Ο Καραμανλής τρώει παϊδάκια κι εμείς τα νιάτα μας…

Ο πάλαι ποτέ καταλληλότερος, εξυπνότερος, ικανότερος, ευφυέστερος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εθεάθη σε γνωστή ταβέρνα στα Βλάχικα να γεύεται αρνίσια κρεατοτεμάχια στα κάρβουνα, γνωστά και ως παϊδάκια.

Η πρώτη μου απορία ήταν πόσα αρνιά χρειάστηκε να οδηγηθούν στη σφαγή για να χορτάσει η παλιοπαρέα του ηγέτη της επανίδρυσης.

Μετά, όταν τα γέλια σταμάτησαν, άρχισαν οι πιο σοβαρές απορίες και τα νεύρα. Ο Κώστας Καραμανλής τρώει παϊδάκια και εμείς τα νιάτα μας. Και εμείς...
τα λύσσακά μας.

Η πρώτη μου απορία ήταν πόσα αρνιά χρειάστηκε να οδηγηθούν στη σφαγή για να χορτάσει η παλιοπαρέα του ηγέτη της επανίδρυσης.

Μετά, όταν τα γέλια σταμάτησαν, άρχισαν οι πιο σοβαρές απορίες και τα νεύρα. Ο Κώστας Καραμανλής τρώει παϊδάκια και εμείς τα νιάτα μας. Και εμείς τα λύσσακά μας.

Πήδηξε από το πλοίο στη σωστική λέμβο, απομακρύνθηκε αρκετά και τότε φώναξε “θα βουλιααααάξετε!”. Έκτοτε τον βλέπουμε να κάνει τις βουτιές του, να τρώει τα ψάρια του, να απολαμβάνει τις διακοπές του διότι προφανώς κουράζεται πολύ, να ζει μια χαρά με τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ και όταν του έρθει η έμπνευση να ανοίγει το στόμα του και να πετά καμιά κοτσάνα.

Για τα παϊδάκια που τρως εσύ κε Καραμανλή, εμείς τρώμε τα νιάτα μας, τρώμε το παρόν μας, τρώμε το μέλλον μας – μπορεί και των παιδιών μας- και σε λίγο όπως πάμε θα φαγωθούμε και μεταξύ μας να ησυχάσουμε.

Αλήθεια, πώς δεν έκανε κανένα κόκκαλο καμιά στραβή; Εμάς τόσα μας έχουν κάτσει στο λαιμό!

Tου Στρατή Μαζίδη από freepen

Κόμματα και πολιτικοί, θέλουν το (χρυσό) ..."χορηγό" τους;;; ! (ηχητικό)

Ο Πρόεδρος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Πάνος Καμμένος μιλάει στον REAL FM με το Νίκο Χατζηνικολάου. Θέμα της συζήτησης είναι οι πρόσφατες αποχωρήσεις βουλευτών από το κίνημα.
Καμμένος: Ακούστε κ. Χατζηνικολάου, όποιος θέλει να φύγει. Όποιος δεν αντέχει να είμαστε ένα κίνημα το οποίο δεν θα πάρει σπόνσορα από τις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική για να σιωπήσει, όσα λεφτά κι αν δεν έχει, δεν θα συμβιβαστεί με τραπεζίτες, όσα λεφτά κι αν δεν έχει και δεν θα μπει στο σύστημα, στο παλαιοκομματικό σύστημα που κατέρρευσε μαζί με τη μεταπολίτευση. 
Χατζηνικολάου: Σας πρότειναν τέτοια πράγματα οι βουλευτές αυτοί; Σας πρότειναν δηλαδή να έχετε χορηγό ας πούμε, τον ιδιοκτήτη των ορυχείων;
Καμμένος: Υπήρχαν προτάσεις και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα για να πάρουμε χορηγούς, να μας βοηθήσουν χορηγοί, οι οποίοι βεβαίως >>>
 




θα ζητούσανε συγκεκριμένα ανταλλάγματα. Δεν έφυγα από τη Ν.Δ., καταψηφίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου, για να κάνουμε ένα κίνημα το οποίο θα εξαρτάται από τον κάθε εργολάβο.

=============================================
Είναι τόσο σαφής η δήλωση που δεν υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνείες
Ο Πάνος Καμμένος μιλάει για σπόνσορες και χορηγούς που ζητάνε ανταλλάγματα και περιγράφει μία συγκεκριμένη εταιρεία. Η πρόταση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, στο τέλος της οποίας ήταν προγραμματισμένη μια συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε καίρια την συγκεκριμένη εταιρεία.

Πέφτει κανείς απ΄τα σύννεφα; Μάλλον όχι. 
Πιστεύει κανείς ότι οι “χορηγίες” της ΖΗΜΕΝΣ προς τα πολιτικά κόμματα ήταν μεμονωμένο φαινόμενο στην Ελληνική πολιτική ζωή; 
Μήπως ήταν ο Μαντέλης ο μόνος ή μήπως τα πήρε μόνο από τη ΖΗΜΕΝΣ; 
Άλλες εταιρείες δεν “αξιοποίησαν” αυτά τα “σύγχρονα εργαλεία” προβολής του εξαιρετικού τους έργου;

Όσοι απορούσαν για το ζήλο με τον οποίο κόμματα, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης προωθούν την καταστροφή της Χαλκιδικής από τη συγκεκριμένη εταιρεία τώρα έχουν την απάντηση τους. Χορηγίες. 

Ακούστε τη δήλωση - βόμβα στο 15:15 του βίντεο:


Μπένι: "Από μωρό, δυο πράγματα ήθελα. Στοργή και ...απλή αναλογική" !

- Φώτη, θα σου εξομολογηθώ κάτι. Από μωρό, από τότε που σταμάτησα να θηλάζω, η πρώτη μου λέξη, ήταν ...δύο: "απλή αναλογική"...!
  προβοκατορας:    
Μέχρι κι ο Μπένι, θέλει τώρα, απλή αναλογική (!!!) και συντάσσεται με τονκυρ Φώτη. Βασικός τους στόχος, να μην πάρει ο (πρώτος) ΣΥΡΙΖΑ το "μπόνους" των 50 εδρών και οι ίδιοι, να πάρουν, όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές, βλέποντας τα ποσοστά τους, να κατρακυλάνε, στις δημοσκοπήσεις... 
Βέβαια, δεν ρώτησαν τον "βασικό μέτοχο" (Σαμαρά) και δεν υπολόγισαν κατά πόσο η θέση τους αυτή, θα δημιουργήσει πρόβλημα στη συνοχή, τηςσυγκυβέρνησηςαν αυτοί προχωρήσουν κι αν αυτός ...στραβώσει... 
Πολύ περισσότερο, δεν περίμεναν από τον Τσίπρα, να τους πει άμεσα:  
"Σας προκαλούμε, να την φέρετε (την απλή αναλογική) αύριο το πρωί"...!!!>>>
 



 
"Άκου αύριο, το πρωί...!!! Και τώρα τί κάνουμε;" 
 θα σκέφτονται πλέον, τα ...δεκανίκια...  
Διότι τώρα 
ή θα πρέπει να την φέρουν στη βουλή (αν όχι αύριο, έστω μεθαύριο) 
ή σαν ...κοτούλες (αν τους αγριέψει λιγάκι κι ο Σαμαράς) να καθήσουν στ' αυγά τους και να πούνε: "εντάξει μωρέ, λέμε και καμμιά μαλακία, να περνάει η ώρα..." 

