Άπορη αισιοδοξία της τρικομματικής δοσίλογης χούντας




(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και πονά. Και αυτό είναι το πρόβλημα με την μέρα. Θα έπρεπε, αντί να πονά, να γεννά. Αντίδραση, αντίσταση…

Σε λίγο σε τούτη την χώρα θα έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών. Τους άνεργους και τους επιστρατευμένους.

Καλά αυτοί οι ναυτεργάτες είναι απίστευτοι. Και χωρίς εθνική συνείδηση. Μα, είναι στα καλά τους; Θέλουν να πληρώνονται για την δουλειά τους;

Και οι εφοπλιστές τι θα γίνουν;
 
Α, ρε Δένδια, βάλε τον Μανώλη τον Καψή να τους εξηγήσει ότι θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι που δεν είναι άνεργοι. Και καπάκι ο αριστερός της μεγάλης προπαγάνδας να τους εξηγήσει ότι πρέπει να θυσιαστούν για το καλό του ευρώ…

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είμαι αισιόδοξος. Άπορος, άνεργος, άστεγος… αλλά αισιόδοξος.
Κρίμα για αυτούς που αυτοκτόνησαν. Να, τώρα θα ήταν και αυτοί αισιόδοξοι.

Τι μας κάνει αισιόδοξους;

Η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.
Η αύξηση των τιμών.
Το ρεκόρ στην ανεργία.
Η αύξηση των αυτοκτονιών.
Οι ουρές για ένα πιάτο φαΐ.
Τα λουκέτα.
Οι νέοι φόροι.
Οι κατασχέσεις.

Και άλλα πολλά που δίνουν χρόνια και χαρά στον επίτιμο.

Ο μπουμπούκος είπε ότι η τωρινή κυβέρνηση είναι η πιο δεξιά των 40 τελευταίων ετών. Καλά, μην ντρέπεσαι. Ακροδεξιά ήθελες να πεις.

Όχι, γιατί κάποια στιγμή ανησυχήσαμε. Λέμε τι δουλειά έχει ο τσεκουράτος και ο μπουμπούκος σε ένα δεξιό κόμμα, αφού η ψυχή τους στην ακροδεξιά ανήκει. Τελικώς καταλάβαμε.

Ο ΛΑΟΣ τους έπεφτε πολύ αριστερό για 


τα γούστα τους και μετακόμισαν σε ένα κανονικό ακροδεξιό κόμμα. Την Νέα Σαμαροκρατία.

Οι πολλές ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης καταστρέφει το σπέρμα. Σκέψου τώρα αυτές τις ώρες να βλέπεις και δελτία προπαγάνδας.

Καταστροφή και στο κάτω κεφάλι και στο πάνω…

Με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή συντάσσεται στο πλευρό των απλήρωτων ναυτεργατών τονίζοντας ότι πάντα θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους που είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονιακών επιλογών. Στην ίδια ανακοίνωση καταδικάζει το μεγάλο κεφάλαιο που έχει μόνο οφέλη από την κρίση και δεν έχει συμβάλει καθόλου  στα δημόσια βάρη.

Πληροφορίες λένε ότι οι χρυσαυγήτες θα κατέβουν σε δυναμικές διεκδικήσεις για τον λαό μαζί με το ΠΑΜΕ.

Καλά, μπορεί και να μην βγήκε καμιά ανακοίνωση. Ίσως δεν έχουν προλάβει να τσεκάρουν αν όλοι οι ναυτεργάτες έχουν ελληνικό αίμα.

 
Τελευταία σωτηρία

 
 Από επιστράτευση σε επιστράτευση το πάνε οι τρεις της τροϊκανικής κυβέρνησης. Φοβάμαι μην εθιστούν τόσο πολύ στο αποφασίζομε και διατάζομε και προσπαθήσουν να αναβάλλουν και τίποτα εκλογές.

Εκτός και αν εντωμεταξύ έχουν βρει τον τρόπο να επιτάξουν τις ψήφους. 

Ο Στουρνάρας μας διαβεβαίωσε ότι με το ενιαίο φόρο για τα ακίνητα θα πληρώσουμε πάλι τους ίδιους φόρους.

3 δις δηλαδή θα μαζέψει πάλι. Μόνο που πλέον θα πληρώσουν και οι άνεργοι που την γλύτωναν και θα την γλυτώσουν αυτοί που συνήθως γλυτώνουν.

Κατά τα άλλα τα ίδια είναι…

Ακούω ότι οι κατά επάγγελμα αγρότες πρέπει να εξαιρεθούν από τον φόρο για τα αγροτεμάχια.

Δηλαδή αυτός που έχει το όποιο εισόδημα από τα χωράφια να εξαιρεθεί και αυτός που έχει ένα ξεχασμένο χωραφάκι κάπου στο χωριό να πληρώσει…

Η ιδέα να φορολογείται κάποιος γενικότερα ανάλογα με τα εισοδήματα του και την φοροδοτική του ικανότητα δεν παίζει ε;

Και να σκεφτείς πως ούτε καν ο υπεύθυνος αριστερός δεν το λέει, έτσι για να περνάει και η ώρα μας ευχάριστα

Λιγότερα τα έσοδα τον Ιανουάριο από αυτά που είχαν προϋπολογίσει. Τώρα αν σου πω ότι έπεσα από τα σύννεφα δεν θα με πιστέψεις, και θα έχεις και δίκιο.

Αγάλι αγάλι ψήνονται τα νέα μέτρα. Που, βάζω στοίχημα, θα είναι τα τελευταία. Για να σωθεί η χώρα.

 Οι πολιτικοί μας, είναι γνωστό σε όλους, είναι υποδείγματα νομιμότητας και το παράδειγμα για τον λαό.

Οπότε θεωρώ ότι πρόκειται για προβοκάτσια των αναρχικών η φημολογία ότι έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια τον νόμο και καπνίζουν εντός της βουλής, όπου βρεθούν και όπου σταθούν.

Και προς απόδειξη της ευαισθησίας των βουλευτών μας για την τήρηση των νόμων είναι οι 88 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για το θέμα.

Εκεί που δυσκολεύονται λιγάκι οι βουλευτές μας είναι στην τήρηση του συντάγματος. Κάτι παθαίνει η ευαισθησία τους όταν καταπατούν το σύνταγμα.

Πρέπει να είναι η ίδια ασθένεια με αυτήν την αναισθησία τους όταν οδηγούν στην εξαθλίωση τους πολίτες ή όταν παραδίδουν την εθνική κυριαρχία.

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και οι βουλευτές βλάπτουν σοβαρά τον λαό.
 
Ο Μαρκογιαννάκης δεν αντέχει να ακούει την φωνή της Κωνσταντοπούλου. Να τον απαλλάξουμε ρε παιδιά και να τον στείλουμε να συζητάει με τον μπουμπούκο. Να ευφραίνεται το νευρικό του σύστημα.

Μικρός Φωκίων

Ξέρεις ντρέπομαι μωρέ... δεν ξέρω πώς να στο πω... Είμαι νεοδημοκράτης!


Στον ψυχίατρο.

