«Όραμα» του δοσίλογου Σαμαρά»: Ο «γύψος» σε κάθε τι που κινείται…



Στη δεκαετία του ΄70 ο τότε υπουργός Εργασίας της ΝΔ, ο Λάσκαρης, είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει την …«πάλη των τάξεων»!!!
Οι σημερινοί απόγονοι του Λάσκαρη, τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα επιχειρούν να βάλουν στο «γύψο» την «πάλη των τάξεων»!!!
Ο πρώτος στόχος η κατάργηση των απεργιών…

Τα όπλα των νέων δωσίλογων «οραματιστών» για την κατάργηση της ταξικής πάλης(!!!) είναι: Τα ΜΑΤ, οι δικαστικές διώξεις, οι επιστρατεύσεις και τα αντίστοιχα νομοθετήματα…

Το «όραμα» αυτό το είχε διατυπώσει με σαφήνεια ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όταν πρόβαλλε ως ΠΡΟΤΥΠΟ για όλους τους εργασιακούς χώρους το εργασιακό γκέτο...
της «Cosco», όπου απαγορεύεται όχι μόνο η απεργία αλλά και η δημιουργία σωματείου!!!

Το «πρότυπο» αυτό που θέτει ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα προωθεί η κατοχική κυβέρνηση…

Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ. Το είδαμε ΕΔΩ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4111.html#more

Πάνε να καταργήσουν τις απεργίες
Η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για νόμο που θα περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, επικαλούμενη το… δημόσιο συμφέρον

«Οποιον απεργεί θα τον επιστρατεύετε; Φωνάξτε και τη Χρυσή Αυγή να σας βάλει εμβατήρια»

Του Χάρη Ιωάννου
(Εφημερίδα τωνΣυντακτών 7/2/2013)
Σε μια πρωτοφανή κλιμάκωση του δόγματος «νόμος και τάξη» προχωρά η κυβέρνηση, καθώς, με αφορμή την απεργία στα λιμάνια και το μετρό, προωθεί νομοθετική ρύθμιση που θα βάζει αυστηρούς περιορισμούς στις απεργίες, οδηγώντας ουσιαστικά σε κατάργηση το μόνο δικαίωμα που έχει απομείνει στους εργαζόμενους. Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι η ρύθμιση αυτή έχει τη σύμφωνη γνώμη και των δύο κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί κυριολεκτικά να καταργήσει το δικαίωμα της απεργίας» και έκανε λόγο για «έναν αυταρχικό κατήφορο, αχαλίνωτο και χωρίς τελειωμό».

Την αρχή της… αποκάλυψης έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Βορίδης, όταν, αναφερόμενος στην απεργία των ναυτεργατών, φανέρωσε την πραγματική και γενικότερη επιδίωξη της τρικομματικής κυβέρνησης:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που έχουν στα χέρια τους τόση δύναμη που μπορούν να συντρίβουν την εθνική οικονομία και να δούμε αν θα βάλουμε εκεί περιορισμούς στην άσκηση αυτού του δικαιώματος, στο τι σημαίνει απαρτία, στο με ποια πλειοψηφία θα πρέπει να παίρνονται αυτές οι αποφάσεις στα συνδικάτα».

Ακολούθησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να υποστηρίξει ότι η σύλληψη της ρύθμισης αυτής είναι… πασοκογενής: «Η προτροπή μας προς την κυβέρνηση να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία, ούτως ώστε να αλλάξει συνολικά το καθεστώς που έχει να κάνει με τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την ελάχιστη εξυπηρέτηση που πρέπει να θεσπιστεί για τους πολίτες, πρέπει να είναι προτροπή από όλες τις πτέρυγες της Βουλής».

Τη στήριξη και της Δημοκρατικής Αριστεράς στον επερχόμενο νόμο εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Ν. Τσούκαλης, ο οποίος επισήμανε πως «οι μέθοδοι και τα εργαλεία τα οποία μέχρι πρότινος γνωρίζαμε και χρησιμοποιούσαμε απλόχερα δυστυχώς πρέπει να αναθεωρηθούν».

Κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συζήτησης για την απεργία των ναυτεργατών, ο Θ. Παφίλης αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση «Οποιον απεργεί θα τον επιστρατεύετε; Φωνάξτε και τη Χρυσή Αυγή να σας βάλει εμβατήρια», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για «χουντικής πατέντας νόμο περί πολιτικής επιστράτευσης» και ο Ν. Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Ελληνες κατήγγειλε ότι με το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας καταργείται η υποχρέωση των εφοπλιστών να συνδέουν ακτοπλοϊκά τα νησιά επί τουλάχιστον δέκα μήνες.

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι

Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ Ή ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ;



ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ Ή ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ;


Όσο και να προσπαθήσει κάποιος να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά για να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, δε θα τα καταφέρει. Δεν είναι μόνο η τραγική απραξία της κυβέρνησης μπροστά στην ομολογία του ΔΝΤ για λανθασμένη συνταγή λιτότητας στην Ελλάδα. Αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου. Καθημερινά, συμβαίνουν διάφορα άλλα «περιστατικά» που αναγάγουν σε πολύ σοβαρό το ερώτημα αν τα μέλη της τρικομματικής κυβέρνησης και οι βουλευτές που τη στηρίζουν είναι ανίκανοι και ψεύτες ή πληρωμένοι δολοφόνοι που εκτελούν συμβόλαιο θανάτου ενός λαού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, περιέγραψε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το θέμα των δανείων των νοικοκυριών, σημειώνοντας ότι η τρόικα είναι αρνητική ακόμα και στην παραμικρή ευνοϊκή αλλαγή και «μετά βίας θα γίνει αποδεκτό το πλαίσιο που ήδη έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο. Δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Ήδη και αυτά η τρόικα τα δέχεται με το ζόρι. Θα μιλήσω ανοιχτά. Στα ζητήματα αυτά δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Η τρόικα έχει λόγο εκ των πραγμάτων. Και εγώ θα ευχόμουν να μην έχει, αλλά έχει».

Μάλιστα! Ο Χατζηδάκης δε θα ήθελε να έχει λόγο η τρόικα στο θέμα των δανείων, όμως δυστυχώς – κατ’ εκείνον- έχει. Ας δούμε, λοιπόν, τη θέση του ΔΝΤ για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, η οποία είναι καταγεγραμμένη σε έκθεσή του από το 2012.

«Αναδιάρθρωση των στεγαστικών δανείων των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο, υποστηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του, που παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τους αναλυτές Ντάνιελ Λίχ και Ρούπα Ντουγκαντούπτα. Η έκθεση, που προκάλεσε τεράστια εντύπωση, ουσιαστικά απαιτεί δραστικό “κούρεμα” των δανείων, διότι με τον τρόπο αυτό θα υποβοηθηθεί η κίνηση στην αγορά. Ο κ. Λιχ, που θεωρείται ο ειδικός του ΔΝΤ στον τομέα αυτό, ρωτήθηκε από το “Έθνος” εάν βλέπει την ανάγκη “κουρέματος” των στεγαστικών δανείων και στην Ελλάδα, όπου χιλιάδες άνθρωποι αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους. Ο αξιωματούχος του Ταμείου απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα, διότι η έκθεση αφορά όλο τον κόσμο και όχι ειδικά τη χώρα μας, αλλά πηγές εκτός του ΔΝΤ στις οποίες απευθύνθηκε το “Ε”, τόνισαν ότι το “κούρεμα” μπορεί να καταστεί αναγκαίο για να εξυπηρετηθεί η ανάπτυξη, χωρίς την οποία δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος».

Ας επιστρέψουμε, λοιπόν, στον Χατζηδάκη ο οποίος χτες αφού ειρωνεύτηκε τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν για την ανικανότητά του, λέγοντας «Ξέρω εκ των προτέρων ότι θα δεχθούμε σκληρή κριτική και θα διατυπωθούν μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις», κάλεσε επίσης με το γνωστό του ειρωνικό υφάκι «όσους έχουν διαφορετικές προτάσεις να τον συνοδεύσουν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα μήπως και καταφέρουν να πείσουν τους δανειστές».

