ΑΡΧΗ ΡΑΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ!! Κοίμησε λίγο ακόμα την συνείδηση σου, μπορείς!



Κοίμησε λίγο ακόμα την συνείδηση σου, μπορείς!
Εσύ, αν έχεις ψηφίσει κάποιο από τα κόμματα της τρόικας εσωτερικού, ευθύνεσαι άραγε για τις αυτοκτονίες, τους άστεγους και τους απελπισμένους που ψάχνουν στα σκουπίδια; Εσύ που κοιτάζεις αφ’ υψηλού τον άνεργο, έχεις ευθύνη για την κατάστασή του; Ξέρω, ξέρω…πάλι σε ξεγέλασαν στις τελευταίες εκλογές.

Ε λοιπόν, είσαι ηθικός αυτουργός αυτής της κατάστασης, γιατί είσαι ότι ψηφίζεις! Σε εκβίασαν για να ψηφίσεις ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ; Είσαι ένα φοβισμένο ανθρωπάκι. Σε κορόιδεψαν με τα ψευτοδιλήμματα και την έξοδο από το ευρώ; Είσαι κορόιδο. Σκέφτηκες μόνο ότι εσύ έχεις ακόμα να τρως, έχεις δουλειά ή σύνταξη; Οπότε “καλά περνάμε και στην χούντα“; Τότε είσαι ένα κυνικό σκουλήκι, ένας παρτάκιας. Όπως και να το δεις, ανήκεις σε μια από αυτές τις ομάδες ψηφοφόρων. Καλά αν ψήφισες τον Αντωνάκη γιατί είσαι μια ζωή ΝΔ και “δεν αλλάζεις”, συγχαρητήρια, έχεις διαψεύσει τον Δαρβίνο για την θεωρία της εξέλιξης.

Είσαι συνένοχος και μην μιλάς για κρεμάλες στους “προδότες πολιτικούς”, γιατί κάποια στιγμή κι εσύ πρέπει να λογοδοτήσεις για τις επιλογές σου. Κι εγώ νιώθω υπεύθυνος που δεν στηρίζω αυτή την αθλιότητα, αλλά την ανέχομαι. Τους ανέχομαι. Ανέχομαι κι εσένα. Βέβαια δεν είμαι ίδιος μ’ εσένα, ούτε κάνω τις ίδιες επιλογές, ούτε έχω ψηφίσει τα κόμματα που είναι υπεύθυνα γι’ αυτή την κατάντια. Αυτό δεν το λέω για να μειώσω την δική μου ευθύνη, επειδή δεν έχω κάνει κάτι δραστικό για να ανατρέψω αυτούς κι εσένα.

Εσύ αντιθέτως, ήξερες ότι και νέα μέτρα θα παρθούν και φτώχεια κι εξαθλίωση θα έρθουν και η κοινωνία θα μετατραπεί σε κόλαση. Αλλά δεν σ’ ένοιαξε. Είπαμε, ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες. Μην μου πεις ότι δεν ήξερες. Έχουν στερέψει οι δικαιολογίες. Δεν διάβασες, δεν φρόντισες να μάθεις και να πληροφορηθείς για το ΔΝΤ, για τις εφιαλτικές συνθήκες που δημιούργησε όπου κι αν πήγε; Δεν διάβασες το “Δόγμα του Σοκ”; Μια ζωή είσαι μέσα στην άγνοια γιατί δεν θέλεις να μάθεις τίποτα παραπάνω απ’ όσα αφορούν μόνο την δουλίτσα σου, τα λεφτουδάκια σου, το σπιτάκι και τον καναπέ σου. Γι’ αυτό εσύ είσαι χρόνια επικίνδυνος. Γιατί κοιτάζεις την δική σου ευτυχία, άσχετα με το αν περνά μέσα από την δυστυχία του άλλου.

Όταν για χρόνια ψηφίζεις άτομα και μαφίες που αποδεδειγμένα έχουν καταστρέψει την ζωή μας κι έχουν ξεπουλήσει την χώρα τότε είσαι κάτι πολύ χειρότερο από απλός απατεώνας. Είσαι διεφθαρμένος.

Όπως τάιζες τόσα χρόνια αυτή την ολιγαρχική κομματοκρατία, έτσι τώρα στηρίζεις την ακροδεξιά κυβέρνηση του Σαμαρά με την “αριστερή γαρνιτούρα” της ΔΗΜΑΡ και το ναζιστικό εκτελεστικό όργανο της Χρυσής Αυγής.

Κι ας το παίζεις θλιμμένος, επί της ουσίας δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου οι νέοι άνεργοι, οι άρρωστοι που δεν μπορούν να πάρουν ή δεν βρίσκουν τα φάρμακά τους, οι φοιτητές που άναψαν μαγκάλι και πνίγηκαν από τις αναθυμιάσεις, αυτοί που κάθονται στις ουρές των συσσιτίων και τους αναζητητές στους κάδους.

Πιστεύεις όμως ότι θα γλιτώσεις στο τέλος έτσι δεν είναι; Εσύ είσαι σωστός, γιατί κάθεσαι στ’ αυγά σου και δεν θα πεθάνεις για τους άλλους. Σου έντυσαν τα ψέματα και με την γλώσσα της λογικής, είσαι τόσο μικρόνοος που τα παλιά ψεύδη φόρεσαν το ένδυμα “της γλώσσας της αλήθειας”, του ρεαλισμού και των οικονομικών και ακόμη πείθεσαι πως τα σαρδόνια χαμόγελα δεν κρύβουν κοφτερά δόντια.

Να σου πω ένα μυστικό; Δεν θα γλιτώσεις. Ούτε εσύ. Κι όσο καλός ρουφιάνος, “συνεργάσιμος”, φιλήσυχος και “νοικοκυραίος” θες να παραμείνεις, θα σε βάλουν κι εσένα στην μηχανή του κιμά. Δεν έχω αυταπάτες ότι “θα ξυπνήσεις” κι ας το παίζεις ενίοτε “αγανακτισμένος”. Κι εγώ μπορεί να μην γλιτώσω από αυτή την κόλαση, αλλά τουλάχιστον δεν συνεργάστηκα με βασανιστές και έχω την συνείδησή μου καθαρή. Και φαντάζομαι ότι αυτό το τελευταίο εσύ δεν το καταλαβαίνεις καν.

Stranger


Πηγή: Κοίμησε λίγο ακόμα την συνείδηση σου, μπορείς! - RAMNOUSIA 

ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΤΑΛΙ! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!!


ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; Βουλγαρικά ΜΜΕ: "Συμφωνεί ο Α.Σαμαράς με την ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξ/πολη"!


Την στιγμή που η βουλγαρική Βουλή, με ψήφους 115 έναντι 25, «ακύρωσε πλήρως» την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη (και θα βρεθεί, βέβαια, αντιμέτωπη με τις συνέπειες - πληρωμή βαρέων ρητρών κλπ) ο Α.Σαμαράς έκρινε ότι η σημερινή ημέρα ήταν κατάλληλη για να
επικοινωνήσει με τον απερχόμενο Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, για να επιβεβαιώσει "τις καλές σχέσεις" Ελλάδος-Βουλγαρίας!

