ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: ¨ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΔΗΜΙΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ"...





''Ο υπουργός εργασίας αποδεχόμενος στην ουσία, είτε για τώρα είτε για αργότερα, όλες τις αποικιοκρατικού τύπου αντικοινωνικές απαιτήσεις της τρόικας έχει ήδη μετατραπεί στον πιο αιμοσταγή δήμιο των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων ικανοποιώντας τις επιδιώξεις των εγχώριων και Γερμανών Βιομηχάνων για μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε ειδική οικονομική ζώνη με εργασιακές σχέσεις Κοσσόβου και


μισθούς Κίνα'', ανέφερε ο Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας την συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με την τρόικα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Εργασίας επισήμανε ότι ''η τρόικα ζήτησε σήμερα από τον Υπουργό Εργασίας να σφαγιάσει για χάρη των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας ό,τι απέμεινε όρθιο από μισθούς, τριετίες, συντάξεις, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θέσεις εργασίας, ωράρια, εργασιακές σχέσεις, αποζημώσεις απολύσεων και κοινωνικές πολιτικές και ο Υπουργός Εργασίας αποδέχτηκε πρόθυμα να προωθήσει το σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης του ελληνικού λαού''.

''Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 18 Οκτωβρίου και να κλιμακώσουν σχεδιασμένα τους αγώνες τους για να μην περάσει το νέο πακέτο μνημονιακών μέτρων, για να ανατραπούν τα μνημόνια και η κυβέρνηση που τα υπηρετεί και για μια άλλη πολιτική κοινωνικής και οικονομικής ανόρθωσης, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ριζικής αναδιανομής εισοδημάτων σε όφελος των λαϊκών αναγκών'', καταλήγει ο Δημήτρης Στρατούλης.
Οι αναγνώστες μας προτίμησαν επίσης
Κούρδοι: "Αυτονομία σε 20 περιοχές με δική τους Βουλή"!ΕκτύπωσηE-mail
15-10-2012 

61

Στην Τουρκία "άρχισαν τα όργανα" μετά την δήλωση του αντιπροέδρου του Κουρδικού κόμματος ''Ειρήνη και Δημοκρατία''για δημιουργία 20 αυτόνομων περιοχών με δική τους Βουλή κατά την διάρκεια συνεδρίου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.
Ο κ.Ντερμιτάς,αντιπρόεδρος του κόμματος ''Ειρήνη και Δημοκρατία''δήλωσε :
''Άμα αυτή η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή,τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε για την αυτονόμηση των περιοχών του Κουρδιστάν.H απαίτηση για την περιγραφή της κατάστασης και η απαίτηση για εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα του καθενός είναι απαραίτητη για τον κουρδικό λαό. Εάν αυτά τα αιτήματα δεν γίνουν αποδεκτά,κάθε άλλη εναλλακτική δεν θα γίνει αποδεκτή από τον κουρδικό λαό''

Πλέον είναι φανερό πως η κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Τουρκία είναι εκτός ελέγχου (η οποία χειροτέρεψε κατά πολύ μετά την ανάμειξη της Τουρκίας στα εσωτερικά της Συρίας, και το πληρώνει ακριβά αυτό) έχει πλέον σοβαρέψει τόσο, ώστε πλέον να μιλάνε ανοικτά πλέον για αυτονόμηση περιοχών αλλά και για εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα των μειονοτήτων και όχι στην τούρκικη.

Η ειρωνία πάντως είναι ότι ξεπληρώνεται με το ίδιο νόμισμα, ως προς αυτά που χρόνια πράττει στη Θράκη. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΖΟΡΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada 
Γράφει η Κανέλλα Καζακοπούλου

Η ελληνική κοινωνία, πλήν ορισμένων ανώδυνων για το σύστημα και από καιρού είς καιρόν αντιδράσεων, σε τίποτα δέν διαφέρει από μελλοθάνατους που περιμένουν πριν την τελική ομαδική εκτέλεση να εμφανιστεί έξω από τη φυλακή ο τιμωρός καβαλάρης με το μαύρο άλογο, ο μυθικός και ανίκητος ΖΟΡΡΟ, για να την ελευθερώσει.
Οσο και άν γνωρίζουμε οτι αυτό ειναι ενα παραμύθι, εν τούτοις μοιάζουμε να πιστεύουμε οτι και στην ζωή κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Καί μπορεί μέν στην ιστορία να εμφανίστηκαν ηγετικές λαϊκές φυσιογνωμίες πού άλλαξαν τον ρούν οπως λέμε της ιστορίας, πλήν όμως αυτές δέν ήταν μόνες τους, αλλά είχαν οργάνωση και κυρίως ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ  κατάφεραν να βγάλουν από το σβέρκο των λαών ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ  την ολιγαρχία του πλούτου, πού τον λεηλατούσε, τον χαράτσωνε και τον είχε μόνο για να παράγει υπέρ των ελίτ.
Οσο λοιπόν δέν κατανοούμε ή δέν θέλουμε να κατανοήσουμε ή δέν μάς αφήνει η προπαγάνδα να δούμε την αιτία των δεινών μας, είτε  γιατί έχουμε διαπαιδαγωγηθεί να κάνουμε μεγαλόσταυρους στα αφεντικά που μάς δίνουν δουλειά, είτε γιατί μάς έμαθαν να θαμπωνόμαστε με καθρεφτάκια και χάντρες πού προσφέρει ο καπιταλισμός , οτι ο κακός δαίμονας ειναι η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, από την οποία συσσωρεύεται ο πλούτος άρα και η εξουσία στα χέρια των ΟΛΙΓΙΣΤΩΝ, τότε δέν πρόκειται να πάρουμε απόφαση να οργανωθούμε και να ξεσηκωθούμε βάζοντας ΣΤΟΧΟ την αφαίρεση της οικονομικής εξουσίας από εκείνους πού ελέω Θεού την κατέκτησαν.
Οι άλλοι, οι κυβερνώντες ειναι απλά τα πειθήνια οργανά τους, πού για λογαριασμό τους ενεργούν, καλυπτόμενοι πίσω από την κοινοβουλευτική τους εκλογή και το δήθεν δημοκρατικό δικαίωμα των λαών να εκλέγουν τους άρχοντές τους. Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΟΥ. ΛΑΘΟΣ! ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ και άλλα πολλά ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ,ΘΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΘΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ.
ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ  ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΥΛΟΚΤΗΤΙΚΟ ΜΟΝΑΡΧΙΚΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΠΩΣ Η ΕΕ)  ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΑΓΩΓΕΙ, ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΩΡΑΊΖΕΤΑΙ ΠΑΡΆ ΜΟΝΟ Α Ν Α Τ Ρ Ε Π Ε Τ Α Ι.
΄Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ λοιπον  ΧΤΕΣ!!! Ή ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΙΚΗΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ

Το θέατρο τέλος! Έφτασε η ώρα της Αλήθειας…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 16, 2012
Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Η ώρα της αλήθειας για όλα τα κόμματα έφτασε. Κανείς δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από λέξεις, να επικαλείται την κομματική πειθαρχία, να δικαιολογείται πως «δεν ήξερα, δεν διάβασα».
Τώρα όλοι γνωρίζουν. Τώρα όλοι αναγκαστικά θα δείξουν αν υπηρετούν ξένα συμφέροντα ή σκοπιμότητες, αν είναι υποχείρια των αρχηγών και των κομμάτων τους, αν υπηρετούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, αν σέβονται τις Συνταγματικές ελευθερίες ενός λαού, αν είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!
Θυμίζω σε όσους είναι λοτοφάγοι, ότι όσοι πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων, όσοι πολέμησαν ενάντια σε κατακτητές, πίστευαν σε μεγάλα ιδεώδη που το νόημά τους περικλείεται στις λέξεις, πατρίδα, ελευθερία, ανεξαρτησία.
Κι αυτά τα μεγάλα ιδεώδη, στα οποία πίστευαν με όλη την δύναμη της ψυχής τους, τους έκαναν να υπερνικούν τα συναισθήματα της αυτοσυντήρησης, του φόβου, του θανάτου. Γι’ αυτό κι έγιναν ήρωες, γι’ αυτό νίκησαν.
Δεν θα πρέπει να ξεχνούν οι μεγαλύτεροι αλλά και θα πρέπει να γνωρίζουν οι νεότεροι, πως δημόσιοι λειτουργοί, αρνήθηκαν να εκτελέσουν εντολές που στρεφόντουσαν κατά του λαού, κατά των ελευθεριών των πολιτών και γι’ αυτή τους την ενέργεια, διώχθηκαν, εξορίσθηκαν, βασανίσθηκαν, εκτελέσθηκαν.
Σε όσους πολέμησαν κατακτητές, σε όσους αντιστάθηκαν σε εγχώριους εφιάλτες, οφείλουμε να αποδείξουμε πως είμαστε άξιοι απόγονοί τους.
Σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα καλούν τον λαό να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα λιτότητας. Να διαμαρτυρηθεί; Τι κάλεσμα είναι αυτό;
Τα κόμματα και οι πολιτικοί που είναι αντίθετοι με τα μέτρα και την Τρόϊκα έπρεπε να καλούν τον λαό για αγώνα, για αντίσταση, για ανατροπή του πιο αντιδημοκρατικού καθεστώτος που χρόνια τώρα καταπιέζει τους πολίτες και ξεπουλάει την Ελλάδα. Και είναι αντιδημοκρατικό, αφού τα δυόμιση τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις, καταπατούν βασικά άρθρα του Συντάγματος σύμφωνα με την παραδοχή έγκριτων Συνταγματολόγων!
Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, θα πρέπει, αν πράγματι υπηρετούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, να καταγγείλουν τα νέα οικονομικά μέτρα που θέλουν να επιβάλουν η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, να απέχουν από την συζήτηση στη Βουλή με την αιτιολογία ότι δεν λαμβάνουν μέρος στο σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων και το ξεπούλημα της Ελλάδας και να καλέσουν όλους τους Έλληνες για έναν κοινό αγώνα που στόχο θα έχει την ανατροπή αυτής της πολιτικής που την εκφράζουν κόμματα και πολιτικοί που με ψέματα υφάρπαξαν την ψήφο του λαού υποσχόμενοι πως δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις.
Και στις 25 Σεπτεμβρίου, στο άρθρο μου «Κόμματα και… αποκόμματα» έκανα την πιο πάνω πρόταση.
Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιθυμούν να λάβουν μέρος στην θεατρική παράσταση που θα παιχθεί στη Βουλή με τίτλο «Η εξόντωση των Ελλήνων» ας το πράξουν. Δικαιολογίες όμως μετά δεν θα έχουν. Δεν θα μπορούν να ισχυρίζονται πως «αγωνίστηκαν για να αποτρέψουν τα μέτρα», πως νοιάζονται για το καλό των Ελλήνων, για την ανεξαρτησία κι ακεραιότητα της χώρας. Θα αποδειχθεί πως όλα τα κόμματα είναι ένας ατάλαντος θίασος που δίνει παραστάσεις με έργα ξένων συγγραφέων, έργα που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τους μεγάλους δραματουργούς αλλά με τα έργα βάρβαρων κι απολίτιστων ανθρώπων.
Η παράσταση λοιπόν έλαβε τέλος. Η αυλαία έπεσε. Η μάσκες έπεσαν.
Το αληθινό πρόσωπο των κομμάτων θα φανεί εντός των ημερών. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί όσο σκληρή κι αν είναι. Κι από την αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς…


Τι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα για να αποφύγει ο λαός την χαριστική βολή των νέων μέτρων.


Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει μέτρα σκληρότερα και από τα αναμενόμενα και τώρα είναι σειρά της τρόικας να μιλήσει επ' αυτών. Έτσι μας πληροφόρησαν τα παπαγαλάκια της διατεταγμένης ενημέρωσης και ησυχάσαμε. Διότι πώς να σηκώσει το βάρος των ενοχών ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο ελευθεροεπαγγελματίας, ο μικρομεσαίος όταν ξέρει ότι ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ιδίως ο δημοκράτης αριστερός κ. Κουβέλης έχουν χάσει τον ύπνο τους διαπραγματευόμενοι σκληρά προκείμενου να αποτρέψουν τα χειρότερα για τον κοσμάκη.

Μάλιστα, απ’ ότι μαθαίνουμε, η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου θα είναι να πείσει την τρόικα ότι το πακέτο είναι το αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά δύσκολου συμβιβασμού μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Ξέρετε τώρα πόσο δύσκολος είναι ο συμβιβασμός μεταξύ τους. Όλα για την πατρίδα, όλα για τον άνεργο, τον εργάτη, τον φτωχό και τον ανήμπορο. Όσο για την τρόικα, είναι ιδιαιτέρως γνωστή για την ευαισθησία της. Μόνο ο βούρδουλας, ο αγκυλωτός και το υπόλοιπο μύστακος τους λείπει για να δείξουν το μέτρο της ευαισθησίας τους.

Τι θα γίνει αν η τρόικα απορρίψει με την γνωστή της αβρότητα τα πορίσματα αυτής του υποτιθέμενου δύσκολου συμβιβασμού μεταξύ των πολιτικών αρχηγών; Μήπως θα σηκωθεί κανείς να της δείξει την πόρτα; Μήπως θα βρεθεί κανείς να πει στην τρόικα, στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ, αυτό που μόλις πριν λίγες ημέρες είπε η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ, όταν το ΔΝΤ εξέδωσε μια ακόμη απειλή εναντίον της χώρας της; «Η χώρα μου είναι ένα κυρίαρχο κράτος και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε απειλή από το εξωτερικό,» δήλωσε η Κριστίνα Φερνάντεζ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 25 του μηνός. Πότε ακούσατε τελευταία φορά πολιτικό της ελληνικής κυβέρνησης να μιλά έτσι μπροστά στην διεθνή κοινότητα; Μην το ψάχνετε. Ποτέ. Έστω κι αν η Ελλάδα έχει βυθιστεί σε μια κρίση επιβίωσης πολύ χειρότερη από αυτήν που είχε οδηγήσει στην χρεοκοπία την Αργεντινή το 2001.

Τι θα γίνει λοιπόν αν η τρόικα απαιτήσει κι άλλο αίμα; Το σύνηθες: Σε περίπτωση που η τρόικα επιμείνει σε σκληρότερα μέτρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να μπει  βαθύτερο το μαχαίρι στις συντάξεις, όπου με βάση το υφιστάμενο πακέτο οι περικοπές ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ. Ο δωσιλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, έχοντας την έγκριση των κυβερνητικών εταίρων, θα επιμείνει στην υιοθέτηση ρήτρας αντικατάστασης των μέτρων. Δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό και ούτε αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με τον (όνομα και πράμα) Στουρνάρα και τις ευφυείς εμπνεύσεις του. Αυτό όμως που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι ότι έως το τέλος του 2012 η Ελλάδα θα έχει ένα «άνοιγμα» της τάξης των 30 δις ευρώ λόγω κυρίως της εξυπηρέτησης του τρέχοντος δημόσιου χρέους. Πώς θα το αντιμετωπίσει; Η κυβέρνηση και το διαβούλιο των αρχηγών δεν έχει ιδέα. Όλοι τους έχουν εναποθέσει – όπως έκαναν πάντα όλοι οι καλοί δωσίλογοι – τις όποιες ελπίδες τους στα μεγάλα αφεντικά.

Προς το παρών πάντως το τι θα γίνει μ’ αυτό το «άνοιγμα» της Ελλάδας στο τέλος του χρόνου, αποτελεί αντικείμενο διενέξεων ανάμεσα στην ΕΚΤ και την Γερμανία από την μια και την Ουάσινγκτον από την άλλη. Το ΔΝΤ επιμένει να προχωρήσει η Ελλάδα σε νέα αναδιάρθρωση χρέους με νέο «κούρεμα» που θα περιλαμβάνει αυτή την φορά τα ομόλογα που βρίσκονται στα χέρια της ΕΚΤ και των άλλων κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης. Σ’ αυτό αντιστέκεται η Γερμανία. Για πόσο δεν ξέρουμε, αλλά αυτό που κάνει αλγεινή εντύπωση είναι το εξής: Η Ελλάδα πέρασε από μια αναδιάρθρωση χρέους με «κούρεμα» τον Μάρτιο του 2012 που άφησε ασφαλιστικά ταμεία και Νομικά Πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου χώρου, τελείως χρεοκοπημένα. Την ίδια ώρα ο έλληνας φορολογούμενος φορτώθηκε με νέο χρέος προκειμένου ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν και δεν άξιζαν σχεδόν τίποτε. Πρόκειται για μια απάτη ολκής του κοινού ποινικού δικαίου σε βάρος της χώρας και του λαού της, που σχεδίασαν οι δανειστές της χώρας και εκτέλεσαν οι εγχώριοι δωσίλογοι.

