Να γιατί χτυπάνε τους ΑΝ.ΕΛ…τώρα που ανεβαίνουν 

Τα «βέλη» τους εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εναντίον του Αντώνη Σαμαρά για τις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

«Οι σημερινές διθυραμβικές δηλώσεις του πρωθυπουργού δείχνουν όχι μόνο την απόλυτη ψυχική και πολιτική απόσταση που έχει από μίαολόκληρη κοινωνία που χειμάζεται και από τις ελληνικές οικογένειες που υποφέρουν μέσα στην οικονομική υστέρηση, αλλά και τη μανία ψεύδους που τον διακρίνει προκειμένου να συντηρήσει στη ζωή τη μνημονιακή συγκυβέρνηση των προθύμων και κυρίως, να κρύψει από το λαό την αλήθεια για το που πάνε στην πραγματικότητα τα λεφτά» δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ιωάννης Μοίρας, αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά το Eurogroup.

«Με τα δισεκατομμύρια που κραδαίνει ως λάφυρο η κυβέρνηση, θα ωφεληθούν δανειστές και κερδοσκόποι, μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοπρομηθευτές και μεγαλοεργολάβοι, αλλά δεν θα πάρει ούτε μία ανάσα ανακούφισης ο οικογενειάρχης, ο άνεργος, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο μικροεπιχειρηματίας και επαγγελματίας, δηλαδή όλοι όσοι πρόκειται να δεχθούν όπου να ‘ναι από τους κ.κ. Σαμαρά, Στουρνάρα, Βενιζέλο, Κουβέλη τη χαριστική βολή με έναν πρωτοφανούς αγριότητας φορονόμο» καταλήγει η δήλωση του κ. Μοίρα.

newsbomb.gr

http://olympia.gr/

ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, “ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ” 13ο και 14ο μισθό… Σε απόλυτη σιωπή.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 13, 2012

Γράφει ο Νίκος Καράς.

Αύριο,  14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του 2012, καταβάλλεται για τελευταία φορά το δώρο των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. Τα δώρα αυτά, που τα λέμε 13 και 14 μισθός, που ο εργαζομένους ή  ο συνταξιούχος  τα περίμενε, ώστε να μπαλώσει διάφορες οικογενειακές ανάγκες του,  φέτος τελειώνουν οριστικά. Και τελειώνουν οριστικά ,τώρα στο δημόσιο τομέα , αύριο και στον ιδιωτικό τομέα και μην έχεις αμφιβολία γι αυτό, από εκλεγμένες ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες πιστές στις προσταγές των ξένων  τοκογλύφων,  το στερούν από τον εργαζόμενο,  από τον συνταξιούχο. Οι άνθρωποι που θα περάσουν στην ιστορία σαν οι σφαγείς του ελληνικού λαού,  για όσα έκαναν και κάνουν, θα κάνουν,  διότι ακόμη δεν τελείωσε τίποτα. Παραπλάνησαν τον κόσμο με ψεύτικές υποσχέσεις τύπου “λεφτά υπάρχουν” να κερδίσουν την εξουσία, την  άλλη μέρα της εκλογής τους ξεκίνησαν το καταστροφικό τους έργο που παραδίδει την χώρα σε ξένα χέρια.. Η ιστορία θα τους αφιερώσει τους ανάλογους χαρακτηρισμούς, όπως έκανε  και με άλλους,  που περάσαν με μαύρα γράμματα στα κιτάπια της.  Ο  ένας σοσιαλιστής και ο άλλος λαϊκός δεξιός. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ!

