ΑΣΤΑ ΚΟΥΒΕΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ!!


“A storm in a cup of tea”...




Η χθεσινή νέα κρίση που προέκυψε γύρω από τα εργασιακά, θυμίζει την γνωστή βρετανική φράση: “a storm in a cup of tea”(Θύελλα σε ένα φλιτζάνι τσάι). Τα περισσότερα από τα εργατικά δικαιώματα, όπως οι τριετίες, την κατάργηση των οποίων ο Φ. Κουβέλης ανακοίνωσε ότι... δεν θα ψηφίσει, έχουν ήδη παγώσει από τον Φεβρουάριο. Με την ανεργία να καλπάζει και την οικονομική κρίση να βαθαίνει, δεν πρόκειται να ξεπαγώσουν στον αιώνα τον άπαντα. Αν πράγματι η τρόικα επιμένει να τα καταργήσει και τυπικά, η εμμονή της μπορεί να προδίδει τυφλή προσήλωση στην νεοφιλελεύθερη συνταγή που έχει πλήρως αποτύχει και στην Ελλάδα, αλλά η ουσία είναι αλλού: τα μέτρα των 13,5 δις, που
θα αντληθούν από περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα, από επιπλέον φορολόγηση και από την διάλυση των όποιων κοινωνικών υπηρεσιών έχουν απομείνει, γυρίζουν την χώρα δεκαετίες πίσω. Το να αναγορεύεται σε θέμα αν αυτή η επιστροφή θα γίνει με ή χωρίς συλλογικές συμβάσεις, είναι σαν να γίνεται φασαρία για το αν ο μελλοθάνατος θα εκτελεσθεί διά τουφεκισμού ή
με την χρήση ηλεκτρικής καρέκλας.
Δυστυχώς η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος της μπλέχτηκαν σε μια ιστορία από την οποία πολύ δύσκολα θα βγουν αλώβητοι, καθώς καλούνται τώρα να υπερψηφίσουν σκληρότερα μέτρα απ' αυτά που είχαν καταψηφίσει τον Φεβρουάριο και στα παλιότερα μεσοπρόθεσμα και μνημονιακά πακέτα. Η αναδιαπραγμάτευση, η βασική προεκλογική επαγγελία του κόμματος, έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, παράλληλα με τις υποσχέσεις για αλλαγή των αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν την προηγούμενη διετία. Η ΔΗΜΑΡ, παραδείγματος χάριν, δεν έχει ζητήσει μέχρι σήμερα την άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που μείωσε τους κατώτατους μισθούς, παρ' ότι είχε δεσμευθεί προεκλογικά.
Με την συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά, η ΔΗΜΑΡ έχει εγκλωβιστεί: αν αποφάσιζε να φύγει, θα παραδεχόταν ότι έκανε λάθος που μπήκε. Αν παραμείνει, θα υποστεί την ραγδαία φθορά που θα προκαλέσουν τα μέτρα στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. Είναι φανερό ότι έχει επιλέξει την δεύτερη οδό. Και οι βαριές επιπτώσεις της επιλογής αυτής δεν μπορούν να αποτραπούν προκαλώντας επικοινωνιακές θύελλες σε φλιτζάνια τσαγιού.

Του Στέλιου Κούλογλου 

              MEGAro Τροϊκανών … απευθείας σύνδεση!



Βίντεο:Τα ΜΑΤ μαθαίνουν για τον νεκρό



Ένα σπάνιο για να μην πούμε πρωτοφανές στιγμιότυπο καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων. ...
Μόλις οι διαδηλωτές έχουν πληροφορηθεί τον θάνατο του 65χρονου ναυτεργάτη και ενημερώνουν για την τραγική είδηση τους άνδρες των ΜΑΤ. Ένας από αυτούς ακούει τους διαδηλωτές με σκυμμένο κεφάλι.




ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΣ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΓΚΕΣΤΑΠΟ

Ο λόγος για τον πρώην αντιπρόεδρο… πρώην υπουργό οικονομικών… και νυν θλιβερό συνεταιράκι στη συγκυβέρνηση των κατοχικών κοτζαμπάσηδων.

