Κώστας Βαξεβάνης>Τα μπουμπούκια της ΝΔ που καταλήγουν στη φυλακή



Τρία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη για απάτες
. Οι δύο είναι ήδη καταδικασμένοι, ενώ η τρίτη προφυλακισμένη. Σημαντικότερη είναι αναμφίβολα η καταδίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, πρώην υφυπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πρώην βουλευτή από το 1981 μέχρι το 1998.

Ο δήμαρχος που «έγδυσε» τη νύμφη του Θερμαϊκού




Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της θητείας του. «Όλα δείχνουν ότι η κομπίνα στήθηκε από τον πρώην δήμαρχο, τον Μ. Λεμούσια και τον Π. Σαξώνη», τόνισε ο πρόεδρος του τριμελούς εφετείου, ενώ η απόφαση για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «γνώριζε τα πάντα και η σιωπηρή του στάση στο παρασκήνιο άφηνε να εκτελούνται οι συγκεκριμένες πράξεις». Τονίστηκε, επίσης, από την έδρα ότι προσδοκούσε να λαμβάνει κι ο ίδιος χρήματα.

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας το οποίο απολάμβανε , ακόμη και την περίοδο κατά την οποία κατηγορείτο τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είχε διατελέσει δήμαρχος Θεσσαλονικής επί ένδεκα συναπτά έτη! Από τον Ιανουάριο του 1999 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Παλαιότερα από το 1981 ήταν βουλευτής, ενώ κατά την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, και συγκεκριμένα τις χρονιές 1991 και 1992 ήταν υφυπουργός Αθλητισμού.

Η κουμπάρα με τα… μπλε




Πριν από περίπου έναν μήνα, στις 26 Ιανουαρίου προφυλακίσθηκε η Μάρθα Τσαρτσίδου. Η 52χρονη μεταφράστρια και μεσίτρια, ήταν στέλεχος της Νέα Δημοκρατίας και υποψήφια βουλευτής στην Α’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Παράλληλα, από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν δημοτικός σύμβουλος του δήμου Χορτιάτη.

Η σύλληψη και η προφυλάκιση της Τσαρτσίδου ήταν αποτέλεσμα της συμμετοχής της -ως εγκέφαλος- σε σπείρα η οποία οργάνωνε λευκούς γάμους προκειμένου να ελληνοποιεί παρανόμως αλλοδαπούς. Η σπείρα, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν περισσότεροι 170 άνθρωποι, από το 2010, φαίνεται να έχει τελέσει 68 εικονικούς γάμους εξοικονομώντας περίπου 200.000 ευρώ, ενώ σχεδίαζε ακόμη 79 από τους οποίους υπολογίζονταν κέρδη περίπου μισού εκατομμύριου ευρώ.

Η «ταρίφα» για τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν ιθαγένεια μέσω ενός εικονικού γάμου ξεκινούσε από τα 500 ευρώ και πολλές φορές έφθανε μέχρι και στις 7.000!

Το ρουσφέτι που δεν έγινε ποτέ




Τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αργολίδας,Βαγγέλη Παπανικολάου πιθανόν δεν τον θυμάστε. Δεν το ξέχασε όμως η δικαιοσύνη, η οποία τον καταδίκασε σε πενταετή κάθειρξη, κρίνοντάς τον ένοχο για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και συνήθεια που διέπραξε προ 15ετίας, παίρνοντας σημαντικά κονδύλια από συμπολίτες του με την ψευδή υπόσχεση ότι θα διόριζε τα παιδιά τους στο Δημόσιο.

Ο Παπανικολάου διετέλεσε βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο του 1989 και από τον Απρίλιο του 1990 έως το Σεπτέμβριο του 1993, και καταδικάστηκε προσφάτως για μια απάτη την οποία διέπραξε τον 1997.

Τι είχε κάνει; Εμφανιζόταν ως πολιτευτής της ΝΔ σε καφενείο του Ναυπλίου διαδίδοντας ότι έχει έναν φίλο, τον οποίο εμφάνιζε ως εργοστασιάρχη καπέλων με μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις, που είχε διασυνδέσεις στους υψηλούς κοινωνικούς κύκλους της Αθήνας με υπουργούς, βουλευτές και ανθρώπους του ΑΣΕΠ και μπορούσε να εξασφαλίσει διορισμούς έναντι αμοιβής 4.400 έως 5.870 ευρώ (1,5 έως 2 εκατ. δρχ.) ανά περίπτωση.

Το όφελος του πρώην βουλευτή της ΝΔ και ενός ακόμη συνεργού του έφθασε τις 73.368 ευρώ, ενώ την απόφαση της καταδίκης επικύρωσε πριν από λίγες ημέρες και ο Άρειος Πάγος


Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/02/blog-post_6148.html#ixzz2MAozKzeB

Οι χάνοι και οι μούργοι της τρικομματικής χούντας!



(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Έκανε λάθος το ΔΝΤ; Φυσικά και όχι. Το είπε και ο μαρτυριάρης Όλι Ρεν. Τα αποτελέσματα της πολιτικής ΔΝΤ τα ξέρουν όλοι, χρόνια τώρα. Και προπαντός τα ξέρει το ίδιο το ΔΝΤ.

Ο στόχος τους ήταν η εξαθλίωση και η εύκολη χειραγώγηση. Όλα τα άλλα είναι για να έχει να σχολιάζει ο Πρετεντέρ (αποκτάω εμμονές να το προσέξω).

 Γιατί η κυβέρνηση αντέδρασε όταν ο Μέργος  είπε ότι είναι υψηλοί οι κατώτατοι μισθοί και ότι πρέπει να μειωθούν κι άλλο;

Γιατί το είπε χωρίς να βάλει και έναν εκβιασμό μέσα: να έλεγε  δηλαδή ή θα μειωθούν οι μισθοί ή θα βγούμε από το ευρώ δεν θα πάρουμε την δόση, ή έστω να έλεγε ότι αν δεν μειωθούν οι μισθοί θα έρθουν  οι νεφελίμ να μας πιουν το αίμα…

Οπότε, η μείωση θα γίνει αλλά θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή που θα είναι δραματική για την χώρα. Και θα συνοδεύεται από κόκκινες γραμμές και φυσικά υπεύθυνες ροζ κορδέλες.

 Η κυβέρνηση σκέφτεται να καταργήσει τις απεργίες. Επειδή όμως διαφωνεί ο υπεύθυνος πασοκοφώτης θα το κάνει με έμμεσο τρόπο.

Καταργεί τις θέσεις εργασίας οπότε ποιος θα απεργήσει;

 Μετά τον Χριστόδουλο που διάβαζε, την Ντόρα που ταξίδευε, τον Χρυσοχοΐδη που δεν διάβαζε,  προστέθηκε στην παρέα και ο Αρούλης που γενικώς δεν καταλάβαινε…

Τόσα χρόνια υπουργός ήταν και όπως μας είπε δεν κατάλαβε τίποτα από αυτά που γινόταν στην οικονομία επί κουρασμένου.
 
Είχε προσηλωθεί τόσο πολύ στην διαμόρφωση του ντεκόρ των υπουργείων που ατομική βόμβα να 

έπεφτε έξω από το γραφείο του χαμπάρι δεν θα έπαιρνε.

Το μόνο που έπαιρνε ήταν ο μισθός του υπουργού.

 Σου λένε με περισσό θράσος ότι είναι πανηλίθιοι και άχρηστοι για να υπηρετούν το γενικό καλό και εμείς τους βλέπουμε. Και συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε.