Αλλά ας θυμηθούμε, πότε ξεκίνησαν , την διαδρομή τους, για να φτάσουμε στην αυριανή τελετή λήξης του ελέω των δύο συμφοιτώ ν και με εντολές ξένων.
*Το δώρο Πάσχα εμφανίστηκε πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1822, όταν το ζήτησαν οι υπάλληλοι «της εν Κορίνθω Προσωρινής Διοίκησης της Ελλάδος», όπως αναφέρει ο ιστορικός Γ. Κορδάτος στην «Ιστορία του Ελληνικού Εργατικού Κινήματος» (Αθήνα 1956, σελ. 29).
*Στον ιδιωτικό τομέα πριν από το 1940 ορισμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εσωτερικοί κανονισμοί μεμονωμένων επιχειρήσεων προέβλεπαν τη χορήγηση του δώρου Πάσχα. Πρώτη φορά όμως με το νομοθετικό διάταγμα 310/1941 στην Κατοχή ορίστηκε ότι «όπου από συνήθεια ή από έθιμο ή από διάταξη ΣΣΕ καταβάλλεται θα συνεχίσει να καταβάλλεται».
*Ακολούθησε ο Ν. 1.901/51, που κύρωσε τον αναγκαστικό Ν. 1.777/51 (ο οποίος διατηρήθηκε σε ισχύ με το άρθρο 15 του Ν. 2.053/52). Ορισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας «δύνανται διά κοινών αποφάσεων να προσδιορίζουν εκτάκτως οικονομικάς ενισχύσεις κατά τις εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα εις χρήμα ή εις είδος». Εκτοτε γενικεύθηκε στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
*Με κοινές νομοθετικές ρυθμίσεις καθιερώθηκε και το δώρο Χριστουγέννων, που αποτελούσε «χορήγηση στους μισθωτούς έκτακτης οικονομικής ενισχύσεως κατά τις εορτές των Χριστουγέννων – Νέου Ετους».
*Με το άρθρο 1 του Ν. 1.082/80 το δώρο αυτό μετονομάστηκε σε επίδομα εορτών Χριστουγέννων και καθορίστηκε το πλαίσιο χορηγήσεώς του.
*Ακολούθησε η έκδοση της υπ’ αριθ. 19.040/81 αποφάσεως των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που ρυθμίζει παγίως πλέον όλα τα σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού και χορηγήσεως των επιδομάτων εορτών κατ’ έτος.
*Το επίδομα αδείας μετ’ αποδοχών καθιερώθηκε με τον αναγκαστικό νόμο 539 του 1945, όπου, στο άρθρο 2 παράγραφος 1, προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις λήψης της πρώτης άδειας με αποδοχές, καθώς και η άδεια για όλα τα επόμενα χρόνια στον ίδιο ή σε διαφορετικούς εργοδότες.
*«Από το 1951 για το δώρο Πάσχα κι από το 1945 για το επίδομα αδείας κανένας μέχρι σήμερα, ούτε κυβέρνηση, ούτε ιδιώτες, αμφισβήτησαν την αναγκαιότητα χορήγησης» δήλωσε στην «Κ.Ε.» ο Α. Μητρόπουλος, καθηγητής εργατικού δικαίου και πρόεδρος της Ενωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους. «Ο 14ος, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας, όπως και ο 13ος μισθός, το δώρο Χριστουγέννων, αποτέλεσαν την αναγκαιότητα για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών. Συντέλεσε στην αύξηση της εμπορικής κίνησης και στην εναλλακτική καταναλωτική συμπεριφορά μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων.
Aύριο, ένα ιστορικό βοήθημα των εργαζομένων, αποσύρεται οριστικά,  από ανθρώπους φραγκάτους,  με καταθέσεις στο εξωτερικό, με σειρά ακινήτων , οι οποίοι παραπλανώντας και εκμεταλλευόμενοι την ψήφο μας κάνουν άλλο ένα βήμα στην εξαθλίωση των εργαζομένων αλλά με όμως πατριωτικό καθήκον  Τώρα ποιανής χώρας ; Το ξέρετε δεν χρείΑζεται να σας το πω.
Υ΄.Γ. Στις επερχόμενες εκλογές θα πας πάλι στο σφαγείο ακλάφτος;  Θα έχεις πάλι ασθενή μνήμη;

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ" ΑΠΟ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

Αγόρασαν με 12, πούλησαν με 34, άρα... «πατριωτισμός»!...

του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ 

Από τις αρχές του 2010 μέχρι και τον Ιούλιο του 2011 - δηλαδή στον ένα χρόνο εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου - οι κυβερνώντες, σε συνεργασία με τους εταίρους τους σε ΕΕ και ΔΝΤ, πρόσφεραν όλον τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζονταν οι ντόπιοι και ξένοι δανειστές και τοκογλύφοι, ώστε να πετάξουν από πάνω τους απαξιωμένα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που ανέρχονταν στα περίπου 40 δισ. ευρώ.
Αρα:... Η «πατριωτική» αυτή περίοδος, η περίοδος του πρώτου Μνημονίου, είχε ως αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να πληρώνει τόκους και οι τοκογλύφοι να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν, ενώ ταυτόχρονα «ξεφορτώνονταν» ομόλογα και έπαιζαν πάνω σε ένα χρέος που υποτίθεται ότι «μειωνόταν»...
Από την Ανοιξη του 2012 και μετά από τα περίφημα PSI, τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου διαπραγματεύονταν στη δευτερογενή αγορά σε μέσες τιμές μεταξύ 12 έως 18 λεπτών του ευρώ με ανώτερη τιμή τα 25 λεπτά. Μετά όμως από την πρόσφατη απόφαση του Γιούρογκρουπ τον Νοέμβρη του 2012 για τη μείωση του χρέους μέσω της επαναγοράς ομολόγων, και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε χτες από την κυβέρνηση, προκύπτει ότι: η μέση τιμή με την οποία έγινε αυτή η επαναγορά ανήλθε στα 34 λεπτά του ευρώ.
Αρα:... Η νέα «πατριωτική» περίοδος, η περίοδος του τρίτου Μνημονίου, έχει ήδη σαν αποτέλεσμα οι τοκογλύφοι, συμμετέχοντας στην επαναγορά, να εισπράττουν κερδοσκοπικά και τοκογλυφικά οφέλη, πουλώντας τα ομόλογα σε τιμές που ανέρχονται δύο και τρεις φορές πάνω από τις τιμές που τα είχαν αγοράσει μόλις πριν από μερικούς μήνες.

