Νέα αεροσκάφη και το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας



истребитель Su-30MKI Су-30МКИ
© Φωτογραφία: en.wikipedia.org/g4sp/cc-by-sa 3.0

Στη Ρωσία, σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν οι δοκιμές δύο υπερσύγχρονων αεροσκαφών. Στη Σιβηρία από το αεροδρόμιο Ιρκούτσκ απογειώθηκε το καταδιωκτικό Su-30CM, που κατασκευάστηκε με παραγγελία της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω στη βάση του επιτυχημένου εξαγωγικού σχεδίου Su-30MKI. Στην πόλη Ουλιάνοβσκ, για πρώτη φορά ανυψώθηκε στον αέρα το Il-76MD-90A - το πρώτο IL-76 ρωσικής κατασκευής, σε μεγάλο βαθμό εκσυγρονισμένο σε σύγκριση με τους σοβιετικούς του προκατόχους.

To Su-30CM καλείται να εξασφαλίσει αντάξια την μαχητική ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας μέχρι την έναρξη της μαζικής παραγωγής του καταδιωκτικού πέμπτης γενιάς Τ-50, το οποίο θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο πια T-10.
Στις εργασίες ανανέωσης του Στόλου των αεροσκαφών Su, μπορούμε να ξεχωρίσουμε τρία στάδια. Στο πρώτο, που είχε αρχίσει στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 2000, έγιναν οι επισκευές και ο εκσυγχρονισμός μερικών δεκάδων καταδιωκτικών Su-27. Τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη εφοδιάστηκαν με σύγχρονα όπλα υψηλής ακρίβειας τύπου «αέρος-επιφάνειας» και τελειοποιημένους πυραύλους «αέρος-αέρος».
Το δεύτερο στάδιο ξεκίνησε το 2009, με την υπογραφή συμβάσεων για την προμήθεια νέων καταδιωκτικών αυτής της οικογένειας. Στη συνέχεια τα κατασκευσμένα Su-27CM3 και Su-30M2 στάλθηκαν στην αεροπορική βάση στο Κρίμσκ στη νότια Ρωσία.
Τώρα, στο τρίτο στάδιο, αρχίζουν οι προμήθειες πιο τέλειων αεροσκαφών της οικογένειας T-10, Su-35C και Su-30CM.
Τα καταδιωκτικά έχουν, βέβαια, πολύ μεγάλη ζήτηση, αλλά δεν είναι καθόλου μικρότερος ο ρόλος που παίζουν τα μαχητικά μεταγωγικά αεροσκάφη στην εξασφάλιση της άμυνας της χώρας. Κάτι περισσότερο. Εκτός από τις στρατιωτικές αεροπορικές εταιρείες περιμένουν υπερσύγχρονα μεταγωγικά αεροσκάφη και οι εταιρείες της Πολιτικής Αεροπορίας, που ασχολούνται με την μεταφορά φορτίων σε όλο τον κόσμο. Απ’ αυτή την άποψη, μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η κατασκευή του εκσυγχρονισμένου IL-76. Σε σχέση με αυτό δημιουργείται το εξής ερώτημα: «Είναι άραγε δικαιολογημένες οι δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επανέναρξη της κατασκευής αεροσκάφους που είχε σχεδιαστεί πριν από 40 χρόνια;»
Οι ειδικοί συγκλίνουν στη γνώμη ότι θα ήταν πολύ πιο λογικό το πρόγραμμα ολοκληρωτικής επισκευής και εξοπλισμού του IL-76 με τον εκσυγχρονισμένο κινητήρα D-30. Τα εξοικονομημένα δε ποσά θα μπορούσαν να επενδυθούν για την επιτάχυνση του σχεδιασμού του αεροπλάνου An-70, το οποίο ως προς τις βασικές του προδιαγραφές μοιάζει με το αμερικανικό C-17 Globemaster.
Ωστόσο, η διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και της βιομηχανίας αεροσπαφών της Ρωσίας προτίμησε την επανεκκίνηση της παραγωγής του IL-76. Κατά πόσο δικαιολογημένο είναι αυτό το βήμα; Θα το δείξει ο χρόνος.


Τι συμβαίνει ; Οι Ρώσοι διπλασίασαν τις συστοιχίες των S-300 στον ΚαύκασοΕκτύπωσηE-mail

