ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ!!



Προσέξτε τις πονηριές της Κυβέρνησης: Χαρίζει εκατοντάδες εκατ. στους καναλάρχες, αφαιρώντας τα από τα έσοδα του Κράτους!‏


Προσέξτε το μέγα δώρο που κάνουν στους καναλάρχες οι Πολιτικοί που μας κυβερνούν και ο δήθεν Πρόεδρος που υπογράφει την ίδια στιγμή που ο λαός μας υποφέρει αφάνταστα σε όλα τα επίπεδα. Στην κυριολεξία εξοντώνουν, όλους όσους δεν μπορούν να αντιδράσουν και χαρίζουν εκατοντάδες
εκατομμύρια φόρους στα κανάλια για να τους στηρίζουν! Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 οι Βουλευτές μας ψήφισαν το εξής νομοσχέδιο: Κεφάλαιο Ε΄- Υπουργός Επικρατείας – Άρθρο 22. Μετάθεση έναρξης ισχύος διάταξης του ν. 3845/2010 (Α΄ 65). Στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 (Α΄ 65), όπως αυτό προστέθηκε με την παράγραφο 6 του άρθρου 4 του ν. 3899/2010 (Α΄ 212) και τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του άρθρου 3 της από 31−12−2011 Π.Ν.Π. (Α΄ 268), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο δεύτερο του ν. 4047/2012 (Α΄ 31), αντί της ημερομηνίας «1.1.2013» τίθεται η ημερομηνία «1.1.2014». Άρθρο 23. Έναρξη Ισχύος. Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο44, παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται στις επιμέρους διατάξεις. Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2012 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Ας δούμε λίγο αναλυτικά τι είναι η κάθε μία από αυτές της αναβολές ισχύος ορισμένων διατάξεων: [...τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 (Α΄ 65)]: Πιο κάτω θα διαπιστώσετε πώς απαλλάσσουν τα κανάλια από τις φορολογικές υποχρεώσεις μεταθέτοντας ημερομηνίες συνεχώς και δηλώνοντας ότι οι υποχρεώσεις θα είναι απαιτητές, όταν και όποτε υπογράψει ο Υπουργός Οικονομικών τα σχετικά διατάγματα…Δηλαδή, ποτέ…Διαβάστε και φρίξτε…


12. Επιβάλλεται ειδικός φόρος στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση. Ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί της αξίας της διαφήμισης που υπολογίζουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο φόρος βαρύνει άμεσα τη διαφημιζόμενη επιχείρηση ή τον διαφημιστή που μεσολαβεί και το τιμολόγιο εκδίδεται στο όνομά του. Εφόσον το τιμολόγιο εκδίδεται στο όνομα του διαφημιστή που μεσολαβεί, αντίγραφο του τιμολογίου με τη σφραγίδα και την υπογραφή του εκδότη αποστέλλεται στο διαφημιζόμενο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έκδοση του τιμολογίου. Στα πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να αναγράφονται και οι αριθμοί των σχετικών τιμολογίων. Τον ειδικό φόρο εισπράττουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και αποδίδουν στο Δημόσιο με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος αυτών, μέχρι την εικοστή (20ή) ημέρα κάθε μήνα, για τα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του προηγούμενου μήνα. Τα θέματα που αφορούν τη βεβαίωση, τον έλεγχο, την παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου και την έκδοση καταλογιστικών πράξεων διέπονται από τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά στη φορολογία εισοδήματος. Οι διατάξεις του ν. 2523/1997 (ΦΕΚ 179 Α’) εφαρμόζονται αναλόγως και στη φορολογία αυτή. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του φόρου της παραγράφου αυτής και κάθε άλλη λεπτομέρεια ή διαδικασία εφαρμογής των διατάξεών της. (Όποτε και άν δηλαδή θα βγεί ποτέ η σχετική απόφαση). Αναλυτικά: [...παράγραφο 6 του άρθρου 4 του ν. 3899/2010 (Α΄ 212)] 6. Στο τέλος της παραγράφου 12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α΄), προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Η ισχύς των διατάξεων της παραγράφου αυτής αρχίζει από 1.1.2012.» Δηλαδή, από Μάϊο 2010, έως το Δεκέμβριο 2011, επί ενάμισυ χρόνο, δεν πλήρωναν και δεν απέδιδαν κανέναν από τους εισπραττόμενους φόρους υπέρ του δημοσίου! Πάμε παρά κάτω. (… και τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του άρθρου 3 της από 31−12−2011 Π.Ν.Π. (Α΄ 268)..] 9. Στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου πέμπτου του ν.3845/2010 (Α΄ 65), όπως αυτό προστέθηκε με την παράγραφο 6 του άρθρου 4 του ν.3899/2010 (Α΄ 212), αντί της ημερομηνίας «1.1.2012» τίθεται η ημερομηνία «1.1.2013». Δηλαδή επί πλέον ένα χρόνο ακόμα δε θα πλήρωναν και δεν θα απέδιδαν κανέναν από τους φόρους που θα εισέπρατταν υπέρ του δημοσίου! Και ερχόμαστε στην Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου στις 31-12-2012, την οποία παραθέτω στην αρχή του e-mail που δίνεται στους καναλάρχες ένας ακόμα χρόνος χωρίς να πληρώνουν το παραμικρό, ούτε καν τον φόρο 20% επί των διαφημίσεων. Όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε στις αναζητήσεις Φ.Ε.Κ http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=el.

Ουσιαστικά λοιπόν για τρεισήμισι και πλέον χρόνια, οι καναλάρχες δεν αποδίδουν φόρους στο κράτος, διότι το ίδιο το κράτος τους απαλλάσσει με αποφάσεις, από τις Βουλές των Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά. Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια. Και χωρίς να υπάρχει και η σχετική απόφαση του Υπ. Οικονομικών που προβλέπεται. Εάν αυτό δεν είναι πραξικόπημα αφρικάνικης χούντας, πώς αλλιώς μπορούμε να το ονομάσουμε. Και τολμούν οι αθεόφοβοι να εμφανίζονται στην TV και να μας λένε ότι θα σώσουν τη χώρα μας!


