ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται τόσο στο επίπεδο της διαπάλης εντός του πολιτικού εποικοδομήματος, όσο και στο
μέτωπο των αντιδράσεων της κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές που απορρέουν από την υποταγή της χώρας στο καθεστώς ξένης κατοχής και επικυριαρχίας.

Κάθε ημέρα που περνάει γίνεται και πιο καθαρό, ότι πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι εξακολουθούν να βαυκαλίζονται, ότι μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε ελπίδα στα πλαίσια αυτού του καθεστώτος.

Τα σημερινά επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας και οι μαζικές συλλήψεις συνδικαλιστών και άλλων στελεχών του ΠΑΜΕ δεν είναι τυχαία. Έρχονται σε συνέχεια της αστυνομικής, αλλά και δικαστικής καταστολής των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στα ΜΜΜ, μαζί με την καθόλου ανύποπτη ανακίνηση, μόλις σήμερα, της υπόθεσης Μαρφίν, αλλά και των «τρομοκρατικών» επεισοδίων που ζήσαμε πρόσφατα. Όλα αυτά αποδεικνύουν, ότι το καθεστώς δεν πρόκειται, να ανεχθεί απ’ εδώ και εμπρός τη παραμικρή παραφωνία στην εφαρμογή της δολοφονικής του πολιτικής απέναντι στο Λαό και την ίδια τη χώρα.

Κανείς πλέον δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Η «Ησυχία», η «Τάξις» και η «Ασφάλεια» στο απέραντο «νεκροταφείο» Ελλάς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετατροπή της χώρας σε οικόπεδο ελεύθερο για τη λειτουργία της 1ης υποσαχάριου τύπου ειδικής οικονομικής ζώνης στην Ευρώπη, θα επιβληθούν χωρίς δισταγμό από τα ντόπια δωσιλογικά όργανα των ξένων επικυρίαρχων.

Παραδοσιακές μορφές πάλης, όπως σποραδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις δεν έχουν καμιά προοπτική επιτυχίας και θα πατάσσονται πλέον στη γέννησή τους. Ένας κολοσσιαίος μηχανισμός προπαγάνδας έχει στηθεί για να κατασυκοφαντεί την οποιαδήποτε αντίδραση, κάθε αγώνα των εργαζομένων και να δημιουργεί τη δικαιολογητική βάση για τη πιο βίαιη καταστολή που έζησε ποτέ ο τόπος.

Ας μην εκπλήσσονται και ας μην απορούν οι συνδικαλιστές και τα στελέχη των λεγόμενων αντιμνημονιακών κομμάτων, όσο με τη στάση τους νομιμοποιούν το καθεστώς, τόσο αυτό θα εκτραχύνεται, θα οδηγεί τα πράγματα στα άκρα και τους ίδιους στον ολοκληρωτικό αφανισμό.

Μόνο μια γενικευμένη αντίδραση του Λαού που θα συγκλίνει στη με κάθε τρόπο και μέσο Γενική Πολιτική Απεργία, ξεκινώντας από ολοκληρωτική στάση πληρωμών προς το κράτος και τις τράπεζες, με έλεγχο από συντονιστικά συμβούλια, όλων των συνοικιών και των πόλεων, με λειτουργικές καταλήψεις παντού.

Καλούμε τους πολίτες να μην παρακολουθούν αμέτοχοι περιμένοντας από τις ηγεσίες να πράξουν κάτι. Τους καλούμε να οργανωθούν σε κάθε γειτονιά σε κάθε πόλη, σε συνελεύσεις και συντονιστικά συμβούλια. Καλούμε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικάτων και να συστήσουν μέσα από συνελεύσεις των χώρων δουλειάς συντονιστικά αγώνα και οριζόντιες διασυνδέσεις με τους άλλους χώρους και τις γειτονιές.

Καλούμε τους αγρότες να πολιτικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους και αντί να κλείσουν κάποιους κόμβους στις εθνικές οδούς καθιστάμενοι έτσι εύκολος στόχος των δυνάμεων καταστολής, να μπουν στις πόλεις και μαζί με τους πολίτες να αποκλείσουν τις τράπεζες, τις εφορίες και κάθε νευραλγική υπηρεσία.

Καλούμε τελικά και για μια ακόμα φορά, τα κόμματα της αντιμνημονιακής δημοκρατικής αντιπολίτευσης να πάψουν με τη παρουσία τους στο κοινοβούλιο να νομιμοποιούν το φαύλο καθεστώς των δωσιλόγων, των προδοτών και των ξένων αφεντάδων, να παραιτηθούν εγκαταλείποντας τις βουλευτικές τους έδρες και να έλθουν, να οργανώσουμε όλοι μαζί τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, που θα οδηγήσει το καθεστώς στη κατάρρευση και την ανατροπή.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2013
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Το σημείο… μηδέν ή η μέρα της πτώχευσης ! ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !


Του Δημήτρη Τσιμούρα
Σου επιβάλλουν συνεχώς φόρους και χαράτσια με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!
Σου μειώνουν μισθούς και συντάξεις με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, τη στιγμή που αυξάνουν με
ανάλογους ρυθμούς το κόστος όλων των υπηρεσιών!
Παίρνουν επίτηδες στην ουσία μέτρα για την παραπέρα αύξηση της ανεργίας, απολύουν, κλείνουν μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις, για να μην μπορείς να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις που σου επιβάλλουν!
Είναι έτοιμοι να σου κατασχέσουν ό,τι έχεις και δεν έχεις, επειδή, όπως αποφάσισαν, τους… χρωστάς!
Έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση και ξεπουλούν όλες τις υποδομές της πατρίδας μας σαν να είναι δική τους περιουσία!
Σε ληστεύουν με κάθε μέσο και τρόπο, για να ενισχύσουν τους τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες!
Στην… «ανάπτυξη» που σου υπόσχονται σου δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις, για να έχεις ρόλο ραγιά!
Υποθηκεύουν στους δανειστές την ίδια την πατρίδα μας για δάνεια που δεν μας αφορούσαν και δεν μας αφορούν, στέλνοντας σε μας τον λογαριασμό!
Σου καταρρακώνουν καθημερινά την αξιοπρέπεια και σε αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδι!
Προβοκάρουν και χτυπούν ανελέητα, με κάθε μέσο καταστολής που έχουν, τον ειρηνικό αγώνα που κάνεις, για να αποκρούσεις όλα αυτά!
Σακατεύουν με τα γκλομπς της εξουσίας και οδηγούν στα δικαστήρια όσους πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σε όλα αυτά!
Προσπαθούν να μας φέρουν σε αντιπαράθεση, να καλλιεργήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό». Έχουν μαζί τους κάθε λογής έμμισθους υπηρέτες!
Σου λένε ότι όλα αυτά γίνονται για τη δική σου σωτηρία και αυτήν της πατρίδας σου! Αυτοί που έτσι και αλλιώς… δεν έχουν πατρίδα!
Είναι αυτοί που μας λένε ότι θα μας σώσουν, αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτήν τη θέση, οι «σύμμαχοι» της ΕΕ και όχι μόνο! Προσπαθώντας έτσι να περάσουν σε εμάς τη λογική του τζογαδόρου που, όσο χάνει, τόσο επιμένει να παίζει μέχρι να του πάρουν και τα ρούχα!

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι μας γυρίζουν πενήντα και εκατό χρόνια πίσω! 
Είναι όμως έτσι;

Πριν πενήντα χρόνια δεν υπήρχε αυτός ο πλούτος, δεν υπήρχαν αυτές οι υποδομές που έχουμε σήμερα, προϊόν της σκληρής δουλειάς όλων των εργαζόμενων. Και όμως, όλοι αυτοί που πρωτοστατούν στο ξεπούλημα του πλούτου, μας ονομάζουν τεμπέληδες!
Χρησιμοποιούσαμε ξυλόσομπες, αλλά τότε υπήρχαν καλοριφέρ για ελάχιστους. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου στερούν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις!
Χρησιμοποιούσαμε φαναριέρες ή παγωνιέρες για τη συντήρηση ευπαθών προϊόντων, αλλά τότε δεν υπήρχαν ψυγεία ούτε ηλεκτρικό ρεύμα για πολλές περιοχές της χώρας μας. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου κόβουν το ρεύμα και δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις!
Σήμερα, που υπάρχει ηλεκτρικό, σε οδηγούν στο καθεστώς της γκαζόλαμπας!
Τότε δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε, γιατί δεν υπήρχαν δρόμοι και αυτοκίνητα. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου στερούν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις!
Πριν πενήντα χρόνια δεν είχαμε φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου στερούν τη δυνατότητα να έχεις πρόσβαση σ’ αυτά!
Σήμερα υπάρχουν όλα αυτά, όμως με βίαιο τρόπο μας τα στερούν, για να αυξάνουν συνεχώς τα πλούτη τους!
Και να μην ξεχνάμε ότι πριν πενήντα χρόνια υπήρχε και η ελπίδα της δημιουργίας, υπήρχε το αντίπαλο δέος που, είτε το ήθελαν είτε όχι, έβαζε καθοριστικό φραγμό στα σχέδια τους!
Δεν μας γυρίζουν λοιπόν απλώς πενήντα ή εκατό χρόνια πίσω. Μας οδηγούν με ταχείς ρυθμούς στο σημείο μηδέν, στο σημείο της καθολικής εξαθλίωσης!
Είναι το σημείο που θα συμπέσει με τη μέρα της επίσημης πτώχευσης, γιατί εκεί με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε! Τότε, που θα μας πουν λακωνικά «τώρα κόψτε το λαιμό σας, δεν έχουμε τίποτα να σας δώσουμε»! Είναι η μέρα που αυτοί θα επιλέξουν, όταν οι μαυραγορίτες επίσημοι και ανεπίσημοι –με τους νόμους του πολιτικού τους προσωπικού- θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και θα μας έχουν πάρει τα πάντα! Είναι η μέρα που όλοι αυτοί μας φαντάζονται γυμνούς και εξαθλιωμένους να τους εκλιπαρούμε πλέον για ένα κομμάτι ψωμί. Θα είναι η ημέρα που θα έχουν δημιουργήσει όλοι αυτοί έναν δικό τους ασφαλή επίγειο παράδεισο!
Στο σημείο μηδέν θα μας έχουν επιβάλει την αμορφωσιά και θα στοχεύουν στο μηδενισμό της σκέψης μας. Η μόρφωση θα αποτελεί αποκλειστικά δικό τους προνόμιο. Στο σημείο μηδέν η γνώση μας για τον κόσμο θα είναι αυτή που οι ίδιοι θα μας σερβίρουν. Το σημείο που… «το σεργιάνι μας στον κόσμο θα είναι δέκα μέτρα γης», όπως λέει και ο ποιητής.


