ΦΟΥΧΤΕΛΙΣΤΕΣ


Ο ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΦΟΥΚΤΕΛΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ! Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΥΡΕΤΟΔΩΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Ο.Ζ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΙ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!


Αλλά σε όλη την Ελλάδα αν δεν ξηλωθεί εκ βάθρων όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης το οποίο εκφράζουν πολιτικά σήμερα η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ μαζί βέβαια με όλα τα οικονομικά (Μπόμπολας,Κόκαλης) δημοσιογραφικά (Πρετεντέρης, Τρέμη, Τζίμας κ,λ.π) τηλεοπτικά κατεστειμένα, (ΜEGA κ.λ.π) αλλά και οι υπόλοιποι υπηρέτης του στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση (ΤΑΤΟΥΛΗΣ Κ.Λ.Π) τότε να είστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα καταντείσει εργασιακά ένας τόπος φτηνής εργασίας, ένα Γερμανικό προτεκτοράτο χωρίς εθνική υπόσταση, ένα υποτυπώδες κράτος που θα αφανίζετε καθημερινά το Ελληνικό στοιχείο  λόγο του δημογραφικού προβλήματος ( υπογεννητικότητα) και της αθρόας μετανάστευσης, ενώ θα πλουτίζουν οι ξένες πολυεθνικές  (Γερμανικές κυρίως) και οι παραπάνω και λοιποί ντόπιοι υπηρέτες τους!
  


Ο κ.Χανς Γιόακιμ Φούχτελ είναι κολλητάρι της Μέρκελ.
Ανθρωπος εμπιστοσύνης που λέμε. Υφυπουργός στο αξίωμα.
Είναι ένας από τους Επιστάτες της Χώρας μας.Α

Ενδιαφέρεται για τις "αδελφοποιήσεις" ελληνικών
και γερμανικών περιοχών/πόλεων,
για τα "σκουπίδια", την ενέργεια και -γενικά- την
διοίκηση/διαχείριση οργανισμών τοπ.αυτοδιοίκησης.
Καταναλώνει ελληνικά κρασιά, ο δήμαρχος Καστοριάς
τον αποκάλεσε "Φούχτελο" και ο περιφερειάρχης
Κρήτης "Φουχτελάκη".
Η κ.Μέρκελ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον υπάλληλό της,
στο γερμανικό κοινοβούλιο, προσφωνώντας τον με το
"ελληνικό-γλυκό-παρατσούκλι" Φούχτελο,
αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα των βουλευτών.

Ο κ.Φούχτελ είναι ένας ΚΑΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Ευσυνείδητος υπάλληλος.
ΔΕΝ ήρθε στη Χώρα μας ορμώμενος από τα
αναξιοποίητα φιλελληνικά του αισθήματα,
ούτε να ξοδέψει τα ωραία του λεφτά,
ούτε να προσφέρει τις αφιλοκερδείς και ανιδιοτελείς
υπηρεσίες του στο "δοκιμαζόμενο εταίρο".

ΗΡΘΕ για να προωθήσει οικονομικά Συμφέροντα
της χώρας του και ομοεθνών του επιχειρηματιών, που
"ενδιαφέρονται" να Αρπάξουν οτιδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ
τους είναι απαραίτητο, φτηνό και κερδοφόρο.

Η εύφημος μνεία της αφεντικίνας του και τα "ζήτω"
που απέσπασε από τους συναδέλφους του,
είναι ελάχιστη απόδειξη πως κάνει ΣΩΣΤΑ τη δουλειά του!!
Για να κάνει, όμως, σωστά τη δουλειά του...
χρειάζεται απαραιτήτως και έλληνες...Φούχτελ!!
Οχι "αγοραστές" βέβαια, αλλά Πωλητές!!
Φουχτελιστές!!

Αυτή είναι η μικρή, αλλά "σκληρή" ΑΛΗΘΕΙΑ.
Γι αυτό και το πραγματικό του ελληνικό όνομα
δεν είναι Φούχτελ, αλλά...Χούφτελ!!

Προϊστορική στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα!






 
 
ImageΜια απίστευτη ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος (καλοκαίρι 2011). Αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη, διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατ. με εγχάρακτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο 4000 π.Χ. πολύ πριν από την ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής από τους Σουμέριους (περίπου 3500 π.Χ.). Δείγματα της Στήλης του Αρχοντικού (όπως πλέον αποκαλείται προσωρινά το εύρημα) έχουν σταλεί στο εργαστήριο Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς η σύσταση του πετρώματος, γεγονός που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της περιοχής προέλευσής του, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση, μια και το πέτρωμα υπάρχει σε τοποθεσίες της περιοχής και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Στην συνέχεια η στήλη, αφού συντηρηθεί, θα υποβληθεί σε εξέταση με ακτίνες Χ ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα γράμματα, που μετά από τόσες χιλιετίες, είναι δύσκολη η ανάγνωσή τους, λόγω φθοράς της επιφάνειας.


«Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι
 Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής αρχαιολόγοι αποφεύγουν να δηλώσουν οτιδήποτε και όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή που μας μετέδωσε και την αρχική είδηση, είναι καταφανώς αμήχανοι και «μουδιασμένοι», γεγονός απόλυτα φυσικό αν
αναλογισθεί κάποιος τις τεράστιες ανατροπές δεδομένων που θα φέρει αυτή η συγκλονιστική πράγματι ανακάλυψη. Αν μάλιστα προκύψουν και άλλες τέτοιες στήλες, όπως πιθανολογείται, τότε οι εξελίξεις στην επιστήμη της επιγραφικής θα είναι κατακλυσμικές.

Ελληνικά γράμματα
Το πλέον εντυπωσιακό γεγονός που προκύπτει από την προσεκτική εξέταση της στήλης είναι η σαφής καταγραφή γραμμάτων του αρχαϊκού ελληνικού αλφαβήτου, όπως το αρχαϊκό Ζ που είχε περίπου την μορφή του Ι, αλλά με μεγαλύτερες την επάνω και κάτω γραμμή (βλ. φωτ.). Διακρίνεται ξεκάθαρα το Α και σειρά άλλων γραμμάτων. Παρά την φθορά της στήλης, ορισμένα γράμματα διακρίνονται σαφέστατα, σε αντίθεση με παλαιότερα ευρήματα π.χ. την πολυσυζητημένη πινακίδα του Δισπηλιού, όπου μόνον με άφθονη δόση φαντασίας μπορούν να ανακαλυφθούν «γράμματα».

