Ο ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ



Εντολές Στουρνάρα για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων


Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το 2013 για το οικονομικό επιτελείο, καθώς τα πρώτα στοιχεία για τα έσοδα του Ιανουαρίου ήρθαν για να ταράξουν τη... νιρβάνα των υπηρεσιών και να θέσουν σε «κόκκινο» συναγερμό το υπουργείο Οικονομικών λίγες μόλις ημέρες πριν επιστρέψει η
Τρόικα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα έσοδα του Ιανουαρίου διαμορφώθηκαν περίπου 7% χαμηλότερα από το στόχο. Με δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο προσδοκούσε 4,357 δισ. ευρώ, η απόκλιση από τον πρώτο κιόλας μήνα του έτους, είναι της τάξης των 305 εκατομμυρίων ευρώ. Αν λάβει, δε, κανείς υπόψιν ότι τα έσοδα του περσινού Ιανουαρίου είχαν φτάσει στα 4,827 δισ. ευρώ, η διαφορά του φετινού από τον περσινό Ιανουάριο είναι της τάξης των 775 εκατομμύρια ευρώ.

Το... μούδιασμα όσων συμμετείχαν στην τακτική σύσκεψη για τη παρακολούθηση εκτέλεσης του Προϋπολογισμού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές, καθώς η εικόνα των εσόδων ενισχύσει την άποψη όσων είχαν επισημάνει ότι η συρρίκνωση της κατανάλωσης άρα και της οικονομίας θα είναι μεγαλύτερη των αρχικών προβλέψεων, συμπαρασύροντας κυρίως τις εισπράξεις από τον ΦΠΑ.

Το κακό είναι ότι σε λίγες ημέρες καταφτάνουν οι επικεφαλής της Τρόικας και ως εκ τούτου το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ότι η «τρύπα» στον Προϋπολογισμό μπορεί να κλείσει με την εφαρμογή των φορολογικών μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί, ότι δηλαδή δεν απαιτούνται διορθωτικές παρεμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι η αρνητική συγκυρία των εσόδων δυσκολεύει και τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τη φορολόγηση των ακινήτων ήτοι την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των μικροϊδιοκτητών και των αγροτεμαχίων.

Εχοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στα χέρια του, ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε οδηγίες για πίεση στους οφειλέτες του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση έχουν ήδη ειδοποιηθεί για 4ήμερη σύσκεψη οι επικεφαλής των 36 μεγάλων εφοριών της Αττικής.

Σε δεύτερη φάση θα ενταθούν οι διασταυρώσεις- που έχουν ατονίσει- από τη Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών, για τον εντοπισμό κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Σε τρίτη φάση οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις σε ακίνητα, ενοίκια, καταθέσεις, στο 25% μισθών- συντάξεων (ακατάσχετο έως 1.000 ευρώ) ακόμα και σε μικρούς οφειλέτες.

Σε τέταρτη φάση θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε όσους χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ.

Στόχος, είναι η κάλυψη της μνημονιακής υποχρέωσης για είσπραξη 775 εκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος Ιουνίου και 1,9 δισ ευρώ έως το τέλος του έτους.


ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ;


Από τη στιγμή μια συμμορία Εφιαλτών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το φόντο του Καστελόριζου για να φορέσει τη μάσκα του «πατριωτισμού» σε μια πράξη κατάπτυστης εθνικής προδοσίας, ένα πράγμα ήταν βέβαιο σε επίπεδο τουλάχιστον επικοινωνιακό: Ο ασκός 
της αθλιότητας είχε ήδη ανοίξει…

του Κ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οι Φιλιππινέζες που θα την υπηρετούσαν, βεβαίως έχουν παρελθόν. Δυστυχώς συνεχίζουν να έχουν και παρόν, και είναι στο χέρι μόνο αυτής της κοινωνίας να αποφασίσει πόσο σύντομα και πόσο παραδειγματικό θα είναι το μέλλον που τους ταιριάζει.

Η πολιτική προστυχιά διέπρεψε, όταν τα πολιτικά ανδρείκελα έδεναν πισθάγκωνα τη χώρα στο κρεβάτι του Προκρούστη, υποκρινόμενοι ότι μοχθούν και εργάζονται για τη σωτηρία της…

Η πολιτική προστυχιά κορυφώθηκε, όταν οι συμμορίες των εκβιαστών δε δίστασαν να απειλούν ευθέως την Ελληνική κοινωνία προκειμένου να ψηφίσει τους εκλεκτούς τους, για να ολοκληρώσουν το συμβόλαιο της ντροπής με λάφυρο την ίδια τη χώρα και την αξιοπρέπεια του λαού της. Και φυσικά…

Η πολιτική προστυχιά συνεχίζει ανεμπόδιστη να προσπαθεί να λειτουργήσει ως καταλύτης των εξελίξεων, είτε όταν τμήματα των εργαζομένων επιχειρούν να χειραφετηθούν διεκδικώντας πράγματα αυτονόητα και μαζί την αξιοπρέπειά τους, είτε με αφορμή την...

αλά καρτ τρομοκρατία που διαχρονικά απετέλεσε πολύτιμο δεκανίκι του συστήματος, στη διαρκή προσπάθειά του ν αναζητεί άλλοθι προκειμένου να δρομολογεί προαποφασισμένες χορογραφίες.

Και βεβαίως η πεμπτουσία αυτής της αθλιότητας…
Συνοψίζεται στο θράσος τόσο των πολιτικών αχυρανθρώπων, όσο και των Φιλιππινέζων της ενημέρωσης, που ξαφνικά θυμήθηκαν να φλερτάρουν με έννοιες όπως: Βία… Δημοκρατία… Νομιμότητα... με σκοπό να τις αφορίσουν!!!

Μιλάμε δηλαδή για όλους αυτούς, που αυτές τις πλέον πολυσυζητημένες έννοιες των τελευταίων ημερών, τις είχαν εξοβελίσει παντελώς από το λεξιλόγιό τους…

Όταν η συμμορία των εκσυγχρονιστών παραβίαζε το Σύνταγμα για να κάνει άθλιο εμπόριο εθνικήςταυτότητας με τον κατευθυνόμενο ισλαμοφασισμό…
Όταν η συμμορία του Καστελόριζου άνοιγε τις Κερκόπορτες της χώρας και παρέδιδε αμαχητί την εθνική κυριαρχία του τόπου…
Όσο η τρικολόρε συγκυβέρνηση δηλωσιών και παραδομένων, κυβερνά τη χώρα με προεδρικά διατάγματα.

Πρώτη παρατήρηση: Για όλους αυτούς και για όλη αυτή τη μαύρη διαδρομή που ο βιασμός των αυτονόητων αναγορεύτηκε σε επίσημη κυβερνητική πολιτική, τότε δεν υπήρξε βιασμός της δημοκρατίας.


