Αρθρογράφος:
Γιώργος Δελαστίκ
Πηγή: «Πρίν»

Μεγάλη κουβέντα είπε ο Μπέπε Γκρίλο: « Η Ιταλία είναι ντε φάκτο ήδη εκτός ευρώ!», δήλωσε σε συνέντευξη του στη μεγαλύτερη ημερησία οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας, την Χάντελσμπλατ. Τα βορειοευρωπαϊκά κράτη θα κρατήσουν την Ιταλία μέσα στην ευρωζώνη μόνο «έως ότου πάρουν πίσω τις επενδύσεις των τραπεζών τους σε ιταλικά ομόλογα και έπειτα θα μας αφήσουν να πέσουμε κάτω σαν καυτή πατάτα» εξήγησε. Έβαλε κι άλλα καίρια ερωτήματα: «Τι απέγινε η Ευρώπη; Γιατί μόνο η Γερμανία πλούτισε (από το ευρώ);».
Εκεί όμως που σίγουρα πάγωσε το αίμα των Γερμανών ήταν όταν άκουσαν τον Γκρίλο να λέει για τι κίνημα του που πήρε 25% στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές: « Εμείς είμαστε η γαλλική επανάσταση χωρίς την Γκιλοτίνα!».

Όσο και αν το στοιχείο της υπερβολής είναι πολλαπλά εξόφθαλμο σε αυτόν τον ισχυρισμό και μόνο το γεγονός ότι ο ηγέτης του μεγαλύτερου ιταλικού πολιτικού κόμματος ξεστομίζει τη λέξη επανάσταση, τους κάνει να συνειδητοποιούν το βάθος των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται στις συνειδήσεις των λαών της Ευρώπης. Πόσο μάλλον που η «επανάσταση» στην οποία αναφέρεται ο Μπέπε Γκρίλο έχει σαφή αντιγερμανική κατεύθυνση. Άλλωστε και να μην το είχαν καταλάβει αυτό οι Γερμανοί, τους το έδωσε με ωμό τρόπο να το καταλάβουν ο πιο διάσημος Λουξεμβουργιανός της ιστορίας του Μεγάλου Δουκάτου, ο επί 18(!) συνεχή χρόνια πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και μέχρι πρότινος επικεφαλής της Ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αυτή την εβδομάδα στο γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ. «Ο ιταλικός προεκλογικός αγώνας ήταν εχθρικός προς τη Γερμανία σε βαθμό παρεκτροπής και ως εκ τούτου αντιευρωπαϊκός» υπογράμμισε και ανέλυσε τι παρατηρεί στη σημερινή Ευρώπη: « Ο τρόπος με τον οποίο μερικοί Γερμανοί πολιτικοί επιτέθηκαν εναντίον της Ελλάδας όταν η χώρα γλίστρησε στην κρίση, άφησε πίσω του εκεί βαθιά τραύματα. Το ίδιο με τρόμαξαν τα πανό των διαδηλωτών στην Αθήνα με την Γερμανίδα καγκελάριο να φορά στολή των ναζί».

Ο Γιούνκερ δεν διστάζει να βγάλει το συμπέρασμα από τα γεγονότα αυτά: « Ξαφνικά ήρθαν στην επιφάνεια εχθρότητες που σκεπτόταν κανείς ότι έχουν παραμεριστεί οριστικά». Ενίσταται ο γερμανός δημοσιογράφος που του παίρνει τη συνέντευξη: « Υπερβάλλετε. Σήμερα κανένας δεν θέτει σοβαρά υπό αμφισβήτηση την ειρήνη και τη φιλία στην Ευρώπη», λέει. Ο πρώην επικεφαλής της ευρωζώνης δεν ταράζεται: «Αυτό είναι πιθανόν αληθές. Όποιος όμως πιστεύει ότι το αιώνιο ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης δεν θα ξανατεθεί ποτέ πια στην Ευρώπη, μπορεί να κάνει τεράστιο λάθος. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, μόνο κοιμούνται, όπως έδειξαν οι πόλεμοι στη Βοσνία και στο Κόσσοβο. Με εκπλήσσει η διαπίστωση πόσο πολύ η κατάσταση στην Ευρώπη το έτος 2013 μοιάζει με την κατάσταση πριν από 100 χρόνια» υπογραμμίζει. «Το 1913 ήταν η χρονιά πριν από το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Πιστεύετε στα σοβαρά ότι επίκεινται ένοπλες συγκρούσεις στην Ευρώπη;»
ενίσταται ο Γερμανός δημοσιογράφος. «Όχι, αλλά βλέπω εντυπωσιακούς παραλληλισμούς σε ό,τι αφορά την ανεμελιά. Το έτος 1913, πολλοί νόμιζαν ότι δεν θα υπάρξουν ποτέ πια πόλεμοι. Οι μεγάλες δυνάμεις της ηπείρου συνδέονταν τόσο στενά οικονομικά ώστε ήταν διαδεδομένη ευρέως η άποψη ότι δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν στρατιωτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ τους. Ιδίως στη δυτική και στη βόρεια Ευρώπη κυριαρχούσε μια βαθειά αυτοϊκανοποίηση που προερχόταν από την εντύπωση ότι η ειρήνη ήταν αιωνίως εξασφαλισμένη», τόνισε ο Γιούνκερ.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ένας κατεξοχήν δεξιός αστός πρωθυπουργός όπως ο Γιούνκερ διαπιστώνει και ομολογεί δημοσίως ότι η κατάσταση στη ΕΕ σήμερα είναι τόσο τεταμένη που θυμίζει παραμονές παγκοσμίου πολέμου στην πολύπαθη Ευρώπη. Ένας αστός πρωθυπουργός που προέρχεται από ένα ζάπλουτο κρατίδιο όπου καθόλου δεν υπάρχουν αντιγερμανικά αισθήματα. Ένας δεξιός πολιτικός που είναι ο ίδιος τόσο φιλογερμανός ώστε συμμετέχει στην εκστρατεία της …Άνγκελα Μέρκελ με ενθουσιασμό! Είναι επίσης αποκαλυπτικό ότι όχι οι Γερμανοί αστοί, αλλά ένας Γερμανός δημοσιογράφος του Σπίγκελ, που πολιτικά δεν ήταν ποτέ με τη γερμανική δεξιά, έχει την εντύπωση ότι κανένας δεν θέτει υπό αμφισβήτηση τη …«φιλία» στην Ευρώπη! Σε όλες τις χώρες της Νότιας Ευρώπης αφρίζουν οι λαοί από αντιγερμανικό μίσος και οι Γερμανοί είναι τόσο υπερόπτες που θεωρούν ότι η «φιλία» στην Ευρώπη είναι απολύτως διασφαλισμένη! Είναι εκπληκτικό! Υπάρχει όμως κάτι πολύ σοβαρότερο. Όταν οι ίδιοι οι αστοί, έστω οι πιο διορατικοί από αυτούς, εκτιμούν ότι βρισκόμαστε σε παραμονές γενικευμένων συγκρούσεων, τι πρέπει να κάνει η Αριστερά; Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να προετοιμάζεται για τις συγκρούσεις αυτές όχι ως παρατηρητής, αλλά ως διεκδικητής της εξουσίας, μέσα στο καμίνι των σφοδρότατων αναμετρήσεων, όποια μορφή και αν πάρουν αυτές.

Δυστυχώς, άλλα πράγματα βλέπουμε να απασχολούν την ελληνική Αριστερά στο σύνολο της. Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας τρέχει και επαινεί όποιον αστό βρει μπροστά του για να εξασφαλίσει την ανοχή του προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Στο ΚΚΕ, το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς να μειωθεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Ας ελπίσουμε να μην είναι πολύ αργά όταν θα συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και θα αλλάξουν τη στάση τους υπό την πίεση των γεγονότων.

http://www.alfavita.gr/apopsi/

"Κυνηγοί κεφαλών" από την τρικομματική χούντα! (Βίντεο)


Είναι αδίστακτοι, απάνθρωποι και δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εκτελέσουν τις προσταγές που λαμβάνουν από τα ντόπια και ξένα αφεντικά τους.

Ο λόγος φυσικά για το πολιτικό προσωπικό των αστών που δεν περνάει μέρα να μην μας δείχνει το βάρβαρο πρόσωπο του. Αφού μας επέβαλαν μια φοροληστεία που θα την ζήλευαν και οι ...
πασάδες επί τουρκοκρατίας, έρχονται τώρα να φτιάξουν ένα σώμα με «κυνηγούς κεφαλών».

Απ’ ότι ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε μόλις πριν λίγες μέρες με πρωτοβουλία του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα έφτιαξαν μια νέα υπηρεσία με 4091 άτομα που θα ονομάζονται «Ελεγκτές βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων του κράτους». (Τι θα πει αναγκαστικής; Δηλαδή κάποιος που δεν έχει να πληρώσει τι θα τον κάνουν;)

Αυτό που είναι το πιο καταπληκτικό σύμφωνα από όσα ακούσαμε στον σχολιασμός του τηλεοπτικού καναλιού που παρουσίαζε το ρεπορτάζ, είναι ότι οι αμοιβές των εφοριακών που θα αναλαμβάνουν τον ρόλο των κυνηγών κεφαλών θα συνδέονται ανάλογα με τις επιδόσεις τους.