Η τοποθεσία της ανασκαφής
Ο προϊστορικός οικισμός του Αρχοντικού Γιαννιτσών βρίσκεται κοντά στο σύγχρονο ομώνυμο οικισμό, ανάμεσα στην αρχαία Πέλλα και την πόλη των Γιαννιτσών. Έχει τη μορφή τούμπας-τράπεζας, ύψους περίπου 20μ. και έκταση περίπου 128 στρεμμάτων. Η ανασκαφική έρευνα στην «τούμπα» του Αρχοντικού άρχισε από το 1991 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το Αρχοντικό αποτελεί μια προνομιακή οικιστική θέση καθώς δεσπόζει στην εύφορη πεδιάδα των Γιαννιτσών. Επιπλέον ο οικισμός βρισκόταν κοντά στην ακτογραμμή του Θερμαϊκού, όπως επιβεβαιώνεται και από γεωλογικές έρευνες ειδικών επιστημόνων του Α.Π.Θ. Οι έρευνες αυτές έδειξαν ότι η ακτογραμμή πρέπει να περνούσε 6 περίπου χιλιόμετρα νότια του οικισμού. Η σπουδαιότητα της θέσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ανιχνεύεται συνεχής κατοίκηση από τη Νεολιθική Εποχή (6η χιλιετία) μέχρι την υστεροβυζαντινή περίοδο (14ος αι.).
Στην παλαιότερη αυτή αεροφωτογραφία
σημειώνεται ο λάκκος στα βαθύτερα στρώματα του οποίου βρέθηκε η στήλη

Ραγδαίες ανατροπές
Κλείνοντας προς το παρόν αυτό το ενημερωτικό κείμενο και εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, ένα είναι βέβαιο: Η εικόνα που είχε η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα για την ανακάλυψη της γραφής και την εξέλιξή της θα μεταβληθεί άρδην, εφ’ όσον επιβεβαιωθούν τα ευρήματα και πολύ περισσότερο εάν προστεθούν και νέα, όπως αναμένεται.

H Μόσχα προειδοποιεί: Αιφνιδιαστική εκτόξευση ρωσικού ICBM με κεφαλή 800 Κt!

Διηπειρωτικό πύραυλο εκτόξευσε RC-12M Topol εκτόξευσε πριν λίγο η Ρωσία σήμερα προκαλώντας πανικό στο δυτικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς δεν είχε υπάρξει καμία προγενέστερη ειδοποίηση, όπω συνηθίζεται στις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού Γενικού Επιτελείου συνταγματάρχη Vadim Koval η μονάδα πυραύλων της στρατηγικής διοίκησης διηπειρωτικών πυραύλων ( RVSN) (η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρόεδρο της Ρωσίας) πραγματοποίησε επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου τύπου RC-12M Topol από το πεδίο εκτόξευσης Plesetsk στις 13:12 μμ σήμερα ώρα Μόσχας.

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του Ρώσου εκπροσώπου ο πύραυλος κατευθύνθηκε επιτυχώς και κατέστρεψε εικονικά στόχο στην περιοχή Kura της επαρχίας Kamchatka. Το βλήμα μεταφέρει μία μοναδική κεφαλή, αλλά τι κεφαλή: 800 Κt, 50 φορές ισχυρότερη από αυτή που έπληξε την Χιροσίμα!

Το γεγονός ότι η διοίκηση RVSN είναι υπό τις διαταγές του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν καταδεικνύει τον κρίσιμο χαρακτήρα της συγκεκριμένης εκτόξευσης, κρίσιμος αναφορικά με το μήνυμα που θέλει να στείλει η Μόσχα προς τη Δύση και ιδιαίτερα προς τις ΗΠΑ αυτές τις ώρες.

Μόλις εχθές ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της Μόσχας στην αντι-πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ προς τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, δήλωσε θέλοντας να τους θέσει προ των ευθυνών τους:

«Η απάντηση της Ρωσίας στην αντιπυραυλική άμυνα έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό εικονικό πολιτικό και διπλωματικό χαρακτήρα, αλλά, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα αναγκαστεί να κινηθεί προς την τεχνική απάντηση και δεν νομίζω θα σας αρέσει μια τέτοια απάντηση», δήλωσε σε συνάντηση με τους

Είναι άγνωστο εάν η σημερινή δοκιμή του βαλλιστικού Topol αφορά την «τεχνική απάντηση» που υποσχέθηκε ο Ρογκόζιν αλλά η εμπλοκή και του Ρώσου προέδρου στην υπόθεση, μέσω της διοίκησης RVSN καταδεικνύει την σοβαρότητα της υπόθεσης.

Μόλις χθες ένας βουλευτής της Δούμας ο Yevgeny Fyodorov του στενού περιβάλλοντος του Β.Πούτιν, δήλωσε ότι "Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για την έναρξη του Γ 'Παγκόσμιου Πολέμου. Το σχέδιό τους είναι να συνδέσουν όλες τις τοπικές συγκρούσεις μεταξύ τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν μιλάνε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην πραγματικότητα βασίζονται οι ίδιοι στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Με «αόρατα» μη επανδρωμένα αεροσκάφη προειδοποιεί το Ιράν το Ισραήλ




Εκατοντάδες νέα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προειδοποίησε πως θα εξαπολύσει εναντίον του Ισραήλ, εάν προκληθεί, ο διοικητής των ιρανικών δυνάμεων πολιτοφυλακής Mohammad Reza.

«Οι σιωνιστές θα πρέπει να περιμένουν εκατοντάδες νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη 25 διαφορετικών μοντέλων με νέα τεχνικά συστήματα, τα οποία δεν ξέρουν πως να τα αντιμετωπίσουν», είπε ο ταξίαρχος. Στις 18 Οκτωβρίου έγινε γνωστό, πως οι μεγαλύτερες κοινές ασκήσεις των δυνάμεων της αντιπυραυλικής άμυνας και αεράμυνας των ΗΠΑ και του Ισραήλ θα διεξαχθούν τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου. Οι ασκήσεις με την κωδική ονομασία «Σκληρή πρόκληση – 12» θα κρατήσουν περίπου τρεις εβδομάδες με την συμμετοχή των 3500 αμερικανών στρατιωτικών και 1000 ισραηλινών στρατιωτών.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλή Χαμενέι δήλωσε σήμερα, ότι αν το Ισραήλ τολμήσει να εξαπολύσει χτύπημα στο Ιράν, το εβραϊκό κράτος θα δεχτεί «κεραυνοβόλα απάντηση». Ο Χαμενέι πρόσθεσε ότι η πεποίθηση της διεθνούς κοινότητας ότι το Ιράν προωθηθεί την κατασκευή πυρηνικού όπλου, βασίζεται στο ψέμα. Επίσης είπε ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες μ΄αυτό τον τρόπο επιδιώκουν να «αποσπάσουν την προσοχή της κοινωνίας από τα οικονομικά προβλήματα».


Η κρυφή δημοσκόπηση που δείχνει την Χρυσή Αυγή Δεύτερο κόμμα..

Νέα "Παρασκηνιακή" δημοσκόπηση από την VPRC που δείχνει την Χρυσή Αυγή δεύτερο κόμμα με 27.0% και πρ'ωτο τον ΣΥΡΙΖΑ.. Την έκπληξη την κάνει η κατακόρυφη πτώση του κόμματος του Ε. Βενιζέλου με πολύ χαμηλά ποσοστά, στο 2.5%... Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 20.0%, οι ΑΝ. Έλληνες στην Τέταρτη θέση με 10%, ενώ στην Πέμπτη θέση είναι το ΚΚΕ με 6,5%.. Η ΔΗΜ.ΑΡ είναι και αυτή σε πολύ χαμηλά ποσοστά στο 1,5 %..