Βιάζονται πολύ να μας φτάσουν εκεί, γιατί τότε είναι σίγουροι ότι δεν θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Βιάζονται, γιατί φοβούνται. Βιάζονται, γιατί ξέρουν, γιατί βλέπουν ότι παντού δημιουργούνται εστίες αντίστασης. Εστίες αντίστασης στις συγκοινωνίες, στους καταπέλτες των πλοίων, στα μπλόκα των αγροτών, στα διόδια, στις λαϊκές επιτροπές. Βιάζονται, πριν φουντώσει η καθολική αντίσταση σε έναν κοινό και αδιάσπαστο αγώνα, με άμεσο στόχο να τους σταματήσουμε, δημιουργώντας ταυτόχρονα συνθήκες αντεπίθεσης. Συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν, να πάρουμε πίσω αυτά που οι κλεπταποδόχοι αντί πινακίου φακής έβαλαν στο χέρι.
Και ας γνωρίζει πολύ καλά το πολιτικό προσωπικό ότι ποτέ ο ελληνικός λαός δεν τους ζήτησε να ξεπουλήσουν ό,τι αυτός με τον ιδρώτα του δημιούργησε, ποτέ δεν ζήτησε προστάτες που αυτοί του επέβαλαν! Ποτέ δεν τους ζήτησε να παίξουν τον ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα! 
Ας είναι σίγουροι ότι θα έρθει η μέρα που για όλα αυτά θα τους ζητηθεί ο λόγος!
Και ας μην νομίζουν ότι η σιωπή πολλών από εμάς μεταφράζεται ως αποδοχή του εγκλήματος, που συντελείται από τα δικά τους χέρια. Είναι η σιωπή πριν την καταιγίδα!
«Και απά στην πέτρα της σιωπής τα νύχια του ακονίζει… »
Γιάννης Ρίτσος

Ο Νότος πρέπει να επιπλήξει την Γερμανία και να της θέσει το μεγάλο δίλημμα για το ευρώ.

Ο Νότος πρέπει να επιπλήξει την Γερμανία και να της θέσει το μεγάλο δίλημμα για το ευρώ.

Πορτογαλία: Ραγδαία αύξηση στο ποσοστό των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων

Η Πορτογαλική οικονομία και οι επιχειρήσεις δανείζονται ακριβότερα από τους Γερμανούς ανταγωνιστές τους κατά 4.34% ενώ όσοι έλληνες δανειστούν σήμερα θα δανειστούν με 8.73% ακριβότερα.

Αυτή είναι η βασική αιτία της κρίσης χρέους και για αυτόν το λόγο το χρέος συγνετρώθηκε στις χώρες της περιφέρειας την πρώτη δεκαετία του €υρω .

Είναι κατανοητό ότι με τις σημερινές διαφορές επιτοκίων σε δέκα χρόνια οι πορτογάλοι θα έχουν 43,4% υψηλότερο χρέος από τους Γερμανούς και οι Έλληνες 87,3% , οι Ισπανοί 35,4% οι Ιταλοι 26,25% κοκ.

Έτσι και απολύτως φυσιολογικά ο αριθμός των επιχειρήσεων οι οποίες κήρυξαν πτώχευση στην Πορτογαλία αυξήθηκε αλματωδώς, κατά 41% το 2012 σε σύγκριση με το 2011, αλλά ο αριθμός τους αναμένεται να υποχωρήσει φέτος έπειτα από επτά χρόνια αύξησής του, σύμφωνα με την Cosec, την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας της Ιβηρικής.

Στο ετήσιο απολογιστικό της δελτίο η Cosec ανέφερε ότι 6.688 επιχειρήσεις αθέτησαν την πληρωμή των χρεών τους και κήρυξαν πτώχευση το 2012, εκ των οποίων σχεδόν το ένα τρίτο δραστηριοποιούνταν στους τομείς των κατασκευών και των ακινήτων. Τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων που πτώχευσαν ήταν μικρού μεγέθους.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3% το 2012, ύφεση που είναι η χειρότερη από το 1970 και επιδεινώθηκε από τα οδυνηρά μέτρα λιτότητας τα οποία εφαρμόστηκαν βάσει του μνημονίου σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της Λισαβόνας από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που συνολικά ανέρχεται σε 78 δισεκ.

ευρώ. Η πορτογαλική κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί -1% το 2013 και θα επανέλθει σε οριακή ανάπτυξη το 2014.

Η Κεντρική Τράπεζα στη Λισαβόνα προβλέπει φέτος συρρίκνωση της οικονομίας κατά 1,9% του ΑΕΠ, ενώ οικονομολόγοι στο Citi υπολογίζουν ότι μπορεί να φθάσει ακόμη και το 3,7% του πορτογαλικού ακαθάριστου εθνικού προϊόντος.

Συνολικά το ποσοστό της ανεργίας στην Πορτογαλία έχει φθάσει σε επίπεδο-ρεκόρ, περίπου στο 16% του εγχώριου εργατικού δυναμικού ενώ στην Ελλάδα στο 27%

Ο Νότος λοιπόν αντί να εκλιπαρεί για κούρεμα του χρέους και βοήθεια πρέπει να επιπλήξει την Γερμανία και να της θέσει το μεγάλο δίλημμα για το ευρώ.

ΠΗΓΗ


Πηγή: Ο Νότος πρέπει να επιπλήξει την Γερμανία και να της θέσει το μεγάλο δίλημμα για το ευρώ. - RAMNOUSIA 

Αυτή είναι η αλήθεια που σας κρύβουν όλοι οι άλλοι

Αυτή είναι η αλήθεια που σας κρύβουν όλοι οι άλλοι

Ο πρόεδρος της Ισλανδίας Ολαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα του ξέφυγε από τις δαγκάνες του ΔΝΤ και ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως οι τράπεζες θα πρέπει να πτωχεύουν αν δεν λειτουργούν σωστά και όχι να σώζονται από τους λαούς.

Αρχικά στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Ισλανδίας, φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο της πολιτικής της χώρας του η οποία έκανε... το αντίθετο από όσα προτείνει το ΔΝΤ και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχει την ανάκαμψη της οικονομίας της: 

«Πιστεύω ότι εκπλήσσει τον περισσότερο κόσμο το ότι πριν τέσσερα χρόνια κάναμε κάτι που φαινόταν λάθος, να αφήσουμε το οικονομικό σύστημα να καταρρεύσει. Τώρα είμαστε πάλι σε ανάκαμψη, οικονομική ανάκαμψη, πολύ μικρή ανεργία και πιστεύω ο κύριος λόγος είναι ότι σωστά αντιληφθήκαμε ότι ήταν επίσης βασικά κοινωνική και πολιτική κρίση, αλλά πάνω απ' όλα δεν ακολουθήσαμε τα... παραδοσιακά επικρατούμε να "ορθά δόγματα" του Δυτικού κόσμου τα τελευταία τριάντα χρόνια. Εισαγάγαμε νομισματικούς ελέγχους, αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, παρείχαμε υποστήριξη στους φτωχούς, δεν εφαρμόσαμε μέτρα λιτότητας στον βαθμό που βλέπετε εδώ στην Ευρώπη και το τελικό αποτέλεσμα μετά από τέσσερα χρόνια είναι ότι οι Ισλανδοί απολαμβάνουν πρόοδο και ανάκαμψη πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που υπέφεραν από την οικονομική κρίση».

Όσο για την θέση του κυρίου Γκρίμσον για τις τράπεζες και την σωτηρία τους; Αυτή είναι σαφέστατη:
«Πολλές φορές ρωτάω τους συνομιλητές μου γιατί θεωρούν τις τράπεζες σαν τις Άγιες Εκκλησίες της μοντέρνας οικονομίας; Γιατί οι ιδιωτικές μας τράπεζες σαν την Aliance και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών να μην αφήνονται να χρεοκοπήσουν αν έχουν ενεργήσει με ανεύθυνο τρόπο; Η θεωρία ότι πρέπει να διασώζουμε τις τράπεζες, είναι μια θεωρία που θέλει τους τραπεζίτες από τη μία να απολαμβάνουν την επιτυχία της διάσωσής τους και από την άλλη να αφήνουμε τον απλό κόσμο να καταστρέφεται δια μέσω φορολογίας και λιτότητας. Ο κόσμος στις σύγχρονες δημοκρατίες δεν πρόκειται να το δεχθεί για πολύ».

