ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Η Ελλάδα περιμένει ν’ ακούσει το «πυρ». Η τελευταία της επιθυμία είναι να πάρει τη δόση των 31,5 δισ.  Ίσως η επικεφαλής του εκτελεστικού αποσπάσματος τη λυπηθεί και της δώσει ένα 100άρι τσιγάρο.  Μια δόση, δηλαδή, των 44 δισ. αν και η πιθανότητα αυτή δεν παίζει πια...   
 
Ούτως ή άλλως δε δίνεις ολόκληρο τσιγάρο στο μελλοθάνατο.  Καλύτερα να τελειώνεις μαζί του μια ώρα αρχύτερα. Ασχολείται αυτή η τρικομματοεκτρωματική κυβέρνηση, τα ελληνικά ΜΜΕ και σχεδόν όλοι μας, με το αν θα πάρουμε τη δόση. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι ή δεν έχουμε καταλάβει πως το τέλος πλησιάζει ορμητικό ή ότι το έχουμε συνειδητοποιήσει μια χαρά κι απλώς λέμε στη Μέρκελ να μας αφήσει να δούμε μία ακόμη ανατολή του ήλιου πριν μας εκτελέσει. 
Το ΔΝΤ δεν παίζει με τα λεφτά των επενδυτών του. Κακά τα ψέματα. Μπορεί να είναι ο διάβολος ο ίδιος, αλλά... 


Τους επενδυτές του τους σέβεται. Ξέρει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ξέρει, επίσης, ότι η ίδια η Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη περίπτωση. Μπορεί να φαίνεται ότι κάθεται και συζητά λεπτομέρειες για το αν το χρέος θα πάρει παράταση δύο ετών ή αν θα είναι 120% ή 124% το 2020, όμως έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του. 
Το ΔΝΤ θα πάρει ό,τι μπορεί να πάρει και θα ταξιδέψει γι’ άλλες οικονομίες. Δεν έχει συναισθηματισμούς το ΔΝΤ, ούτε έχει ψηφοφόρους ώστε να υποχρεωθεί σε πολιτικούς ελιγμούς. Μια αμείλικτη οικονομική μηχανή είναι και ως τέτοια, ξέρει καλά ότι η δουλειά που είχε να κάνει στην Ελλάδα, τελείωσε. Κατάφερε να μετατρέψει μία ευρωπαϊκή χώρα σε δημοκρατία της «βαθιάς» Αφρικής χωρίς να υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις από το λαό της. 
Η Ελλάδα καταστράφηκε και το πεδίο βολής του ΔΝΤ είναι έτοιμο να υποδεχθεί νέους επενδυτές που θα χρησιμοποιήσουν στρατιές εξαθλιωμένων ανέργων. Όσο για το ίδιο το ΔΝΤ, είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει τα συμπεράσματα του πειράματος «Ελλάδα» σε άλλες οικονομίες και να τις μετατρέψει ολοκληρωτικά σε τραπεζικές ολιγαρχίες. 
Από την άλλη, η ευρωζώνη τόση ήταν, τόσο άντεξε. Μια μαντάμ Σουσού ήταν που πίστεψε ότι θα χτυπούσε στα ίσια τεράστιες οικονομικές δυνάμεις και θα έβγαινε κερδισμένη στο τέλος. Θα μπορούσε κάποιος να της πει στην αρχή της καριέρας της «Πού πας μωρή λινάτσα ξεβράκωτη στ’ αγγούρια;» αλλά ποιος να το έλεγε; Όλοι οι ηγέτες της ευρωζώνης είχαν επιβιβαστεί στον Τιτανικό τους και χόρευαν βαλς. 
Η ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ ζώνη. Δεν είχε συνοχή. Μια αρπακολλατζίδικη ιστορία είναι δίχως σενάριο, σκηνοθέτη και καλούς ηθοποιούς. Όπως η Ελλάδα έχει τον Σαμαρά που της αξίζει έτσι και η Γερμανία έχει τη Μέρκελ που της αξίζει και η Γαλλία τον Ορλάντ που της αξίζει.  Τώρα ξεμπέρδεψαν με την Ελλάδα. Αυτό μένει ως πρώτη εικόνα. Η ολοκληρωμένη εικόνα όμως είναι ότι μια ψωροφαντασμένη ευρωζώνη που διαφήμιζε σε δεξιώσεις τα ακριβά της κοσμήματα δεν μπόρεσε να σώσει μια οικονομία μεγέθους κουτσουλιάς, όπως ήταν η Ελλάδα. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αύριο, όταν χρειαστεί να σώσει μια Γαλλία. 
Δηλαδή, πόσο σοβαρά θα έβλεπε ο καθένας μας τις ΗΠΑ αν μαθαίναμε ότι η κυβέρνησή της δεν κατάφερε να σώσει την οικονομία του Μίσιγκαν ή του Οχάιο; Πόσο σοβαρές θα ήταν οι ΗΠΑ αν άφηναν τη Βόρεια Καρολίνα να ξεπουληθεί λόγω χρεών στην Κίνα και τώρα οι Κινέζοι εποπτεύουν τη λειτουργία της; Κάτι ανάλογο έγινε εδώ, με την Ελλάδα και το ΔΝΤ, με τη διαφορά ότι εμείς το συζητάμε σοβαρά. 
Εν πάση περιπτώσει, μπορεί να φαίνεται λογικό και να μας καλύπτει η διαπίστωση ότι «Οι Γερμανοί και οι τραπεζίτες έκαναν καλά τη δουλειά τους, εμείς δεν κάναμε καλά τη δική μας δουλειά», όμως κάπως έτσι φαινόταν τα πράγματα για τη Γερμανία στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Εμείς ούτως ή άλλως από κάποιον θα πηγαίναμε. Δεν το έχουμε σε καλό να σωζόμαστε. Είμαστε η Drama Queen της Ευρώπης. 
Λυπάμαι – ψέματα, δε λυπάμαι καθόλου – που μάλλον θα προλάβω να δω την τρίτη κατάρρευση της Γερμανίας. Η απουσία κάθε ίχνους σοβαρότητας στην ευρωζώνη, έδωσε στη Γερμανία το δικαίωμα να διεκδικήσει πάλι παγκόσμιους ρόλους και ηγεμονίες. Πάλι πίστεψε ότι ήρθε η εποχή να κυριαρχήσει. Έχει ένα θέμα με την επεκτατικότητα πάσης φύσης. Πάλι θα την πατήσει, πάλι θα χάσει. Απλώς, επειδή είναι η Γερμανία και αν η Ελλάδα είναι η Drama Queen της Ευρώπης, η Γερμανία είναι η Loser των μεγάλων συγκρούσεων. 
Δεν τα υπολογίζει σωστά. Υπερεκτιμά τις δυνατότητές της. Υποτιμά τους άλλους λαούς, πιστεύοντας ότι ένα Γερμανός αξίζει όσο… τρεις κοινοί άνθρωποι. Και μεταξύ μας, όχι, δε λυπάμαι τον γερμανικό λαό που πάλι θα γκρεμοτσακιστεί από τα υψηλά του όνειρα. Κι εμείς λαός είμαστε. Προτιμώ να λυπάμαι τους δικούς μου. Που δεν κατέβηκαν ακόμη όλοι στο δρόμο... 
Όπως λέει ένα παλιό αναρχικό σύνθημα: «Στο δρόμο γεννιούνται οι συνειδήσεις». 
kartesios.com

Η πορεία των "Αόρατων" χιλιάδων πολιτών, ζητάει ...Συγνώμη ! (video)

Ζητάμε Συγνώμη... Συγνώμη ...που μαζευτήκαμε αρκετές χιλιάδες πολίτες... 
Συγνώμη... που διαδηλώσαμε ειρηνικά
Συγνώμη... που δεν κάψαμε ούτε έναν κάδο απορριμμάτων
Συγνώμη... που δεν κάναμε γυαλιά καρφιά ούτε ένα μαγαζί
Συγνώμη...  που δεν ρίξαμε ούτε μια μολότοφ
Συγνώμη... που δεν σημειώθηκε κανένας προπηλακισμός
Θα παίρνατε "ωραία πλάνα" ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ...
Δεν σας κάναμε όμως την χάρη, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΓΥΜΝΟΣΙΑΛΑΓΚΕΣ...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO και Διαβάστε τη ολόκληρο το κείμενο, στη συνέχεια της ανάρτησης 

 Ζητάμε Συγνώμη... >>>





 
Θα είχατε τότε ως δια μαγείας ανταποκρίσεις,  από την μεγάλη μας πορεία,  εκστομίζοντας  υποκριτικά φράσεις κλισέ όπως 
΄΄... αμαυρώθηκε από καταστροφές  σε καταστήματα, η πορεία κατά των μεταλλείων΄΄, επικεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας (όπως σχεδόν πάντα) στις καταστροφές και όχι στην πορεία.

Έχοντας  γυρίσει στην Χαλκιδική, επιστρέφοντας από την πραγματικά μεγαλειώδη πορεία  στην Θεσσαλονίκη και ρίχνοντας μια ματιά, στην μέχρι τώρα σχετική ειδησεογραφία, μας έκανε  εντύπωση ο τρόπος (μη) κάλυψής της (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων),  όχι μόνο  από τα μεγάλα ΜΜΕ, αλλά γενικότερα.
Και αυτό, παρόλο που έχουμε  συνηθίσει να βλέπουμε στην Χαλκιδική δημοσιογράφους από την Le Monde, τους New York Times , το BBC , το  Radio Canada και όχι από τα ΄΄έγκυρα΄΄ Ελληνικά ΜΜΕ.
Για το πόσοι πραγματικά είμαστε, μπορεί όποιος θέλει, να πάρει μια εικόνα, από τις πανοραμικές λήψεις, ιδιαίτερα κατά την είσοδο της ογκωδέστατης  πορείας, στη λεωφόρο Νίκης.

