Πολιτικά λαμόγια με θράσος !



Μας παραμυθιάζει το αλητήριο πολιτικό διευθυντήριο  της εγχώριας τρόικας για τις  δήθεν διαφωνίες τους ενόψει της ψήφισης των νέων δυσβάστακτων και αποτελειωτικών  μέτρων για τον εργαζόμενο  Ελληνικό λαό .

Αδίστακτοι τύραννοι -που ενώ συνεταιρίζονται για την εξόντωση της κοινωνίας,--τα διψασμένα για  εξουσία πολιτικά κτήνη  καμώνονται πως   θυμήθηκαν ευαισθησίες και κόκκινες γραμμές που θα τους αποτρέψουν δήθεν να πουν το ναι στο σύνολο του ληστρικού πακέτου που ομόφωνα αποφάσισαν και υλοποιούν

Πρωταγωνιστής σε αυτό το κρεσέντο της ανάλγητης υποκρισίας ο άθλιος πολιτικός σχηματισμός της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής το τρισάθλιο  αρχηγό του, που τολμά να παριστάνει τον υποστηρικτή των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, θεωρώντας  πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια άντλησης «υπεύθυνων» αριστερών ψήφων από το ούτως η άλλως ανεύθυνο εκλογικό σώμα  .

Το ότι η αστική τάξη της χώρας και οι διεθνείς της σύμμαχοι  μετά τα απανωτά ξεβρακώματα  του υπηρετικού τους προσωπικού, εξαντλούν τα περιθώρια των προθύμων εφεδρειών είναι πια γεγονός.  Αυτό το αντιλαμβάνονται και τα καμένα πολιτικά ρετάλια που νομίζουν πως με αυτόν τον τρόπο  μπορούν να « εκβιάσουν» τη συνεχιζόμενη εκπόρνευση τους στα σφεντικά τους με καλύτερους όρους.

Για τον κόσμο της εργασίας για την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας  δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες και  ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να προκύψουν τέτοιες μετατοπίσεις από τον κοινοβουλευτικό σχηματισμό που θα αποτρέψουν την ψήφιση των μέτρων.

Το υπάρχων πολιτικό προσωπικό των κομμάτων εξουσίας είναι μέχρι το μεδούλι ταυτισμένο με τις κυρίαρχες επιλογές της τάξης που υπηρετεί, και όσα ποντίκια τρομοκρατημένα από το διαρκές ναυάγιο του πολιτικού  συστήματος εγκαταλείπουν το καράβι, το κανουν απο τη σιγουριά  για το τέλος της  ελεεινής- μα πολύτιμης- για τα αφεντικά τους υπηρεσίας και όχι δήθεν από την «φιλολαϊκή» τους μεταμέλεια και στάση .

Ο μόνος και σίγουρος δρόμος διεξόδου από την μέγκενη της ολοκληρωτικής καταστροφής για τον κόσμο της εργασίας –και ας φαντάζει αυτό ανέφικτο στο μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας-  είναι ο δρόμος του αγώνα στους  δρόμους, στους  χώρους δουλειάς, στη γειτονιά και παντού για  την  αλλαγή των συσχετισμών μέσα από  την δημιουργία συλλογικοτήτων και επιτρπών που θα αμφισβητούν  και θα ταράζουν το σύστημα συθέμελα και θα έχουν ως στόχο το τέλος της κυριαρχίας των εκμεταλλευτών , την κατάργηση όλων των ενδιάμεσων συνεργατών τους όπως ο εργοδοτικός συνδικαλισμός  .

Για να μην μπορούν πια τα πολιτικά λαμόγια να εξαπατούν και να κολακεύουν  όπως  τώρα άμοιρους και άβουλους υπηκόους          

        Από πού πάνε για το Γουδί…



Μιχαλού
Δυο χρόνια πρωθυπουργός υπήρξε ο ΓΑΠ. Του έχουν καταλογίσει πολλά…Τον είπαν προδότη, τον είπαν βλάκα, τον είπαν ότι δεν συμμαζεύεται... Κανείς όμως δεν μπορούσε να ξέρει την θλιβερή αλήθεια που βίωνε. Βρίσκονταν σε κλιμακτήριο κατάσταση!
Ο ίδιος δεν το κατάλαβε ποτέ.
Και για να σοβαρευτούμε ο ΓΑΠ εξυπηρετούσε προστάτες, αφεντικά  και ημέτερα συμφέροντα. Κάποιοι θησαύριζαν. Και έπειτα έφυγε σαν μουτζούρης. Σήμερα δε, έχει πάρει τα βουνά και τα...
λαγκάδια και δίνει διαλέξεις. Τώρα ο συμφοιτητής του και φίλος του παλεύει με τα ίδια μέσα. Τα καλύτερα ελληνικά του δεν τον σώζουν.
Το αποτέλεσμα όμως για την ελληνική κοινωνία ίδιο και χειρότερο. Απόγνωση, φόβος, θυμός και θλίψη. Η εσωτερική τρόικα έμαθε το μάθημά της καλά. Χειρίζεται άψογα το δόγμα του σοκ. Η δασκάλα Μέρκελ όπου βρεθεί και όπου σταθεί τους βάζει άριστα. Αύριο όμως δεν ξέρω τι θα τους βάλει ο λαός. Πάντως θα πρέπει και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να γνωρίζουν ότι το «Π» παρακολουθεί και προσπαθεί να εξηγήσει  τις όποιες, τουλάχιστον, ομιχλώδεις συμπεριφορές , των «αρχηγών» ως εκ τουτου και των τριών καμπαλέρος της συγκυβέρνησης…  Οφείλει να τους ενημερώσει ότι: παιδιά κάτι δεν πάει καλά.  Για να μάθετε και εσείς καλέστε στον ΕΟΠΠΥ.  Είναι το  ραντεβού, για τις εγκεφαλικές βλάβες, που έχουν γίνει επιδημικές.
Εγώ πάλι ψάχνω κάποιον να μου δείξει το δρόμο για το Γουδί.


Ταχυδακτυλουργοί στην απάτη!