Στα προηγούμενα «πατριωτικά» θα πρέπει φυσικά να προστεθούν και οι συνέπειες που είχαν για το λαό και τη χώρα οι αποφάσεις του δεύτερου Μνημονίου.
Το «κούρεμα» που έγινε τότε, στο όνομα της μείωσης του χρέους, αφενός οδήγησε λίγους μήνες αργότερα σε χρέος υψηλότερο από τα επίπεδα που βρισκόταν πριν το «κούρεμα», αφετέρου αποτέλεσε όχημα λεηλασίας Ασφαλιστικών Ταμείων, Πανεπιστημίων, Νοσοκομείων, που τα αποθεματικά τους όχι μόνο «κουρεύτηκαν», αλλά «αποκεφαλίστηκαν».
Φυσικά, αυτή η - εξόχως διδακτική περί «πατριωτισμού» - ιστορία, συνεχίζεται...

To Σύνταγμα των Ελλήνων ...Η τήρηση του επαφίεται πρώτα στις Ένοπλες Δυνάμεις !

Του Σπύρου Σταματόπουλου *
Από τη μεταπολίτευση και μετά ο στρατός, φορτωμένος με τα «αμαρτήματα» κάποιας προηγούμενης περιόδου, αντιμετωπίστηκε άλλοτε με καχυποψία, άλλοτε με εχθρική διάθεση κι άλλοτε ως «μπίζνα»
από τους πολιτικούς
• «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει»
• Για να καταρρεύσει μια χώρα, πράγμα που επιδιώκεται από μέσα κι από έξω, δεν θα πρέπει να υπάρχουν «εμπόδια». Εξαθλιώνουμε λοιπόν το στράτευμα, καταρρακώνουμε το ηθικό και του χρεώνουμε την αναπόφευκτη ήττα σε οποιοδήποτε «θερμό» ή «ψυχρό» επεισόδιο και το παιχνίδι λαμβάνει τέλος

Οι κίνδυνοι πολλοί, η απόσπαση της προσοχής μας από τα σημαντικά και ουσιώδη στα αλλότρια και παράταιρα μόνιμη, όπως και η συσκότιση...
της σκέψης και η σύγχυση του νου από ένα καταιγισμό ασήμαντων και άχρηστων πληροφοριών, με μαεστρία βέβαια παραταγμένες ανάμεσα σε θλιβερά, απογοητευτικά, δυσοίωνα απειλητικά νέα.
Μη γελιόμαστε, δεν υπάρχουν, άλ­λωστε, πλέον χρονικά και χωρικά περιθώρια για να «διυλίζουμε τον κώνωπα», το σχέδιο έχει ετοιμαστεί εντέχνως από ομάδες συμφερόντων με εξουσία και χρήματα, που στις αρμαθιές των υπαλλήλων τους στρατολόγησαν μελετημένους ψυχολόγους και κοινωνιολόγους για να εκπονήσουν καμπάνιες αποδόμησης κάθε θεσμού, παράδοσης και αξίας, που αποτέλεσε ως τώρα δομικό συστατικό της ανθρωπινής κοινωνίας: οικογένεια, θρησκεία πολιτισμός, παιδεία, εργασία, πατρίδα.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ «ΜΟΥΛΤΙΚΟΥΛΤΙ»...

