Η ώρα του άρθρου 120 του Συντάγματος

Η ώρα του άρθρου 120 του Συντάγματος
Μην ντρέπεστε εσείς βρε Ελληνες, αν γιγαντώσατε το ΠΑΣΟΚ, αν το ξαναπιστέψατε το 2009, αν έκτοτε κάνατε μόνον ειρηνικές διαδηλώσεις, που σιγά σιγά, κάτω απο τεράστιους βομβαρδισμούς χημικων, έσβησαν και αυτές. Μετανιώσαμε γι'αυτά όλοι, εδώ και καιρό. Ψηφίζουμε εναντίον τους εδώ και καιρό. Ομως η ψήφος μας δεν περνάει, νοθεύεται ή δεν λαμβάνεται υπόψη. 153 ψήφους για να σκλαβωθεί ολόκληρη η Ελλάδα για δεκαετίες; Οταν σύμφωνα με το Συνταγμα θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 180 !;!

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, η νέα γενιά! Για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου έκαναν όλη την Αθήνα πεδίο μάχης με μπλόκα σε δεκάδες μεριές καθημερινά, επί ένα μήνα. Για την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ χιλιάδων Ελλήνων καθημερινά, εδώ και τρία χρόνια, (που τώρα μάλιστα θα ενταθεί), δεν πάνε να πολεμήσουν με τους μπάτσους  να τελειώσει επιτέλους αυτή η ληστεία. Μόνο να γκρινιάζουν ξέρουνε στους άνεργους ή ταλαίπωρους και χωρίς πλέον εισοδήματα, γονείς τους, αν τους δίνουν αρκετό χαρτζιλίκι για να πίνουν τους καφέδες τους στα καφενεία ή αν τους στέρησαν με τις επιλογές τους το μέλλον τους !


Η ζωή είναι και αγώνας καλομαθημενα, καλοπερασάκηδες, είναι και πόλεμος ενίτοε, με τον εχθρό, όταν σου επιτίθεται. Στην Πίνδο ποιοι νομίζατε ότι πήγανε, οι γέροι και οι μανάδες; Ντροπή σας ! Μια μολόρωφ και ένα δοκάρι, ενα όπλο πειντ μπωλ και ενα κράνος μοτοσυκλέτας, να έπαιρνε ο καθενας σας, ΤΑ ΜΑΤ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ! Και δεν θα φυλούσανε πλέον τους κλέφτες μέσα στο άντρο της ακολασίας που λέγεται Ελληνική Βουλή.

Ξυπνήστε πια, νιάτα και δύναμη της Ελλάδας!
Κάντε το καθήκον σας ! Μην το αρνείστε ! Τιμείστε την ιστορία σας ! Άλλωστε εμείς γεράσαμε πια, για το δικό σας μέλλον κυρίως πρόκειται πλέον.

Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία !

Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία !



Xenofon Issaris

Πηγή: Η ώρα του άρθρου 120 του Συντάγματος - RAMNOUSIA 


Γ. Νταβρής: Αν δεν βρείτε τρόπους να καταργήσετε και να πάρετε πίσω αυτά τα μέτρα...η ελληνική κοινωνία θα τιναχτεί στον αέρα

«Αγαπητοί συνάδελφοι, αν κανείς περπατήσει στην Αθήνα και πάει και περάσει μπροστά από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μετά πάει στις γειτονιές και δει τα σχολεία, όπως και στην πόλη που διαμένω, στην Πάτρα, θα δει ποιος είναι το αφεντικό. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αγοράσει τα ωραιότερα κτήρια με τους κίονες και τα σχολειά είναι χαμόσπιτα.
Εάν πάει κανείς από το πίσω μέρος του σχολείου, εκεί που σκοτώθηκε ο Τεμπονέρας, ο χώρος που πάνε τα παιδιά μοιάζει με χώρο φυλακών. Όμως, οι τράπεζες και οι τραπεζίτες ζουν στη χλιδή.
Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι ολοφάνερο ότι αυτός ο δρόμος είναι η απόλυτη καταστροφή. Είμαι υποχρεωμένος, όμως, ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης να κάνω και μία οικονομική πρόταση, που θα πρέπει να υλοποιηθεί και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Από ποιους, κύριοι, θα βρείτε τα λεφτά; Από τις τσέπες τις άδειες; Από αυτούς που δεν έχουν να πάρουν γάλα στα παιδιά τους; Από αυτούς τους αξιοπρεπείς ανθρώπους, που τους έχετε λιώσει;
Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, ακούσατε ποτέ αλήθεια αυτόν που ίδρυσε το ΣΔΟΕ τώρα που συζητούμε για τις λίστες, τον κ. Κανελλόπουλο; Τον ακούσατε; Είπε ότι χρειάζονται σαράντα οχτώ ώρες να πείτε στον κ. Προβόπουλο να πάρει τη βάση δεδομένων της Τραπέζης της Ελλάδος και να την «παντρέψετε» μαζί με το TAXIS και το ELEGXIS και δεν χρειάζεται λίστα Λαγκάρντ, που την παίρνει ο κ. Βενιζέλος και την κρατάει ή τη ζητήσατε πάλι από την κυρία Λαγκάρντ.
Θα τους βρείτε όλους και θα εφαρμόσετε το Σύνταγμα, που λέει ότι ο καθένας σύμφωνα με το νόμο, προσφέρει στην εθνική οικονομία σύμφωνα με αυτό που έχει. Γιατί δεν το κάνετε;
Προβλέπει ο Προϋπολογισμός να κάνετε ηλεκτρονική είσπραξη του φόρου; Ποιους προστατεύετε; Δεν τα ξέρετε; Προβλέπεται για να τον ψηφίσουμε;
Κύριε Υπουργέ, ένας δρόμος υπάρχει για να μην τιναχθεί η κοινωνία.
Με καινούριο Προϋπολογισμό, με καινούρια μέτρα, να καταργήσετε τα παλιά και να βάλετε να πληρώσουν αυτοί που έχουν, οι έχοντες και κατέχοντες, που θα έλεγε κάποιος, αν και δεν είναι κανείς από το ΠΑΣΟΚ εδώ σήμερα. Μόνο αυτή η λύση υπάρχει για να μην τιναχτεί η κοινωνία στον αέρα. Δεν υπάρχει άλλη.
Επειδή ο χρόνος περνάει και είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ τους επόμενους ομιλητές, εγώ δηλώνω για τελευταία φορά στον Προϋπολογισμό, ότι αυτός ο Προϋπολογισμός είναι ο δρόμος για τον όλεθρο.Αν δεν βρείτε τρόπους να καταργήσετε και να πάρετε πίσω αυτά τα μέτρα, εάν δεν βάλετε να πληρώσουν αυτοί που έχουν, η ελληνική κοινωνία θα τιναχτεί στον αέρα». 
(ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013)
 

ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ. "Στη ΒΟΥΛΗ και στο ΛΑΟ..." (2 video)

ΔΕΙΤΕ 2 video από τη χθεσινή μέρα. 
1. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και  2. Η κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στη συγκέντρωση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ δελτίο τύπου: "Ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία - Οικτρή μειοψηφία στην κοινωνία" >>>









video από left.gr

"Ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία - Οικτρή μειοψηφία στην κοινωνία"

Η αντίστροφη μέτρηση για την απαξιωμένη και απομονωμένη μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει ξεκινήσει. 
Η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία μέσα στο Κοινοβούλιο δεν αντιστοιχεί στην τεράστια κοινωνική πλειοψηφία που αντιστέκεται στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας. 
Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να διορθώσει αυτή την εικόνα αποσύνθεσης, κανένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα και κανένα νέο επικοινωνιακό τερτίπι δεν μπορεί να δώσει πρόσθετη τεχνητή στήριξη στο πτώμα του μνημονίου. 

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει τους ίδιους εκβιασμούς για τη δραχμή που επανέλαβε προεκλογικά, προσπαθώντας να κρύψει την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής πρότασης για την Ευρώπη που να διαφοροποιείται κατ’ ελάχιστο από την πολιτική Μέρκελ που εξαθλιώνει τους ευρωπαϊκούς λαούς και αποδομεί την ίδια την Ευρώπη. 

Ο κ. Βενιζέλος σε λίγο θα μείνει μόνος του στο ΠΑΣΟΚ να υπερασπίζεται το νέο πρωθυπουργό του μνημονίου και να απολογείται για τις δικές του εγκληματικές ευθύνες. 

Ο κ. Κουβέλης προσπαθεί μάταια να βρει τρόπους να διαφοροποιηθεί από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όταν είναι και οι τρεις δέσμιοι της ίδιας πολιτικής. 

Το μνημονιακό πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί. 
Θα καταρρεύσει μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν υπό το βάρος της αποτυχίας του και των λαϊκών αντιδράσεων. 
Οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν χτες έξω από το Κοινοβούλιο ήταν το πιο ισχυρό μήνυμα αντίστασης και προαναγγελίας της επικείμενης ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και στήριξης ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας, ανάπτυξης και αναδιανομής του πλούτου.


Κάθε μέρα κι’ ένας βουλευτής ξεκαθαρίζει τη θέση του!!! Οι κινητοποιήσεις του Λαού φέρνουν αποτέλεσμα!!!

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ
- Με την ταχύτητα της αστραπής, έχουμε στη χώρα μας πολιτικές εξελίξεις!!!. 
- Κάθε μέρα ή μάλλον κάθε ώρα καλύτερα, μαθαίνουμε από την τηλεόραση, ότι άλλος ένας βουλευτής, από τα κόμματα της κυβερνητικής Τρόϊκας, ξεκαθάρισε την θέση του, ότι δεν θα ψηφίσει τα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρ
α!!!.
- Ο άνεμος της ελπίδας, ότι στο τέλος τα μέτρα αυτά, που μας καταδικάζουν στη φτώχια, στις αρρώστιες και στο θάνατο, δεν θα περάσουν από τη βουλή, αρχίζει και φυσάει όλο και πιο δυνατά και μεταφέρει το άρωμα της νίκης του Λαού μας και στο πιο απόμακρο σημείο της πατρίδας μας.
- Το λέει άλλωστε και ο ποιητής: «Τίποτα δεν πάει χαμένο, στη χαμένη σου ζωή. Τ’ όνειρό σου ανασταίνω και το κάθε σου Γιατί»!!!!
- Και πως θα ήταν δυνατόν, τόσοι και τόσοι αγώνες του Λαού μας, να πάνε χαμένοι;;;;;
- Και πως θα ήταν δυνατόν, τόσα και τόσα όνειρα του Λαού μας, για μια καλύτερη ζωή να πάνε χαμένα;;;;;
Ελληνίδες- Έλληνες!!!
Κλείστε τ’ αυτιά σας, στις μπούρδες που λένε για ψεκασμούς και τόσα άλλα!!!
Κλείστε τ’ αυτιά σας, στους γυρολόγους και στα παπαγαλάκια του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας, που υποστηρίζουν την αναποτελεσματικότητα των αγώνων μας!!!!
Πιστέψτε στη δύναμη των αγώνων του Λαού και δέστε προς τα πίσω τι πετύχαμε και τι εξελίξεις έχουμε μέχρι τώρα!!!!
Σκεφθείτε πόσα περισσότερα θα είχαμε πετύχει, αν όλοι μας βγαίναμε στους δρόμους!!!
- Που είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου, που εκλέχτηκε το 2009 σαν σήμερα με το εκπληκτικό ποσοστό του 44%;;;;;
- Πού είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου, που την στηρίξανε τρία κόμματα και φάνταζε τότε, σαν η καλύτερη λύση;;;;;
- Που είναι τόσα και τόσα πρόσωπα, που παρίσταναν τους Σωτήρες μας;;;;;;;
Όλους και άλλους τόσους, θα σαρώσουν οι αγώνες του Λαού μας, ειδικά εκείνους που μεθοδεύουν την εξόντωσή μας!!!!
- Οι αγώνες μας, δουλεύουν σαν μία συσωρευτική δύναμη, που όλοι τους οι κυβερνώντες την φοβούνται, όπως ο διάβολος το λιβάνι!!!
- Γι’ αυτό και άρχισαν νωρίς οι επιτήδειοι, από τότε που άρχισε η κρίση, να μιλάνε για ψεκασμούς και αόρατες δυνάμεις, που μας κρατάνε καθηλωμένους στους καναπέδες μας!!!!
- Η προπαγάνδα τους είναι η δύναμη αυτή, που μας κρατάει καθηλωμένους!!!
- Τα κανάλια τους και οι υπηρέτες τους, είναι η ορατή δύναμη που μας πιπιλίζει το μυαλό μας!!!
- Γι’ αυτό και άρχισαν νωρίς οι επιθέσεις στα συνδικάτα και οι συκοφαντίες στους συνδικαλιστές, που αποφασίζουν για τους αγώνες μας!!!
Όσο και να είναι συκοφαντημένα τα συνδικάτα μας και οι επικεφαλείς τους, η αλήθεια είναι μία:
- Δεν έχουμε άλλο όπλο στα χέρια μας τούτες τις στιγμές!!!!
- Δεν έχουμε τίποτα άλλο να χρησιμοποιήσουμε σαν άμυνα, στην επίθεση που δεχόμαστε σαν Λαός, τα τελευταία τρία χρόνια!!!!
- Αν δεν μας αρέσουν οι επικεφαλείς των συνδικάτων, εμείς θα τους αλλάξουμε, αφού εμείς τους ψηφίζουμε τόσα χρόνια!!!
Αυτό όμως μπορεί να γίνει με την ησυχία μας, αφού κάθε μέρα γίνονται εκλογές, για νέα συμβούλια και νέους προέδρους στα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους κλάδους εργασίας, του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα!!!
- Δεν υπάρχει άλλος εκτός από τον κυρίαρχο Λαό!!!
- Τόσο για τη βουλή, όσο και για τα συνδικάτα, ο Λαός αποφασίζει για το ποιος θα τον εκπροσωπεί!!!!
- Όλα τα άλλα είναι προσχήματα και δικαιολογίες!!!
- Εμείς.!!!! Ο καθένας μας!!!! Αποφασίζουμε για την τύχη μας και το μέλλον μας και καμία υπερφυσική δύναμη!!!!
- Όποιος έχει μυαλό, ενώνει την δύναμή του με εκείνη τον διπλανού του και κατεβαίνουμε στο δρόμο, στις πλατείες:
Προκειμένου να προστατέψουμε την ζωή μας!!!!
Προκειμένου να βελτιώσουμε το παρόν !!!!
Προκειμένου να καθορίσουμε το μέλλον μας!!!!