Επίσης, ξέχασαν και κάτι άλλο, βασικό: 
ότι ποσοστά, όπως το 2,9 % -για παράδειγμα- δεν δίνει καθόλου, μα καθόλου ...έδρες, ούτε καν με ...απλή αναλογική !!! 
εκτός κι αν θέλουν, να καταργηθεί και ...το 3 % σαν όριο εισόδου στη Βουλή, οπότε εντάξει...
γιατί τότε, θα βρούνε ...κι άλλους "πικραμένους" υποστηρικτές...!!!  

 

Αλέξης Τσίπρας: Φέρτε αύριο το πρωί την απλή αναλογική

Παιχνίδια της τελευταίας στιγμής χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου και δηλώνει ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την απλή αναλογική. Ας τη φέρουν αύριο. Ό,τι και να κάνουν το
μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν τον πόθο του λαού μας για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως απέναντι στη σημερινή κατάσταση, «ένα δίλημμα έχει πια ο λαός: δημοκρατική εκτροπή ή δημοκρατική ανατροπή».

«Το μόνο που είναι αναγκαίο πια να γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, είναι όχι να ψηφίζουμε μνημονιακούς νόμους, αλλά να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση που βυθίζει τη χώρα και το λαό στη δυστυχία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ως ανάγκη και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει», δηλώνοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητα του πολιτικού φορέα να αναλάβει να σταματήσει «την καταστροφή της χώρας» και να προχωρήσει στην «ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης οικονομίας», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, έκανε λόγο για «θρησκευτική προσήλωση» εκ μέρους τους «στο σχέδιο της κ. Μέρκελ» για μετατροπή της Ελλάδας σε ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική Ζώνη) και σημείωσε:

«Αυτό το σχέδιο υπηρετούν τα μνημόνια. Αυτό το σχέδιο υπηρετούν διαφαινόμενες κινήσεις στο πολιτικό σκηνικό. Η προσπάθεια δηλαδή της συγκρότησης ενός μερκελικού κόμματος στην Ελλάδα υπό τον κ. Σαμαρά. Μερκελικού στην ευρωπαϊκή ατζέντα και ακραίου δεξιού στην εσωτερική ατζέντα».

Επιπλέον, άσκησε δριμεία κριτική με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε ως «ένα ακόμα αποσπασματικό σχέδιο της προϋπάρχουσας κατάστασης» και ως τη «νέα μεγάλη απάτη της κυβέρνησης Σαμαρά».


Δείτε το βίντεο



http://anexartitoi--ellines.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7214.html

ΕΤΣΙ... ΚΑΛΛΙΟ ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ



Τους γνωρίζετε; Είναι οι ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΟΙ!

“Αυτοί δεν είναι πολιτικοί ηγέτες, αυτοί είναι Ελλαδέμποροι!” είπε ο φίλος μου ο Γιώργος όπως έτυχε να τον ακούσω σε αποστροφή του λόγου του σε πρόσφατη συνάντησή μας.

Ελλαδέμποροι! Πραγματικά οι σημερινοί πολιτικοί, οι οποίοι ήρθαν ως σωτήρες του τόπου δίχως όμως να ακούσουν το “ωσαννά” συμπεριφέρονται ως περιφερόμενοι πραματευτάδες.

Περιδιαβαίνουν τα “πανηγύρια” αφού κι οι ίδιοι μόνο για αυτά είναι φτιαγμένοι επιδεικνύοντας το εμπόρευμα. Εξαιρετικά προϊόντα και σε πολύ καλές τιμές.

Πάρτε τα όλα όσο όσο. Άλλωστε δικά μας είναι ή μήπως εμείς κοπιάσαμε για αυτά;

Για παράδειγμα ήταν τιμή ευκαιρίας η πώληση της ΑΤΕ με αξία € 2.5 δις ευρώ μόλις € 95.000.000,00. Ακόμη και εγώ θα μπορούσα -που λέει ο λόγος- να την αγοράσω.

Ο.Π.Α.Π., Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η., Ε.ΥΔ.Α.Π. ακολουθούν. Πουλάμε τον ΟΠΑΠ που μας απέφερε μισό δις το χρόνο σε τιμή ευκαιρίας. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να είσαι χρεωμένος και αντί να ξεφορτώνεσαι...
τα βαρίδια, να χαρίζεις τα ασημικά σου.

Ή χαρίζουμε την Εγνατία κρατώντας όμως εμείς όλες τις υποχρεώσεις.

Μάλιστα μια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αν θυμάμαι καλά, άλλωστε δε με ενδιαφέρει και να τη μάθω, πρότεινε να πουλήσουμε τώρα τα νησιά σε ευρώ για να μη μας τα πάρουν αργότερα σε δραχμές.

Η εθνική άμυνα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη λόγω τη μης ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων. Μέχρι πρότινος πλοία του στόλου μετατρέπονται σε …ανταλλακτικά, τα άρματα μάχης καθώς και τα αεροσκάφη που σχεδόν μας χαρίζουν οι ΗΠΑ δεν τα παίρνουμε και την κρίσιμη στιγμή θα στείλουμε τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια της χώρας να την υπερασπιστούν με πέτρες, χαλίκια, σφεντόνες και νεροπίστολα.

Η υγεία πάει από το κακό στο χειρότερο με ετήσιο πλαφόν ασφαλιστικής κάλυψης και όπως διαβάσαμε με χορήγηση φαρμάκων που προορίζονται για ζώα. Βέβαια τέτοια βόδια που αποδειχθήκαμε στις εκλογές ίσως και να μην είναι τόσο άδικο αυτό.

Εν πάση περιπτώσει η πατρίδα μας, η Ελλάδα ξεπουλιέται μέσω διαφόρων τρόπων με το λαό να εξαθλιώνεται.