Δεν έχει το θάρρος να αναλάβει ούτε την προσωπική του ευθύνη τώρα που οπολιτικός του βίος τερματίζεται με ανεξίτηλη τη ρετσινιά της ενοχής, για τη συνειδητή συγκάλυψη μιας μεγάλης βρωμιάς, την ίδια στιγμή που με τις προσωπικές του επιλογές στοχοποίησε με τρόπο δολοφονικό την Ελληνική κοινωνία.
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ… Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του… Αυτοί είναι οι πολιτικοί που δεκαετίες ολόκληρες ταμπουρωμένοι στα θωρακισμένα τους αυτοκίνητα και λουφάζοντας πίσω από την προσωπική τους φρουρά, καμώνονται τους σπουδαίους απέναντι σε μια κοινωνία εκτεθειμένη, ανυπεράσπιστη και στοχοποιημένη από το «νομικό πολιτισμό» που οι ίδιοι κατασκεύασαν, για να συγκαλύπτουν κάθε βρωμιά και να ξεσπούν με μίσος απέναντι στον απλό Έλληνα πολίτη. Ο άνθρωπος που τόλμησε να ισχυριστεί ότι...     ........>>>>>>>>
Διαπραγματεύτηκε τις τύχες της χώρας, δεν έχει το θάρρος να σταθεί όρθιος απέναντι στο φυσικό του κριτή και να αναλάβει προσωπικά τις ευθύνες που του ανήκουν.
Θέλησε να είναι πρώτος στις τιμές… αλλά επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από το Διώτη τώρα που το καπάκι της χαβούζας άνοιξε και η μπόχα του νεκρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.
Θέλησε να είναι το τιμώμενο πρόσωπο… αλλά δεν διαθέτει τη λεβεντιά να σταθεί όρθιος σαν κρινόμενο πρόσωπο για τις μεγάλες και ασυγχώρητες προσωπικές και πολιτικές του ευθύνες…
Τολμά να πάει στο κόμμα του, σ αυτόν το συρφετό που τον ανέδειξε ως πολιτειακό παράγοντα, για να πει τι??? Να πει ότι δε φταίει αυτός αλλά ο Διώτης.
Ας πούμε βρε ελαχιστότατε ότι ο Διώτης ολιγώρησε…
Ας πούμε βρε …Συνταγματολόγε ότι ο Διώτης δεν έκανε καλά τη δουλειά του…
Ας πούμε βρε φοβισμένε πολιτικάντη ότι ο Διώτης ηθελημένα η αθέλητα καθυστέρησε…
Εσύ ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο κορυφαίος συνταγματολόγος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή...
Εσύ ο θρασύτατος που την εποχή της παντοδυναμίας σου δε δίσταζες να απειλείς Θεούς και δαίμονες ταμπουρωμένος πίσω από την πολιτική και κατοχική προστασία…
Που ήσουν???
Τι έκανες???
Ποιες πρωτοβουλίες πήρες για να προσπεραστούν τα τυπικά κωλύματα που επικαλέστηκε ο Διώτης???
Που είναι το έγγραφο με το οποίο του έδωσες εντολή να προχωρήσει την έρευνα???
Πόσες φορές σήκωσες το τηλέφωνο για να τον επαναφέρεις στην τάξη επειδή κα΄τα την άποψή σου ολιγώρησε???
Που είναι το υπηρεσιακό σημείωμα με το οποίο του επέστησες την προσοχή για την απαράδεκτη καθυστέρησή του ή την αδιαφορία του όπως ισχυρίζεσαι???
Που ήσουν εσύ??? Έσωζες την πατρίδα??? Από ποιους την έσωζες και σε ποιους την παρέδιδες???
Που ήταν το κόμμα σου που σήμερα σε πετροβολάει να σου θυμίσει πως λησμόνησες ν ασχοληθείς με αυτό (και όχι μόνο με αυτό) το ζήτημα???
Ποιον δουλεύετε βρε αγύρτες???
Σε ποιο μαλάκα λαό και με τι θράσος συνεχίζετε να απευθύνεστε για να του πείτε τι???
Ότι είστε περήφανοι???
Ότι δε συμπεριφερθήκατε ως επίορκοι???
Ότι δε σεβαστήκατε το μόχθο του, τον ιδρώτα του, τη ζωή του???
Το Διώτη ψήφισε αυτός ο λαός και του ανέθεσε την τύχη της χώρας και της νομιμότητας ή εσένα???
Ο Διώτης έπαιρνε πολιτικές αποφάσεις ή εσύ και το κόμμα σου???
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες κυβερνούν αυτή τη χώρα ή οι πολιτικοί που προσκύνησαν στο σουλτανάτο και έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως τιμητές της εθνικής περηφάνιας όταν ελέγχονται ακόμη και για την προσωπική τους λεβεντιά να αναλάβουν τις ευθύνες που ολοφάνερα τους ανήκουν???


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/10/blog-post_9862.html#ixzz29gwGAlDj

ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ προεδρο του ΠΑΣΟΚ












Τι έγινε κ. Βενιζέλο και άλλαξες ρότα?
Δεν υπάρχει ντροπή καθόλου. Άρχισες να είσαι αντίθετος με τις απαιτήσεις της τρόϊκας και με όλα αυτά που μας ζητάνε αυτοί οι ελεεινοί προστάτες μας  και μας λες τώρα ότι παίζει (η τρόϊκα), με την φωτιά και όχι μόνο!
Ξέχασες που μας έλεγες σαν υπουργός οικονομικών,  μαζί με τον κ. Παπαδήμου, ότι θα καταστραφούμε και θα πεινάσουμε, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, δεν θα έχουμε λεφτά να πάρουμε πετρέλαιο κ.λπ. κ.λπ., αν δεν ψηφίσουμε το 2ο μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση και θεωρούσες τον εαυτό σου σωτήρα της Ελλάδος! γιατί κουρεύτηκε το χρέος μας επί υπουργείας σου και τα χειρίστηκες πολύ ωραία όλα.
Μας έλεγες ότι βρισκόμασταν ένα βήμα προ της ολοκληρωτικής καταστροφής (και ευτυχώς που βρεθήκανε και αυτοί οι χριστιανοί να μας βοηθήσουν).
Τα ίδια και τα ίδια εδώ και τρία χρόνια τώρα και η καταστροφική πορεία της Ελλάδος και του λαού της συνεχίζεται, εξ΄αιτίας της ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ, λανθασμένης και κατευθυνόμενης πολιτικής, όλων υμών, με πρωτεργάτη τον Παπανδρέου τον πρωθυπουργό της ντροπής και της προδοσίας της χώρας και του λαού της.
Εσύ δε προσωπικά βαρύνεσαι με πολλά πολιτικά σκάνδαλα και όσο πάει και βγαίνουνε στη φόρα και άλλα, που τελειωμό δεν έχουν.
Εγώ αν ήμουνα στη θέση σου, για να σώσω έστω την λίγη αξιοπρέπεια που θα μου είχε απομείνει, θα αποχωρούσα όσο πιο ήσυχα και ανώδυνα μπορούσα να το κάνω, αλλά από ότι φαίνεται δεν υπάρχει ίχνος ντροπής σε σένα, όπως δεν υπάρχει και σε πάρα πολλούς άλλους εκεί μεσα στη Βουλή που θέλεται να το λέτε λίκνο της Δημοκρατίας, ενώ κανονικά θα έπρεπε να το λέγατε λίκνο της διαφθοράς, της ρεμούλας και των προσωπικών σας συμφερόντων. Έτσι το καταντήσατε.
Τα σκάνδαλα και το φαγοπότι συνεχίζετε για εσάς και τους δικούς σας και ποσώς σας ενδιαφέρει, αν 440.000 παιδιά υποσιτίζονται στη χώρα μας και αν πολίτες ψάχνουν τους κάδους απορριμάτων να βρούνε κάτι να βάλουν στο στόμα τους.
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
IOANNIS MENGOS
Martabräustr. 8
82256 Fürstenfeldbruck
Deutschland 

Κινητοποιήσεις για να φύγει η κυβέρνηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ




Νέο κάλεσμα στους εργαζόμενους και συνολικά όσους θίγονται από την πολιτική του μνημονίου να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ώστε «να πέσει το συντομότερο η κυβέρνηση των μνημονίων και της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής επιβολής» απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας, που παρέλυσε τη χώρα την Πέμπτη.
Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει την πολιτική του εξόρμηση και το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ίλιο της Αττικής.
Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι αρχίζει να διαμορφώνεται ένα ευρύ κοινωνικό ρεύμα, που μπορεί να μετατραπεί σε πλειοψηφικό, ανατρέποντας τους πολιτικούς συσχετισμούς, καθώς ήδη τα γκάλοπ δίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερέχει της ΝΔ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως προτεραιότητα παραμένει αυτή την ώρα η οργάνωση των κοινωνικών αγώνων. Η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε, σε ανακοίνωσή της, ικανοποίηση για τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, οι οποίες εξέφρασαν την απαίτηση «να μπει φραγμός στα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας, που δεν έχουν τέλος».
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της, να υπερβεί κάθε όριο και ερμηνεία της δημοκρατικής νομιμότητας, ασκώντας ασύλληπτη αστυνομική βία και κατασταλτική επιβολή, χωρίς προσχήματα και αφορμές, βομβαρδίζοντας απρόκλητα την πορεία των συνδικάτων με χημικά, εισβάλοντας εντός των μπλοκ των συνδικάτων και των οργανώσεων, ασκώντας μαζικά και αδιακρίτως βία, «σκουπίζοντας» τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας
.

Σου 

EL KOURDISTAN !!!



Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, ο νέος ρόλος της Τουρκίας και η στάση της Ελλάδας - Τι σχεδιάζουν τελικά οι «σύμμαχοι»!! - Μια εκπληκτική ανάλυση του Λάζαρου Ελευθεριάδη 
Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει εσπευσμένα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε με οδηγίες, σημειώσεις, παρατηρήσεις και συμβουλές προς τον ομόλογό του κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε προχθές, πως « στο θέμα της Συρίας οι εξελίξεις όλο και βαραίνουν. Αυτή η κατάσταση προκαλεί ανησυχία. Την περίοδο αυτή έχει σημασία να μην ρίχνει κανείς βενζίνη στη φωτιά», είπε ο Βεστερβέλε και το γιατί θα το δούμε παρακάτω!


Βέβαια προηγήθηκε το, «εν αιθρία» για πολλούς, ταξίδι της κ. Άγγελα Μέρκελ στην Ελλάδα, το οποίο ήταν, εκτός από τις «φανφάρες» περί των οικονομικών, άκρως κρίσιμο, και φυσικά απεκόμισε «δεσμεύσεις» από την Ελληνική πλευρά, μιας και απευθυνόταν σε «υπαλλήλους» της, σε «κατεχόμενη» χώρα.