Δεν το καταλάβαμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αφού οι εφοριακοί θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν συγκεκριμένο μισθό. Θα το ψάξουμε και θα επανέλθουμε.
Από tsak-giorgis μοντάζ Γρέκι 

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Σαμαρά

 “ Αδειάζει η κλεψύδρα για μια κυβέρνηση που φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό και επιβάλλει τη μη λαϊκά και κοινωνικά νομιμοποιημένη θέλησή της με τη βία και τον αυταρχισμό ” 

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, μία ακροδεξιά κυβέρνηση, πίσω από την οποία σύρονται για την πολιτική τους επιβίωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, έχει υπερβεί τα όρια αντοχής του ελληνικού λαού. Έχει αποκαλύψει πλήρως...
τον αντιδημοκρατικό της χαρακτήρα.

Πρωθυπουργός ... υπό προθεσμία
Φτωχοποιεί συνειδητά και κατόπιν εντολών των δανειστών, τον ελληνικό λαό με εργαλείο και όχημα τον πιο βάρβαρο αυταρχισμό. Εκχωρεί την εθνική κυριαρχία. Εξαπολύει πρωτοφανή καταστολή σε βάρος του ελληνικού λαού. Λογοκρίνει και επιδιώκει να καταργήσει στην πράξη την ελευθερία του Τύπου. Ενεργοποιώντας έναν πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ελλάδας μηχανισμό προπαγάνδας κατασυκοφαντεί ολόκληρους πολιτικούς χώρους και κοινωνικά κινήματα. Περιφρονεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη δικαιοσύνη. Όπως θα έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι μια Δεξιά «όπως την γνωρίσαμε από τα παλιά τα χρόνια». Η ιστορία έχει διδάξει ότι αυτές οι κυβερνήσεις, οι οποίες τελικά επιβάλλουν τη θέλησή τους με τη βία - και στην περίπτωση της Ελλάδας με τα ΜΑΤ και τον ψυχολογικό πόλεμο σε βάρος του λαού, αλλά κυρίως με ένα οικονομικό πρόγραμμα φτώχειας και εξαθλίωσης - όχι μόνο δεν μακροημερεύουν, αλλά έχουν άδοξο πολιτικό τέλος και η ιστορία επιφυλάσσει μία θέση για αυτές στους υπονόμους της.

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, είναι μια αποικιακή κυβέρνηση, η οποία μαζί με την ντόπια λούμπεν μεγαλοαστική τάξη, το παρασιτικό Κεφάλαιο και τα ξένα συμφέροντα αποτελούν τους δυνάστες του λαού μας. Όμως, η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει. Το λένε τα σημάδια.

Σαθρά θεμέλια 
Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, η πιο λαομίσητη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια, όχι μόνο διότι συνιστά ένα κυβερνητικό σχήμα «τραβεστί», έναν ερμαφρόδιτο εξουσιαστικό μηχανισμό, τον οποίο απαρτίζουν περιθωριακοί ακροδεξιοί, σκληροί νεοφιλελεύθεροι, ξοφλημένοι σοσιαλδημοκράτες και ψευτοαριστεροί, αλλά διότι δεν έχει κανένα πολιτικό πρόγραμμα, κανένα όραμα για τον τόπο και καμία δυνατότητα να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση. Επιβλήθηκε, τον περασμένο Ιούνιο, κατόπιν ενός ολοκληρωμένου σχεδίου κατατρομοκράτησης και εκβιασμού του ελληνικού λαού, από τα υπερεθνικά κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, από το Βερολίνο, από την ντόπια τραπεζοκρατία και από τα επιχειρηματικά λόμπι, που επί δεκαετίες λυμαίνονται τον τόπο και εκμεταλλεύονται τον λαό μας με έναν και μόνο σκοπό: Να αποτελέσει τον ντόπιο πολιτικό βραχίονα των ξενικών κέντρων οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που εποφθαλμιούν τον δημόσιο και εθνικό πλούτο της χώρας μας και θέλουν σκλάβους τους Έλληνες, φθηνή εργατική δύναμη για τους πολυεθνικούς κολοσσούς.

Στόχος της κυβέρνησης Σαμαρά, είναι να υλοποιήσει το καταστροφικό σχέδιο της μετατροπής της Ελλάδας σε εργασιακό κάτεργο, στην πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε μία σύγχρονη αποικία. Όμως, κάπου εδώ από τον Μάρτιο του 2013, στην παρούσα συγκυρία, ο χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα. Εδώ και μήνες λεγόταν ότι ο Μάρτιος του 2013 θα είναι ο πιο δύσκολος για την κυβέρνηση και οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν αυτή την πρόβλεψη, είτε αφορούν στις δήθεν διαπραγματεύσεις της τρικομματικής κυβέρνησης με την τρόικα, είτε στις κλιμακούμενες αντιδράσεις του ελληνικού λαού στην βάρβαρη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης των "Μερκελιστών". Η λαομίσητη αποικιακή κυβέρνηση Σαμαρά, έχει απέναντί της ολόκληρη την κοινωνία, ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ο οποίος ξεσηκώνεται στη Χαλκιδική, στην Θεσσαλονικη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και περιοχές της Ελλάδας και το σύνθημα το οποίο πλέον δονεί την ατμόσφαιρα είναι "Χούντα, ΕΛ.ΑΣ., Αντώνης Σαμαράς".

Και όταν μια κυβέρνηση ο ελληνικός λαός την αποκαλεί Χούντα, σημαίνει ότι η κλεψύδρα του χρόνου της αδειάζει, αλλά και ότι θα καταφύγει στον αυταρχισμό για να γαντζωθεί στην εξουσία.

Πρωτοφανές κύμα βίας 
Μπορεί οι παπαγάλοι των καθεστωτικών και μνημονιακών ΜΜΕ, τα δημοσιογραφικά απολιθώματα μιας εποχής που ολοκληρώνει τον κύκλο της, συχνά – πυκνά, να εκφράζουν την ανησυχία τους, δήθεν, για την κοινωνική έκρηξη, η οποία διαφαίνεται στον ορίζοντα, αλλά στην πραγματικότητα είναι οι μεγαλύτεροι θιασώτες της βίας. Διότι προμοτάρουν και αναδεικνύουν με θετικό τρόπο το δόγμα  της επιβολής "του νόμου και της τάξης", το οποίο δεν αντιστοιχεί παρά στο πρωτοφανές κύμα βίας, το οποίο έχει εξαπολύσει η λαομίσητη κυβέρνηση Σαμαρά, σε ρόλο θύτη, εναντίον του ελληνικού λαού, που είναι θύμα της πολιτικής της. Όμως, κανένας κυρίαρχος και υπερήφανος λαός δεν δέχεται, από ένα σημείο και μετά, να είναι "και κερατάς και δαρμένος".

Και δεν χρειάζεται κανείς να προχωρήσει σε ιδιαίτερες αναλύσεις ή σε διαπιστωτικού χαρακήτρα παρεμβάσεις πια. Οι εικόνες της Ιερισσού με την αστυνομία, σε ρόλο κατοχικής δύναμης, να εισβάλει σε μία πόλη και με τρόπο βίαιο να επιβάλλει την μη λαϊκά νομιμοποιημένη θέληση της κυβέρνησης Σαμαρά και των επιχειρηματικών συμφερόντων που καταστρέφουν το περιβάλλον και θέλουν την τοπική κοινωνία υποταγμένη, μίλησαν από μόνες τους. Η κυβέρνηση διάλεξε στρατόπεδο, στο πλευρό του μεγάλου Κεφαλαίου και απέναντι σε μια τοπική κοινωνία που δεν είναι διατεθειμένη να υποστεί ούτε τις συνέπειες της δήθεν ανάπτυξης που επαναλαμβάνει καθημερινά ο πρωθυπουργός, ούτε τις συνέπειες για την υγεία των μελλοντικών γενεών, ούτε τις συνέπειες της περιβαλλοντικής καταστροφής, ούτε βέβαια τον αυταρχισμό μιας κυβέρνησης που βρίσκεται καθημερινά στην υπηρεσία των συμφερόντων που θέλουν την Ελλάδα αποικία.

Των γεγονότων της Χαλκιδικής είχε προηγηθεί το περασμένο καλοκαίρι η πρωτοφανής βία που ασκήθηκε στους εργαζόμενος στη Χαλυβουργία. Και ακολούθησε το ανελέητο ξύλο στις διαδηλώσεις, στους απλήρωτους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στους αγρότες και γενικά σε οποιονδήποτε δεν ακολουθεί την εξουσιαστική διαστροφή της σημερινής κυβέρνησης, τα βασανιστήρια συλληφθέντων διαδηλωτών ή φερόμενων ως μελών ένοπλων ομάδων και η καταστολή απέναντι σε κάθε κοινωνική και λαϊκή κινητοποίηση αντίστασης στην γερμανόφιλη κυβέρνηση των Αθηνών και στις επιταγές της γραφειοκρατικής νομεκλατούρας των Βρυξελλών ή του πολιτικού -οικονομικού -επιχειρηματικού - βιομηχανικού συμπλέγματος της Γερμανίας.