Οι κυβερνώντες βουλευτές και τα κυβερνώντα κόμματα, συλλέγουν πληροφορίες για τις συγκεντρώσεις.

Πήραν φωτιά, τα τηλέφωνα των κομματικών επιτελείων, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για το πώς πάνε οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του κόσμου στις πόλεις όλης της χώρας.
Ακόμη και βουλευτές μεμονωμένα από τα κυβερνώντα κόμματα, μέσω του μηχανισμού που διαθέτει ο καθένας στην εκλογική του περιφέρει
α, προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το πώς αντιδρά ο κόσμος απέναντι σ’ αυτά που πρόκειται να ψηφήσουν.
Είναι μια προσφιλής μέθοδο που χρησιμοποιούν από παλιά οι βουλευτές της κάθε φορά κυβερνώσας παράταξης, αλλά και των ίδιων των κομμάτων δια μέσω των ανθρώπων τους που έχουν ως παρατηρητές και εκτιμητές της αντίδρασης του κόσμου σε κάθε νομό της χώρας.
Ιδιαίτερα όταν οι πλειοψηφίες μέσα στην βουλή είναι πάρα πολύ ρευστές, τότε η αγωνία τους κορυφώνεται για το αν ένα νομοσχέδιο θα περάσει και θα γίνει νόμος η όχι.
Τούτες τις μέρες, που χαρακτηρίζονται από συχνές μεταβολές της διάθεσης και των προθέσεων των κυβερνώντων βουλευτών, αφού όλοι γνωρίζουμε το πόσο σκληρά και αντιλαϊκά είναι τα μέτρα που θέλουν να περάσουν από τη βουλή, τα κόμματα που αποτελούν τη κυβέρνηση είναι στην κυριολεξία επί ποδός πολέμου.
Στέλνουν ανθρώπους τους, πότε στη μία και πότε στην άλλη πλατεία των πόλεων, για να φέρουν πίσω, τι συμβαίνει και πόσος κόσμος υπάρχει στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ώστε να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα.
Μου έλεγε ένας φίλος, που έτυχε να ζήσει από κοντά αυτόν τον πόλεμο των συμπερασμάτων και των εκτιμήσεων, ότι άκουσε με τα’ αυτιά του να λένε χαρακτηριστικά:
Ψόφια η συγκέντρωση!!!
Τρείς κι’ ο κούκος ήτανε!!!
Ρίξτους στ’ αυτιά!!!
Δεν υπάρχει πρόβλημα!!!
Είναι μια αυθεντική συνομιλία, μεταξύ βουλευτή και του κολλητού του, που φανερώνει το τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη μας και το πώς καθορίζουν την στάση τους οι βουλευτές, που θα κληθούν αύριο να ψηφίσουν το τεράστιο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων.
Η αδιαφορία μας λοιπόν, αλλά καλύτερα η κακιά συνήθεια που έχουμε τελευταία, να υπολογίζει ο ένας στον άλλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα, είναι ότι χειρότερο για την τσέπη μας και ταυτόχρονα, ότι καλύτερο για τους κυβερνώντες βουλευτές, αφού τους διευκολύνουμε να σηκώσουν το χέρι τους σε βάρος των συμφερόντων του λαού, του παππού και της γιαγιάς που περιμένουν τη σύνταξη του ΟΓΑ για να τα φέρουν βόλτα.
Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν: τι φταίει για το κακό ριζικό μας;;;;
Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν: γιατί όλα σε μένα πάνε ανάποδα;;;;
Αφού ο καθένας μας με τη στάση του, με το πώς σκέπτεται και με το τι πράττει, καθορίζει τη ζωή του, το παρόν και το μέλλον του.