Ο Πεπόνης καλεί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για τη δανειοδότηση των κομμάτων

Ανοίγει ο φάκελος για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης

Εξηγήσεις για τα τραπεζικά δάνεια των κομμάτων καλούνται να δώσουν στον οικονομικό εισαγγελέα
κ. Γρηγόρη Πεπόνη η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Ο κ. Πεπόνης έχει καλέσει στις 18 Φεβρουαρίου τους γενικούς διευθυντές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για ανωμοτί εξηγήσεις σε σχέση με τα δάνεια που πήραν τα δύο κόμματα έναντι κρατικών επιχορηγήσεων το διάστημα από το 2001 έως το 2012, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η εξέταση των υπευθύνων του ΚΚΕ.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το newsbomb.gr με ρεπορτάζ στις 27 Ιανουαρίου 2013, οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι έτοιμοι να ανοίξουν το φάκελο «τραπεζικά δάνεια» καλώντας να καταθέσουν πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.
Μάλιστα το ρεπορτάζ έκανε λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που αναμένεται να αποκαλυφθούν, αυτό της ανεξέλεγκτης δανειοδότησης των κομμάτων.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο τρόπος της κλήτευσης σημαίνει ότι τα στελέχη των κομμάτων θα μπορούσαν στη συνέχεια –αν δεν πειστεί ο οικονομικός εισαγγελέας– να καταστούν κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στο Δημόσιο με τις ιδιαίτερα επιβαρυντικές προβλέψεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

Κριτήριο για τις κλητεύσεις αυτές είναι και το γεγονός ότι η οικονομική εισαγγελία διαχωρίζει τα κόμματα που τηρούν ενήμερα τα δάνειά τους με εκείνα που δεν τα εξυπηρετούν κανονικά.
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης προσπαθούσε να δημιουργήσει συνθήκες ισότιμης πρόσβασης των νέων πολιτικών σχημάτων στην κρατική κομματική χρηματοδότηση. (Εν τω μεταξύ ο κ. Αυγενάκης έχει επανενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία). Ο κ. Αυγενάκης έχει παραδώσει στον εισαγγελέα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι συνολικά το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν πάρει από τις τράπεζες ώς σήμερα δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά, 120 εκατομμύρια ευρώ αφορούν τη Νέα Δημοκρατία (105 την Αγροτική Τράπεζα και 15 την Τράπεζα Πειραιώς). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει οφειλές 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατομμύρια είναι στην Αγροτική Τράπεζα, 10 εκατομμύρια στη Μarfin και 5 εκατομμύρια στην Τράπεζα Πειραιώς. Αλλα 22 εκατομμύρια αφορούν την Τράπεζα Αττικής και ένα μικρότερο ποσό τη Eurobank.

Εκτός από τους γενικούς διευθυντές των δύο κομμάτων, ο οικονομικός εισαγγελέας είχε καλέσει σε προηγούμενη φάση να καταθέσουν στην προανάκριση που διενεργείται ως ύποπτοι στελέχη διαφορετικών διοικήσεων των τραπεζών Εθνικής και Αγροτικής, που είχαν δώσει τη μεγαλύτερη μερίδα των δανείων στα κόμματα. Είχαν κληθεί επίσης και κατέθεσαν υπάλληλοι των τμημάτων χορηγήσεων από την Αγροτική που χορηγούσε χαμηλότοκα δάνεια έναντι μελλοντικών επιχορηγήσεων. Επειδή το ύψος της επιχορήγησης υπολογίζεται με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Αυγενάκης και άλλοι επικριτές του συστήματος χρηματοδότησης των κομμάτων, αναφέρουν ότι τα δάνεια είναι επισφαλή, καθώς δεν πρόκειται να εισπραχθούν από τη Ν.Δ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ επιχορηγήσεις ανάλογου ύψους, επειδή πολύ απλά παίρνουν λιγότερες ψήφους.

Ωστόσο, νομικοί που παρακολουθούν την υπόθεση τονίζουν ότι κατά τον διαχωρισμό της ΑΤΕ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, τα δάνεια των κομμάτων περιελήφθησαν στο χαρτοφυλάκιο της καλής Τράπεζας -που αγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς- επειδή είχαν κριθεί από την Blackrock βιώσιμα.
Από την άλλη πλευρά, δικαστικές πηγές υπογραμμίζουν ότι αρκεί και η επαπειλούμενη ζημία για να προκύψουν ενδείξεις φυσικής και ηθικής αυτουργίας σε απιστία εις βάρος του Δημοσίου και αυτή φαίνεται από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η χώρα καταρρέει και η κοινωνία οδηγείται στον όλεθρο ... Του Γιώργου Δελαστίκ


Φτωχαίνει η Ελλάδα. Παγώνει η Ελλάδα. Ρημάζει κοινωνικά. Ανελέητα «γδέρνει» φορολογικά τους Έλληνες και εξαθλιώνει τον πληθυσμό η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, η οποία υλοποιεί τις εντολές των ξένων επικυρίαρχων αλλά και των πιο επιθετικών κύκλων του ελληνικού
κεφαλαίου δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Τα σοκ που υφίστανται οι Έλληνες διαδέχονται το ένα το άλλο.
Αυτές τις μέρες, με το κλείσιμο του μήνα, οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν ότι οι αποδοχές τους μειώνονται για μια ακόμη φορά. Παίρνουν λιγότερα λεφτά στο χέρι, γιατί με την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ αυξήθηκαν για μια ακόμη φορά οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν στο κράτος. Το ίδιο παθαίνουν και οι συνταξιούχοι, αν και σε αυτούς οι μειώσεις θα είναι μικρότερες, επειδή κατά μέσο όρο οι συντάξεις είναι χαμηλότερες και από τους γλίσχρους αυτούς μισθούς.
Για να καταλάβουμε με τι ιλιγγιώδη ταχύτητα μειώνονται οι μισθοί, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε έκθεση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να απαντηθεί ερώτηση του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.

Μείωση μισθών 22%!

Τα στοιχεία αφορούν μόνο στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος του 2012, αλλά είναι αποκαλυπτικά της καταβαράθρωσης των αποδοχών των εργαζομένων.
Στο διάστημα αυτό 40.297 επιχειρήσεις προέβησαν σε μείωση αποδοχών που αφορούσε σε 178.058 εργαζόμενους. Μέσος όρος της μείωσης; 21,72%!
Στο οκτάμηνο αυτό 61.000 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε συμβάσεις «ευέλικτης» απασχόλησης με δραματικά μειωμένους μισθούς. Οι 35.000 έγιναν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι 16.000 σε συμβάσεις απασχόλησης εκ περιτροπής, οι 10.000 σε συμβάσεις απασχόλησης εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχει σταματήσει η δημοσίευση στοιχείων για τις αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας, διότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξοντώσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας προκειμένου να απαλλαγεί από την ενοχλητική για τους εργοδότες δραστηριότητα του και να παύσει η δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικών με τον εργασιακό Καιάδα.

Αύξηση φόρου ακινήτων… 465%!

Τα μαλλιά τους τραβάνε με την εφιαλτική φορολόγηση και οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Και εδώ οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του φορολογικού αμόκ των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Α. Σαμαρά, με «πρωτοδήμιο» τη συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που αποχαλίνωσε εντελώς την κυβερνητική φορομπηξία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, των ακινήτων.
ο 2009, λοιπόν, εισπράχθηκαν από τους πάσης φύσεως φόρους επί των ακινήτων 526 εκατ. ευρώ. Το 2010, πρώτη μνημονιακή χρονιά, το ποσό αυτό μειώθηκε στα 487 εκατ. ευρώ. Το 2011, όμως, υπερδιπλασιάστηκε και ανήλθε στα 1,17 δις ευρώ, ενώ το 2012 απογειώθηκε και αυξήθηκε κατά… 135%, φτάνοντας στα 2,75 δις ευρώ!
Το ποσοστό αύξησης είναι τρομακτικό. Από το 2010 ως το 2012 -μέσα σε μία μόλις διετία- οι φόροι επί των ακινήτων υπερπενταπλασιάστηκαν! Μιλάμε για αύξηση της τάξης του… 465%!
Δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη κατάσταση, για κάποια έκτακτη, εφάπαξ φορολογία. Όχι. Πρόκειται για απόφαση μόνιμης, απηνούς δίωξης της ιδιοκατοίκησης και της κατοχής ακινήτων από τους Έλληνες.
Για του λόγου το αληθές, φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν περίπου 3,2 δις ευρώ – δηλαδή μισό δισεκατομμύριο περισσότερα από πέρσι.