90
Αδιαπέραστο αντιαεροπορικό τοίχος «έχτισε» η Μόσχα στην Αρμενία τον τελευταίο χρονικό διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την εξονυχιστική μελέτη δορυφορικών φωτογραφιών της περιοχής του νοτίου Καυκάσου. Νέες συστοιχίες πυραύλων S-300 έχουν μεταφερθεί στην Αρμενία πρόσφατα ενισχύοντας την αεράμυνα όχι μόνο της Αρμενίας αλλά και ολόκληρης της περιοχής του νοτίου Καυκάσου.
Τα συστήματα αυτά αποτελούν μία ραγδαία αναβάθμιση της αεράμυνας της ευρύτερης περιοχής και αποτελούν ακόμη μία απόδειξη ότι η Ρωσία ανησυχεί για τις εξελίξεις νότια του Καυκάσου τόσο όσον αφορά το ενδεχόμενο μετακίνησης ισραηλινών μαχητικών στο Αζερμπαϊτζάν ώστε να επιτεθούν στο Ιράν, κάτι που συζητήθηκε έντονα το τελευταίο καιρό, όσο και για οποιαδήποτε πιθανή πρόκληση της Δύσης στην ταραγμένη περιοχή του Καυκάσου.
Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ που κυκλοφορεί αύριο ειδικός αναλυτής εξετάζει σε μελέτη του το ενδεχόμενο ο Καύκασος να είναι η νέα Συρία.
Σημειώνεται ότι  μέχρι το 2008, η Αρμενία διέθετε τρεις πυροβολαρχίες S-300 για την προστασία του Ερεβάν, οι οποίες αντικατέστησαν το παρωχημένο S-125 Neva/Pechora. Δύο χρόνια μετά το 2010, η Ρωσία ανέπτυξε δύο επιπλέον συστήματα S-300 στα σύνορα της Αρμενίας με το Ιράν και οι δύο ακόμη πυροβολαρχίες S-300 σε απόσταση 7 χλμ. από τα σύνορα με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Όπως δείχνουν οι νέες δορυφορικές φωτογραφίες πρόσφατα μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Αμπχαζίας και πλησίον των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ νέες πυροβολαρχίες οι οποίες μπορούν να παράσχουν προστασία και στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ναγκόρνο Καραμπάχ το Στεπανακέρτ.
Με την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών στην περιοχή καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό το Ναγκόρνο Καραμπάχ από κάθε πιθανή Αζερική επιβουλή και αποκόπτεται ο Αζέρικος θύλακας του Ναχιτσεβάν από το υπόλοιπο Αζερμπαϊτζάν. Ουσιαστικά οι Ρώσοι και οι Αρμένιοι δημιούργησαν ένα σύνθετο υψηλής τεχνολογίας αδιαπέραστο τοίχος στο "μαλακό υπογάστριο" της Ρωσίας που είναι ο Καύκασος, προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για μία πιθανή προβοκάτσια στην περιοχή η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει την σπίθα για μία νέα «Άνοιξη» αυτή την φορά στον Καύκασο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Ρωσική τεχνολογική απόβαση στην ΔύσηΕκτύπωσηE-mail
16-10-2012 
2
 Ο σύμβουλος του προέδρου του Ιδρύματος Σκόλκοβο, Πέκα Βιλιακάινεν, χαρακτηρίζει ως «παράδοξη κατάσταση», το γεγονός ότι το Σκόλκοβο δεν είναι περισσότερο γνωστό στη Ρωσία, απ’ ότι στο εξωτερικό. Όπως λέει, αν ρωτήσει κανείς έναν οδηγό ταξί «τι είναι το Σκόλκοβο;», θα πάρει την απάντηση ότι «μάλλον είναι ακόμα ένας αμφιβόλου χρησιμότητας φορέας». Όπως υποστηρίζει ο ίδιος όμως, σε 2-3 χρόνια το ερευνητικό κέντρο θα αντιμετωπίζεται στη Ρωσία με πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα. 
Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει κυρίως από τον κατάλογο των μετεχόντων στις εκδηλώσεις Pioneer στη Βιέννη, και Slush στο Ελσίνκι. Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, στη Βιέννη και το Ελσίνκι αντίστοιχα, θα διεξαχθούν επενδυτικά συνέδρια-εκθέσεις και οι εγχώριες εταιρίες που εδρεύουν στο ερευνητικό κέντρο καινοτομιών Σκόλκοβο, έχουν σκοπό να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Συγκεκριμένα, η εταιρία IndoorGo, που ιδρύθηκε από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο των Ουραλίων και το Πανεπιστημιακό Κέντρο Αριέλ του Ισραήλ, σχεδίασε μια υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα να καθοριστεί το σημείο όπου βρίσκεται ο χρήστης μέσα σε έναν κλειστό χώρο. Οι προκαταρκτικές δοκιμές που έχουν γίνει δείχνουν ότι ο αλγόριθμος, με τη βοήθεια ενός smartphone και ασύρματου δικτύου, μπορεί να υπολογίσει κάτι τέτοιο με ακρίβεια. Δηλαδή με απόκλιση λίγων μόνο χιλιοστών. Μελλοντικά, το σύστημα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για ανταλλαγή πληροφοριών και συλλογή στοιχείων για τους επισκέπτες εκθέσεων, μουσείων, σούπερ μάρκετ, Megamall και άλλων μεγάλων κλειστών χώρων.

Δίκτυα … «πλανητικών ρομπότ»!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εφεύρεση της εταιρίας Toytemic. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Εβγκένι Σμετάνιν, αναφέρει σχετικά: «Επινοήσαμε και αναπτύξαμε τα δίκτυα αισθητήρων που λειτουργούν αυτόνομα, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα ελέγχου τους μέσω οποιουδήποτε στοιχείου του δικτύου αυτού, χρησιμοποιώντας τηλεχειριστήριο. Η χρήση της σε ορισμένες δραστηριότητες μπορεί να αποδειχθεί ιδανική. Για παράδειγμα, στη δημιουργία αυτόνομων ερευνητικών ομάδων, ή γεωλογικών σταθμών που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από ρομπότ. Στο μέλλον, τα δίκτυα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλους πλανήτες ή σε συνθήκες υπό τις οποίες ο άνθρωπος δεν μπορεί να εργαστεί. Ωστόσο, σήμερα οι ρομποτικές τεχνολογίες ανάλογου τύπου βρίσκονται ακόμη σε βρεφικό στάδιο. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να τις εισάγουμε αρχικά σε πιο ανεπτυγμένους τομείς». Αυτό αφορά κατ’ αρχήν τα παιχνίδια, και δεν είναι τυχαίο ότι η βασική θεωρία της Toytemic ονομάζεται «Στρατηγική πάνω στο χαλί».