Οι «δεσμεύσεις» αφορούσαν στον επικείμενο πόλεμο, αφορούσαν στην δυνατότητα χρήσης του Ελληνικού εναέριου χώρου και στην Κρήτη (στρατιωτικές βάσεις, κτλ), αφορούσαν όμως και σε «παραχωρήσεις» ή «υποχωρήσεις» στην Θράκη και στα νησιά ;;;

Αφορούσε «γενικά» την ποιότητα της στάσης την οποίαν θα τηρήσει η Ελλάδα απέναντι σε μία Τουρκία η οποία θα βρεθεί στο κέντρο των εξελίξεων, με όποιο τελικό «τίμημα». Όμως η Ελλάδα δεσμεύτηκε στους «ιδιοκτήτες» της, να μην προχωρήσει σε καμία εχθροπραξία απέναντί της, λόγω της σοβαρής έλλειψης στρατού στα απέναντι παράλια ένεκα της μεταφοράς του στα σύνορα με την Συρία.

Εν όψει των σοβαρών ανακατατάξεων στην περιοχή μας με επίκεντρο την Συρία και το Ιράν, και εν όψει της αποδυνάμωσης των Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορά μας, λόγω της μεταφοράς των, στο υπό οργάνωση «μέτωπο με την Συρία», οι άμεσα «ενδιαφερόμενοι» επισκέφτηκαν την χώρα μας δια να διασφαλίσουν το ότι δεν θα κάνει καμιά Ελληνική «αποκοτιά».

Δεν θα κάνει τίποτα «παράτολμο», όπως η ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Αιγαίο, το οποίο θα ενοχλήσει τα μάλα την Τουρκία, τώρα, κατά τον χρόνο προετοιμασίας και εφαρμογής του «σχεδίου» πλήρους κατάληψης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνον, ανατρέποντας τις γεωπολιτικές ισορροπίες οι οποίες ισχύουν έως σήμερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ν.Ανατολικής Μεσογείου αλλά και στην περιοχή των Κούρδων.

Δηλώνει ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου πρόσφατα και κατά την διάρκεια συνέντευξής του μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, «μονομερής ανακήρυξη ΑΟΖ σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές, δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος καμιάς πλευράς».

Δηλαδή σε απλά Ελληνικά, μην τολμήσετε να ανακηρύξετε ΑΟΖ χωρίς την συγκατάθεσή μας.

Άλλωστε αυτήν την «δέσμευση» την ανέλαβε η Ελληνική κυβέρνηση έναντι της επικείμενης «δόσης» και στην κ. Μέρκελ και στον κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Δυστυχώς !!! 

Αυτόν τον ρόλο του «πολιορκητικού κριού», τον ανέθεσαν μετ’επαίνων στην Τουρκία, η οποία όμως θα έχει και τα ανάλογα «οφέλη», χωρίς να την ενδιαφέρει, όπως όλα δείχνουν, το “ανθρώπινο” κόστος αυτού του "ρόλου".

Άλλωστε οσονούπω έρχεται η δράση, την οποίαν η ηγεσία της Τουρκίας προετοίμαζε μεθοδικά εδώ και καιρό εναντίον της Συρίας, από κοινού μετά των συνεταίρων της.

Η στόχευση του “παρανοϊκού” σχεδίου “κατάληψης”, μιάς ολόκληρης περιοχής και συγχρόνως την ανακατανομή του γεωπολιτικού status σε άλλες, σε ότι αφορά την σύλληψη αλλά και σε ότι αφορά την εφαρμογή του είναι διπλή, το ένα σκέλος περιλαμβάνει τα οικονομικά οφέλη τα οποία φιλοδοξούν οι εμπνευστές του να αποκομίσουν οι “συνέταιροι”, και το άλλο σκέλος περιλαμβάνει την πλήρη αποδυνάμωση στρατιωτικά και επομένως και πολιτικά της Ρωσίας.

Ήδη η Ρωσία αποτελεί τον οικονομικό γίγαντα ο οποίος αντιπαρατίθεται με ίσους όρους τα Δυτικά συμφέροντα στον πλανήτη και ειδικότερα στην ευαίσθητη περιοχή μας. 

Τακτικός στόχος λοιπόν, να παρασύρουν τους Ρώσους σε πόλεμο μακριά από την περιοχή τους, στην Μέση Ανατολή, οπότε σε ένα δεύτερο πολεμικό μέτωπο στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, στην περιοχή του Β.Ιράκ- Β.Ιράν- Αζερμπαιτζάν- Αρμενίας- Γεωργίας, η Ρωσία θα είναι στρατιωτικά "αποδυναμωμένη" και πολιτικά "στριμωγμένη", επομένως θα “αποδεχτεί” το νέο γεωπολιτικό status το οποίο εντέχνως προετοιμάζουν οι Δυτικοί, τα νέα σύνορα στην περιοχή υπό νέα καθεστώτα πλήρως ελεγχόμενα από την Δύση.