Ξέρεις ντρέπομαι μωρέ... δεν ξέρω πώς να στο πω...
Είμαι νεοδημοκράτης! Ορίστε το 'πα. Ουφ! μου 'φυγε ένα βάρος... Ξέρεις τι είναι να το κουβαλάς μέσα σου; Σε παρακαλώ, μη με κοιτάς έτσι. Όλοι με κοιτάνε μ αυτό ύφος όταν τ’ ακούνε... Ξέρω, έκανα ένα λάθος. Εντάξει, εντάξει, όχι ένα, ψηφίζω συνέχεια ΝΔ... Αλλά δε φταίω εγώ. Μου έρχεται εκείνη τη στιγμή.
Μια επιπολαιότητα, μια τρέλα, όταν πιάνω το ψηφοδέλτιο, τα ξεχνάω όλα κι ούτε σκέφτομαι τις συνέπειες...
Γιατί το κάνω; Τι να σου πω... σάμπως ξέρω κι εγώ; Όχι, όχι, δεν είμαι πλούσιος. Αν ήμουν δε θα ανησυχούσα. Ούτε βολεμένος είμαι. Μια δουλίτσα έχω και δεν μου φτάνουν ούτε για ψωμί. Από το πρωί ως το βράδυ δουλεύω και δεν έχω να πληρώσω το φως. Την περασμένη βδομάδα μου το έκοψαν. Έβρισα τη ώρα και την στιγμή, που τους ψήφισα.
Όχι γιατρέ μου, τους έβρισα και στο παρελθόν, αλλά μετά τους ξαναψήφισα! Δεν ξέρω κι εγώ πως το έπαθα. Δεν το ήθελα στ’ ορκίζομαι, μη σώσω να δω αύξηση μισθού...
Για αυτό ήρθα, φοβάμαι μήπως τον ξαναψηφίσω. Φταίει, που ήμουν νέος στη ΔΑΠ. Εκείνα τα πάρτι με τα ξίδια τώρα με πείραξαν. Ή μετά που ήμουν στην ΟΝΝΕΔ. Μαζί με τους άλλους βγαίναμε να δείρουμε κανένα Αριστερό.
Ναι δεξιός είμαι, εγώ και όλο μου το σόι. Ένας μακρινός ξάδελφος ήταν κομμουνιστής και είχαμε τραβήγματα κάποτε. Είχαν καλέσει όλη την οικογένεια, ήμουν μικρός τότε, για δηλώσεις μετανοίας. Να δεις που αυτό μ’ επηρέασε... Τα ψηφοδέλτια μου θυμίζουν εκείνες τις δηλώσεις. Ήμουν πολύ μικρός, αλλά θυμάμαι τον αστυνόμο να με ρωτά: Εσύ τι είσαι ρε; «Εθνικόφρων είναι», απάντησαν βιαστικά οι γονείς κι έσκασαν όλοι οι αστυνόμοι στα γέλια. Όσο για μένα τα είχα κάνει πάνω μου... «Κατουρημένος είναι» είπε ένας και ξαναγέλασαν. Τραυματική εμπειρία...
Αν γνωρίζω τι συμβαίνει, επειδή ψήφισα το σαμαρά;  Φυσικά και το ξέρω. Κάθε μέρα βλέπω γνωστούς μου να πεινάνε. Μαγαζιά στη γειτονία να κλέινουν. Τα παιδιά στο σχολείο λένε ότι ξεπαγιάζουν... Προχθές είδα μια γειτόνισσα να ψάχνει στα πεταμένα της λαϊκής. Με κοίταξε με ένα βλέμμα... Σα να φταίω εγώ για την κατάσταση της. Προχθές έκαναν έξωση στη θεία μου. Τι μου έσυρε, που ψήφισα ΝΔ, δε λέγεται. Τσακωθήκαμε, παρά λίγο να με πιάσει από το λαιμό. Μαζεύτηκαν κι οι γνωστοί και μ’ έβριζαν όλοι μαζί. Έφυγα τρέχοντας μην  τις αρπάξω. Αλλά είχαν δίκιο. Αν είχα αυτοσυγκράτηση... Και στις ουρές βρίζουν το σαμαρά. Τσιμουδιά δεν τολμώ να βγάλω, τόσο ντρέπομαι. Μια κυρία, την ξέρω από την τοπική, (είναι πλούσια κι έχει δυο παιδιά διορισμένα, με μέσον φυσικά),  πήγε κάτι να πει κι άκουσε τα σκολιανά της. Κατάπιε μετά τη γλώσσα της μέχρι που ήρθε η σειρά της. Την κοίταγαν όλοι λες και τους σκότωσε τον πατέρα...
Τι άλλο κάνω; Τι να κάνω... όταν δε δουλεύω; Βλέπω τηλεόραση. Ant1, Mega... τα γνωστά. Δεν βγαίνω πολύ έξω, φοβάμαι, τόσα ακούω από τα κανάλια να γίνονται. Όχι δεν τα πιστεύω όσα λένε... αλλά μου δημιουργούνται αμφιβολίες. Φοβάμαι λίγο και τους ξένους... Δεν τους φοβόμουν όταν τους πρωτοείδα, τους συμπαθούσα μάλιστα. Αλλά με το πολύ πες - πες... Γιατί τα παρακολουθώ; Για... σεξουαλικούς λόγους.
Από sex; Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Με τη γυναίκα μου, όποτε μπορέσουμε,... αν είμαστε ξεκούραστοι, να έχουμε και χρόνο, να μην είναι τα παιδιά σπίτι, καταλαβαίνεις, σπάνια. Φιλενάδα; είχα μια, αλλά την έκοψα, όπως και το τσιγάρο. Για λόγους λιτότητας, καταλαβαίνεις...
Γι αυτό... τώρα με φέρνεις σε δύσκολη θέση... κάνω «εργόχειρο» μπροστά στην TV. Είναι και κάτι άλλο... Να... μου άρεσαν παλιά οι παρουσιάστριες τον ειδήσεων και «έπαιζα» λίγο, φαντασιωνόμουν διάφορα... Επειδή όμως έκαναν διάλογο κι έβλεπα και τους βουλευτές, φαντασιώνομαι τώρα τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ... Είναι άρρωστο, που μ αρέσει σεξουαλικά ο μπουμπούκος για παράδειγμα;  Πολύ ε; Είναι η φωνή, που μ αναστατώνει... Θέλω ακόμη να «ξεσκίσω» το Σαμαρά. Αυτό γιατί είναι φυσιολογικό; Γιατί όλοι θέλουν να το κάνουν αυτό; Κι ανησυχούσα...
Λοιπόν γιατρέ; Τι εννοείς βρήκαμε την αιτία του προβλήματος; Δεν είμαι τρελός; Ωραία τι είμαι; Μ@λ@κ@ς και να κλείσω την ΤV, γιατί βλάπτει; Να βγαίνω κι έξω; Καλά αφού είναι συνταγή γιατρού...
Αν κάποιο γαλάζιο γίδι παρεξηγήθηκε, να έρθει να μου πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ, όπως και τα υπόλοιπα χαράτσια. Ά! και να βάλει πετρέλαιο στην πολυκατοικία, γιατί κάνει ψοφόκρυο. Μετά ας ψηφίσει ότι θέλει... Όχι τις κουταμάρες των 2.000.000 να τις πληρώνουν τα 11.000.000... 

Πρόκειται για μία κυβέρνησηανδρεικέλων



Ουδεμία κρυφή ατζέντα διαθέτει η κυβέρνηση, στα φανερά «κυβερνά»!Aρκεί κανείς να διαβάζει τις εκθέσεις τουΔΝΤ.

Hδη από τον Γενάρη ο κ. Τόμσεν στην τότε έκθεσή του υπεδείκνυε την οδόν της Πορτογαλίας (με 400 ευρώ κατώτατομισθό), βελτιώνοντάς την στα 350τοιαύτα. Μακαρία η οδός και τα σκυλιά δεμένα - διότι όταν το ΔΝΤ ή η Τρόικα«υποδεικνύει», στην πραγματικότηταυπαγορεύει!

Ουδεμία κρυφή ατζέντα διαθέτει η κυβέρνηση, ούτε καν ατζέντα. Αρκεί να διαβάσει κανείς το Μνημόνιο στην εξέλιξή του και το βλέπει να πραγματώνεταιμπροστά του. Παντού!

Πρόκειται για μία κυβέρνησηανδρεικέλων. Της οποίας η μόνη γελοία ικανότης είναι να...
προσπαθεί (όλο και πιο συχνά χωρίς επιτυχία) να διαχειρισθεί επικοινωνιακώς τη νίλα που υπηρετεί. Η μόνη φιλοδοξία που της έχει απομείνει είναι να σκαρώνει πού και πού (κι αναλόγως ποια κεραμίδα θα της πέσει στο κεφάλι) κανένα (φθηνό) κόλπο για να περάσει η μέρα και να αγοράσει (πανάκριβον) χρόνο.

Επί παραδείγματι, οι ηρωικές δηλώσεις ΣτουρνάραΒρούτση και ΔΗΜΑΡ ότι δεν θα δεχθούν ποτέπεραιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού κάτω απ’ τα 500 ευρώ!

Οπα, ωρέ Κολοκοτρωναίοι μου της ελεεινής μορφής! Τι θέλετε δηλαδή να πιστέψουμε;

Οτι φέρατε τους μισθούς στα 500 ευρώ, αλλά αγωνίζεσθε να μη μας τους πάτε παρακάτω εσείς οι ίδιοι;

Τι μας λέτε; Οτι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με μια ζωή του πεντακοσάρικου; Οτι πρέπει να σας χρωστάμε και χάρη; Οτι υπάρχουν και χειρότερα; Τα οποία, πάλι εσείς οι ίδιοι μπορείτε να κατορθώσετεγια χάρη μας;

Το γελοίο στην πολιτική είναι από μόνον του επικίνδυνο. Το γελοίο χωρίς όρια είναι καταστροφή. Ηκαταστροφή που ζούμε τώρα. Η χώρα έχει αλωθεί και δηώνεται. Τα 350 ευρώ κατώτατος μισθός είναιτετελεσμένος μέλλων. Ο κ. Σαμαράς το γνωρίζει. Διότι ο κ. Σαμαράς τον έχει υπογράψει. Εχει υπογράψει τη θανατική καταδίκη της πατρίδας.