Κατάρα στον ελ-λαδέμπορα που θα έλεγε κι η συγχωρεμένη η Μαλβίνα!
Του Στρατή Μαζίδη από freepen, μονταζ Γρέκι 

Η ιστορία με το χαράτσι της ΔΕΗ είναι αποκαλυπτική πολλών πραγμάτων όσον αφορά τη Δημοκρατία τους.
Ας δούμε τρεις πλευρές:
α) Απύθμενη υποκρισία, αβυσσαλέο ψεύδος
Στις 23/6/2011 ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, δήλωνε τα εξής:


«Σε σχέση με τα ακίνητα, η εκτίμησή μας είναι ότι (...) δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση και κυρίως δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών εν πάση περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον... τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό και γιατί εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο το ακίνητο».
*
Ομως, ο ίδιος άνθρωπος, ο Βενιζέλος, που τον Ιούνη έλεγε τα παραπάνω, ότι δηλαδή,
πρώτον, δεν θα επιβληθεί χαράτσι, και
δεύτερον, ότι δεν θα επιβληθεί χαράτσι με μοχλό τη ΔΕΗ,
τρεις μόλις μήνες αργότερα, στις 11/09/2011, δήλωνε και διέπραττε τα ακριβώς αντίθετα!

Ενώ τον Ιούνη έβγαζε παθιασμένους λόγους ενάντια στο χαράτσι και ενάντια στη χρησιμοποίηση του λογαριασμού της ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικού μηχανισμού, το Σεπτέμβρη με το ίδιο πάθος υποστήριζε ότι η επιβολή χαρατσιού και η είσπραξή του μέσω της ΔΕΗ αποτελεί μέτρο «δίκαιο» και «κοινωνικά αποδεκτό»!
Θαυμάστε:
*
«Πρέπει να βρούμε κάτι που να είναι δίκαιο, κάτι που να είναι κοινωνικά αποδεκτό, κάτι που να διαφοροποιεί τον πλούσιο από το μεσαίο και από το φτωχό, κάτι το οποίο να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, να αποδώσει γρήγορα, να μην εξαρτάται από το μηχανισμό της φορολογικής διοίκησης. Το μόνο μέτρο που έχει όλα αυτά τα προσόντα, που είναι μέτρο άμεσης καθολικής εφαρμογής, αλλά κλιμακωμένο δίκαια με κοινωνικά χαρακτηριστικά, είναι ένα ειδικό τέλος στην χτισμένη επιφάνεια, στην ακίνητη περιουσία, που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...»!

β) Αντιλαϊκός παροξυσμός
Ας δούμε τώρα ποιο είναι το κοινωνικό έδαφος πάνω στο οποίο εφαρμόζεται η πολιτική των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη:
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, μέσα στο 2010, η ΔΕΗ εξέδωσε 1.160.000 εντολές για διακοπή ρεύματος!

Δηλαδή, πριν ακόμα έρθουν το δεύτερο και το τρίτο Μνημόνιο. Πριν έρθουν οι νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Πριν η ανεργία εκτιναχτεί στο 30%. Πριν ο ΦΠΑ πάει στο 23%. Πριν ακόμα από την «εργασιακή εφεδρεία». Πριν δηλαδή συντελεστεί το κοινωνικό ολοκαύτωμα του 2011 και του 2012, ήδη από το 2010, πάνω από 1 εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα είχαν φτάσει σε τέτοιο βαθμό εισοδηματικής καχεξίας που αδυνατούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα το ρεύμα!

Κι όμως! Ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, ενώ η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός είχε ως συνέπεια, ήδη από το 2010, πάνω από ένα εκατομμύριο οικογένειες (με δυο, τρία ή περισσότερα μέλη) να μην έχουν τα λεφτά για να πληρώσουν το ρεύμα στην ώρα του, αυτοί τι έκαναν;

Πάνω στην πλάτη αυτού του χρεοκοπημένου λαού, ήρθαν οι «σωτήρες» και του πρόσθεσαν και το χαράτσι! Το οποίο το συνέδεσαν με το λογαριασμό του ρεύματος! Δηλαδή με ένα «θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό» - καθ' ομολογία του Βενιζέλου - που όμως ο λαός, ήδη από το 2010, μετρούσε ευρώ το ευρώ για να καταφέρει να το πληρώσει!
*
Ποια είναι η συνέπεια;
Μα η αναμενόμενη. Πώς να εισπράξεις από αυτόν που του τα πήρες όλα; Πώς να είναι «συνεπής» αυτός που εσύ ο ίδιος τον οδήγησες με την πολιτική σου στην εξαθλίωση; Πώς να σε πληρώσει αυτός που ενώ τον έχεις καταληστέψει του επιβάλλεις από πάνω και χαράτσι!

Τη συνέπεια την ομολόγησε πριν μερικές βδομάδες η διοίκηση της ΔΕΗ:
Στην Ελλάδα των «φώτων του πολιτισμού», μετά το χαράτσι, η ΔΕΗ, κάθε μέρα που περνάει, κόβει το ρεύμα σε 1.000 οικογένειες και επιχειρήσεις!

γ) «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!
Εδώ ακριβώς, σε αυτόν το ρυθμό, στο ρυθμό τού «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» είναι που χτυπά η καρδιά της Δημοκρατίας τους. Και δε θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς σε μια Δημοκρατία όπως αυτή που ήδη περιγράφηκε: Δημοκρατία της απύθμενης υποκρισίας, του αβυσσαλέου ψεύδους και του αντιλαϊκού αγριανθρωπισμού.

Στη Δημοκρατίας τους, λένε, υπάρχουν κανόνες. Ενας από τους κανόνες, λένε, είναι ο σεβασμός των δικαστικών αποφάσεων. Και πράγματι. Δεν υπάρχει απεργία, κοινωνική διεκδίκηση, λαϊκή διαμαρτυρία που να μη βγήκε «παράνομη» ή «καταχρηστική» από τα δικαστήρια. Και που - στο όνομα του «σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων» - να μην τη χτύπησαν αλύπητα! Με εισαγγελείς, με ΜΑΤ, με διατεταγμένη προπαγάνδα σπίλωσης.

