Ντοκιμαντέρ: “Αθήνα – κοινωνική κατάρρευση” [video]

Ο Ross Domoney είναι εικονολήπτης και ανεξάρτητος παραγωγός και τα πλάνα του από τις μέρες των απεργιών στην Αθήνα, έχουν κάνει το γύρω του διαδικτύου πολλές φορές. Εδώ ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους….

Νέο ντοκιμαντέρ – Αθήνα: Κοινωνική κατάρρευση – Ελληνική υπότιτλοι…

Dr Dimitris Dalakoglou explains the social meltdown which took place in Greece between May 2010 & June 2012 that is on going. This film contains videos and photos shot on the streets, often containing violence and paints a portrait of widespread economic hardship endured by a cities inhabitants. This film is part of an ongoing research project, which looks at the rapid structural changes which Greece is undergoing.

Produced & Directed by Ross Domoney
Interview: Dimitris Dalakoglou
Filmed, Photographed & Edited by Ross Domoney

aletheiaphotos.com

 
Athens: Social Meltdown - Greek subtitles from Ross Domoney on Vimeo.

RAMNOUSIA 


Πηγή: http://www.staparaskinia.gr/2012/10/video_24.html#ixzz2AByeVgY9

Αναλυτής: Πλεκτάνη για τη διάλυση της εθνικής κυριαρχίας η οικονομική κρίση της Ε.Ε.


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση της ευρωζώνης ως πρόφαση για να διαλύσει εντελώς την έννοια της εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών της Ένωσης, και να αυξήσει ακόμη περισσότερη την ισχύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)».


Αυτές είναι οι δηλώσεις του Αμερικανού οικονομικού αναλυτή Paul Graig Roberts πρός το ανεξάρτητο δίκτυο Press ΤV που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr.

Η ανάλυση και το σκεπτικό του Paul Graig Roberts έχουν ως ακολούθως:
“Δεν υπάρχει καμία κρίση. Αυτό που βιώνουμε είναι μία πάλη ισχύος και αυτή η πάλη αποτελείται από τρία επίπεδα.. Το ένα επίπεδο πάλης διεξάγεται μεταξύ των ιδιωτικών τραπεζών και των πολιτών των κρατών-μελών που απαρτίζουν την Ε.Ε.,”.

“Ακόμη ένα επίπεδο της πάλης ισχύος διεξάγεται στην ίδια την Ε.Ε. Η Ένωση χρησιμοποιεί την επονομαζόμενη κρίση ώστε να καταστρέψει την εθνική κυριαρχία των διακριτών κρατών-μελών και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ως αποτέλεσμα, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη οικονομική ισχύ και επιρροή καθορισμού των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών μελών’’ προσέθεσε ο Roberts.

Ο Roberts τόνισε ότι εφαρμόζεται ακόμη μία πάλη ισχύος και συσχετισμού δυνάμεων: αυτή μεταξύ της Γερμανίας και της Ε.Ε. καθώς το Βερολίνο δεν επιθυμεί να λειτουργεί μία Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα ως πιστωτής των κυβερνήσεων των κρατών-μελών, υπό το φόβο της πρόκλησης πληθωρισμού..
“Η επονομαζόμενη κρίση της Ε.Ε. αποτελεί ένα προκάλυμα για την υιοθέτηση ενός μηχανισμού απόλυτης ισχύος από την μεριά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.. Υπό τη νεοαποκτηθείσα εξουσία η οικονομική κυριαρχία των κρατών-μελών παραδίδεται στην ΕΚΤ, και οι τράπεζες συνεχίζουν να πιέζουν τους πολίτες-ιδιώτες να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις απώλειες των τραπεζών,” ολοκληρώνοντας την επιχειρηματολογία του..

Στις 18 Οκτωβρίου οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν να δημιουργήσουν έναν μοναδικό εποπτικό φορέα για τις τράπεζες της ευρωζώνης, αρχής γενομένης από τη χρονιά που ακολουθεί..

Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. τόνισαν ότι έως το 2014 και οι 6.000 τράπεζες της ευρωζώνης θα τεθούν υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.



Τέτοια ''καραγκιοζιλίκια'' ούτε επί χούντας-επταετίας γίνονταν ... Παρέλαση χωρίς κόσμο, γιά το ΟΧΙ του '40, στην Θεσσαλονίκη... Στρατιές αστυνομικών γιά να ''προστατεύσουν'' τους λαομίσητους γελοίους πολιτικούς



Γιατί δεν βάζουν τον υπέργηρο κ. ''Πρόεδρο'', μαζί με τους... ''επίσημους'', σε ένα σιδερένιο... κλουβί γιά την ''προστασία'' τους, αφού ''φοβούνται'' την... ''αγάπη'' του λαού; Καλύτερα να πάει κόσμος και ας μην πάνε, ο γερο''θεσμός'' και οι ''επίσημοι''. Ας δεχτούν τον χαιρετισμό των παρελαυνόντων, οι
άξιοι αγνοί πολεμιστές του έπους του '40. Γιά παράδειγμα, την θέση του ''Πρόεδρου'' ας καταλάβει στην εξέδρα των ''επισήμων'' ο Θεσσαλονικιός, Νικόλαος Τασιάκος, ο τελευταίος επιζών ενός θρύλου του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου, του υποβρύχιου ''Παπανικολής''.
''Για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά στα χρονικά των παρελάσεων, θα ακολουθηθεί το μοντέλο αστυνόμευσης που εφαρμόστηκε για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Θα δημιουργηθεί μια μεγάλης έκτασης «νεκρή ζώνη» όπου οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν από μεγάλη απόσταση''.
Ακόμα και...συνοριοφύλακες θα χρησιμοποιηθούν γιά να ''προστατεύσουν'' τους λαομίσητους πολιτικούς, από την ''αγάπη'' του κόσμου, στις παρελάσεις, με απόφαση του υπουργείου ΠροΠο.
Σημ.: Ναι, να σεβόμαστε τους ''θεσμούς'', αλλά τι γίνεται όταν οι ''θεσμοί'' δεν σέβονται τον λαό και κάνουν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, εξυπηρετώντας συμφέροντα που καταστρέφουν-εξαθλιώνουν λαό και χώρα;
Και αφού τον ''σιχτιρίζουν'' τον ολίγιστο ''Πρόεδρο'', γιατί δεν κάθεται στο ''γηροκομείο'' του γιά να μην προκαλεί;
Mην ξεχνάμε, μιά και μιλάμε για Θεσσαλονίκη-Μακεδονία, ότι ο κ. ''Πρόεδρος'' είχε υπογράψει στον ΟΗΕ, ως υπουργός Εξωτερικών (Σεπτ. 1995), την κατάπτυστη συμφωνία περί FYROM

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει -από το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ- πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα



Αποφασισμένος να μην ψηφίσει τα μέτρα όταν κατατεθούν στην Βουλή, εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο 105,5».


Ο κ. Κασσης είπε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να λέμε άλλα προεκλογικά κι άλλα μετεκλογικά. Σ' αυτό θα μείνω κι η στάση μου κατά κύριο λόγο είναι αρνητική όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων με βασικό λόγο αυτόν. Πέραν του ότι, όπως σας είπα, τα μέτρα είναι άδικα κι ακουμπούν πάλι τους ίδιους, ανθρώπους, τις ίδιες κοινωνικές ομάδες, που υποφέρουν αυτή τη στιγμή πάρα πολύ».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης: «Δεν πρόκειται να αλλάξω σε ό,τι έχει σχέση με τις σκέψεις μου πηγαίνοντας προς την ψήφιση, διότι θεωρώ ότι είναι πολύ άδικα τα μέτρα αυτά».

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το αν είναι σωστό να ψηφιστεί το συγκεκριμένο πακέτο. «Δεν ξέρω αν σώζεται η χώρα και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούμε αυτό το επιχείρημα προκειμένου να ψηφίζονται τόσο σκληρά μέτρα για την κοινωνία. Θα έπρεπε να υπάρξουν άλλες κατευθύνσεις κι άλλες πηγές εσόδων προκειμένου να μειωθούν αυτά τα μέτρα, παρότι κάποια είχα ψηφιστεί με τη δεύτερη σύμβαση».

Ο Μιχάλης Κασσής είναι ο δεύτερος βουλευτής της Ιπποκράτους ο οποίος αποκάλυψε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα, μετά τον Θόδωρο Παραστατίδη.


ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΟΥΝΕΛΗΣ-ΘΥΜΑ ΚΑΦΕ ΡΕΛΟΥ. ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΒΙΩΝΕΙ Η ΧΩΡΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris 
kiverinisi-dosilogon
Ούτε στα χειρότερα όνειρά τους δεν περίμεναν οι ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ότι οι δύο πολιτικοί τους αρχηγοί θα ξέπεφταν τόσο πολύ. Κατά απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του makeleio.gr που επιβεβαίωσε ακόμα και ο πάντα "ενημερωμένος" Λαζόπουλος(θα σας λέγαμε να μην τον υποτιμάτε γιατί είναι διαόλου κάλτσα και καλύτερα πληροφορημένος από τον καλύτερο πολιτικό συντάκτη του καναλιού του), οι δύο συγκυβερνήτες του Σαμαρά συναινούν τελικά στο "ΝΑΙ", σκύβουν το κεφάλι, βρίσκουν την χρυσή τομή και όλα καλά όλα ωραία.
Είναι θέμα ωρών. Το αντάλλαγμα; Η αντιπροεδρία στον επερχόμενο ανασχηματισμό. Τους το βουλώνει με αξιώματα το στόμα και την μωροφιλοδοξία ο Τσολάκογλου ο Β. Οι μέθοδες είναι γνωστές. Από το πρώην ανατολικό πλόκ. Εαν κάνεις συχνά παρέα με τον Κόκκαλη , μαθαίνεις τα πάντα. Έτσι Αντώνη;(Τι περίεργο ρε Αντώνη, ούτε μία φωτογραφία στο διαδίκτυο μαζί με τον Σωκράτη;).
Η χώρα ζεί τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της. Μέρες που μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα. Τότε που ένας επίορκος παπάς όρκισε την δοσίλογη κυβέρνηση Τσολάκογλου.
Λίγα είναι τα ψωμιά τους. Είναι πια ξεκάθαρο. Το θέμα είναι ότι θα ξεκάνουν πρώτα τον ταλαίπωρο το κόσμο που δεν φταίει σε τίποτα. Αυτοί που δεν ψήφισαν τους προδότες εννούμε. Τους άλλους, δεν τους λυπόμαστε.
Σαν να ζητά η εφορία τα κλειδιά των σπιτιών...ΕκτύπωσηE-mail

Image
Η κρίση έχει πλήξει τους πάντες, αλλά οι μεγαλύτερες κατηγορίες θυμάτων είναι τρείς: Η πρώτη είναι αυτοί που έχασαν τη δουλειά τους. Η δεύτερη είναι οι συνταξιούχοι και η τρίτη είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ειδικά συνταξιούχοι και ιδιοκτήτες ακινήτων είναι τα κατ’εξακολούθηση θύματα. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατήργησε τον φόρο κατοχής που είχε θεσπίσει ο Γ. Αλογοσκούφης γιατί έλεγε ότι θα φορολογήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Στη συνέχεια ο Ευαγ. Βενιζέλος έβαλε το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το βάφτισε… ασφάλιστρο κινδύνου. Τώρα η Κυβέρνηση δια του κ. Μαυραγάνη ετοιμάζεται να βάλει ένα νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα ο οποίος θα αντικαταστήσει το χαράτσι και τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

Το χαράτσι υποτίθεται ότι ήταν μια έκτακτη φορολογία η οποία τώρα θα πάρει μόνιμο χαρακτήρα αφού ο νέος φόρος θα επιβληθεί από το 2013 σε όλα τα ακίνητα (εντός- εκτός σχεδίου, καταστήματα, αγροτεμάχια κλπ). Το τι περιμένει τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι προφανές.

Αλλωστε πόσο δίκαιος μπορεί να είναι ένας φόρος που ενώ ακόμη υποτίθεται ότι δεν έχει αποφασιστεί το πώς ακριβώς θα επιβληθεί, την ίδια στιγμή λένε ότι θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία 3 δις; 
Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, δεσμευόμαστε στην τρόικα ότι από τον Μάρτιο θα αυξήσουμε τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων! Οι αξίες των ακινήτων υποχωρούν συνεχώς, αγοραπωλησίες δεν γίνονται και εμείς δεσμευόμαστε να αυξήσουμε τις αντικειμενικές τιμές, κάτι που θα συμπαρασύρει ανοδικά όλους τους φόρους των ακινήτων.
Ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώνει από Δημοτικά τέλη μέχρι φόρο για τον συντελεστή δόμησης που δεν εξάντλησε.

Ο φόρος κατοχής ακινήτων είναι ένας δίκαιος φόρος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνυπάρχει με άλλους περίπου 30 φόρους στα ακίνητα, ούτε μπορεί να σχεδιάζεται με γνώμονα το «πόσα χρειάζομαι στο ταμείο». Ακίνητη περιουσία έχουν οι επτά στους δέκα έλληνες και η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών είναι μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Να φορολογηθούν, αλλά δίκαια και με μέτρο. Διαφορετικά είναι σαν ζητά η εφορία τα κλειδιά των σπιτιών.
[Του Αλέξανδρου Κασιμάτη από protothema.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εθνικό όνειδος: Διεθνής Οικονομικός 'Ελεγχος "...αντικαθιστώντας τους Έλληνες υπευθύνους"ΕκτύπωσηE-mail
59
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έθεσε ζήτημα οικονομικής κατοχής της χώρας μέσω"δεσμευμένου λογαριασμού των εσόδων της από πάσης φύσεως δραστηριότητα, εξορύξεις, αποκρατικοποιήσεις κλπ" όπως αποκαλύπτεται πλέον με ντοκουμέντα που έδωσε στην δημοσιότητα εις εκ των κυβερνητικών εταρείων ο Ε.Βενιζέλος που πλέον μιλά για "χώρα προτεκτοράτο".

Το επαίσχυντο κείμενο-τελεσίγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών
 που στάλθηκε στην ελληνική κυβέρνηση, στο οποίο θέτουν ως προαπαιτούμενο τον διορισμό ξένου επιτρόπου-πρωθυπουργού και που αντί να σκιστεί σε κομματάκια, η κυβέρνηση (τουλάχιστον η ΝΔ) ουσιαστικά το έχει αποδεχθεί (αν κρίνουμε από την απάντηση που έδιναν οι κύκλοι του Μαξίμου στον Ε.Βενιζέλο: "Το θέμα δεν είναι τι ζητάνε, αλλά τι απαντάμε") είναι το εξής:
"Ενισχυμένη διακυβέρνηση και μηχανισμοί ελέγχου

Για να ενισχυθεί η αξιοπιστία πρέπει να υιοθετηθεί μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική (με εκούσιες αυτοδεσμεύσεις). Παρεκκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος πρέπει να εξισορροπούνται με εσωτερικές προσαρμογές. Οι ακόλουθες προαπαιτούμενες ενέργειες πρέπει να εισαχθούν με νομοθετική ρύθμιση πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Κλειστός λογαριασμός με εξωτερική διαχείριση: Ο κλειστός λογαριασμός που εγκρίθηκε από το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ενισχύεται ώστε να εξασφαλίσει πως οι πόροι του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους, και θα εξασφαλιστεί με την εγκαθίδρυση μιας διεθνούς διαχείρισης (για παράδειγμα από την ΕΚΤ). Όπως συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο, το χρέος θα εξυπηρετείται κατευθείαν από αυτόν τον λογαριασμό (σ.σ.: δηλαδή από το Μνημόνιο 2 που υπερψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κρύβοντας την σχετική συμφωνία από τους πολίτες της χώρας!). Το EFSF και το ΔΝΤ εκταμιεύουν μετά από την εκτέλεση των συμφωνηθέντων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων κατευθείαν από τον λογαριασμό και η ελληνική συνεισφορά στην εξυπηρέτηση του χρέους που ορίζεται από το Μνημόνιο θα καταβάλλεται επίσης σε αυτόν τον λογαριασμό.

Η διάθεση των εσόδων: Μια διαθέσιμη πηγή εσόδων (όπως για παράδειγμα μέρος των εσόδων του ΦΠΑ) στο συνολικό ποσό του αιτούμενου από την Ελλάδα πρωτογενούς πλεονάσματος μπορεί να μεταφέρεται ανά μήνα στον λογαριασμό (ως ελληνική συμμετοχή στην εξυπηρέτηση του χρέους). Το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα προσδιοριστεί από το Μνημόνιο. Ο Λογαριασμός και η τροφοδοσία του από τα έσοδα εξασφαλίζουν το πρωτογενές πλεόνασμα και συνεπώς θα εξισορροπηθεί από τη μείωση στις πρωτογενείς δαπάνες ή την αύξηση των πρωτογενών εσόδων. Εφόσον κατά τη διάρκεια του προγράμματος εμφανιστούν επιπλέον κενά στον προϋπολογισμό, η Ελλάδα θα τα καλύψει με τα δικά της μέσα.

Αυτόματες περικοπές δαπανών: Η Ελλάδα εγκαθιδρύει έναν απλό κανόνα για τις δημόσιες δαπάνες. Με τη συμφωνία της τρόικας, τα ταμειακά ελλείμματα (παρεκκλίσεις από τον προϋπολογισμό) οδηγούν αυτόματα σε περικοπές δαπανών οι οποίες κατανέμονται εξίσου σε όλα τα προγράμματα δαπανών (ανάλογα με το μερίδιό τους στον προϋπολογισμό).

Εξωτερική εποπτεία του δημόσιου δανεισμού: Μπορεί να ζητηθεί από έναν εξωτερικό οργανισμό όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει οποιαδήποτε μορφή επιπλέον δανεισμού (παράλληλα με την εποπτεία των περιφερειακών και τοπικών αρχών από ορισμένα ομοσπονδιακά κράτη).

Συμπληρωματική εξωτερική βοήθεια: Πιο έντονη, υποχρεωτική επιστράτευση εξωτερικής τεχνικής βοήθειας ώστε, μεταξύ άλλων, να βελτιωθεί η διοικητική δομή, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της συλλογής φόρων, μείωσης της διαφθοράς, επεξεργασίας στατιστικών στοιχείων, στρατηγικών για την τόνωση της ανάπτυξης, αξιοποίηση των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων, των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης έτσι ώστε να υποβοηθηθεί περαιτέρω η εκτέλεση του προγράμματος.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα ενισχυθεί το έργο της Task Force έτσι ώστε οι αρμοδιότητές της να περιλαμβάνουν: 


i)
σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, ο προσδιορισμός θέσεων-κλειδιά στην ελληνική κρατική μηχανή για την κατάλληλη εκτέλεση και εποπτεία των προγραμμάτων προσαρμογής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις χρηματοπιστωτικές ροές (δαπάνες και έσοδα) και διορισμός Ευρωπαίων ή Ελλήνων κρατικών λειτουργών (οι οποίοι θα απολαμβάνουν το ίδιο στάτους με τους ευρωπαίους ειδικούς ώστε να περιοριστεί η εξάρτησή τους από την πολιτική εξουσία) σ’ αυτές τις θέσεις-κλειδιά που αφορούν τη συμμόρφωση με το πρόγραμμα της τρόικα, αντικαθιστώντας τους έλληνες υπευθύνους.
ii)  Συντονισμός στην υλοποίηση της τεχνικής βοήθειας από τους διαφορετικούς παίκτες: την υπάρχουσα διμερή βοήθεια, αλλά και τους νέους φορείς που θα συμμετάσχουν όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο ΟΟΣΑ κλπ. των οποίων οι παρεμβάσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης: Για να βελτιωθεί η αποδοχή του προγράμματος από τους Έλληνες, αυτά τα μέτρα ελέγχου και ενίσχυσης πρέπει να συμπληρωθούν από αναπτυξιακά μέτρα και μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης. Ο καθοριστικός παράγοντας για επενδύσεις και ανάπτυξη είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης. Βραχυπρόθεσμα, οι προοπτικές για την ανάπτυξη και την απασχόληση μπορούν να ενισχυθούν από την απελευθέρωση πόρων των διαρθρωτικών Ταμείων για τα 181 προγράμματα υψηλής προτεραιότητας. Το σχέδιο για μια δημόσια Τράπεζα Επενδύσεων το οποίο τελεί υπό επεξεργασία μπορεί επίσης να επισπευσθεί για να υποστηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα έργα υποδομής".
Τώρα αυτό, για τον διορισμό "επιτρόπου-πρωθυπουργού" δεν είναι απαραίτητα κακό: Από τους "Έλληνες" πρωθυπουργούς-υπηρέτες ξένων αφεντάδων, μπορεί τα ίδια τα ξένα συμφέροντα να νοιάζονται περισσότερο για την επένδυσή τους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΣΟΚ: ''Ο Προβόπουλος διακινούσε non paper από το 2009 για το πετσόκομμα αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα''! Όχι μωρέ, δεν είναι καταδότες της Τρόικας οι τραπεζίτες…

ΣΟΚ: ''Ο Προβόπουλος διακινούσε non paper από το 2009 για το πετσόκομμα αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα''! Όχι μωρέ, δεν είναι καταδότες της Τρόικας οι τραπεζίτες…
Τους δίνουν ακόμα και οι δικοί τους, βλέποντας την λαίλαπα που έρχεται. Οι μόνες “ιδιωτικές” επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να προωθήσουν ένα τέτοιο ανοσιούργημα, δεν είναι άλλες από τις τράπεζες, αφού η πραγματική οικονομία έχει καταστραφεί.

Ο λόγος; Μα οι συγχωνεύσεις – δωρεές του κράτους προς τους ιδιώτες τραπεζίτες, δεν μπορούν να μείνουν χωρίς “επιδόρπιο”. Ακόμα και οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές μπορούν πλέον να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση δύο τράπεζες που έχουν “συγχωνευθεί” να μην προβούν σε μαζικές απολύσεις!

Τι τους εμποδίζει; Μα φυσικά οι αποζημιώσεις που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν, αφού οι περισσότεροι τραπεζοϋπάλληλοι μετρούν δεκαετίες στις θέσεις τους. Έτσι, η τραπεζοκρατία απαιτεί μέσω της Τρόικας να περάσει και αυτό το “δωράκι” ώστε οι απολύσεις να γίνουν κατά το δυνατόν αναίμακτα.

Καμμία σοβαρή οικονομική μελέτη δεν θα θεωρούσε τις αποζημιώσεις στον ιδιωτικό τομέα ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη. Αποτελούν βλέπετε ένα σταθερό μέγεθος που συνυπολογίζεται σε κάθε business plan, σε κάθε μελέτη βιωσιμότητος ή αποτίμηση επιχείρησης. Για τις νέες επενδύσεις δε, υπάρχει πληθώρα τεχνασμάτων ώστε ο εργοδότης να αποφύγει την τεκμηρίωση τέτοιου δικαιώματος ειδικά για νέους συνεργάτες, ακόμα και στις υψηλότατες θέσεις στην ιεραρχία. Είναι σαφέστατη λοιπόν η σχεδόν αποκλειστική στόχευση αυτού του εργασιακού πραξικοπήματος υπέρ των τραπεζιτών.

Αποκάλυψη-βόμβα τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Mega, και στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο! Ο οποίος ισχυρίστηκε πως πίσω από τις ΑΘΛΙΕΣ και ΑΛΗΤΙΚΕΣ αιτιάσεις της Τρόικα για τα Εργασιακά, βρίσκονται σε ρόλο κανονικού «κουκουλοφόρου» οι εγχώριοι Τραπεζίτες! Μάλιστα όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη ο κ. Παναγόπουλος, από το 2009 ο ίδιος ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας Προβόπουλος, διακινούσε στο Υπουργείο Οικονομικών non paper που αφορούσε το πετσόκομμα των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα!

Στόχος ήταν κυρίως η αλλαγή της νομοθεσίας για τις αποζημιώσεις των Τραπεζοϋπαλλήλων, αφού από τις αρχές της κρίσης είχε αποφασιστεί το σχέδιο που σήμερα υλοποιείται: Δηλαδή των ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στον Τραπεζικό κλάδο στο όνομα των συγχωνεύσεων και του περιορισμού του λειτουργικού τους κόστους.



ΠΗΓΗ

Πηγή: ΣΟΚ: ''Ο Προβόπουλος διακινούσε non paper από το 2009 για το πετσόκομμα αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα''! Όχι μωρέ, δεν είναι καταδότες της Τρόικας οι τραπεζίτες… - RAMNOUSIA 

S.O.S !!! Βούβαλος δραπέτευσε και κυκλοφορεί ελεύθερος στην Αθήνα

S.O.S !!! Βούβαλος δραπέτευσε και κυκλοφορεί ελεύθερος στην Αθήνα

Ένας βούβαλος 300 κιλών, δραπέτευσε πριν από λίγες ώρες από εκτροφείο κοντά στην Πειραιώς.

Το ζώο είναι αρκετά επιθετικό και θρασύ και για την προσωρινή εξουδετέρωση του, απαιτούνται σφαίρες αναισθητικού που χρησιμοποιούνται σε Ασιατικούς ελέφαντες.

Αν το δείτε, προσπαθήστε να μετακινηθείτε σε ψηλότερο από αυτό σημείο σκαρφαλώνοντας.

Παρακάτω έχουμε πρόσφατη φωτογραφία του, για να το αναγνωρίσετε.


S.O.S !!! Βούβαλος δραπέτευσε και κυκλοφορεί ελεύθερος στην Αθήνα


Πηγή: S.O.S !!! Βούβαλος δραπέτευσε και κυκλοφορεί ελεύθερος στην Αθήνα - RAMNOUSIA 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ....!!!!! ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ‏



Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ένας εσμός βαρύγδουπων εκπροσώπων ενός πολιτικού συστήματος που τα έκαναν όλα ίσωμα και τώρα το παίζουν από πάνω και «σωτήρες»!


Ένας συρφετός από τσανακογλείφτες - «διανοούμενους», ένα εξωνημένο καθηγητικό κατεστημένο που επί τρία χρόνια λιβανίζει τη «σοφία» και την «αναγκαιότητα» των Μνημονίων.

Ένας θίασος που περιφέρει την αυθάδεια του εκδοτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου, πλαισιωμένος από τους χορτάτους…απαστράπτοντες «αστέρες» της σαπίλας, τους επιφορτισμένους να προπαγανδίζουν στους νηστικούς τον «πατριωτισμό» της… νηστείας.

Δείτε τους!

Ορκίζονται πως… αγωνιούν για τον τόπο.

Την ίδια ώρα, μπουκωμένοι αυτοί, αναγκάζουν τους άλλους να ζήσουν χωρίς μισθό, χωρίς δουλειά,χωρίς σύνταξη, χωρίς ελπίδα.

Την ίδια ώρα εκδίδουν οδηγίες… «προστασίας του καταναλωτή», όπου ως «καταναλωτής» θεωρείται οπεινασμένος που αναγκάζεται να παραδώσει τα …χρυσαφικά της οικογένειας στο ενεχυροδανειστήριογια μερικές πενταροδεκάρες.

Την ίδια ώρα, σε ένα κρεσέντο «φιλανθρωπίας», συμπεριφέρονται στα εκατομμύρια των ανθρώπων του λαού σαν σε «σκυλιά», προσφέροντάς τους σε «τιμή ευκαιρίας»… ληγμένα τρόφιμα!

Δείτε τους!

Λένε ότι τα παιδιά μας «πρέπει» να δουλεύουν (όταν βρίσκουν δουλειά) για 200 και 300 ευρώ.

Λένε ότι «ρεαλισμός», «υπευθυνότητα» και προπαντός «σωτηρία» είναι η εξαθλίωση.

Αλλά, αφού αυτή είναι η «σωτηρία», ο «ρεαλισμός» και η «υπευθυνότητα», γιατί οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και όλα τα τσιράκια τους δεν δοκιμάζουν να «σωθούν» οι ίδιοι με τον ίδιο τρόπο που εκείνοι προτείνουν για μας;


Εμπρός, λοιπόν!

Ταμειακά διαθέσιμα: Από τη γλωσσολαγνεία στον εκφοβισμό;


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

«Έως τις 15 Νοεμβρίου φτάνουν τα ταμειακά μας διαθέσιμα». Αυτό τόνισε κατ’ επανάληψη από τις
Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της χώρας μετά το πέρας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.
Ερώτηση: Τι σχέση έχουν τα ταμειακά διαθέσιμα με τη δόση των 31,5 δις ευρώ, που πρόκειται να πάρουμε και πώς λοιπόν αυτά θα βελτιώσουν θεαματικά τη ρευστότητα του κράτους;
Απάντηση: Ελάχιστη σύνδεση υπάρχει ανάμεσα στη συγκεκριμένη δόση και τα ταμειακά διαθέσιμα. Ο κύριος κορμός της δόσης των 31,5 δις ευρώ θα κατευθυνθεί στις τράπεζες (τα 26 δις), ένα μέρος (3,5 δις) θα δοθεί στους πιστωτές και τα υπόλοιπο θα διατεθεί σε προμηθευτές κ.λπ, καλύπτοντας κάποιες υποχρεώσεις του κράτους. Μόνο λοιπόν το δεύτερο και κυρίως το τρίτο σκέλος του ανωτέρω τρίπτυχου έχει σχέση με τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και όχι με όλο το ποσό των 31,5 δις ευρώ όπως τεχνηέντως φαίνεται να δίνεται στην κοινή γνώμη.
Οπότε, σύμφωνα με τα ανωτέρω, τα ταμεία του κράτους εξαρτώνται μόνο από την… άνεση που θα προσφέρουν τα 5,5 δις ευρώ της νέας δόσης. Εδώ όμως τίθενται εύλογα άλλα ερωτήματα. Αναλυτικότερα, φόρους δεν εισπράττει αυτή η χώρα; Προκαταβολές φόρου για το 2013 δεν εισπράχθηκαν έως σήμερα; Όλο αυτό το πανδαιμόνιο των φόρων που εισπράττεται, δεν μπορεί να καλύψει λοιπόν τις άκρως βραχυχρόνιες ανάγκες του κράτους;
Μήπως η γλωσσολαγνεία της περιόδου αντικαθίσταται προοδευτικά από μια ρητορική που αποβλέπει στον εκφοβισμό της κοινωνίας με σωρεία υπερβολών;
Τα ταμειακά διαθέσιμα βρίσκονται στο κόκκινο, γιατί απλούστατα δεν γίνονται τα αυτονόητα. Η κατάσταση στα ταμεία του κράτους θα ήταν διαφορετική, αν λόγου χάρη, ελεγχόταν το λαθρεμπόριο και η νοθεία των καυσίμων, που θα απέφεραν έως και 2,5 δις ευρώ στο κράτος από διαφυγόντες φόρους. Παρόμοιες θετικές επιπτώσεις θα είχε και ο περιορισμός του παρεμπορίου, καθώς θα φορολογούταν τζίρος της τάξης των 20 δις ευρώ.
Όμοια αποτελέσματα θα βλέπαμε στην περίπτωση ελέγχου της γραφειοκρατίας και διαφθοράς. Η διαδικασία αυτή θα οδηγούσε στη φορολόγηση εισοδημάτων γύρω στα 7,5 δις ευρώ ετησίως, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις.
Από την άλλη, ο περιορισμός της έκτασης της παραοικονομίας, θα προκαλούσε πρόσθετους φόρους σε εισοδήματα της τάξης τουλάχιστον των 52 δις ευρώ ετησίως.
Ο έλεγχος του τζίρου των 5 δις ευρώ, που δημιουργείται από τα παράνομα στοιχήματα, θα απέφερε επίσης πολλά χρήματα στο κράτος. Και τόσα άλλα (ανέγγιχτα όμως όλως παραδόξως) τέλος, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια ευφορία στο κράτος μεγαλύτερη των 5,5 δις της νέας δόσης.
Στα παραπάνω λοιπόν ας ψάξουν λύσεις, οι αδρανείς ή απαθείς, ή αδιάφοροι, ή χαρακτηριζόμενοι ακόμη –όχι αδίκως– ακόμη και δειλοί ηγέτες μας, στο υπό εξέταση θέμα και όχι στην εικονική πραγματικότητα που έχουν στο μυαλό τους.

«ΣΥ - ΣΥ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ». Το μόνο σύνθημα που θα συγκλονίσει το πολιτικό σύστημα.



Πέρυσι οι αγανακτισμένοι φώναζαν με πάθος έξω από το Κοινοβούλιο «κλέφτες – κλέφτες» και «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω». Όμως κανενός πολιτικού δεν ίδρωσε το αυτί με αυτά τα συνθήματα. Την ίδια στιγμή που ο κόσμος απελπισμένος φώναζε το βράδυ στην πλατεία
Συντάγματος, οι πολιτικοί...
αδιαφορούσαν. Και νέα μνημόνια ήρθαν και νέα μέτρα και παρά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και την αλλαγή κυβέρνησης (με τη συμμετοχή στην νέα κυβέρνηση και αριστερού κόμματος), εντούτοις τα μέτρα γίνονται ακόμα πιο σκληρά και θα συνεχιστούν αγριότερα. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο.

Όσο ο λαός δεν αμφισβητεί την καρδιά του προβλήματος που είναι ο συνεκτικός ιστός αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος, δεν αλλάζει τίποτα. Όσο δηλαδή δεν αμφισβητεί το σάπιο και διεφθαρμένο ολοκληρωτικό πολίτευμα που δίνει την απόλυτη εξουσία σε μερικούς κομματικούς αρχηγούς να περιμαντρώνουν με διάφορες πιέσεις τους εκλεγμένους βουλευτές και να εξαθλιώνουν ατιμώρητα το λαό, χωρίς καν να τον ρωτήσουν, δεν μπορεί να ανακοπεί αυτός ο κατήφορος.

Μόνο όταν ο λαός βγει ειρηνικά στους δρόμους, είτε σε συγκεντρώσεις, είτε σε διαδηλώσεις, χωρίς καπέλωμα από κομματικούς συνδικαλιστές και βροντοφωνάξει ρυθμικά το σύνθημα «Σύνταγμα», μόνο τότε θα συγκλονιστούν συθέμελα, το σάπιο πολιτικό σύστημα καθώς και η κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη και τα ξένα συμφέροντα που το στηρίζουν και το ελέγχουν. Μόνο τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων που κατατρέχουν την Ελλάδα σε όλη τη νεότερη ιστορία της. Μόνο τότε θα σημάνει η αρχή του τέλους του μεταπελευθερωτικού ραγιαδισμού στον οποίο μας έχουν καταδικάσει και η έναρξη μιας νέας εποχής για την Ελλάδα, για όλους μας.

Μπορούμε άραγε να φωνάζουμε όλοι ρυθμικά την επόμενη φορά που θα βγούμε έξω «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»; Είμαστε έτοιμοι για πραγματική Δημοκρατία;;;
Το πιστεύουμε άραγε αυτό;;;

Επιστροφή στο καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου που επιβλήθηκε το 1897 μετά από την ήττα στον άτυχο ελληνοτουρκικό πόλεμο και της οικονομικής κρίσης του 1893, ζήτησε η Γερμανία και η τρόϊκα, κάνοντας ακόμα και τον ανέκαθεν υποχωρητικό στις αξιώσεις της Ε.Βενιζέλο να ανακράξει μετά από την έξοδό του από την σύσκεψη με Α.Σαμαρά και Φ.Κουβέλη ότι «Θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει σεβαστή, τουλάχιστον στα θεμελιώδη στοιχεία, η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα».

Η αναφορά του Ε.Βενιζέλου περί "Προτεκτοράτου" δημιούργησε μεγάλη εντύπωση καθώς ο Ε.Βενιζέλος είναι γνωστό από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να ικανοποιήσει την τρόϊκα. Άρα κάτι το ιδιαίτερα βαρύ ζητήθηκε αυτή την φορά.

Πρακτικά η τρόϊκα επανέφερε το θέμα της δημιουργίας δεύτερου ειδικού λογαριασμού, πέραν του υπάρχοντος στην Τράπεζας της Ελλάδος, μέσω του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των πόρων του ελληνικού κράτους από τους ξένους. Όπως συνέβαινε την περίοδο 1941-1944, στην Κατοχή και είχε εφαρμοστεί το 1897 από τις μεγάλες δυνάμεις. Ο δεύτερος λογαριασμός θα τελεί υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπου θα καταλήγουν τα έσοδα από τις πωλήσεις των υδρογονανθράκων, αλλά και των κοιτασμάτων χρυσού, ως εγγύηση για την αποπληρωμή των χρεών!
Πρόκειται για κανονικό καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου με υποθήκευση του φυσικού πλούτου μιας χώρας. Ιδού και η δήλωση Β.Σόϊμπλε που πλέον απειλεί "να τινάξει τα πάντα στον αέρα":

Δήλωση Σόιμπλε «Μηχανισμοί ελέγχου για την Ελλάδα»

"Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά μόνο με "μηχανισμούς" που θα συγκροτηθούν από τους διεθνείς πιστωτές.

Tα μέτρα που έχουν ήδη προωθηθεί από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και το ΔΝΤ πρέπει να ενισχυθούν με μηχανισμούς ελέγχου, ενδεχομένως αυτόματους σταθεροποιητές, για να έχει η Ελλάδα περισσότερες πιθανότητες να ανακάμψει" είπε μιλώντας στο Bloomberg.

Μάλιστα αναγνώρισε ότι «Θα είναι πολιτικά δύσκολο για την Ελλάδα να το δεχτεί».

Μα όποιος το δεχόταν, θα είχε την τύχη του Εφιάλτη στις Θερμοπύλες και του Πήλιου Γούση στο Σούλι: Ένα όνομα καταραμένο στους αιώνες...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


                 Eύγε... δωσίλογοι!


Μάχες.

Δεν ησυχάζει αυτή η Συγκυβέρνηση.
Πασχίζει νυχθημερόν.
Για την ακρίβεια...σκοτώνεται σε μάχες!!

Ολη η Ελλάδα ένα...πεδίο, όπου με αυταπάρνηση
οι πατριώτες, οι "εταίροι", οι πλουτοκράτες, 
οι παπαγάλοι, δίνουν τον υπέρ τοκογλύφων αγώνα.

Μάχεται ο αγαπημένος των γονιών του Βορίδης,
που συνάμα εξελίχτηκε σε τέκνο εργολάβων,
καναλαρχών και από χτες -επισήμως- και τραπεζιτών.
Κάποια στιγμή -είπε - και οι τράπεζες πρέπει
να διεκδικήσουν τα...δεδουλευμένα τους.
Πάσης φύσεως δάνεια, κυρίως τα στεγαστικά.
Γι αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να μπορούν να προχωρούν
σε κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ότι άλλο
εθνικοπατριωτικό μέτρο...ακόμη και εναντίον της πρώτης 
κατοικίας, που μέχρι 31/12/12...προστατεύεται με νόμο.
Λαγός ο Μάκης. Προπομπός.
Αν όχι αμέσως...σε λίγους μήνες θα περάσουμε στη
φάση...πολλαπλασιασμού των αστέγων!!

Εξαίρετος μαχητής και ο κ.Σάλλας.
Τσέπωσε τη Γενική τράπεζα, συνοδευτικό πιάτο
με την Αγροτική.
Και γιατί όχι;;!!
Πληρώνει;; Φυσικά!!
Με τα δικά μας ελάχιστα ευρουλάκια επεκτείνει
το...στόλο του κι ΕΜΕΙΣ...Δειλοί κωπηλάτες...
παρακολουθούμε το...ναυάγιο μας.

Μα και η δημαρ...σκοτώνεται υπέρ ημών και μάλιστα
λίαν αποτελεσματικά.
Να...τρανό παράδειγμα...το νέο πακέτο Βαρβαρότητας,
που από 11,5 δις κατάφερα να το...αυξήσει στα 14,5 δις,
για νάχει περιθώριο να...διαπραγματευτεί -αργότερα-
τη...μείωση του!!

Και οι κύριοι Μόντι και Ολάντ προσφέρθηκαν εθελοντές
στο σκληρό αγώνα της ντόπιας τρόϊκας...
Σύντομα θα επισκεφθούν τη Χώρα μας, να προλάβουν
να κλείσουν συμφωνίες...να πάρουν μερίδιο από
την επικείμενη Λεηλασία της.
................................

Για Σένα, Θλιβερέ Πολίτη, δίνονται ΟΛΕΣ οι "μάχες".
Για ΣΕΝΑ που ΔΕΝ δικαιούσαι πια νάχεις μισθό, σύνταξη, 
παιδεία, φάρμακα, νοσηλεία,
σπίτι, επίδομα, Αξιοπρέπεια, Πατρίδα κλπ, κλπ.
Αυτά δεν σου διδάσκουν 2,5 χρόνια;;
Και πως περιμένεις να "πέσουν";;
Με βρισιές και κατάρες;; Με 24ωρα ψιλοφυσήματα;;
ΟΧΙ...
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ...ΑΝΑΤΡΟΠΗ...