Αυτή η επικοινωνία εμφανίζεται από τα βουλγαρικά ΜΜΕ ως επιβεβαίωση της πολιτικής Μπορίσοφ και ως "συμφωνία της Ελλάδας στην ακύρωση του έργου του αγωγού". Και είναι πραγματικά απορίας άξιο ποιος και γιατί συμβούλευσε τον Α.Σαμαρά να προχωρήσει ειδικά σήμερα σε μια τέτοια επικοινωνία.

Εκτός και αν σκοπεύει να δείξει ότι αποστασιοποιείται ακόμα και αυτό το πεδίο από την πολιτική του προκατόχου του Κώστα Καραμανλή...

Σίγουρα εντυπωσιάζει και το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγελθεί η κατάθεση στην βουλγαρική Βουλή του σχετικού νόμου, ουδείς από την ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να αποτρέψει την ματαίωση κατασκευής του αγωγού.

Η σχετική εισηγητική έκθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης αναφέρει οτι η ανησυχία της κοινής γνώμης για τις ενδεχόμενες καταστροφές του περιβάλλοντος και το κόστος κατασκευής του έργου, το οποίο θα έφθανε το 1 δισ. ευρώ¨οδηγεί στην ακύρωση της σύμβασης"

Δηλαδή, προσπαθεί η βουλγαρική κυβέρνηση να μας πείσει ότι "ανησυχούν οι Βούλγαροι (που έχουν ξεχάσει την τελευταία φορά που γέμισαν το ψυγείο τους με τρόφιμα) για "ενδεχόμενες καταστροφές του περιβάλλοντος" και την ίδια στιγμή λειτουργούν την "υπ'αριθμ. 1" περιβαλλοντική απειλή της Ευρώπης, το αρχαίο πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι!

Οι κυβερνητικοί εισηγητές μίλησαν για την αδυναμία εκτέλεσης του έργου στις σημερινές οικονομικές συνθήκες οι οποίες διαφέρουν απο ό,τι επικρατούσε το 2007, όταν υπογράφηκε η τριμερής συμφωνία. Ο αγωγός, μήκους 282 χιλιομέτρων θα μετέφερε 35 εκατ. τόνους ρωσικού πετρελαίου το χρόνο στην Αλεξανδρούπολη, μέσω Βουλγαρίας παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου και βέβαια θα άλλαζε υπερ της Ελλάδος τον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο με τον Μ.Μπορίσοφ, ο Α.Σαμαράς δεσμεύθηκε να κάνει το κατά δύναμιν ώστε να περατωθεί το ελληνικό τμήμα της συνοριακής διάβασης Μακάζα, τμήμα του δρόμου Κομοτηνή - Κίρτζαλι, εντός δύο μηνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Πρόκειται για ένα έργο που ενιοποιεί συμπαγείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς στις δύο πλευρές των συνόρων...

Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ!! ΑΦΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ,ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ!


ΑΦΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ,ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ!


Αυτοί που με τον δωσιλογισμό τους και την υποταγή στους διεθνείς τοκογλύφους και την Μέρκελ, έφεραν -ερήμην του λαού- τον νέο φασισμό στην Ελλάδα, σήμερα κηρύσσουν ανένδοτο αγώνα κατά του νεοναζισμού!!!

Ποιος επέβαλε τον νέο φασισμό που βιώνει κάθε ελληνικό σπίτι; Ποιος έσκυψε το κεφάλι στους εγκληματίες-κατακτητές της Ελλάδος που εξαθλίωσαν και φτωχοποιούν τους Έλληνες; Αυτοί ευθύνονται για την επιβολή του νεοναζισμού στην χώρα μας, αυτοί που βλέπετε στην φωτογραφία, μαζί και με τους προκατόχους τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου! Δεν λένε λέξη εναντίον του εγκλήματος που διαπράτττουν η Μέρκελ και η παρέα της σε βάρος του τόπου και του κοσμάκη. Αντιθέτως, δηλώνουν ότι "πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι στους εταίρους μας", όπως επίσης αποφασίζουν ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να συνεχίζει να ματώνει ελέω ευρώ!!!
Οι όψιμοι εχθροί αυτών που βλέπετε με το χαμόγελο στα χείλη, είναι οι νεοναζιστές σαν τον Κατίδη της ΑΕΚ, οι υπέρμαχοι της δραχμής και οι αντισημίτες.
Το μήνυμα του κ. Σαμαρά ήταν σαφές: «Τώρα, το μέτωπο κατά του νεοναζισμού είναι πιο απαραίτητο από κάθε άλλη φορά, τώρα, το μέτωπο κατά του αντισημιτισμού είναι πιο επιτακτικό, τώρα είναι, που δεν πρέπει να αφήσουμε την απάθεια, τον εφησυχασμό να διαβρώσουν τα κράτη, τους λαούς της Ευρώπης. Σας βεβαιώνω ότι στην Ελλάδα δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο». Χειροκροτήστε τους!

Ασταθής η γερμανοκρατία


του Γιώργου Δελαστίκ

Κατακλυσμιαίους ρυθμούς έχει πάρει η διάδοση στην ελληνική αγορά της πεποίθησης ότι αυτή η μνημονιακή πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ οδηγεί σε τραγικό οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Οι αυταπάτες διαλύονται. Οι επιχειρηματίες που νόμισαν ότι με το μνημόνιο οι Γερμανοί θα έβαζαν τουλάχιστον μια τάξη στη χώρα και θα έβγαζαν από τη μέση τους «αεριτζήδες», έχουν απογοητευτεί πλήρως

Ναι μεν αρκετοί τυχάρπαστοι ανταγωνιστές τους εξαφανίστηκαν, αλλά ταυτόχρονα η μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των Ελλήνων λόγω της δραματικής μείωσης των μισθών τους, των συντάξεων και εν γένει των εισοδημάτων τους είναι τόσο δραστική, ώστε δεν μπορούν να επιβιώσουν ούτε καν οι σοβαρότερες των επιχειρήσεων που τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Ρευστό δεν υπάρχει πουθενά στην αγορά. Κανένας δεν πληρώνει κανέναν. Οι επιχειρηματίες ρίχνουν ο ένας τον άλλον - και αναφερόμαστε σε αυτούς που ήταν συνεπείς μέχρι τώρα, όχι στους απατεώνες. Δάνεια δεν δίνει καμία τράπεζα σχεδόν σε κανέναν. Ξέφτισε η αυταπάτη και το....
κυβερνητικό παραμύθι ότι δήθεν με τις δανειακές δόσεις για την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες θα έριχναν χρήμα για να κινηθεί η αγορά.

Τίνος είναι το ευρώ; Είναι όντως «κοινό νόμισμα» όλων των χωρών της Ευρωζώνης; Δεν εννοούμε τυπικά, αλλά ουσιαστικά. Ουδέποτε στο παρελθόν οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας η πολιτική υπεράσπισης του εθνικού νομίσματός της συνεπέφερε τόσο απερίγραπτη δυστυχία και οικονομική ερήμωση. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα πρώτα επτά-οκτώ χρόνια του ευρώ οι Έλληνες, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και λοιποί γνώρισαν πρωτοφανή ευημερία ακριβώς λόγω του ευρώ. Μετά σε δυο-τρία χρόνια, όμως, όχι μόνο εξαφανίστηκαν όλα αυτά τα κέρδη, αλλά οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου γυρίζουν δεκαετίες ολόκληρες πίσω...