Μία δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Οικονομικών, δηλαδή του επικεφαλής του οικονομικού, δηλαδή του βασικού, επιτελείου αυτής της κυβέρνησης στην αρχή της θητείας του, είναι ενδεικτική της επίγνωσης της καταστροφικής και αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει αυτή η αποικιακή κυβέρνηση: «Δεν θέλω εγώ να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα», είχε δηλώσει ο "Τσάρος" της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Στουρνάρας επανήλθε πρόσφατα μιλώντας στην γερμανική κιτρινοφυλλάδα Bild, μέσω της οποίας, δυσφημίζοντας την χώρα μας στο εξωτερικό, κοινοποίησε τους φόβους του για τη ζωή του, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά και το επενδυτικό κλίμα.

Όμως, στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ακόμη, ότι η βία φέρνει βία, ή ακόμη και ότι η επίκληση της βίας ή η απόδοση της ευθύνης στην κοινωνία μπορεί να φέρει τη βία ως αποτέλεσμα. Επίσης η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η βραδυφλεγής βόμβα, η οποία ονομάζεται ανεργία, όταν υπερβεί το ποσοστό της τάξης του 35% οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και είναι ιστορικά και κοινωνιολογικά καταγεγραμμένο σε κοινωνική έκρηξη, ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ. Και επειδή, η αποικιακού Τύπου κυβέρνηση, έχει ήδη αντιληφθεί ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και οι έμπειροι, από τέτοιες καταστάσεις και ιδιαίτερα από τα ιστορικά παραδείγματα της Λατινικής Αμερικής, δανειστές έχουν τη δυνατότητα – λόγω της εμπειρίας και όχι κάποιου χαρίσματος – προβλέπουν την κοινωνική έκρηξη, αλλά και την πιθανότητα τα εξουθενωμένα και οικονομικά εξαθλιωμένα Σώματα Ασφαλείας να εγκαταλείψουν τις ασπίδες, υθπέδειξαν στα δουλικά των Αθηνών να προσλάβουν την γνωστή εταιρεία μισθοφόρων Blackwater, η οποία σήμερα ονομάζεται Academi.

Δεν πρέπει εξάλλου κανείς να ξεχνά, ότι όταν χρεοκόπησε η Αργεντινή, εναντίον του λαού έδρασαν, προκαλώντας θανάτους διαδηλωτών μισθοφόροι από όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι λεγόμενοι «Κόνδορες».

Όμως, το χειρότερο όλων είναι, ότι το επικοινωνιακό "τσίρκο" του Μεγάρου Μαξίμου, επιχειρεί να καλλιεργήσει εμφυλιοπολεμικού τύπου διχασμό στην ελληνική κοινωνία, ανασύροντας από τα αραχνιασμένα χρονοντούλαπα της ιστορίας τη ρητορική του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς. Πρόσωπα τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιες θέσεις ευθύνης χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς για τους Αριστερούς, όπως "Ερυθροναζιστές", αποδεικνύοντας ότι έχουν μηδενική αίσθηση της ευθύνης που φέρουν του ρόλου τους, αλλά και των ειδικών συνθηκών της περιόδου που διανύουμε. Σύμβουλοι του πρωθυπουργού επίσης παραλληλίζουν την ελληνική Αριστερά, με τα"καθεστώτα" της Βορείου Κορέας και φυλοκυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει την Ελλάδα σε "Αλβανία του Χότζα". Μετά, όμως, διαμαρτύρονται γιατί ο ελληνικός λαός τους αντιμετωπίζει ως "γερμανοτσολιάδες" ή ως "δοσίλογους" ή ως "προδότες".

Κυρίως, όμως, η ακροδεξιά κλίκα που κυβερνά την Ελλάδα δείχνει να χάνει την ψυχραιμία της, όταν ζητά εισαγγελικές παρεμβάσεις για έντυπα και περιοδικά, όπως το περιοδικό Unfollow. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η κορυφή της κυβερνητικής - εξουσιαστικής πυραμίδας παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ή τουλάχιστον σε παραδείγματα και καταστάσεις αντιδημοκρατικής εκτροπής. Όμως, και η απώλεια της ψυχραιμίας είναι ενδεικτική, ότι και στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί πως ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης έχει αρχίσει να τελειώνει. Και όταν, πολιτικά αναπαρκείς, ιδεολογικά γυμνοί και κοινωνικά αποκομμένοι εξουσιαστές νιώθουν ότι το πολιτικό τέλος πλησιάζει, γίνονται επικίνδυνοι για την κοινωνία.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε γυάλα 
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός και όλοι θυμούνται πότε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Παπανδρέου. Πότε; Μα όταν η λαϊκή οργή είχε αρχίσει να ξεσπά σε βάρος κυβερνητικών στελεχών. Ήδη και ενώ έχουν περάσει μόλις οχτώ μήνες από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση Σαμαρά, η οργή του ελληνικού λαού εκδηλώνεται όλο και πιο έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Το αρχικό μούδιασμα της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της αθέτησης των προεκλογικών εξαγγελιών του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά και της επιβολής των πρωτοφανών , για τα δεδομένα χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, λαοκτόνων μέτρων, ακολούθησε η οργή.

Πριν από λίγες ημέρες κάποιες οργισμένες γυναίκες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τους αποκάλεσαν προδότες. Λίγο πριν, εξαγριωμένοι εργαζόμενοι της Kavala Oil, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας. Η εκδήλωση ματαιώθηκε – και αυτό είναι δείγμα της λαϊκής οργής που υπάρχει για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας – και ο Μάκης Βορίδης εγκλωβίστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Πιο σπασμωδικά έδρασε χθες στο Μεσολόγγι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Σαλμάς, ο οποίος έφυγε από την πίσω πόρτα για να γλιτώσει από τη μήνη των εξαγριωμένων διαδηλωτών, οι οποίοι αντιτίθενται στο σχέδιο «Αθηνά».

Στα ανησυχητικά του γενικότερου κλίματος αναβρασμού που επικρατεί για την κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να συμπεριλάβει κανείς: Την επίθεση με καλάσνικοφ στο γραφείο του πρωθυπουργού στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού (ενέργεια για την οποία δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάληψη της ευθύνης από κάποια ένοπλη οργάνωση), αλλά και τους φακέλους με σφαίρες και σαφή μηνύματα (να μην πειραχτεί η ιδιωτική περιουσία κανενός Έλληνα), που έφτασαν στα γραφεία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα του ίδιου υπουργείου Γιώργου Μέργου.

Ο ελληνικός λαός επίσης παρακολουθεί την εμπλοκή του ονόματος του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Σταύρου Παπασταύρου στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις στελεχών, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποβάθμισε τις ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα των νεκρών φοιτητών της Λάρισας, υιοθέτησε τις απαξιωτικές δηλώσεις Τζήμερου για το ίδιο θέμα, έδωσε το παρόν στη "στημένη" διαδήλωση υπέρ των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, και υποστήριξε ότι αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα είναι μικρός. Και βέβαια, ο ελληνικός λαός έβγαλε ασφαλή συμπεράσματα μετά την καταδίκη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια, ενθυμούμενος τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να τον χαρακτηρίζει έντιμο και να αμφισβητεί την ενοχή του πάλαι ποτέ ισχυρού δημάρχου της συμπρωτεύουσας.

Εσωκομματικά προβλήματα 
Η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς και το ερασιτεχνικό επικοινωνιακό επιτελείο από το οποίο περιστοιχίζεται, καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να πείσουν ότι η κυβέρνηση και ειδικά η Νέα Δημοκρατία αποτελούν συμπαγή «σώματα» εντός του κοινοβουλίου. Είναι, όμως, έτσι; Μάλλον όχι.

Η ένταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και η συσσωρευμένη οργή του ελληνικού λαού, αργά ή γρήγορα, θα έχουν ως αποδέκτες τους βουλευτές των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, υπό την έννοια ότι οι διαμαρτυρίες θα τους δημιουργήσουν, τουλάχιστον συνειδησιακά προβλήματα για όσα συντεταγμένα ψηφίζουν στο ελληνικό κοινοβούλιο και κάτω από άγρυπνο βλέμμα της ηγεσίας, η οποία επιβάλλει σιδηρά πειθαρχία.

Ήδη στο παρασκήνιο, σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, λέγεται έντονα, πως αν επιχειρήσει η κυβέρνηση να περάσει νέα μέτρα λιτότητας, τότε θα καταρρεύσει εν μία νυκτί, διότι κανένας βουλευτής, της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα τολμήσει να τα ψηφίσει. "Πως θα γυρίσουν στις πόλεις τους", έλεγε τις προάλλες κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος βλέπει την καταιγίδα να έρχεται και φυσικά τα όσα υποστηρίζει σε ιδιωτικές συζητήσεις δεν θα μπορούσε ποτέ να τα πει δημόσια ή μπροστά σε κάποιον συνεργάτη του πρωθυπουργού. Σε πανικό βρίσκονται και οι διευθυντές γραφείων υπουργών. Ένας σε ιδιωτική συζήτηση έλεγε "Κάνω τον σταυρό μου κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, που είμαστε καλά με τα μέτρα που περνουμε" και ένας άλλος έλεγε "Δεν νιώθω ασφαλής μέσα στο γραφείο μου".

