Και παπάς και ζευγάς δεν γίνεται κύριε Ρουπακιώτη. Αποφασίστε…

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Share this history on :
Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης 
O κ. Αντώνης Ρουπακιώτης είναι διαπρεπής νομικός, ευπρεπής πάντα στον δημόσιο λόγο του και συνεπής στην συνδικαλιστική και πολιτική του πορεία. Πριν από μερικούς μήνες ανέλαβε την θέση του υπουργού Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου ενώ τον Ιούνιο υποδείχθηκε από την ……
ΔΗΜΑΡ και παρέμεινε στη θέση του και στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Έκτοτε, ο κ. Ρουπακιώτης- και σε μικρότερο βαθμό ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Αντώνης Μανιτάκης- διαφοροποιούνται δημοσίως από κεντρικές κυβερνητικές επιλογές που εμπίπτουν στα θέματα της αρμοδιότητας τους.
Πολύ πρόσφατα, ο κ. Ρουπακιώτης δεν δεχόταν να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα και τα εργασιακά και τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για να πειστεί και να βάλει την υπογραφή του την ύστατη στιγμή.
Χθες πάλι, άναψε νέα φωτιές στον κυβερνητικό συνασπισμό προαναγγέλλοντας νομοθετική ρύθμιση που θα ακυρώνει όλες τις δυσμενείς μνημονιακές διατάξεις για τους δικηγόρους, δηλαδή τον κλάδο από τον οποίο προέρχεται. Το ζήτημα πήρε δραματικές διαστάσεις και πληροφορίες ανέφεραν ότι τέθηκε θέμα συμμετοχής του κ. Ρουπακιώτη στην κυβέρνηση αλλά με τη μεσολάβηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr , η κρίση αποφεύχθηκε.
Είναι προφανές ότι ο κ. Ρουπακιώτης στενεύεται πολύ στο υπουργικό «κοστούμι» καθώς οι αποφάσεις που καλείται να συνυπογράψει έρχονται σε αντίθεση με όσα ο ίδιος πιστεύει. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτά με τα οποία διαφωνεί ο κλάδος τον οποίο υπηρέτησε στο παρελθόν ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ο κ. Ρουπακιώτης εμφανίζεται σαν ένας …αντιμνημονιακός υπουργός σε μια κυβέρνηση που πριν από λίγες μέρες υπέγραψε το Μνημόνιο-3. Η εικόνα αυτή όμως αδικεί και την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον κ. Ρουπακιώτη ο οποίος –έστω και μετά από πιέσεις- έχει βάλει και την δίκη του υπογραφή σε όλα όσα μας επέβαλε η Τρόικα.
Οι δρόμοι που έχει μπροστά του και αυτός και όποιος νιώθει –δικαιολογημένα ενδεχομένως- άβολα στην υπουργική καρέκλα, δεν είναι πολλοί. Η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Και ο νοών νοειτω…
kafeneio-gr.blogspot.com

Μας σέρνουν σε ένα εκρηκτικό δίπολο


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης , Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Αν πριν μερικά χρόνια έλεγε κανείς πως μπορεί η Ελλάδα να ξαναγυρίσει στην εποχή του 1945, με τον αιματηρό εμφύλιο, θα τον περνούσαν για φαντασιόπληκτο και το λιγότερο, θα του έλεγαν πως
είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Άλλωστε σήμερα δεν υπάρχουν ούτε κομμουνιστικά στρατόπεδα, ούτε φασιστικές δικτατορίες.


Σήμερα όμως το ενδεχόμενο αυτό προβάλει εφιαλτικό, καθώς όλες οι πολιτικές που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια με μια ηγεσία την οποία το λιγότερο που θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς είναι ανίκανη ηγεσία παίζοντας τον ρόλο του νεκροθάφτη της
ελληνικής κοινωνίας, μας ρίχνουν στην φωτιά της εσωτερικής σύγκρουσης που θα κάψει ότι θα έχει απομείνει.

Μια τριάδα ανικάνων και τυφλωμένων, (σκόπιμα;), πολιτικών που είναι εκτός πραγματικότητας, ή όπως υποστηρίζουν κάποιοι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, τροφοδοτεί μια επικίνδυνη πόλωση. Η τριάδα αυτή ενισχύει την άνοδο από την μια του Σύριζα, που προβάλει σαν το κύριο αντιμνημονιακό κόμμα αλλά με ιδέες νεοταξικές, (και φιλοαμερικανικές;), και από την άλλη της Χρυσής Αυγής, που προβάλλει σαν ο μοναδικός προστάτης της ελληνικής καταπιεσμένης κοινωνίας, αλλά με ολοκληρωτικές μεθόδους και εμφυλιοπολεμικές προσδοκίες.