Αυτό που ξεκίνησε ο κ. Σημίτης με τους «απασχολήσιμους», την «ευέλικτη εργασία», την «πιστωτική φούσκα» κι όλα τα συναφή «εκσυγχρονιστικά» παρόμοια σήμερα φθάνουν στην καθ’ ολοκληρίανκαταστροφική κορύφωσή τους, με τους σημιτανθρώπους όπως ο κ. Στουρνάρας να έχουν τον πρώτο λόγο, υπό την αιγίδα Σαμαρά, στο κύκνειο άσμα της πατρίδας.

Μέσα σε τρία μνημονιακά χρόνια η τεράστια πλειονότητα των Ελλήνων έχασε το 50%-60% του εισοδήματός της, ενώ η ανεργία και η απλήρωτη εργασία οργιάζουν, και τα νοικοκυριά βυθίζονται σε ένακαθημερινό πένθος, αβάσταχτο!

Ευτυχώς που υπάρχει και η ΔΗΜΑΡ! Φαντασθείτε τι χειρότερα θα είχαμε πάθει αν δεν συμμετείχε σε αυτήν την κυβέρνηση ο ηρωικός κ. Κουβέλης (τον οποίον επ’ εσχάτοις παρενοχλεί επ’ αγαθώ ο Μπενίτο), ώστε να αντιστέκεται κι ένα προς ένα τα άλογα να τα βαφτίζει ψάρια. Χωρίς την τιτάνια αντίσταση της ΔΗΜΑΡ ο πολιτισμός της εργασίας, αυτός ο προσφιλής μας νεκρός, θα είχε ταφεί χωρίς μανικιούρ - πεντικιούρ.

Χωρίς την «κυβερνώσα» (sic) Αριστερά, μπορεί η ύφεση να έφθανε στο 6%, αλλά θα έφθανε«λαϊκιστικά», βρε παιδί μου! χωρίς κανέναν «αναστοχασμό»! πνιγμένη στο «φαντασιακό» της δικής της«αφήγησης».

Αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο ακροδεξιά από τη μεταπολίτευση. Ακριβώς διότι είναι «εκσυγχρονιστική»και νεοφιλελεύθερη ταυτοχρόνως. Είτε με αριστερό κολαούζο είτε χωρίς, η κυβέρνηση αυτή (αποδεικνύοντας ότι ο δικομματισμός ήταν πάντα ένας μονοκομματισμός των Δυνατών) πνίγει τον λαόστο πέλαγος μιας «ελεύθερης οικονομίας της αγοράς» που στην πραγματικότητα διευθύνεται. Καιδιευθύνεται αγρίως! Από τους τοκογλύφους!

Ρωτήστε τον Ολι Ρεν, την κυρία Μέρκελ, ακόμα και τον φον Βορίδεν, να σας πουν πόσον όντως«ελεύθερη» είναι η οικονομία (ελεύθερη μόνο για να σκλαβώνει τους πολίτες), τι εστί ανταγωνισμός (ο μονόδρομος προς τη μονοπώληση) και ποιοι, όπως και πώς, τη διευθύνουν.

Αλλά γιατί να ρωτήσετε; Μήπως δεν ξέρετε;
 

Του Στάθη από enikos

Ο Στουρνάρας στον... κόσμο του: «Η ελληνική οικονομία ισορροπεί ξανά»

ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΥΦΕΣΗ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 
Η λιτότητα και η ύφεση διαλύουν τον κοινωνικό ιστό στην Ελλάδα, οι πιέσεις στην κοινωνία δοκιμάζουν τη σταθερότητα της χώρας, ενώ επανέρχονται οι φόβοι για κατάρρευση της κυβέρνησης και επιστροφή του φάσματος της χρεοκοπίας.

Από την άλλη πλευρά την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε...
ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην κλειστή συζήτηση με τους διευθύνοντες συμβούλους και τα μέλη της διοίκησης των μεγαλύτερων εταιρειών και οργανισμών της ελληνικής αγοράς, στο πλαίσιο της 16ης ετήσιας παγκόσμιας έρευνας της Price Waterhouse Coopers.

Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας είπε χαρακτηριστικά: «Η ελληνική οικονομία ισορροπεί ξανά. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα, που θα ήθελα να μεταφέρω απόψε προς εσάς». Προφανώς ζει στο δικό του κόσμο αν αναλογιστεί κανείς τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία.

Οι Έλληνες ζουν ένα καθημερινό εφιάλτη ενός προγράμματος που όλοι παραδέχονται ότι είναι λάθος αλλά κανείς δεν έχει το θάρρος να «κόψει το γόρδιο δεσμό». Η ανικανότητα, πλέον, γίνεται επικίνδυνη για τη σταθερότητα και την επιβίωση της χώρας.

Καλό θα ήταν ο κ. Στουρνάρας να πάει στον ΟΑΕΔ, να περπατήσει στο κέντρο της Αθήνας, να επισκεφτεί την περιφέρεια που ερημώνει και να πάει μια βόλτα σε μια εφορία για να καταλάβει τι συμβαίνει στη χώρα.    

Μπορεί επίσης να διαβάσει και τα νούμερα των δικών του υπηρεσιών, με την απλή προϋπόθεση να δει σε αυτά τους ανθρώπους που παλεύουν να επιβιώσουν.

Οι αριθμοί της αποτυχίας

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) δείχνουν ότι το πραγματικό ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της χώρας το 2012 μειώθηκε -6,44%. Την περίοδο 2008-2012 η συνολική ελάττωση του πραγματικού ΑΕΠ, διαμορφώθηκε στο πρωτοφανές επίπεδο του -21,7%.

Η ύφεση που κονιορτοποιεί την εθνική μας οικονομία, συνέβαλε ώστε την περίοδο Νοέμβριος 2008-Νοέμβριος 2013, το ποσοστό ανεργίας από 7,8% να εκτιναχτεί σε 27%. Δηλαδή, την περίοδο αυτή ο απόλυτος αριθμός των ανέργων από 383.861 εκτοξεύτηκε σε 1.350.181 άτομα.

Αν στον αριθμό των ανέργων της ΕΛΣΤΑΤ, προστεθούν οι μικρομεσαίοι, που έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν  καταγράφονται στην επίσημη ανεργία, συνάγεται ότι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων υπερβαίνει τα 1.800.000 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό ανεργίας προσεγγίζει σήμερα το 35% και αντανακλά το τραγικό αδιέξοδο της ασκούμενης  οικονομικής πολιτικής.

Το σοκ είναι μεγάλο από το μέγεθος της επίσημης ανεργίας που το Νοέμβριο του 2012, σκαρφάλωσε στο 27% από 20,8% που ήταν το Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012.

Χάνεται μια γενιά, τα στοιχεία για τους νέους είναι συντριπτικά εναντίον της ακολουθούμενης πολιτικής, στις ηλικίες 15-24 ετών, η ανεργία έφτασε στο 61,7% από 50,1% που ήταν το Νοέμβριο του 2011! Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η ανεργία και στα άτομα ηλικίας 25-34, με το αντίστοιχο ποσοστό να αυξάνεται σε 36,2% από 28,9%.

Πάντως, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στις γυναίκες, όπου αυξήθηκε σε 31,1% από 24,6 που ήταν το Νοέμβριο του 2011. Στους άνδρες, αυξήθηκε σε 24% από 18%.

Την ίδιά ώρα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκε στο 6%.

Η κατάσταση που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία είναι εφιαλτική και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει από πού αντλεί, ο Υπουργός Οικονομίας, την αισιοδοξία για ανάπτυξη μέσα στο 2013 και πως αντιλαμβάνεται ότι «η ελληνική οικονομία ισορροπεί ξανά».

Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει έκτακτες αποφάσεις, οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι εκτός ελέγχου με τον υπουργό Οικονομικών να εμφανίζεται ανίκανος να διαχειριστεί την τύχη της οικονομίας. Αλήθεια πως θα έρθει η ανάπτυξη ή οι επενδύσεις σε συνθήκες πετσοκόμματος μισθών και συντάξεων, επιβολής δυσβάστακτων φορολογικών βαρών και ανυπαρξίας αναπτυξιακού οράματος;

Η χώρα οδηγείται σε οικονομικό και κοινωνικό ακρωτηριασμό.

Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 20 χρόνια για να γυρίσουμε πίσω στην οικονομική κατάσταση που ήμασταν πριν από 4 χρόνια.