Με άλλα λόγια, πρόκειται για τη μεταφορά των στρατηγικών των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, από την εικονική πραγματικότητα στην πραγματική ζωή. Τα στρατιωτάκια-παιχνίδια, με ενσωματωμένα τα απαραίτητα τσιπ, μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους και να εκτελέσουν μια ποικιλία εντολών του ιδιοκτήτη τους. Οι εμπορικές προοπτικές μια ανάλογης εφεύρεσης είναι προφανείς, ανέφερε με βεβαιότητα ο Εβγκένι Σμετάνιν. Η ηλεκτρομηχανική των σύγχρονων παιχνιδιών έχει φτάσει στο επίπεδο των πρωτόγονων ρομπότ. Γεγονός που σημαίνει ότι η «Στρατηγική πάνω στο χαλί», αν φυσικά ευοδωθούν οι επαφές με τους κορυφαίους κατασκευαστές, μπορεί αναμφίβολα να καταστεί ένα περιζήτητο προϊόν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Επιμένει κόκκινα ο λαός της Βενεζουέλας

Επιμένει κόκκινα ο λαός της Βενεζουέλας
Πολλαπλά σημαντική η επανεκλογή του Ούγκο ΤσάβεςΤου Ορέστη Σταμόπουλου.

Στα κόκκινα της Μπολιβαριανής επανάστασης «ντύθηκε» ξανά η Βενεζουέλα μετά τη σαρωτική, τηρουμένων των αναλογιών, νίκη του χαρισματικού αριστερού ηγέτη Ούγκο Τσάβες. Ο Τσάβες νίκησε άνετα, με διαφορά περίπου 11 μονάδων, τον αντίπαλό του. Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 97,65% των ψήφων ο Τσάβες συγκεντρώνει το 55,14% και ο αντίπαλός του Ενρίκε Καπρίλες το 44,24%. Το κόμμα του Τσάβες (PSUV) πλειοψήφησε στις 22 από τις 24 πολιτείες της χώρας, επικρατώντας ακόμα και στην πολιτεία της Μιράντα, κυβερνήτης της οποίας διετέλεσε ο Καπρίλες κατά το παρελθόν.

Η συμμετοχή εκτινάχτηκε στο 81%, γεγονός που καταδεικνύει περίτρανα την σταδιακή και συνεχή πολιτικοποίηση των Βενεζουελάνων πολιτών τα χρόνια της Μπολιβαριανής Επανάστασης. Έτσι εξηγείται, άλλωστε, και το γεγονός πως αν και ο Τσάβες πήρε μικρότερο ποσοστό εν συγκρίσει με τις προεδρικές του 2006 -είχε πάρει 62,9%- εντούτοις κατάφερε να συγκεντρώσει 700 χιλιάδες περισσότερες ψήφους αυτή τη φορά, ξεπερνώντας σε απόλυτους αριθμούς το «φράγμα» των 8 εκατομμυρίων ψήφων!
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το βράδυ της Κυριακής, δεκάδες χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Καράκας και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, για να γιορτάσουν μια ακόμα ιστορική επικράτηση του χαλκέντερου Τσάβες.
Οι ένθερμοι οπαδοί του Τσάβες -γνωστοί και ως «τσαβίστας»- συγκεντρώθηκαν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο «Μιραφλόρες» και απήλαυσαν την επιτυχία. Ενδεικτικές του πανηγυρικού και αναγεννησιακού κλίματος που επικράτησε στα επινίκια αποτέλεσαν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις που διατύπωσαν κάποιοι από τους υποστηρικτές του: «Γιορτάζω με όλη μου την καρδιά. Ο Τσάβες είναι η ελπίδα του λαού και της Λατινικής Αμερικής», «δεν μπορώ να περιγράψω την ανακούφιση και την ευτυχία που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή». Απεναντίας, στο αντίπαλο στρατόπεδο του Καπρίλες, επικράτησε απογοήτευση και θλίψη, με τους πιο ευσυγκίνητους να ξεσπούν σε δάκρυα.

Αμέσως μετά τα αποτελέσματα ο Τσάβες ανάρτησε μέσω twitter τα εξής: 

«Ευχαριστώ αγαπημένε μου λαέ! Ζήτω η Βενεζουέλα, ζήτω ο Μπολίβαρ». Με τη σειρά της η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ανάρτησε τα ακόλουθα: «Η νίκη σου είναι και δική μας νίκη, νίκη της Νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής». Από την πλευρά του, ο Καπρίλες, αναγνωρίζοντας την καθαρή του ήττα δήλωσε: «Αν ξέρεις να κερδίζεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις». Επίσης ο Τσάβες, στην ιστορική του ομιλία από το προεδρικό μέγαρο, επισήμανε: «Δεσμεύομαι κάθε μέρα να είμαι καλύτερος πρόεδρος από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια», προσθέτοντας ότι «η χώρα θα συνεχίσει τη μετάβαση προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό του 21ου αιώνα».