Καλά μας κάνει η Μέρκελ και ο Σφουγγαράκης με τον Μπένι και τον υπεύθυνο πασοκοφώτη.

 Καπάκι έρχεται και ο άλλος σωτήρας, ο όλα τα διαλύω Ανδρέας Κλαψολοβέρδος  και γεμάτος περηφάνια μας λέει ότι χωρίς την πίεση της τρόικας τα κατάφερε και στην υγεία και στα εργασιακά.

Τα διέλυσε με μια ανάσα. Τόσο άξιο πολιτικό δεν έχω ματαδεί. Σε χρόνο ρεκόρ σμπαράλιασε την υγεία και ισοπέδωσε εργασιακά και ασφαλιστικό. Και πανηγυρίζει…

 Και επειδή γνωρίζει ότι απευθύνεται και σε χάνους περιμένει ότι θα έχει και την λαϊκή επιδοκιμασία και θα τον ψηφίσουν όλοι με χέρια και με πόδια.
 
Και το πρόβλημα είναι ότι μπορεί και να έχει και δίκιο…

 Ο Μαυροτζαφέρης αφού είδε ότι η χρυσή αυγή του πήρε τους πελάτες είπε να πετάξει την μπαρούφα του μπας και συγκινήσει κανέναν που να αδυνατεί να βάλει δύο προτάσεις στην σειρά για να βγάλει ένα λογικό συμπέρασμα.

Είπε λοιπόν ο Μαυροτζαφέρης ότι αν δεν ήταν επιπόλαιος ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο και σκότωσε τον Γρηγορόπουλο μπορεί να τον βλέπαμε στην ληστεία στον Βελβενδό.

 Την χοντράδα όπου την δολοφονία την είπε επιπολαιότητα την αφήνω στην άκρη. Το πρόβλημα με τον Μαυροτζαφέρη είναι η επιπολαιότητα του πατέρα του.

Αν ο πατέρας του εκείνη την νύχτα δεν ήταν επιπόλαιος και φορούσε προφυλακτικό θα συνέβαινε το εξής: Ναι μεν η χώρα θα είχε έναν σωτήρα λιγότερο αλλά από την άλλη θα ακούγαμε  λιγότερες επιπολαιότητες από το στόμα του…

Η λέξη επιπολαιότητες γράφεται ως εξής: Ξεκινάει με Μ και τελειώνει σε αλακίες.

 

Περί προγόνων

 
Μετά την αποκάλυψη ότι και ο αστυνομικός έχει μάνα πληροφορηθήκαμε ότι και ο Δένδιας έχει μάνα.
 
Και όχι μόνο αυτό. Έχει και πατέρα. Και παππού και γιαγιά και προγιαγιά. Και εν ολίγοις δεν μας ήρθε ουρανοκατέβατος. Ακόμα και αν δεν του φαίνεται, είναι γήινο δημιούργημα.
 
Με τις κλασικές μεθόδους.

 Τώρα που έπιασα τα προγονικά του Δένδια θυμήθηκα και τα δικά μου. Εγώ βλέπω κάθε μέρα έναν μελαψό. Και για κάποιο λόγο δεν τον χωνεύω. Θεωρώ ότι είναι κατώτερος από εμένα.

 Παράλληλα είμαι και χριστιανός. Και όπως μάθαμε στο ελληνοχριστιανικό σχολείο οι πρώτοι άνθρωποι που δημιούργησε ο Θεός ήταν ο Αδάμ και η Εύα.
 
Και από αυτούς τους δύο προέρχονται όλοι οι άνθρωποι της γης. Άρα και ο μελαψός. Δηλαδή εγώ και ο μελαψός έχουμε κοινή ρίζα…

Μήπως τελικά δεν είμαι χριστιανός αφού εγώ έχω άλλη αντίληψη περί ρίζας;

 Αλλά άμα δεν είμαι χριστιανός έρχομαι σε ένα άλλο πρόβλημα. Εγώ θεωρώ ότι η επανάστασις του Παπαδόπουλου ήταν καλό πράγμα. Αλλά αυτοί ήταν χριστιανοί. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, έλεγαν.

 Και πρόσεξε τώρα καλέ μου αναγνώστη. Αν δεν είμαι χριστιανός τότε ή είμαι άθεος ή πιστεύω σε άλλον Θεό. Οι άθεοι όμως είναι κάτι μιάσματα αναρχοκομμουνιστές ενώ στις άλλες θρησκείες πιστεύουν άνθρωποι σαν το μελαψό που είναι κατώτεροι από εμένα.

 Αφού δεν είμαι χριστιανός, ούτε άθεος, ούτε πιστεύω σε άλλο θεό τι στο διάολο είμαι; Μαυρομεσανυχτίτης…

 
Μικρός Φωκίων

Εξωγήινοι υπάρχουν? βεβαίως και υπάρχουν!!


Εξωγήινοι υπάρχουν. Μια μεγάλη απορία που είχα από μικρός λύθηκε επιτέλους και νομίζω ότι πολλοί θα συμμερίζονται το συμπέρασμα μου.

 Θυμηθείτε πόσες «ιστορίες» ακούγαμε και πόσα έργα επιστημονικής φαντασίας είχαμε δει με θέμα τα “UFO” και τα μικρά πρασινο-γαλάζια αλλόκοτα πλάσματα, που αναστάτωναν τη ζωή και την ηρεμία όλων εμάς των θνητών. Άλλοτε άκακα, άλλοτε επικίνδυνα, έρχονταν στον πλανήτη Γη να αναστατώσουν το ανθρώπινο γένος.

