ΠΩΣ ΣΥΡΘΗΚΕ Η Ν.Δ. ΣΤΗ ΔΟΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Η θρυαλλίδα των εξελίξεων ήταν τα γεγονότα που συνέβησαν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα, με προπηλακισμούς κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών αλλά και με τη ματαίωση της παρέλασης στη Θεσσαλινίκη. Τα γεγονότα αυτά δημιούργησαν λίμα πανικού στην ήδη παραπαίουσα κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή Ρέππα, Πετσάλνικου, Καστανίδη (κανείς εκ των οποίων δεν είναι στη σημερινή Βουλή) ενώ ο κ.Βενιζέλος δεν μετείχε αφού απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη.
Η σύσκεψη αυτή εξελίχθηκε σε δραματικούς τόνους, με τους συμμετέχοντες να παραδέχονται για πρώτη φορά ανοιχτά ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου... 


Δεν μπορούσε να συνεχίσει μέσα σε αυτό το κλίμα αφού υπήρχε ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης. Έχοντας απορρίψει το σενάριο των εκλογών,για ευνόητους λόγους, κατέληξαν στην ιδέα του δημοψηφίσματος την οποία θα ανακοίνωνε ο κ.Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το επόμενο 24ωρο και πριν την ομιλία του κ.Παπανδρέου προς τους Βουλευτές του, ενημερώθηκαν όλα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Κανείς δεν έφερε αντίρρηση αφού όλοι θεωρούσαν ότι ένα δημοψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας για το PSI,που στην ουσία θα ήταν ένα ερώτημα ευρώ ή δραχμή, θα έδινε ανάσα στην κυβέρνηση και θα της προσέφερε τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να συνεχίσει.
Οι αντιδράσεις όλων των κομμάτων αλλά και η υποτίμηση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος ήταν καθοριστικός παράγοντας για την ανατροπή των σχεδίων του τότε Πρωθυπουργού. Ακολούθησε η εθνική ταπείνωση των Καννών με το Νικολά Σαρκοζί να χρησιμοποιεί, δημόσια, βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του κ.Παπανδρέου και την κ.Μέρκελ να υποδεικνύει στον κ.Παπανδρέου το ερώτημα που έπρεπε να τεθεί σε δημοψήφισμα και που δεν ήταν άλλο από την παραμονή ή όχι στο ευρώ.
Ο κίνδυνος εξόδου πλέον της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. ήταν υπαρκτός και από εκείνο το σημείο ξεκινά η εμφανής διαφοροποίηση του Ε.Βενιζέλου από τον κ.Παπανδρέου. Την επόμενη μέρα της επιστροφής από τις Κάννες, ο Ε.Βενιζέλος μπαίνει στο νοσοκομείο την ίδια μέρα που ανεξαρτητοποιείται η Μιλένα Αποστολάκη που θεωρείται φιλικά προσκείμενη προς αυτόν.
Η κυβερνητική πλειοψηφία πέφτει στους 153 Βουλευτές και ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Στο μεταξύ το κλίμα είναι εκρηκτικό,κάτω και από το βάρος των εξελίξεων. Υπήρχαν 10-12 βουλευτές που δεν θα παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ή θα απείχαν από τη Βουλή κατά την ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας. Κάποιοι άλλοι, διαβλέποντας το αδιέξοδο και το κλίμα κοινωνικής έντασης, προσανατολίζονταν να παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα.

