Μαζί με τρικομματική χούντα να ανατραπούν τα χυδαία κανάλια της διαπλοκής!

Είναι ο γκεμπελισμός, ηλίθιε!

Είναι ο γκεμπελισμός, ηλίθιε!
Λέγεται ότι στις εκλογές του 1992 ο Μπιλ Κλίντον είχε κολλημένο στην πόρτα του γραφείου του ένα χαρτί με τη φράση «Είναι η οικονομία, ηλίθιε!» προκειμένου να παραμένει πάντα συνεπής με τον βασικό άξονα της προεκλογικής του εκστρατείας. Ένα αντίστοιχο χαρτί πρέπει να έχει στο δικό του γραφείο ο Κεδίκογλου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η συνέπεια με την οποία υπηρετεί σε καθημερινή βάση τη στρατηγική της πολιτικής ανοησίας.

Ο γκεμπελισμός διαπερνά σαν κόκκινο νήμα όλες τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιδόμενος σε απίθανες διαστρεβλώσεις, χονδροειδή παραχάραξη της αλήθειας και συστηματική κακοποίηση της κριτικής σκέψης, ο Κεδίκογλου προσπαθεί -και με τη φιλότιμη συνδρομή των Μεγάλων Καναλιών- να εγγράψει στη συνείδηση των νοικοκυραίων την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει ανοχή και πολιτική κάλυψη στο φαινόμενο της τρομοκρατίας. Έτσι, οι έντρομοι τηλεθεατές θα ξεχάσουν τις ζωές τους που διαλύονται και τους στόχους που δεν πιάνονται και θα πειστούν τελικά ότι το Μνημόνιο και οι δυνάμεις που το εξυπηρετούν είναι η μόνη ελπίδα για ομαλότητα, ασφάλεια και κοινωνική ειρήνη σε αυτό τον τόπο.

Όλο το κόλπο είναι, μαζί με τα κουμπούρια και τις τυφλές βόμβες των τελευταίων ημερών, να μπουν στο μεγάλο τσουβάλι της τρομοκρατίας και αυτά που ο κ. Δένδιας αποκαλεί «ηπιότερες εκφάνσεις του φαινομένου». Και έτσι, με ελαφρά πηδηματάκια από την τρομοκρατία στην «ανομία», να τσουβαλιαστεί ως καταδικαστέα και κάθε μορφής κοινωνική διαμαρτυρία, όπως για παράδειγμα η Χαλκιδική, τα διόδια, ή το κίνημα ενάντια στα χαράτσια. Κατά την αδιάσειστη λογική Κεδίκογλου, ακόμα και οι επίσημες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση της ομαλής κοινοβουλευτικής λειτουργίας, για εξευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών, ή για την τεράστιας έκτασης αστυνομική αυθαιρεσία που τείνει πλέον να γίνει κανόνας «οπλίζουν το χέρι των τρομοκρατών».

Αν η πραγματικότητα έρχεται σε ολοφάνερη σύγκρουση με τις επιδιώξεις του Κεδίκογλου, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. 

Η Ομάδα «Αλήθειας» (γεια σου ρε Γκέμπελς δάσκαλε) της Νέας Δημοκρατίας, ανακάλυψε προχθές ότι αν αφαιρέσεις τις κατάλληλες φράσεις από μια ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, προκύπτει κάτι που μοιάζει με έκκληση στον λαό να πάρει τα όπλα και να ανατινάξει το Mall του Λάτση. Το αποτέλεσμα, επαγγελματικά μονταρισμένο, διοχετεύτηκε στα κανάλια και προβλήθηκε συνοδευόμενο από σχετική δήλωση Κεδίκογλου: «Ο, κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ψέμα νο1), ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (συκοφαντία που συσχετίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους «φιλοτρομοκράτες» βασισμένη στο ψέμα νο1), στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall (ψέμα νο2), 4 ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα (συκοφαντία που συσχετίζει τον Διαμαντόπουλο με το τρομοκρατικό χτύπημα, βασισμένη στο ψέμα νο2) και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα (ψέμα νο3)". Τρία ψέματα και δύο συκοφαντίες σε μια πρόταση, για να σχολιάσει ο Κεδίκογλου ένα βίντεο που γνωρίζει μάλιστα ότι είναι «φτιαγμένο». Και να ζητήσει κι από πάνω και την επέμβαση της δικαιοσύνης.

