Παίρνουμε την άδεια από το Σύνταγμα να φτύνουμε και να λοιδορούμε όποιον βουλευτή ψηφίσει την προδοσία!!… Η κρεμάλα κατόπιν του πτύελου...

Ψηφίζεται το “ιστορικό” ΦΕΚ 240 που καταργεί την εθνική μας κυριαρχία...
 Τετέλεσται!
Από τη Δευτέρα παίρνουμε την άδεια από το Σύνταγμα να φτύνουμε και να λοιδορούμε όποιον  βουλευτή ψηφίσει την προδοσία!!… Η κρεμάλα  κατόπιν του πτύελου.
Ψηφίζεται τη Δευτέρα το “ιστορικό” ΦΕΚ 240 που καταργεί την εθνική μας κυριαρχία..
Αλλαγή στους όρους του Μνημονίου για να...
μην εξαιρείται κανένα(!) περιουσιακό στοιχείο του Κράτους -ούτε και της Τραπέζης της Ελλάδος όμως ακόμη- από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει, προβλέπει ο νόμος που φέρνει για ψήφιση την Δευτέρα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση.
Αυτό προβλέπει μία από τις πέντε… Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η Κυβέρνηση επειδή το είχαν θέσει οι δανειστές ως προαπαιτούμενο για τις δόσεις-μαμούθ που θα πάρει η χώρα μας έως το Μάρτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως,… στη σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά χθες στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να αποσύρει η κυβέρνηση τον Κυρωτικό Νόμο που είχε καταθέσει στη Βουλή τις παραμονές των Χριστουγέννων και στη θέση του οι βουλευτές να ψηφίσουν νέο «κατεπείγοντα» νόμο, που θα θεσπίζει όσα ζητούν οι δανειστές.
Ο νόμος αυτός θα εισαχθεί στη Βουλή την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και θα ψηφιστεί την Δευτέρα, για να μπορέσει ο Γιάννης Στουρνάρας να ενημερώσει άμεσα το Γιούρογκρουπ και το ΔΝΤ πως εκπληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την υπο-δόση των 9,2 δισ. του Ιανουαρίου.
Τι προβλέπει ο «κατεπείγων» νόμος
Η επίμαχη διάταξη που αναμένεται να προκαλέσει αναβρασμό στις τάξεις των κομμάτων είχε περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης. Εκεί ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».
Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές. Στην κυβέρνηση τονίζουν πως πρόκειται για «τυπική αναφορά» η οποία εμπεριέχεται και στα προηγούμενα Μνημόνια.
Το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης και όσα περιλαμβάνονταν στις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά δεν έχουν κυρωθεί ακόμα από την Βουλή, αν και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Έτσι προβλέπεται να ψηφιστούν όσα όριζε:
- η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΦΕΚ 246/2012) για την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.
- η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 238/2012) που μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής και την επιχορήγηση στο Ταμείο Αρωγής των Υπαλλήλων της.
- οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 237 και 229/2012) με τα προαπαιτούμενα για την μείωση δαπανών και τα ειδικά μισθολόγια.
- η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 224/2012) για την απελευθέρωση των μεταφορών ταξί.
Πηγή, μέσω "pekp"
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Κάτω τα βρωμόχερά σας από τον Πάνο Καμμένο! Κάτω τα χέρια των γερμανοτσολιάδων από κάθε αντιμνημονιακό δημοκράτη!

Από το "press-gr"
Στο Αστυνομικό τμήμα της Δάφνης κρατείται αυτή την ώρα ένας αστυνομικός ο οποίος, φέρεται να ακολουθούσε το αυτοκίνητο του Πάνου Καμμένου στην πορεία του από το σπίτι του προς τη βουλή. Ο αστυνομικός επέβαινε σε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες.
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επικοινώνησε με τον...
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια από τον οποίο ζήτησε να ερευνηθεί η υπόθεση και να δοθούν εξηγήσεις. Την υπόθεση έχει αναλάβει ήδη το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων. Έως αυτή την ώρα η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε διαψεύδει ότι επρόκειτο για παρακολούθηση του κ. Καμμένου.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Τα ξευτελισμένα ανδραποδοβουλευτάκια της συγκυβέρνησης των δωσίλογων... Ούτε ίχνος αξιοπρέπειας δε σας έχει απομείνει ρε γλοιώδη σκουλήκια;