Βέβαια, για τα μνημονιακά ΄΄έγκυρα΄΄ ΜΜΕ και τους διάφορους άλλους ΄΄ενημερωτικούς΄΄ σταθμούς  είτε δεν υπήρξε ποτέ η πορεία σαν ειδησεογραφικό θέμα είτε ΄΄πνίγηκε΄΄ ανάμεσα στην ΄΄Τατσοπουλιάδα΄΄  και άλλα αναλόγου ύφους και ποιότητας  δημοσιεύματα. 

Φυσικά η ομοβροντία ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ τοποθετήσεων - γνωματεύσεων - πορισμάτων, στην προοπτική λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική, αλλά και στο Κιλκίς και την Θράκη, των επιστημόνων του συμβουλίου περιβάλλοντος του ΑΠΘ, της Γεωπονικής Σχολής, του ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων δεν είναι ΄΄άξια λόγου΄΄ μπροστά στους ογκόλιθους -κυριολεκτικά και μεταφορικά-  σκέψης και τεκμηρίωσης, της El Dorado και των αρΠΑΧΤικών που την συνδράμουν.

Ούτε οι  αρνητικές γνώμες του συνόλου σχεδόν των αγροτικών, κτηνοτροφικών, αλιευτικών, τουριστικών κτλ ενώσεων και φορέων,  έχουν σημασία για τους δήθεν ΄΄δημοκράτες΄΄.
Ούτε η σχεδόν σύσσωμη αντίθεση των τοπικών πολιτικών, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κομματικής τοποθέτησης τόσο στο Κιλκίς όσο και στην Θράκη με την εξαίρεση του δημάρχου Αρναίας - El Dorado κ. Πάχτα και  δυο τριών ακόμα ΄΄αστέρων΄΄  της πολιτικής,  στην πολύπαθη Χαλκιδική μας.

Το μήνυμα που στέλνει η μεγάλη (αλλά ΄΄αόρατη΄΄ από τα μεγάλα ΜΜΕ) συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρο:

Οι Καναδοί τα διάφορα ντόπια αρΠΑΧΤικά, μαζί με την μνημονιακή, συγκυβέρνηση που διαδέχθηκε αυτήν του ΄΄μεγάλου στοχαστή΄΄  ΓΑΠ,
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ για την εγκατάσταση μεταλλουργίας χρυσού.
Σε κάθε λειτουργούσα δημοκρατία αυτό θα σταμάταγε κάθε συζήτηση και δεύτερη σκέψη για λειτουργία μεταλλείων χρυσού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση όσοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν αμφισβητώντας αυτό που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού έχουν ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ:
 ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ
Όλα τα υπόλοιπα είναι και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και όσοι τα προωθούν ή τα σιγοντάρουν, σπέρνοντας  στην ουσία ανέμους θα θερίσουν ΘΥΕΛΛΕΣ...



Σημ. Από παρατήρηση που μας έγινε από αγαπημένους φίλους η έκφραση  "ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ" αφορά εξ' ολοκλήρου την ιδιοκτησία των κυρίαρχων ΜΜΕ και των υποτακτικών τους δημοσιογράφων και όχι την μεγάλη πλειοψηφία των δημοσιογράφων που συμπαρίσταται ενεργά στον αγώνα μας. 


"Από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών, στο μεγάλο κόμμα της Αριστεράς" (video)

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι
Εκλογές αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ-ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
nosok
ΣΑΜΑΡΑ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ, ΔΕΣ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΣΟΥ!
Σε δύο κατηγορίες έχουν χωριστεί οι Έλληνες ασθενείς: στους ασφαλισμένους, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, και σε αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους και κατ' επέκταση την ασφαλιστική τους κάλυψη και αδυνατούν να πληρώσουν προκειμένου να νοσηλευτούν.
Όσοι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία είναι αποκλεισμένοι από το ΕΣΥ, από το σύστημα δηλαδή που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί όλον τον κόσμο που χρήζει ιατρικής και νοσηλευτικής βοήθειας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Εν έτει 2012 τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο. Στο ΕΣΥ νοσηλεύονται πλέον όσοι μπορούν να πληρώσουν. Οι υπόλοιποι βρίσκουν τις πόρτες κλειστές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος.
Κάποτε τα είχε όλα: την οικογένειά της, μόρφωση, ένα μαγαζί που ενοικίαζε και δύο σπίτια - μία κύρια κατοικία και ένα εξοχικό σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής - και πάνω απ' όλα την υγειά της. Σήμερα δυσκολεύεται ακόμη και για τα προς το ζην.
Τα δύο σπίτια της ερημώνουν - ούτε ενοικιάζονται ούτε πωλούνται - και της είναι πια βάρος με τα ''χαράτσια'' που έχουν επιβληθεί. Στο μαγαζί επί της οδού Πατησίων έχει ''ρίξει'' την τιμή του ενοικίου κατά 75% για να μη χάσει τον ενοικιαστή, ο οποίος την πληρώνει πλέον στη χάση και στη φέξη. Ο γιος της παράτησε τις σπουδές του στο Λονδίνο λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθε ξαφνικά η οικογένειά του και η ίδια ''χτυπήθηκε'' από τον καρκίνο. Μπροστά της σκοτάδι, τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη, άρα ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η νέα κοινωνική τάξη των νεόπτωχων
Η 57χρονη Βαρβάρα Μαχαίρα ανήκει στη νέα κοινωνική τάξη, αυτή των νεόπτωχων. Η οικογένειά της ήταν εύπορη. Η ίδια δεν χρειάστηκε ποτέ να εργαστεί ή να ανησυχήσει για κάτι. Στο παρελθόν πέρασε όμορφες και δύσκολες στιγμές. Ουδέποτε όμως ως σήμερα αντιμετώπισε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Η ατυχία της είναι ότι η οικονομική δυσχέρεια συνέπεσε με μια σοβαρή ασθένεια.
''Θα σκέπτεστε γιατί δεν είχα ποτέ ασφαλιστική κάλυψη. Δεν εργαζόμουν, ο άντρας μου με εγκατέλειψε όταν ο γιος μας ήταν έξι μηνών, ο πατέρας μου και ο παππούς μου, παρ' ότι είχαν δύο πολύ καλές επιχειρήσεις, ούτε με άφηναν να εργαστώ ούτε με δήλωναν ως εργαζόμενη για να έχω ασφαλιστική κάλυψη.
Ο βασικότερος όμως λόγος είναι ότι δεν ήμουν αυτό που λένε "κολλιτσίδα". Τους το είπα κάποιες φορές. Δεν το έκαναν, δεν επέμενα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα οικονομικό πρόβλημα και δεν πίστευα ποτέ ότι θα αποκτούσα''.
''Χρωστώ ακόμα περισσότερα από τα μισά νοσήλια''
''Έκανα μαστογραφία στο τέλος Σεπτεμβρίου που βρήκα σε προσφορά. Οι γιατροί είδαν ένα ογκίδιο στον έναν μαστό και μου είπαν: "Γρήγορα στο χειρουργείο". Μπήκα στο "Ντυνάν", όπου ακόμη χρωστάω περισσότερα από τα μισά νοσήλια. Η βιοψία έδειξε κακοήθεια.
Έπρεπε να ξεκινήσω αμέσως θεραπεία. Την έχω όμως αναβάλει διότι δεν έχω τα χρήματα. Απευθύνθηκα στον "Άγιο Σάββα", όπου μου είπαν ότι η χημειοθεραπεία που πρέπει να ακολουθήσω κοστίζει περίπου 2.500 ευρώ κάθε φορά. Οι ακτινοβολίες είναι οικονομικότερες, περίπου 45 ευρώ η κάθε μία.
Πρέπει όμως να κάνω 25. Τους είπα να ξεκινήσω αρχικά τις ακτινοβολίες και μου απάντησαν ότι πρέπει να περιμένω ως τον Φεβρουάριο. Τρεις μήνες όμως είναι πολύς καιρός για τον καρκίνο''.
Η κυρία Μαχαίρα απευθύνθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί Κοινωνικό Ιατρείο. Από το ιατρείο της έκλεισαν ραντεβού στο Νοσοκομείο ''Σωτηρία'' για την επόμενη Τετάρτη προκειμένου να ξεκινήσει χημειοθεραπεία χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει. Ωστόσο ακόμη αναζητεί κέντρο για να ξεκινήσει άμεσα ακτινοβολίες.
13.500 ασθενείς έχουν χάσει το ασφαλιστικό τους δικαίωμα
''Τουλάχιστον 100 περιστατικά βλέπουμε καθημερινά στο Ιατρείο. Δεκάδες ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί στην ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου "Σωτηρία" δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι από τον Φεβρουάριο ως σήμερα έχουν επισκεφθεί το ιατρείο περισσότεροι από 13.500 ασθενείς που έχουν χάσει το ασφαλιστικό τους δικαίωμα.
Οι περισσότεροι ασθενείς οι οποίοι επισκέπτονται το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού είναι άνθρωποι που είτε επειδή απολύθηκαν είτε επειδή έκλεισαν την ατομική επιχείρησή τους έχασαν το ασφαλιστικό τους δικαίωμα. Πρόκειται για ανθρώπους ηλικίας από 35 ως 55 ετών, αναφέρει ο καρδιολόγος, υπεύθυνος της ιατρικής ομάδας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού κ. Γιώργος Βήχας.