Τώρα το ΔΝΤ ζητά νέα αναδιάρθρωση με «κούρεμα» και ρωτάμε αφελώς: γιατί επιτρέπεται στο ΔΝΤ και στους δανειστές να συζητάνε για το «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας, αλλά στους έλληνες απαγορεύεται ρητά; Θέλω να πω, πόσο δύσκολο θα ήταν για μια ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την διαγραφή όλων των ομολόγων που κρατά στα χέρια της η ΕΚΤ και οι άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης; Έτσι ή αλλιώς τα ελληνικά ομόλογα σήμερα υπολογίζεται ότι δεν αξίζουν πάνω από 12 ή 14 σεντς στο ευρώ. Με άλλα λόγια πρόκειται για «τοξικούς» τίτλους. Γιατί λοιπόν δεν απαιτεί η κυβέρνηση να καταστραφούν αυτοί οι τίτλοι που βρίσκονται στα χέρια του συστήματος των κεντρικών τραπεζών του ευρώ;
ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ ΩΡΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
% ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ - ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

















2ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
3ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
4ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
1ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
2ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2012

ΣΥΝΟΛΟ
ΜΙΣΘΟΙ
ΑΛΛΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΜΙΣΘΟΙ
ΑΛΛΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΜΙΣΘΟΙ
ΑΛΛΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΜΙΣΘΟΙ
ΑΛΛΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΜΙΣΘΟΙ
ΑΛΛΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
2,4
2,2
3
2,2
2
2,8
2,2
2,1
2,6
1,5
1,5
1,3
1,6
1,7
1,2
ΕΥΡ. ΕΝΩΣΗ
2,5
2,4
3,1
2,3
2,2
3
2,2
2,1
2,7
1,4
1,5
1,6
1,8
1,9
1,4
ΕΛΛΑΔΑ
-2,9
-2,1
-3,9
-4,2
-4,7
-5,5
-8,1
-6,4
-12,3
-11,5
-10,9
-12,5



Αν γινόταν κάτι τέτοιο και σοβαρή μείωση του χρέους θα υπήρχε για την Ελλάδα και πανάκριβα ανταλλάγματα δεν θα αναγκαζόταν να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος, όπως γίνεται στις αναδιαρθρώσεις με «κούρεμα». Θα μου πείτε, αφελής είσαι; Είναι ποτέ δυνατόν να το απαιτήσουν κυβερνήσεις και κόμματα που θέτουν την αρτιότητα του ευρώ και της ευρωζώνης πάνω από την επιβίωση του ελληνικού λαού και τον ακρωτηριασμό της χώρας του; Τα ομόλογα που κρατούν στα χέρια τους είναι το εργαλείο για την διάλυση της χώρας και το ξεπούλημά της με την μορφή σκραπ.
Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία για το πακέτο μειώσεων και περικοπών των 13,5 δις ευρώ που απαιτεί η τρόικα πρέπει να επιτευχθεί πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί στο μεσοδιάστημα έως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 - 19 Οκτωβρίου. Ο λόγος είναι απλός. Το πακέτο αυτό θα είναι η χαριστική βολή για την ελληνική κοινωνία. Οι επιπτώσεις του στον εργαζόμενο και γενικότερα στα λαϊκά στρώματα θα είναι τέτοιες που θα εκτινάξουν την φτώχεια και την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Ήδη η χώρα έχει υποστεί την μεγαλύτερη και την πιο συντριπτική «εσωτερική υποτίμηση» που υπέστη ποτέ άλλη χώρα παγκόσμια. Ας δούμε τον πίνακα της eurostat που παρουσιάζει τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με το ωριαίο εργατικό κόστος σε ονομαστικές τιμές. Αυτό που ονομάζεται καταχρηστικά και αντιεπιστημονικά ως «εργατικό κόστος», αποτελείται από δυο μέρη, τους μισθολογικό κόστος και το μη μισθολογικό κόστος, που απαρτίζεται κυρίως από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα το ωριαίο εργατικό κόστος στην Ελλάδα υπέστη μείωση της τάξης του 27% μέσα σ’ ένα χρόνο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη «εσωτερική υποτίμηση» που υπέστη μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα σ’ ένα χρόνο.

Το μισθολογικό λεγόμενο κόστος υποτιμήθηκε μέσα σ’ ένα χρόνο πάνω από 24% και το μη μισθολογικό κόστος κατά 35%. Κι όλα αυτά σε ονομαστικές τιμές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μέσα σ’ ένα χρόνο ο μισθός των εργαζομένων έχασε σχεδόν το ¼ της αγοραστικής του δύναμης, ενώ οι εισφορές προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μειώθηκαν κατά το 1/3. Αυτή η δυσαναλογία οφείλεται στο γεγονός ότι δεν φτάνει μόνο η συνεχής συρρίκνωση των μισθών που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να υποστούν, αλλά πρέπει να υπομείνουν και την εκτίναξη της ανασφάλιστης εργασίας.

Αυτό υπονοεί η μεγαλύτερη υποτίμηση του μη μισθολογικού κόστους σε σχέση με αυτό καθαυτό το μισθολογικό κόστος. Κι έτσι έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση όπου ο μεγαλύτερος εχθρός των εργαζομένων δεν είναι μόνο οι πολιτικές μειώσεων και περικοπών που επιβάλλονται λόγω τρόικας και μνημονίων, αλλά η πλήρης ασυδοσία στην αγορά εργασίας όπου δεν υφίσταται πια ίχνος προστασίας των εργαζομένων. Για κάθε 1% μείωση που επιβάλλεται στους μισθούς των εργαζομένων, 1,5% μειώνονται οι εισφορές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας χάρις στην επέκταση της ανασφάλιστης εργασίας και φυσικά της ανεργίας.

Τότε γιατί παίρνονται κι άλλα μέτρα μειώσεων και περικοπών; Πρέπει πάσει θυσία να δοθεί η χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος. Αυτό που πιστεύουν τα επιτελεία της ευρωζώνης είναι ότι μετά και από αυτά τα μέτρα η εκτεταμένη εξαθλίωση, η δυναμική απαξίωσης της εργασίας των εργαζομένων σε επίπεδο «τριτοκοσμική» χώρας, η πρωτοφανής μαζική ανεργία, η κατάρρευση του αποκαλούμενου κοινωνικού κράτους, αλλά και της δημόσιας διοίκησης, η ολοκληρωτική διάλυση του κοινωνικού ιστού, θα μετατρέψει τα λαϊκά στρώματα σε ζόμπι. Θα αποκτηνώσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, τα οποία θα χάσουν κάθε έννοια κοινωνικής και εθνικής συνείδησης.