Πηγή: http://www.staparaskinia.gr/2012/10/blog-post_5992.html#ixzz29o3aLIvF
Ο πλανήτης σε νευρική κρίση: Επτά εστίες φωτιάς απειλούν την ανθρωπότηταΕκτύπωσηE-mail
19-10-2012 20:41:45
113
Ένα δυσοίωνο κλίμα απλώνεται πλέον πάνω από ολόκληρο τον πλανήτη, κλίμα που ομοιάζει με την πίεση που υφίσταται ένα ηφαίστειο πριν εκραγεί ή τις πιέσεις που υφίστανται τεκτονικές πλάκες πριν ένα μεγάλο σεισμό. Αυτό γιατί η ύπαρξη  τόσο πολλών εστιών έντασης που να απειλούσαν την παγκόσμια ειρήνη δεν έχει γνωρίσει ο κόσμος ποτέ στο παρελθόν.
Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες περιφερειακές συγκρούσεις που ακόμη και αν εκδηλώνονταν θα αφορούσαν λίγο έως πολύ τις περιοχές αυτές και μόνο, αντίθετα πρόκειται για περιοχές και χώρες που πολλές από αυτές έχουν ή πρόκειται να έχουν σύντομα στην κατοχή τους πυρηνικά όπλα, ή τέλος βρίσκονται σε στενή ή ευρύτερη συμμαχία και με τις δύο υπερδυνάμεις.
Η πραγματικά αυτή περίεργη ταυτόχρονη εκδήλωση όλων αυτών των εστιών έντασης δεν μπορεί να είναι ούτε τυχαία ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως παροδική. Κατά κάποιο τρόπο, προετοιμάζεται αθόρυβα ένα σκηνικό σύγκρουσης παγκοσμίων διαστάσεων, ως κάποιο ρολόι να έχει σημάνει μια ιδιότυπη αντίστροφη μέτρηση.
Συρία-Τουρκία
Ξεκινώντας από την πιο κοντινή σε εμάς εστία έντασης η έκρυθμη κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη, μόλις σήμερα είχαμε ξανά ανταλλαγές πυροβολικού μεταξύ των δύο χωρών, ουσιαστικά έχει τις βάσεις της σε ένα γεγονός που δεν προϊδέαζε κανένα βέβαια για όλα αυτά που θα επακολουθούσαν: Η αυτοπυρπόληση ενός άνεργου πτυχιούχου στο Σίντι Μπουζίντ στην Τυνησία στις 17 Δεκεμβρίου του 2010 όταν η αστυνομία κατέσχεσε ένα πάγκο με προϊόντα που πουλούσε.
Η γένεση της «αραβικής άνοιξης» όπως βαφτίστηκε τελικά, του κύματος αυτού των εξεγέρσεων που σάρωσε Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο φτάνοντας «ασθμαίνοντας» είναι η αλήθεια στη Συρία αλλά αυτή τη φορά οι επιπτώσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το εσωτερικό των χωρών όπως στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις.
Οι γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές διασυνδέσεις είναι τόσο έντονες που η «αραβική άνοιξη» στη Συρία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα «παγκόσμιο χειμώνα».
Οι βολές πυροβολικού από την πλευρά της Συρίας στις 10 Οκτωβρίου η απάντηση του Τουρκίας, η ανυποχώρητη στάση της Μόσχας στο ενδεχόμενο ενός αεροπορικού αποκλεισμού της χώρας, ο έλεγχος του συριακού Airbus με Ρώσους επιβάτες και ο εξαναγκασμός σε προσγείωση από τουρκικά F-16, η εμπλοκή του Ιράν με την αποστολή τμημάτων της επίλεκτης ταξιαρχίας Αλ Κοτς των Φρουρών της Επανάστασης στο πλευρό του Άσσαντ, η δεδηλωμένη στάση των ΗΠΑ εναντίον του Άσααντ, οι προθέσεις της Άγκυρας για επέμβαση στο έδαφος της Συρίας, η κατάρριψη του τουρκικού RF-4E, συνθέτουν ένα σκηνικό που μπορεί να εξελιχθεί σε μέγιστο πρόβλημα για την παγκόσμια ειρήνη.
Ιρακινό Κουρδιστάν
Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία ακούει στο όνομα Ιρακινό Κουρδιστάν στην ημιαυτόνομη περιοχή που ανήκει στο Ιράκ. Η ιρακινή κυβέρνηση εκδήλωσε πρόσφατα την επιθυμία της να αποστείλει στρατεύματα στο Ιρακινό Κουρδιστάν με σκοπό να βάλει φρένο στις διαρκείς επεμβάσεις της Τουρκίας, η οποία όχι μόνο πραγματοποιεί στρατιωτικές επεμβάσεις αλλά διατηρεί τουλάχιστον 10.000 με 15.000 άνδρες στο έδαφος του Κουρδιστάν και τουλάχιστον 3 με 4 στρατιωτικές βάσεις σε βάθος μέχρι και 15 χλμ. και με σκοπό να αναχαιτίσει τη δραστηριότητα του ΡΚΚ.
Το Ιράκ έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει την πρόθεση του να αναχαιτίζει τα τουρκικά μαχητικά από το να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του. Η πρόσφατη συμφωνία του Ιράκ με τη Ρωσία για προμήθεια όπλων από τη Ρωσία ύψους 4,2 δισ.$ και οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην παράδοση των αμερικανικών F-16 που έχει παραγγείλει το Ιράκ, διαμορφώνουν ένα επίσης απειλητικό σκηνικό.
Τι θα γίνει στην περίπτωση που το Ιράκ, εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των Κούρδων του Ιράκ και αποστείλει στρατεύματα στην περιοχή, στρατεύματα τα οποία έρθουν σε σύγκρουση με τα τουρκικά; Και τι θα κάνει η Ρωσία στην περίπτωση που θα υπάρξει σύγκρουση με το Ιράκ αλλά και τιο στάση θα κρατήσουν οι ΗΠΑ;
Αζερμπαϊτζάν – Αρμενία
Την επανάκτηση των εδαφών που έχασε το Αζερμπαϊτζάν κατά την διάρκεια του πολέμου με το Ναγκόρνο Καραμπάχ και την Αρμενία την περίοδο 1992-1994 έχει υποσχεθεί δημοσίως ο πρόεδρος της χώρας Ilham Aliyev. Μετά από δύο χρόνια και πλέον μαχών το Αζερμπαϊτζάν έχασε το 14% των εδαφών του ενώ το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακήρυξε την ανεξαρτησία του και ελέγχει από τότε όχι μόνο εδάφη της πρώην αυτόνομης επαρχίας του Αζερμπαϊτζάν αλλά και εδάφη της δημοκρατίας αυτής.
Με την βοήθεια της Αρμενίας οι κάτοικοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ αντιμετωπίζουν την ολοένα και περισσότερο ενισχυόμενη στρατιωτική μηχανή του Αζερμπαϊτζάν ο Στρατός του οποίου παραλαμβάνει στρατιωτικό υλικό ρωσικής, ουκρανικής, ισραηλινής και τουρκικής κατασκευής, ενώ δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η σημαντική παρουσία των ισραηλινών στρατιωτικών συμβούλων στην χώρα.
Οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας θα συμπαρασύρει μαζί της και την Ρωσία η οποία διατηρεί στην περιοχή μεταξύ του Ναχιτσεβάν και του Ναγκόρνο Καραμπάχ σημαντικές αντιαεροπορικές και αντιβαλλιστικές δυνάμεις στρατηγικής σημασίας για την Ρωσία η οποία ανησυχεί για την φιλοδυτική στροφή του Αζερμπαϊτζάν λόγω της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου που διαθέτει αλλά και λόγο της γνωστής αντιπαλότητας με το Ιράν στα εδάφη του οποίου ζουν 18 εκατομμύρια Αζέροι            
 Ιράν-Ισραήλ-ΗΠΑ
Πρόκειται ίσως για μια από τις σοβαρότερες εστίες έντασης που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια. Το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και της πρόθεσης του Ισραήλ να βομβαρδίσει τις πυρηνικές του εγκαταστήσεις είναι γνωστό.
Μάλιστα από πό τις 17 Οκτωβρίου αμερικανικά στρατεύματα και ο εξοπλισμός έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Ισραήλ, για να συμμετάσχουν στην  μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία  «Austere Challenge 2012» που έχει διεξαχθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ.
Οι επικείμενες αμερικανικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου θα κρίνουν πολλά για την εκδήλωση ή όχι της επίθεσης στη χώρα αυτή. Η στάση Ρωσίας και Κίνας είναι ξεκαθαρισμένη ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται πλήρως αντίθετες σε μια στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν. Από την πλευρά του το Ιράν απειλεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση η απάντησή του θα είναι συντριπτική. Αποκλεισμός των στενών του Χορμούζ, εκδήλωση επιθέσεων σε Ισραήλ, αλλά και σε αμερικανικές βάσεις στο έδαφος των κρατών του Κόλπου, όπου και αην υπάρχουν.
Κίνα-Ιαπωνία
Μια από τις νεότερες εστίες έντασης που αν και έχει παλαιές ρίζες βρέθηκε πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων τον τελευταίο με τις εκατέρωθεν κινήσεις σκαφών της ακτοφυλακλής των χωρών για τα διαφιλονικούμενα νησιά Senkaku / Diaoyu και τον πόλεμο ανακοινώσεων που ακολούθησε. Το τελευταίο σκηνικό της έντασης προκλήθηκε στις 16 Αυγούστου όταν 150 Ιάπωνες ακτιβιστές της οργάνωσης Ganbare Nippon έπλευσαν στο σύμπλεγμα των νήσων και κάπου 10 εξ αυτών κατόρθωσαν να φτάσουν σε μια τις νησίδες και να υψώσουν την ιαπωνική σημεία.
Η αντίδραση της Κίνας ήταν άμεση με το κινεζικό υπουργείο εξωτερικών λέγοντας ότι η πράξη αυτή των Ιαπώνων ήταν παράνομη και άκυρη. Ταυτόχρονα στην Κίνα ξεκίνησε ένα τεράστιο κύμα διαμαρτυριών με πρωτοφανείς για τη χώρα διαδηλώσεις όπου πυρπολήθηκαν ιαπωνικές επιχειρήσεις, κάηκαν σημαίες ενώ αποκλείστηκε η πρεσβεία της Ιαπωνίας. Η πλέον πρόσφατη εξέλιξη είναι αυτή της άσκησης του κινεζικού Ναυτικού με 11 πολεμικά σκάφη ανοικτά των νήσων Diaoyu άσκηση η οποία παρακολουθείται από το ιαπωνικό Ναυτικό.
Και εδώ οι επιπτώσεις για την παγκόσμια ειρήνη θα καταστροφικές σε περίπτωση που τα δεκάδες ναυτικά επεισόδια ανάμεσα στις δύο χώρες εξελιχθούν σε κάτι χειρότερο. Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι δεσμεύονται από την συμμαχία του με την Ιαπωνία για το συγκεκριμένο θέμα κάτι βέβαια που τις φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση με μια πυρηνική Κίνα σε περίπτωση εχθροπραξιών.
Βόρεια Κορέα – Νότιος Κορέα
Ο βορειοκορεατικός Στρατός απείλησε ότι θα χτυπήσει στο έδαφος της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα σε περίπτωση που μια ομάδα βορειοκορεατών φυγάδων πραγματοποιήσει το εγχείρημα να διασκορπίσει  με μικρά αερόστατα φυλάδια με αντικομουνιστικό περιεχόμενο πάνω από το έδαφος του Βορά.
«Τη στιγμή που θα έστω και η παραμικρή κίνηση διαγνωσθεί ένα ανηλεές στρατιωτικό κτύπημα θα εκδηλωθεί από το δυτικό μέτωπο θα εκδηλωθεί χωρίς προειδοποίηση». Η διένεξη είναι γνωστή αλλά μια εκδήλωση εχθροπραξιών με μια πυρηνική πλέον Β. Κορέα δε θα θυμίζει σε τίποτα τον πόλεμο του 1950-1953.
 Αφγανιστάν
Αν και ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είναι μια υπόθεση που εξελίσσεται από το 2001 εντούτοις ένα κρίσιμο σημείο έχει προστεθεί στην ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση στη χώρα. Οι Αμερικανοί διαπιστώνουν ότι έπειτα 11 χρόνια μαχών απλά δεν κερδίζουν!
Η πρόσφατη επιχείρηση στο στρατόπεδο Bastion από δυνάμεις των Ταλιμπ[αν με αποτέλεσμα 6 αεροσκάφη των αμερικανών Πεζοναυτών να καταστραφούν, έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Η πλέον πρόσφατη αφορά το ενδεχόμενο της παράτασης της αμερικανικής παρουσίας στη χώρα πέρα από το 2014 έτος κατά το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την αποχώρηση των στρατευμάτων της εκεί. Εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση και παρατείνουν την παραμονή των στρατευμάτων τους στο Αφγανιστάν οι επιπτώσεις από μια τέτοια κίνηση θα είναι απρόβλεπτες, στις σχέσεις της με το Αφγανιστάν κυρίως.
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ηγέτης