Τα ξευτελισμένα ανδραποδοβουλευτάκια της συγκυβέρνησης των δωσίλογων που υπογράφουν με χέρια και με πόδια τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, έχουν λησμονήσει ότι η Ελλάδα είναι...
ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Ούτε ίχνος αξιοπρέπειας δε σας έχει απομείνει ρε γλοιώδη σκουλήκια;
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
SOMATOFILAKES-MERKEL
Η καταστροφική κυβέρνηση Σαμαρά, προκειμένου να φανεί αρεστή στους τροϊκανούς, εκτελεί πειθήνια τις εντολές ισοπέδωσης της αγοράς.
Ο Τόμσεν και οι άλλες σκατόφατσες των δανειστών, ήρθαν στη χώρα με αντικειμενικό σκοπό να ισοπεδώσουν τους τελευταίους επιζήσαντες ελεύθερους επαγγελματίες. Αφού τους έριξαν την λάσπη ότι το σύνολο των επαγγελματιών είναι απατεώνες και φοροδιαφεύγουν και αφού η τρόικα απέρριψε αυτολεξεί τα προτεινόμενα ισοδύναμα μέτρα, η τριμερής κυβέρνηση της συμφοράς αποφάσισε να ξεσκίσει τους επαγγελματίες με φορομπηχτικά μέτρα ύψους 3 δις ευρώ!
Είναι τα μέτρα- χαριστική βολή στην αγορά και την ελληνική οικονομία. Το γνωρίζουν οι δικοί μας δωσίλογοι, με πρώτο και καλύτερο τον προδότη Σαμαρά. Τον οικονομικό εγκληματία, ο οποίος δήλωσε οικονομολόγος που νοιάζεται και πάντα νοιαζόταν για την ανάπτυξη!!! Ποια ανάπτυξη ρε οικονομολόγε της ξεφτίλας και των δανειστών;
Με κατάργηση του αφορολόγητου, με φορολόγηση 35% συν 23%, η κυβέρνηση της καταστροφής, βάζει την οριστική ταφόπλακα στην οικονομία!!!
Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι της συμφοράς στον τόπο. Η ιστορία θα τους δικάσει και θα τους καταδικάσει. Το ίδιο ελπίζουμε να κάνει και η τακτική Δικαιοσύνη. Να τους καθίσει στο σκαμνί και να τους δικάσει για το έγκλημα σε βάρος του λαού και της χώρας. Για το έγκλημα να παραδώσουν την χώρα στο έλεος των τοκογλύφων.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ! Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
SAMARAS-2120101121091716
ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ!
η εκταμίευση των υπόλοιπων δόσεων του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, είναι βέβαιον ότι περνάει μόνον έσα από νέα-φρικτά μέτρα. Τα πολιτικά σκύβαλα, οι αρχιδωσίλογοι-οσφυοκάμπτες στις εντολές των δανειστών, για μια ακόμη φορά εξαπατούν τον λαό. Από το "αυτά είναι τα τελευταία μέτρα γιατί ο λαός δεν αντέχει άλλα", περάσαμε στο "πρέπει να τηρήσουμε επακριβώς τα μέτρα, να είμαστε συνεπείς για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις και να μη χρειαστούν νέα μέτρα"! Είναι μια ακόμη απάτη σε βάρος του λαού. Έχουν ήδη συμφωνήσει για νέα επαχθή μέτρα με περαιτέρω μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς αλλά το σερβίρουν σιγά-σιγά για να εκτονώσουν τους κραδασμούς των όποιων αντιδράσεων!  Ήδη το κλιμάκιο της τρόικας έρχεται στην Αθήνα για την αξιολόγηση του προγράμματος, Οι χαρτογιακάδες θα ξινίσουν τα μούτρα τους, θα παίξουν θέατρο με τους δικούς μας δωσίλογους και μέσα στον Φεβρουάριο-Μάρτιο θα ανακοινώσουν νέα μέτρα φρίκης!

Θ. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ: «ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ» . ΒΙΝΤΕΟ

«Οι αποφάσεις που παίρνονται σε βάρος του λαού τα τελευταία 3 χρόνια, είναι είτε προδοσία, είτε ανοησία, πάντως σίγουρα δουλοπρέπεια»
Ο καθηγητής Πανεπιστημίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Θεόδωρος Κασανέβας, σε μια
αποκαλυπτική-καταιγιστική του συνέντευξη στην «Ε.Ω.» και τον Μάκη Βραχιολίδη, λέει όσα κρύβουν από τον λαό, το ντόπιο και διεθνές κατεστημένο. «Η κρίση στην Ελλάδα δεν θα έχει τέλος εάν δεν φύγουμε από το ευρώ», επισημαίνει με στοιχεία ο κ. Κατσανέβας, τονίζοντας ότι μόνον όποια χώρα έχει δυνατότητα να κόβει δικό της νόμισμα διαθέτει εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Επιχειρήματα που επιστρατεύουν η κυβέρνηση ακόμη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, του τύπου «χρειάζονται δύο χρόνια για να τυπώσουμε δραχμές» ή ότι «θα αποκοπούμε από τις αγορές, δεν θα ‘χουμε να φάμε, δεν θα ‘χουμε πετρέλαιο», αποτελούν μέρος της κατατρομοκράτησης του λαού και όπως υπογραμμίζει ο καθηγητής, είναι «ανοησίες» οι οποίες δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στη σωρεία επιχειρημάτων και λύσεων που υπάρχουν για τη σωτηρία της Ελλάδος, μέσω της επιστροφής της στο εθνικό νόμισμα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα συστημικά ΜΜΕ, δεν δίνουν βήμα στους επιχειρηματολογούντες υπέρ της δραχμής!
Ο Θ. Κατσανέβας, ο οποίος μέμφεται τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ενώ καταδικάζουν το Μνημόνιο στερούνται λύσεων διεξόδου από την κρίση, αναφέρεται στο βιβλίο του «Η Απομυθοποίηση του Ευρώ», που εξέδωσε πρόσφατα και στο οποίο προτείνει λύσεις για τη σωτηρία της χώρας, κατακεραυνώνοντας παράλληλα τα φαιδρά επιχειρήματα της… συμμορίας του ευρώ.
«Στο ευρώ μπήκαμε για να υπάρξει σύγκλιση των οικονομιών και αντί αυτού ζούμε την καταστροφή των οικονομιών της νότιας Ευρώπης» επισημαίνει εμφατικά ο κ. Κατσανέβας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ
vrachiolidis@yahoo.gr
Κύριε καθηγητά, ο κ. Σαμαράς κατατάσσει εσάς και όλους όσους υποστηρίζουν την επιστροφή της χώρας στο εθνικό μας νόμισμα, στο «λόμπυ της δραχμής». Λέει επίσης ότι επιστρέφοντας στη δραχμή, θα έρθουν μεγαλύτερες καταστροφές για τη χώρα και γι’ αυτό πρέπει να παραμείνουμε πάση θυσία στο ευρώ. Εσείς τι απαντάτε;
Κατσανέβας: Κατ’ αρχήν, μας αποκαλεί «συμμορία της δραχμής», το «λόμπυ της δραχμής» το έχει κόψει όχι μόνον ο κ. Σαμαράς αλλά κυρίως οι εκφραστές του κατεστημένου, που οι περισσότεροι από αυτούς έχουν στείλει τα λεφτά τους έξω, όπως φαίνεται από την λίστα Λαγκάρντ. Αυτοί όλοι τολμούν να μιλούν για όποιους εκφέρουν διαφορετική άποψη από αυτή που υποστηρίζει το γερμανοκρατούμενο κατεστημένο. Είναι απαράδεκτο να μιλάνε με τέτοια επιχειρήματα και πυροβολούν τους επιχειρηματολογούντες επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα επιχειρήματα. Και το λένε ποιοι; Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και δεν αναφέρομαι στον κ. Σαμαρά τόσο, όσο στο τραπεζικό κατεστημένο, το οποίο μαίνεται ενάντια στην άποψη ότι η επιστροφή στη δραχμή θα βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητα της χώρας και σε μια προοπτική θα μας βγάλει από αυτή την τρομακτική κρίση, την κόλαση του ευρώ, η οποία δεν φαίνεται να έχει τέλος.

« ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Καλά κύριε Κατσανέβα, ποιοι είναι αυτοί που ανήκουν στη συμμορία της δραχμής» όπως τη χαρακτηρίζει ο κ. Σαμαράς; Είναι κάποιοι επικίνδυνοι για τη χώρα, είναι κάποιοι άσχετοι; Εσείς είστε καθηγητής οικονομολόγος, τι συμφέροντα να έχετε εσείς να καταστρέψετε τον τόπο;
Κατσανέβας: Σας υπενθυμίζω ότι στη «συμμορία της δραχμής» υπάρχουν διαπρεπέστατες φυσιογνωμίες και οικονομολόγοι με βραβεία Νόμπελ. Να σας αναφέρω ενδεικτικά τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πρόεδρο της Τσεχίας, τον νομπελίστα και κορυφαίο όλων των οικονομολόγων παγκοσμίως Πωλ Κρούγκμαν, τον Βέρνερ Ζιν, τον μεγαλύτερο Ευρωπαίο οικονομολόγο, τον Ρουμπινί και άπειρους άλλους. Όλοι αυτοί, κατά τον κ. Σαμαρά είναι η «συμμορία της δραχμής», που κερδοσκοπούν σε βάρος της εθνικής μας οικονομίας! Είναι τόσο γελοίο το επιχείρημα, να μιλάνε οι «συμμορίτες του ευρώ» ότι άλλοι κερδοσκοπούν σε βάρος της οικονομίας!Έχουν το θράσος να μιλάνε αυτοί που κερδοσκοπούν, οι τραπεζίτες που έχουν στείλει οι ίδιοι τα προσωπικά τους χρήματα στο εξωτερικό! Θέλετε να σας αναφέρω ονόματα; Καλύτερα ας μην το κάνω. Άπειροι τραπεζίτες έχουν «συλληφθεί» να έχουν στείλει χρήματα στο εξωτερικό και αυτοί κατηγορούν εμάς ότι κερδοσκοπούμε σε βάρος της χώρας. Ντροπή τους!
« Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ»

Ο κ. Σαμαράς αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα υποστηρίζει σθεναρά την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Γιατί, υπηρετούν κάποια συμφέροντα;

Κατσανέβας: Θα έλεγα ότι ένα μεγάλο ποσοστό, ναι, υπηρετούν τα συμφέροντα των πατρώνων τους, που είναι το ντόπιο και διεθνές κατεστημένο, με προεξάρχοντες σήμερα τους Γερμανούς. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή επελαύνει και σαρώνει την Ευρώπη. Η Γερμανία που έχασε δύο παγκοσμίους πολέμους, αιματοκύλισε την Ευρώπη, η Γερμανία που δεν πλήρωσε τα χρέη της, δεν πλήρωσε τις πολεμικές αποζημιώσεις, είναι εκείνη που σήμερα έχει καταφέρει να καταλάβει με την οικονομική της υπεροπλία, χώρες σαν τη δική μας και να τους έχει καθυποτάξει στο ψευτοευρώ το οποίο είναι ένα συγκεκαλυμμένο μάρκο!

Λέτε δηλαδή ότι το ευρώ σχεδιάστηκε ώστε να αποτελέσει ένα όπλο, έναν μηχανισμό στα χέρια της Γερμανίας για να κατακτήσει οικονομικά την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του νότου;

Κατσανέβας: Όταν σχεδιάστηκε, υπήρχαν εύλογες φιλοδοξίες ότι το ευρώ θα προωθούσε τα ιδεώδη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κύριο ιδεώδες ήταν η σύγκλιση των οικονομιών ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες και αντί να γίνει αυτό έγινε ακριβώς το αντίθετο, κάτι το οποίο επιτάθηκε με την εισβολή του ευρωμάρκου, το οποίο μην ξεχνάτε διοικείται και η ισοτιμία του καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία εδρεύει στην Φραγκφούρτη και αρχηγοί-καθοριστικοί παράγοντες είναι οι Γερμανοί.

Εκδώσατε πρόσφατα βιβλίο με τον τίτλο «Η απομυθοποίηση του Ευρώ» το οποίο προτείνει λύσεις, 41 προτάσεις για την επιστροφή της χώρας στο εθνικό της νόμισμα. Πραγματικά, υπάρχουν τόσες διέξοδοι τις οποίες αποκρύπτουν από τον λαό;

Κατσανέβας: Επειδή κατά καιρούς, το κατεστημένο αυτό που μιλάει για συμμορία και λόμπυ της δραχμής, μέσα από τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας σερβίρει στο ζαλισμένο πλήθος διάφορα επιχειρήματα του τύπου: «χρειάζονται δύο χρόνια για να τυπώσουμε δραχμές» ή ότι «αν γυρίσουμε στη δραχμή θα πάμε στην κόλαση», ότι «θα αποκοπούμε από τις αγορές, δεν θα ‘χουμε να φάμε, δεν θα ‘χουμε πετρέλαιο», όλες αυτές τις ανοησίες που λένε τις κατηγοριοποίησα και απαντάω σε όλα τα θέματα, ένα προς ένα. Το βιβλίο είναι βατό, εύπεπτο, ευκολοδιάβαστο, για να μπορέσει ο μέσος πολίτης ν’ αντιληφθεί το μεγάλο ψέμα που συντελείται σε βάρος της χώρας. Το βιβλίο απαντά σε 41 ερωτήματα του κατεστημένου που φοβίζει τον κόσμο και δίνει και λύσεις. Δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλουμε το μνημόνιο και να μην δίνουμε μια πρόταση για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια, από τα φοβερά γερμανικά νύχια που έχουν πέσει πάνω στην Ελλάδα και να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Η λύση είναι να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να αναδιατάξουμε την παραγωγική μας βάση, να ιδρώσουμε, να ματώσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς να χάσουμε τις διεθνείς μας επαφές και συνεννοήσεις. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και διέξοδοι.