Ουπς. τι πράγμα; Πατρίδα; «Πασέ» η λέξη πατρίδα, θα πει σηκώνοντας ελαφρώς τα φρύδια, με μούδιασμα μπλαζέ, ο μεταλλαγμένος κλώνος ανθρώπου της σύγχρονης μουλτικούλτι εποχής, που όπως στο μούλτι, εξάρτημα κάθε καλής νοικοκυράς που φτιάχνει σούπες βελουτέ, τα έχει βάλει όλα μέσα, θεσμούς, άξιες, συναίσθημα, τιμή, αξιοπρέπεια και τα λιώνει. Και όταν θα τελειώσει τον πουρέ, η μετάλλαξη θα ολοκληρωθεί πλήρως και η ανθρωπότητα, όπως τη γνωρίσαμε, όπως τη διδαχθήκαμε, όπως τη βιώσαμε, θα περάσει στην επόμενη φάση: ζομπιοποιημένοι αναλώσιμοι είλωτες που θα κάνουν περάσματα ζωής μόνο και μό­νο για την εξυπηρέτηση των συμφε­ρόντων μιας παγκόσμιας άρχουσας ελίτ. Ανατριχιαστικό; Ναι! Σενάριο χολιγουντιανής κοπής; Καθόλου!

Υπάρχει ένα διήγημα με τίτλο «Χάρισον Μπέργκερον», άγνωστο στο πλατύ ελληνικό κοινό, αλλά τόσο επίκαιρο, όπου το σύστημα βάζει ακουστικά στ' αυτιά των έξυπνων για να ακούνε εκκωφαντικούς θορύβους κάθε φορά που πάνε να σκεφτούν και βαρίδια στην πλάτη των αθλητικών τύπων για να μην μπορούν να τρέξουν.

Έτσι και σε σας, σας βάζουν ακουστικά μέσω των διάφορων «αλέρτ», που αποσπούν την προσοχή σας σε θέματα που δεν σχετίζονται με το παρόν και το μέλλον των παιδιών σας, του Έθνους, όπως έναν τηλεκατευθυνόμε­νο συνδικαλισμό στο χώρο του στρατεύματος, προβαλλόμενο στα παράθυρα καναλιών εν μέσω αναλύσεων και συζητήσεων για ανερχόμενους πολιτικούς χώρους προς τ' αριστερά. Γιατί Δεν Πρέπει να Σκέφτεστε το καθήκον σας απέναντι στον όρκο που δώσατε για την τήρηση του Συντάγματος, το οποίο, στην πράξη, και κατά κοινή ομολογία, καταλύθηκε. Όχι από πραξικόπημα αλλά από τη δήθεν αναγκαιότητα των μέτρων που επέβαλε η κρίση και το χρέος. Εξ ανάγκης, βιαίως δηλαδή. Για να σοβαρευτούμε, έχουμε Καθήκον; έχουμε Χρέος; Ναι, όμως όχι δημοσιονομικό, αλλά ηθικό και εθνικό από αυτό που κάποτε οι άνθρωποι το έλεγαν και δάκρυζαν, έχουμε Υπερηφάνεια έχουμε Νοημοσύνη, να χρησιμοποιήσουμε τη μνήμη μας επιτέλους και να σκεφτούμε, γιατί αν δεν το κάνουμε τώρα εμείς η συλλογική μνήμη θα χαθεί για πάντα και η σκέψη των παιδιών μας θα νεκρώσει για να μετατραπούν σε σύγχρονους είλωτες.

Κάποια στιγμή, δυστυχώς, η στρατιωτική ηγεσία δέχθηκε να συγκαταλέγεται στους δημόσιους υπαλλήλους, να ορίζει «επίτροπος» τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό και υλικό, δέχθηκε την αλλοίωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την είσοδο των αλλογενών. Πρόσφατα, δε, έτερος αρχηγός έδωσε συνέντευξη για το βάρος των περικοπών, τις συνέπειες στα στελέχη και άλλα πολλά δακρύβρεχτα και καταστροφικά, πλην όμως παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι διατηρεί σε καίριες θέσεις στο επιτελείο του «συνδικαλιστές», πρώην «τροφίμους» τριών γραφείων υπουργών Εθνικής Αμύνης συγκεκριμένου κόμματος.

Για τον εαυτό τους μια χαρά τα κατάφεραν. Άλλος για το κομπόδεμά του, άλλος προετοιμάζει το έδαφος να γίνει βουλευτής... για τους συναδέλφους τους και υφισταμένους τους τι έκαναν; Τίποτα. Αυτά τα οποία σήμερα υφίστανται οι στρατιωτικοί είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της αμέλειας, της αδράνειας της αβελτηρίας και του φιλοτομαρισμού τους, που δεν τους επέτρεψαν ποτέ να αντιδράσουν σε ό,τι τους επέβαλαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους. Και βέβαια, μόλις έφθασε η φθάνει η ώρα της αποστρατείας των, ανέκραξαν «αδικία», τι θα γίνει το στράτευμα τώρα που φεύγω «εγώ»! Έτσι εγωιστικά και υποκριτικά όπως εγωιστική και υποκριτική ήταν πάντα η θητεία τους και σε αυτήν στήριξαν την καριέρα τους οι «στρατηγοί».

ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

Από τη μεταπολίτευση και μετά ο στρατός, φορτωμένος με τα «αμαρτήματα» κάποιας προηγούμενης περιόδου, αντιμετωπίστηκε άλλοτε με καχυποψία, άλλοτε με εχθρικά διάθεση κι άλλοτε ως «μπίζνα» από τους πολιτικούς. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, διοικήθηκε από ηγέτες «μαριονέτες», σφουγγοκωλάριους της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, πιθηκάκια που την όποια περηφάνια, αξιοπρέπεια και τιμή του Έλληνα Αξιωματικού την ενεχυρίασαν στο όνομα της εύνοιας του κόμματος. Κι ενώ η ηγεσία έπαιζε τα πολιτικά της παιχνίδια, το σύνολο των αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών έδινε (και δίνει ακόμα) τη μάχη για την πατρίδα στον Έβρο και σε όλο το Αιγαίο, περιμένοντας εντολές που ποτέ δεν δόθηκαν στις κρίσιμες στιγμές, όταν, για παράδειγμα, ένα βράδυ σε κάποια κρίση (όλοι ξέρουμε ποια) είχε στοχοποιηθεί ότι υπήρχε μέσα στον κόλπο του Ακσάζ. Αυτή η πατρίδα τελικά ειδικεύεται στο να τρώει τα παιδιά της. Δυστυχώς, σήμερα κάποιοι θεωρούν τις ένοπλες δυνάμεις «περιττό» και ακριβό έξοδο. Εξάλλου, για να καταρρεύσει μια χώρα, πράγμα που επιδιώκεται από μέσα κι από έξω, δεν θα πρέπει να υπάρχουν «εμπόδια». Εξαθλιώνουμε λοιπόν το στράτευμα, καταρρακώνουμε το ηθικό και του χρεώνουμε την αναπόφευκτη ήττα σε οποιοδήποτε «θερμό» ή «ψυχρό» επεισόδιο και το παιχνίδι λαμβάνει τέλος.

Ακόμη και ο «λαζοπουλισμός» έκανε την εμφάνισή του στο στράτευμα. Δηλαδή να μιλάς για τη φτώχεια με εκατομμύρια στο κομπόδεμα σου και το βύσμα στη τσέπη σου. Όλο το διεφθαρμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μεταστεγάστηκε σε πλατεία του κέντρου των Αθηνών όπου στεγάζεσαι η νέα ανερχόμενη επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Ο «αφρός των υπηρετών, στα επιτελεία νυν και μελλοντικών υποδίκων πήγε εκεί. Καταρρέοντας το πολιτικό σύστημα τους καταπλάκωσε μεν, αλλά δεν τους έλιωσε δυστυχώς. Όλοι οι κηφήνες της ελληνικής κοινωνίας, του δημόσιου και του τομέα εθνικής άμυνας μετακινήθηκαν. Οι γνωστοί εργατοπατέρες που δεν έσπασαν ποτέ το νυχάκι τους και δεν απομακρύνθηκαν από την παραμεθόριο της Αττικής. Οι υπόλοιποι ανεβαίνουν προς τα νέα γραφεία στη Μεσογείων όπου αναμένονται τα εγκαίνια. Από τα πολλά παραγγέλματα δεν καταλαβαίνουν ότι μια μέρα θα είναι εύκολο και να οπλιστούν στα αλήθεια. Διχόνοια, μιζέρια σε νέα έκδοση 2013. Η εξουσία ο αυτοσκοπός. Το αντίτιμο αδιάφορο. Ανιδιοτελής αντικειμενικός σκοπός δεν υπάρχει. Λυπάμαι και θλίβομαι και σταματώ εδώ για να μην εκραγεί η ψυχή μου.
Περισσότερο από κάθε άλλο Έλληνα πολίτη η τήρηση του συντάγματος αναγκαίο καθήκον, το οποίο απορρέει εκ του όρκου των, για τα στελέχη των Ε.Δ και Σ.Α.
* Ο Σπύρος Σταματόπουλος ειναι Συνταγματάρχης ε.α 
(Το ΧΩΝΙ 09-12-2012)
veteranos.gr

Μαδώντας την Ελλάδα: Πως ξεγέλασαν την ελίτ της Αθήνας...

ΜΑΔΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Πώς πήγαν την «ελίτ» της Αθήνας για μία βόλτα...


(Μετάφραση από τα αγγλικά άρθρου του slog)

Δώδεκα σκληρά χρόνια ... για να φτάσει ακριβώς στο πουθενά.
Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά υπέγραψε ένα σχέδιο περιορισμού του χρέους που διασφαλίζει ότι θα έχουν ένα μεγαλύτερο χρέος το 2022 από ό, τι είχαν το 2009.
Η διαδικασία αυτή έχει ήδη κοστίσει στην χώρα δισεκατομμύρια ευρώ και έχει οριστεί να κοστίσει ακόμη περισσότερο - για να μην αναφέρουμε το κοινωνικοπολιτικό κόστος των έντονων ελλείψεων, την απώλεια των υπηρεσιών, την ανεργία και την άνοδο των ακραίων κομμάτων.

Σε αυτή την ειδική έκθεση το slog προβάλει την πλήρη υποκρισία αυτής της μάταιης προσπάθειας από τους ηγέτες της ΕΕ να διατηρήσουν το ενιαίο νόμισμα στη ζωή.
Οι δόλιες πρακτικές που χρησιμοποιούνται με σκοπό την διάσωση του ευρώ με βιασμό της Ελλάδας γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες και μακιαβελικές.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε χθες ότι δεν θα εκταμιεύσει τα κεφάλαια του πακέτου για την Ελλάδα που προτείνουν ΕΕ-ΔΝΤ εκτός εάν η ευρωζώνη επιτύχει ένα σχήμα επαναγοράς χρέους, το οποίο θεωρείται «ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας της χώρας» .

Το ιστορικό προηγούμενο που ζητάει να επιτύχει το ΔΝΤ / Ουάσινγκτον είναι ότι τα μέλη της ευρωζώνης θα προχωρήσουν στο κυρίως πιάτο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα γίνει εκ των πραγμάτων επικυρίαρχη για εντελώς πρακτικούς λόγους. Αυτό πλησίαζε να γίνει από καιρό, αλλά η πρόταση ότι η Ελλάδα θα είναι «βιώσιμη» χωρίς να γίνει μαζική διαγραφή χρέους είναι μια κυνική απάτη.

Αυτό δεν αποσκοπεί στο να κάνουν την Ελλάδα βιώσιμη, αλλά στο να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως κράτος με χαρακτηριστικά φελλού που έχει πάνω του ανθρώπους και χρέη.

Για να το θέσουμε αυτό στο σωστό πλαίσιο, το πρόγραμμα επείγουσας βοήθειας ρευστότητας της ευρωζώνης (ELA) είναι μια σανίδα σωτηρίας, χωρίς το οποίο οι ελληνικές τράπεζες θα κατέρρεαν μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο το πολύ. Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου αυτές οι τράπεζες δανείστηκαν μόλις 123 δις ευρώ. Αυτό είναι το 30% του συνόλου του χρέους που είχε συσσωρεύσει η Αθήνα μέχρι πριν από τρία χρόνια .... μέσα σε ένα μήνα. Με άλλα λόγια, οι ελληνικές τράπεζες δανείσθηκαν ένα ποσό πάνω από τρεις φορές περισσότερο από ό, τι αρχικά συσσώρευαν μέσα σε ένα χρόνο.

Μπορεί να υπάρχουν μερικοί κάτοικοι κάποιου φανταστικού τόπου στα σύνεφα που πιστεύουν ότι ο Mario Draghi της ΕΚΤ μοίρασε χρήματα χωρίς να εκτυπώσει καινούργια, αλλά όπως συνήθως θα κάνουν λάθος. Για να περιπλέξει και άλλο το θέμα, ο Draghi αρνείται να δεχθεί τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο δανεισμού αυτή τη στιγμή και ως εκ τούτου ο ρυθμός αύξησης αυτού του δανεισμού μέσω ΕLA αυξάνεται συμπαγώς κατά 20% το μήνα.

Τώρα, ενώ για τον Mario αυτό ονομάζεται εκτύπωση ακίνδυνου χαρτιού, δεν είναι βιώσιμο για την Ελλάδα να συνεχίσουμε έτσι. Θα λέγαμε αντίθετα ότι είναι ένα πολύ ανώμαλο πράγμα αυτό που γίνεται. Ωστόσο, όλοι είναι ενθουσιασμένοι ότι θα πάρουν 48 δισ. ευρώ που υποτίθεται ότι φτάνουν στα μέσα Δεκεμβρίου, χάρη στον μάγο Σαμαρά, αν βέβαια θελήσει.... το ΔΝΤ. Έτσι, ας ρίξουμε μια ματιά σε ό, τι το ΔΝΤ θέλει να είναι σίγουρο ότι πρόκειται να συμβεί.

