ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΡΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;



ΠΟΙΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ» ΡΕ ΣΑΠΙΑ ΠΑΣΟΚΟΚΑΘΙΚΙΑ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ;»
ΕΣΕΙΣ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ»


Να τεθεί εκτός νόμου η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΑΣΟΚ και να οδηγηθούν στις φυλακές με την διαδικασία του αυτόφωρου όλα τα καθάρματα που κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε προτεκτοράτο και αποικία χρέους...

ΑΥΤΟΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ "ΗΛΙΘΙΟΙ"!




ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙ...
You might also like:

ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ!


Με τα υποβρύχια επιχειρεί να «τορπιλίσει» την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

«ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ» ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ


me-ta-ypobryxia-epixeirei-na-torpilisei-thn-kybernhsh-o-syriza
Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης
«Σημαία» πρόκειται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση των υποβρυχίων αφού εξ αιτίας της εμπλοκής του ονόματος του Ευάγγελου Βενιζέλου σε αυτήν, η ΝΔ εμφανίζεται να σφυρά αδιάφορα και να υπαναχωρεί από βασικές θέσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν και οι οποίες έλεγαν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση μοιάζει με καραμπινάτο σκάνδαλο και γι αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί τυχών πολιτικές ευθύνες.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μάλιστα τα στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν δώσει στην δημοσιότητα  δηλώσεις στελεχών της ΝΔ – που έχουν γίνει πριν από τρία χρόνια δηλαδή το 2010- όπως του Γιάννη Μιχελάκη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη όπου σύμφωνα με αυτές θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γ. Παπακωνσταντίνου στην συγκεκριμένη υπόθεση. Δηλαδή αυτό που λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και σιωπά η ΝΔ.
Γνωρίζοντας λοιπόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αυτή η υπόθεση φέρνει σε δύσκολη θέση τους δυο κυβερνητικούς εταίρους αφού εμφανίζει τα στελέχη της ΝΔ ανακόλουθα με αυτά που έλεγαν στο παρελθόν και τους καθιστά υπευθύνους για συγκάλυψη σκανδάλου έχει αποφασίσει να αναδείξει και να το φτάσει μέχρι τέλους.
Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ακόμα ότι με την βοήθεια κάποιων ΜΜΕ γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η υπόθεση έχει διερευνηθεί σε ότι αφορά την  εμπλοκή του Ευάγγελου Βενιζέλου και δεν έχει βρεθεί τίποτα.
Απαντώντας σε αυτό το επιχείρημα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ότι «στις 28/4/2011 συνεδρίασε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και αποφάσισε τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργειας Προκαταρκτικής Εξέτασης, ώστε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη, μόνο του Τσοχατζόπουλου σχετικά με τα υποβρύχια.
Η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή έγινε για να διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες όλων των υπουργών (και όχι μόνο του Τσοχατζόπουλου) μέχρι το 2009.
Ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να διαχωριστεί η εξέταση και να γίνει προκαταρκτική για τον Τσοχατζόπουλο και να παραπεμφθεί το θέμα της εξέτασης των άλλων υπουργών στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.
Η Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών και Συμβάσεων, δεν έχει χαρακτήρα εξεταστικής ή προανακριτικής.Της δόθηκε με τροποποίηση των διατάξεων του κανονισμού της Βουλής, στις 16.5.11, η «εξουσία συλλογής πληροφοριών και εγγράφων, όπως και κλήσης και εξέτασης προσώπων».
Όπως είχε πει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μπόλαρης στη συνεδρίαση (28/4/11) «το όλο χρονικό διάστημα (δηλαδή από το 2000-2009) θα εξεταστεί από την ειδική επιτροπή που έχει η Βουλή για τους εξοπλισμούς, έτσι ώστε, εάν από εκεί προκύψουν στοιχεία για άλλους Υπουργούς ενδεχόμενων αξιοποίνων πράξεων, να έρθουν στην προκαταρκτική επιτροπή, η οποία προτείνουμε να συσταθεί σήμερα».
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, πολύ σωστά είχε υποστηρίξει τότε ότι «Αυτή η πρόταση για απευθείας σύσταση διενέργειας προκαταρτικής εξέτασης... για τυχόν ευθύνες του κ. Τσοχατζόπουλου…. είναι μια πρόταση συγκάλυψης.
….Και είναι και αντίθετο με την πρόταση της εισαγγελίας, η οποία μιλάει για διερεύνηση τυχόν ευθυνών και του κ. Τσοχατζόπουλου και όλων των άλλων μελών του ΚΥΣΕΑ και των κυβερνήσεων. Πώς είναι δυνατόν να περιορίζεται αυτή η επιλογή αυτήν τη στιγμή; Πως μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική διερεύνηση; Ένας άνθρωπος τα έκανε όλα αυτά;»
Οι δύο αυτές επιτροπές λοιπόν, επισημαίνουν ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έγιναν παράλληλα, όπως ήταν αρχικά δηλωμένο, αλλά  η Προανακριτική για τον Τσοχατζόπουλο ολοκλήρωσε τις εργασίες της παραπέμποντάς τον και παρέδωσε πόρισμα στις 6 Ιουνίου του 2011, ενώ η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών και Συμβάσεων, ξεκίνησε τις εργασίες της στις 6 Ιουλίου 2011 (ένα μήνα μετά) και δεν βρήκε, όπως ήταν αναμενόμενο, καμία ποινική ευθύνη για κανένα υπουργό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την επιτροπή κλήθηκαν ως μάρτυρες μόνο οι πρώην υπουργοί άμυνας Παπαντωνίου, Σπηλιωτόπουλος, και Μεϊμαράκης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κλήθηκε ως μάρτυρας, αλλά, κλήθηκε απλά για να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής. 


