Γάζα... Δείτε το βιντεάκι γιατί δεν θα το δείξει το BBC... & τα ΜΜΕ Υπηρεσίας

Από τη Συριακή τηλεόραση. Οι Ισραηλινοί μετέδωσαν ότι χτύπησαν το κέντρο διοίκησης της Χαμάς με «χειρουργική επιχείρηση»…
Στην πραγματικότητα ισοπέδωσαν ένα σπίτι και σκότωσαν τέσσερα παιδάκια!
Βέβαια, τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι στο payroll της Mosad ανά τον πλανήτη, αφού η "πολιτισμένη" Ευρωπαϊκή Ένωση των τοκογλύφων τραπεζιτών απαγόρευσε τη χρήση αναμετάδοσης δορυφορικών προγραμμάτων της Συρίας και του Ιράν, μεταδίδουν το «δικαίωμα αυτοάμυνας» του...
σιωνιστικού ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος που παρά το περιβόητο «διεθνές δίκαιο» και τις αποφάσεις του περιβόητου πλέον ΟΗΕ (όπως και με τη μαρτυρική Κύπρο) κατέχει εδάφη της Συρίας (Γκολάν), την Παλαιστίνη και την πρωτεύουσά της που ήταν, είναι και θα είναι η Ιερουσαλήμ!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Ποιος σκοτώνει στην Γάζα; Ο Νόαμ Τσόμσκι και άλλοι προκαλούν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Ποιος σκοτώνει στην Γάζα; Ο Νόαμ Τσόμσκι και άλλοι προκαλούν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης
Ο βαθμός τρόμου που νιώθουν απλοί Παλαιστίνιοι άμαχοι στην Γάζα, μόλις που παρατηρείται στα μέσα ενημέρωσης, σε πλήρη αντίθεση με την επίγνωση όλου του κόσμου για τρομοκρατημένους και σοκαρισμένους Ισραηλινούς πολίτες.

Του Noam Chomsky και άλλων

Ενώ χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μνημόνευαν στρατιωτικές απώλειες παρελθόντων και σύγχρονων πολέμων την 11η Νοεμβρίου, το Ισραήλ στόχευε προς τον άμαχο πληθυσμό.

Στις 12 Νοεμβρίου, ξυπνώντας στο ξεκίνημα μιας νέας εβδομάδας, οι αναγνώστες κατά το πρωινό τους κατακλύστηκαν από συγκινητικούς απολογισμούς παρελθόντων και σύγχρονων απωλειών σε στρατιωτικό προσωπικό. Υπήρξε όμως καθόλου ή μικρή αναφορά στο γεγονός ότι η πλειονότητα των θυμάτων των σύγχρονων πολέμων , είναι άμαχος πληθυσμός. Επίσης, δεν έγινε σχεδόν καμία αναφορά κατά το πρωινό της 12ης Νοεμβρίου, περί των στρατιωτικών επιθέσεων στην Γάζα, που συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ένας βιαστικός έλεγχος το επιβεβαιώνει για το CBC, την Globe and Mail, την Montreal’s Gazette και την Toronto Star του Καναδά. Εξίσου και για τους New York Times και το BBC.

Σύμφωνα με την αναφορά του Παλαιστινιακού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα [the Palestinian Centre for Human Rights (PCHR)] την Κυριακή στις 11 Νοεμβρίου, 5 Παλαιστίνιοι άμαχοι συμπεριλαμβανομένων 3 παιδιών, σκοτώθηκαν στη λωρίδα της Γάζας τις προηγούμενες 72 ώρες, επιπλέον των 2 Παλαιστινίων που ήταν προσωπικό ασφαλείας. Τέσσερις από τους θανάτους συνέβησαν σαν αποτέλεσμα βολών του ισραηλινού πυροβολικού που έριξαν βλήματα σε νεαρά παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Επιπλέον, 52 άμαχοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 6 ήταν γυναίκες και 12 ήταν παιδιά. (Από την ώρα που ξεκινήσαμε να συντάσσουμε αυτό το κείμενο, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται.)