Ήταν βέβαιη η πτώση της κυβέρνησης και το μόνο ερώτημα που παρέμενε εκκρεμές ήταν αν θα υπήρχε διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ και αν ο κ.Παπανδρέου θα παρέμενε στην ηγεσία καταγγέλοντας αυτούς που έριξαν την κυβέρνησή του.
Το ίδιο διάστημα στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν ότι η κυβέρνηση μετράει μέρες, αν όχι ώρες. Ο Α.Σαμαράς με δηλώσεις του ζητά εκλογές, έχοντας και τον αέρα των δημοσκοπήσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι τότε δεν υπήρχε το κόμμα των Αν.Ελλήνων ενώ και η απήχηση της Χ.Αυγής ήταν αμελητέα.
Η δημοσκοπική εικόνα εκείνης  της εποχής έδινε στη Νέα Δημοκρατία ένα 30-32%, στο ΠΑΣΟΚ 14-16%, και έφερνε ΚΚΕ,Σύριζα και ΔΗΜΑΡ να κινούνται μεταξύ 7-9% και το ΛΑΟΣ στο 4-5%. Υπήρχε και ένα 15-17% αναποφάσιστων ψηφοφόρων.
Στη Συγγρού πίστευαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα ξεπερνούσε το 40%,βοηθούντος του κλίματος και των αντιμνημονιακών της θέσεων, ενώ προεξοφλούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν δύσκολο να περάσει το 20%. Η αυτοδυναμία ήταν ορατή και ήδη κάποιοι είχαν αρχίσει να ράβουν υπουργικά κοστούμια.
Στο παρασκήνιο όμως και πίσω από τις κλειστές πόρτες,εξελίσσονταν άλλες διεργασίες.
Οι δύο Αντιπρόεδροι της Ν.Δ, ο Δ.Αβραμόπουλος και ο Στ.Δήμας δεν προέκριναν τη λύση των εκλογών. Θεωρούσαν ότι τη δεδομένη στιγμή η Ευρώπη δεν είχε έναν αξιόπιστο συνομιλητή στην Ελλάδα και ήταν μία μεγάλη ευκαιρία ο συνομιλητής αυτός να είναι η Νέα Δημοκρατία. 
Η άποψη αυτή είχε και άλλους υποστηρικτές στη φιλελεύθερη πτέρυγα των Βουλευτών της Ν.Δ, στον Κ.Μητσοτάκη,στον Κ.Χατζηδάκη,στον Μ.Βαρβιτσιώτη, στον Α.Σπηλιωτόπουλο και άλλους.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Α.Σαμαράς έπαιρνε τις αποφάσεις με ένα μικρό κύκλο στενών συνεργατών του,που τον αποτελούσαν ο κ.Χρ.Λαζαρίδης,ο κ.Δ.Σταμάτης,ο κ.Κ.Αρβανιτόπουλος,ο κ.Γ.Μιχελάκης. Παράλληλα με αυτόν τον κύκλο λειτουργούσε και ένας άλλος κύκλος φίλων του κ.Σαμαρά που είχαν γνώμη και τους οποίους συχνά συμβουλευόταν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. 
Σε αυτόν τον κύκλο εντάσσονταν ο κ.Φαήλος Κρανιδιώτης,ο κ.Θ.Βάρδας, ο κ.Μπαλτάκος κ.α.
Σε αυτό το κρίσιμο σημείο άρχισε να πέφτει στο τραπέζι η συγκρότηση μιας κυβέρνησης τύπου Μόντι, με τη στήριξη των δύο κομμάτων και του ΛΑΟΣ. Η πρόταση αυτή ήταν μία παλαιότερη πρόταση των δανειστών αλλά και μεγάλων Ελλήνων επιχειρηματιών ενώ είχε και τη στήριξη των μεγάλων συγκροτημάτων του τύπου.
Το όνομα του κ.Παπαδήμου άρχισε να εμφανίζεται και να προβάλλει ως η καταλληλότερη λύση.
Ο διχασμός του επιτελείου του κ.Σαμαρά ήταν δεδομένος. Ο κ.Αβραμόπουλος πέτυχε να περάσει τις απόψεις του στον κ.Σταμάτη, ενώ ταυτόσημες απόψεις άρχισε να διαμορφώνει και ο κ.Αρβανιτόπουλος.
Στον αντίποδα, στη σκληρή γραμμή,για διενέργεια εκλογών και επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές στη συνέχεια ήταν οι κ.κ Μιχελάκης και Κρανιδιώτης.
Ο κ.Λαζαρίδης κράτησε μία επαμφοτερίζουσα στάση,περιμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο αν και αρχικά είχε την άποψη ότι η λύση ήταν οι εκλογές.
Στην κοινή γνώμη υπήρχε σύγχυση για το τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία που εμφανιζόταν να συζητά τη στήριξη μιας κυβέρνησης χωρίς τον κ.Παπανδρέου και από την άλλη να ζητά την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Ο χρόνος τελείωνε αφού πλησίαζε η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ, Α.Διαμαντοπούλου,Α.Λοβέρδος,Μ.Χρυσοχοϊδης έστειλαν το μήνυμα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι έπρεπε να διευκολύνει τις εξελίξεις και να σχηματιστεί μία κυβέρνηση με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα έγιναν δύο κρίσιμες τηλεφωνικές επαφές του κ. Σαμαρά, με τον κ.Μπαρόζο και τον κ.Γιούνκερ. Εικάζεται ότι συζήτησε για τις εξελίξεις και με παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου με έντονη παρουσία και επιρροή στα ΜΜΕ.
Από την άλλη πλευρά η αντιφατική συμπεριφορά του κ.Παπανδρέου περιέπλεκε τα πράγματα καθώς δεν ξεκαθάριζε το ζήτημα της παραίτησής του από την Πρωθυπουργία.
Όλα αυτά επέτειναν τη νευρικότητα στο στενό επιτελείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ.Κρανιδιώτης θεωρούσε ότι κάποιοι εγκλώβιζαν τον κ.Σαμαρά σε μία καταστροφική επιλογή, τον ανάγκαζαν να κάνει μία στροφή 180 μοιρών, για την οποία θα πλήρωνε βαρύ κόστος.
Τα πράγματα δεν άργησαν να βγουν εκτός ελέγχου και σε μία σύσκεψη σε πολύ υψηλούς τόνους στο γραφείο του κ.Σαμαρά, οι κύριοι Κρανιδιώτης και Σταμάτης διαφώνησαν τόσο έντονα που φημολογείται ότι πιάστηκαν στα χέρια προκαλώντας τον εκνευρισμό του κ.Σαμαρά ο οποίος έφυγε από το γραφείο του.
Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις εξελίξεις και βρίσκονταν στο ισόγειο της Συγγρού, βλέποντας τον κ.Σαμαρά να φεύγει και να μπαίνει στο αυτοκίνητό του αναχωρώντας προς άγνωστη κατεύθυνση, θεώρησαν ότι πήγαινε σε μία μυστική ή μη ανακοινώσιμη συνάντηση με τον κ.Παπανδρέου.
Που να ήξεραν τι είχε συμβεί πριν από λίγα λεπτά στο γραφείο του.
Έκτοτε οι σχέσεις Κρανιδιώτη-Σταμάτη είναι κάτι παραπάνω από εμπόλεμες. Ο Δ.Σταμάτης πολέμησε την υποψηφιότητα Κρανιδιώτη στη Β' Πειραιά και οι κακές γλώσσες λένε ότι χαρακτηρίζει ως ''Κανταφικό'' τον κ.Κρανιδιώτη.
Από την πλευρά του ο τελευταίος δεν άφησε παραπονεμένο τον κ.Σταμάτη. Σε άρθρο του,επικριτικό για την αυλή του κ.Σαμαρά, τον φωτογραφίζει,ως προς το φυσίκ του, με τους χαρακτηρισμούς ''συνταξιούχος Αργεντίνος ζιγκολό'' και ''γκαρσόνι στο Διόνυσο''.
Τα υπόλοιπα με την κωμικοτραγική επιλογή Πετσάλνικου και το show Καρατζαφέρη έξω από το Προεδρικό Μέγαρο που οδήγησαν στη μετάκληση του κ.Παπαδήμου, που ανέμενε..ως έτοιμος από καιρό, είναι γνωστά.

Τότε προέκυψε το θέμα της συμμετοχής της Ν.Δ στην κυβέρνηση αλλά και ποια η διάρκεια και το προγραμματικό πλαίσιο αυτής της κυβέρνησης.
Το τελευταίο ανέλαβε να το διαπραγματευθεί ο κ.Χρύσανθος Λαζαρίδης με τον κ.Βενιζέλο.
Ήταν η ολοκλήρωση του PSI, η ψήφιση της δανειακής και οι εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012.
Είναι γνωστό τι ακολούθησε. Ουσιαστικά η Ν.Δ σύρθηκε να ψηφίσει το Μνημόνιο 2, που μπροστά του το Μνημόνιο 1 φαντάζει ανώδυνο ενώ οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν τρεις μήνες μετά. Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το κούρεμα, κάτι που δεν κατάφερε να αποτρέψει αυτή η κυβέρνηση.
Είχε ανακύψει όμως και το ζήτημα της συμμετοχής της Ν.Δ στην κυβέρνηση. Ο κ.Σαμαράς δεν ήθελε να συμμετέχει η Ν.Δ και επιθυμούσε μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων που όμως σκόνταψε στην αντίδραση των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να εξακολουθήσουν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση. 
Ακολούθησε νέα διελκυνστίδα μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ και του επιτελείου του Προέδρου που είχε αρχίσει να αποσυντίθεται.
Ο Α.Σαμαράς πίστευε ότι η συμμετοχή της Ν.Δ θα του προκαλούσε φθορά, την ίδια άποψη υποστήριζαν και οι κ.κ Λαζαρίδης και Μιχελάκης.
Από την άλλη πλευρά, ο Δ.Αβραμόπουλος ήταν υπέρ της συμμετοχής της Ν.Δ στην κυβέρνηση, και ακόμα πιο πολύ υπέρ της δικής του συμμετοχής. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τότε Διευθυντής του Γραφείου του κ.Σαμαρά, ο κ.Κ.Αρβανιτόπουλος που ήθελε να βελτιώσει την αναγνωρισιμότητά του και να προετοιμάσει την κάθοδό του στην Α' Πειραιά.
Τελικά επελέγη η λύση ''συμμετέχω-δεν συμμετέχω'' με τη συμμετοχή 5 στελεχών της Ν.Δ στην κυβέρνηση.