Ένα νόμισμα που καταστρέφει λαούς και χώρες, γιατί πρέπει να το υπερασπίζονται οι Ευρωπαίοι των χωρών που δυστυχούν; «Πρέπει να αναρωτηθούμε: Τι έγινε η Ευρώπη; Γιατί μόνο η Γερμανία πλούτισε (με το ευρώ);» υπογράμμισε ο Ιταλός πολιτικός ηγέτης Μπέπε Γκρίλο σε συνέντευξή του στην οικονομική γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ». Δεν δίστασε να ρίξει τη... «βόμβα»: «Η Ιταλία βρίσκεται ήδη ντε φάκτο εκτός ευρώ»! Εξήγησε το γιατί: «Οι Βορειοευρωπαίοι θα κρατήσουν την Ιταλία μέχρι να πάρουν πίσω οι τράπεζές τους τις επενδύσεις τους σε ιταλικά κρατικά ομόλογα. Έπειτα θα μας πετάξουν κάτω σαν καυτή πατάτα».

Αν η Ιταλία απειλείται με αποβολή από το ευρώ όποτε το κρίνουν σκόπιμο
οι Γερμανοί, η τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης δηλαδή αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που καθόρισε το Βερολίνο για το κοινό νόμισμα, είναι ηλίου φαεινότερον πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τα καταφέρει η Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι, τα μεσαία στρώματα, οι συνταξιούχοι το συνειδητοποιούν ήδη αυτό με πολύ σκληρό τρόπο. Ακόμη πιο βίαια και καταστροφικά για το μέλλον τους το συνειδητοποιούν οι νέοι.

Η επιχειρηματική ελίτ αρχικά χάρηκε με τις δραστικές περικοπές μισθών, οι οποίες σηματοδότησαν μια τεράστια ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα προς τους πλούσιους. Όλοι οι επιχειρηματίες, ακόμη και οι μικρότεροι, κέρδισαν στην αρχή από τις μειώσεις μισθών. Τώρα αρχίζουν και βλέπουν, όμως, ότι δεν πάει άλλο με αυτή την πολιτική. Έτσι, όμως, τίθεται επί τάπητος το ερώτημα πόσο σταθερό μπορεί να είναι υπ' αυτούς τους όρους το καθεστώς της γερμανοκρατίας στη χώρα μας.

Ο λαός μισεί τη γερμανοκρατία. Ποιοι σοβαροί επιχειρηματίες έχουν συμφέροντα που αντικειμενικά επωφελούνται από το καθεστώς αυτό; Οι ισχυρότεροι όμιλοι της Ελλάδας δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία και στα πετρέλαια. Αυτοί αναπότρεπτα είναι με τους Αμερικανούς και όχι με τους Γερμανούς. Θα πάνε με τις ΗΠΑ και όχι με τη Γερμανία, αν υπάρξει σύγκρουση των δύο πόλων.

Βιομηχανία δεν υπάρχει πλέον στη χώρα σε σοβαρό επίπεδο. Ο κατασκευαστικός τομέας οπωσδήποτε εξαρτάται από τους Γερμανούς επικυρίαρχους, αλλά όλα τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα έχουν σταματήσει στα χρόνια του μνημονίου. Έτσι, όμως, ο εξ αντικειμένου φιλογερμανικός προσανατολισμός καθίσταται εντελώς κενός περιεχομένου μέσα στην Ελλάδα, στρέφοντας τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους σε έργα στο εξωτερικό.

Το συμπέρασμα είναι απλό. Η αντιπάθεια του λαού και η έλλειψη επιχειρηματικών συμφερόντων καθιστούν το καθεστώς της γερμανοκρατίας πολύ πιο σαθρό από όσο δείχνει.

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8079.html



Πετάει ΕΞΩ, όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!!! Μόνο θυγατρικές υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο…

Πετάει ΕΞΩ, όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!!! Μόνο θυγατρικές υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο…

O πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα, νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε ξένες τράπεζες να ανοίγουν υποκαταστήματα στη Ρωσία, ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Στο εξής, οι ξένες τράπεζες μπορούν να ασκούν δραστηριότητά στη Ρωσία μόνο μέσω θυγατρικών εταιρειών τους, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία.

Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές. Δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθεματικά, ή να ενημερώνουν την τράπεζα της Ρωσίας μέσω λογιστικών συστημάτων, ούτε να αποδίδουν μηνιαίες αναφορές στην Τράπεζα της Ρωσίας.

Οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι αυτά τα προνόμια των ξένων υποκαταστημάτων μπορούν να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των ρωσικών τραπεζών.

Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων, τροποποιεί τον υπάρχον τραπεζικό θεσμικό πλαίσιο όπως είχε οριστεί μέχρι το 2015, συμπεριλαμβάνοντας επίσης τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).


πηγή


Πηγή: Πετάει ΕΞΩ, όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!!! Μόνο θυγατρικές υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο… - RAMNOUSIA 

Τσίπρας: Εκδικητική μανία της Γερμανίας απέναντι στον κυπριακό λαό

Για «εκδικητική μανία της γερμανικής ηγεσίας απέναντι στον κυπριακό λαό» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωσή του για την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.
«Η απόφαση αυτή συνιστά αποτέλεσμα εκδικητικής μανίας της γερμανικής ηγεσίας απέναντι στον κυπριακό λαό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι «το κούρεμα καταθέσεων είναι ανεπίτρεπτο, απειλεί τη σταθερότητα της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστεί για την Κύπρο, ούτε βέβαια να αποτελέσει δεδικασμένο για άλλες περιπτώσεις».
Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «πρέπει όλοι μαζί να υψώσουμε μια δημοκρατική ασπίδα προστασίας των λαών από την εγκληματική στρατηγική της κ. Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς οφείλει τώρα και χωρίς μισόλογα να εξηγήσει αν έχει και ο ίδιος συμφωνήσει στο έγκλημα».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει επίσης ότι «στον αντίποδα αυτής της εγκληματικής απόφασης, πρέπει άμεσα να διοργανωθεί ειδική διάσκεψη για τα χρέη των ευρωπαϊκών χωρών που θα δώσει λύση στα πρότυπα της διάσκεψης του Λονδίνου, το 1953, που διέγραψε το 60 τοις εκατό των γερμανικών χρεών».
Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει ότι έχει ιστορική μνήμη και η Γερμανία συναίσθηση των ιστορικών ευθυνών που αναλαμβάνει».

Να μη φύγει με ελικόπτερο!


Πολιτικοί που προδίδουν ανελέητα τις γενιές και κάνουν τα όνειρα τους θρύψαλα, δεν τους επιτρέπεις να φύγουν με το ελικόπτερο την εσχάτη εκείνη ώρα της προδοσίας τους, στην έσχατη αυτή γωνιά της Ευρώπης…

του Στέλιου Συρμόγλου

Πολιτικοί που πασχίζουν να μετουσιώσουν την εντύπωση από το αδρό γεγονός, για να τη στριμώξουν στα ασφυκτικά σύνορα της βλακείας τους και της ανικανότητάς τους, ενώ παράλληλα εθισμένοι στην εξυπηρέτηση των ανομολόγητων επιθυμιών τους, ισοπεδώνουν την ψυχολογία, τις προσδοκίες και τη νόηση του λαού, δεν τους αφήνεις να “δραπετεύσουν” με το ελικόπτερο ή να περιφέρονται στα βόρεια προάστεια και στα καφέ της παρηκμασμένης λογικής του Κολωνακίου, επιδεικνύοντας το θράσος τους και την αμετροέπειά τους… Το έθνος πρέπει να τους κατηγορεί ευθέως και να τους ενάγει για προδοσία!..

