μας επίσης θα έχουμε, αφού η παραγωγή καλύπτει το 139,5% της κατανάλωσης – μιλάμε για γνήσιο ελαιόλαδο, φυσικά. Η «Ψωροκώσταινα» ήταν επίσης η Ελλάδα των οσπρίων. Αυτό καλύτερα να το ξεχάσουμε, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια. Η ελληνική παραγωγή οσπρίων καλύπτει μόλις το 54,4% της κατανάλωσης σε φασόλια, το 32,8% στις φακές και το 46,9% στα ρεβίθια. Στο ρύζι πάντως έχουμε υπερεπάρκεια -171,4%. Με τις πατάτες όμως θα δυσκολευτούμε λιγάκι. Η παραγωγή τους ανέρχεται μόλις στο 82,3% της κατανάλωσης.

Στα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά πάμε καλά: 113,9% στα αγγούρια και 104,3% στις ντομάτες, αλλά και 111,7% επάρκεια και στη βιομηχανική ντομάτα. Άλλωστε σε όλα αυτά τα προϊόντα μπορούμε σε μερικούς μήνες, το πολύ σε ένα χρόνο, να αυξήσουμε θεαματικά την παραγωγή τους. Στα κρέατα όμως δεν υπάρχει τέτοια λύση και η ντόπια παραγωγή καλύπτει λίγο παραπάνω από το 50% της κατανάλωσης. Αν κα­ταναλώναμε μόνο ντόπια κρέατα, θα έπρεπε να γυρίσουμε μισόν αιώνα πίσω, τότε που στο οικογενειακό τραπέζι το κρέας εμφανιζόταν σχεδόν αποκλειστικά τις Κυριακές! Στο αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας λοιπόν έχουμε αυτάρκεια 93,7% και στο κρέας πουλερικών 83,5%. Στα μεγάλα ζώα όμως: μόλις 28,7% στο βοδινό και 35,6% στο χοιρινό. Η χοληστερίνη των Ελλήνων θα έπεφτε κατακόρυφα, αν έτρωγαν μόνο όσο κρέας παράγουν οι κτηνοτρόφοι μας! Το ψαράκι πάντως δεν θα το στερούμασταν, καθώς η αυτάρκεια σε αλιεύματα υπερβαίνει το 221%.

Δεν θα μας έλειπε ούτε το ψωμοτύρι - αλλά με το τυρί μόνο φέτα, για να εξηγούμαστε, καθώς μόνο στη φέτα έχουμε αυτάρκεια σε ποσοστό 156,5%. Γραβιέρα -κασέρι και κεφαλοτύρι προσωρινά τα διαγράφουμε (86,2% για την πρώτη κατηγορία και 66,6% για τη δεύτερη). Κρασί έχουμε για να γίνουμε... ντίρλα (105,6%), αλλά από γάλα δεν πάμε καλά: ναι μεν επάρκεια 97,5% στο αιγοπρόβειο, αλλά μόνο 58,2% στο αγελαδινό, στο οποίο υπάρχει και διπλάσια κατανάλωση. Από φρούτα, πλούσια τα ελέη. Επάρκεια παντού: ροδάκινα (122%), βερίκοκα (149,7%), καρπούζια (147,5%), πεπόνια (101%), μήλα (106,5%), σταφύλια (133,5%). Μόνο σε αχλάδια έχουμε έλλειψη (82,5%). Όλα αυτά πάντως θα τα τρώμε με... πολύ πικρό καφέ, καθώς η παραγωγή εγχώριας ζάχαρης καταβαραθρώθηκε σε ποσοστό επάρκειας... 14,3%!!!


*Δημοσιεύθηκε στο «Έθνος» την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012.
You might also like:

“ΧΑΟΣ” Ένα Γαλλικό ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση

“ΧΑΟΣ” Ένα Γαλλικό ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση
Ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση γύρισε η Γαλλο-ρουμάνα σκηνοθέτιδα Άνα Ντουμιτρέσκου (Ana Dumitrescu), υπό τον τίτλο «Χάος, τα ανθρώπινα πρόσωπα της ελληνικής κρίσης».
Σήμερα ξεκινάει η προβολή του στους γαλλικούς κινηματογράφους.

Πρόκειται για ένα «road- movie», στους ρυθμούς της τζαζ και της ραπ, που συναντά τους απλούς πολίτες, από τον ψαρά που θαλασσοδέρνει έως τον αγανακτισμένο, που εκφράζει τον θυμό του μέσα από τα γκράφιτι και τα πολιτικά συνθήματα στους τοίχους.

Η Ντουμιτρέσκου, με τη συμμετοχή και καθοδήγηση του ανθρωπολόγου Παναγιώτη Γρηγορίου, ταξίδεψε από τα Τρίκαλα και το νησί της Κέας, έως την Αθήνα, και κατέγραψε μαρτυρίες και πορτραίτα απλών Ελλήνων, στην καθημερινή τους ζωή.

Όπως γράφει η Ματίλντ Μπλοτιέρ, στην κριτική στο περιοδικό «Τελεραμά»: «Επιτέλους, τα νούμερα έχουν ένα πρόσωπο. Πέρα από τις στατιστικές, τα ποσοστά ανεργίας, τον διπλασιασμό των αυτοκτονιών και τη μείωση κατά 40% των μισθών, η πρώην ρεπόρτερ Άνα Ντουμιτρέσκου, μας φέρνει αντιμέτωπους με τις ανθρώπινες συνέπειες μιας τυφλής οικονομικής λιτότητας, αυτής μάλιστα που υποτίθεται ότι πρέπει να σώσει την Ευρώπη».



ΠΗΓΗ


Πηγή: “ΧΑΟΣ” Ένα Γαλλικό ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση - RAMNOUSIA 

Συναγερμός στο Μαξίμου-Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Αγωνία, προβληματισμός και συγκρατημένη αισιοδοξία είναι τα μηνύματα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των εξαιρετικά κρίσιμων εξελίξεων για την Ελλάδα έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου
Η κυβέρνηση καλείται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας και να κλείσει το επώδυνο πακέτο μέτρων που θα αλλάξει μια για πάντα την εικόνα της Ελλάδας.

Οι 89 δράσεις που μας έχουν ζητήσει να ολοκληρώσουμε μπορεί να έχουν περιοριστεί στις 35, αλλά είναι σαφές ότι ο χρόνος είναι ελάχιστος για να κλειδώσουν όλα τα μέτρα της διετίας 2013- 2014.

Η Τρόικα επιμένει σε μέτρα 9 δισ ευρώ, φοβούμενη νέες δημοσιονομικές αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων.

Στο οικονομικό επιτελείο δεν κρύβουν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν ως τα μέσα Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι έως τότε πρέπει να έρθει στην Ελλάδα και η υπερ-δόση των 31,5 +5 δις. ευρώ

Ο προβληματισμός όλων είναι επαρκεί ο χρόνος έως τις 18 Οκτωβρίου, για να κλείσει η κυβέρνηση όλες τις εκκρεμότητες, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός και ο προβληματισμός είναι διπλός:
1. Να καθυστερήσει η υπερ-δόση και να πάει για το Δεκέμβριο, κάτι που ο κ. Σαμαράς δε θέλει να σκέφτεται, καθώς θα  υπάρξουν τεράστια προβλήματα στην πραγματική οικονομία.

2. Να προκληθεί ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή ενόψει της ψήφιση του σκληρού πακέτου στη Βουλή, λόγω του ότι υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προσανατολίζονται να το καταψηφίσουν.

Όλα αυτά δημιουργούν την αίσθηση ότι δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να βρίσκεται με το όπλο παρά πόδα