Μια και μιλάμε για το βιβλίο σας, πωλείται κανονικά ή μήπως σαμποτάρετε η πώλησή του;

Κατσανέβας: Αν φτάσουμε στο σημείο να καίγονται και τα βιβλία, που δεν αποκλείεται κι αυτό, θα είναι μια άλλη εποχή. Το βιβλίο αυτό έχει εκδοθεί από τον γνωστό και καθιερωμένο εκδοτικό οίκο «Αντώνης Λιβάνης», έχει κυκλοφορήσει πολύ, βεβαίως έχει αποσιωπηθεί παντελώς από το κεντρικό σύστημα των ΜΜΕ. Δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα απέναντι σε ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και μπορούν να επιχειρηματολογήσουν. Γι’ αυτό και δεν τολμούν τέτοια βιβλία και τέτοιες απόψεις να τις παρουσιάσουν στα κεντρικά μέσα ΜΜΕ-αποχαύνωσης.


«ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ»

Τελευταίες δημοσκοπήσεις ωστόσο, εμφανίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού να επιθυμεί την παραμονή της χώρας, πάση θυσία στο ευρώ.

Κατσανέβας: Κάνετε λάθος. Τα παλαιότερα γκάλοπ ήταν συντριπτικά υπέρ του ευρώ. Κι αυτό διότι υπάρχει μια ευρωδουλεία, ευρωλαγνεία, μια καθυπόταξη της ανεξαρτησίας του ελληνικού λαού. Τώρα, αυτά αναστρέφονται ραγδαία. Τα τελευταία γκάλοπ που έδωσαν στη δημοσιότητα τα κεντρικά ΜΜΕ, όπως το MEGA, εμφανίζουν ποσοστά της τάξης 60% προς 40%. Εάν γινόταν δημοψήφισμα και αφού πρώτα έδιναν τη δυνατότητα να ακουστούν και οι δύο απόψεις, ένθεν και ένθεν, είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα αποφάσιζε να μας απαλλάξει από την κόλαση του ευρώ. Το μεγάλο επιχείρημα είναι ένα και δεν μπορεί κανείς να το ανατρέψει: γιατί μπήκαμε στο ευρώ; Για να ζήσουμε καλύτερα. Αντ’ αυτού, ζούμε μια κόλαση που ποτέ στην ιστορία του ο ελληνικός λαός δεν έχει βιώσει, με εξαίρεση φυσικά πολεμικές περιόδους. Πώς μπορούν να ανατρέψουν αυτό το επιχείρημα; Και γιατί όλες οι χώρες του νότου υφίστανται παρόμοια τραγωδία, σε αντίθεση με τις βόρειες χώρες, τις «γερμανοειδείς» χώρες, όπως την Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία, οι οποίες ευημερούν; Είναι η δομή του ευρώ τέτοια, που βοηθά αυτές τις χώρες να ευημερούν και την Ελλάδα, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες του νότου να καταστρέφονται. Και υποτίθεται ότι όλες οι οικονομίες της Ευρώπης, θα συνέκλιναν με το ευρώ!

Και υποτίθεται κύριε καθηγητά ότι υπάρχει ισοτιμία ανάμεσα σε όλα τα μέλη της Ε.Ε και της ευρωζώνης.

Κατσανέβας: Ισοτιμία ναι, αλλά η Ελλάδα έχει βάρος αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της τάξης του 2,5%. Αυτή είναι η ισοτιμία στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από την δήθεν ισοτιμία μεταξύ ανίσων.

Αυτό που διαδραματίζεται στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια, με πρωταγωνιστές τους πολιτικούς να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις σε βάρος του λαού και της χώρας, θα το χαρακτηρίζατε προδοσία;

Κατσανέβας: Είτε προδοσία, είτε ανοησία. Διαλέξτε.

«Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ»

Εσείς θα μου πείτε. Εγώ διαλέγω την προδοσία.

Κατσανέβας: Εγώ δεν θα ήθελα να επιμείνω, γιατί και η ανοησία ίσως εμπεριέχει και την προδοσία μέσα της ή τη δουλοπρέπεια Αν βλέπατε τους υπουργούς οικονομικών της Πορτογαλίας και Ισπανίας να σκύβουν το κεφάλι και να δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στον Σόϊμπλε που τους άκουγε και τους έβλεπε μ’ εκείνο το φοβερό χαμόγελο που όταν χαμογελά τρίζουν τα δόντια του, θα καταλαβαίνατε ποια δουλοπρέπεια εννοώ. Αισθάνονταν ευγνωμοσύνη και μόνο που τους άκουγε ο Σόϊμπλε. Εδώ, φτάσαμε στο σημείο το ΔΝΤ, που αποτελεί το πρυτανείο της πολιτικής της λιτότητας, να εγκαλεί τους Γερμανούς γιατί ακολουθούν τόσο ακραία λιτότητα που δεν την εγκρίνουν αυτοί που την έχουν καθιερώσει.

Επιτρέψτε μου να επιμείνω στο θέμα της προδοσίας. Τη Δευτέρα φέρνουν στη βουλή με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, το θέμα της ενυποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, σε περίπτωση που δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνειά της. 