Άλλωστε η παραχώρηση του ελέγχου των "στενών των Δαρδανελίων" στην Τουρκία (Στη Συνθήκη των Στενών, του Λονδίνου, τον Ιούλιο του 1841, η Βρετανία, η Γαλλία, η Αυστρία και η Πρωσία, εξανάγκασαν τη Ρωσία να συμφωνήσει ότι, μόνο Τουρκικά πολεμικά πλοία θα μπορούσαν να διασχίζουν τα Δαρδανέλια σε καιρό ειρήνης), αυτόν τον στόχο είχε, να μήν επιτρέπεται στην Ρωσία να "κατεβάζει" πολεμικά πλοία στην Μέση Ανατολή την στιγμή κατά την οποίαν θα ήθελε.

Να υπάρχει αδυναμία έγκαιρης στρατιωτικής παρέμβασης, με ότι αυτό σημαίνει για την προστασία των γεωπολιτικών συμφερόντων της Ρωσίας και όχι μόνον, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Εξ αυτού του γεγονότος προκύπτει και η μεγάλη γεωστρατηγική και γεωπολιτική "αξία" της Τουρκίας για την Δύση, εξ αιτίας του ελέγχου των Στενών των Δαρδανελίων και της γειτνίασής της με "κρίσιμες" περιοχές.

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση αυτές οι "κρίσιμες" περιοχές θα προκαλέσουν και τον επερχόμενο διαμελισμό της Τουρκίας διότι θα λειτουργήσουν ως "μπούμερανγκ" στην Εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. 

Ο αρχηγός των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Nikolai Makarov δήλωσε για πρώτη φορά (στις 03-05-2012), ότι η Ρωσία υπάρχει ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει «προληπτική καταστροφική επίθεση» στις θέσεις της Νατοικής αντιπυραυλικής ασπίδας.

«Μια απόφαση για να χρησιμοποιήσουμε "καταστρεπτική δύναμη" προληπτικά θα παρθεί όταν η κατάσταση χειροτερεύσει», είπε ο Nikolai Makarov.

Η ανταπόκριση από το πρακτορείο TASS στις 5 Μαίου 2012 μάς ενημερώνει ότι «ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον κορυφαίο αμερικανικό σύμβουλο εθνικής ασφάλειας κ. Thomas Donilon, ο οποίος είναι σήμερα στη Μόσχα για διήμερη επίσκεψη.

Ο κ. Thomas Donilon συναντήθηκε επίσης και με άλλους ανώτερους ρώσους αξιωματούχους για να συζητήσουν τα "διχαστικά" ζητήματα, όπως η Συρία, το Ιράν και το σύστημα της πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Ευρώπη. 

Τα δύο μέρη συζήτησαν επίσης τα επόμενα βήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την ασφάλεια και τα οικονομικά ζητήματα.

Ο πρόεδρος κ. Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τον κ. Thomas Donilon να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο Ομπάμα και είπε ότι προσβλέπει στην ανάπτυξη μιάς εποικοδομητικής, υψηλού επιπέδου, συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Η Ρωσία πιστεύει ότι, οι προσπάθειες των Αμερικανών να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις των χωρών της Μέσης Ανατολής, όπως η Συρία, με την παροχή όπλων σε αντικυβερνητικούς αντάρτες, κάνουν την πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Μέσης Ανατολής "ηθικά απαράδεκτες".

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Anatoli Serdiukov, το οκταετές πρόγραμμα επανεξοπλισμού της Ρωσίας περιλαμβάνει μια κατάλληλη απάντηση στο αμερικανικό σχέδιο για την ανάπτυξη της πυραυλικής άμυνας σε χώρες της Ευρώπης. 

Είναι θεωρώ περιττό να επισημάνω, ότι η περιοχή η περικλειόμενη από τα κράτη Β.Ιράκ- Β.Ιράν- Αζερμπαιτζάν- Γεωργίας- Ανατολικής Τουρκίας (εν συντομία την αναφέρω ως Κουρδιστάν) , αποτελεί την «χρυσή παγκόσμια ενεργειακή εφεδρεία» σε ότι αφορά τούς υδρογονάνθρακες, και επομένως περιλαμβάνεται σε όλους τους σχεδιασμούς των ισχυρών του πλανήτη. 

Τό νέοEL KOURDISTAN !!!

Η αλλαγή συνόρων, η ίδρυση νέων κρατών, ή ο διαμελισμός υπαρχόντων, συνοδεύεται από παγίωση της οικονομικής και γεωπολιτικής “εκμετάλλευσης” των υδρογονανθράκων των δύο ομόρων περιοχών, της Μ.Ανατολής-Ν.Α. Μεσογείου και της περιοχής του υπό ίδρυση κράτους του Κουρδιστάν, από συγκεκριμένα Δυτικά συμφέροντα για τα επόμενα 100 χρόνια.

Άπαντες στην Δύση έχουν συμφέρον, ο καπιταλισμός ως οικονομικό σύστημα έχει "συμφέρον", από την έναρξη πολέμου στις αντίστοιχες περιοχές. 