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για τον ειδικό στις αποκρατικοποιήσεις – ξεπουλήματα, με την πατάτα της «Ολυμπιακής» να φιγουράρει ψηλά στο βιογραφικό του. Ας πάρει μαζί του στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τους αναλυτές του ΔΝΤ Ντάνιελ Λίχ και Ρούπα Ντουγκαντούπτα κι ο ίδιος ας κάτσει σε μια γωνιά να το βουλώσει. Ας αφήσει τους αναλυτές του ΔΝΤ να εξηγήσουν αυτό που γράφουν στην έκθεσή τους. Ότι δηλαδή «οι κυβερνητικές πολιτικές που αποσκοπούν στη μείωση του χρέους σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία ενός νοικοκυριού και τις πληρωμές του χρέους της υπηρεσίας σε σχέση με το εισόδημα του, θα μπορούσε να είναι ένας ανέξοδος τρόπος για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της απομόχλευσης των νοικοκυριών για την οικονομική δραστηριότητα».

Υπάρχει όμως κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον στην ίδια έκθεση. Όπως αναφέρεται: «Το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι πολιτικές αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις οικονομίες που σήμερα είναι περιορισμένες οι δυνατότητες για την επεκτατική μακροοικονομική πολιτική και στις οποίες ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει ήδη λάβει κρατική υποστήριξη».

«Και στις οποίες ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει ήδη λάβει κρατική υποστήριξη». Κι αν έχουν λάβει οι ελληνικές τράπεζες κρατική υποστήριξη. Τον μισό προϋπολογισμό έχουν λάβει και τα δάνεια γι’ αυτή την υποστήριξη, τα χρεωθήκαμε εμείς. Ορίστε, λοιπόν, ποιους μπορεί να πάρει μαζί του στις διαπραγματεύσεις ο Χατζηδάκης. Εκεί φτάσαμε! Να ελπίζουμε στο ΔΝΤ! Τόσο χειρότεροι είναι οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης. Ποιος να το πίστευε στην αρχή ότι θα χρησιμοποιούσαμε επιχειρήματα του ΔΝΤ για να απεγκλωβιστούμε από την κυβέρνηση.

Άραγε όμως είναι μόνο τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που ο Χατζηδάκης και η κυβέρνηση αφήνει να πνιγούν; Όχι, φυσικά. Είναι και οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που ζητούν μια ανάσα πριν πεθάνουν από ασφυξία. Πόσο πίεσε η κυβέρνηση τις τράπεζες να προχωρήσουν στην περιβόητη ρευστότητα της αγοράς; Ποτέ και καθόλου. Ούτε καν ψέλλισε κάτι στους τραπεζίτες.

Θα μας πουν και σε αυτή την περίπτωση ότι η τρόικα δεν επιτρέπει στις τράπεζες να ρίξουν ρευστό στην αγορά. Τους πρόλαβε ο ίδιος ο Ράιχενμπαχ όμως. Μόλις χτες δήλωσε ότι στις τράπεζες υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου, που προέρχονται από το ΕΤΕΑΝ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά, μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στις επιχειρήσεις μόνο τα 150 εκατ. ευρώ.

Κι επειδή δεν έχει καμιά υποχρέωση στον Σάλλα και στον Λάτση ο Ράιχενμπαχ, τόνισε ότι «Οι τράπεζες δεν πρέπει να περιμένουν. Πρέπει να τα διαθέσουν, ανεξάρτητα από την ανακεφαλαιοποίηση. Έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και κάποιο καιρό». Ποιος; Ο Ράιχενμπαχ! Θα φτάσουν οι μικρομεσαίοι να χρησιμοποιούν επιχειρήματα του Ράιχενμπαχ για να σωθούν από την πολιτική της κυβέρνησης.