Οι επιλογές αυτές είχαν τις εξής συνέπειες:
-Η Νέα Δημοκρατία έπαψε να αποτελεί μέρος της λύσης,στα μάτια των πολιτών,και έγινε μέρος του προβλήματος. Ακολούθησε το αποτέλεσμα-σοκ των εκλογών με το 18.8% για το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει συζήτηση,ανάλυση και ανάληψη ευθυνών στα κομματικά όργανα.
-Δημιουργήθηκε ένα νέο κόμμα από τα σπλάχνα της Ν.Δ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
-Γιγαντώθηκε η Χρυσή Αυγή με υπερμεγέθη ποσοστά, αξιοποιώντας το κενό στο αντισυστημικό και αντιμνημονιακό ακροατήριο.
-Ο Σύριζα, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις,αναδείχθηκε κυρίαρχη δύναμη στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
-Το ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκε πολιτικά και εκλογικά,έχει πλέον την εικόνα και την τύχη της ΕΔΗΚ πριν το 1981.
-Ο ΛΑΟΣ και ο Γ.Καρατζαφέρης τέθηκαν εκτός πολιτικού παιχνιδιού.
Πόσο διαφορετικά όμως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν είχαμε πάει σε εκλογές το Δεκέμβριο του 2011...και δεν μεσολαβούσε η κυβέρνηση Παπαδήμου και όσα τη συνόδευσαν σε αυτούς τους 7 μήνες της θητείας της.
Αυτοί οι 7 μήνες, ουσιαστικά γκρέμισαν το πολιτικό σκηνικό όπως το γνωρίζαμε.
Και ακόμα δεν έχει αρχίσει να συντίθεται το νέο πολιτικό σκηνικό, κάτι που λίγοι μπορούν να καταλάβουν.


Βαφτίζουν τα ληγμένα τρόφιμα σε τρόφιμα....περασμένης διατηρησιμότητας!!!

Βαφτίζουν τα ληγμένα τρόφιμα σε τρόφιμα....περασμένης διατηρησιμότητας!!!

Σαν σε «σκυλιά»!!! Μέχρι τώρα ξέραμε για μια Ελλάδα που την κατάντησαν στο σημείο ο λαός της να βιώνει τη ζωή με... ενέχυρο.
Στο πλαίσιο αυτό, μπροστά στο κύμα εκποίησης των τιμαλφών των λαϊκών νοικοκυριών, στον τυφώνα της ίδρυσης ενεχυροδανειστηρίων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια
- ξεφυτρώνουν εκεί ακριβώς που τα μικρομάγαζα βάζουν «λουκέτα» -
η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έφτανε πέρσι ως... αντίδοτο στα φέιγ βολάν των τυμβωρύχων με τα οποία καλούν τους ανθρώπους να τους παραδίδουν από τις χρυσές βέρες μέχρι... τα χρυσά τους δόντια,
να εκδίδει ανακοινώσεις για το πώς ο λαός θα πρέπει πρώτα να... ζυγίζει τα χρυσαφικά και τα ασημικά του σπιτιού, πριν τα ξεπουλήσει στους σαράφηδες!

*

Έκτοτε, έχει σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη... πρόοδος.
Απόδειξη ως προς τούτο είναι η διακήρυξη των υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας για τη «Νέα Υγειονομική Διάταξη» που διέπει τη διακίνηση ειδών διατροφής και τους «Νέους Κανόνες Διακίνησης/Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών».
Ανάμεσα στις άλλες διατάξεις περιλαμβάνεται και η ακόλουθη:

*

«...Επιτρέπεται - αναφέρουν τα δύο υπουργεία - η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».
Σημείωση: Ο χρόνος περασμένης διατηρησιμότητας κυμαίνεται από μία βδομάδα μέχρι τρεις μήνες!

*

Εν ολίγοις:
Η συγκυβέρνηση των «σωτήρων» δίνει τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να πουλάνε ληγμένα τρόφιμα και παρέχει στους βιομήχανους την άδεια να προωθούν τα ληγμένα προϊόντα τους
σε «φιλάνθρωπες», «φιλολαϊκές» και «προσιτές» τιμές!

*

Αφού πρώτα λεηλάτησαν τα εισοδήματα,
αφού επέκτειναν τη φτώχεια,
αφού εξαθλίωσαν το λαό,
αφού οδήγησαν λαϊκά στρώματα στην έσχατη ένδεια,
τώρα, η κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη δίνει τη δυνατότητα στους κεφαλαιοκράτες να βγάζουν κέρδη ακόμα και από την έτοιμη «πελατεία» των... πεινασμένων και των μισοπεινασμένων:
Εκείνους, δηλαδή, που μετρούν λεπτό το λεπτό για να εξασφαλίσουν το φαγητό της μέρας!

Εκείνους που, ήδη, οι κυβερνώντες τους κατάντησαν να αναζητούν φαγητό στους σκουπιδοτενεκέδες!
Που ψάχνουν ένα κομμάτι ψωμί στους κάδους με τα ληγμένα και πεταμένα τρόφιμα!

*

Είναι αδιανόητο, αλλά είναι αληθινό:

Η τάξη των κηφήνων και των παράσιτων έχει οδηγήσει ανθρώπους να ζουν σαν τα «ποντίκια» - και το φωνάζει!

Οσο για τους πολιτικούς υπηρέτες των κηφήνων;
Αυτοί, καθώς είναι... ζωόφιλοι, «απλώς» συμπεριφέρονται στους ανθρώπους της ανέχειας σαν σε «σκυλιά».
Οχι σαν τα δικά τους, τα καλοαναθρεμμένα σκυλάκια του σαλονιού. Τα άλλα. Εκείνα που τους πετάνε σε «φτηνή τιμή» (!) τον ληγμένο κατιμά για να επιβιώσουν - και το φωνάζουν!



 Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ για την εφημερίδα Ριζοστάστης

Πηγή: Βαφτίζουν τα ληγμένα τρόφιμα σε τρόφιμα....περασμένης διατηρησιμότητας!!! - RAMNOUSIA 

Κουβέλης ο άνθρωπος που στηρίζει το μνημόνιο όπως κανείς άλλος…. άξιος

kouvelis 580x392 Κουβέλης ο άνθρωπος που στηρίζει το μνημόνιο όπως κανείς άλλος.... άξιος
Μετά την διαφωνία του κ. Βενιζέλου με την τακτική Στουρνάρα για παράδοση άνευ όρων στο πρόσφατο Eurogroup, έμεινε μόνο ο κ. Κουβέλης να στηρίζει με πάθος την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική της πλήρους παράδοσης στις επιταγές των δανειστών.
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Βενιζέλος διαφώνησε ανοιχτά με την τακτική του υπουργού Οικονομικών που άφησε για αργότερα το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της επαναδιαπραγμάτευσης, κάτι που παραβιάζει μια από τις βάσεις της συγκρότησης της κυβέρνησης, αλλά και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνουμε εδώ ότι τα ίδια ακριβώς κατήγγειλε και ο παραιτηθείς υφυπουργός εργασίας κ. Νικολόπουλος, ότι δηλαδή… η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού εργασίας, δεν έθεσε κανένα απολύτως θέμα προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, μπροστά στην πλήρη τήρηση του μνημονίου.
Τα περίεργο όμως είναι ότι και στην περίπτωση του κ. Νικολόπουλου, εκείνος που καταφέρθηκε εναντίον του, πολύ πιο έντονα, ακόμα και από την ίδια την ΝΔ ήταν ο εκπρόσωπος του κ. Κουβέλη.
Βλέπουμε λοιπόν ότι το αριστερό δεκανίκι του μνημονίου και του πολιτικού συστήματος, είναι πολύ πιο φανατικά υπέρ της τήρησης των όρων του μνημονίου, από ότι είναι πολλά στελέχη στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. 
Πέτρος Χασάπης
You might also like:

Γιατί άραγε αναρωτιόμαστε «Που χάθηκαν οι διαδηλωτές»;



Να τους βάλω 50.000; Θέλετε 60.000; Άντε για χάρη σας να φθάσουμε τους 70.000 αν και φυσικά τόσοι δεν ήταν. Μιλώ για τους διαδηλωτές προχθές στην Αθήνα που υποδέχθηκαν την Αγκέλα Μέρκελ. 