«Ζήτω! σωθήκαμε». Όχι εμείς φυσικά. Οι δανειστές, που θα τα κονομήσουν πάλι. Θα μας «κάνουν τη χάρη» να μας γδάρουν με τα τοκογλυφικά επιτόκια. Κι αν δεν μπορέσουμε να πληρώσουμε, τόσο το καλύτερο. Θα πάρουν τα «φιλέτα» τσάμπα. Αυτά, τα έχουν καταφέρει οι «μεγάλοι ηγέτες» μας, τους οποίους ταΐζουμε, δίνουμε προνόμια και  στους οποίους υπακούμε.
Έχουμε πράγματι ανάγκη από έναν, που θα μας κάθεται στο σβέρκο; Που θα μας «σώζει» κλέβοντας μας; Ακόμα κι αν δεν έκλεβε, έχουμε ανάγκη τον έναν, το μοναδικό, να μας νουθετεί, να μας διατάζει;
Κοιτάω την ιστορία της μεταπολίτευσης. Βρίθει από πλήθος άσχετων, μικρομέγαλων τίποτα, που εμφανίζονται ως «χαρισματικοί» και που ευθύνονται για το σημερινό χάλι. Σωτήρες διαφόρων ειδών, που θα έλυναν όλα μας τα προβλήματα, δημιουργώντας τελικά νέα, μεγαλύτερα δεινά, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα.
Κάθε φορά που εμφανίζεται μια μετριότητα (στην καλύτερη περίπτωση), κάποιοι εκτελώντας εργολαβία γλειψίματος, μας τον παρουσιάζουν ως μεγάλο, τέλειο, σπουδαίο, τη λύση δια πάσα νόσο...
Κι εμείς; Σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι και προσκυνάμε το νέο αφέντη, που αποδεικνύεται όχι μόνο ανάξιος αλλά κι επικίνδυνος. Ως πότε; Μέχρι πότε θα συμπεριφερόμαστε ως νήπια, που ψάχνουν τη μαμά τους και που πέφτουν πάνω στην κακιά μητριά;
Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα, ότι ο καλύτερος για να διαχειριστεί τα συμφέροντα του λαού είναι ο ίδιος ο λαός, χωρίς τη μεσολάβηση κηφήνων; Πως οι πολλοί δεν έχουν ανάγκη τον ένα, αλλά ότι ο ένας που τους εκπροσωπεί, πρέπει να υπακούει σ' αυτούς, να κάνει αυτό που αποφάσισε το σύνολο κι όχι να επιβάλει τη γνώμη του;
Γιατί βγάζουμε τους «ηγέτες»; Για να μας κλέβουν; Για να καταπιέζουν; Όχι. Ο αρχικός λόγος ήταν, για να εφαρμόζουν οι αντιπρόσωποι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, όσον αφορά τις λεπτομέρειες.  Αυτό γίνεται σήμερα; Σαφώς όχι.
Εκείνος που θα έπρεπε να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές θα έπρεπε να είμαστε εμείς, ο λαός.Ποιος ξέρει καλύτερα πχ το εργοστάσιο απ τους εργάτες, που δουλεύουν σ’ αυτό;  Ποιος μπορεί να πει καλύτερα, τι χρειάζεται μια υπηρεσία από τους υπαλλήλους;  Κι όμως υπάρχουν οι άσχετοι πρόεδροι, διευθυντές κλπ, που μας τους φυτεύουν από ψηλά και κάνουν τον έξυπνο. Κι οι πλέον αρμόδιοι, οι πολλοί, οι εργαζόμενοι, τους ακούνε! Αντί να τους δώσουν μια κλωτσιά...
Είμαστε σε αυτή την κατάσταση, γιατί το ίδιο το πολίτευμα δεν είναι δημοκρατικό και μας οδήγησε εδώ. Γιατί το οικονομικό σύστημα λειτουργεί με βάση το κέρδος των λίγων, πράγμα άδικο. Μόνο η εκ βάθρων αλλαγή μπορεί να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις.
Όχι φίλε μου, δεν θέλουμε άλλους ηγέτες, άλλους σωτήρες. Εμπιστοσύνη στον εαυτό μας χρειαζόμαστε. Να φύγουμε από την πλάνη που μας δημιουργούν, ότι τάχα εμείς δεν μπορούμε και πρέπει να περιμένουμε το Μεσσία.
Μεσσίας είναι ο ίδιος ο λαός, όταν παίρνει την τύχη στα χέρια του...    