Κι όταν γίνει αυτό, τότε θα ανοίξει η αυλαία της τελευταίας πράξης του δράματος. Ο ακρωτηριασμός της χώρας ανά περιφέρεια σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών και των αγορών. Το νυστέρι γι’ αυτήν την χειρουργική επέμβαση δεν θα είναι οι βόμβες των νατοϊκών αεροπλάνων, όπως στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά η πολιτική οικονομία των κερδοσκόπων που θέλουν να μετατρέψουν την χώρα στον απόπατο της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Ελλάδα σήμερα είναι για τις διεθνείς αγορές και τα επιτελεία τους ότι ήταν η Χιλή του Πινοσέτ στην δεκαετία του ’70 και ’80. Είναι ένα πειραματόζωο ευκολίας για την εφαρμογή των πιο καταστροφικών συνταγών των πιο αντιδραστικών μερίδων του χρηματιστικού κεφαλαίου διεθνώς και κυρίως της ευρωζώνης. Από αυτήν την κρίση που σκόπιμα την βυθίζουν όλο και πιο βαθιά τα επιτελεία των τραπεζών, του ευρώ και του ΔΝΤ, δεν θα μπορέσει να βγει αρτιμελής, ενιαία ως χώρα και με δικό της κράτος. Η ίδια η ύπαρξη του λαού και της Ελλάδας είναι πλέον τελείως ασυμβίβαστη με το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο τυπικοί δωσίλογοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν αυτό.

Γι’ αυτό και οφείλουμε να πούμε ανοιχτά ορισμένες πολύ δυσάρεστες αλήθειες. Δεν είμαστε στις αρχές αυτής της κρίσης όπου οι πολιτικές δυνάμεις δεν ήξεραν, ή δεν είχαν αντιληφθεί το που πάει αυτό το πράγμα. Ούτε βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου ο λαός, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των ελευθεροεπαγγελματιών και της νεολαίας, μπορεί να επιβιώσει με κάποιον τρόπο από αυτό το νέο πακέτο μέτρο περιμένοντας πότε θα έρθουν οι όποιες εκλογές για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους. Επομένως αν κάποια δύναμη στ’ αλήθεια πιστεύει στο λαϊκό συμφέρον και βάζει τη χώρα και τον λαό της πάνω από ιδεοληψίες και ιδιοτέλειες, πολιτικές ή άλλες, τότε ένας δρόμος της μένει: να παραιτηθεί από το κοινοβούλιο όταν «περάσει» το νέο πακέτο. Να παραιτηθεί και να κατέβει στον δρόμο για να ενωθεί με τον λαό, με τα κινήματα που βρίσκονται ήδη στον δρόμο, με τις πρωτοβουλίες αντίστασης και δράσης, με όσα σωματεία και συνδικάτα δεν είναι πουλημένα, ή κίτρινα σαν τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ και όλοι μαζί να συγκροτήσουμε μια Ενιαία Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας με μόνο σκοπό την ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος και την κατάκτηση της δημοκρατίας από τον λαό με πρώτο αποφασιστικό βήμα την προκήρυξη εκλογών για Συντακτική Εθνοσυνέλευση και νέο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή που να είναι σύμφωνη με το συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή που να μπορεί να σώσει την χώρα από την κρεατομηχανή του ευρώ και των αγορών. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για όποιον συναισθάνεται το καθήκον του ως αληθινός πατριώτης και δημοκράτης. Αυτή είναι η αληθινή διαχωριστική γραμμή και όποιος δεν πράξει αυτό που οφείλει, τότε είμαστε υποχρεωμένοι ως λαός να τον αντιμετωπίσουμε ως εχθρό, ως συνένοχο των δωσίλογων που οφείλει να δώσει λόγο στην λαϊκή δικαιοσύνη όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 
"Ελληνόψυχος" πύρινος λόγος κατά Γερμανίας από τον ... Σέρβο πρωθυπουργό!ΕκτύπωσηE-mail
16-10-2012 00:05:54
28
 Ο πύρινος λόγος του Σέρβου πρωθυπουργού Ι.Ντάντιτς που θα διαβάσετε εν συνεχεία, κανονικά θα έπρεπε να είχε βγει από το στόμα και την ψυχή Έλληνα πολιτικού, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι η κοινωνία στη χώρα έχει σταματήσει να αναδεικνύει ψυχωμένους ηγέτες.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας παρευρέθηκε χθες σε τελετή μνήμης στο χωριό Ντράγκινατς για τα 3.000 θύματα που εκτελέστηκαν που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το 1941.
Ιδού, λοιπόν, τι είπε με αφορμή τα εμπόδια που θέτουν στην Σερβία οι Γερμανία, Βρετανία κλπ για να ενταχθεί στην ΕΕ, επειδή αρνείται να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος.
«Λησμονήθηκαν τα θύματα της Σερβίας, η ιστορία διαστρεβλώθηκε και οι ηττημένες δυνάμεις έγιναν σημαντικότερες για τα Βαλκάνια απ’ ότι η Σερβία. Εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους εδώ, ήταν αθώα θύματα, έδωσαν τις ζωές τους για τη νέα Ευρώπη και την ΕΕ, όπου τώρα μας συμβουλεύουν πως για να προσχωρήσουμε σε αυτή πρέπει να επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί ό,τι άρχισε στον Α’ και στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κι αυτό είναι η Σερβία να γίνει όσο το δυνατόν μικρότερη.
Σήμερα, μετά τις γενοκτονίες από τις οποίες επιβιώσαμε στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, επειδή ήμασταν στο πλευρό της σωστής πλευράς της διεθνούς κοινότητας, η Σερβία δεν αξίζει να έχει άδικη αντιμετώπιση, επειδή ήταν πάντα στην πλευρά που αγωνιζόταν κατά του φασισμού. Οι ηττημένοι του Β' Παγκόσμιου Πολέμου πολεμάνε και εκδικούνται στην Σερβία (σ.σ.: Θα μπορούσαμε να βάλουμε την λέξη "Ελλάδα" αντί για "Σερβία" και τίποτα δεν θα άλλαζε). 
Η Σερβία στη μάχη για τις ανθρώπινες και ευρωπαϊκές αξίες έδωσε πολλά περισσότερα από άλλες χώρες που έγιναν πολύ πιο εύκολα μέλη τη της ΕΕ και οι οποίες σήμερα λένε ότι η Σερβία δεν έχει θέση στην ΕΕ. Κάθε μέρα μας απειλούν, τονίζουν ότι η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου και ότι πρέπει και πάλι να επαναφέρουν για μας τις θεωρήσεις εισόδου στην ΕΕ.
Πρέπει να συγχωρήσουμε εκείνους που διέπραξαν το έγκλημα, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, ούτε να παραδεχθούμε ότι τα θύματά τους ήταν πιο πολύτιμα από τα δικά μας. Είναι σημαντικό να είναι γνωστό ποιός ήταν με ποιά πλευρά.
Εμείς ήμασταν με την πλευρά της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Αναμένουμε εκείνοι στο πλευρό των οποίων ήμασταν και σήμερα να είναι με την πλευρά της αλήθειας και της δικαιοσύνης όσον αφορά τη Σερβία».
Και κατέληξε ο Ι.Ντάτσιτς: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εμποδιστούν νέοι πόλεμοι, αλλά και η παραχάραξη της ιστορίας. Η Σερβία με τον αγώνα της κατά του φασισμού και τα θύματα που είχε, αξίζει να είναι τμήμα της Ευρώπης, αλλά δεν την αφήνουν να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκείνοι που ηττήθηκαν και μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισαν να οικοδομούν τη νέα Ευρώπη».
Πόσο θα θέλαμε να ακούσουμε μια τέτοια ομιλία από έναν Έλληνα πρωθυπουργό. Υπερήφανη, ελληνική και πέρα από πάθη και μίση. Απλά αληθινή. Ως πότε οι μετριότητες της πολιτικής ελίτ θα κυβερνούν αυτή την χώρα;Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