Γράφει ο Δημ. Μαρκόπουλος

Για τους ειδικούς των διαδηλώσεων, η Τρίτη ήταν «η μητέρα όλων των διαδηλώσεων».

Η «D Day» των κινημάτων.

Δεν είναι και μικρό πράγμα να έχεις στην πατρίδα σου την «προσωποποίηση της κρίσης». Τη γυναίκα – δηλητήριο.

Την new age κόπια του Χίτλερ όπως καθημερινά αναφέρουν τα ΜΜΕ.

Που πήγαν όμως τελικά οι διαδηλωτές; 

Γιατί οι Έλληνες για μια ακόμη φορά χάθηκαν από τους δρόμους; 

Είναι δυνατό σε μια χώρα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους και πάνω από 4 εκατομμύρια νεόπτωχους μόλις λίγες χιλιάδες να διαδηλώνουν;

Που είναι αυτό το κύμα γνήσιας οργής και αγανάκτησης; Ακόμα κι όταν η χώρα μας πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2004, περισσότερος κόσμος ήταν στους δρόμους.

Όχι τώρα δα που παίζεται η ύπαρξη μας. 

Που η ζωή μας είναι υποθηκευμένη σε ξένες δυνάμεις.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα. Οι Έλληνες στο βάθος του μυαλού μας έχουμε ξεκάθαρα τη δική μας ευθύνη για τα σημερινά προβλήματα κι όχι την ευθύνη των άλλων, που στο κάτω της γραφής θα μας δώσουν και μια χείρα βοηθείας. Ξέρουμε πως εμείς ψηφίζαμε τους κλέφτες, εμείς δίναμε τεράστιες πλειοψηφίες σε ακατάλληλους ηγέτες. Εμείς λαδώναμε στις πολεοδομίες, εμείς κάναμε τα στραβά μάτια στις παρανομίες.

Ήμασταν εκείνοι που θεωρούσαμε μάγκα αυτόν που διαφεύγει της δαγκάνες του νόμου και κρυφά τον ζηλεύαμε. Που δεν αποκαλούσαμε τέτοια πρόσωπα «κλέφτες» αλλά «καταφερτζήδες». 

Δική μας η ευθύνη λοιπόν που φέραμε την πατρίδα σε αυτά τα χάλια. Όχι της κάθε Μέρκελ και του κάθε Γερμανού γραφειοκράτη που μας βρήκε πεσμένους και μας εκμεταλλεύτηκε. Που ναι μεν μας ζητά θυσίες και παίρνει ληστρικά επιτόκια, όμως ταυτόχρονα έστω και στο «και πέντε» προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα.

Αυτή η ενοχή είναι που μας βαραίνει. Που μας κλείνει στο σπίτι. Αυτή η ενοχή καθώς και ο φόβος πως η Ελλάδα θα απομονωνόταν εάν απόδιωχνε τους δανειστές της. 

Γιατί αγαπητοί μου φίλοι κακά τα ψέματα.

Όταν τα χρήματα μιλούν, οι συνειδήσεις σιωπούν.

Ιδιαίτερα σε λαούς βολεμένους στην αφθονία, όπως είμαστε εμείς οι Έλληνες τα τελευταία 30 χρόνια.

Γιατί ξεκάθαρα στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 καλομάθαμε και τώρα μας κακοφαίνεται πως δεν καταναλώνουμε.

Αν αγανακτούσαμε τοοοοόσο πολύ, αν μας έπνιγε το εθνικό συναίσθημα ή το ένστικτο της αυτοσυντήρησης θα έπρεπε προχθές να πλημμυρίζαμε την Αθήνα. Εμείς αρκεστήκαμε στο να κάνουμε κριτική στη φράου Μέρκελ από τις οθόνες της ΝΕΤ και του Μεγκα.

Είμαστε ο ίδιος λαός που δεν αντιστάθηκε στη δικτατορία του Παπαδόπουλου (για να λέμε σκληρές αλήθειες) αναζητώντας το μύθο μας πίσω από 2.000 το πολύ παιδιά που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο και πίσω από έναν Αλέκο Παναγούλη.

Οι άλλοι 10 εκατομμύρια έκαναν τουμπεκί και μάλιστα ψιλοκομμένο. 

Είμαστε αυτοί που δεν ξέπλυναν την ντροπή της Κύπρου αφήνοντας τη Μεγαλόνησο 40 χρόνια έρμαιο στους Τούρκους, δίχως να αντισταθούμε και να προχωρήσουμε έστω και σε ένα υποτυπώδες αντάρτικο.

Είμαστε εκείνοι που ψηφίζαμε τον Πάγκαλο κι ας κατέβασε τη σημαία στα Ίμια. 

Είμαστε ένας λαός που βολεύτηκε και που δυστυχώς μας μάθανε να κοιτάμε το μικρό συμφέρον μας κι όχι την πρόοδο της πατρίδας και του συνόλου.

Που από τις βουνοκορφές της Πίνδου του ’40 και το έπος των βαλκανικών πολέμων, συνηθίσαμε στην προδοσία και τον ωφελιμισμό.

Ιδιαίτερα από τον εμφύλιο και μετά.

Είμαστε ο λαός που δεν επένδυσε στον πολιτισμό αλλά στα μπουζούκια. Που την Ακρόπολη τη θυμόμαστε μόνο όταν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη μειονεξία που νιώθουμε έναντι των άλλων, προηγμένων πολιτιστικά και τεχνολογικά λαών.

Κι ας έχουμε να ανέβουμε στον ιερό βράχο πάνω από 30 χρόνια.

Είμαστε τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης, οι βολεψάκηδες, φιγουρατζήδες που λοιδορούμε όποιον τολμά να ξεχωρίσει και σπάνια παραδεχόμαστε κάποιον ανώτερο μας. Που τις αυθεντίες μας τις αποδιώχνουμε και κρατάμε εντός συνόρων τον κατιμά.

 Πηγή



Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2012/10/blog-post_3193.html#ixzz297DNquv6

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ : Οφειλές σε τράπεζες





Αλήθεια οι οφειλές , ΠΑΣΟΚ  και  ΝΔ , 
στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ σε ποιο κομμάτι της
 μεταβιβάστηκεΣτο επικερδές που 
χαρίστηκε στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ ή έμειναν
 στο κακό το οποίο έμεινε στο 
Ελληνικό Δημόσιο και όπου
λειτουργεί με τον εκκαθαριστή;Αλήθεια θα πληρωθούν ποτέ;



Τσίπρας: Να καταργηθεί το Μνημόνιο, διότι δεν αποδίδει

Να καταργηθεί το Μνημόνιο, διότι δεν αποδίδει, τονίζει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μόνον το σβήσιμο του χρέους των χωρών σε μεγαλύτερη δυσκολία στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να σταματήσει την κρίση», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον οποίο «πρέπει να συγκληθεί μια νέα διάσκεψη σαν και εκείνη που συνήλθε στο Λονδίνο, το 1953, όταν διεγράφη μεγάλο μέρος του γερμανικού χρέους και δόθηκε αναβολή, στο Βερολίνο, σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των τόκων».