Αλλά, οι κανόνες έχουν και... εξαιρέσεις. Ως εκ τούτου, παρότι δέησε και βγήκε μια δικαστική απόφαση που λέει ότι το χαράτσι και η είσπραξή του μέσω της ΔΕΗ είναι παράνομα πράγματα, εντούτοις οι ταγοί περί την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων - κρατώντας ανά χείρας το φύλλο συκής τους - αποφάσισαν, διέταξαν και ανακοίνωσαν:
Η δικαστική απόφαση δεν ισχύει... Δεν εφαρμόζεται... Το χαράτσι θα συνεχίσει να επιβάλλεται και να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ κι ας λένε τα δικαστήρια ό,τι θένε...
Γιατί; Ενεκα, όπως απαντούν, «το υπέρτατον καθήκον», «η σωτηρία της χώρας», «η δημοσιονομική πειθαρχία», μπλα, μπλα, μπλα...

*
Βέβαια, τον πραγματικό λόγο που δεν εφαρμόζεται η δικαστική απόφαση, η πραγματική αιτία που ακόμα κι αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση θα βρουν άλλη μεθόδευση για να την ακυρώσουν, είναι ότι στη Δημοκρατία τους ο «υπέρτατος» νόμος, στον οποίο υποτάσσονται τα πάντα, είναι ένας και μοναδικός:

Ο νόμος του ταξικού κανιβαλισμού!
Αυτός είναι ο νόμος. Αυτή είναι η αιτία. Αυτός είναι και ο λόγος. Και φυσικά αυτός ο λόγος, ο λόγος που κάνουν ό,τι γουστάρουν, δεν είναι ούτε νομικός, ούτε συνταγματικός. Είναι πολιτικός. Βαθύτατα πολιτικός. Και μόνο έτσι, πολιτικά, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

                           Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ‏



 Ο εραστης της παγκοσμιοποιησης,ο μεγαλυτερος υποκριτης που περασε απο την χωρα συνεχιζει την περιοδεια του ανα τον κοσμο διαφημιζοντας τις ικανοτητες του και την αγαπη του προς την χωρα την οποια βυθισε στην καταστροφη.
Μην ξεχνατε,αυτος ηταν που μιλαγε για εργασιακο μεσαιωνα και για τα λεφτα που υπαρχουν,αυτος συζητουσε ακομα και πριν απο τις εκλογες για την προσφυγη της χωρας στο ΔΝΤ,και παραμενει ελευθερος να περιφερεται ανα την υφηλιο και να μιλαει για την τεραστια προσπαθεια του.

Η χωρα εχει καταρευσει και ο ιδιος υπερηφανος για αυτο δινει συνεντευξεις και διαλεξεις μιλωντας για πατριωτικο καθηκον.

Οι επειτα απο αυτον συνεχιστες της προσπαθειας του το ιδιο ανικανοι μιλανε και αυτοι για πατριωτικο καθηκον,ενα τσουρμο προδοτες,μια συμμορια ανθελληνων που προτιμησε την υποταγη απο την αντισταση στην δουλοκρατια.

Ανακοινωνει αναπτυξη στο τελος του '13 ο Σαμαρας,αυτο βλεπει,ξερουμε ολοι φυσικα οτι αυτο δεν προκειται να συμβει,ξερουμε οτι οι επομενες γενιες θα μεγαλωσουν μεσα στην ανεχεια και την ανεργια,ξερουμε ποιος ειναι ο λαος για τον οποιο μιλαει,ποια ειναι η χωρα.

Ειναι η ξεπουλημενη γη που προετοιμαζει,οι ΕΟΖ,οι μισθοι πεινας,οι αυτοκτονιες και η καταθλιψη.

Η μεγαλυτερη καταστροφη της χωρας σχεδιαστηκε και πετυχε με την δικη μας ανοχη,δεν εχουμε δικαιολογιες,υποταχθηκαμε κι εμεις οπως και εκεινοι,φοβηθηκαμε και καναμε πισω.

Με λογια δεν βρισκονται λυσεις,οσο ολοι αυτοι μενουν ατιμωρητοι,οσο το σαπιο πολιτικο κατασκευασμα που μας κυβερναει παραμενει αλωβητο δεν εχουμε καμια ελπιδα.

Ουτε εμεις και το κυριοτερο ουτε αυτοι που θα ερθουν μετα απο εμας.

Μόνο η δραχμή θα μας απαλλάξει από το Μνημόνιο. Του Θ. Κατσανέβα


Στην ελληνική πολιτική σκηνή του τέλους του 19ου αιώνα, ο Θεόδωρος Δηληγιάννης, αρχηγός του τότε Εθνικού κόμματος, απόγονος κοτζαμπάσηδων και κλασικός εκπρόσωπος της πολιτικής φαυλότητας, αντιπολιτευόταν με πάθος το μεγάλο πολιτικό ηγέτη Χαρίλαο Τρικούπη. Όταν ο
τελευταίος, ο οποίος το 1893 υποχρεώθηκε να πει το ιστορικό «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», τον ρώτησε «τελικά, ποια είναι η δική σας πολιτική κύριε Δηληγιάννη», εκείνος του απάντησε : « Η πολιτική μου είναι ακριβώς η αντίθετη της ιδικής σας κύριε Τρικούπη»!

Ο οξύς καταγγελτικός λόγος, η αντίθεση στη θέση χωρίς θέση, υπήρξε πάντοτε γνωστό υποπροϊόν του πολιτικού λαϊκισμού και της ανευθυνότητας. Η έλλειψη πολιτικής πλατφόρμας, η αοριστολογία, η αντιφατικότητα, είναι συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων και μάλιστα σε χώρες με έντονο κοινωνικό παρορμητισμό και ευκολοπιστία όπως η δική μας. Βολεύει την πολιτική πατρονία και ανακολουθία πονηρών πολιτευτών που οσφυοκάμπτουν πρόθυμα στους ισχυρούς της παραεξουσίας, εγχώριας και διεθνούς. Οφείλεται επιπλέον σε σύγχυση ιδεών, πείσματος, ανεπάρκεια γνώσεων, πείρας και πολιτικού οράματος. Στην εκ του πονηρού στάση, να μην γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες μπορεί να δυσαρεστήσουν κάποιους. Άλλωστε, όταν δεν υπάρχουν προτάσεις, μπορεί όταν κερδηθεί η εξουσία, να παρθούν οποιαδήποτε μέτρα, που θα είναι χειρότερα από τα προϋπάρχοντα ! Μια ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβαση, δεν μπορεί να στέκεται μόνο στον καταγγελτικό λόγο. Η πολιτική δεν είναι μόνο αγανάκτηση, άρνηση, διαμαρτυρία. Είναι πάνω απ’ όλα πρόταση ευθύνης για το μέλλον. Η προσδοκία της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, προϋποθέτει το όραμα. Στην τραγική Ελλάδα του σήμερα, ακούγεται πλούσιος καταγγελτικός λόγος, που δικαιολογείται φυσικά από την εγκληματική πολιτική πρακτική των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Η καταγγελία του απαράδεκτου Μνημονίου είναι ασφαλώς κατανοητή. Ορθό είναι επίσης να αναζητούνται ευθύνες για τους υπεύθυνους της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας. Όμως, ο καταγγελτικός λόγος δεν μπορεί να μη συνοδεύεται από ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση. Μια μεγάλη αυτονόητη αντίφαση, στην ουσία μια μη-πρόταση, είναι η άρνηση του Μνημονίου, με ταυτόχρονη επαιτεία των δανεικών σε ευρώ. Γιατί δεν μπορεί να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Υπεύθυνη πολιτική πλατφόρμα