Με τον εφιάλτη της καθόδου στη οικονομική άβυσσο να μην έχει τελειώσει και όλα αυτά την ώρα που ο σκληρός πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μπαίνει σε οικονομικό κύκλο ύφεσης.     

Ύφεση, ανεργία, λουκέτα και χαράτσια δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να τινάξει στον αέρα το «κοινωνικό καζάνι» που βράζει.

Η κυβέρνηση φαίνεται ανήμπορη να διαχειριστεί  τις παραδοχές του λάθους από στελέχη του ΔΝΤ, χωρίς στρατηγική συμμαχιών έχουμε τον κ. Στουρνάρα στην ερώτηση αν υπάρχει περιθώριο για αλλαγή του λάθους να απαντά φοβισμένα:

«Δεν το γνωρίζω. Απ’ ότι φαίνεται όχι».

Οι τροϊκάνοι μας αντιμετωπίζουν, όπως τους επιτρέψαμε να μας συμπεριφέρονται, επιμένουν στα εγκληματικά τους λάθη.

Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και θα το διαπιστώσουν τους επόμενους μήνες όταν θα καταρρεύσουν τα έσοδα.
Η κυβέρνηση χωρίς πυξίδα και εθνικό σχέδιο δεν έχει τη δική της απάντηση στις προκλήσεις των δανειστών και με αμηχανία οδηγείται στο αδιέξοδο.  

Νίκος Παναγιωτόπουλος
 από newpost

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με περικοπές και μνημόνιο!


Στους εργαζόμενους του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος μίλησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κερδίζοντας πραγματικά τις εντυπώσεις, αφού έθεσε σθεντόρια το σύνθημα του τέλους στο μνημόνιο ...του τέλους στην αναλγησία.


Είναι αλήθεια, ότι η ρητορική πλέον του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται στον σωστό δρόμο και αν μη τι άλλο τώρα είναι η στιγμή που η κυβέρνηση πρέπει να δεχτεί καίριο χτύπημα πριν ολοκληρωθεί η καταστροφή σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας... Μετά δεν θα έχει τόση σημασία τι θα μπορεί να πει κάποιος, αφού σε καμένη γη ούτε η ρητορική έχει σημασία ούτε καμία πράξη θα μπορεί να αναστρέψει τον όλεθρο.

Αυτή η κυβέρνηση αποδείχτηκε πολύ πιο σύντομα απ' ότι ίσως κάποιος θα περίμενε, πως αποτελεί απλά, τον συνεχιστή, απλά τον εντολοδόχο της Τρόικας στην χώρα μας. Εάν δεν δράσει τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση, εάν δεν δράσει τώρα η κοινωνία μας, μετά από μερικές εβδομάδες ακόμα, που τίποτα δεν θα ανήκει στην πατρίδα μας ...όλα θα έχουν χαθεί.
Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε φαίνεται πως οι ... «καμπάνες έχουν πλέον σημάνει!».. Το θέμα είναι να τις ακούσουμε επιτέλους και όλοι εμείς και να θέσουμε όντως τέλος στα μνημόνια και στις περικοπές. Ήρθε η ώρα ο Έλληνας να κερδίσει πίσω την Αξιοπρέπειά του, την Ανεξαρτησία του, την Δημοκρατία του, ...την Πατρίδα του!

Αναλυτικά η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στον «Δημόκριτο»:
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μας δίνετε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Θα ήθελα να σας πω εξ αρχής ότι ερχόμαστε κυρίως για να αποκτήσουμε γνώση των δικών σας πρωτοβουλιών και εργασιών αλλά και για να αναδείξουμε ένα ζήτημα που μας για μας αποτελεί κομβικό ζήτημα. Ξέρετε στα τηλεοπτικά πάνελ, στις τηλεοπτικές και δημόσιες συζητήσεις των τελευταίων χρόνων περισσεύει η καταγγελία και η δυσαρέσκεια για όλα όσα βιώνουμε.
Χρειάζεται όμως, πέρα απ΄ αυτό, κάτι το οποίο κατά την άποψή μας είναι αυτονόητο. Να ψάξουμε να βρούμε και τον τρόπο μέσα από τον οποίον θα ανοίξουμε δρόμους διεξόδου. Και αυτό το οποίο πολλές φορές, αν όχι περνάει απαρατήρητο, τουλάχιστον δεν παίρνει τη διάσταση που του αξίζει, είναι η συζήτηση με προτάσεις συγκεκριμένες και στοχευμένες για το πώς θα οικοδομηθεί σ' αυτό τον τόπο η ανάπτυξη, αυτό που ονομάζουμε παραγωγική ανασυγκρότηση.

Θα μου επιτρέψετε λοιπόν σήμερα να μιλήσω λιγότερο γι αυτό το οποίο όλοι γνωρίζουμε, ότι έχουμε φτάσει δηλαδή σε μια κατάσταση τραγική ως χώρα, ως κοινωνία, με τρομακτικές ανισότητες, σε τρομακτικά αδιέξοδα. Ίσως πω και δυο λόγια και γι' αυτά. Αλλά επιτρέψτε μου να πω για το πώς θα έπρεπε κανείς να οραματίζεται αυτό που εμείς ονομάζουμε μετατροϊκανό ξέφωτο, τη μεταμνημονιακή εποχή. Το πώς δηλαδή θα προσπαθήσουμε με σχέδιο και με βασικό κύτταρο τους ανθρώπους της επιστήμης, της γνώσης, του μόχθου, της δουλειάς, να ανοικοδομήσουμε μια χώρα που, αν και δεν έχει περάσει πόλεμο, υφίσταται ήδη επιπτώσεις πολεμικής καταστροφής. Είναι σαν να έχουμε βγει από έναν καταστροφικό πόλεμο, με διαλυμένες παραγωγικές υποδομές, με διαλυμένη την οικονομία, με ένα ηθικό των ανθρώπων ιδιαίτερα χαμηλό.

Επιτρέψτε μου επιπλέον να πω και το εξής. Όλη αυτή η συζήτηση για το πώς θα σώσουμε τη χώρα, πώς θα σώσουμε την πατρίδα μας, για μας, αν δεν έχει ως άξονα το ανθρώπινο δυναμικό αυτής της χώρας, δεν έχει κανένα νόημα. Γιατί χώρα, πατρίδα είναι οι άνθρωποί της. Είναι το επιστημονικό της δυναμικό, είναι οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ονειρεύονται να ζήσουν με αξιοπρέπεια και θέλουν να προσφέρουν σ' αυτό που ονομάζουμε πατρίδα, δηλαδή στο κοινωνικό σύνολο και δεν τους δίνουμε αυτή τη δυνατότητα και φεύγουν κατά χιλιάδες πλέον στο εξωτερικό για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή. Πατρίδα και χώρα δεν είναι οι δείκτες οι οικονομικοί μόνο. Δεν είναι οι τράπεζες. Εάν τα εργαστήριά σας ήταν υποκαταστήματα τραπεζών θα είχαν σωθεί. Αλλά, επειδή δεν είναι, κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Θα ήθελα λοιπόν να επικεντρώσω την προσοχή της σημερινής παρέμβασης στο πώς εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξουμε έναν πολύ ουσιαστικό διάλογο με επιστημονικούς φορείς, ερευνητές, ερευνητικά κέντρα για να δώσουμε βάρος σ΄ αυτό που ονομάζουμε έρευνα, ερευνητική προσφορά, σ' αυτό που ονομάζουμε επιστημονικό δυναμικό γιατί πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχτούμε προκειμένου να σχεδιάσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση και την εποχή της ανάπτυξης. Σήμερα τα Ερευνητικά Κέντρα στη χώρα μας, αν και έχουν αποδεδειγμένη ερευνητική προσφορά και διεθνή αναγνώριση και ερευνητική ανταγωνιστικότητα, βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία.

Έχουν μια φθίνουσα χρηματοδότηση από την πλευρά της πολιτείας. Κυρίως όμως δεν υπάρχει αυτό που λέμε στρατηγικός σχεδιασμός εκ μέρους της πολιτείας. Λείπει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της έρευνας. Τα Ερευνητικά Κέντρα έχουν ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Είναι ιδρύματα αναγνωρισμένα σε διεθνές επίπεδο. Παρόλα αυτά στερούνται δυνατοτήτων και υποδομών, στερούνται χρηματοδότησης.