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΜΑΡΑ! ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis 
samaras-antonis
Ο Σαμαράς είναι από τους μεγάλους δοσιλόγους της χώρας. Ο άνθρωπος ο οποίος θα επιβάλει τα κτηνωδέστερα σε βάρος του λαού μέτρα.
Σήμερα δε, δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά και ακόμα περισσότερα, έπρεπε να τα είχαμε πάρει νωρίτερα και από μόνοι μας! 
Ο Πρωθυουργός-οινομολόγος που όπως δήλωσε αγωνίζεται για την ανάπτυξη της χώρας, είναι αυτός που υπέγραψε την θανατική καταδίκη των ασφαλιστικών ταμείων με το κούρεμα του PSI. Με μια υπογραφή του διέλυσε τα αποθεματικά των ταμείων και εξαφάνισε το εσωτερικό χρήμα! Πρακτικά, απογύμνωσε την χώρα και σήμερα ετοιμάζεται να της δώσει την χαριστική βολή σε αυτή και στον πολύπαθο λαό! Τον ρωτούσαν "πώς θα πείσεις τον λαό και τους βουλευτές σου για την αναγκαιότητα των μέτρων 13,5 δις ευρώ"  και αυτός έλεγε παπαριές!!! Διαπράττει διαχρονικό πολιτικό έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού. Και αυτός ο άνθρωπος έχει το θράσος να μιλάει για πατριωτικό καθήκον για την σωτηρία της χώρας!
Είναι ένας δοσίλογος πολιτικός, από τους χειρότερους που ανέδειξε η σύγχρονη ιστορία και πρέπει να οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου και στις φυλακές! 

Δύο οικονομολόγοι που εξακολουθούν να επιζητούν την επιστροφή στη δραχμή ή σε εθνικό νόμισμα. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για τα συμφέροντα που εξυπηρετούν ή όχι.

Όλα είναι προς συζήτηση. Ειδικά εδώ που φτάσαμε.

"Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΘΕΛΗΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΤΩΡΑ... ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ... ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΑΝ...) - Δ Ι Α Δ Ω Σ Τ Ε - ΤΟ - Β Ι Ν Τ Ε Ο !!!

Στο βίντεο ομιλεί ο Οικονομολόγος κ. Γιώργος Αδαλής

Η συνέντευξη δώθηκε στις 13 Μαίου του 2010

Greece has been chosen as a target for a social experiment. The corrupt politicians who obey the global bankers and speculators have accepted fictional debts and use this fallacy to impose severe taxes and suspend the civil rights of the people in order to impoverish them and make them fully manipulated. They try to bring down every aspect of welfare and steal the country's rich natural resources. If they succeed they will do the same in every other country, bringing the world under the control of their New World Order. We must unite to overthrow the puppets and restore real democracy!

Η Ελλάδα έχει πλέον τεθεί υπό ξένο έλεγχο. Οι ανίκανοι και προδότες πολιτικοί έχουν παραβεί κάθε συνταγματική επιταγή και υπακούοντας στις εντολές των ξένων αφεντικών τους έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια εξαθλίωσης του λαού με σκοπό να ξεπουλήσουν στους ξένους τα πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Αφού τις κρατούσαν κρυφές για τόσα χρόνια, τώρα έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία παράδοσης των στα αφεντικά τους, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα ελεγχόμενο προτεκτοράτο. Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τη χώρα από αυτά τα αρπακτικά!"



"Δημήτρης Καζάκης (Οικονομολόγος - Αναλυτής): Καλύτερα να επιστρέψουμε σε Εθνικό Νόμισμα.


Δεν αφέθηκε να ολοκληρώσει καμία απάντηση.

Τον άφηνε ο ένας, τον έπιανε ο άλλος.

Όλοι οι δημοσιογράφοι, με το πτυχίο τους αγκαζάρουν και μάστερ Οικονομικών.

(απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου, Alter channel, 11 Οκτ. 2011)."