Σε αυτό το κλίμα πρέπει να συμπεριλάβει κανείς και μία ιδιομορφία: Ο πρωθυπουργός, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς, είναι ο πρώτος της μεταπολιτευτικής ιστορίας ο οποίος δεν ελέγχει επί της ουσίας το ίδιο του το κόμμα, το οποίο παραμένει "Καραμανλικό", με τους λεγόμενους Σαμαρικούς να είναι μειοψηφία. Μάλιστα κάποιοι, ακόμη και νεοδημοκράτες, σε ιδιωτικές συζητήσεις κάνουν ήδη λόγο για "συνιστώσα Πολιτικής Άνοιξης", η οποία διοικεί τη Νέα Δημοκρατία και κυβερνά τον τόπο. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι οι Καραμανλικοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ανεχθούν για πολύ ακόμη τον Γιάννη Στουρνάρα στην θέση του υπουργού Οικονομικών, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και αν γίνει ανασχηματισμός, ο «Τσάρος» της ελληνικής οικονομίας δεν πρόκειται να αλλάξει με ότι συνεπάγεται αυτό για την εσωτερική κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία και ειδικά σε περιόδους, που το πολιτικό σκηνικό, αλλά και η κοινωνική πραγματικότητα θυμίζουν κινούμενη άμμο. Κάτω από ειδικές συνθήκες στο μέλλον, θα μπορούσε η Νέα Δημοκρατία να "διασπαστεί".

Ωστόσο, η συμμετοχή εκσυγχρονιστή ή σημιτικής επιρροής υπουργού Οικονομικών ήταν προϋπόθεση για να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός και επομένως καθίσταται αντιληπτό, ότι δεν αποφασίζει ο Αντώνης Σαμαράς για την τοποθέτηση υπουργού Οικονομικών, αλλά οι δανειστές και το σύστημα Σημίτη, με κάποιους να κάνουν λόγο για "πρωθυπουργό βιτρίνα". Εκτός αυτών στη Νέα Δημοκρατία και στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν στα χέρια τους έρευνες και δημοσκοπήσεις, οι οποίες όχι μόνο δείχνουν την κατάρρευση του κόμματος, αλλά και τις μεγάλες διαρροές προς κάθε κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πανικόβλητοι και στο πλαίσιο των εσωκομματικών διαδικασιών δέχθηκαν πίσω και μάλιστα με πρωθυπουργική εντολή, στη Νέα Δημοκρατίας τους διαγραφέντες συνδικαλιστές Λυμπερόπουλο και Κιουτσούκη. Όμως, οι εφεδρείες στην πραγματικότητα τελείωσαν το καλοκαίρι. Η Νέα Δημοκρατία, με τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι της ηγεσίας κατέγραψε ιστορικό χαμηλό, περίπου στο 18% τον περασμένο Μάιο, το οποίο για να αυξηθεί στην αμέσως επόμενη, νέα και διαδοχική εκλογική μάχη, χρειάστηκε να επιστρατευθούν πρόσωπα από ολόκληρο το συντηρητικό τόξο, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και ο Θανάσης Πλεύρης. Αλλά και πάλι η Νέα Δημοκρατία το 30% δεν το έπιασε.

Η χώρα θα «σκάσει» στα χέρια του Σαμαρά;

Αυτές της μέρες διαδραματίζεται για άλλη μια φορά το ίδιο έργο, το οποίο παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός. Η τρόικα πιέζει για νέα μέτρα, η ελληνική κυβέρνηση δήθεν αντιστέκεται, αλλά στο τέλος ενδίδει και σε κάποιες περιπτώσεις βοηθά με τον τρόπο της στον να επιβάλλονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, έχουν μηδαμινή αξία. Εξάλλου ο ίδιος δεν φημίζεται για την αξιοπιστία του, αφού σε όλη του την πολιτική καριέρα δεν έμεινε σταθερός, ούτε στις απόψεις του, ούτε στις εξαγγελίες του, ούτε στις πολιτικές του θέσεις. Δύο ενδεικτικά παραδείγματα: Είχε δηλώσει ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ στη Νέα Δημοκρατία και έγινε αρχηγός της, είχε πει ότι θα διαπραγματευόταν με τους δανειστές και τους παραχωρεί χαμογελαστός τη χώρα, θυσιάζοντας ταυτόχρονα το λαό της. Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι αν και είχε υψώσει την αντιμνημονιακή σημαία, στη συνέχεια με κατεβασμένο το κεφάλι και τρόπο απολογητικό, την υπέστειλε, για να γίνει άξιος διάδοχος του ευπατρίδη των τραπεζών πρώην δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Όπως σχολίαζουν, ωστόσο, καλά πληροφορημένοι κύκλοι «Οι δανειστές δείχνουν σαν να θέλουν να ξεφορτωθούν αυτή την κυβέρνηση». Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν γίνεται επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είναι αρκετά υποτελής, αλλά επειδή στο τέλος «Ο Σουλτάνος σκοτώνει τους υποτακτικούς του». Και το πολιτικό τέλος αυτής της κυβέρνησης δεν προδιαγράφεται καλό, τόσο επειδή ο λαός μισεί την κυβέρνηση Σαμαρά που τον εξαθλιώνει, όσο και επειδή πρόκειται για ένα σχήμα «μίας χρήσης» ή πιο κομψά «ειδικού σκοπού» με έναν πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά, αναλώσιμο, να εκτελεί πιστά τις εντολές των δανειστών. Οπότε το τέλος των εντολών, ισοδυναμεί πρακτικά και με το τέλος της διακυβέρνησης Σαμαρά. Όταν οι δανειστές δεν θα έχουν πια ανάγκη την χρεοκοπημένη Ελλάδα, δεν θα έχουν ανάγκη και τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο τόσο βοήθησαν να γίνει πρωθυπουργός το καλοκαίρι του 2012. Ομοίως, και με πραξικοπηματικό τρόπο, ο γερμανικός πολιτικός παράγοντας, είτε μέσω της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, είτε μέσω της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, άσκησε πιέσεις στον ιταλικό λαό, εκβιάζοντάς τον ουσιαστικά να στηρίξει τις γερμανόφιλες δυνάμεις, με διλήμματα περί της σταθερότητας και της βιωσιμότητας της ευρωζώνης ή της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ιταλίας. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι πλέον ο Αντώνης Σαμαράς, λόγω των στενών περιθωρίων που έχει, δεν μπορεί να ανταποδώσει επαρκώς τη βοήθεια σε όσους συνέδραμαν ώστε να γίνει πρωθυπουργός, είτε αφορά στους εκδότες που έχουν στήσει εδώ και μήνες ... αντίσκηνα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, είτε στους εργολάβους, είτε στους τραπεζίτες, είτε ακόμη και στους ξένους επενδυτές ή στα ξένα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τις αποκρατικοποιήσεις. Έτσι, η συντριβή της τρικομματικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού στο πλαίσιο των ενδοσυστημικών, ντόπιων ή διεθνών, ανταγωνισμών που αναπτύσσονται προσλαμβάνει χαρακτηριστικά νομοτελειακής διαδικασίας.

Αν αυτή η κυβέρνηση καταφέρει επιβάλλοντας το πρόγραμμα των δανειστών, να επιβιώσει μέχρι τις γερμανικές εκλογές, τότε θα πρόκειται για ένα μικρό θαύμα. Εξάλλου, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου οι συμβουλάτορες του Αντώνη Σαμαρά λένε μεταξύ τους ότι πρέπει η κυβέρνηση να αντέξει μέχρι το 2014, έχοντας πλήρη επίγνωση του χρόνου που τελειώνει, αλλά και του γεγονότος ότι την ελληνική κυβέρνηση από εδώ και πέρα δεν θα την υπολογίζει κανείς στο εξωτερικό. Οι γερμανικές εκλογές διεξάγονται τον ερχόμενο Οκτώβριο και κάποιοι καλά απαισιόδοξοι, αλλά και πολύ καλά πληροφορημένοι κύκλοι του εξωτερικού με τους οποίους το Periodista.gr ήρθε σε επικοινωνία, υποστηρίζουν ότι μετά αρχίζει η αντιστροφη μέτρηση για την λεηλατημένη Ελλάδα ώστε να βρεθεί υπό προϋποθέσεις, οι οποίες έχουν να κάνουμε με τις γερμανικές εκλογές, έξω από την ζώνη του ευρώ. Κάπως έτσι εξηγούν και το γεγονός ότι καθυστερούν και οι επενδύσεις, αφού ναι μεν η Ελλάδα ακόμη δεν θεωρείται απόλυτα σταθεροποιημένη πολιτικά και οικονομικά, αλλά και διότι οι επενδυτές θεωρούν ότι το 2014 θα αγοράσουν φθηνότερα. Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει επί Σαμαρά και θα βγει από την ευρωζώνη επί Σαμαρά.

Εξάλλου τις προάλλες ο Alexander Dobrindt, γενικός γραμματέας της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Μέρκελ με έδρα τη Βαυαρία, δήλωσε στο Reuters ότι «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ζώνη του ευρώ εξακολουθεί να είναι Ελλάδα ... Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η έξοδος της Ελλάδας θα είναι μια πιθανή μακροπρόθεσμη εναλλακτική λύση για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα». Μάλιστα δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης, με τους αριθμούς, αλλά και τις αναλύσεις από το εξωτερικό να τον διαψεύδουν και να προδιαγράφουν ακόμη πιο ζοφερό το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Αν πάντως η Ελλάδα «σκάσει» στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή αν η έξοδος από το ευρώ αποφασιστεί και δρομολογηθεί επί των ημερών του, τότε … μάλλον θα φύγει από τη χώρα με ελικόπτερο, δεδομένου ότι ολόκληρη η προεκλογική καμπάνια στηρίχθηκε στο εκβιαστικό δίλημμα προς τον ελληνικό λαό "Παραμονή ή έξοδος από το ευρώ" .