Σχόλια  


ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ Η ΝΔ. ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis
kalpi
Δυναμική πρώτου κόμματος αποκτά πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την έκτη δημοσκόπηση των τελευταίων δύο μηνών,
η οποία τον φέρει πρώτο και μάλιστα αυτή την φορά με διευρυόμενο προβάδισμα. Συγκριμένα προηγείται με 4,5% σε έρευνα πρόθεσης ψήφου της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει η εφημερίδα «6 Μέρες». Τρίτο κόμμα παραμένει με σταθερά ποσοστά η Χρυσή Αυγή ενώ πτώση σημειώνεται στα ποσοστά των κομμάτων της συγκυβέρνησης, μετά την ψήφιση των νέων μέτρων.
Η ΝΔ εμφανίζεται δημοσκοπικά σε πτώση κατά δέκα μονάδες κάτω από το ποσοστό που κατέγραψε στις εκλογές, ενώ ανάλογη είναι η πτώση για όλα τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.
Τα... κέρδη από τις απώλειες των κομμάτων της κυβέρνησης πάνε κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή που αυξάνουν τα ποσοστά τους.
Αναλυτικά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου των πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 23,5% ακολουθεί η ΝΔ με 19% και τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 12%. Ακολουθούν στην 4η θέση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, το ΚΚΕ με 5% και τέλος η ΔΗΜΑΡ που καταγράφει ποσοστό 3,5%.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή τα ποσοστά των κομμάτων στην ίδια δημοσκόπηση είναι:
ΣΥΡΙΖΑ 26%
ΝΔ 21,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 13,5%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 7,5%
ΠΑΣΟΚ 6,5%
ΚΚΕ 5,5%
ΔΗΜΑΡ 4%
Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Η Μνημονιακή ομάδα κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) μετά βίας συγκεντρώνουν το 32%, έναντι 47,5% που είχαν συγκεντρώσει στις 17 Ιουνίου.
Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευρεύνεται εν μέρει και λόγω της διαρροής ψηφοφόρων της ΝΔ προς την Χρυσή Αυγή.
Το πλέον ανησυχητικό για τη ΝΔ είναι ότι πλέον αγγίζει τα πραγματικά της ποσοστά (18,92% των εκλογών της 6ης Μαΐου συν τα ποσοστά, 2,5% της ΔΗΣΥ) και αυτό σημαίνει ότι σε δύο έσως τέσσερις μήνες από σήμερα, όταν θα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα εξαθλίωσης τα ποσοστά τς θα έχουν υποχωρήσει κάτω και από αυτό το νούμερο. Είναι βέβαιο πλέον ότι εισερχόμαστε σε περίοδο εντονων πολιτικών ακακατατάξεων και κινήσεων...

Σχόλια  


Χρεοκοπεί η Ελληνική κλεπτοκρατία.


H αλλαγή στάσης και οι …συνήθειες ενός κλεπτοκράτη  είναι τόσο δύσκολο όσο η αλλαγή στις κηλίδες μιας  λεοπάρδαλης. Έχουν κάνει …πολιτισμό τους τη διαφθορά, και ο κανόνας τους παίρνει διαστάσεις  εθνικού χαρακτήρα στην Ελλάδα. Ο εξευτελισμός της Ελληνικής ψυχής οφείλεται στην τεράστια πολιτική διαφθορά, την κρατικιστική προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε , και την καθημερινή πλύση εγκεφάλου από αυτά για λογαριασμό των κλεπτοκρατών. .
 Ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης υποστήριξαν ότι τα διαφορετικά καθεστώτα παράγουν διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, και πρέπει να κριθούν από το χαρακτήρα των πολιτών τους. Στο Τέταρτο Ράιχ, η αύξηση των κρατικών παρεμβάσεων  του δήθεν κράτους πρόνοιας έχει καταστρέψει την προσωπική ευθύνη και την ακεραιότητα, που αντικαταστήθηκε, από την εξάρτηση, υπονόμευσε τις οικογένειες, απέρριψε την ελευθερία, και  προώθησε  τη διαφθορά. 
Στην Ελλάδα, την  πιο διεφθαρμένη ευρωπαϊκή χώρα η πολιτική διαφθορά είναι αποδεκτή ως φυσιολογικό πράγμα, και οι περισσότεροι Έλληνες στηρίζονται πλέον σε δωροδοκίες, μίζες , εξαπάτηση, αγένεια,  νεποτισμό, την αναξιοκρατία, τον καρκίνο του σοσιαλισμού, σωβινισμό, Εικονολατρία, ψευδορκία. Ο χαρακτήρας της σύγχρονης Ελλάδας είναι το αντίθετο αυτού  που είχε στην αρχαία Ελλάδα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

Στην Ελλάδα τώρα  δεν υπάρχουν πραγματικά πολιτικά κόμματα, αλλά πολιτικές μαφίες! Δεν υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες, αλλά  πολιτικοί  νανοι - νονοί. Κάθε βουλευτής που δεν προσκυνά τον νονό αυτόματα αποβάλλεται από τη μαφία. Οι δύο κύριες πολιτικές μαφίες, ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, έχουν καταστρέψει την χώρα  και έχουν απαξιώσει την ελληνική  ψυχή. Το ΠΑΣΟΚ είναι η πιο διαβόητη πολιτική μαφία στη Γη! Βλέπε Σημίτης, Τσουκάτος ,Μαντέλης και άλλα καλόπαιδα.
Οι κλεπτοκράτες  όμως καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικής διαφθοράς. Η Δωροδοκία  είναι το μέσο για να επηρεαστεί η συμπεριφορά του παραλήπτη. Το λάδωμα  είναι  η πληρωμή σε ένα πρόσωπο με  θέση εξουσίας ή επιρροής  και έχει να κάνει με ένα …καλύτερο εισόδημα. Κατάχρηση είναι η κλοπή των ταμείων που του έχει ανατεθεί. Υποστηρικτής ευνοεί υποστηρικτές. Νεποτιστής ευνοεί συγγενείς. Ευνοιοκράτης ευνοεί τους φίλους κάποιου. Η Μίζα είναι το όφελος από την δοτή εξουσία του πολιτικού και καθαρά προσωπικό κέρδος.
Η ατιμωρησία των 300 βουλευτών του Μεγάλου πορνείου της Δημοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος είναι το  πιο αλλόκοτο πράγμα στη Γη.
Ακόμα και όταν τα κλεφτοκρατικά λάφυρα είναι πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, κανείς δεν πάει στη φυλακή! Οι κλεπτοκρατες  προστατεύονται από την βουλευτική τους ασυλία, και κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει. 
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρώην πρόεδρος της ελληνικής θυγατρικής της Siemens, αποκάλυψε μερικά ονόματα από τους 200 κλεπτοκράτες που μοιράστηκαν € 2.000.000.000 σε μίζες, στον εισαγγελέα του Μονάχου, όπου απέδρασε από την Ελλάδα. Κατέθεσε, επίσης, όλα τα ονόματα σε δύο συμβολαιογράφους του Μονάχου, σε περίπτωση που δολοφονηθεί  από τους πράκτορες των κλεπτοκρατων. Με αυτόν τον τρόπο μένει ζωντανός! Αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μηνύσει τους 200  επειδή προστατεύονται από την ασυλία και είναι στην εξουσία στην Ελλάδα. Πρόκειται για  μέλη και πρώην μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου. Απλά δεν μπορεί να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του εαυτού σας! Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει ακόμα και τα ονόματά τους και οι ψηφοφόροι να ξέρουν ποιούς ψηφίζουν . Επίσης αποκάλυψε τα ονόματα των είκοσι δημοσιογράφοι που έλαβαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για να κρατήσουν  το στόμα τους κλειστό για τις μίζες δισ. ευρώ που δόθηκαν στους 200. Περιττό να πούμε ότι, όσοι δεν έλαβαν μίζες είναι επίσης ένοχοι, γιατί όλοι ήξεραν για την δωροδοκία των συναδέλφων τους και δεν είπαν τίποτα γι 'αυτό. Οι βαλίτσες με τα μετρητά ήταν ένα σφύριγμα γύρω τους. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που δεν μπορούσαν να ακούσουν όλα αυτά τα δυνατά σφυρίγματα! Έτσι, στην πραγματικότητα μιλάμε για τετρακόσιες ένοχοι! Δεδομένου ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να ψηφίζουν  τους ίδιους απατεώνες ξανά και ξανά, τους αξίζει αυτό  παίρνουν! 
Οι μεγαλύτερες μίζες  προέρχονται  από τη στρατιωτική βιομηχανία. Οι Στρατιωτικές προμήθειες  είναι μια διεφθαρμένη επιχείρηση από πάνω προς τα κάτω. Η διαδικασία κυριαρχείται από την βουβή συναίνεση, με λίγους ελέγχους και ισορροπίες. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην εξουσία τρέφουν μεγάλη αγάπη για αυτό το σύστημα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και δεν θέλουν να αλλάξει. Ο πόλεμος και η προετοιμασία για τον πόλεμο διαφθείρει συστηματικά όλα τα μέρη . Υπάρχει ένα πρότυπο 10% για δωροδοκία των κλεπτοκρατών  στις  στρατιωτικές αγορές, και είναι αυτό που έκανε πάμπλουτο τον Τσοχατζόπουλο τον Παπαντωνίου και άλλους. .
Οι συμμετέχοντες στο συγκρότημα στρατιωτικό-βιομηχανικό-κλεπτοκρατικό  (MIKC)  έχουν  κατηγορηθεί για κακοδιαχείριση, απάτη, κατάχρηση, δωροδοκία. Όλες αυτές οι ανούσιες ενέργειες , συνήθως θεωρούνται ως εκτροπές και  καλύπτονται διατηρώντας το βασικό σύστημα του κράτους-ιδιωτικού τομέα στο εμπόριο των στρατιωτικών αγαθών και υπηρεσιών και την ροή των δωροδοκιών.
Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στους  Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα διεθνή διαγωνισμό των στεροειδών και όχι των αθλητών. Οι άνθρωποι αισθάνονται καλά κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά αισθάνονται δυστυχισμένοι μετά τα παιχνίδια όταν ανακαλύπτουν ότι οι Ολυμπιακοί  Αγώνες τους κόστισαν δέκα φορές περισσότερο από ό, τι προβλέπετε, και το μεγαλύτερο μέρος πήγε σε μίζες των κλεπτών! Το κόστος Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα προβλεπόταν € 2.000.000.000, αλλά τελικά οι Έλληνες φορολογούμενοι κοστίσει € 30 δισεκατομμύρια, με όλα τα επιπλέον χρήματα που πηγαίνουν όχι στα παιχνίδια, αλλά και στις ιδιωτικές τσέπες των κλεπτοκρατών . 
Στην Ελλάδα, η πιο διεφθαρμένη χώρα του τέταρτου Ράιχ, ένα τρένο εντελώς άδειο στο πουθενά! Αγόρασε πολλά τρένα από τη Γερμανία που δεν ταιριάζουν με τις ράγες, αλλά είχαν αγοραστεί απλά για να δημιουργηθούν  δωροδοκίες, και να θησαυρίσει ο …Λιάπης και οι συν αυτω. . Το 2009, ερευνητές του Τμήματος Δίωξης του Μονάχου αποκάλυψαν μια υπόθεση διαφθοράς, στην οποία κάποιος έχει δώσει τεράστιες μίζες σε Έλληνες πολιτικούς για να πάρουν μεγάλες παραγγελίες για υπερτιμημένα βαγόνια. Αυτά τα βαγόνια με τεράστια περιθώρια κέρδους ονομάζονται μίζες! Αλλά οι Έλληνες εισαγγελείς άρχισαν  να ερευνούν αυτό το σκάνδαλο μόλις το Σεπτέμβριο του 2012! Πολλοί πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Χρήστος Βερελής και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τώρα ερευνούνται  από το (ΣΔΟΕ).
Η επί πληρωμή ψήφιση νόμων είναι μια νέα πολιτική ασθένεια. επιτρέπει στα πολιτικά κόμματα και τις τράπεζες να ληστεύουν το δημόσιο ταμείο και με μια απλή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο! Το κόστος της ελληνικής πολιτικής είναι το υψηλότερο στο τέταρτο Ράιχ. Πρόσφατα, ένα κονδύλι  τριάντα εκατομμυρίων ευρώ χορηγήθηκε ως ένεση και πάλι από το Μεγάλο μπουρδέλο  της δημοκρατίας στην Πλατεία Συντάγματος για τις πόρνες του! Η χρηματοδότηση στα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα είναι τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Δέκα φορές περισσότερο από ό, τι στη Γερμανία. Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα λαμβάνουν € 15 ανά ψήφο ως κρατική χρηματοδότηση, που είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη.