Άρθρα τα οποία πραγματικά κάνουν αναφορά στους θανάτους εστιάζουν υπερβολικά στους σκοτωμούς μελών του Παλαιστινιακού προσωπικού ασφαλείας. Για παράδειγμα, ένα άρθρο του Associated Press που δημοσιεύτηκε στο δελτίο διεθνών ειδήσεων του CBC (CBC World News) στις 13 Νοεμβρίου με τίτλο «το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο επανάληψης στοχευμένων δολοφονιών των αγωνιστών της Γάζας», δεν αναφέρει απολύτως τίποτα σχετικά με θανάτους αμάχων και τραυματισμούς. Απεικονίζει τους σκοτωμούς σα «στοχευμένες δολοφονίες». Το γεγονός ότι οι απώλειες ήταν συντριπτικά στην πλευρά των αμάχων, υποδεικνύει ότι το Ισραήλ δεν ασχολείται και τόσο με «στοχευμένες» δολοφονίες, όσο με «συλλογικές» δολοφονίες, διαπράττοντας έτσι για μια ακόμα φορά το έγκλημα της συλλογικής τιμωρίας.

Ένα ακόμη άρθρο του AP στις ειδήσεις του CBC στις 12 Νοέμβρη αναφέρει «εκτόξευση ρουκέτας από τη Γάζα αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση του Ισραήλ». Φιλοξενεί μια φωτογραφία μιας Ισραηλινής που κοιτάζει μια τρύπα στο ταβάνι του σαλονιού της. Και πάλι, καμία εικόνα ή αναφορά των πολυάριθμων αιμορραγούντων θυμάτων ή πτωμάτων στη Γάζα. Στην ίδια γραμμή κινείται ,ένας τίτλος του BBC τη 12η Νοεμβρίου που αναφέρει ότι «το Ισραήλ χτυπήθηκε από νέα ομοβροντία πυραύλων από τη Γάζα». Παρόμοιες τάσεις μπορούν να παρουσιαστούν και για Ευρωπαϊκές mainstream εφημερίδες.

Τα ειδησεογραφικά άρθρα εστιάζουν υπερβολικά στις ρουκέτες που έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα, καμία από τις οποίες δεν προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες. Αυτό στο οποίο δεν εστιάζουν είναι τα σφυροκοπήματα και οι βομβαρδισμοί της Γάζας, που είχαν ως αποτέλεσμα πολυάριθμους σοβαρούς και θανατηφόρους τραυματισμούς. Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός της επιστήμης των Μέσων για να καταλάβεις ότι αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων κακής ποιότητας και “ανεστραμμένη” δημοσιογραφία και στη χειρότερη εκούσια ανέντιμη χειραγώγηση του αναγνωστικού κοινού.

Επί πλέον, άρθρα που πραγματικά μνημονεύουν τις απώλειες των Παλαιστινίων στη Γάζα, σταθερά αναφέρουν ότι οι ισραηλινές επιχειρήσεις είναι σε απάντηση των ρουκετών από τη Γάζα και τον τραυματισμό Ισραηλινών στρατιωτών. Όμως, το χρονολόγιο των γεγονότων της πρόσφατης έξαρσης ξεκίνησε στις 5 Νοεμβρίου, όταν ένα αθώος, όπως φαίνεται με διανοητικά προβήματα 20χρονος, ο Ahmad al-Nabaheen, πυροβολήθηκε όταν περιπλανήθηκε κοντά στα σύνορα. Οι γιατροί έπρεπε να περιμένουν 6 ώρες, ώστε να τους επιτραπεί να τον μεταφέρουν από εκεί και υποψιάζονται ότι μπορεί και να κατέληξε εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης.

Τότε, στις 8 Νοεμβρίου, ένα 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο μπροστά από το σπίτι του, σκοτώθηκε από πυρά από τις Δυνάμεις Κατοχής των Ισραηλινών (Israeli Occupation Forces – IOF) οι οποίες είχαν προωθηθεί μέσα σε περιοχή της Γάζας με τανκς αλλά και με ελικόπτερα. Ο τραυματισμός 4 Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα τη 10η Νοεμβρίου ήταν συνεπώς ήδη μέρος μιας αλυσίδας γεγονότων όπου άμαχοι της Γάζας είχαν ήδη σκοτωθεί και δεν ήταν το γεγονός που την πυροδότησε.