Πώς ήταν λοιπόν αυτά τα ανθρωπάκια; Πράσινα και γαλάζια με γουρλωμένα μάτια, γυάλινο βλέμμα, ακούνητα αμίλητα κι αγέλαστα, δεν μπορούσαν καταρχάς να συνεννοηθούν στη γλώσσα τους με τους  κανονικούς ανθρώπους. Έτσι λοιπόν, πριν κατέβουν στον πλανήτη Γη, τους έμαθαν στο δικό τους πλανήτη κάποιον στοιχειώδη κώδικα επικοινωνίας, που επαναλαμβάνουν μονότονα τα καημένα, αφού δεν ξέρουν να πουν και τίποτα άλλο. Ποιες είναι οι λέξεις και οι φράσεις που επαναλαμβάνουν για να επικοινωνήσουν με τους θνητούς; «το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί», «δεν υπάρχει άλλος τρόπος», «έρχεται ανάπτυξη» (από βδομάδα), «οι θυσίες θα πιάσουν τόπο» κλπ. Πέντε-έξι φράσεις όλες κι όλες αλλά αρκούν για να επιβιώσουν αυτά τα χαζά πρασινομπλέ αλλόκοτα ανθρωπάκια.
Όταν μιλάνε τα κακόμοιρα, φαίνονται τόσο μα τόσο χαριτωμένα, χαζοχαρούμενα όπως είναι. Καμιά φορά κεκεδίζουν κιόλας, γιατί άμα τους αλλάξεις κουβέντα, αυτά σου λένε  μόνο ότι «το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί». Είναι δυσπροσάρμοστα στον πλανήτη Γη είναι προφανές. Εκεί που κεκεδίζουν περισσότερο και χαζογελάνε αμήχανα, αυτά τα εξωγήινα ανθρωπάκια είναι όταν τους λες κάτι, για τους κανονικούς ανθρώπους, αυτούς που πρέπει να φάνε, να ντυθούνε, να μορφωθούνε, να γιατρευτούνε, τους ανθρώπους που κρυώνουν, που πεινάνε, που κλαίνε, που οργίζονται. Τα γουρλωμάτικα εξωγήινα χαζοχαρούμενα ανθρωπάκια το μόνο που απαντούν είναι ότι το «πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί», ακόμα κι αν τα κανονικά ανθρωπάκια, πονούν, πεινούν, υποφέρουν, οργίζονται. Άλλωστε, αυτά τα εξωγήινα ανθρωπάκια έχουν έρθει από άλλο πλανήτη και πρέπει να εκτελέσουν μια συγκεκριμένη αποστολή, αυτήν της «εκτέλεσης του προγράμματος». Τόσα UFO είχαν στείλει τόσα χρόνια για την εφαρμογή του «προγράμματος», αλλά τώρα πρέπει να τελειώσουν τη δουλειά. Οι κανονικοί άνθρωποι θα πρέπει ωστόσο, μέχρι να «εφαρμοστεί το πρόγραμμα»να σταματήσουν να είναι κανονικοί, θα πρέπει να σταματήσουν ν αρρωσταίνουν, να τρώνε, να κατοικούν σε ηλεκτροδοτούμενο κτίριο, να εκπαιδεύονται. Τα εξωγήινα πάντως ανθρωπάκια, αν και μας έρχονται από άλλον πλανήτη έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Επιβιώνουν παντός καιρού. Είτε βορειο-πασοκικός, είτε δημαρο-ανατολικός, είτε ΝΔυτικός, αυτά εκεί. Με το ίδιο χαζοχαρούμενο απλανές βλέμμα, με την ματιά σαν κολάρο, κι ενώ το μόνο που ξέρουν να λένε είναι «το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί», επιβιώνουν Σημιτοκαραμανλικοπαπανδρεϊκοπαπαδημοσαμαρικώς.
Σ αυτό το σημείο,(στην επιβίωση τους δηλ.), περισσότερο με κατσαρίδες ή τρωκτικά μοιάζουν , παρά με εξωγήινα πλάσματα.
Αν απορείτε τώρα πως μου ήρθε και λέω για UFO, και εξωγήινους που εποφθαλμιούν το θνητό γένος και άλλα «ουφολογικά» δε διάβασα κάποια μελέτη στο national geographic, απλά παρακολούθησα (ναι έχω τέτοιες αντοχές), συνέντευξη του Στουρνάρα, οπότε τα επιστημονικά πορίσματα περί ύπαρξης εξωγήινων είναι απολύτως ασφαλή.

Ο νέος ύμνος της ΝΔ διαβάστε είναι υπέροχος!!


Αφού έσωσε τους τοκογλύφους ο Αντώνης είπε να ανανεώσει το κόμμα μετά τις απώλειες κάποιων στελεχών που για "τεχνικούς λόγους" (είναι σε κελιά φυλακής) δεν μπορούν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους





. Στην προσπάθεια ανανέωσης θα αλλάξει και τον ύμνο της Νέας Δημοπρασίας.  Ο Τζιμάκος είπε την δική του πρόταση  στην Ελληνοφρένεια. Όσο για μένα προτείνω στον καταλληλότερο να αφήσει τη μουσική, αλλά να αλλάξει κάπως τους στίχους, ώστε να εκφράζουν καλύτερα την πολιτική του:



Σε περιμένω να ‘ρθεις και πάλι
Μαζί να κάνουμε απάτη μεγάλη
Να έρθεις σαν λαίλαπα να πάρεις τα πάντα
Από τις τσέπες τους ν' αδειάζεις τα φράγκα
Το πωλητήριο θα βάλουμε πάλι
Απ’ το βοριά ως το πιο νότιο ακρογιάλι
Και τις φτωχές θα καταστρέψουμε τάξεις
Μισθούς θα κλέψουμε και τις συντάξεις
Σε περιμένω να ‘ρθεις και πάλι
Μαζί να φτιάξουμε μια μίζα μεγάλη
Μαζί  θα ντροπιαστούμε στην Ιστορία
Πουλάω Ελλάδα
Πουλάω  Θρησκεία
Ειμ’ η γαλάζια  η συμμορία
Εμείς το μίσος την κακία σκορπάμε
Και το συμφέρον το δικό μας κοιτάμε
Για εμάς τα χρήματα μόν' έχουν αξία
Και καπελώνουμε Πατρίδα Θρησκεία
Με τους κουμπάρους τους βολεμένους
Θα καταστρέψουμε ηλικιωμένους
Άνεργοι άστεγοι θα είσαστε όλοι
Για να τα τρων οι δικοί μας χαχόλοι
Σε περιμένω να ’ρθεις και πάλι
Μαζί να φτιάξουμε  μια μίζα μεγάλη
Μαζί θα ντροπιαστούμε στην Ιστορία
Πουλάω Ελλάδα
Πουλάω  θρησκεία
Ειμ’ η γαλάζια  η συμμορία.

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ‏ KATA THΣ ΛΙΣΤΡΙΚΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ





1. Γιατί έχεις αξιοπρέπεια. Δεν είσαι ζώο. Και δεν ανέχεσαι να σου φέρονται σαν τέτοιο. Είσαι άνθρωπος και απαιτείς σεβασμό. Δε θα ανεχθείς πια άλλα ψέμματα. Σε κοροϊδεύουν συνεχώς και σε φτύνουν στα μούτρα και αυτό δε θα το ανεχθείς άλλο.


2. Γιατί δε φοβάσαι να ζήσεις. Ξέρεις ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε για εσένα παρά τα όσα λένε στις διαφημίσεις. Ξέρεις ότι είσαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς, μια κουκίδα στο ψηφιδωτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα. Μια κουκκίδα που έχει αποστολή να λάμπει και όχι να τρεμοπαίζει... Και ξέρεις ότι κάποτε θα πεθάνεις. Και για το λόγο αυτό χαίρεσαι το δώρο της ζωής. Με πάθος. Και όταν ο θάνατος έρθει να σε βρει, τότε, έχοντας ζήσει, ήρεμα θα τον δεχθείς χωρίς να τον φοβάσαι.

3. Γιατί δε θα επιτρέψεις στους σημερινούς ισχυρούς να διαμορφώσουν μια χειρότερη ανθρωπότητα από τη σημερινή και γιατί πιστεύεις ότι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο αξίζει να ζήσεις και να πεθαίνεις είναι το να παραδόσεις έναν κόσμο ίδιο - αν όχι καλύτερο - από αυτόν που βρήκες. Εναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας και όλα εκείνα τα παιδιά που θα έρθουν όταν εμείς θα έχουμε φύγει..

4. Γιατί είναι δικαίωμα σου να καθορίζεις τη ζωή σου και να ασκείς εξουσία στη γή των πατέρων σου. Γι αυτήν τη γη πολέμησε ο παππούς σου, ο προπάππος σου ή ίσως και ο πατέρας σου, για να μπορείς εσύ ελεύθερα να ζεις και να καθορίζεις τη ζωή σου εντός των ορίων της ποτισμένης με αίμα αυτής γης. Την γη αυτήν την κληρονόμησες από τους πρόγονους σου και οφείλεις να κάνεις το χρέος σου τώρα που κινδυνεύουμε να τη χάσουμε. Αυτή η γη είναι η πατρίδα σου. Σε χρειάζεται.