Η επικείμενη κατάρρευση της «Τριάδας της Τρόικας» θα έρθει είτε θέλουμε είτε όχι. Αυτό θα γίνει γιατί στηρίζουν την ύπαρξη τους σε ένα γρανιτένιο αδιέξοδο, καθώς αν εφάρμοσαν αυτά που ψήφισαν, θα είναι σαν να λένε στους Έλληνες, …πεθάνετε για να ζήσετε μέσα στο ευρώ. Η εξέλιξη αυτή θα φέρει εκρηκτικές καταστάσεις που ίσως ούτε την εποχή της μικρασιατικής καταστροφής δεν θα θυμίζουν.
Άραγε το έχουμε αυτό αντιληφθεί;
Άραγε έχουμε κατανοήσει που μας οδηγούν και που μας σέρνουν όλοι αυτοί οι «σωτήρες» μας;

Η εξαφάνιση όλων των πολιτικών φορέων που κυριάρχησαν στην μεταπολίτευση αφού πρόδωσαν ότι πρέσβευαν, αφού κατάκλεψαν και καταλήστευσαν το κράτος και στο τέλος συσσώρευσαν ερείπια, θα φέρει ένα καινούργιο πολωτικό πολιτικό πεδίο. Εκεί πλέον θα κυριαρχούν μόνο οι ακραίες ομάδες οι οποίες ή θα πρεσβεύουν αναχρονιστικές ιδέες ή θα εμφορούνται από εμφυλιοπολεμικό καταστροφικό μένος. Τότε είναι σίγουρο πως θα παραδώσουμε μόνοι μας τα κλειδιά της χώρας μας στους νεοοθωμανούς και στους στρατοκρατίες της άλλης πλευράς του Αιγαίου, που καιροφυλακτούν, (και μην έχετε αυταπάτες γι αυτό), να αρπάξουν την εθνική μας κυριαρχία.

Βρισκόμαστε στο παραπέντε, όχι της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, αυτός έχει ήδη διαλυθεί, αλλά της ανάφλεξης που θα μας κάνει Λίβανο ή Συρία και τότε θα είναι πολύ αργά. Αν δεν ξεσηκωθούμε να διώξουμε όλους αυτούς τους υπαίτιους που θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, αν δεν ενωθούμε μπρος στον επικείμενο αφανισμό μας, μακριά από τις ακραίες αιματηρές σειρήνες, τότε δεν θα υπάρχει ούτε έθνος, ούτε εκκλησία, (η οποία λάμπει δια της αδιαφορίας της στην επερχομένη καταστροφή, αλήθεια, μήπως οι πνευματικοί μας πατέρες θεωρούν πως με ένα πιάτο φαΐ ξεμπέρδεψαν από τις ευθύνες τους;), ούτε τίποτα που θα θυμίζει πως εδώ κάποτε ζούσαν Έλληνες, χριστιανοί ορθόδοξοι, κληρονόμοι του μοναδικού στην παγκόσμια ιστορία πολιτισμού.

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 
Γραμματοσειρά:   

Μαριάς: Να αναλάβει άμεσα, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας


Τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζει ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός υπεύθυνος και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης οικονομικών, βουλευτής, Νότης Μαριάς.


Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μαριάς: «θα πρέπει να φύγει άμεσα η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση και στη θέση της να αναλάβει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας η οποία οικοδομώντας μια συμμαχία με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και αξιοποιώντας τις θέσεις του Μπαράκ Ομπάμα για κούρεμα του χρέους να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέους, σε καταγγελία όλων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων ανακτώντας την εθνική μας κυριαρχία και σε διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ενισχύσουμε τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας ανακηρύσσοντας την ΑΟΖ και προχωρώντας σε τιτλοποίηση με ρήτρα δολαρίου μέρους των μελλοντικών εσόδων από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίο».

Στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου του δημοκρατικού τόξου που θα στηρίξει την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στη βάση του παραπάνω minimum προγράμματος.