Του Δημήτρη Τσιμούρα 

Θέλουν λένε με τα νέα μέτρα να μαζέψουν 13,5 δις ευρώ για φέτος, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της νέας δόσης των 30,5 δις! Από πού θα τα μαζέψουν αυτά τα χρήματα είναι γνωστό, όπως
γνωστός είναι και ο προορισμός των χρημάτων και αυτής της δόσης! Δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα χρήματα με μισθούς και συντάξεις, όπως ψευδώς διαφημίζουν οι κυβερνώντες και αναπαράγουν οι έμμισθοι υπάλληλοι του συστήματος, οι κατ’ ευφημισμόν λεγόμενοι… «δημοσιογράφοι»!

Είναι πλέον τοις πάσι γνωστό ότι και αυτή η δόση θα καταλήξει στα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών, ενώ μέρος της θα επιστραφεί πίσω στους «δανειστές» ως αποπληρωμή προηγούμενων δανείων, καθώς και για τόκους των δανείων αυτών. Και ενώ αλλού θα πάει το δάνειο, άλλος θα το χρεωθεί, όπως και όλα τα προηγούμενα, ο Ελληνικός Λαός! Και μάλιστα με βαρείς, επαίσχυντους και εξευτελιστικούς όρους, που υπέγραψαν και υπογράφουν στο όνομά του οι κυβερνώντες τη χώρα!

Σαν ταχυδακτυλουργοί δημιουργούν την εντύπωση ότι τα 13,5 δις που χρειάζονται(!) για φέτος θα είναι εφάπαξ. Μία ακόμη μεγάλη απάτη. Το ποσό αυτό σύμφωνα με τα σχέδιά τους θα το χάνει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού εσαεί. Όπως εσαεί θα χάνει και τα ποσά από τις ληστρικές περικοπές, τα χαράτσια, τις φοροληστείες κλπ των προηγούμενων χρόνων, τα οποία και ισχύουν όλα σήμερα στο ακέραιο. Ήδη είναι έτοιμοι οι νέοι επιπλέον φόροι, τα επιπλέον χαράτσια, οι επιπλέον περικοπές, η επιπλέον φτώχεια και εξαθλίωση.

Ας το δούμε και με απλά μαθηματικά. Αν για παράδειγμα σε ένα μισθό των 1000 ευρώ περικόψουν την πρώτη χρονιά 100 ευρώ, τη δεύτερη 150 και την τρίτη 200, τότε από αυτόν το μισθό θα χάνονται εσαεί για κάθε μήνα τα 450 ευρώ. Άρα τα 13,5 δις ευρώ που επιδιώκουν να στερήσουν φέτος από τους ήδη οικονομικά ανήμπορους Έλληνες θα τους τα στερούν εσαεί, μαζί με αυτά των προηγούμενων ετών, έστω και αν ακόμη τα μέτρα που επιδιώκουν να πάρουν θα σταματήσουν εδώ. Κάτι που ακούγεται φυσικά μόνο σαν ανέκδοτο! Έτσι στα εκατοντάδες σχολειά που είναι έτοιμοι να κλείσουν και φέτος, θα προστεθούν αυτά που ήδη έχουν κλείσει την περσινή χρονιά. Οι νέες περικοπές στη δημόσια υγεία θα ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα σ’ αυτήν αθλιότητα. Το ίδιο με τους μισθούς, τις συντάξεις και πάει λέγοντας.

Βέβαια, τα όποια «επιχειρήματα» χρησιμοποιούν -άλλοτε με κομψό τρόπο, άλλοτε λέγοντας τη μισή αλήθεια, άλλοτε με περισσό θράσος, άλλοτε με δόσεις απειλών και τρομοκρατίας, άλλοτε με τον αιφνιδιασμό- πάντα έχουν ως κοινό παρονομαστή την εξαπάτησή μας. Επιδιώκουν να τελειώσουν με μας μια ώρα αρχύτερα, πριν ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, πριν αντεπιτεθούμε. Είναι βέβαιο ότι θα κάνουν το παν, για να αυξήσουν στο έπακρο τους ρυθμούς εξαθλίωσής μας, ώστε να περιορίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις αντιδράσεις μας. Θα κάνουν τον παν για να σταματήσουν την ανάπτυξη του αγώνα μας, ενάντια σ’ αυτούς και στ’ αφεντικά της τάξης τους.

Στο παιχνίδι για τα καλά και οι περί άλλων τυρβάζοντες βουλευτές της συγκυβέρνησης, (όσοι) είναι έτοιμοι στο όνομα της λεγόμενης… σωτηρίας της πατρίδας να ψηφίσουν και τα νέα μέτρα, ενώ γνωρίζουν άριστα ότι αυτά συνιστούν την πιο άγρια και πιο ακραία μορφή εκμετάλλευσης, που βιώνει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι αυτά τα μέτρα με μαθηματική ακρίβεια και ταχείς ρυθμούς οδηγούν τον Ελληνικό Λαό στον καιάδα της μόνιμης εξαθλίωσης Ταχυδακτυλουργοί και αυτοί της απάτης! Όμως, πριν προβούν σ’ αυτήν την επονείδιστη πράξη, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι παν να κάνουν, ας σκεφτούν: Τι υπόσχονταν στους ψηφοφόρους πριν τις εκλογές; Πουθενά και σε κανέναν δεν έκαναν λόγο ότι θα ψηφίσουν τέτοια μέτρα. Ποιων τα συμφέροντα πιστά υπηρετούν και ποιοι θα συμφωνήσουν μαζί τους; Είναι καιρός να εκτιμήσουν ποια θα είναι αύριο και η τύχη των περισσότερων από αυτούς! Βέβαια το… «δεν ήξερα, δεν διάβασα, δεν κατάλαβα, το ζητούσε η τρόικα και το έκανα, θυσιάστηκα για τη σωτηρία της πατρίδας» και άλλα παρόμοια θα είναι αστεία, θα είναι εκ του πονηρού και δεν θα πείθουν κανέναν. Προπαντός δε, δεν θα συνιστούν ελαφρυντικό!