Γκεμπελισμός είναι η ενεργός και συνειδητή ηλιθιότητα, στρατευμένη στην υπηρεσία του λαϊκισμού. Η ηλιθιότητα θεωρείται ως γνωστόν ανίκητη, είναι όμως ακόμα πιο ανίκητη αν τη σιγοντάρουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Έτσι τα βραδινά δελτία αρνήθηκαν να παίξουν το βίντεο με τις πραγματικές δηλώσεις του Διαμαντόπουλου, το οποίο έδωσε αμέσως στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Συντονισμένες στη στρατηγική Κεδίκογλου, οι μεγάλες δημοσιογραφάρες των Οχτώ, που άμα τους θίξεις τον καναλάρχη βγαίνουν στα κεραμίδια για την ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, προτίμησαν στην προκειμένη περίπτωση να κάνουν τον βλάκα. Έτσι χτίζονται οι καριέρες άλλωστε.

Για το φαινόμενο της τρομοκρατίας υπάρχουν διάφορες ερμηνείες, σοβαρές ή μη. Από αυτές, η πιο γελοία είναι ότι η τρομοκρατία υπάρχει επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση. Απομένει βέβαια και η απαίτηση όποιος λέει δημοσίως φράσεις του τύπου «τo Mall δεν έχει οικοδομική άδεια» (αλήθεια) να θεωρείται ηθικός αυτουργός σε τυφλές βομβιστικές ενέργειες. Και αυτό όλο και κάπου θα χρειαστεί.

ΠΗΓΗ


Πηγή: Είναι ο γκεμπελισμός, ηλίθιε! - RAMNOUSIA 

Η ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ!


Η κυβέρνηση κάνει πρόβες γύψου…

Η δωσίλογη κυβέρνηση των ανδρεικέλων δεν βρήκε άλλο μέσον άμυνας εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΕΠΙΤΑΞΗ: Μια νέα, ανοικτή πλέον, πραξικοπηματική πράξη.
Μετά την παλίρροια των παρακρατικών τρομοκρατικών πράξεων και προβοκατσιών (κατασκευή κλίματος ανοικτών πολιτικών εκτροπών), τώρα η κυβέρνηση των κλιμακούμενων πραξικοπημάτων, προχωρεί σε μία ΠΡΩΤΗ, ανοικτή πράξη δικτατορικής αυθάδειας: Στην επιστράτευση των απεργιακών κινητοποιήσεων!!!

Μόνο πλέον αφελείς δεν μπορεί να καταλάβουν ότι αυτή η κυβέρνηση ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τη στρατηγική του ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ: Το τρομοκρατικό τσάκισμα του ελληνικού λαού, την ΕΠΙΒΟΛΗ της ΩΜΗΣ βίας εναντίον του ελληνικού λαού που αγωνίζεται να επιβιώσει και να διεκδικήσει τη σωτηρία του μέσα από τον αγώνα του ΚΑΙ να ξεφύγει από τη ΦΡΙΚΗ που του έχουν επιβάλλει τα ανδρείκελα των...
χρηματιστηριακών μαφιών…

Η ανοικτή αυτή δικτατορική ΕΚΤΡΟΠΗ της επίταξης των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς σηματοδοτεί τη ΜΕΤΩΠΙΚΗ σύγκρουση που προωθεί αυτή η κυβέρνηση με το σύνολο των εργαζομένων και του ελληνικού λαού που καταστρέφεται ανελέητα και βογκά κάτω από τον οδοστρωτήρα των θανατηφόρων μέτρων της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, βρισκόμενη η ίδια σε οικτρό αδιέξοδο και σε πανικό, λόγω της συσσωρευτικά διογκούμενης και συμπιεσμένης λαϊκής ΟΡΓΗΣ, έχει την ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι θα «ρυθμίσει» τις εκρηκτικές και πολιτικές διεργασίες ΚΑΙ τη δική της διάσωση μέσα από επιτάξεις και ανοικτές δικτατορικές πράξεις.

Πλανάται πλάνην οικτρά!!!

Η λαϊκή ΟΡΓΗ είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ. Έχει «τρυπήσει» και τα «στεγανά» του καθεστώτος: Τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς…

Η ΟΡΓΗ και απελπισία του ελληνικού λαού δεν μπορεί πλέον να μπει στο γύψο.