Εμείς, οι υπογραφόμενοι, πρόσφατα επιστρέψαμε από μια επίσκεψη στη λωρίδα της Γάζας. Κάποιοι από εμάς πλέον έχουν συνδεθεί με Παλαιστίνιους που ζουν στη Γάζα, μέσω των «κοινωνικών δικτύων». Για δυο συνεχείς νύχτες, οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα εμποδίστηκαν να κοιμηθούν, μέσω συνεχών συμπλοκών από drones, F16 και άνευ διακρίσεως βομβαρδισμούς διαφόρων στόχων μέσα στην πυκνοκατοικημένη λωρίδα της Γάζας.

Η πρόθεση που κρύβεται πίσω από αυτό, είναι ξεκάθαρα η τρομοκράτηση του πληθυσμού, με επιτυχία μάλιστα, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από τις αναφορές των φίλων μας. Αν δεν ήταν οι αναρτήσεις στο Facebook, δε θα γνωρίζαμε τον βαθμό τρόμου που ένιωσαν οι απλοί Παλαιστίνιοι άμαχοι στην Γάζα. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίγνωση που υπάρχει παγκοσμίως για τους τρομοκρατημένους και σοκαρισμένους Ισραηλινούς πολίτες.

Ένα απόσπασμα μιας αναφοράς που έστειλε ένας Καναδός γιατρός που έτυχε να βρίσκεται στη Γάζα και βοήθησε στα επείγοντα περιστατικά σε νοσοκομείο της Shifa το Σαββατοκύριακο, αναφέρει: «οι τραυματίες ήταν όλοι άμαχοι με πολλαπλά διαμπερή τραύματα από εκρηκτικές οβίδες: εγκεφαλικές βλάβες, τραυματισμούς στο λαιμό, αίμο – πνευμοθώρακα, περικαρδιακό επιπωματισμό, ρήξη σπλήνας, διάτρηση σπλάχνων, αποκοπή άκρων, τραυματικούς ακρωτηριασμούς. Όλα αυτά χωρίς ιατρικά μέσα παρακολούθησης, λίγα μόνο στηθοσκόπια, ένα μηχάνημα υπερήχων. … Πολλοί άνθρωποι με σοβαρούς τραυματισμούς αλλά που δεν κινδύνευε η ζωή τους, εστάλησαν πίσω στα σπίτια τους για να επανεκτιμηθεί η κατάστασή τους το πρωί, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των περιστατικών.

Τα διαμπερή τραύματα από τις εκρηκτικές οβίδες ήταν ιδιαίτερα τρομακτικά. Μικροσκοπικές πληγές με τεράστια εσωτερικά τραύματα. … . Υπήρχε μόνο ελάχιστη μορφίνη για αναλγησία.»

Προφανώς τέτοιες σκηνές δεν είναι άξιες δημοσίευσης για τους New York Times, το CBC, ή το BBC.

Η προκατάλλειψη και η κακοήθεια σε σχέση με την καταπίεση των Παλαιστινίων δεν είναι κάτι νέο στα Δυτικά Μέσα και έχει τεκμηριωθεί ευρέως. Παρ’ όλα αυτά, το Ισραήλ συνεχίζει τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας, με πλήρη συναίνεση και οικονομική, στρατιωτική και ηθική στήριξη από τις κυβερνήσεις μας, των ΗΠΑ, του Καναδά και της ΕΕ.

Ο Νετανιάχου αυτή την ώρα συγκεντρώνει δυτική διπλωματική στήριξη για επιπρόσθετες επιχειρήσεις στη Γάζα, πράγμα που μας κάνει να ανησυχούμε ότι άλλη μια επιχείρηση «Χυτός Μόλυβδος» μπορεί να βρίσκεται στον ορίζοντα. Μάλιστα, τα πολύ πρόσφατα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι μια τέτοια κλιμάκωση έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς ο σημερινός αριθμός νεκρών ανεβαίνει. Η έλλειψη εκτενούς δημόσιας κατακραυγής για αυτά τα εγκλήματα είναι μια άμεση συνέπεια του συστηματικού τρόπου με τον οποίο τα γεγονότα αποκρύπτονται και/ή του στρεβλού τρόπου με τον οποίο αυτά τα εγκλήματα απεικονίζονται.

Θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας για την κατακριτέα κάλυψη αυτών των πράξεων από τα mainstream μέσα ενημέρωσης.