Αν πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα «ανίκανοι και ψεύτες ή πληρωμένοι δολοφόνοι;», το ΔΝΤ, ο Ράιχενμπαχ και η πραγματικότητα δίνουν την απάντηση. Το μόνο που μένει είναι μάθουμε τον εντολέα. Μου φαίνεται σχεδόν αστείο να ζούμε όλο αυτό τον εφιάλτη μόνο και μόνο για να βγουν κερδισμένοι πέντε έλληνες τραπεζίτες και άλλοι τόσοι μεγαλοεργολάβοι. Στην περίπτωση που κάποτε αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε στο ερώτημα «ανίκανοι και ψεύτες ή πληρωμένοι δολοφόνοι;» η απάντηση αυτόματα θα είναι: Και τα δύο.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ


Πηγή: ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ Ή ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ; - RAMNOUSIA 

ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Κλείνουν Νοσοκομεία!!!

ΕΠΕΙΓΟΝ! Συναγερμός, κλείνουν νοσοκομεία!!!
Η χούντα κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ και ο θλιβερός τρικομματικός κυβερνητικός θίασος που εκτελεί τις εντολές της, φαίνεται πως τελικά αποφάσισαν ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ «ΞΑΦΝΙΚΟ» ΘΑΝΑΤΟ.

Προχθές 4-2-13 ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ με έγγραφό του προς όλα τα νοσοκομεία
«ενημερώνει» πως:
«μετά τις 31-1-2013, καμία δαπάνη δεν θεωρείται νόμιμη σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού».

Οι υπεύθυνοι των διοικητικών υπηρεσιών πολλών νοσοκομείων θεωρούν πως με βάση το παραπάνω έγγραφο ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ, ακόμα και αν αφορά ζητήματα ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου της Νίκαιας στέλνει έγγραφο απελπισίας προς την 2η ΥΠΕ ζητώντας άμεσα λύση. Μια λύση η οποία ως σήμερα δεν είχε δοθεί.

Το αποτέλεσμα :
ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ (!) και οι διευθυντές-επιστημονικοί υπεύθυνοι ιατροί με επικεφαλής τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, με απόσυρσή του από την εφημερία και διακομιδή προς άλλα νοσοκομεία των ήδη νοσηλευομένων ασθενών .

Τόσο ΑΠΛΑ οδηγούνται στο κλείσιμο τα νοσοκομεία. Με ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ «ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ» και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας (Λυκουρέντζος-Σαλμάς-Σκοπούλη) θα μείνει στην ιστορία σαν ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.
Αποδεικνύεται περίτρανα πως τόσο το «νομοθετικό κενό» όσο και η καθυστέρηση της έγκρισης των προϋπολογισμών πάρα πολλών νοσοκομείων ήταν ΣΚΟΠΙΜΗ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είναι σκόπιμη η καθυστέρηση της νομοθετικής ρύθμισης για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του μηνός Νοεμβρίου 2012.

Είναι πραγματικά ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ  η φράση «βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ228/τ.Α΄18-11-2012), καμία δαπάνη δε θεωρείται νόμιμη σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού ακόμα και αν αφορά το πολύτιμο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία». ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΤΖΟΥΤΖΕΔΩΝ ΤΗΣ !

Οι υγειονομικοί αλλά και οι χρήστες υγείας ΘΑ ΔΟΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΝ ΜΑΧΗ για να μην κλείσουν τα δημόσια νοσοκομεία. ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ και τα κωμικά του εξαπτέρυγα , Βενιζέλος και Κουβέλης, πως θα . «καθαρίσουν» πάλι με ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙΣ και ΜΑΤ .

Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΑ ΩΚΕΑΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ . 

--


Πηγή: ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Κλείνουν Νοσοκομεία!!! - RAMNOUSIA 
Ένα εξαιρετικό βίντεο που δείχνει ποιά είναι πραγματικά η ΕΕ...