Σήμερα κανείς μας δεν νομιμοποιείται να παραμένει ουδέτερος και αδρανής μπροστά σ’ αυτήν τη λαίλαπα. Βέβαια, είναι πολύ πιθανόν ακόμη και σήμερα, κάποιοι να εξακολουθούν να ποντάρουν στις ατομικές «λύσεις» και να μην θέλουν να παραδεχτούν ότι βρίσκονται στο ίδιο καράβι, το οποίο οι κυβερνώντες βουλιάζουν. Όμως, αν αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια διέξοδος, μια έξοδος διαφυγής, αυτή είναι η καθολική και δυναμική αντίδραση στα σχέδιά τους. Πρέπει πάση θυσία να τους σταματήσουμε και να διεκδικήσουμε όλα τα δίκια μας. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν!

Όλοι αυτοί οι ταχυδακτυλουργοί της απάτης, οι πολιτικοί υπηρέτες του συστήματος και όχι μόνο πρέπει λογοδοτήσουν για τα «εγκλήματα» που έχουν κάνει, ενώπιον του Ελληνικού λαού. Η ισχύς των δυνάμεων μας είναι τεράστια και μπορούμε να τους αντιπαλέψουμε. Υπάρχει ακόμα ικανό οξυγόνο. Ας μην τους επιτρέψουμε να μας το εξαντλήσουν!

Το μεγάλο έγκλημα στην Ελληνική Οικονομία μέσα από ένα απλό παράδειγμα! ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ λένε ψέματα για τις δόσεις των δανείων; Τι θα συμβεί στους μισθούς αν πάρουμε ή όχι την επόμενη δόση;



Γιώργος Αδαλής 
Εγκλημα και Τιμωρία

Από την κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά, οι οικονομολόγοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κυριολεκτικά τραβάν τα μαλλιά τους, απ όσα εκστομίζουν κατά καιρούς, βουλευτές, υπουργοί ακόμη
και Πρωθυπουργοί εδώ στην Ελλάδα!

Μειδιάματα, γέλωτες και ειρωνείες, καταγράφονται καθημερινά στον διεθνή τύπο ενώ στις ιδιωτικές συζητήσεις, οικονομολόγοι αναρωτιούνται, τι έχουν πάθει οι Ελληνες και υπομένουν όλα αυτά τα τραγελαφικά που ακούγονται για τη χώρα τους!!!

Με κορυφαία την δήλωση του Πρωθυπουργού Παπαδήμου, ότι αν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ, τότε η χώρα δεν θα μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο, έκτοτε, κατεγράφησαν εκατοντάδες ανάλογες ηλίθιες δηλώσεις ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δηλώσεις ξεπερνούσαν το φάσμα της ηλιθιότητας και εισέρχονταν στο πεδίο της «οξείας μαλάκυνσης εγκεφάλου»!

Διότι από πού κι ως που η χώρα θα σταματήσει να εισάγει πετρέλαιο , ότι κι αν συμβεί;

Σε παλιότερο άρθρο μου, αμέσως μετά την απίστευτη αυτή δήλωση του τότε Πρωθυπουργού που τον παρουσιάζουν ως τον παμμέγιστο οικονομολόγο-τραπεζίτη (σ.σ. Λ.Παπαδήμο) είχα αποκαλύψει ότι η χώρα δεν αγοράζει πετρέλαιο αλλά αυτό το κάνει ο κ.Βαρδινογιάννης κι ο κ.Λάτσης!

Ουσιαστικά, ο Λουκάς Παπαδήμος, λειτούργησε ως ο «λαγός του τραπεζικού συστήματος» που ήθελε πάση θυσία να τρομοκρατήσει τον Ελληνικό λαό, με ψεύδη και ασυναρτησίες, που μπορεί να μην «περνούν» στους οικονομολόγους, αλλά πετυχαίνουν τον στόχο τους σε μεγάλες μάζες, κυρίως σε άτομα της τρίτης ηλικίας!

Εδωσε λοιπόν το σύνθημα, σε όλους τους ταγούς των Μνημονίων και της διάλυσης της Ελληνικής κοινωνίας, να λένε κυριολεκτικά ότι τους κατέβει στο κεφάλι, προκειμένου να δημιουργήσουν στον Ελληνα την ψευδαίσθηση, ότι αν δεν πάρουμε την δόση μας, τότε θα καταστραφούμε!

Από τότε, στην Ελληνική Τηλεόραση (όχι στα ραδιόφωνα και στον τύπο) έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες απίστευτοι τύποι, που λένε τα ίδια και χειρότερα με τον Παπαδήμο!

Φαρμακοποιοί, γιατροί, τηλεβιβλιοπώλες, πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι, ζαχαροπλάστες, άεργοι και ότι άλλο βάλει ο νους σας υποστηρίζουν απίστευτα πράγματα, εντελώς ατεκμηρίωτα, προκειμένου να εκφοβίσουν τον πολίτη και να διαχειριστούν την ένδεια στην οποία τον έχουν ρίξει και τελικά να υφαρπάξουν τον ψήφο του!

Ετσι, κάθε φορά που πρόκειται να λάβουμε μια δόση δανείου, ξαφνικά στερεύουν τα ταμειακά μας διαθέσιμα και αρχίζει η υστερία, σύμφωνα με την οποία, αν «δεν καθίσει καλά ο λαός κι αν δεν δεχτεί τα νέα μέτρα, τότε θα επέλθει η συμφορά»!

Αλήθεια, πόσες φορές ρε Ελληνα, δεν τους άκουσες να φέρνουν την καταστροφή πριν πάρουμε τη δόση;

Πόσες φορές ρε Ελληνα, αμέσως μετά την δόση δεν τους άκουσες να λένε ότι τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα;

Πόσες φορές ρε Ελληνα, δεν ανέβασαν τον ΦΠΑ προκειμένου να πάρουν τις δόσεις τους;

Πόσες φορές ρε Ελληνα, δεν επέβαλαν νέους φόρους;

Πόσες φορές ρε Ελληνα δεν έκοψαν μισθούς και συντάξεις;

Πες μου ρε Ελληνα, πόσες φορές θα χρειαστεί να σε δουλέψουν προκειμένου όλοι αυτοί να τρώνε με χρυσά κουτάλια κι εσύ να φυτοζωείς;

Προσέξτε λοιπόν!

Στην πρώτη δανειακή σύμβαση , πέντε φορές που χρειάστηκε να πάρουμε την κάθε δόση, μας έλεγαν ότι αν δεν την πάρουμε έρχεται η καταστροφή και η χώρα δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις!

Στην δεύτερη δανειακή σύμβαση που είχε και την υπογραφή 170 βουλευτών, πάλι τα ίδια!

Συνολικά οκτώ φορές, διάφορες καρικατούρες πολιτικών, με ύφος αλαφιασμένου μαραθωνοδρόμου, μας έλεγαν ότι θα πάρουμε την δόση κι όλα εντάξει!!!

Εκτός όπως προανέφερα από μερίδα του έντυπου τύπου και του ραδιοφώνου, τα κανάλια αναπαρήγαγαν το μεγάλο αυτό ψέμα και όχι μόνο το αναπαρήγαγαν, αλλά λειτουργούσαν και πολλαπλασιαστικά, βάζοντας δημοσιογράφους να παίρνουν θέση! Επιπρόσθετα, η μεγάλη μάζα των οικονομολόγων που έχουν «σώας τας φρένας», δεν κλήθηκε σχεδόν ποτέ να σχολιάσει τις αρλούμπες των πολιτικών!

Αρλούμπες … οι οποίες φυσικά στοχεύουν σε συγκεκριμένες μάζες!

Διότι, ας πάρουμε για παράδειγμα την μεγαλύτερη εκ των δόσεων που έχουμε λάβει!

Αυτή των 80 δις ευρώ!

Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Τι πληρώθηκε με αυτά;

Τι θα συνέβαινε αν δεν τα παίρναμε;

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ποσό αυτό πήγε από τράπεζες προς τράπεζες! Η συναλλαγή ήταν η αποπληρωμή παλιών οφειλών της Ελλάδας!

Ούτε ένα ευρώ δεν χρησιμοποιήθηκε για αποπληρωμή συντάξεων, μισθών ή οφειλών του Κράτους προς προμηθευτές!

Πολύ περισσότερο ούτε ένα ευρώ δεν πήγε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης!

Το ίδιο θα συμβεί και με την δόση των 30.5 δις που αναμένει ο Στουρνάρας, για να δικαιολογήσει την παρουσία του στο υπουργείο οικονομίας!!! Γιατί με κάτι άλλο δεν ασχολείται ο υπουργός!!! Μόνο με τις δόσεις!!!

Ετσι, κάποιο μικρό μέρος της επόμενης δόσης θα πάει σε ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, δηλαδή πάλι στις τράπεζες και ένα απειροελάχιστο μέρος –λένε- ότι θα πάει σε πληρωμές προς προμηθευτές του Δημοσίου! Κι επειδή αυτοί οι προμηθυτές, χρωστάνε σε τράπεζες … «της Μιχαλούς», ακόμη κι αυτό, θα εκταμιευτεί τελικά από τις τράπεζες που έχουν δώσει διάφορα … θαλασσοδάνεια σε αρκετούς τέτοιους ιδιώτες!!!

Υποθέστε λοιπόν ότι δεν παίρνουμε αυτή την δόση των 30.5 δις στις 15 Νοεμβρίου που λήγουν τα ταμειακά διαθέσιμα σύμφωνα με το δίδυμο Σαμαρά-Στουρνάρα!

Εφ όσον από την δόση των 30.5 δις, ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει σε μισθούς και συντάξεις, ούτε ένα ευρώ δεν θα μπει σε κωδικούς του Δημόσιου λογιστικού από τους οποίους μπορούν να γίνουν τέτοιες πληρωμές, πως θα μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς μετά τις 15 Νοεμβρίου ο Στουρνάρας;;;

Διότι είτε λάβουμε την δόση είτε δεν την λάβουμε, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, θα είναι τα ίδια!

ΑΡΑ, ας μας πει επιτέλους κάποιος, μετά τις 15 Νοεμβρίου, που θα βρουν τα λεφτά να πληρώσουν! Αφού η δόση θα πάει «σούμπιτη» στις Τράπεζες!

Ποιος είναι αυτός ο μηχανισμός, που θα κάνει την δόση να γεννήσει ένα με δύο δις ευρώ που χρειάζεται για μισθούς συντάξεις (και τον Δεκέμβριο ΚΑΙ δώρα);

Γιατί δεν λέει ένας χριστιανός επιτέλους, πως θα γίνει η δόση αυτή, όταν μας έλθει με το καλό, να αυξήσει τα ταμειακά μας διαθέσιμα;

Πάρτε για παράδειγμα ένα νοικοκυριό!

Εχει ένα στεγαστικό δάνειο 100.000 ευρώ και πληρώνει δόση 500 ευρω στην τράπεζα!

Εχει πληρώσει ήδη 60.000 ευρώ και χρωστά ακόμη 40.000

Παράλληλα έχει έσοδα από μισθούς 1.500 ευρώ!

Οπότε , το νοικοκυριό μόλις που έχει 1.000 ευρώ να περάσει το μήνα!

Στην κρίση, αποφασίζει να μην πληρώσει πέντε δόσεις, οπότε βρίσκεται να χρωστά 2.500 ευρώ στην τράπεζα, τα οποία είναι ληξιπρόθεσμα! Δηλαδή από τα 40.000, τα 37.500 είναι το χρέος που τρέχει μελλοντικά και τα 2.500 είναι τα ληξιπρόθεσμα!

Ερχεται η τράπεζα και «λέει» στο νοικοκυριό, «θα σου δώσω ένα νέο δάνειο, το οποίο θα έχει το εναπομείναν κεφάλαιο που χρωστάς (τα 37.500) , συν τις ληξιπρόθεσμες δόσεις (τα 2.500) σύν το νέο τόκο που προκύπτει»! Θα χρωστά δηλαδή το νοικοκυριό, κάτι παραπάνω από πριν, αλλά προκειμένου να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, το δέχεται και υπογράφει μια νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 42.000 , την οποία θα αποπληρώνει στην τράπεζα δίνοντας και πάλι 500 ευρώ το μήνα αλλά η διάρκεια αποπληρωμής θα είναι 4-5 μήνες μεγαλύτερη από το προηγούμενο που είχε!

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε με το νοικοκυριό αυτό!

Χρωστά πλέον ένα δάνειο 42.000 ευρώ και πρέπει κάθε μήνα να δίνει 500 ευρώ στην τράπεζα!
Τα έσοδά του είναι 1500 ευρώ το μήνα

ΑΡΑ:

Εχει και πάλι 1.000 ευρώ το μήνα διαθέσημα να τη βγάλει!!!

Είδατε εσείς να αλλάζει τίποτα;

Είδατε εσείς να αλλάζει το παραμικρό;

Πάμε να δούμε και τι συνέβη με την τράπεζα τώρα!

Η τράπεζα, που κατέγραψε ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2.500 ευρώ από το συγκεκριμένο νοικοκυριό, αποφεύγει να καταγράψει «ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ» ύψους 40.000 ευρώ, κι έτσι μειώνει τον κίνδυνο να εκτεθεί στην αγορά χρήματος και συνεχίζει να δανείζεται με ευνοϊκούς όρους! Αυτό και άλλα πολλά που δεν είναι της ώρας!

Ότι σας περιέγραψα με το νοικοκυριό, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Πλανάται «πλάνη οικτρά» όποιος νομίζει ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό!

Απλά οι διαδικασίες , οι υπογράφοντες και τα ποσά αλλάζουν!

Θα ρωτήσει λοιπόν εύλογα κάποιος!

Μα καλά, «αν δεν πληρώσει ο νοικοκύρης τότε θα χάσει το σπίτι του»!

Προσωπικά να το δεχτώ, αν και θεωρώ ότι ουδείς δικαιούται να πάρει το σπίτι του άλλου, ειδικά αν αυτό αποτελεί την μοναδική του κατοικία! Όχι απλά γιατί είναι άτιμο, απάνθρωπο και κτηνώδες ως πράξη αλλά διότι το τελευταίο στάδιο της κατάρρευσης μιας οικονομίας, και της διάλυσης μιας χώρας, είναι η αύξηση των πλειστηριασμών και η ακτημοσύνη των πολιτών! Σε μια τέτοια φάση, οι οικονομίες, οδηγούνται σε μαρασμό και οι κοινωνίες σε εμφύλιο!

Ακόμη κι έτσι πάντως, ακόμη δηλαδή κι αν ο νοικοκύρης, χάσει το σπίτι του, τότε θα αναγκαστεί να καταφύγει στο ενοίκιο!

Ετσι από τα 1.500 ευρώ που έχει ως εισόδημα , θα δίνει τα 500 στο ενοίκιο και θα του μένουν 1.000 για να περάσει!

Δεν θα χάσει δηλαδή τα εισοδήματά του επειδή έχασε το σπίτι του!!!

Στην περίπτωση όμως μιας χώρας, μπορεί να μας πει κάποιος, ποιος υπέγραψε και ποιες εγγυήσεις έβαλε στην περίπτωση μη αποπληρωμής;

Ποια χώρα ήταν αυτή που δεν πλήρωσε, κήρυξε πτώχευση, και μια τράπεζα της κατέσχεσε την περιουσία της;;; Όταν πτώχευσε η Αργεντινή ή η Ρωσία, ή η Τουρκία, τι ακριβώς κατέσχεσαν οι δανειστές για να μάθουμε κι εμείς;

O νοικοκύρης που έχασε το σπίτι του είναι υπόλογος απέναντι στη γυναίκα του και τα παιδιά του! Όπως και η τράπεζα που του δάνεισε χωρίς να ελέγξει την φερεγγυότητά του, είναι υπόλογη απέναντι στο Δ.Σ. της!

Αυτός που υπέγραψε για μια ολάκερη χώρα, σε ποιον είναι υπόλογος;;;

Αυτός που δάνεισε τέτοια ποσά γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να εξοφληθούν σε ποιος είναι υπόλογος άραγε;

Αυτό το υπεραπλουστευμένο παράδειγμα, σας το αναφέρω σήμερα για να καταλάβετε ότι είτε λάβουμε μια δόση είτε δεν την λάβουμε, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μας!

Αυτά σε κάθε περίπτωση παραμένουν ως έχουν!

Απλά, όσοι αναφέρουν διάφορες μπούρδες, περί «αδυναμίας αγοράς πετρελαίου και φαρμάκων» το κάνουν για να εκβιάσουν τους πολίτες για να δεχτούν τέτοιες δανειοδοτήσεις και συνεπώς σκληρά μέτρα που οδηγουν σστην φτώχεια και στην εξαθλίωση!

Και για να είμαι ξεκάθαρος, ΝΑΙ !

Αν δεν πληρώσουμε μια δόση, θα αρχίσουν οι εκβιασμοί και οι πιέσεις!

Αλλά αυτός που θα έχει το μεγάλο πρόβλημα θα είναι ο δανειστής!

Κι ακόμη μεγαλύτερο, τα διάφορα «Golden boys», που ενώ έλαβαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους, μίζες ή όπως θέλετε πείτε το, από τις δανειακές συμβάσεις που υπέγραψε η Ελλάδα, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στα «μεγάλα αφεντικά» ΚΑΙ να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν!!!

Η δε φούσκα που θα σκάσει θα είναι τέτοια, που τα 340 δις ευρώ χρέους της Ελλάδος, θα έχουν ένα διεθνές αντίκτυπο που θα ξεπερνά τα 15 τρις ευρω!

Με απλά λόγια, κάποιες τράπεζες θα πουν «καληνύχτα» στους πελάτες τους, γιατί το ξημέρωμα θα έχουν μπει ήδη στο ελικόπτερο για άλλες πατρίδες, όπου θα συναντήσουν τους πολιτικούς που υπέγραφαν δάνεια τα οποία ήταν αδύνατο να εξοφληθούν!!!

Καταλήγοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ... μπράβο στον υπερπατριώτη του ΛΑΟΣ, κ.Μάκη Βορίδη που δήλωσε ότι είναι υπέρ των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας όσων Ελλήνων χρωστάνε, γιατί αυτομάτως, χωρίς να το πει, δήλωσε «υπέρ της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της χώρας από τους δανειστές μας, αν δεν πληρωθεί μια δόση»!

Πρόκειται για μια δήλωση, που μόνο ως «καθαρό πολιτικό έγκλημα» μπορεί να εκληφθεί, από έναν άνθρωπο που επαίρεται για τα πατριωτικά του αισθήματα, αλλά δεν διστάζει να πει «πάρτε τα όλα» στους δανειστές μας!

Ενα έγκλημα ολκής για το οποίο δεν θα αργήσει να επέλεθει και η τιμωρία του!!!

Για τον έτερο «πολιτικό αποστάτη» του ΛΑΟΣ, τον Αδωνι Γεωργιάδη, που έχει αναλάβει την υποστήριξη της «Σαμαρειάδος», έχω να του πω τούτο:

Αδωνι, παραδέχομαι ότι είσαι ένας μορφωμένος άνθρωπος που έχει μεγάλη γνώση της Ελληνικής Παιδείας!

Μόνο που μπορεί να πουλάς βιβλία Αρχαίων φιλοσόφων και να παραδίδεις μαθήματα γνώσης (κι αυτό χωρίς ίχνος ειρωνίας) αλλά δυστυχώς δεν τηρείς μια βασική Αρχή όσων υποστηρίζεις!

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν συνέπεια στην πολιτική!

Κι εσύ δυστυχώς, δεν έχεις!

Παρακολουθώντας τα βίντεο που παρουσιάζεις αρχαίους ιστορικούς φιλόσοφους, απουσιάζει πλήρως ο Αριστοτέλης!

Γιατί πουλάκι μου;

Ρίξε μια ματιά στον Αριστοτέλη που τον έχεις πρόχειρο στο βιβλιοπωλείο σου, να δεις τι λέει για τον τόκο και τους τοκογλύφους ! Θα εκπλαγείς! Θα εκπλαγείς όταν διαβάσεις την «περί του τόκου ομιλία» του, στην οποία θεωρεί τον τόκο ως ΜΗ ΧΡΗΜΑ, και τους τοκογλύφους ανάξιους να φέρουν τον τίτλο του Αθηναίου και συνεπώς πρέπει να εξοστρακίζονται! Να εξορίζονται, γιατί η τοκογλυφία κατά τον Αριστοτέλη, είναι πρόστυχη πράξη και οι τοκογλύφοι άξιοι της μεγαλύτερης τιμωρίας στην Αρχαία Αθήνα!

Μπορεί να εκτιμώ τις γνώσεις σου σε ιστορικά ζητήματα, αλλά πάψε να παριστάνεις τον οικονομολόγο , σε πάνελ όπου αναγκάζεσαι να υπεραμύνεσαι της «Σαμαριάδας», την στιγμή που όλοι οι βουλευτές της ΝΔ είναι κρυμμένοι στα υπόγεια και δεν σηκώνουν καν τα τηλέφωνά τους!

Μπορεί να σκέφτασαι ότι δίνεις «εξετάσεις καλού μαθητή» και να υποστηρίζεις «οικονομικές ασυναρητσίες», αλλά σύντομα θα σε αναγκάσουν , όπως τον Βορίδη, να μας πεις ότι οι Τράπεζες είναι κάτι σαν τις … «Αμαζόνες» και η Μέρκελ είναι ο νέος «Περικλής» και σήμερα διανύουμε τον «Χρυσούν Αιώνα» της!

Εχετε κυριολεκτικά στρεβλώσει κάθε έννοια οικονομίας και πολιτικής επιστήμης με τα καμώματά σας και σύντομα, θα το πληρώσετε πολιτικά αυτό, τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι που χρησιμοποιείτε το αρχαίο πνεύμα για να συντηρήσετε την πανάθλια πολιτική του Μνημονίου, την οποία ακόμη κι ο ίδιος ο Τόμσεν, παραδέχτηκε ότι απέτυχε!!! Να είστε σίγουροι γι αυτό!

Εγώ εύχομαι πραγματικά, να μην πάρουμε την δόση των 30.5 δις ευρώ!

Γιατί τότε, θα αποδειχτεί ότι οι δόσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πληρωμή των μισθών και συντάξεων!

Οικονομικά, όσα υποστηρίζετε χάσκουν όσο και το φαράγγι του «Γκραν Κάνυον» από την αλήθεια ενώ πολιτικά, όσα λέτε, αποτελούν εισιτήριο πρώτης θέσης , για ένα από τα … ελικόπτερα που εκτελούν πτήσεις μεταφοράς … εκτάκτων αναγκών αλά … Αργεντινή!!!

ΥΓ

Αδωνι, εκείνη η τελευταία άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «Αλέξανδρος», μήπως έμαθες τι σενάριο έχει; Για ψάξτο κι αυτό!!! Θα εντυπωσιαστείς από το πόσο μεγάλες αλήθειες κρύβουν τα βιβλία που πουλάς!!!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΧΑΡΤΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 31,5 ΔΙΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ"!

kammenos
Η ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
Οι απειλές και οι εκφοβισμοί διά στόματος Στουρνάρα, λειτουργούν για μια ακόμη φορά προς όφελος των τοκογλύφων. Η προδοσία σε βάρος του λαού καλά κρατεί. Ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική του εμφάνιση, αποκάλυψε ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να μας δώσουν τα 31,5 δις ευρώ σε χρήμα αλλά σε ...
χαρτιά. Σε ομόλογα τα οποία θα μπουν στον ειδικό ΄λογαριασμό και θα πάνε κατευθείαν υπέρ των δανειστών για την αποπληρωμή τόκων! Για μια ακόμη φορά το βαρέλι δίχως πάτο γεμίζει με... αέρα κοπανιστό. Οι δανειστές δεν δίνουν φράγκο και αρπάζουν την Ελλάδα, τον δημόσιο πλούτο της χώρας, με τους εκφοβισμούς του Στουρνάρα να στρώνουν το χαλί στους διεθνείς τοκογλύφους.
Χαρτιά θα μας δώσουν οι δανειστές για να συντρίψουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, το βιός των Ελλήνων. Δεν θα πάει φράγκο τσακιστό στην αγορά και στους μισθούς των εργαζομένω! Αυτή είναι η ανάπτυξη για την οποία πασχίζει ο Σαμαράς.
Όλα είναι ένα παραμύθι που πουλάνε οι Σαμαράς και τα μέλη της κυβέρνησής του!

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!

PS: Λυπάμαι που σας σκότωσα.... Λυπάμαι που σας καταδίκασα σε πείνα... Λυπάμαι που αυτοκτονείτε... Λυπάμαι που καταδίκασα σε φτώχεια εσάς και τα παιδιά σας... Λυπάται ...και καθάρισε; Πόσο τραγικός είναι ο κύριος αυτός... Πόσο λίγος είναι;  Πόσο γελοίες είναι οι δικαιολογίες του;Πόσα πολλά ψέμματα έχει πει; Ε, να ξέρει κάτι... Εμείς δεν θα λυπηθούμε καθόλου αν τον δούμε να τον δικάζουν... Δεν θα λυπηθούμε καθόλου αν καταδικαστεί και πάει φυλακή... Το χειρότερο δε από όλα είναι ότι ο κύριος αυτός με κάποιους άλλους σαν και αυτόν ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ τον τόπο αυτό!!! Να γιατί πάμε κατά γκρεμό μεριά!!!!____________

Με μια ομολογία-σοκ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι έχει χάσει το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ, που έφτασε στην Ελλάδα μέσα σε διπλωματικό σάκο.

Αν και στην αρχική του τοποθέτηση υποστήριξε ότι παρέδωσε το CD για ασφαλή φύλαξη χωρίς να διευκρινίζει σε ποιον, στη συνέχεια, απαντώντας στις ερωτήσεις παραδέχθηκε ότι το είχε εμπιστευθεί σε συνεργάτες του γραφείου του κι ότι τώρα δεν γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται. «Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια» συμπλήρωσε απολογητικά.

Απαντώντας λίγο πριν σε ερωτήσεις των βουλευτών, μετά την αρχική του τοποθέτηση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έστρεψε ευθέως τα βέλη του κατά του κ. Διώτη, τονίζοντας ότι του παρέδωσε το stick με τα ονόματα για να ερευνήσει την υπόθεση κι όχι για να το παραδώσει εκείνος στη συνέχεια στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε τρεις συσκέψεις με τον κ.Διώτη κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ συναντήθηκαν ακόμα μια φορά για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς την παρουσία άλλων.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχει εξηγήσει ότι η λίστα έφτασε στην Αθήνα από το Παρίσι σε μορφή CD μέσα σε διπλωματικό σάκο με το συνοδευτικό έγγραφο να εξηγεί ότι τα στοιχεία έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου υποστήριξε επίσης ότι δεν μπορούσε να πρωτοκολλήσει ένα ψηφιακό αρχείο ενώ εξήγησε ότι η λίστα αντιγράφηκε από το αρχικό CD σε ένα στικάκι για λόγους ασφαλείας αλλά κι ευκολότερης χρήσης.

Πηγή:  iefimerida.gr

Διαλύονται! Ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του...


 
Η κατάσταση για την τρόικα της κυβέρνησης είναι πολύ άσχημη, παρόλο τον εξωραϊσμό που προσπαθούν να κάνουν τα δελτία ειδήσεων…

Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής και Θεόδωρος Παραστατίδης, δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Βέβαια ειδικά με τους ΠΑΣΟΚους ποτέ δεν ξέρει κανείς και πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Μην ξεχνάμε ότι ΠΑΣΟΚ ήταν και ο Αθανασιάδης του ΓΑΠ που γελοιότερες κωλοτούμπες δύσκολα θα βρει κανείς… 

Αυτό που σκέφτονται τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μέχρι στιγμής είναι να μην τεθεί κομματική πειθαρχία (δηλαδή διαγραφή) σε όσους δεν ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Αυτό, σαφώς, δεν γίνεται γιατί ξαφνικά τα κόμματα σέβονται την διαφορετική άποψη των βουλευτών τους αλλά εξ ανάγκης γιατί υποθέτουν ότι αυτοί που τελικά δεν θα ψηφίσουν υπέρ των νέων μέτρων θα είναι αρκετοί ώστε να απειλείται ακόμη και η πλειοψηφία της κυβέρνησης. 

Βέβαια ακόμη κι αν δεν τεθεί θέμα διαγραφών είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εσωτερικές διαμάχες στα κόμματα αυτά. Όσοι δεν υπερψηφίσουν το πακέτο μέτρων θα αποκτήσουν έστω και μικρή λαϊκή συμπάθεια άρα και πλεονέκτημα σε σχέση με τους συναδέρφους τους σε περίπτωση νέων εκλογών. Όσοι λοιπόν "κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον" και μας ξανασώσουν θα έρθουν σε εσωτερική ρήξη με τους υπολοίπους. Και στην παρούσα κατάσταση ούτε η ΔΗΜΑΡ, ούτε ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να μην διαλυθούν. 

Στην Νέα Δημοκρατία (ή Σαμαροκρατία αν θέλετε) η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική, αν και εκεί είναι σαφές ότι θα τεθεί κομματική πειθαρχία. Παρόλο που ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να τιμωρήσει ακόμη και την σκέψη να παρεκκλίνει κανείς από την επίσημη κομματική γραμμή και διέγραψε τον Σταυρογιάννη, δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει τον φόβο που επιθυμεί στους βουλευτές του. Άλλωστε στους πολιτικούς το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να υπερβεί την κομματική πειθαρχία. Ενδεικτικό του κλίματος στην ΝΔ είναι ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εχθές στο εντευκτήριο της Βουλής προσπαθούσε να πείσει βουλευτές του κόμματός του για την αναγκαιότητα των μέτρων. Κι αν ο ίδιος ο πρόεδρος και δη πρωθυπουργός, εμφανίζεται ανοιχτά να κάνει "μασάζ" στους βουλευτές πάει να πει ότι τρέμει το φυλλοκάρδι του και δεν πιστεύει ότι θα πειστούν από τα όργανα του κόμματος. 

Ακόμη και η κίνησή του να διαγράψει τον Σταυρογιάννη, όχι μόνο δεν φαίνεται να του βγαίνει, αλλά γυρίζει και "μπούμεραγκ". Ο Σταυρογιάννης εμφανίζεται "ήρωας" έχοντας εξασφαλίσει το πολιτικό του μέλλον, και ο Σαμαράς ένας απολυταρχικός πρόεδρος που δεν ανέχεται διαφορετική άποψη! Άλλωστε αν κάποιοι εκ των βουλευτών του κόμματος έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν, σίγουρα έχουν υπολογίσει ότι θα διαγραφούν από την ΚΟ της ΝΔ, συνεπώς δεν μπορεί να τους τρομάξει ιδιαίτερα η παραδειγματική διαγραφή Σταυρογιάννη. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως είναι πλέον ευτυχείς. Ο Πάγκαλος δήλωσε ότι τον στηρίζει… Κι αν σε στηρίζει ο Πάγκαλος όπως και να το κάνουμε νιώθεις πιο …σίγουρος! 