Το βίντεο της συνέντευξης του Ισλανδού προέδρου:




πηγή


Πηγή: Αυτή είναι η αλήθεια που σας κρύβουν όλοι οι άλλοι - RAMNOUSIA 

Μάχη μέχρις εσχάτων... Γενική Πολιτική Απεργία

Μάχη μέχρις εσχάτων... Γενική Πολιτική Απεργία
Κυβέρνηση και κυβερνητικά κανάλια έχουν εκτροχιαστεί τις τελευταίες μέρες μπροστά στον φόβο της γενίκευσης του πιο ιερού όπλου που έχουν οι πολίτες ως δικαίωμα και καθήκον ενάντια σε ένα κράτος συνώνυμο της αυθαιρεσίας.
Η κυβέρνηση κόπτεται για την παραγωγική δραστηριότητα η οποία διακόπτεται από τις απεργίες των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των αγροτών. Μετά κραυγάζει ενάντια στους παράνομους απεργούς και τους εγκαλεί στην τάξη απειλώντας με απολύσεις και κάνοντας επίταξη.

Από που μπορεί να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει. Είναι να κλαις και να γελάς ταυτόχρονα. Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα.

Καταρχήν προσπαθούν να στρέψουν μια επαγγελματική ομάδα ενάντια στην άλλη και τους πολίτες εναντίον όλων χρησιμοποιώντας μισθολογικά κριτήρια αλλά χρησιμοποιώντας και το δικαίωμα του πολίτη να μπορεί να πάει στην εργασία του.
Ποιος πολίτης μπορεί να «ευχαριστηθεί» για το τσεκούρωμα του μισθού του άλλου ή για το τσεκούρωμα του μισθού ολόκληρης επαγγελματικής ομάδας

Σκοπός μας είναι να μειωθούν οι μισθοί ή να αυξηθούν;
Οι πολίτες εμποδίζονται και δυσκολεύονται από τις απεργίες να πάνε στις δουλειές τους;
Πόσοι από αυτούς θα έχουν δουλειά μέσα στους επόμενους μήνες;
Και εάν έχουν δουλειά για πόσα χρήματα θα δουλεύουν;

Ο υπουργός προπαγάνδας του 3ου Ράιχ ωχριά μπροστά στην κυβερνητική προπαγάνδα αλλά και σε αυτήν των δημοσιογράφων-υπαλλήλων τους. Προσπαθούν την σύγκρουση να μην την έχεις με την κυβέρνηση αλλά με τους συνανθρώπους σου.

Η κυβέρνηση μιλά επίσης και για παρανομία ή ανομία στους κόλπους των απεργών. Ξεχνούν τους γαλάζιους ή τους πράσινους βουλευτές που ανέβαιναν σε τρακτέρ ή παρευρίσκονταν μαχητικά σε απεργίες ενάντια στις αντίπαλες κυβερνήσεις.
Πως μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για ανομία όταν η κυρία Ν. Μπακογιάννη απαλλάχτηκε με βούλευμα για το ένα εκατομμύριο αφορολόγητα δολάρια; 
Πως μπορεί η συγκυβέρνηση να μιλά για παράνομους απεργούς την στιγμή που οι ίδιοι έχουν κακοδιαχειριστεί, καταχραστεί ή κλέψει το δημόσιο χρήμα; 
Αυτή είναι η δημοκρατία τους; Φοβούνται το δικαίωμα του εργαζόμενου στην απεργία ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν μέσω των τηλεοπτικών καναλιών τους να βαφτίσουν άσπρο το μαύρο;

Θα γράψω κάτι που έχω αναφέρει άπειρες φορές μέχρι που οι συμπολίτες μου να καταλάβουν. Τους δημόσιους οργανισμούς τους διαχειρίζονταν οι ίδιοι οι υπουργοί ή πρωθυπουργοί διορίζοντας στην διεύθυνση αυτών δικά τους άτομα που θα θέλουν αλλά και θα είναι ικανά να ακολουθήσουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.
Είναι εντελώς άτοπο να κατακεραυνώνουν και να ρίχνουν το ανάθεμα στον δημόσιο τομέα που οι ίδιοι διαχειρίζονταν ή είναι ανίκανοι ως πολιτικοί άντρες να αναλάβουν τις ευθύνες της ανικανότητας να καταστήσουν υγιείς και όχι ζημιογόνους.

Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες ο διευθύνοντας σύμβουλος κάθε οργανισμού όταν επί της θητείας του ένας οργανισμός (πόσο μάλλον δημόσιος οργανισμός) «μπαίνει μέσα» καταρχήν παραιτείται και κατόπιν δέχεται τις ποινικές συνέπειες. Στην Ελλάδα των τελευταίων 40 τουλάχιστον ετών οι κυβερνήσεις με τα όργανά τους ακολούθησαν ζημιογόνα πολιτική χωρίς κανένας να παραιτηθεί, χωρίς κανένας να υποστεί τις ποινικές ευθύνες.

Το δημόσιο δεν είναι κάτι το αόριστο,κάποιος το διαχειρίζονταν. Στο ΙΚΑ, στην ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στον ΟΣΕ υπήρχε πάντα ένας διαχειριστής διορισμένος από την κυβέρνηση. Δεν υπήρχαν μόνο κακοί υπάλληλοι που δεν εργάζονταν ή έκλεβαν τον οργανισμό. Αυτός ο κάποιος διαχειριστή ποτέ ή σχεδόν ποτέ λοιπόν δεν πήγε σπίτι του ή δεν πέρασε από δίκη. Μόνιμη καραμέλα όμως στα κυβερνητικά χείλη είναι ότι δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωη.
Με λίγα λόγια οτιδήποτε και αν έχουν πράξει, και αν μας έχουν φτάσει με τις πολιτικές τους εδώ πρέπει να βρίσκονται στο απυρόβλητο σε αντίθεση με τον απεργό που πρέπει να περάσει από την αυτόφορη διαδικασία αν δεν υπακούσει και δεν υποταχτεί στην αυθαίρετη πολιτική των υπαλληλίσκων του Βερολίνου. Θέλησαν να σε ενοχοποιήσουν λέγοντας ότι και εσύ συνέβαλλες στην ανομία τόσων χρόνων και αν δεν αισθάνεσαι ένοχος και αντιδράσεις τότε είσαι παράνομος.

Τα πράγματα αγαπητέ συμπολίτη μου όμως δεν είναι έτσι. Εδώ και τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις είχαν χρέος και καθήκον να παρέχουν άρτια παιδεία, άρτια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να επιβάλλουν την νομιμότητα σε κάθε τομέα ευθύνης τους, να στέλνουν στο σπίτι του όποιον δεν μπορεί να κάνει καλά την δουλειά του στους δημόσιους οργανισμούς, να χρησιμοποιήσουν ένα κοινωνικό managementώστε οι δημόσιοι οργανισμού να είναι εύρωστοι και ταυτόχρονα να προσφέρουν ποιοτικά αγαθά και υπηρεσίες, να λογαριάζουν το ιερό δημόσιο χρήμα στις κατασκευές κλπ κλπ κλπ.
Σε μια ευνοούμενη πολιτεία οι κυβερνήσεις και αυτοί που τις απαρτίζουν είναι υπηρέτες του πολίτη και διαχειριστές του δημόσιου χρήματος. Η διαχείριση των οικονομικών δεν πήγε καθόλου καλά, ανομία, ανισότητα και παρανομία υπήρχε σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου, οπότε το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να πάνε σπίτι τους αφού πρώτα δικαστούν και υποστούν τις συνέπειες του νόμου όπως θα έκανε κάθε τίμιος πολιτικός σε κάθε ευνοούμενη κοινωνία.

Το χρέος που υποτίθεται ότι έχεις είναι χρέος αυτών. Ο μισθός σου και η σύνταξή σου πρέπει να είναι αξιοπρεπής, η παιδεία για το παιδί σου η καλύτερη όπως και η ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη. Δεν μπορούν να ζητήσουν από εσένα τα ρέστα. Έκανες το λάθος λόγω της προπαγάνδας και της παιδείας που σου πρόσφεραν και τους εξέλεξες και τους επανεξέλεξες ξανά και ξανά αλλά η διαχείριση αυτής της πατρίδας δεν ήταν στα χέρια σου. Υπόλογοι είναι αυτοί.

Καθήκον και υποχρέωση λοιπόν όλων μας είναι σε οποιαδήποτε σπίθα αντίστασης υπάρχει, σε οποιοδήποτε αγώνα και απεργιακή κινητοποίηση να συμμετέχεις ή τουλάχιστον να μην τον εμποδίζεις. Έχεις υποχρέωση στον εαυτό σου, στους συμπολίτες σου, στους οικείους σου να βάλεις ένα τέλος σε αυτήν την μπόχα τόσων ετών και να διεκδικήσεις τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Καλώ λοιπόν σε Γενική Πολιτική Απεργία όλους όσους ακόμα θέλουν να είναι ελεύθεροι και να αποδώσουν δικαιοσύνη. Οι σειρήνες τριγύρω είναι πολλές αλλά εσύ πρέπει να ζήσεις ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.
 


Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας


Πηγή: Μάχη μέχρις εσχάτων... Γενική Πολιτική Απεργία - RAMNOUSIA 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


tΤο νέο σύστημα καταστολής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα της κρίσης έχει προχωρήσει σε μεθόδους που ξεφεύγουν από την κλασική κρατική βία. Μπορεί στις τόσες διαδηλώσεις αυτά τα χρόνια οι διαδηλωτές να ανέπνευσαν τόνους καρκινογόνου αερίου από τα δακρυγόνα, μπορεί πολλά κεφάλια να έσπασαν. Η τρομοκράτηση με “προληπτικές προσαγωγές” και βασανιστήρια διαδηλωτών αντιφασιστικών συγκεντρώσεων στην ΓΑΔΑ να συνέβησαν, αλλά αυτά δεν είναι παρά πάγιες τακτικές αυταρχικών καθεστώτων.
Το παιχνίδι έπρεπε να μεταφερθεί και σε άλλο επίπεδο, όπως και έγινε. Η κυβέρνηση επικοινωνιακά και ψυχολογικά έχει ανάγκη την δημιουργία κλίματος φόβου. Πρώτα είχαμε “το πραξικόπημα που δεν έγινε“, τις συνεχείς απειλές περί εκτροπής, αλλά και την κατασκευή ενός εσωτερικού εχθρού (εύκολα επιλέχθηκαν οι μετανάστες) που απαιτεί περισσότερη αστυνομία στους δρόμους και επιχειρήσεις “σκούπα”.
Πυροβολισμοί έπεσαν στα γραφεία της ΝΔ και μάλιστα μια σφαίρα εξοστρακίστηκε στο γραφείο του Σαμαρά. Επικοινωνιακά το σκηνικό έπεσε στο κενό. Την προηγούμενη Κυριακή 20/1, πληροφορηθήκαμε για τοποθέτηση βόμβας στο Mall στο Μαρούσι. Η σύνδεση αυτών των τυφλών χτυπημάτων σε δημόσιους χώρους και οι τηλεοπτικές εκπομπές που στήθηκαν, είχαν ως μόνο σκοπό την καλλιέργεια μιας ατμόσφαιρας ανασφάλειας. Στο ενδιάμεσο υπήρξαν και επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων. Προσπεράστηκε, αφού δεν έκανε το γκελ που περίμεναν στην κοινή γνώμη, που οι ίδιοι στήνουν απέναντι από τους τηλεοπτικούς δέκτες.
Ο λόγος που παίζεται το παιχνίδι της “τρομοκρατίας” είναι απλός. Βρισκόμαστε σε μια ακόμη περίοδο ευθείας επίθεσης σε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, τα οποία δεν είναι η πρώτη, αλλά έχουν προηγηθεί ουκ ολίγα σφαγεία. Η αυξανόμενη φτωχοποίηση ανεβάζει περισσότερο την θερμοκρασία στο “καζάνι που βράζει”, με το σημείο βρασμού να έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Πρακτικά αυτό σημαίνει, περισσότερη οργή και απελπισία, άρα πιθανή μη συμμόρφωση “με το καλό” προς τις οικονομικές πολιτικές.
Πριν είχαμε και αστείες σπασμωδικές κινήσεις “νόμου και τάξης”, με επίθεση σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη, καθώς στιγματίστηκαν με την media-κή πρόνοια, ως εστίες ανομίας (sic). Σ’ αυτόν τον ορυμαγδό αυταρχισμού, φερέφωνα, μέλη της κυβέρνησης και “υπεύθυνοι πολίτες” πιέζουν για την υιοθέτηση του δόγματος “καταδικάζω την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται“, ενός εξουσιαστικού λόγου που προσπαθεί με το ζόρι να πείσει πως η βία του κράτους είναι δικαιολογημένη, ότι κι αν συμβαίνει και να αποπροσανατολίσει, από τον πραγματικό λόγο επιβολής της.
Μέσα στο περιβάλλον πολιτικής αστάθειας, η κυβερνητική βία έχει περισσότερο ως στόχο να διαλύσει το συλλογικό αίσθημα, με το να γίνει σκληρή και υπερβολική, ώστε να κάνει τις πιθανές ομάδες που θα εναντιωθούν στις αντιλαικές πολιτικές, απλά σύνολα ατόμων και στην συνέχεια μονάδες, μοναχικές και φοβισμένες.
Τα παιχνίδια με τον τρόμο βέβαια είναι επικίνδυνα, αλλά είναι το ύστατο καταφύγιο για ένα καθεστώς ώστε να επιβάλει πολιτικές εξαθλίωσης, όπως βέβαια και να δικαιολογήσει τα αυξανόμενα μέτρα καταστολής και την περιστολή ελευθεριών. Σ’ αυτό το παιχνίδι έχει συμμάχους ως χρήσιμους ηλίθιους, τους ελληναράδες που μέσα στην γενικότερη συντηρητικοποίηση, αγαπάνε όλο και περισσότερο την “τάξη”, ενώ οι πιο αντιδημοκρατικοί βρίσκουν την ευκαιρία να εκφράσουν απέχθεια σε εργατικά\συνδικαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Έχουμε βέβαια και έναν υπουργό, τον Δένδια, που τον μόνο που τον ενδιαφέρει στην πραγματικότητα είναι η αξοιοποίηση της “τρομοκρατίας” για την προσωπική του προβολή. Μέσα σε όλα αυτά έχει παίξει πολλάκις το σενάριο παρέμβασης του στρατού, είτε δια στόματος βουλευτών, είτε από Φαήλους, είτε και από διάφορες πένες.
Αυτό που θέλουν να εμπεδώσουμε, είναι πως η αστυνομία θα είναι πανταχού παρούσα και η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας είναι ο απώτερος σκοπός. Ο φόβος που καλλιεργούν τα “τρομοκρατικά σενάρια” εξυπηρετεί αυτό και μόνον αυτό: Την αμφισβήτηση των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών, την πολιτική πόλωση και την χειραγώγηση πιθανών κοινωνικών αναταραχών απέναντι στα οικονομικά προγράμματα που καταπατάνε το ίδιο το δικαίωμα στην ζωή. Κι όλα αυτά με την ευγενική χορηγεία των ΜΜΕ.

Ο Σαμαράς βρήκε επενδυτές ...Του Πιτσιρίκου


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ, αν και ουσιαστικά δεν έγινε καμία σοβαρή γραπτή συμφωνία αλλά δεν πειράζει, αφού Έλληνες και Άραβες έχουμε λόγο και τον κρατάμε, οπότε οι υπογραφές δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πως το Κατάρ δεν θέλει να συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς αλλά να πάρει με απευθείας συμφωνία τις ελληνικές εταιρείες και τα κρατικά ακίνητα, γιατί οι διαγωνισμοί ανεβάζουν την τιμή και οι Καταριανοί ξέρουν πως η ελληνική κυβέρνηση τα πουλάει όλα κοψοχρονιά, μπας και καταφέρει να μείνει μερικούς μήνες ακόμα στην εξουσία.

Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς έπεισε τον σεΐχη του Κατάρ να φτιάξουν η Ελλάδα και το Κατάρ ένα κοινό κουμπαρά και να βάλει η κάθε χώρα μέσα στον κουμπαρά από ένα δισεκατομμύριο για επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αφενός δεν υπάρχει τόσο μεγάλος κουμπαράς και αφετέρου, μόλις βάλει το Κατάρ το δισεκατομμύριο στον κουμπαρά, θα πάει η κυβέρνηση, θα σπάσει τον κουμπαρά, θα το πάρει και θα το στείλει για επενδύσεις στην Ελβετία.

Στα θετικά της επίσκεψης Σαμαρά στο Κατάρ ήταν η πολιτιστική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ, αφού είναι δυο χώρες που διψάνε για πολιτισμό και οι πολίτες τους είναι όλη μέρα με ένα βιβλίο στο χέρι.

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής συμφωνίας Ελλάδας-Κατάρ, θα επισκεφτεί για συναυλίες την Ντόχα ο Παντελής Παντελίδης, ενώ συναυλία στο Ηρώδειο θα δώσει η εθνική τραγουδίστρια του Κατάρ, Τζεμιλέ Μπουρούχα.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως οι επιχειρηματίες που συνόδευσαν την κυβερνητική αποστολή είναι υψηλού επιπέδου και πως, αν δεν μπουν σύντομα στον Κορυδαλλό, θα κάνουν μεγάλες μπίζνες στο Κατάρ.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως η κυβέρνησή του είναι εχθρός της γραφειοκρατίας και αυτός είναι ο λόγος που δεν σκοπεύει να απολύσει ούτε έναν δημόσιο υπάλληλο από αυτούς που βόλεψε η Νέα Δημοκρατία για να την ψηφίζουν αλλά και που έχωσε ο ίδιος όλους τους συμπατριώτες του από την Καλαμάτα στο Μουσείο της Ακρόπολης, για να μην χάνει χρόνο με γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Από τις πιο σημαντικές στιγμές της επίσκεψης Σαμαρά ήταν η συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε πάει στο Κατάρ να πουλήσει κάνα τουρκικό χωράφι.