Η «συμφωνία» που ο Σαμαράς σαν τρελός (ή μάλλον απεγνωσμένος) θα δεχόταν θα ήταν να γυρίσει στο σπίτι με τις τιμές που χρεώναν τοκογλύφοι στο γκέτο της Βαρσοβίας κατά τη διάρκεια του 1942. Αλλά είναι πιθανό ο Έλληνας Πρωθυπουργός να μην μπόρεσε ακριβώς - στην κυριολεξία - να καταλάβει το τέχνασμα με τα τρία τραπουλόχαρτα με τα οποία τον κορόιδεψαν. Η συμφωνία ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες: μου χρειάστηκε χρόνος ως σήμερα για να νιώσω έστω και κατά το ήμισυ σίγουρος για να μιλήσω γι' αυτήν .

Το πρωί της ημέρας οριστικοποίησης της συμφωνίας μετά από μία ομιχλώδη και εξαντλητική διαπραγμάτευση ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα δάνεια για την Ελλάδα για να τη βοηθήσουν να επαναγοράσει ομόλογα που πουλήθηκαν στις δικές της βαριά δανεισμένες τράπεζες. Είπε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αντλήσειι τα απαραίτητα κεφάλαια από το συνδυασμό των μειωμένων επιτοκίων για υφιστάμενα δάνεια (μέρος του πακέτου) και των κερδών που η Ελλάδα «θα αποκτήσει από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας". Μόνο που αυτή την στιγμή η ΕΚΤ δεν αγοράζει ομόλογα από την Ελλάδα ... και οι μειώσεις των επιτοκίων, ας πούμε για ένα έτος, αποπληρωμής είναι ασήμαντες.

Το τελικό συμπέρασμα είναι αυτό: οι ήδη αφερέγγυες ελληνικές εμπορικές τράπεζες πρέπει να κουρέψουν τα ομόλογα που κατέχουν στο επίπεδο του 11% του ανεξόφλητου χρέους και τότε το συνολικό ποσό της μείωσης του χρέους του κράτους μέχρι το 2022 θα είναι απλώς ..... 11,6 δις ευρώ. Αλλά ακόμα και αυτό βασίζεται στις προβλέψεις της Τρόικας: και αυτοί βλέπουν νεράιδες.

Οι αριθμοί απλά δεν ταιριάζουν. Ένα τραπεζικό σύστημα που δανείζεται 123 δισ. ευρώ το μήνα καλείται να επιστρέψει το 11% του χρέους που οφείλει πίσω για τίποτα για να μειώσει το χρέος της χώρας κατά περίπου 10% μέσα σε δέκα χρόνια. Αυτό μοιάζει με τον αποκριάτικο Λαγό που συναντά τον Τρελοκαπελά της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων με την μεσολάβηση ενός ονειρικού τοπίου του ζωγράφου Σαλβατόρε Νταλί.

Μόνο που δεν είναι κάτι τέτοιο, είναι  :  «κάνω ό, τι χρειάζεται για να επιπλεύσει ο Τιτανικός ... περιλαμβανόμενου του μέτρου να βουλώσω το ρήγμα στα ύφαλα του πλοίου χρησιμοποιώντας τους επιβάτες».

Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα σουβλίστηκε και στη συνέχεια ψήνεται από τους βόρειους λαούς που υποκρίνονται ότι προσπαθούν να την βοηθήσουν.
Νωρίτερα αυτό το έτος το παρακινούμενο από το Βερολίνο κούρεμα των ιδιωτικών ομολόγων (το PSI) ξεκίνησε με τον ισχυρισμό ότι θα επιτευχθεί μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους ύψους 110 δις ευρώ. Ωστόσο, η πραγματικότητα στην πράξη φάνηκε πολύ λιγότερο φιλανθρωπική.

Τα στοιχεία ενεργητικού των Ελληνικών τραπεζών λεηλατήθηκαν κατά το ποσό των 55 δισ. ευρώ, ακολουθούμενα από άλλα 25 δισ. ευρώ περιουσίας της ελληνικής κοινωνικής ασφάλισης / συνταξιοδότησης των ταμείων και 30 δισ. ευρώ περιουσιακών στοιχείων που κατέχονταν από ξένες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτός και μόνο είναι ο τρόπος που το χρέος μειώθηκε. Βασικά, η Τρόικα ξεγέλασε την κυβέρνηση της Αθήνας : Μείωσε το χρέος της Ελλάδας χρησιμοποιώντας πραγματικά Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία .

Αλλά φυσικά, επειδή οι υπολογισμοί για την μείωση του χρέους έγιναν με βάση κακές προβλέψεις για τα επιτόκια της αγοράς και με τρελές προβλέψεις αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ το βουνό του χρέους δεν μειώθηκε καθόλου. Το συνολικό ελληνικό δημόσιο χρέος στο τέλος του 2011 ανήλθε σε 356 δις ευρώ Το χρέος σήμερα ανέρχεται σε 304 δις ευρώ και αν προσθέσει κανείς τη νέα δόση των 48 δισ., το συνολικό χρέος για το 2013 είναι περίπου ίδιο όπως ήταν το 2011.
Όπως δημοσιεύσαμε τον Μάιο,
«Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας του 2012 στις Βρυξέλλες η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να βυθιστεί βαθύτερα στο χρέος, ακόμη και αν η οικονομία ανακάμψει .... το οποίο δεν κάνει: κάθε μήνα συρικνώνεται περισσότερο ...

Όταν ο Παπανδρέου πετάχτηκε στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια του 2009 για να δώσει αναφορά στα αφεντικά του για το αυξανόμενο χρέος της χώρας το χρέος της χώρας ήταν 127% του ΑΕΠ. Μέχρι το τέλος του 2011 ήταν 170,6% του ΑΕΠ. Τώρα, ακόμη και αν δεχθούμε ότι η άμυαλη λιτότητα εμπνεύσεως Βερολίνου συρρίκνωσε την οικονομία, η φυσική ποσότητα του χρέους που οφείλεται από την Αθήνα είναι λίγο πολύ η ίδια.

Το επίπεδο του χρέους-στόχου στο πλαίσιο της τελευταίας φαντασίας της Τρόικα για το έτος 2022 είναι 133% του ΑΕΠ. Μέχρι τότε, οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα έχουν υποφέρει λιτότητα καμένης γής για δώδεκα χρόνια. Το καθαρό αποτέλεσμα της θυσίας τους θα είναι μία κατεστραμμένη οικονομία και ένα μεγαλύτερο χρέος. Και πιστέψτε με, δεν θα είναι 133% του ΑΕΠ: δεν υπάρχει ένα επίσημος από το Παρίσι ως το Μιλάνο ο οποίος να πιστεύει αυτή την βλακεία. Συνεχίζοντας η λιτότητα θα φτάσει τον αριθμό αυτό σε τουλάχιστον 170%.

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι μία παράσταση για τους όλο και περισσότερο καταπιεζόμενους πολίτες της, αλλά αυτό είναι μόνο η προθέρμανση για ό τι βρίσκεται παρακάτω στην πορεία. Η αναλογία που χρησιμοποιώ για αυτά που υφίστανται οι άνθρωποι είναι αυτή του ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου του 1936 σε σχέση με το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπλα δοκιμάζονται και αντιδράσεις εκτιμώνται, αλλά η αθλιότητα του θεάματος είναι απλώς μία δοκιμή.

Εφ 'όσον έχουμε μέσα μαζικής ενημέρωσης που μεταφέρουν άμεσα τα γεγονότα και κάνουν μελοδραματικές ανακοινώσεις τα μεσάνυχτα, οι τρόφιμοι του ασύλου θα συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι να καταστραφεί οτιδήποτε πολιτισμένο. Δεν έχουμε ανάγκη από οργανωμένο Τύπο στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρειαζόμαστε ένα υπεύθυνο τύπο. Αυτό για το οποίο είναι υπεύθυνος ο τύπος αυτή τη στιγμή είναι ότι συνεργάζεται παράλληλα με το κατεστημένο στην αντλία προπετάσματος καπνού με λειψές ανακοινώσεις και με χρήση των εφημερίδων που παρουσιάζουν κουτσομπολιά για κοσμικούς.

Το διαδίκτυο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των μέσων μαζικής ενημέρωσης , αλλά απέχουμε πολύ από το να είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Συγνώμη που μιλάμε διαρκώς για αυτό το θέμα , αλλά αν η μπλογκόσφαιρα δεν οργανώσει την συνεργασία μας, οδεύουμε προς το νέο μεσαίωνα του Τσώρτσιλ.

SON OFEON



Πηγή: Μαδώντας την Ελλάδα: Πως ξεγέλασαν την ελίτ της Αθήνας... - RAMNOUSIA