Αλλά και όταν με αποφάσεις που παίρνονταν εν μια νυκτί και κουρσευόταν το αίμα και ο ιδρώτας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία…

Και όταν με αποφάσεις που παίρνονταν εν μια νυκτί, επιβάλλονταν σε ολόκληρο τον πληθυσμό πρωτοφανή και ανελέητα κατοχικά χαράτσια…
Αλλά και όταν μέσα σ ένα βράδυ μέσα από ένα πρωτοφανές πλιάτσικο ισοπεδώνονταν μισθοί συντάξεις και όνειρα των πολιτών…

Δεύτερη παρατήρηση: Για όλους αυτούς δεν υπήρξε ανομία και παραβατικότητα, ούτε τότε.


Ούτε και όταν ανοίγονταν τα κεφάλια των διαδηλωτών στο Σύνταγμα…
Ούτε όταν ανοίγονταν τα κεφάλια των συνταξιούχων στο δρόμο…
Ούτε όταν τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κάτεργο του Μάνεση με σκοπό να το ανοίξουν από τους κακούς απεργούς για να το κλείσει αμέσως μετά ο ίδιος ο Μάνεσης…
Ούτε και σε δεκάδες άλλα αντίστοιχα περιστατικά η απαρίθμηση των οποίων δεν έχει τελειωμό….

Τρίτη παρατήρηση: Για όλους αυτούς του τζιτζιφιόγκους της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, δεν υπήρξε βία, ούτε σε αυτή την περίπτωση.


Και ξαφνικά, ήρθε η βία…
Την ανακάλυψαν στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και στον απεργιακό τους αγώνα…
Την ανακάλυψαν στους ναυτεργάτες και στις κινητοποιήσεις τους…
Την ανακάλυψαν στο ΠΑΜΕ και στην παρουσία σαράντα συνδικαλιστών στο υπουργείο του Βρούτση…

Την ανακάλυψαν δηλαδή σε ότι κινείται και τολμά να αμφισβητήσει το βρώμικο ρόλο τους και την ελεεινή υπηρεσία που προσφέρουν για λογαριασμό των συμμοριών της ισχύος και της ξένης κατοχής.


Και φυσικά την γαρνίρισαν με το θέατρο του Βελβεντού, με πρωταγωνιστή το «κράτος του νόμου» και με κομπάρσους μια παρεούλα επαναστατημένων εφήβων που οι ίδιοι εξέθρεψαν… οι ίδιοι ανέχτηκαν… και φυσικά οι ίδιοι χρησιμοποίησαν (αρκούμενοι στο να τους παρακολουθούν), μέχρι τη στιγμή που επικοινωνιακά θα βόλευε να τους τσακώσουν. Χρησιμοποιώντας τους και πάλι ως βολικά θύματα στην πολιτική της πυγμής, αλλά και ως πρώτη ύλη στους θεατρινισμούς της «αποτελεσματικότητας» στην παρέμβαση.


Ας δούμε όμως τώρα και πίσω από την κουρτίνα…

Πίσω από τη χορογραφία του επικοινωνιακού τους θεατρινισμού και την απροκάλυπτη υποκρισία, αυτό που κρύβεται είναι ένας διπλός φόβος που τους κάνει να τρέμουν σαν δαρμένα σκυλιά.


Το πρώτο πράγμα που τρέμουν πραγματικά…

Είναι τη μαζική χειραφέτηση της καθηλωμένης και αδρανούς προς το παρόν κοινωνίας.
Τρέμουν στην προοπτική γενίκευσης των κινητοποιήσεων και παραπέρα ριζοσπαστικοποίησης των μορφών της πολιτικής δράσης.
Τρέμουν τη γενικευμένη ανάληψη πρωτοβουλιών στοχευμένης αντίστασης που θα κατακερματίσουν τις δυνάμεις καταστολής και θα καταστήσουν αδύνατη την καταστολή τους
Τρέμουν τη στιγμή που οι μηχανισμοί τους θα καταστούν εκ των πραγμάτων ανίκανοι να αποτρέψουν την κοινωνική οργή.
Τρέμουν τη στιγμή που οι οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος – και όχι οι καιροσκόποι και οι φαφλατάδες – θα αποφασίσουν να συντονίσουν τη δράση τους σε κάθε πόλη, σε ολόκληρη την επικράτεια.
Τρέμουν τη στιγμή που αυτές οι δυνάμεις θα αποφασίσουν πως σε κάθε πόλη θα πρέπει να καταλάβουν τα πάντα και να παραλύσει το σύνολο των μηχανισμών της καταστολής.

Τρέμουν με δυο λόγια τη στιγμή που η πραγματική πολιτική αντιπολίτευση θα αποφασίσει να εγκαταλείψει τα φοβικά σύνδρομα και τις αναστολές, και θα αποφασίσει να δώσει το σύνθημα της γενικευμένης σύγκρουσης με την πολιτική εξουσία των ανδρεικέλων.


Το δεύτερο πράγμα που συνιστά και το χειρότερο εφιάλτη τους…

Είναι τη στιγμή που η «βία», δε θα αποτελεί πλέον βολικό θεματάκι στη σκαλέτα των ειδήσεων, ούτε βεβαίως υπόθεση αφελών «επαναστατημένων» εφήβων, που θα είναι εύκολο να χειραγωγηθούν και να χρησιμοποιούνται ως βολικό αποκούμπι των μηχανισμών της εξουσίας.
Αυτό που τρέμουν, είναι τη στιγμή που η πραγματική βία θα είναι στοχευμένη και προσανατολισμένη σε πολιτικές ανατροπές.

Με δυο λόγια, το δεύτερο πράγμα που τρέμουν, είναι τη στιγμή που η πραγματική πολιτική βία, στοχευμένη και χωρίς φοβικά σύνδρομα θα στοχοποιήσει ανδρείκελα και πολιτικές, και όχι εξώπορτες και τζαμαρίες.


Και τρέμουν πραγματικά αυτή την εξέλιξη τόσο τα πολιτικά όσο και τα επικοινωνιακά ανδρείκελα, γιατί και οι δύο ξέρουν καλά δύο πράγματα:

Ξέρουν το πόσο υποκριτές είναι και οι δυό όταν επιχειρούν να εξοβελίσουν και να αφορίσουν επικοινωνιακά κάθε συζήτηση με συνθετικό τη βία (ενώ την ίδια στιγμή τη χρησιμοποιούν κατά το δοκούν ως βολικό άλλοθι για τις πολιτικές που στηρίζουν). Και το ξέρουν γιατί…

Και οι δυο ξέρουν καλά πως όλα εκείνα που χάθηκαν, με τη βία της εξουσίας, μόνο με τη "βία" της πολιτικής αντίστασης μπορούν και πάλι να κερδηθούν.


