Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ

Ελάτε κουφάλες να κατασχέσετε το σπίτι μου για χρέη στη ΔΟΥ και θα σας γαμήσω ότι έχετε και δεν έχετε! Θα πάρω μαζί μου όσους περισσότερους μπορώ!... 

Η δικαιοσύνη;;; Ποιά δικαιοσύνη;;; Κι αυτή πόρνη αναδρομικών είναι, χειρότερη από τους δωσίλογους γερμανοτσολιάδες της συγκυβέρνησης!

Μέσα σ αυτές τις τέσσερις γραμμές που είδαμε αποτυπωμένες στην ιστοσελίδα SIBILLA.GRαποτυπώνεται το δράμα μιας κοινωνίας, που έχει πλέον ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο αντοχής στην πρωτοφανή επιδρομή που δέχεται…

Μέσα από αυτές τις τέσσερις γραμμές, έχουν ακυρωθεί στην πράξη όλες οι βαθυστόχαστες αναλύσεις των φοβικών και των άτολμων. Και φυσικά έχει κουρελιαστεί ολοκληρωτικά…


Η εθνοσωτήρια επιχειρηματολογία των γενίτσαρων που οδηγούν την κοινωνία στην απόλυτη απελπισία και τον τόπο μας στην καταστροφή.
  • Πρόκειται για λόγια αγανάκτησης, οργής και απελπισίας ταυτόχρονα, που φωλιάζουν στις ψυχές όλων μας... Μην τα υποτιμάτε...
Αυτό το ξέσπασμα αγανάκτησης και οργής…
Δεν επιδέχεται πρωτόκολλα πολιτικής συμπεριφοράς για να το ερμηνεύσουν.
Δεν επιτρέπει σε ιδεολογήματα και λοιπές φλύαρες αηδίες να το ευνουχήσουν.
Και κοντολογίς δε θα επιτρέψει σε κανέναν απολύτως μηχανισμό καταστολής να το χαλιναγωγήσει και να το αναχαιτήσει, για λογαριασμό των γενίτσαρων που μας κυβερνούν.
  • Γιατί είναι πηγαίο… Είναι αυθεντικό… Είναι το τελευταίο μέσο που θα έχει απομείνει σε μια κοινωνία που εγκαταλείφθηκε στο έλεος της μοίρας της, και το μόνο που της μένει πια είναι να αυτοδικήσει.
Το τονίσαμε έγκαιρα στο άρθρο μας με τίτλο: «ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ» αλλά φαίνεται πως τα αυτιά ορισμένων αρνούνται να ιδρώσουν.

Το αποτέλεσμα είναι οι γενίτσαροι να αποθρασύνονται, και το ανθρωπόμορφο τέρας που δηλώνει γ.γ του υπουργείου οικονομικών, να τολμά να δηλώσει ευθέως πως: «Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και θα πρέπει να μειωθεί κι άλλο για να έρθει η ανάπτυξη»

Αυτή η πουτάνα η ανάπτυξη…

Αυτό ισχυρίζεται ο Γιώργος Μέργος αυτό το (όπως διαβάζουμε στο SIBILLA.GR«Κτήνος που οπλίζει με καλάσνικωφ τη νεολαία και σε λίγο θα οπλίσει όλους εμάς» που ξαφνικά βρεθήκαμε να μην ξέρουμε πόσα και που χρωστάμε, επειδή κάποιοι αποφάσισαν πως μέσα από το πλιάτσικο στην κοινωνία θα σωθεί η πατρίδα που κούρσεψαν τα λαμόγια της και που εν τέλει πρόδωσαν χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.

Αυτό ισχυρίζεται αυτός «Ο γερμανοτσολιάς του κερατά, που ο μισθός του ξεπερνά επισήμως 0 και όχι με τα πιθανά ανεπίσημα δωράκια – τα 5.000 ευρώ το μήνα».