«Μετά τη διαγραφή του χρέους των χωρών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, πρέπει να εγκριθεί ένα σχέδιο Μάρσαλ, με στόχο τη ρευστότητα, για να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη και την παραγωγικότητα», τονίζει ο κ. Τσίπρας. «Η ανεργία έφτασε το 25%, από την αρχή της κρίσης -πριν πέντε χρόνια.

Το ένα τρίτο του κόσμου ζει κάτω από το όριο της φτώχειας», εξηγεί στον δημοσιογράφο της εφημερίδας ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «από τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα 31 χρειάζονται για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στην πραγματική οικονομία θα καταλήξουν μόνον πεντακόσια με εξακόσια εκατομμύρια».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας προσάπτει στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ότι θέλει να οικοδομήσει μια Ευρώπη στα μέτρα της Γερμανίας, αντί να εργασθεί για μια ευρωπαϊκή Γερμανία και επαναλαμβάνει ότι «το Μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί διότι δεν αποδίδει». Σε ό,τι δε αφορά το μέλλον του ευρώ, σημειώνει: «Η ζώνη του ευρώ είναι μια αλυσίδα που τη συνθέτουν δεκαεπτά κρίκοι. Αν ένας σπάσει, θα διαλυθεί όλη. Μετά την Ελλάδα, σειρά θα έχουν οι άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης, η Ισπανία, η Πορτογαλία και στο τέλος, η Ιταλία».

Δεν υπάρχει παράταση: το παιχνίδι είναι στημένο!

ΔΗΛΩΣΗ  των εκπροσώπων των παρεμβάσεων στα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σχετικά με τα ερωτηματολόγια περί αξιολόγησης 
Δεν υπάρχει παράταση: το παιχνίδι είναι στημένο!

Καθολική άρνηση εισέπραξε το Υπουργείο Παιδείας από τους εκπαιδευτικούς στο ζήτημα του ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση. Η αποχή των εκπαιδευτικών έφτασε σε τέτοια επίπεδα, που το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την παράταση της διαδικασίας και επιπλέον, συμπεριλαμβάνει τώρα και τα ιδιωτικά σχολεία !

Και τι περίμεναν δηλαδή ;

• Αφού υποβίβασαν, με το νόμο για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο, τους εκπαιδευτικούς δυο και τρεις βαθμούς

• Αφού τους αφαίμαξαν και τους εξαθλίωσαν μισθολογικά, όπως και τους υπόλοιπους εργαζόμενους…

• Αφού συνέδεσαν ευθέως βαθμό και μισθό δια νόμου με την αξιολόγηση – καρατόμηση…
…τώρα έρχονται να τους ρωτήσουν δήθεν εάν συμφωνούν ή όχι να συνδεθεί η αξιολόγηση με το βαθμό και το μισθό ;

Τώρα το Υπουργείο στοχοποιεί τους διευθυντές για την καθολική άρνηση των εκπαιδευτικών. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση για την παράταση της διαδικασίας, «Λόγω του ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα και σήμερα κλειδάριθμοι στους εκπαιδευτικούς σε πολλά σχολεία με ευθύνη Διευθυντών, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 15.10.2012 , ώρα 23:59». Δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας θέλει να μας πει ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν κλειδάριθμους για να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο και οι διευθυντές δεν τους έδιναν; Μήπως τελικά αυτό που επιδιώκουν είναι να τρομοκρατήσουν τους διευθυντές, ώστε αυτοί με τη σειρά τους να πιέζουν έναν - έναν τους εκπαιδευτικούς να συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο ;

Από τους 6.000 που υποτίθεται ότι συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, όπως αφήνει να διαρρεύσει το Υπουργείο στον τύπο (βλ. σημερινές εφημερίδες), πόσοι είναι άραγε αποσπασμένοι σε υπηρεσίες του Υπουργείου και στις διευθύνσεις; Πόσοι είναι Διευθυντές Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι και γενικώς στελέχη εκπαίδευσης; Πόσοι κλειδάριθμοι εκδόθηκαν όλες αυτές τις ημέρες; Πόσοι από αυτούς συμπληρώθηκαν; Πόσοι βρίσκονται στα συρτάρια των διευθυντών, αφού οι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να τους παραλάβουν; Πόσοι πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων;
Δεν υπάρχει παράταση: το παιχνίδι είναι στημένο!

Η διαδικασία συλλογής των ερωτηματολογίων τελείωσε την Τρίτη το βράδυ. Από το σημείο αυτό και μετά, το όποιο αποτέλεσμα, θα είναι προϊόν εκβιασμών, φανερών ή ανομολόγητων πιέσεων και υπόγειων μαγειρεμάτων.

Όπως γνωρίζουν πολύ καλά –όλοι όσοι σέβονται τουλάχιστον τον εαυτό τους και την επιστημονική τους υπόσταση– η διαδικασία διαμόρφωσης, συμπλήρωσης και αποδελτίωσης ενός ερωτηματολογίου ενέχει τα στοιχεία της ανωνυμίας και της προαιρετικότητας όσον αφορά στη συμπλήρωσή του και, επιπλέον, την αμεροληψία του ερευνητή. Ακόμη, το περιεχόμενό του δεν μπορεί να προκαθορίζει τα συμπεράσματα της έρευνας. Το Υπουργείο έχει ήδη παραβιάσει κατάφορα την τρίτη και τέταρτη προϋπόθεση, αφού ως φορέας που διενεργεί την έρευνα έχει ισχυρότατο κίνητρο να «παράγει» συμπεράσματα απολύτως συμβατά με το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο αξιολόγησης που προωθεί ο ΟΟΣΑ, ενώ οι ίδιες οι ερωτήσεις (όταν δεν κινούνται στη σφαίρα του σουρεαλιστικού, όπως περιγράψαμε πριν) «διαμορφώνουν» το αποτέλεσμα : τα συμπεράσματα έχουν βγει ήδη.

 Τώρα επιδιώκει να παραβιάσει –εμμέσως πλην σαφώς– και την προϋπόθεση της προαιρετικότητας! Γιατί; Το είπαμε από την αρχή. Η φιλόδοξη υπερπαραγωγή που ονομάστηκε «ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού κλπ.» μοναδικό στόχο είχε να παρουσιάσει στην κοινωνία ένα εκπαιδευτικό σώμα συμμέτοχο και συνένοχο, πρόθυμο να αξιολογηθεί και να υποστεί τις συνέπειες της καθήλωσης, της περιθωριοποίησης, ακόμη και της απόλυσης. Όμως η υπερπαραγωγή είχε ανάγκη από μερικές δεκάδες χιλιάδες «κομπάρσους»… Μόνο που οι «κομπάρσοι» αποδείχθηκαν απρόθυμοι να συμμετάσχουν στη σφαγή τους!