Δεύτεροι φτωχότεροι στην Ευρώπη


Δεύτεροι φτωχότεροι στην Ευρώπη

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να είσαι δεύτερος, αναφώνησε ο Αντώνης και σήκωσε τα μανίκια του, κρέμασε μια φωτογραφία της Βουλγαρίας στον καθρέπτη του μπάνιου του και ξεκίνησε τη σκληρή δουλειά.
Καμία Βουλγαρία δεν πρόκειται να μας ξεπεράσει, είπε μέσα του, ψυχολογικά ανεβασμένος μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ανεργία στην Ευρώπη, αλλά και μετά το πέρας των σκληρών διαπραγματεύσεων του με την Τρόικα.

Η αλήθεια είναι, πως είχε έναν άσσο στο μανίκι του. Τα στοιχεία για το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας (21,4%), ήταν με βάση τα εισοδήματα του 2010, συνεπώς, ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η πρώτη θέση μπορεί να είναι γεγονός! Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε να το μάθουμε και να προβούμε στους συνήθεις πανηγυρισμούς μας αλά 2004.
Σα γνήσιος ηγέτης όμως, ο Αντώνης δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα στην τύχη. Έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, ίδρωσε, μάτωσε και έκλαψε προκειμένου να έχει πετυχημένο αποτέλεσμα. Συμφώνησε σε νέα μέτρα, περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, άλλαξε τον εργασιακό νόμο, εφηύρε νέα εισπρακτικά μέσα, δανείστηκε επιπλέον χρήματα που δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε και τώρα… ήρεμος κάθεται και περιμένει.
Ο πρωθυπουργός, δήλωσε:
Η μέλισσα είναι έντομο από την τάξη υμενόπτερα, που θεωρείται από όλα γενικά τα έντομα το πιο σπουδαίο από οικονομικής άποψης για τον άνθρωπο.
Οι πιο γνωστές διεθνώς είναι η Ιταλική (ligoustica) και η Γιουγκοσλαβική (Carnica), ενώ στην Ελλάδα πιο διαδεδομένη ντόπια φυλή είναι η (Cecropia) η οποία πήρε το όνομά της από τον πρώτο βασιλιά της Αθήνας Κέκροπα.

RAMNOUSIA

 http://aienaristeyein.com

Η ιστορία της Ελλάδος: Από τον «δούρειο ίππο», στους 153 «δούρειους ... γαϊδάρους» !!!


                               Η ιστορία της Ελλάδος: Από τον «δούρειο ίππο», στους 153 «δούρειους ... γαϊδάρους» !!!
 
Γράφει ο Γιώργος Αδαλής 
 
Ο «από μηχανής θεός» , ο Αδωνις, οι «Εφιάλτες», και τα νέα μέτρα ύψους 25 δις που έρχονται τον Μάρτιο του 2013 – Όπως έλεγε κι ο Γ.Σουρής, «Ω Ελλάς ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα»! Εμείς απλά προσθέτουμε και το … «δούρειους»! Διαβάστε γιατί …

Συγχαρητήρια λοιπόν!

Συγχαρητήρια στους 153 εντεταλμένους της φράου Μέρκελ που ψήφισαν εχτές «τον θάνατο του εμποράκου» και «την διάλυση της Ελληνικής οικογένειας»!

Ηταν η προτελευταία πράξη ενός γνήσιου Ελληνικού δράματος στο οποίο απουσιάζουν δύο πράγματα

Ο από μηχανής θεός

Και ο ένας και γνωστός «Εφιάλτης» που κοσμεί με την παρουσία του τα αρχαιοελληνικά δράματα!

Εχτές δυστυχώς, εμφανίστηκαν όχι ένας αλλά 153 Εφιάλτες!

Πολλαπλασιασμένοι από το Γερμανικό σύστημα που κουβάλησε ο Σημίτης στη χώρα! Πολλαπλασιασμένοι σαν τις ακρίδες που αφού κατασπάραξαν τα σπαρτά, τώρα αναζητούν λεία ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχει! Γνήσιοι απόγονοι και οι 153 του Εφιάλτη, έβαλαν στη χώρα το νομοσχέδιο δούρειο ίππο , για την πλήρη διάλυσή της!

Οι σύγχρονοι Εφιάλτες, κυριολεκτικά έδωσαν ρεσιτάλ παραπληροφόρησης, θεατρινισμού και πολιτικής απάτης, προκειμένου να εκφοβίσουν τους συναδέλφους τους και να ψηφίσουν αυτό το πολυνομοσχέδιο-καρμανιόλα!

Το πόσο πολύ έχουν παρεκτραπεί οι παρατρεχάμενοι της Μέρκελ φαίνεται αν μπεί κανείς στο site του Αδωνι Γεωργιάδη, του mister «νυν υπέρ πάντων Μνημονίων …αγών»!!!

Κοιτάχτε τι μετωπίδα τεραστίων διαστάσεων είχε όλες αυτές τις μέρες στο προσωπικό του site¨

Κάντε το σταυρό σας να περάσουν τα μέτρα είπε ο πρώην υπερασπιστής του λαού και νυν υπερασπιστής των συμφερόντων Ρόθτσιλντ!!!

Δηλαδή
να κάνουμε το σταυρό μας για να κοπούν οι συντάξεις!
Να κάνουμε το σταυρό μας για να κοπούν οι μισθοί!
να κάνουμε το σταυρό μας για να κοπούν τα επιδόματα!
να κάνουμε το σταυρό μας για να θεωρηθούν τα μωρά ως τεκμήρια!
να κάνουμε το σταυρό μας για να πληρώνουμε είσοδο στα νοσοκομεία!
να κάνουμε το σταυρό μας για να πάρουν επιπλέον λεφτά οι τραπεζίτες!

Οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο λογικής!

Με απλά λόγια είναι για κλωτσιές!

Και ειδικά με όσα έγιναν εχτές μέσα στο κοινοβούλιο, τα οποία και δημοσιεύσαμε στους aegeantimes με βίντεο, η Δημοκρατία στη χώρα έχει καταλυθεί, προκειμένου να πάρει ο Αδωνις, ο Αντώνις και τα άλλα παιδιά , το πακέτο της Μέρκελ, να το δώσουν στις τράπεζες κι έτσι να συνεχιστεί η … αστική τους Δημοκρατία! Δηλαδή η αστική τους κλεπτοκρατία που ρήμαξε τούτο τον τόπο και καταλήστεψε τον Ελληνα πολίτη!