Αύξηση φόρου καυσίμων… 1.500%!

Όσο κι αν φαίνεται αδιανόητο, ακόμη πιο φρικιαστική είναι η αύξηση της φορολογίας. Τα νούμερα είναι τρελά. Η Ελλάδα παγώνει όπως τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 πριν από μισό αιώνα, επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη αύξησε το ειδικό φόρο καυσίμων στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά το ασύλληπτο ποσοστό του 1.500%!
Όχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Το ποσοστό αύξησης είναι όντως 1.500% – για την ακρίβεια, 1.471 % για μαθηματικά σχολαστικούς. Το Δεκέμβρη του 2010, προ δύο ετών, ο φόρος αυτός ανερχόταν σε 21 ευρώ στα 1.000 λίτρα καυσίμου, πετρελαίου θέρμανσης. Το Δεκέμβρη του 2011 ο φόρος αυτός είχε τριπλασιαστεί και ανερχόταν στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Το Δεκέμβριο του 2012 είχε… χαθεί στο διάστημα, καθώς είχε υπερπενταπλασιαστεί για να φτάσει στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο. Μέσα στα δύο αυτά χρόνια, δηλαδή, ο φόρος από 20 ευρώ το χιλιόλιτρο έγινε 230 ευρώ – ποσοστό αύξησης 1.471 %!
Σκασίλα της κυβέρνησης που παγώνει ο κόσμος. Εξαιτίας της απίστευτης αύξησης του ειδικού φόρου καυσίμων, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανση θα παρουσιάζουν αύξηση – ακόμη κι αν ο κόσμος αγοράζει το πετρέλαιο θέρμανσης με το μπουκάλι, όπως αγοράζαμε πριν από μισό αιώνα το πετρέλαιο για τις γκαζιέρες!

Κατάρρευση της ζήτησης

Πέρσι τον Ιανουάριο είχαν διακινηθεί στην αγορά 620.000 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης. Φέτος, στο πρώτο εικοσαήμερο αυτού του μήνα, είχαν διακινηθεί μόλις 135.000 τόνοι- ούτε καν το ένα τέταρτο. Κι όμως, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης για τις είκοσι μόνο μέρες του φετινού Γενάρη ήταν 44,6 εκατ. ευρώ έναντι 37,1 εκατ. πέρσι για ολόκληρο τον Ιανουάριο! Με το ένα τέταρτο και λιγότερο της κατανάλωσης, αύξηση εσόδων κατά 20%! Τι σημασία έχει, λοιπόν, για την κυβέρνηση αν οι Έλληνες τουρτουρίζουν από το κρύο; Αυτή εισπράττει!
Οσον αφορά στα στοιχεία της κατανάλωσης, τα νούμερα είναι όντως τρομακτικά. Τον Οκτώβριο, π.χ., του 2012 οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης καταβαραθρώθηκαν στους 5.647 τόνους, μόλις στο… 2,53% των 223.386 τόνων του Οκτωβρίου του 2011 και στο… 1,7% των 329.448 τόνων του Οκτωβρίου του 2010! Μιλάμε για παντελώς αδιανόητα ποσοστά πτώσης – 97,5% και 58,3% αντιστοίχως! Όσο για την υποτιθέμενη «τρομερή αποθεματοποίηση» που δήθεν έκαναν οι Έλληνες πέρσι την άνοιξη και γι” αυτό δεν αγοράζουν φέτος πετρέλαιο, επειδή, κατά την κυβέρνηση, ζεσταίνονται με το περσινό (!), πρόκειται για έναν ισχυρισμό με ελάχιστη δόση αλήθειας.
Οντως τον Απρίλιο του 2012 αγοράστηκαν 381.736 τόνοι πετρελαίου έναντι των 364.756 τόνων πετρελαίου θέρμανσης που είχαν διακινηθεί τον Απρίλιο του 2011. Τι να σου κάνουν, όμως, αυτοί οι 17.000 τόνοι επιπλέον, όταν φέτος τον Ιανουάριο θα έχουν αγοραστεί από τους δυστυχείς απένταρους καταναλωτές… 400.000 τόνοι λιγότεροι από πέρσι;

Η ανεργία καλπάζει

Τώρα και ο ΟΟΣΑ, ο οργανισμός των αναπτυγμένων καπιταλιστικών κρατών, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: την καταβαράθρωση της απασχόλησης στην Ελλάδα.
Το 2008, χρονιά που ξέσπασε η κρίση, το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα υστερούσε μεν από το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι τραγικά. Στη χώρα μας ήταν 61,9% και στην ΕΕ 65,8% – μια υποφερτή διαφορά 3,9 εκατοστιαίων μονάδων. Το γ” τρίμηνο του 2012 η απασχόληση στην ΕΕ είχε υποχωρήσει κατά 1,6 εκατοστιαία μονάδα, πέφτοντας στο 64,2%. Στην Ελλάδα, όμως, κυριολεκτικά καταποντίστηκε κατά επταπλάσιο (!) ποσοστό -κατά 11,5 εκατοστιαίες μονάδες-, βυθιζόμενο στο 50,4%.
Με το ποσοστό αυτό η Ελλάδα έπεσε στην προτελευταία θέση των τριάντα τεσσάρων χωρών του ΟΟΣΑ όσον αφορά στην απασχόληση του πληθυσμού της. Μόνο η Τουρκία βρίσκεται κάτω από τη χώρα μας – τελευταία με 48,5%. Αν, όμως, επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις όλων των διεθνών οργανισμών για τη νέα κατακρήμνιση της ελληνικής μνημονιακής οικονομίας και το 2013, τότε δεν αποκλείεται καθόλου στο τέλος της χρονιάς η χώρα μας να εγκατασταθεί μόνιμα στον πάτο της λίστας των χωρών του ΟΟΣΑ, άγνωστο για πόσα χρόνια ή και για ολόκληρες δεκαετίες, αν συνεχιστεί η πολιτική αυτή.

Συρρικνώνεται το εισόδημα

Περιττό να τονιστεί ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες συρρικνώνεται διαρκώς το εισόδημα των Ελλήνων. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, και το γ” τρίμηνο του 2012 μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών κατά 4 δις ευρώ έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2011. Έπεσε από τα 37,2 δις στα 33,2 – μια μείωση της τάξης του 10,6%. Εννοείται ότι αυτό προκάλεσε πτώση τόσο της κατανάλωσης όσο και της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά 6,1% και 8,1 % αντιστοίχως.
Περιττό επίσης να αναζητηθεί ο ένοχος αυτής της πτώσης: είναι, φυσικά, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.
Γιατί; Πρώτον, γιατί αύξησε στο διάστημα αυτό κατά 17,7% τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας των νοικοκυριών.
Δεύτερον, γιατί μείωσε κατά 10,2% τις κοινωνικές παροχές.
Τρίτον, γιατί εξαιτίας της πολιτικής της μειώθηκαν στο τρίμηνο αυτό οι αποδοχές των εργαζομένων έναντι του ίδιου τριμήνου του 2011 κατά 11,3%.
Μας οδηγούν αδίστακτα στη φτώχεια, στη μιζέρια, στον κοινωνικό όλεθρο.