  • Ποια νομιμότητα λοιπόν και ποιόν καθωσπρεπισμό θα πρέπει να σεβαστεί μια κοινωνία που μετρά ήδη 4.000 δολοφονημένους???
  • Ποια νομιμότητα και ποια δικαιοσύνη μπορεί να επιβάλει και σε ποιόν ότι το μοναδικό πράγμα που δικαιούται είναι να περιμένει άφωνος τη σειρά του, για να γεμίσει κι αυτός ένα φέρετρο???
  • Ποιος πολιτικός πολιτισμός και ποια δικαιοσύνη δικαιούνται να αποφασίσουν, πως το υποψήφιο θύμα για να μην καταστεί ένοχο θα πρέπει να παραμείνει θύμα???
  • Ποια δικαιοσύνη θα κληθεί να αποδώσει δίκαιο όταν οι καραμπίνες των απελπισμένων αποφασίσουν να κελαηδήσουν γιατί πια δε θα τους έχει μείνει τίποτε άλλο για να πιαστούν???
Μήπως αυτή η δικαιοσύνη που δεν προειδοποίησε – ως όφειλε – πως τα όρια της πρόκλησης έχουν ξεπεραστεί προ πολλού???
Μήπως αυτή η δικαιοσύνη που έμεινε άφωνη, όταν το Σύνταγμα αυτής της χώρας κουρελιαζόταν από τις συμμορίες της εθνικής αναξιοπρέπειας???
Μήπως αυτή η δικαιοσύνη που προσυπέγραψε πιστοποιητικά νεκροτομής σε 4.000 δολοφονημένους Έλληνες αλλά δεν μπήκε στον κόπο να αναζητήσει ποτέ την ταυτότητα του δολοφόνου???

Έχετε καταλάβει κύριοι πως όταν η οργή ξεχυθεί ανεξέλεγκτα στους δρόμους, τότε τίποτε και κανείς δε θα μπορεί να τη συγκρατήσει???
Έχετε καταλάβει κύριοι ότι η απειλή των νόμων τους οποίους κραδαίνετε, είναι ένα βρώμικο παιχνίδι συνενοχής και ως τέτοιο δε θα μείνει ατιμώρητο την ώρα της κρίσης???
Έχετε διανοηθεί πως δε δικαιούστε πλέον να παίζετε με την ανύπαρκτη πια υπομονή ενός λαού που τον έχετε εξαντλήσει???
  • Και τέλος έχετε συνειδητοποιήσει κύριοι πως για τα επόμενα θύματα που θα είναι θύματα οργής και ανεξέλεγκτου ξεσπάσματος, θα φέρετε ακέραια την ευθύνη γιατί δε φρενάρατε αυτό το μαζικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος ενός ολόκληρου λαού???
Ποια δικαιοσύνη θα κρίνει τον αυριανό «φονιά»???  
Αυτή που αλλοτριώθηκε παντελονιάζοντας τα αναδρομικά της την ίδια στιγμή που η κοινωνία ολόκληρη βυθίζεται σε μια αναδρομική κόλαση από τα έργα και τις ημέρες των δολοφόνων της που τους επιτρέψατε να παράγουν ασύδοτοι κατοχικό έργο???

Κι εσείς οι ηγεσίες των κομμάτων... 
Εσείς που καταγίνεστε με βαθυστόχαστες αναλύσεις, έχετε άραγε συνειδητοποιήσει πως κάποιες καραμπίνες έχουν ήδη καθαριστεί και παραμένουν γεμάτες πίσω από την πόρτα των απελπισμένων???

Έχετε καταλάβει πως πλέον δεν είναι μακριά η στιγμή που οι πολίτες αυτής της χώρας θα επιλέξουν το θάνατο με αξιοπρέπεια παρά να συνεχίσουν να φεύγουν σαν τα σκυλιά ταπεινωμένοι και βουβοί???

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ" 

Η τρικομματική Χούντα πάει για νέα μείωση του κατώτερου μισθού!!


Ο Όλι Ρεν διαψεύδει την κυβέρνηση των δοσίλογων που διέψευσε τον Μέργο για τον κατώτατο μισθό!


xountisΛίγες ώρες μετά την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργου, ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα και μετά τις πανικόβλητες και υποκριτικές διαψεύσεις της κυβέρνησης ότι «για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, δίνει στη δημοσιότητα την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα οικονομίας κ. Όλι Ρεν, από την οποία με σαφήνεια προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014!!