Πολιτικοί που κάνουν λάθη ολέθρια και υποθηκεύουν το μέλλον του λαού, χωρίς καν να έχουν συναίσθηση του δημιουργικού μόχθου και των αναγκών της αδυσώπητης καθημερινότητας, αγκαλιά με τη μιζέρια του πνεύματός τους και αποχαυνωμένοι από την αδυναμία τους να συλλάβουν τις λεπτές αποχρώσεις της ευθύνης τους, πρέπει να τους υποδεικνύεται η ατραπός προς τον Καιάδα της πολιτικής…

Πολιτικοί βυθισμένοι στο σαδομαζοχισμό του τίποτα, επιτρεπείς στην καλοπόρεψη, που ξέρουν μόνο να αρπάζουν τα όνειρα του λαού και μετέτρεψαν πατρίδα, ιδανικά, στόχους και ελπίδες του λαού σε κουρέλια στον άνεμο, δεν πρέπει πλέον να κυκλοφορούν ελεύθεροι…

Πολιτικοί που επίμονα και μεθοδικά, έμμεσα και καταλυτικά, αυξομειώνουν τις τάσεις και τις εντάσεις, εκμεταλλευόμενοι το πλέγμα ζωής του Ελληνα και της νοοτροπίας του, που δεν καθορίζει συγκεκριμένη στάση, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με συγκατάβαση…

Αισθάνεται λέει αισιόδοξος ο πρωθυπουργός για την έξοδο από την κρίση και ρίχνει όλο το βάρος του στην ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας…Και απευθύνεται με θράσος χιλίων πιθήκων εν χορώ σ’ όλους εκείνους που ως “χασάπης” σφαγίασε κάθε όνειρό τους. Απευθύνεται στους ανήμπορους πολίτες ανενδοίαστα και εκ του ασφαλούς, κυκλοθυμικός, με αμνήμονες μνήμες και αλλοιώσεις, πολιορκημένος και παραδομένος στην Κίρκη της εξουσίας, νομίζοντας ότι δεν είναι εμφανής η πολιτική του αβελτηρία, αλλά και οι μεθοδεύσεις των “αφεντάδων” του που απαρέγκλιτα υπηρετεί…

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρέπει να …φύγει με το ελικόπτερο. Πρέπει να αναγκαστεί να δεχθεί τις ιστορικές και βαθιές αλληλεπιδράσεις. Και τις διαπιδύσεις…Μέχρι τώρα έχει μάθει να δέχεται τις εκβιασμένες μίξεις…Ανίκανος να μπεί κάτω από τη φλούδα των φαινομένων και να αντιληφθεί τις πολλαπλές συναρτήσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Ανίκανος να αποκτήσει μια ώριμη εποπτεία και καθολική θεώρηση των πραγμάτων, όπου αδογμάτιστα ερμηνεύεται όχι απλώς η άσκηση της πολιτικής, αλλά και το σύνθετο φαινόμενο της ζωής.

Ο σημερινός πρωθυπουργός του “σωλήνα” και της “σωτηρίας” ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, δεν ήταν ποτέ προορισμένος να γίνει στρατιώτης στην επιδίωξη κάποιου βάθους και κάποιου ορίζοντος, απ’ όπου ανασύρονται ή προβάλλονται αλήθειες. Η επιδίωξη της αλήθειας, άλλωστε, είναι πράξη επαναστατική και απελευθερωτική. Και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πάντα προορισμένος να υπηρετεί το ψέμμα και την ανατροπή της αλήθειας, ως εκτρωματική απόφυση ενός “πονηρού” πολιτικού συστήματος, που ξέρει να προωθεί ουτιδανούς και ευάλωτους στη λαγνεία της εξουσίας επίδοξους πολιτικούς…

Ο “μακάριος” πρωθυπουργός, για τον οποίον οι αγανακτισμένες κραυγές των κοινωνικών ομάδων αποτελούν ακόμα “φωνή εν Ραμά”, μαζί με τους άλλους εκφραστές της πολιτικής και κοινωνικής ντεκαντέτσιας και τους διαφόρους εφαψίες της ήδη απογυμνωμένης Ελλάδας, που ισορροπούν ως αντικείμενα μιας μεγάλης πλάνης και επαίρονται για μια πρακτική πολιτική γνώση που δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα, είναι καιρός να καθίσουν στα εδώλιο τοων κατηγορουμένου για όσα κακά επισσώρευσαν στην ελληνική κοινωνία τα τρία τελευταία χρόνια.

Και δεν πρόκειται για μια προτροπή ενός ονειροβάμονα γραφιά…Πρόκειται για κοινωνική επιταγή και, αργά ή γρήγορα, θα εκδηλωθεί ως αναπόδραστη λαική βούληση. Και τότε, και το “τότε” αυτό, δεν είναι σε βάθος χρόνου, όλοι αυτοί οι άβουλοι, οι αβούλευτοι εξουσιολάγνοι, επίπλαστα αισιόδοξοι, αδιόρθωτοι βερμπαλιστές και σπερμολόγοι, αδύναμοι επί της ουσίας, με μοναδική τους ικανότητα να κτυπάνε τους τενεκέδες τους για να χορεύουν τσιφτετέλι οι…δανειστές και οι διαπλεκόμενοι που τους στηρίζουν, θα εκλιπαρούν για επιείκεια και…κοινωνική δικαιοσύνη, την οποία κατακερμάτισαν παντοιοτρόπως και απολάκτισαν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς….

Κανένα ελικόπτερο δεν θα περιμένει τον Αντώνη Σαμαρά και τους ομοίους του στη νομή της εξουσίας…Εχουν διαπράξει προδοσία κατά του λαού. Και έχουν κακοποιήσει τη δημοκρατία και ως προς το όνομά της και ως προς το νόημά της, υφαρπάζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών με ψευδείς υποσχέσεις και παχυλά λόγια. Πρόκειται για ένα είδος σύγχρονων τυράννων που παράγει και εν μέρει ακόμη ανέχεται η δημοκρατική εποχή μας και ζωή μας. Και είναι οι ίδιοι αυτοί τύραννοι που μας μιλάνε για ανάπτυξη και πάταξη της διαφθοράς και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αφείδωλα υπόσχονται έξοδο από την κρίση, ενώ περιφρονούν επιδεικτικά κάθε αξιοκρατία και ενθρονίζουν την ημετεροκρατία…

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι επίορκος…Η απόλυσή του, ωστόσο, δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται και η παραδειγματική του τιμωρία ως πλαστογράφο της αλήθειας που έχει μάθει να αλαζονεύεται και λιπόψυχα να αντιμετωπίζει κάθε έννοια ευθύνης, επιδεικνύοντας χήνεια λογική με αποφλοιωμένη συνείδηση…Καθαρά πράγματα και πρέπει να λέγονται με το όνομά τους…

Πρέπει πλέον να σκεφτούμε με πληθωρική βουλητικότητα τη μοίρα του τόπου, του έθνους. Οχι με προσπάθεια γαλήνης. Η γαλήνη ευνουχίζει την ένταση της θέλησης, χαλαρώνει το πάθος. Να σκεφτούμε το πνεύμα και το ρόλο του πνεύματος με τη γόνιμη ταραχή της συνείδησης. Και τότε ο κάθε Σαμαράς θα καταλήξει εκεί που αξίζει σε κάθε “σπουδαιοφανή” και ψυχονευρωτική προσωπικότητα, που διακρίθηκε για αισχρουργήματα εναντίον της κοινωνίας….