Χρυσανθόπουλος: Η «Blackwater» φυλάει τη Βουλή! Μια επιλογή εξέγερση ΤΩΡΑ! πριν είναι αργά!


Αναρτήθηκε από τον arch 
Χρυσανθόπουλος: Η «Blackwater» φυλάει τη Βουλή!
Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του Έλληνα Πρέσβη κ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του σε καναδική εφημερίδα και ιστοσελίδα κάνει λόγο για πλήρη κατάργηση της δημοκρατίας στην Πατρίδα μας και προφανή κίνδυνο να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα.
Μάλιστα, ο εμπειρότατος Έλληνας διπλωμάτης, που δεν θα ρίσκαρε να προβεί σε τέτοιες δηλώσεις εάν δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για αυτά που επικαλείται, υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση σύναψε συμβόλαιο «προστασίας» του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την «Academi», γνωστή και με το πρώην όνομά της «Blackwater» που είναι μία ομάδα ενόπλων μισθοφόρων, η οποία ανέλαβε δράση για πρώτη φορά στον πόλεμο του Ιράκ και κατηγορείται για σωρεία σφαγών σε βάρος αμάχων.
Σε αυτούς …στους μπεκρήδες πιστολέρο μακελάρηδες έχει αποθέσει η Ελληνική Βουλή την προστασία της; Από ποιόν άραγε; Από τον Έλληνα πολίτη που διεκδικεί τα δίκαια του …δημοκρατικά;
Στην είδηση αυτή επανήλθαμε στο Newsbomb, γιατί παρότι έχουν περάσει τόσες ώρες από την αποκάλυψή της ακόμα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή απάντηση από πλευράς κυβέρνησης και κοινοβουλίου…. κάτι που αναμένουμε με αγωνία! Όπως επίσης καλό θα ήταν να υπάρξει απάντηση από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και …σαφέστατα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το εάν και κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά και εάν και κατά πόσο έχουν δικαίωμα οπλισμένοι επαγγελματίες δολοφόνοι να λαμβάνουν την ευθύνη της προστασίας της …δημοκρατίας μας!
synenteyksi-presvis-470
Μάλιστα, ο κ. Χρυσανθόπουλος, μιλώντας στο millstonenews.com υποστηρίζει πως ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν κατευθυντήριες γραμμές για το τι μπορούν να πουν ή να γράψουν και τι όχι. Προσθέτει, πως οι δημοσιογράφοι που δεν συμμορφώνονται παρενοχλούνται ή και συλλαμβάνονται από κυβερνητικούς πράκτορες. Αναφέρει μάλιστα πως δημοσιογράφος από την κρατική τηλεόραση απολύθηκε επειδή κατά τη διάρκεια της 28ης Οκτωβρίου έδειξε αποδοκιμασίες εναντίον του πρωθυπουργού. Προφανώς εννοούσε το περιστατικό με τους Αρβανίτη και Κατσίμη, οι οποίοι «μπήκαν» στον «πάγο» για σχόλια που έκαναν εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.
«Δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα δημοκρατία», λέει και σημειώνει «στις δημοκρατίες τα κοινοβούλια δεν χρειάζονται προστασία». Για το μέλλον της Ελλάδας είναι απαισιόδοξος, αν συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. «Θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η κοινωνική αναταραχή, ακόμα και ένας εμφύλιος πόλεμος είναι πιθανός υπό αυτές τις συνθήκες». Αναφερόμενος δε στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλουν οι δανειστές λέει, «δεν μπορείς να σώσεις μία χώρα, καταστρέφοντάς τη».
Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος έχει θητεύσει ως πρέσβης της Ελλάδας στην Αρμενία, το Τορόντο και το Πεκίνο, ενώ ως νεαρός διπλωμάτης συμμετείχε στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ελλάδας στην ΕΟΚ, το 1977. Μέχρι το 2012 ήταν Γ.Γ. της Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας.
Ποια είναι η εταιρεία δολοφόνων της Blackwater
Η διαβόητη μισθοφορική εταιρεία «Blackwater» μετονομάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας «Xe» και πρόσφατα σε «Academi». Είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 42 εκατ. δολαρίων για την ωμή δολοφονία 17 Ιρακινών πολιτών στην πλατεία Νισούρ της Βαγδάτης το Σεπτέμβριο του 2007 – σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», διώκονται για εκατοντάδες παραβιάσεις, περιλαμβανομένων της εξαγωγής όπλων που δεν επιτρέπονται στο Αφγανιστάν, την παροχή εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών σε αστυνομικούς στην Ταϊβάν και την μη «εξουσιοδοτημένη» παροχή εκπαίδευσης σε στρατεύματα στο νότιο Σουδάν. Πέντε στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν διώξεις για παράνομο οπλισμό, ενώ δύο πρώην εργαζόμενοι της διώκονται για τις δολοφονίες δυο Αφγανών στην Καμπούλ τον Μάιο του 2009. Υπενθυμίζουμε, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να είχε αναλάβει και μέρος της εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ - Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΑΠΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!


Φτωχαίνει η Ελλάδα. Παγώνει η Ελλάδα. Ρημάζει κοινωνικά. Ανελέητα «γδέρνει» φορολογικά τους Έλληνες και εξαθλιώνει τον πληθυσμό η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, η οποία υλοποιεί τις εντολές των ξένων επικυρίαρχων αλλά και των πιο επιθετικών κύκλων του ελληνικού κεφαλαίου... 

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Τα σοκ που υφίστανται οι Έλληνες διαδέχονται το ένα το άλλο.
Αυτές τις μέρες, με το κλείσιμο του μήνα, οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν ότι οι αποδοχές τους μειώνονται για μια ακόμη φορά. Παίρνουν λιγότερα λεφτά στο χέρι, γιατί με την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ αυξήθηκαν για μια ακόμη φορά οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν στο κράτος. Το ίδιο παθαίνουν και οι συνταξιούχοι, αν και σε αυτούς οι μειώσεις θα είναι μικρότερες, επειδή κατά μέσο όρο οι συντάξεις είναι χαμηλότερες και από τους γλίσχρους αυτούς μισθούς. Για να καταλάβουμε με τι ιλιγγιώδη ταχύτητα μειώνονται οι μισθοί, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά... 


Σε έκθεση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να απαντηθεί ερώτηση του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.