Η οδύσσεια της λίστας Lagarde αποδεικνύει ότι η τεράστια ελληνική πολιτική διαφθορά συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Για πολλούς μήνες ήταν κρυμμένη  και μαγειρεμένη, αλλά στη συνέχεια επανήλθε στις αρχές Οκτωβρίου του 2012. Τώρα, ο εισαγγελέας για τα οικονομικά εγκλήματα έχει ένα αντίγραφο που δεν είναι σίγουρος εάν είναι το γνήσιο. . Παραθέτει δύο χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες  ελβετικών τραπεζικών λογαριασμών, αλλά τα ονόματα των πολιτικών έχουν διαγραφεί! Η ιστορία της λίστας Lagarde δείχνει κυρίως πόσο οι πολιτικοί καλύπτουν τον κώλο τους. Το φθινόπωρο του 2010, Christine Lagarde, η οποία ήταν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών εκείνη την εποχή, έδωσε τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου έναν κατάλογο των τραπεζικών λογαριασμών με πληροφορίες για Έλληνες πελάτες στην HSBC Bank στην Ελβετία. Οι λογαριασμοί περιείχαν συνολικά € 2.000.000.000. Ενώ το γαλλικό κράτος χρησιμοποιούσε αυτή τη λίστα για να βοηθήσει τη συλλογή μισό δισεκατομμύριο ευρώ από τους  δικούς του φορολογικά παραβάτες, οι Έλληνες έκρυψαν  τη λίστα και  διάγραψαν  τα ονόματα των πολιτικών! Ο Παπακωνσταντινου έχασε την λίστα ,τον διαδέχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, και ως εκ τούτου μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού. Ο Βενιζέλος υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών για εννέα μήνες. Αυτός είναι αιτία  για την εισαγωγή στην ατιμωρησία των κλεπτοκρατών. Δεν έδωσε εντολή στην Οικονομική Ομάδα Εγκλημάτων (ΣΔΟΕ) για τη διεξαγωγή ερευνών, ούτε  ενημέρωσε κάποιο για την ύπαρξη των εν λόγω πληροφοριών. Όλοι οι άλλοι στην κυβέρνηση σκέφτηκαν ότι ο κατάλογος είχε εξαφανιστεί. Μόνο όταν ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας άκουσε για τη λίστα Lagarde, και ήθελε να ζητήσει από το Παρίσι  ένα αντίγραφο,  ο Βενιζέλος θυμήθηκε δήθεν τη λίστα Lagarde στο συρτάρι του! 

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει από τον εισαγγελέα του Μονάχου την λίστα του Χριστοφοράκου με τους  200 κλεπτοκράτες που έλαβαν € 2.000.000.000 σε μίζες από τη Siemens. Σε μια άλλη διαβόητη λίστα, το ΣΔΟΕ ερευνά τα περιουσιακά στοιχεία  εξήντα πολιτικών . Η περιβόητη λίστα περιλαμβάνει τον πρόεδρο  της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,
Ανίκανοι  πολιτικοί αλλά  μαφιόζοι  συνεχίζουν  να κυβερνούν την  Ελλάδα σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι, η ίδια ιστορία διαφθοράς. Για δεκαετίες, έχουν δημιουργήσει ένα σάπιο σύστημα που διαπερνά όλα τα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Για παράδειγμα, την κοινωνική περίθαλψη και υγεία  στην Ελλάδα. Το ΙΚΑ  έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς στην Ελλάδα ως προσωπικός κουμπαράς  τους. Το γεγονός ότι τα ταμεία του ΙΚΑ είναι άδεια δεν έχει σταματήσει τους διεφθαρμένους  δημοσίους  υπαλλήλους  να συνεχίζουν να μεταφέρουν χρήματα σε συγγενείς και φίλους  οι οποίοι δεν δικαιούνται να λάβουν καμία πληρωμή. Πολλοί Έλληνες γιατροί σε κατάσταση δωροδοκίας  εφευρίσκουν  ανάπηρους, ώστε να λαμβάνουν συντάξεις από το πουθενά. Θα μπορούσατε να βρείτε ολόκληρα χωριά όπου οι γιατροί πιστοποιούν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι τυφλοί! Από τους δήθεν χίλιους τυφλούς στο νησί της Ζακύνθου, για παράδειγμα, στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο δέκα που πραγματικά δεν μπορούν να δουν! 
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής απόρριψης της ελληνικής στρατιωτικής χούντας του 1967-1974. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, κλιμακώθηκε σε μια ανοικτή αντιχουντική εξέγερση και τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της 17 Νοέμβρη μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο του τανκ στο πολυτεχνείο.

Η υποτιθέμενη δημοκρατική γενιά του Πολυτεχνείου έχει γίνει η σημερινή μαφία της γουρουνοειδούς κλεπτοκρατίας  που κυβερνά την Ελλάδα. Το Πολυτεχνείο τους βοήθησε να κεφαλαιοποιήσουν  την εμπειρία τους,  να αποκτήσουν  δύναμη και πλούτο, με κάθε  τρόπο. Γι 'αυτούς, η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν ένα άλλοθι που άνοιξε τις πόρτες του κοινοβουλίου και των ακαδημαϊκων ιδρύματων στην Ελλάδα ,ακόμη και αν δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα. Πήραν μέρος στο μεγάλο όργιο των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, και συνεχίζουν  να διαδραματίζουν   ρόλο στο σύστημα της διαφθοράς της σαπίλας  και της εξάρτησης από τα κρατικά χρήματα. Αν τολμήσει κάποιος να επικρίνει την αμφίβολη ηθική τους, επικαλούνται το παρελθόν και  τις δοκιμασίες τους, για να εκτρέψουν  την προσοχή από την τρέχουσα διαφθορά τους. 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2012/11/blog-post_6149.html#ixzz2DJwUZAmw

Μόνος πρώτος ...και πάνω από 23% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κόσμος αντιστέκεται μπροστά στην εξαθλίωση και το βρώμικο παρακράτος ...που τρέφουν να νομίζει ότι εκβιάζει ! Δείτε δημοσκόπηση :
Καθίζηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 μέρες».