O Μιτ Ρόμνευ ρίχνει την κυβέρνηση Σαμαρά! Εγκαταλείπουν Βενιζέλος και Κουβέλης, στον αέρα τα 31 δις.


Από την Ιόλη Πιερίδη
O Έλληνας πρωθυπουργός αισθάνεται ήδη τη καυτή ανάσα του Μιτ Ρόμνευ.
Το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου προς το ΔΝΤ είναι "αφήστε την Ελλάδα να πεθάνει"-
τίποτε λιγότερο.
Το πιο πιθανό μάλιστα είναι σε περίπτωση νίκης του Ρόμνευ να αποσυρθεί εντελώς το ΔΝΤ από την παροχή βοήθειας στη χώρα μας. Αυτό θα στερήσει από την Ευρωπαική Ένωση και συγκεκριμένα από την Γερμανία την δυνατότητα καταβολής της δόσης των 31 δις.
Το πιο πιθανό είναι να σπάσει σε μικρότερες όπως αποκάλυπτε το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" στο ρεπορτάζ για τους διαλόγους Σαμαρά-Μέρκελ στην Αθήνα.
Σ΄αυτή την περίπτωση και όσο παραμένουμε στην Ερωζώνη η σωτηρία της χώρας θα εξαρτάται αποκλειστικά από την διάθεση της Μέρκελ η οποία έχει εκλογές το Φθινόπωρο του 2013 και την οποία ήδη αποδοκιμάζουν άγρια οι συμπολίτες της για την βοήθεια προς την Αθήνα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες η παρέμβαση Αλαβάνου για plan B και έξοδο από το ευρώ έχει την σημασία της. Όπως και η άγρια σύγκρουση εγχώριων και ξένων συμφερόντων για τις αποκρατικοποιήσεις.
Ο Σαμαράς που βαδίζει στην κόψη του ξυραφιού από δω και στο εξής θα είναι περισσότερο μόνος από ποτέ. Ακόμη και κυριολεκτικά μια και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει σκέψη να σταματήσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και να αποχωρήσουν από το σχήμα αφού πρώτα υπερψηφίσουν τα μέτρα στη Βουλή. Όσο για τον Κουβέλη, ήδη τον λούζει κρύος ιδρώτας στην ιδέα ότι θα τον ρίξουν εκ τον έσω.
Επαναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ με τους καυτούς διαλόγους Μέρκελ-Σαμαρά στην Αθήνα.

-Αν θέλετε να σας σώσω μέσα στο ευρώ, μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Να πάτε τους μισθούς στα 200 ευρώ και να έχετε από κοντά τους Γερμανούς που βρίσκονται στην Αθήνα, όπως ο Ράιχενμπαχ και ο Φούχτελ. Πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε η Γερμανία διαθέτει άπειρα χρήματα για να διασώσει όλο το Νότο...

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο άκουσμα αυτής της πρότασης ένιωσε το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του

.Μα θα μας ρίξουν όταν συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα. Δεν μου αφήνετε περιθώρια...

-Δεν υπάρχουν περιθώρια. Οι Γερμανοί πολίτες δυσφορούν, αρνούνται να πληρώσουν άλλο για σας. Κι εγώ αντιμετωπίζω προβλήματα στο εσωτερικό, υπάρχει αντίδραση και δεν θα είναι εύκολο να ζητήσω θετική ψήφο για περισσότερα χρήματα...

.Και τι προτείνετε;

-Θα δώ μήπως η επιμήκυνση που ζητάτε συνδυαστεί με την τμηματική καταβολή της βοήθειας. Ζήτησα από τους συνεργάτες μου να δουλέψουν πάνω σε ένα πλάνο που θα αφορά το σπάσιμο της δόσης των 31 δις σε 3 η 4 δόσεις. Κι αυτές ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειώνετε...