Η Αμερικανική οικονομία της οποίας η πολεμική βαριά βιομηχανία θα αναζωογονηθεί και δια αυτής συνολικά η οικονομία των ΗΠΑ, αποκτώντας κατ’αυτόν τον τρόπο σημαντικό πλέον προβάδισμα έναντι του Ευρώ, η Ενωμένη Ευρώπη θα εξασφαλίσει απρόσκοπτη ροή υδρογονανθράκων με «καλές» τιμές για την βιομηχανία της και γενικά θα παραμείνει εντός του “παιχνιδιού”, αποφεύγοντας την πλήρη ενεργειακή εξάρτησή της από την Ρωσία, η Ιαπωνία ενδυναμώνει την ηγετική της παρουσία στην Ανατολική Ασία απέναντι στην κύρια σύμμαχο της Ρωσίας, την Κίνα. 

Η κρίση στη Συρία και η επέκταση της στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις με αποκορύφωμα την υποχρέωση της προσγείωσης του επιβατικού αεροσκάφους της Συρίας που εκτελούσε δρομολόγιο Μόσχας-Δαμασκού , «ανάγκασε» τον Γκίντο Βεστερβέλε να πάρει την απόφαση να συναντηθεί με τον Αχμέρτ Νταβούτογλου στην Τουρκία. 

Οι προκλήσεις απέναντι στην Ρωσία θα πληθαίνουν με τον καιρό, με τελικό στόχο να την εμπλέξουν, να την παρασύρουν, στην "δίνη" ενός πολέμου με χαρακτηριστικά παγκοσμίου πολέμου. Η οικονομική επανάκαμψη της Ρωσίας δεν αρέσει καθόλου, όπως και η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από αυτήν.

Εάν το Ιράν έχει κατορθώσει να δημιουργήσει “πυρηνικά όπλα”, αυτό σημαίνει ότι αυτόματα αλλάζει το γεωπολιτικό “παζλ” της περιοχής της Μέσης Ανατολής, και όχι μόνον, συγχρόνως επηρεάζει “κρίσιμα”, παγκόσμιες γεωπολιτικές ισορροπίες.

Καταργούνται συμμαχίες, ζωτικοί χώροι, αλλάζουν στρατιωτικές και πολιτικές ισορροπίες, και πλέον δημιουργείται “ρήγμα” στην “Αυτοκρατορία”, αρχίζει η πτώση. Είναι προφανές ότι αυτό δεν θα το επιτρέψει, στον βαθμό τον οποίον μπορεί, η Δύση. 

Μήπως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον ο Ομπάμα δείχνει "απρόθυμος" να ενδώσει στις πιέσεις των “συμμάχων” του και να προχωρήσει σε έναν πόλεμο ο οποίος υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, να καταλήξει σε πυρηνικό ή ο λόγος είναι τελικά μόνο οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές της 6 Νοεμβρίου του 2012;

Αυτό θα το δούμε συντόμως!

Ο ισραηλινός στρατός έχει ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου αδήλωτη στρατιωτική άσκηση η οποία περιλαμβάνει αερομεταφερόμενα στρατεύματα 
για τα Υψώματα του Γκολάν.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Γενικό Επιτελείο, η άσκηση θα βοηθήσει να γίνει ο έλεγχος αν ο στρατός είναι σε θέση να διεξάγει μια σημαντική στρατιωτική επιχείρηση ή ακόμα και να διεξάγει έναν πόλεμο.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε οχυρώνοντας την άμυνα των συνόρων στα υψίπεδα του Γκολάν, μετά από συμφωνία με τους παρατηρητές του ΟΗΕ. 

Οι Ισραηλινοί έχουν τοποθετήσει δεκάδες state-of-the-art συσκευές παρακολούθησης και στην παραμεθόρια ζώνη. 

Το Ισραήλ κατέλαβε την Υψώματα του Γκολάν της Συρίας το 1967.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει από την επίσκεψη του στην Κίνα και πριν φτάσει στο Βερολίνο “αποφάσισε” να συνομιλήσει με τον τούρκο ομόλογο του.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως θα ενημερωθεί επίσης και για το τι συνέβη με το επιβατικό αεροπλάνο της Συρίας το οποίο προσγείωσε η Τουρκία.

Η συνάντηση Βεστρεβέλε- Νταβούτογλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Η εμπλοκή της Ρωσίας στηρίζεται στη γνώση που έχουμε για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Θεωρούμε πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ εξακολουθεί να τυγχάνει της υποστήριξης από τη συντριπτική πλειοψηφία του συριακού λαού και γνωρίζουμε πως οι αντίπαλοι του εξοπλίζονται από κράτη του εξωτερικού», είπε ένας εκ των ισχυρότερων ανδρών της Ρωσίας προϊδεάζοντας την στάση της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή.

Η Τουρκία έχει θέσει την ειδική ομάδα του ναυτικού της στην Μεσόγειο, σε υψηλή επιφυλακή και έστειλε φρεγάτες οι οποίες μεταφέρουν πυραύλους και μηχανοκίνητα σκάφη στο Aksaz, Αλεξανδρέττα, Μερσίνα, Αττάλεια και σε άλλες ναυτικές βάσεις, σύμφωνα με τις αναφορές της εφημερίδας Hurriyet. Νωρίτερα, μια υψηλότερη κατάσταση συναγερμού ανακοινώθηκε στην Πολεμική Αεροπορία.