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις  
Λαμβάνοντας η Ελλάδα την τελευταία δόση το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το κλίμα κάπως άλλαξε, σε ότι είχε να κάνει με τις δημοσκοπήσεις και η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εμφανίζεται ισόπαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο, όμως, η ύφεση βαθαίνει και η χώρα βυθίζεται ακόμη πιο βαθιά στην κρίση, η ψαλίδα θα αρχίζει να ανοίγει υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήδη οι δημοσκόποι στις έρευνες που διενεργούν και τα αποτελέσματα των οποίων δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαπιστώνουν ένα «άνοιγμα» της ψαλίδας της τάξης του 4 με 6% και τη Νέα Δημοκρατία μετά βίας να αγγίζει το 20%, αλλά και τους αναποφάσιστους να κλίνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες θα δοθούν στη δημοσιότητα το διάστημα των επόμενων μηνών θα επιβεβαιώσουν σταδιακά το ρεπορτάζ του Periodista.gr. Εκτιμάται ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει την εκλογική τύχη του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή θα συρρικνωθεί, ενώ και η λεγόμενη ή η αυτοαποκαλούμενη "Κεντροαριστερά", δηλαδή το πρώην ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, θα εισπράξουν τα αρνητικά αποτελέσματα της συμμετοχής τους σε μια κυβέρνηση η ατζέντα της οποίας είναι ακροδεξιά και περίπου δανεική από τη "Χρυσή Αυγή". Μάλιστα ήδη λέγεται ότι αν η Νέα Δημοκρατία "τα βρει σκούρα" δεν αποκλείεται να συμπράξει με τη Χρυσή Αυγή, την οποία εξάλλου ο ορισμένος υπεύθυνος εκλογικού αγώνα της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά και καταδικασμένος Πάνος Ψωμιάδης είχε χαρακτηρίσει "συγγενή πολιτική δύναμη".

Η κλεψύδρα της κυβέρνησης Σαμαρά αδειάζει. Με τις παραπάνω συνθήκες είναι νομοτελειακά αδύνατο να "κρατηθεί". Ευτυχώς για τον τόπο. .

Reuters: Η Ελλάδα ενδέχεται να βγει από το ευρώ

Έξοδος από την ευρωζώνη; Ησυχία ...Έξοδος από την ευρωζώνη; Ησυχία ...
“ Ο Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο, θεωρεί ότι σώζει τη χώρα ”
Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013 15:13
Η Ελλάδα παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωζώνη παρά την ηρεμία στην οικονομική και πολιτική κρίση της και μπορεί ακόμα να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, δήλωσε ένας ανώτερος συντηρητικός σύμμαχος της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Alexander Dobrindt, γενικός γραμματέας της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Μέρκελ με έδρα τη Βαυαρία , έχει από καιρό υποστηρίξει ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός της ζώνης του ευρώ. Αλλά η κριτική από τους συντηρητικούς προς την Ελλάδα έχει χαλαρώσει από τότε που η συντηρητική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επιταχύνε τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που απαιτούνται από τη Γερμανία και την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της. "Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ζώνη του ευρώ εξακολουθεί να είναι Ελλάδα ... Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η έξοδος της Ελλάδας θα είναι μια πιθανή μακροπρόθεσμη εναλλακτική λύση για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα», είπε ο Dobrindt στην εφημερίδα Die Welt am Sonntag σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που κυκλοφόρησε το Σάββατο.

"Έχουμε δημιουργήσει μια κατάσταση που δίνει στην Ελλάδα την ευκαιρία να επιστρέψει στη σταθερότητα και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Αλλά εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση ή δεν θέλει να αποκαταστήσει τη σταθερότητα, τότε θα πρέπει να υπάρχει μία διέξοδος έξω από τη ζώνη του ευρώ."(*2*)

Ο Dobrindt ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, να προετοιμάσει το νομικό έδαφος για να επιτραπεί η νομική χρεοκοπία ενός κράτους μέλους της ζώνης του ευρώ και η έξοδός της από τη νομισματική ένωση. Τα σχόλια του Dobrindt έρχονται σε αντίθεση με εκείνα του προέδρου του CSU και του πρωθυπουργού του κράτους της Βαυαρίας κ. Horst Seehofer, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του με την Ελλάδα και είπε ότι ήταν στο "σωστό δρόμο", όταν ο Σαμαράς επισκέφθηκε το Μόναχο τον περασμένο Δεκέμβριο.(*1*)

Ο συμφιλιωτικός τόνος των απόψεων του Seehofer απηχούσε τις απόψεις της Μέρκελ, που αν και απογοητευμένη με τον αργό ρυθμό των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα , αποφάσισε ότι "η Ελληνική έξοδος από το ευρώ (Grexit) " θα ήταν πολύ πιο δαπανηρή για τη Γερμανία και την Ευρώπη από την συνέχιση του πρόγραμματος διάσωσης. Η Μέρκελ είναι διατεθειμένη να αποφύγει την ανανέωση των αναταράξεων της αγοράς στη ζώνη του ευρώ πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο. Η Βαυαρία επίσης έχει εκλογές το φθινόπωρο, όπου το CSU αναμένεται να κερδίσει. (*3*) Ο Dobrindt έγινε πρωτοσέλιδο το περασμένο καλοκαίρι, όταν πρότεινε ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν το ήμισυ των συντάξεων και των μισθών του κράτους σε δραχμές - το εθνικό ελληνικό νόμισμα πριν από το ευρώ - ως μέρος μιας σταδιακής εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.(*4*)

Με την Αθήνα τώρα να απολαμβάνει σχετική πολιτική σταθερότητα, οι Γερμανοί νομοθέτες πρόσφατα επικεντρώνονται περισσότερο στο πώς να σώσουν την Κύπρο , η οποία διαπραγματεύεται ένα σχέδιο διάσωσης των τραπεζών της, αφού υπέστη μεγάλες απώλειες λόγω της μεγάλης έκθεσής τους στην Ελλάδα. Η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, αποτελεί επίσης μια μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς η πλειοψηφία των ψηφοφόρων απέρριψε στις εκλογές τον περασμένο μήνα τις πολιτικές λιτότητας που υποστηρίζονται από την Γερμανία και δεν επέτρεψε σε κανένα κόμμα να αποκτήσει σαφή πλειοψηφία για να κυβερνήσει.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ | ΣάβBατο 9 Μαρτίου, 2013 13:15 EST --- (Ρεπορτάζ από τον Gareth Jones , Επιμέλεια από τον Mark Heinrich) Μετάφραση άρθρου από τα Αγγλικά από το παρακάτω link: Greece may still have to quit euro: Merkel ally

ΣΧΟΛΙA TOY AΡΘΡΟΥ:

*1* Oι γερμανοί είναι διχασμένοι ως προς τον χειρισμό της Ελλάδας.

*2*Διατηρούν τον αρχικό σχεδιασμό τους για την αποβολή της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ και αναζητούν την νομική φόρμουλα να το πετύχουν ή να μας εξαναγκάσουν να το κάνουμε μόνοι μας.

*3*Μέχρι τον Σεπτέμβριο 2013 θα μας ανεχθούν για μικροπολιτικούς λόγους λόγω των γερμανικών εκλογών.

*4*Στο μεταξύ η κυβέρνηση φαίνεται πως συμμερίζεται τα σχέδια των γερμανών(και ειδικότερα του Dobrindt: πρότεινε ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν το ήμισυ των συντάξεων και των μισθών του κράτους σε δραχμές , ως μέρος μιας σταδιακής εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.) και φροντίζει να μειώσει τα εισοδήματα και την αξία της περιουσίας όλων των ελλήνων κατά 50% με όλα τα δυνατά μέσα και μεθοδεύσεις.... Πηγή: Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί ακόμη και να βγει από το ευρώ 

ΠΗΓΗ: ramnousia.com

Δίνουν τα ρέστα τους ο Σαμαράς και η παρέα του

Ο Αντώνης ΣαμαράςΟ Αντώνης Σαμαράς
“ Τυφλοί μπροστά στα σκάνδαλα, τυφλωμένοι από την "αντικρατικιστική" ιδεοληψία τους ”
Αντιμέτωπος με την κοινωνική καταστροφή, που συντελείται καθημερινά εξαιτίας του Μνημονίου, αλλά και υπόλογος για ανικανότητα απέναντι στην τρόικα, επειδή δεν προχωρά "με αποφασιστικότητα" στην υλοποίηση των δεσμεύσεών του, ο Σαμαράς εφευρίσκει τώρα το 2020 ως χρόνο λύτρωσης και επιχειρεί άλμα στο κενό. Επικεντρώνεται στις ιδιωτικοποιήσεις και επιμένει, παρά την περί του αντιθέτου προεκλογική υπόσχεσή του, στη διαιώνιση του φορομπηχτικού μέτρου στα ακίνητα ("χαράτσι").

