Μια ομιλία του Πούτιν προδιαγράφει τις επικείμενες εξελίξεις στον κόσμο


Μια ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν από τον περασμένο Ιούλιο, στη σημασία της οποίας δεν έχει αναφερθεί κανένα από τα Δυτικά ΜΜΕ, δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις των Ρώσων και τους όρους που θέτουν για όσα πρόκειται να εκτυλιχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο τους προσεχείς 
μήνες

You Tube
11 Νοεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Στις 9 Ιουλίου 2012, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσκάλεσε όλους τους πρέσβεις της Ρωσίας που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και τα μόνιμα μέλη διπλωματικών αντιπροσωπειών σε ρωσικό έδαφος, να παρακολουθήσουν μια ομιλία του στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

Στην ομιλία αυτή, ο Πούτιν άφησε αιχμές εναντίον των βίαιων και επεκτατικών πολιτικών που εφαρμόζονται σήμερα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στην "μη αποτελεσματικότητα της διπλωματίας των βομβαρδισμών και των πυραύλων", η οποία κατέστη εμφανής μέσω του πειράματος της λεγόμενης "Αραβικής Άνοιξης", η οποία, σύμφωνα με τον Πούτιν, ήταν στην πραγματικότητα μια "Αραβική Κόλαση".

Στις πολιτικές αυτές ο Ρώσος Πρόεδρος αντιπρότεινε την διέξοδο μέσα από ειρηνευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα αντιστρέψουν τις τάσεις που φαίνονται να οδηγούν σήμερα τον πλανήτη σε μια νέα εκρηκτική κατάσταση, που θα διαμορφωθεί μέσω ενορχηστρωμένων εξεγέρσεων, και πιθανόν μέσω μιας νέας παγκόσμιας σύρραξης.

Μέσω της ομιλίας αυτής, γίνεται σαφές το πόσο ευδιάκριτος έχει γίνει σήμερα ο κίνδυνος ενός νέου είδους βίαιας αλλαγής καθεστώτων και ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτός.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του Πούτιν:

Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

"Έχουμε ήδη ενδείξεις του τι σημαίνουν αυτές οι "ανθρωπιστικές επιχειρήσεις", η εξαγωγή της διπλωματίας των βομβαρδισμών και των πυραύλων, καθώς και οι παρεμβάσεις σε εσωτερικές συγκρούσεις.

Έχουμε διαπιστώσει πόσο αντιφατικές και ανισόρροπες είναι οι διαδικασίες "μεταπολίτευσης" στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Και είμαι βέβαιος ότι αρκετοί από εσάς διατηρείτε ακόμη νωπές τις αναμνήσεις των τραγικών γεγονότων στη Λιβύη.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να επαναληφθούν αυτά τα σενάρια σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Συρία.

Θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις στα εμπλεκόμενα σε αυτή τη σύρραξη μέρη, ώστε να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων μια ειρηνική πολιτική διέξοδος σε όλα τα ζητήματα υπό αμφισβήτηση.

Οφείλουμε να πράξουμε το μέγιστο δυνατό ούτως ώστε να διευκολυνθεί αυτός ο διάλογος.

Φυσικά, το εγχείρημα αυτό θα είναι πιο πολύπλοκο και λεπτό από την επιλογή μιας εξωτερικής επέμβασης που θα προϋποθέτει τη χρήση ωμής βίας.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι η μόνη, η οποία είναι σε θέση να εγγυηθεί μια βιώσιμη λύση και μια μελλοντική σταθερή ανάπτυξη στην περιοχή, και στην περίπτωση της Συρίας, στην ίδια τη συγκεκριμένη χώρα.

Οι συλλογικές προσπάθειες, οι οποίες θα ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στις ειρηνευτικές διαδικασίες, καθώς και η αναζήτηση διεξόδων συναίνεσης θα πρέπει γενικά να αναχθούν σε προτεραιότητα στα πλαίσια των διεθνών σχέσεων σήμερα.

Αυτό ισχύει για όλες τις νευραλγικές περιοχές του κόσμου, και συμπεριλαμβάνει το ζήτημα των προγραμμάτων ανάπτυξης πυρηνικής ενέργειας του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, το ζήτημα του Αφγανιστάν, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες περιοχές του πλανήτη, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Ρωσία θα αναλάβει την οργάνωση διασκέψεων κορυφής μερικών από τις μεγαλύτερες διεθνείς οργανώσεις και φόρουμ, όπως το επιχειρηματικό φόρουμ του APEC, η διάσκεψη της G20 και της G8, η σύνοδος του Oργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και το φόρουμ των ΒRICS.