Κατσανέβας: Μα, εκεί πάει το πράγμα. Αυτοί υποθηκεύουν τη χώρα στην προοπτική να την καταλάβουν. Γιατί δηλαδή, για να το συνειδητοποιήσουμε πρέπει να βάλουν την γερμανική σημαία στην Ακρόπολη; Πολύ καλύτερα την υποθηκεύουν, την εξαγοράζουν, με αυτό τον τρόπο. Γιατί να σπαταλούν γερμανικά στρατεύματα; Είναι πολύ πιο απλή υπόθεση γι’ αυτούς η κατάληψη της χώρας με αυτό τον τρόπο. Απομυζούν τη τελευταία ικμάδα του ελληνικού λαού, ακολουθώντας συγκεκριμένο σχέδιο. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχουν πολλές λύσεις. Ή θα παραμείνουμε υποτελείς με το μνημόνιο ή θα φύγουμε από το μνημόνιο ακολουθώντας την πορεία εθνικής ανεξαρτησίας, ανάπτυξης, προκοπής, που για να γίνει αυτό ένας τρόπος υπάρχει: η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Όπως είναι γνωστό όποιος έχει τη δυνατότητα να εκδίδει νόμισμα, έχει εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία. Και κυριαρχία δεν έχουμε όταν δεν έχουμε καμία δυνατότητα επιρροής στην έκδοση νομίσματος.

Πολύς χρόνος αναλώνεται το τελευταίο διάστημα με την λίστα Λαγκάρντ. Η λίστα αυτή καθ’ αυτή είναι το μεγάλο πρόβλημα ή το πώς φτάσαμε ως εδώ;

Κατσανέβας: Ξανατονίζω ότι στη λίστα Λαγκάρντ είναι όλοι αυτοί που μας χαρακτηρίζουν «συμμορία της δραχμής». Αυτοί βγάλανε τα λεφτά έξω. Εάν βρείτε δικά μου λεφτά να τα έχω βγάλει έξω να μου πείτε. Οι άνθρωποι αυτοί σαν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ευθύνονται για πάρα πολλά. Η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ από το συγκεκριμένο αλεξιπτωτιστή και καρεκλολάγνο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι πταίσμα μπροστά στις κολοσσιαίες ευθύνες του για την τραγωδία που υφιστάμεθα σήμερα ως χώρα. Πρέπει να υπάρξει ειδικό δικαστήριο για όλους αυτούς που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Είσθε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ποιο είναι το κλίμα που εισπράττεται από τους φοιτητές σας; Τι λένε για το πολιτικό σύστημα, το ευρώ, τη δραχμή;

Κατσανέβας: Στους φοιτητές μου αποφεύγω να αναφέρομαι σε τέτοια θέματα διότι ο ρόλος μου σαν δάσκαλου είναι να κάνω μάθημα και να βάλω τις διάφορες απόψεις που υπάρχουν στα οικονομικά δρώμενα ένθεν και ένθεν, χωρίς να τοποθετούμαι προσωπικά. Παρ’ όλα αυτά, έχω δώσει στους φοιτητές εργασίες σχετικά με την ευρωζώνη κ.λ.π. Οι εργασίες αυτές και χωρίς καμία εξαίρεση όλες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ευρωζώνη προκάλεσε στις χώρες του νότου καταρράκωση, σε αντίθεση με τις χώρες της βόρειας Ευρώπης. Τα στοιχεία δηλ. που σας έδωσα προηγουμένως αποδεικνύονται από όλες τις πραγματιστικές μελέτες. Εκτός του ότι βλέπουμε και ζούμε την φτώχεια, τις αυτοκτονίες, την τραγωδία του λαού με την ανεργία, κάθε μέρα 1300 άτομα χάνουν τη δουλειά τους, συνάνθρωποί μας ψάχνουν να βρουν φαί στα σκουπίδια, όλα αυτά τα αποδεικνύουν και τα στυγνά οικονομικά στοιχεία. Το ευρώ είναι καταστροφή για την ελληνική οικονομία.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός όπως και ο προηγούμενος, εξαπάτησαν τον λαό με διάφορα ψέματα, είτε με το «λεφτά υπάρχουν» είτε «θα προστατέψουμε το εισόδημα των χαμηλόμισθων». Το τελευταίο που είπε ο Πρωθυπουργός είναι ότι «δεν πρόκειται να πάρουμε άλλα μέτρα, είναι τα τελευταία γιατί ο λαός δεν αντέχει άλλο». Εσείς τι λέτε, θα παρθούν νέα μέτρα;

Κατσανέβας: Το «δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα», το έχουμε ακούσει άπειρες φορές που έχω ξεχάσει τον αριθμό, αλλά κάθε τόσο έρχονται νέα μέτρα. Τη νέα δόση θα μας την δώσουν εάν είμαστε καλά παιδιά. Τι σημαίνει αυτό; Είναι σαν τον ναρκομανή που πρέπει να επιδείξει καλή διαγωγή τη δόση του. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι τραγικό μόνο ως προς την οικονομική του διάσταση, είναι και εξευτελιστικό ως προς τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια που πρέπει να διαθέτει ένας λαός. Εγώ τουλάχιστον δεν το ανέχομαι. Δεν ανέχομαι να περιμένω από αυτούς τους κυρίους να μας δώσουν τη δόση, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Μα πού φτάσαμε; Και είναι ντροπή που δεν υπάρχουν αντιπροτάσεις. Βλέπετε, ακόμη και τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν προτάσεις. Φωνασκούν και καταδικάζουν το Μνημόνιο, και πολύ καλά κάνουν, αλλά παραμένουν επαίτες και ζητιάνοι για το ευρώ.

Μια και μιλήσατε για αντιπολίτευση. Ο κ. Τσίπρας αρχικά μιλούσε για κατάργηση του Μνημονίου, μετά …γύρισε στην επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές, για τους όρους ενός νέου Μνημονίου, ενώ πρόσφατα τον ακούσαμε να λέει σε επίσκεψή του στη Γερμανία, «η Ελλάδα έχει ανάγκη την απαράμιλλη λογική της Γερμανίας».