Σε μια προσπάθεια να τονώσει τις επενδύσεις στη χώρα μας, ο Ταγίπ Ερντογάν έριξε ένα ευρώ στον κουμπαρά Ελλάδας-Κατάρ για να φτιαχτεί τζαμί στην Αθήνα, και είπε στον Αντώνη Σαμαρά πως αυτός ξεπέρασε την κρίση με αποκρατικοποιήσεις αλλά, όταν θα σκάσει η φούσκα και στην Τουρκία, τότε να δούμε πόσο ξεπέρασε την κρίση.

Κορυφαία στιγμή της επίσκεψης Σαμαρά στο Κατάρ ήταν η συνάντησή του με την Βάνα Μπάρμπα που βρέθηκε κι αυτή στο Κατάρ για να βρει επενδυτές.

Η Βάνα Μπάρμπα εξομολογήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά πως είναι απογοητευμένη από την Ελλάδα επειδή στην Ελλάδα δεν γίνονται πράγματα-, αλλά, παρ’ όλα αυτά, θα επιστρέψει για να βοηθήσει.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΥΦΩΝΑ ΝΕΩΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ... «ΣΚΑΕΙ» ΟΜΟΛΟΓΟ 44 ΔΙΣ ΕΥΡΩ


«ΣΚΑΕΙ» ΟΜΟΛΟΓΟ 44 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!
του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr


Είναι εχθροί της Πατρίδος και το παίζουν σωτήρες. Ετοιμάζονται να πάρουν νέα-εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού, που θα τον αποτελειώσουν! Και τα κρύβουν –προς το παρόν- λέγοντας ότι «εάν υλοποιήσουμε επακριβώς το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα». Πρόκειται περί μίας ακόμη απάτης. Γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, γνωρίζουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά εξαπατούν ενσυνείδητα τον λαό, ενδιαφερόμενοι πώς θα προστατέψουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των Τραπεζών! Είναι υποτελείς τους.

Και με υπουργικές υπογραφές μάλιστα! Στο τεύχος της 29ης Νοεμβρίου 2012 της «Ε.Ω.» το αποκαλυπτικό-αποκλειστικό ρεπορτάζ μας με τίτλο «ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ», αποδείκνυε του λόγου το αληθές. Διαβάστε εδώ:
ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

Ξαναθυμίζουμε ένα από τα περιβόητα ΦΕΚ με την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου: «3. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 511, 23 Απριλίου 2010: «...Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.117.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6762 του ίδιου ΦΕΚ επαναλαμβάνεται το παραπάνω άρθρο, ενώ στη σελίδα 6763 του ίδιου ΦΕΚ, διαβάζουμε: «ΙV: Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.500.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6765 το ποσό που θα επιβαρύνει το Δημόσιο ανέρχεται στα 2.300.000.000 !!! Λες και είναι... μαρουλόφυλλα πέφτουν τα δισεκατομμύρια ευρώ κόστη, πάνω στις πλάτες του λαού»!

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:


Έδωσαν εγγυήσεις 233 δισεκατομμυρίων ευρώ στις Τράπεζες, προκειμένου αυτές να τα διοχετεύσουν στην πραγματική οικονομία, με την προϋπόθεση ότι αυτά θα επιστραφούν στο Δημόσιο! Οι ίδιοι οι πολιτικοί μας ταγοί (αυτοί που το παίζουν σωτήρες), την ώρα που έδιναν τα δισεκατομμύρια στις Τράπεζες, προέβλεπαν ότι σε περίπτωση που δεν θα πλήρωναν το χρέος τους, αυτό θα πέσει στις πλάτες του λαού!!!

Οι Τράπεζες έχουν χορηγήσει τις εγγυήσεις του Δημοσίου ως ομόλογα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον ερχόμενο Απρίλιο, ένα ομόλογο αξίας πλέον των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ «σκάει» στα χέρια των τοκογλύφων! Η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να το πληρώσει. Γι’ αυτό το λόγο, κάθε τόσο οι Σαμαράς-Στουρνάρας τσαμπουνάνε «εάν είμαστε απόλυτα συνεπείς και τηρήσουμε με ακρίβεια όσα έχουμε δεσμευτεί, δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα»! Οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί της συμφοράς, θα βγουν -κάποια στιγμή- και θα πουν στον λαό μέσα στην άνοιξη, ότι «υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις και θα πρέπει να πάρουμε μερικά ακόμη μέτρα προκειμένου να μη βγούμε από το ευρώ και να είμαστε συνεπείς στους εταίρους μας. Αλλά θα είναι τα τελευταία μέτρα»!

Ας προετοιμαστεί λοιπόν ο λαός για νέα σφαγή, με την οποία οι ολετήρες θα συντρίψουν μισθούς ( ο στόχος της τρόικας είναι να μας φτάσουν στα επίπεδα των 180 € μηνιαίως), θα κατεδαφίσουν περισσότερο τις συντάξεις και θα αρπάξουν με κατασχέσεις σπίτια, οικόπεδα αγροτεμάχια. Σας το λέμε μετά λόγου γνώσεως και θα το αποκαλύψουμε με λεπτομέρειες εντός των ημερών: η τριμερής κυβέρνηση της συμφοράς έχει ήδη έτοιμα τα νέα μέτρα εξόντωσης του λαού, τα οποία θα επιβάλει μέχρι τα τέλη Απριλίου, λόγω του περιβόητου ομολόγου των 44 και πλέον δις ευρώ!

Αυτά όμως που θα αποκαλύψουμε, είναι όσα ήδη έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους τα λαμόγια, σε συμπαιγνία με τις τράπεζες, σε βάρος του λαού!
Για μια ακόμη φορά ο λαός είναι το μεγάλο θύμα! Τα δε όργανα των τοκογλύφων, το κρύβουν-προς το παρόν- επιμελώς.

Α ρε κακόμοιροι συνέλληνες! Για πόσο καιρό ακόμη θα υπομένουμε την απάτη;

ΜΟΝΟ Ο ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Από τους 330 της βουλής, μέχρι στιγμής μόνο ο Β. Καπερνάρος , κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αποκάλυψε το σκάνδαλο που συντελείται σε βάρος του λαού, με επερώτηση που κατέθεσε στις 30/8/2012. Σε αυτήν βέβαια αναφέρεται σε ένα μόνο μέρος ων εγγυήσεων του Δημοσίου προς τις τράπεζες και συγκεκριμένα σε ποσό 23 δις ευρώ. Ο κ. Καπερνάρος, αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«…το Ελληνικό Δημόσιο παρέσχε εγγυήσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα, ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ , τα οποία έπρεπε να διατεθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και για χορήγηση στεγαστικών δανείων , με σκοπό την τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

Για τις εγγυήσεις αυτές τα πιστωτικά ιδρύματα έλαβαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία εν συνεχεία έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) και έλαβαν αντιστοίχως δάνειο με επιτόκιο 1%. Τα ομόλογα αυτά είχαν maximum τριετή διάρκεια. Με την λήξη των ομολόγων, τα πιστωτικά ιδρύματα όφειλαν να εξοφλήσουν τα δικά τους δάνεια στην Ε.Κ.Τ. να αναλάβουν τα ομόλογα και να τα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο ώστε αυτά να κυρωθούν.

Για τα ανωτέρω ομόλογα-σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη του νόμου (άρθρο 2 §1)-έπρεπε τα πιστωτικά ιδρύματα να έχουν δώσει προμήθεια ή και επαρκείς κατά την κρίση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, εξασφαλίσεις», με δεδομένο ότι ο εγγυητής του δανεισμού των Τραπεζών από το Ε.Κ.Τ. ήταν το Ελληνικό Δημόσιο.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

-- Έλαβε το ελληνικό Δημόσιο προμήθεια ή επαρκείς εξασφαλίσεις και μάλιστα, με ευθύνη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, από τα πιστωτικά ιδρύματα έναντι των εγγυήσεων που τους χορήγησε; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές, εάν όχι , γιατί όχι;

-- Πόση ήταν η προμήθεια; Την κατέβαλαν τα πιστωτικά ιδρύματα και πώς αποδεικνύεται αυτό;

-- Ποια ήταν τα πλήρη στοιχεία των επίμαχων ομολόγων;

-- Σε ποια ακριβώς ημερομηνία έληγαν τα επίμαχα ομόλογα μέσα στο 2012 αφού ήταν τριετή και θα είχαν εκδοθεί από 09/12/2008 έως και 31/12/2009 όπως ο νόμος αναφέρει; Πότε ακριβώς έληξαν ή λήγουν τα συγκεκριμένα ομόλογα;

-- Έχουν επιστρέψει τα πιστωτικά ιδρύματα τα συγκεκριμένα ομόλογα που έχουν λήξει ή έχουν εκδοθεί άλλα προς αντικατάσταση αυτών;

-- Ποια ήταν τα πιστωτικά ιδρύματα που έλαβαν εγγυήσεις και βάσει ποίων διμερών συμβάσεων; Τι ποσό έλαβε έκαστο εξ αυτών, κατ’ εφαρμογή του ανωτέρω νόμου και ποια ομόλογα επίσης, έλαβε έκαστο εξ αυτών;

-- Πού εδόθησαν αναλυτικά τα χρήματα, τα οποία εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο από την έκδοση ομολόγων και εντόκων γραμματίων που εκδόθηκαν από 01.01.2009;

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής

Βασίλης Καπερνάρος».

Το ρεπορτάζ με τις αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο σε βάρος του λαού, συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες.