Καιρός είναι να υπάρξουν συγκεκριμένες υπεύθυνες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, το νοικοκύρεμα, την ανάταξη της χώρας. Με πίστη στις δυνάμεις μας, να σταθούμε στα πόδια μας και να γυρίσουμε στο εθνικό μας νόμισμα για να αναστήσουμε την ανταγωνιστικότητα της. Όπως θα έλεγε και ο παμπόνηρος μεγαλοτραπεζίτης Ρότσιλντ « δώστε μου εμένα τη διαχείριση του νομίσματος και αφήστε τους άλλους να φτιάχνουν νόμους!». Φυσικά η επιστροφή στη δραχμή δε θα είναι στρωμένη με ρόδα. Η αρχική περίοδος θα είναι επώδυνη, με αναστάτωση στην αγορά, στο τραπεζικό σύστημα, με προσωρινές ελλείψεις εισαγόμενων αγαθών, υψηλό πληθωρισμό, κλπ. Όμως, όπως έχει δείξει και το παράδειγμα άλλων χωρών και ειδικότερα της Αργεντινής, αλλά και τελευταία έκθεση εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (!), από το 2013, θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ. Σ΄αυτόν το δρόμο υπάρχει ελπίδα. Ενώ τώρα με το σκληρό ευρώ, με την πορεία προς τα Τάρταρα, η ελπίδα έχει αποδράσει. Το Μνημόνιο, ας το εκλάβουμε ως ένα τραγικό τρανταχτό χαστούκι ως ένα χρήσιμο μάθημα για να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, να βγούμε από την πλαστή ευημερία της εύφορης κοιλάδας των δανεικών που μας οδηγεί στην υποτέλεια. Ίσως κάπου να μας χρειαζόταν ο Γερμανός μας. Αλλά όχι οι Γερμανοί με κατοχική προοπτική. Άλλωστε, ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει ποιο δυνατό.

Το καταστροφικό ευρώ

Το κυρίαρχο εδώ πολιτικοδημοσιογραφικό κατεστημένο, πειθήνιο στα Τροϊκανά κελεύσματα, εξορκίζει την επιστροφή στη δραχμή ως τον Εξαποδώ που θα μας γυρίσει στο Μεσαίωνα. Αντιπαρέρχεται το γεγονός ότι, ενώ η ένταξή μας στην Ευρωζώνη το 2001 έγινε για να στηριχθεί και να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Τα τελευταία εκατό χρόνια με τη δραχμή, ουδέποτε ζήσαμε παρόμοια τραγωδία όπως η σημερινή. Ασφαλώς και μέρος της ευθύνης οφείλεται στο άθλιο πελατειακό μας σύστημα και το ξεχαρβάλωμα των δημόσιων οικονομικών από ανεύθυνες ηγεσίες των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων, που πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν. Αλλά η σημερινή ελληνική τραγωδία έχει πλήξει όλες τις περιφερειακές οικονομίες και ειδικότερα τα αποκαλούμενα και GIPSI (Greece, Italy, Portugal, Spain, Ireland, Paul Krugman, The New York Times, 26-2-2012). Χώρες δηλ. που είναι ενταγμένες στην ευρωζώνη και καταρρεύσαν με την οικονομική κρίση του 2009. Και ενώ οι περισσότερες χώρες μέσα στην ευρωζώνη βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, το αντίθετο συμβαίνει με όσες είναι απ’ έξω, αλλά και όσες βρίσκονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια ενδελεχής σύγκριση της πορείας του ισοζυγίου πληρωμών και άλλων οικονομικών μεγεθών των χωρών μέσα και έξω από την ευρωζώνη, αποδεικνύει αυτή τη διαπίστωση. (βλ. European Central Bank, Harmonized real exchange rates και διάφορες μελέτες, μεταξύ των οποίων του Hans-Werner Sin (Spiegel, 20-2-2012 και 6-3-2012, βλ. ιστόγραμμα εδώ και ερευνητικών εργασιών υπό την επίβλεψή μου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς).

Με το σκληρό ευρώ, το συγκεκαλυμμένο αυτό μάρκο που ανατιμάται συνεχώς και την οικονομία μας σε ελεύθερη πτώση, είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι θα γίνουμε ανταγωνιστικοί και θα ανακάμψουμε. Η τελευταία ημιθανής αναδιάρθρωση του χρέους με το χλωμό κούρεμα, από το οποίο το 30% έγινε σε δικές μας τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και ομόλογα Ελλήνων πολιτών, θεωρήθηκε ελεγχόμενη πτώχευση, με συνέπεια να καταπέσουν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και οι διεθνείς κερδοσκόποι να εισπράξουν τα στοιχήματα ύψους 2-3 δις δολαρίων. Την ίδια ώρα, το ελληνικό κράτος έχει ήδη κάνει μερική στάση πληρωμών, αφού δεν καταβάλλει μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών του. Και τον Ιούνιο αναμένονται νέα εξοντωτικά μέτρα που θα επιτείνουν περισσότερο την υφεσιακή περιδίνηση της ελληνικής οικονομίας και τη δυστυχία των πολιτών. Η αδυναμία ελέγχου του νομίσματος μιας περιφερειακής οικονομίας, η αδυναμία υποτίμησης του, την αφοπλίζει αφού βρίσκεται σε διαφορετική παραγωγική και νομισματική ζώνη (Robert Mandel) και την καθιστά υποχείρια στο διεθνή ανταγωνισμό, στις κυρίαρχες αγορές, στους κερδοσκόπους και στους άτεγκτους Γερμανούς. Αντί να εκδώσουμε χρήμα- με σύνεση και φειδώ βέβαια- για να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις, απλώνουμε το χέρι ως κακόμοιροι επαίτες για να μας δανείσει η φοβερή Τρόικα με επαίσχυντους όρους χώρας-αποικίας. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δανείων κατευθύνεται σε παλαιότερα χρέη, τα οποία γιγαντώνονται συνεχώς, ως ένας δολοφονικός φαύλος κύκλος. Και το χειρότερο, με υποθήκευση του εθνικού μας πλούτου και ένταξη των όποιων διαφορών στο Αγγλικό δίκαιο. Η Αργεντινή, ύστερα από την αποσύνδεση του νομίσματός της από το σκληρό δολάριο και αφού μεσολάβησε μια αρχική δύσκολη περίοδος, έχει σήμερα απογειωθεί. Το ίδιο έγινε με το Μεξικό το 1994 (The December mistake), που σήμερα πληρώνει τα χρέη της ακόμα και πριν την ώρα τους! Ανάλογη είναι και η περίπτωση πολλών άλλων χωρών που υιοθέτησαν υποτιμήσεις και διολισθήσεις των νομισμάτων τους, όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και όχι μόνο, αλλά και η Ρωσία που δεν επιτρέπει τη λειτουργία του καζινοκαπιταλισμού. Για να μην αναφερθούμε στην Κίνα που με το μαλακό Γουάν έχει σήμερα σωρευτικό πλεόνασμα πάνω από 3,5 τρις. Και ας μην ξεχνάμε ότι, η απογείωση της ελληνικής οικονομίας έγινε από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν ο «δεξιός» Σπύρος Μαρκεζίνης έκοψε την ισοτιμία της τότε δραχμής με το δολάριο στη μέση.