Κατσανέβας: Λυπάμαι εάν είπε τέτοια πράγματα ο κ. Τσίπρας και λυπάμαι γιατί η στάση που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς παράλογη, για να μην πω ότι είναι πολιτική «Μαυρογιαλούρου», δηλαδή τα «δικά μας-δικά μας» και τα «δικά τους-δικά μας». Βεβαίως μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και άλλες απόψεις, όπως αυτή του Π. Λαφαζάνη, αλλά τι θέλουν να μας πουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν έρθουν στα πράγματα και να έρθουν, γιατί όχι, θα εισβάλουν στο Βερολίνο και θα επιβάλουν στην Μέρκελ ή στον Σόϊμπλε τις απόψεις τις φτωχής και ταπεινής Ελλάδας; Αυτός είναι κωμικό, γελοίο και αντιφατικό, που δεν στέκει στην λογική ενός 7χρονου παιδιού.

Κύριε Κατσανέβα, υπήρξατε επί χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Μετανιώσατε που υπηρετήσατε το χώρο, με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ οδήγησαν στην καταστροφή τον τόπο;

Κατσανέβας: Όχι. Εγώ υπηρέτησα το ΠΑΣΟΚ και αφιέρωσα τη ζωή μου στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος, τις εποχές που υπήρχαν οράματα, ηθικές αξίες, τότε που προσπαθούσαμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Και ως ένα βαθμό αυτό το πετύχαμε στη δεκαετία του ’80, με τα όποια λάθη και παραλήψεις. Δεν μετανιώνω, κάθε άλλο, γιατί συνέβαλα κι εγώ με τις μικρές μου, ελάχιστες δυνάμεις, στο να ζήσει καλύτερα ο μέσος Έλληνας πολίτης, να καθιερωθούν ένα σωρό δικαιώματα, ιδιαίτερα το να μπορεί να μιλάει κανείς ελεύθερα. Βεβαίως αυτά αργότερα ανατράπηκαν μέσα από πολλές ιστορικές συγκυρίες. Είναι όμως άδικο, γυρίζοντας το ρολόι 30 χρόνια πίσω, να επιρρίπτουμε ευθύνες στον Ανδρέα Παπανδρέου και σ’ εκείνη την εποχή. Ε, τότε να πάμε και στον Χαρίλαο Τρικούπη και στον Καποδίστρια και στην Τουρκοκρατία. Αυτοί που πραγματικά ευθύνονται, με τέτοια επιχειρήματα προσπαθούν να πετάξουν το…μπαλάκι στην εξέδρα, τις ευθύνες αλλού, ενώ οι πραγματικές ευθύνες για την καταστροφή του τόπου είναι στα τελευταία 10 χρόνια, στις κυβερνήσεις από Σημίτη και μετά. Γιατί εκτός από το ευρώ, η κακή διακυβέρνηση, η διαφθορά, η παρακμή, η λειτουργία της χώρας υπό την παραλυσία των δανεικών της πλαστής ευημερίας, έχει κι αυτή τις ευθύνες της. Και αυτό εξηγεί γιατί εμείς είμαστε επικεφαλής του χορού του Ζαλόγγου, οδηγούμαστε στον καιάδα και ακολουθούν και οι άλλες χώρες, ακόμη και η Κύπρος. Η πιο ανθηρή οικονομία της Ευρώπης έχει βουλιάξει και αυτή στον καιάδα του ευρώ.




«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα σε αυτήν εδώ την Αίθουσα έρχεται προς ψήφιση το τελευταίο κείμενο που αποτελεί το καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας. Παραχωρείται αμετάκλητα και άνευ όρων η εθνική κυριαρχία της χώρας. Καταργείται η ασυλία της χώρας έναντι των πιστωτών, των τοκογλύφων, των δανειστών. Έτσι νομίζουν.

Φέρνοντας ένα νομοσχέδιο, ένα σχέδιο νόμου το οποίο περιλαμβάνει τα πάντα, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ιππόδρομο, δώρα Χριστουγέννων, τραίνα, Φιλοτελικό Μουσείο, ρυθμίσεις προς τους συμβούλους που θα πληρώνονται με πολλά εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό για να συμβουλεύουν την Κυβέρνηση έναντι των δανειστών και τους δανειστές έναντι της Κυβερνήσεως και μέσα σε όλα αυτά, ουσιαστικά, προσπαθούν οι συγκυβερνώντες με εντολή της τρόικας, να νομιμοποιήσουν το παράνομο, το άκυρο, το αντισυνταγματικό μνημόνιο Ι, μνημόνιο ΙΙ, μνημόνιο ΙΙΙ και τις δανειακές συμβάσεις.



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με κάθε ευθύνη αυτών που λέω και από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων απευθύνομαι προς τους δανειστές της χώρας και τους λέω πως ό,τι κι αν ψηφιστεί σήμερα, δεν ισχύει, είναι άκυρο. Δεν δεσμεύονται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δια της Βουλής των Ελλήνων για να πληρωθούν οι πιστωτές, έχοντας δημιουργήσει ένα επονείδιστο χρέος και ένα απεχθές χρέος. Δεν πρόκειται να εισπράξουν τα τοκογλυφικά επιτόκια που έχουν βάλει στις πλάτες του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει δέσμευση η οποία να στηρίζεται στο Ελληνικό Σύνταγμα, που να δεσμεύει τον ελληνικό λαό απέναντι σ’ αυτά που συνυπογράφουν σήμερα οι συγκυβερνώντες. Όλα αυτά τα οποία έχουν στα χέρια τους είναι άκυρα, αντισυνταγματικά και για μας δεν υπήρξαν ποτέ.