Η Νέα Δημοκρατία πέφτει κάτω από το 20% για πρώτη φορά από τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόνο 6% και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο 3,5%.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ με 19%, το ΠΑΣΟΚ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% συγκεντρώνουν συνολικά μόλις 28,5% των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% αυξάνει τη διαφορά από τη ΝΔ, και προσβλέπει στην αδιευκρίνιστη ψήφο (19%) για αυτοδυναμία.
Με την αναγωγή, χωρίς να υπολογίζονται αποχή, λευκό ή άκυρο τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση τα ποσοστά τους από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 30 Οκτωβρίου):
ΣΥΡΙΖΑ: 26% (25,5)
ΝΔ: 21,5% (22)
Χρυσή Αυγή: 13,5% (13)
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 7,5% (7)
ΠΑΣΟΚ: 6,5% (7)
ΚΚΕ: 5,5% (5,5)
ΔΗΜΑΡ: 4% (4)
Άλλο: 2,5% (2)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5% (1,5)
Δημιουργία Ξανά: 1% (1,5)
Οικολόγοι: 1% (1)
Αναποφάσιστοι: 9,5% (9,5)
 http://www.enikos.gr/


“ 
Στις δύο πρόσφατες προεκλογικές περιόδους, ο Αντώνης Σαμαράς στηρίχθηκε μαζικά και ανοικτά από ολόκληρο το ντόπιο, αλλά και το ξένο κατεστημένο, από τους τραπεζίτες, από τους μιντιοκράτες, από τα επιχειρηματικά και εφοπλιστικά συμφέροντα, από τους φετιχιστές του ευρώ και από το Βερολίνο. Τα τελευταία χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2009, όταν και εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μάχες με τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και με τις εμμονές του. Η βασικότερη εμμονή του δεν υπήρξε άλλη παρά η πρωθυπουργία. Τα πάντα εξάλλου είχαν εξελιχθεί πολύ γρήγορα. Από την μακρόχρονη πολιτική απομόνωση, μετά τη θητεία του στο ευρωκοινοβούλιο, μέχρι να σβήσουν τα παλαιά πάθη, ξαφνικά ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή και μετά ενεργοποίησε έναν περιορισμένων, η αλήθεια είναι, δυνατοτήτων μηχανισμό που διέθετε, ώστε να αντιμετωπίσει στη μάχη για τη διαδοχή το «θηρίο» Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ήδη το 2009 είχε ισχυρότατες προσβάσεις σε ολόκληρο το κατεστημένο και στα ισχυρότερα media της χώρας και στο κατεστημένο των Αθηνών. Τελικά ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε και οι επίσης περιθωριοποιημένοι επί μακρόν συνοδοιπόροι του από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης, θριαμβολόγησαν.


Ένα είδος εμμονής κυρίευσε και τους ίδιους: Τοποθέτησαν τον Αντώνη Σαμαρά πιο ψηλά από τη Νέα Δημοκρατία, την στιγμή που οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Αντώνη Σαμαρά υποστήριζαν διαρκώς ότι ο ίδιος «Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ Νέα Δημοκρατία και ακόμη τώρα που έγινε πρόεδρος του κόμματος έχει στο μυαλό του να δημιουργήσει έναν νέο κόμμα, όταν ευνοήσουν οι συνθήκες». Έτσι μεθοδικά έχτισαν την αγιογραφία του, το πορτραίτο του ανθρώπου που δήθεν θα έσωζε όχι μόνο την παράταξη, αλλά και τη χώρα. Από το 2009, τη χρονιά που ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είχαν αναλάβει την δύσκολη υπόθεση της διακυβέρνησης της χώρας, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης και με το «λεφτά υπάρχουν» να ηχεί φρέσκο στα αυτιά των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς είχε ξεκινήσει να παρακολουθεί στενά τις διεθνείς εξελίξεις και την ανάπτυξη των διεθνών ανταγωνισμών στο πεδίο που ονομάζεται Ελλάδα. Παρακολούθησε το άνοιγμα της κυβέρνησης Παπανδρέου στο Ισραήλ και στην στρατηγικού χαρακτήρα συγκρότηση του τριγώνου Αθήνα – Λευκωσία – Τελ Αβίβ. Τo alter ego του, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ένιωθε δικαιωμένος από τις εξελίξεις διότι σε κύκλους που γνωρίζουν είναι γνωστό ότι ήταν πάντοτε υπέρ της σύσφιγξης των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ και της εμβάθυνσης τους. Κατάλαβε ο σημερινός πρωθυπουργός ότι σύντομα τα κριτήρια της διαμόρφωσης των πολιτικών χώρων θα γινόταν με γεωπολιτικά κριτήρια, αλλά είχε τα χέρια και τα πόδια δεμένα. Ωστόσο οι πιο γνώστες επέμεναν ότι κάποιοι στο στενό περιβάλλον Σαμαρά, αρτηριοσκληρωτικοί, που είχαν ισχυρές αγκυλώσεις θα μπορούσαν να ναρκοθετήσουν την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να προσεγγίσει το Τελ Αβίβ. Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ισραηλινών, παρά την επιλογή να αποτελέσει τον πλέον γερμανόφιλο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης ξεπερνώντας ακόμη και τον Κώστα Σημίτη. Σε σχέση με την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν μετά βαΐων και κλάδων στο Ισραήλ το ερώτημα είναι "μέχρι πότε θα υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη";

Καραμπόλες στις διεθνείς σχέσεις

Όμως, οι καλές σχέσεις με το Ισραήλ ισοδυναμούν με περεταίρω εμβάθυνση και θετικό επαναπροσδιορισμό των σχέσεων με τις ΗΠΑ, με την Ουάσιγκτον. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά ο Σαμαράς, πριν δώσει γη και ύδωρ στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σκεφτόταν να ασκήσει ένα είδος ανεξάρτητης πολιτικής, όσο γίνεται αυτό, να απεξαρτήσει τη χώρα από τα γερμανικά συμφέροντα που εφόρμησαν δυναμικά στη χώρα κυρίως από το 1996 και να "παίξει" με τους Αμερικανούς. Βέβαια αυτό θα έπρεπε να το επιτρέψουν οι Γερμανοί, οι οποίοι γνώριζαν πολλές σκοτεινές πτυχές του παρελθόντος του σημερινού πρωθυπουργού.

Φυσικά οι Γερμανοί δεν επέτρεψαν στον Αντώνη Σαμαρά, να πράξει τίποτα από όσα του είχαν εισηγηθεί στενοί του σύμβουλοι για τους προσανατολισμούς του κόμματός του και μετέπειτα της κυβέρνησής του στο πεδίο των διεθνών σχέσεων. Οι Αμερικανοί σε μεγάλο βαθμό είναι εξοργισμένοι με τον Αντώνη Σαμαρά και ακόμη περισσότερο με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος πρόσφατα δεν καταδέχτηκε καν να παραστεί στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το άλλο αφορά στο γεγονός ότι πριν από τις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, στο παρασκήνιο, κάποια παλιά πρωτοπαλίκαρα του εκσυγχρονιστικού μπλοκ στο ΠΑΣΟΚ, βοήθησαν διακριτικά, αλλά με όλες τους τις δυνάμεις τον Αντώνη Σαμαρά να εκλεγεί. Η τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Τσάρου της ελληνικής Οικονομίας είναι ενδεικτική του τι πραγματικά συνέβη στο παρασκήνιο. Και η προεκλογική στήριξη των τραπεζιτών προς των Αντώνη Σαμαρά υπήρξε εξαιρετικά μεγάλη. Εξάλλου το σκάνδαλο του ξεπουλήματος της Αγροτικής που ακολούθησε έλυσε πολλές απορίες.


Πριν πάντως ο Αντώνης Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός, πριν συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στην κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο ίδιος είχε ξεκινήσει να παρακολουθεί συστηματικά τις θεωρίες περί διασύνδεσης του νέου εθνικού νομίσματος με το δολάριο, στο πλαίσιο μιας μεσογειακής Ένωσης. Παρά το γεγονός ότι δημοσίως υποστήριζε την προσήλωσή του ιδίου και του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, συζητώντας στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού με στενούς του συνεργάτες επεξεργαζόταν διάφορα σενάρια και έκανε υποθέσεις σχετικά με τον προσανατολισμό της χώρας στο επίπεδο της πρόσδεσης στο άρμα κάποιου ισχυρού υπερεθνικού κέντρου πολιτικής ή οικονομικής εξουσίας, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση. Εξάλλου είχε προηγηθεί η ανοικτή στήριξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προς την Ελλάδα, η σταθερή στήριξη των ΗΠΑ, αλλά και εκείνη της πανίσχυρης εβραϊκής διασποράς. Εκείνη την περίοδο, δηλαδή στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011 ο Αντώνης Σαμαράς είχε σηκώσει την αντιμνημονιακή παντιέρα, σε τέτοιο βαθμό ώστε σήμερα οι κυβιστήσεις που πραγματοποιεί να είναι θορυβώδεις. Η μακρά περίοδος παραμονής στην πολιτική έρημο, ωστόσο, αποτελούσε και αποτελεί τον ισχυρότερο παράγοντα καθορισμού της πολιτικής του στάσης.