Τα σχόλια έχουν γίνει από αυτούς που ανέβασαν τα βίντεο στο youtube

Αλέξης Τσίπρας στην απεργία: «Η άμμος στην κλεψύδρα τους αδειάζει»



Παρών στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως ήταν σήμερα Πέμπτη και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από την απεργιακή συγκέντρωση:


«Το χειρότερο απ' όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο είναι ότι τη στιγμή που η κοινωνία έχει γονατίσει, η τρικομματική κοινοπραξία, η τρόικα εσωτερικού μας δουλεύει ψιλό γαζί. Παίζουν θέατρο διαφωνίας πάνω σε μέτρα που ήδη έχουν ψηφίσει από τον περασμένο Φλεβάρη. Κάνουν θέατρο διαπραγμάτευσης για να δικαιολογήσουν ότι έχουν συμφωνήσει σε όλα με την τρόικα, κυρίως στο πακέτο των 13,5 δις που θα τσακίσει την οικονομία και την κοινωνία. 
Οι ίδιοι άνθρωποι, που κρατάνε στα συρτάρια τους τις λίστες των φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών, έχουν το θράσος να φέρουν εκ νέου μέτρα που θα γονατίσουν το λαό και την κοινωνία. Η άμμος στην κλεψύδρα τους όμως έχει αρχίσει να αδειάζει. Ο ελληνικός λαός δεν θα συγχωρέσει ούτε την κοροϊδία, ούτε το ψέμα, ούτε την απάτη που γίνεται τούτες τις μέρες εις βάρος του. Θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του και θα δημιουργήσει ελπίδα.»
You might also like:

Αλέξης Τσίπρας: "Τρικομματική κοινοπραξία Μερκελιστών η κυβέρνηση" (video)

"Μαζέψτε τα 950 εκ. που χρωστάνε τράπεζες & κανάλια, για τον ΕΟΠΠΥ"
Απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης: «Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω της μνημονιακής πολιτικής και οι δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο υγείας των πολιτών και στην κοινωνική συνοχή στη χώρα»

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ στη συνέχεια, ολόκληρη την ομιλία: >>>
 




«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, ζήτησα να πάρω το λόγο στη σημερινή επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, διότι θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση που σήμερα διεξάγουμε -όχι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον απ’ όλες τις πτέρυγες των κομμάτων της Βουλής- είναι μια από τις σοβαρότερες συζητήσεις.

Και νομίζω ότι θα έπρεπε να δούμε ότι πέρα από τα ζητήματα τα πολύ σοβαρά κατά τα άλλα που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα, για τις επιλογές, το να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας και κυρίως για τα ζητήματα της επιβίωσης του ελληνικού λαού είναι ίσως το σημαντικότερο που θα έπρεπε να κάνουμε. 

Διότι η κατάσταση που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας είναι μια κατάσταση στα όρια του κινδύνου της ζωής. 

Η χώρα μας μετά από πέντε χρόνια συνεχόμενης ύφεσης και λιτότητας βρίσκεται μπροστά σε μια κατάσταση και σε μια γενικευμένη κοινωνική καταστροφή που αντίστοιχή της θα μπορούσε να συγκριθεί μονάχα με χώρες που έχουν περάσει από έναν καταστροφικό πόλεμο. Και όμως εμείς βρισκόμαστε σε περίοδο ειρήνης πέντε χρόνια τώρα. 

Όλη η αντιπαράθεση πριν από τις εκλογές της 17ης Ιούνη έγινε γύρω από ένα περίεργο διακύβευμα, αυτό της σωτηρίας της οικονομίας. Πολλές φορές όμως ξεχνάνε ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι. Και επειδή ένα από τα βασικά επιχειρήματα, κύριε Υπουργέ, των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ήταν ότι εάν δεν συνεχιστεί αυτή η επιμονή στο μνημόνιο, τότε θα έρθουν μεγάλες καταστροφές για τη χώρα, αν θέλετε αυτό ήταν και το κυρίαρχο εκβιαστικό –λέμε εμείς- επιχείρημα που έκρινε, έγειρε την πλάστιγγα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με μια μικρή διαφορά υπέρ του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και έδωσε τη δυνατότητα να συγκροτηθεί η σημερινή τρικομματική  κυβέρνηση. 

Θέλω να υπενθυμίσω όμως, να δούμε τα μεγέθη της πραγματικότητας, ότι η καταστροφή και ο κίνδυνος δεν θα έρθει, είναι ήδη εδώ. Πέρα από κάθε διάθεση κινδυνολογίας ή λαϊκισμού. Δεν είναι λαϊκισμός η πραγματικότητα θα μιλήσω με νούμερα. Είναι ήδη εδώ η καταστροφή, μας κτυπά την πόρτα, απειλεί τους διπλανούς μας ανθρώπους αλλά και εμάς τους ίδιους, τον καθένα και την καθεμιά από εμάς. 

Βρέθηκα πριν από λίγες μέρες στην Ήπειρο και συνάντησα ανθρώπους οι οποίοι με πόνο ψυχής-καρκινοπαθείς- δεν είχαν τη δυνατότητα να πάνε και να πάρουν εγκαίρως τα φάρμακά τους προκειμένου να ολοκληρώσουν τον κύκλο της θεραπείας τους. Και αντιλαμβάνεστε ότι μια καθυστέρηση 10 ή 15 ημερών, μπορεί για κάποιον ο οποίος χρωστάει κάποια χρήματα ή για τον μισθό που μπορεί να πάρει, αν τον πάρει, κάποια στιγμή αργότερα να είναι κάτι το οποίο να είναι αποδεκτό. Για έναν κύκλο θεραπείας  όμως ο οποίος αν διακοπεί στη μέση ή καθυστερήσει καταστρέφεται συνολικά είναι εγκληματικό κύριε Υπουργέ. Και αυτό είναι εικόνα πραγματικότητας σήμερα. 


Χωρίς μεγάλες κορόνες και υψηλούς τόνους, όπου πήγε το ΔΝΤ –είναι πραγματικότητα αυτό- όπου πήγε διέλυσε την κοινωνία και οι δείκτες και οι στατιστικές μετράγανε την πτώση του προσδόκιμου ζωής. Σήμερα βιώνουμε και νιώθουμε τι θα πει αυτό στην πράξη σε μια χώρα η οποία ήταν από τις ανεπτυγμένες χώρες, πολιτισμένη χώρα, χώρα μέλος της Ε.Ε. 

Αναφέρομαι όχι μόνο στις ελλείψεις φαρμάκων για εξαιρετικά σοβαρές παθήσεις, που είναι ο υπ. αριθμόν ένας κίνδυνος σήμερα που όλοι πρέπει να δούμε και πέρα από μια διάθεση αντιπαράθεσης με ανθρωπιστική, με ουμανιστική  ματιά απέναντι στον συνάνθρωπο. Αναφέρομαι όμως και στην αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα την ίδια στιγμή που περιορίζετε ακόμα περαιτέρω τις συντάξεις. 