Κι αυτό, γιατί το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν καταλύεται. Όλες οι διαδικασίες οι οποίες έχουν γίνει είναι αντισυνταγματικές και την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων την είχαν πει προηγούμενα οι ίδιοι οι σημερινοί κυβερνώντες. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά είχε καταθέσει αιτιάσεις αντισυνταγματικότητας σ’ αυτή εδώ τη Βουλή. Ήταν, όταν έλεγε για τη λάθος συνταγή, για το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή.

Είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα κάνοντας αυτή τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων κάποιοι επέλεξαν να υπάρχουν άλλου είδους πρωτοσέλιδα, να είναι πρωτοσέλιδο και πρώτο θέμα στις τηλεοράσεις και στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης οι πυροβολισμοί που κάποιοι παρακρατικοί έριξαν το βράδυ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Συνήθης τακτική στην πατρίδα μας.

Σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα πριν από λίγα χρόνια, σε εκείνη τη θέση, είχαν αφεθεί κάποια λουλούδια στο έδρανο του Παύλου Μπακογιάννη, λίγες μέρες πριν τη συζήτηση στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Πριν ακόμα λίγα χρόνια απ’ αυτό το επεισόδιο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, λίγες μέρες πριν την ψηφοφορία πυροβολήθηκε στα πόδια, ο Λευτέρης Παπαδημητρίου.

Σήμερα, την ημέρα που παραδίδεται η χώρα με τον παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο, αυτό που σήμερα φέρνει στη Βουλή την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και της ασυλίας, λίγες μέρες πριν τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή της παραπομπής του Γιώργου Παπανδρέου που με συνένοχο τον Παπακωνσταντίνου, υπέγραψαν τις πρώτες συμβάσεις, αλλοιώνοντας τα στατιστικά στοιχεία και από την άλλη μεριά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του τότε πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου που θα ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, έχουμε μία κλιμάκωση της βίας. Ξεκίνησε από γκαζάκια, έγινε μολότοφ σε πολυκατοικίες που διαμένει παιδί τριών χρόνων, σήμερα έγινε καλάζνικοφ, ελπίζω να μην γίνουν κι άλλα μέχρι την Πέμπτη.

Αυτά τα λέω διότι κάποιοι επιδιώκουν να αλλάξει η ατζέντα. Και αυτοί που το επιδιώκουν είναι αυτοί που έχουν συμφέρον να αλλάξει η ατζέντα. Γιατί έπρεπε σε αυτήν εδώ την αίθουσα σήμερα να συζητάμε την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Θα διαβάσω συγκεκριμένες λέξεις για να ακούσει πάλι ο ελληνικός λαός.

Θα έπρεπε έξω από αυτή την αίθουσα, στην Πλατεία Συντάγματος να είναι μαζεμένος όλος ο ελληνικός λαός για να πει: Όχι, δεν παραδίδεται η εθνική κυριαρχία της χώρας. Δεν αφήνουμε τους πιστωτές να καταργήσουν το δικαίωμα της χώρας να προστατεύσει την ασυλία της, δηλαδή το δικαίωμα να πληρώνονται τα δημόσια νοσοκομεία για να παρέχουν την υγεία στους πολίτες, η παιδεία για να μπορούν να λειτουργούν τα δημόσια σχολεία, το κράτος το οποίο θα πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες που έχουν φθάσει κάτω από τα όρια της φτώχειας με την πολιτική της τρόικας και είναι επάνω από τρία εκατομμύρια. Να προστατεύσει το ένα εκατομμύριο επτακόσιες πενήντα χιλιάδες ανέργους. Να προστατεύσει τους πολύτεκνους. Να προστατεύσει τις μανάδες. Να προστατεύσει τις δαπάνες για να προασπιζόμαστε την εθνική μας ακεραιότητα. Να προστατεύσει την ύπαρξη του κράτους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ελληνικέ λαέ, σήμερα υπογράφεται ουσιαστικά η νομιμοποίηση –νομίζουν- των τριών μνημονίων. Για πρώτη φορά από αυτό το Βήμα θα διαβάσω υπόδειγμα νομικής γνωμοδότησης που έδωσαν οι πιστωτές προς την ελληνική κυβέρνηση και που πρέπει να υπογράψει.

Λένε οι πιστωτές στην ελληνική εκλεγμένη κυβέρνηση: «Θα υπογράψετε σαν παράρτημα 1 υπόδειγμα νομικής γνωμοδότησης προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας». Στην τρίτη σελίδα αναφέρεται ο όρος εννέα «ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για τη σύμβαση τροποποίησης αποτελεί έγκυρη επιλογή εφαρμοστέου δικαίου που δεσμεύει το δικαιούχο κράτος-μέλος και την Τράπεζα της Ελλάδας σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο».

Όρος δέκα: «Το δικαιούχο κράτος-μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου σε σχέση με τη σύμβαση τροποποίησης και κάθε απόφαση των δικαστηρίων αυτών θα είναι αμετάκλητη και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία».

Όρος έντεκα: «Ούτε το δικαιούχο κράτος-μέλος ούτε η Τράπεζα της Ελλάδας ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά του στοιχεία εξαιρούνται λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας κατάσχεσης συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οτιδήποτε
ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».
Ούτε η Κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοιου είδους κείμενα κατά την διάρκεια της παράδοσης της χώρας στους Γερμανούς. Για όνομα του Θεού!

Κύριε Ψυχάρη, μη γελάτε. Εσείς συνεχίζετε να παίρνετε ενισχύσεις στις ατομικές σας επιχειρήσεις από τον ΟΠΑΠ, αλλά κάποιοι άλλοι πεινάνε. Εσείς συνεχίζετε να δανειοδοτήστε για να υβρίζετε πολιτικούς εκλεγμένους. Οι φυλλάδες του συγκροτήματός σας προσπαθούν να μας κατατάξουν στην άκρα δεξιά. Απάντησε η κ. Χρυσοβελώνη με ένα άρθρο.