Μείωση μισθών 22%!
Τα στοιχεία αφορούν μόνο στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος του 2012, αλλά είναι αποκαλυπτικά της καταβαράθρωσης των αποδοχών των εργαζομένων.
Στο διάστημα αυτό 40.297 επιχειρήσεις προέβησαν σε μείωση αποδοχών που αφορούσε σε 178.058 εργαζόμενους. Μέσος όρος της μείωσης; 21,72%!
Στο οκτάμηνο αυτό 61.000 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε συμβάσεις «ευέλικτης» απασχόλησης με δραματικά μειωμένους μισθούς. Οι 35.000 έγιναν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι 16.000 σε συμβάσεις απασχόλησης εκ περιτροπής, οι 10.000 σε συμβάσεις απασχόλησης εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχει σταματήσει η δημοσίευση στοιχείων για τις αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας, διότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξοντώσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας προκειμένου να απαλλαγεί από την ενοχλητική για τους εργοδότες δραστηριότητα του και να παύσει η δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικών με τον εργασιακό Καιάδα.

Αύξηση φόρου ακινήτων… 465%!
Τα μαλλιά τους τραβάνε με την εφιαλτική φορολόγηση και οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Και εδώ οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του φορολογικού αμόκ των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Α. Σαμαρά, με «πρωτοδήμιο» τη συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που αποχαλίνωσε εντελώς την κυβερνητική φορομπηξία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, των ακινήτων.
ο 2009, λοιπόν, εισπράχθηκαν από τους πάσης φύσεως φόρους επί των ακινήτων 526 εκατ. ευρώ. Το 2010, πρώτη μνημονιακή χρονιά, το ποσό αυτό μειώθηκε στα 487 εκατ. ευρώ. Το 2011, όμως, υπερδιπλασιάστηκε και ανήλθε στα 1,17 δις ευρώ, ενώ το 2012 απογειώθηκε και αυξήθηκε κατά… 135%, φτάνοντας στα 2,75 δις ευρώ!
Το ποσοστό αύξησης είναι τρομακτικό. Από το 2010 ως το 2012 -μέσα σε μία μόλις διετία- οι φόροι επί των ακινήτων υπερπενταπλασιάστηκαν! Μιλάμε για αύξηση της τάξης του… 465%!
Δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη κατάσταση, για κάποια έκτακτη, εφάπαξ φορολογία. Όχι. Πρόκειται για απόφαση μόνιμης, απηνούς δίωξης της ιδιοκατοίκησης και της κατοχής ακινήτων από τους Έλληνες.
Για του λόγου το αληθές, φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν περίπου 3,2 δις ευρώ – δηλαδή μισό δισεκατομμύριο περισσότερα από πέρσι.

Αύξηση φόρου καυσίμων… 1.500%!
Όσο κι αν φαίνεται αδιανόητο, ακόμη πιο φρικιαστική είναι η αύξηση της φορολογίας. Τα νούμερα είναι τρελά. Η Ελλάδα παγώνει όπως τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 πριν από μισό αιώνα, επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη αύξησε το ειδικό φόρο καυσίμων στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά το ασύλληπτο ποσοστό του 1.500%!
Όχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Το ποσοστό αύξησης είναι όντως 1.500% – για την ακρίβεια, 1.471 % για μαθηματικά σχολαστικούς. Το Δεκέμβρη του 2010, προ δύο ετών, ο φόρος αυτός ανερχόταν σε 21 ευρώ στα 1.000 λίτρα καυσίμου, πετρελαίου θέρμανσης. Το Δεκέμβρη του 2011 ο φόρος αυτός είχε τριπλασιαστεί και ανερχόταν στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Το Δεκέμβριο του 2012 είχε… χαθεί στο διάστημα, καθώς είχε υπερπενταπλασιαστεί για να φτάσει στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο. Μέσα στα δύο αυτά χρόνια, δηλαδή, ο φόρος από 20 ευρώ το χιλιόλιτρο έγινε 230 ευρώ – ποσοστό αύξησης 1.471 %!
Σκασίλα της κυβέρνησης που παγώνει ο κόσμος. Εξαιτίας της απίστευτης αύξησης του ειδικού φόρου καυσίμων, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανση θα παρουσιάζουν αύξηση – ακόμη κι αν ο κόσμος αγοράζει το πετρέλαιο θέρμανσης με το μπουκάλι, όπως αγοράζαμε πριν από μισό αιώνα το πετρέλαιο για τις γκαζιέρες!

Κατάρρευση της ζήτησης
Πέρσι τον Ιανουάριο είχαν διακινηθεί στην αγορά 620.000 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης. Φέτος, στο πρώτο εικοσαήμερο αυτού του μήνα, είχαν διακινηθεί μόλις 135.000 τόνοι- ούτε καν το ένα τέταρτο. Κι όμως, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης για τις είκοσι μόνο μέρες του φετινού Γενάρη ήταν 44,6 εκατ. ευρώ έναντι 37,1 εκατ. πέρσι για ολόκληρο τον Ιανουάριο! Με το ένα τέταρτο και λιγότερο της κατανάλωσης, αύξηση εσόδων κατά 20%! Τι σημασία έχει, λοιπόν, για την κυβέρνηση αν οι Έλληνες τουρτουρίζουν από το κρύο; Αυτή εισπράττει!
Οσον αφορά στα στοιχεία της κατανάλωσης, τα νούμερα είναι όντως τρομακτικά. Τον Οκτώβριο, π.χ., του 2012 οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης καταβαραθρώθηκαν στους 5.647 τόνους, μόλις στο… 2,53% των 223.386 τόνων του Οκτωβρίου του 2011 και στο… 1,7% των 329.448 τόνων του Οκτωβρίου του 2010! Μιλάμε για παντελώς αδιανόητα ποσοστά πτώσης – 97,5% και 58,3% αντιστοίχως! Όσο για την υποτιθέμενη «τρομερή αποθεματοποίηση» που δήθεν έκαναν οι Έλληνες πέρσι την άνοιξη και γι” αυτό δεν αγοράζουν φέτος πετρέλαιο, επειδή, κατά την κυβέρνηση, ζεσταίνονται με το περσινό (!), πρόκειται για έναν ισχυρισμό με ελάχιστη δόση αλήθειας.
Οντως τον Απρίλιο του 2012 αγοράστηκαν 381.736 τόνοι πετρελαίου έναντι των 364.756 τόνων πετρελαίου θέρμανσης που είχαν διακινηθεί τον Απρίλιο του 2011. Τι να σου κάνουν, όμως, αυτοί οι 17.000 τόνοι επιπλέον, όταν φέτος τον Ιανουάριο θα έχουν αγοραστεί από τους δυστυχείς απένταρους καταναλωτές… 400.000 τόνοι λιγότεροι από πέρσι;

Η ανεργία καλπάζει
Τώρα και ο ΟΟΣΑ, ο οργανισμός των αναπτυγμένων καπιταλιστικών κρατών, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: την καταβαράθρωση της απασχόλησης στην Ελλάδα.
Το 2008, χρονιά που ξέσπασε η κρίση, το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα υστερούσε μεν από το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι τραγικά. Στη χώρα μας ήταν 61,9% και στην ΕΕ 65,8% – μια υποφερτή διαφορά 3,9 εκατοστιαίων μονάδων. Το γ” τρίμηνο του 2012 η απασχόληση στην ΕΕ είχε υποχωρήσει κατά 1,6 εκατοστιαία μονάδα, πέφτοντας στο 64,2%. Στην Ελλάδα, όμως, κυριολεκτικά καταποντίστηκε κατά επταπλάσιο (!) ποσοστό -κατά 11,5 εκατοστιαίες μονάδες-, βυθιζόμενο στο 50,4%.
Με το ποσοστό αυτό η Ελλάδα έπεσε στην προτελευταία θέση των τριάντα τεσσάρων χωρών του ΟΟΣΑ όσον αφορά στην απασχόληση του πληθυσμού της. Μόνο η Τουρκία βρίσκεται κάτω από τη χώρα μας – τελευταία με 48,5%. Αν, όμως, επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις όλων των διεθνών οργανισμών για τη νέα κατακρήμνιση της ελληνικής μνημονιακής οικονομίας και το 2013, τότε δεν αποκλείεται καθόλου στο τέλος της χρονιάς η χώρα μας να εγκατασταθεί μόνιμα στον πάτο της λίστας των χωρών του ΟΟΣΑ, άγνωστο για πόσα χρόνια ή και για ολόκληρες δεκαετίες, αν συνεχιστεί η πολιτική αυτή.