Και θέλω να σας ρωτήσω κ. Υπουργέ, τι πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει ένας συνταξιούχος σήμερα με 400 ευρώ σύνταξη, αν έχει ανάγκη –δεν μιλάω για ειδικές παθήσεις- αν έχει ανάγκη από ακριβά φάρμακα; Τι θα κάνει ένας άνεργος αν προσβληθεί από μια σοβαρή ασθένεια; Ξέρετε πόσοι άνθρωποι υποθεραπεύονται σήμερα ακριβώς επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας πλήρους θεραπείας. Οι μελέτες υπολογίζουν ότι την περίοδο της κρίσης το 70% των ασθενών δηλώνει ότι το μηνιαίο τους εισόδημα είναι ανεπαρκές για την αγορά όλων των απαραίτητων φαρμάκων, ενώ το 55,4% δεν παίρνει τα φάρμακά του ή δεν εφαρμόζει κανονικά την θεραπευτική αγωγή λόγω οικονομικής αδυναμίας. 
Αυτοί οι αριθμοί είναι τραγικοί. Προφανώς αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι σκέφτονται με τεχνοκρατικούς όρους, κυνικούς όρους, επιτρέψτε μου να πω, όπως αυτοί οι απίθανοι τύποι του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, που είχαν προτείνει, άκουσον-άκουσον-, πλαφόν στις ασφαλιστικές δαπάνες για την υγεία τα 1500 €. Κι όποιος δεν έχει στον Καιάδα. Όποιος δεν έχει να προλάβουν οι συγγενείς του να πληρώσουν και το παράβολο των 50-60 € στους συμβολαιογράφους για να βρει μια ασφαλή κατοικία στον άλλο κόσμο.
Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα. Είναι εγκληματικό αυτό που γίνεται τούτη την ώρα στη χώρα και δεν συζητάμε γι αυτό.

Να αναφερθώ επίσης στο τεράστιο αυτό ζήτημα που, κατά την άποψή μας, εγκυμονεί κινδύνους υγειονομικής κρίσης, του εμβολιασμού Χιλιάδες συμπολίτες μας σήμερα δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές. Ψάξατε  να τους βρείτε όχι μονάχα στα στρώματα εκείνα της επισφαλούς εργασίας ή των εργαζομένων που μια δουλεύουν, μια δεν δουλεύουν. Ψάξατε να τα βρείτε στα μεσαία στρώματα.  Χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίας δεν έχουν τη δυνατότητα  να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές, γιατί, αν πληρώσουν, θα αναγκαστούν να κλείσουν το μαγαζί τους. 

Ήμουν χθες στη συγκέντρωση των μικροεπαγγελματιών, της ΓΣΕΒΕΕ, και μου τα έλεγαν οι άνθρωποι στην πλ. Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, ότι για να επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές ή κλέβουν την εφορία. Αλλιώς κλείνουν. Να πούμε αλήθειες εδώ μέσα. Κάποια στιγμή να πούμε αλήθειες. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν δεν πηγαίνουν τα μικρά τους παιδιά να εμβολιαστούν, γιατί δεν έχουν ασφαλιστικές εισφορές και δεν έχουν να πληρώσουν τα εμβόλια. Έχετε υπολογίσει  ποιο είναι το  μέγεθος του πληθυσμού σήμερα που στερείται εμβολιασμού; Αυτό είναι μια βραδυφλεγής βόμβα για τη δημόσια υγεία. Επιστρέφει δηλαδή η δημόσια υγεία στα επίπεδα του μεσοπολέμου. Αρρώστιες που θεωρούσαμε ότι έχουν εξαλειφθεί οριστικά, σιγά-σιγά θα επανεμφανίζονται. Αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες αυτών των πολιτικών. 

Κατά τα άλλα, σώζουμε την οικονομία, σώζουμε την πατρίδα, σώζουμε τη χώρα, σώζουμε την Ελλάδα, αλλά γυρνάμε τον πληθυσμό αυτής της χώρας στην περίοδο του μεσοπολέμου. Βέβαια ευτυχώς η δικιά μας η γενιά δεν έζησε τέτοιες εποχές για να μπορώ να συγκρίνω. Ας πάρει το λόγο ο Μανώλης Γλέζος που τα έζησε να συγκρίνουμε και να δούμε ποιες είναι οι συνθήκες. 

Ο ΕΟΠΥΥ, κ. υπουργέ και κ.κ. συνάδελφοι, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις σημερινές συνθήκες. Έχει μια άθλια εικόνα και είναι ελάχιστος ο χρόνος από τότε που δημιουργήθηκε αυτός ο οργανισμός. Υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να εξοικονομηθούν πόροι από τα Ταμεία. Βλέπουμε πώς εξοικονομούνται οι πόροι. Ο Οργανισμός έχει τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές με αποτέλεσμα κάθε τόσο οι φαρμακοποιοί να σταματούν την πίστωση στα φάρμακα προκειμένου να πάρουν τα φάρμακά τους. Οι γιατροί επίσης. Μια μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας δείχνει ότι το 59% των ασφαλισμένων του Οργανισμού έχει περιορίσει τη χρήση υπηρεσιών και το 42,5 πληρώνει το γιατρό από την τσέπη του. 

Μ΄ όλα αυτά δημιουργείτε στη χώρα μας μια εικόνα ανθρωπιστικής κρίσης. Κι αυτό το επιβεβαιώνουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν μέχρι πρότινος στις χώρες της Αφρικής, που έρχονται και ενεργοποιούνται πλέον στο εσωτερικό της χώρας αξιοποιώντας την υποδομή που είχαν φτιάξει για χώρες του Τρίτου κόσμου. Τα επιβεβαιώνουν επίσης όλα τα κοινωνικά ιατρεία που στήνονται από ομάδες πρωτοβουλιών αλληλεγγύης όπου υπάρχουν ανάγκες και το επιβεβαιώνει κυρίως η προσέλευση ανθρώπων που δεν μπορούν να καλύψουν αλλιώς τις ανάγκες τους. Κι αυτή η προσέλευση ξεπερνά κάθε προηγούμενο. 

Και μέσα σ΄ όλα αυτά έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία επιμένει να διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι μ΄ αυτή την πολιτική σώζει τη χώρα και την οικονομία. Επιμένει να διακηρύσσει ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας αν δεν ακολουθηθεί αυτή η πολιτική. Κι εμείς αναρωτιόμαστε. Ποια είναι η καταστροφή την οποία περιμένετε ναρθεί εάν  συνεχίζετε αυτό τον αργό θάνατο της ελληνικής κοινωνίας; 

Πήγε χθες ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφή και αντί να πει αυτά, αντί δηλαδή να εξηγήσει σε όλους τους τόνους στους ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα είναι ήδη μια χώρα που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση κι ότι δεν μπορείτε από την Ελλάδα να ζητάτε και νέες θυσίες, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις γιατί θα πεθαίνει ο κόσμος στο δρόμο. Βγήκε προχθές στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τι είπε; Ότι πρέπει να πάρουμε, λέει, το βραβείο Γκίνες. Να πάρουμε το βραβείο Γκίνες γιατί αυτό το οποίο κάναμε ήταν ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Επίτευγμα που ο κόσμος, οι καρκινοπαθείς δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους, επίτευγμα που έχουμε φτάσει στο ενάμισι εκατομμύριο ανέργους επίτευγμα που ο κόσμος έχει φτάσει σε μια πρωτοφανή φτώχεια και ανέχεια και πρέπει να πάρουμε βραβείο Γκίνες. 