Πιο συγκεκριμένα σε κοινή απάντησή του ο κ. Ρεν σε σχετικές ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Πουπάκη, ο κ. Ρεν με πολύ κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει ότι «Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014 με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» και συνέχισε τονίζοντας ότι «οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν (!!) σε αυτήν την αναθεώρηση».

Με αφορμή την απάντηση ο Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε μπροστά σε άλλη μια ακραία υποκρισία των κυβερνητικών συνεταίρων που μάταια προσπαθούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι έχουν δεσμευθεί από το Μνημόνιο, να μειώσουν κι άλλο τον κατώτερο μισθό, γεγονός που ασφαλώς θα συμπαρασύρει σε μείωση όλους τους μισθούς στην Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από την απάντηση Ρεν, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά ότι για το 2014 θα μειώσει τον κατώτατο μισθό. Αυτό μπορεί να γίνει, καθώς από 1η Απριλίου του 2013 ο κατώτατος μισθός, θα ορίζεται με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από το αν θα συμφωνήσουν ή όχι οι κοινωνικοί εταίροι.

Να μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (Όλι Ρέν, Πολ Τόμσεν και Γιοργκ Άσμουσεν) σε σχετική προφορική μου ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο στις 27/3/2012, (http://www.chountis.gr/index.php?page=text&CategoryId=&id=1761) ρητά απάντησαν ότι στόχος είναι να φτάσουμε σε μισθούς επιπέδου Βουλγαρίας».

13/2/2013 Το Γραφείο Τύπου

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση και απάντηση:

Ερώτηση Ν. Χουντή: Οι εγγυήσεις λειτουργίας του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του Ελληνικού Μνημονίου

«Στο πλαίσιο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Τρόικα, εγείρεται από την πλευρά της τελευταίας απαίτηση για ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός στο πεδίο του ιδιωτικού τομέα θα καθορίζεται αποκλειστικώς με απόφαση κανονιστικού περιεχομένου του αρμόδιου Υπουργού. Κατόπιν τούτου, ερωτάται η Επιτροπή:

Κατά πόσον είναι συμβατή ιδίως με διατάξεις του άρθρου 28 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και με τις διατάξεις των οικείων Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας (κυρίως δε των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας 98/1949, άρθρο 2, 151/1978, άρθρο 8 και 154/1981, άρθρο 5), οι οποίες εγγυώνται τη λειτουργία του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ρύθμιση με την οποία ο κατώτατος μισθός στο πεδίο του ιδιωτικού τομέα καθορίζεται αποκλειστικώς και μόνο με απόφαση κανονιστικού περιεχομένου του αρμόδιου Υπουργού, ακόμη και αν οι κοινωνικοί εταίροι (συνδικάτα και εργοδότες) έχουν συμφωνήσει διαφορετικά ως προς το ύψος του κατώτατου μισθού, ασκώντας, καθένας από την πλευρά του, το δικαίωμα συλλογικής αυτονομίας;»

Απάντηση του κ. Rehn (15.1.2013) Η προώθηση του διαλόγου μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων αποτελεί στόχο της τόσο της Ένωσης όσο και των κρατών μελών και το δικαίωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων προβλέπεται από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον οποοίο έχει δεσμευτεί να τηρεί η Επιτροπή.

Οι τρέχουσες μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις είναι το αποτέλεσμα των ειδικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα και της ανάγκης για καλύτερη εναρμόνιση των μισθών με την οικονομική δραστηριότητα με στόχο την αναχαίτιση και τη μείωση της πολύ μεγάλης ανεργίας και το ξεπέρασμα της ύφεσης.

Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων όσον αφορά τον καθορισμό του κατώτατου νόμιμου μισθού καθορίζεται ρητά στο θεσμικό πλαίσιο που τίθεται τώρα σε ισχύ. Ο καθορισμός των διαδικασιών ως προς αυτό επαφίεται στον έλληνα νομοθέτη και στην πρακτική που θα διαμορφωθεί στη συνέχεια. Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αναθεώρηση.