H Δημοκρατία επιτάσσεται μέχρι... νεωτέρας




Στο καθεστώς... «επιστρατευμένης δημοκρατίας» ζουν πλέον οι Έλληνες εργαζόμενοι, και ειδικότερα οι απεργοί, μετά και την προχθεσινή επιστράτευση των ναυτεργατών. Ο Αντώνης Σαμαράς, συνεπικουρούμενος από τους....
δυο κυβερνητικούς του εταίρους, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, έχει αποφασίσει, όπως φαίνεται, να αντικαταστήσει τον διάλογο με τα κλομπ, και την πειθώ με τον αυταρχισμό.

Έτσι, έχοντας πιστέψει ότι η λογική της αδιαλλαξίας και των ΜΑΤ «τους βγαίνει», οι τρεις αρχηγοί έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν αυτήν την τακτική. Άσχετα με το εάν ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθούν να... κρυφτούν πίσω από τον πρωθυπουργό, τον Στουρνάρα και τον... Δένδια 
προκειμένου να μειώσουν τις μελλοντικές απώλειές τους από αυτήν την πολιτική, η αλήθεια είναι ότι τον στηρίζουν και επικροτούν τις τακτικές του. Έτσι, μπορεί κάποιες φορές για επικοινωνιακούς λόγους να αφήνουν να διαρρεύσει ότι διαφωνούν με την τακτική που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά εν τέλει, χωρίς μεγάλη προσπάθεια, ομονοούν.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ακόμη το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αντί να πείσει τους κυβερνητικούς εταίρους του για την αναγκαιότητα μιας πρωτοβουλίας προκειμένου να διορθωθεί το «λάθος» που ομολογεί το ΔΝΤ ότι έκανε, σιωπά προκειμένου να μη φέρει σε δύσκολη θέση τον Βενιζέλο ως χειριστή όλων των μνημονίων και τον Σαμαρά ως... φίλο της Άνγκελα Μέρκελ.
Εκτός αν ο ίδιος προσδοκά ότι η συνδρομή του ΔΝΤ, με την αναμενόμενη αλλοίωση των προβλέψεών του και το «μασκάρεμα» της δραματικής κατάστασης της οικονομίας, όπως είδαμε στη σελίδα 4, θα δώσει και στον ίδιο πολιτικές «ανάσες» το καυτό 2013.

Ο πρωθυπουργός πάντως αυτήν τη στιγμή δεν επιθυμεί να ανοίξει μέτωπο οποιασδήποτε διεκδίκησης επιπλέον βοήθειας από την ευρωζώνη, δεδομένου ότι δεν θα ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση την καγκελάριο της Γερμανίας πριν από τις εκλογές του φθινοπώρου. Έτσι προτιμά να σιωπά και περιορίζεται σε διαταγές για νέα μέτρα και σε χαρτιά επιστράτευσης των απεργών.

Βουβή οργή

Το μοναδικό άγχος των τριών αρχηγών είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Γι’ αυτό, σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε η κατ’ αρχάς διπλωματική αντιμετώπισή τους προκειμένου να μην εξελιχθεί η διαμαρτυρία τους σε ανοιχτή σύγκρουση και κοπεί η χώρα στα δύο. Με δεδομένο ότι οι αγρότες δεν μπορούν να επιστρατευθούν ενώ μέρα με τη μέρα αυξάνεται η παρουσία των τρακτέρ στα μπλόκα, η κυβέρνηση φοβάται ότι μια σύγκρουση με την αστυνομία θα έχει ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.

Την ίδια στιγμή, πάντως, στρέφουν το βλέμμα τους και στη μεγάλη απεργία που θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ. Οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου φοβούνται ότι η βουβή οργή που υπάρχει στον κόσμο εξ αιτίας των συσσωρευμένων προβλημάτων, αλλά και εξ αιτίας των φορολογικών μέτρων και των επιτάξεων, μπορεί να εκφραστεί τη συγκεκριμένη ημέρα δυναμικά. Το τοπίο, όπως ομολογούν, είναι τόσο εύφλεκτο, ώστε μόνο μια σπίθα ίσως αρκεί για να βάλει φωτιά στα τόπια.


Read more: http://www.oparlapipas.com/2013/02/h_7027.html#ixzz2KIoWfGYv