Η κίνηση αυτή ήρθε εν μέσω μια νέας κλιμάκωσης της έντασης στις τουρκο-συριακές σχέσεις. Πριν από λίγες ημέρες, η Τουρκία έστειλε μαχητικά αεροσκάφη της, για να αναγκάσει ένα επιβατικό αεροπλάνο με προορισμό την Δαμασκό της Συρίας να προσγειωθεί στην Άγκυρα.

Επικαλέστηκε εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών της, ότι το αεροπλάνο μπορεί να μετέφερε ύποπτα φορτία. Αλλά δυστυχώς για την Άγκυρα δεν βρέθηκε φορτίο του οποίου να απαγορεύεται η μεταφορά του από τις διεθνείς συμβάσεις μέσα στο αεροπλάνο.

Βρισκόμαστε ως Έθνος ενώπιον σοβαρών εξελίξεων στην περιοχή μας και κανείς, πολύ περισσότερο οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους, δεν ήθελαν μια ισχυρή Ελλάδα, την ώρα κατά την οποίαν θα εφαρμοζόταν ένας σχεδιασμός παγκόσμιας ανακατανομής οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων.

Έχουμε "κακή" ιστορία ως χώρα για τους "σχεδιαστές" αυτών των παγκόσμιων ανακατατάξεων !!!

Το σημαντικό όμως έρχεται από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, τα οποία δηλώνουν, δια στόματος της κ. Λαγκάρντ:

«η παγκόσμια ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και οι αβεβαιότητες και οι καθοδικοί κίνδυνοι παραμένουν … πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά για να σπάσουμε τις αρνητικές αλληλεπιδράσεις και έτσι να αποκατασταθεί η παγκόσμια οικονομία και να οδηγηθεί σε πορεία ισχυρής, βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης».

Θεωρώ ότι αυτή η δήλωση εμπεριέχει τον πυρήνα της ιδεολογίας του πολέμου ο οποίος έρχεται, ο καπιταλισμός αποδέχεται αβεβαιότητα και συγχρόνως καθοδικές τάσεις στην Δυτική οικονομία, πράγμα το οποίο σημαίνει εν ολίγοις ότι "κάτι" πρέπει να γίνει για να αποκατασταθεί η παγκόσμια οικονομία, η ισορροπία, και αυτό είναι ένας "πόλεμος".

Οι αφορμές άλλωστε πολλές !!!

Η ισραηλινή κυβέρνηση προειδοποίησε το Σάββατο 13/10/2012, την Φινλανδία, ότι «δεν θα διστάσει να κάνει χρήση βίας» προκειμένου να μην καταπλεύσει στη Λωρίδα της Γάζας το ιστιοφόρο "Estelle", υπό σημαία Φινλανδίας, με ολιγομελές πλήρωμα και επιβάτες «υπέρμαχους των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων».

Εν όψει πολέμου, και σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, η χώρα θα μπορούσε να συμφωνήσει στη μείωση του επιπέδου εμπλουτισμού του ουρανίου από το 20% που είναι αυτή τη στιγμή, εφόσον η συμφωνία θα περιλάβει το απαραίτητο πυρηνικό καύσιμο για τη λειτουργία του πειραματικού αντιδραστήρα της Τεχεράνης. 

Κίνηση τακτικής εκ μέρους του Ιράν ή επιβεβαίωση της αρχαίας Ελληνικής ρήσης «ανάγκα και θεοί πείθονται» !!!

Άλλωστε ιστορικά όποτε ο καπιταλισμός αντιμετώπιζε παρόμοια ενδογενή συστημικά προβλήματα προχωρούσε σε ισοπεδωτικές ριζικές ανακατανομές του παγκόσμιου πλούτου και των μέσων παραγωγής με βίαιες μεθόδους.

Μήπως αυτό "φοβήθηκε" το Ιράν ;;; 

Απότοκος του προαναφερόμενου «δόγματος» επικράτησης του καπιταλισμού με κάθε μέσον, είναι η υπερχρέωση της χώρας, η πλήρης υποταγή της στα κελεύσματα του ΔΝΤ και της Ε.Ε, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Μου έρχονται στον νου, τα λόγια της κ. Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη:

«ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ».

Το «ταν ή επί τας» δυστυχώς οι πολιτικοί μας το ξέχασαν !!!

http://www.aegeantimes.gr



Εδώ και Τώρα.

Εν ονόματι της Πατρίδας. Της Δημοκρατίας.
Της Εθνικής Κυριαρχίας και Αξιοπρέπειας...


Εν ονόματι της Κοινωνίας. 
Εν ονόματι των Εξαθλιωμένων.
Των Ανέργων και Φτωχών.
Της Εργασίας και των Ανθρώπων.
Εν ονόματι της Ζωής. Του Μέλλοντος.
Των Νέων και Γερόντων.
Εν ονόματι της Ιστορίας.

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Να Ανατρέψουμε το Νεοφιλελευθερισμό.
Να Εξορίσουμε τους Προδότες.
Να Τιμωρήσουμε τους Τρισάθλιους.
Τον Ξενόδουλο πατριωτισμό τους.
Να Διαλύσουμε τους Υποκριτές.
Τα Διλήμματα και τους Εκβιασμούς τους.
Να Αποτρέψουμε το Ξεπούλημα.