Η Επιτροπή πιστεύει ότι ο κατώτατος νόμιμος μισθός είναι σύμφωνος με το κεκτημένο της ΕΕ καθώς και με το άρθρο 28 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ , υπό τον όρο ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετέχουν δεόντως στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε η πρακτική που ακολουθείται σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.

Όσον αφορά τις συμβάσεις της ΔΟΕ, τα μνημόνια συμφωνίας προβλέπουν ότι οι μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες εργασίας.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το σύμβουλο του Χατζηδάκη που φέρεται να είναι εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ! Σάπιοι μέχρι το μεδούλι!


Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Φεβρουαρίου 13, 2013

papakonstantinoustickcd“Οι συνεχείς αποκαλύψεις για εμπλοκή συμβούλων του πρωθυπουργού στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ συνιστά μείζον πολιτικό θέμα, για το οποίο δεν μπορεί να συνεχίζει να σιωπά ο πρωθυπουργός.

Μετά τον κ. Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά και συνδιαχειριστή επενδυτικού fund συνδεόμενου με κατάθεση στη λίστα Λαγκάρντ ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων, άλλος ένας πρωθυπουργικός σύμβουλος ο κ. Βιδάλης φέρεται να είναι εμπλεκόμενος. Εκτός από την ιδιότητά του ως σύμβουλος του κ. Χατζηδάκη, ο κ. Βιδάλης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «6 μέρες», έχει διατελέσει και σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Τι έχει να πει ο κ. πρωθυπουργός για το λογαριασμό της συζύγου του κ. Βιδάλη που βρίσκεται στη λίστα; Πόσοι ακόμα κυβερνητικοί σύμβουλοι εμπλέκονται στην υπόθεση Λαγκάρντ; Μήπως τελικά η στάση συγκάλυψης του κ. Σαμαρά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σχετίζεται και με τη συμμετοχή των παραπάνω προσώπων σε αυτή;”

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιος και τι είναι ο δοσίλογος πρωθυπουργός Αντωνάκης !




ΛΟΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΣ...
Είχαμε επισημάνει στο παρελθόν(πριν από την ανάληψη της πρωθυπουργίας του)ότι αυτός ο πολιτικός είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο στέλεχος. Εαν δεν ενδιαφέρει τους δεξιούς ότι θα διαλύσει 
την παράταξη τους από τα εξ ων συνετέθη, εμάς λίγο μας νοιάζει.

Το θέμα είναι ότι αυτός ο τυχοδιώκτης πολιτικός κάνει μεγάλο κακό στον τόπο. Υποθηκεύει τη ζωή μας. Και την ζωή των παιδιών μας. Τόσα χρόνια ψεύτης.

Αυτόν τον τύπο μπορούμε να τον εμπιστευτούμε; Που μπορεί να μας οδηγήσει ένας καθ' έξιν πολιτικός αρριβίστας;

Ο λαός έχει κάνει-και δεν είναι η πρώτη φορά-ένα από τα πιο εγκληματικά λάθη της ιστορίας του. Και όταν το μετανιώσει θα είναι αργά.



“ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ: Δώστε στον κύριο Μέργο τον κατώτατο μισθό για να ζήσει. ”


Ο άνθρωπος πίσω από τον Γιάννη Στουρνάρα
«Ο Γιάννης Στουρνάρας, όσο και αν φαίνεται τεχνοκράτης, έχει ως βασική προτεραιότητα του σούσι και τη γυμναστική. Ο Μέργος είναι γενικός κουμανταδόρος της σκληρής πολιτικής που
εφαρμόζεται», έλεγε τις προάλλες καλά πληροφορημένη πηγή στο Periodista. Πάντως και οι δύο είναι παιδιά της Οξφόρδης.

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα 24ωρα και ο συνομιλητής μας επιβεβαιώθηκε. Ο κ. Μέργος εκδηλώθηκε σαν να είναι υπουργός και δεν πήρε κουβέντα πίσω από όσα είπε, ενώ έκανε λόγο για προσωπικές του απόψεις. 