5.Γιατί κατάλαβες ότι η αποχή σου από τα κοινά και η απάθεια είναι που δίνουν την εξουσία στους μόνιμους εξουσιαστές μας και αποφάσισες να βγεις από αυτό το τέλμα της απάθειας και της μιζέριας. Ξέρεις πως να τους πολεμήσεις. Θα αυτό-οργανωθείς. Μετέχεις σε ομάδες, φτιάχνεις ομάδες, συλλόγους και εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία για να μιλήσεις με τους συμπολίτες σου, να ξυπνήσεις κάποιον που κοιμάται, να συζητήσεις με κάποιον για το τι μπορούμε να κάνουμε και κάνεις ότι αποφασίσετε. Μπορεί σε άλλους να φαίνεται λίγο, αλλά όχι σε εσένα. Εσύ ξέρεις ότι όλα τα μεγάλα ταξίδια αρχίζουν με ένα μικρό βήμα.

6. Για να σταματήσεις να πλήττεις, να είσαι μίζερος, καρμίρης και δυστυχισμένος. Δεν αρμόζουν τα συναισθήματα αυτά να είναι μόνιμα στον άνθρωπο. Δεν είσαι ανθρωπάκος. Είσαι άνθρωπος. Και αντί να διαβάζεις δωρεάν βιβλία για την κατάθλιψη, κάνεις προσπάθειες να αλλάξουν οι συνθήκες που δημιουργούν όλη αυτή τη μιζέρια και την ακεφιά.

7. Γιατί βλέπεις καθαρά ότι τα νήματα με τα οποία σε κινούν είναι μεταξωτά. Ολο αυτό το χρέος που χρωστάνε όλοι οι λαοί σε κάποιους εξωγήινους όλο αυτό το ψέμα που σε κάνανε να πιστέψεις και με το οποίο σε καθοδηγούν σε πράξεις που κάνουν την ψυχή σου χειρότερη, τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου πιο μαύρη, δεν είναι παρά ένα νήμα που εσύ επιτρέπεις να σου κινεί τα χέρια και τα πόδια. Ξέρεις ότι μόλις βρεθείς μαζί με πολλούς αποφασισμένους να μην υπακούν στο νήμα, τότε αμέσως το νήμα θα κοπεί και κανείς δε θα έχει εξουσία πάνω σας.

8. Γιατί γνωρίζεις ότι υπάρχει φάρμακο ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που βλάπτουν την ανθρωπότητα σήμερα. Το φάρμακο αυτό πρώτοι το ανακάλυψαν οι Ελληνες πρόγονοι σου και λέγεται δημοκρατία. Οι σκοτεινές δυνάμεις, με τη σημερινή ολιγαρχία της βρωμιάς και του ψέμματος που τολμούν να αποκαλούν δημοκρατία, μπορούν να νικηθούν μόνο με αληθινή δημοκρατία. Ξέρεις ότι η δημοκρατία προϋποθέτει ισηγορία και ισονομία. Ξέρεις ότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία ούτε ισηγορία ούτε ισονομία. Υπάρχουν μόνο κάποια "δημοκρατικά δικαιώματα" τα οποία οι ολιγάρχες σου παρουσιάζουν μαζί με το σάπιο πολιτικό τους σύστημα σαν "δημοκρατία" . Ξέρεις ότι αν επιβληθεί από εσένα μια δημοκρατία χωρίς βουλευτική ασυλία, χωρίς νόμους περί ευθύνης υπουργών, με κληρωτούς πολίτες ενόρκους στις εξεταστικές επιτροπές, με διενέργεια δημοψηφισμάτων όταν το απαιτεί ο λαός και όχι αποκλειστική εξουσία διενέργειας δημοψηφίσματος να έχει μόνο η κυβέρνηση, με έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών από ΕΣΡ κληρωτών πολιτών, με υποχρέωση των καναλιών να παίζουν ίσο χρόνο όλους τους αρχηγούς κομμάτων, ακόμα και αυτών που μετέχουν για πρώτη φορά... Είναι τόσα πολλά που μπορούν να γίνουν... Αρκεί μόνο να επιβληθεί δημοκρατία.

9. Γιατί τώρα ξέρεις τι θέλεις και ξέρεις πως θα το αποκτήσεις. Θέλεις δημοκρατία, και θα την αποκτήσεις όταν μαζευτείς μαζί με πολλούς άλλους στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα, θέλοντας το ίδιο πράγμα. Τώρα ξέρεις, ότι αυτό θα γίνει την πρωτομαγιά στο Μαραθώνα (http://2013marathon.org).

10. Γιατί δεν είσαι δειλός να κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες ότι δήθεν το να επαναστατήσεις δεν έχει νόημα, ή ότι όσοι άνθρωποι και να βγουν στο δρόμο δε θα έχει αποτέλεσμα ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτα, να μείνεις στην απάθεια, τη δυστυχία και τη μιζέρια. Είσαι άνθρωπος. Με τιμή. Και αξιοπρέπεια. Και επαναστατείς όταν δε σου φέρονται ανάλογα.

Απρίλης 2013: Μήνας προειδοποιητικής ΛΑΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

april nopayΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ – ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
Την Κυριακή 24/2/2013 στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, συγκεντρωθήκαμε με βάση την πρόσκληση  για ανοικτή συνέλευση συλλογικοτήτων, που ανέφερε ότι : «Τα χαράτσια και οι φόροι που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, σε συνδυασμό με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση.
Αυτή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος, πριν οδηγηθούμε σε ακόμα μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση. Για μας απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ενώσουμε τις προσπάθειες μας, να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, για να έχουμε πιο άμεσα ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να διώξουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ,  κυβερνήσεις, τρόικα και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται
Σκοπός της συνέλευσης ήταν είναι ο σχεδιασμός κοινής δράσης και η ανίχνευση των απαντήσεων μας στη φοροληστεία του λαού. Συζητήσαμε προτάσεις και δυνατότητες κοινής δράσης των συλλογικοτήτων μας, απέναντι στα μέτρα που οδηγούν στην πείνα και στην εξαθλίωση και
ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ότι :
-       ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ.
-       ΔΕΗ ΠΟΥΛΑΜΕ δημόσια γη, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και περιουσία
-       ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα χαράτσια οποιασδήποτε μορφής και το χρέος τους
-       Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.
-       Τα δικαιώματά μας δεν χωράνε σε ρυθμίσεις, δόσεις, επιμηκύνσεις.
-       Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη. Κανένας μόνος του απέναντι στη ΔΕΗ και στην εφορία. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
  • Κανένα χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή στην εφορία. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος. Επανασυνδέσεις του κομμένου ρεύματος σ’ όλα τα νοικοκυριά. Πληρωμή των λογαριασμών στα ταμεία της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι. Δωρεάν ρεύμα για άνεργους και άπορους. Όχι στην υπεξαίρεση χρημάτων του ρεύματος για το χαράτσι.
  • Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Κατάργηση όλου του φοροληστρικού νομοθετικού πλαισίου
  • Φόροι στους πλούσιους και όχι στο λαό
  • Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα μεγάλα εισοδήματα
  • Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στους μικροεπαγγελματίες
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης-φυσικό αέριο για την οικιακή κατανάλωση
  • Όχι στις κατασχέσεις μισθών και κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
  • Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και ευπαθών ομάδων
  • Αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας
Στην ανοικτή συνέλευση, που έγινε την Κυριακή στις 24/2/2013  παραβρέθηκαν οι παρακάτω συλλογικότητες:
  1. ΑΛληλεγγύη- ΑΝΥπακοή-Ανατροπή ΑΛ.ΑΝΥ.Α.,
  2. Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια,
  3. Ανοικτή Συνέλευση Καματερού
  4. Ανοικτή Συνέλευση Περάματος,
  5. ΑΣΚΙ Εφοριακών
  6. ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
  7. Δίκτυο Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης, Μουσείου
  8. Δίκτυο Σπάρτακος
  9. Επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω»,
  10. Επιτροπή αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη
  11. Επιτροπή Αμαρουσίου Δεν πληρώνω
  12. Επιτροπή κατοίκων 6ης δημοτικής κοινότητας Αθήνας
  13. Επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας,
  14. Επιτροπή κατοίκων Πευκακίων-Περισσού,
  15. Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»
  16. Λαϊκής Συνέλευση Κολωνού- Σεπολίων- Ακαδημίας Πλάτωνος
  17. Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων,
  18. Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης,
  19. Πρωτοβουλία Ιλίου αντίστασης και αλληλεγγύης,
  20. Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Δύναμη Ανατροπής Σαλαμίνας
  21. Ομάδα αλληλεγγύης Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου
  22. Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις ΔΟΥ
  23. Πρωτοβουλία Κατοίκων ενάντια στα χαράτσια Ραφήνας – Πικερμίου
  24. Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στα χαράτσια Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
  25. Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ
  26. Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών,
  27. Συντονισμός  α’βάθμιων σωματείων.
  28. Συντονιστικό φορέων και κατοίκων ΒΑ Αττικής ενάντια στα διόδια