Μάλιστα, μέσα από ένα σχέδιο συγχωνεύσεων των ινστιτούτων το τελευταίο διάστημα, ανεξάρτητα βεβαίως από το αν αυτό το σχέδιο είναι ή δεν είναι αποδεκτό για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, όταν αυτό το σχέδιο συγχωνεύσεων έχει ως βασικό στόχο της συρρίκνωση της ήδη χαμηλής χρηματοδότησης, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε εμείς οι ίδιοι που βάζουμε τη θηλιά στο λαιμό μας.
Πριν από όχι πολλά χρόνια, μια ευρωπαϊκή χώρα, η Φινλανδία, βρισκόταν σε μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση. Ίσως όχι αντίστοιχης με αυτήν που βιώνουμε εμείς σήμερα, αλλά μεγάλη οικονομική κρίση. Αποφάσισαν τότε εκεί να στηριχτούν στο επιστημονικό δυναμικό. Να κάνουν την έρευνα, την επιστήμη, την καινοτομία μοχλό για την ανάπτυξη. Και πέτυχαν. Βλέποντας σήμερα τους δείκτες της χρηματοδότησης της έρευνας στην Ελλάδα απογοητεύεται κανείς.

Η Ελλάδα μια χώρα με πρωτοφανώς συρρικνούμενο ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια, διαρκώς μειώνει τις ήδη μειωμένες δαπάνες για την έρευνα. Κι ότι έχει μείνει είναι από ευρωπαϊκά προγράμματα που κι αυτά δεν αξιοποιούνται πάντα σωστά, από διαρθρωτικά προγράμματα, τα λεγόμενα ΕΣΠΑ. Ο Πρωθυπουργός πανηγύριζε την προηγούμενη βδομάδα, παρότι μειώθηκαν 6 δις ευρώ τα κοινοτικά προγράμματα για την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει μειωθεί το ΑΕΠ μας 25%. Πανηγύριζε γιατί αυξήθηκαν, λέει, λίγο οι δαπάνες απ΄ αυτό που μας είπαν ότι θα πάρουμε τον προηγούμενο Νοέμβρη.

Αλλά προσέξτε, συνολικά ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός μειώθηκε 3%, για την Ελλάδα μειώθηκε 25%. Το σημαντικότερο όμως, τα ψιλά γράμματα, αυτά που δεν ειπώθηκαν στα δελτία των ειδήσεων των «8». Συνδέθηκαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα με το μνημόνιο, δηλαδή με τους στόχους και τους όρους που θέτει η τρόικα. Ακόμα και τα ΕΣΠΑ λοιπόν της επόμενης εξαετίας θα εκταμιευθούν ανάλογα με το αν εκπληρώνουμε τους στόχους ενός προγράμματος το οποίο έχει ήδη αποτύχει γιατί είχε λάθος στόχους και το έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι οι εταίροι και οι τροϊκανοί που μας επιβάλουν αυτό το πρόγραμμα.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι οδηγούμαστε σε πλήρες αδιέξοδο. Και αντί να συνειδητοποιούμε αυτό το αδιέξοδο, έχουμε μια κυβέρνηση που πανηγυρίζει κιόλας. Προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα. Ας επιστρέψουμε όμως στο βασικό θέμα της σημερινής μας συνάντησης, γιατί θέλουμε να πούμε κάποιες σκέψεις και θέλουμε και να σας ακούσουμε. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι τα δημόσια ερευνητικά κέντρα ασκούν ή πρέπει να ασκούν αρμοδιότητες εθνικής σημασίας, που ανήκουν στον πυρήνα των κρατικών υποχρεώσεων, γιατί έχουν άμεση σχέση με την υγεία, την ασφάλεια της χώρας, την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασίατου πολίτη. Αυτές οι αρμοδιότητες πρέπει να διεκπεραιώνονται είτε ευθέως από την πολιτεία, είτε από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Πιστεύει κανείς ότι ένας ιδιωτικός τομέας θα μπορούσε να παρακολουθεί σε 24ωρη βάση τις επιπτώσεις των συμβάντων ή των ατυχημάτων, όπως συνέβη πριν αρκετά χρόνια στο Τσέρνομπιλ; Ή μπορεί να παρακολουθήσει σε 24ωρη βάση τις εθνικές καταστροφές, όπως κάνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο;

Αυτά τα ζητήματα, δεν έχουν, αυτό που αρέσκονται πολλοί να λένε, ανταγωνιστικότητα στο χώρο της αγοράς. Δεν είναι ανταγωνιστικό το να μετράει κανείς τις φυσικές καταστροφές. Όμως είναι αναγκαίο. Είναι αναγκαίο για την ίδια την κοινωνία. Μπορεί λοιπόν κανείς άλλος να κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών; Υπ΄ αυτή την έννοια εμείς πιστεύουμε ότι η έρευνα και η καινοτομία πρέπει να αποτελέσουν τα κύρια εργαλεία εξόδου από τη σημερινή κρίση, μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, προσαρμοσμένα όμως στις ανάγκες και τις δυνατότητες της κοινωνίας, για να μπορούν να εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες.

Πιστεύουμε ταυτόχρονα ότι η ενίσχυση των ερευνητικών κέντρων μπορεί να αποτελέσει την απαραίτητη εκείνη προσπάθεια που πρέπει να γίνει, εθνικής σημασίας προσπάθεια για να ανακοπεί αυτό το τεράστιο κύμα φυγής νέων επιστημόνων, του πιο δυναμικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας, του πιο κρίσιμου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας για την ανασυγκρότηση. Η πρόκληση για το μέλλον της έρευνας και της τεχνολογίας θα πρέπει να περάσει από τη δημόσια χρηματοδότηση, τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους και την αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό του εγχώριου τεχνολογικού και ερευνητικού δυναμικού.

Χρειάζεται, λοιπόν, σχεδιασμός ενός εθνικού προγράμματος στήριξης και ανάπτυξης της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, χρειάζεται αύξηση των εθνικών κονδυλίων για την έρευνα με σκοπό σταδιακά να προσελκύσει τον κοινοτικό μέσο όρο ως ποσοστό του ΑΕΠ. Χρειάζεται υποστήριξη του δημόσιου και ακαδημαϊκού χαρακτήρα της έρευνας και των ερευνητικών κέντρων. Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται, όχι μόνο για λόγους συμβολικούς, αλλά και ουσιαστικούς.

Μου έλεγαν πριν από λίγο ότι για να επικοινωνήσουν με την πολιτική ηγεσία, με την κυβέρνηση, θα πρέπει να κάνουν αίτηση με χαρτόσημο και αν... δεήσει κανείς να απαντήσει. Γιατί ο καλύτερος τρόπος να αποφύγει κανείς να ασχοληθεί με ένα θέμα είναι να μην δώσει απάντηση στα αιτήματα που γίνονται από την πλευρά αυτών που ασκούν το αίτημα. Εμείς, λοιπόν, πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας. Όχι μόνο για συμβολικούς λόγους. Αλλά γιατί πρέπει στη χώρα μας να σχεδιάσουμε το πώς η έρευνα και η τεχνολογία θα αναπτυχθεί προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Υπάρχουν πράγματι τομείς της ελληνικής οικονομίας οι οποίοι θα μπορούσαν πράγματι να είναι ανταγωνιστικοί. Είτε αυτός ο τομέας είναι αυτό που εμείς ονομάζουμε διατροφικό σύμπλεγμα, δηλαδή η αγροτοκτηνοτροφική οικονομία, είτε είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε είναι ο τομέας του φαρμάκου. Εκεί δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά πρέπει να έχουμε επάρκεια.
Υπάρχουν τομείς που έχουμε αυτή τη στιγμή ανάγκη από πρωτογενή και βασική έρευνα η οποία μπορεί να γίνει εφαρμοσμένη για να καλύψει βασικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. Αυτό πρέπει να γίνει με έναν σχεδιασμό. Και δεν μπορεί αυτή η προοπτική να αφήνεται στην πρωτοβουλία του κάθε υπουργού ή του κάθε πολιτευτή.

Υπάρχουν πολύ ωραίες ιδέες. Τις ακούσαμε και εδώ. Ιδέες για το πώς θα μπορούσε το Ερευνητικό Κέντρο του Δημόκριτου να αποτελέσει κορμό ενός τεχνολογικού πάρκου. Το ζήτημα είναι αυτές οι ιδέες να ενταχθούν σε ένα συνολικό σχεδιασμό που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Γι' αυτό, λοιπόν, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες για τη διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς θέσης της χώρας στην κοινωνία της γνώσης.