Η οργάνωση αυτών των διασκέψεων και φόρουμ από τη Ρωσία θα μας δώσει την ευκαιρία, όχι μόνο να διευρύνουμε την επιρροή της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή, αλλά και να αναλάβουμε ουσιαστικότερη δράση στα πλαίσια της προώθησης της αδιαμφισβήτητης προτεραιότητας, την οποία οφείλουν να κατέχουν οι πολιτικές και διπλωματικές οδοί στην επίλυση των διαφόρων κρίσιμων προβλημάτων στον κόσμο σήμερα.

Εξακολουθούμε να παραμένουμε ακλόνητοι και σταθερά αφοσιωμένοι στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ως ακρογωνιαίου λίθου των αρχών που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις στον σύγχρονο κόσμο.

Προτιθέμεθα να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να σεβαστούν όλοι την αρχή εκείνη, σύμφωνα με την οποία, εάν κριθεί απαραίτητη μια εξωτερική επέμβαση, αποκλειστικά και μόνον το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και κανείς άλλος, δεν θα έχει τη δικαιοδοσία να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Η επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε τέτοιου είδους αποφάσεις του ΟΗΕ είναι στην πραγματικότητα αντιπαραγωγική".



ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥ-ΝΕΛΗ. ΔΟΥΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris 
kouvelis fotis1
Ο μεγαλύτερος "ραγιάς" του συστήματος(όπως το είχαμε προβλέψει)αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η ΔΗΜΑΡ του δικηγόρου Φώτη Κουβέλη. Ναι σε όλα είπε ο αρχηγός στο Κοινοβούλιο της ντροπής και γύρισε σελίδα.
"Το κείμενο του προϋπολογισμού ενσωματώνει περιορισμούς και δυνατότητες. Στόχος μας είναι να μειωθούν οι περιορισμοί».
Πέραν αυτών έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εταίρους λέγοντας ότι «πρέπει να εκταμιευτεί η δόση αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να αφήνεται στη διελκυστίνδα των διαφορετικών προσεγγίσεων και απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας για την βιωσιμότητα του χρέους».
Παραδέχθηκε ότι ο προϋπολογισμός για το 2013 «Εκφράζει συγκεκριμένη επιλογή για σταθεροποίηση που στηρίζεται στον περιορισμό της κατανάλωσης στο πλαίσιο της λιτότητας. Περιορίζεται το κοινωνικό κράτος. Εχει εγγενή προβλήματα που πρέπει να λυθούν παρά το ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής. Η σταθεροποίηση μόνο με ισχυρές αναπτυξιακές δράσεις με ευρωπαϊκό συντονισμό και ενοποίηση θα επιτευχθεί. Ταχεία προώθηση πολιτικής ενοποίησης».

Τι απαντά ο Στ. Παναγούλης: "Εμφύλιο κήρυξαν μονομερώς οι δυνάμεις του Μνημονίου..."