Σε όλο το φάσμα των διεθνών συζητήσεων, από τα αριστερά έως τα δεξιά, μεταξύ αυτών οι Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, Πωλ Κρούγκμαν, Τζόζεφ Στίγκλιτς, Κένεθ Ρογκόφ, Ότμαρ Ίσιγκ, Τόμας Μάγερ, Μάρτιν Σμίθ, Νουλιέλ Ρουμπινί, Μαρτσέλο ντε Κέκο, Χανς Βέρνερ Σίν, Χέλμουτ Σλέσιγκερ, Μάικαελ Φούκς, Ζακ Σαπίρ, Τζώρτζ Σόρος, Σίμον Ντρέικ, Τζώρτζ Φρίτμαν του Statfort Institute, οι Ιάπωνες του Νoμούρα, ο Σίμον Ντέρικ της Mellon Bank of New York και πολλοί άλλοι, βλέπουν την αναγκαιότητα εξόδου από την ευρωζώνη. Αλλά εδώ το κατεστημένο μιλά για τη «συμμορία της δραχμής». Προφανώς γνωρίζει καλά από συμμορίες.

Ελλείμματα και πλεονάσματα Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ιρλανδίας, Ελλάδας, Πορτογαλίας

Πηγή : Spiegel, Hans-Werner Sinn, 6-3-2012

Τι κάνουμε

Η ανατροπή με τη δραχμή, για την Ελλάδα της ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής αξιοπρέπειας, είναι σήμερα μονόδρομος. Η έξοδος από το καταστροφικό ευρώ, με νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα, με χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, είναι η μόνη αντιπρόταση στο εξοντωτικό Μνημόνιο.

Με τις σκέψεις αυτές, παραθέτουμε ποιο κάτω, ένα πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων για την έξοδο από την κρίση, για την ανάπτυξη, για την κοινωνία που μπορούμε να οραματιζόμαστε για το μέλλον. Με την απαράβατη προϋπόθεση ότι, η χώρα θα κυβερνάται με την αίσθηση του μέτρου και του δικαίου, με αποτελεσματικότητα, ικανότητα και εντιμότητα από τους άριστους και όχι τους αρεστούς. Οι προτάσεις-δράσεις κωδικοποιούνται ως εξής:

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, για διεύρυνση της περιόδου συνολικής αποπληρωμής του, με περίοδο χάριτος 2-3 ετών και κούρεμα σε επίπεδα της τάξης του 30-50%.
Έξοδος από την ευρωζώνη και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που θα εκδίδεται ισορροπημένα και με φειδώ από το Χολαργό, με διολίσθηση της ισοτιμίας του με το ευρώ, σε αρχικά επίπεδα της τάξης του 20-30%.
Παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως πολλές άλλες χώρες ( Μ. Βρετανία, Δανία, Σουηδία,Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ρουμανία, κλπ ), με παράλληλη αναζήτηση διεθνών ερεισμάτων στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, στο Ισραήλ, αλλά και στις περιφερειακές Ευρωπαϊκές χώρες, ως ανάχωμα απέναντι στη Γερμανοποίηση της Ευρώπης.
Διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, όπως και διεθνούς αναπτυξιακής βοήθειας, σε συνδυασμό με την προώθηση της απορροφητικότητας των Κοινοτικών κονδυλίων.
Επιβολή κεντρικών επιλογών και ενισχύσεων στο τραπεζικό σύστημα χωρίς κρατικοποίησή του, με ειδική διασφάλιση των καταθέσεων και των δανειακών υποχρεώσεων των πολιτών.
Επιβολή ελέγχων σε κερδοσκοπικές και πληθωριστικές εξελίξεις, με συνδυασμό παρεμβάσεων και κυρώσεων στην αγορά και το Χρηματιστήριο.
Λήψη κρατικής μέριμνας για την επάρκεια της αγοράς σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα,καύσιμα, κλπ., ιδιαίτερα στην πρώτη περίοδο της εξόδου από την ευρωζώνη. (Μετά την αρχική περίοδο 4-6 μηνών, η αγορά αναμένεται να αρχίσει να ομαλοποιείται, να υπάρχει επάρκεια αγαθών, ενώ η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, η ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης θα οδηγήσει σε επανεκκίνηση του αργούντος παραγωγικού δυναμικού, με ευνοϊκές συνέπειες για την απασχόληση, την ανάπτυξη, την οικονομία γενικότερα).
Εντατικοποίηση της δράσεων κατά της φοροκλοπής, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, απλούστευση, αντικειμενικοποίηση και εκσυγχρονισμός του φορολογικού συστήματος και μείωση του ΦΠΑ.
Περιστολή των δημόσιων δαπανών, ορθολογικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της κοινωνικής ασφάλισης, κατάρτιση λίστας και εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, βελτίωση και στοχοποίηση των κοινωνικών παροχών στους πραγματικά έχοντες ανάγκη.
Κατάρτιση προϋπολογισμών μηδενικής βάσης, σε συνδυασμό με ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, με απλούστευση και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων, με ενίσχυση των ελεγκτικών και κυρωτικών μηχανισμών.
Λήψη αποτελεσματικών μέτρων για επίσπευση απονομής της δικαιοσύνης
Κατάρτιση προγραμμάτων επιδοτούμενης απασχόλησης, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του επαγγελματικού προσανατολισμού, αποτροπή των παρασιτικών δραστηριοτήτων και ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης και παραγωγής.
Ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της αποκέντρωση, με παράλληλη αποτροπή φαινομένων ακραίου τοπικισμού.
Κίνητρα για την αποτροπή πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αποκλεισμός των πρωτόγνωρων διεθνώς πρακτικών της εφεδρείας, των απολύσεων, της περαιτέρω συμπίεσης των εισοδημάτων, που εκτός από απάνθρωπες είναι και αντιοικονομικές, αφού οδηγούν σε συρρίκνωση της εσωτερικής ζήτησης και σε κοινωνικές συγκρούσεις που παραλύουν την κοινωνική συνοχή και την οικονομική εξυγίανση.
Διασφάλιση της εθνικής ταυτότητας της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στήριξη του ελληνικού πολιτισμού, των παραδόσεων, της επιστήμης και των τεχνών, ενίσχυση των δεσμών με την Ομογένεια, αποφυγή δημιουργίας πολυπολιτισμικής κοινωνίας που οδηγεί σε αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης, σε φυλετικές συγκρούσεις, σε διάλυση της χώρας, όπως έχει αποδειχθεί από πολλά άλλα ιστορικά παραδείγματα (Λίβανος, Βοσνία, Κόσοβο, Κύπρος, κλπ).
Λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και κεφάλαιων που θα εισρεύσουν στη χώρα και στις ελληνικές τράπεζες, μετά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας, με παράλληλη λήψη μέτρων για την αποτροπή απεχθών μονοπωλιακών εξαγορών από διεθνή συμφέροντα.
Δράσεις για την αποτροπή της φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό, επιλογή επιθυμητών μεταναστευτικών εισροών, μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση, διασφάλιση των συνόρων, πάταξη της δουλεμπορίας και της εγκληματικότητας.
Ενίσχυση της αμυντικής επάρκειας της χώρας με εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων και ενίσχυση της αμυντικής μας βιομηχανίας
Κατάρτιση ενεργού αναπτυξιακού προγράμματος, με στήριξη της εγχώριας παραγωγής, των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, των υγιών βιομηχανικών και κατασκευαστικών μονάδων.
Άμεση αξιοποίηση του ορυκτού και ενεργειακού πλούτου της χώρας, με κατάρτιση της ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.
Ενίσχυση στρατηγικών τομέων της οικονομίας στη βιομηχανία και τις κατασκευές, στην εναλλακτική ενέργεια, στον ποιοτικό και θαλάσσιο τουρισμό, στη ναυτιλία, τις σύγχρονες, τις εναλλακτικές και θερμοκηπευτικές καλλιέργειες, την ιχθυοκαλλιέργεια, τη βιομηχανία τροφίμων και λιπασμάτων, των αμυντικών προϊόντων, των ναυπηγείων, τη φαρμακοβιομηχανία, τις μεταφορές και logistics, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες τις νέες τεχνολογίες, την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία.