Τώρα λοιπόν που έπεσαν οι μάσκες του «διαλόγου»και των δήθεν δημοκρατικών διαδικασιών,
τι θα κάνει το Υπουργείο;


Μήπως θα ήταν μια λύση να μας μοιράσουν συμπληρωμένα τα ερωτηματολόγια αφού η γνώμη μας περιττεύει ; Μήπως θα ήταν ακόμα καλύτερα το Υπουργείο Παιδείας να δημοσιεύσει από τώρα τα συμπεράσματά του, που έτσι κι αλλιώς είναι ήδη έτοιμα και προκατασκευασμένα;
Άλλωστε, οι κύριοι του Υπουργείου δεν κρατιούνται ! Με τη γνωστή μέθοδο διαρροές/διαψεύσεις/διευκρινίσεις, την ίδια στιγμή που μας καλούσαν να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αξιολόγηση και στον ημερήσιο τύπο δημοσίευμα για εξετάσεις στη Γ΄ και τη Στ΄ Δημοτικού ! Αξιολόγηση και εξετάσεις δια πάσαν νόσον, λοιπόν, είναι η συνταγή πίσω από το προσωπείο του «διαλόγου» και των στημένων ερωτηματολογίων!

Μετά από το απίστευτο αυτό θέατρο σκιών, οι συμμετέχοντες στην επιτροπή του υπουργείου για την αξιολόγηση, πανεπιστημιακοί και στελέχη εκπαίδευσης, εάν έχουν ελάχιστο φιλότιμο και επιστημονικό αυτοσεβασμό οφείλουν να αποχωρήσουν! ΄Η μήπως δεν έχουν ούτε το ένα ούτε το άλλο;

Ούτε βήμα πίσω !

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων όλη αυτή την εβδομάδα, συνεδρίασαν, ενημερώθηκαν και αποφάσισαν. Στη συντριπτικότατη πλειοψηφία τους οι εκπαιδευτικοί δεν ζήτησαν κλειδάριθμους από τους διευθυντές. Ακόμα και στην περίπτωση που τους προτάθηκε δεν έλαβαν κλειδάριθμους και όσοι έλαβαν, κάτω από διαδικασίες πρωτοφανών πιέσεων, δεν τους χρησιμοποίησαν. Η διαδικασία έληξε!
Επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα κι όμως τόσο απαραίτητα:
Οι διευθυντές δεν έχουν άλλη υπηρεσιακή υποχρέωση από την ενημέρωση όλων των συναδέλφων. Δεν εκδίδουν κλειδάριθμους εάν δεν τους ζητηθεί κάτι τέτοιο από τους συναδέλφους.  Οι εκπαιδευτικοί δεν παραλαμβάνουν κλειδάριθμους και δεν συμπληρώνουν ερωτηματολόγια – αρκούνται να δηλώσουν ότι έλαβαν γνώση. Δεν δίνουν αναφορά σε κανένα διοικητικό μηχανισμό εάν επιθυμούν ή όχι να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων αποφασίζουν ότι έλαβαν γνώση και ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να παραλάβει κλειδάριθμο.

Καλούμε τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. να πάρουν άμεσα σαφή και ξεκάθαρη θέση για τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, αλλά και τις διαρροές για την αξιολόγηση και τις εξετάσεις.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να πάρουν όλα τα μέτρα ώστε, αποφασιστικά και σαν ένας άνθρωπος, οι εκπαιδευτικοί να γυρίσουν την πλάτη στον εμπαιγμό και να αναχαιτίσουν κάθε αυταρχική και αντιδημοκρατική εκτροπή.

• Διάλογος και  διαβούλευση δεν μπορούν να γίνουν με αυτούς που οδηγούν τον εργαζόμενο λαό, τον άνεργο, τον εκπαιδευτικό, στην εξαθλίωση
• Όχι στην αξιολόγηση – παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία
• Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη για όλους-ες
• Όχι στις νέες εξετάσεις στη Γ΄ και Στ΄ Δημοτικού – μόρφωση για όλα τα παιδιά, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και τις διαδικασίες απόρριψης
• Κανείς αξιολογητής στην τάξη, με κινητοποιήσεις – στάσεις εργασίας αποτρέπουμε κάθε μορφή επιχειρούμενης αξιολόγησης
• Διαγραφή από τους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ όσων μετέχουν ως αξιολογητές σε οποιαδήποτε διαδικασία και φάση αξιολόγησης
• Κίνημα ανυπακοής, αντίστασης και αγώνα παντού, για να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ
Εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ

Σαν σε «σκυλιά»! ΛΙΓΜΈΝΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Μέχρι τώρα ξέραμε για μια Ελλάδα που την κατάντησαν στο σημείο ο λαός της να βιώνει τη ζωή με... ενέχυρο.
Στο πλαίσιο αυτό, μπροστά στο κύμα εκποίησης των τιμαλφών των λαϊκών νοικοκυριών, στον τυφώνα της ίδρυσης ενεχυροδανειστηρίων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια - ξεφυτρώνουν εκεί ακριβώς που τα μικρομάγαζα βάζουν «λουκέτα» - η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έφτανε πέρσι ως... αντίδοτο στα φέιγ βολάν των τυμβωρύχων με τα οποία καλούν τους ανθρώπους να τους παραδίδουν από τις χρυσές βέρες μέχρι... τα χρυσά τους δόντια, να εκδίδει ανακοινώσεις για το πώς ο λαός θα πρέπει πρώτα να...
ζυγίζει τα χρυσαφικά και τα ασημικά του σπιτιού, πριν τα ξεπουλήσει στους σαράφηδες!
*
Εκτοτε, έχει σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη... πρόοδος.
Απόδειξη ως προς τούτο είναι η διακήρυξη των υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας για τη «Νέα Υγειονομική Διάταξη» που διέπει τη διακίνηση ειδών διατροφής και τους «Νέους Κανόνες Διακίνησης/Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών».
Ανάμεσα στις άλλες διατάξεις περιλαμβάνεται και η ακόλουθη:
*
«...Επιτρέπεται - αναφέρουν τα δύο υπουργεία - η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».
Σημείωση: Ο χρόνος περασμένης διατηρησιμότητας κυμαίνεται από μία βδομάδα μέχρι τρεις μήνες!
*
Εν ολίγοις:
Η συγκυβέρνηση των «σωτήρων» δίνει τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να πουλάνε ληγμένα τρόφιμα και παρέχει στους βιομήχανους την άδεια να προωθούν τα ληγμένα προϊόντα τους
σε «φιλάνθρωπες», «φιλολαϊκές» και «προσιτές» τιμές!
*
Αφού πρώτα λεηλάτησαν τα εισοδήματα,
αφού επέκτειναν τη φτώχεια,
αφού εξαθλίωσαν το λαό,
αφού οδήγησαν λαϊκά στρώματα στην έσχατη ένδεια,
τώρα, η κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη δίνει τη δυνατότητα στους κεφαλαιοκράτες να βγάζουν κέρδη ακόμα και από την έτοιμη «πελατεία» των... πεινασμένων και των μισοπεινασμένων:
Εκείνους, δηλαδή, που μετρούν λεπτό το λεπτό για να εξασφαλίσουν το φαγητό της μέρας!
Εκείνους που, ήδη, οι κυβερνώντες τους κατάντησαν να αναζητούν φαγητό στους σκουπιδοτενεκέδες!
Που ψάχνουν ένα κομμάτι ψωμί στους κάδους με τα ληγμένα και πεταμένα τρόφιμα!
*
Είναι αδιανόητο, αλλά είναι αληθινό:
Η τάξη των κηφήνων και των παράσιτων έχει οδηγήσει ανθρώπους να ζουν σαν τα «ποντίκια» - και το φωνάζει!
Οσο για τους πολιτικούς υπηρέτες των κηφήνων;
Αυτοί, καθώς είναι... ζωόφιλοι, «απλώς» συμπεριφέρονται στους ανθρώπους της ανέχειας σαν σε «σκυλιά».
Οχι σαν τα δικά τους, τα καλοαναθρεμμένα σκυλάκια του σαλονιού. Τα άλλα. Εκείνα που τους πετάνε σε «φτηνή τιμή» (!) τον ληγμένο κατιμά για να επιβιώσουν - και το φωνάζουν!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣμοντάζ Γρέκι