Πραξικοπήματα από το Μειμαράκη είχαμε εχτές στη Βουλή κι αυτοί μας λένε να κάνουμε το σταυρό μας!!!

Εκβιασμοί ένθεν κακείθεν από τον κομματικό τους στρατό, μέσα στη Βουλή! Τι ωραία χώρα ε; Ο διορισμένος κομματάρχης, εξάδελφος, ανιψιός, μπατζανάκης, συννυφάδα, κουμπάρα, ακόμη κι αδελφός, να εκβιάζουν αυτούς που τους διόρισαν στη βουλή, (τους βολευτές δηλαδή) ότι αν τους μειώσουν το μισθό, τότε θα κάνουν απεργία και δεν θα μπορέσει να συνεδριάσει η βουλή με αποτέλεσμα να μην περάσει το νομοσχέδιο καρμανιόλα της Μέρκελ! Το μνημόνιο 3 δηλαδή!

Βλέπετε αγαπητοί και αγαπητές μου, έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που οι πρόγονοί μας ανακάλυπταν τον δούρειο ίππο! Από τότε μέχρι σήμερα, έχουμε ανακαλύψει σε τούτη εδώ τη χώρα, τους … δούρειους γαιδάρους!!!

Αποδείχτηκε εχτές ότι έχουμε πολλούς από δαύτους και είναι πάντοτε πάνω από 151, διατί το σύστημα έχει φροντίσει να έχει … ανταλλακτικά!

Κάντε λοιπόν τώρα κι εσείς Αδωνι το σταυρό σας, μιας και πέρασαν τα μέτρα, γιατί ο λαός βράζει και βράζει εναντίον σας!

Πάντως εμείς οι Ελληνες, ευχαριστούμε και τους 153 δούρειους ... γαιδάρους! (ελπίζω να κατανοήσατε για ποιον πάει το υπονοούμενο ε;)

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο μεγάλος Γιώργος Σουρής, είχε γράψει για εσάς:

«Ω Ελλάς ηρώων χώρα ,
Τι γαιδάρους βγάζεις τώρα»!

Δούρειους Γαιδάρους !!!

Υποτακτικούς της Μέρκελ και των γκάουλάϊτερ που κουβάλησε στη χώρα!

Πάντως όλα τα Ελληνικά δράματα, σώζονται με την εμφάνιση του «από μηχανής θεού»! Κι επειδή ο «από μηχανής θεός» της Ελλάδας, βαρέθηκε να την σώζει ξανά και ξανά, ίσως ήρθε πλέον ή ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι τον Μάρτιο του 2013, ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ, τότε θα πρέπει να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι , όλοι μαζί, τον ρόλο του από μηχανής θεού, και να απαλλαχτούμε επιτέλους από τους .. δούρειους γαιδάρους!!!


Aegeantimes
 
 http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

ΑΘΗΝΑ 1941 ΝΕΛΛΥ΄Σ
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΠΡΑΞΗ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...



--> 

Η φώτο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο ~ Κατω τα χερια σας απο τα παιδια ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ...





Κατω τα χερια σας απο τα παιδια ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ...


Με αυτή την φωτογραφία οι χρήστες του διαδικτύου κάνουν διαμαρτυρία κατά της παιδοφιλίας..

  Η παιδοφιλία τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη έξαρση παγκοσμίως, δυστυχώς στο διαδίκτυο κυκλοφορούν χιλιάδες σελίδες με σκληρό πορνογραφικό υλικό με θύματα παιδιά από 5 ως 15 χρονών. 

  Κάτι πρέπει να γίνει να σταματήσει πια η διακίνηση αυτού του υλικού και να καταπολεμηθεί, δεν έχει κανένας πουτάνας γιος παιδόφιλος το δικαίωμα να πληγώνει τα σώματα και τις ψυχούλες των παιδιών... Αν θα ήθελα να επιστρέψει η θανατική ποινή, πρώτους θα ήθελα να δω να ψοφάνε..

Αυτοί παιδόφιλοι; Εμείς παιδοφύλακες...

  Διαδώστε πάντού αυτή την φώτο...


Πηγή: http://www.staparaskinia.gr/2012/11/blog-post_9387.html#ixzz2BquAXRUj

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ! ΑΝ ΕΙΧΕ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ... ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ..


ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ...ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΕ!