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με δεδομένη μάλιστα την κυβερνητική αποσάθρωση, μετατρέπεται από "ηγεμονικό επιχείρημα" σε σπιράλ κατάρρευσης της κυβέρνησης εν μέσω επιχειρηματικών μαχαιρωμάτων. Οι ιδιωτικοποιήσεις του ΟΠΑΠ, της ΔΕΠΑ και της Ακτής του Σαρωνικού, με ιδιαίτερη έμφαση στο Ελληνικό και τον Αστέρα Βουλιαγμένης, δείχνουν ότι πολιτικές που μέχρι πρότινος παρουσιάζονταν ως αντίβαρο προκειμένου να μην λεηλατηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και παράλληλα ως "ευκαιρίες για αναπτυξιακές επενδύσεις", τώρα αποδεικνύονται παγίδες ακόμη και για την ίδια την κυβέρνηση.

Όταν η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής του ΟΠΑΠ είναι 7 ευρώ, πώς θα εκποιηθεί με τιμή 3 ευρώ; Όταν το φυσικό αέριο συναρτάται με γεωπολιτικές ανακατατάξεις, που χρειάζονται κι άλλο χρόνο για να μορφοποιηθούν και να εκποιηθούν, γιατί η κυβέρνηση να βιαστεί να πουλήσει ερήμην αυτών των εξελίξεων; Όταν μια απλή σύμβαση της ΔΕΗ προκαλεί εισαγγελική παρέμβαση και αλυσίδα παραιτήσεων στην κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, ποιος θα δεχτεί να υπογράψει μια τόσο σύνθετη γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά εκποίηση;

Αν μια κυβέρνηση δυσκολεύεται να υπογράψει τέτοιες αποφάσεις, μια απονομιμοποιημένη κυβέρνηση δεν είναι ικανή ούτε να τις σχεδιάσει. Υπόκειται σε εύλογες ή αθέμιτες πολιτικές πιέσεις και επιχειρηματικές αντιπαραθέσεις. Προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και των δικών της στελεχών. Η παραίτηση, π.χ., του προέδρου της "Ελληνικά Ακίνητα Α.Ε.", επειδή διαφωνούσε με την επιχειρούμενη εκποίηση του Σαρωνικού, δείχνει τα όρια της συναίνεσης ακόμη και στελεχών του τρικομματικού χώρου. Γι' αυτό στη θέση των παραιτουμένων διορίζονται οι δογματικοί της αγοράς, όπως ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταυρίδης. Είναι αυτοί που συγχέουν τα όρια ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό και αντιμετωπίζουν την ανάπτυξη ως ένα τεράστιο real estate εις βάρος του Δημοσίου.

Τυφλοί μπροστά στα σκάνδαλα, τυφλωμένοι από την "αντικρατικιστική" ιδεοληψία τους. Και ταυτόχρονα ευεπίφοροι σε παροτρύνσεις για εύνοια υπέρ επιχειρηματιών - πολιτικών φίλων της κυβέρνησης.

Ο Σαμαράς έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησής του το γενικό ξεπούλημα. Δυσκολεύεται, αλλά επιμένει. Μοιάζει σαν να ρίχνει την τελευταία του ζαριά πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα των εκλογών. Δίνει τα ρέστα του, με τα ρέστα του λαού!

ΠΗΓΗ: avgi.gr

ΣΑΡΑΝΤΑ ΣΒΕΡΚΟΙ ΒΟΔΙΝΟΙ...THΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!!

Σαράντα σβέρκοι βοδινοὶ, μὲ λαδωμένες μποῦκλες, σκεμπέδες, σταβροθόλωτοι καὶ βρώμικες ποδαροῦκλες…

Το πιο εκνευριστικό με τους νεοφιλελεύθερους δεν είναι ότι συκοφαντούν το δημόσιο. Αλλά ότι την ίδια ώρα που το καθυβρίζουν, εξασφαλίζουν από αυτό παχυλούς μισθούς, -δεκαπλάσιους (ή πλέον) εικοσαπλάσιους- των κοινών θνητών. Και επειδή δεν τους αρκεί ο ένας μισθός σε ένα συμβούλιο ή σε μια επιτροπή προσφέρουν ταυτόχρονα τις “αντικρατικές” συμβουλές τους σε περισσότερες της μιας κρατικά έμμισθης θέσης.

Μοιάζουν με τον δημοσιογράφο σύζυγο της ιδιαιτέρας του αμαρτωλού υπουργού. Ξέρναγε χολή ενάντια στους δημόσιους υπάλληλους, αλλά... 


Η σύζυγός του βρέθηκε αποσπασμένη στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου, με μισθό διπλάσιο από τους μέχρι πρότινος συναδέλφους της. Ο σύζυγος βυσσοδομούσε από την Καθημερινή εναντίον του Δημοσίου και η σύζυγος αποσπάσθηκε από το Δημόσιο στο γραφείο του Υπουργού, με παχυλή προσαύξηση του μισθού της.




Βρωμιά και δυσωδία.
Στην προκειμένη περίπτωση οι ίδιοι που βρίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν το κράτος και τον δημόσιο τομέα, απασχολούνται σχεδόν αποκλειστικώς στο κράτος και στον δημόσιο τομέα. Τελευταίο μπουμπούκι του νεοφιλελεύθερου οχετού ο Στέλιος Σταυρίδης. Κολλητός του Μάνου και υποψήφιος της Δράσης στις εκλογές του Μαϊου. Λάβρος εναντίον του κράτους, του κρατισμού, της Σοβιετικής τάχα Ελλάδας. Υπέρμαχος του ιδιωτικού τομέα και των αγορών. Όταν σφύριξε ο αρχηγός της Δεξιάς συστράτευση για να μην μας πάρουν το γκοβέρνο οι αριστεροί, ο Σταυρίδης στρατεύτηκε. Μπροστά στον κίνδυνο να μείνει εκτός της λεηλασίας του κρατικού κορβανά, αποφάσισε ότι “η Αριστερά σκοτώνει την πραγματική οικονομία” και σαλταπήδησε σε ένα κόμμα που επανίδρυσε “Αγροφυλακή” στον 21ο αιώνα για να βολέψει την κομματική του πελατεία.

Και πήγε στην ΝΔ που μέχρι τότε καθύβριζε. Αν απορείτε γιατί την καθύβριζε, μην απορείτε. Διορίστηκε επί Μητσοτάκη πρόεδρος στην ΑΓΕΤ και την ξεπούλησε σκανδαλωδώς στη Μαφία της ιταλικής Καλτσεστρούτσι. Έμεινε όμως εκτός άμβωνος τα επόμενα χρόνια και ανακάλυψε ότι τα κόμματα έχουν καταστρέψει τη χώρα. Μέχρι να τον ξαναβάλουν στον άμβωνα. Τότε το ένα από τα δύο κόμματα που -κατά τα άλλα- κατέστρεψε τη χώρα τον διόρισε πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ. Από προχθές ο συγκεκριμένος κύριος είναι πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Καθαρίζει άγνωστο πόσα χιλιάρικα το μήνα.

Στη χώρα αυτή μεταπολιτευτικά δεν υπήρξε ιδιωτικός τομέας κατά την διεθνώς τρέχουσα έννοια. Από τη δεκαετία του 70 όταν κρατικοποιήθηκαν ιδιωτικές εταιρείες που τις καταχρέωσαν οι ιδιοκτήτες τους και θησαύρισαν με τις αποζημιώσεις, μέχρι το πασοκικό κράτος των μιζών, της διαπλοκής, των λεόντειων συμβάσεων: Ο ιδιωτικός τομέας παρασιτούσε παίρνοντας έργα, υπερτιμολογώντας, δανειζόμενος δανεικά και αγύριστα, με σκανδαλωδώς ευνοϊκές συμβάσεις.
Και όσο περισσότερα χλαπάκιαζε, τόσο περισσότερα ήθελε γιατί …η Ελλάδα έχει υπεραναπτυγμένο δημόσιο. Και φωνάζαν όσοι τρώγαν, να μικρύνει το δημόσιο, για να φάνε κι άλλο. Δείγμα αυτού του κρατικοδίαιτου εσμού τα στελέχη του ΤΧΣ, του ΤΑΙΠΕΔ κοκ που αμοίβονται με εξωφρενικές κρατικές αμοιβές για να μας λένε πόσο ωραία είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία και οι ιδιωτικές επενδύσεις.