Δείτε πόσα παίρνουν οι αλήτες - ρουφιάνοι - δημοσιοκάφροι του μέγκα και θα καταλάβετε γιατί υποστηρίζουν την τρόικα

Δείτε πόσα παίρνουν οι αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιοκάφροι του μέγκα και θα καταλάβετε γιατί υποστηρίζουν την τρόικα

Οι μισθοί των τηλεσχολιαστών του ΜΕGA, όπως τους παρουσιάζει το περιοδικό UNFOLLOW, ζαλίζουν και εξηγούν κατά σημαντικό ποσοστό της στάση τους.

Ίλιγγο, λοιπόν, προκαλούν οι μισθοί που λάμβαναν οι σχολιαστές του Mega. Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Unfollow;

To δημοσίευμα του περιοδικού εξηγεί κατά μεγάλο ποσοστό την... αγάπη προς το Μνημόνιο και τη στάση του καναλιού προς διάφορες κοινωνικές ομάδες, καθώς και την κινδυνολογία:

«Τη διετία της κρίσης και του μνημονίου η οικογένεια (ατομικό εισόδημα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίµας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέµη 480.000 ευρώ».

Το Unfollow επισημαίνει πως
«Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιµαζόµαστε να αναχρηµατοδοτήσουµε τη στιγµή που η λιτότητα µας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA».

Με τέτοια συμβόλαια, δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση το πόσο υστερικά στήριξαν το Μνημόνιο οι τηλεδημοσιογράφοι του Mega, πόσο λυσσαλέα επιτίθενται σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, και πόσο πολύ επιθυμούν να πάνε οι μισθοί (των υπόλοιπων πολιτών) στα 200 ευρώ.

Και φυσικά, τα συμβόλαιά τους ήταν ακόμα μεγαλύτερα, όταν στήριζαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.
Είναι λογικό οι άνθρωποι να είχαν φόβους για το τι θα τους ξημερώσει!


Πηγή: Δείτε πόσα παίρνουν οι αλήτες - ρουφιάνοι - δημοσιοκάφροι του μέγκα και θα καταλάβετε γιατί υποστηρίζουν την τρόικα - RAMNOUSIA 


Χατζηδάκη : Να δώσεις στα δικά σου παιδιά Ληγμένα προϊόντα !!!



Άκουσον -Άκουσον τι σκαρφίστηκε ο Βλάκας (έτσι τον αποκαλούν τα τελευταία χρόνια οι συνάδελφοί του ) θα δίνει το δικαίωμα στα σούπερ μάρκετ να πουλάνε τα ληγμένα τους προϊόντα στη μισή τιμή !!!! 
Και το ποιο αρρωστημένο καπιταλιστικό γουρούνι δεν θα είχε τέτοια φαντασία ..ακόμα και με τα "ληγμένα" να βγάζει κέρδος !!! Και μάλιστα εις βάρος των φτωχών ! 

Αυτό προβλέπεται σε αγορανομική διάταξη η οποία ανακοινώθηκε χθες . Συγκεκριμένα, βάσει τις εν λόγω διάταξης, «επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά και θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Ουσιαστικά η διαφοροποίηση δεν είναι πολύ δύσκολη καθώς αφορά όχι τα προϊόντα που έχουν ημερομηνία λήξης αλλά όσα αναγράφουν "ανάλωση κατά προτίμηση".

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος στα τρόφιμα αυτά δεν θα επιτρέπεται η παράταση στην εμπορία τους.

Σύμφωνα με το ακριβές κείμενο της διάταξης, ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων, δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

-Τη μία εβδομάδα, στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

-Τον ένα μήνα, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους .

-Τους τρεις μήνες, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σύντροφοι ; ότι , όχι μόνο γίναμε και επίσημα τριτοκοσμική χώρα , αλλά ότι  οι φτωχοί συμπολίτες μας θα τρέφονται αποκλειστικά με ληγμένα προϊόντα λόγο ανάγκης !!! 

Υπουργέ με όλο το σεβασμό ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται ή αυτοί που σε συμβουλεύουν δεν ξερουν τι τους γίνεται ...όπως και να χει ελπίζουμε να φτάσει από κάποιον καλοθελητή η ανάρτηση μας στα χέρια σου μπας και τελευταία στιγμή περισώσεις την αξιοπρέπεια..και τη δική σου και των Ελλήνων πολιτών  ! 

Υ.Γ. εάν θες να δώσεις τα ληγμένα δώστα τσάμπα μια μέρα πριν λήξουν , όχι με λεφτά είναι ανήκουστο ! 

Δείτε τι αποζημείωση έλαβε από την προηγούμενη δουλειά του αυτός που έμμεσα εισηγείται την μείωση των αποζημιώσεων.




ΠΡΟΣΟΧΗ!Μην λιποθυμήσετε.Αποζημίωση ύψους...
 3,4 εκατομμυρίων ευρώ έλαβε ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος όταν εγκατέλειψε τη θέση του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, «μίας μεγάλης τράπεζας που τώρα ρυθμίζει», αναφέρει σε σημερινό του ρεπορτάζ το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το ποσό αυτό αποτέλεσε ουσιαστικά επιβράβευση του κ. Προβόπουλου για την ανέλιξή του σε μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2008. Πάντως, διευκρινίζεται πως λόγω φόρων το ποσό της επιβράβευσης διαμορφώθηκε τελικά στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ!

Ο κ. Προβόπουλος, «ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει παίξει ρόλο - κλειδί στην ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο έλαβε δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστότητα από την ΕΚΤ και περιμένει να λάβει ακόμα 50 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων από το νέο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ», σημειώνει το Reuters και προσθέτει:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επίσης δεχθεί κριτική για την πρόσφατη διάσωση της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας, την οποία Έλληνες βουλευτές της αριστεράς την χαρακτήρισαν ως "ληστεία του αιώνα". Σύμφωνα με τη συμφωνία διάσωσης, οι αρχές αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα μη εξυπηρετούμενα κεφάλαια της ΑΤΕ σε μία "κακή τράπεζα" και τα υπόλοιπα (σ.σ. υγιή) στην Τράπεχα Πειραιώς».