ΜEGA το κανάλι της δοσίλογης τρικομματικής ΧΟΥΝΤΑΣ!!


Μαγκάλι ή ΜΕΓΚΑ-λι;

 
MEGAΤο πρώτο, το μαγκάλι, είναι κορυφαίο δείγμα της απόλυτης φτώχειας ενός λαού που επιβίωνε μέσα στον πόλεμο, στην γερμανική κατοχή, στον εμφύλιο και στις αναθυμιάσεις του μονοξειδίου του άνθρακα που τον αποτελείωναν..
Το δεύτερο, το μεγκα-λι, είναι κορυφαίο δείγμα σύγχρονης προπαγάνδας, δωσιλογισμού και συναίνεσης σε μια πρωτοφανή βία στην πλάτη ενός λαού που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στον πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον του η νεοφιλελεύθερη αγορά των τοκογλύφων με τους υπαλλήλους της πολιτικούς και τεχνοκράτες, να επιβιώσει μέσα στην φτωχοποίηση και στις αναθυμιάσεις μιας «ενημέρωσης» που τον κρατά αποτελειωμένο σε κατάσταση καταστολής και διαρκούς παθητικότητας..
Είναι κορυφαίο δείγμα μιας εξαθλιωμένης «ενημέρωσης» που αποτελεί ακραίο αντεθνικό και αντιλαϊκό φαινόμενο ενός πάλαι ποτέ μεγάλου ευρωπαϊκού πολιτισμού που σήμερα βιώνει το ναδίρ της φθοράς και παρακμής του. Μιας «ενημέρωσης» που είναι εντεταλμένη να διακηρύσσει ότι τα μνημόνια δήθεν αποτελούν μια αδήριτη αναγκαιότητα που, σκοτώνει μεν ανθρώπους, αλλά αφήνει ανέπαφα τα κτίρια μιας άδειας και έρημης πατρίδας..
Μιας «ενημέρωσης» που προπαγανδίζει πως οι πολίτες που αυτοκτονούν γιατί δεν μπορούν να ζήσουν εξαθλιωμένοι και ταπεινωμένοι, έχουν ..ψυχολογικά προβλήματα.. Πού όταν πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιών γιατί αδυνατούν να πληρώσουν το πετρέλαιο, φταίνε οι ίδιοι γιατί δεν ήξεραν πως το μονοξείδιο σκοτώνει..
Γεμίζουν τον κόσμο με ενοχές και φόβο ώστε, αντί να οξυγονώνεται ο εγκέφαλος με το οξυγόνο της ενημέρωσης για να μπορεί να επιλέγει, βάλλεται με τις αναθυμιάσεις της προπαγάνδας με αποτέλεσμα να διατηρείται σε κατάσταση διαρκούς καταστολής και παθητικότητας απέναντι σε αυτό που τον σκοτώνει. Έτσι, η καθημερινή βία, οι στρατιές των ανέργων, οι χιλιάδες αυτοκτονίες, οι θάνατοι από την εξαθλίωση και την έλλειψη στοιχειωδών αγαθών επιβίωσης –που έως τώρα αποτελούσαν κατακτήσεις ενός πολιτισμού αιώνων, γίνονται συνήθεια, θεωρούνται φυσικά και θεμιτά και επομένως αποδεκτά..
Μαγκάλι ή μεγκά-λι; Ίδιες είναι οι αναθυμιάσεις και των δύο και ίδιος είναι και ο τρόπος αντιμετώπισης τους. Το πρώτο αντιμετωπίζεται με ανοιχτά παράθυρα και καθαρό οξυγόνο και το δεύτερο με ανοιχτά παράθυρα στη ζωή και καθαρή σκέψη για γεννηθεί το κουράγιο προς τη μόνη διέξοδο που μας απομένει. Την αντίσταση και τον ξεσηκωμό.. Άντε ρε παιδιά να ετοιμαζόμαστε δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα..
(αφιερωμένο στην μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών της Λάρισας)

ΑΠΡΙΛΗΣ 2013 ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ – Δεν πληρώνουμε Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ

 
 
 
 
 
 
Rate This

laiki stasi pliromon 50χ70Εμείς είμαστε

… οι 2.500.000 άνθρωποι που ζούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
… οι 1.600.000 άνεργοι που καθημερινά αυξανόμαστε
… οι 1.000.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα
… όλοι όσοι έχουμε υποστεί μειώσεις μισθών και συντάξεων μέχρι και 40%
… τα 300.000 νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα και οι εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς θέρμανση
… οι 160.000 που μας έκλεισαν τα μαγαζιά μας.
… οι 3.500 οικογένειες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν
… οι χιλιάδες άνθρωποι που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις δόσεις των δανείων μας
… οι 2.500.000 που χρωστάμε κάτω από 3.000 ευρώ στην εφορία και μας απειλούν με κατασχέσεις γιατί προτιμήσαμε να αγοράσουμε το φαγητό των παιδιών μας, παρά να πληρώσουμε τους φόρους.
Αυτοί είναι
… οι εφοπλιστές με τις 58 φοροαπαλλαγές και το 4% φόρο εισοδήματος που κέρδισαν τόσα ώστε μόνο το πρώτο 2μηνο του 2013 απέκτησαν 46 νέα πλοία, που αντιπροσωπεύουν το 20% σε αξία των αγοραπωλησιών πλοίων που έγιναν παγκόσμια.
… οι βιομήχανοι που πληρώνουν συνολικά 5 φορές  λιγότερους φόρους από ότι όλοι  εμείς, ενώ οι 500 πιο μεγάλες βιομηχανίες δήλωσαν αύξηση καθαρών κερδών για το 2011 κατά 18,2% φθάνοντας στα 1,6 δισ. και από αυτές 175 είναι εταιρείες τροφίμων.
… οι τράπεζες που έχουν χρηματοδοτηθεί με 250 δισ. από το κράτος (δηλαδή από εμάς) τα τελευταία 2,5 χρόνια
… το κατασκευαστικό κεφάλαιο που κερδοσκοπεί με τα διόδια στους δρόμους.
… όλοι όσοι έβγαλαν δισ. ευρώ σε καταθέσεις στο εξωτερικό (λίστες Λαγκάρντ και πολλές ακόμα)
 η τρικομματική κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ. που εξυπηρετούν τους παραπάνω.
 Όλοι εμείς μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα των λαϊκών διαθέσεων με την προειδοποιητική λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλη. Να μετατραπεί η μέχρι τώρα παθητική αδυναμία πληρωμής του καθένα,  σε μαζική, συλλογική, οργανωμένη λαϊκή στάση πληρωμών και  σε συνδυασμό με τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες και τα τοπικά κινήματα αντίστασης μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
  Είμαστε πολλοί, έχουμε δύναμη! Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε, από εμάς κλέβουν και ζουν. Μας φοβούνται, φοβούνται την γενικευμένη εξέγερση, φοβούνται τον εχθρό λαό.
Δεν φοβόμαστε με την παραπληροφόρηση και δεν υποκύπτουμε στις απειλές κυβέρνησης και ΜΜΕ για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, σπιτιών ή για ποινικές διώξεις. Ήδη  αντιμετωπίσαμε τον εκβιασμό για διακοπή του ρεύματος για μη πληρωμή του χαρατσιού και τους αναγκάσαμε να τον ακυρώσουν. Τα δικαιώματά μας δεν χωράνε σε ρυθμίσεις, δόσεις, επιμηκύνσεις.
Με αγώνα και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του απέναντι στην εφορία, στις τράπεζες, στις ΔΕΚΟ. Δεν επιτρέπουμε καμμία κατάσχεση σπιτιού από το κράτος ή τις τράπεζες. Δεν αφήνουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Δεν αναγνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα χρέη τους στους τοκογλύφους.
ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
-   ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ.
-   ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ δημόσια γη, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και περιουσία
-   ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ άδικους φόρους και χαράτσια.
Δεν πληρώνουμε το χρέος τους