Θεώρησε, τότε, ο Αντώνης Σαμαράς, συνδυάζοντας στο σκεπτικό του τις σαρωτικές εξελίξεις στην οικονομία με την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, ότι παρά τα εγκλήματα της κυβέρνησης Καραμανλή, θα του δινόταν σύντομα η ευκαιρία να κυβερνήσει. Έτσι θα δικαιωνόταν ο «αγώνας» του από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης και τελικά θα έπαιρνε τη ρεβάνς από την οικογένεια Μητσοτάκη. Στο πεδίο των διεθνών σχέσεων «έπαιξε» με άτσαλο τρόπο το «παιχνίδι». Λίγο πριν την πρόσφατη διπλή εκλογική αναμέτρηση άρχισε να προσεγγίζει τη Μόσχα, προκαλώντας αφενός την ανησυχία των Αμερικανών και αφετέρου την έκπληξη και τον προβληματισμό της Γερμανίας. Εκτός αυτού "μπήκε στο μάτι" των Βρετανών, οι οποίοι διακριτικά "έριξαν" προεκλογικά "κάποιες προειδοποιητικές βολές". Ωστόσο η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά - ο οποίος βέβαια ήταν ακόμη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μόνο και όχι πρωθυπουργός - να ζεστάνει τη σχέση του με τη Ρωσια, σε μία περίοδο που οι ελληνορωσικές σχέσεις, ήδη από την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ψυχρές, πραγματοποιήθηκε με ρηχό τρόπο και με όχημα την Ορθοδοξία και μόνο. Όλα αυτά βέβαια πριν ο σημερινός πρωθυπουργός αποκαλύψει στο πανελλήνιο ότι είναι προνομιακός συνομιλητής ... του Θεού. Σε κάποια στιγμή, πάντως, το Βερολίνο διαπιστώνοντας την τάση του Αντώνη Σαμαρά να υπερβεί τον εαυτό του και να διαδραματίσει τον ρόλο του εγγυητή των ελληνορωσικών σχέσεων του τράβηξε το αυτί, όταν εκείνος προετοιμαζόταν για την πρωθυπουργία τυφλωμένος από τα απωθημένα που του άφησε η μακρά πολιτική απομόνωση και ευάλωτος στις φοβίες και στα σύνδρομα που κληρονόμησε από αυτή την περίοδο.

Το Βερολίνο, όπως λένε καλά πληροφορημένοι κύκλοι, σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του για την πρωθυπουργία, του επισήμανε την ... παλαιά σχέση που τους συνδέει, αλλά και ότι προορίζει την Ελλάδα για την πρώτη Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη της Ευρώπης. Οπότε αν ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να γίνει πρωθυπουργός έπρεπε να "παίξει" το παιχνίδι της Γερμανίας, η οποία κρατάει την οικονομία της ευρωζώνης στα χέρια της. Εκτός αυτού, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να έστειλε στο παρασκήνιο το δικό της μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά, ότι απαίτηση της Γερμανίας είναι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για το θέμα της SIEMENS, κάτι το οποίο επιχείρησε να πράξει σκανδαλωδώς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έστω και αν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε τον ανήξερο.


Εμμονή

Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, ύψωσε την αντιμνημονιακή παντιέρα και έκανε μια ντουζίνα «Ζάππεια» για να πείσει πρώτα τον ίδιο του τον εαυτό ότι θα μπορούσε να κυβερνήσει την Ελλάδα. Πίστευε ότι θα είχε οφέλη από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, από την οργή της κοινωνίας, από την συντηρητικοποίηση και τις φοβίες των Ελλήνων. Ο κύκλος των στενών του συμβούλων άρχισε να παράγει και να αναπαράγει μία θεωρία περί νέας Μεταπολίτευσης, εξαιτίας της πλήρους απουσίας ιδεολογικού υπόβαθρου του "Σαμαρισμού". Προφανώς έκλειναν τα μάτια σε μία πραγματικότητα:

Ο Σαμαράς ήταν τέκνο της Μεταπολίτευσης. Και τι τέκνο: Με κυβερνητικές θητείες, στη λαομίσητη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στην καταστροφική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Επίσης στις αρχές της δεκαετίας του 1980 συμμετείχε στις γιορτές μίσους στο Μελιγαλά. Οι σύμβουλοί του δε είναι ακόμη περισσότερο από τον ίδιο τον Σαμαρά, "παιδιά της μεταπολίτευσης" και ας ρίχνουν τώρα το ανάθεμα. Κάποιοι από τους υποστηρικτές του δε, είναι εμπλεκόμενοι σε περίεργες ιστορίες από το παρελθόν και διασυνδεμένοι με επιχειρηματίες μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Η κυβερνητική κρίση του 2011, που οδήγησε στην παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία οδήγησε τον Αντώνη Σαμαρά σε ένα δίλημμα: Προσήλωση στα «Ζάππεια» και στον «αντιμνημονιακό αγώνα» ή υποτέλεια στους Γερμανούς ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς την πρωθυπουργία; Είπαμε η μακρόχρονη πολιτική απομόνωση είναι κακός σύμβουλος και δημιουργεί εμμονές. Ακόμη χειρότερος σύμβουλος είναι ο φόβος της αποκαθήλωσης εξαιτίας των αποκαλύψεων.

Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε τον δεύτερο δρόμο, έγινε βασιλικότερος του βασιλέως σε ότι έχει να κάνει με την υιοθέτηση της μνημονιακής πολιτικής, στήριξε την κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού και ευπατρίδη του διεθνούς τραπεζικού συστήματος Λουκά Παπαδήμου, υποστήριξε με πάθος και ζήλο την υπόθεση της επιβολής του δεύτερου μνημονίου, αλλά και ανυπόμονος για την πρωθυπουργία υπενθύμιζε διαρκώς ότι η χώρα έπρεπε να οδηγηθεί σε εκλογές, όπως και έγινε, το ταχύτερο δυνατό. Ακόμη και οι πιο μνημονιακοί υποστηρίζουν ότι ο Σαμαράς φέρει τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Έρμαιο των εμμονών του ή άνθρωπος των Γερμανών;

Στη συνέχεια και όπως δείχνουν σήμερα τα πράγματα δεν είχε κανέναν σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Τώρα λέγεται ότι η πολιτική της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας, δηλαδή η σκληρή στάση της μη καταβολής της δόσης έχει έναν και μόνο σκοπό: Αφού η Γερμανία θα τα έχει πάρει όλα, μετά το καλοκαίρι, μετά τις γερμανικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2013 η χώρα μας να εξωθηθεί σε οικειοθελή αποχώρηση από την ευρωζώνη. Μάλιστα ήδη οι κακές γλώσσες στα κλειστά σαλόνια των Αθηνών, υποστηρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει την τελική κατάληξη, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς καθώς ξεπληρώνει ... παλαιά γραμμάτια.


Φούσκες

Τα «Ζάππεια» υπήρξαν οι μεγαλύτερες φούσκες της πολιτικής ζωής του τόπου τα τελευταία χρόνια. Ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό ότι θα επαναδιαπραγματευτεί, έκανε εκπτώσεις δεχόμενος στο κόμμα του τη σάρα και τη μάρα της Δεξιάς και όλα αυτά για να πετύχει στις 17 Ιουνίου μια ανάπηρη πρωτιά, που τον ανάγκασε να συγκυβερνήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Στη συνέχεια έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο του ελληνικού λαού, υποστηρίζοντας ότι η χώρα, αν δεν ψηφίζονταν το τρίτο μνημόνιο, θα πτώχευε, θα χρεοκοπούσε και αυτό θα συνέβαινε στις 16 Νοεμβρίου. Ψέμα. Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε. Ούτε την 1η Δεκεμβρίου θα χρεοκοπήσει. Όμως, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο Αντώνης Σαμαράς διάλεξε στρατόπεδο και επέλεξε να παίξει το παιχνίδι των Γερμανών. Εξάλλου έδωσε τα διαπιστευτήριά του και έστρωσε κόκκινο χαλί για την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δεν του έδωσε τίποτα και τον ταπείνωσε.

Επιστροφή στο 1992 

Ο Αντώνης Σαμαράς διάλεξε να γίνει ένας πρωθυπουργός υποτακτικός της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ. Και πάλι, όπως φαίνεται οι εμμονές του κυριαρχούν στο θυμικό του, αλλά και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Δεν μπορεί να δεχτεί με τίποτα ότι θα είναι ο πρωθυπουργός με τη μικρότερη θητεία ή ακόμη κι εκείνος που θα αποχωρήσει με ελικόπτερο για να αποφύγει την εκδήλωση της ασυγκράτητης οργής των Ελλήνων, οι οποίοι εξαπατήθηκαν. Δεν συνειδητοποιεί ότι είναι ένας πρωθυπουργός ειδικού σκοπού, το ίδιο και η κυβέρνησή του. Τώρα διαπραγματεύεται το πολιτικό του μέλλον, θεωρώντας ότι θα είναι ο ηγέτης του «ευρωπαϊκού κόμματος», δηλαδή του «γερμανικού κόμματος», το οποίο σχεδιάζεται να ιδρυθεί στην Ελλάδα για να διασφαλίσει την ύπαρξη και την παρασιτική λειτουργία του αστικού πολιτικού βραχίονα των δομημένων συμφερόντων, της ολιγαρχίας, της τραπεζοκρατίας και της επιχειρηματικής ελίτ.

Το ερώτημα, όμως, είναι ποιος κρατάει ποιον: Ο Αντώνης Σαμαράς κρατάει το πολιτικό του μέλλον στα χέρια του ή οι Γερμανοί κρατάνε τον Αντώνη Σαμαρά … από κάπου; Κάπου εδώ ο χρόνος γυρνάει 20 χρόνια πίσω, στο έτος 1992, τότε που Αντώνης Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Όποιος ψάχνει βρίσκει.