Αλ. Τσίπρας: "εθνικός μας πλούτος, είναι οι άνθρωποι που παράγουν" (video)

Απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του προέδρου της κο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
 στη Βουλή, με θέμα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου
Στη συνέχεια, μπορείτα να διαβάσετε, ολόκληρη την ομιλία >>>





Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ακούσαμε την ομιλία του πρωθυπουργού πάνω στο αγροτικό πρόβλημα,  διανθισμένη με δημοσιογραφικού χαρακτήρα επισημάνσεις και   με υποσχέσεις του τύπου ότι «μέχρι το τέλος της τετραετίας έχουμε καιρό».
Μόνο που αυτό αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κατανοήσει ποιό είναι σήμερα το πραγματικό πρόβλημα του αγροτικού κόσμου.

Διότι πολύ σωστά επεσήμανε ότι τους αγρότες δεν είναι δυνατόν να τους θυμόμαστε κάθε φορά που κατεβαίνουν τα τρακτέρ. Άλλες εποχές,  όταν κατέβαιναν  τα τρακτέρ ήταν παρόντες επιφανείς παράγοντες  της ΝΔ τότε που εσείς -  όχι προσωπικά κύριε πρωθυπουργέ αλλά το κόμμα σας, αναλόγως βέβαια αν ήταν στην συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση- το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, λοιπόν, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, βρισκόταν πάνω στα τρακτέρ δίνοντας υποσχέσεις του τύπου «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά».
Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν έχουν σχέση με αυτό που γινόταν τότε. Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, σήμερα, δεν έχουν να κάνουν με ένα αίτημα επαιτείας ή ένα αίτημα καλυτέρευσης συνθηκών ζωής και διαβίωσης. Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου σήμερα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την ύπαιθρο.

Υπ΄ αυτήν την έννοια όλα όσα ακούστηκαν είναι πολύ λίγα  για να απαντήσουν στην αγωνία του μικρομεσαίου αγρότη και της αγρότισσας που αυτό που αναρωτιούνται είναι αν θα συνεχίσουν να μένουν στην περιφέρεια σπέρνοντας και θερίζοντας τα χωράφια τους.  Αυτό που αναρωτιούνται είναι αν θα έχουν εισόδημα από την αγροτική παραγωγή. Και δεν μπορεί σε αυτά  τα αμείλικτα ερωτήματα οι απαντήσεις να είναι οι δυνατότητες που έχει,  και όντως έχει η αγροτική παραγωγή στη χώρα μας, από τα φυτά  που μπορεί να καλλιεργηθούν στην ελληνική επικράτεια.
Η κατάρρευση του αγροτικού τομέα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν είναι υπόθεση του Μνημονίου.
Είναι μια υπόθεση που εδώ και χρόνια υπάρχει στην ελληνική πραγματικότητα, δεν ήταν ατύχημα.

Ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή. Και αυτή η επιλογή ξεκινά από πολύ νωρίς.
Ξεκινά από τις εποχές της ανάπτυξης όπου τα ισχυρά οικονομικά κέντρα έκριναν ότι ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα είναι περιττός.
Και ότι το μέλλον της χώρας είναι η ανάπτυξη με τα δάνεια, με άκρατο καταναλωτισμό και με τον τομέα των υπηρεσιών. Όχι με τον πρωτογενή τομέα.

Τότε που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεχτήκατε αδιαμαρτύρητα και χωρίς την ελάχιστη διαπραγμάτευση οτιδήποτε καταστροφικό μας  επιβλήθηκε μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Και δε σας άκουσα να πείτε κουβέντα για το τι έχει επιφέρει αυτή η ΚΑΠ στην ελληνική αγροτική οικονομία. Θα μου πείτε και άλλες χώρες ήταν στην ΚΑΠ αλλά τουλάχιστον διεκδίκησαν, μάτωσαν για τους αγρότες τους. Εσείς τι κάνατε τόσα χρόνια;

Τότε που χειριζόσασταν εναλλάξ στις κυβερνήσεις, τον αγροτικό κόσμο, κάνοντας τα στραβά μάτια σε φουσκωμένες απογραφές και με παράτυπες επιδοτήσεις. Και με την καταστροφική λογική της αποσύνδεσης των επιδοτήσεων από την παραγωγή που οδήγησε τον αγροτικό κόσμο σε μια κουλτούρα μη παραγωγικότητας. Τότε που αντιμετωπίζατε τους αγρότες ως πολιτικά εξαρτημένους όμηρους του πελατειακού σας κράτους, μέσα από τα δικομματικά παραμάγαζα που είχατε στήσει σε συνεταιρισμούς και καφενεία.
Όπως έχετε καταλάβει όμως αυτή η εποχή τελείωσε.

Και τώρα είναι η ώρα να απαντήσετε, στο αμείλικτο ερώτημα που έρχεται από τον αγροτικό κόσμο.  Και το ερώτημα είναι πολύ σπουδαιότερο από το ζήτημα του εισοδήματος των αγροτών. Αφορά τη χώρα  και την οικονομία της. Και το αμείλικτο ερώτημα είναι : θέλουμε σε αυτή τη χώρα να έχουμε πρωτογενή παραγωγή ή θέλουμε μόνο υπηρεσίες και real estate ;
Και κυρίως να απαντήσετε με μια στοιχειώδη σοβαρότητα, σε αυτήν την κραυγή αγωνίας των αγροτών που κινητοποιούνται διεκδικώντας  μια αξιοπρεπή ζωή και ένα αξιοπρεπές εισόδημα και όχι να κρύβεστε πίσω από την τρόικα.

Σας άκουσα, κύριε πρωθυπουργέ, για μια ακόμα φορά να μιλάτε για την ανάπτυξη.

Αυτή την έρμη και καταταλαιπωρημένη λέξη.
Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι ζουν –και το ζουν οδυνηρά- ένα παράδοξο της ανάπτυξης. Από τη μια μεριά λόγια και πάλι λόγια για ανάπτυξη –ανεπτυγμένα ως τα όρια της ανερμάτιστης προπαγάνδας.
Και από την άλλη, τα έργα της αποανάπτυξης –ανεπτυγμένα ως τα όρια της εθνικής καταστροφής.
Μιλάνε για ανάπτυξη εκείνοι που έχουν καταργήσει κάθε δυνατότητα, πιθανότητα, προοπτική ανάπτυξης σε αυτόν τον τόπο.
Διαφημίζουν την ανάπτυξη που «θα» έρθει οι ίδιοι άνθρωποι που με την πολιτική που αποφασίζουν και υλοποιούν και τα μέτρα που παίρνουν εδώ στη Βουλή προκαλούν την ύφεση,  την ανεργία, την αποανάπτυξη.
Ο κύριος Σαμαράς κλίνει τη λέξη ανάπτυξη σε όλες τις πτώσεις την ίδια στιγμή που το μόνο που αναπτύσσει είναι μια πολιτική κατά της ανάπτυξης.