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ
  • · Κατάργηση της φοροληστείας του λαού. Φόροι και όχι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.
  • · Θέσπιση φοροαπαλλαγών για τα χαμηλά εισόδημα και κατάργησή τους για το κεφάλαιο.
  • · Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στους μικροεπαγγελματίες
  • · Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και λαϊκών στρωμάτων.
  • · Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης-φυσικό αέριο για την οικιακή κατανάλωση.
  • · Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Δωρεάν σε άνεργους και άπορους.  Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος.
  • · Όχι στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και σπιτιών για χρέη των λαϊκών στρωμάτων προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
  • · Ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν.
  • · Να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την εφαρμόζουν.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Σστο μεταξύ, το νου σας, ΣΤΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΧΟΎΝΤΑ!!  μέρες που' ναι !...

...δεν είναι ...μασκαράδες. Προφυλαχτείτε...!
Τα ξαναλέμε την Τρίτη. Μέχρι τότε, απλά κοιτάξτε να ...επιβιώσετε...

Τι "παίζουν" τώρα, τα ATM στην Κύπρο; (video)

...όταν βάλεις την κάρτα και πατήσεις ..."ΑΝΑΛΗΨΗ"...;;;

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας μια κυβέρνηση, μια πολιτική εξουσία, που έχει εκλεγεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, αποδέχεται -και σε ουσιαστικό αλλά και σε τυπικό επίπεδο- να μετατραπεί ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ...

του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ

Ο πολιτικός ευτελισμός της τριμερούς κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η «τρόικα» και οι τεχνοκράτες της επιπλήττουν τους υπουργούς και επιβάλλουν τις βουλήσεις τους, έχουν διεισδύσει σε κάθε μηχανισμό, σε κάθε ιεραρχική δομή της δημόσιας διοίκησης και των οργανισμών, και αρνούνται στην πραγματικότητα οποιαδήποτε διαπραγμάτευση...

«Αποφασίζομεν, διατάσσομεν, επιβάλλομεν», αυτό είναι το πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο της δομής εξουσίας που έχει επιβληθεί στη . χώρα. Ο μέγιστος εξευτελισμός όμως... 


Συντελείται -και σε συμβολικό και σε ουσιαστικό επίπεδο- στον θεσμό της ύπατης κυβερνητικής εξουσίας, σ' αυτόν του πρωθυπουργού, που δέχθηκε να «παζαρέψει» με τους «τροϊκανούς» για ζητήματα που όχι μόνο δεν αφορούν δανειακές δεσμεύσεις αλλά -για μια κυβέρνηση που θα σεβόταν στοιχειωδώς την πολιτική της εξουσία και την αξιοπρέπεια της- θα αποτελούσαν τρέχουσες υπουργικές επιλογές και αποφάσεις.

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται, όμως, δεν έχει συνείδηση ούτε του πολιτικού ρόλου που διαδραματίζει ούτε της σημασίας του θεσμικού αξιώματος το οποίο υπηρετεί. Ισως επικράτησαν μικροκομματικές λογικές, ότι τα όποια «οφέλη» προκύψουν από τη διαπραγμάτευση θα «εμπορευματοποιηθούν» ως προσωπική του επιτυχία από τα μνημονιακά φερέφωνα των ΜΜΕ και τους εντεταλμένους αναλυτές...

 Ίσως στην πραγματικότητα ο ίδιος να αυτοαξιολογείται ως ανίκανος και ανίσχυρος -λόγω των δεσμεύσεων και των δηλώσεων νομιμοφροσύνης που έχει υποβάλει στην κ. Μέρκελ- να αρνηθεί σε πολιτικό επίπεδο τη συνέχιση των καταστροφικών μέτρων και αρκείται στον ρόλο ενός σκιώδους πρωθυπουργού, ο οποίος «αγοράζει» με κάθε τρόπο «πολιτικό χρόνο», μέχρι της τελικής πτώσης του.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αντ. Σαμαράς δεν έχει κανένα δικαίωμα, και σε θεσμικό και σε πολιτικό και σε ηθικό επίπεδο, να ευτελίζει και να αποποιείται το δημοκρατικό περιεχόμενο του ρόλου του, να ακυρώνει στην πράξη την εντολή των πολιτών στα κόμματα που «συγκυβερνούν» σήμερα.

Είναι  ανήκουστο να εμφανίζεται ένας πρωθυπουργός δημόσια και να εκφράζει προσωπικές απόψεις για κρίσιμα θέματα (όπως, π.χ., το ύψος του ΦΠΑ) και να είναι ανίκανος να τις εφαρμόσει στην πράξη. Είναι ανήκουστο να εμφανίζονται οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Φ. Κουβέλης, και να διατυπώνουν «προτάσεις» ή να προβάλλουν «ενστάσεις», να υποτονθορύζουν ή να «κλαψουρίζουν» σε καθημερινή σχεδόν βάση, επιτελώντας στην πράξη τον ρόλο του συμβούλου ή του παρατηρητή των εξελίξεων...

Δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η καταστροφική πορεία που ακολουθεί η χώρα, δεν πρόκειται να ανασχεθεί η διάλυση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού, εάν δεν λυθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Ο ελληνικός λαός δεν εκπροσωπείται από τη σημερινή κυβέρνηση. Δεν έχει πολιτική εκπροσώπηση για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του, για να σταματήσει το «σπιράλ» της ιστορικής μετατροπής της Ελλάδας σε μια «αναδυόμενη οικονομία», όπως την κατατάσσουν ήδη διεθνώς οι αξιολογήσεις. .. Μέσα σε τρία χρόνια η χώρα γύρισε ήδη πολλές δεκαετίες πίσω.

Χωρίς πολιτική βούληση, χωρίς σχέδιο, ευτελιζόμενη καθημερινώς από την «τρόικα» και τους δανειστές, η κυβέρνηση έδωσε ήδη το σύνθημα για το «μεγάλο ξεπούλημα»...