.Μα αυτό θα γίνει για μας το μαρτύριο της σταγόνας...

-Λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Και θέλω να λάβετε υπόψη σας ότι από το 2013 δεν θα υπάρχει το IMF. Τους βλέπω να σταματούν να συμβάλουν στην οικονομική βοήθεια προς τη χώρα σας. Πλέον εξαρτάσθε από την καλή διάθεση των Γερμανών πολιτών τα χρήματα των οποίων οφείλω να σέβομαι. Θέλω πολύ να τα καταφέρετε και να μείνετε στο ευρώ αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Αφήστε μας να σας διασώσουμε μέσα από μια διαδικασία αυστηρής λιτότητας από την οποία περάσαμε κι εμείς...

.Είμαστε 3 χρόνια σε ύφεση, οι Έλληνες υποφέρουν...

-Όχι όλοι. Καθημερινά σχεδόν με εημερώνουν για νέα σκάνδαλα διαφθοράς και φοροδιαφυγής στη χώρα σας. Για πολίτες δύο ταχυτήτων και για πολιτικούς με τεράστιες καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού. Αν θέλετε να σωθείτε φτιάξτε τη χώρα σας. Κάντε μεταρρυθμίσεις, εξορθολογείστε επιτέλους το δημόσιο. Αλλάξτε οι ίδιοι αν θέλετε να έχετε αύριο σαν χώρα...

Οι παραπάνω διάλογοι μεταφέρθηκαν αυτολεξί από τον πρωθυπουργό σε στενό του συνεργάτη ο οποίος ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ..

Ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 (3 video)

Από τη σημερινή παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ 
και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ >>>




 



 

Γ.Δραγασάκης: Δεν υπάρχει ούτε δεξιά ούτε αριστερή στροφή στον ΣΥΡΙΖΑ



«Δεν υπάρχει ούτε δεξιά ούτε αριστερή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία μετεξέλιξής του σε έναν θεσμικά συγκροτημένο και ενιαίο πολιτικό φορέα της Αριστεράς. Αυτή η πορεία απαιτεί υπερβάσεις και επιζητά τη θετική συμβολή όλων», τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Δραγασάκη:

Τα νέα μέτρα τι αποτελέσματα θα επιφέρουν στην οικονομία; Και ποιες οι επιπτώσεις στην ύφεση του 2013 από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις;

Η κρίση στην Ελλάδα από οικονομική έχει μετατραπεί σε κοινωνική και ανθρωπιστική. Τα νέα μέτρα θα αυξήσουν τον αριθμό των ανέργων, των αστέγων, των νοικοκυριών που δεν δουλεύει κανένα μέλος τους, συνολικά των ατόμων χωρίς δουλειά και εισόδημα. Τα νέα μέτρα θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κοινωνίας και θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση, η οποία σύμφωνα με το ΚΕΠΕ θα προσεγγίσει το 5% το 2013. Την ίδια στιγμή το δημόσιο χρέος, όπως αναφέρει και το ίδιο το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα φτάσει στο 180% του ΑΕΠ παρά το «κούρεμα» που έγινε την περασμένη άνοιξη. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα πλησιάσουν, αν δεν ξεπεράσουν, το 25% του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν πλέον τα 50 δις ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Θεωρείτε βεβαία μια νέα διαγραφή του χρέους; Σε τι ύψος, σε ποια έκταση, σε ποιο χρονικό σημείο και ποιος θα πληρώσει το κόστος κε Δραγασάκη;

Το ότι απαιτείται νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους αναγνωρίζεται από όλους. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο σενάρια που αναπτύσσονται διεθνώς. Το ένα είναι η γραμμή του ΔΝΤ που θεωρεί αναγκαία μια διαγραφή του χρέους για να υλοποιηθούν τα μέτρα του πακέτου. Το δεύτερο σενάριο αφορά στη στάση της γερμανικής κυβέρνησης η οποία θέλει να υλοποιηθούν τα μέτρα του Μνημονίου 2 και το όποιο «κούρεμα» να γίνει μελλοντικά και εφόσον συνοδεύεται και με νέο πακέτο σκληρών μέτρων. Η δική μας θέση είναι ότι και οι δύο γραμμές είναι αδιέξοδες διότι στηρίζονται στη συνέχιση μιας πολιτικής που έχει αποδειχθεί καταστροφική. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει ένας καθολικός επανασχεδιασμός ώστε και η διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους να πραγματοποιηθεί αλλά και η αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας να τερματιστεί ώστε στη θέση της να μπει ένα πρόγραμμα ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της οικονομίας.

Μπορεί προοπτικά η ευρωζώνη να προετοιμαστεί ώστε να αντέξει μια χρεοκοπία και μια έξοδο της Ελλάδας;

Το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι ότι η ακολουθούμενη πολιτική της γενικευμένης λιτότητας θέτει σε αμφισβήτηση το μέλλον του ευρώ και οδηγεί σε ακραία περιθωριοποίηση της ελληνικής οικονομίας στα πλαίσια της ευρωζώνης. Γίνεται αντιληπτό πως ο κ. Σαμαράς, και άλλοι, προσέφεραν κακές υπηρεσίες στον ελληνικό λαό αλλά και συνολικά στην Ευρώπη παίζοντας με το φόβο για τυχόν αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ.

Η κυβέρνηση προσδοκά πολλά από την διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος. Τι θα επιφέρει η επιμήκυνση κατά τη γνώμη σας;

Η επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής δεν μπορεί να είναι πηγή ελπίδας. Αντίθετα, επειδή θα απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση, θα αποτελέσει την αφορμή για νέες πιέσεις για τη λήψη σκληρών μέτρων. Ο χρόνος υλοποίησης θα είχε σημασία αν επρόκειτο για ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας και εξόδου από τη βαθιά ύφεση.