Πήγατε μάλιστα εν ονόματι της ανάπτυξης στο Κατάρ αλλά δεν τολμήσατε, όμως,  να πάτε μέχρι τη Λάρισα ή την Κρήτη να συναντήσετε τους αγρότες και να κουβεντιάσετε με τους αγρότες για τα αιτήματά τους.
Γιατί ; Γιατί, προφανώς δεν έχετε κατανοήσει  μάλλον, ότι ο αγώνας των αγροτών δεν αφορά μόνο τους ίδιους και την επιβίωσή τους, αλλά είναι ταυτόχρονα και αγώνας για την ίδια την ανάπτυξη.
Και ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων τους δεν θα ήταν μόνο ένα μέσο για την επιβίωσή τους, αλλά θα ήτανκυρίως ένα μέσο για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής –άρα και για την ανάπτυξη της οικονομίας συνολικά.
Μας ρωτάτε διαρκώς,  Τι αντιπροτείνετε;

Λες και απέναντι στη καταστροφή δεν υπάρχει τίποτα κανείς να αντιπροτείνει παρά μονάχα την καταστροφή.
Εμείς, λοιπόν κύριε Σαμαρά, ένα πράγμα αντιπροτείνουμε :

Να αρχίσουμε έστω και τώρα την προσπάθεια, να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, να βασιστούμε σε αυτά που έχουμε, αντί να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους.
Αντί να κοροϊδεύουμε το λαό για τις φαραωνικές επενδύσεις που τάχα θα μας σώσουν, να αρχίσουμε από αυτά που εμείς έχουμε.

Και να αρχίσουμε πρώτα και κύρια από τον εθνικό μας πλούτο. Και για μας πάνω από όλα εθνικός μας πλούτος είναι οι άνθρωποι που παράγουν τον πλούτο σε αυτήν τη χώρα. Οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενες, οι αγρότες, οι αγρότισσες, οι μικρομεσαίοι.  Αυτός είναι ο εθνικός μας πλούτος

Γιατί χωρίς αυτούς ή με ισοπεδωμένους αυτούς, με υποδουλωμένους αυτούς, με σκλάβους αυτούς δεν παράγεται πλούτος, το μόνο που παράγεται είναι πλούτος για τους δανειστές και τους δυνάστες μας.
Και, αν θέλετε πέραν από τους ανθρώπους, να αρχίσουμε από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτού του τόπου.
Και πλουτοπαραγωγικές πηγές είναι τα χωράφια που οργώνουν οι αγρότες μας και  βγάζουν καρπούς, είναι τα βουνά όπου οι κτηνοτρόφοι μας έχουν και παράγουν τα κτηνοτροφικά τους προϊόντα, είναι οι θάλασσες όπου οι αλιείς ψαρεύουν τα ψάρια τους. Το φυσικό περιβάλλον είναι ο πλούτος  αυτής της χώρας.   Το φυσικό περιβάλλον αυτής της χώρας που το υποτιμάτε, θεωρώντας  ότι επενδύσεις που μπορεί να δώσουν κάποια ψίχουλα, αλλά θα καταστρέψουν τις θάλασσες, τα ποτάμια, τον υδροφόρο ορίζοντα, είναι η παραγωγική επένδυση γι αυτόν τον τόπο.
Μας λέτε, όμως: Δεν θέλετε επενδύσεις από το εξωτερικό;
Βεβαίως και θέλουμε επενδύσεις από το εξωτερικό, βεβαίως και χρειαζόμαστε επενδύσεις από το εξωτερικό.

Άλλα χρειαζόμαστε επενδυτές, όχι πειρατές.

Εσείς θέλετε να προσελκύσετε πειρατές, που θα έρθουν όσο επιμένετε να μετατρέπετε την Ελλάδα σε ρημαγμένη και ανοχύρωτη χώρα.

Αν, λοιπόν, εσείς ανάπτυξη ονομάζετε το real estate και την παραχώρηση θησαυρών αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων έναντι ευτελών ποσών –όπως αυτό που συνέβη στη Χαλκιδική, όπου για 11 εκατομμύρια παραχωρήθηκε μια έκταση και ορυκτός  πλούτος πολλών δισεκατομμυρίων ή όπως θέλετε να κάνετε και στον Έβρο και στη Θράκη όπου εκεί, κύριε πρωθυπουργέ, δεν κρύβετε πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ, ρωτήστε το δικό σας υπουργό ο οποίος κατάγεται από την Κομοτηνή, ρωτήστε το Δήμαρχο της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη, ρωτήστε την τοπική κοινωνία, γιατί εναντιώνεται σε αυτήν την επένδυση. Εναντιώνεται διότι θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αντιπάλων αυτών που επενδύουν;  Ή μήπως διότι  έχει αξίωση αυτός ο κόσμος να ζήσει με αξιοπρέπεια σε ένα φυσικό περιβάλλον που μπορεί να δώσει προοπτική και μέλλον στις επόμενες γενιές. 
Αλλά προφανώς έχουμε διαφορετική εκτίμηση για το τι σημαίνει ανάπτυξη.  Στη δική μας αντίληψη η ανάπτυξη έχει θετικό παραγωγικό πρόσημο. Μας κατηγορείτε όμως ότι εμείς διώχνουμε τους επενδυτές. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της κυβέρνησης και κύριε Σαμαρά, οι επενδυτές αυτό το διάστημα που έχουμε το Μνημόνιο και κυβερνάτε δεν έφυγαν από τη χώρα γιατί κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, έφυγαν γιατί  το Μνημόνιο κατέστρεψε την οικονομία και την κοινωνία.  Γιατί ένας επιχειρηματίας θέλει να πουλά το 60% της παραγωγής του στο εσωτερικό και το υπόλοιπο 40% για να κάνει εξαγωγές.
Όταν όμως έχει καταστραφεί η οικονομία, όπως κάνατε με το μνημόνιο, δεν έχει αγορά για να πουλήσει.
Δικό σας επίτευγμα είναι οι μηδενικές επενδύσεις.
Στα χρόνια τα δικά σας οι επενδύσεις σταμάτησαν.

Και δεν πρόκειται να επιστρέψουν γιατί ακόμα και τώρα συνεχίζετε να τις διώχνετε!
Ποιος έδιωξε την Credit Agricole κ. Σαμαρά;
Ποιος έδιωξε την Carrefour κ. Σαμαρά;
Ποιος έδιωξε τη Societe General κ. Σαμαρά;
Ποιος έδιωξε την Coca Cola 3E κ. Σαμαρά;
Ποιος έδιωξε τη ΦΑΓΕ κ. Σαμαρά;
Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι στην κυβέρνηση ή ο λαός που κινητοποιείται; Η δική σας οικονομική πολιτική τους  έδιωξε.
Ποιος κρατάει έξω από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας την Ντόιτσε Αιόλια κ. Σαμαρά;

Έξι αιτήσεις έχει κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία γερμανική κιόλας, για να μη λέτε ότι έχουμε κανένα ιδιαίτερο μίσος απέναντι στους γερμανούς, εμείς έχουμε μίσος σε όσους θέλουν να καταστρέψουν την πατρίδα μας, έρχονται όμως εδώ, προσέξτε η Ντόιτσε Αιόλια κύριε Σαμαρά, έξι αιτήσεις για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα. μιλάμε για επενδύσεις με εγγυημένη χρηματοδότηση από την Ντόιτσε Μπανκ.