Μια πολιτική - κυβερνητική Ακροδεξιά συνάδει και εναρμονίζεται με μια οικονομική ακροδεξιά νοοτροπία για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, των κτιρίων, των οργανισμών, των υποδομών.
Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ, η τοποθέτηση του Στ. Σταυρίδη αποκαλύπτει -και συμβολικά και ουσιαστικά- τη «στρατηγική» των ιδιωτικοποιήσεων. Ο κ. Στ. Σταυρίδης, σύμφωνα με δημοσιεύματα («Εφημερίδα των Συντακτών», 12/3/13), βρέθηκε στη διεύθυνση της ΑΓΕΤ -Ηρακλής την περίοδο 1991-1992, όταν η εταιρεία πουλήθηκε στην Caltsestruzzi (αθάνατε Κ. Μητσοτάκη!), που είχε ως βασικά στελέχη της επιφανή μέλη της ιταλικής μαφίας...

Η παλιά διαπλοκή ενθαρρύνεται και αναδιοργανώνεται εν όψει της νέας διαρπαγής. Ο ΟΠΑΠ γίνεται πεδίο ανταγωνισμού των «εκλεκτών» της, ενώ τα 28 δημόσια κτίρια εκχωρούνται ως επίλεκτα «χρηματιστηριακά προϊόντα», με αποτέλεσμα το κράτος να εισπράξει τώρα 200 δισ. ευρώ και να καταβάλει σε βάθος 15 ετών τίμημα ύψους άνω των 500 δισ. ευρώ.

«Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων». .. Το σύνθημα της νεοφιλελεύθερης Ακροδεξιάς, αντικοινωνικής αντίληψης, το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός: «Επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα» είναι κατ' αυτόν τα σύμβολα-ορόσημα της νέας εποχής που ευαγγελίζεται... Επενδύσεις και επιχειρηματικότητα είναι όμως το ξεπούλημα «όσο όσο» και «ανταγωνιστικότητα» οι μισθοί των 300 ευρώ...

Το άκρον άωτον της έκπτωσης για έναν πολιτικό επέρχεται όταν αυτός δεν είναι ικανός να συνειδητοποιήσει καν την έκπτωση αυτή...

Restart, μόλις πέσει η κυβέρνηση της ντροπής


“ Για να ξεκινήσουν να αλλάζουν τα πράγματα πρέπει το συντομότερο δυνατό αυτή η θλιβερή τρικομματική κυβέρνηση να αποτελέσει παρελθόν για τη χώρα ”
Του Κώστα Καπνίση
  • Εκτύπωση 
  • E-mail
  • Έχει ειπωθεί πολλές φορές και έχει γραφτεί ακόμα περισσότερες ότι τούτος ο λαός είναι της υπερβολικής αισιοδοξίας ή της αντίστοιχης απαισιοδοξίας. Δεν είναι κάτι καινοφανές ούτε και τόσο «σκάνδαλο» όσο κάποιοι θέλουν να προβάλλουν. Αξίζει να σταθεί κάποιος λίγο σε αυτό το φαινόμενο – διαπίστωση. Ειδικά σε μια εποχή που οι διαπιστώσεις είναι υπερεπαρκείς σε μια λογική ιδιαίτερα ανεπαρκή καλό είναι να υπάρχει και ένα μέτρο ή έστω μια βάση λογικού διαλόγου. Μια αφετηρία. Το να υπάρχει άποψη από όλους για όλα είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο σε τούτη την πολύπαθη χώρα. Το να υπάρχει από την άλλη η λαϊκή ρήση «καθείς στο είδος του» φτιάχνει ένα οξύμωρο σχήμα και άκρη δε βγαίνει. Ίσως κάπου εκεί να οφείλονται και όλα τα δεινά που έχουν βρει την Ελλάδα από συστάσεως του νέου ελληνικού κράτους και δώθε.

    Κάπως έτσι ήλθε στη ζωή των Ελλήνων ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα που δεν είναι άλλο από το «Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο». Η συνταγή απλή και συνάμα σατανική ωστόσο η συζήτηση είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη γιατί είναι τοποθετημένη σε λανθασμένη βάση. Στη ζωή υπάρχουν βέβαια και διλήμματα και αποφάσεις που πρέπει να παίρνονται όχι μόνο από τους πολιτικούς ταγούς αλλά και από τον απλό λαό σε καθημερινή βάση. Αυτό άλλωστε απαιτεί και μια κοινωνία πολιτών και όχι υπηκόων. Μια πιο σωστή εκδοχή θα μπορούσε να είναι η πάλη δύο τριπτύχων. Από τη μια πλευρά λογική – αξιοπρέπεια – υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και από την άλλη παράλογο – υποταγή – εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Αυτό θα μπορούσε ίσως να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να τα βάλει σε μια σειρά προκειμένου να βρεθεί κάποια άκρη. Δε γίνεται όμως αυτό. Τουναντίον. Πολλοί διατυπώνουν άποψη (κραυγάζοντας αρκετές φορές) ότι έχουν δικαίωμα να την εκφέρουν. Σωστά. Έχουν απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφέρουν και πρέπει να το κάνουν είτε είναι σωστή είτε λανθασμένη. Από την άλλη μεριά για να έχει κάποιος μια άποψη οφείλει να έχει «κουράσει» το μυαλό του. Να έχει ψάξει. Να έχει διασταυρώσει. Να έχει ζυγίσει τα πράγματα. Αν η συζήτηση γίνεται σε ένα καφενείο ή σε μια κοινωνική μάζωξη το κακό είναι μικρό. Το πολύ πολύ να «ανάψουν» τα αίματα και να επιβεβαιωθεί πανηγυρικά το φλογερό μεσογειακό ταμπεραμέντο. Το να γίνεται όμως σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και στην καρδιά λήψης των αποφάσεων για τις τύχες ενός ολόκληρου λαού τότε είναι εξαιρετικά ανόητο και επικίνδυνο.


    Το ότι έφτασε η χώρα ως εδώ, στα πρόθυρα της οικονομικής και κοινωνικής χρεωκοπίας είναι αποτέλεσμα πολλών ετών κακών διακυβερνήσεων του τόπου. Μερίδιο έχουν πολλοί και αυτό είναι μη διαπραγματεύσιμο. Τούτη η χώρα πάσχει αθεράπευτα(;) από μια ασθένεια που ονομάζεται «οι ευθύνες είναι του άλλου». Σίγουρα το μεγαλύτερο μερίδιο είναι των πολιτικών που άσκησαν εξουσία και όχι μόνο. Ο επιμερισμός των ευθυνών οφείλει να γίνει και να γίνει σωστά και τίμια. Ο οδηγός άλλωστε φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε ένα ατύχημα και ποτέ ο συνεπιβάτης. Ακόμα και αν δεχτούμε πως ο συνεπιβάτης έκανε φασαρία ή είχε δυνατά την μουσική ή χειρονομούσε μπροστά στα μάτια του οδηγού αυτό δεν παύει να απαλύνει ή να δικαιολογεί τον οδηγό που έριξε το αυτοκίνητο στον γκρεμό. Ο ίδιος ο οδηγός όφειλε να είχε προειδοποιήσει από την αρχή για τις συνέπειες κάποιων επιλογών. Οι συνεπιβάτες (πολίτες) από την άλλη έπρεπε να γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους οδηγούς που εμπιστεύτηκαν στην πορεία όλων αυτών των ετών όχι μόνο είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν πιάσουν το τιμόνι αλλά πολλοί από αυτούς δεν είχαν καν στη διάθεσή τους άδεια και δίπλωμα. Για πολλούς όμως η παρανομία ήταν και είναι γλυκιά είτε μικρή είτε μεγάλη. Κάπως έτσι οικοδομήθηκε η Ελλάδα τα τελευταία πολλά χρόνια.