Συρρικνώνεται το εισόδημα
Περιττό να τονιστεί ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες συρρικνώνεται διαρκώς το εισόδημα των Ελλήνων. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, και το γ” τρίμηνο του 2012 μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών κατά 4 δις ευρώ έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2011. Έπεσε από τα 37,2 δις στα 33,2 – μια μείωση της τάξης του 10,6%. Εννοείται ότι αυτό προκάλεσε πτώση τόσο της κατανάλωσης όσο και της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά 6,1% και 8,1 % αντιστοίχως.
Περιττό επίσης να αναζητηθεί ο ένοχος αυτής της πτώσης: είναι, φυσικά, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.
Γιατί; Πρώτον, γιατί αύξησε στο διάστημα αυτό κατά 17,7% τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας των νοικοκυριών.
Δεύτερον, γιατί μείωσε κατά 10,2% τις κοινωνικές παροχές.
Τρίτον, γιατί εξαιτίας της πολιτικής της μειώθηκαν στο τρίμηνο αυτό οι αποδοχές των εργαζομένων έναντι του ίδιου τριμήνου του 2011 κατά 11,3%.
 Μας οδηγούν αδίστακτα στη φτώχεια, στη μιζέρια, στον κοινωνικό όλεθρο.

Δεύτερη συνεχόμενη παραδοχή του ΔΝΤ: Κάναμε λάθος και οι ντόπιοι δοσίλογοι Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης-Στουρνάρας κ.λ.π μας λένε βλέπουν φως στο τούνελ!! Μόνο κρεμάλες αξίζουν! Για τους οικονομικούς δολοφόνους του Ελληνικού λαού!



Δεύτερη συνεχόμενη παραδοχή του ΔΝΤ: Κάναμε λάθος

Κακή εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα παραδέχεται πως έκανε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο δεν προέβλεψε σωστά τις επιπτώσεις της ύφεσης και της σκληρής λιτότητας που ακολουθήθηκε. 

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας "Έθνος" στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, είπε ότι "στις 3 Ιανουαρίου, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ (κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ) εξέδωσε έκθεση μαζί με τον Ντάνιελ Λι (επίσης οικονομολόγο του ΔΝΤ) και, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, αυτό που έγραψε είναι ένα καταπληκτικό mea culpa. Η εφημερίδα Washington Post υποστήριξε ότι "κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ αναγνώρισε ότι το Ταμείο τίναξε στον αέρα τις προβλέψεις του για την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, επειδή δεν κατανόησαν πλήρως πως οι προσπάθειες λιτότητας της κυβέρνησης θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη".

"Μπορείτε να μας πείτε τη θέση του ΔΝΤ, επειδή ο κ. Μπλανσάρ είναι ο κορυφαίος οικονομολόγος εδώ στο ΔΝΤ;" ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Έχετε δίκιο, ήταν η απάντηση του Τζέφρι Ράις ο οποίος συμπλήρωσε πως τόσο ο κ. Μπλανσάρ όσο και η κ. Λαγκάρντ έχουν μιλήσει εκτενώς γι' αυτό το θέμα.

Πρέπει να πάμε πίσω το 2010, που όλοι ήταν πολύ αισιόδοξοι στις προβλέψεις τους για την ανάκαμψη της Ελλάδας -όπως επισήμανε- τονίζοντας ότι δεν είχαν συνυπολογίσει την επίπτωση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής στη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την πολιτική κρίση που επηρέασε την κατάσταση στην Ελλάδα και καθυστέρησε την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Όταν έγιναν φανερές οι συνθήκες και ήταν διαφορετικές, εμείς κινηθήκαμε όσο γρήγορα μπορούσαμε - δήλωσε ο κ. Ράις -, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι "ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής είναι μόνο μια συνιστώσα για το πως αναλύεται σε κάθε χώρα".

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη συνάντηση στην έδρα του ΔΝΤ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ντέιβιντ Λίπτον, πρώτο αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, ο κ. Ράις επανέλαβε αυτό που είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Ταμείου μετά τη συνάντηση ότι είχαν μια "εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση" για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.


Πηγή: Έθνος


Πηγή: Δεύτερη συνεχόμενη παραδοχή του ΔΝΤ: Κάναμε λάθος - RAMNOUSIA 

Άκου Ελληνάκο V: Άσκηση ευφυίας-τη σου έφτιαξαν τα πολιτικά λαμόγια με τις τράπεζες!!


Άκου Ελληνάκο V: Άσκηση ευφυίας

Για να δούμε ρε Ελληνάκο:
Πόσα ευρώ έδωσε ο Αλογοσκούφης στις τράπεζες το 2008-2009; 28 δις.
Πόσα ευρώ φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009; 28 δις.


Σου λέει τίποτα αυτό;
Άντε να στο ξαναπώ:

Έδωσαν στις τράπεζες 28 δις και φούσκωσαν το έλλειμμα 28 δις.
Έλα γατόνι! Κάτι άρχισες να πιάνεις τώρα.

Άλλη μια φορά:
Τα 28 δις που έδωσαν στις τράπεζες τα προσθέσανε στο έλλειμμα.

Κατάλαβες τώρα Ελληνάκο;

Μήπως θέλεις οικονομολόγο για να στο εξηγήσει;

Θέλεις να σου αναλύσει μήπως τι σημαίνει ότι τα χρήματα που έδωσαν στις τράπεζες εκείνο το διάστημα ο Καραμανλής, ο Αλογοσκούφης, ο Παπαθανασίου, ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου με την καθοδήγηση του Προβόπουλου, τα φόρτωσαν στο έλλειμμα για να τα πληρώσεις εσύ;

Λες ο Καραμανλής γι'αυτόν τον λόγο να τα παράτησε και να έφυγε τρέχοντας για να γλυτώσει;
Είναι δυνατόν οι ηγέτες σου να σου την έφεραν έτσι;
Και ο Βενιζέλος, ο Παπαδήμος, ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας είναι συμμέτοχοι ή δεν τους πήραν χαμπάρι;
Δεν φταίει δηλαδή ο διεφθαρμένος λαός;
Αυτός ο τεμπέλης, ο ανεπρόκοπος ο Έλληνας;
Ο κηφήνας και απατεώνας;
Το τεράστιο και σπάταλο κράτος;
Οι φοροφυγάδες ελεύθεροι επαγγελματίες;
Όλα αυτά ήταν προφάσεις για να φορτώσουν στο λαό την απάτη;
Και είναι όλοι στο κόλπο; Και οι Νεοδημοκράτες και οι Πασόκοι;
Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί δεν τους ξεμπροστιάζουν;
Και όλα αυτά έγιναν για να κλέψουν οι τράπεζες τα λεφτά;
Και οι δημοσιογράφοι δεν το έχουν καταλάβει;

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ
Εάν τα παραπάνω ερωτήματα τα θέτεις σοβαρά και ειλικρινά μετά από 4 χρόνια που σε κλέβουν, δείχνουν ότι η βλακεία σου είναι απύθμενη και είσαι άξιος της μοίρας σου.

Ξέρω ότι σκέφτεσαι πως τα δύο νούμερα έτυχε να είναι ίδια.
Όντως θα συμφωνήσω μαζί σου, για να μην σε πληγώσω.

Βεβαίως τότε σύμπτωση θα πρέπει να είναι και το παρακάτω:
Πόσα ευρώ ήταν τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου 2012-2015; 28 δις.
Δηλαδή αυτά που δανείστηκαν στο όνομά σου και τα έδωσαν στις τράπεζες, επειδή έπρεπε στη συνέχεια να τα επιστρέψουν στους δανειστές τα παίρνουν από εσένα.

Άντε και αυτό σύμπτωση ήταν. Όμως για πες μου:
Πόσα ευρώ χάθηκαν στο χρηματιστήριο το 2011; 28 δις.
Πόσα ευρώ ζημιές δήλωσαν οι τράπεζες για το 2011; 28 δις.
Πόσα ευρώ έδωσες το 2012 για να ανακεφαλαιοποιήσεις τις 4 μεγαλύτερες τράπεζες; 28 δις.
και
Πόσα ευρώ ήταν η κλοπή από τα ασφαλιστικά ταμεία το 2012; 28 δις.


Φουκαρά Ελληνάκο, δυστυχώς για εσένα οι συμπτώσεις είναι πολλές.
Πες μου ρε Ελληνάκο, μεταξύ μας, πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος για να θεωρήσει σύμπτωση ή άσχετα και τα παρακάτω:

Πόσα ευρώ ήταν το δάνειο από το ΔΝΤ για το 2012; 28 δις.
Πόσα ευρώ είναι τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου 2013-2016; 28 δις.


Θέλεις να δεις και πως δουλεύει η προπαγάνδα της ενοχοποίησής σου;
Πόσα ευρώ ήταν η φοροδιαφυγή το 2009; 28 δις.

Θέλεις να δεις και πώς ξεπουλάνε τη χώρα έναντι του δανείου;
Πόσα ευρώ είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας χωρίς τους υδρογονάνθρακες; 28 δις.

Όλα αυτά που βλέπεις Ελληνάκο αφορούν την πρώτη "βούτα" των τραπεζών, αυτή των 28 δις του Αλογοσκούφη.
Το τι "βούτες" έγιναν και γίνονται στη συνέχεια θα το δεις τα επόμενα χρόνια. Εάν ζήσεις να το δεις.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Σε προκαλώ να σκεφτείς: Η συμμορία του ευρώ που σκάρωσε όλες αυτές τις απάτες, λες να αποτελείται μόνον από Έλληνες πολιτικούς και τραπεζίτες;

Λες να μην ήξεραν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί ευρω-συμμορίτες τι έκαναν οι δικοί σου;
Λες να μην γνώριζε η Eurostat, η Κομισιόν και το ΔΝΤ;
Λες να μην γνώριζε η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε, ο Σαρκοζί, η Λαγκάρντ και ο Τρισέ;


Ποιά Ευρώπη και ποιό ευρώ προσκυνάς φουκαρά Ελληνάκο;

Ελπίζεις να "βγουν όλα στο φως". Και θα αφήσουν βρε ανόητε να τους ξεμπροστιάσεις εσύ; Το τίποτα; Θα βγάλεις μήπως εντάλματα για την Μέρκελ, τον Μπαρόζο και τον Ομπάμα ή μήπως για τα αφεντικά τους, τους τραπεζίτες; Είσαι πραγματικά τόσο ανόητος;

Αλλά και τι άλλο θέλεις να βγει στο φως ρε Ελληνάκο; Τα πάντα είναι πεντακάθαρα. Τι διάολο, δεν τα βλέπεις ή είσαι τόσο διεφθαρμένος που έχεις γίνει ένα με τους εκτελεστές σου;

Αφού τα στοιχεία είναι μπροστά σου και είναι αδιάσειστα, τι περισσότερο περιμένεις να βγει ρε φουκαρά;
Ακόμη και να το ομολογήσουν στα ίσια εσύ δεν θα το πιστεύεις ή θα κάνεις ότι δεν άκουσες ή δεν κατάλαβες.

Και τι περιμένεις; Να αλλάξεις την Ευρώπη; Εδώ δεν μπορείς να αλλάξεις τη χώρα σου ρε φουκαρά, ελπίζεις να αλλάξεις την Ευρώπη;

Δεν βλέπεις ότι και στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ κάλυψε την ΝΔ και συνέχισε τα ίδια και στη συνέχεια ο ΛΑΟΣ κάλυψε και τους δύο και στη συνέχεια η ΝΔ κάλυψε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και τους δύο;

Και δεν βλέπεις την ανοχή-συμμετοχή όλης της λεγόμενης αντιπολίτευσης;Όλα αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης Ελληνάκο γιατί έχουν μπαστακωθεί εκεί μέσα και δεν κουνιούνται; Τι λες να παραμένουν για να προφυλάξουν τα δικαιώματά σου; Μήπως δεν έχουν προσκυνήσει όλα την ΕΕ και το ευρώ;

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και πολιτικοί οι οποίοι ανθίστανται στην υποδούλωση της χώρας σου Ελληνάκο. Αυτοί βεβαίως είναι ξένοι και αποτελούν την ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Υπάρχουν όμως για να κάνουν τους δικούς σου να φαίνονται ακόμη χειρότεροι.


πηγή: Ας μιλήσουμε επιτέλους


Πηγή: Άκου Ελληνάκο V: Άσκηση ευφυίας - RAMNOUSIA 

Mόνη ελπίδα η με κάθε μέσο Αντίσταση κατά της δοσίλογης τρικομματικής κατοχικής κυβέρνησης


Αντίσταση

Στάθης στον eniko
Λοιπόν, αυτή η τραγική κυβέρνηση, όταν θα αρχίσει να γίνεται κωμική, θα πέσει. 
Hδη φλερτάρει με τα όρια του γκροτέσκ, όπως όταν ο κ. Κεδίκογλου έκοβεέραβε και κοτσάριζε λέξεις στο στόμα του κ. Θεοδωρόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ή όπωςόταν προβοκάρισε προχθές τα μέλη του ΠΑΜΕ ότι τα έσπασαν στο γραφείο του κ. Βρούτση
Αναρωτιέμαι αν έσπασε την πόρτα από κόντρα πλακέ μόνος του ο κ. Βρούτσης ή αν φώναξε και τον κ. Κεδίκογλου να τον βοηθήσει.
Αν κρίνω ότι, εκτός απ’ τη σπασμένη πόρτα, συντριπτικάκατάγματα υπέστη και μία γλάστρα, μάλλον προς βοήθεια του κατώτερου των περιστάσεων διδύμου Βρούτση - Κεδίκογλου, έσπευσε και ο κ. Δένδιας
(Μεταξύ μας, η ειδικότης του, διότι η γλάστρα ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη ότι έσπασε σε έντεκα συνιστώσες, εκ των οποίων οι δεκατρείς έκαναν δεξιά στροφή, ανάλογη με αυτή πουευαγγελίζονται ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία ο ΔΟΛ ο ΣΚΑΪ κι όλα τα καλά παιδιά τα μόρτικα). >>>




Είναι βέβαιον ότι οι ΠΑΜίτες δεν τα έκαναν γυαλιά-καρφιά, δεν είναι στο στυλ τους, αλλά αν τα έκαναν λαμπόγυαλο
στο γραφείο του Υπουργού που έχει κάνει παρανάλωμα τη ζωή των ανθρώπων, δεν θα με χάλαγε. Δεν θα έβαζα τα
κλάματα για την πόρτα του εντολοδόχου και υποχείριου υπουργού της Τρόικας κ. Βρούτση, ούτε για τοχαλκείο του προβοκάτορα υπουργού προπαγάνδας κ. Κεδίκογλου, ούτε για την ταμπακιέρα του υπουργού απολύσεων κ. Μανιτάκη, ούτε για κανενός ανδρείκελου απ’ όσα συμμετέχουν σε αυτήν την κυβέρνηση, το αμπαζούρ, το τασάκι, το κινητό ή τον καλόγηρο όπου κρεμάει τη σκούφια του.
Κι ας έκραζε χθες θλιμμένος ο «Νεόκοπος» στα ΝΕΑ «τι Αλέξηςτι Αλέκα», ποσώς. Τον εφιάλτη τουςπροσπαθούν να ξορκίσουν.
Ομως, πέρα απ’ τις χοντροκομμένες προβοκάτσιες και τις γκροτέσκ φαρσοκωμωδίες, η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί και το παίζει στα σοβαρά. Θέλει
την υποταγή του λαού παντί τρόπω. Με επιστρατεύσεις, αυταρχισμό, καταστολή και προβοκάτσιες - διότι πλέον μόνον αυτά τα όπλα της απέμειναν.
Θα επιχειρήσει να κάνει τους αγρότες φυτά, να φέρει το μηνιάτικο στα 350 ευρώ, να δώσει στουςΑμερικανούς τα ισοδύναμα όσων έχει δώσει στους Γερμανούς και να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει στην Ελλάδα μεσυνοπτικές διαδικασίες.
Το ταξίδι του κ. Σαμαρά στο Κατάρ ήταν στην πραγματικότητα μια προγραμματισμένη και μυστική(ώσπου φανερώθηκε) συνάντηση με τον κ. Ερντογάν.
Και σε αυτήν δεν συζητήθηκαν αστειότητες όπως περί του εκατοστού τέταρτου ανοίγματος της Χάλκης, αλλά θέματα σοβαρά. Ποια; Οι αγωγοί; Οι ΑΟΖ; Το σύμπλεγμα των ενδιαφερομένων κρατών και εταιρειών (όχι απαραιτήτως με αυτήν τη σειρά) στην περιοχή; Πάλι με μυστική διπλωματία; Πάλι με ατζέντα που έχει οργανώσει ηάλλη πλευρά;
Κάτι τέτοια ακούει η Αλέκα και σπάει γλάστρες - όμως, για να σοβαρευτούμε, τι άλλο χρειάζεται ναακούσουν και να πάθουν οι Ελληνες, για να καταλάβουν ότι στον μονόδρομο του Μνημονίου το ένα μέτρο φέρνει το άλλο και τέλος δεν έχει;
Εχουμε φθάσει στο σημείο Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί κι όποιος άλλος, να μαθαίνουν επιτέλους τι μαςσυμβαίνει και να απορούν με την αντοχή μας.
Με την ντροπή μας θα έπρεπε να απορούν.
Διότι αυτό πρώτα πέτυχαν οι ημέτεροι Δυνατοί, να μας κάνουν να ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας∙ αυτό πέτυχαν πρώτα κι ύστερα άρχισαν να μας ακρωτηριάζουν.
Μάλιστα, μας έκοβαν το πόδι και μας έβαζαν να διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν κόβουν το χέρι του διπλανού. Του το έκοβαν στη συνέχεια κι εκείνος διαμαρτυρόταν, με τη σειρά του γιατί εμείς έχουμε ακόμα έστω κι ένα πόδι.
Και σε αυτόν τον ίδιο χυδαίο ντορό συνεχίζουν.
Κάνουν του στρατηγού τον μισθό 1.300 ευρώ κι ύστερα σου λέει ο κ. Κεφαλογιάννης για παράδειγμα ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνει ένας εργάτης 1.000 Ευρώ. Θα πάρει 600! Κι ύστερα θα πάρει και ο στρατηγός άλλα 200 κάτω, μια
διαρκής εξίσωση προς τον πάτο για λόγους... δικαίουΕίναι λοιπόν να μην τους σπάσεις τη γλάστρα στο κεφάλι (αν δεν προλάβει η έρμη να σπάσει από μόνη της); Και μη μου πει κανένας κόθορνος ότι προτρέπω σε βία, διότιπροτρέπω.
Σε αυτούς που μου κόβουν με τη βία το φαΐ προτάσσω τη βία του Συντάγματος, που προβλέπει ότι οικυβερνώντες πρέπει να προστατεύουν τα έννομα συμφέροντα των πολιτών.

Εναντίον αυτών που αντί να προστατεύουν τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών της Δημοκρατίας, προωθούν τα άνομα συμφέροντα των πιστωτών, ου μην και τοκογλύφων, επικαλούμαι, προτάσσω και αντιτάσσω τη βία των νόμων, τη βία του Συντάγματος, προκειμένου αυτό να εφαρμόζεται.
Δεν προβλέπει νηστικά παιδιά το Σύνταγμα.
Δεν προβλέπει άρση της Ασυλίας της χώρας το Σύνταγμα, ούτε εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Κατά το Σύνταγμα, το δικαίωμα στην εργασία προβλέπεται ως θεμελιώδες, δεν προβλέπονται 1.500.000άνεργοι. Κατά το Σύνταγμα, η υγεία, η εκπαίδευση και η ασφάλιση είναι θεμελιώδη δικαιώματα, δεν προβλέπεται ηαποξένωση των παιδιών απ’ τα βιβλία τους, ούτε η ατίμωση των γερόντων με συντάξεις αξίας όσο ενός γεύματος του κ. Στουρνάρα.
Στη βία που προβάλλουν εναντίον του Συντάγματος τα κυβερνώντα ανδρείκελα της Τρόικας, προβάλλω τη βία της υπεράσπισής του.