Κανείς δεν πρόκειται να τα παραχωρήσει ως ένδειξη καλής θέλησης…
Καμία σύμβαση ντροπής δε θα καταργηθεί, ως συνέπεια των τύψεων αυτών που δε δίστασαν να προδώσουν αυτή την πατρίδα…
Καμία εθνική αξιοπρέπεια δε θα ανακτηθεί, αν δε σκιαχτεί ακόμη και το σουλτανάτο από την πραγματική δύναμη της κοινωνίας…
Καμία αλλαγή πορείας δε θα υπάρξει για τον τόπο, αν δεν την επιβάλει η ίδια η κοινωνία τιμωρώντας παραδειγματικά, πριν απ όλα τους πρωταίτιους της εθνικής προδοσίας…

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τους αφορισμούς στη «βία»…

Τους αφορισμούς αλλά και το «απεταξάμην» που εκπέμπουν καθημερινά τα ΜΜΕ και τα πολιτικά ανδρείκελα???
Το πρώτο που κρύβεται, είναι η δόλια προσπάθειά τους να νομιμοποιήσουν τη βία που νομοθετεί και βιάζει θεσμούς, συνειδήσεις και την αξιοπρέπεια των πολιτών, επιχειρώντας να την εμφανίσουν ως εγγυητή της ευνομίας και της ευταξίας που τους χρειάζεται.
Το δεύτερο που κρύβεται είναι ο πραγματικός τους τρόμος για κείνο που απεύχονται και που θα τους είναι αδύνατον να χαλιναγωγήσουν όταν ξεσπάσει.

Συμπερασματικά…

Το καθεστώς της κατοχής, τα πολιτικά του ανδρείκελα και τα επικοινωνιακά φερέφωνά τους, επιχειρούν να εκτρέψουν την αγανάκτηση και την οργή σε ανούσια πολιτική φλυαρία, γιατί από αυτήν και η κατοχή θα διαιωνίζεται και τα ανδρείκελά της θα συνεχίζουν ανεμπόδιστα το βρώμικο ρόλο τους σε βάρος του τόπου.

Γιατί αυτό που τρέμουν, είναι τη συντονισμένη, την οργανωμένη μαζική δράση και τον εκρηκτικό της συνδυασμό με τη στοχευμένη πολιτική «βία» που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αποφασιστική προσπάθεια χειραφέτησης της κοινωνίας για την ανάκτηση της πατρίδας της, της ζωής και της αξιοπρέπειάς της.

Γιατί αυτό που τρέμουν σε τελευταία ανάλυση, είναι τον στοχευμένο πολιτικό ακτιβισμό ως τον μόνο ικανό να εμπνεύσει την κοινωνία στο σύνολό της και να επιβάλει πολιτικές ανατροπές ικανές να βάλουν τον τόπο μας σε μια άλλη πορεία.


Αυτό αφορίζουν… Αυτό εξοβελίζουν… Αυτό είναι που θέλουν να καταδικάσουν καλώντας τους πάντες και τα πάντα να αποκηρύξουν τη «βία»… Αυτή είναι η βία που δε θέλουν για να μπορεί να θριαμβεύει ανεμπόδιστα η βία που «αγάπησαν». Η βία που θυματοποιεί το λαό και μετατρέπει τη ζωή του σε πραγματικό κάτεργο.

Κι αυτό ακριβώς είναι που οφείλει να κάνει η πραγματική πολιτική αντιπολίτευση, χωρίς φοβικά σύνδρομα και χωρίς την ελάχιστη αναστολή.

Και για το κάνει οφείλει να παραμερίσει προσωρινά την κομματική σημαία της, για να υψώσει ψηλά τη σημαία των αξιών που μπορούν να εμπνεύσουν και να συνεγείρουν την Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Νομίζετε ότι χρωστάμε κάτι λιγότερο ως ελάχιστο φόρο τιμής στους 3.500 (μέχρι τώρα) δολοφονημένους, απέναντι σε όλους αυτούς τους υποκριτές και πρωταίτιους που δεν είδαν καμία βία… καμία ανομία… σ αυτό το έγκλημα μαζικής εθνοκτονίας???

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»

ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ



Για να «επιστρατεύσει» τους απεργούς του Μετρό ο κ. Σαμαράς βγήκε από το Μαυσωλείο του Μαξίμου νύχτα και υπό βροχήν κι εξήγγειλε το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», για το λάθος όμως του ΔΝΤ που έστειλε την Ελλάδα άκλαυτη κιχ ο κ. Σαμαράς. Απορώ...

του ΣΤΑΘΗ
 Βεβαίως, το ότι στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς «επιστρατεύει» τους ναυτεργάτες με την ίδια ευκολία που θα έβλεπε, απογευματάκι για να του περάσει η ώρα, την «Αλίκη στο Ναυτικό», δεν μου προκαλεί απορία.
Στις πόσες επιστρατεύσεις όμως, στα πόσα Προεδρικά Διατάγματα, στις πόσες απουσίες απ' τη Βουλή και στις πόσες φανερές ψηφοφορίες θα μπορούσε να θεωρηθεί η συμπεριφορά του ίδιου του κ. πρωθυπουργού αντικοινοβουλευτική; Απορώ.  Ο κ. Στουρνάρας. Υποτίθεται ότι γνωρίζει οικονομικά... 


Αν, για την οικονομία της συζήτησης, δεχθούμε να δούμε την κρίση και τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας απ' τη δική του οπτική γωνία, πρόκειται για προβλήματα μακροοικονομικά. Πώς λοιπόν είναι δυνατόν ο κ. Στουρνάρας να περιορίζει τις αιτίες και τη γέννηση της κρίσης στη διετία 2007-2009; Απορώ.
Πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών θα τον έκοβε - τον κ. Στουρνάρα! Κι όμως ο κ. Στουρνάρας έχει αναδειχθεί στο υπ' αριθμόν ένα πουλέν του κ. Σαμαρά! ποιος - το πουλέν του κ. Σημίτη! Απορώ.
 
«Χρυσή πενταετία» χαρακτηρίζει την εποχή Σημίτη ο κ. Στουρνάρας, χρυσή πενταετία την εποχή της ψευδούς ευμάρειας και των πιο φρικτών ευφημισμών - τότε που ο κ. Σημίτης προέτρεπε, ως άλλος κοινός ντήλερ, τους Ελληνες να παίξουν στο Χρηματιστήριο και να «επωφεληθούν», για να δηλώσει αμέσως μετά το σκάσιμο της φούσκας το περίφημο «ας πρόσεχαν»!!!
Τέτοιοι άνθρωποι, Στουρναροσημίτηδες κυβερνούν, υπό την αιγίδα του κ. Σαμαρά, ακόμα την Ελλάδα. Απορώ.
Αλήθεια, ο κ. Σαμαράς τον διάλεξε τον κ. Στουρνάρα ή του τον «φύτεψαν» παρά τω πλευρώ του; Απορώ.
 
Οπως απορώ και με την ΑΟΖ. Αφηνε το Μαξίμου να διαρρεύσει ότι είμαστε ένα βήμα πριν να προβεί ο κ. Σαμαράς σε σοβαρές και εθνικής κλίμακας κινήσεις - αίφνης πουφ! Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν ο κ. πρωθυπουργός δείχνει να ανακρούει πρύμναν. Η συνάντηση με τον κακό γείτονα απ' την Ανατολή φταίει για αυτό το ένα βήμα μπροστά κι εκατό βήματα τροχάδην πίσω, ή μήπως κατέφθασαν εξ εσπερίας νέφη βαρειά φορτωμένα με νουθεσίες των Αμερικανών και συμβουλές προς την Αθήνα ότι δεν είναι τώρα καιρός να «ανοίγουμε δουλειές με τους θεούς της Ασίας»; Τι μας φόβισε πάλι περισσότερο; ο μπαμπούλ αγά γιανίτσαρος ή ο μπαρμπα-Σαμ προστάτης του; Απορώ.
Οπως επίσης μένω άναυδος με την πολιτική «κατευνασμού» (αυτήν που οδηγεί ασφαλώς στον πόλεμο) της κυβέρνησης Σαμαρά. Θέτει ο κ. Νταβούτογλου θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Δωδεκάνησο και η ελληνική (έστω υπό επιτροπείαν) κυβέρνηση δεν του κόβει αμέσως τον βήχα. Απορώ! Δεν ξέρει η κυβέρνηση ότι αν δεν αντιδράσει εγκαίρως, θα βρίσκουμε στο εξής μπροστά μας μια νέα απαίτηση της Τουρκίας, μιαν ακόμα απαίτηση; Απορώ.
 