Πιστεύουμε, επίσης, ότι πρέπει να δημιουργηθεί αυτό που ονομάζουμε ενιαίος χώρος έρευνας και εκπαίδευσης. Να προωθηθεί η ισότιμη διασύνδεση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ με τα ερευνητικά κέντρα, ώστε να αξιοποιηθούν με τον βέλτιστο τρόπο το ερευνητικό προσωπικό και οι υποδομές ως βασικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας. Ερευνητικά κέντρα που να λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας με εγγυημένους τους μισθούς και τις λειτουργικές δαπάνες από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Απαιτείται η υποστήριξη όλου αυτού του ανθρώπινου δυναμικού. Υποστήριξη και αναβάθμιση του ερευνητή ως δημόσιου λειτουργού. Υποστήριξη του τεχνικού αλλά και του διοικητικού προσωπικού των ερευνητικών κέντρων που έχει υψηλή εξειδίκευση και είναι απαραίτητο για την ομαλή υλοποίηση των ερευνητικών προγραμμάτων. Θα με ρωτήσετε, και καλά, πώς θα γίνουν αυτά σε μια εποχή περικοπών και μνημονίων. Θα σας δώσω μια ειλικρινή απάντηση.

Ο σχεδιασμός δεν κοστίζει. Αλλά αν θέλετε μια ακόμα πιο ειλικρινή απάντηση, δεν μπορούν να γίνουν σε εποχή περικοπών και μνημονίου γι αυτό πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τις περικοπές και το μνημόνιο. Αυτό που υφίσταται η χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, είναι μια βάρβαρη και μεθοδευμένη πολιτική, προκειμένου να μετατραπεί σε μια αποικία χρέους. Μια αποικία χρέους δεν πρέπει να έχει σχεδιασμό για την ανάπτυξη, ούτε ερευνητές. Ή κι αν έχει θα κάνουν εξειδικευμένη δουλειά, προκειμένου να μπορούν οι αποικιοκράτες να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους. Άρα, είναι ζήτημα εθνικής και ζωτικής σημασίας για τον τόπο να σταματήσει αυτή η πορεία προς την καταστροφή.

Προϋπόθεση, λοιπόν, για να σχεδιάσουμε την ανασυγκρότηση της χώρας και βασικό ρόλο σε αυτή την ανασυγκρότηση μπορούν να παίξουν οι νέοι επιστήμονες, οι ερευνητές και παλαιότεροι επιστήμονες και κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στους νέους και δεν είναι ηλικιακός ρατσισμός, αλλά είναι μια πραγματική πληγή. Ξέρετε ότι ανάμεσά σας είναι λιγοστοί κι όσοι είναι με μπλοκάκια και σε λίγο διάστημα δεν ξέρω αν θα έχουν και εισόδημα.

Πολλοί από τους νέους ερευνητές δουλεύουν χωρίς να αμείβονται και γι' αυτό αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, αυτή τη μονομέρεια στην αναφορά και αυτή την επιμονή.
Πιστεύω, όμως, πραγματικά ότι είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα να σταματήσουμε την καταστροφή και να σχεδιάσουμε την ανάκαμψη. Και για να σχεδιάσει κανείς την ανάκαμψη πρέπει να στηριχθεί σε συγκεκριμένους πυλώνες. Θα ήθελα, τέλος, να σας πω ότι τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ βλέπετε έναν επικοινωνιακό πόλεμο που θέλει να σκεπάσει την ουσία. Η ουσία είναι ότι η χώρα και η οικονομία οδηγούνται στην καταστροφή και τη διάλυση. Η ουσία είναι ότι οι εταίροι μας παραδέχονται τον λάθος πολλαπλασιαστή που έφερε ύφεση και καταστροφή, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να ζητήσει να διορθωθεί το λάθος. Η ουσία είναι, τέλος, ότι ζούμε σε μια εποχή όπου αυτό που αμείβεται δεν είναι η γνώση, η επίμονη προσπάθεια, δεν είναι η δημιουργία, ο μόχθος, αλλά είναι η λαμογιά.

Αν κανείς χρωστάει πολλά εκατομμύρια στο δημόσιο έχει τρόπους να την γλυτώσει. Μπορεί να αγοράσει κάνα κανάλι το οποίο θα στηρίζει την κυβέρνηση και τότε συνοδεύει και τον πρωθυπουργό στο εξωτερικό. Αν κανείς χρωστάει πάρα πολλά στο δημόσιο έχει τρόπο να την γλυτώσει. Γίνεται υποψήφιος αγοραστής οργανισμών του δημοσίου, των προς πώληση οργανισμών. Αν κανείς είναι λαμόγιο και θέλει να συνεχίζει να κερδίζει έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Αν, όμως, θέλει με τη δουλειά, το μόχθο του, το μυαλό του, με την έρευνά του να προσφέρει σε αυτό τον τόπο τότε μένει απλήρωτος για μήνες και αναγκάζεται να φύγει στο εξωτερικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2013.
Στην Ελλάδα της διαπλοκής, της μνημονιακής βαρβαρότητας, του κουκουλώματος των σκανδάλων. Αυτή είναι, δυστυχώς, η πραγματικότητα. Εμείς, όμως, αγαπητοί φίλοι και φίλες πιστεύουμε ότι αυτή την πραγματικότητα μπορούμε να την αλλάξουμε. Μπορούμε να την αλλάξουμε με σχέδιο και με αποφασιστικότητα. Και δεν έχουμε και σας μιλάω ειλικρινά να στηριχθούμε παρά μονάχα στους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής και στους ανθρώπους της διανοητικής εργασίας. Σε εκείνους τους ανθρώπους που, παρά τη λοβοτομή που έχει επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να σκέφτονται και συνεχίζουν να πιστεύουν στο δίκιο και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι αυτή η χώρα μπορεί να κρατηθεί ζωντανή.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να στηρίξουμε εκείνες τις δυνάμεις που έχουν τη δυνατότητα να μας βγάλουν από την κρίση. Και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας είναι μοχλός, σημαντικός κρίκος για να βγούμε από την κρίση. Δεν έχουμε να στηριχθούμε σε μεγάλα συμφέροντα. Δεν έχουμε να στηριχθούμε σε επενδυτικά funds που έρχονται να κάνουν λεηλασία. Έχουμε, όμως, να στηριχθούμε και να στηρίξουμε πολλά σε εσάς. Στους ερευνητές, στους επιστήμονες, στους ανθρώπους εκείνους που διεκδικούν το δίκιο τους και θα το βρουν».


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ


Μην πληρώνετε φόρους στους πραξικοπηματίες που έχουν ξεσκίσει το Σύνταγμα και μας κοροϊδεύουν με τον πιο άθλιο τρόπο.

Η δειλία απέναντι σε αυτήν την φορολογική απεργία θα μας φέρει όλους σε απείρως μεγαλύτερους
κινδύνους.

Πριν 3 χρόνια τους πιστεύαμε - όσοι τους πιστεύαμε.
Πόσο ηλίθιοι είμαστε πιά;
Λίγο φιλότιμο να ντραπούμε για την ηλιθιότητά μας δεν υπάρχει;

Όποιος δεν καταλαβαίνει και δεν προσπαθεί να μάθει, να καταλάβει και να αντιδράσει, σαν σκεπτόμενος και όχι σαν αμαθής εύπιστος όχλος, θα ισοπεδωθεί από τις εξελίξεις. Το ίδιο και η χώρα του.
Μετά θα είναι πολύ αργά.

Κλείστε τα ΜΜΕ, βγάλτε τα από την ζωή σας για πάντα.
Είναι οι βαρειές αλυσίδες που σέρνουμε, και εμείς διασκεδάζουμε και χαχανίζουμε με αυτά, σαν γνήσιοι καθυστερημένοι.

Είναι κρίσιμες αποφάσεις που θα κρίνουν την επιβίωσή μας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ


ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!