Οι κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων είναι παραδεκτές από όλους. Στο πολιτικό επίπεδο, η ψήφισή τους τι επιπτώσεις θα επιφέρει στη συνοχή της κυβέρνησης; Και μήπως θα επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις;

Η κρίση που ζούμε ρευστοποιεί όλες τις υφιστάμενες σχέσεις εκπροσώπησης, κοινωνικές συμμαχίες, και πολιτικούς σχηματισμούς του παρελθόντος. Σε αυτή τη δυναμική της ρευστοποίησης των πάντων υπόκειται και η κυβέρνηση. Το ζητούμενο είναι να οικοδομηθεί ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, ένας νέος συνασπισμός πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που, με πυρήνα τον κόσμο της εργασίας και τις δυνάμεις της αριστεράς, και με τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας, θα αναλάβει το τιτάνιο έργο να βγάλει τη χώρα από τη βαθιά κρίση στην οποία μας έχουν οδηγήσει οι δυνάμεις του παρελθόντος.

Στο εσωτερικό σας, υπάρχουν συνιστώσες ή στελέχη που κατηγορούν το οικονομικό επιτελείο ότι μετεκλογικά πρωτοστατεί σε μια «δεξιά στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντάτε;

Το οικονομικό επιτελείο δεν υπάρχει ως αυτόνομο όργανο αλλά λειτουργεί στα πλαίσια των δομών του ΣΥΡΙΖΑ και υπό την εποπτεία των οργάνων του. Είναι αυτό που, με τη βοήθεια ενός ευρύτερου κύκλου οικονομολόγων και επιστημόνων, επεξεργάστηκε το εκλογικό πρόγραμμα με το οποίο κατεβήκαμε στις εκλογές και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει ούτε δεξιά ούτε αριστερή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία μετεξέλιξής του σε έναν θεσμικά συγκροτημένο και ενιαίο πολιτικό φορέα της Αριστεράς. Αυτή η πορεία απαιτεί υπερβάσεις και επιζητά τη θετική συμβολή όλων.

Φαίνεται, πάντως, πως η αμφισβήτηση της συνάντησης με τον Ράιχενμπαχ, αποτελεί ουσιαστικά αμφισβήτηση μιας ευρωπαϊκής «στροφής» του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, κατά τη γνώμη σας κ. Δραγασάκη;

Δεν υπάρχει ούτε ευρωπαϊκή ούτε αντιευρωπαϊκή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε ένα κόμμα ευρωπαϊκό με τις δικές μας απόψεις για την Ευρώπη και για τους δρόμους και τρόπους της ενοποίησής της.

Ενδιαφερόμαστε να έχουμε ομαλές, φυσιολογικές σχέσεις με όλους τους θεσμούς, τα όργανα και τους θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε., ανεξάρτητα από την άποψη που έχουμε για το ρόλο και τις θέσεις τους. Αυτός είναι ο συνολικός σχεδιασμός και προσανατολισμός που έχουμε. Στα πλαίσια αυτά έγινε πρόσφατα και η εποικοδομητική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σούλτς.

Επιμένετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει τη «βίαιη ωρίμανσή» του; Τι σημαίνει αυτό και μήπως θα σας κάνει ζημιά η αντίδραση στο εσωτερικό σας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια φάση όπου πρέπει να επιτύχει ένα επαναστατικό άλμα, διότι επαναστατικό ήταν και το άλμα ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να υπερβεί προκαταλήψεις, διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, φόβους και απειλές και να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα αντίστοιχο άλμα πρέπει να κάνουμε και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ, για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών του ελληνικού λαού. Το θέμα δεν είναι πώς η κάθε επιμέρους συνιστώσα θα διευρύνει την επιρροή της εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα διευρύνει την επιρροή του στην κοινωνία και θα ανταποκριθεί στη νέα του αποστολή.

Τι επιπτώσεις στην κυβέρνηση θα έχουν κατά τη γνώμη σας οι χειρισμοί Βενιζέλου με τη λίστα Λαγκάρντ;

Προφανώς υπήρξαν ολιγωρίες με τη λίστα Λαγκάρντ όπως, όμως, και γενικότερα με τη φυγή μεγάλου μέρους των ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό. Το θέμα αυτό θα έπρεπε να έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ διότι υφιστάμεθα τις επιπτώσεις ενός καθεστώτος το οποίο, ενώ επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και εισοδημάτων εντός της ΕΕ, δεν διασφαλίζει την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκύπτουν σε περίπτωση οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης. Δυστυχώς από το 2008 και μετά καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει το φλέγον αυτό ζήτημα στα όργανα της ΕΕ.

Το δεύτερο στοιχείο που αναδεικνύει η όλη υπόθεση είναι η ανάγκη για λεπτομερή έλεγχο της νομιμότητας των κεφαλαίων που έχουν φύγει στο εξωτερικό, ειδικότερα το αν τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεταφέρει χρηματικά ποσά εκτός χώρας είναι συνεπή με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Το τρίτο στοιχείο είναι ότι επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η βασική προγραμματική μας θέση, ότι δηλαδή στρατηγική απάντηση στα προβλήματα της φοροδιαφυγής είναι η ύπαρξη ενός αξιόπιστου και πλήρους περιουσιολογίου.

Η εικόνα της ημέρας!–Ιδέες από την Ουκρανία…

Από Ουκρανία οι ιδέες...οι διαδηλωτές ψεκάζουν τους ...μπάτσους με αντικατσαριδοκτόνα  spray.... Mαχαίραν δίδουν....μαχαίραν λαμβάνουν....


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

Όταν το έγκλημα είναι δεδομένο... Όταν δολοφονείται αυτό ο λαός... Τότε η τιμωρία των ενόχων οφείλει να είναι άμεση και παραδειγματική... 

Δείτε το βίντεο...