Στις 13/12/2009 η εξαιρετική ερευνητική ομάδα του Ιού γράφει στην Ελευθεροτυπία μεταξύ πολλών άλλων: «Οι εσωκομματικές διαμάχες που σημάδεψαν τη μάχη της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία επανέφεραν στη δημόσια συζήτηση την πολιτική και προσωπική σύγκρουση μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 1992, όταν ο τότε Υπουργός Εξωτερικών υποχρεώθηκε να παραιτηθεί και αντικαταστάθηκε στο πόστο του από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό. Για το πλαίσιο εκείνης της πολιτικής διαφωνίας ακούστηκαν και γράφηκαν πολλά τον τελευταίο καιρό. Το σίγουρο είναι ότι μια από τις πτυχές της εξακολουθεί μέχρι σήμερα να παραμένει σκοτεινή, παρά το γεγονός ότι με την εξιχνίασή της ασχολήθηκε η κυβέρνηση, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η ΕΣΗΕΑ (βλ. παρακάτω). Πρόκειται για τα περιβόητα «μυστικά κονδύλια» του Υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία εκτινάχτηκαν την περίοδο της υπουργίας Σαμαρά και για τα οποία άνοιξε μεγάλη συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης, εφόσον υπήρξαν καταγγελίες ότι μεγάλο μέρος απ’ αυτά πήγε σε τσέπες Ελλήνων δημοσιογράφων και εκδοτών. Ορισμένες από αυτές τις καταγγελίες προέρχονταν από την πλευρά Μητσοτάκη, η οποία απέδιδε στον κ. Σαμαρά την ιδιοτελή χρήση αυτών των κονδυλίων, με σκοπό την προσωπική προβολή του φιλόδοξου νέου πολιτικού και την ανάπτυξη καλών δημόσιων σχέσεων με μερίδα των μέσων ενημέρωσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς κατηγορούσε τον πρώην αρχηγό του για εκστρατεία λάσπης και υποστήριζε ότι είχε διαχειριστεί τα κονδύλια με απολύτως νόμιμο και εθνωφελή τρόπο. Το μόνο που αποδέχονταν και οι δύο πλευρές είναι ότι ο τρόπος που ελέγχονταν τα κονδύλια αυτά ήταν απολύτως συγκεντρωτικός επί Σαμαρά, ενώ η ευθύνη αυτή ανατέθηκε σε πολυπρόσωπο σχήμα από τον κ. Μητσοτάκη. Και οι δύο πλευρές μπορούν να επιμένουν στη θέση τους, εφόσον, πριν αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης το Υπουργείο, στις 13.4.1992, είχαν καταστραφεί τα παραστατικά των δαπανών αυτών. Τα τελευταία παραστατικά για δαπάνες 603 εκατ. δρχ. είχαν καταστραφεί, σύμφωνα με δήλωση του κ. Σαμαρά, στις 17.3.1992. Το μόνο που έμενε για να διερευνηθεί η υπόθεση ήταν οι συνολικές δαπάνες και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είχαν χειριστεί τη χρηματοδότηση αυτή. Όμως αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι έμπιστοι κάθε πλευράς. Ο Μανώλης Καλαμίδας του κ. Σαμαρά και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος του κ. Μητσοτάκη».

Συνέχιζε παρακάτω το εν λόγω εξαιρετικό ρεπορτάζ: «Είμαστε λοιπόν καταδικασμένοι να μη μάθουμε ποτέ πώς διατέθηκαν εκείνα (αλλά και τα σημερινά) μυστικά κονδύλια, επαφιέμενοι στον «πατριωτισμό της πολιτικής ηγεσίας»; Ο εκδότης μιας από τις εφημερίδες που πρωτοστατούν σήμερα στην υποστήριξη του Αντώνη Σαμαρά, ο Θέμος Αναστασιάδης, είχε τότε ρίξει μια ιδέα. Με το γνωστό κυνικό του χιούμορ, είχε ειρωνευτεί την προσπάθεια εφαρμογής του πόθεν έσχες για τους δημοσιογράφους, υποδεικνύοντας έναν σίγουρο τρόπο για να ανακαλύπτει το κοινό σε ποιούς δημοσιογράφους καταλήγουν φανερά και μυστικά κονδύλια: "Το καλύτερο αισθητήριο πόθεν έσχες το ’χει ο ίδιος ο αναγνώστης που τη μυρίζεται αμέσως τη δουλειά. Σου λέει, για να κόπτεται, π.χ. ο τάδε δημοσιογράφος τόσο πολύ υπέρ, π.χ. του Σαμαρά, κάποιο λάκκο έχει η φάβα" (Ελευθεροτυπία, 3.5.1995). Ποιος τολμά σήμερα να επικαλεστεί αυτό το "αισθητήριο;"».


Ανακεφαλαιοποίηση 

Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως ο ίδιος διατείνεται, δίνει «σκληρή» μάχη. Όχι βέβαια για τον ελληνικό λαό, αλλά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αν δεν δοθεί στην Ελλάδα η δόση, τότε το Periodista προτείνει το εξής: Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει, όπως φαίνεται ή όπως έδειξε προεκλογικά τουλάχιστον, ιδιαίτερα μεγάλη εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να διατηρεί το 90% των καταθέσεών του στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην τράπεζα KBC BANK S.A..

 Δεν μιλάμε ασφαλώς για τα μόλις 618, 02 ευρώ, τα οποία διαθέτει η σύζυγος του πρωθυπουργού στην Ελβετική Τράπεζα HSBC. Ούτε βέβαια μιλάμε για τις μόλις 8.951, 84 ευρώ που διαθέτει ο κ. Σαμαράς στην Εθνική Τράπεζα, αλλά για τις 285.487,00 που διαθέτει στην KBC. Διότι βέβαια είναι νόμιμο ο «πατριώτης» Έλληνας πρωθυπουργός να διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε βελγική τράπεζα και ένα ελάχιστο χρηματικό ποσό στην Ελλάδα. Εξάλλου, ως ευρωβουλευτής διέμενε στις Βρυξέλλες. Όμως, μιας και εκείνο το οποίο καίει τον ίδιο, αλλά και την τραπεζοκρατία, αλλά και τους Έλληνες καταθέτες είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μήπως θα ήταν ηθικό αυτή η διαδικασία να ξεκινήσει με μία συμβολική κίνηση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Το Periodista πραγματοποιεί έκκληση στον Αντώνη Σαμαρά να φέρει τα χρήματά του στην Ελλάδα και να τα καταθέσει σε ελληνικές τράπεζες. Ποιος ξέρει, μπορεί οι δανειστές έπειτα από μία τέτοια κίνηση να δείξουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τους Έλληνες τραπεζίτες. Δείτε όλες τις καταθέσεις του ζεύγους Σαμαρά, όπως προκύπτουν από το πόθεν έσχες.


Ο Σαμαράς, η SIEMENS και η Μερκελ

Στις 6 Νοεμβρίου του 2012 το newsbomb.gr δημοσίευσε ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ αναφορικά με τη σχέση του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Siemens. Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Ακολουθεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

Στο χείλος της καταστροφής οδηγεί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και οι πολιτικοί συνεταίροι του την ελληνική κοινωνία προωθώντας κακήν – κακώς μέτρα εξαθλίωσης και αναγκαστικής φτώχειας εναντίον του λαού. Την ώρα που ετοιμάζονται να αρπάξουν ό,τι έχει απομείνει στον κορβανά των νοικοκυραίων, ο κ. Αντώνης Σαμαράς κάνει το «καλό παιδί» της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, ακολουθεί την προδοτική πολιτική του προκατόχου του. Την Τετάρτη, η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά έρχεται να βαφτίσει σε νόμο του κράτους τα πιο αντιλαϊκά, δυσβάσταχτα και απάνθρωπα μέτρα που θα πλήξουν τους πολίτες. Ωστόσο εδώ και δύο μήνες, ο πρωθυπουργός δεν λέει κουβέντα για τη «συμφωνία» συμβιβασμού που παρουσίασε τον Αύγουστο στην καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ με την οποία η Ελλάδα παραιτείται από διεκδικήσεις έως και 2 δισεκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία “Siemens”! Το ποσό αυτό, δεν το λέμε εμείς αλλά το σχετικό πόρισμα που εξέδωσε η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.Την ώρα που απειλείται άμεσα η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία της Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς έρχεται να παραστήσει τον γαλαντόμο προς τους Γερμανούς χαρίζοντας στη “Siemens” τη ζημιές που προκάλεσε στο Ελληνικό Δημόσιο! Χρεοκοπεί η χώρα και ο πρωθυπουργός προτείνει να κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.

Έτσι έπεισε τη Μέρκελ να έρθει στην Αθήνα 

Με αυτήν την πρόταση συμβιβασμού ο πρωθυπουργός έκανε τεμενάδες στην κ. Μέρκελ. Έτσι την «έπεισε» να έρθει στην Αθήνα για να κάνει ανούσιες και άκαιρες δηλώσεις στήριξης προς την κυβέρνηση των τριών εταίρων ώστε να οδεύσει η χώρα στο Μνημόνιο 3 και να αλωνίσουν τα αρπαχτικά του γερμανικού τραπεζικού και ιμπεριαλιστικού κατεστημένου. Δύο εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, οι βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση – μαριονέτα (των τραπεζιτών, των διεθνών τοκογλύφων και των πολιτικών τυχοδιωκτών) θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πιστέψουν έναν πρωθυπουργό που κατάφερε μέσα σε τέσσερις μήνες να εξανεμίσει κάθε ελπίδα από την ελληνικό λαό; Ως πότε θα ζουν ορισμένοι στη γυάλα της πολιτικής νομενκλατούρας υποδυόμενοι τους ηθικούς αυτουργούς στο μεγαλύτερο εθνικό έγκλημα που έχει βιώσει ο τόπος; Ποιος θα πιστέψει πλέον τον κ. Αντώνη Σαμαρά για τις προθέσεις του να υπερβεί η χώρα την κρίση, όταν συνεχίζει απτόητος την πολιτική του προκατόχου και συμφοιτητή του, του κ. Γιώργου Παπανδρέου; Ο πολιτικός που διακήρυξε το αντιμνημονιακό μανιφέστο για να υλοποιήσει την πιο βάναυση πολιτική του Μνημονίου πρέπει να μιλήσει δημοσίως για την υπόθεση της “Siemens”. Την ώρα που η τραπεζική βέρμαχτ σφίγγει τη θηλειά στον μισθωτό και στον συνταξιούχο με τα Μνημόνια της ντροπής, ο κ. Σαμαράς είναι υπόλογος.