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/287344/me-ta-ypobryxia-epixeirei-na-torpilisei-thn-kybernhsh-o-syriza#ixzz2ii2cTLIT

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για ειρηνικές διαδηλώσεις την 28η Οκτωβρίου

 «Πρέπει να διώξουμε κυβέρνηση, Τρόικα, Μνημόνιο»



Η γερμανοκατωχή γίνεται όλο και πιο φανερή, ενώ οι γερμανοτσολιάδες υπερηφανεύονται για αυτό!

του Κώστα Γιαννιώτη*

Η Ελλάδα στα σκαλοπάτια του Γολγοθά της, προσφέρει το δείγμα του μέλλοντος που ετοιμάζουν για τους ατυχείς λαούς της Ευρώπης, αυτοί που μας διατυμπάνιζαν ότι η ΕΕ θα είναι ο παράδεισος των λαών, ο τόπος της επαγγελίας και της διαρκούς ειρήνης.

Μαύρος και απάνθρωπος ο κόσμος που ετοιμάζουν για ολόκληρη την Ευρώπη, αν πετύχει το πείραμά τους με την Ελλάδα.

Σε επίσημο site της ελληνογερμανικής συνέλευσης με το όνομα DEUTSCH – GRIECHISCHE VERSAMMLUNG αναρτήθηκε ένα κείμενο - ανακοίνωση, που έχει ως ακολούθως:

«Στις 22 Οκτωβρίου ξεκινάει στη Νυρεμβέργη η Γερμανοελληνική συνέλευση. Τετρακόσιοι καλεσμένοι από την Ελλάδα και τη Γερμανία θα μιλήσουν για τον τρόπο...
διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών. Από την τοπική αυτοδιοίκηση, μέχρι τον τουρισμό και το ενεργειακό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert ευχαρίστησε, στο όνομα της Μέρκελ, όλους τους συμμετέχοντες, για τη συνεργασία, η οποία αναπτύσσεται από τα κάτω, από περιοχή σε περιοχή, από κοινότητα σε κοινότητα, από πολίτη σε πολίτη. Η συνεργασία αυτή δείχνει ήδη τα αποτελέσματά της, σε πολλά θέματα, στην Ελλάδα. Στην Αθήνα και στο Ηράκλειο ξεκινούν το φθινόπωρο τα δύο πρώτα σχολεία για ξενοδοχειακά επαγγέλματα. Νέοι Έλληνες μπορούν να εκπαιδευτούν με γερμανικά πρότυπα.»

Στην περίφημη αυτή συνάντηση – σύμφωνα με την ανακοίνωση – παραβρέθηκαν οι υπουργοί εσωτερικών και αγροτικής ανάπτυξης, Μιχελάκης και Τσαφτάρης.

Δεν περιμέναμε, βέβαια, να δούμε την ανακοίνωση αυτή σε κανένα από τα «ελληνικά» κανάλια, γιατί θα ήταν υποχρεωμένα να αναφέρουν και τα ονόματα των συμμετεχόντων και τις λεπτομέρειες των εργασιών αυτής της συνάντησης. Σίγουρα κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για τους εξωνημένους «πατριώτες» των ΜΜΕ και την ομάδα των «κυβερνώντων», καθ` όσον θα αποκάλυπτε τους απώτερους σκοπούς των κατακτητών, που, με πρόσχημα τη συνεργασία, ενισχύουν την αρπάγη της κυριαρχίας τους επί της ελληνικής επικράτειας.

Αν οι Ράιχενμπαχ, Τόμσεν Τράα και αρκετοί άλλοι, αποτελούν τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, θα θέλαμε να ξέραμε τι ρόλο παίζει ο Φούχτελ, αυτό το περίεργο άτομο, της Μέρκελ και της παρέας της, που γυροφέρνει ασύδοτο την επικράτεια της χώρας μας, εξαγοράζοντας ελεεινές συνειδήσεις ιθυνόντων, που του εκχωρούν υπηρεσίες και επιχειρήσεις του δημοσίου, για συνεκμετάλλευση στο όνομα της ….«αδελφοποίησης» ελληνικών δήμων με αντίστοιχους γερμανικούς.

«Αδελφοποίηση» με γερμανικούς δήμους οι οποίοι αντιμετωπίζουν την άρνηση του γερμανικού κράτους να τους χρηματοδοτήσει και, αντίθετα, τους προτρέπει να απευθυνθούν για χρηματοδότηση στα κοράκια των …..«αγορών». Βρήκαν λοιπόν οι Γερμανοί, την πιο εύκολη λύση για τους δήμους τους . Και το όνομα αυτής ….«αδελφοποίηση». Όχι με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Με ελληνικές. Γιατί αν πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και κάνουν παρόμοιες απόπειρες θα τους πάρουν με τις πέτρες. Γιατί εκεί δεν έχουν ούτε Αντώνη, ούτε Μπένυ, ούτε Στουρνάρα, ούτε δημάρχους σαν τους δικούς μας. Μπορεί και κει να υπάρχουν λαμόγια, αλλά, πώς να το κάνουμε, έχουν και μια κάποια ψωροαξιοπρέπεια.

[Κάπου αργοσαλεύει μια υποψία ότι το μπλοκάκι των επιταγών του κυρίου αυτού, με το γελοίο περουκίνι, μπαινοβγαίνει, από τη μέσα τσέπη του σακκακιού του, πιο συχνά και από το πακέτο των τσιγάρων μανιώδους καπνιστή].

«Ξεκίνησαν τις εργασίες, γράφει η ανακοίνωση, για την ενίσχυση των γραφείων δύο δήμων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης .Γερμανοί και ‘Έλληνες δήμαρχοι ανταλλάσουν τις εμπειρίες τους. ….συναντιούνται Κεφαλονιά και Rhein – Neckar – Kreis, ή Κοζάνη και Bautzen. ….ο περιφερειάρχης του Schwabisch Hall με ειδικούς και σε συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους του, επεξεργάστηκαν μια λύση για το κλείσιμο του σκουπιδότοπου και την εύρεση αποτελεσματικότερου τρόπου διαχείρισης των σκουπιδιών (της Νάξου). Η Θεσσαλονίκη και το Calw σχεδιάζουν κάτι παρόμοιο.

Ήρθαν οι υπερχρεωμένοι με δις - και οικονομικά ετοιμόρροποι - γερμανικοί δήμοι, να παράσχουν την ψυχοπονιά τους και την τεχνογνωσία τους στους δήμους των ιθαγενών.

Όταν οι ιδιωτικές γερμανικές εταιρίες θα αναλάβουν τη συνολική διαχείριση των ελληνικών δήμων, μετατρέποντας την κατατεμαχισμένη χώρα σε γερμανική επαρχία και θησαυρίζοντας από το αίμα των ιθαγενών δημοτών, οι σημερινοί δήμαρχοι των ελληνικών πόλεων – οι ….«αδελφοί» των Γερμανών - θα σιγοτραγουδούν, τρώγοντας και πίνοντας, στην υγειά των λιμοκτονούντων και υπόδουλων ιθαγενών, σε κάποια παραλία ξωτική του εξωτερικού. Θα απολαμβάνουν τα «αγαθά» των υπηρεσιών που προσέφεραν, απαλλάσσοντας το γερμανικό κράτος από τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στους γερμανικούς δήμους. Όταν οι γερμανικοί δήμοι θα έχουν απαλλαγεί από τα δις των χρεών τους χάρη στα «αδελφοποιημένα» κορόιδα.

Την ώρα που οι «κυβερνώντες» της χώρας κλείνουν σ` αυτόν εδώ τον τόπο, με άνωθεν εντολές του Δ΄Ράιχ, τη μια πανεπιστημιακή σχολή μετά την άλλη, με πρώτες τις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων, ήρθαν οι Γερμανοί να μας προσφέρουν την τεχνογνωσία τους στον τουρισμό ( !!!! ), ανοίγοντας σε Αθήνα και Ηράκλειο τα δύο πρώτα σχολεία για τουριστικά επαγγέλματα.

Επειδή κάποιοι που δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα – κυρίως τα νέα παιδιά – και ίσως, μέσα στη δικαιολογημένη αγωνία τους για εξεύρεση εργασίας, ενθουσιαστούν με τα μαντάτα που τους φέρνουν, καλό θα ήταν να ακούσουν την πραγματικότητα. Για όσο χρονικό διάστημα θα «φοιτούν» σ` αυτά τα «σχολεία», θα είναι υποχρεωμένα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους α μ ι σ θ ί σε εργοδότες, με το πρόσχημα της πρακτικής τους εξάσκησης επί του περιεχομένου των …. «σπουδών» τους. Μετά την αποφοίτησή τους θα τους πετάξουν στην τύχη της ερήμου της αγοράς εργασίας, και θα προσλάβουν καινούριους «φοιτητές», που κι αυτοί με τη σειρά τους θα προσφέρουν αμισθί εργασία (πρακτική εξάσκηση)σε ντόπιους και γερμανούς αετονύχηδες, που θα ζουν και θα βασιλεύουν ευλογώντας τον Φούχτελ και τους παρατρεχάμενούς του.

Η ιδιαίτερη γερμανική συνεργασία φέρνει αποτελέσματα και στον τουρισμό με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και το φθινόπωρο. Προσεχώς άτομα που έχουν ανάγκη από μόνιμη(κρατήστε το αυτό) περίθαλψη θα ταξιδέψουν στη Ρόδο, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού ( sic )προγράμματος …. λέει σε κάποιο άλλο σημείο η ανακοίνωση.

Εδώ μπορούμε να δούμε ζωγραφισμένο με ανεξίτηλα χρώματα το μαύρο και ζοφερό μέλλον που αναμένει ολόκληρη την Ευρώπη, και ακόμα χειρότερα την Ελλάδα.

Το κατεστημένο του Γερμανικού κράτους, αφού ξεζούμισε επί δεκαετίες τους πολίτες του μέσα στις φάμπρικες, φτάνοντας πολλούς απ` αυτούς στα όρια να έχουν ανάγκη …..μόνιμης περίθαλψης, τώρα τους θεωρεί βάρος του κράτους. Αρνείται να αναλάβει την ευθύνη και το κόστος της περίθαλψής τους και σαν μηχανήματα προς ανακύκλωση θα τους ξαποστέλνει στο ….«νησί» (για όσους έχουν δει την ομώνυμη ταινία). Στα πέρατα του κόσμου, όπου κάποιοι ιθαγενείς – κούληδες (με το όνομα μόνο, Έλληνες) και με μισθούς των 120 (εκατόν είκοσι – θυμηθείτε με)ευρώ θα αναλαμβάνουν να τους γηροκομούν. Αυτό το πράγμα, η ανακοίνωση, το ονομάζει φθινοπωρινό τουρισμό, για να κρύψει την φρικτή πραγματικότητα του φασιστικού χειμώνα που ετοιμάζουν για τους λαούς της Ευρώπης και κατά κύριο λόγο της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ….Ο έλληνας πρέσβης, Παναγιώτης Ζωγράφος, …. Θεωρεί ότι δημιουργήθηκε ένας νέος τρόπος συνεργασίας των δύο χωρών από κάτω και καταλαμβάνει όλο το μήκος και το πλάτος της Ελλάδας.

Αυτό, σίγουρα, ανησυχεί περισσότερο γιατί αυτός ο τύπος, με το όνομα Φούχτελ, έχει απλώσει σαν επικίνδυνη και ύπουλη αράχνη τον ιστό του, κομματιάζοντας - και τυλίγοντας σε κουκούλια ιστού - κάθε κομμάτι της χώρας μας, έχοντάς την έτοιμη για παράδοση στις ορέξεις του Δ΄ Ράιχ και των διαφόρων αρπακτικών. Ορέξεις χωρίς όρια και ηθικούς φραγμούς.

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε άλλα τόσα και ακόμα περισσότερα για τα δεινά που ετοιμάζουν για τον τόπο αυτό.

Για την ώρα όμως, θα προειδοποιήσουμε όλους αυτούς που απεργάζονται όλα αυτά για τον περήφανο ελληνικό λαό..

Έσεται ήμαρ ! Και να θυμούνται ότι δεν είναι μακριά !

*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ Ν ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ


Aπόψε, τελείωσε το ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος, το παρέδωσε στον Σαμαρά. Αυτή, δεν ήταν προγραμματική συμφωνία. Η ταφόπλακα του ΠΑΣΟΚ ήταν... 

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ

Σημείωση "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ":
Ήταν μια άθλια συναλλαγή μπακάληδων που δολοφονούν τη χώρα. Κι αυτό το αλισβερίσι της ντροπής, να ποιές παράμετροι το συνέθεσαν:
Ο έρωτας του Σαμαρά με την καρέκλα της πρωθυπουργίας, τον οδήγησε χθες στο να ξεβρακώσει την ίδια του την παράταξη, και να εξασφαλίσει συγχωροχάρτι στο Βενιζέλο αναφορικά με την υπόθεση των υποβρυχίων...
Το αρρωστημένο πάθος του Βενιζέλου για εξουσία, αλλα και ο τρόμος για κείνα που έρχονται, τον οδήγησε να "ανταποδώσει" την "καλωσύνη" στο αγαπημένο του (και απόλυτα συνένοχο συνεταιράκι) παραδίδοντάς του και τα τελευταία ρετάλια που απέμειναν από το κόμμα του.

Άθλια συναλλαγή λοιπόν πάνω στο κουφάρι του τόπου. Μοναδικό κριτήριο στις επιλογές των δυο αθλίων ήταν...
Το πολιτικό τους τομάρι. Να δείτε που στο τέλος ο Χοντρός θα του καταπιεί και το ίδιο του το κόμμα.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

— «Να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι», είπε ο τελευταίος και μοιραίος αρχηγός. Αυτό, σε συνδυασμό και με... Την μελέτη του 20σέλιδου κειμένου με τα 43 σημεία συμφωνίας, ερμηνεύτηκε από πολλούς, ως προάγγελος της πολιτικής σύμπραξης των δύο κομμάτων στις επόμενες εκλογές. 

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε κόμμα ένα. Αυτό δεν μπορούν να το καταπιούν, ούτε να το αντέξουν, οι εναπομείναντες στο πάλαι ποτέ Πανελλήνιο "Σοσιαλιστικό" Κίνημα… 

Ο Π. Σκουρλέτης για την προγραμματική συμφωνία: «Σύμφωνο συμβίωσης Σαμαρά - Βενιζέλου με προίκα την μνημονιακή πολιτική» -

Συνέντευξη «στο Κόκκινο» (105,5)
«Προγραμματική συμφωνία υπήρχε στη πραγματικότητα και ήταν η μνημονιακή πολιτική. Αυτή υπηρετείται και εξαγγέλλεται σήμερα οτι θα είναι η πυξίδα με την οποία θα πορευτεί η κυβέρνηση» δηλώνει «στο Κόκκινο» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Προσθέτει πως «είναι υπερβολικά αισιόδοξες οι αναφορές του Σαμαρά και του Βενιζέλου οτι θα εξαντλήσουν την τετραετία. Δείχνει πόσο μεγάλη απόσταση χωρίζει τους δύο απο τις διαθέσεις του ελληνικού λαού» (πηγή: stokokkino.gr).

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:




Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:


Θα θέλαμε ένα σχόλιό σας σχετικά με την προγραμματική συμφωνία…

Κατ΄ αρχήν αργήσαμε να τη δούμε, γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει συγκροτηθεί πριν από κάποιους μήνες. Αλλά νομίζω σε κάθε περίπτωση προγραμματική συμφωνία υπήρχε στην πραγματικότητα. Ήταν η μνημονιακή πολιτική.  Αυτή ουσιαστικά υπηρετείται όλο αυτό το διάστημα, αυτή εξαγγέλλεται κιόλας αν θέλετε ότι θα αποτελέσει σε κάθε περίπτωση που θα υπάρχει αυτή η κυβέρνηση στα πράγματα  την πυξίδα με βάση την οποία θα πορευτεί.


Με άλλα λόγια λέτε ότι μονιμοποιείται η σχέση ανάμεσα στους Σαμαρά και Βενιζέλο, ανάμεσα στα δύο κόμματα…

Αυτό θα σας το έλεγα από δω και πέρα, ότι ουσιαστικά αυτή η προγραμματική συμφωνία η οποία επιβεβαιώνει ουσιαστικά τα χαρακτηριστικά της μέχρι τώρα πολιτικής αποτελεί κατ΄ ουσίαν ένα σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο με προίκα την μνημονιακή πολιτική. Αυτό είναι κατ΄ ουσία. Βεβαίως είναι αρκετά αισιόδοξες οι αναφορές εκ μέρους τους ότι θα εξαντλήσουν την τετραετία. Αυτό αποτελεί ένα όνειρο θερινής νυκτός. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε προχωρημένα στο φθινόπωρο, δεν επιτρέπονται τέτοιες σκέψεις. Και αν έστω και κατά διάνοια το πιστεύουν, δείχνουν πόσο μεγάλη απόσταση χωρίζει και τους δύο πολιτικούς άνδρες από την πραγματικότητα αλλά και το τι αισθάνεται και ποιες είναι οι διαθέσεις του ελληνικού λαού απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., δηλαδή τη σημερινή συγκυβέρνηση.

Μέχρι όμως να πάμε στην εξάντληση της τετραετίας, έχουμε σήμερα τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Έχουμε μια σύνοδο για την οποία πολλοί λένε ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί κάτι ουσιαστικό. καθώς τα ουσιαστικά συζητούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες και ουσιαστικά στις ανταλλαγές των απόψεων και στις ντιρεκτίβες που έρχονται από την Ευρώπη. Η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα μίλησε για κόκκινες γραμμές, τα στελέχη μιλάνε για κόκκινες γραμμές, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα, πάνω-κάτω το ίδιο λέει και ο κ. Βενιζέλος. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση;

Έχει αποδείξει νομίζω και η παρούσα κυβέρνηση και η προηγούμενη ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές και αυτό που υπάρχει είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται και δεν έχει διανοηθεί ούτε κατά διάνοια, ούτε προς στιγμή να βγει έξω από αυτό. Νομίζω ότι όλες οι κραυγές, οι αναφορές ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα το λιγότερο είναι υποκριτικές. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει από νέα μέτρα τα οποία υλοποιούνται, γιατί αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών. Νέα μέτρα είναι οι φόροι για τα ακίνητα που σχεδιάζονται για το επόμενο έτος, που αποτελούν τη μονιμοποίηση των υποτιθέμενων έκτακτων φόρων που υπήρχαν μέσα από το χαράτσι της ΔΕΗ. Τι άλλο μπορεί να είναι το τι σκέφτονται να κάνουν με τις συντάξεις, περαιτέρω μειώσεις τους   σε σχέση με την υλοποίηση του προγράμματος απολύσεων στο δημόσιο. Όλα αυτά είναι…

Εκτός απ΄ αυτό που λένε στην προγραμματική συμφωνία, θα πρέπει να απαντήσουν τώρα τι θα κάνουν αν δεν τα βρουν με την τρόικα, αφού λένε όχι νέα μέτρα…

Αυτό το ερώτημα πρέπει να το κάνει κανείς μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιτρέπεται να το κάνει κανείς απέναντι στον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο…


Φαντάζομαι στις τηλεοράσεις έγκριτοι δημοσιογράφοι θα το θέτουν το ερώτημα..

Δεν ξέρω αν το έχουν θέσει, γιατί κι εγώ αποσπασματικά έχω δει τις πρωινές εκπομπές, αλλά νομίζω ότι κανείς γνωρίζει την απάντηση. Γνωρίζει την απάντηση όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός πέρα από το όχι άλλα νέα μέτρα, ξέρετε ποια ήταν η επόμενη φράση, ότι θα ζητήσω από τους εταίρους να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.  Ποια είναι τα συμφωνηθέντα; Τα συμφωνηθέντα είναι ένα πρόγραμμα βαθιάς και παρατεταμένης λιτότητας, διαρκούς επιτροπείας της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές. Αυτά είναι τα συμφωνηθέντα.


Ιδιωτικοποιήσεις για να μειωθεί το χρέος…

Ιδιωτικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές. Δηλαδή τι; Η ανατροπή κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κατάκτησης που αφορούσε τον κόσμο της εργασίας. Αυτά είναι λοιπόν τα συμφωνηθέντα και άρα όλη αυτή η συζήτηση  απλά και μόνο αποσκοπεί στο να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στον κόσμο  ότι αυτή η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.  Νομίζω όμως ότι αυτά πλέον δεν είναι πειστικά για κανέναν.

Και για να κλείσουμε τη συζήτηση, ήθελα το εξής. Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες την κυβερνητική συνοχή να τίθεται σε κίνδυνο με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων. Κάθε μέρα πάντως βγαίνουν και νέες δηλώσεις, παλαιότερες από την πλευρά της Ν.Δ. κορυφαίων στελεχών.. για παράδειγμα βλέπουμε σήμερα σε πρωτοσέλιδα και σε ρεπορτάζ δηλώσεις που είχε κάνει σε επιτροπές της Βουλής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε πει ότι υπάρχει οσμή σκανδάλων γύρω απ΄ όλα αυτά. Φαίνεται όμως ότι Βενιζέλος και Σαμαράς επιλέγουν να μην θέσουν το ζήτημα αυτό επί τάπητος και να απορρίψουν το αίτημα για εξεταστική επιτροπή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων και τη σύμβαση που είχε συνάψει με την Abu Dhabi Mar το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου. Θεωρείτε ότι έχει λήξει αυτό το κεφάλαιο για την κυβέρνηση;

Πέραν από την υπόθεση των ναυπηγείων και των υποβρυχίων, αυτή η περίοδος της συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων  προσφέρεται και για ένα πολύ βασικό συμπέρασμα. Εάν κάποιοι πίστευαν τα προηγούμενα χρόνια, του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού ότι υπήρχε μια αντιπαλότητα ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ –κατά τη γνώμη μας υπήρχε μια προγραμματική αλληλοσυμπλήρωση, ήταν συμπληρωματικές οι πολιτικές τους προτάσεις -  σήμερα επιβεβαιώνεται πως αυτά τα δύο κόμματα ευθύνονται και για τη διάχυτη ανομία και για τις μίζες και για τη διαφθορά και αποτυπώνεται αυτό και στη στάση που είχαν και οι δύο και στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στην υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων αλλά και, για να το ξαναθυμηθούμε, την υπόθεση της Siemens, εκείνης της αμαρτωλής υπόθεσης όπου πλέον είναι γνωστό  πώς πήγαιναν τα μαύρα ταμεία της Siemens το ποσοστό του 2% επί του τζίρου της, επί των πωλήσεών της στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων. Πλέον όλοι γνωρίζουμε πως τα δύο αυτά κόμματα μοιάζουν πάρα πολύ. Πάρα πολύ, πέρα από τη διαφορά που μπορεί να έχει να κάνει με την ενδυμασία τους στο γαλάζιο και το πράσινο.
32
 
 
4
 
 
1
googleplus
 
35
 
 
 
 
- See more at: http://left.gr/news/o-p-skoyrletis-gia-tin-programmatiki-symfonia-symfono-symviosis-samara-venizeloy-me-proika-tin#sthash.oQmMOED7.dpuf

Δημ. Παπαδημούλης: Κυβερνητική επιλογή η απελευθέρωση των απολύσεων

Συνέντευξη του Δημ. Παπαδημούλη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM
Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM (Αρ.Ραβανός-Aρ.Παπαστάθης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας κ.Κεγκέρογλου περί ξεπερασμένου ορίου των ομαδικών απολύσεων δείχνουν ότι πρόκειται για μια κυβερνητική επιλογή που απελευθερώνει ακόμη περισσότερο τις απολύσεις, σε μια χώρα που μετρά ήδη ανεργία 30%. Ολοφάνερα, είναι ένα νέο μέτρο και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να μας πει αν είναι οριζόντιο ή στοχευμένο. Το βέβαιο είναι ότι «χτυπά» τον κόσμο της εργασίας και θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, καθώς μειώνει την ισχνή προστασία των εργαζόμενων απέναντι στις απολύσεις και την ανεργία. Κι όλα αυτά σε μια Ελλάδα που από το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, λιγότεροι από 150.000 άνθρωποι παίρνουν αυτό το μικρό επίδομα των 360 ευρώ.

Η προγραμματική συμφωνία θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων, δίπλα στην προηγούμενη με τη ΔΗΜΑΡ

Χθες δημοσιεύτηκε η προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μετά από τετράμηνη κυοφορία. Παρότι διεκδικεί Όσκαρ Γενικολογίας -για όσους είχαν την υπομονή να τη διαβάσουν- περιλαμβάνει μια σημαντική φράση: «όχι νέα μέτρα». Όταν λίγες ώρες μετά, ο υφυπουργός της κυβέρνησης μιλάει για απελευθέρωση των απολύσεων και εξαγγέλλει ουσιαστικά ένα βαρύ αντικοινωνικό νέο μέτρο, είναι φανερό ότι τινάζεται στον αέρα κάθε ίχνος αξιοπιστίας αυτής της γενικούρας. Πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί ότι κι αυτή η συμφωνία θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων, δίπλα στην προηγούμενη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το μόνο που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι ότι πρόκειται για ένα σύμφωνο με το οποίο έρχονται «εις γάμου κοινωνίαν» Σαμαράς και Βενιζέλος, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσε να είναι το προγραμματικό κείμενο ενός νέου κόμματος που θα ονομάζεται ΠασοκοΝεοΔημοκρατία.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πάνε στις Ευρωεκλογές χωρίς ρύθμιση του χρέους, με επιτήρηση και νέα μέτρα

