Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 
Η σύγκρουση με τη κυβέρνηση όχι μόνο με αφορμή τη θεωρία των «δύο άκρων» και η στοχοποίηση του κόμματος απο την πλευρά της, αναμένεται να οδηγήσει σε νέα επεισόδια της «κόντρας».
Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο στόχαστρο μιας καθοδηγούμενης επίθεσης όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από συγκροτήματα του τύπου, τα οποία παρέχουν «αφειδώς και χωρίς αιδώ» στήριξη σε Σαμαρά - Βενιζέλο ποντάροντας ότι θα εξασφαλίσουν πιθανές χρηματοδοτήσεις ή έστω συνέχιση του καθεστώτος των «δόλιων συχνοτήτων».
Στη Κουμουνδούρου είναι πλέον πεπεισμένοι ότι όσο η οικονομία θα «βουλιάζει» και θα συμπαρασύρει τον Α. Σαμαρά σε απόλυτο αδιέξοδο, τόσο θα επιχειρείται να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως " προστάτης κάθε είδους βίας", σε μια απέλπιδα προσπάθεια της συγκυβέρνησης να «κρατηθεί» από όπου μπορεί, ώστε να κερδίζει πολιτικό χρόνο.
Στο ερώτημα «τι να τον κάνει» η απάντηση είναι σαφής, «ο πρωθυπουργός φοβάται τις εκλογές και θα προσπαθήσει να επιμηκύνει το χρόνο της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας εχθρούς στην κοινωνία, στη Βουλή, ελπίζοντας σε μια εξ ύψους βοήθεια».
Οι δραματικές εξελίξεις στην οικονομία και τα αναμενόμενα νέα μέτρα, θα αποστερήσουν την κυβέρνηση από κάθε κοινωνικό έρεισμα, και όπως εκτιμά το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ κάθε πλέον "προσπάθεια θα είναι ναρκοθετημένη ενώ οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται".
Ακριβώς αυτό θα είναι το "όπλο" του κόμματος στην προσπάθειά του να μεταφέρει το "παιχνίδι" στο πραγματικό παιχνίδι της πολιτικής. Όπως εκτιμούν στελέχη του όσο η κυβέρνηση θα πιέζεται από την σκληρή πραγματικότητα, η προπαγάνδα της θα γυρίσει "μπούμερανγκ", και ελπίζουν ότι στοχεύοντας στην οικονομία θα επιτύχουν να συσπειρώσουν γύρω από το κόμμα και στρώματα που μέχρι σήμερα "μας αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό".
Και βέβαια το "'δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο" της συνεδρίασης θα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Όσο και αν αυτές "καλύπτονται" από την κεντρική πολιτική σκηνή, εν τούτοις δεν περνά απαρατήρητη η σπουδή του Γ. Μιχελάκη να "τρέχει" το νέο νομοσχέδιο για τις δημοτικές εκλογές. Με δεδομένη την άρνηση απέναντι στις κυβερνητικές προτάσεις, οι συζητήσεις στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανοίξει.
Σε αυτές συμμετέχουν κινήσεις και πρόσωπα ώστε να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συνεργασία σε "αντιμνημομιακή και αντικαλλικρατική κατεύθυνση". Και όπως έλεγε στέλεχος που ασχολείται χρόνια με την αυτοδιοίκηση " πλέον η μάχη αυτή θα είναι πολιτική, θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε μεγάλους δήμους και περιφέρειες".
Όσο δε για πιθανές υποψηφιότητες ακόμα είναι εξαιρετικά νωρίς..