από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Δεν έχει τέλος το έγκλημα που συντελείται από τους πολιτικούς ολετήρες. Φορτώνουν συνεχώς τα χρέη των τραπεζών στις πλάτες του πολύπαθου λαού. Οι αρμόδιοι υπουργοί, η Τράπεζα της Ελλάδος και ο κ. Προβόπουλος, δεν εξασφάλισαν, ως όφειλαν, την παραμικρή εγγύηση για να επιστραφούν στο Δημόσιο τα χρήματα που δάνεισαν στις Τράπεζες και βρήκαν το εύκολο θύμα: τον λαό! Την ίδια ώρα, οι αυτόκλητοι σωτήρες Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης και Στουρνάρας, ετοιμάζουν φορολογικές φυλακές για να χώνουν μέσα με συνοπτικές διαδικασίες όσους οφείλουν στο Δημόσιο! Ενώ, ήδη κατάσχουν μισθούς και συντάξεις πλέον των 1000 ευρώ, για χρέη προς το Δημόσιο, προχωρούν ακάθεκτοι σε κατασχέσεις ακόμη και πρώτης κατοικίας ! Οι πολιτικοί καταστροφείς του τόπου, όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται να εισπράξουν από τις Τράπεζες τα δισεκατομμύρια των χρεών τους αλλά σκοτώνουν τις ελληνικές οικογένειες μετακυλίωντάς τα στις πλάτες τους.
Σε προηγούμενο ρεπορτάζ, αποκαλύπταμε τα 93 δις με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν οι Τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τη χορήγηση καταναλωτικών-στεγαστικών δανείων. Οι Τράπεζες ενθυλάκωσαν τα δισεκατομμύρια για πάρτη τους.
Σήμερα, αποκαλύπτουμε τη συνέχεια του εγκλήματος: 140 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, διοχετεύτηκαν στο τραπεζικό σύστημα για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Μια στήριξη η οποία επιτυγχάνεται μέσω δανείων προς τους καταναλωτές κ.λ.π. Τίποτε πάλι δεν πήγε προς την πραγματική οικονομία. Μόνο το χρέος μεταφέρθηκε στον λαό. Ιδού τα πειστήρια:


1ο ΦΕΚ:
Ν.3864,21-7-2010 (άρθρο 3), 10 δισεκατομμύρια ευρώ : Το άρθρο 3 του εν λόγω ΦΕΚ σημειώνει: «Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται στο ποσό των 10 δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ προερχόμενο από κεφάλαια που θα αντληθούν στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ.λ.π.».


2ο ΦΕΚ
ΠΝΠ , 14-9-2011 ( άρθρο 1 ), 30 δισεκατομμύρια: Το άρθρο 1 του συγκεκριμένου ΦΕΚ λέει: «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών συνολικό ποσό εγγύησης καθορίζεται σε τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ (€ 30.000.000.000)». Παρακαλώ πολύ προσέξτε τι αναφέρει η §3 του ίδιου άρθρου: «Το έκτο εδάφιο της ίδιας απόφασης αντικαθίσταται ως εξής: “Η Τράπεζα της Ελλάδος λαμβάνει κατά την κρίση της ασφάλειες από τα πιστωτικά ιδρύματα”». Το πιάσατε το μήνυμα; Η Τράπεζα της Ελλάδος έκρινε ότι δεν έπρεπε να λάβει καμία εγγύηση από τις Τράπεζες ώστε να εξασφαλίσει την επιστροφή των χρημάτων αλλά έκρινε ότι έπρεπε να χαντακώσει τον λαό με τα χρέη των Τραπεζών!


Ν.4031 , 9-12-2011 ( άρθρα 1,2) , κύρωση ΠΝΠ και αύξηση κατά 30 δισεκατομμύρια , δηλαδή σύνολο 60 δισεκατομμύρια: Το άρθρο 1 του συγκεκριμένου ΦΕΚ αναφέρει: «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών συνολικό ποσό εγγύησης καθορίζεται σε τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ (€ 30.000.000.000)». Πιο κάτω το 2ο άρθρο αλλάζει ξαφνικά το ποσό σε 60 δισεκατομμύρια: «Το προβλεπόμενο ποσό στην§1 του άρθρου 1της πράξης του νομοθετικού περιεχομένου… αυξάνεται σε 60 δισεκατομμύρια (60.000.000.000). Πέταγαν τα δισεκατομμύρια προς τις Τράπεζες από άρθρο σε άρθρο, λες και πέταγαν γαρίφαλα στην πίστα της χορεύτριας! Μόνο που τώρα, έβαλαν τον λαό να χορεύει το χορό του Ζαλόγγου…

ΓΙΑΦΚΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ! ΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ ΕΧΩΣΑΝ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ!
Δώστε βάση. Όταν λέμε ότι πρόκειται για γιάφκα, αυτό εννοούμε. Στρίμωξαν μέσα σε νόμο που αφορά βουστάσια, τα δισεκατομμύρια των Τραπεζών! Δείτε:
3ο ΦΕΚ:

Ν.4056 , 12- 3-2012 (άρθρο 21), 30 δισεκατομμύρια: Το άρθρο 21 λοιπόν αναφέρει: «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών (Β’1143) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 της από 14.11. 2011 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’203) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4031/2011(α’256) και αυξήθηκε με το άρθρο δεύτερο του ν.4031/2011, συνολικό ποσό εγγύησης αυξάνεται κατά 50%».

4ο ΦΕΚ:

ΠΝΠ , 19-4-2012 (άρθρο 1 παρ.1), 40 δισεκατομμύρια: Το άρθρο 1 αναφέρει: Στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 του ν. 3864/2010 οι λέξεις «Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται “στα ποσά των δέκα δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ” αντικαθίστανται με τις λέξεις “Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται στο ποσό των πενήντα δισεκατομμυρίων (50.000.000.000) ευρώ” . Η συγκεκριμένη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κυρώθηκε με τον Ν.4079 της 19- 9-2012 (άρθρο 1 παράγραφος 1), «κύρωση της ΠΝΠ με την οποία είχαν προστεθεί 40 δισεκατομμύρια στον Ν.3864 δηλαδή σύνολο 50 δισεκατομμύρια».

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2011 ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ… ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!


Την ώρα που ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών έσφαζε τον λαό με μέτρα θανάτου, στις 21 Νοεμβρίου 2011 ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζήτησε να δοθούν στις Τράπεζες επιπλέον 30 δις ευρώ! Μάλιστα, τόνιζε χαρακτηριστικά ότι αυτά γίνονται με ταχύτατες διαδικασίες! Σωστά κύριε Βενιζέλο, η σφαγή του κοσμάκη και ο πακτωλός χρημάτων προς τις Τράπεζες γίνονται με ταχύτατες διαδικασίες! Το σχετικό βίντεο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

ΤΑ 140 ΔΙΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ…ELA!
Όχι, δεν πρόκειται για την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΛΑ» αλλά για τον νέο μηχανισμό ο οποίος συστάθηκε στο “πί και φι” για να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές Τράπεζες. Ο μηχανισμός παροχής έκτακτης ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance- ELA) αποτελεί ένα χρηματοοικονομικό «εργαλείο» που διαθέτουν όλες οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης. Στόχος της προσφυγής των εμπορικών τραπεζών στο ELA, είναι η άμεση άντληση κεφαλαίων ρευστότητας που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από την ΕΚΤ ή από τις διεθνείς αγορές. Τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ αυξήθηκαν στα τέλη του Ιουνίου 2011 στα 103 δισ. ευρώ. Ήταν το μέγιστο που μπορούσαν να αντλήσουν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 0,75%. Κι έτσι δημιουργήθηκε ο ELA ο οποίος δανειοδότησε τις Τράπεζες με 140 δις ευρώ! Επισημαίνεται ότι από αυτόν τον θολό κατά τα άλλα οργανισμό χρήση έχει κάνει και η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας προκειμένου να στηρίξει τις τράπεζές της.


ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΤΑ…ΕΦΑΓΑΝ!
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!


Όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα που δημοσίευσε η «Καθημερινή», οι ελληνικές Τράπεζες έβαλαν στα ταμεία τους πάνω από 123 δις ευρώ, από τα συνολικά 140 δις. Η απώλεια των 16 περίπου δις οφείλεται στις κρατήσεις , φόρο 10% κ.λ.π. Σημασία έχει ότι οι Τράπεζες έχουν τσεπώσει τεράστια ποσά χωρίς να περάσει τίποτε στην ελληνική οικονομία. Εάν αυτά τα 123 δις ευρώ περνούσαν στην οικονομία, τότε θα υπήρχε ανάπτυξη. Το μόνο που ξέρουν σήμερα οι Τράπεζες και η τρικομματική κυβέρνηση είναι να σφάζουν τον λαό και να του παίρνουν τα σπίτια! Αθλιότητα.
Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Σταϊκούρας και Σαχινίδης, οι συνεταίροι δηλαδή της κυβέρνησης Παπαδήμου και αυτοί που υπέγραφαν τα σχετικά ΦΕΚ οφείλουν να απαντήσουν στον ελληνικό λαό πού πήγαν τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ; Γιατί δεν πέρασαν στην πραγματική οικονομία; Για πόσο καιρό θα εξακολουθείτε να εμπαίζετε τον λαό;

Εξαθλίωση του λαού μας χωρίς τέλος (Βίντεο)

Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από την έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ σοκάρουν. Σύμφωνα με αυτήν, σήμερα 3,9 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με εισόδημα μικρότερο από 6.000 ευρώ τον χρόνο, όταν για το 2011 οι Έλληνες που βρίσκονταν σε αποδεδειγμένη αδυναμία να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ήταν 3,1 εκατομμύρια, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 800.000 μέσα σε ένα χρόνο.