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012



Σχετικά με τις διάφορες δηλώσεις που έκαναν τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ αλλά κι άλλοι παράγοντες για την προσωπική άποψη του Στάθη Παναγούλη σχετικά με τα όσα ανέφερε χθες, 10/11/2012, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, για τον «Κρατικό Προϋπολογισμό 2013», από το Γραφείο Τύπου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Στάθης Παναγούλης τόνισε ότι εξέφρασε μόνον την προσωπική του άποψη.
Ας μάθουν λοιπόν, οι επικριτές του τα εξής:
Ο Στάθης Παναγούλης αμέσως μετά τη Χούντα, τον Ιούνιο του 1967 συνελήφθη, σε ηλικία 19 ετών και παρέμεινε στις φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού, ως τις 30 Αυγούστου 1967.
Αμέσως μετά την αποφυλάκιση του διέφυγε παράνομα στο εξωτερικό. Έκτοτε και μέχρι την 11ηΑυγούστου 1972 που συνελήφθη από τη Χούντα εισήλθε 12 φορές παράνομα στην Ελλάδα και συμμετείχε ως μέλος της οργάνωσης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» στον αντιδικτατορικό αγώνα για την αποκατάσταση της ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .
Στο διάστημα που βρισκόταν στο εξωτερικό συμμετείχε ενεργά εναντίον του φασισμού όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου είχε ταξιδέψει πολλές φορές παράνομα για να βοηθήσει αγωνιστές ενάντια στις δικτατορίες του Φράνκο και του Σαλαζάρ. Για πολλούς μήνες, κατά διαστήματα βρίσκονταν σε αραβικές χώρες στο πλευρό των Παλαιστινίων ανταρτών.
Μετά τη σύλληψή του παρέμεινε στο κολαστήριο του ΕΑΤ-ΕΣΑ από την 11η Αυγούστου 1972 μέχρι την 1η Μαρτίου 1973, δηλαδή 200 μέρες ακριβώς ανακρινόμενος.
Καταδικάστηκε από τα στρατοδικεία της Χούντας σε πολυετείς φυλακίσεις. Την 1η Μάρτη 1973 μεταφέρθηκε στις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου, όπου παρέμεινε 18 μήνες σε πλήρη απομόνωση. Τον Απρίλιο του 1974 μέχρι τη Μεταπολίτευση (24 Ιουλίου, του ιδίου έτους) εξορίστηκε στη Νήσο Γυάρο.
Ας μάθουν λοιπόν οι επικριτές του, πως ολόκληρη η οικογένεια Παναγούλη κατά τη διάρκεια της επταετούς τυραννίας ήταν στις πρώτες γραμμές του αγώνα. Ο αδελφός του Γεώργιος, υπολοχαγός των Δυνάμεων Καταδρομών (Λ.Ο.Κ.) εξαφανίστηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες αρνούμενος να υπηρετήσει το καθεστώς της Χούντας. Η ιστορία του Αλέξανδρου είναι γνωστή σε όλους, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου κι έγινε σύμβολο του Αντιφασιστικού Αγώνα. Οι γονείς τους Βασίλης και Αθηνά συνελήφθησαν και κρατήθηκαν σε απομόνωση για πολλούς μήνες και αργότερα σε κατ’ οίκον περιορισμό (με αποτέλεσμα το Μάη του 1969, από τις κακουχίες να αποβιώσει ο πατέρας τους).
Ας απαντήσουν, οι επικριτές του Στάθη Παναγούλη, όσοι φυσικά ήταν ενήλικες, τι έκαναν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους εκείνη τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο.
Μήπως, απολάμβαναν τη «Δημοκρατία της Χούντας»;.
Κατηγορήθηκε ο Στάθης Παναγούλης ότι κήρυξε χθες στη Βουλή, εμφύλιο πόλεμο. Τον εμφύλιο πόλεμο κήρυξαν μονομερώς οι δυνάμεις του Μνημονίου, οι οποίες οδήγησαν περίπου 3.000συνανθρώπους μας στην αυτοχειρία.
Ας καταλάβουν οι επικριτές του, ότι ο Στάθης Παναγούλης ήταν, είναι και θα είναι ακούραστος αγωνιστής. Θα αγωνίζεται πάντοτε χωρίς ιδιοτέλεια για μια γνήσια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία που θα βασίζεται στις ακλόνητες αρχές της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Αυτά προς το παρόν. 

«H ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θα παραμείνει η χώρα σας στο ευρώ», δηλώνει ο Κουρτ Λάουκ, πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και σύμβουλος της Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ απαιτούνται θυσίες για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Σε συνέντευξή του στη Real News ο κ. Λάουκ χαρακτηρίζει ως σημαντικό βήμα την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή, ωστόσο παραδέχεται πως υπάρχουν πολλοί που αμφιβάλλουν αν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει όλα τα μέτρα.

Εκφράζει επίσης την απορία γιατί η τρόικα δεν ζητά περικοπές που αφορούν τους πλούσιους Έλληνες. «Δεν γίνεται να τιμωρούνται μόνο οι φτωχοί στην Ελλάδα για την κακή διακυβέρνηση τα τελευταία 30 χρόνια» δηλώνει ο Κουρτ Λάουκ.
Στην ερώτηση αν είναι διασφαλισμένη η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, απαντά: «Η ελληνική κυβέρνηση και ο πληθυσμός θα πρέπει να πάρουν μια απόφαση, αν θέλουν ή όχι να παραμείνουν στην ευρωζώνη. Αν μείνετε στο ευρώ οι θυσίες και ο πόνος θα διαρκέσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια, επειδή το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό και έχετε συρρίκνωση του ΑΕΠ τα τελευταία τέσσερα χρόνια περίπου 40%. Αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ, θα δώσουμε χρήματα αλλά θα είναι για μια φορά και νομίζω ότι οι περισσότεροι ευρωπαίοι θα είναι πρόθυμοι να το κάνουν.