Μόνον με τον κ. Βενιζέλο δεν απορώ. Δήλωσε ο φορομπήχτης της μπουγάτσας, ο εμπνευστής του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, ο ξεχασιάρης στικάκιας, δήλωσε ο ένοχος για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο υπηρέτης της Διαπλοκής με τον νόμο περί Τύπου, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει γίνει «πειραματόζωο»!!! Τώρα!!! Τώρα που ξεψυχάνε και τα τελευταία ποντίκια στο εργαστήριο, ο άνθρωπος που έσφαξε μισθούς και συντάξεις στο γόνατο ανακάλυψε ότι η Ελλάδα έγινε «πειραματόζωο»; Πόσα θέλει για να μας τρελάνει; Προφανώς κάτι λίγα. Διότι για κάτι λίγα, για ένα πινάκιο φακής παρέδωσε την πατρίδα στους δημίους της.
 
Απορώ πώς μιλά! Λες κι «έλειπε απ' τη χώρα για δουλειές» όταν ήρθε το κακό, λες και δεν το έφερε ο ίδιος, λες και δεν έριξε πάνω μας αυτός κι ο Γιωργάκης τις Εφτά Πληγές του Φαραώ κι όλες τις Αρπυιες της αρχαιότητας.
Για ένα ακόμα όμως δεν απορώ με τον Μπενύτο - Μπενίτο! που δεν βρίσκει μια τρύπα να πάει να κρυφτεί - δεν θα τον χώραγε.
 
Οπως θα έπρεπε να πάνε επίσης να κρυφτούν σε τρύπα βαθειά κι ανήλιαγη και αυτοί που στέρησαν τη ζεστασιά απ' τα σπίτια ακριβαίνοντας το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ την ίδια στιγμή συζητούν με τον ΣΕΒ τη μείωση στα τιμολόγια ενέργειας, ηλεκτρικού άμα τε και φυσικού αερίου. Απορώ, μα πιο πολύ απορώ με τις απορίες μου. Που ζητάω αιδώ και τσίπα από εκείνους που δεν βλεφαρίζει το μάτι τους, καθώς βλέπουν τους βετεράνους της δουλειάς να λιποθυμούν και να κλαίνε όταν παίρνουν πετσοκομμένες για πέμπτη φορά τις συντάξεις τους.
 
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι, είναι μωρίας αγώνας άγονος η προσπάθειά σας να καταστρέψετε τη χώρα, αυτή είναι που θα καταστρέψει εσάς...


Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κατασκευάσει την επι­θυμητή από αυτήν «εικονική πραγματικότητα» τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό πεδίο δεν στέφε­ται με επιτυχία... 

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αρχικά προσπάθησε να «στιγματίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου ως έκνομο κόμμα, φιλικό προς την τρομοκρατία και την «ανομία» - μια άθλια τακτική που άλλες εποχές, με πιο υγιή δημοσιογραφικά ανακλαστι­κά, σε ανάλογες απόπειρες, προερχόμενες από τον ίδιο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο, ξεσήκωνε και τις πέτρες.
 
 Την ίδια τακτική η κυβέρνηση ακολούθησε, εμμέσως, με τις συλλήψεις συνδικαλιστών, εναντίον του ΚΚΕ, το οποίο ουδέποτε έδωσε δικαιώματα να θεωρηθεί «έκνομο» ή «άνομο». Την ίδια εφάρμοσε και σε όλες τις περιπτώσεις απεργιών ή άλλων κινητοποιήσεων. Κά­ποια δε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ... 


Εκτροχιάζονται καθημερινά αναπαράγοντας υπαγορευμένες ή και δικής τους έμπνευσης συκοφαντίες και απρεπείς χαρα­κτηρισμούς, των οποίων το αποτέλεσμα είναι να καταρ­ρακώνεται η δική τους αξιοπιστία και εγκυρότητα.
 
 Ο πρώτος στόχος αυτής της τακτικής είναι προφανής: Να συκοφαντηθεί κάθε απόπειρα αμφισβήτησης ή, έστω, αντίδρασης - ιδιαιτέρως όταν κινείται σε απολύτως νό­μιμο πλαίσιο και υπάρχει... κίνδυνος να θεωρηθεί αυ­τονόητη και επιβεβλημένη. Ο δεύτερος στόχος είναι να απομακρυνθούν πάση θυσία οι προβολείς της σκληρής δημοσιότητας από την πραγματική κατάσταση της οικο­νομίας και της χώρας.
 
 Το πρόβληµα αυτής της στρατηγικής παραπλάνησης, ωστόσο, έγκειται στο πολύ στενό όριό της. Κανείς δεν μπορεί να πείσει τον πεινασμένο ότι δεν πεινάει. Κα­νείς δεν μπορεί να πείσει τον άφραγκο ή τον άνεργο ότι μπορεί να θρέψει αξιοπρεπώς το σπιτικό του. Κα­νείς δεν μπορεί να πείσει τον φουκαρά ότι δικαίως του φορολογούν το καλύβι όταν μεγιστάνες φοροαποφεύ-γουν νομίμως.
 
 Τα παραµύθια περί επερχόμενης ανάπτυξης κανείς δεν τα πιστεύει όσο πληθαίνουν γύρω του οι ρακένδυτοι, οι άστεγοι, οι πεινασμένοι, τα έρημα κτήρια που κάπο­τε ήταν επιχειρήσεις. Τέλος, κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι η χώρα «σταθεροποιήθηκε» όταν του απα­γορεύεται να απεργήσει, όταν του επιβάλλουν να δου­λέψει τζάμπα, χωρίς δικαιώματα και χωρίς προοπτική. Από μια άλλη οπτική, βεβαίως, η «σταθερότητα» επι­τυγχάνεται και διά του γύψου. Όμως αυτή η περίπτωση δεν είναι για... «διαφήμιση».