Μια νίκη με μεγάλο αντίκτυπο 

H θριαμβευτική επικράτηση του Τσάβες είχε μεγάλο περιφερειακό και διεθνές αντίκτυπο. Η εκλογική επιτροπή της Ένωσης Λατινοαμερικανικών Χωρών εξήρε το εκλογικό σύστημα και την ποιότητα της δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Ο επικεφαλής της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο λαός της Βενεζουέλας «έδωσε ένα μάθημα στη διεθνή κοινότητα». Kαταρρίπτοντας, επί της ουσίας, την προεκλογική καχυποψία σχετικά με το αδιάβλητο των εκλογών που ασπάζονταν η πλειοψηφία των κατεστημένων διεθνών ΜΜΕ και αρκετοί ηγέτες καπιταλιστικών κρατών.

Πλήθος ξένων χωρών και ηγετών από όλο τον κόσμο έσπευσαν να δώσουν τα συγχαρητήριά τους στον Τσάβες με πρώτους τους προέδρους της Κούβας, της Αργεντινής, της Νικαράγουας, της Βολιβίας, του Ισημερινού και της Βραζιλίας σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς επίσης και της Κίνας, της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Λευκορωσίας, σε παγκόσμια κλίμακα. Τέλος οι ΗΠΑ, μη μπορώντας να κάνουν κι αλλιώς, συνεχάρησαν το λαό της Βενεζουέλας για την μαζική συμμετοχή του στις εκλογές, αλλά αρνήθηκαν να συγχαρούν τον Τσάβες για την επανεκλογή του.

Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην επανεκλογή του Τσάβες και προσπάθησαν να ανιχνεύσουν σε ένα πρώτο επίπεδο την επιρροή που θα έχει το γεγονός αυτό στην παγκόσμια γεωπολιτική «σκακιέρα». Συγκεκριμένα, το Al Jazeera σε ειδική εκπομπή του υπό τον τίτλο: 

Πώς θα επηρεάσει η νίκη του Τσάβες τον κόσμο, προσπαθεί να διαβλέψει την επίδραση της νέας εξαετούς θητείας του στις αριστερές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Στο πλαίσιο της εκπομπής, η απεσταλμένη του Al Jazeera στη Λ. Αμερική Lucia Newman, αναφορικά με τα περιθώρια βελτίωσης της διακυβέρνησης Τσάβες, σημείωσε εύστοχα ότι «αυτός (σ.σ. ο Τσάβες) έχει υποσχεθεί ότι θα αντιμετωπίσει τα λάθη της κυβέρνησής του, αναφερόμενος στην αναποτελεσματικότητα, την διαφθορά και το έγκλημα… Για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων είπε ότι θα εμβαθύνει το σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Μπολιβαριανής Επανάστασής του, δίνοντας περισσότερη δύναμη στην κοινωνία και αφαιρώντας παράλληλα δύναμη από την κυβέρνηση».


Με τον λαό στο προσκήνιο

Το θεμελιώδες της επανεκλογής του Τσάβες στην προεδρία είναι η προσπάθεια συνέχισης της μπολιβαριανής διαδικασίας με πυξίδα το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα αλλά και την αντι-νεοφιλελεύθερη σοσιαλιστική ολοκλήρωση των χωρών της Λ. Αμερικής. Μια προσπάθεια που έχει να αντιμετωπίσει εκτός από την ντόπια αμερικανοκίνητη αντίδραση και τις διεθνείς προκλήσεις, απόρροια της συνεχούς όξυνσης των ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Και όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο της εντονότερης και πιο απρόβλεπτης μεταπολεμικά καπιταλιστικής δομικής κρίσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με το βενεζουελάνικο λαό στο προσκήνιο όλο και περισσότερο, όλο και πιο συχνά, πολύ λίγα θα έχει να φοβηθεί η επαναστατική διαδικασία από δω και μπρος…


Ανησυχούν οι… αγορές

Την ανησυχία των εγχώριων και διεθνών κεφαλαιοκρατών μετά την εξασφάλιση της τέταρτης σερί θητείας του Τσάβες στον προεδρικό θώκο τονίζει το Reuters. Ενδεικτικά αναφέρει: «Μετά την εκλογή του, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο επόμενο βήμα του Τσάβες.
Ύστερα από την προηγούμενη εκλογή του, το 2006, εθνικοποίησε τις τηλεπικοινωνίες, την ηλεκτρική ενέργεια και τους τομείς του πετρελαίου. Μερικοί φοβούνται ότι θα μπορούσε να επεκτείνει τις εθνικοποιήσεις και σε άλλους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των τροφίμων και των φαρμακοβιομηχανιών».


… και τα «έγκριτα» ΜΜΕ στην Ελλάδα προτρέχουν

Αξίζει, όμως, να στηλιτευθεί η στάση ορισμένων κατεστημένων ακραία μνημονιακών Media στην Ελλάδα που βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την «ήττα του καρκινοπαθούς Τσάβες».
Πιο εξόφθαλμη περίπτωση αποτελεί ρεπορτάζ του Έθνους της προηγούμενης Κυριακής, με τίτλο: Ενρίκο Καπρίλες Ραντόνσκι: Στον προθάλαμο της εξουσίας με συνταγή… Τσάβες. Το εν λόγω «έγκριτο» ρεπορτάζ, αφού πρώτα «πληροφορεί» ότι ο Καπρίλες έχει καλύψει τη διαφορά και προηγείται(!), στη συνέχεια προσπαθεί επιμελώς και με «αντικειμενικό» τρόπο να οικοδομήσει το προφίλ του… «φαβορί»


Πηγή: Επιμένει κόκκινα ο λαός της Βενεζουέλας - RAMNOUSIA 

Χάρρυ Κλύνν προς Γιάννη Πρετεντέρη: Της πλάκας δημοσιογράφος είσαι. Έχεις αράξει στον παχυλό σου μισθό και αγορεύεις τις π@π@ριές σου.