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος δήλωσε ότι «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι υψηλός». Όσο και αν απορεί κανείς αναφορικά με το αν έχει επαφή με την πραγματικότητα ο κ. Μέργος, αυτή είναι η άποψή του. Η άποψη ενός σκληρού νεοφιλελεύθερου, ο οποίος πρέπει «πάντοτε» να βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών για να κινεί τα νήματα και να διευκολύνει την επιβολή των πιο λαοκτόνων πολιτικών.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται σήμερα πίσω από τον τεχνοκράτη Γιάννη Στουρνάρα, ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και επί Γιώργου Αλογοσκούφη, του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ξεπούλησε τον κερδοφόρο ΟΤΕ στην Deutsce Telecom.

Όπως διαβάζουμε στο kourdistoportocali.com ο κ. Μέργος έχει το εξής ενδιαφέρον βιογραφικό: Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc στην Αγροτική Οικονομική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Εργάστηκε ως ερευνητής στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986) ως Σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση Ι (Εξωτερικών Υποθέσεων) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας, κυρίως σε χώρες της Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της τ. ΕΣΣΔ. Έχει ερευνητικά ενδιαφέροντα στην Εφηρμοσμένη Μικρο-οικονομική, την Κοινωνικο-οικονομική Αξιολόγηση, την Αγροτική Πολιτική και την Οικονομική Ανάπτυξη, καθώς και γενικότερα επιστημονικά ενδιαφέροντα στη διεθνή αναπτυξιακή συνεργασία, την οικονομική ανάπτυξη και την αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων. Έχει αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες στα πλαίσια διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων.

Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, διάφορα βιβλία και ερευνητικές μονογραφίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει δε μεγάλο αριθμό άλλων δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια και συμπόσια.

Πριν λίγες ημέρες ο Γεώργιος Μέργος, ο οποίος τώρα πληρώνεται με 3.500 ευρώ το μήνα, ορίσθηκε μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών. Οι ετήσιες μικτές αποδοχες του ως μέλους του ΤΧΣ, θα ανέρχονται στα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Παράλληλα είναι Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1986. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (2004-2007), Διοικητής του ΙΚΑ (2007-2009). Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεων του Συμβουλίου της Ευρώπης (5/2009 – 5/2012). Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του δημοσίου στο Δ.Σ. της Alpha Bank (2009-2010) και μέλος του Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών, ενώ έχει συνεργαστεί με το ΙΟΒΕ (1990-1996), με Διεθνείς Οργανισμούς και ως εμπειρογνώμων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG External Relations)

Για να αντιληφθεί κανείς τον συσχετισμό του Γιάννη Στουρνάρα με τον Γιώργο Μέργο, ίσως θα ήταν καλό να διαβάσει το εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Μπεκιάρη, το οποίο είχε δημοσιευτεί στις 3 Δεκεμβρίου 2011 στην εφημερίδα Η ΑΞΙΑ με τίτλο "Επιστροφή στο 1992… Μια (αληθινή) ιστορία σύγκλισης του νεοφιλελευθερισμού με τον εκσυγχρονισμό" ΕΔΩ.

Επίσης δείτε το video με τις τουλάχιστον απαράδεκτες και εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις του κυρίου Μέργου.



ΠΗΓΗ

Εορτολόγιο 2013

Εορτολόγιο 2013

Ποιός είναι ο προκλητικός Δοσίλογος Γιώργος Μέργος που ζητάει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός ενώ η κόρη του μαζεύει θέσεις στο Δημόσιο



ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
Υπό επιτήρηση έχει τεθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος ο οποίος προκάλεσε σάλο με τη δήλωσή του ότι ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός και έθεσε δημοσίως θέμα νέας μείωσής του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου η δήλωση προκάλεσε νευρικό κλονισμό αλλά και αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό. Με εντολή Πρωθυπουργού τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και...
το υπουργείο Εργασίας κινήθηκαν άμεσα για να εκτονώσουν το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε με αυτές τις δηλώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκφράστηκε η άποψη στο πρωθυπουργικό γραφείο να απομακρυνθεί άμεσα ο κ. Μέργος αλλά εκτιμήθηκε ότι μια τέτοια κίνηση θα έδειχνε πανικό από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας κινήθηκε πυροσβεστικά λέγοντας ότι «δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού» ενώ και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης «άδειασε» τον κ. Μέργο λέγοντας ότι «ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας είναι ήδη χαμηλός και θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος».