Ήδη οι σχέσεις ΗΠΑ και Γερμανίας λόγω και της κρίσης έχουν περάσει από τη σφαίρα της συνεργασίας στην σφαίρα του σκληρού ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα ο Μπάρακ Ομπάμα προκρίνει για τους δικούς του λόγους το κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους έναντι του επίσημου τομέα (OSI), δηλαδή της ΕΚΤ και των κρατών μελών της ευρωζώνης που έχουν χορηγήσει δάνεια στην Αθήνα, ενώ ο Σόιμπλε και η παρέα του δεν θέλουν να ακούσουν λέξη αφού σε αντίθετη περίπτωση το γερμανικό κράτος θα εγγράψει ζημιές αρκετών δις ευρώ και θα εξασθενήσει στον οικονομικό του ανταγωνισμό έναντι των ΗΠΑ, της Κίνας κλπ.. Το ζήτημα του χρέους σε όλες τις φάσεις της ιστορίας έχει λυθεί με τρόπο πολιτικό. Συνήθως με σεισάχθεια, δηλαδή με διαγραφή, με κούρεμα. Και στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αναλάβουμε σχετικές πρωτοβουλίες αξιοποιώντας τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας και προχωρώντας σε κινήσεις στη διεθνή σκακιέρα.

Με το Μνημόνιο, το οποίο είναι ένα θεσμικό υβρίδιο μέσα από το οποίο εμπεδώνεται η ξένη εξάρτηση, η Μέρκελ έχει καταφέρει με τη συνεργασία του μνημονιακού πολιτικού και λοιπού υπηρετικού προσωπικού να μετατρέψει τη χώρα μας σε Γερμανικό προτεκτοράτο. Η εξέλιξη αυτή αντικειμενικά οξύνει τις αντιθέσεις της Γερμανίας με τις ΗΠΑ».

Τέλος, για τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης, ο κ. Μαριάς, δήλωσε ότι είναι: «μια ρήτρα σύμφωνα με την οποία εάν οι δημοσιονομικοί στόχοι του Μνημονίου 3 δεν επιτευχθούν τότε θα επιβάλλονται αυτόματα περικοπές στις δημόσιες δαπάνες αντίστοιχου ύψους. Έτσι είτε θα μειώνονται περαιτέρω μισθοί και συντάξεις είτε θα περικόπτονται οι δαπάνες για παιδεία, υγεία κλπ είτε θα γίνεται συνδυασμός των παραπάνω. Ταυτόχρονα εάν τα δημόσια έσοδα ξεπεράσουν τους στόχους του Μνημονίου τότε δεν θα διατίθενται για την αποκατάσταση των περικοπών μισθών και συντάξεων αλλά μεγάλο μέρος τους θα πηγαίνει στην εξόφληση του δημοσίου χρέους και ένα άλλο μέρος στις δημόσιες επενδύσεις. Και όλα αυτά βέβαια θα γίνονται από το Υπουργείο Οικονομικών με βάση τις εντολές της τρόικας ενώ η Βουλή δεν θα έχει κανένα λόγο».

"Νέο ειρηνικό μήνυμα Τσίπρα".."Μόνος δρόμος η λαϊκή εξέγερση και η ανυπακοή"..




Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο τιμώντας την εξέγερση των φοιτητών πριν από 39 χρόνια.

 «Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη και, συνεπικουρούμενο από την ακροδεξιά, προσπαθεί να ξανααφηγηθεί την ιστορία των τελευταίων σαράντα χρόνων στη χώρα μας.

 Προφανής στόχος: να την παραχαράξει, προκειμένου να ξεμπερδέψει με τη μεταπολίτευση.

Να ξεμπερδέψει με τις κατακτήσεις της, ακόμα και με τα ανεκπλήρωτα, αδικαίωτα αιτήματά της. Μάταιος κόπος. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν πρόκειται να σβήσει.

Διότι υπενθυμίζει στη νέα γενιά ότι μόνο ένα δρόμο έχει ο λαός για να νικά: το δρόμο της αντίστασης, της ανυπακοής, το δρόμο της εξέγερσης απέναντι σε κάθε τυραννία».


Πηγή: http://www.staparaskinia.gr/2012/11/blog-post_1111.html#ixzz2CVyrRO46


 Μακροπρόθεσμα ακόμη και τις πιο ισχυρές όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία και η Γαλλία. Για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο συρρικνώθηκε η οικονομία της ευρωζώνης, με το ΑΕΠ στο -0,1% στο τρίτο τρίμηνο. Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 0,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.


Η βρετανική εφημερίδα Guardian ζήτησε τη γνώμη γνωστών οικονομολόγων και αναλυτών του City, του οικονομικού κέντρου του Λονδίνου. Ιδού τα σχόλιά τους.