Πιστεύω ότι το βάρος, η απογοήτευση και οι δυσκολίες θα μειωθούν για τον ελληνικό λαό, αν αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ, καθώς θα μειωθεί ο χρόνος της ταλαιπωρίας, γιατί θα μπορέσετε να κάνετε υποτίμηση και να γίνετε πολύ πιο γρήγορα και πάλι ανταγωνιστική χώρα», καταλήγει ο Κουρτ Λάουκ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3: Από το 2014 Ειδικές Οικονομικές Ζώνες



Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας είναι ένα γεγονός που έγινε αποδεκτό και από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ως αναγκαίο κακό. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι πολιτικοί "άρχοντες" που δικαιολογήθηκαν ομολογώντας πως δεν φέρουν ευθύνη, επειδή η απώλεια αυτή υφίσταται από την
είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα... (αλλά δεν αναφέρονται στο γιατί δεν ενημέρωσαν -έστω και εκ των υστέρων, αλλά εγκαίρως- τον Ελληνικό λαό για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας)!

Η απώλεια της Εθνικής ανεξαρτησίας, όμως, είναι ένα άλλο θέμα. Για να γίνει εφικτή, θα πρέπει να εφαρμοσθεί ο κανόνας του "διαίρει και βασίλευε" (διαίρεσε, εξασθένησε τις όποιες αντιστάσεις, δημιούργησε συνθήκες αντιπαλότητας μέσω των "ιδεολογιών" ή του τοπικισμού κ.α.), ο οποίος είναι αρχαιότερος ακόμη και από το αρχαιότερο επάγγελμα της πορνείας... Για να συμβεί αυτό και για να μπορέσουν οι "άρχοντες" της Ευρώπης να επιβληθούν σε μία ήπειρο η οποία έχει γίνει θέατρο μαχών υπέρ της ελευθερίας, αναγκαίο κακό είναι η δημιουργία μικρών κρατών (νεοσύστατων κατά προτίμηση) ή η διαίρεση ήδη υφισταμένων κρατών σε υποκρατίδια (στην περίπτωση της Ελλάδας βλ. Καλλικράτης), ανίσχυρα και ανίκανα να αντισταθούν στις ό,ποιες ορέξεις των πανίσχυρων τραπεζιτών ή πολυεθνικών βιομηχανιών.

Κι έτσι, αφού το πείραμα έγινε σε χώρες του τρίτου κόσμου (με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα), αποφασίσθηκε η εφαρμογή του και στην... Ελλάδα! Όπερ εγεννήθησαν οι ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), οι οποίες στην ουσία θα λειτουργούν ως μικρά ανεξάρτητα κράτη μέσα στο γενικότερο (και κατ' ουσίαν ανύπαρκτο) Ελληνικό κράτος. Με ειδικούς νόμους (φυσικά υπέρ των "επενδυτών") θα επιβάλουν ειδικά καθεστώτα, λίαν εθνικώς επικίνδυνα, με λειτουργικές μεθόδους που ελάχιστα θα απέχουν από όσα ίσχυαν στο Νταχάου και στα άλλα στρατόπεδα του Γ' Ράιχ.
Φυσικά, οι εν Ελλάδα κυβερνώντες, ποιώντες την νήσσαν περί άλλων τυρβάζουν, αν και προ πολλων ετών έχουν ήδη αποδεχθεί τον κατακερματισμό της χώρας προς όφελος των ευρωπαίων "χορηγών" τους. Όμως, επειδή τα "αφεντικά" βιάζονται να βάλουν χέρι στην Ελλάδα (βλέπετε, έκαναν την κρίση για να έχουν κατάδική τους την μεγάλη ευκαιρία υπερπλουτισμού για τους ίδιους), ενεχειρίασαν στο περίφημο (και υπό ψήφιση με την μορφή πολυνομοσχεδίου) Μνημόνιο 3, την εφαρμογή και λειτουργία των ΕΟΖ εντός της Ελλάδας από 1/1/2014...

Διαβάζουμε, λοιπόν, από την σελίδα 174 του περίφημου πολυνομοσχεδίου:

II) Πιλοτικό πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

1. Τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε δύο περιοχές της επικράτειας με διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά, οι οποίες θα οριστούν με την κοινή υπουργική απόφαση της υποπερίπτωσης 3 της παρούσας διάταξης.
2. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, παρέχοντας στους δικαιούχους ενίσχυση εισοδήματος συνδυαζόμενη με δράσεις κοινωνικής επανένταξης. Το πρόγραμμα λειτουργεί συμπληρωματικά με τις εκάστοτε εφαρμοζόμενες πολιτικές για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εφαρμογής της παρούσας διάταξης, ιδίως δε:
α. Οι δικαιούχοι για ένταξη στο πρόγραμμα.
β. Η βάση υπολογισμού και το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για κάθε άτομο ή οικογένεια.
γ. Οι διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα και καταβολής της παροχής ως διαφοράς μεταξύ του πραγματικού εισοδήματος και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
δ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή του προγράμματος καθώς και η επιλογή των δύο περιοχών της επικράτειας όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα.
4. Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αρχίζει την 1.1.2014.

Μήπως λοιπόν οι περίφημες ειδικές οικονομικές ζώνες τίθενται σε εφαρμογή, υπό τον μανδυα “πιλοτικού προγράμματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος”, από 1-1-2014 με κοινή υπουργική απόφαση;

Τα συμπεράσματα δικά σας...


 Η αποφράδα των μασκαράδων…


Η σημερινή αποφράδα ημέρα είναι η τιμητική των αρχιδοσίλογων και μεγαλοαπατεώνων. Σαμαράδων και οι λοιπών μασκαράδων. Που «παίζουν» το λαό με «σημαδεμένη τράπουλα»…
Αφού τον εξαπάτησαν, αλλεπάλληλες φορές, προκειμένου να τον παγιδεύσουν και να τον
δολοφονήσουν εκ του ασφαλούς.
Κι όμως υπάρχουν κάποιοι ακόμη αφελείς, που ζητούν απ’ τους εφιάλτες αυτούς να καταλάβουν τα, δήθεν, λάθη τους και ν’ αλλάξουν….
Και κάποιοι άλλοι που επικαλούνται τη, λεγόμενη, Δικαιοσύνη ή και προσφεύγουν σ’ αυτή. Και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι προσφεύγουν στους επιλεγμένους εντολοδόχους των δοσίλογων και των τοκογλύφων. Εντός και εκτός της χώρας….
Κι ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί, που δεν κατανοούν ότι η καταστροφή της Ελλάδας και η εξόντωση των Ελλήνων είναι προσχεδιασμένη. Απ’ τους εξωτερικούς και εσωτερικούς αδυσώπητους εχθρούς μας.
Ποιος δεν θυμάται τι ξεφούρνισε(8-2-2005) η εντιμότατη κ. Μπενάκη στον εξοχότατο κ. Παπούλια, όταν του ανακοίνωνε την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας!
Ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του θα περιοριστούν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Κι ακόμη πιο πέρα τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη. Και πως ακόμη και αυτή η δημοκρατία θα υποστεί μεταλλάξεις…
Οπότε ο οποιοσδήποτε έντιμος πολιτικός δεν θα δεχόταν να αναλάβει έναν τέτοιο προδοτικό, σε βάρος της πατρίδας του και του λαού της, ρόλο.
Κι όμως ο κ. Παπούλιας δέχτηκε! Και ύστερα διαμαρτύρεται, όταν ο λαός τον φωνάζει προδότη…
Ή ποιος δεν θυμάται τον «λεφτά υπάρχουν», που ανέλαβε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της προδοσίας.
Και μαζί με τον υπουργό των οικονομικών μεθόδευσαν την εκτίναξη του δημοσίου ελλείμματος από το 3,9% στο 15,9%. Προκειμένου να παραστήσουν ως αναγκαία την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και τους λοιπούς μαφιόζικους μηχανισμούς!
Κι ακόμη ποιος μπορεί να χωνέψει τον αξιότιμο κ. Βενιζέλο, που μαζί με τον αξιότιμο κ. Παυλόπουλο της ΝΔ, φρόντισαν, όπως λέγεται, να θωρακίσουν το καθεστώς της κλεφτοκρατίας και της ληστοκρατίας.
Με τις διαβόητες, περί παραγραφών και ασυλίας, των κακουργημάτων υπουργών και βουλευτών συνταγματικές διατάξεις.
Ο οποίος ως υπουργός των οικονομικών φρόντισε να χαλκεύσει το δολοφονικότερο, σε βάρος του λαού, φορολογικό σύστημα. Στο οποίο πρόσθεσε και τα, πέρα από κάθε λογική και συνείδηση, χαράτσια!
Που όλα μαζί, σε συνδυασμό με τον βάναυσο ακρωτηριασμό των αποδοχών παγιδεύουν τους πολίτες σε απελπιστικά αδιέξοδα χρεοκοπίας.
Σύμφωνα με τα επαχθή, σε βάρος των χωρών και των λαών, δολοφονικά χρέη, κατά το παράδειγμα των τοκογλύφων…
Για ν’ ακολουθήσει ο ασπόνδυλος τωρινός πρωθυπουργός, με τις φαυλεπίφαυλες παλινδρομήσεις του. Μαζί με τους αλλοπρόσαλλους δορυφόρους και συνοδοιπόρους του.
Που μιμητές του τωρινού καθηγητή της προδοσίας στο Χάρβαρντ, προσθέτουν και τους επόμενους κρίκους στην αλυσίδα της προσχεδιασμένης καταστροφής και του ολέθρου. Και αγωνίζονται να καταρρίψουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ απατεωνιάς και δοσιλογισμού.
Μοναδική σωτηρία, για το λαό, στην περίπτωση αυτή, δεν απομένει άλλη από την εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος.

Αν ο λαός δεν πάρει την τύχη στα χέρια του και δεν τιμωρήσει τους κλέφτες, τους δοσίλογους και τους απατεώνες, δεν πρόκειται να υπάρξει τέρμα στον κατήφορο της καταστροφής.
Το να ποντάρει στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία των αφιλότιμων και ασυνείδητων αυτών εφιαλτών είναι θανάσιμη και εγκληματική αφέλεια!…


ΚΑΙ ΟΙ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!




Πού σφάλλει ο Παναγούλης, ότι "ο λαός θα τους λιντσάρει";

από τον Μάκη Βραχιολίδη
Όσοι ψήφισαν το νέο Μνημόνιο θανάτου της χώρας και του λαού διέπραξαν ενσυνείδητα το πολιτικό έγκλημά τους. Δεν έχουν καμία δικαιολογία, διότι γνώριζαν συγκεκριμένα, αδιαμφισβήτητα γεγονότα:
1. Το χρέος της χώρας στις 11/11/2011 όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του Πρωθυπουργού ο διορισμένος Λουκάς Παπαδήμος, ήταν στο 162% του ΑΕΠ.
2. Σήμερα, το χρέος της χώρας είναι στο 180% του ΑΕΠ, παρά το «κούρεμα» που υπέστη τον περασμένο Φεβρουάριο και τα μνημόνια εξαθλίωσης που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό!
3. Πέρσι, όταν αναλάμβανε τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός, ο διορισμένος Παπαδήμος, η ανεργία ήταν στο 17,8%. Σήμερα, η ανεργία βρίσκεται στο 25,4%. Μέσα σε ένα χρόνο δηλαδή, αυξήθηκε κατά 45% , ενώ απ' όταν ξεκίνησε η κρίση (2010) η ανεργία διπλασιάστηκε. Βρισκόταν στο 13% και ήδη σήμερα άγγιξε το 26% ενώ τα μέτρα του νέου Μνημονίου, όπως λένε έγκυροι οικονομικοί αναλυτές, θα εκτοξεύσουν την ανεργία στο 35%!!!
Όλα αυτά τα νούμερα τα γνώριζαν οι 153 βουλευτές όταν ψήφιζαν το νέο Μνημόνιο. Είχαν τους αριθμούς μπροστά τους. Γνώριζαν καλά ότι τα νέα μέτρα, όχι ανάπτυξη δεν θα φέρουν αλλά το χρέος θα το εκτινάξουν στα ύψη, παρά τις νέες δραματικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Ήδη σε 1-2 χρόνια το χρέος θα βρεθεί στο 180% του ΑΕΠ!
Με λίγα λόγια, ο Σαμαράς και όσοι ψήφισαν τα μέτρα, στραγγάλισαν εν ψυχρώ την χώρα και τον λαό.
Μήπως λοιπόν ο Στάθης Παναγούλης, όταν από βήματος της βουλής μιλούσε για τον λαό που είναι έτοιμος να λιντσάρει όσους βουλευτές ψήφισαν το νέο Μνημόνιο, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να διερμηνεύει τις αυθόρμητες αντιδράσεις ενός εν ψυχρώ καταδικασμένου κόσμου, από τους πολιτικούς του ταγούς;


Πηγή: http://www.staparaskinia.gr/2012/11/153_10.html#ixz

                                            Λόμπι και ...Ζόμπι...


AMERICA IS ISRAEL'S BITCH

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Όσα κλέβουν από ανάπηρους και συνταξιούχους τα δίνουν για «έξοδα τραπέζης»!


Στη σελίδα 474 του λεγόμενου και «τρίτου Μνημονίου» που ψήφισε προχτές η Βουλή, υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρων πίνακας των δαπανών του ελληνικού κράτους μέχρι το 2016, όπου περιλαμβάνεται μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εγγραφή. Η εγγραφή φέρει τον κωδικό «Εξοδα εκταμίευσης δανείου στο EFSF». Το ποσό της δαπάνης που έχει υπολογιστεί ότι θα βαρύνει τον ελληνικό λαό ανέρχεται για την περίοδο 2013 – 2016 εξ αυτού του λόγου και μόνο στα 725 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, τα 565 εκατ. ευρώ από αυτό το ποσό προβλέπεται να εκταμιευτούν μέσα στο 2012.
Με άλλα λόγια, ο περίφημος «μηχανισμός σωτηρίας», ο EFSF, δε λειτουργεί (και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς) παρά ως κοινός τραπεζίτης – τοκογλύφος που «δαγκώνει» το θύμα του, τον δανειζόμενο, από την πρώτη στιγμή. Χρεώνοντας, δηλαδή, στο θύμα ακόμα και τα λεγόμενα «έξοδα τραπέζης», τα οποία αφαιρούνται αμέσως από ένα δάνειο πριν ακόμα αυτό φτάσει στα χέρια του παραλήπτη.
Ως εκ τούτου και μόνο για τα… «έξοδα τραπέζης», λοιπόν, ο ελληνικός λαός θα πληρώσει στον «σωτήριο» EFSF το ποσό των 725 εκατ. ευρώ.
Σε τι αντιστοιχεί αυτό το ποσό;
Η απάντηση αυτή βρίσκεται λίγες σελίδες πιο πίσω στο κείμενο του «τρίτου Μνημονίου».
Συγκεκριμένα στη σελίδα 471, βλέπουμε να έχουν προβλέψει περικοπές στο εφάπαξ των συνταξιούχων (274 εκατ. ευρώ), περικοπές οικογενειακών επιδομάτων (86 εκατ. ευρώ), περικοπές στους ανάπηρους (82 εκατ. ευρώ), περικοπές στα επιδόματα ανεργίας (30 εκατ. ευρώ), περικοπές στο ΕΚΑΣ (114 εκατ. ευρώ), περικοπές στα νοσοκομεία (85 εκατ. ευρώ), περικοπές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (61 εκατ. ευρώ).
Το άθροισμα των παραπάνω περικοπών ανέρχεται στα 732 εκατ. ευρώ.
Εν ολίγοις:
Κλέβουν χρήματα από τους συνταξιούχους, από τους ανάπηρους, από την Παιδεία, από τηνΥγεία, από τους ανέργους, από τους πολύτεκνους και όπως ακριβώς τα κλέβουν, έτσι ακριβώς τα παραδίδουν στους τοκογλύφους, για να πληρωθούν τα… «έξοδα φακέλου» των δανειστών!
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Η Ε.Ε ξεφτιλίζει τους δούλους της


 Του Γ. Δελαστίκ - ¨Πριν"

Σαν τις πόρνες που φέρνουν στον νταβατζή τις εισπράξεις της βραδιάς κι αυτός αντί να πει «ευχαριστώ», τις πλακώνει στα χαστούκια για να τις «διαπαιδαγωγήσει» ώστε άλλη φορά να του φέρνουν περισσότερα, κατάντησαν τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ οι Ευρωπαίοι επικυρίαρχοι των εταίρων Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη! Την επόμενη κιόλας μέρα από εκείνη που ψήφισαν τα επαίσχυντα μέτρα εξαθλίωσης των Ελλήνων, τους είπαν δημοσίως ότι θα δουν και θα αποφασίσουν πότε θα τους δώσουν τη δόση του δανείου, την οποία καθυστερούν σαδιστικά και στοχευμένα από τις 28 Ιουνίου!

Ο Βενιζέλος έτσι κι αλλιώς είναι παλιός στο επάγγελμα, αλλά τώρα έμαθε και ο Σαμαράς πως το πολιτ-κό ζήτημα που καθορίζει τα πάντα είναι να μην αρχίσεις να κάνεις πιάτσα στη Συγγρού. Έτσι κι αρχίσεις, η πορεία σου είναι προδιαγεγραμμένη. Φάπες, μπουνιές, κλωτσιές...

Τώρα που η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κατάντησε τυφλό όργανο στα χέρια των ξένων επικυρίαρχων της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι οποίοι μετά βίας ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο πώς θα σφυρηλατήσουν νέες σχέσεις συμμαχίας με τους έλληνες αστούς και φυσικά σε πολύ πιο ανισότιμη βάση από όσο μέχρι σήμερα, τα πλήγματα έρχονται σωρηδόν. «Το ελληνικό δημόσιο χρέος σαφώς και δεν είναι βιώσιμο» έσπευσε να δηλώσει ακριβώς την επόμενη μέρα της ψήφισης του επονείδιστου πακέτου από τους 153 Κουίσλινγκ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Όλι Ρεν. Έχει φυσικά απόλυτο δίκιο, αλλά γιατί ήταν πολιτικά απαραίτητο να κάνει αυτή τη δήλωση και μάλιστα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ώστε να είναι σίγουρο ότι θα φτάσει στα πέρατα του κόσμου, δώδεκα ...ώρες (!) μετά την ψήφιση του πακέτου από τους γερμανόδουλους βουλευτές της Αθήνας; Είναι τα «χαστούκια του νταβατζή» για τα οποία μιλήσαμε...

Είχε προηγηθεί άλλωστε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχει βιώσιμη λύση για την Ελλάδα ακόμη» πριν καν περάσει το πακέτο μέτρων από τη Βουλή. Ο Ρεν και ο Σόιμπλε έχουν απόλυτο δίκιο επί της ουσίας. Ένα δημόσιο χρέος της τάξης του 175% φέτος και 190% του ΑΕΠ το 2013, με προοπτική μάλιστα βάσει των κυβερνητικών εκτιμήσεων στον προϋπολογισμό να παραμείνει γύρω στο 190% τα επόμενα ...τέσσερα (!) χρόνια, δεν είναι σε καμιά περίπτωση βιώσιμο.

 Αυτό που δεν λένε όμως Ρεν και Σόιμπλε είναι πως η μνημονική πολιτική και μόνο αυτή είναι ο καθοριστικός παράγοντας που εκτίναξε το ελληνικό δημόσιο χρέος από το 100%-110% του ΑΕΠ που βρισκόταν επί σχεδόν είκοσι ολόκληρα χρόνια αδιαλείπτως (από το 1991 ως το 2009) στα δυσθεώρητα ύψη του 170% και 190% του ΑΕΠ, μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια. Καθοριστικός στόχος του Μνημονίου ήταν φυσικά να γλιτώσουν τις γερμανικές, γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που ήταν εκτεθειμένες, έχοντας δανείσει την Ελλάδα μέσω της αγοράς ελληνικών κρατικών ομολό¬ων. Παράλληλα όμως ενισχύεται υπέρμετρα η αλαζονεία των Γερμανών και των υπόλοιπων Ευρωπαίων, διαπιστώνοντας την απύθμενη δουλικότητα του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Κουβέλη και όλου του αστικού πολιτικού συστήματος.

Εκτροχιάστηκε πλήρως η Μέρκελ, όπως φάνηκε με σαφήνεια από τις δηλώσεις της αναφορικά με την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο. «Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι δεν είναι δυνατόν να απεργούν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση» τόνισε χαρακτηριστικά, υποδεικνύοντας προφανώς στους ιθαγενείς κυβερνητικούς υποτελείς της να ...απαγορεύσουν τις απεργίες ειδικά στις δημόσιες επιχειρήσεις που ξεπουλάνε! «Δεν μπορεί τα έσοδα των σιδηροδρόμων από τα εισιτήρια να μην καλύπτουν καν τη μισθοδοσία του προσωπικού» διακήρυξε, απαιτώντας από τον ΟΣΕ ...αυξήσεις εισιτηρίων!

Στο μεταξύ βέβαια η Ελλάδα καταρρέει και οι Έλληνες βυθίζονται σε πρωτοφανή δυστυχία εδώ και μισόν αιώνα. Τον Αύγουστο, μήνα που παραδοσιακά η ανεργία σημείωνε κάμψη λόγω της εποχιακής απασχόλησης στα τουριστικά επαγγέλματα, σημειώθηκε νέο ρεκόρ ανέργων: 1.267.595 άτομα, ποσοστό 24,4% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού! Από τον Αύγουστο του 2011 ως τον Αύγουστο του 2012, μέσα δηλαδή σε έναν μόλις χρόνο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 38,4%!

Παράλληλα γίνεται εξόφθαλμο ότι σε λίγο θα καταρρεύσουν εντελώς τα δημόσια έσοδα. Μόνο μέσα στους δέκα πρώτους μήνες του 2012 δημιουργήθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό τεράστιο. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6,3 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν μόνο κατά το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή όλοι οι έλληνες φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Είναι βέβαιο ότι ήδη με το τέλος Οκτωβρίου ο αριθμός αυτός έχει κατά πολύ αυξηθεί, καθώς ελάχιστοι μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στο σύνολο των φορολογικών απαιτήσεων αυτής της κυβέρνησης ληστών και απατεώνων που «γδέρνει» το λαό μας για να πληρώνει τους ξένους δανειστές της και να χρηματοδοτεί τους έλληνες τραπεζίτες.