Κάθε πράξη γύψου, όπως οι επιτάξεις ή οι διώξεις, θα επεκτείνει, θα μαζικοποιεί και θα ηλεκτρίζει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή ΟΡΓΗ: Θα τη συσπειρώνει, θα τη ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ και θα την ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ…

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, με την άκαμπτη αγωνιστική του στάση και το ρωμαλέο αντιστασιακό τους φρόνημα, θα αποτελέσουν το σπίρτο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ…

Το ΤΕΛΟΣ αυτής της πραξικοπηματικής κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένο…

Η ΕΠΙΤΑΞΗ αποτελεί την ΑΡΧΗ του ΤΕΛΟΥΣ της…

Η «τάξη» της που επιχειρεί να θεμελιώσει πάνω στην εξόντωση και στον ΘΑΝΑΤΟ του ελληνικού είναι κτισμένη πάνω στη άμμο: Είναι η ΑΤΑΞΙΑ της ΦΡΙΚΗΣ, μια αταξία που εκκολάπτει τους αναγκαίους εκείνους όρους τη ΤΑΞΗΣ των εργαζομένων, της «λαϊκής τάξης»…

ΟΛΟΙ εναντίον των ΔΗΜΙΩΝ μας…

ΟΛΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ...

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι


  Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατανοεί ότι το ελληνικό πρόγραμμα «δεν βγαίνει χωρίς γενναίο κούρεμα», υποστήριξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία του Πολ Τόμσεν και άλλων αξιωματούχων του Ταμείου.
  Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι «δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου.
  Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:
  «Είναι γνωστό και προφανές ότι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουμε πολύ σημαντικές διαφορές και αντιθέσεις. Από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε και διαφωνούμε ότι μπορεί να είναι προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης και λιτότητας.
  Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε με δραματικό τρόπο. Ιδιαίτερα, μετά τις δηλώσεις Μπλανσάρντ για το λάθος της εκτίμησης του πολλαπλασιαστή της ύφεσης. Διαπιστώνουμε ότι ένα τεχνοκρατικό λαθάκι έχει στοιχίσει πόνο και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους.
  Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι από τη σημερινή μας συζήτηση με την ηγεσία του ΔΝΤ διαπιστώνουμε πρώτον: ότι ακόμη και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα χρέους. Και δεύτερο, ότι δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου.
  Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, πρώτον: έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον: τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ον μισθό προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ταυτόσημα, ακέραια, πολύ μεγάλη ευθύνη για τις σκληρά ταξικές τους επιλογές και για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός.
  Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε υπόψη της ηγεσίας του ΔΝΤ τις ενστάσεις μας για το γεγονός ότι στην τελευταία τους έκθεση υπεισέρχονται στην ελληνική πολιτική σκηνή με ένα ιδιαίτερα άκομψο και άδικο τρόπο. Η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στην Ελλάδα. Η Δημοκρατία μπορεί να δώσει διέξοδο. Και μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα πρέπει να δώσει θετική διέξοδο».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ - ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Φαίνεται πως η παραγγελία για την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου (ο οποίος παραμένει ακόμα στη θέση του!) για πολλούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι... 

του ΜΑΡΚΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗ

Φαίνεται πως η παραγγελία για την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου (ο οποίος παραμένει ακόμα στη θέση του!) για πολλούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι δύο αδέκαστοι εισαγγελείς, ο κ. Πεπόνης κι ο κ. Μουζακίτης, δεν είναι «ελεγχόμενοι», «δεν υποκύπτουν σε πιέσεις», «δεν καταλαβαίνουν τίποτα», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι –πολλοί- εχθροί τους απ’ το χώρο της πολιτικής. Δεν δέχονται «υποδείξεις» στη δουλειά τους.
Και αυτή τους η συμπεριφορά είναι… 


Aρνητική για εκείνο το πολιτικό προσωπικό που επιθυμεί και τη Δικαιοσύνη ποδηγετούμενη, αγόμενη και φερόμενη απ’ τις παντοειδείς πολιτικές σκοπιμότητες.
Με λίγα λόγια απ’ τους εκπροσώπους του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, που συνεχίζει να κυβερνά και –κυρίως- να ελέγχει απ’ το παρασκήνιο τις εξελίξεις, ου μην και να διαιωνίσει την κυριαρχία του.