Ο «αντιμνημονιακός» κ. Σαμαράς.
Αυτός ο οποίος σε όλους τους τόνους διατυμπάνιζε με πάθος και οργή στο «Ζάππειο 2», στις 12 Μαΐου 2011, και κατηγορούσε, εμμέσως πλην σαφώς, την Κυβέρνηση Παπανδρέου, για το αδίκημα της Εσχάτης προδοσίας:
«... Έχουμε μια κυβέρνηση που η ίδια ενοχοποιεί τον εαυτό της. Γνωρίζουμε ότι η προετοιμασία της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε ξεκινήσει από καιρό, όταν τότε οι διεθνείς αγορές δάνειζαν ακόμα άνετα την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επεδίωξε τότε, ότι άλλες χώρες προσπάθησαν να αποφύγουν και δεν διαπραγματεύθηκε τίποτε...».
Ο Σαμαράς, συνεχίζοντας τότε έλεγε: «...σας καλώ όλους πρώτα να κατεδαφίσουμε μαζί τα φαντάσματα που επί δεκαετίες μας στοιχειώνουν, τα φαντάσματα του λαϊκισμού, του κρατισμού, της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, της φαυλότητας, της μισαλλοδοξίας και της εύκολης τακτοποίησης των Εθνικών θεμάτων....Ελπίδα, σ' ένα λαό που νιώθει προδομένος. Αυτοπεποίθηση σε ένα λαό που τον ξεγέλασαν, τον πίκραναν και τον προσέβαλαν, που όμως δεν γονατίζει και δεν το βάζει κάτω. Εμείς στοιχηματίζουμε ακριβώς σε αυτό, ότι ο Ελληνικός λαός δεν το βάζει κάτω και το στοίχημα θα το κερδίσουμε. Να θυμάστε μπορούμε καλύτερα. Να ξέρετε αξίζουμε καλύτερα. Να είστε σίγουροι και να μου έχετε εμπιστοσύνη...».
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, υπέρμαχος του αντιμνημονιακού αγώνα, δεσμεύθηκε με την δημιουργία της Κυβέρνησης Παπαδήμου, πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι ειδικού σκοπού, με μόνη αποστολή την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, του PSI και της διενέργειας Εθνικών εκλογών. Μέσω της υπογραφής, όμως, της δανειακής σύμβασης συνέπλευσε ξεκάθαρα και ανοικτά με εκείνες τις μνημονιακές δυνάμεις που οδήγησαν την Ελλάδα στο δρόμο της καταστροφής, σε ένα δρόμο δηλαδή, χωρίς γυρισμό. Έτσι, τα φληναφήματα περί Ζαππείου 1, 2, 3 και των βαρύγδουπων εξαγγελιών αυτού και της πολιτικής καμαρίλας του (Μηταράκης, Σταικούρας, Λαζαρίδης, Μουρούτης κ.α.) έχουν ήδη παραπεμφθεί στον κάλαθο ανακύκλωσης της ΝΔ και προφανώς θα χρησιμεύσουν για τις ξυλόσομπες των αθώων θυμάτων τους, μετά τις αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθιστώντας απαγορευτική την αγορά του για τα μικρά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας μας.
Γιατί, όμως, μας παραξενεύει η νεοφιλελεύθερη-νεοταξική στάση του κ. Σαμαρά; Ο κ. Σαμαράς δεν μεταλλάχτηκε. Απλά άλλαξε προσωπείο. Άλλωστε, πόσες φορές το έχει πράξει αυτό κατά το παρελθόν!
Δεν είναι ο ίδιος, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τζανετάκη, αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών στην Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα κατά την περίοδο 1989-90, δεν διαφώνησε όταν εδραιώθηκε η πρακτική των απευθείας αναθέσεων των ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ, από τις εταιρείες Siemens και Intracom;
Δεν ξεσήκωσε έναν ολόκληρο λαό το ΄93, δήθεν για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και σήμερα ισχυρίζεται πως δικαιώθηκε, όταν είναι υπέρμαχος της διπλής ονομασίας στη διένεξη με τη γείτονα χώρα;
Μήπως, έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΄93, με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Συμπιλίδη, για τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ προς την Intracom και τη Siemens, μπρος στο διαφαινόμενο κίνδυνο, να πουληθεί ο ΟΤΕ στους Ιάπωνες (συμφωνία Μητσοτάκη-Μάνου);
Έτσι, δεν αποδεικνύεται η διαχρονική του σχέση με τη Siemens, όταν στα ΚΥΣΥΜ που συμμετείχε, ως Υπ. Οικονομικών αρχικά και μετέπειτα ως ΥΠ.ΕΞ., στα οποία λαμβάνονταν πάντα ενωτικές αποφάσεις για την Intracom και τη Siemens; Πότε στήριξε στα χρόνια της 10ετούς «πολιτικής του ερήμου» τη ΝΔ; Απεναντίας, συνεργάσθηκε και βοήθησε επιλογές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικά την Άνοιξη του 1995, με τη λήξη της δεύτερης προεδρικής θητείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν επίκειτο νέα εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου για να εκλέξει Πρόεδρο και να αποφύγει τις εκλογές διατηρώντας την κυβέρνησή του, χρειαζόταν τουλάχιστον 180 ψήφους από τους 300 της Βουλής.
Ο τότε πρωθυπουργός ήρθε τελικά σε συμφωνία με την Πολιτική Άνοιξη με στόχο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός Κωστής Στεφανόπουλος, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της Πολιτικής Άνοιξης, όπως και έγινε. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και τον Πρόεδρό της Μιλτιάδη Έβερτ, οι οποίοι επιζητούσαν τη διεξαγωγή εκλογών, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη ραγδαία πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο Μ. Έβερτ και πολλά στελέχη της ΝΔ, μετά την εκλογή Στεφανόπουλου, επιτέθηκαν με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του κ. Σαμαρά.
Δεν είναι ο ίδιος, ο οποίος αργότερα, το 2004 βρέθηκε ουρανοκατέβατος στη Ν.Δ. και παρουσιάσθηκε ως «Καραμανλικός», όταν ο ίδιος είχε αποπεμφθεί από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών το ΄93, εποχή που δεν ήθελε να ακούει το όνομα του «εθνάρχη» (παραμένουν αλησμόνητα τα άρθρα του «κολλητού», του την εποχή εκείνη, δημοσιογράφου κ. Νάσου Τσαγκανέλη κατά του Κώστα Καραμανλή);
Δεν είναι ο ίδιος Σαμαράς, ο οποίος είχε ανύπαρκτο έργο στην Ευρωβουλή, ως Ευρωβουλευτής την περίοδο 2004-2007, όταν κατέθεσε όλες και όλες εννέα ερωτήσεις;
Γιατί, λοιπόν, διερωτόμαστε που δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου με την κ. Μέρκελ, προστατεύοντας τα συμφέροντα της Ελλάδος και της παρέδωσε αμαχητί την πατρίδα μας;
Δεν είναι ο ίδιος που ως Υπουργός Πολιτισμού της Κυβέρνησης Καραμανλή, προκειμένου να ικανοποιήσει τα τοπικιστικά ένστικτα των ψηφοφόρων του στη Μεσσηνία, αποφάσισε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, να μεταφέρει διοικητικά το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα από την Ηλεία στη Μεσσηνία;
Δεν ήταν σφοδρή τότε η αντίδραση του «Ντορικού» Βουλευτή Ηλείας, κ. Κοντογιάννη, που στη συνέχεια τον «μάζεψε» εκ νέου στη ΝΔ, στο πλαίσιο του συναινετικού γάμου με την Ντόρα Μπακογιάννη;
Δεν είναι ο ίδιος ο οποίος υπηρέτησε 9 μήνες (ελέω Αβέρωφ), με ευεργετική διάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, όταν την εποχή εκείνη η στρατιωτική θητεία ήταν 28-32 μήνες; Δεν είναι ο ίδιος ο οποίος μας είπε προεκλογικά (συνέντευξη e-nikos), πως συντηρείτο τα 10 χρόνια που ήταν στην πολιτική του έρημο, εργαζόμενος σε πιτσαρία και ως ελεύθερος επαγγελματίας; Θα είχε την ευγενή καλοσύνη να μας προσκομίσει τις αποδείξεις παροχής υπηρεσίας που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσε;
Ωστόσο, στις 29 Νοεμβρίου 2009, στην εκλογή νέου Προέδρου, όλοι οι δεξιοί ψηφοφόροι ανεξαρτήτως ηλικίας, προσπάθησαν να ξεχάσουν το κακό παρελθόν του κ. Σαμαρά, πιστεύοντας σε κάποια ψήγματα πατριωτισμού του, λόγω κυρίως της οικογενειακής καταγωγής του. Έτσι, πληγωμένοι και αηδιασμένοι από τις οικογενειοκρατίες που κυβέρνησαν το κόμμα όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, στοιβάχτηκαν σε ατέλειωτες ουρές, προκειμένου να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους, που "θα τα άλλαζε όλα" για το καλό της πατρίδας, τοποθετώντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας της κεντροδεξιάς παράταξης τη νεοφιλελεύθερη και νεοταξική, Ντόρα Μπακογιάννη, αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει και να ιδρύσει νέο κόμμα στις 21 Νοεμβρίου 2010.
Ποιος όμως, θα περίμενε πως ο κ. Σαμαράς θα αποδεικνυόταν περισσότερο νεοφιλελεύθερος και νεοταξίτης, φίλος των τραπεζιτών, ακόμη και από την Ντόρα Μπακογιάννη;
Καταλήγοντας, είναι απόλυτο πιστεύω μου, πως η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και ο ίδιος μετρούν πλέον ημέρες στη διακυβέρνηση της χώρας.
Αυτή τη στιγμή είναι το περισσότερο αντιπαθητικό πολιτικό πρόσωπο στην Ελληνική κοινωνία. Και όμως, είχε την δυνατότητα να αδράξει την ιστορική για τον τόπο ευκαιρία και να γραφτεί το όνομά του με χρυσά γράμματα στο πάνθεον των μεγάλων του Γένους μας.
Εκείνος, όμως, απεμπόλησε αυτό το θείο δώρο, συντασσόμενος με τους δανειστές μας που ήδη ρουφούν το αίμα του λαού μας.
aegeantimes.gr