«Για ορισμένες χώρες, ίσως τα χειρότερα να μην έχουν παρέλθει», προβλέπει ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, οικονομικός αναλυτής της τράπεζας Berenberg, που επισημαίνει πως «τα πρόσφατα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η Ισπανία ή η Ελλάδα πιθανότατα θα οδηγήσουν τις χώρες αυτές σε βαθύτερη ύφεση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου και στις αρχές του 2013».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Κρις Ουίλιαμσον, επικεφαλής αναλυτής της μεγάλης εταιρείας ερευνών αγοράς Markit. «Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη, γεγονός που δεν θα αλλάξει τη στάση της ΕΚΤ. Ο ίδιος ο πρόεδρος της, ο Μάριο Ντράγκι, έχει πει πως η τράπεζα είναι ενήμερη ότι η οικονομία της ευρωζώνης είναι αδύναμη και θα παραμείνει έτσι για ένα χρονικό διάστημα, οπότε θα χρειαστεί να παρθούν ξεχωριστά μέτρα για κάθε χώρα που βρίσκεται σε ύφεση» λέει.

«Μπαίνουμε σε μια διπλή ύφεση η οποία είναι απολύτως αυτό-κατασκευασμένη», εκτιμά ο οικονομολόγος Πολ ντε Γκράουε, καθηγητής του London School of Economics, προσθέτοντας πως «η κρίση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά μεγάλης λιτότητας στις χώρες του Νότου και μιας ταυτόχρονης απροθυμίας του Βορρά να κάνει κάτι άλλο».

«Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι η ύφεση στη νότια Ευρώπη επεκτείνεται αργά και σε άλλα κράτη. Αν παρατηρήσετε τους δείκτες, θα δείτε πως ακόμη και η Γερμανία ενδέχεται να μην έχει ποτέ ξανά την ίδια ανάπτυξη», τονίζει ο Μάρτιν βαν Βλίετ από την τραπεζικό κολοσσό ING.

«Η συρρίκνωση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο δεν περιορίστηκε μόνο στα νότια κράτη της Ευρώπης, όπως δείχνουν τα στοιχεία για την Ολλανδία και την Αυστρία. Βάσει αυτών των δεδομένων και των εκτιμήσεων για συνέχιση της ύφεσης και το τέταρτο τρίμηνο του έτους, πλέον είναι πολύ πιθανό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μειώσει το επιτόκιο της από 0,75% στο 0,50%, ίσως και εντός του Δεκεμβρίου», σχολιάζει ο Χάουαρντ Αρτσερ, αναλυτής από την εταιρεία οικονομικών αναλύσεων IHS Global Insight.

«Απολύτως αναμενόμενα» χαρακτηρίζει τα στοιχεία της Eurostat ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Saxobank, Στιν Γιάκομπσεν, υπογραμμίζοντας πως «οι πολιτικές λιτότητας σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και τη δραματική μείωση της παραγωγής σε Γερμανία και Ολλανδία είχαν προεξοφλήσει τα αποτελέσματα». Και καταλήγει: «Οι κοινωνικές εντάσεις αυξάνονται επειδή το πρώτο θύμα είναι η πραγματική οικονομία. Θα πρέπει στο εξής να συνεχιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και παράλληλα να χαλαρώσει η λιτότητα μέσω της ανακούφισης του χρέους, κάτι πάντως που συνεπάγεται δύσκολες ισορροπίες».

Τέλος, η Βικτόρια Κλαρκ του επενδυτικού οίκου Investec λέει πως «η ευρωζώνη νοσεί αφού οι δείκτες ΡΜΙ είναι χαμηλοί εδώ και καιρό και δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση μέσα στο κοντινό μέλλον».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΡΕΙΠΙΑ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ

62.000 εργαζόμενοι τρέχουν τώρα για να προλάβουν το εφάπαξ! Διαλύεται το κράτος...

Οπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι κάνουν ουρά και υποβάλλουν σωρηδόν αιτήσεις για να πάρουν το εφάπαξ, θέλοντας έτσι να αποφύγουν τα χειρότερα ενός κράτους που δείχνει να διαλύεται. Ολα τα εφάπαξ μειώθηκαν με το Μεσοπρόθεσμο αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2010, γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς που είναι στην ουρά (είτε για να φύγουν είτε που έχουν φύγει και περιμένουν να πάρουν το εφάπαξ) θα πάρουν τελικά μικρότερα ποσά σε σχέση με ό,τι υπολόγιζαν. Οι δικαιούχοι θα εξυπηρετηθούν με σειρά προτεραιότητας, η οποία, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φτάνει τα έξι χρόνια.