Σας καταθέτω στα πρακτικά και την επιστολή με την υπογραφή του κ. Άκερμαν, από το Νοέμβρη του 2011, που λέει ότι είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει και έχει το 35% της επένδυσης, 14 εκατ. Ευρώ αλλά άδεια δεν παίρνουν.  
Γιατί; Γιατί όλα αυτά τα χρόνια οι άδειες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πήγαν στους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους, αυτοί είναι που διώχνουν τους επενδυτές, κύριε Σαμαρά, οι κολλητοί και οι διαπλεκόμενοι των προηγούμενων και των τωρινών επενδύσεων. Να πως χάνονται οι επενδύσεις. 
Να πως και γιατί χάνονται οι επενδύσεις. Και αν θελήσετε να πείτε στην δευτερολογία σας ότι κάνω λαϊκισμό τολμήστε να τους πάρετε τις άδειες που κρατούν στο συρτάρι τους . Το τολμάτε;  Τολμήστε το.  - μη ρωτάτε ποιοι είναι οι κολλητοί, όλοι γνωρίζουμε σε αυτόν τον τόπο ποιοι είναι το επιχειρηματικό κατεστημένο που αν δεν δώσει την έγκριση του δεν προχωράει καμία επένδυση.  Να λοιπόν   γιατί ανοίγετε όλα τα επαγγέλματα αλλά την πιο κλειστή συντεχνία δεν θέλετε να την ανοίξετε.

Εμείς μιλάμε για ανάπτυξη με παραγωγικό πρόσημο που θα αφήνει κοινωνικό απόθεμα και εσείς μιλάτε γιααλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας και λεηλασία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Και μας ρωτάτε διαρκώς : τι αντιπροτείνετε;

Εμείς προτείνουμε να δώσουμε κίνητρα, ή τουλάχιστον να καταργήσουμε εδώ και τώρα τα αντικίνητραγια τους Έλληνες εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους  επιχειρηματίες.
Να μια καλή αρχή για την ανάπτυξη.

Το τολμάτε;

Εμείς προτείνουμε να  επαναφέρουμε τον κατώτερο μισθό και την κατώτερη σύνταξη, για να κινηθεί η αγορά και να ζεσταθεί κάπως η κατανάλωση.
Το τολμάτε;
Εμείς προτείνουμε, να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των αγροτών για να αναθερμανθεί κατ’ αρχήν η αγροτική παραγωγή και να ζωντανέψουν οι πόλεις της υπαίθρου.
Το τολμάτε;
Εμείς προτείνουμε, να οργανωθεί μια μεγάλη έφοδος με έκτακτα μέτρα για την ανεργία των νέων με απόσπαση κονδυλίων από όπου αυτό είναι δυνατό, από την Ευρώπη πρωτίστως και με την εμπλοκή του κράτους, ούτως ώστε να υπάρξει απασχόληση και εισόδημα για όσο γίνεται περισσότερους νέους.
Το τολμάτε;
Να απαλλάξουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από το καταστροφικό φορτίο των φόρων –που η ειρωνεία είναι ότι ούτε καν εισπράττονται- για να μπορέσουν να επανέλθουν σε κάποιο κύκλο εργασιών, αντί να οδηγούνται στο λουκέτο.
Το τολμάτε; 
Εμείς προτείνουμε να πάρουμε μέτρα για να παραμείνουν οι αγρότες στα χωράφια και να μπορούν να σπέρνουν και να θερίζουν, χωρίς να κινδυνεύουν να τους πάρει η τράπεζα το σπίτι και να πάνε φυλακή από τα χρέη;
Και συγκεκριμένα να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
Να δώσετε φτηνό ρεύμα, προκειμένου ο αγρότης να παράξει.
Να μειώσετε το ΦΠΑ, προκειμένου ο αγρότης να παράξει.
Να κοστίζει το πετρέλαιο στον Έλληνα αγρότη όσο κοστίζει και στον Ισπανό, το Γάλλο και τον Ιταλό που τον ανταγωνίζεται και όχι παραπάνω.
0, 85 λεπτά του ευρώ ο μέσος όρος του κόστους για τον ευρωπαίο αγρότη.
Το τολμάτε ;
Αν αυτά δε τα τολμάτε, μη μας κάνετε μαθήματα για ανάπτυξη και μη μας μιλάτε για ανάπτυξη, διότι όλα όσα αποφασίζετε είναι εναντίον της ανάπτυξης.
Μη ψάχνετε λοιπόν να βρείτε ηθικούς αυτουργούς. Εσείς είστε αυτοί που ακυρώνετε την ανάπτυξη και σκοτώνετε, με σαδιστική επιμονή θα έλεγα, κάθε προοπτική ανάπτυξης, κύριε πρωθυπουργέ.
Σκοτώνετε καθημερινά το κουράγιο, την ευρηματικότητα, τις προοπτικές, την αισιοδοξία του ανθρώπινου δυναμικού αυτής της χώρας.
Τσαλαπατάτε τους ανθρώπους  και περιμένετε ότι θα υπάρξει ανάπτυξη χωρίς αυτούς και, ακόμα χειρότερα,  ενάντια σ’ αυτούς.
Να όμως τα αναπτυξιακά σας έργα:

Αναπτύσσετε την ανεργία –εν ονόματι της ανάπτυξης. 
Αναπτύσσετε τη φτώχεια εν ονόματι της ανάπτυξης.
Αναπτύσσετε την αγριότητα στην αγορά εργασίας εν ονόματι της ανάπτυξης.
Αναπτύσσετε την καταστολή εν ονόματι της ανάπτυξης.
Αναπτύσσετε την καταδίκη σε θάνατο των συνταξιούχων εν ονόματι της ανάπτυξης.
Αναπτύσσετε το στραγγαλισμό του κοινωνικού κράτους εν ονόματι της ανάπτυξης.
Αναπτύσσετε την εξουδετέρωση, τον εκφοβισμό, την παθητικότητα της κοινωνίας, εν ονόματι της ανάπτυξης. 
Και περιμένετε, διαφημίζετε, προπαγανδίζετε ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος.
Που περνάει από το Κατάρ και από τις κατάρες των θυμάτων της πολιτικής σας.
Στον καταμερισμό σας εσείς,  όπως φαίνεται,  έχετε αναλάβει τα Κατάρ και ο κύριος Δένδιας τις κατάρες.
Δεν μπορεί η χώρα, δεν μπορεί η οικονομία, δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος, βλέποντας την  μέχρι τώρα πολιτική σας και τα αποτελέσματά της, να περιμένει ανάπτυξη, ανάκαμψη, έστω ανακούφιση από σας.
Δεν μπορεί, δεν γίνεται, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ότι κι αν λέτε για το αντίθετο.
Και εννοείται ότι δεν είστε καθόλου άμοιροι ευθυνών για την τραγωδία που ζουν η χώρα και οι κάτοικοί της.
Μην παριστάνετε τον σωτήρα του λαού κύριε Σαμαρά –γιατί είστε εσείς που καθημερινά προκαλείτε με την πολιτική σας το δράμα του.
Μην παριστάνετε τον οπαδό της ανάπτυξης, γιατί είστε εσείς ο ηθικός και ο φυσικός αυτουργός της πολιτικής που οδηγεί στην αποανάπτυξη.
Μην παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο για τη σταύρωση του λαού μας –εσείς είστε ο αυτουργός του Γολγοθά του.
Και μην παριστάνετε παρακαλώ, όχι σε μας τουλάχιστον, τον άνθρωπο που εκπροσωπεί τη σταθερότητα –γιατί εσείς  είστε ο άνθρωπος που εκπροσωπεί και προσωποποιεί την αστάθεια.
Αλήθεια,  ποια είναι η σταθερότητά σας;
Η καταδίκη του μνημονίου και μάλιστα σε μαχητικούς τόνους;
Η αποδοχή εν συνεχεία του μνημονίου και η καταδίκη των επικριτών του,  σε εξίσου μαχητικούς τόνους;
Τα Ζάππεια,  όπου μας λέγατε ότι έχετε εξασφαλίσει κωδικό προς κωδικό,  και άρα ότι εγγυάστε τους μισθούς και τις συντάξεις; 
Οι άγριες περικοπές που ακολούθησαν,  χωρίς να κάνετε καν τον κόπο να εξηγήσετε που πήγαν οι κωδικοί σας;
Και πού πήγε η σταθερότητα και η αξιοπιστία σας;
Οι δεσμεύσεις σας στην αίθουσα αυτή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις για τις οποίες θα έπρεπε να αισθάνεστε τουλάχιστον κάποια αμηχανία απέναντι στο λαό;
Να σας θυμίσω τι λέγατε για τις συντάξεις, τους μισθούς, την ανάπτυξη και τις 150.000 θέσεις μέσα στην τρέχουσα χρονιά, για τα επιδόματα, για τα ταμεία-θύματα του κουρέματος, για τη μετενέργεια και για τόσα άλλα;
Θέλετε να θυμηθούμε τι είπατε στις προγραμματικές δηλώσεις για τους αγρότες;
«..Μείωση του ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια. Ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ.
Θέσπιση του «αγροτικού πετρελαίου» Διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ.
Κίνητρα για την επιστροφή στην ύπαιθρο. Δημιουργία νέων χρηματοδοτικών και εγγυοδοτικών μέσων.
Ίδρυση Ταμείου Ενίσχυσης Αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων.
Λειτουργία Δημοπρατηρίων κατά αυτοδιοικητική περιφέρεια. Παρεμβάσεις στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης προϊόντων. …» 
Και ακόμα «σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, μείωση των έμμεσων φόρων, συντελεστών ΦΠΑ κλπ…». «Αποκατάσταση αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα»
Γιατί δεν τα υλοποιήσατε όλα αυτά;
Γιατί απλά είναι αντίθετα στο μνημόνιο.
Πείτε την αλήθεια στον κόσμο. Απαντήστε στον κόσμο.
Πως να ανταποκριθείτε στα ερωτήματα του αγροτικού κόσμου, την ώρα που εσείς και η τρόικα σχεδιάζετε νέα μέτρα, ώστε να τιμωρηθούμε για τις αποκλίσεις που εσείς οι ίδιοι με το μνημόνιο προκαλείτε;
Πως να πείτε την αλήθεια στους αγρότες όταν στο τρίτο μνημόνιο έχετε υπολογίσει να μαζέψετε από τα αγροτικά νοικοκυριά 2 δις ευρώ για να σας βγούν τα μέτρα;
Τόσο βγαίνει μόνο από τις επιστροφές ΦΠΑ και το πετρέλαιο.
Τι να πείτε στους αγρότες;
Ότι δώσατε την ΑΤΕ σε ιδιώτες μαζί με το 80% της αγροτικής γης που είναι υποθηκευμένο;
Τόσο απλό είναι το στρατηγικό σας σχέδιο.
 Πήρατε κερδοφόρα συνεταιριστική εταιρεία, την Δωδώνη, και την δώσατε σε αυτόν που της χρώσταγε.
Ξεπουλάτε την Βιομηχανία Ζάχαρης σε μία εποχή που η τιμή της ζάχαρης ανεβαίνει.  Και εισάγει η χώρα ζάχαρη από το εξωτερικό.
Το δίλημμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο.
Ή θα έχουμε μνημόνιο ή θα έχουμε αγρότες.
 Την δική σας επιλογή την έχετε κάνει προφανώς.
Η δική μας επιλογή είναι απέναντι στη δική σας.
Από αυτό το βήμα θέλω να επαναλάβω, ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα έχει στρατηγική σημασία.
Ο αγροτικός κλάδος χρειάζεται σοβαρό σχέδιο ανασυγκρότησης, που να αξιοποιεί και όχι να περιορίζει τις δυνατότητές του. 
Οι αγρότες και οι οικογένειές τους χρειάζονται στήριξη στην δουλειά τους και σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους και ξέρουν ότι αυτά δεν έχει νόημα να τα αναζητούν πλέον στα κόμματα του Μνημονίου.
  Αλλά σε αντίθεση με τα κόμματα του Μνημονίου, εμείς μιλάμε ξεκάθαρα για μια αναδιάρθρωση με κριτήριο το όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών, την προστασία του περιβάλλοντος και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.
Στην κατεύθυνση αυτή, προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης κατά περιοχές.
Βασικοί του άξονες αυτού του προγράμματος, είναι η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία των αγροτικών προϊόντων.
Η παροχή ρευστότητας στον αγροτικό κόσμο μέσα από μια δημόσια Αγροτική τράπεζα, που δε θα έχει στόχο το κέρδος αλλά την αγροτική ανάπτυξη.
Η μείωση του κόστους παραγωγής, η αναδιάρθρωση των συνεταιρισμών, η ουσιαστική στήριξη των νέων αγροτών.
Και μέσα απόν την συνεργασία και την στήριξη του αγροτικού κόσμου θα μπορέσουμε
•           Να πετύχουμε τον ουσιαστικό έλεγχο των πολυεθνικών, των καρτέλ και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που από κοινού εκμεταλλεύονται  και τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.
•           Να επιταχύνουμε τη δημιουργία υποδομών, την ορθολογική διαχείριση ζωοτροφών και φαρμάκων, την τεχνική και επιστημονική στήριξη.
•           Να στηρίξουμε τον αγροτουρισμό, την προώθηση τοπικών, βιολογικών και ονομασίας προέλευσης προϊόντων.
Κύριες και κύριοι συνάδελφοι,
Για μας,  δέσμευση αποτελεί ότι θα κάνουμε το παν προκειμένου αυτός ο τόπος να ανασυγκροτηθεί,  και η παραγωγική ανασυγκρότηση περνάει μέσα από την ανασυγκρότηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας. Αλλά, επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, εγώ απέναντί  σας και απέναντι στον αγροτικό κόσμο μια και μόνη δέσμευση θα ήθελα να παρέχω σήμερα. Εμείς για ένα πράγμα θέλουμε να δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, θα κάνουμε το παν θα συγκρουστούμε θα διεκδικήσουμε, θα γυρίσουμε τα πάνω κάτω ώστε οι αγρότες να μπορούν και του χρόνου να είναι στον τόπο τους να μπορούν και του χρόνου να σπείρουν τα χωράφια τους να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Αυτό είναι το μόνο που θέλουμε να δεσμευτούμε και αυτή η δέσμευση είναι δέσμευση αξιοπιστίας όχι κούφια λόγια όπως  οι προγραμματικές σας ανακοινώσεις κύριε Σαμαρά.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
εμείς για ένα πράγμα θέλουμε να δεσμευτούμε :
 Ότι θα κάνουμε το παν, θα συγκρουστούμε, θα γυρίσουμε τα πάνω κάτω, ώστε οι αγρότες να είναι και του χρόνου στον τόπο τους, να σπέρνουν τα χωράφια τους και να ζουν με αξιοπρέπεια.