Οι «αγκυλωτοί σταυροί» της ευρω-χούντας… - Ο Σαμαράς θα ξεπεράσει σε κυνισμό και ωμότητα τους παππούδες και προπάππους του…

  

 resaltomag
Όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο κείμενό μας οι δυνάμεις του κεφαλαίου και τα πολιτικά τους ανδρείκελα δεν έχουν ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Γνωρίζουν, ότι αργά ή γρήγορα (λίαν συντόμως) θα συγκρουστούν ΑΝΟΙΚΤΑ (εξωκοινοβουλευτικά) και βίαια με την κοινωνία στο σύνολό της: Τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, με το λαό συνολικά… 
Μόνο η «αριστερά» κλείνει πεισματικά τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα και κυνηγάει κοινοβουλευτικές σκιές, διευκολύνοντας έτσι, σκανδαλωδώς, τις στρατηγικές της δεξιάς για το τσάκισμα του λαού και των αντιστάσεών του: Στρατηγικές που θα «σταμπάρουν» κάθε λαϊκή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, κάθε απεργιακή κινητοποίηση, με την ετικέτα της βίας και τρομοκρατίας, με την ετικέτα του εξτρεμισμού…

Τα σημερινά κυβερνητικά ανδρείκελα της χρηματιστηριακής χούντας (κυβέρνηση Σαμαρά), έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού, σε μια ...κάθετη, βαθιά και ΜΗ αναστρέψιμη ΡΗΞΗ με το σύνολο του ελληνικού λαού. Διακρίνουν, πολύ καθαρά την κοχλάζουσα και βοούσα λαϊκή οργή, έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Νιώθουν την παγερή της πνοή να διαπερνά τη ραχοκοκαλιά τους…

Γι αυτό αυτή η κυβέρνηση ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ τους ρυθμούς της κρατικής και παρακρατικής βίας και τρομοκρατίας, κατασκευάζοντας το ανάλογο πολεμικό κλίμα, αλλά και το δικτατορικό της κάδρο με τα αντίστοιχα «οχυρά»: Ετοιμάζεται, αλλά και προωθεί πυρετικά μια ΣΥΝΟΛΙΚΗ και ΜΕΤΩΠΙΚΗ σύγκρουση με τον ελληνικό λαό.

Αυτό το ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ πλαίσιο, βεβαίως, έχει κατασκευαστεί και θεσμοθετηθεί, σήμερα (δηλαδή έχει αποκτήσει και την αναγκαία «ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ»), και από τα όργανα της ευρω-χούντας.

Η Διάσκεψη των Βρυξελλών, χθες, προχώρησε ένα ακόμα βήμα στη στοχοποίηση των λαών και των κινημάτων τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με πρόσχημα τη δήθεν «καταπολέμηση του εξτρεμισμού» και τέχνασμα: Την εξίσωση του αγωνιστικού ριζοσπαστισμού των λαών με τη βία και τρομοκρατία!!! 

ΕΥΘΕΩΣ, λοιπόν, συνδέεται και ταυτίζεται η ΟΡΓΗ και ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ των λαών, δια μέσου του γνωστού ιδεολογήματος του «εξτρεμισμού», με τη ΒΙΑ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ… 

Κάθε, συνεπώς, αγωνιστική εκδήλωση θα ποινικοποιείται σαν «εξτρεμισμός» και «τρομοκρατία!!!

Συνακόλουθα θα ποινικοποιούνται και οι ΙΔΕΕΣ, τα συστήματα ιδεών (ιδεολογίες)…

Στήνεται ένα πολυπλόκαμος μηχανισμός του 4ου Ράιχ για να βγάλουν ΕΚΤΟΣ νομιμότητας τα κοινωνικά κινήματα και τις αγωνιστικές ΙΔΕΕΣ…


Οι διαδικασίες, βεβαίως, συγκρότησης, συστηματοποίησης και ενεργοποίησης των μηχανισμών καταστολής και προβοκάτσιας των λαϊκών κινημάτων έχουν αρχίσει προ πολλού, από τον πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ και την ευρω-χούντα.


Οι δυνάμεις της νεοταξικής κακουργίας και μοχθηρίας γνωρίζουν, πάρα πολύ καλά, ότι τα καταληστευμένα και ακρωτηριασμένα θύματά τους (οι λαοί), αργά ή γρήγορα, θα εξεγερθούν, έτσι θωρακίζουν το ΦΑΣΙΣΜΟ τους με τα χαλύβδινα λέπια της ΒΙΑΣ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, με τη «νομιμότητα» του φασισμού τους…

Η κυβέρνηση Σαμαρά άρχισε ήδη να υλοποιεί και εδώ τις εντολές τους, δίχως προσχήματα και αναστολές. Εξάλλου εδώ η δεξιά και το παρακράτος διαθέτουν ένα πλούσιο οπλοστάσιο, με τα πιο σκουριασμένα αποθέματα μίσους ενάντια στο λαό, στα κινήματα και τις αγωνιστικές ιδέες…

Ο Σαμαράς θα ξεπεράσει σε κυνισμό και ωμότητα τους παππούδες και προπάππους του…

Η χθεσινή επίθεση της κυβέρνησης των ανδρεικέλων στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είχε πολύ ιδιαίτερα και εντελώς ξεχωριστά χαρακτηριστικά…


ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ




Θα προσπαθήσουμε συνοπτικά να τα απαριθμήσουμε, γιατί κατά την άποψή μας, δεν πρόκειται για μια πολιτική βεντέτα ανάμεσα στο ΚΚΕ και στη συγκυβέρνηση της ντροπής, αλλά για την αφύπνιση ενός επικίνδυνου εξαμβλώματος που αφορά την Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Ήταν μια επίθεση με προσχεδιασμένο σενάριο:
Οι σκοτεινοί μηχανισμοί φαίνεται πως ήταν έτοιμοι για να σκηνοθετήσουν ένα βολικό και προσχηματικό σκηνικό - άλλοθι, προκειμένου να ενεργοποιήσουν το πολλαπλά επικίνδυνο project καταστολής, κατατρομοκράτησης και πλήρους καθυπόταξης της Ελληνικής κοινωνίας.
Ας τολμήσουν λοιπόν τα κατοχικά ανδρείκελα να δώσουν στη δημοσιότητα τα βίντεο – πράγμα για το οποίο προκλήθηκαν αλλά έκαναν γαργάρα την πρόκληση - και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος.

 Ας δούμε λοιπόν το πρόβλημα στην ουσία του...

  • Ήταν μια επίθεση ενταγμένη σε έναν γενικότερο νεοταξίτικο σχεδιασμό:
Ήδη χθες σε σχετική μας ανάρτηση γνωστοποιούσαμε πως: «Με πρόσχημα την πρόληψη και καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», την οποία ταυτίζει σκόπιμα με το ριζοσπαστισμό, στήνει ένα δαιδαλώδες δίκτυο από κρατικές και μη κρατικές δομές, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, οι οποίες θα παρακολουθούν, θα εντοπίζουν κατά την κρίση τους και θα παρεμβαίνουν προληπτικά, προκειμένου να μην εκδηλωθεί βίαια μια «ριζοσπαστική» συμπεριφορά.
Αυτό είναι το «ζουμί» της «διάσκεψης υψηλού επιπέδου», που διοργάνωσε χτες στις Βρυξέλλες η Κομισιόν, με θέμα την «πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού στην Ευρώπη»... 

  • Ήταν μια επίθεση με προεπιλεγμένο στόχο:
Ανεξάρτητα από το εάν και κατά πόσον συμφωνεί κανείς με τις πολιτικές προτάσεις του ΚΚΕ και τις πρακτικές δράσεις του ΠΑΜΕ, η επιλογή να «χτυπηθεί» αυτή ακριβώς η πολιτική δύναμη, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Πρόκειται δηλαδή για μια στοχευμένη επιχείρηση που οργανώθηκε, μεθοδεύτηκε και σχεδιάστηκε απόλυτα χορογραφημένα, και η επιδίωξή της ήταν τριπλή:
Το πρώτο πράγμα που ήθελαν: Ήταν η σύγκρουση με το πλέον οργανωμένο κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος. Το πρόστυχο στοίχημά τους είναι να καταφέρουν να χαλιναγωγήσουν τις αντιστάσεις του, και μέσα από αυτή την επιδίωξη, να περάσουν στην κοινωνία ολόκληρη το μήνυμα πως το μοναδικό δικαίωμα που έχει αυτός ο λαός, είναι να κιοτέψει έτσι όπως κιότεψε και το χρεοκοπημένο του πολιτικό προσωπικό.
Το δεύτερο πράγμα που ήθελαν: Ήταν να συγκρουστούν με μια άρτια οργανωμένη πολιτική μηχανή. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με τη φωτιά, αφού ξέρουν καλά πως αν κερδίσουν αυτή τη μάχη, θα έχουν δρομολογήσει διαδικασίες απόλυτης υποταγής για την κοινωνία ολόκληρη.
Αν όμως αυτή τη μάχη τη χάσουν, τότε η ώρα της κοινωνικής εξέγερσης δε θ αργήσει πολύ. Και το ενδεχόμενο να τους καταπιεί στο διάβα της, είναι αυτό που τους τσακίζει τα πόδια.
Το τρίτο πράγμα που επιδιώκουν: Είναι εγκαινιάσουν ένα επικίνδυνο πλέγμα προβοκάτσιας, δεδικασμένων και προσανατολισμού των μηχανισμών καταστολής σε ετοιμότητα δράσης με στόχο την ανελέητη επιδρομή σε οτιδήποτε τολμά να αντισταθεί διεκδικώντας ακόμη και αυτή τη στοιχειώδη του αξιοπρέπεια.

  • Ας κωδικοποιήσουμε λοιπόν τα συμπεράσματά μας…
Και μέσω αυτής της κωδικοποίησης, οι εν δυνάμει αποδέκτες τους ας τολμήσουν απροσχημάτιστα να αποκρυσταλλώσουν τα δικά τους.

Συμπέρασμα πρώτο: Αυτή η μάχη του ΚΚΕ με τον κατοχικό πλέον – άρα και αδίστακτο – μηχανισμό καταστολής, δεν αφορά και δεν εξαντλείται μονάχα στο ΚΚΕ, αλλά αφορά και επεκτείνεται αντικειμενικά σε ολόκληρη την κοινωνία.
Η επιλογή της κυβέρνησης των ανδρεικέλων, να οδηγηθεί σε δυναμική σύγκρουση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, είναι αποκαλυπτική για το τι είναι αυτό που φοβούνται πραγματικά οι συνεταίροι στο δωσιλογισμό. Και επειδή όλα τα πράγματα έχουν ονοματεπώνυμο, οφείλουμε και από αυτό εδώ το βήμα να τα πούμε με το όνομά τους.


  • Οι δωσίλογοι δε φοβούνται την πολιτική φλυαρία. Ξέρουν να τη χρησιμοποιούν ως αποτελεσματική βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης και οργής. Και αυτό ακριβώς κάνουν τρία χρόνια τώρα.
Χρησιμοποίησαν τα φάσκελα των «αγανακτισμένων» για να τους μετατρέψουν σε …εξαφανισμένους που ανέτειλαν και έδυσαν σαν διάττοντες αστέρες…

  • Οι δωσίλογοι δεν φοβούνται τον πολιτικό καιροσκοπισμό. Γι αυτό και τα επιτελεία τους ξέρουν καλά, πως όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει προς «διαμόρφωση» στη συστημική καλύμπρα, οι χορογράφοι που τον χρησιμοποιούν και επενδύουν σ αυτόν, δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να ανησυχούν για τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς τους.
  • Οι δωσίλογοι δεν φοβούνται τα πολιτικά πυροτεχνήματα. Και ξέρουν καλά πως μόνο πολιτικά πυροτεχνήματα συνιστούν οι θεραπαινίδες του πολιτικού συστήματος, που γεννήθηκαν, ανδρώθηκαν και γαλουχήθηκαν με τις «αξίες και τις σταθερές» του, και σήμερα το πετροβολούν με βοτσαλάκια προσβλέποντας, όχι στην πολιτική του ανατροπή, αλλά σ έναν δικό τους αναβαθμισμένο ρόλο στην υπηρεσία του και για λογαριασμό του.
  • Οι δωσίλογοι φυσικά δεν έχουν κανένα λόγο να φοβηθούν τα χθεσινά μηδενικά που μετασχηματίστηκαν σε όψιμους τιποτένιους της πατριδοκαπηλίας. Και δε τους φοβούνται γιατί ξέρουν καλά πως ο λόγος του μίσους τον οποίο καλλιεργούν, δε μπορεί να ενώσει αλλά τροφοδοτεί επικίνδυνα το εθνικό διχασμό και σ αυτόν ακριβώς τον εθνικό διχασμό είναι που επενδύουν οι χορογράφοι.
  • Δε τους φοβούνται γιατί ξέρουν καλά πως τα εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα του μίσους στα οποία καταφεύγουν, δεν είναι για να μπολιάσουν την Ελληνική κοινωνία με αυτοπεποίθηση ικανή να τονώσει την πολιτική της αντίσταση, αλλά αποσκοπούν στη δραματική καθήλωσή της με το δηλητήριο του εθνικού διχασμού που αποσκοπεί να την απονευρώσει και να την παραδώσει σούμπητη στις δυνάμεις κατοχής για να την κατατεμαχίσουν.
Συμπέρασμα δεύτερο: Σ αυτή την κορυφαία μάχη της εθνικής αξιοπρέπειας για το λαό μας, ο Δούρειος Ίππος του αντεθνικού δωσιλογισμού, πηγαίνει χέρι – χέρι με τον ακόμη πιο επικίνδυνο Δούρειο Ίππο του υποτιθέμενου «εθνικισμού», που φύτρωσε εκεί που έχεσε η αγνή και άδολη αγάπη γι αυτή  την πατρίδα. Και είναι περισσότερο ύπουλος από το δωσιλογισμό αφού στην αγαστή τους συνεργασία ο ένας χρησιμοποιείται για να διαιρεί προκειμένου να μπορεί ο άλλος απερίσπαστος να βασιλεύει. Και αύτη την αλήθεια οφείλουμε να την αποκαλύψουμε.

Επίλογος…
Από το χαρακτήρα, τη μορφή, το περιεχόμενο και την επιδιωκόμενη έκταση αυτής της επίθεσης,δεν είναι μονάχα δεδομένο το γεγονός πως οι χορογράφοι που την οργάνωσαν, ξέρουν καλά ποια είναι η στόχευση και οι απώτερες επιδιώξεις τους. Παράλληλα με αυτό, είναι επίσης πασιφανέστατο, το μήνυμα που άθελά τους εξέπεμψαν με αποδέκτες…
  • Τόσο την ίδια την Ελληνική κοινωνία: Η οποία οφείλει να κατανοήσει πως ο πολιορκητικός κριός που θα ενδυναμώσει την πολιτική της αντίσταση, δεν είναι να χαζολογά φασκελώνοντας τα περιφερόμενα πολιτικά ανδρείκελα και το κοινοβούλιο της ντροπής, αλλά η στοχευμένα οργανωμένη πολιτική τους δράση, που θα βάζει στο κάδρο την ουσία των εφαρμοζόμενων πολιτικών και όχι απλά τους αχυρανθρώπους που τις στηρίζουν…
  • Όσο και την ίδια την ηγεσία του ΚΚΕ: Η οποία οφείλει επιτέλους να υπερβεί την πολιτική της ατολμία. Να προσπεράσει τα σκοπίμως διαχεόμενα σύνδρομα ανασφάλειας και ενοχών, και να τολμήσει την οργάνωση στοχευμένου 0 ακόμη και ακτιβίστικου – πολιτικού αγώνα, ικανού να εμπνεύσει… να συνεγείρει… να αφυπνίσει… και φυσικά να ενεργοποιήσει την Ελληνική κοινωνία ευρύτερα και για τη χειραφέτηση της πολιτικής της αξιοπρέπειας αλλά και για αποφασιστική δράση με στόχο την πολιτική ανατροπή.  Με δυο λόγια…
Ας τολμήσουμε όλοι μαζί να επενδύσουμε σ αυτό που πραγματικά κάνει τους κώλους να σφίγγουν…


Ο πρόεδρος της Ισλανδίας Ολαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα του ξέφυγε από τις δαγκάνες του ΔΝΤ και ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως οι τράπεζες θα πρέπει να πτωχεύουν αν δεν λειτουργούν σωστά και όχι να σώζονται από τους λαούς.
Αρχικά στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Ισλανδίας, φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο της πολιτικής της χώρας του η οποία έκανε… το αντίθετο από όσα προτείνει το ΔΝΤ και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχει την ανάκαμψη της οικονομίας της:

«Πιστεύω ότι εκπλήσσει τον περισσότερο κόσμο το ότι πριν τέσσερα χρόνια κάναμε κάτι που φαινόταν λάθος, να αφήσουμε το οικονομικό σύστημα να καταρρεύσει. Τώρα είμαστε πάλι σε ανάκαμψη, οικονομική ανάκαμψη, πολύ μικρή ανεργία και πιστεύω ο κύριος λόγος είναι ότι σωστά αντιληφθήκαμε ότι ήταν επίσης βασικά κοινωνική και πολιτική κρίση, αλλά πάνω απ’ όλα δεν ακολουθήσαμε τα… παραδοσιακά επικρατούμε να “ορθά δόγματα” του Δυτικού κόσμου τα τελευταία τριάντα χρόνια. Εισαγάγαμε νομισματικούς ελέγχους, αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, παρείχαμε υποστήριξη στους φτωχούς, δεν εφαρμόσαμε μέτρα λιτότητας στον βαθμό που βλέπετε εδώ στην Ευρώπη και το τελικό αποτέλεσμα μετά από τέσσερα χρόνια είναι ότι οι Ισλανδοί απολαμβάνουν πρόοδο και ανάκαμψη πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που υπέφεραν από την οικονομική κρίση».

Όσο για την θέση του κυρίου Γκρίμσον για τις τράπεζες και την σωτηρία τους; Αυτή είναι σαφέστατη:

«Πολλές φορές ρωτάω τους συνομιλητές μου γιατί θεωρούν τις τράπεζες σαν τις Άγιες Εκκλησίες της μοντέρνας οικονομίας; Γιατί οι ιδιωτικές μας τράπεζες σαν την Aliance και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών να μην αφήνονται να χρεοκοπήσουν αν έχουν ενεργήσει με ανεύθυνο τρόπο; Η θεωρία ότι πρέπει να διασώζουμε τις τράπεζες, είναι μια θεωρία που θέλει τους τραπεζίτες από τη μία να απολαμβάνουν την επιτυχία της διάσωσής τους και από την άλλη να αφήνουμε τον απλό κόσμο να καταστρέφεται δια μέσω φορολογίας και λιτότητας. Ο κόσμος στις σύγχρονες δημοκρατίες δεν πρόκειται να το δεχθεί για πολύ».





http://noznewz.com/

Οι νόμοι του κράτους και το κράτος του νόμου!

Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για «νομιμότητα»;
Ποιοι είναι αυτοί οι «Ταρτούφοι» που όχι μόνο τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά για δεκαετίες, αναγνωρίζουν τάχα μου το «δίκιο» των κοινωνικών ομάδων που διαμαρτύρονται, που απεργούν, που εξεγείρονται, αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή ζητούν την πάταξη των «παρανόμων» (χτες των εργαζόμενων στο Μετρό, σήμερα των αγροτών, προχτές των χαλυβουργών), γιατί, όπως λένε, «διασαλεύουν το νόμο»;
Ποιοι, τελικά, είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τη μάσκα του «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται» και «οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τηρούνται»;
*
Ας δούμε:
Υπάρχει νόμος - το ίδιο τους το Σύνταγμα - που λέει ότι οι διεθνείς συμβάσεις της χώρας πρέπει να επικυρώνονται στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία. Αλλά είναι αυτοί, τα υποδείγματα της νομιμότητας, που επειδή έτσι τους συνέφερε εκείνη τη στιγμή πέρασαν...
το πρώτο Μνημόνιο καταστρατηγώντας τη συνταγματική διάταξη που υπαγορεύει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων για διεθνείς συμβάσεις της χώρας, επιλέγοντας τον βολικό γι' αυτούς δρόμο της απλής πλειοψηφίας των 151 ψήφων.
Υπάρχει νόμος - το ίδιο τους το Σύνταγμα - που λέει πως εκλέγονται κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί σε αυτή τη χώρα. Αλλά κάποια στιγμή και επειδή έτσι τους συνέφερε εκείνη τη στιγμή, μας έβαλαν διορισμένο πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη.
Υπάρχει νόμος που υπαγορεύει στις κυβερνήσεις τη χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Οχι μόνο δεν εφαρμόζεται, όχι μόνο ληστεύονται τα Ταμεία, αλλά αυτοί που τα ληστεύουν έρχονται από πάνω και κόβουν και τις συντάξεις μιλώντας για τα «φτωχά» Ταμεία που οι ίδιοι φτωχοποίησαν.
Υπάρχει νόμος που υπαγορεύει στις κυβερνήσεις καταβολή των χρεών τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά αυτοί που δεν τον εφαρμόζουν έρχονται κι από πάνω, με άλλο νόμο, να επιβάλουν αυξήσεις στους φόρους κατά των δημοτών με πρόσχημα ότι τα ταμεία των δήμων πέφτουν έξω. Αλλά πέφτουν έξω γιατί, πολύ απλά, είναι αυτά τα υποδείγματα «νομιμότητας» που δεν καταβάλλουν τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους ΟΤΑ.
Υπάρχει νόμος που απαγορεύει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων των μεγαλόσχημων βιομηχάνων, εφοπλιστών, εργοδοτών. Οχι μόνο δεν εφαρμόζονται, αλλά οι... νομιμόφρονες της «λίστας Λαγκάρντ» κάνουν και χαριστικές ρυθμίσεις στους μεγαλομπαταξήδες, την ώρα που με άλλο νόμο απειλούν με κατάσχεση το χρεοκοπημένο λαό για χρέη άνω των 300 ευρώ...
Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις (ντάνες) κατά των καταχρηστικών όρων των τραπεζών εις βάρος των πολιτών. Οχι μόνο δεν εφαρμόζονται, αλλά οι κήνσορες της νομιμότητας, αυτοί που αφήνουν το λαό στο έλεος των τραπεζιτών, έχουν ενισχύσει τους τραπεζίτες με πάνω από 200 δισ. ευρώ τα τρία τελευταία χρόνια.
Υπήρξε δικαστική απόφαση που έλεγε «στοπ» στην είσπραξη χαρατσιών από τη ΔΕΗ. Οχι μόνο δεν εφαρμόστηκε, αλλά βγήκε και ο Στουρνάρας για να δηλώσει ότι τη γράφει στα παλιά του τα παπούτσια.
Υπάρχει νόμος -το ίδιο τους το Σύνταγμα, ο «πρώτος νόμος του κράτους»- που λέει ότι η εργασία είναι δικαίωμα για όλους. Οχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά οι ταγοί της νομιμότητας το δικαίωμα στη δουλειά το έχουν αντικαταστήσει με το «δικαίωμα» στην ανεργία.
Υπάρχει νόμος -το ίδιο τους το Σύνταγμα- που, στα χαρτιά, υπεραμύνεται της δημόσιας και δωρεάν Υγείας, της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, της εθνικής κυριαρχίας. Οχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά στην πράξη όλες αυτές οι «πρόνοιες» είναι για το θεαθήναι, στο πλαίσιο ενός νόμου που η ίδια εκείνη τάξη που διά των κομμάτων της τον ψήφισε, τον χρειάζεται μόνο ως «κουρελόχαρτο».
*
Οι ίδιοι, βέβαια, που είδαμε ποια είναι η σχέση τους με τη νομιμότητα, με τη δική τους την αστική νομιμότητα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γίνονται μανιασμένοι εκπρόσωποι του νόμου και της επί ...τάξης, όταν πρόκειται να επιβάλουν το νόμο της βαρβαρότητας σε όποιον αντιστέκεται.
Παίρνουν, λοιπόν, τη ρομφαία του νόμου και με ύφος στρατοδίκη λένε σε όποιον διαμαρτύρεται:
Αδικο το μνημόνιο - αλλά νόμος!
Αδικο μέτρο το κόψιμο μισθών - αλλά νόμος!
Αδικο μέτρο το κόψιμο συντάξεων - αλλά νόμος!
Αδικο το χαράτσι και οι αυξήσεις στη ΔΕΗ - αλλά νόμος!
Αδικες οι απολύσεις εργαζομένων - αλλά νόμος!
Αδικες και λεόντειες οι συμβάσεις για τα διόδια - αλλά νόμος!
Αδικο το φορολογικό - αλλά νόμος!
Αδικο το «ενιαίο μισθολόγιο - φτωχολόγιο» - αλλά νόμος!
Αδικο το αμοκ φόρων επί των φτωχόσπιτων - αλλά νόμος!
Αδικος ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης - αλλά νόμος!
Αδικος ο κόσμος - αλλά νόμιμος!
*
Συμπέρασμα πρώτο:
Οι νόμοι τους όχι μόνο είναι ταξικοί, αλλά ταξική είναι και η εφαρμογή (ή η μη εφαρμογή) τους.
Συμπέρασμα δεύτερο:
Δεν υπάρχει εκμεταλλευτική - ταξική κοινωνία, στην οποία οι «από πάνω» να μην αναφωνούν κραδαίνοντας το μαστίγιο στους «από κάτω»: «Dura lex sed lex» («σκληρός νόμος αλλά νόμος»)!
«Καλός νόμος ή κακός νόμος, αδιάφορο. Είναι νόμος!», μας λένε αυτοί που όποτε θυμούνται τους νόμους, το κάνουν για να μας πουν, τελικά, το εξής πολύ απλό:
Μη μιλάτε, μην αντιδράτε και κυρίως μην αντιστρατεύεστε «την ευνομίαν και την τάξιν» καθ' ότι για τα πάντα μπορούμε να εφαρμόσουμε εναντίον σας εκείνον το νόμο που μας βολεύει!
Αυτή είναι η «λογική» τους περί «νομιμότητας». Η οποία δεν καθορίζεται, φυσικά, από τους νόμους του κράτους, αλλά από κάτι πολύ ανώτερο: Από το κράτος του νόμου! Που σημαίνει ότι το κράτος τους είναι που ψηφίζει, που εφαρμόζει και που ερμηνεύει τους νόμους όπως εκείνο αποφασίζει. Και αποφασίζει όπως συμφέρει εκείνους που ελέγχουν το κράτος.
*
Είναι πρόδηλο, επομένως, ότι τα κηρύγματά τους περί «νομιμότητας» χάσκουν την ταξική τους αγριότητα, υποκρισία και χρεοκοπία.
Οταν μιλούν περί του «νόμου και της τάξης», εννοούν την καταστολή, την αυθαιρεσία, την τρομοκράτηση, τον εκφοβισμό, ως μεθοδολογία για την επιβολή -με ισχύ «νόμου»- των συμφερόντων της τάξης τους πάνω στην κοινωνία.
Αλλά, απέναντι σε αυτήν τη «νομιμότητα», δεν υπάρχει
τίποτα πιο νόμιμο,
τίποτα πιο δημοκρατικό,
τίποτα πιο «καθαγιασμένο»
από τη μαζική, οργανωμένη, δημοκρατική και πλειοψηφική εκ μέρους των λαϊκών στρωμάτων ανυπακοή, απειθαρχία, απόρριψη, άρνηση και ανατροπή της πολιτικής τους και των νόμων τους.
Συμφωνεί μέχρι και ο Μοντεσκιέ -ο δικός «τους» αστός Μοντεσκιέ- που το έγραψε περίφημα:
«Δεν υπάρχει σκληρότερη τυραννία από εκείνη που διενεργείται κάτω από τη σκιά των νόμων και τα προσχήματα της Δικαιοσύνης», έλεγε...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣμοντάζ Γρέκι