Αλ. Τσίπρας στον Guardian: "Nα συγκληθεί ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος"

Τη σύγκληση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος του ευρωπαϊκού νότου προτείνει με συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας. Μια διάσκεψη στα πρότυπα της διάσκεψης του Λονδίνου το 1953, όταν αποφασίστηκε η απαλλαγή της Γερμανίας από το περίπου 60% του χρέους της. 
Μοναδική βιώσιμη λύση για την κρίση χρέους είναι ένα «κούρεμα» για την Ελλάδα και τις χώρες του Νότου, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημειώνει ότι οι ξένοι δανειστές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με έναν τρόπο παρόμοιο με αυτόν που αντιμετωπίστηκε η Γερμανία μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η τελευταία συμφωνία ήταν ένας συμβιβασμός που το μόνο που θα κάνει θα είναι να διαιωνίσει την αβεβαιότητα. Η κα Μέρκελ πρέπει >>>
 




να πει στους Γερμανούς πριν από τις εκλογές του 2013 ότι το πρόγραμμα δεν λειτουργεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο ότι, για όσο διάστημα οι πιστωτές αναβάλουν μια τέτοια κίνηση (σσ. «κούρεμα»), τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κόστος τόσο σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. «Γι' αυτό προτείνουμε μια διεθνή διάσκεψη στη βάση των αρχών αυτής που πραγματοποιήθηκε το Λονδίνο το 1953, με την οποία η Γερμανία απαλλάχθηκε από το 60% του χρέους της. Θέλουμε να καταλήξουμε με τους εταίρους μας σε μια βιώσιμη συμφωνία. Δεν έχει σημασία το πού θα γίνει η διάσκεψη, αλλά πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό», συνεχίζει ο Αλ. Τσίπρας.

«Ζητάμε χρόνο, ένα μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του χρέους, ώστε να μπορέσουμε να κατευθύνουμε τα χρήματα στην ανάπτυξη», δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι οι τόκοι που δεν θα καταβάλλονται κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος θα χρησιμοποιηθούν για την επανεκκίνηση της οικονομίας: «Θα ήταν μια λύση με την οποία και οι δύο θα κέρδιζαν».
Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο και για δύο άξονες στο οικονομικό πρόβλημα της Ευρώπης: Ο πρώτος είναι το χρέος που πρέπει να γίνει βιώσιμο και ο δεύτερος η λιτότητα που πρέπει να σταματήσει. «Αν συνεχίσουμε με την εφαρμογή τέτοιων μέτρων, θα είναι σαν να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας την τελευταία απόφαση για την επαναγορά χρέους που θα «κουρέψει» 30 δισ. από το χρέος της χώρας, ο Αλ. Τσίπρας κάνει λόγο για μια προσπάθεια των πιστωτών να κερδίσουν χρόνο.

«Όταν η κρίση ξεκίνησε το 2009, το χρέος μας ήταν της τάξης του 120% του ΑΕΠ. Για φέτος προβλέπεται ότι θα φτάσει το 175,6% και τώρα η τρόικα λέει ότι για να καταστεί το χρέος βιώσιμο θα πρέπει το 2020 να είναι της τάξης του 124%. Ας υποθέσουμε ότι έχουν δίκιο, αλλά πώς σκοπεύουν να πετύχουν το στόχο αυτό; Μετά από 12 χρόνια καταστροφικής λιτότητας και μέτρων που φτάνουν τα 19 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα έχει γίνει κρανίου τόπος», καταλήγει ο Αλ. Τσίπρας.

Μετάφραση: ΕΡΤ 


"Μπουρδέλο"...!