Ο Γιώργος Μέργος είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και κατά την περίοδο 2004-2007 επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη.

Το 2004 είχε κεντρικό ρόλο στο «φούσκωμα» του ελλείμματος που οδήγησε τη χώρα στην τριετή επιτήρηση. Στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρείτο άνθρωπος ειδικών αποστολών και το 2007 τον επέλεξε ο Κώστας Καραμανλής για τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, μετά τον θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Γιώργος Μέργος είχε δεχθεί εσωκομματικά πυρά για την ασυνήθιστη διαδρομή της κόρης του στα νομικά τμήματα δημοσίων οργανισμών. Η Βαρβάρα Μέργου, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, μεταπήδησε από την κεντρική Λαχαναγορά στον ΟΛΠ και από εκεί διεκδίκησε νέα πρόσληψη στην προνομιούχο θέση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του «γαλάζιου» προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος είχε καλέσει τη Βαρβάρα Μέργου σε απολογία για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Από iefimerida

ΔΗΜΑΡ = ΡΗΜΑΔ... ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!


Ο υπουργός Εργασίας σχεδιάζει νόμο που απαγορεύει, στην ουσία, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και περνά αλυσίδες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Αλλά ο κύριος Χατζησωκράτης της ΔΗΜΑΡ, θέλοντας να εκφράσει μια ακόμα από τις γνωστές... διαφωνίες του κόμματός του με τις προθέσεις της κυβέρνησης (της κυβέρνησης στην οποία το κόμμα του συμμετέχει), αναρωτήθηκε γεμάτος «αριστερή» απορία:...
Τα σχέδια του κ. Βρούτση «από ποια προγραμματική συμφωνία» των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) απορρέουν;...
Επειδή, μάλλον, αυτόν τον καιρό ο Ηρακλής Πουαρό είναι απασχολημένος, θα δώσουμε εμείς τη λύση στο «αίνιγμα» που ταλαιπωρεί τον κ. Χατζησωκράτη, τον κ. Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ, γενικώς:

Το αντεργατικό ντελίριο της κυβέρνησης (στην οποία η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει) απορρέει και προωθείται από την ίδια «προγραμματική συμφωνία» που έλεγε ότι δε θα γίνουν περικοπές μισθών (αλλά έγιναν), από την ίδια «προγραμματική συμφωνία» που έλεγε ότι δε θα γίνουν περικοπές συντάξεων (αλλά έγιναν), κι από την ίδια «προγραμματική συμφωνία» που έλεγε ότι δε θα επιβληθούν άλλοι φόροι (αλλά επιβλήθηκαν)...

Το πραγματικό ερώτημα, επομένως, που θα έπρεπε να κατατρύχει τον κ. Χατζησωκράτη δεν είναι «από ποια προγραμματική συμφωνία» απορρέουν όλα αυτά που γίνονται (και που, τάχα μου, δε θα γίνονταν),
αλλά το εξής:

Πότε, άραγε, τα όρια της υποκρισίας αρχίζουν να φλερτάρουν με τα όρια της γελοιότητας, και πότε αρχίζουν, πια, αυτά τα όρια να εφάπτονται; Μήπως, τελικά, το σημείο επαφής της υποκρισίας με τη γελοιότητα έχει να κάνει με εκείνο ειδικά το... ρημαδιασμένο σημείο όπου η «αριστερή συνιστώσα» της κυβέρνησης επιμένει να καμώνεται το στρουθοκαμηλισμό της σαν «αριστεροσύνη» και την ενεργητική συμμετοχή της στο πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται να την βαφτίζει σαν «δημοκρατική» συμβολή στη «σωτηρία» του τόπου;

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, μοντάζ Γρέκ