Οι δύο κόσμοι της Ελλάδας του Μνημονίου

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Φεβρουαρίου 6, 2013
Αμοιβές 215.000 και 185.000 και 165.000 ευρώ τον χρόνο για στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα επιβλέπει τις τράπεζες
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Με απόγνωση εκατομμύρια εργαζόμενοι είδαν αυτές τις μέρες τους μισθούς τους να μειώνονται και πάλι λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ στο εισόδημα. Ολο και πιο δύσκολο, συχνά αδύνατο γίνεται να τα φέρουν βόλτα.
Ταυτόχρονα το αρπακτικό τέρας της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη αυξάνει τα φορολογικά βάρη εκατομμυρίων Ελλήνων μονιμοποιώντας τον δήθεν έκτακτο φόρο, το διαβόητο χαράτσι, που είχε επιβάλει στα ακίνητα. Ο ζυγός του Μνημονίου γίνεται όλο και πιο βαρύς για το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της χώρας μας.
Οι ξένοι επικυρίαρχοι και οι εγχώριοι συνεργάτες τους είναι βεβαίως πανευτυχείς για το γεγονός ότι η πολιτική της οικονομικής και κοινωνικής εξουθένωσης των Ελλήνων προχωρά χωρίς σοβαρές αντιδράσεις, χωρίς εκρήξεις και εξεγέρσεις που θα απειλούσαν τη σταθερότητα του συστήματος και θα έθεταν έτσι υπό αμφισβήτηση τον στόχο των Γερμανών να φτωχύνουν όλοι ανεξαιρέτως οι Ελληνες – όπως άλλωστε και όλοι οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Ιταλοί κ.λπ. Αν ακόμη υπάρχουν Ελληνες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει βαθιά ότι αποκλειστικός στόχος του Μνημονίου είναι να φτωχύνει δραματικά ο πληθυσμός της χώρας μας και πιστεύουν ότι αυτή η εξοντωτική οικονομική πολιτική στοχεύει στη διόρθωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας, τότε είναι αθεράπευτα αφελείς.
Οι ξένοι δυνάστες πάντως και οι κυβερνητικοί εκτελεστές των εντολών τους αισθάνονται πλέον τόσο σίγουροι για την πολιτική κυριαρχία τους ώστε αρχίζουν τώρα να κάνουν και ανοιχτά προκλητικές κινήσεις. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στον διορισμό στελεχών εκ μέρους της κυβέρνησης με αμοιβές, οι οποίες δείχνουν να λοιδορούν τα αιματηρά οικονομικά βασανιστήρια στα οποία υποβάλλει η κυβέρνηση εκατομμύρια πολιτών.
Αφορμή για το σχόλιο αυτό είναι η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών του διορισμού και της αμοιβής νεαρής κυρίας ως διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Επί τέσσερα και πλέον συναπτά έτη, ως τον Ιούνιο του 2017, η εν λόγω κυρία θα εισπράττει… 215.000 ευρώ ετησίως – κάπου 18.000 ευρώ μηνιαίως, αν προτιμάτε! Σχεδόν ένα χιλιάρικο μεροκάματο, αν δουλεύει πενθήμερο! Λίγο πιο φτωχική, η αμοιβή του αναπληρωτή της, ο οποίος θα προσπαθεί να τα… κουτσοβολέψει με τα 185.000 ευρώ ετησίως που θα του δίνουν – μόνο 15.000 ευρώ τον μήνα. Αρχίζουμε να ανησυχούμε όμως πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ένας «φυτευτός» από το ΔΝΤ στο ΤΧΣ που θα επιβλέπει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ελλάδας, καθώς με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι αυτός πρέπει να τα βγάλει πέρα με μόλις 165.000 ευρώ ετησίως, ούτε καν ακριβώς 14.000 ευρώ τον μήνα.
Τι να πει κανείς; Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα παραδείγματα έχει κατά νου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όταν κάνει λόγο για «αδικίες που θα επανορθωθούν» μόλις βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας! Πάντως, αν κάποιος αμφιβάλλει παρ’ όλα αυτά για την αποκατάσταση των αδικιών, ας κοιτάξει γύρω του για να διαπιστώσει πώς προωθείται συνετά, μεθοδικά και τεκμηριωμένα η αποκατάσταση των θυμάτων των απατεώνων που χειραγώγησαν τις τιμές και δημιούργησαν τη φούσκα του χρηματιστηρίου στη χώρα μας: τον Απρίλιο του 2013 θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 50 άτομα που εξαπάτησαν τους επενδυτές στα τέλη του περασμένου αιώνα και στις αρχές του τρέχοντος, εκεί κατά τα έτη 1999 και 2000! Το γεγονός ότι η δίκη ορίστηκε να γίνει σχεδόν δεκαπέντε χρόνια αφότου έσπασε η χρηματιστηριακή φούσκα, με αποτέλεσμα να μοιάζει εκείνη η εποχή σε σύγκριση με τη σημερινή αιώνες πίσω, συνιστά προφανώς ασήμαντη λεπτομέρεια.
Σημασία έχει ότι με τις ενέργειες των κατηγορουμένων «εξαπατήθηκε το επενδυτικό κοινό που αγόραζε τις μετοχές σε τιμές που με τεχνάσματα διαμορφώνονταν σε υψηλότερα επίπεδα», όπως αναφέρει το βούλευμα και τελικά οδήγησαν σε «απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών από το ευρύτερο επενδυτικό κοινό, ενώ οι ίδιοι καρπώθηκαν παράνομα ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά». Τώρα, βέβαια, κατά πόσο θα καταστεί δυνατό μετά από δεκαπέντε χρόνια να καλύψουν αυτά τα χρηματιστηριακά λαμόγια τις χρηματικές ζημιές που υπέστησαν τα θύματά τους σε περίπτωση που καταδικαστούν, είναι άκρως αμφισβητήσιμο. Η βαθύτερη πολιτική ουσία πάντως όσων προαναφέρθηκαν είναι ότι στην Ελλάδα του Μνημονίου βαθαίνει η άβυσσος που χωρίζει τους δύο κόσμους της χώρας μας. Από τη μια τα εκατομμύρια πολίτες που εξαθλιώνονται για να πληρώνουν το κράτος με αμοιβές που εκμηδενίζονται και από την άλλη οι λίγοι που πλουτίζουν στην υγεία των κορόιδων…

ΝΑΙ ΡΕ… ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ!


Ήταν οικονομική. Μετά την επέμβαση των χακί ΜΑΤ στο λιμάνι του Πειραιά έγινε επισήμως και στρατιωτική. Δεν έγινε επίταξη υπαλλήλων του Δημοσίου. Επιτάχθηκαν εργαζόμενοι που παράγουν πλούτο για εφοπλιστές. Επιτάχθηκαν εργαζόμενοι που απεργούσαν επειδή είναι απλήρωτοι, επειδή
πετιούνται στο δρόμο, επειδή τους στερούν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Έχουμε Χούντα. Η ειρωνεία κατάμουτρα. Την ίδια μέρα που η χουντική κυβέρνηση στέλνει τα χακί ΜΑΤ να επιβάλουν τον Νόμο και την Τάξη σπάζοντας την απεργία απλήρωτων εργαζόμενων, η Αllied Shipbroking ανακοινώνει ότι «Σημαντικά αύξησαν τις αγορές πλοίων οι Έλληνες εφοπλιστές τον πρώτο μήνα του 2013». Ανακοινώνει ότι «τον Ιανουάριο αγόρασαν 30 πλοία από 13 το αντίστοιχο διάστημα του 2012». Ανακοινώνει ότι το κόστος ήταν «357,110 εκατ. δολάρια».