...και συγνώμη δηλαδή, από τα μπουρδέλα κλπ, κλπ...
  προβοκατορας:   Για τη "νομοταγή" κυβέρνηση των Γερμανοτσολιάδων, το χαράτσι -μέσω ΔΕΗ- τις δικαστικές αποφάσεις κλπ, τα λέγαμε τις προάλλες, στην ανάρτηση "Η κυβέρνηση απειλεί με ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, αν δεν εισπράξει το ...χαράτσι !" ΕΔΩ Διαβάστε τώρα και τη συνέχεια και πείτε μου, αν δικαιολογείται ο τίτλος "μπουρδέλο" ! 
Άν όχι, να τον αλλάξω, δηλαδή. Να τον κάνω ..."πορνείο" !!!
Με εντολή Στουρνάρα… Η ΔΕΗ θα εισπράττει το χαράτσι !
"Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων, μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός >>>





Οικονομικών προς την επιχείρηση"
Παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων, ανέφεραν σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδιοι παράγοντες της επιχείρησης, καθώς χθες το βράδυ κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ σχετική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα.

"Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς την επιχείρηση, να εξακολουθήσει να συνεισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων", ανέφεραν συγκεκριμένα.

Το ζήτημα με το τέλος ακινήτων δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που έκρινε τη χρέωση του ΕΕΤΗΔΕ αντισυνταγματική. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη αναγγείλει ότι θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, στο μεσοδιάστημα ωστόσο έως ότου ξεκαθαρίσει η νομική πλευρά του ζητήματος, κάλεσε τη ΔΕΗ να συνεχίσει την είσπραξη του τέλους. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το τέλος ακινήτων, απαγόρευσε ωστόσο τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για όσους δεν το καταβάλουν.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο να μην ειπραχθεί το "χαράτσι" αφού τυχόν υστέρηση στα έσοδα θα έχει συνέπεια την λήψη νέων μέτρων.


Στον σταθμό του Μονάχου άχου...

Στάθης στον eniko
Εδώ ο παπάς εκεί ο παπάς, πού είναι ο Φούχτελ;
Παντού!
Εχει κατσικωθεί στη χώρα και την εξετάζει, ετάζει καρδίας και νεφρούς, κόβει-ράβει, λύνει-δένει, κλείνει συμφωνίες, δίνει μπροστάντζες, φυτεύει σμπίρους, γενικώς βάζει την Αποικίασε μία τάξη. Αυτό πωλείται, αυτό αγοράζεται, εκείνολεηλατείται, αυτό εκδίδεται.
Στην Ελλάδα ο χερ Φούχτελ, στη Γερμανία ο κ.Σαμαράς, κι εν προκειμένω στη Βαυαρία, στο Μόναχο. Οπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό φον χερ ΧορστΖεεχόφερ. Γιαβόλ! Ασκώ τη γλώσσα μου για να το προφέρει -Χορστ Ζεεχόφερ- κάτι σαν γραμμή Ζίγκφριντ, σαν άχτουνγκ άμα τε και ράους. Χριστιανοκοινωνιστής ο φον χερ Χόρστ Ζεεχόφερ, έχουν και μια αδυναμία στις σύνθετες λέξεις οι Γερμανοί, αναλόγως ονομάζουν και τα κόμματά τους Χριστιανοδημοκρατικό, Χριστιανοκοινωνιστικό (σαν να λέμε Χριστιανοσοσιαλιστικό - και πιο δεξιά τα Ουράλια), Σοσιαλδημοκρατικό, Εθνικοσοσιαλιστικό -  ουπς! άσ’ το αυτό, ας μείνουμε στο Χριστιανοκοινωνιστικό >>>




και στον φύρερ (σ.σ.: αρχηγό) του κόμματος φον χερ Χορστ Ζεεχόφερ, από τον οποίον ο κ. Σαμαράς ζήτησε
κατανόηση,
υποστήριξη,
επενδύσεις,
ντηλ!
Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ (ασκούμαι: Ζέ-εχοφερ) έδειξε να έχει «αντίληψη του ελληνικού προβλήματος» (τον ενημερώνει, ως φαίνεται, ο κόμαντατουρκαμαραντεν Φούχτελ) και υποσχέθηκε
στον Πτολεμαίο τον Αυλητή, συγγνώμην,
στον Σέλευκο τον Ψευδοσέλευκο, συγγνώμην,
στον Μανουήλ Παλαιολόγο, συγγνώμην,
στον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
ότι θα λάβει πρόνοια για το ελληνικό ζήτημα - ωχ! πάλι «στο Μοναστηράκι Βαυαροί χωροφυλάκοι»...
Υστερα έπιασε (πιο πολύ) κρύο - χιονόνερο. Και σκοτεινιά. Στον σταθμό του Μονάχου, περιμένοντας το τραίνο, ο Αντώνης και ο Χρύσανθος ήπιαν ένα ουζάκι -  στο τζουκ μποξ Ακης Πάνου και Καζαντζίδης
κι έξω ένα κρύοοο! Να παγώνουν στο στόμα σου οι λέξεις χερ-Χορστ-Ζεεχόφερ,
Ζεε-ε, κάτι σαν ωτομοτρίς που φρενάρει, χο-χοφ-φεερ, κάτι σαν μουντζούρης που ξεφυσάει ατμό και σφυρίζει ξενιτιά με φθηνή καπαρντίνα...
Σκύβουν τα κυπαρισσάκια το κεφάλι στη Μάνη, ξαφνικός ήλιος το απογευματάκι, λάμπει ολόχρυσος ο τόπος
όμως χο-χοφ-χεερ φθάνει ως το Ακροταίναρο κρύος ο βοριάς από τα Μαύρα Δάση, κρυώνει η λευκή πέτρα κι ανατριχιάζει το άγριο χορταράκι...
(Ιντερμέτζο: τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές κάποιος απολύεται.
Κάποιος άλλος κλαίει, δεν έχει για νοίκι, δεν έχει για φαΐ) - χόόό φυσάει ο άνεμος που
έρχεται απ’ τη Βαυαρία, έδειξε «κατανόηση» ο Χριστιανοκοινωνιστής, «υποσχέθηκε υποστήριξη», σε ευχαριστώ, ω Βαυαρία...
...μικρή αγγελία : «Ζευγάρι με δυο παιδιά θα δουλεύει για την εφορία».
Κι εγώ εδώ ανήμπορος τις λέξεις μου μαδώ - τις βούλεται αγορεύειν; ρωτάει φέρνοντας γυροβολιά το βλέμμα της η Πνύκα και σκάει στα γέλια η Εκκλησία του Δήμου, τραντάζεται ο τόπος από δωρικά χάχανα...