Απίστευτη επίθεση προς τον Γιάννη Πρετεντέρη από το Faceboοk εξαπέλυσε ο Χάρρυ Κλύνν δύο ώρες πριν. Δείτε παρακάτω τα  λόγια με τα οποία κατακεραύνωσε τον δημοσιογράφο....


Σου το είπα τρελούλη Πρετεντέρη ότι δημοσιογράφος δεν είσαι... Της πλάκας δημοσιογράφος είσαι... Έχεις αράξει στον παχυλό σου μισθό (που μεταξύ μας τζάμπα τον παίρνεις) και αγορεύεις τις παπαριές σου χωρίς να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τι έχουν υπογράψει με το μνημόνιο Β’ τα τσογλάνια που υποτίθεται ότι κυβερνούν. Αυτά που ζητάει η Τρόικα έχουν ήδη υπογραφεί από τους κυβερνοδωσίλογους και είναι νόμος του κράτους... Το κατάλαβες ασχετούλη; ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ... Και μη σουφρώνεις τα χειλάκια σου ασχημαίνεις!

Σαν καλό και υπάκουο παιδί ο Λυκουρέντζος, παρουσίασε στην Τρόϊκα περικοπές 950 εκατομμυρίων ευρώ από την ΥΓΕΙΑ!!




Υποτακτικοί εθνοπροδότες (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) καταστρέφουν τις ζωές και
 το μέλλον μας!


Με γενόσημα, φάρμακα επικίνδυνα, ληγμένες τροφές και χωρίς χρήματα για δημόσια υγεία, ο θάνατος των Ελλήνων επισπεύδεται! 

Το σχέδιο βαδίζει κατά γράμμα!!

Ένα κατάλογο με συνολικές περικοπές και εξοικονομήσεις 950 εκατ. ευρώ στον χώρο της υγείας για το 2013, παρουσίασαν στους...

επικεφαλής της τρόικας, στην τρίωρη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο υφυπουργός, Μάριος Σαλμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Υγείας που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κατάλογος περιλαμβάνει τα εξής:

150-200 εκατ. ευρώ, από τη θετική λίστα (τα φάρμακα που συνταγογραφούνται) και για την οποία θα εκδοθεί υπουργική απόφαση έως τις 30 Οκτωβρίου

300 εκατ. ευρώ, από το νέο δελτίο τιμών, το οποίο, όπως είπαν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, θα εκδοθεί την Τετάρτη

100 εκατ. ευρώ, από την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων

150 εκατ. ευρώ, από τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία

200 εκατ. ευρώ, από την αλλαγή του κανονισμού των παροχών του ΕΟΠΥΥ και τον διπλασιασμό της συμμετοχής των ασφαλισμένων για νοσηλεία στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, από 15% σε 30%.

Είναι χαρακτηριστικό στο συγκεκριμένο σημείο, ότι υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Υγείας είπε σε μια αποστροφή τού λόγου του ότι «δεν μπορούμε να πληρώνουμε εδώ τη μαγνητική τομογραφία 240 ευρώ και στη Γερμανία να είναι 120 ευρώ».

http://24gr.blogspot.com


Διαβάστε Περισσότερα: http://onlyfreegr.blogspot.com/2012/10/950.html#ixzz29UBL7ERg

ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ωραίο είναι για τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων το υποτιθέμενο θρίλερ των δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλουΚουβέλημε την τρόικα, αλλά τα χαρτιά είναισημαδεμένα. Κανένας Έλληνας δεν είναι πλέον τόσο αφελής ώστε να πιστεύει πως δεν θαυποχωρήσει άνευ όρων η ελληνική κυβέρνηση. Τα διασκεδαστικά σκετσάκια των αντιπαραθέσεων υπουργών - τροϊκανών θα αντικατασταθούν από μια «βαθυστόχαστη» και «δραματική» σύσκεψη των ηγετών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και ο γνωστός θίασος των πολιτικών αρχηγών που συγκυβερνούν θα δώσει τη λύση, παίρνοντας με «γενναιότητα» πάνω του τις ευθύνες για τον οικονομικό και κοινωνικό περαιτέρω εξανδραποδισμό των Ελλήνων. Κι έτσι θα ζήσουν αυτοί πολύ καλά κι εμείς πολύ χειρότερα.