Το κράτος δείχνει εδώ και δεκαετίες την αδιαφορία του για τα νησιά της άγονης γραμμής. Δεν έπιασε ο καημός το σημερινό καθεστώς για την «ταλαιπωρία των νησιωτών από την απεργία των ναυτεργατών». Ακόμη και μετά τη βίαιη λύση της απεργίας, ασθενείς θα συνεχίσουν να πεθαίνουν στα νησιά επειδή δεν υπάρχει πλοίο κι έγκυες θα γεννάνε μόνες τους επειδή κανείς εφοπλιστής δεν κάνει δρομολόγια εκεί που δε βγάζει υπερκέρδη.

Εντολές εφοπλιστών εκτέλεσε η Χούντα. Εφοπλιστών που δε φορολογούνται. Εφοπλιστών που έχουν κάνει τη σημαία μέθοδο εκβιασμού για να φοροδιαφεύγουν επισήμως. Αν αύριο γίνει απεργία σε κάποιο εργοστάσιο με απλήρωτους εργαζόμενους, η Χούντα θα τους επιτάξει υπέρ του βιομήχανου και των κερδών του, χρησιμοποιώντας πάλι κάποια βλακώδη επιχειρήματα περί ενδιαφέροντος για την κοινωνία που κινδυνεύει να ξεμείνει από σάλτσες, σαμπουάν, αφρόλουτρο ή ότι άλλο παράγει ο εντολέας βιομήχανος.

Το επιχείρημα περί ύπαρξης κοινοβουλίου, που χρησιμοποιούν όσοι υπερασπίζονται τη «δημοκρατικότητα της σημερινής κυβέρνησης», το έχει καταργήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος αρνείται επίμονα να πατήσει το πόδι του στη Βουλή. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η μόνιμη απουσία ενός πρωθυπουργού από τη Βουλή, συμβολίζει ξεκάθαρα την απαξίωσή της.

Ναι ρε, Χούντα έχουμε. Επειδή το Σύνταγμα αντικαταστάθηκε από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Επειδή πάρθηκε η απόφαση από το τρικομματικό καθεστώς να μην περνάνε από τη Βουλή οι νόμοι για την επιβολή νέων μέτρων, αλλά τα μέτρα να επιβάλλονται αυτόματα με υπουργική απόφαση κατόπιν εντολής του Γερμανού επιτηρητή του.

Ναι ρε, Χούντα έχουμε. Επειδή οι αποφάσεις των δικαστών είναι πάντα οι αναμενόμενες, επειδή τα βασανιστήρια από την αστυνομία επιτρέπονται, επειδή οι επιθέσεις παρακρατικών έχουν γίνει καθημερινότητα με επίσημη κάλυψη, επειδή όποιος δημοσιογράφος προχωρήσει σε κάποια αντικαθεστωτική αποκάλυψη, θα δεχθεί αμέσως απειλές για τη ζωή του.

Ναι ρε, Χούντα έχουμε. Επειδή όλοι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που συνεργάζονται με το καθεστώς έχουν δώσει εντολές στα ΜΜΕ που κατέχουν να χειραγωγούν τον κόσμο. Να τον τρομοκρατούν. Να του κρύβουν ειδήσεις. Να δημιουργούν αντιπερισπασμούς. Να εντείνουν το κλίμα εμφυλίου. Να θάβουν κάθε αντίθετη άποψη. Να κανιβαλίσουν επάνω σε όποιον τολμά να την εκφράσει.

Ναι ρε, Χούντα έχουμε. Επειδή αν πεις σε μπάτσο ότι πάρκαρε το μηχανάκι του στραβά πάνω στο πεζοδρόμιο, θα σε απειλήσει. Επειδή αν υπερασπιστείς κάποιον πεσμένο στο δρόμο που τον ρημάζουν στις κλωτσιές οι μπάτσοι, θα συλληφθείς. Επειδή αν κοιτάξεις στραβά έναν μπάτσο θα σε τραβολογάνε μέχρι να τους πείσεις ότι έχεις πρόβλημα και πάντα στραβά κοιτούσες.

Ναι ρε, Χούντα έχουμε. Επειδή όλοι οι φοροφυγάδες προστατεύονται. Επειδή κανείς από τις τόσες λίστες φοροφυγάδων δεν ενοχλήθηκε. Επειδή κανείς δεν τιμωρήθηκε γιατί έσβησε ονόματα φοροφυγάδων. Επειδή εξαθλιώνουν εργαζόμενους, κλέβουν συνταξιούχους, διώχνουν κόσμο από την Ελλάδα για να ξενιτευτεί μήπως και βρει ένα κομμάτι ψωμί.

Ναι ρε, Χούντα έχουμε. Και μην πεις ότι είναι βαριά η λέξη «Χούντα». Να δεις πόσο βαριά κάθεται στο σβέρκο μου η μ@λα@κία σου να υποστηρίζεις ότι έχουμε Δημοκρατία.

Το ξεπούλημα της Ελλάδος... Διαδώστε το!

Το ξεπούλημα της Ελλάδος

ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΓΑΛΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!
ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ !
ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟ !


Γιὰ περισσότερα ἀπὸ 35 χρόνια ἔκρυβαν μὲ τὸν καλύτερο τρόπο τὸν ὀρυκτὸ πλοῦτο τῆς Ἑλλάδος. Τώρα ποὺ πλέον τὸ ἄφησαν νὰ μαθευτῇ πουλοῦν τὴν γῆ μὲ τὴν ἐπαίσχυντη δικαιολογία τῆς δημιουργίας θέσεων ἐργασίας.

Γι᾽αὐτὲς τὶς κινήσεις χρειάζονται γραικύλοι καὶ μισέλληνες ποὺ κατόρθωσαν νὰ πλανήσουν τοὺς ἀνθρώπους ἐπὶ σειρᾷ ἑτῶν. Σὲ αὐτὴν τὴν κίνηση πρωταγωνιστὴς εἶναι ὁ Χρῆστος Πάχτας ἐκπρόσωπος τοῦ ἀπεχθοῦς εἴδους τῶν προδοτῶν τῆς πολυβασανισμένης Ἑλλάδος.

Τὰ Μέσα Μαζικῆς Ἐξαθλιώσεως ἢ ἀλλιῶς βοθροκάναλα, ἔπαιξαν κι αὐτὰ τὸν ὕπουλο ῥόλο τους γι᾽αὐτὴν τὴν ἐθνικὴ ἀπώλεια καὶ καταστροφὴ τοῦ περιβάλλοντος (συγκρίνετε τὰ λόγια τοῦ ἐθνικοῦ προδότη καὶ καταστροφέα ΓΑΠ γιὰ πράσινη ἀνάπτυξη καὶ τὸν ἀνθέλληνα Α. Σαμαρᾶ), μὴ ἀναδεικνύοντας τὸ θέμα ἀφήνοντας τοὺς λιγοστοὺς ἀνθρώπους τῆς περιοχῆς νὰ ἔλθουν ἀντιμέτωποι μὲ τοὺς ἀνεγκέφαλους τῶν ΜΑΤ στὴν προσπάθεια νὰ διεκδικήσουν τὸ δικαιό τους.