Καλούμε τους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο που εργάζονται για εταιρικά μέσα ενημέρωσης, να αρνηθούν να γίνουν όργανα αυτής της συστηματικής πολιτικής της μεταμφίεσης. Καλούμε τους πολίτες να ενημερώνονται οι ίδιοι μέσω ανεξάρτητων μέσων και να εκφράσουν τη συνείδησή τους με όποιο μέσο είναι προσιτό σε αυτούς.


Hagit Borer, ΗΠΑ
Antoine Bustros, Καναδάς
Noam Chomsky, ΗΠΑ
David Heap, Καναδάς
Stephanie Kelly, Καναδάς
Máire Noonan, Καναδάς
Philippe Prévost, Γαλλία
Verena Stresing, Γαλλία
Laurie Tuller, Γαλλία


Πηγή - μετάφραση: Παραλληλογράφος

Πηγή: Ποιος σκοτώνει στην Γάζα; Ο Νόαμ Τσόμσκι και άλλοι προκαλούν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης - RAMNOUSIA 

Κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου - παράκαμψη της Βουλής

Νέα μέτρα υπό τη μορφή... ποινών!
Στις 12 το μεσημέρι παραδόθηκαν από το Γ. Στουρνάρα οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τη ρήτρα αυτόματης επιβολής ποινών αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι που προβλέπονται από την ψήφιση των πρόσφατων μέτρων. Όπως προβλέπεται, με απλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου (άρα και παράκαμψη της Βουλής) θα επιβάλονται νέα μέτρα σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι μνημονιακοί στόχοι! ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ "ΡΗΤΡΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ":
Συγκεκριμένα: Αν επί δύο τρίμηνα δεν εκπληρωθούν οι στόχοι από κάποιο υπουργείο αυτομάτως τοποθετείται επίτροπος >>>





- ο οποίος θα είναι Έλληνας – από το υπουργείο Οικονομικών στο συγκεκριμένο υπουργείο.
Αν επί δύο επίσης τρίμηνα δεν εκπληρώνονται οι στόχοι στους δήμους αυτομάτως μπαίνουν νέοι φόροι στους πολίτες.
Αν οι διοικητές ΔΕΚΟ δεν πιάσουν στους στόχους αυτομάτως τους κόβεται ο μισθός.
Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, θα λαμβάνονται μέτρα.
Κατ’ ουσίαν, όταν χάνονται οι στόχοι του Μνημονίου σε πρώτη φάση θα επιβάλλονται απολύσεις και νέοι φόροι, ενώ εν συνεχεία θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθούν και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Τα νέα μέτρα (που σίγουρα θα χρειαστούν εφόσον είναι σχεδόν αδύνατο να εποτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι), πλέον, θα έρχονται εκτός Βουλής, με αποφάσεις των εταίρων, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιεί με εξωκοινοβουλευτικές διαδικασίες, χωρίς καμία στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση.
 

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εστάλησαν από το υπουργείο Οικονομικών στην τρόικα την Πέμπτη και επιστράφηκαν με διορθώσεις σε αυτό χθες. Το απόγευμα θα απογραφούν και αύριο θα κατατεθούν στη Βουλή προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να μεταβεί στο κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης χωρίς εκκρεμότητες, σε μια προσπάθεια να εκταμιευτεί η δόση.ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 
ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΡΗΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν να υπάρξουν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με πρόσχημα την έλλειψη χρόνου, κατ΄ ουσίαν όμως για να αποφευχθεί συζήτηση και ψηφοφορία στη βουλή, το αποτέλεσμα της οποίας δεν ήταν καθόλου δεδομένο.
Φαίνεται ότι από τη "ρήτρα ισοδυνάμων" του Κουβέλη, περάσαμε με πραξικοπηματικές διαδικασίες στη ρήτρα επιβολής "ποινών" για την ανεπίδεκτη μαθήσεως κοινωνία.
Τι πραγματικά μάθαμε από το Eurogroup της Δευτέρας
Γ. Μηλιός για το Eurogroup: Δεν αρκεί το κούρεμα - Πρέπει να καταργηθεί η λιτότητα


 http://www.left.gr/article.php?id=13694

Σκόνη και θρύψαλα θα γίνει και η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά!