Δυστυχώς, κ.κ. συνάδελφοι, σ΄ αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή, ίσως αντίστοιχη μεγάλων ιστορικών στιγμών για τη χώρα, εκπροσωπείται διεθνώς η χώρα μας από μια τρικομματική κοινοπραξία Μερκελιστών, όχι ευρωπαϊστών. Γιατί χθες στη Σύνοδο Κορυφής αυτό το οποίο ανεδείχθη  είναι ότι η μόνη συγκροτημένη πολιτική που υπάρχει για το μέλλον της Ευρώπης είναι αυτή της κας Μέρκελ. Και υπάρχουν σημαντικές αντιθέσεις βεβαίως, ξεσηκώνονται οι λαοί στις χώρες του Νότου, πιέζουν κυβερνήσεις, υπάρχει μια κίνηση, απ’ ότι φαίνεται, κάποιας συγκρότησης συμμαχίας γύρω από τις χώρες του άξονα του Νότου την οποία έσπασε ο κ. Σαμαράς γιατί δεν ενδιαφέρθηκε για το τι έκανε ο Ολάντ στη Μάλτα, συναντούσε τον Ραχόι και τον Μόντι, ενδιαφέρθηκε να καλωσορίσει την κα Μέρκελ στην Ελλάδα. Και ενδιαφέρθηκε να επιβεβαιώσει ότι ο μόνος υπαρκτός άξονας της Ελλάδας είναι άξονας της υποτέλειας με τη Γερμανία που ακολουθεί μια πολιτική –εμείς δεν έχουμε τίποτα με τους Γερμανούς και τη Γερμανία- αλλά ακολουθεί μια πολιτική Γερμανικής Ευρώπης, όχι Ευρωπαϊκής Γερμανίας. 

Και καταλήγω. Γι’ αυτά τα περιβόητα 31,5 δις, αυτόν το μεγάλο εθνικό στόχο. Προσέξτε, από τις 28 Ιούνη έπρεπε να τα πάρουμε, γιατί θα χρεοκοπούσαμε. Θυμάστε τι λέγανε πριν τις εκλογές; Μη τυχόν και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θα μας τα δώσουνε και θα χρεοκοπήσουμε τον Ιούλιο, θα χρεοκοπήσουμε τον Αύγουστο που είναι και παχιές οι μύγες, θα χρεοκοπήσουμε τον Σεπτέμβριο, θα χρεοκοπήσουμε τον Οκτώβριο. 

Απ΄ αυτά τα 31,5 δις τι θα πάει στην πραγματική οικονομία; Τα 25 θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα σε τοκοχρεολύσια. Ίσως περισσέψει και κάτι για τα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες, αλλά στην πραγματική οικονομία δεν θα πάει τίποτα. Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στον ΕΟΠΥΥ που καταρρέει. 

Αντί λοιπόν να θεωρείται ότι είναι και κανένα μεγάλο ανδραγάθημα, κανένα μεγάλο επίτευγμα το να διεκδικούμε να πάρουμε αυτά τα οποία έχουν υπογράψει ότι θα μας δώσουν και μας εκβιάζουν κρατώντας τα, αλλά ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι σε τελική ανάλυση οι ίδιοι θέλουν να μας τα δώσουν γιατί αλλιώς κινδυνεύουν με κατάρρευση και οι δικές τους τράπεζες. Αντί λοιπόν να θεωρούμε ότι είναι κανένα μεγάλο επίτευγμα αυτό, ας δούμε πώς επί της ουσίας θα σώσουμε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που βρίσκεται σήμερα στην ανέχεια και πεθαίνει. Δεν είναι λαϊκισμός αυτό. Είναι πραγματικότητα. 

Κι εγώ σας κάνω μια πρόταση, κ.κ. συνάδελφοι της τρικομματικής πλειοψηφίας, που σε λίγες μέρες μάλιστα θα μας φέρετε στη Βουλή και νέα μέτρα 13,5 δις € περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια στιγμή που δεν έχετε κάνει τίποτα για να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες σ΄ αυτόν τον τόπο, την ίδια στιγμή που ένας εκ των τριών εταίρων, ο κ. Βενιζέλος κρατούσε στα συρτάρια του τη λίστα Λαγκάρντ επί δύο χρόνια, αυτός με τον κ. Παπακωνσταντίνου, όπου υπάρχουν μεγαλοκαταθέτες σε μία μόνο τράπεζα της Ελβετίας οι οποίοι δεν κλήθηκαν να πληρώσουν το τίμημα. Και θα έχετε το θράσος να φέρετε και νέα μέτρα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, όταν δεν θα έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ κανένας απ΄ αυτούς τους μεγαλοσχήμονες. 

Σας ερωτώ λοιπόν το εξής. Αντί να σχεδιάζετε πώς θα διαχωριστείτε την καταστροφή, γιατί δεν έρχεστε εδώ να βρούμε λύσεις να στηρίξουμε τον ΕΟΠΥΥ Ποιες λύσεις, θα μου πείτε. Υπάρχουν λύσεις πέρα από το μνημόνιο; 
Εγώ σας λέω πολύ συγκεκριμένα, πόσα χρωστάνε οι τραπεζίτες απ΄ αυτή την περίφημη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης προς το δημόσιο από την συμμετοχή που δεν κατέβαλαν ποτέ; Χρωστάνε 550 εκατομμύρια. 

Βεβαίως, ξέρουμε ότι δεν μπορείτε να τους κακομεταχειρίζεστε αυτούς γιατί σας καλομεταχειρίζονται.. Αλλά ας πούμε τη γλώσσα της αλήθειας. Πόσα χρωστάνε οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών από τις άδειες που ποτέ δεν πλήρωσαν και έχουν πειρατικά μέσα για να στηρίζουν αυτή τη εγκληματική πολιτική που ασκείτε;  400 εκατομμύρια λέει το μνημόνιο. Δεν το λέμε εμείς. Μαζέψτε λοιπόν αυτό το κοντά ένα δις να στηρίξουμε τον καταρρέοντα ΕΟΠΥΥ, να στηρίξουμε τους ανθρώπους εκείνους που δεν έχουν να πάρουν το φάρμακό τους, τους καρκινοπαθείς που πεθαίνουν γιατί δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους. Να στηρίξουμε τη δημόσια υγεία που καταρρέει. Αυτός πρέπει να είναι στόχος εθνικός, στόχος κοινωνικός, στόχος ανθρωπιστικός. Όμως δυστυχώς στις μέρες μας έχουν χαθεί αυτές οι έννοιες. 

Και κλείνω λέγοντάς σας το εξής: 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι λένε πολλοί , κι ο πρωθυπουργός το λέει διαρκώς, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι καιροφυλακτούμε να καταρρεύσει η χώρα και η οικονομία. Κι ότι επιδιώκουμε εμείς την καταστροφή. Δεν υπάρχει πιο διαστρεβλωμένη και συκοφαντική επίθεση που έχει δεχτεί πολιτικός χώρος  απ΄ αυτή την επίθεση. Σας το λέμε λοιπόν μια και καλή.  
Εμείς δεν θα διαχειριστούμε την καταστροφή, αλλά τη σωτηρία της χώρας. Εμείς δεν θα είμαστε μια δύναμη διαχείρισης της καταστροφής, αλλά μια δύναμη δημιουργίας. Εμείς είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την καταστροφή. Άλλωστε, διαχρονικά σ΄ αυτόν τον τόπο,  οι δυνάμεις της καταστροφής διαχειρίζονται καλύτερα την καταστροφή. Αλλά εμείς θα σας σταματήσουμε, γιατί στόχο δεν έχουμε την καταστροφή, αλλά τη σωτηρία»
.