«Η Τράπεζα της Ελλάδος είπε ότι ο Προβόπουλος δεν αντιμετώπισε καμία σύγκρουση συμφερόντων από τη συμφωνία αποχώρησής τους (σ.σ. από την τράπεζα Πειραιώς το 2008) και ότι είχε πλήρως ενημερώσει τις αρχές για την πληρωμή του. Όταν το Reuters έστειλε τις ερωτήσεις στον κο Προβόπουλο, το νομικό τμήμα της Τράπεζας της Ελλάδος απάντησε: "Σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, ο Διοικητής κος Προβόπουλος δήλωσε όλο το ποσό της πληρωμής του στις σχετικές φορολογικές και δικαστικές αρχές"», συνεχίζει το ρεπορτάζ των Stephen Grey and Nikolas Leontopoulos.


http://www.dexiextrem.blogspot.gr

ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ

Τα εθνικά δίκαια δεν υπηρετήθηκαν ποτέ, όταν στο τιμόνι του τόπου βρέθηκαν εφιάλτες πρόθυμοι να συμβιβαστούν, να κιοτέψουν και να αφήσουν διάπλατα ανοικτές τις κερκόπορτες στους Δούρειους ίππους που επιβουλεύονται το μέλλον του τόπου. 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Η πρωτοφανής θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε στην κοινή γνώμη η υπόθεση με την αναφορά στην εκκένωση μικρών νησιών του Αιγαίου ως «τρόπο εξοικονόμησης πόρων»,προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση τόσο της κυβέρνησης, όσο και των ευρωπαϊκών αρχών. 

Ωστόσο αυτή η εξέλιξη, ούτε αφορμή για πανηγυρισμούς μπορεί να αποτελέσει, ούτε βεβαίως συγχωροχάρτι μπορεί να εξασφαλίσει στους θλιβερούς της πρωταγωνιστές.

Η ίδια η διατύπωση της πρότασης, δε σηματοδοτεί μονάχα το ανεξέλεγκτο θράσος των τεχνικών συμβούλων της κατοχικής διοίκησης.
Αποκαλύπτει πάνω απ όλα το μέγεθος της ενδοτικότητας και του συμβιβασμού που έχουν επιδείξει οι ντόπιοι αχυράνθρωποι που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη «σωτηρία» της πατρίδας.

Αρκεί να αναρωτηθούμε για ένα και μόνο πράγμα…

Ποια τύχη θα είχε όχι ένας μισθοδοτούμενος τεχνικός σύμβουλος, αλλά ακόμη και ο ηγέτης μιας χώρας αν τολμούσε να προτείνει έστω και ως αστείο κάτι ανάλογο στη γειτονική Τουρκία??? Αν δεν τον έτρωγε το μαύρο σκοτάδι...


Στην καλύτερη περίπτωση θα είχε εκδιωχθεί κακήν κακώς από τη χώρα με δια βίου απαγόρευση κάθε πιθανότητας επανεισόδου του σ αυτήν.

Στην Ελλάδα όμως των πρόθυμων και των γονατισμένων ανδρεικέλων, δεν έγινε ούτε καν αυτή η συμβολική κίνηση προκειμένου να αποθαρρυνθούν άπαξ και δια παντός και να πάρουν το καλύτερο μάθημά τους οι επίδοξοι υπονομευτές της εθνικής μας κυριαρχίας.

Ας έρθουμε τώρα και στην ουσία της διόλου «αθώας» και διόλου «αφελούς» πρότασης του τεχνικού συμβούλου της κατοχικής διοίκησης.

Νησί χωρίς κατοίκους σημαίνει τρύπα στο χάρτη… 
Σημαίνει νησί χωρίς ΑΟΖ… 
Σημαίνει νησί ορφανό από εθνική κυριαρχία… 
Δε σημαίνει απλώς γκρίζα, αλλά μαύρη ζώνη στο Αιγαίο, που η διαρκής ενδοτικότητα, το έχει καταστήσει κουρελιασμένη δαντέλα σε μαύρο φόντο που ανοίγει τις ορέξεις και τροφοδοτεί τη βουλιμία της Τουρκιάς.

Τεράστιες… Προσωπικές… και αμφιλεγόμενης εθνικής ευαισθησίας οι ευθύνες του δηλωσία πρωθυπουργού.

Ο οποίος φρόντισε να συνηγορήσει στο κουκούλωμα, και στη διαχειριστική «διάψευση» της υπόθεσης θορυβημένος για τη συνοχή του κατοχικού θίασου και όχι για το πραγματικά σοβαρό και εθνικό διακύβευμα που ανακύπτει από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Αντί να επιληφθεί προσωπικά της διαδικασίας για την άμεση αποπομπή του τεχνικού συμβούλου από τη χώρα, προσπάθησε για μια ακόμη φορά να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού του προκειμένου να συγκαλύψει μια επικίνδυνη εθνική εξέλιξη.

Ένας τέτοιος πρωθυπουργός, του οποίου ο βίος και η αμφιλεγόμενη πολιτεία,ιδιαίτερα μετά την υπογραφή της ντροπής, δε τον κατατάσσει στους αξιόπιστους υπερασπιστές των εθνικών μας προτεραιοτήτων…
Ένας τέτοιος πρωθυπουργός που δε δίστασε να συμπεριφερθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του θηλυκού νεοχιτλερίσκου με περισσή δουλοφροσύνη και υποτακτικότητα…
Ένας τέτοιος πρωθυπουργός που δε φρόντισε να αποπέμψει άμεσα το Μεϊμαράκη μετά την ολέθρια διαχείριση της επίσκεψης Νταβούτογλου στη χώρα μας…
Ένας τέτοιος πρωθυπουργός που αντί να επιδείξει εθνική πυγμή – έστω και καθ υπερβολήν – στην πρόταση του τεχνικού συμβούλου, αυτός επέλεξε να δφρομολογήσει πρακτικές συγκάλυψης της υπόθεσης…

Δεν μπορεί να είναι το πολιτικό πρόσωπο που διαθέτει τη θέληση, το τσαγανό και την αποφασιστικότητα να διαχειριστεί με εθνική ευθύνη τις σοβαρές και κρίσιμες υποθέσεις που αφορούν τον τόπο και την κοινωνία μας.

Γι αυτό και ένας τέτοιος πρωθυπουργός, έχει καταστεί εκ των πραγμάτων εθνικά επικίνδυνο πολιτικό πρόσωποκαι οφείλει να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του.

Διαφορετικά η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα και μοναδικό καθήκον.

Να δρομολογήσει άμεσα την παραδειγματική του αποπομπή.

Τα εθνικά δίκαια δεν υπηρετήθηκαν ποτέ, όταν στο τιμόνι του τόπου βρέθηκαν εφιάλτες πρόθυμοι να συμβιβαστούν, να κιοτέψουν και να αφήσουν διάπλατα ανοικτές τις κερκόπορτες στους Δούρειους ίππους που επιβουλεύονται το μέλλον του τόπου.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