Γράφει ο Δευκαλίων

Όλα φαίνεται ότι πάνε καλά για το εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο και την φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά. Το πολυνομοσχέδιο και ο προϋπολογισμός πέρασαν από
την Βουλή έστω και με κάποιους κραδασμούς.
Η λύση για την εκταμίευση της περιβόητης δόσης των 31,5 δις ευρώ φαίνεται ότι σύντομα θα βρεθεί, αφού η αντιπαράθεση μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας για το εκ νέου κούρεμα του δημόσιου χρέους αμβλύνεται μέσω της εξεύρεσης μίας τεχνικής λύσης που μειώνει το Ελληνικό Χρέος.
Ένα μεγάλο τμήμα Ελλήνων, προερχόμενο κυρίως από την μεσαία και ανώτερη τάξη, συμβιβασμένο στην τραγική του μοίρα ανέχεται χωρίς πολλά-πολλά να πεινάνε τα παιδιά, να μην έχουν φάρμακα οι ασθενείς και δουλειά οι νέοι.
Όμως, τους βλέπεις όλους τους μνημονιακούς παρ’ ότι τα πράγματα φαινομενικά είναι καλά αυτοί είναι ανήσυχοι, κάτι φοβούνται δεν μπορούν να ησυχάσουν. Πηγαίνουν και έρχονται, κάνουν συσκέψεις δηλώσεις. Δικαιολογούν την ανησυχία τους προβάλλοντας το αυξημένο αίσθημα ευθύνης που υποτίθεται ότι τους διακατέχει. Αν είχαν αίσθημα ευθύνης για τον λαό δεν θα ήταν φιλομνημονιακοί απαντά η στήλη. Τι φοβούνται λοιπόν;
Ούτε οι ίδιοι ξέρουν. Αρκετούς τους τρώει ο φόβος. Τα εγκλήματα που διαπράττουν καθημερινά εις βάρος του Ελληνικού λαού αργά ή γρήγορα θα επιφέρουν την δίκαιη νέμεση. Τους περισσότερους όμως τους ανησυχεί το παρελθόν.
Και πέρσι τέτοια εποχή όλα ήταν καλά. Είχε πέσει η μισητή και αλήστου μνήμης κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και κηπουρό-Αθανασάκηδων, και είχε αναλάβει η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και...
τρόικας πήγαιναν μία χαρά και το PSI έρχονταν. Όμως οι δείκτες ανεργίας, φτώχειας κ.λπ. δεν βελτιώθηκαν. Αντίθετα επιδεινώθηκαν. Αποτέλεσμα στις διπλές βουλευτικές εκλογές καταγράφηκε μία πρωτόγνωρη λαϊκή οργή.
Εφέτος που τα μέτρα άγγιξαν ή ακόμα και ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές τις στοιχειώδους επιβίωσης, πως θα εκφραστεί η λαϊκή οργή; Και τι θα γίνει αν χρειασθούν καινούργια μέτρα;
Θα αντέξει αυτό το κυβερνητικό σχήμα;
Είναι μερικά από τα βασανιστικά ερωτήματα που βασανίζουν τον ύπνο των φιλομνημονιακών.
Η στήλη έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό. Από τις 17 Ιουλίου 2012 είχαμε δημοσιεύσει το προφητικό άρθρο με τίτλο «Με τον Αντώνη Σαμαρά η ύφεση θα πλησιάσει η θα ξεπεράσει το 10%». Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν προς το παρόν την στήλη.
Ανεξάρτητα των όποιων γεωπολιτικών και γεωοικονομικών μεταβολών που θα συμβούν στην ευρύτερη περιοχή το επόμενο εξάμηνο -μεταβολές και ευρύτερες γεωστρατηγικές αλλαγές που θα μπορούσαν με κατάλληλους κυβερνητικούς χειρισμούς να δώσουν λύσεις στην Ελληνική Δημοσιονομική Τραγωδία με ελάχιστο κόστος για τον Ελληνικό Λαό-, η φιλομνημονιακή κυβερνητική πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά δέσμια των επιλογών της και της μονόπλευρης πολιτικής της επιλογής να δεθεί στο άρμα της Γερμανίας θα έχει ένα και μοναδικό αποτέλεσμα:
Την γιγάντωση της ύφεσης!
Αυτό το συμπέρασμα δίνουν τα μαθηματικά οικονομικά μοντέλα και η κοινή λογική. Και δυστυχώς για τους μνημονιακούς η πραγματικότητα της ύφεσης δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και τρυκ.
Είμαστε σίγουροι και η πραγματικότητα θα μας δικαιώσει για μία ακόμα φορά.
Η πρωτόγνωρη ύφεση θα φέρει και πάλι το γνωστό και δεδομένο πολιτικοοικονομικό αποτέλεσμα.
Σκόνη και θρύψαλα θα γίνει και η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά!