Ὅλοι ὅσοι γνώριζαν (δημοσιογράφοι καὶ μή) καὶ δὲν δημοσίευσαν τὸ θέμα, μαζὺ μὲ τοὺς ἀναλώσιμους πραιτωριανοὺς τῶν ΜΑΤ ἀνήκουν στὴν ἴδια κατηγορία τῶν προδοτῶν καὶ μαυραγοριτῶν.






Πηγή: Το ξεπούλημα της Ελλάδος... Διαδώστε το! - RAMNOUSIA 

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αλήθεια για τα Οκτώ μεγάλα πράγματα που όλοι θέλουμε...

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αλήθεια για τα Οκτώ μεγάλα πράγματα που όλοι θέλουμε...

Ώρα να δούμε ΟΛΗ την αλήθεια για αυτά που θέλουμε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ: ΘΕΛΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ;

Τότε να ξέρεις ότι... 



  • Ενημέρωση ΔΕΝ σημαίνει παρακολουθώ επιμελώς και συνεχώς την Τηλεόραση που υπνωτίζει...
  • Ενημέρωση ΔΕΝ σημαίνει ότι ακούω αδιάλειπτα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς των ξεπουλημένων...
  • Ενημέρωση ΔΕΝ σημαίνει καθεστωτικές και με διαπλεκόμενα συμφέροντα εφημερίδες και περιοδικά...
  • Ενημέρωση σημαίνει διαβάζω Βιβλία!!!
  • Ενημέρωση σημαίνει διαβάζω και καταλαβαίνω την εμμέσως εννοούμενη ουσία...
  • Ενημέρωση σημαίνει βγαίνω έξω, ΣΥΖΗΤΩ με συνανθρώπους μου και βγάζω και δικά μου συμπεράσματα...
  • Ενημέρωση σημαίνει, ΨΑΧΝΩ, και όχι χάβω ότι μου σερβίρει ο ελεγκτής σκέψεων...
  • Ενημέρωση δεν σημαίνει μόνο ότι φτάνει να ξέρω εγώ, αλλά σημαίνει ότι ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ και τους άλλους!

Και το πιο σημαντικό:
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΠΟ!



ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΘΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟ-ΝΟΜΙΑ;

Τότε να ξέρεις ότι...


  • Οικονομία, χωρίς σωστή διαχείριση της εργασίας, του νομίσματος, του κεφαλαίου, της γης και του πλούτου της, της παραγωγής, των κατασκευών, του εμπορίου, των μεταφορών, της κατανάλωσης, ΔΕΝ υπάρχει. Εσείς βλέπετε οι κυβερνώντες να διαχειρίζονται ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ με σωστό τρόπο;
  • Οικονομία, χωρίς σωστή παραγωγή, χρήση της τεχνολογίας, της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας, του ορυκτού πλούτου, των κοινωνικών καταστάσεων, και με τρόπο που δεν καταστρέφει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ΔΕΝ υπάρχει. Εσείς βλέπετε οι κυβερνώντες να διαχειρίζονται ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ με σωστό τρόπο;
  • Οικονομία, χωρίς Άτοκο, Εθνικό Νόμισμα, το οποίο ελέγχεται από ένα Κράτος Ευνομούμενο, ΔΕΝ υπάρχει.
  • Οικονομία, χωρίς κέρδος για τον Λαό ΔΕΝ υπάρχει.
  • Οικονομία, χωρίς εσένα ως την μεγαλύτερη αξία, το Λαό δηλαδή, δεν είναι οικονομία, αλλά όλεθρος για τον Λαό!
  • Οικονομία δεν σημαίνει να υπάρχουν λεφτά γενικά και αόριστα, σημαίνει να μην χρωστάς λεφτά ούτε εσύ, ούτε και το Κράτος!

Και το πιο σημαντικό:
ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ!



ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΙΤΗ: ΘΕΛΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ;

Τότε να ξέρεις ότι...


  • Ανεξαρτησία ατομική, χωρίς να έχεις την κυριαρχία πάνω στον εαυτό σου, ΔΕΝ υπάρχει.
  • Ανεξαρτησία Κράτους, χωρίς να έχει Εθνική κυριαρχία, ΔΕΝ υπάρχει.
  • Ανεξαρτησία, χωρίς να μπορείς να διαχειριστείς το Κράτος σου, ΔΕΝ υπάρχει.
  • Ανεξαρτησία, χωρίς να μπορείς να αποφασίζεις εσύ για τα δικά σου θέματα, ΔΕΝ υπάρχει.
  • Ανεξαρτησία Λαού, με κοινοβούλια κομμάτων, όπου ο Λαός δεν μπορεί να περάσει την θέλησή του, παρά μόνο την επιλογή κόμματος, ΔΕΝ υπάρχει.
  • Ανεξαρτησία Κράτους, που έχει δώσει την εξουσία του νομίσματος σε ιδιωτικούς οργανισμούς, ΔΕΝ υπάρχει.
  • Ανεξαρτησία Κράτους, που υπακούει τυφλά σε ξενόφερτους νόμους όπως για παράδειγμα αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΕΝ υπάρχει.

Και το πιο σημαντικό:
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ!



ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ: ΘΕΛΕΙΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑ;

Τότε να ξέρεις ότι...



  • Ευημερία ΔΕΝ είναι απλά το να έχεις να τρως εσύ, αλλά να μην πεινά κανείς!
  • Ευημερία ΔΕΝ είναι απλά το να παράγεις κάτι, αλλά το να παράγεις για το καλό της κοινωνίας!
  • Ευημερία ΔΕΝ είναι απλά το μπορείς να αγοράσεις κάτι, αλλά το να μην καταχρεώνεσαι αγοράζοντας το!
  • Ευημερία ΔΕΝ είναι απλά το μπορείς να πουλήσεις κάτι, αλλά το να κερδίζει ο πελάτης πραγματικά όσο και ο πωλητής!
  • Ευημερία ΔΕΝ είναι απλά το να έχεις τον χρόνο να διασκεδάζεις, αλλά το να έχεις τον χρόνο να ψυχαγωγείσαι χωρίς να αυτοκαταστρέφεσαι!
  • Ευημερία ΔΕΝ είναι το να μπορείς να παίρνεις δάνεια, αλλά το να μην χρειαστεί ποτέ να πάρεις δάνεια!
  • Ευημερία ΔΕΝ σημαίνει ότι εσύ πας καλά, αλλά το ότι ΟΛΟΙ πάνε καλά!

Και το πιο σημαντικό:
Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ!



ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ: ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ;

Τότε να ξέρεις ότι...