Πηγή: http://www.staparaskinia.gr/2012/11/blog-post_9760.html#ixzz2Bqti1xuU

ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ. "Στη ΒΟΥΛΗ και στο ΛΑΟ..." (2 video)

ΔΕΙΤΕ 2 video από τη χθεσινή μέρα. 
1. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και  2. Η κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στη συγκέντρωση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ δελτίο τύπου: "Ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία - Οικτρή μειοψηφία στην κοινωνία" >>>









video από left.gr

"Ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία - Οικτρή μειοψηφία στην κοινωνία"

Η αντίστροφη μέτρηση για την απαξιωμένη και απομονωμένη μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει ξεκινήσει. 
Η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία μέσα στο Κοινοβούλιο δεν αντιστοιχεί στην τεράστια κοινωνική πλειοψηφία που αντιστέκεται στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας. 
Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να διορθώσει αυτή την εικόνα αποσύνθεσης, κανένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα και κανένα νέο επικοινωνιακό τερτίπι δεν μπορεί να δώσει πρόσθετη τεχνητή στήριξη στο πτώμα του μνημονίου. 

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει τους ίδιους εκβιασμούς για τη δραχμή που επανέλαβε προεκλογικά, προσπαθώντας να κρύψει την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής πρότασης για την Ευρώπη που να διαφοροποιείται κατ’ ελάχιστο από την πολιτική Μέρκελ που εξαθλιώνει τους ευρωπαϊκούς λαούς και αποδομεί την ίδια την Ευρώπη. 

Ο κ. Βενιζέλος σε λίγο θα μείνει μόνος του στο ΠΑΣΟΚ να υπερασπίζεται το νέο πρωθυπουργό του μνημονίου και να απολογείται για τις δικές του εγκληματικές ευθύνες. 

Ο κ. Κουβέλης προσπαθεί μάταια να βρει τρόπους να διαφοροποιηθεί από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όταν είναι και οι τρεις δέσμιοι της ίδιας πολιτικής. 

Το μνημονιακό πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί. 
Θα καταρρεύσει μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν υπό το βάρος της αποτυχίας του και των λαϊκών αντιδράσεων. 
Οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν χτες έξω από το Κοινοβούλιο ήταν το πιο ισχυρό μήνυμα αντίστασης και προαναγγελίας της επικείμενης ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και στήριξης ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας, ανάπτυξης και αναδιανομής του πλούτου.


Public Issue: Παράσταση νίκης στο ΣΥΡΙΖΑ, 

Συνεχίζεται η φθορά του πολιτικού κόσμου στα μάτια των πολιτών.

.Το τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και του κομματικού φάσματος, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη απαισιοδοξία των ελλήνων για την οικονομική προοπτική της χώρας, καταδεικνύει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. 

Έστω σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος για την πρωθυπουργία από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ μία τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διατηρεί προβάδισμα σε βάρος μίας δυνητικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 1 - 5 Νοεμβρίου, πριν τη χθεσινή ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο.

Καταλληλότερος ο Σαμαράς, πλησιάζει ο Τσίπρας

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κρίθηκε καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο από το 37% των ελλήνων πολιτών, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε καταλληλότερος από το 31%. Σημειώνεται ωστόσο ότι το πλεονέκτημα που απολαμβάνει ο κ. Σαμαράς έχει διαβρωθεί συγκριτικά με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, με τον κ. Τσίπρα να βελτιώνει τη θέση του κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες (ήταν 28%) ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ υπέστη απώλεια 4 μονάδων (ήταν 41%).

Το 27% απάντησε πως κανένας από τους δύο αρχηγούς δεν είναι ο καταλληλότερος για το πρωθυπουργικό αξίωμα, έναντι 25% τον Οκτώβριο.

Προβάδισμα τρικομματικής κυβέρνησης, παράσταση νίκης στο ΣΥΡΙΖΑ


Την ίδια στιγμή, καλύτερη κυβέρνηση θεωρείται σταθερά ο συνδυασμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σχηματισμός που απολαμβάνει την υποστήριξη του 32% των ελλήνων (απαράλλαχτο από τον Οκτώβριο). Οκτώ μονάδες πίσω βρίσκεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (24%), πετυχαίνοντας ωστόσο άνοδο 2 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, το 39% των ελλήνων πολιτών αισθάνεται πως καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν αποτελεί την καλύτερη λύση για τη χώρα, έναντι 40% τον Οκτώβριο.

Παρά ταύτα, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την ανοδική πορεία του τελευταίου τριμήνου και εμφανίζεται ως ο αδιαφιλονίκητος νικητής, καθώς το 59% πιστεύει πως εάν γίνονταν αύριο εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατούσε. Αντίθετα, τη δική της καθοδική τροχιά ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, καθώς μόλις το 26% εκτιμά πως νικητής θα αναδεικνυόταν το κόμμα της Συγγρού.

Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι μόλις το Σεπτέμβριο στην παράσταση νίκης η ΝΔ στεκόταν στο 43%, απολαμβάνοντας μάλιστα προβάδισμα 2 μονάδων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ (41%).

Παράλληλα, ενδιαφέρον προκαλεί η βεβαιότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών για το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών, καθώς το 76% δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετή θητεία της, ποσοστό αυξημένο κατά έξι μονάδες σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται επίσης πως το κόμμα της Κουμουνδούρου αξιολογήθηκε από τους ερωτηθέντες, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης (33%), ακολουθούμενο από τους ΑΝΕΛ (16%) και τη «πτωτική» Χρυσή Αυγή (10 από 14% τον Οκτώβριο).

Πληγή εμπιστοσύνης;

Πέρα από το παιχνίδι της εξουσίας όμως, η φθορά την οποία έχει υποστεί ο πολιτικός κόσμος υπογραμμίζεται ακόμα πιο έντονα από την εντυπωσιακά αρνητική εικόνα που τρέφουν οι πολίτες, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, για τα πολιτικά κόμματα και τους αρχηγούς τους.

Ενδεικτικά, ούτε ένα από τα επτά κοινοβουλευτικά κόμματα δεν απολαμβάνει τη θετική γνώμη άνω του 41% των πολιτών, με τη ΔΗΜΑΡ να είναι το συμπαθέστερο κόμμα (41% θετική, 58% αρνητική άποψη), ακολουθούμενη από το ΣΥΡΙΖΑ (39 έναντι 60%), τους ΑΝΕΛ (35 έναντι 62%), τη Νέα Δημοκρατία (31 έναντι 68%), το ΚΚΕ (20 έναντι 79%), τη Χρυσή Αυγή (16 έναντι 82%) και ουραγό το ΠΑΣΟΚ (13 έναντι 86%).

Σημειώνεται μάλιστα πως η άποψη των πολιτών για τέσσερα από τα επτά κόμματα επιδεινώθηκε σε σχέση με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, με το ΠΑΣΟΚ να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση υποχωρώντας κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, τη Χρυσή Αυγή να πέφτει κατά 5 μονάδες, τη ΝΔ κατά 4 μονάδες, τους ΑΝΕΛ κατά 3 μονάδες και τέλος το ΣΥΡΙΖΑ κατά 1 μονάδα. Αντίθετα, κανένα κόμμα δεν βελτίωσε τη θέση του, με τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ να παραμένουν στάσιμα.

Την ίδια χονδρικά εικόνα αποδίδει και η εντύπωση των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς. Χαρακτηριστικά, ούτε ένας αρχηγός δεν χαίρει της θετικής αντίληψης άνω του 49% των ελλήνων. Τη θετικότερη γνώμη των περισσότερων συγκεντρώνει ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης (49% θετική, 48% αρνητική γνώμη), όντας ο μοναδικός αρχηγός που απολαμβάνει περισσότερες θετικές παρά αρνητικές «ψήφους».

Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (42% θετική έναντι 56% αρνητική), ο Αντώνης Σαμαράς (38, έναντι 60%), ο Πάνος Καμμένος (37 έναντι 59%), η Αλέκα Παπαρήγα (23 έναντι 74%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20 έναντι 78%) και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (15 έναντι 78%).

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, πέφτοντας κατά 5 μονάδες, ενώ πτώση υπέστησαν και οι Πάνος Καμμένος (-3) και Αντώνης Σαμαράς (-1). Στην αντίπερα όχθη, άνοδο πέτυχαν οι Αλέκα Παπαρήγα (+2), Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης (αμφότεροι +1), ενώ στάσιμος παρέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δυσαρέσκεια με τη λειτουργία της δημοκρατίας, απαισιοδοξία για την οικονομία


Η δυσαρέσκεια των πολιτών από τη λειτουργία του πολιτεύματος και το πολιτικό προσωπικό που το εκπροσωπεί φαίνεται και στις πολλαπλές απαντήσεις που δόθηκαν στο ερώτημα: «Ποια είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα;». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το 26% κατονόμασε ως μείζον πρόβλημα τα κόμματα-πολιτικούς, απάντηση που κατατάχθηκε πίσω μονάχα από την οικονομία (50%) και την ανεργία (41%). Αντίθετα, άλλα προβεβλημένα ζητήματα όπως η μετανάστευση (2%), η τάξη-ασφάλεια (4%), η παιδεία (5%) και η κρίση αξιών-ιδεολογίας (6%) κατατάχθηκαν πολύ χαμηλότερα.

Επιπλέον, το ευρύτερο κλίμα απαισιοδοξίας επηρεάζει και την εντύπωση των πολιτών για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας αλλά και της προσωπικής οικονομικής τους κατάστασης.

Ενδεικτικά, το 43% των συμμετεχόντων πιστεύει πως η κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί εντός των ερχόμενων 12 μηνών, το 32% προβλέπει ότι θα καλυτερέψει και το 24% κρίνει πως θα μείνει ίδια.

Πολύ πιο δραματική είναι όμως η εικόνα που έχουν οι έλληνες για την προσωπική οικονομική προοπτική τους, καθώς το εντυπωσιακό 75% προβλέπει χειροτέρευση της κατάστασης, ενώ μόλις το 5% δηλώνει αισιόδοξο προσδοκώντας βελτίωση.