Υπολογίζεται ότι συνολικά οι αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ έχουν φτάσει σε όλα τα Ταμεία τις 62.000, με τις 58.000 από αυτές να έχουν κατατεθεί μόνο στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Αποτέλεσμα είναι η περίοδος αναμονής να έχει φτάσει τα 2,5 χρόνια, καθώς η οικονομική στενότητα περιορίζει σημαντικά τον αριθμό εφάπαξ που απονέμονται σε μηνιαία βάση.Οι αποχωρήσεις γίνονται σταδιακά μαζικές και δημιουργούν... 


Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του κράτους. Οι περικοπές που θεσμοθετήθηκαν στο τρίτο Μνημόνιο και αφορούν 20 Τομείς Πρόνοιας και φτάνουν έως και το 83% ήταν γνωστές στους εργαζομένους εδώ και δύο μήνες. Η μαζική υποβολή αιτήσεων κρύβει τον φόβο ότι μπορεί αυτές οι περικοπές να μην είναι οι τελευταίες.

Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), εκτός από το ΤΠΔΥ, μεγάλη αύξηση στις αιτήσεις εφάπαξ φαίνεται ότι υπάρχει στον Κλάδο Ασφάλισης του Προσωπικού της ΔΕΗ, αλλά και στους Τομείς Πρόνοιας, όπου υπήρξαν πολύ μεγάλες μειώσεις. Αυτοί είναι οι κλάδοι των Εργοληπτών Δημόσιων Εργων (-83%), των εργαζομένων στο φάρμακο (-63,91%) κ.λπ.

Ως γνωστόν, η περικοπή που αποφασίστηκε με το τρίτο Μνημόνιο ισχύει για όσους έχουν υποβάλει αίτηση εφάπαξ από 1/8/2010 και μετά και δεν τους έχει απονεμηθεί ακόμη. Ειδικά οι δημόσιοι υπάλληλοι ασφαλισμένοι στο ΤΠΔΥ θα υποστούν μείωση (22,67%), που έρχεται να προστεθεί στο περσινό πετσόκομμα της τάξης του 30%, το οποίο προέκυψε από το δεύτερο Μνημόνιο. Ανάλογη μείωση υπέστη πέρσι και το εφάπαξ των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Οπως έχει υπολογίσει η ΠΟΠΟΚΠ, μέσα σε μία διετία το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων θα υποχωρήσει από τα 50.000 ευρώ που ήταν κατά μέσο όρο στα περίπου 35.000 ευρώ. Αν μάλιστα, επαληθευτούν οι πληροφορίες για φορολόγηση του εφάπαξ, τότε το τελικό ποσό που θα εισπράττουν οι συνταξιούχοι στον δημόσιο τομέα, πάντα κατά μέσο όρο, μπορεί να είναι μικρότερο και από 30.000 ευρώ.

ΤΡΕΜΕΙ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχίζονται και αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του δημόσιου τομέα από την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσουν στη διαθεσιμότητα ως το τέλος του χρόνου 2.000-2.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Οι αντιδράσεις μεγαλώνουν από το γεγονός ότι εντός του 2013 και κάτω από την πίεση της τρόικας, όπως συμπεριλήφθηκε στο Μνημόνιο 3, άλλοι 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν εκτός του Δημοσίου, αφού πρώτα, όμως, αυτοί περάσουν από αξιολόγηση. Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτιμά και η ΑΔΕΔΥ, ο ασκός του Αιόλου για τις απολύσεις έχει ανοίξει και φυσικά δεν πείθονται όταν ακούνε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να κάνει λόγο για κινητικότητα και όχι για απολύσεις!

Την ίδια στιγμή η προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκείνων των δημόσιων υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως αποκάλυψε χθες η «δημοκρατία», προβληματίζει έντονα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και αυτό γιατί, εφόσον στο μέλλον οι προσφυγές αυτές γίνουν δεκτές, κάτι που έγκριτοι νομικοί δεν αποκλείουν, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες των υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν ως επίορκοι και των οποίων οι υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει, το Δημόσιο θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να είναι αναγκασμένο να τους επαναπροσλάβει και φυσικά να τους πληρώσει τους μισθούς, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί να πληρώσει και ηθική βλάβη.

