ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis .
DakryApolymenoyL
ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ: 22.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Απολύθηκαν παραμονές Χριστουγέννων από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου 26 διοικητικοί υπάλληλοι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).
Το απόγευμα τους κοινοποιήθηκε η διαγραφή τους από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου. Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν μετά την συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ κατά την οποία σίγουρα συζητήθηκε το θέμα.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τα τελευταία δέκα χρόνια όλοι οι υπάλληλοι στο δημόσιο προσλαμβάνονταν με σχέδη εργασίας ΙΔΑΧ.
Συνολικά βάσει των απαιτήσεων της τρόϊκα θα απολυθούν 22.000 δημόσιοι υπάλληλοι, πέραν εκείνων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα.
Το πρώτο κύμα των απολύσεων που υλοποιούνται με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της τρόικας, η οποία διατηρεί και το δικαίωμα να έχει πρόσβαση ακόμη και στις λίστες των απολυμένων μέσω των διαπιστωτικών πράξεων, δείχνει ότι οι 54.425 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα αποτελέσουν την κύρια «δεξαμενή» για τις απολύσεις. Από αυτούς οι 35.933 θεωρούνται υπάλληλοι «χαμηλών προσόντων» (22.107 ΔΕ και 13.826 ΥΕ), εκ των οποίων οι 22.241 υπηρετούν στους δήμους.
Η κατηγορία αυτή δεν επιλέχθηκε τυχαία: Κατ' αρχάς, δεν προστατεύεται ή προστατεύεται μερικώς από τη συνταγματική διάταξη περί μονιμότητας του προσωπικού στο Δημόσιο.
Δεύτερον, η πρόσληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτής της κατηγορίας των υπαλλήλων έγινε χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, γεγονός που την καθιστά ευάλωτη στην κοινή γνώμη όπου η ανεργία θερίζει και βάσει της κοινωνικής ψυχοσύνθεσης που επικρατεί στην Ελλάδα, οι άνεργοι θα επικροτήσουν τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων χαμηλών προσόντων. Κατά κάποιο για τους δημοσίους υπαλλήλους θα ισχύσει εκείνο το "Δεν διαμαρτυρόμουν που απέλυαν τους άλλους γιατί εγώ είχα σταθερή δουλειά στο δημόσιο, μέχρι που απέλυσαν κι εμένα..."
Πάντως την δόση την πήραν οι τραπεζίτες. Μόνο που και για αυτούς θα ισχύσει το ίδιο: Λίγος καιρός τους μένει να είναι ιδιοκτήτες των τραπεζών τους. Η τρόϊκα έρχεται και για αυτούς...
defencenet.gr