Κι όσο κι αν χτυπιούνται για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, για να “χει να πορεύεται ο χρηματοπιστωτικός τομέας κι ας εξοντώνεται η κοινωνία, η αλήθεια είναι ότι πολιτισμικά παραμένουν βαθιά Βαλκάνια. Ντοβλέτι, γκοβέρνο, ημέτεροι, αυλές και αυλικοί. Μια ομάδα σαράντα – πενήντα κομματικών κηφήνων, που σουλατσάρουν από ΔΕΗ σε ΤΑΙΠΕΔ και από ΔΕΚΟ σε Γενικές Γραμματείες, θαυμάζουν τον ιδιωτικό τομέα, αλλά σιτίζονται μέχρι σκασμού από τον δημόσιο τομέα.
Το ερώτημα για “αντικρατικούς” σαλταδόρους τύπου Σταυρίδη είναι λογικό: Μα αφού είναι υπέρμαχος του ξαλαφρώματος του κράτους και της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα, γιατί δεν πάει στον ιδιωτικό τομέα παρά τρέχει από διοίκηση κρατικού οργανισμού σε άλλη διοίκηση άλλου κρατικού οργανισμού εξασφαλίζοντας τα τρισέγγονα των τρισεγγόνων του;

Μα γιατί έτσι δουλεύουν τα υψηλά στελέχη του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. Είναι του ιδιωτικού τομέα, μόνο κατά το ότι δεν υπόκεινται στο δημόσιο έλεγχο. Κατά τα άλλα πρόκειται για νεοφιλελεύθερο εμετό, υπερπολυτελές κηφηναριό, παχυλά αμοιβόμενο από το καθυβριζόμενο δημόσιο, βδέλλες που έχουν αρμέξει κάθε πόρο του κράτους, ύαινες που ουρλιάζουν όταν ο εργαζόμενος των 492 ευρώ λέει ότι δεν μπορεί να ζήσει. Τότε τον κοιτούν γουρλωμένοι, χαϊδεύουν στην τσέπη τους τα πολλά χιλιάρικα που καθαρίζουν το μήνα σε βάρος των φορολογούμενων, και μας θυμίζουν το ποίημα του Βάρναλη:

Σαράντα σβέρκοι βωδινοὶ μὲ λαδωμένες μποῦκλες
σκεμπέδες, σταβροθόλωτοι καὶ βρώμιες ποδαροῦκλες
ξετσίπωτοι, ἀκαμάτηδες, τσιμπούρια καὶ κορέοι
ντυμένοι στὰ μαλάματα κ” ἐπίσημοι κι ὡραῖοι.

Σαράντα λύκοι μὲ προβιὰ (γι᾿ αὐτοὺς χτυπᾷ ἡ καμπάνα)
καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!
Κι ἀπὲ ρεβάμενοι βαθιὰ ξαπλώσανε στὸ τζάκι,
κι ἀβάσταγες ἐνιώσανε φαγοῦρες στὸ μπατζάκι.

Ὄξ᾿ ὁ κοσμάκης φώναζε: «Πεινᾶμε τέτοιες μέρες»
γερόντοι καὶ γερόντισσες, παιδάκια καὶ μητέρες
κ᾿ οἱ τῶν ἐπίγειων ἀγαθῶν σφιχτοὶ νοικοκυρέοι
ἀνοῖξαν τὰ παράθυρα καὶ κράξαν: «Εἶστε ἀθέοι».


ΑΛΕΘΟΥΝ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ - Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Στο φουλ δουλεύουν ειδικά τα τελευταία χρόνια οι «μηχανές του καπιταλισμού». Αλέθουν ζωές, όνειρα, κάθε ικμάδα της εργατικής τάξης... 

Παιδάκια λιποθυμούν απ’ την πείνα, οι στρατιές των ανέργων καθημερινά διογκώνονται, πολίτες ψάχνουν την τροφή τους στα σκουπίδια, οι άστεγοι πια αριθμούν σε δεκάδες χιλιάδες.

Το βίντεο που παραθέτουμε μας δίνει μια μικρή εικόνα για το πώς... 


Χιλιάδες άνθρωποι απ’ την μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν στους δρόμους με μοναδική περιουσία .. μια βαλίτσα. Είναι κι αυτό ένα απ’ τα μεγάλα «κατορθώματα» των «σωτήρων» που πανηγυρίζουν για την … ανάπτυξη που μας φέρνει η μνημονική πολιτική που εφαρμόζουν.

Συστράτευση αντιμνημονιακών δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Σκουρλέτης



Συστράτευση όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης με προοπτική την έξοδο της χώρας από την κρίση, προτείνει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
Ο Π. Σκουρλέτης δεν αποκλείει τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας:
«Η ΔΗΜΑΡ με τη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση, διέπραξε ένα ιστορικό πολιτικό σφάλμα. Ίσως να υπάρχει ακόμη χρόνος να επανορθώσει, με την άμεση αποχώρησή της από την κυβέρνηση. Κανένα, όμως, περιθώριο σύγκλισης δεν μπορεί να υπάρξει όσο η ΔΗΜΑΡ παραμένει στην κυβέρνηση».
Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτηρίζει «τραγικό λάθος» της ηγεσίας του ΚΚΕ, την άρνηση να συμπαραταχθεί σε κοινό μέτωπο κατά του μνημονίου και τέλος τάσσεται υπέρ της άμεσης διεξαγωγής του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Ο Σαμαράς πλασσάρει το πτώμα του Μνημονίου ως εθνική ευλογία»



  «Ο αμετανόητα μνημονιακός κ. Σαμαράς προσπαθεί για τα μάτια του κόσμου να μας πλασάρει το πτώμα του μνημονίου για εθνική ευλογία», σχολιάζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισημαίνει ότι αυτά που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση «δεν τα έχει διανοηθεί ούτε ο πιο διεστραμμένος νεοφιλελεύθερος εγκέφαλος».

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

  «Ο αμετανόητα μνημονιακός κ. Σαμαράς προσπαθεί για τα μάτια του κόσμου να μας πλασάρει το πτώμα του μνημονίου για εθνική ευλογία.
 

  Δεν γνωρίζουμε από που ακριβώς αντλεί αυτή του την αισιοδοξία περί ανάκαμψης και big bang δημιουργίας ο πρωθυπουργός. Από τους εκατομμύρια ανέργους, τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά; Ή μήπως από τις προβλέψεις για χειροτέρευση της κατάστασης μέσα στο 2013;

  Τουλάχιστον, δίνει ρεσιτάλ ειλικρίνειας παραδεχόμενος ότι τόλμησε «μέσα σε ελάχιστο διάστημα μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν τολμήσει ποτέ στην Ελλάδα μονοκομματικές κυβερνήσεις πανίσχυρες». Όντως, αυτά που έχει υλοποιήσει και θέλει να υλοποιήσει στο μέλλον η κυβέρνηση δεν τα έχει διανοηθεί ούτε ο πιο διεστραμμένος νεοφιλελεύθερος εγκέφαλος. Το να αποκαλείς, όμως, «μεταρρύθμιση» τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, το ξεπούλημα, τη διάλυση των σχολείων και των νοσοκομείων και να κατηγορείς παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι δεν στηρίζει το σχέδιο διάλυσης της χώρας, ξεπερνά κάθε όριο. Ακόμα και για τον πάλαι ποτέ αντιμνημονιακό κ. Σαμαρά».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ Ο,ΤΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν
Και σ’ αυτά το εγκληματικά στοιχεία που σύμφωνα με τις δηλώσεις Γιούνκερ θα έπρεπε να οδηγηθούν στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορούμενοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του Ελληνικού λαού, αντί τα πουλημένα τομάρια των εγκάθετων κυβερνήσεων να σηκώσουν το ανάστημά τους και να ζητήσουν άμεση επανόρθωση των εγκλημάτων των ευρωμαφιόζων, έδωσαν γη και ύδωρ στους βιαστές του Ελληνικού λαού και νομιμοποίησαν με τον πλέον επαίσχυντο και αντεθνικό τρόπο τα εγκλήματά τους… Αλλά όπως δήλωσε και ο Γιούνκερ η κοινωνική έκρηξη καραδοκεί και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και την επανάσταση… Αυτό να έχετε πάντα στο νου σας… Αυτό και την τραγική μοίρα των δικτατόρων και των προδοτών που έχει ανοίξει την αγκαλιά της και σας περιμένει…