Και ενώ προχωράνε ταχύτατα οι απολύσεις, παρά το γεγονός ότι από τις 11 Οκτωβρίου έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο που αναφέρεται στις συγχωνεύσεις και στα λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς, ο κ. Μανιτάκης δεν το έχει φέρει ακόμη στη Βουλή. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κάνει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.


Ψεύτης, απατεώνας πρωθυπουργός!

Αντώνης Σαμαράς: «Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα αποθέματα σε ευρώ της χώρας» (ΒΙΝΤΕΟ)
Η πολιτική αλητεία του εντεταλμένου της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει όρια! Τι μας έλεγε στην συνέντευξη τύπου μετά την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 20 Οκτωβρίου; «Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα αποθέματα σε ευρώ της χώρας»!!!

Οικονομική διάνοια ο Σαμαράς, με νόμπελ διαχείρισης κρίσεων στο ενεργητικό του, ενημέρωνε...
τον ελληνικό λαό, πως πρέπει να ψηφιστεί το «Μνημόνιο 3», γιατί το διαθέσιμο των ταμείων μας αρκεί μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ!!!

Από piazzadelpopolo, μοντάζ Γρέκι 

ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΟΥ"

17 Νοέμβρη 2012 - Η Αθήνα ξημερώνει με τους στίχους του Κώστα Βάρναλη "ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΟΥ", σε πανό αναρτημένο...
από το Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών - Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη
 Από vnousis 

Παράπλευρες απώλειες;

Γράφει η ΣΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ

Ήταν ο κυρ Γιάννης που έκλεισε την επιχείρησή του, πνιγμένος στα χρέη, χωρίς οποιοδήποτε έστω και πενιχρό εισόδημα για να θρέψει την οικογένειά του.. και δεν άντεξε την απελπισία, την
αδιαφορία…


Ήταν ο Μάριος , πατέρας 2 παιδιών που έμεινε άνεργος για 1,5 χρόνο, ξεπούλησε ότι είχε και δεν είχε για να κρατηθεί ζωντανός και να προσφέρει στην οικογένειά του και λύγισε ένα πρωινό..

Ήταν η Ιωάννα, 40 ετών, άνεργη για 2 χρόνια, χωρίς κανένα στήριγμα, που ζούσε χωρίς νερό και ρεύμα σε ένα άθλιο υπόγειο επί 1 χρόνο.. ώσπου το έχασε κι αυτό και παραδόθηκε στον αιώνιο ύπνο στην κοινή θέα μιας πλατείας..

Ήταν…

Ήταν… (Τα ονόματα και οι ιστορίες είναι ενδεικτικά και φανταστικά..)

3,000 αυτοκτονίες… 3,000 κραυγές απόγνωσης που έσβησαν… που δεν τις άκουσε κανείς… απλοί αριθμοί μιας στατιστικής θανάτου.. μιας στατιστικής για τις παράπλευρες απώλειες αυτού του πολέμου…

Οι περισσότεροι από αυτούς έσβησαν μέσα στην απόγνωση, χωρίς καμία ελπίδα, συνήθως μέσα σε ένα διάχυτο αίσθημα ντροπής και απόρριψης…

Θεατής σε αυτό το θέατρο παραλόγου της ανθρώπινης ύπαρξης, αναρωτιέμαι μεγαλοφώνως, ποιανού είναι η ντροπή τελικά…

Ντροπή ενός πολιτικού συστήματος που έκανε τους πολίτες του στατιστικούς αριθμούς.. Ντροπή ενός λαού που επιτρέπει ακόμα σε αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη που κατάντησαν τη χώρα τριτοκοσμική να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, να μολύνουν τον αέρα μας και να έχουν το θράσος να μας κοιτούν στα μάτια.. υποκριτικά φίδια που αλλάζουν δέρμα κατά πώς βολεύει.. και γύρω τους, κάποιοι εμείς, ακόμα πιο υποκριτές, χειροκροτητές, ελπίζοντας στην εύνοια, στην επόμενη μέρα…

Αλλά κυρίως ντροπή για εμάς.. εμένα, εσένα, εμάς.. ντροπή μας που δεν απλώνουμε ένα χέρι βοηθείας σε αυτούς που πραγματικά βρίσκονται στο χείλος της αβύσσου.. κυρίως του ψυχολογικού.. γιατί οι εξαθλιωμένοι, οι απελπισμένοι πρωτίστως έχουν ανάγκη την ψυχολογική μας υποστήριξη.. ένα πιάτο φαγητό μπορεί να βρεθεί.. ένα πακέτο μακαρόνια ή ένα κουτί γάλα θα βρεθεί.. πρέπει όμως να βρίσκεται και μια αγκαλιά για να στηρίξει τον απελπισμένο.. να νιώσει ότι δεν είναι μόνος του.. να νιώσει ότι είναι μέρος μια κοινωνίας που βιώνει, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, ακριβώς την ίδια ανέχεια, επιβιώνει δύσκολα, μετράει τα ψιλά για να πάρει μια φρατζόλα ψωμί..