Ακούστε, είστε Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πάψτε να υπηρετείτε άλλα συμφέροντα. Υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε την ώρα που εσείς χρηματοδοτείστε. Αφήστε, λοιπόν, τα γέλια και τις ειρωνείες.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα με αυτή την Πράξη ουσιαστικά δίνεται ένα ακόμη όπλο στα χέρια των δανειστών, το οποίο και βεβαίως είναι ανίσχυρο.

Επικαλούμαι σε αυτή την αίθουσα το θέμα της πλειοψηφίας που θα ψηφίσει αυτό το σχέδιο νόμου. Ελπίζετε ότι θα νομιμοποιήσετε αυτό το αντισυνταγματικό σχέδιο νόμου και αυτές τις συμφωνίες με 151 Βουλευτές;

Εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε και στο παρελθόν λέγατε και λέγαμε τότε μαζί –και αναφέρομαι στη Νέα Δημοκρατία- ότι οι διεθνείς συμβάσεις θα πρέπει να επικυρώνονται βάσει του άρθρου 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος με αυξημένη πλειοψηφία.

Τι πάτε, λοιπόν, σήμερα να κάνετε; Μέσα στο κουρνιαχτό των παρακρατικών μεθόδων, οι οποίες σε αυτόν εδώ τον τόπο πολλές φορές χρησιμοποιήθηκαν –τα ίδια έλεγαν και στη δολοφονία Λαμπράκη- προσπαθείτε να πάρετε ένα χαρτί συμφωνίας το οποίο νομίζετε ότι θα σας λυτρώσει απέναντι στους δανειστές. Δεν θα το πάρετε και δεν ισχύει. Αυτό είναι δέσμευσή μας και είναι δέσμευση και του ελληνικού λαού.

Εμείς σας καλούμε, καλούμε το σύνολο της Εθνικής Αντιπροσωπείας να αρνηθεί σήμερα να ψηφίσει αυτό το επαίσχυντο για τη δημοκρατία και την εθνική υπερηφάνεια δήθεν σχέδιο νόμου, το οποίο έρχεται στη Βουλή μέσα σε μία νύχτα για να βάλει το καρφί στο φέρετρο της χώρας.

Σας καλούμε να απαντήσουμε «όχι» όλοι μαζί. Μαζί με τον ελληνικό λαό σας καλούμε να αντισταθούμε σε αυτούς που θέλουν την Ελλάδα όχι ένα κυρίαρχο κράτος, αλλά ένα κράτος που έχει παραδοθεί στους δανειστές. Σας λέμε ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί και τιμωρία.

Σταματήστε να καλύπτετε αυτούς που με δόλο οδήγησαν την πατρίδα μας σε αυτή την κατάσταση. Ελάτε σήμερα να καταψηφίσουμε και την Πέμπτη να παραπέμψουμε εκείνους που δεν απολογούνται πλέον στον ελληνικό λαό, αλλά στην ελληνική και ποινική δικαιοσύνη. Εκείνους οι οποίοι την ώρα που εξαθλίωναν με τις πολιτικές τους τον ελληνικό λαό, τα στικάκια της λίστας Λαγκάρντ τα κράταγαν στα συρτάρια τους. Και εκείνους τους Πρωθυπουργούς οι οποίοι ενώ εν γνώση τους μπορούσαν να εισπράξουν φόρους από αυτά τα στικάκια και τις πληροφορίες, με εντολή τους απέκρυπταν από τις φορολογικές αρχές τις πληροφορίες αυτές, την ώρα που έχουν γεμίσει οι ποινικές φυλακές με μικροοφειλέτες των 3.000 και των 5.000 ευρώ.

Αυτή είναι η αλήθεια. Εμείς δεν επιδιώκουμε τον εθνικό διχασμό. Εμείς επιδιώκουμε την εθνική συνοχή και τη δημιουργία ενός εθνικού μετώπου.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουμε τα πάντα για να κινητοποιήσουμε το δημοκρατικό και πατριωτικό τόξο, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που πιστεύουν ότι πρώτα απ’ όλα για να ασκηθούν οποιεσδήποτε πολιτικές, επιβάλλεται να υπάρχει ένα εθνικά κυρίαρχο κράτος. Θα πρέπει να αντισταθούμε όλοι μαζί, γιατί σε λίγο καιρό θα είναι πολύ αργά.

Επειδή υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για τον καθορισμό της ΑΟΖ, με τις διατάξεις που περνάνε δεν αποκλείεται ούτε ο εθνικός πλούτος της χώρας. Για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ, που είναι θέση μας, σας λέμε ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα παραδοθεί η ελπίδα των παιδιών και των εγγονιών των Ελλήνων. Γιατί ο στόχος τους αυτός είναι. Ο στόχος είναι να πάρουν την ιδιωτική περιουσία που θα κατασχεθεί, να πάρουν τη δημόσια περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί και μετά να παραδώσει η Ελλάδα και να παραλάβουν οι δανειστές τον ορυκτό πλούτο που αποτελεί και τη σωτηρία της χώρας.

Το βράδυ στην ονομαστική ψηφοφορία που θα θέσουμε, να σκεφθείτε ότι δεν εκτελείτε κομματικές εντολές. Όλες και όλοι οι συνάδελφοι είστε εκλεγμένοι με εντολή του ελληνικού λαού. Σήμερα το βράδυ, λοιπόν, την ώρα που θα ψηφίσετε σας προτείνω να το κάνετε σύμφωνα με τη συνείδησή σας και έχοντας υπόψη σας ότι αύριο είστε προσωπικά υπεύθυνοι απέναντι στους πολίτες που σας επέλεξαν για να τους εκπροσωπείτε. Τότε θα έχετε διατελέσει εθνικό έργο. Αν όχι, δικαιολογίες για κομματική πειθαρχία δεν υπάρχουν ούτε σήμερα ούτε την Πέμπτη.

Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Είστε συμμέτοχοι στις αποφάσεις που θα πάρετε σε όλες τις διαδικασίες που θα επακολουθήσουν.

Ευχαριστώ πολύ.»

http://olympia.gr/