* Φωτομοντάζ «Το Γρέκι»


Γιάννης Βαρουφάκης: Τα χρήματα της δόσης είναι χαμένα

Σε έξι μήνες από σήμερα το ελληνικό εισόδημα θα είναι ακόμη πιο αδύνατο αφού η δόση των 44 δισ. θα πάει στις τράπεζες και στους πιστωτές του ελληνικού δημοσίου, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «αύριο ξημερώνει μια Τρίτη, στη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα που θα φέρει τη χώρα μας στην ίδια κατάσταση που βρίσκεται σήμερα».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι παρά την επιμήκυνση και τη νέα δόση των 44 δισ. ευρώ η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει τις ίδιες μαύρες τρύπες και ο κ. Σαμαράς θα κληθεί να απαντήσει πού έχουν οδηγήσει όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας.
«Τα χρήματα της δόσης δεν θα δοθούν στο ελληνικό δημόσιο, θα είναι δεσμευμένα. Θα πάνε κυρίως στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα θα πάνε στους πιστωτές του ελληνικού δημοσίου. Ένα ελάχιστο κομμάτι θα πάει στο ελληνικό δημόσιο, την ώρα που εμείς, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουμε μειώσει το ΑΕΠ κατά 20 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Βαρουφάκης.
«Θα είναι χαμένα χρήματα» επισήμανε ο ίδιος.

''Λίστα-βόμβα μεγατόνων'' θα... πέσει σύντομα στην Ελλάδα . Μπροστά σε αυτά που έρχονται, η ''Λίστα Λαγκάρντ'' θα είναι... ανέκδοτο


Ο υπερατλαντικός ''Θείος Σαμ'' θα ''βοηθήσει'' την χώρα και τον λαό της, να βρουν τον... δρόμο τους προς τις... ''λίστες των ληστών'', επειδή οι ''μικρές'', παλαιές, ανώδυνες αλα Λαγκάρντ, ''χάνονται'' σε γραφεία επίορκων εξευτελισμένων υπουργών και λοιπών ''λαμόγιων'' του σάπιου κράτους.





'Ερευνες σε offShore ανά την υφήλιο, ''ξέπλυμα μαύρου χρήματος'', καταθέσεις και διαχρονικές... μίζες από αμερικάνικες εταιρίες, βασικά αμυντικού- στρατιωτικού και ιατρικού ενδιαφέροντος. Ο ''Θείος Σαμ'' αποφάσισε ν' ασχοληθεί επίσημα (με τις οικονομικές παρανομίες ανεπίσημα, ασχολείται χρόνια) με την χώρα της διαφθοράς, παρανομίας-κρατικής απάτης, φοροδιαφυγής και το ''μαύρο χρήμα'' στα ''κόμματα εξουσίας'' από φοροδιαφεύγοντες εφοπλιστές- μεγαλοεπιχειρηματίες και λοιπούς. Με τα αδήλωτα -στην Ελλάδα- ακίνητα (Ελλήνων) πολιτικών στις ΗΠΑ (αγορασμένα και μέσω offShore) και τις αδήλωτες (στην Ελλάδα) καταθέσεις τους σε αμερικάνικες Τράπεζες κ.ά. Σύντομα πολιτικοί (ενεργοί, ενεργούμενοι ή μη, πρώην) ''υπεράνω υποψίας'' (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), μιντιάρχες- δημοσιογράφοι, Δικαστικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.ά. στην Ελλάδα ή θα αλλάξουν όνομα ή χώρα, φεύγοντας νύχτα. Η έρευνα έγινε, επειδή οι Αμερικανοί πολίτες συμμετέχουν με τους φόρους τους στα δάνεια που χορηγεί το ΔΝΤ. Πρόσφατο δείγμα η (αμερικάνικη) ενασχόληση με τον ''Γιάννο τον λεβέντη'', τον πρώην υπουργό 'Αμυνας