Συνάντησα την κα. Μαρία στη λαϊκή αγορά.. είχε πάει κι αυτή αργά, για να έχουν πέσει οι τιμές.. τη ρώτησα πως είναι, πως περνάει.. μου είπε: «παιδί μου όλα είναι δύσκολα.. με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα, αλλά, όπως όλοι.. κι ότι γίνει, με όλο τον κόσμο κι εμείς.. θα θυμηθούμε να φτιάχνουμε ψωμί και τηγανίτες με ζάχαρι».

Ντροπή μας γιατί χάνονται ζωές για 1 κιλό αλεύρι, νερό, λίγη μαγιά και λίγο λαδάκι για 2 φρατζόλες ψωμί… Ντροπή μας γιατί τον βλέπουμε ότι πεινάει καθισμένος εκεί στο παγκάκι, αλλά αποστρέφουμε το βλέμμα.. (Μήπως είναι ξένος; Μήπως μας γίνει κολλιτσίδα; Πώς να τον βάλω στο σπίτι μου; Κι αν με κλέψει;)… ηλίθιες δικαιολογίες για να αποφύγουμε τις ευθύνες μας.. πήγαινε σπίτι, πάρε 2 ντομάτες, ένα κομματάκι τυρί, 2 φετούλες ψωμάκι και λίγες ελίτσες και πήγαινέ τες εσύ ο ίδιος.. ακόμα κι αυτό το λιτό δείπνο θα του χάριζε την ελπίδα για το αύριο…

Ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε επίπεδα κατοχικής πείνας να μαστίζει ολόκληρο τον πληθυσμό.. άρα, δεν δικαιολογείται να χάνονται ανθρώπινες ζωές από έλλειψη στοιχειωδών μέσων διαβίωσης.. και πάνω απ’ όλα δεν δικαιολογούμαστε ως άνθρωποι να μην προσφέρουμε το αυτονόητο: αγάπη. Αγάπη που περικλείει τις έννοιες της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

(Πιάνω τον εαυτό μου τελευταία να αντιδρώ όταν κάποιος προσπαθεί να μοιραστεί το πρόβλημά του μαζί μου, που συνήθως είναι βιοποριστικό, έλλειψη εργασίας και βασικών αγαθών.. αντιδρώ γιατί δεν θέλω να με αγγίζει άλλο το πρόβλημα.. αντιδρώ γιατί θεωρώ ότι το δικό μου είναι αρκετό.. αντιδρώ γιατί δεν θέλω να μπαινοβγαίνω σε κατάσταση κατάθλιψης για ότι συμβαίνει γύρω μου.. ΝΤΡΟΠΗ δική μου λοιπόν.. γιατί για εγωιστικούς καθαρά λόγους ίσως να είμαι κι εγώ τελικά μία που δεν αγκάλιασε κάποιον, που δεν προσπάθησε να τον κρατήσει στη ζωή, περισσότερο με αγάπη παρά με ένα πιάτο φαγητό.. που δεν έδωσε δύναμη, κουράγιο κι ελπίδα σε κάποιον που μάλλον την είχε πιο πολύ ανάγκη…)

«…

Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί! «Ποιος φταίει; ποιος φταίει;» κανένα στόμα δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.
Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα πίνουμε πάντα μας σκυφτοί σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα, όπου μας έβρει, μας πατεί: δειλοί, μοιραίοι κι’ άβουλοι αντάμα προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα !» (Οι Μοιραίοι, Κ. Βάρναλης)

3,000 λοιπόν.. άλλοι λένε 3,500.. ανώνυμες ψυχές, θύματα εν τέλει της δικής μας ντροπής.



ΥΓ: με την ευχή να κολλήσει αυτή η μαμημένη στατιστική τους επιτέλους.. και αυτό είναι μόνο στο χέρι μας.. το δικό μου, το δικό σου…

"Πλιάτσικο-στοπ". Τι δείχνουν οι αντιδράσεις εναντίον Βενιζέλου-Φούχτελ


Του Αντώνη Μυλωνάκη
ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ
Δύο χρόνια τώρα είμαστε μάρτυρες μιάς άνευ προηγουμένου προσπάθειας φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού. Όλες οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν απο την ημέρα που ανάλαβε την εξουσία ο
Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του γυμναστηρίου μαζί με ορισμένους αγύμναστους Βενιζέλους , μέχρι σήμερα, σκοπό είχαν και έχουν τη πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση της κοινωνίας.