    Ένα καινούριο βέβαια αυτοκίνητο όταν περάσει ο χρόνος χρειάζεται τις απαραίτητες επισκευές και μάλιστα από τους ειδικούς. Ούτε καν αυτό δεν έγινε. Το αυτοκίνητο λοιπόν χάλασε. Κάποια στιγμή θα γινόταν. Συνέπεια και αυτή του γνωστού «ωχ-αδερφισμού». Αρκετοί ειδικοί επί των επισκευών και μη μάλιστα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και πολύ άντεξε. Κακό του κεφαλιού τους βέβαια γιατί για άλλη μια φορά οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου αποφάνθηκαν ότι όχι μόνο φταίει το αυτοκίνητο που χάλασε αλλά και το ίδιο το εργοστάσιο. Εύκολο και αναίμακτο δεν είναι; Το ότι υπήρχαν οδηγίες χρήσης οι οποίες παραβιάστηκαν ασύστολα και κατά συρροή μέχρι και του βαθμού της εγκληματικής αμέλειας ποτέ δεν απασχόλησε αρκετά. Έφταιξε το αυτοκίνητο. Αναμφίβολα, μερικές φορές φταίει και το εργοστάσιο. Δεκτό. Υπάρχει αυτό που λέγεται αστοχία υλικού ή ελαττωματικό ανταλλακτικό. Είναι όμως η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται στον γκρεμό είναι δεδομένο. Το ότι υπάρχουν απώλειες από τις τραγικές επιλογές επίσης. Θα περίμενε κάποιος να καθίσουν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας μαζί με εμπειρογνώμονες και να βγάλουν ένα πόρισμα. Ένα όμως. Ενιαίο και χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης. Παρά το σοκ που πιθανότατα θα προκαλούσε ένα τέτοιο πόρισμα σε οδηγούς και συνεπιβάτες θα έβγαινε στην επιφάνεια η αλήθεια για το τι οδήγησε στο δυστύχημα. Ακόμα πιο πιθανό είναι ότι οι επιζώντες και οι τραυματίες ίσως έκαναν καιρό να ξαναμπούν σε αυτοκίνητο (ειδικά σε καινούριο) αλλά με κόπο, με δουλειά, με υπομονή και επιμονή θα το επιχειρούσαν εκ νέου μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος και φροντίζοντας να μη τα επαναλάβουν. Η ζωή δε σταματά άλλωστε ακόμα και μετά από την πιο φρικτή τραγωδία.


    Είναι υποχρέωση των κοινωνιών να συνεχίζουν και όχι να μεμψιμοιρούν και να γκρινιάζουν στα συντρίμμια ενός άδοξου παρελθόντος. Τούτο βέβαια δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν. Οι επιλογές έχουν και συνέπειες και αυτό δεν πρέπει να παραβιάζεται ή να αγνοείται. Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι και το εργοστάσιο που δεν είναι άλλο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινό νόμισμα έκαναν πολλά «λάθη». Πολλά από αυτά με δόλο. Οδήγησαν πολλούς λαούς στην φτώχεια και την δυστυχία. Ποτέ όμως δε φταίνε οι θεσμοί αλλά τα πρόσωπα που τους υπηρετούν. Αρκετοί και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό ρίχνουν μονόπαντα τις ευθύνες. Ίσως για να κρύψουν τις δικές τους. Δε φταίει για όλα τα δεινά του καπιταλισμού η Ευρώπη. Ότι έγινε κομμάτι του συστήματος και αλώθηκε μέσα στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης είναι αλήθεια. Ότι πολλοί άνθρωποι σε καίριες θέσεις εξαγοράστηκαν και υπηρέτησαν ένα αδηφάγο και σάπιο σύστημα είναι αλήθεια. Ότι πολλοί άνθρωποι του πνεύματος και της διανόησης έπραξαν το ίδιο είναι αλήθεια. Ότι πολλοί σιώπησαν ή φοβήθηκαν μπροστά στο τέρας που πλησίαζε είναι αλήθεια. Πολλά ακόμα που λέγονται και γράφονται είναι αλήθεια έστω και αν έχουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο στοιχείο υπερβολής. Μεγαλύτερη αλήθεια όμως είναι ότι τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες είναι αυτές που φέρουν την ευθύνη στο ακέραιο. Στην Ελλάδα της υπερβολικής αισιοδοξίας ή της απαισιοδοξίας έφτασε η ώρα να αναμετρηθούν η αλήθεια με το ψέμα. Οι κραυγές με τους ψίθυρους. Η λογική με το παράλογο. Τα ιδιοτελή συμφέροντα με τις ανάγκες ενός λαού. Η δικαιοσύνη με την αδικία. Η αξιοπρέπεια με τον ραγιαδισμό. Η ελευθερία με την υποταγή. Η αξιοκρατία με τον νεποτισμό. Η σκέψη με τον φανατισμό. Πολλά ακόμα μπορεί να πει κάποιος. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

    Αλήθεια είναι ότι οι παιδικές ασθένειες και η κακή νοοτροπία δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη. Υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι και υγιείς άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τη γνώση τους, τις δυνάμεις τους, την σοφία τους στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για τούτο τον τόπο. Τρανότερο παράδειγμα από όσους αηδιασμένοι από την άρρωστη κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί για χρόνια στη χώρα και έφυγαν αναζητώντας αλλού την τύχη τους και πέτυχαν δεν υπάρχει. Τα κατάφεραν όντες άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Έδωσαν το «είναι» τους και τα κατάφεραν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα. Όταν μιλούν οι πράξεις τότε τα λόγια και οι θεωρίες καλύτερο είναι να σωπαίνουν. Όταν ο ειλικρινής και έντιμος διάλογος προωθείται παντού στην κοινωνία τότε ο κομματικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία τίθενται αυτόματα στο περιθώριο. Όταν υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι τότε δεν υπάρχει φασισμός. Όταν υπάρχουν ενώσεις υγιών ανθρώπων και αγνών ιδεολογιών τότε υπάρχουν κόμματα που υπηρετούν τον λαό και την πατρίδα και όχι «μαγαζιά». Όταν όλα αυτά γίνονται ταυτόχρονα τότε γεννιούνται ηγέτες ελεύθερων ανθρώπων και όχι κουτοπόνηροι «τσοπάνηδες αμνοεριφίων.

    Ναι, δεν είναι εύκολο αυτό να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν το επιθυμούν πολλοί και δεν είναι και ιδιαίτερα ευδιάκριτο για το ποιοι είναι. Η προβιά και τα μεγάλα λόγια αρκετές φορές ξεγελούν. Είναι αρκετοί αυτοί που δε θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι ένα. Ότι για να ξεκινήσουν να αλλάζουν πρέπει το συντομότερο δυνατό αυτή η θλιβερή τρικομματική κυβέρνηση να αποτελέσει παρελθόν για τη χώρα. Αν γίνει αυτό τότε ίσως κάποια στιγμή ο ιστορικός του μέλλοντος να γράψει ότι ήταν και η τελευταία κυβέρνηση της ντροπής, της φαυλότητας και του ραγιαδισμού των Ελλήνων…