“Οι τραπεζικοί και οι δημοσιογράφοι να κερδίζουν και η χώρα να πα’ να γαμηθεί”.

Τα σιγουράκια:

“Όποιος πόνταρε στον ΓΑΠ ποτέ δεν έχασε”

Μέθοδος στο Black Jack:

“Ξέρεις πόσον απλό κοσμάκη έχουν ξεσκίσει οι τραπεζικοί για να βρουν λεφτά να δανείζουν εκδότες για να πληρώνουν τους δημοσιογράφους ώστε να προβάλλουν πολιτικούς;”

Κουλοχέρηδες:

“Όταν σε σπάει ο άλλος κάθε μέρα για να πληρώσεις τον γαμωλογαριασμό της κάρτας για την γέννα του παιδιού σου, είναι δουλειά. Όταν τολμήσεις εσύ να τον σπάσεις μιά φορά, είναι “κοινωνικός αυτοματισμός”.

Τα φαβορί:

“Όταν ο άλλος σε παραμυθιάζει καθημερινά για το πόσο παιχταράς είναι ο ΓΑΠ και η ΠΑΣΟΚάρα, είσαι “μαλάκας”. Όταν μένεις εσύ με τον παπά(νδρέου) στο χέρι, ενώ ο δημοσιογραφάρας την σκαπουλάρει, είναι “έξυπνος”.

Πουτάνα τράπουλα:

“Τον ΕΟΠΠΥ τον γλιτώνει όποιος κάλυψε πανταλάκηδες, μεγαλοεμβασματίες του εξωτερικού, θαλασσοδανειστές, πάσης φύσεως λαμόγια. Αυτός που τους πληρώνει, παίρνει δώρο τον ΕΟΠΠΥ”.

Και τέλος, πριν παίξετε να θυμάστε:

Μάης του ’68: “Η ανθρωπότητα θα ευτυχήσει μόνον όταν ο τελευταίος γραφειοκράτης κρεμαστεί με τα έντερα του τελευταίου καπιταλιστή” Αυτό ήταν “πρόοδος”

Οκτώβρης 2012: “Η ανθρωπότητα θα ευτυχήσει μόνον όταν ο τελευταίος δημοσιογράφος κρεμαστεί με τα έντερα του τελευταίου τραπεζικού” Αυτό είναι “Κοινωνικός αυτοματισμός”

Ζ.Κ.

"Τρίζει" το σαθρό ...αυθαίρετο, της Τρόϊκας εσωτερικού...

"Τρείς λάλησαν και Τρείς χορεύουν" !!! Άντε και στο Ζάλογγο...
Η απόρριψη του άρθρου 4 (μετά το ...λάθος)αλλά και της τροπολογίας, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά παράλληλα καταδεικνύει πόσο λεπτές και ρευστές είναι οι ισορροπίες στη Βουλή, όταν μάλιστα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ψηφοφορία για τα νέα μέτρα.
Είναι επίσης προφανές πως οι λεπτές αυτές ισορροπίες στον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν ήδη διαταραχθεί αλλά και πως όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ είναι αδύνατον πλέον να προβλεφθεί η ακριβής συμπεριφορά των βουλευτών.  
Έπειτα από όλα αυτά, >>>

θα είναι εξαιρετικά προβληματική η σχέση του Μαξίμου αλλά και του υπουργού Οικονομικών με το Eurogroup.

ΑΠΟΝΤΕΣ
Είναι χαρακτηριστικό, ότι από την αίθουσα απουσίαζαν -στη διάρκεια της ψηφοφορίας- (οι ίδιοι ψήφισαν, τελικά;;;) οι αρχηγοί των 2 κομμάτων της συγκυβέρνησης, Φώτης Κουβέλης και Ευάγγελος Βενιζέλος... 
Ανάμεσα σε εκείνους που δεν πήγαν να ψηφίσουν και άλλοι πέντε βουλευτές.
Από το ΠΑΣΟΚ, απουσίαζε ο Μίμης Ανδρουλάκης. Από τη Νέα Δημοκρατία, οι διαγραμμένοι, Νίκος Νικολόπουλος και Νίκος Σταυρογιάννης.

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ
Οι βουλευτές που δεν ψήφισαν τα άρθρα (ψήφισαν "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ"), ανήκουν 
στον ΣΥΡΙΖΑ
στους Ανεξάρτητους Έλληνες
στη Χρυσή Αυγή και 
στο ΚΚΕ

ΠΑΣΟΚ
Από το ΠΑΣΟΚ «παρών» στο άρθρο 4 δήλωσε ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ψήφισε «ΟΧΙ» στην τροπολογία που εντάσσει ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ. 
Εκτός αυτής της ...γραμμής βγήκαν οι βουλευτές: 
Δ. Κρεμαστινός, Μ. Μπόλαρης, Θ. Τζάκρη, Γ. Δριβελέγκας, Θ. Μωραΐτης, Απ. Κακλαμάνης, Λ. Γρηγοράκος, Μ. Κασσής Θ. Παραστατίδης, Κ. Σκανδαλίδης, Κ. Τριαντάφυλλος, Π. Δήμας, Μ. Χρυσοχοΐδης, Αν. Λοβέρδος, Αν. Γκερέκου. 
Επίσης, 11 βουλευτές διαφοροποιήθηκαν και δεν ψήφισαν το 2ο άρθρο. Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Κακλαμάνης, Μπόλαρης, Κασσής, Δριβελέγκας και η κα Τζάκρη.
«Παρών» ψήφισαν οι Μωραΐτης, Ντόλιος, Παραστατίδης, Σκανδαλίδης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Αχμέτ Χατζηοσμάν. 