Ο Αντώνης Σαμαράς ούτως ή άλλως συμφωνεί με οποιαδήποτε μέτρα του ζητήσει οποιοσδήποτε, αρκεί να συ­νεχίσει να κυβερνάΒενιζέλος καιΚουβέλης ό,τι και αν λένε κατά καιρούς, όσες «κόκκινες γραμμές» και αν διακηρύσσουν ότι βάζουν, είναι αγκιστρωμένα ψάρια που δεν έχουν περιθώριο επιλογής. Θα ψηφίζουν αδίστακτα τα πάντα! Ο λόγος είναι απλούστατος και πολιτικά ιδιοτελής: Αν ο Βενιζέλος πάρει το ΠΑΣΟΚ και φύγει από την κυβέρνηση, αναγκα­στικά θα πάμε σε εκλογές. Αυτό θα σηματοδοτούσε την b και για τα τρία κυβερνη­τικά κόμματα. Η ΝΔ είναι ζήτημα αν θα έπιανε πάνω από το 20% των ψή­φων, καθώς η δημοτικότητα του Αντ. Σαμαρά έχει καταρρεύσει αφού αποδείχθηκαν ψέματα όλες οιπροεκλογικές υποσχέσεις του και η διακυβέρ­νηση του είναι ακόμη πιο ολέθρια και από εκείνη του Γ. Παπανδρέου. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚβαρύνεται βεβαίως με το έγκλημα της υπαγωγής της χώρας στο καθεστώς του Μνημονίου. Αυτό όμως δεν απαλλάσ­σει τον Αντ. Σαμαρά από την εξαπά­τηση των ψηφοφόρων της Δεξιάς με την αντιμνημονιακή στάση του, την οποία αποκήρυξε ο ίδιος και επισήμως μέσα στη γερμανική καγκελα­ρία ενώπιον των δημοσιογράφων, αλλά και πρωτίστως με την πολιτική που ακολουθεί ως πρωθυπουργός. Σε καθόλου καλύτερη πολιτική μοίρα δεν βρίσκεται ο Ευ. Βενιζέλος. Σε ενδεχόμενες εκλογές, θεωρείται βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει κάτω από το 10% και δεν αποκλείεται καθόλου να μην είναι ούτε καν... τέταρτο κόμμα! Υπό τέτοιες συνθήκες ο Ευ. Βενιζέλος απειλείται πλέον σοβαρότατα να αναδειχθεί σε «Ζίγδη του ΠΑΣΟΚ», σε πολιτικό νεκροθάφτηδηλαδή του ιστορικού κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου.
Όσο για τον Φώτη Κουβέλη, κανενός δεν θα λείψει αν πάει σπίτι του, αλλά με τη ΔΗΜΑΡ να φλερτάρει επικίνδυνα με το 3% τα υπόλοιπα και νεότερα στελέχη του κόμματος αυτού λογικό είναι να μη θέλουν με τίποτα εκλογές, Τόσα στελέχη της ΔΗΜΑΡ έχουν βολευτεί σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού που δεν έχουν προλάβει καν να τις ζεστά­νουν. Όσον αφορά τους 17 βουλευ­τές της, αυτοί κι αν αγωνιούν μη χάσουν το αξίωμα τους. Προτιμούν χίλιες φόρες να ψηφίσουν με χέρια και με πόδια τα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα για να παρα­μείνουν βουλευτές, έστω και αν δυο - τρεις συνάδελφοί τους τα καταψη­φίσουν λόγω στοιχειώδους αριστερής συνείδησης, παρά να ξαναγί­νουν εκλογές και να χάσουν οι πε­ρισσότεροι από αυτούς τις έδρες τους ή και όλοι, αν η ΔΗΜΑΡ δεν ξε­περάσει το φράγμα του 3%. Σε αντί­θεση άλλωστε με τους φραστικούς λεονταρισμούς κάποιων από το ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ δεν δι­στάζει από καιρό σε καιρό να διακη­ρύσσει ότι υπεράνω όλων είναι να μην ανατραπεί η κυβέρνηση.
Άλλωστε η ΔΗΜΑΡ έχει μόνο 17 βουλευτές, οπότε ούτε καν προστιθέμενοι στους αρχικούς (πριν τις αποχωρήσεις) 129 βουλευτές της ΝΔ δεν μπορούσαν να δώσουν κοινοβουλευτική πλειο­ψηφία. Με άλλα λόγια γνωρίζουν ότι είναι... «λαθρεπιβάτες» της κυβερνητικής εξουσίας, την οποίαθέ­λουν πάση θυσία να απολαύσουν, οπότε συμφωνούν από θέση αρχής με όλα όσα θέλει ο Αντώνης Σαμαράς και φροντίζουν να μην τον εξοργίσουν και τους διώξει από την κυβέρνηση.

*Δημοσιεύθηκε στο «Έθνος» 

Βιτάλης προς Τσίπρα και Καμένο: Στις 5 Νοεμβρίου, μπορείτε να γράψετε ιστορία.

Να κληθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να κινητοποιήσουν στις 5 Νοεμβρίου όλες τις δυνάμεις τους στο Σύνταγμα και με μοναδικό στόχο το σταμάτημα της πορείας της χώρας προς την άβυσσο, αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινή του συνεδρίαση, το Πολιτικό Συμβούλιο του Πατριωτικού Μετώπου.


Παράλληλα, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Κινήματος να αποστείλει προσωπική επιστολή στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, καλώντας τους να τοποθετηθούν επίσημα, στην πρόταση του ΠΑΜ, για πλήρη ανατροπή του σημερινού αδιέξοδου πολιτικού σκηνικού.

Στην σχετική επιστολή προς τους Προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφέρεται:

Αξιότιμοι κ.κ. Τσίπρα και Καμένε.

1. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως οποιοδήποτε διαχειριστικό ή ακόμη και διαρθρωτικό μέτρο, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε στην ανεξέλεγκτη πια πορεία της χώρας, προς την ολική της καταστροφή.

2. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως τα 900 περίπου δις συνολικού χρέους, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποπληρωθούν.

3. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως με επαναδανεισμούς επί επαναδανεισμών, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας.

4. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως μέσα από τη συγκεκριμένη βουλή και από το συγκεκριμένο πολιτειακό και πολιτικό πλαίσιο, καμία αλλαγή σε όφελος του Λαού μας, δεν μπορεί να δρομολογηθεί.

5. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως ακόμη κι’ αν πάρετε την εξουσία στα χέρια σας, η θητεία σας θα είναι βραχύχρονη και αναποτελεσματική, δεδομένου του όγκου και της πολλαπλότητας των προβλημάτων της χώρας.

6. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως οι δρόμοι στους οποίους οδηγείται η χώρα, είναι είτε ο αιματηρός της Αργεντινής είτε ο ειρηνικός της Ισλανδίας.

7. Γνωρίζετε αμφότεροι πως ο μόνος ο οποίος μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, είναι ο ίδιος ο Λαός.

Αμφότεροι, έχετε εκφραστεί κατά διαστήματα - και τελευταία εντονότερα - στην ανάγκη να προχωρήσει η χώρα, από το πολιτειακό απολίθωμα της «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», στην Άμεση Δημοκρατία. Το πρόταγμα όλων των προοδευτικών Κινημάτων σε ολάκερο τον κόσμο.

Στις 5 Νοεμβρίου, είναι η μεγάλη ευκαιρία για όλους μας, να ανακόψουμε την πορεία της χώρας προς την άβυσσο.

Στα χέρια μας/σας, κρατάμε/τε το Νέο Σύνταγμα Άμεσης Δημοκρατίας. Επεξεργασμένο τα 12 τελευταία χρόνια και συμπληρωμένο/διορθωμένο, από τον Ελληνικό Λαό.

Όλα είναι έτοιμα, για το μεγάλο βήμα, στην επόμενη μέρα της Ελλάδας και του Λαού μας. Την μέρα όπου, ο ίδιος ο Λαός – όπως της Ισλανδίας – θα αποφασίσει για την τύχη του. Για τα μνημόνια, το ΔΝΤ, την ΤΡΟΙΚΑ, την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και όλα όσα διαλύονται καθημερινά από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Στις 5 Νοεμβρίου, ανοίξτε την πόρτα για μια άλλη Ελλάδα, για μια άλλη κοινωνία. Εσείς και τα κόμματά σας, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε εξ’ άλλου, από την Άμεση Δημοκρατία. Δώστε λοιπόν την ευκαιρία στις κοινωνικές δυνάμεις που σας ακολουθούν, να πάρουν την υπόθεσή τους στα χέρια τους.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, όπως εξ’ άλλου γνωρίζετε, δεν διεκδίκησε θέση στο σημερινό πολιτικό σκηνικό. Πόθος και όραμά του, ήταν και παραμένει, το πέρασμα της κοινωνίας μας, σε αυτό που θάπρεπε να έχει από το 1827: Την Άμεση Δημοκρατία του Καποδίστρια, τους δημοκρατικούς καρπούς της οποίας απολαμβάνουν σήμερα λαοί όπως της Ελβετίας, της Ισλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας.

Στις 5 Νοεμβρίου, δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα, στο Λαό μας, στον πολιτικό σας φορέα, στον εαυτό σας. Γράψτε το όνομά σας στην ιστορία του πολύπαθου αυτού τόπου, έτσι ώστε οι γενιές που έρχονται, να σας τιμούν και να σας ευχαριστούν για την ιστορική επιλογή σας.

Σταύρος Βιτάλης

Πρόεδρος Πατριωτικού Μετώπου

             Τα «σχέδια», η αποτυχία, και το θράσος

Ζούμε σε μια χώρα που ο παραλογισμός αυτών που την κυβερνούν, η έτσι θέλουν να νομίζουν, δεν έχει προηγούμενο. 

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα, είναι να τρελαίνεται κανείς με αυτά που συμβαίνουν, με τα «δεινά» ενός ολόκληρου λαού που έγινε «μπαλάκι» στα χέρια της τρόικας και των υπηρετών της, αλλά και στα χέρια μιας «μειοψηφίας» που χρόνια την εκμεταλλεύονται με την ανοχή των πολιτικών της. 

Πολλά και «μεγαλόπνοα» τα σχέδια των εκαστοτε κυβερνήσεων της, μόνο που καταλήγουν...
σε παταγώδη αποτυχία, βυθίζοντας τη όλο και πιο βαθιά στο απύθμενο πηγάδι της καταστροφής.
Σχέδια πολλά, ζηλευτά από τους σκηνοθέτες ταινιών επιστημονικής φαντασίας. 
Σχέδια, και πραγματικότητα! 
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. 
Για παράδειγμα, ΠΟΣΑ λεφτά πρέπει να εξοικονομηθούν; 
ΠΟΣΑ δισεκατομμύρια; 10; 12; 13; 
ΠΟΣΑ χρωστούν οι μεγαλοφειλέτες, και ΠΟΣΑ έχει εισπράξει το κράτος (το ποιο;) από τα χρωστούμενα αυτά; 
Κάπου 19,000,000 από τα …… 13(;) 000,000,000; Πολλά τα μηδενικά ε; 

Αυτά που χρωστούν οι ΛΙΓΟΙ, βάλθηκαν να τα εισπράξουν από τους πολλούς. Βάλθηκαν να τα εισπράξουν από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αρρώστους. Το θράσος τους δεν έχει προηγούμενο. 

Θυμάμαι που λέγαμε για «τριτοκοσμικές καταστάσεις» και βλέπω ότι ο «τρίτος κόσμος» είμαστε ΕΜΕΙΣ. Η Ελλαδίτσα. 