Τα σπασμένα της “Siemens” στην πλάτη του λαού 

Πρέπει να πει σε όλους ο πρωθυπουργός γιατί χαρίζει τα 2 δισ. ευρώ σε μια εταιρεία που έθρεψε απατεώνες δημοσίους υπαλλήλους, πολιτικούς και παραγοντίσκους. Εκλέχθηκε για να νοικοκυρέψει το κράτος και να πατάξει τη διαφθορά ή για να δώσει άφεση αμαρτιών στα τρωκτικά που οδηγούν την κοινωνία στο χάος; Επέτρεψε ο κ. Σαμαράς να παραιτηθεί το Δημόσιο από κάθε αξίωσή του έναντι της Siemens και βαυκαλίζεται ότι θα επιβάλλει το πακέτο μέτρων του Μνημονίου 3 και τις «μεταρρυθμίσεις» της εξαθλίωσης στο λαό; Ήδη έχει κατατεθεί αίτηση ακύρωσης αυτής της προκλητικής και αντιπατριωτικής ενέργειας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του προς το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η αποκάλυψη της σαπίλας στο πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να είναι ευχή, αλλά αγώνας αν θέλουμε να ξεπεράσει η χώρα την υποδούλωση και την ασιατικού τύπου φτώχεια. Κατά καιρούς στο παρελθόν τόσο ο Επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όσο και ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έχουν αφήσει υπαινιγμούς για τις γνωριμίες του κ. Σαμαρά με στελέχη της “Siemens” στην Ελλάδα όπως ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Η εμπλοκή Σαμαρά με τη “Siemens” 

Ας μην ξεχνάμε ότι όταν στις 30 Ιουνίου 1993 προχώρησε ο σημερινός πρωθυπουργός στην ίδρυση της «Πολιτικής Άνοιξης» σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Στη συνέχεια διατυπώθηκαν κάποιες φήμες για τους χρηματοδότες του κόμματος και τη “Siemens”, ειδικά για το 1999 όταν το κόμμα είχε πάρει 2,3% στις ευρωεκλογές, λίγο πριν ο κ. Σαμαράς στηρίξει στις εκλογές του 2000 τη Ν.Δ. κι επιστρέψει στο «μαντρί». Σχετική είναι και η νύξη που έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στο “Mega” στις 30 Ιουνίου 2010. «Έχω κι ένα λόγο ακόμα για να φωνάζω. Υπάρχει ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος είπε πως “μικρό” κεντροδεξιό κόμμα που έλαβε μέρος σε εκλογές πήρε το κάτι τι του. Ποιο είναι αυτό το κόμμα, το μικρό κόμμα που δεν είναι πλέον στη Βουλή;», επισήμανε τότε ο κ. Καρατζαφέρης υπαινισσόμενος την «Πολιτική Άνοιξη». Την επόμενη ημέρα, αποκάλυψε στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κουρτάκη στον «Αθήνα 9,84» λέγοντας ότι το όνομα του κ. Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στις λίστες της “Siemens”. Παρατίθενται τα σχετικά αποσπάσματα των συνεντεύξεων ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι αναφορές που κάνει ο κ. Στέφανος Μάνος για τη σχετική υπόθεση και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τι πρέπει να πει ο κ. Σαμαράς Περίεργο δεν είναι ότι ο κ. Σαμαράς παραγράφει ζημιές ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ της “Siemens” έναντι του Ελληνικού Δημοσίου ενώ προβαίνει σε σειρά πολιτικών εκβιασμών προς τους κυβερνητικούς εταίρους του, τους βουλευτές και τον ελληνικό λαό; Τι κρύβει ο πρωθυπουργός από το λαό και όσους τού εμπιστεύθηκαν την τύχη της χώρας και της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης; Με αυτήν την επονείδιστη συμφωνία θα επιτρέψουμε σε εκείνους που παίζουν βρώμικα παιγνίδια στην πλάτη μας να κρύβουν όσους εξευτελίζουν και διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς; Θα τους αφήσουμε να παίζουν με την αξιοπρέπειά μας; Κάποιοι μπορεί να δηλώνουν διπλωματικές ασθένειες πριν από τις μεγάλες αποφάσεις στα διεθνή φόρα ή να ταλαιπωρούνται από «εθνική τύφλωση» ή κώφωση. Γι’ αυτό υπάρχει και η αντιπολίτευση που πρέπει να αρχίσει από τώρα να ζητεί θεσμικά εξηγήσεις όσο πιο πιεστικά γίνεται. Κύριε Σαμαρά στην πολιτική χρειάζεται και λίγο φιλότιμο. Αυτός ο δοκιμαζόμενος λαός σας εξέλεξε και δεν σας επέλεξαν ούτε η κ. Μέρκελ, ούτε η “Siemens”. Την αλήθεια λοιπόν… (ΕΔΩ το δημοσίευμα)

Ακούστε τις φοβερές αποκαλύψεις του Γιώργου Καρατζαφέρη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό



http://harryklynn.blogspot.gr/


Του Γ. Μαλούχου
Γι αυτούς που δεν είχαν ως τώρα αντιληφθεί τι συμβαίνει στην Ευρώπη, ίσως το χθεσινό βράδυ να ήταν – επιτέλους – εκείνο που τους άνοιξε τα μάτια: η Γερμανία εκβιάζοντας και ασκώντας μια εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική, απομάκρυνε εκ νέου τη «λύση» που άπαντες οι υπόλοιποι επιζητούν για το ελληνικό πρόβλημα – κι αυτό, ότι η Γερμανία έκλεισε τον δρόμο, είναι πλέον η βασική κοινή θέση στο σύνολο σχεδόν των διεθνών αναλύσεων.

Η Γερμανία κάνει πόλεμο στην ελληνική υπόθεση – δεν έχει πια αμφιβολία γι αυτό κανείς. Το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί σε όσους δεν είχαν ως τώρα αντιληφθεί τι συμβαίνει, είναι το «γιατί». Γιατί το Βερολίνο οδηγεί για μία ακόμη φορά τα πράγματα στα άκρα. Η εύκολη και ίσως προφανής απάντηση είναι ότι δεν θέλει να πληρώσει. Η απάντηση όμως αυτή είναι επιδερμική και ανεπαρκής: πρώτον, επειδή παρά τους μύθους, ούτε ως τώρα πληρώνει – αντίθετα, βγάζει πολλά δισ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του προηγούμενου κουρέματος…
Η ουσιαστική απάντηση είναι ότι η Γερμανία, όσο η κρίση βαθαίνει, αισθάνεται ότι γίνεται – και πράγματι γίνεται – όλο και πιο ισχυρή. Η γερμανική ηγεμονία ενισχύεται μέσα από την επέκταση και την εμβάθυνση της κρίσης. Οτι μέσα από τη διαδικασία αυτή κερδίζει διαρκώς έδαφος η ηγεμονική πολιτική της τόσο στο σύνολο της ευρωζώνης, όσο και, κυρίως, στην ίδια την Ελλάδα, την οποία ετοιμάζεται τώρα να αγοράσει τζάμπα και να εγκαταστήσει εδώ άμεση πλέον δική της πολιτική, εκτελεστική και οικονομική διοίκηση, κάτι που θα συμβεί με τον ερχομό της δόσης, πιθανώς μετά τις αποφάσεις της ερχόμενης εβδομάδας.

Η Γερμανία και οι χώρες-δορυφόροι της μεγιστοποιούν τα οφέλη του Βερολίνου από την ελληνική καταστροφή, παίζοντας με τη φωτιά. Αυτό συνέβη και χθες, όπως και πολλές άλλες φορές. Και αν αυτό η Ελλάδα δεν το αντιληφθεί, και δεν αποφασίσει να το αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο με όλους τους κινδύνους που ασφαλώς συνεπάγεται, η χώρα αυτή, πλέον, απλώς δεν υπάρχει.

Δυστυχώς για τον κύριο Σαμαρά, που όντως αντιστάθηκε στους Γερμανούς ως αρχηγός της ΝΔ, ως Πρωθυπουργός δεν έπραξε το ίδιο.
Τώρα, οι «φίλοι» του από το Βερολίνου, τον φέρνουν τελεσίδικα μπροστά στο κόστος των επιλογών του, οι οποίες ήταν ακριβώς αυτές που επιθυμούσε η Γερμανία για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του από την κρίση.

Οι (ελληνικές) επιλογές, έγιναν. Τώρα, έρχονται τα (γερμανικά) οφέλη, μέσα από μία κρίση που βαθαίνει τόσο ώστε να τα μεγιστοποιήσει, αλλά όχι και να θέσει σε κίνδυνο το γερμανικό οικοδόμημα... Φυσικά, στο τέλος, δεν θα τους βγει αυτό το ευρύτερο παιγνίδι με τη φωτιά. Την Ελλάδα όμως, που ούτε θέλησε, ούτε μπόρεσε να δει τι συμβαίνει, ούτε τόλμησε να αντισταθεί, θα την έχουν ισοπεδώσει…

ΒΗΜΑ