Αυτή η Πατρίδα...η Δική μας Πατρίδα...
...Αξίζει και το Αίμα μας.
Αυτή η Δημοκρατία...η Δική μας Δημοκρατία...
...Αξίζει και τη Ζωή μας.

ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ.
Στους Δρόμους και τις Πλατείες.
Αυτό είναι το Καθήκον.


ΟΠΑΠ: Γι' αυτό τον ....ξεπουλάνε !!!!!!!!!!!!!!



Λένε ότι ξεπουλάνε
(σ.σ.: στη γλώσσα τους το ξεπούλημα βαφτίζεται άλλοτε «αποκρατικοποίηση», άλλοτε «μετοχοποίηση» και άλλοτε «ιδιωτικοποίηση»)
για να σώσουν την Ελλάδα. Για να απαλλάξουν το λαό από τα χρέη των (κατ' όνομα) κρατικών επιχειρήσεων. Για να φέρουν λεφτά στα ταμεία του κράτους.
*
Στην πραγματικότητα ξεπουλάνε για να μπουκώσουν με χρήμα, για να διασφαλίσουν κέρδη, πολλά περισσότερα κέρδη στους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες, χαρίζοντάς τους ό,τι έχει απομείνει από τα «φιλέτα» της δημόσιας περιουσίας.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του - πραγματικού - λόγου του ξεπουλήματος είναι ηυπόθεση του ΟΠΑΠ.
*
Τα κέρδη του ΟΠΑΠ την τελευταία δεκαετία ήταν:
  • το 2002 - 318 εκατ. ευρώ,
  • το 2003 - 381 εκατ. ευρώ,
  • το 2004 - 479 εκατ. ευρώ,
  • το 2005 - 458 εκατ. ευρώ,
  • το 2006 - 600 εκατ. ευρώ,
  • το 2007 - 609 εκατ. ευρώ,
  • το 2008 - 729 εκατ. ευρώ,
  • το 2009 - 594 εκατ. ευρώ,
  • το 2010 - 579 εκατ. ευρώ,
  • το 2011 - 543 εκατ. ευρώ
*
Συνολικά, δηλαδή, το διάστημα 2002 - 2011,
τα κέρδη του ΟΠΑΠ ανήλθαν στα 5,29 δισεκατομμύρια ευρώ!
Ηδη, μάλιστα, για το πρώτο εξάμηνο του 2012 η κερδοφορία του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 266,8 εκατ. ευρώ.
*
Επομένως, γιατί τον ξεπουλάνε;
Για να απαλλάξουν το λαό από τα χρέη;
Μα ο ΟΠΑΠ δεν έχει χρέη. Εχει κέρδη. Πολλά κέρδη. Αστρονομικά κέρδη!
*
Είναι προφανέστατο:
Ο λόγος που ξεπουλάνε τον ΟΠΑΠ είναι ακριβώς το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ έχει κέρδη.
Γι' αυτό τον ξεπουλάνε:
Επειδή έχει κέρδη!
Τον ξεπουλάνε επειδή δεν τους αρκεί ότι ο - ήδη - κατά 66% «μετοχοποιημένος» ΟΠΑΠ αρμέγεται - ήδη - από τους ιδιώτες.
Θέλουν να τον αρμέγουν ολόκληρο. Οι «σωτήρες», δηλαδή, θέλουν να χαρίσουν σε... κάποιους αυτά τα (αστρονομικά) κέρδη εξολοκλήρου και στο σύνολό τους
Δημοσκόπηση VPRC: 6ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ! - Πέρασε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτη η Χρυσή Αυγή
E-mail
18-10-2012 
38
Ολική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, η οποία πάντως προδιαγραφόταν από τα τελευταία ευρήματα, ειδικά αυτά των ποιοτικών στοιχείων της Public Issue πριν δύο εβδομάδες, δείχνει δημοσκόπηση της VPRC που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Ελλάδα Αύριο"Σύμφωνα με την έρευνα η οποία έγινε με αναγωγή επί των αναποφάσιστων (εκτίμηση εκλογικής επιρροής)  ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει πρώτο κόμμα με 30,5% και τρίτο η Χρυσή Αυγή με 14%, η οποία έτσι ή αλλιώς ήταν τρίτο κόμμα εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα αυξάνει τα ποσοστά της. 

Η έρευνα αποτυπώνει την στιγμή που γίνεται και εκτός από την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7% (αντέχει χωρίς να αυξάνει ποσοστό, αλλά αντέχει...), το ΚΚΕ δείχνει ελαφρά ενισχυμένο με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει έκτο κόμμα με 5,5% μαζί με την ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνουν από 5,5%.

Σύμφωνα πάντα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής τα αποτελέσματα είναι:
ΣΥΡΙΖΑ 30,5%
ΝΔ         27%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 14%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 7%

ΚΚΕ        6,5%

ΠΑΣΟΚ   5,5%

ΔΗΜΑΡ   5,5%

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1%
ΛΑΟΣ       0,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 1,5%  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr