56 Μαχαιριές στη καρδιά του Ελληνικού λαού!!!!!!!!!!!!!

Συγγνώμη λάθος. Του Θύμιου Καλαμούκη
Ατελείωτη είναι η λίστα των σκληρών μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και τα οποία θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Το δημοσιονομικό πακέτο έχει κλείσει στα 13,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, εκ των οποίων τα 10,5 δισ. ευρώ θα προκύψουν από τη μείωση δαπανών και τα 3 δισ. ευρώ από την αύξηση της φορολογίας.
Όμως ο βασικός κορμός των μέτρων άνω των 9,2 δισ. ευρώ θα εφαρμοστεί εντός του 2013.
Εξ αυτών οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις φθάνουν τα 6,6 δισ. ευρώ. Το πιο ανησυχητικό είναι πως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα αυτά να μην είναι τα τελευταία. Κι αυτό καθώς στο Μνημόνιο ύστερα από τις πιέσεις της τρόικας έχει περιληφθεί ρήτρα «απόκλισης».
Δημόσιος Τομέας - Μισθολογική Δαπάνη
1 Κατάργηση των δώρων (1.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο) των υπαλλήλων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
2 Διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012. Άλλες 25.000 αποχωρήσεις εντός του 2013 (6.250 ανά τρίμηνο).
3 Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΟ με πλαφόν στις αποδοχές τα 1.900 ευρώ ανά μήνα (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών, υπερωριών, επιδομάτων).
4 Κλιμακωτές μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια οι οποίες τίθενται σε ισχύ αναδρομικά από 1η Αυγούστου 2012. Για αποδοχές έως 1000 ευρώ το ποσοστό μείωσης ορίζεται στο 2%, από 1001 έως και 1.500 ευρώ στο 10%, από 1.501 έως και 2.500 ευρώ στο 20%, από 2.501 μέχρι 4.000 στο 30% και για ποσά άνω των 4.000 η μείωση είναι 35%.
5 Επέκταση του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις στη Γενική Κυβέρνηση ως το 2016.
6 «Πάγωμα» προσλήψεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μείωση του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου κατά 151 εκατ. ευρώ το 2013 και επιπλέον 34 εκατ. ευρώ το 2014, συμπεριλαμβανομένων των αποδοχών υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό και συμβούλων.
7 Περιστολή του μισθολογικού κόστους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 75 εκατ. ευρώ από τον Ιανουάριο του 2013.
8 Καταργούνται τα επιδόματα επίτευξης δημοσιονομικών στόχων και απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.
9 Υποχρεωτικές θα είναι οι μεταθέσεις προσωπικού εντός της Γενικής Κυβέρνησης και από περιοχή σε περιοχή.
10 Μειώνεται ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τις 15.226 στις 2.000 ετησίως. Επίσης, μείωση του μη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά 90%.
11 Χάνεται το δικαίωμα πρόσληψης για συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αν αυτή δεν γίνει εντός τριετίας από την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Συντάξεις - Κοινωνικά Επιδόματα
1 Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
2 Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη (και στα ενδιάμεσα στάδια) από 1ης Ιανουαρίου 2013.
3 Κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής). Για συντάξεις από 1.000 έως 1.500 ευρώ το ποσοστό μείωσης διαμορφώνεται στο 3%, από 1.501 έως και 2.000 ευρώ στο 5% και για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ στο 12%. Για τα ειδικά μισθολόγια οι μειώσεις θα είναι αντίστοιχες με εκείνες που θα επιβληθούν στους εν ενεργεία υπαλλήλους.
4 Μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 23% και επιβολή εισφοράς 3% στις κύριες συντάξεις όσων έλαβαν εφάπαξ από το 1995 και μετά.
5 Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και για ασφαλισμένους προ του 1993.
6 Αντικατάσταση όλων των οικογενειακών ? πολυτεκνικών επιδομάτων με ένα (με εισοδηματικά κριτήρια) και κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων για τα τέκνα αναδρομικά από φέτος.
7 Κατάργηση του ΕΚΑΣ για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 64ο έτος ηλικίας.
8 Μείωση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων κατά 50 ευρώ ή 30 ευρώ, ανάλογα με το αν διαθέτουν ή όχι ιδιόκτητη κατοικία.
9 Κατάργηση των ειδικών επιδομάτων ανεργίας.
Αγορά καυσίμων
1 Απελευθέρωση της διακίνησης καυσίμων με την υιοθέτηση διατάξεων που θα επιτρέπουν σε ανεξάρτητα πρατήρια να έχουν ή να νοικιάζουν φορτηγά ανεξαρτήτως μεγέθους, να νοικιάζουν δημόσιας χρήσης φορτηγά για μεταφορά καυσίμων. Επίσης να επιτραπεί σε οποιοδήποτε φορτηγό ? ανεξαρτήτως χωρητικότητας ? να εισέρχεται στα διυλιστήρια και τα τελωνεία για τη μεταφορά καυσίμων με τη δικιά τους επωνυμία.
2 Εισαγωγή τεχνικών λεπτομερειών για την εφαρμογή του συστήματος μέτρησης εισαγωγής - εξαγωγής σε όλους τους σταθμούς.
3 Έκδοση υπουργικής απόφασης για την εγκατάσταση συστήματος GPS.

Νέοι φόροι - Φορολογική Διοίκηση
1 Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα διατηρηθεί μέχρι το 2018 και προσαρμόζεται στη νέα φορολογική κλίμακα.
2 Αυξάνονται οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων από τον Μάρτιο του 2013 για να προσεγγίσουν τις εμπορικές.
3 Αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων από 10% σε 15% το 2014.
4 Αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών από την τρέχουσα χρήση.
5 Φορολόγηση των αγροτών με 6% και βάσει εσόδων-εξόδων.
6 Επιβάλλεται φόρος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ (2 με 4%).
7 Επιλογή μόνιμου γενικού γραμματέα εσόδων και θέσπιση διατάξεων με τις οποίες θα δίνονται αρμοδιότητες στη νέα γραμματεία.
8 Προώθηση νόμου για τη δημιουργία ειδικής μονάδας με 100 ελεγκτές για τον έλεγχο μεγάλων φορολογουμένων και μονάδας με 50 ελεγκτές για τους πλούσιους αυτοαπασχολούμενους.

Υγεία - ΕΟΠΥΥ
1 Συγχώνευση όλων των ταμείων χωρίς καμία εξαίρεση στον ΕΟΠΥΥ.
2 Λήψη πρόσθετων μέτρων από φέτος για να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, με την υποχρέωση των φαρμακείων να αντικαθιστούν συνταγογραφούμενα φάρμακα με το προϊόν της ίδιας δραστικής ουσίας, το οποίο έχει τη χαμηλότερη τιμή στην κατηγορία αναφοράς.
3 Θεσμοθέτηση νέου ορίου για το claw-back (επιστροφές από φαρμακευτικές εταιρείες) του 2013 στα 2,4 δισ. ευρώ.
4 Περιορισμός των παροχών του ΕΟΠΥΥ και αύξηση του κόστους για την ιδιωτική περίθαλψη.
5 Αναθεώρηση των αμοιβών και του αριθμού των διαγνωστικών κέντρων με τα οποία συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ, καθώς και με τους φυσιοθεραπευτές.
6 Εισαγωγή ενός συστήματος ενδεικτικών τιμών για τις επιστροφές των ιατρικών μηχανημάτων.
7 Αύξηση των εισφορών που δίνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, στα επίπεδα των μελών του ΕΟΠΥΥ.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
1 Νομοθετική παρέμβαση για την άρση των περιορισμών που ακόμη υφίστανται στα επαγγέλματα των ορκωτών λογιστών, φορολογικών συμβούλων και λογιστών, εταιρειών προσωρινής απασχόλησης, ιδιωτικών γραφείων, συμβούλων εργασίας, κτηματομεσιτών, αναλογιστών, τουριστικών οδηγών, φορτοεκφορτωτών, ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, εκτελωνιστών, ιδιοκτητών περιπτέρων και καντίνων σε δημόσιο χώρο, τουριστικών γραφείων, ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξενόγλωσσων σχολείων, ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης, κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης, κέντρων εκπαίδευσης μετά τη δευτεροβάθμια βαθμίδα, και πρακτορείων διανομής Τύπου.
2 Άρση της υποχρεωτικής παρουσίας του δικηγόρου σε μία σειρά συμβολαιογραφικών πράξεων. Δίνεται η δυνατότητα και σε άλλους επαγγελματίες του νομικού τομέα να διενεργούν έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας.
3 Εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει ένα σύστημα προπληρωμένων - προκαθορισμένων ποσών για κάθε δικαστική ενέργεια ή παρουσία δικηγόρου, η οποία δεν είναι συνδεδεμένη με ένα ποσό αναφοράς.
4 Στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης η κυβέρνηση προωθεί την αποσύνδεση της φορολόγησης μηχανικών και δικηγόρων από τις ελάχιστες νόμιμες αμοιβές/ποσά αναφοράς. Η μεταρρύθμιση αυτή τίθεται ένα ισχύ σαν μέρος της νέας φορολογικής νομοθεσίας από τον Ιανουάριο του 2013.
5 Αίρονται οι περιορισμοί στις άδειες για λιμουζίνες και μικρά τουριστικά λεωφορεία κάτω των 12 θέσεων και επιτρέπονται οι εναλλακτικές υπηρεσίες μεταφοράς σε ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία με την ενοικίαση βαν και τζιπ 4X4.
6 Κάθε επαγγελματική ένωση θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει σε ιστοσελίδα της ενδεικτικές αμοιβές για κάθε προσφερόμενη υπηρεσία.

Εμπόριο
1 Καταργείται η προϋπόθεση ελάχιστου χώρου προκειμένου να επιτρέπεται η πώληση τροφίμων.
2 Επιτρέπεται σε καταστήματα γενικού εμπορίου η πώληση και άλλων, πέραν από τρόφιμα, προϊόντων που υπόκεινται σε υγειονομικές προϋποθέσεις.
3 Επιτρέπεται στα σούπερ-μάρκετ η πώληση προσυσκευασμένου κρέατος, τυριού και ψαριού και απελευθερώνεται η πώληση προϊόντων για βρέφη.
4 Αποσυνδέεται το ωράριο εργασίας για τους υπαλλήλους της επιχείρησης (όπως ορίζονται στον νόμο 1037/1971 και τη σχετική νομοθεσία) από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης.
5 Ρυθμίζεται ο νόμος ώστε να γίνεται σαφές ότι το «σπάσιμο» της βάρδιας επιτρέπεται σε όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων όσων λειτουργούν σε συνεχές ωράριο.
6 Εφαρμόζονται οι ίδιοι όροι για τη μεταφορά ευπαθών αγαθών στα φορτηγά δημόσιας χρήσης με τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης.
Συγκοινωνίες
1 Τα εισιτήρια σε ΟΑΣΑ , ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνονται τουλάχιστον κατά 25% τον Μάρτιο του 2013

Αγορά ενέργειας - ΔΕΗ
1 Μέσα στον Νοέμβριο η κυβέρνηση υποβάλλει ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ με στόχο αφενός να προετοιμαστεί η ιδιωτικοποίησή της και αφετέρου να γίνει ανταγωνιστική ως προς τις άλλες επιχειρήσεις της απελευθερωμένης αγοράς του ηλεκτρισμού. Το σχέδιο θα εξειδικεύσει ποια τμήματα της ΔΕΗ θα ιδιωτικοποιηθούν και σε πιο χρονικό πλαίσιο.
2 Αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ στις αρχές του 2013 με εξαίρεση τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
3 Δρομολογείται μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων της ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση θα παραδώσει στην τρόικα μελέτη ειδικού της ευρωπαϊκής αγοράς για να συγκρίνει τις συνολικές απολαβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ «με τις βέλτιστες πρακτικές» των ευρωπαϊκών εταιρειών παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Παρόμοια σύγκριση θα γίνει και ως προς τις πρακτικές των ιδιωτικών εταιρειών της Ελλάδας εντός του τελευταίου τριμήνου του 2012.
Επενδύσεις - Αποκρατικοποιήσεις
1 Περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 300 εκατ. ευρώ.
2 Αναθεώρηση του στόχου για τις αποκρατικοποιήσεις στα 25 δισ. ευρώ έως το 2020.

εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΝΕΤ: Τι δουλειά έχει η ιδιωτική βούληση στην… δημόσια τηλεόραση;

Κόπηκε αιφνιδιαστικά η πρωινή εκπομπή των Αρβανίτη και Κατσίμη λόγω σχολίων για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδια. Δεν θα σχολιάσουμε την σταδιοδρομία των δυο δημοσιογράφων, όσοι ενημερώνονται από τηλεοπτικά κανάλια καταλαβαίνουν και την διαφορά της εκπομπής αυτής με τις υπόλοιπες… Παραθέτουμε αυτούσιο τον διάλογο που αποτέλεσε την αιτία του κοψίματος της εκπομπής από την διεύθυνση της ΝΕΤ:

Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση
Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;
Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;
Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται - που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;
Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….
Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.

Άξια δημοσίευσης είναι επίσης και η ανακοίνωση του Αιμίλιου Λάτσιου, Γενικόυ διεθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ:

«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και το αποδεικνύει εμπράκτως στην καθημερινή παρουσίαση της επικαιρότητας και την προβολή όλων των απόψεων. Όμως, δεν μπορεί να αποδεχτεί την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής ‘ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ’ της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης».

Μια μέρα μετά την δίωξη του Κ. Βαξεβάνη, ένα μήνα μετά την σύλληψη και τον παραδειγματικό βασανισμό των 15 αντιφασιστών σε ένδειξη προστασίας της Χρυσής Αυγής από την τρικομματική κυβέρνηση και λίγες μέρες πριν την κατάθεση στην βουλή των μέτρων, τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν ακόμα και για τους πιο αφελείς…
Έπονται μέρες περίεργες, δύσκολες και για πολλούς πρωτόγνωρες... Οι όποιες αμφιβολίες για κάτι τέτοιο, θα διαλυθούν το επόμενο διάστημα…
Όποιος καταλαβαίνει, ας πράξει κατά συνείδηση.
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ανατριχιαστικό κυριολεκτικά είναι το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ για τη μετατροπή της Ελλάδας σε άθλια αποικία του Βερολίνου και της ΕΕ, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. «Εξωτερικά διαχειριζόμενος λογαριασμός καταπιστεύματος» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος που βάζουν οι Γερμανοί, όπου «καταπίστευμα» στη νομική γλώσσα είναι περιουσιακό στοιχείο που μεταβιβάζει κανείς σε κάποιον άλλο με σκοπό τη διασφάλιση των απαιτήσεών του. Με άλλα λόγια, σε απλά ελληνικά, η ελληνική κυβέρνηση μεταβιβάζει τη διαχείριση αυτού του δεσμευμένου λογαριασμού στους ευρωπαίους δανειστές.


Ο ελληνικός λαός δηλαδή φορτώνεται με δάνεια, αλλά τα λεφτά των δανείων δεν θα τα παίρνει να τα διαχειριστεί η ελληνική κυβέρνηση, θα διαχειρίζονται μόνοι τους και όπως θέλουν οι… δανειστές!!! Τινάζοντας στον αέρα όλα τα προπαγανδιστικά ψέματα των κυβερνήσεων των γερμανοτσολιάδων που μας κυβερνούν, το έγγραφο τονίζει ότι η ενίσχυση του ελέγχου αυτού του λογαριασμού γίνεται «για να διασφαλιστεί ότι οι πόροι του προγράμματος χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους». Ούτε ένα ευρώ δηλαδή από τα χρήματα των δανείων που τα μνημόνια φορτώνουν στους Έλληνες δεν θα πηγαίνει για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ή άλλα έξοδα του ελληνικού κράτους, όπως λένε οι πολιτικοί απατεώνες της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη! Ούτε ένα ευρώ! Ολόκληρα τα ποσά των δανείων θα πηγαίνουν για την εξόφληση προηγούμενων δανείων και μάλιστα κατά το δοκούν των Γερμανοευρωπαίων. Όχι μόνο τα ποσά των δανείων. Θέλουν και ποσοστό του ΦΠΑ που εισπράττεται από την ελληνική κυβέρνηση «να μεταφέρεται κάθε μήνα στον καταπιστευματικό λογαριασμό ως συνεισφορά της Ελλάδας στην εξυπηρέτηση του χρέους». Όχι μόνο δηλαδή δεν θα πέφτει ούτε ένα ευρώ στην πραγματική οικονομία από τα δάνεια, αλλά θα παίρνουν και από τα έσοδα του κράτους το οποίο γδέρνει τους πολίτες για να τους προσφέρει πολύ λιγότερες παροχές από παλιά και να τους εξαθλιώνει κάθε μέρα περισσότερο.


Για όποιον δεν κατάλαβε, οι Γερμανοί το ξανατονίζουν στο έγγραφό τους: «Εάν προκύψουν περαιτέρω τρύπες στον προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η Ελλάδα θα καλύπτει τα κενά αυτά με δικά της μέσα» υπογραμμίζουν. Δεν αρκούνται σε αυτό. Μεθοδικοί όπως είναι θέλουν να λύσουν μια για πάντα το πρόβλημα μέσω της… αυτοματοποίησης της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού: «Ελλείμματα μετρητών (αποκλίσεις από το σχέδιο του προϋπολογισμού) οδηγούν αυτομάτως σε περικοπές δαπανών κατανεμόμενες εξίσου σε όλα τα προγράμματα δαπανών σύμφωνα με το μερίδιο τους στον προϋπολογισμό» αναφέρει το γερμανικό έγγραφο. Με άλλα λόγια, θα ξοδεύει περισσότερα λεφτά η κυβέρνηση στην κατασκευή ενός δρόμου και αυτομάτως θα κόβονται οι προϋπολογισμένες δαπάνες για την… υγεία και την παιδεία!

Επιπροσθέτως, ούτε το δάνειο δε θα μπορεί να αποφασίσει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση από πουθενά, από καμιά χώρα του κόσμου! Αυτό απαιτούν οι Γερμανοί: «Ένας εξωτερικός θεσμός σαν την Κομισιόν της ΕΕ μπορεί να ζητηθεί για να εγκρίνει γραπτώς οποιαδήποτε μορφή επιπρόσθετων δανείων» απαιτούν χωρίς περιστροφές. Η Ελλάδα δηλαδή δεν θα μπορεί να δανειστεί από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα ή τη… Ζιμπάμπουε, αν δεν εγκρίνει γραπτώς η Κομισιόν το να υποβάλουμε αίτημα δανειοδότησης. Απίστευτη η αποικιοποίηση της χώρας μας, της οποίας άλλωστε οι Γερμανοί καταλύουν τον κρατικό μηχανισμό και τον αντικαθιστούν με υπαλλήλους των ξένων κατοχικών δυνάμεων. Στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απαιτείται ρητά η «υποχρεωτική χρησιμοποίηση τεχνικής βοήθειας από το εξωτερικό»! Προσδιορίζονται μάλιστα και οι τομείς που θα εγκατασταθούν υποχρεωτικά οι ξένοι: Συλλογή φόρων, μείωση διαφθοράς, στατιστική, αναπτυξιακές επενδυτικές στρατηγικές, χρησιμοποίηση διαρθρωτικών πόρων, διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων…». Τα πάντα στα χέρια των δυνάμεων κατοχής. Οι Γερμανοί έχουν και πρόγραμμα εκκαθάρισης του ελληνικού κρατικού μηχανισμού από τους… Έλληνες!!! Ζητούν «να προσδιοριστούν οι θέσεις - κλειδιά εντός της ελληνικής δημόσιας διοίκησης για την δέουσα εκτέλεση και έλεγχο του προγράμματος προσαρμογής» και «να στρατολογηθούν και να σταλούν ευρωπαίοι ειδικοί ή έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους θα δοθεί το ίδιο στάτους με τους ευρωπαίους ειδικούς προκειμένου να περιοριστεί η εξάρτησή τους από την (ελληνική) πολιτική εξουσία (σ.σ. μιλάμε δηλαδή για έλληνες «κουκουλοφόρους» που θα είναι όργανα των γερμανικών δυνάμεων κατοχής) για να τοποθετηθούν στις θέσεις κλειδιά… για να αντικαταστήσουν έλληνες αξιωματούχους»!!!

Ανενδοίαστα δηλαδή το Βερολίνο απαιτεί να αναλάβουν οι ίδιοι οι Γερμανοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, οι οποίοι μάλιστα θα τεθούν υπεράνω των νόμων της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, τη διακυβέρνηση της Ελλάδας! Και αυτά τα κατάπτυστα ανθρωπάρια, οι πολιτικοί ηγέτες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, λένε «ναι» στην παράδοση της χώρας, από την οποία βεβαίως θα ωφεληθούν οι σύγχρονοι αδίστακτοι «μαυραγορίτες» του ελληνικού κεφαλαίου.

http://harryklynn.blogspot.gr/

ΤΑ ΤΡΙΑ ΡΕΤΑΛΙΑ!


Η λίστα Λαγκάρντ, η σύλληψη Βαξεβάνη και η ασυλία των πραγματικών απατεώνων οδήγησαν τους Έλληνες Δικαστές σε μια αποτυχία τεραστίων διαστάσεων! - Ποιοι είναι αυτοί που ωφελούνται από όλα αυτά; Ποιοι κρύβονται πίσω από την σύλληψη Βαξεβάνη και γιατί;

Γιώργος Αδαλής 
aegeantimes.gr
Τον Κώστα Βαξεβάνη τον γνώρισα το 2004 σε μια εκδήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Παρά του ότι καταγόμαστε και οι δυο από το ίδιο νησί, δεν είχα ποτέ μαζί του ιδιαίτερες σχέσεις, ούτε φιλικές αλλά ούτε δημοσιογραφικές!

Αλλά τις παρακάτω γραμμές τις γράφω μόνο και μόνο για να τον υποστηρίξω δημόσια!

Διότι αυτό που συμβαίνει πλέον εδώ στην Ελλάδα, ξεπερνά τα όρια της ανοχής καθώς και εκείνη την λεπτή γραμμή, που χωρίζει το κράτος δικαίου από το κράτος-τύραννο!

Κάποιοι με αφορμή όσα θα περιγράψω παρακάτω, αναφώναξαν ότι «το Ελληνικό κράτος είναι ένα μεγάλο μπουρδέλο»!

Προσωπικά διαφωνώ και διαφωνώ κάθετα!

Σε έναν οίκο ανοχής υπάρχουν κανόνες, ιεραρχία και τάξη!

Το Ελληνικό κράτος απέχει πολύ από το να το χαρακτηρίσεις ακόμη κι ως μπουρδέλο!

Είναι κάτι πολύ χειρότερο!

Το κράτος μας, σύμφωνα με την άποψή μου λειτουργεί μια χαρά!

Εχει δικαστική εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, που εργάζονται σκληρά και σχεδόν τέλεια!
 

Μόνο που εργάζονται σκληρά , όταν πρόκειται να προστατέψουν, κλέφτες, απατεώνες, λωποδύτες, φοροκλέπτες, φοροφυγάδες και πολιτικούς που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω!!!


Το κράτος μας δηλαδή λειτουργεί, για τους παρακάτω πολίτες!

Τους 300 βουλευτές
Τους 1.000 πρώην βουλευτές που είναι εν ζωή!
Τους 40 εξωκοινοβουλευτικους που διετέλεσαν υπουργοί!
Τους 2.500 συμβούλους όλων αυτών
Τους 3.000 κομματάρχες και κομματαρχίσκους σε όλη την Ελλάδα
Τους 5.000 δημάρχους, αντιδημάρχους περιφερειάρχες και λοιπούς (με ελάχιστες εξαιρέσεις)
Τους 800 μεγαλοεπιχειρηματίες καραβοκυραίους και τους διαχειριστές της περιουσίας των
Τους 20 καναλάρχες και εκδότες
Τους 60 συστημικούς δημοσιογράφους
Τους 2.000 διάφορους ένστολους και μη που αποτελούν το μακρύ χέρι της εξουσίας
Τους 10 τραπεζίτες
Και πάνω απ όλα, τους 5 με 6 Πρωθυπουργούς που Κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια!!!


Για κανέναν άλλον, από τους 11.000.000 Ελληνες πολίτες, δεν λειτουργεί το κράτος!

Εχουμε δηλαδή ένα κράτος τσιφλίκι, ένα κράτος αμπελοχώραφο όλων αυτών που σα προανέφερα, όπου όλες οι Εξουσίες, Πρώτη, Δεύτερη, Τρίτη και Τέταρτη (ο Τύπος) λειτουργούν προς όφελός τους και με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων τους!

Για τους υπόλοιπους, δεν λειτουργεί τίποτα και ποτέ!

Αν ένας από τα 11.000.000 των Ελλήνων, έχει αντικρουόμενα συμφέροντα με κάποιον από τους παραπάνω, τότε ανακαλύπτει γρήγορα, ότι το κράτος μας αυτόματα προσαρμόζεται στις ανάγκες των τσιφλικάδων, και μπορεί να θεσπίζει ακόμη και νόμους προκειμένου να τους προστατέψει! Κι ο έχων χίλια δίκια, πολίτης, βρίσκεται ξαφνικά να έχει άδικο και να απειλείται η περιουσία του, η ελευθερία του ακόμη και η ζωή του!

Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος σε τούτη εδώ τη χώρα που δεν το έχει ζήσει όλο αυτό!

Η περίπτωση του Κ.Βαξεβάνη, είναι μια από αυτές και μάλιστα τόσο καραμπινάτη!

Μια από τις περιπτώσεις όπου το «καθεστώς» τρίζει τα δόντια του προκειμένου να παραδειγματιστούν οι πολίτες που διψούν για τιμωρία των κλεφτών και απατεώνων!

Προσέξτε τώρα!

Μια Γαλλίδα υπουργός οικονομίας (που όλως τυχαίως, σήμερα είναι ένας εκ των τριών διαχειριστών της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα) η Κριστίν Λαγκάρντ, έδωσε στον ομόλογό της μιας λίστα με 2.059 Ελληνες που είχαν περίεργες καταθέσεις στο εξωτερικό και αποτελούσαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κινηθούν οι Ελληνικές Αρχές προκειμένου να εισπράξουν φόρο, για ποσά που πιθανών να κινήθηκαν παράνομα!

Αυτό άλλωστε έκανε και η ίδια η Γαλλία αλλά και άλλες χώρες και είχαν έσοδα!

Στην Ελλάδα όμως, ο υπουργός που την παρέλαβε, ο «διορισμένος» από τον Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνστανίτνου , δεν έκανε απολύτως τίποτα!

Ο διάδοχός του, ο Ε.Βενιζέλος το ίδιο!

Το τι έχουμε ακούσει δεν λέγεται!

Ο ένας, κατέθεσε ότι δεν θυμάται που την είχε βάλει. Ο άλλος έλεγε ότι ήταν προϊόν «υποκλοπής» και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί!

Ότι πιο μεγάλο ψέμα δεν είχε ειπωθεί στην Ελλάδα, ειπώθηκε προκειμένου για να μην εμφανιστεί η λίστα Λαγκάρντ και τα ονόματα που περιείχε μαζί με τα ποσά!

Ότι πιο ελεεινό και τρισάθλιο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία το ακούσαμε!

Το Κράτος εκεί προκειμένου να προστατέψει τους τσιφλικάδες, καθυστέρησε πολλά χρόνια να βρει άκρη και φτάσαμε στο σημείο, να θέλουμε να ξαναζητήσουμε την λίστα από την Λαγκάρντ, γιατί μπορεί να έχει παραποιηθεί στον δρόμο!

Αντί λοιπόν, η δικαστική εξουσία, να φυλακίσει όσους «έχασαν» «ξέχασαν», ή δεν εκτέλεσαν το καθήκον τους, είδαμε την θέση της να αναλαμβάνει μια ... επιτροπή της Βουλής, να εξετάζει το θέμα, έτσι ώστε να μπορεί με νόμο να το … θέσει στο αρχείο!

Και με τον τρόπο αυτό, όλοι στην Ελλάδα, αναζητούσαν την τύχη της λίστας αλλά και τους λήσταρχους που πιθανόν να έκρυβε μέσα της!

Και ήταν τόσο αργές οι διαδικασίες που σε πιάνει απελπισία , για το πόσο αλήτες είναι ορισμένοι, που πλέον παίζουν ανοιχτά με την υπομονή μας και την ψυχολογία μας!

Κι ενώ για πολλούς η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, ήταν μια τελειωμένη υπόθεση, αφού πήγαινε για κουκούλωμα, όπως τόσες άλλες, ξαφνικά ένας δημοσιογράφος, την δημοσιεύει στο περιοδικό του!

Το επίσημο κράτος λοιπόν, που επί χρόνια την αγνοούσε, ή δεν την είχε, ή ξεχνούσε που την έβαλε, με κίνδυνο να παραγραφούν πολλά οικονομικά εγκλήματα, θα περίμενε κανείς, να πει κι ευχαριστώ στον δημοσιογράφο, που την δημοσιοποίησε και να τον τιμήσει για την αποτελεσματική έρευνα που έκανε ! Μια έρευνα που το Κράτος όπως αποδείχτηκε ΔΕΝ μπορούσε να κάνει!

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, το κράτος που είχε υποχρέωση μέχρι σήμερα να έχει συλλάβει όσους παρανόμησαν από αυτή τη λίστα καθώς και όσους τους συγκάλυπταν, ΔΕΝ έκανε το παραμικρό!

Το κράτος εκεί δεν έκανε τη δουλειά του!

Και μέχρις εδώ ναι, μπορείς να πεις «αδέλφια, έχουμε ένα κράτος μπουρδέλο»!

Αλλά όταν βλέπεις, ότι σε χρόνο ρεκόρ, μαθαίνει το κράτος που πίνει καφέ ο Βαξεβάνης, που μένει, με ποιον συναναστρέφεται, σε ποια σπίτια κατοικεί , και στέλνει από δέκα αστυνομικούς να παρακολουθήσουν ...

Όταν βλέπεις ότι σε χρόνο ντετέ, ο Εισαγγελέας είναι έξω από την πόρτα του Βαξεβάνη…
 

Όταν βλέπεις ότι ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιείται για να συλλάβει τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε την λίστα Λαγκάρντ, πώς να πεις ότι κράτος είναι μπουρδέλο!
 

Μια χαρά δουλεύει το σύστημα! 
Μια χαρά και αποτελεσματικά συνεργάζονται οι διωκτικές αρχές όταν είναι να συλλάβουν κάποιον που χαλά τη σούπα τους!

Προσωπική μου άποψη, είναι ότι όσοι συμμετείχαν στη σύλληψη του Βαξεβάνη, έπρεπε να κάμουν ακριβώς το ίδιο και για όσους έκρυβαν ή ξεχνούσαν που έβαλαν τη λίστα Λαγκάρντ! Ακριβώς το ίδιο για όσους δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα ποσά που μετέφεραν στο Εξωτερικό!

Συνεπώς, αφού δεν το έκαναν, είναι ελεγχόμενοι για μη τήρηση των νόμων του Ελληνικού Κράτους και πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί!

Ειδικά σήμερα, που η χώρα μας, με την σύλληψη Βαξεβάνη, διασύρεται διεθνώς, με δημοσιεύματα εφημερίδων ειδικά στις ΗΠΑ, που εξεφτιλίζουν την πατρίδα μας και την παρουσιάζουν χειρότερη και από τριτοκοσμικές χώρες!

Η Ελλάδα, δεν χρειάζεται δικαστές που συλλαμβάνουν τους Βαξεβάνηδες, αλλά δικαστές που να συλλαμβάνουν υπουργούς Οικονομίας που δεν έκαναν τη δουλειά για την οποία εντέλλονται από τον Ελληνικό λαό!

Το μοναδικό επάγγελμα στο οποίο γίνεται αναφορά στο Ελληνικό Σύνταγμα είναι αυτό του δημοσιογράφου!

Η Ελευθερία του λόγου κατοχυρώνεται από το Ελληνικό Σύνταγμα, και κανένας δικαστής , εισαγγελέας και Αστυνομικός, δεν έχουν το δικαίωμα να συλλαμβάνουν δημοσιογράφους, που αποκαλύπτουν, αυτό που 11 εκατομμύρια Ελληνες θέλουν να μάθουν και να ενημερωθούν!

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, δικαστές , εισαγγελείς και Αστυνομικοί, έχουν υποχρέωση να συλλαμβάνουν υπουργούς, πρώην υπουργούς και βουλευτές, που κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία είτε με τις πράξεις τους είτε με τις παραλείψεις τους!

Αλλιώς, να μην διαμαρτύρονται, με απεργίες και διαδηλώσεις κάθε φορά που τους μειώνουν το μισθό τους, πολύ απλά, διότι δεν συγκινούν πλέον κανέναν και μπαίνουν σιγά-σιγά κι αυτοί, στο κάδρο του … «καλά να πάθετε, σας άξιζε»!!!

Προσωπική μου άποψη είναι, ότι πλησιάζει η μέρα, που η πλειοψηφία των δικαστών και των Εισαγγελέων, θα επαναστατήσει με όσα συμβαίνουν στη χώρα!

Μόνο που ας κοιτάξουν, μην είναι αργά τότε και δεν έχουν το λαϊκό έρεισμα των 11 εκ. Ελλήνων!

Κλείνοντας αυτή την υπόθεση, υπογραμμίζω ότι η σύλληψη του δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη, αποτελεί μια ελεεινή σελίδα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μας!

Τόσο ελεεινή, που θα λειτουργήσει αντίθετα από την βούληση όσων την δρομολόγησαν!
 

Θα επιταχύνει πολλές εξελίξεις και θα το δείτε αυτό!


Προσωπικά, αν είχα αυτή τη λίστα, όχι απλά θα την δημοσίευα στους AegeanTimes, αλλά θα την έκανα και φειγ-βολάν, να την μοιράσω σε γέρους και γριούλες που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ!

Για αυτό ήμασταν άλλωστε και από τους πρώτους που αναδημοσίευσαν την εν λόγω λίστα, που δημοσίευσε στο περιοδικό ΗΟΤ DOC ο Κώστας Βαξεβάνης!
Και θα την δημοσίευα, μαζί με τα ποσά των λογαριασμών κι όχι χωρίς αυτά όπως έκανε ο Κ.Βαξεβάνης για ένα πολύ απλό λόγο!

Στην Ελλάδα, οι γνωστοί – άγνωστοι, κλέφτες, απατεώνες και λωποδύτες, βαφτίζουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ότι τους συμφέρει, προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι και τα κλοπιμαία τους!

Κι αυτό πλέον θα σταματήσει , θέλουν δεν θέλουν, όλοι αυτοί οι άρπαγες της περιουσίας του Ελληνικού λαού!

Θέλουν δε θέλουν...

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=57247&type=1&kata=0

         Ξύπνησε τώρα και ο Στουρναράκος μας!!!


                                ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗ


Τελικά και ο Στουρναράκος, παρ’ όλο το μπόι που του λείπει!!! 
Παρ’ όλα τα χαμόγελα που σκορπάει δεξιά αριστερά με μεγάλη ευκολία!!! 
Παρά του ότι είναι, όπως ο ίδιος λέει τεχνοκράτης!!! 
Εν τούτοις έχει διδαχθεί πολύ καλά την τέχνη του πολιτικάντη από τους πολιτικούς προϊσταμένους του Σαμαρά-Βενιζέλο και Κουβέλη!!!
Αλλά καλά λέει και ο λαός μας!!!
Με όποι
ον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις!!!
Έτσι λοιπόν και ο συμπαθής Στουρναράκος μας, το πείρε πολύ εύκολα το μάθημά του!!!
-Αν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δις Ευρώ, θα πεινάσουμε!!! Είπε με μεγάλη ευκολία, ακολουθώντας την συνταγή των πολιτικών προϊσταμένων του, που την χρησιμοποίησαν κατά κόρον προεκλογικά!!!
Αυτές οι δόσεις τέλος πάντων, πόσο φόβο κρύβουν;;;;
Πόσες και πόσες φορές δεν ακούσαμε, τα τρία τελευταία χρόνια, κάτι παρόμοιο;;;;
Πότε, δεν θα ¨χουμε λεφτά να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις!!!
Πότε, θα χρεοκοπήσουμε σαν χώρα!!!
Πότε, θα χάσουμε την αξιοπιστία μας, στους έξω!!!
Πότε-Πότε-Πότε!!! Πολλά πότε, έχουν σημαδέψει τελευταία την ζωή μας!!!
Που θα πάει και πότε θα σταματήσει, τέλος πάντων τούτο το βιολί;;;;
Η δόση αυτή, όπως έλεγαν οι κύριοι αυτοί προεκλογικά, ήταν απαραίτητη από τον Ιούλιο, γιατί όπως ισχυρίζονταν και τότε, τα αποθεματικά του κράτους μέχρι τότε έφταναν και μετά, ούτε μισθοί, ούτε συντάξεις!!!
Η πλάκα και η κοροϊδία που γίνεται τώρα σε βάρος του λαού, την οποία δεν την έλαβε καθόλου υπόψη του η μάλλον την απέκρυψε, ο μεγάλος επιστήμονας, ο μεγάλος τεχνοκράτης, ο κος Στουρναράκος, είναι ότι από αυτά τα χρήματα, δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα Ευρώ, ο Έλληνας μισθωτός και συνταξιούχος!!!
Θα πάνε όλα σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί προς τούτο στο Λουξεμβούργο και από τον λογαριασμό αυτόν, θα εκταμιευτούν με τις παρακάτω προτεραιότητες:
- Πρώτα τα 24 δις από αυτά θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών!!! Δηλαδή ζεστό χρήμα από τα δάνεια του Ελληνικού λαού, στις μεγάλες τσέπες των Τραπεζιτών!!!
- Και σιγά οι Τραπεζίτες, μη μοιράσουνε τα χρήματα αυτά για να φάει ο Έλληνας μισθωτός και συνταξιούχος!!!
- Τους βλέπουμε, τι διάθεση έχουν να μοιράσουν χρήματα!!!
Ζήτησαν από την Τρόϊκα και το συζητάει η κυβέρνηση, να περιορίσει τις αποζημιώσεις στους μελλοθανάτους εργαζόμενους σ αυτές, που πρόκειται να απολυθούν, με αφορμή τις συγχωνεύσεις των τραπεζών τους!!!
Δεύτερο τα 4 δις θα πάνε για αποπληρωμή ενός ομολόγου που λήγει σύντομα!!!
Τρίτον τα υπόλοιπα 3,5 δις θα παραμείνουν στο λογαριασμό αυτόν δεσμευμένα για αποπληρωμή μελλοντικών τοκοχρεολυσίων!!!
Ούτε ένα Ευρώ λοιπόν, στον Έλληνα μισθωτό και συνταξιούχο!!!
Αντίθετα για να πάρουμε τη δόση αυτή, θα φύγουν από τις τσέπες των Ελλήνων 13,5 δίς μέσα στα χρόνια 2013 και 2014 και αν γίνει η επιμήκυνση της Δημοσιονομικής προσαρμογής, τότε θα γίνουν 18 περίπου τα δις που θα εγκαταλείψουν την χώρα μας!!!
Πότε λοιπόν κε Στουρναράκο, θα πεινάσει ακόμη περισσότερο ο Ελληνικός λαός;;;;
Άιιιιι σιχτίρ από δώ!!!!

Να προλάβουμε να μη πάει τόσο αίμα χαμένο!!!

Τάσος Παπαζαχαρίας Τρίπολη
Σαν Xθες ο Ελληνικός Λαός, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πατριώτες, είπαν με μια φωνή ΟΧΙ στην κατοχή της Ελλάδας από τους φασίστες Ιταλούς, οι οποίοι στη συνέχεια για να μας υποτάξουν, ζήτησαν τη βοήθεια των Γερμανών ναζιστών, που ήταν σύμμαχοί 
τους και έτσι τα κατάφεραν.
Η Ελλάδα και ο λαός της, στην διάρκεια αυτής της κατοχής, έζησαν
Μέρες φρίκης!!!
Μέρες εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!!!
Μέρες εξοντωτικής πείνας!!!
Μέρες μπλόκων, συλλήψεων, φυλακίσεων, βασανιστηρίων, εκτελέσεων, αποστολής ανθρώπων σε στρατόπεδα εξόντωσης στη Γερμανία!!!
Μέρες φωτιάς καταστροφής και εξαφάνισης, δεκάδων χωριών και κωμοπόλεων!!!
Μέρες που δεν πρέπει να ζήσει ξανά η ανθρωπότητα!!!
Η Ελλάδα και ο λαός της, έζησαν ταυτόχρονα και
Μέρες δόξας!!!
Μέρες αντίστασης στους φασίστες και ναζιστές!!!
Μέρες Ενότητας και Αλληλεγγύης του λαού της!!!
Μέρες απαράμιλλου θάρρους και αυταπάρνησης, για την λευτεριά της Πατρίδας και του λαού της!!!
Μέρες ανδρείας και θυσιών, που θα μείνουν στην ιστορία ως παράδειγμα προς μίμηση από τους λαούς του πλανήτη μας!!!
Στο τέλος, ύστερα από μεγάλες θυσίες σε ανθρώπινες ζωές και υλικές καταστροφές, ανυπολόγιστης αξίας, οι αγώνες όλων των δημοκρατικών λαών και των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων, οι φασίστες και ναζιστές κατακτητές νικήθηκαν.
Το τέρας του φασισμού και του ναζισμού, που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα, αφήνοντας πίσω του, εκατομμύρια νεκρούς νέων ανθρώπων, που δεν πρόλαβαν να ζήσουν τη ζωή, αλλά και εκατομμύρια χήρες και ορφανά, που δεν γνώρισαν την πατρική και μητρική στοργή, μπήκε δυστυχώς προσωρινά στη λήθη της ιστορίας!!!
Μετά από μερικές δεκάδες χρόνια, αφού το κεφάλαιο περνάει ξανά μία ίδια οικονομική κρίση, όπως εκείνη προπολεμικά, στη δεκαετία του 1930, ξαναβγάζει από το ντουλάπι της ιστορίας, τα ίδια τέρατα του φασισμού και του ναζισμού και με τις ίδιες μεθόδους και πρακτικές, επιδιώκει ένα νέο γύρο αιματοκυλίσματος της ανθρωπότητας.
Είναι βλέπετε η προσφιλής του μέθοδος!!!
Όταν έχουμε οικονομική κρίση.
Όταν οι λαοί διαμαρτύρονται για την φτώχια και την εξαθλίωσή τους.
Όταν το κεφάλαιο, τραπεζιτικό και βιομηχανικό, δεν δέχεται να χάσει τα προνόμιά του.
Όταν προσπαθεί να φορτώσει τα δεινά της κρίσης στους λαούς.
Τότε φέρνει στο προσκήνιο τους αιώνιους φίλους και συμμάχους του, τον φασισμό και τον ναζισμό!!!.
Τους ντύνει και τους καμουφλάρει, με τον μανδύα του λαϊκιστή και την προβιά τη φιλολαϊκή!!!.
Τους χρηματοδοτεί και τους στρατεύει για τη σωτηρία υποτίθεται της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας!!!. Συνθήματα που βρίσκουν εύκολα ανταπόκριση από τους αφελείς, τους ανιστόρητους και τους παρασυρμένους.
Στη συνέχεια με την «αίγλη» των ταγμάτων εφόδου και των στρατιωτικών παρελάσεων στις γειτονιές και στις πόλεις, προσπαθούν να κλέψουν την συμπάθεια των νέων και των σκληρά πληττόμενων από την κρίση ανθρώπων της εργασίας, για να τους χρησιμοποιήσουν στην επίτευξη των στόχων τους.
Βλέπουμε και βιώνουμε δυστυχώς, το στάδιο αυτό!!!.
Ο φασισμός και ο ναζισμός, φοράνε προς το παρόν την προβιά του προβάτου.
Δεν πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα, να πετάξουν την προβιά και να εμφανιστούν μπροστά στην κοινωνία μας ως λύκοι!!!.
Τότε για τον καθένα μας ίσως να είναι και αργά!!!
Τα εκατομμύρια θύματά τους, μας φωνάζουν από ψηλά!!!.
Ξεσκεπάστε τους!!!. Φανερώστε τους!!!, Ποιοι είναι και τι επιδιώκουν!!!.
Προστατέψτε την ΕΙΡΗΝΗ!!!!.
Βάλτε φραγμούς στον ΠΟΛΕΜΟ και στη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!.
Χαλάστε τα σχέδια του οικονομικού κατεστημένου!!!.
Δώστε ελπίδα για ζωή και αγάπη, στον κάθε συνάνθρωπό σας!!!

Απίστευτη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ στο Der Spiegel στην οποία μας λέει ξεκάθαρα ότι πλέονη Ελλάδα είναι αποικία.

Σήμερα στη συνέντευξη του Προέδρου της ΕΚΤ κ. Ντράγκι στο Spiegel έπεσαν οι "μάσκες".


O Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης εξέφρασε...την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του κ. Σόιμπλε για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο.

Η πρόταση αυτή συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και ο κ.Ντράγκι δεν ''μάσησε'' καθόλου τα λόγια του.

Στη συνέντευξή του στο Spiegel o κ.Ντράγκι επισημαίνει χαρακτηριστικά:

''Κάποιες κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία λόγω του υψηλού χρέους τους . Μόνο αν εκχωρήσουν την εθνική τους κυριαρχία θα έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης''.

Ο Κεντρικός Τραπεζίτης ουσιαστικά ''φωτογραφίζει'' τη διάταξη που παρακάμπτει τη Βουλή και θέτει υπεράνω του Κοινοβουλίου το ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή μας λέει ότι θυα μπούνε στο σπίτι μας θα μας το αδειάσουν, και το καλό που μας θέλουν να καθόμαστε να κοιτάμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εθνική επέτειος, στο ...Χουντο - Τροϊκανο - Μερκελιστάν...

28η Οκτωβρίου 2012, εθνική επέτειος, γιορτασμός του ΟΧΙ.
Ο στρατός στους δρόμους (!!!) φυλάει το καθεστώς των Τροϊκανών από τον ...εχθρό λαό;;; Αφιερωμένο, σε όσους μιλάνε υποτιμητικά για κάτι ...Βόρειες Κορέες και λένε "χοντρομαλακίες", ότι είναι "λαϊκιστές(sic), όσοι μιλάνε για"κυβέρνηση ειδικής αποστολής"(ξεπουλήματος) και για ΧΟΥΝΤΑ !!!
φωτο και μονταζ (κάτω) "Παρέλαση χουντικών τροϊκανών" από το Γρέκι

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι προκλητική και απαράδεκτη

 

Διαβάστε το σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη
Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.
Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων.
You might also like:

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ...



...ΣΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ   ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. 
Του ΚΩΣΤΑ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ* 

Είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού» σοσιαλισμού και μπροστά στα προφανή, τραγικά αδιέξοδα του ακραίουνεοφιλελευθερισμού που κυριάρχησε στομεσοδιάστημα, αναδύεται σήμερα ένα παγκόσμιο, χαοτικό, ιδεολογικοπολιτικό κενό (με την έννοια ότι η πολιτική αποτελεί την πρακτική εφαρμογή της ιδεολογίας, η οποία αδυνατεί να εξηγήσει πειστικά τις κοινωνικές διεργασίες και αποτυγχάνει να εκφράσει κοινωνικές δυνάμεις). Θα ήταν νομίζω τουλάχιστον αφέλεια, η άρνηση αυτής της πραγματικότητας σήμερα στην εποχή της πληροφορίας / επικοινωνίας και μετά τα όσα έχουν συμβεί.
Ένα πράγμα είναι πλέον βέβαιο: ότι έχουν διαψευσθεί, έχουν ακυρωθεί, οιβεβαιότητες του παρελθόντος. Θα υπάρξουν νέες βεβαιότητες στο μέλλον; Ίσως, αν και όταν υπάρξουν οι νέες συνθήκες (αντικειμενικές καιυποκειμενικές), που θα τις απαιτήσουν και θα τις δημιουργήσουν ... Γεννιούνται λοιπόν τα ερωτήματα : Πώς μπορούμε σήμερα να συμβάλλουμε στη δημιουργία αυτών των νέων συνθηκών, ώστε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς μια αριστερήφιλολαϊκή κατεύθυνση; Και τι πολιτικό περιεχόμενο έχει σήμερα η λέξη αριστερός αριστερά; Ποια είναι τα ζητούμενα μιας αριστερής πολιτικής μπροστά σ’ αυτή την πολύπλευρη κρίση και τις τραγικές συνέπειές της;

Στα παραπάνω «βασανιστικά» ερωτήματα, δεν νομίζω ότι θα ήταν φρόνιμο να απαντήσουμε με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό. Ίσως είναι χρησιμότερο και πιο έγκυρο να οριοθετήσουμε «τι δεν πρέπει να είναι» η αριστερά του σήμερα και πολύ περισσότερο του αύριο. Η αριστερά, λοιπόν, σίγουρα δεν πρέπει να ενσωματωθεί στο ανίκανο και διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που ευθύνεται για την υστέρηση και την καταστροφή της χώρας και παράλληλα δεν πρέπει να παραμείνειπροσκολλημένη σε χρεοκοπημένα δόγματα του παρελθόντος. Η αριστεράδεν πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να αποκοπεί από την κοινωνία, πρέπει να αποφύγει τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό και δεν πρέπει να υποτιμήσει την αξία των ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών. Σε μια αλληλεξαρτόμενη, παγκοσμιοποιημένη οικονομία της οποίας τα δεδομένα μεταβάλλονται τόσο γρήγορα, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν οι θεμελιακές της αντιθέσεις (κεφάλαιο-εργασία, μητρόπολη-περιφέρεια, κ.τ.λ.) και οξύνονται δραματικά οι αντιφάσεις της (αύξηση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων κ.τ.λ.), η αριστερά θα πρέπει να δώσει τις δικές της απαντήσεις, μέσα από ένα αξιόπιστο σχέδιο διεξόδου. Ένα σχέδιο ευέλικτο, που θα υπερβαίνει τα παραδοσιακά δίπολα, όχι λόγω υπεκφυγής, αλλά επειδή η σύγχρονη οικονομικοκοινωνική πραγματικότητα είναι περισσότερο σύνθετη.
Ένα πολιτικό σχέδιο ανάπτυξης και δίκαιης κατανομής του πλούτου. Πολύτιμο εργαλείο στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί η μαρξιστική οικονομική και πολιτική ανάλυση, νεότερες επεξεργασίες και οι εμπειρίες του παγκόσμιου εργατικού / αριστερού κινήματος διαχρονικά. Όμως, το ζητούμενο στις μέρες μας δεν είναι η προσκόλληση στο παρελθόν, δεν είναι η «δικαίωση» τηςΑ ή της Β «κοσμοθεωρίας», αλλά η αποτροπή του οικονομικοπολιτικού μεσαίωνα και ευτυχία των ανθρώπων που σήμερα δυστυχούν, η ικανοποίηση των βασικών αναγκών τουςη άνοδος του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής γενικότερα, σε αρμονική σχέση με το φυσικό περιβάλλον. Στόχος της αριστεράς σήμερα πρέπει να είναι η αναζήτηση   μιας νέας προοδευτικής ιστορικής εμπειρίας , μέσα από ένα νέο δικαιότερο και αποτελεσματικότερο μοντέλο κοινωνικοοικονομικής οργάνωσης και καταμερισμού της εργασίας και όχι η αναπαραγωγή χρεοκοπημένων κακέκτυπων. Το εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο και διότι το διεθνοπολιτικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ασταθές και εχθρικό. Δεν θα πρέπει όμως να το αντιμετωπίζουμε στατικά, δογματικά και παθητικά.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ελληνική πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις όποιες αδυναμίες του, αποτελεί σήμερα τη μοναδική εναλλακτική ελπιδοφόρα πολιτική επιλογή, απέναντι στην αδιέξοδη οικονομική και κοινωνική καταστροφή που συντελείται. Το πολιτικό του κεφάλαιο πρέπει να διαφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί, για την ανατροπή του μαφιόζικου, «φεουδαρχικού», πολιτικοοικονομικού κατεστημένου που κυβέρνησε τη χώρα τα προηγούμενα πολλά χρόνια, αλλά και για την οικοδόμηση ενός νέου αξιόπιστου, αποτελεσματικού και πραγματικά δημοκρατικού κράτους. Ενός κράτους στην υπηρεσία της κοινωνίας. Ενός κράτους που στις δύσκολες σημερινές συνθήκες θα πρέπει να αλλάξει και να αποτελέσει προστάτη των αδυνάτων αλλά και βασικό μοχλό ανάπτυξης.
Για να γίνουν   όμως αυτά θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μια συμπαγής , δημοκρατική πολιτική δύναμη , ικανή να επεξεργάζεται και να παράγει πολιτικές , αλλά παράλληλα   να εκπροσωπεί αυθεντικά και αταλάντευτα τα πλατιά λαϊκά στρώματα . Χρειαζόμαστε μια αριστερά της συσπείρωσης , της σύνθεσης και όχι των αποκλεισμών και των διασπάσεων . Χρειαζόμαστε μια αριστερά   των δημοκρατικών διαδικασιών , των πολιτών  και όχι των «παραγόντων» και των αδιαφανών μηχανισμών. Χρειαζόμαστε μια αριστερά που θα αναλάβει υπεύθυνα να σώσει την πατρίδα και το λαό μας και όχι μια αριστερά , απαξιωμένη «μοιρολογήτρα» πάνω στα  συντρίμμια   της καταστροφής .
Για να γίνουν όμως τα παραπάνω, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να αλλάξουν νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος. Να απομυθοποιήσουμε στερεότυπα και να κοιτάξουμε την ουσία των πραγμάτων. Όχι με υστεροβουλία και καιροσκοπισμό, αλλά με αίσθηση της ευθύνης. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, φέρει την ιστορική ευθύνη να ανταποκριθεί στις κρίσιμες περιστάσεις και να δρομολογήσει τις εξελίξεις που απαιτεί η συγκυρία αλλά και τα μακροπρόθεσμα   συμφέροντα του λαϊκού κινήματος. Ας γίνουν λοιπόν οι συνεδριακές διαδικασίες που έχουν προγραμματιστεί, η αφετηρία μιας τέτοιας Αριστεράς.

*Ο Κώστας Ιωακειμίδης είναι μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
You might also like:

ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΤΟΝ ΓΑΠ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έλληνες γιούχαραν τον Παπανδρέου σε εστιατόριο του Βερολίνου... Φάε ξεφτίλα... Τσάμπα είναι!!! 

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου σε εστιατόριο του Βερολίνου όπου και πήγε για φαγητό, αφού τον αντιλήφθηκαν νεαροί οι οποίοι τον αποδοκίμασαν έντονα.

«Μας ξεφτιλίσατε» φωνάζουν οι νεαροί οι οποίοι...


Βιντεοσκοπούν το περιστατικό ενώ ακούγεται αρκετές φορές η φράση «φάτε τσάμπα είναι, εμείς πληρώνουμε».

ια ποιά επανάσταση μιλάμε.

Για ποιά επανάσταση μιλάμε.


Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν λύσεις μέσα στην γενική αβεβαιότητα, τα καθημερινά μας προβλήματα που κάποτε ίσως ήταν πιό εύκολο να τα διαχειριστούμε, αλλά ταυτόχρονα επιθυμούν και στοχεύουν σε μιά ουσιαστική και ριζική αλλαγή συνολικά της κοινωνίας. Βλέποντας το αδιέξοδο συνολικά στο φάσμα της ζωής του μέσα στις κοινωνικές διεργασίες, στο οποίο έχει περιέλθει το ίδιο το άτομο και η κοινωνία μας που είναι απόρροια της ανοχής μιάς εγκληματικής πολιτικής διακυβέρνησης του τόπου, σάν φυσικό επακόλουθο αγανακτεί και αντιδρά, όπως αυτό νομίζει ενάντια σ’αυτό που είναι προφανές.

Το Κράτος ώς εχθρός του πολίτη - ανθρώπου.


Στην συνεχιζόμενη υποκρισία του κρατικού μηχανισμού, που δέν αποδεικνύει μόνο την ανευθυνότητα των διαχειριστών της εξουσίας, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει και την πραγματική του μορφή δηλαδή την συνομωτική δομική του που στοχεύει συγκεκριμένα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κυρίαρχης ελίτ και το πετυχαίνει αυτό γνωρίζοντας την αδυναμία των κατώτερων τάξεων να αντιπαρατεθούν συλλογικά και ουσιαστικά σε κάθε ζήτημα δημοσίου συμφέροντος.

Ο μηχανισμός του διεφθαρμένου κράτους ενήργησε έξυπνα όλα αυτά τα χρόνια, καθώς στηρίχθηκε κυρίως σε 4 πυλώνες για την φαινομενική του διαιώνιση:

*O πρώτος πυλώνας ήταν η «θεοποίηση» της έννοιας του κράτους όπως αυτή ορίστηκε στις συνθήκες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. 

(βλ. Καραμανλής/Παπανδρέου)

*Ο δεύτερος πυλώνας ήταν η εδραίωση του δικομματισμού ώς ισόρροπες δυνάμεις στην οξύμωρη και προβληματική ανάπτυξη της Ελλάδας. 

(βλ. δάνεια εξωτερικού/αποβιομηχάνιση, 85% ποσοστό δικομματισμού)

*Ο τρίτος πυλώνας ήταν η ανοχή και η συμμετοχή του κόσμου στην εξαπάτηση του διεφθαρμένου συστήματος. 

(βλ. ρουσφέτια, επιδοτήσεις, κομματικούς στρατούς, λαμογιές, αλισβερίσια κ. α. )

*O τέταρτος πυλώνας ήταν η απουσία της Αριστεράς λόγω του συμβιβασμού με το σύστημα ή εξ ‘αιτίας παρωχημένων και δογματικών αντιλήψεων. 

(βλ. Συνασπισμός, ΚΚΕ, καθοδηγούμενες απεργίες, προδοτικές ηγεσίες, συνδικαληστές κ. α. )

Πάνω στις αιτίες και τα γεγονότα που οδήγησαν μιά χώρα, μιά κοινωνία και χιλιάδες για να μήν πώ εκατομμύρια ανθρώπους στην απόγνωση και την εξαθλίωση, έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις, αναλύσεις επι των αναλύσεων, εκπομπές, ντοκιμαντέρ, έχουν αποκαλυφθεί τρανταχτά σκάνδαλα και γενικώς έχει αποκαλυφθεί σχεδόν όλη η σαπίλα και η διαφθορά της νεοελληνικής πραγματικότητας, που δυστυχώς δεν αφορά μόνον τους καθ’ύλην αρμόδιους, αλλά και τους υπόλοιπους που νίπτουν τας χείρας των.

Πλέον είναι άνευ σημασίας να επαναλαμβάνουμε το απολύτως προφανές. Ότι για όλα τα δεινά μας, οι πραγματικοί φταίχτες πάνω απ’όλα είναι οι διαχειριστές της εξουσίας και συνυπεύθυνοι η μεγάλη πλειοψηφία που τους αβαντάριζε τόσα χρόνια. Πάει αυτό. Άν μείνουμε κι άλλο θα δεινοπαθήσουμε περισσότερο και είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή σάν λαός και κοινωνία, σάν άνθρωποι θα παραδώσουμε σώμα και πνεύμα με δυσάρεστες συνέπειες για το μέλλον μας και των παιδιών μας.

Τέρμα οι αναλύσεις!

Να πάμε παρακάτω, να απαιτήσουμε, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε. Πώς; Ούτε με χάρες, ούτε με παρακάλια. Έγραφα σε ένα προηγούμενο άρθρο (εδώ) για την ανάγκη να παρακάμψουμε την εγκληματική αδιαφορία και την οδυνηρή όπως αποδεικνύεται αποχαύνωση της πλειοψηφίας του κόσμου και να πορευτούμε δραστικά πλέον όσοι αποφασίσουμε προς την δίκαιη επικράτησή μας ενάντια κατα πρώτον στον διαχρονικό κίνδυνο και εχθρό που ονομάζεται αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, και κατα δεύτερον ενάντια στον ανερχόμενο φασισμό που βρίσκει έδαφος ολοένα και περισσότερο στην άγνοια των ανθρώπων, και λειτουργεί ώς ένα ακόμη ανάχωμα, ένα ακόμη όπλο στα χέρια των πολιτικών εγκληματιών.

Το να τονίσω για μιά ακόμη φορά το πόσο αναγκαία είναι μιά επανάσταση, το θεωρώ αυτονόητο αλλά και περιττό. Αυτονόητο για την κατηγορία των ανθρώπων που επιζητά την ριζοσπαστική αλλαγή, και περιττό στο να υποχρεούμαι να εξηγώ την προφανή λύση στον κάθε λογής ρουφιάνο, ηλίθιο, διεφθαρμένο και προσκυνημένο αυτού του τόπου.

Η Επανάσταση ώς μοναδικό όπλο του καταπιεζόμενου ανθρώπου ενάντια στο απάνθρωπο σύστημα


Αλλά ας δούμε λίγο τί εννοούμε με τη λέξη επανάσταση. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να στοχαστούμε ολίγον τί πάνω στο ζήτημα. Εντάξει, καλοί οι Μάρξ, Έγγελς, Μπακούνιν, Τρότσκι, και όλοι οι θεωρητικοί των ιστορικών επαναστάσεων αλλά τώρα καλούμαστε εμείς να αποφασίσουμε άν θα αντισταθούμε και άν θα αντιδράσουμε ουσιαστικά με σκοπό να ανατρέψουμε όλες εκείνες τις διαδικασίες και καταστάσεις που μας οδηγούν στην οικονομική σκλαβιά, την κοινωνική αποσάρθρωση και την γενικότερη υποδούλωσή μας μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο στυγνής εκμετάλλευσης απο μεριάς εξουσιαστών και κυρίαρχης ελίτ.

Η επανάσταση λοιπόν, δέν είναι μιά ιδέα βγαλμένη απο το μυαλό καποιανού της Ιστορίας. Είναι θεμέλιος λίθος της ζωής. Γαλουχημένη στον κόσμο της σύγκρουσης των συμφερόντων του χθές, του σήμερα και του αύριο. Νομοτελειακό φαινόμενο της φύσης και της φυσικής. Της δράσης και της αντίδρασης. Και είναι το προϊόν της αιώνιας διαμάχης μεταξύ των ανθρώπων, των ανθρώπων που βλέπουν τον άνθρωπο ώς όν με ανάγκες και δικαιώματα, και σε αυτούς που μας βλέπουν ώς αριθμούς, ώς αναλώσιμα εργαλεία, ώς απλά μέσα χειραγώγησης για να εξυπηρετήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντά τους.

Για την επανάσταση μήν περιμένετε να ακούσετε τίποτα απο τα αστικά κόμματα, τους ρουφιάνους και υποταγμένους δημοσιογράφους ή ακόμη κι απο την αριστερά του κοινοβουλίου και φυσικά απο το αντεπαναστατικό κομμουνιστικό - κατ’επίφασιν - κώμα. Οι τελευταίοι παίζουν ακόμη το πολιτικό τους παιχνίδι. Οι προηγούμενοι απλά θέλουν ένα πιό ανθρώπινο καπιταλισμό, μιά Ε. Ε. των λαών, αποσιωπόντας όμως την αλήθεια ότι στην πραγματικότητα δέν μπορεί να υπάρξει τέτοιος καπιταλισμός, ούτε μιά ανθρώπινη Ε. Ε. αφού καί τα δύο είναι έννοιες και συστήματα συνυφασμένα με την ανθρώπινη εκμετάλλευση και την εξυπηρέτηση τεραστίων συμφερόντων, που παίζονται στις πλάτες εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ποιά είναι λοιπόν αυτή η περιβόητη επανάσταση και ποιοί την ξεκινούν και συμμετέχουν σε αυτή;


H απάντηση είναι απλή(Θεωρητικά προς το παρόν). Πρώτα πρώτα θα πρέπει να κατανοήσουμε πως η κοινωνία μας αποτελείται απο τάξεις και ειναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε οι λεγόμενες κατώτερες τάξεις(εργάτες, υπάλληλοι, μικροεπιχειρηματίες, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι) να τυγχάνουν λιγότερων εώς και ανύπαρκτων προνομίων σε αντίθεση με τις ανώτερες τάξεις(μεγαλοεπιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, διευθυντές πολυεθνικών, εκκλησία, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλο - ιδιοκτήτες, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, αφεντικά, μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, κ. α. )που λόγω της οικονομικής τους δυνατότητας, αλλά και της άμεσης σχέσης τους με το σύστημα, επωφελούνται μέχρι αηδίας και εν τέλει ζούν εις βάρος μας αφού μας απομυζούν συστηματικά.

Το κράτος που δημιουργήθηκε απο τους ίδιους τους ανθρώπους(και δέν έπεσε απο τον ουρανό)φανερώνει μεν την ανάγκη των αδαών να κυβερνηθούνε και υποτίθεται πως θα λειτουργούσε ώς ισορροπιστής απέναντι σε εκείνα τα πάθη και τις διαφορές(ατομικές και ταξικές)ώστε να υπάρχει συμβίωση ειρηνική ανάμεσα σε ένα κόσμο αέναων συμφεροντολογικών συγκρούσεων όχι μόνο απέτυχε να το κάνει αλλά λειτουργεί ώς νόμος και προστάτης των συμφερόντων της εκάστοτε ελίτ και συμμετέχει ενεργά και απροκάλυπτα σε συνεχή εγκλήματα κατα των κατώτερων τάξεων. Ας ανατρέξουμε στον Χόμπς για να κατανοήσουμε το κράτος απο την μεριά των επικυρίαρχων:

Το 1651 έγραψε τον Λεβιάθαν, (Leviathan or the Matter, Form and Power of a Comonwealth Ecclesiastical and Civil), το σπουδαιότερο έργο του. Ο άνθρωπος δεν έχει αγαθή φύση, υποστηρίζει ο φιλόσοφος, αλλά είναι εκ φύσεως εγωιστής και ηδονιστής. Το ότι τα ανθρώπινα κίνητρα σχηματίζονται εκ φύσεως από προσωπικό συμφέρον, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες. Ανεξέλεγκτοι οι άνθρωποι, και καθοδηγούμενοι από την εσωτερική δυναμική, το πιθανότατο είναι πως θα αλληλοκαταστραφούν. Για να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη, ο Χομπς δημιουργεί κάποιο τέχνασμα, τον Λεβιάθαν, το Κράτος, είτε με τη μορφή της απόλυτης μοναρχίας είτε της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι αυτό το Κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας και της απόλυτης εξουσίας. Ως ανταπόδοση προς τον άνθρωπο το Κράτος ασκεί αυτήν την απόλυτη εξουσία μόνον υπέρ της διατήρησης της κοινωνικής ειρήνης:

«Ιδού, λοιπόν, η γένεση εκείνου του μεγάλου Λεβιάθαν, ή μάλλον (για να μιλήσουμε με μεγαλύτερο σεβασμό) εκείνου του θνητού θεού, στον οποίο οφείλουμε, ύστερα από τον αθάνατο θεό, την ειρήνη και την διαφέντεψή μας» .

Ο Λεβιάθαν λοιπόν αναλαμβάνει την προστασία των πολιτών από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες, μέσω του στρατού και της αστυνομίας. Άλλο σημαντικό καθήκον είναι επίσης η προστασία των πολιτών από τον ίδιο τον Λεβιάθαν. Από αυτήν την ιδέα πηγάζει το Σύνταγμα ως αυτοπεριορισμός της εξουσίας.

Ο Χομπς με την θεωρία αυτή λοιπόν αρνείται το δικαίωμα επανάστασης εναντίον του κοινωνικού συμβολαίου (έννοια η οποία θα ονομαστεί έτσι αργότερα από τον Λοκ). Όταν όμως ο Λεβιάθαν δεν φροντίζει πια για την ειρήνη και άμυνα των πολιτών, τότε το συμβόλαιο ακυρώνεται και το κράτος μπορεί να διαλυθεί. Οι άνθρωποι γυρίζουν στον φυσικό νόμο, έως ότου γίνει κάποιο νέο συμβόλαιο. - πηγή Wikipedia

Δέν υπάρχει μεγαλύτερη αντίφαση και γελοία υποκρισία απο το να περιμένουμε απο ένα τέτοιο κράτος, να φέρει δικαιοσύνη και ευημερία για τους καταπιεσμένους όλου του κόσμου. Τα κράτη στην σημερινή τους μορφή, με πρόσχημα το Σύνταγμα και την Δημοκρατία διαπράττουν τα πιό απάνθρωπα εγκλήματα για να επωφεληθούν οι ολιγαρχίες. Kαι ειδικά εδώ στην Ελλάδα, απλά δέν κράτησαν ούτε τα προσχήματα…

Ορίστε λοιπόν ποιοί είναι οι εχθροί μας. Το κράτος δυνάστης και οι ανώτερες τάξεις, οι αστοί. Συγκοινωνούντα δοχεία το ένα με το άλλο. Επομένως ο πόλεμος, η επανάσταση είναι κατ’αρχήν ταξική. Δέν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη, δικαιοσύνη και ευημερία, όταν μία τάξη εκμεταλλεύεται στυγνά κι απάνθρωπα την άλλη. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το διεφθαρμένο κράτος - προστάτης των δυνατών και στη συνέχεια η τάξη εκείνη η οποία καταδυναστεύει συστηματικά τις κατώτερες τάξεις που σημειωτέον είναι κατώτερες όχι απο ελεύθερη επιλογή τους αλλά απο συγκεκριμένες άδικες και απάνθρωπες, νόμιμες συγκυρίες, πολιτικές αποφάσεις που το ίδιο το σύστημα επιβάλλει παγκοσμίως αυτούς τους τεχνητούς διαχωρισμούς για να είναι κάποιοι σκλάβοι και άλλοι «θεοί» .

Οι κατώτερες αυτές τάξεις έχουν όχι μόνο δικαίωμα, αλλά είναι χρέος τους και επιτακτική ανάγκη να επαναστατήσουν και να γκρεμίσουν συθέμελα το σάπιο σύστημα. Πώς θα γίνει αυτό; Όταν όλες σχεδόν οι μορφές αντίδρασης, έχουν αποτύχει παταγωδώς, τότε δέν μένουν και πολλά να σκεφτούμε. H αυτοοργάνωση και αυτοάμυνα ενάντια στις συνεχείς επιθέσεις των αφεντικών, του κράτους και του παρακράτους είναι το πρώτο βήμα. Άν πιστεύετε όμως ότι θα εξαφανιστούν μαζί με την δυστυχία σας γελιέστε. Αρκεί να φανταστείτε το παιδί σας να πηγαίνει καθημερινά στο σχολείο και να δέχεται βίαιες επιθέσεις απο μπούληδες. Να το ξυλοκοπούν, να του παίρνουν το χαρτζηλίκι, να το ρεζιλεύουν, να το τρομοκρατούν, χωρίς να μπορεί κανείς μα κανείς να το βοηθήσει. Αλήθεια τί συμβουλή θα δίνατε στο παιδί σας συμπολίτες μου;

Ξέρω πως πολλοί θα πείτε πως η βία γεννά βία και διάφορες άλλες αμπελοφιλοσοφίες. Θα σας πώ όμως ότι η βία και το αιματοκύλισμα είναι πρωτίστως επιλογή του κράτους και των αφεντικών. Καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προφυλαχθούν απο την δίκαιη οργή και αγανάκτηση του λαού. Και το έχετε δεί πάμπολλες φορές στις ειρηνικές διαδηλώσεις. Δέν έχετε ιδέα μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι παλιάνθρωποι εκμεταλλευτές μας.

Απο την θεωρία στην πράξη…


Τί πρέπει να κάνουμε. Γίνεται σαφές ότι μέ ένα τέτοιο κράτος και μιά κοινωνία εκμετάλλευσης δέν μπορούμε να επιβιώσουμε ούτε να συμβιώσουμε αρμονικά. Αρνούμαστε αυτού του είδους την ειρήνη, και την υποταγή άνευ όρων στις ορέξεις του κάθε διεστραμμένου. Προτείνουμε την αρχή γενικών κινητοποιήσεων αορίστου χρόνου, ώστε να παραλύσει το κράτος και να υποχρεωθεί σε παραίτηση. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δημιουργηθούν αυτόνομες λαϊκές επιτροπές ανα κλάδο με ξεκάθαρους ιδεολογικούς και κοινωνικούς στόχους με σκοπό την ριζική ανατροπή και αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος πολιτεύματος και κοινωνικοπολιτικού συστήματος. Απώτερος στόχος πρέπει να είναι η ανάληψη της εξουσίας απο μέρος του λαού.

Σε περίπτωση που το κράτος και οι διεφθαρμένοι λειτουργοί του αρνηθούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους(το πιθανότερο), έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να τους ανατρέψουμε με την βία.
Λέμε όχι στην διενέργεια των εκλογών καθώς είναι ένα ακόμη τέχνασμα για να μας κυβερνήσουν αυτοί οι εγκληματίες.

Πολλοί θα αναρωτηθούν. Και το μετά; Tί θα γίνει μετά; Συμπολίτες, μήν πέφτετε σε παγίδες. Άν πιστεύετε ότι το κράτος λειτουργούσε και λειτουργεί ακόμη χάρη σε αυτά τα κοπρόσκυλα και στα απανταχού λαμόγια είστε βαθιά νυχτωμένοι και άξιοι της μοίρας σας. Το σύστημα λειτουργεί με τις γνώσεις μας, τον ιδρώτα μας, την τεχνογνωσία μας και την μόρφωσή μας. Κι άν μπορούσαμε να κυβερνηθούμε μόνοι μας τότε σίγουρα δέν θα φτάναμε σε αυτό το χάλι και θα αποτελούσαμε και προπομπό σάν χώρα και σάν λαός για τους καταπιεσμένους όλου του κόσμου. Τα παραδείγματα της αυτοκυβέρνησης είναι αρκετά στην ιστορική διαδρομή των κοινωνικών επαναστάσεων και πάντα επίκαιρα.

Ε ναί λοπόν!Θα κυβερνήσουμε μόνοι μας. Θα βρούμε τον τρόπο συζητώντας ανοιχτά για όλα τα ζητήματα. Με δικούς μας νόμους και δικές μας αρχές βασισμένα στην ισότητα, την δικαιοσύνη και την δημοκρατία. Και μήν ξεχνάτε πως ο Σοσιαλισμός δέν είναι το ΠΑΣΟΚ. Και ο Κομμουνισμός δέν είναι ο Στάλιν. Κι η Αναρχία δέν είναι χάος. Είναι ζωή χωρίς αφέντες και δούλους. Χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Είναι αταξική κοινωνία. Είναι πλούτος για όλους. Και δικαιοσύνη για όλους. Πραγματική ελευθερία και δημοκρατία. Και ότι άλλο γουστάρετε είναι. Αλλά δέν είναι αυτό που σας σερβίρουν οι αστοί και οι φασίστες. Κι άν θέλετε κράτος δικαίου, τότε το κράτος είμαστε εμείς.

Κάποτε έμπαινα στο σπίτι που μεγάλωσα(έτος κτίσης 1956)και ονειρευόμουνα να το φτιάξω. Το παλιόσπιτο είχε ένα σωρό προβλήματα. Το βράδυ οι κατσαρίδες κάνανε πάρτι. Το χειμώνα πέθαινες απ’το κρύο και το καλοκαίρι δέν μπορούσες ν’ανασάνεις απο τη ζέστη. Βρώμα και μούχλα παντού. To πάτωμα; Mήν συζητάς. Σοβάδες πέφτανε και τα πάντα χαλούσανε. Ήθελα να το κάνω ανθρώπινο. Αλλά συνειδητοποίησα πως με τα μερεμέτια δέν γινότανε τίποτε. Το σπίτι ήτανε καταδικασμένο απο την φθορά του χρόνου και την δική μας αμέλεια. Τώρα πιά θέλει γκρέμισμα, και χτίσιμο απο την αρχή…

Καταλάβατε συμπολίτες μου;


Πηγή: Για ποιά επανάσταση μιλάμε. - RAMNOUSIA