Άλλωστε, όπως πρώτο το Newsbomb επεσήμανε, η κακουργηματική δίωξη εναντίον Γεωργίου (ο οποίος συνεχίζει να παραμένει στη θέση του!) στην ουσία ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών και των ΓΑΠ και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο στον ΓΑΠ, όπως έχει αποκαλύψει το Newsbomb,έχει υποσχεθεί στήριξη και πολιτική προστασία ο διάδοχός του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος.
Η εν λόγω συμφωνία επισημοποιήθηκε κατά την τελευταία τετ-α-τετ συνάντησή τους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους πριν λίγες μέρες.
Επίσης υπενθυμίζουμε (έχει την ιδιαίτερη σημασία του…) πως πριν ένα περίπου χρόνο, με υπουργό Οικονομικών τον Β. Βενιζέλο, είχε επιχειρηθεί η ντε φάκτο ακύρωση του έργου των Πεπόνη και Μουζακίτη, η επί της ουσίας υποβάθμισή τους.
Αντέδρασαν τότε γενναία, το όλο θέμα πήρε διαστάσεις και η μεθόδευση δεν προχώρησε…
Προσέξτε τώρα.

Μετά την παραγγελία για τη δίωξη Γεωργίου (και δύο άλλων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ) το ΠΑΣΟΚ με μία «περίεργη» ανακοίνωση ουσιαστικά στρέφεται κατά της πρωτοβουλίας των δύο οικονομικών εισαγγελέων, ο δε ΓΑΠ με ανακοίνωση του Γραφείου του τους επιτέθηκε ευθέως!
Απ’ την άλλη η επίσημη κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πάρει θέση γι’ αυτή την απαράδεκτη επίθεση. Ίσως βέβαια αυτό να οφείλεται και στο γεγονός, ότι όταν ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Ν. Δένδιας καταφέρεται κατά άλλων δικαστών, με ποια αξιοπιστία να… καταδικάσει άλλες επιθέσεις;
Αλλά το ζήτημα, αρκούντως σοβαρό για ευνόητους λόγους, έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας:
Ήδη ασκούνται από διάφορες πλευρές πιέσεις προς το Μαξίμου προκειμένου να «γίνει κάτι και να ξεμπερδεύουμε με τους Πεπόνη και Μουζακίτη»!
Και οι πιέσεις προέρχονται τόσο από πολιτικούς όσο και από συγκεκριμένους οικονομικούς κύκλους. Άλλωστε οι δύο ανεξέλεγκτοι εισαγγελείς έχουν θίξει και οικονομικά, επιχειρηματικά συμφέροντα, πέραν των πολιτικών…

Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ενδώσει σε αυτές τις πιέσεις, θα αντισταθεί και θα αρνηθεί να εισπράξει σοβαρότατο πολιτικό κόστος, για να καλυφθούν πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες, ευδιάκριτες!


Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ!

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
stamatopoulos-metro
Η κυβέρνηση αποφάσισε να προβεί σε επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ. Ο επικεφαλής των εργαζομένων Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε ότι όχι μόνο δεν θα παραλάβουν τα φύλλα επιστράτευσης αλλά ότι θα τους πάρουν νεκρούς από το αμαξοστάσιο!
Την ίδια ώρα, γύρω από τους εργαζομένους στο ΜΕΤΡΟ συσπειρώνονται και άλλοι, όπως οι εργαζόμενοι στον προαστιακό και στα ΕΘΕΛ ενώ πριν από λίγο και οι ναυτικοί προχώρησαν σε κινητοποιήσεις.
Το παλλαϊκό κίνημα, όπως φαίνεται χρειαζόταν την κατάλληλο σπινθήρα. Αυτό έγινε με τον στρατιωτικό νόμο της χούντας που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
"Χούντα" χαρακτήρισε την κυβέρνηση και ο κ. Σταματόπουλος και όπως φαίνεται η μάχη θα είναι μέχρις εσχάτων.
Ο κόσμος καλά θα κάνει να δει την ουσία και όχι να αντιμετωπίσει επιδερμικά το θέμα. Υπάρχουν, δυστυχώς πολλοί, που λένε: "Εγώ θέλω να πάρω το ΜΕΤΡΟ, δεν με νοιάζουν τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι, εγώ τη δουλειά μου δεν την κάνω".
Δυστυχώς, αυτή η αντίληψη του ωχαδερφισμού, η άποψη "δεν με νοιάζεται αν καίγεται το σπίτι του άλλου, αρκεί το δικό μου να είναι καλά" είναι που μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να συμπάσχουμε για τα προβλήματα της διπλανής από τη δική μας, κοινωνικής ΄ομάδας.
Είμαστε σε πόλεμο. Η κυβέρνηση που εκτελεί εντολές, βομβαρδίζει με οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης τη μια μέρα τη μια κοινωνική ομάδα και την επόμενη, την άλλη.
"Αγώνας μέχρις εσχάτων" λοιπόν, όπως είπε και ο Α. Σταματόπουλος.
indobserver.blogspot.gr