Συγκαλείται εκτάκτως σήμερα, στις 19.00 το απόγευμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. 
Θέμα συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι οι 15 βουλευτές που δεν ακολούθησαν την επίσημη γραμμή του κόμματος κατά τη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή.

ΔΗΜΑΡ
Οι περισσότεροι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ καταψήφισαν τα άρθρα 2, 3, 5, ενώ στην τροπολογία δήλωσαν «παρών». 
Ο κ. Βουδούρης είπε ΟΧΙ στα άρθρα 2-3-5 και ΝΑΙ στα 1-4-6, «Παρών» στο άρθρο 7. Διαφοροποιήθηκε ο κ. Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος καταψήφισε τα άρθρα 2,3,5, ψηφίζοντας όμως την τροπολογία. 

από enikos και zougla.gr. MONTAZ από το ΓΡΕΚΙ (εννοείται)

Αλέξης Τσίπρας: "...κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν"

Πυρά κατά της κυβέρνησης, σχολιάζοντας τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ''σήμερα στη Βουλή οι μάσκες έπεσαν και η ωμή πραγματικότητα, επιτέλους, αποκαλύφθηκε: Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Υπάρχει μια κυβέρνηση μειοψηφίας, ακραίων υποστηριχτών του μνημονίου με επικεφαλής τον κύριο Σαμαρά''.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως   
''μια κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν, που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη μισή Ελλάδα με τη μειοψηφία των βουλευτών''.
Αναφορικά με την απουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη από τη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι >>>
''οι δύο συγκυβερνήτες του πρωθυπουργού, κρύβονται την κρίσιμη ώρα και να μη παρίστανται καν στη ψηφοφορία. Ο κ. Κουβέλης δεν πήγε στη Βουλή και δεν ψήφισε, ο κ. Βενιζέλος πήγε στη Βουλή, αλλά δεν ψήφισε. 
Η πάλαι ποτέ κυβερνητική πλειοψηφία έχει μετατραπεί σε ένα  αναξιόπιστο και αφερέγγυο σκορποχώρι που προσπαθεί να κατεδαφίσει την Ελλάδα. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας ειδικού σκοπού που απαξιώνει τη Δημοκρατία''.

''Επιβάλλουν ένα ιδιότυπο καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Με συνεχείς ασκήσεις αυταρχισμού και επαναλαμβανόμενες  πρόβες εκτροπής, με βασανιστήρια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, που ο υπεύθυνος υπουργός προσπαθεί να συγκαλύψει, ακόμα κι όταν ο ιατροδικαστές τα πιστοποιούν, ακόμα κι όταν ο αρμόδιος ανακριτής ζητεί να ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα που παραπέμπουν σε βασανιστήρια. 
Με τη δέσμευση στρατιωτικών μονάδων για την τήρηση της δημόσιας τάξης. Με τη βάναυση και απροκάλυπτη δίωξη της ελεύθερης έκφρασης'', επεσήμανε.

Σχολιάζοντας το κόψιμο των δημοσιογράφων από την πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ, αλλά και τη λίστα που δημοσίευσε ο Κώστας Βαξεβάνης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι 
''μετέτρεψαν τη δημόσια τηλεόραση σε νέα ΥΕΝΕΔ, σε μηχανισμό απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας. Διώκοντας δημοσιογράφους που δεν τους αρέσει να τους ακούνε και να τους βλέπουν για πρωινή ενημέρωση. Ή που αποκαλύπτουν το περιεχόμενο της χαμένης λίστας Λαγκάρντ. Διώκουν αυτούς που την αποκαλύπτουν και όχι εκείνους που την έκρυβαν''.

''Μας κυβερνά μια μειοψηφούσα στο λαό και στη Βουλή ομάδα ακραίων, που λειτουργεί με το άγχος της δεδηλωμένης και βρίσκεται σε πλήρη ηθική και πολιτική απαξίωση, σε κοινοβουλευτική αποσύνθεση. 
Σε λιγότερο από πέντε μήνες από τις εκλογές, καταρρέουν μπροστά στα αδιέξοδα που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει. 
Και, τώρα, αντί για επαναδιαπραγμάτευση, αντί για απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, βάζουν το αγκίστρι του Μνημονίου ακόμα πιο βαθειά'', τόνισε.