 Η ταξική πολιτική είναι ξεκάθαρη όταν ακόμα και ένας θεσμικός θεσμός όπως είναι η ΓΣΕΕ μας λέει ότι το φορολογικό σύστημα αποτελεί τον πλέον άδικο μηχανισμό ανισοκατανομής του εισοδήματος σε βάρος της μισθωτής εργασίας και σε όφελος των ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων του πληθυσμού.

Από την άποψη αυτή είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 6,5 δισ. ευρώ ή το 47,9% των φόρων το 2009, δηλαδή προ κρίσης, 6,9 δισ. ευρώ ή το 52,6% των φόρων το 2010 και 7,1 δισ. ευρώ ή το 55,5% των φόρων το 2011. Αντίστοιχα οι επιχειρήσεις κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 4,7 δισ. ευρώ ή το 35,1% των φόρων το 2009, 4,1 δισ. ευρώ ή το 30,7% των φόρων το 2010 και 3,6 δισ. ευρώ ή το 28,7% των φόρων το 2011.

Και εξακολουθούμε να επιμένουμε: Τι άλλο χρειαζόμαστε να πάθουμε για να ξεσηκωθούμε; Φτάσαμε στην κατάντια που λένε οι παρακάτω στίχοι; «Φρόνιμα και ταπεινά πάω με κείνον που νικά. Αν θέλεις να χαρείς τη λευτεριά νωρίς γίνε προδότης, γίνε. Θα ‘ναι μαζί σου οι νόμοι και η πλερωμένη γνώμη. Πέτα την ανθρωπιά σου. Κι απ’ τον αφέντη πιάσου. Κι άμα σε φτύσει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός. Και θα ‘χεις τα πρωτεία στη σάπια πολιτεία». Κώστας Βάρναλης «Των φρονίμων τα παιδιά»

Ούτε «λάθος», ούτε «λαγός»...ο Μέργος στα 350 θα πάει ο μισθός στην Ελλάδα!!


Δεν έκανε κάποιο λάθος ο κ. Μέργος όταν είπε ότι οκατώτατος μισθός είναι ακόμα υψηλός στην Ελλάδα. Ούτε εμείς λάθος καταλάβαμε. Ούτε ο ίδιος, εν τέλει,ανασκεύασε. Ούτε, πολύ περισσότερο, παραιτήθηκε. Ούτε καν εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση. Ζει καιβασιλεύει.

Ο κ. Μέργος έκανε κι αυτός «λάθος», όσον «λάθος» έκανε και το ΔΝΤ.

Ούτε είναι «λαγός» της κυβέρνησης ο κ. Μέργος, όντινα αμόλησαν οι κυβερνώντες για να βολιδοσκοπηθούν αντιδράσεις - κι επιτέλους! Ας πάψουμε να αναλύουμεμε πασοκικά κλισέ κι άλλα στερεότυπα που έχουν κυριαρχήσει στον Τύπο πολλά χρόνια τώρα.
  
Ο κ. Μέργος είπε την αλήθεια. Χρησιμοποίησε φρικτούςευφημισμούς, απ’ αυτούς που μετέρχονται οινεοφιλελεύθεροι και οι εκσυγχρονιστές, αλλά είπε την αλήθεια. Ο κατώτατος μισθός είναι στη χώρα μας ακόμα υψηλός, «ένα απ’ τα σημεία που πρέπει να προσέξουμεστην πορεία μας προς την...
ανάπτυξη» - σωρηδόν, όπως βλέπετε, οι ευφημισμοί.

Οι φρικτοί ευφημισμοί φρικτών ανθρώπων «για όλες τις εποχές», απ’ αυτούς που ουδέποτε «χάνονται» και είναι πάντα χρήσιμοι. Ο κ. Μέργος, όπως υπενθύμισε ο κ. Παπαδημούλης, λαμβάνει τρεις μισθούς.

Εναν ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών.

Εναν που τον περιμένει στο Πανεπιστήμιο, όταν επιστρέψει εκεί ως καθηγητής.

Κι έναν (υπό τον ευφημισμό «αποζημίωση») από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (του οποίου ηγείται, όπως γράφαμε προ ημερών, αν ενθυμείσθε, η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, με μισθό 17.900ευρώ τον μήνα) - όμοιος ομοίω αεί πελάζει και ουδείς απ’ αυτούς τους χρυσοκανθάρους πάει χαμένος.Ανθρωποι πνιγμένοι στα ευρώ, που πνίγουν τον λαό στη φτώχεια.

Ο κ. Μέργος λαμβάνει τρεις (τρέχοντες και λανθάνοντες) κρατικούς μισθούς για να «αγωνίζεται» κατά του«κρατισμού» και να υπηρετεί τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα, κρατικοδίαιτου ή όχι, όπως όταν στήνει στον τοίχο μισθούς και μεροκάματα, στήνοντας ταυτοχρόνως στον τοίχο κι αυτούς που τα λαμβάνουν.

Ο κ. Μέργος πολιτεύεται με όλη την άνεση και τον αέρα ενός ανθρώπου του συστήματος, που αν του φτύσεις την ακριβή και μοδάτη γραβάτα, τα τσιράκια του θα σε πουν λαϊκιστή.
 
Ομως, η κορωνίς της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός ότι οι δηλώσεις Μέργου προκάλεσαν ταραχή καιγόον - σφόδρα, λέει, ταράχθηκε ο κ. Σαμαράς στην Κρύπτη του κι ακούσθηκαν οι φωνές του ώς τα προκεχωρημένα φυλάκια των δουλοφρόνων στη Διαπλοκή ΜΜΕ.

Προς τι ο κοπετός;

Τι διαφορετικό είπε ο κ. Μέργος απ’ ό,τι έχει ήδη πει ο κ. Τόμσεν;

Ο κ. Τόμσεν δεν δήλωσε φόρα παρτίδα, εν Μέση Οδώ, urbi et orbi, ότι οι κατώτατοι μισθοί στην Ελλάδαθα πρέπει να φθάσουν τα 350 ευρώ;

Δεν βγήκε ο Τροϊκανός στο Μεϊντάνι, δεν ανέβηκε στον μιναρέ και δεν δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θα φθάσει στα 350 ευρώ;

Προς τι λοιπόν η ιερή οργή Σαμαρά για τον κ. Μέργο; τον κ. Τόμσεν δεν τον είχε ακούσει; Αυτά που λέειο κ. Τόμσεν δεν τα έχει υπογράψει ο κ. Σαμαράς; Δεν τα επικαλείται τώρα ο κ. Ολι Ρεν;

Τι παριστάνουν λοιπόν όταν κάνουν σαν να ακούν τον κ. Μέργο να λέει για πρώτη φορά αυτά που έχει πει ο κ. Τόμσεν χίλιες φορές; Προς ποίον απευθύνονται με αυτά τα καραγκιοζιλίκια;

Ο κ. Σαμαράς και η κουστωδία του, ο αλλόφρων, αλαλάζων κι αλαζών κ. Βενιζέλος καθώς και ο θλιβερός οπορτουνιστής κ. Κουβέλης έχουν πάρει κακό δρόμο - ενώ επιστρατεύουν απεργούς, «απομακρύνουν» (λένε, απολύουν, εννοούν) δημοσίους υπαλλήλους, ξεχαρβαλώνουν νοσοκομεία, σχολεία, συντάξεις, ασφάλιση, μισθούς, κλείνουν μαγαζιά, φορολογούν ως άλλοι Οθωμανοί βασιβουζούκοι, τους πιάνει τάχα ιερή φρίκη όταν ένας δικός τους άνθρωπος, ο κ. Μέργος, αναφέρεται (και όχι καν αποκαλύπτει) σε έναν ακόμα φόνο που πρόκειται να κάνουν.
  
Οταν ο κ. Βρούτσης (που θέλει να γυψώσει τις απεργίες) «αδειάζει» τον κ. Μέργο επειδή στην ουσία μαρτύρησε ότι ο κ. Σαμαράς θα φέρει τους μισθούς εκεί που του έχει υποδείξει ο κ. Τόμσεν, τότε ο τελευταίος που δικαιούται «να μην ξέρει τίποτα για τον φόνο» είναι το θύμα - εσείς! Ενα θύμα που δολοφονείται συστηματικώς σε όλους τους τομείς της ύπαρξης και της ζωής του...
 

Του Στάθη από enikos