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη φυλλορροεί. Το δυστύχημα για όλους μας είναι ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν, ίσως με μεγάλες απώλειες για τα κόμματα της κυβερνητικής συνεργασίας, αλλά θα ψηφιστούν. Η κοινωνία θα στενάξει και άνθρωποι αυτόν τον χειμώνα θα πεινάσουν και θα κρυώσουν γιατί "δεν πρέπει να βγούμε απ' το ευρώ", πρέπει να "σωθούμε" και να "εξασφαλίσουμε το γάλα των παιδιών μας". Όλες αυτές τις γελοιότητες θα τις ξανακούσουμε τις επόμενες ημέρες και οι γλύφτες στα ΜΜΕ θα κρέμονται απ' τα χείλη του κάθε σοβαροφανή ξεφτίλα που με στόμφο και πατερναλιστικό ύφος θα τρομοκρατεί τον κόσμο. 

Πρέπει να το χωνέψουμε! Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει δυναμικά. Και δεν μιλάω για "καπελωμένες"διαμαρτυρίες από φορείς και κόμματα τύπου "ΠΑΜΕ …φύγαμε, δεν ακουμπήσαμε". Πέρυσι οι λαϊκές, αυθόρμητες και ακαπέλωτες διαμαρτυρίες της 28ης Οκτώβρη αποτέλεσαν την αρχή του τέλους για τον ΓΑΠ και το προδοτικό κόμμα του. 

Φέτος; 

αἰέν ἀριστεύειν


Διαβάστε περισσότερα εδώ: Διαλύονται! Ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του... | Parakato.gr http://www.parakato.gr/2012/10/blog-post_8371.html#ixzz2ADKYPMW7

Νέα δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ




Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή είναι τα μοναδικά κόμματα που εμφανίζουν αύξηση...
 
Νέα δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ
Ακόμα μία δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υψηλά ποσοστά καταγράφει η Χρυσή Αυγή, αλλά και το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τη μέτρηση κοινής γνώμης της εταιρείας Μarc, η Νέα Δημοκρατία χάνει δυνάμεις και μεγαλώνει η απόσταση από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατρακυλάει σε μονοψήφιο ποσοστό.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, η δημοσκόπηση της Marc δίνει τα ακόλουθα ποσοστά:

    ΣΥΡΙΖΑ 23,2%
    Νέα Δημοκρατία 21,3%
    Χρυσή Αυγή 9,6%
    ΠΑΣΟΚ 6%
    Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,5%
    Δημοκρατική Αριστερά 4,9%
    ΚΚΕ 4,8%
    Αλλα κόμματα 5,4%
    Λευκό/Ακυρο/Αποχή 8,8%
    ΔΞ/ΔΑ 10,5%

Ενώ με αναγωγή και αφαίρεση των απαντήσεων «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ», το αποτέλεσμα των εκλογών σύμφωνα με την Marc θα ήταν (σε παρένθεση το ποσοστό κάθε κόμματος στις εκλογές του Ιουνίου):

ΣΥΡΙΖΑ 28,8% (26,9%)
Νέα Δημοκρατία 26,4% (29,7%)
Χρυσή Αυγή 11,8% (6,9%)
ΠΑΣΟΚ 7,5%% (12,3%)
Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,9% (7,5%)
Δημοκρατική Αριστερά 6,1% (6, 3%)
ΚΚΕ 5,9% (4,5%)
Αλλα κόμματα 6,6% (6%)


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή είναι τα μοναδικά κόμματα που εμφανίζουν αύξηση των δυνάμεων τους. Αντίθετα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Σφαγή ισλαμιστών στον ρωσικό Καύκασο - Spetznaz και GRU σε δράση (vid)ΕκτύπωσηE-mail

77
Σε σφαγή ισλαμιστών τρομοκρατών από ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetznaz και ομάδων GRU, εξελίχθηκε η επιχείρηση εκκαθάρισης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις ασφαλείας σε περιοχές του βόρειου Καυκάσου.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (ΝΑΚ) της Ρωσίας 49 ισλαμιστές τρομοκράτες μεταξύ των οποίων και τρία ηγετικά στελέχη μαζί με το επιτελείο του σκοτώθηκαν σήμερα στην επιχείρηση που ξεκίνησε μέσα στην νύχτα και στην οποία συμμετείχανσ συνολικά 450 μέλη των ειδικών μονάδων. 
"Η συντονισμένη επιχείρηση επέτρεψε να τεθεί τέρμα στη δράση αρκετών αρχηγών συμμοριών, μελών συμμοριών και των συνεργών τους, πλήττοντας σημαντικά το σύστημα στο οποίο επιχειρούσαν", σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής. Στην επιχείρηση έλαβε μέρος προσωπικό από διάφορες μονάδες όπως το 431 Τάγμα της δύναμης VMF (Spetznaz) που έχουν έχουν μεγάλη πολεμική εμπειρία σε επιχειρήσεις κατά των ανταρτών.
Όπως ανέφεραν πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, χρησιμοποιήθηκαν και αερομεταφερόμενες μονάδες, οι οποίες απέκοψαν την διαφυγή των τρομοκρατών στα σύνορα Ινγκουσετία και Νταγκεστάν.
Η σύγκλιση των ρωσικών ειδικών ομάδων έγινε σε ένα φαράγγι, το οποίο αποτέλεσε και τον τάφο των ισλαμιστών, αφου επί τρεις ώρες βάλλονταν από τους Spetznaz, oι οποίοι έκαναν χρήση και βαρέως οπλισμού, όπως φορητούς εκτοξευτές βλημάτων με θερμοβαρικές κεφαλές. 
Iδού και μία από τις πρόσφατες επιχειρήσεις των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στο Νταγκεστάν που κατέληξαν στην εξόντωση των ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων