Είμαι υπερήφανος που μεγάλωσα με τη δραχμή!


Προς τους «τρομοκράτες» του λαού.

του Γιώργου Μητροπέτρου ( Οικονομολόγου της… δραχμής )

Για την ιστορία του Εθνικού νομίσματός μας που απαριθμεί πλέον των 2.700 ετών είναι τουλάχιστον
απρέπεια να χλευάζεται από τους υποτελείς του δόγματος «ανήκομε εις την δύση» και κατά το νεώτερων «ανήκομε στην Ευρωζώνη».Μπορεί να πέρασε στους αιώνες της ιστορικής της διαδρομής πολλές διακυμάνσεις , το Εθνικό μας νόμισμα, πολλές φορές υποτιμήθηκε, άλλες διολίσθησε ενώ και μία φορά ανατιμήθηκε, αλλά κράτησε και διατηρήθηκε, με κάποιες μικρές χρονικές απουσίες, τόσα χρόνια. Να σας θυμίσω λίγα πράγματα για την ιστορία της.!

Την ονομασία της, η δραχμή, την πήρε από το ρήμα δράττω, που σημαίνει αρπάζω ( δράττομαι = πιάνω σφικτά). Την επέβαλε στην αρχαία Ελλάδα ο Φείδων, αντικαθιστώντας τον οβολό. Η «ισοτιμία» καθορίστηκε 1 δρχ / 6 οβολούς, νόμισμα το οποίο στην παλαιότερη μορφή του είχε σχήμα σιδερένιας σούβλας. Το πάχος του ήταν τόσο, ώστε η χούφτα ενός ανδρικού χεριού να μπορεί να πιάσει έξι οβολούς. Έτσι, όσους οβολούς μπορούσε ν’ αδράξει(να πιάσει) η παλάμη προέκυψε η λέξη δραχμή και η ισοτιμία της.

Η δραχμή διατήρησε την ονομασία της και την κυκλοφορία της στους κλασσικούς χρόνους (500-323 π.Χ.) και μέχρι τα τέλη της αρχαιότητας. Ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία, από την τουρκική κυριαρχία, συνδυάστηκε από μια εξίσου οργανωμένη προσπάθεια για την επίτευξη της οικονομικής τους αυτονομίας.Αυτή, η οικονομική αυτονομία, ταυτίσθηκε με την δημιουργία Εθνικού νομίσματος. Το ζήτημα της κοπής αυτού του Εθνικού νομίσματος απασχόλησε από νωρίς την προσωρινή Διοίκηση της Ελλάδας, μετά τη απελευθέρωση.

Οι προσπάθειες καρποφόρησαν το 1828 όταν ο κυβερνήτης Ι. Καποδίστριας ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος για κοπή νομίσματος. Σύμφωνα με αυτό, προτάθηκε η καθιέρωση κατ΄αρχάς του αργυρού Φοίνικα ως νομισματική μονάδα.Εκτός από την περίοδο αυτή του Ιωάννη Καποδίστρια (1828 – 1832) όπου το νόμισμα τις Ελλάδας ήταν ο φοίνικας, με τη τελευταία επανεμφάνιση και καθιέρωση της δραχμής, ως νομισματική μονάδα, που έγινε το 1833, επί αντιβασιλείας του Όθωνα και μέχρι την είσοδό μας στη ζώνη του Ευρώ (2002), σε όλες τις άλλες περιόδους, από τα απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό και για 170 ολόκληρα χρόνια στην χώρα μας, κυκλοφορούσε …«ελεύθερα» η δραχμή.

Η πορεία της δραχμής, στη διάρκεια του χρόνου, δεν υπήρξε αδιατάραχτη. Φάνηκε πάντως, να ισορροπεί, με την προσχώρηση της Ελλάδας το 1867, με βάση τους τότε νόμους, στην Λατινική Νομισματική Ένωση, που είχαν συμπράξει η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελβετία και η Ιταλία.
Η βασική αυτή νομισματική μονάδα, η δραχμή, κατασκευαζόταν από άργυρο και αργότερα, έως το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου, από κράμα χαλκού και νικελίου. Το Νοέμβριο του 1944 με την πρώτη μετακατοχική νομισματική μεταρρύθμιση η παλιά υποτιμημένη δραχμή αντικαταστήθηκε με μια νέα, ήταν τότε, που έσβησαν τα μηδενικά. Στα εννέα πολύπαθα χρόνια που είχαν μεσολαβήσει από την απελευθέρωση της Ελλάδος από τη γερμανική κατοχή, το εθνικό μας νόμισμα παρακολουθώντας τις πολιτικές και οικονομικές περιπέτειες της χώρας είχε υποτιμηθεί επτά φορές, χωρίς, όμως, ούτε η οικονομία να εξυγιανθεί ούτε η δραχμή να γίνει αξιόπιστη. Η νέα δραχμή το 1954 με την δεύτερη μετακατοχική μεταρρύθμιση αντικαταστήθηκε ξανά με μία νεότερη με αναλογία 1000 δραχμές προς 1 νέα.
Σύμφωνα με το σύστημα ισοτιμιών Μπρέτον Γουντς στο οποίο είχε ήδη προσχωρήσει η δραχμή από το 1953, το νέο νόμισμα συνδέθηκε με το δολάριο των ΗΠΑ. Η χρυσή λίρα ήταν το κυρίαρχο νόμισμα στις συναλλαγές, το ισοζύγιο πληρωμών και ο προϋπολογισμός μονίμως ελλειμματικά και το κράτος λειτουργούσε χάρις στα χρήματα της αμερικανικής βοηθείας.

Τη μίζερη αυτή κατάσταση ανέτρεψε ο Σπύρος Μαρκεζίνης με δύο αποφασιστικά και τολμηρά μέτρα. Την υποτίμηση της δραχμής, η ισοτιμία της οποίας προς το δολάριο από 15.000 πήγε στις 30.000 (ακολούθησε σε λίγο η περικοπή των τριών μηδενικών) και έτσι έγινε 1$=30 δραχμές, και την απελευθέρωση των εισαγωγών. Με τα δύο αυτά μέτρα η ελληνική οικονομία εισήλθε σε μια νέα εποχή εξυγίανσης, ισορροπίας και ανάπτυξης. Όλα τα οικονομικά μεγέθη αρχίζοντας από τον προϋπολογισμό και το ισοζύγιο και φτάνοντας στον πληθωρισμό και τον ρυθμό ανάπτυξης βελτιώθηκαν θεαματικά και ταυτόχρονα άρχισαν να γίνονται επενδύσεις από τους επιχειρηματίες, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους και τα πρώτα ξένα κεφάλαια.

Η μαύρη αγορά και οι ελλείψεις ειδών στην αγορά εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Το 1973, το σύστημα του Μπρέτον Γουντς καταργήθηκε και η συναλλαγματική ισοτιμία των δυο νομισμάτων έπαψε να είναι σταθερή. Το 1963 κόπηκαν τα πρώτα 30αρικα από ασήμι ως αναμνηστικό της δυναστείας. Σ’ αυτά απεικονίζονταν οι πέντε βασιλείς της Ελλάδας, ο Γεώργιος Α΄, ο Κωνσταντίνος, ο Αλέξανδρος, ο Γεώργιος Β΄ και ο Παύλος, ενώ από την πίσω πλευρά είχαν το χάρτη της Ελλάδας.

Τα πρώτα νομίσματα μετά τη μεταπολίτευση κόβονται το 1976 και είναι των 10, των 20 και των 50 λεπτών, δραχμές και δίφραγκα, τάλιρα, δεκάρικα και εικοσάρικα. Έως ότου ο 2002 με μια σφιχτή ισοτιμία 1 ευρώ =340,75 δραχμές, εισήλθαμε στη ζώνη του ευρώ, η οποία απολογιστικά απεδείχθη όντως η ζώνη, ως θηλιά στο λαιμό της Ελληνικής κοινωνίας. Η μικρή αυτή ιστορική αναδρομή για του Εθνικό μας νόμισμα, την Δραχμή, είναι αφιερωμένη στους Ευρωλάγνους και δραχμοφόνους πολιτικούς και λοιπούς καιροσκόπους και υπαλληλίσκους της ντόπιας και ξένης χρηματοπιστωτικής αεριτζίδικης οικονομικής «μαφίας». Γιατί μέσα από την αναδρομή αυτή, είναι χαραγμένη η ιστορία του τόπου, είναι χαραγμένες ιστορικές νίκες του Ελληνισμού, πορεία ανάπτυξης, πόλεμοι, εμφύλιοι, χαρές αλλά και λύπες , είναι συνδεδεμένο το νόμισμα με την πραγματική ιστορία του τόπου, αλλά και του λαού της. Έδωσε ήρωες και έπη η «Ελλάδα της …δραχμής». Ασκήθηκαν νομισματικές πολιτικές, ήταν στοιχείο και το νόμισμα, εθνικής ανεξαρτησίας.

Σήμερα, το 2012 τώρα, που όλα έχουν ανατραπεί από πολιτικές υποτέλειας, τώρα, άρχισαν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία προς τον λαό, γιατί όποιος μιλά για Εθνικό νόμισμα είναι μισέλληνας και θέλει να γυρίσει ο λαός σε συνθήκες σπηλαίων και τρωγλών, θέλει, δηλαδή, το κακό του λαού και του τόπου.! Υποτιμητικά μιλά για την …«Ελλάδα της δραχμής» ο Κος Σαμαράς και ο Κος Γ. Παπανδρέου ως να είναι ή να ήταν, η Ελλάδα με το Εθνικό της νόμισμα και οι Έλληνες, εμείς οι ίδιοι, οι γονείς μας και οι πρόγονοί μας, μιάσματα και στοιχεία εξευτελισμού της χώρας, αν την «καταντήσουμε», όπως λένε, να ξανάπαει στο γκρεμό της Δραχμής.! Αλλά, μερικοί από αυτούς, έμαθαν να ζουν στην Αμερική για σπουδές, έχοντας τα δολάρια που τους πρόσφεραν οι δικοί τους.

Βέβαια δεν πάνε πίσω και αριστερά λεγόμενα κοινοβουλευτικά κόμματα ή «νεόκτιστα», που θεωρούν την Ευρωζώνη και την διατήρησή μας εντός αυτής, πιο σημαντική από την αξιοπρέπεια του λαού και της ευημερία του, παίζοντας το παιχνίδι των κυβερνώντων, σιγοντάροντας έτσι στην άσκηση πρωτοφανούς ψυχολογικής «τρομοκρατίας» προς τους πολίτες. Ενορχηστρωμένα άρχισε και ο Κος Γ. Προβόπουλος, Διοικητής της αποκαλούμενης Τράπεζας της Ελλάδος,(ποσοστό του Ελληνικού κράτους στο μετοχικό κεφαλαίο γύρο στο 8% ) μας απείλησε, ότι η επιστροφή στο Εθνικό μας νόμισμα, την ξακουστή Δραχμή, θα σήμαινε την επιστροφή της χώρας στη δεκαετία του 1950 όταν η Ελλάδα μετά από έναν παγκόσμιο πόλεμο και έναν εμφύλιο σπαραγμό ανασυγκροτούσε τις δυνάμεις της για να φθάσει, λίγο πριν μπει στο Ευρώ, σε ένα βιοτικό επίπεδο που μπόρεσε να σπουδάσει και να μορφώσει όλους αυτούς που σήμερα την έχουν καταντήσει παγκόσμιο περίγελο.

Ο Διοικητής ενός τέτοιου ψευδεπίγραφου κερδοσκοπικού ιδρύματος έχει τα προνόμια να καθορίζει την νομισματική πολιτική της χώρας; όποια έχει απομείνει μετά την είσοδο μας στο Ευρώ, και να μας απειλεί για ενδεχόμενους κινδύνους που κατά τη γνώμη του ενέχει η επιστροφή μας στη Δραχμή; όταν όμως παράλληλα δεν τολμά καν, να μας πει σε τι σκλαβοπάζαρα τους διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος μας έχουν οδηγήσει με τη νομισματική πολιτική που καθορίζεται από τα ζωώδη πνεύματα των αγορών; Ακολούθησε ο Τραπεζίτης δοτός Πρωθυπουργός, διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τι θα σημάνει η επιστροφή μας σε Εθνικό νόμισμα, κατατρομοκρατώντας τον Ελληνικό λαό, με ψευδή στοιχεία και ανέξοδες εκτιμήσεις, ώστε να μας πείσει για την εθνικά υπερήφανη οικονομική του πολιτική που δεν άφησε τίποτα όρθιο ξεπουλώντας και την τελευταία ικμάδα αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού, θέτοντας σε αμφισβήτηση την εθνική της κυριαρχία.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Οικονομικών Κο Ε. Βενιζέλος και με το ίδιο περισπούδαστο ύφος, με νουθεσίες και «μαλώματα», αποκάλεσε αυτούς που συζητούν και αυτό το ενδεχόμενο, ενός Εθνικού νομίσματος μαζί με άλλες επιλογές, ως εχθρούς της χώρας.! Ενώ η ενδοτική οικονομική πολιτική του, οι στρατιές ανέργων, η αποτέφρωση του κοινωνικού κράτους, η εξαθλίωση του λαού, η αυξανόμενη υφεσιακή κατάσταση της χώρας, η αποδιοργάνωση του παραγωγικού ιστού, η αιχμαλωσία των νοικοκυριών στις αδηφάγες δαγκάνες των τραπεζών, και τόσα άλλα που βιώνουμε, αποκαλούνται και είναι κατά τους αυτοαποκαλούμενους «σωτήρες» «πατριωτικές πολιτικές»!!!

Σήμερα, είμαστε αναγκασμένοι να συναλλασσόμαστε με ένα νόμισμα αμετάκλητης ισοτιμίας και να καταφεύγουμε σε συνεχή εσωτερική υποτίμηση που αν και μειώνει την αγοραστική δύναμη των πολιτών, δεν αυξάνει αντίστοιχα την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών, καταδικάζοντας τη χώρα σε συνεχή ύφεση. Είτε με το Ευρώ είτε με τη Δραχμή το βιοτικό μας επίπεδο θα πέσει στα επίπεδα της παραγωγικότητας μας, διότι οι « εταίροι μας», δεν πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτε.

Όμως με Εθνικό νόμισμα, θα έχουμε την ελπίδα της ανάκαμψης εκμεταλλευόμενοι τις πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις του τόπου (γεωργία, κτηνοτροφία, ορυκτό πλούτο, μεταποιητική βιομηχανία, ενέργεια και πολλά άλλα) που σήμερα έχουμε εγκαταλείψει.

Εάν αυτό ονομάζεται επιστροφή στη δεκαετία του1950, όταν οι Έλληνες τότε έβγαζαν το ψωμί τους με τον ιδρώτα τους και τίμια, τότε αντίστοιχα η εμμονή μας για παραμονή στο Ευρώ θα πρέπει να εξομοιωθεί με την περίοδο της κατοχής που οι άνθρωποι πέθαιναν στους δρόμους, ή με την κατάσταση στις τριτοκοσμικές χώρες που ενώ οι πλουτοπαραγωγικές μονάδες ανήκουν στους ξένους, οι ντόπιοι λιμοκτονούν.

Για όλα τα παραπάνω και προς επιβεβαίωση της ιστορίας, συναισθηματικής αλλά και οικονομικής πορείας της δραχμής μας ως εθνικού νομίσματος και για να γεμίσουν την ασθενή τους μνήμη, προτείνω στους «τρομοκράτες» και λοιδορούς, να επισκεφθούν το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.

Είναι ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο και το μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο, του οποίου η ιστορία ξεκινά από το 1829. Η συλλογή, η οποία περιλαμβάνει περίπου 600.000 νομίσματα καλύπτουν τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο, τη ρωμαιοκρατία, το Βυζάντιο, το δυτικό Μεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους, φιλοξενείται στο Ιλίου Μέλαθρον, την κατοικία του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν.Εξέχουσα θέση, στην έκθεση, έχει η δραχμή, από τα βάθη των αιώνων μέχρι την πρόσφατη ιστορία της, την οποία λοιδορούν και νομίζουν ότι «ξευτελίζουν». Μπορεί, ο καθένας να έχει την όποια άποψη και προσέγγιση επί του θέματος, όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να απαξιώσει το νόμισμα, την δραχμή, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές και με το οποίο συνδέθηκε η πορεία του Έθνους.

Δεν χρειάζεται να γίνεστε «βασιλικότεροι του βασιλέως» στηρίζοντας με τέτοιο τρόπο, ένα ξένο, με την κουλτούρα και την ιστορία νόμισμα.! Εμείς, και είμαστε αρκετοί, κατά την λογική σας, «ανθέλληνες», θα συνεχίσουμε να λογαριάζουμε νοερά τις αξίες με δραχμές, θα συνεχίσουμε να σιγοτραγουδάμε το “μιας δραχμής τα γιασεμιά”.

Γιατί εμείς, δεν θα τη λησμονήσουμε, δεν θα την αποχωριστούμε από το νου μας, για να΄χουμε, έτσι ζωντανά και τα κομμάτια της δικής μας ιστορίας που ζήσαμε και της ανήκουν. Εμείς θα κρατήσουμε τ’ όνομά της στο λεξιλόγιό μας και δεν θα σβήσουμε το όνομά της από την ψυχή μας, ούτε θα μας ενοχοποιήσετε, με τους ευτελείς σας χαρακτηρισμούς.

Αλήθεια! πόσες μικρές και μεγάλες χαρές της χρωστάμε; Ναι, αισθάνομαι υπερήφανος που μεγάλωσα με την δραχμή μας.!


ΜΑΣ "ΕΦΕΡΑΝ" 156,6 ΔΙΣ - ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ 202,7 ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ... ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ . του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ


Ωδή στην πολυσυζητημένη "σωτηρία" μας...
Παλιά θα «τρώγαμε με χρυσά κουτάλια», επειδή έβαλαν τη χώρα στην ΕΟΚ.
Στη συνέχεια, θα ζούσαμε «ζωή χαρισάμενη» γιατί βάλανε τη χώρα στην Ευρωζώνη.

Αργότερα, θα κατέβαιναν επί της Γης τα ουρί και τα αγγελάκια του παραδείσου, επειδή μας φέρανε το ευρώ.

Τώρα, καθώς για ευνόητους λόγους τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις τις αποφεύγουν, μας λένε ότι τουλάχιστον θα περάσουμε... «καλά Χριστούγεννα» «σούπερ δόση» (όπως έγραφαν προχτές τα «Νέα»), επειδή μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου και του νέου μνημονιακού προϋπολογισμού έρχεται η δόση του δανείου! Τελικά, είναι έως και διασκεδαστικό να παρακολουθείς...


Τον κατήφορο της χρεοκοπίας του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος.
Χωρίς αυτό, βέβαια, να μειώνει στο ελάχιστο τον εξοργιστικό χαρακτήρα της διαχρονικής απάτης που αυτό εκπροσωπεί.

Ας δούμε μια ακόμα πλευρά αυτής της απάτης:
Ας θεωρήσουμε ότι είναι ακριβή (παρά τα συχνά μαγειρεμένα και τη μη δυνατότητα να διασταυρωθούν) τα στοιχεία τα οποία εμφανίζουν στον προϋπολογισμό. Από τα στοιχεία αυτά, όπως ισχυρίζονται οι κυβερνώντες (Κρατικός Προϋπολογισμός 2013, Εισηγητική Εκθεση, σελίδα 127) στα τρία χρόνια των Μνημονίων (2010 - 2012) και μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού, τα χρήματα που με τη μορφή των «σωτήριων» δανείων έχουν εκταμιευθεί από την τρόικα στην Ελλάδα ανέρχονται στα 112,6 δισ. ευρώ.
Τώρα, μας λένε ότι έρχεται η αποκαλούμενη και ως «σούπερ δόση». Ας θεωρήσουμε, λοιπόν, ότι όντως θα γίνει η εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ, όπως οι κυβερνώντες τα υπολογίζουν.
Σε αυτήν την περίπτωση, αν δηλαδή μέχρι το τέλος του χρόνου εκταμιευτεί το ποσό της λεγόμενης «σούπερ δόσης», το σύνολο των χρημάτων που θα έχουν «έρθει» στην Ελλάδα ως απόρροια των Μνημονίων (σ.σ.: και τα οποία, φυσικά, έχουν έρθει για τους τραπεζίτες και τους κεφαλαιοκράτες και ουχί για το λαό), δε θα ξεπερνά τα 156,6 δισ. ευρώ.

Ας πάμε τώρα στο «ζουμί» της υπόθεσης.
Και αυτό, το «ζουμί» βρίσκεται πάλι στον προϋπολογισμό (σελίδα 133).
Εκεί, λοιπόν, υπάρχουν δύο πολύ σημαντικοί πίνακες, όπου παρουσιάζεται αναλυτική κατάσταση με τα χρήματα που έχει κατ' έτος πληρώσει ο ελληνικός λαός σε κερδοσκόπους και σε τοκογλύφους αυτά τα τρία χρόνια της μνημονιακής «σωτηρίας».

Τι προκύπτει:
Οτι μόνο για την περίοδο 2010 - 2012, η Ελλάδα - τουτέστιν ο ελληνικός λαός - για τόκους, για χρεολύσια, για εξοφλήσεις εντόκων γραμματίων και βραχυπρόθεσμων τίτλων, για τα χρέη των πλουτοκρατών δηλαδή, έχει πληρώσει στους ντόπιους και ξένους «σωτήρες» το ποσό των 202,73 δισ. ευρώ!

Με άλλα λόγια:
Πρώτον: Αυτοί που δημιούργησαν τα χρέη, κατά τη μνημονιακή περίοδο 2010 - 2012, μας «έφεραν» δάνεια 156,6 δισ. ευρώ (σ.σ.: που δεν τα «έφεραν» και όλα, μιας και ακόμα περιμένουμε τα 44 δισ. ευρώ της «σούπερ δόσης», ώστε να περάσουμε... «καλά Χριστούγεννα»). Δάνεια που ένα μεγάλο μέρος τους ξαναγύρισε στους δανειστές και το υπόλοιπο το έφαγαν μεταξύ τους οι πλουτοκράτες.
Δεύτερον: Την ίδια ακριβώς περίοδο, εμείς, ο λαός, τους πληρώσαμε από τους μισθούς, τις συντάξεις, από τα δικαιώματα και τελικά από το αίμα της καρδιάς μας, τοκογλυφικά που ανέρχονται στο ύψος των 202,73 δισ. ευρώ!
Αυτό, δε, το αποκαλούν «σωτηρία» της Ελλάδας!


NA MOY ZΗΣΕΤΕ " ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΗΣ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ) ΠΑΤΡΙΔΑΣ!



Καλά, ρε σαΐνια,  της ιθαγενούς τρόικας, πόσο δούλοι ήσαστε τελικά;
Πόσο πουλημένα τομάρια, πόσο ξευτίλες και απάτριδες;
Ρε ψυχροί φονιάδες του Ελληνικούς λαού, το επάρατο ΔΝΤ, αυτή την κρίσιμη στιγμή, για δικούς του λόγους, εμφανίζεται σύμμαχος των Ελληνικών συμφερόντων και ζητά να γίνει κούρεμα του χρέους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να γίνει βιώσιμο...
Κι εσείς, πολιτικά κατακάθια, το παίζετε ταπί και ψύχραιμοι, σφυρίζοντας αδιάφορα!
Δε θα έπρεπε, ρε ρεζίλια,  να βγείτε φόρα παρτίδα και να στηρίξετε με κάθε τρόπο το αυτονόητο;
Η Μισή Ευρώπη και η Αμερική επικρίνουν τη Γερμανία της καταστροφικής λιτότητας κι εσείς περιμένετε από το αφεντικό σας οδηγίες προς ναυτιλλόμενους;
Ου να μου χαθείτε ανικανοαχρηστοξευτιλοπουλημένα ανδράποδα...


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή.  Ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός μπορεί να πιστέψει στις δυνάμεις του, να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να  οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.
39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η συγκυβέρνηση του μνημονίου πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η δημοκρατία συρρικνώνεται, >>>
 
ο αυταρχισμός και η καταστολή αποτελούν την απάντηση στις λαϊκές κινητοποιήσεις. 
Η χώρα μετατρέπεται σε μια οιονεί αποικία χρέους, όπου η λαϊκή κυριαρχία δίνει τη θέση της στις προσταγές της τρόικας. 
Με ψέματα και εκβιασμούς προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού, να τον τρομοκρατήσουν για να παραιτηθεί από τους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία. 
Νεοναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση για να ξεδιπλώσουν το μίσος τους απέναντι στους αδύνατους και απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. 
Προσπαθούν να αθωώσουν τη στρατιωτική δικτατορία, να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, να ξαναγράψουν την ιστορία σβήνοντας τους αγώνες του λαού μας για ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία.

Θα μας βρουν απέναντί τους. 
Η μόνη διέξοδος για τους εργαζομένους και τη νεολαία είναι αυτός της οργανωμένης και συλλογικής δράσης, της ρήξης και της συλλογικής αντίστασης απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. 
Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου. 
Να αντιπαρατεθούμε στον κοινωνικό κανιβαλισμό των φασιστών.  
Να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση των εργαζομένων και της νεολαίας, που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά το Σάββατο 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα
Το Γραφείο Τύπου

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ

Ο νέος που θέτει ερωτήματα σε μνημονιακά καθίκια 


Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στα Ελληνικά χρονικά! Διαβάστε την καταγγελία:

Κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων

Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:
Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.

Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες. Αγωνιζόμαστεενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του.
Αγωνιζόμαστεενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές. Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή. Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30%, αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων αυτών μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας, τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος.

Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής, δουλείας, αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης. Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του, στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στην αμετάκλητη και
άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται.

 Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο.

 Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ. Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι, απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε. Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας.

Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων.Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα μας, ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του, από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία. Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω.

Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας. Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας, της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του, την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια. Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργολάβοι – καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Γιάννης Πενταγιώτης
Εισαγγελέας Πρωτοδικών


16 Νοεμβρίου σήμερα. Οπότε, ..."Ήρθε το Τέλος" ! (video)


16 Νοεμβρίου σήμερα. Οπότε, ..."Ήρθε το Τέλος" ! (video)


 "Η ρευστότητα είναι στο μηδέν ! Τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου !  
Λεφτά υπάρχουν έως τις 16 Νοεμβρίου ! " >>>
 






(έτσι ακριβώς το είπε, 2 φορες δηλαδή (!), ο Κομανέτσης στις Βρυξέλλες, γονυπετής μπροστά στ' αφεντικά του, εκλιπαρώντας για τη δόση και για να τ' ακούσουν -εννοείται- όλοι οι βουλευτές των Γερμανοτσολιάδων και να ψηφίσουν τα μέτρα)... 
Και "θα πεινάσουμε - θα πεινάσουμε", τον συνόδευε στο ρεφραίν οΣτουρνάρας... 
Επομένως (αν και δεν διευκρίνησαν ...τι ώρα ακριβώς, τελειώνουν τα λεφτά και θα πεινάσουμε κι εφόσον η δόση δεν ήρθε, ε τότε ...ήρθε το τέλος).   
ΤΕΛΟΣ.-



Είμαστε επισήμως πλέον μια χώρα που ζει, αναπνέει και υπάρχει για την εξυπηρέτηση τραπεζών, κερδοσκόπων, μιας ντόπιας και ξένης ελίτ. Δεν υπάρχουμε για κανένα άλλο λόγο. Λειτουργούμε με κανόνες που επιβάλλονται από αυτά ακριβώς τα λόμπι. Θα παράγουμε αυτό που σχεδιάζουν. Θα αναπτυχθούμε με το τρόπο που σχεδιάζουν. Θα γίνουν όλα ακριβώς όπως επιθυμούν οι ρυθμιστές. Η απομόνωσή μας είναι η μόνη μας αλήθεια. Αποκομμένοι από τις αγορές. Αποκομμένοι από το υπόλοιπο της ανθρωπότητας. Η γη κινείται, συνεχίζει να κατοικείται από δισεκατομμύρια ανθρώπους. Κράτη είναι σε πόλεμο. Άλλα στενάζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Αλλά κερδίζουν ασύστολα από τη κατοχή που έχουν επιβάλλει στους λαούς. Η επιστήμη προχωράει. Έχει φτάσει μέχρι τον Άρη. Γίνονται παγκόσμιες ανακατατάξεις. Άλλοι μιλούν για το τέλος του κόσμου κι άλλοι βλέπουν μια νέα εποχή να φέρνει τα πάνω κάτω στο πλανήτη. Λαοί στην ίδια την Ευρώπη ξεσηκώνονται, χτυπιούνται, στενάζουν κάτω από τη μπότα νέων φέουδων και ανασυντάσσονται. Κι εμείς σε μια φυλακή, λαμβάνουμε φιλτραρισμένες
ειδήσεις από ότι συμβαίνει στο κόσμο, είμαστε κλεισμένοι στα προσωπικά μας κελιά κι εκτιούμε μια ποινή, σιωπηλά, τρομοκρατημένοι από τους δεσμοφύλακες. Όλη μας η ζωή είναι τρία βήματα από το κελί στον αυλόγυρο της φυλακής. Έχουμε χάσει σύνδεση με τον έξω κόσμο. Η Συρία φλέγεται, το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν, η Ρωσία, μυρίζει μπαρούτι, μυρίζει ζωή που ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη, ίσως και για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο, κι εμείς..... Υπάρχουμε μόνο για την εξυπηρέτηση ενός χρέους. Εγκλωβισμένοι στην πτώχευσή μας Υποταγμένοι στους δανειστές. Εκβιαζόμενοι, απειλούμενοι σε οτιδήποτε αποφασίσουμε εκτός των σχεδίων τους Θα μας χρησιμοποιήσουν κατά βούληση. Θα κάνουν μπίζνες ή κι αν χρειαστεί θα μας χρησιμοποιήσουν για παιχνίδια πολέμου. Εύκολα. Χωρίς κανένα ζόρι. Με μια πολιτεία και οι πολίτες της απόλυτα συμμορφωμένοι στις υποδείξεις. Η εθνική μας απομόνωση είναι η εικόνα μας στον έξω κόσμο. Κανείς δεν μας βλέπει παρά μόνο με το τρόπο που οι φύλακές μας θα επιτρέψουν. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε τίποτα περισσότερο από αυτά που επίσης οι φύλακες μας φιλτράρουν. Μεγάλη κατάντια. Ολέθρια....

vasiliskos2.blogspot.

Ελλάδα, η δόξα σου !

Στάθης στον eniko
Πολλά και για πολλά έχουν γραφεί στην στήλη. 
Σήμερα παίρνει τον λόγο μία από σας.

«Κύριε Στάθη [...] ονομάζομαι Μ.Ε., κατοικώ στην Ανω Κυψέλη, είμαι χήρα (έχασα τον σύζυγό μου πριν από 3 χρόνια στην ηλικία των 49 ετών από ειλεό)
Εχω τρία παιδιά, δύο κορίτσια κι ένα αγόρι. Φοιτητές και τα τρία. Η μικρή μου πέρασε φέτος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής) πρώτη στην κατηγορία των πολυτέκνων. 
Αν και πολλές φορές με τα κείμενά σας με οδηγείτε σε σκέψεις απελπισίας για το αύριο, εντούτοις σας διαβάζω.
Κύριε Στάθη,
Απευθύνομαι σ’ εσάς για πρόβλημα που με καίει. Είμαι άνεργη εδώ και δυόμισι χρόνια (48 χρονών γαρ). Οσο και να προσπαθώ, να ψάχνω, να παρακαλάω για οτιδήποτε, δυστυχώς...
Κάποιες πρόσκαιρες δουλίτσες σε τηλεφωνικές πωλήσεις βρήκα, με αποτέλεσμα να έχω χάσει και χρήματα από μισθούς. Γιατί οι περισσότεροι δεν πληρώνουν. 
Ενα τρίμηνο δούλεψα σε μία εταιρεία που έκλεισε πριν από 4 μήνες και ακόμη προσπαθώ να τα πάρω. 
Δεν πρόκειται φυσικά. >>>






Προσπαθούμε με μία σύνταξη της τάξης των 580 ευρώ και με κανένα μεροκάματο των μεγάλων (ντελίβερι ο γιος μου και σερβιτόρα η μεγάλη) να τα βγάλουμε πέρα. Εχουμε βλέπεις και το στεγαστικό 360 ευρώ. 
Αυτή τη στιγμή είμαι σε κατάσταση απελπισίας γιατί έχω τη ΔΕΗ που έληξε στις 5/10 (600ευρώ/τρεις λογαριασμοί) και περιμένω από ημέρα σε ημέρα να μας το κόψουν. 
Και μιλάμε δεν υπάρχει σεντς. Και το ψυγείο είναι άδειο. 
Ειλικρινά, είναι στιγμές που σκέφτομαι να ανέβω στην ταράτσα και να φουντάρω. 
Γιατί να τα περνάμε όλα αυτά; Ολοι μας. 
Απευθύνθηκα σε γνωστούς και συγγενείς για δανεικά και όλοι είναι σε μαύρα χάλια και κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει. 
Δεν ξέρω γιατί σας τα γράφω όλα αυτά. Ισως γιατί νοιώθω ότι με καταλαβαίνετε. 
Είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες, παλεύω να επιβιώσουμε... 
Ισως μέσω της στήλης σας σταθεί δυνατόν να βρεθεί μία εργασία, ίσως μέσω του κ. Χατζηνικολάου. Να μην μείνουμε πολύ καιρό χωρίς ρεύμα. 
Δεν ξέρω πώς ζεις στο διαμέρισμα χωρίς ρεύμα. 
Δεν ξέρω πώς αυτά τα παιδιά θα συνεχίσουν τις σπουδές τους. 
Με τι ψυχή. Ο Θεός να μας λυπηθεί. Με εκτίμηση»

Δεν έχω κάτι να προσθέσω.

Θα έκαιγα όλα μου τα σκίτσα και τα κείμενα, να ήταν τα πράγματα αλλοιώς.

Ομως. Αν κάποιος από τους αναγνώστες έχει τον τρόπο, ώστε να βρει εργασία η κυρία Μ.Ε., ας επικοινωνήσει με τη στήλη στο e-mail: stathis@enikos.gr

Με τις ευχαριστίες μου.

Δήλωση – βόμβα Ρουπακιώτη που ξεγυμνώνει την κυβέρνηση

Π


Κόλαφος Ρουπακιώτη για την κυβέρνηση, η δήλωσή του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, όπου έθεσε το ρητορικό ερώτημα: Μπορείτε να μου δείξετε έναν υπουργό που να συνέταξε ο ίδιος αυτά που κατέθεσε στην Βουλή;
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, είναι φυσικό ότι θα αμφισβητηθεί ευθέως από την κυβέρνηση, αλλά στην ουσία έκανε μία αναφορά σε αυτό που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν αλλά τα μέλη της κυβέρνησης (και όσοι βουλευτές ψήφισαν «ναι σε όλα») θα αρνηθούν μετ’ επιτάσεως. Κι αυτό επειδή εάν αναγνωρισθεί ως ορθή η τοποθέτηση του κ. Ρουπακιώτη, τότε αυτομάτως η κυβέρνηση αποδέχεται πως είναι ένα απλό διεκπεραιωτικό όργανο της τρόικα της οποίας τις εντολές νομιμοποιεί μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου -και παρά τα όσα επιτάσσει το Σύνταγμα- ψηφίζονται νόμοι οι οποίοι αντιβαίνουν το ίδιο το Σύνταγμα.
Μάλιστα, ο κ. Ρουπακιώτης, θέλοντας να απαλύνει το «φαρμάκι», έτρεξε να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση και το υπουργικό συμβούλιο αποδέχονται όσα αποδέχονται προκειμένου να μπορέσει να έρθει η περίφημη δόση (η οποία έχει γίνει κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας) προκειμένου να υπάρξει ελπίδα για ανάκαμψη της χώρας…
Είναι λογικό, μετά από αυτή την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης (περί μη σύνταξης των νόμων από τους αρμόδιους υπουργούς και υπουργεία) η κυβέρνηση θα δείξει άμεσα (ίσως και εντός της ημέρας) την έξοδο προς τον κ. Ρουπακιώτη, αλλά το δια ταύτα παραμένει, αφού η ομολογία περί μίας κυβέρνησης που φέρεται να κυβερνά ως «βιτρίνα» της τρόικα, υποβιβάζει την χώρα σε αποικία ή προτεκτοράτο, ενώ καθιστά υπόλογους (όλους τους μετέχοντες στην σημερινή κυβέρνηση) απέναντι στο Σύνταγμα και στους πολίτες, αφού φέρονται να λειτουργούν με υποδείξεις – εντολές που δέχονται από το εξωτερικό και δεν λειτουργούν με υποδείξεις του Συντάγματος και εντολές του Ελληνικού λαού…
Η κυβερνητική αντίστροφη μέτρηση έχει προ καιρού ξεκινήσει, όμως η παρέμβαση Ρουπακιώτη φαίνεται πως θα επιταχύνει διαδικασίες διόλου ευχάριστες για εκείνους που συνεχίζουν να εμπαίζουν και να οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την χώρα σε κατάσταση απόλυτης υποτέλειας και τον Ελληνικό λαό σε κατάσταση εξαθλίωσης…
Κωνσταντίνος
Πηγή:kostasxan.blogspot.com

Απίστευτο Bίντεο: O ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ enikos.


Δείτε πως ένας πολίτης θέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός στην σωστή τους Βάση. Ο άλλoτε λαλίστατος Βορίδης το μπούκωσε…..

Η ποιο ωραία κουβέντα: “Μας λέτε οτι αν πάμε στην δραχμή, δεν θα έχουμε πετρέλαιο… ενώ τώρα που είμαστε στο ευρώ έχουμε πετρέλαιο όλοι ε;” Δείτε το βίντεο





ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκαθάρισε σήμερα εμμέσως πλην σαφώςαπό την Μανίλα όπου βρίσκεται σε περιοδεία στην Ασία, ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την απαίτησή του να καταστεί το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, δηλαδή να υπάρξει νέο "κούρεμα" πριν από την καταβολή της επόμενης δόσης. 
Μάλιαστα πίεσε με τον τρόπο της την Γερμανία δηλώνοντας "Είναι ανάγκη να υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχει τελειώσει τίποτα με την Ελλάδα, δεν υπάρχει συμφωνία (χρησιμοποίησε μια χαρακτηριστική αγγλοσαξωνική έκφραση "δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία, όπως λένε")". Αυτή συγκεκριμένα ήταν η απάντησή της στο ερώτημα αν πιστεύει πως μια συμφωνία για τον τρόπο μείωσης του χρέους της Ελλάδας θα επιτευχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
"Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, επιμονής, εξασφάλισης ότι επικεντρώνουμε στον ίδιο στόχο ο οποίος είναι να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να ανακάμψει, να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν".
Μάλιστα έριξε πάλι "μπηχτές" στην Γερμανία δηλώνοντας πως "Η ανακοινωθείσα ύφεση της ευρωζώνης κατά το τρίτο τρίμηνο δεν αποτέλεσε ακριβώς έκπληξη, για το ΔΝΤ, το οποίο είχε προβλέψει πως η οικονομία της περιφέρειας αυτής θα σημειώσει πτώση το 2012, αλλά θα ανακάμψει το 2013, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι αυτοί που αποφασίζουν την πολιτική στην Ευρώπη (σ.σ.: δηλαδή η Γερμανία) ενεργήσουν και κάνουν ό,τι πιστεύουμε όλοι πως είναι απαραίτητο και κατάλληλο για να υπάρξει ανάκαμψη από την κρίση", δήλωσε η Λαγκάρντ που είναι σαφές ότι κινείται στην γραμμή των ΗΠΑ προς περαιτέρω διαγραφή του χρέους.
Χθες με μια δήλωση από αυτές που δεν συνηθίζονται ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δεχθούν τίποτα λιγότερο από το (αδύνατο): Δηλαδή να είναι το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.
Η δήλωση έχει ως εξής: "Το ΔΝΤ έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα αλλά η βιωσιμότητα είναι κρίσιμη. Θέλουμε να δούμε το χρέος στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020» είπε ο Τ.Ράις και αυτό σημαίνει πιθανότατα την έναρξη αποχώρησης του ΔΝΤ από την τρόϊκα και την συνακόλουθη περικοπή της χρηματοδότησης των χρεών της Ελλάδας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


αυτοκτόνησαν λόγω απόλυσης
Τραγικό θάνατο επέλεξαν να έχουν δύο κοπέλες μετά την πρόσφατη απόλυσή τους. Η πρώτη ήταν 20χρονων και αυτοπυρπολήθηκε ενώ η δεύτερη έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας.

Η κοπέλα που έπεσε στο κενό από πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Υμηττού και Τιμοθέου στο Παγκράτι εργαζόταν ως νοσοκόμα. Η αδερφή της προσπάθησε να την κρατήσει και να την αποτρέψει από την αυτοκτονία ωστόσο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να τη χάσει μέσα από τα χέρια της.

Η δεύτερη κοπέλα αυτοπυρπολήθηκε το βράδυ της Τρίτης πίσω από το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έμενε στην ευρύτερη περιοχή των Μελισσίων.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7890.html