Μιάς κοινωνίας που μοιάζει πλέον ανήμπορη ν΄αντιδράσει, κλεισμένη στο καβούκι της ,περιμένοντας το χάρο να περάσει και προσπαθώντας τουλάχιστον να μη την ακουμπήσει. Μιάς κοινωνίας που με τη προπαγάνδα που της σέρβιραν την αποσυντόνισαν και αφαίρεσαν τη δυναμική της. Μιάς κοινωνίας περήφανης που προτιμά πλέον ν΄αυτοκτονήσει παρά να πολεμήσει τους αδίστακτους και υποταχτικούς της ηγέτες ,οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να τη πείσουν να μην αντιδρά γιατί προσπαθούν για.... τη σωτηρία της.

Μέτρα ,μέτρα,μέτρα το μόνο που ακούει καθημερινά είναι και νέα μέτρα. Το μόνο που οι πολιτικοί της άρχοντες προσπαθούν είναι με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης αλλά και της παράτασης του χρόνου , να της πάρουν και το τελευταίο ευρώ . Οπου φτωχός κ΄η μοίρα του λέει ο λαός μας . Και είναι αλήθεια αφού ο άνθρωπος που πεινάει δεν μπορεί να σκεφτεί,δεν έχει δύναμη να εκφράσει την άποψή του, δεν του δίνει κανένας σημασία,κλείνεται στον εαυτό του ,τον πιάνει η κατάθλιψη και βέβαια δεν μπορεί ν΄αντιδράσει. Ο φόβος φωλιάζει μέσα του και δεν μπορεί ούτε ν΄αμυνθεί. Μέχρι πότε όμως;

Μέχρι πότε μπορεί ν΄αντέξει αυτή τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του;

Μέχρι να του γυρίσει το μυαλό. Και τότε τι γίνεται;

Αφού θα υπάρχει μιά κοινωνία που στο σύνολό της θα έχει πειστεί ότι δεν έχει κανένα μέλλον , ότι δεν υπάρχει κάτι για να παλέψει, ότι τα παιδιά της καταστράφηκαν παντελώς και ζούν με ψυχοφάρμακα, ότι οι πολιτικοί που ψήφισε η ίδια την πρόδωσαν τότε θα έρθουν τα μοιραία.

Τότε δεν θα είνα απλά ο αγανακτισμένος Έλληνας της πλατείας Συντάγματος που τρώει χημικά παρακολουθώντας τους παρακρατικούς να διαλύουν τις ήρεμες συγκεντρώσεις εξω απο τη Βουλή , και δεν θα είναι ο οικογενειάρχης που τον κορόιδεψαν και προσπαθούν να τον εξαθλιώσουν.

Θα είναι ο εξαθλιωμένος, ο απαξιωμένος και παντελώς κατεστραμμένος Έλληνας που δεν θάχει τίποτα πιά να χάσει ότι και να του συμβεί. Και τότε θα απαντήσει και θα εκδικηθεί. Και η εκδίκησή του να είστε σίγουροι ότι δεν θάναι επι δικαίων και αδίκων .Θα είναι στοχευμένη σ΄αυτούς που τον κατέστρεψαν και σ΄αυτούς που βοήθησαν στη καταστροφή του.

Το είδαμε αυτό μόλις έξω απο τη Τράπεζα της Ελλάδας , απο τους κατεστραμένους μικροομολογιούχους, το είδαμε  στη Θεσσαλονίκη εναντίον του Φούχτελ και της παρέας του, και είναι σίγουρο ότι θα το ξαναδούμε πολλές φορές πλέον.

Το μυαλό των ανθρώπων γύρισε. Το μάτι των μέχρι χθές οικογενειαρχών που προσπαθούσαν να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους γυάλισε. Το πρόβλημα τώρα άγγιξε πλέον σχεδόν όλη την ελληνική κοινωνία. Η απειλή είναι ολοφάνερη. Και η καταιγίδα δεν θ΄αργήσει να ξεσπάσει. Σταματήστε επιτέλους το καταστροφικό σας έργο κύριοι της εξουσίας. Σταματήστε το πλιάτσικο στην ελληνική οικογένεια πρίν είναι πολύ αργά....