Γιατί ο πραγματικός τρίτος κόσμος που μιλούσαμε με απαξίωση γι αυτόν είναι κλάσεις ανώτερος από εμάς. 
Εκεί μας κατάντησαν. 
Το ξέρουμε, το ζούμε, και δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ γι αυτό. 

Τους αφήνουμε να ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ σε βάρος μας, να μας πατούν το κεφάλι, να μας κλέβουν κάθε στιγμή με «νόμιμο» τρόπο (αφού τα χαρατσια και όλα τα άλλα είναι νόμοι του κράτους). 
Τους αφήνουμε να μας εξοντώνουν, μεταφορικά και κυριολεκτικά και απλά παρακολουθούμε το τέλος μας. 

Το τέλος μας που έρχεται μέσα από την έλλειψη ΥΓΕΙΑΣ, Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,, το τέλος μας που έρχεται από την αύξηση της ανεργίας, από τις καθημερινές αυτοκτονίες, από τα ΣΧΕΔΙΑ τους και το σκύψιμο του κεφαλιού στους Τροικανούς. 

Δεν σκύβουν το δικό τους κεφάλι, αλλά τα κεφάλια ΟΛΩΝ μας. 

Υποκλίνονται στους ξένους, αλλά και στους ντόπιους εκμεταλλευτές της χώρας, που τα ΧΡΕΗ τους θα τα πάρουν από ΕΜΑΣ στα πλαίσια της σύγχρονης «Ευρωπαϊκής Υποδούλωσης» της χώρας.

Είμαστε έρμαιο στις αποφάσεις των ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ, και θα το πληρώσουμε ακριβά αυτό. 

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης (tsougarisgnomi@gmail.com) , μοντάζ Γρέκι

Όσο δε μπορούμε να παράγουμε ένα νέο όραμα, είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΚΑΠΟΥ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΑΠΛΑ ΠΑΘΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΚ. Τα δεδομένα της ζωής μας άλλαζαν, αλλά δεν αντιλαμβανόμασταν πόσο. Επαναλαμβάναμε από μέσα μας με μια παιδική αφέλεια ότι «όλα θα πάνε καλά στο τέλος», ότι με έναν τρόπο μαγικό η δίνη δε θα μας παρασύρει. Βλέπαμε αποσυντονισμένοι την επικαιρότητα να τρέχει και να μας κάνει το μυαλό κουρκούτι με ένα σωρό νέες οικονομικές έννοιες, αντικρουόμενες αναλύσεις, εικασίες, σπέκουλες.


ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ «ΚΡΙΣΗΣ», ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΕΚΟΥΡΕΨΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, ήρθε η αγανάκτηση, βγήκαμε στις πλατείες. Ακόμη τότε πιστεύαμε ότι είμαστε ένας λαός, ένα ενιαίο σώμα που πλήττεται και οργίζεται και θέλει να διεκδικήσει πίσω τα δικαιώματά του. Στις πλατείες κάναμε συνελεύσεις, ακούσαμε ο ένας τον άλλο, διαφωνήσαμε. Πανηγυρίσαμε την παρολίγο πτώση της κυβέρνησης, ηττηθήκαμε από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, τους ανελέητους ψεκασμούς με χημικά, από την κόπωση του Αυγούστου. Και γυρίσαμε σπίτια μας.



ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ. Δεν υπάρχει πια αγανάκτηση, η οργή έχει στραφεί εσωτερικά και κακοσυνεύει. Έχει γίνει κατάθλιψη και ανημποριά. Η επικαιρότητα μας πληγώνει, η καθημερινότητα μας λυγίζει. Η ζωή μας έγινε απίστευτα δύσκολη και μια μαζική λοβοτομή μας κάνει άβουλους θαρρείς σαν να μην έχουμε πια τη θέληση να μαχηθούμε. Δεν ξέρουμε τελικά και για ποιον να μαχηθούμε. Για τον εαυτό μας και τη θλιβερή μειοψηφία που μας εκφράζει; Δεν υπάρχει πια ένας λαός. Γεμίσαμε φασίστες, γεμίσαμε μισαλλόδοξους, καιροσκόπους, δειλούς, αποπροσανατολισμένους, μισάνθρωπους και παρτάκηδες. Γι’ αυτούς να πολεμήσουμε; Και τελικά τι είναι η Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Έλληνες; Τι μας κάνει αλήθεια περήφανους -ως- Έλληνες πια; Μας αξίζει πραγματικά να σωθούμε; Τι μαθήματα πήραμε; Διχόνοια παντού, όλοι εναντίον όλων, νεύρα τεταμένα, όλοι στην τσίτα, έτοιμοι να ξεσπάσουν για ασήμαντες αφορμές, με μια νευρικότητα που δεν καταλήγει σε αντίδραση, σε αντίσταση, σε δημιουργικότητα.



ΠΑΘΗΤΙΚΑ, ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Μόνο που αυτό το τέλος έρχεται αργά και βασανιστικά. Η νεόκοπη υλική φτώχεια μίλησε στην πνευματική μας φτώχεια και γέννησε μίσος και αποπροσανατολισμό. Όσο δε μπορούμε να παράγουμε ένα νέο όραμα, είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε σαν λαός. Είναι σαν να λειτουργεί ο δαρβινικός νόμος της φυσικής επιλογής σε επίπεδο εθνών. Ίσως τελικά και να μας αξίζει.





Πηγή: Όσο δε μπορούμε να παράγουμε ένα νέο όραμα, είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε - RAMNOUSIA