http://harryklynn.blogspot.gr/

Προεκλογική" ομιλία Τσίπρα στο Λονδίνο



«Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μας θα είναι το πάγωμα των μέτρων μείωσης μισθών και συντάξεων και η αποκατάσταση του κατώτερου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε χθεσινή ομιλία του έδωσε σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου.
Εμφανώς ενθουσιασμένος από τον αριθμό των ακροατών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο. Ίσως είναι καλή ιδέα την επόμενη φορά να κατέβουμε στις τοπικές εκλογές», προκαλώντας το χειροκρότημα και το γέλιο του κόσμου.
Όπως και στην ομιλία του στο London School Economics την προηγούμενη μέρα ο κ. Τσίπρας άσκησε για μια ακόμη φορά, έντονη κριτική στην πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη.
«Η λιτότητα οδηγεί την ελληνική οικονομία προς το κάτω. Αυτό δεν είναι εκτίμηση είναι δεδομένο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, δηλώνοντας παράλληλα πεπεισμένος ότι «η λιτότητα δεν είναι το μέσο για την έξοδο από την κρίση αλλά ο στόχος αυτών που την επιβάλουν, αυτών που την εφαρμόζουν».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα επιδίωξή τους είναι να υπάρξει φθηνό εργατικό δυναμικό, πράγμα που επιτυγχάνεται «εκβιάζοντας τους λαούς με το μεγάλο δημόσιο χρέος που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις τους » Ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «αν δεν υπήρχε η κρίση θα την είχαν εφεύρει για να κάνουν πράξη τα σχέδια τους».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε έντονη κριτική και στις κυβερνήσεις του Ευρωπαϊκού νότου λέγοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε μια από αυτές να πει ένα όχι σε αυτούς που επιβάλουν τις πολιτικές λιτότητας, λέγοντας ότι « αποδέχονται κάθε παράλογο μέτρο που τους επιβάλουν», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, άσκησε έντονη κριτική και στο τραπεζικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι «δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών αλλά του κεφαλαίου» και τόνισε ότι στόχος του είναι οι τράπεζες να τεθούν «υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση.
«Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι το πρώτο θύμα του μνημονίου ήταν η δημοκρατία», είπε ο κ. Τσίπρας όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Εν συνεχεία, άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας ότι «η ατζέντα της βοήθησε στην ενίσχυση της δύναμης των νεο-ναζιστών» διότι, σύμφωνα με τον ίδιον, «ο κ. Σαμαράς έχει στο κόμμα του κάποιους κρυφό-υποστηρικτές της ακροδεξιάς».
Σε ερώτηση για το αν θα επιλέξει το ευρώ, ή την δραχμή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αυτό δεν είναι ένα πραγματικό δίλημμα», καθώς «δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι να χάσουμε ένα τόσο ισχυρό εργαλείο διαπραγμάτευσης».
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κρίση που «περνάμε δεν είναι τοπική, δεν είναι μόνο της Ελλάδος. Είναι ευρωπαϊκή. Συνεπώς η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αρχή του τέλους μια αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη.
Κατά τον ίδιον, «η διέξοδος από την κρίση δεν είναι η λιτότητα που επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές ελίτ και η ελληνική κυβέρνηση αλλά οι ριζοσπαστικές δημοκρατικές αλλαγές».
Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να δηλώσει πεπεισμένος ότι το κόμμα του θα κυβερνήσει, επεσήμανε όμως πως δεν έχει αυταπάτες για το δύσκολο έργο που θα έχει να αντιμετωπίσει: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επόμενη μέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα και για μας και για τον ελληνικό λαό γιατί δεν έχουμε ένα μαγικό ραβδί», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας όμως ότι δεν θα πρόκειται για μια «απλή αλλαγή κυβέρνησης αλλά για αλλαγή καθεστώτος».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ «θα απελευθερωθούν δυνάμεις που θα μας δώσουν την δύναμη να κτιστεί ένα καλύτερο μέλλον. Οι πολίτες θα αλλάξουν την κατάσταση όχι ο Σύριζα», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι στο κόμμα του δεν είναι ουτοπιστές « για να αλλάξουμε τις πολιτικές πρέπει να είμαστε ιδεαλιστές, και οραματιστές αλλά παράλληλα και πραγματιστές».
Σε ερώτηση που του έγινε για την Λατινική Αμερική και την Βενεζουέλα είπε ότι « αυτό που με εντυπωσίασε στο ταξίδι μου στην Βενεζουέλα πριν από λίγες μέρες ήταν πως ο κόσμος, δεκάδες χιλιάδες λαού περίμενε υπομονετικά να φτάσει στην σορό του Τσάβες. Δεν έδειχνε λύπη αλλά ελπίδα και αποφασιστικότητα να συνεχίσει. Και αυτό σηματοδοτεί ότι η Βενεζουέλα μετά από 14 χρόνια, από τότε που ανέβηκε για πρώτη φορά στην εξουσία ο Ούγκο Τσάβες, βρίσκεται σε μια διαρκή επανάσταση».
Όσο για τα διδάγματα που ενδεχομένως μπορεί να αντλήσει η Ευρώπη από την Λατινική Αμερική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «μονάχα αν καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε τον λαϊκό παράγοντα θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τις παρούσες πολιτικές. Αυτό είναι το σημαντικότερο μάθημα που μπορεί να μας δώσει η λατινική Αμερική και ειδικά η Βενεζουέλα».
Χθες το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον βουλευτή Τζον Κρούντας, ένα από τα επιφανέστερα στελέχη των Εργατικών, ο οποίος είναι εκείνος που έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θάνατος στο ευρώ! Ας γράψουμε ως λαός άλλη μια φορά την Ιστορία

Θάνατος στο ευρώ! Ας γράψουμε ως λαός άλλη μια φορά την Ιστορία
Τώρα! άμεσα να διαλύσουμε το ευρώ. 
Να σπάσουμε τα δεσμά της σκλαβιάς.
Να τυπώσουμε εθνικό νόμισμα.
Να εξολοθρεύσουμε την συμμορία του ευρώ και τους τραπεζίτες της ξένης κατοχής.
Να απελευθερώσουμε όλους τους λαούς της Ευρώπης από το δημοσιονομικό Νταχάου του 4ου Ράιχ.
Να μείνουμε στην Ιστορία για μία ακόμη φορά ως ο Λαός που δεν λύγισε μπροστά στην γερμανική κτηνωδία.

Να διαδώσουμε σε όλη την Ευρώπη την πολεμική ιαχή του Ελληνισμού: «Θάνατος στο ευρώ και στους λακέδες του 4ου Ράιχ», στεφανώνοντας τον εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα με την δόξα του Εθνικού μας Νομίσματος.

Οι δωσίλογοι προσπαθούν να εξαπατήσουν τον Ελληνικό Λάο λέγοντάς του ότι το συμφέρον των τραπεζιτών είναι συμφέρον όλης της κοινωνίας. «Αν δεν επανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες δεν θα έχεις καταθέσεις, δεν θα μπορούν να μειώσουν τις δόσεις του δανείου σου». Τέτοια ψεύδη εκστομίζουν καθημερινώς τα ευρωγιουσουφάκια. Δηλαδή να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Λαού για να επανακεφαλαιοποιηθεί η ληστοσυμμορία του ευρώ.

Το κράτος έχει ιδεολογικό στίγμα. Δεν είναι ουδέτερο. Φροντίζει τους τραπεζίτες εις βάρος της Πατρίδος. Αδιαφορεί τελείως για την γενοκτονία που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες.

Ζούμε σε μία κλεπτοκρατία. Έχουμε καθήκον να την ανατρέψουμε, με κάθε μέσον. Η τραπεζοσυμμορία εργολάβων, μμε, πολιτικών, συνδικαλιστών, επιχειρηματιών, έχει εξαπολύσει προπαγάνδα τρομοκρατήσεως της κοινωνίας για να αποδείξει ότι είναι προς το συμφέρον του Λαού να μετατραπεί σε δούλο. Πρέπει να τους συντρίψουμε, με κάθε μέσον, ειρηνικό ή μή-ειρηνικό.

«Όσο πιό φτωχαίνουμε τόσο θα πλουτίσουμε, τόσο θα αναπτυχθούμε», μας λένε οι ελληνόφωνοι γκαουλάιτερς.

Προσπαθούν να υποσκάψουν το ηθικό του Ελληνικού Λαού.
Να τον πείσουν ότι τάχα μόνος του δεν μπορεί να τα καταφέρει.
Ότι τάχα πρέπει να έχει αφέντες και ξένους επιτρόπους για να σταθεί στα πόδια του.
Ότι τάχα είναι διεφθαρμένος και ανίκανος να διαφεντεύει το μέλλον της χώρας, και αυτό το προνόμιο πρέπει να το παραχωρήσει στους ξένους.
Ότι τάχα ως λαός είμαστε ανίκανοι και τελειωμένοι χωρίς τους ξένους επικυρίαρχους.

Καθημερινώς οι ευρωλιγούρηδες λένε ότι θέλουν να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της Ελλάδος στις αγορές. Ουδείς εξ αυτών ενδιαφέρεται να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του με τον Ελληνικό Λαό.

Η συμμορία του ευρώ μολύνει την ψυχή του Λαού με το επιχείρημα της πατερναλιστικής αποικιοκρατίας. Ισχυρίζονται ότι μία αποικία ωφελείται από την ξένη κατοχή.
Αυτό μας λέει ο Σαμαράς και το μαύρο μέτωπο. Ότι η Ελλάδα ωφελείται όντας υπό ξένη κατοχή. Και ότι αν προσπαθήσει να απελευθερωθεί, θα πάθει καταστροφή. Δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς, δεν θα κάνουν γάλα οι αγελάδες. Δεν θα μας δίνουν πετρέλαιο οι ξένοι. Ενώ ως δούλοι του 4ου Ράιχ, και γάλα θα έχουμε, και μισθούς, και πετρέλαιο.

Η παλλαϊκή εξέγερση είναι μονόδρομος. Ο εμφύλιος είναι μπροστά μας. Όσοι στηρίζουν το μαύρο μέτωπο θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο του 4ου Ράιχ. Συνεπώς δεν θα υπάρξει κανένα έλεος απέναντί τους. Μόνοι τους το διάλεξαν. Θα το υποστούν.

Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ο Ελληνισμός επειδή οι ευρωλιγούρηδες σιτίζονται από το ΔΝΤ και τα κονδύλια της Τρόικας.

Θάνατος στο ευρώ.
Θάνατος στο 4ο Ράιχ.
Θάνατος στους ευρωλιγούρηδες.
Θάνατος στους αποικιοκράτες.
Θάνατος στους δωσίλογους.

Ιφικράτης Αμυράς


Πηγή: Θάνατος στο ευρώ! Ας γράψουμε ως λαός άλλη μια φορά την Ιστορία - RAMNOUSIA