  • Παιδεία ΔΕΝ είναι απλά εκπαίδευση, αλλά Υγεία στο Σώμα, στο Πνεύμα και την Ψυχή.
  • Παιδεία ΔΕΝ σημαίνει να έχεις γνώσεις, αλλά να έχεις κατανόηση και να μπορείς να την μεταδώσεις και να χρησιμοποιήσεις.
  • Παιδεία ΔΕΝ σημαίνει να είσαι αυθεντία μόνο σε ένα θέμα, αλλά να έχεις σφαιρική κατανόηση πολλών θεμάτων.
  • Παιδεία ΔΕΝ σημαίνει να λες σε άλλους πως να κάνουν κάτι, αλλά να μπορείς να το κάνεις εσύ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Παιδεία ΔΕΝ σημαίνει να μπορείς σκέπτεσαι, σημαίνει να μπορείς να έχεις ΔΙΚΕΣ σου, ΝΕΕΣ σκέψεις.
  • Παιδεία ΔΕΝ σημαίνει έχεις πτυχία, αλλά μπορείς να δίνεις "πτυχία".
  • Παιδεία ΔΕΝ σημαίνει Θεωρία, σημαίνει ΠΡΑΞΗ.
  • Παιδεία ΔΕΝ σημαίνει να καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος, αλλά να ξέρεις πάντα τι σκέπτεσαι εσύ και γιατί λες αυτά που λες εσύ.
  • Παιδεία ΔΕΝ σημαίνει να "έχεις μάθει" η να καταλαβαίνεις μια τέχνη, αλλά σημαίνει να έχεις δημιουργήσει τέχνη.
  • Το να έχεις Παιδεία ΔΕΝ σημαίνει ζητάς εσύ να διδάξεις, αλλά να ζητά ο υπόλοιπος κόσμος να τον διδάξεις...
Και το πιο σημαντικό:
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΤΗ: ΘΕΛΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Τότε να ξέρεις ότι...


  • Η Δημοκρατία ΔΕΝ υπαγορεύεται από "Συνταγματολόγους", Πολιτικούς, Ινστιτούτα και άλλες σκοτεινές ελίτ.
  • Η Δημοκρατία είναι ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ και ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ, δουλειά και υπευθυνότητα του ΛΑΟΥ!
  • Δημοκρατία δεν σημαίνει εκλογές μόνο. Δημοκρατία σημαίνει το πολίτευμα όπου σε συνεχή χρόνο ο Λαός αποφασίζει, ο Λαός υλοποιεί, ο Λαός κρίνει, ο Λαός διορθώνει και ο Λαός επανορθώνει.

Υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ Δημοκρατία.

  • Αυτή που παρέχει άμεση και χωρίς εμπόδια εξουσία του Λαού.
  • Αυτή που παρέχει δυνατότητα άμεσης ανάκλησης όταν ο Λαός διαφωνεί, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ.
  • Αυτή όπου κληρώνονται μέρος των πολιτών να αποφασίζουν και να κυβερνούν, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα στους επαγγελματίες ανεπάγγελτους και άλλα συμφέροντα να κάθονται για πάντα στις καρέκλες.
  • Αυτή που δίνει την δυνατότητα να αναλαμβάνονται άμεσα οι ευθύνες των πολιτικών που δεν έκαναν την δουλειά τους ή πρόδωσαν την Πατρίδα, και να λογοδοτούν άμεσα στην Δικαιοσύνη.
  • Αυτή που έχει πολλές εκατοντάδες μέλη στο κοινοβούλιο για να μην υπάρχουν κοπάδια που δεν σκέπτονται, αυτή όπου οι κομματικές γραμμές είναι παράνομες και η ψήφος κατά συνείδηση είναι υποχρέωση.
  • Αυτή που διαθέτει σε κάθε περίπτωση, και για κάθε περίπτωση, τους αναγκαίους θεσμούς και μηχανισμούς για να απαγορεύει την εξουσία στα συμφέροντα των απατεώνων, πλουσίων και δυνατών να μας τυραννούν.
  • Αν δεν υπάρχουν αυτά, τότε ΔΕΝ υπάρχει Δημοκρατία.
  • Όλα τα άλλα, όλες οι άλλες "Δημοκρατίες", ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ.
  • Ότι και να σας λένε, ότι κοινοβούλιο και να υπάρχει, όπως και να αποκαλούν το πολίτευμα, ότι ταμπέλες και να βάζουν.
Και το πιο σημαντικό:
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΒΔΟΜΗ: ΘΕΛΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;

Τότε να ξέρεις ότι...


  • Ελευθερία δεν σημαίνει να σε αφήνουν να κάνεις τα εύκολα και τα κοινότυπα, αλλά να μπορείς και να έχεις την δυνατότητα να κάνεις τα δύσκολα, τα εξαιρετικά.
  • Ελευθερία δεν σημαίνει να μπορείς να συμφωνείς σε αυτό που συμφωνούν οι πολλοί, αλλά να λες αυτό στο οποίο δεν συμφωνεί κανένας.
  • Ελευθερία δεν σημαίνει να έχεις το δικαίωμα να ζήσεις, αλλά σημαίνει να έχουν τα ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ την δυνατότητα να ζήσουν!
  • Ελευθερία δεν σημαίνει να μπορείς να επιλέξεις από τις επιλογές που σου σερβίρουν, αλλά το να μπορείς να προσθέτεις την δική σου επιλογή στο τραπέζι!
  • Ελευθερία δεν σημαίνει να έχεις το δικαίωμα εργασίας, αλλά να έχεις την δυνατότητα να ευημερήσεις!
  • Ελευθερία δεν σημαίνει μόνο να μπορείς να δέχεσαι, αλλά το να μπορείς να ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ!
  • Ελευθερία δεν σημαίνει να έχεις το δικαίωμα να πετύχεις τα απλά, αλλά να έχεις την δυνατότητα να ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙΣ!

Και το πιο σημαντικό:
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΓΔΟΗ: ΘΕΛΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;

Τότε να ξέρεις ότι...


  • "Θέλω τα παραπάνω" σημαίνει ότι ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ότι μπορώ γι' αυτά!
  • "Θέλω τα παραπάνω" σημαίνει ότι ΔΕΝ περιμένω από τον άλλον, είτε αυτός είναι μεμονωμένο άτομο, είτε ομάδα ή κόμμα!
  • "Θέλω τα παραπάνω" σημαίνει ότι ΕΓΩ είμαι έτοιμος να ΠΡΑΞΩ ΕΓΩ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
  • "Θέλω τα παραπάνω" ΔΕΝ σημαίνει ότι παρακαλώ κι εκλιπαρώ την εξουσία, αλλά σημαίνει ότι έχω το θάρρος να το απαιτήσω!
  • "Θέλω τα παραπάνω", σημαίνει ότι έχω καταλάβει ότι χρειάζονται ΘΥΣΙΕΣ!
  • "Θέλω τα παραπάνω", σημαίνει ότι ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΗΘΩ τον οποιονδήποτε προσπαθήσει να με σταματήσει!
  • "Θέλω τα παραπάνω", σημαίνει ότι είμαι έτοιμος για ανυπακοή, στον οποιονδήποτε δωσίλογο προσποιείται τον σωτήρα!
  • "Θέλω τα παραπάνω", σημαίνει ότι είμαι έτοιμος να αντισταθώ σε όποιον προσπαθεί να με σταματήσει! 
Και να μην ξεχνάμε το πιο σημαντικό:

ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ!

ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΟΥ!

ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΟΥ!

ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΟΥ!

ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΟΥ!

ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥ!

ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΑΧΗΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ!

Καλή Λευτεριά!



Σ. Κατσούλης


Πηγή: ΕΚΤΑΚΤΟ! ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αλήθεια για τα Οκτώ μεγάλα πράγματα που όλοι θέλουμε... - RAMNOUSIA