Δεν ξέρω αν το κείμενο της συμφωνίας θεωρείται προπομπός για κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές -όπως διατυπώνεται κατά καιρούς από στελέχη των δύο κομμάτων και διάφορα ΜΜΕ που στηρίζουν το Μνημόνιο και την κυβέρνηση- αλλά το βέβαιο είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πάνε στις Ευρωεκλογές χωρίς ρύθμιση του χρέους, τη συζήτηση της οποίας ο κ. Όλι Ρεν μετέθεσε για αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι, με πολυετή επιτήρηση που μετατρέπει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και με νέα μέτρα που θα αναγκαστούν να πάρουν και που μετατρέπουν σε κραυγαλέα ψεύδη όλα τα «λεβέντικα» των τελευταίων ημερών ότι δήθεν έκαναν όλα όσα έπρεπε, δεν θα πάρουν νέα μέτρα κ.ο.κ. Αν όντως, ο κ. Σαμαράς, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, εννοεί όσα λέει περί εκπλήρωσης των υποσχέσεων του, περί διαπραγμάτευσης και εξόδου από το Μνημόνιο, τότε οφείλει να θέσει την αντίθεσή του στους εταίρους σήμερα κιόλας. Αντίθετα, πληροφορούμαστε ότι για την Ελλάδα δεν θα γίνει καμία συζήτηση στη Σύνοδο, προφανώς με σύμφωνη γνώμη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση βρίσκεται στη θέση του σιωπηλού κομπάρσου και ουραγού

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής σε όλη την Ευρώπη. Από την ύφεση στην ανάπτυξη, και από την άθλια δημοσιονομική επιτήρηση με νεοφιλελεύθερες προδιαγραφές σε μία πολιτική και κοινωνική ενοποίηση που να διασφαλίζει και την υπονομευμένη κοινωνική συνοχή της Ε.Ε. Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρωτοστατήσει για να υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική και αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, επιδιώκοντας συμμαχίες, με πυρήνα τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού Νότου. Υπάρχει μια κινητικότητα σε αυτά τα θέματα, αλλά, δυστυχώς, το τραγικό είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται στη θέση του σιωπηλού κομπάρσου και του ουραγού. Αντί να έχει άποψη και να επιδιώκει στόχους με συμμαχίες, σιωπά ακόμα και για θέματα που την αφορούν άμεσα, όπως το τι θα γίνει με το ελληνικό χρέος, που ολοφάνερα δεν είναι βιώσιμο.

Την επόμενη εβδομάδα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή

Ο προγραμματισμός μας είναι να καταθέσουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια. Η ανάγκη να διερευνηθεί η υπόθεση είναι ολοφάνερη και προκύπτει από το γεγονός ότι ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει 2,7 δισ. ευρώ για πανάκριβα υποβρύχια που όχι μόνο δεν πλέουν στις ελληνικές θάλασσες, αλλά σκουριάζουν σε κάποια υπόστεγα, υποθηκευμένα υπέρ των Γερμανών και του Λιβανέζου Σάφα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπέγραψαν -από τον Τσοχατζόπουλο μέχρι και τον Βενιζέλο- δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, κι αυτό πρέπει να ψαχτεί. Από τη στιγμή που η ΝΔ θεωρούσε ότι ο νόμος Βενιζέλου διατηρεί και χειροτερεύει τη σκανδαλώδη σύμβαση Τσοχατζόπουλου, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η «κωλοτούμπα» των τελευταίων ημερών. Επιπλέον, αφού ο κ.Βενιζέλος και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ορθώς έπραξαν, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Τι φοβούνται;
4
 
 
2
 
 
1
googleplus
 
5
 
 
 
 

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Να πάνε να πνιγούνε


του Γιώργου Ανανδρανιστάκη -  μονταζ Γρέκι
Στη μία το μεσημέρι έδινε συνέντευξη ο Βενιζέλος για τις υποβρύχιες βρομιές του, στις 12.16, βγήκε ο Κεδίκογλου και τον ξέπλυνε με βιολογικό καθαρισμό. Καλά λένε ότι όσο μένουν μαζί τα ζευγάρια μοιάζουνε στη φάτσα, ότι έχουν τις ίδιες ασθένειες, ότι συντονίζουν ενστικτωδώς τις κινήσεις τους. Στην περίπτωση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε απλό συντονισμό κινήσεων, έχουμε αρμονία επιπέδου συγχρονισμένης κολύμβησης, αυτό που οι αθλήτριες κάνουν υποβρύχιες ασκήσεις με κορδέλες και κορίνες.
Μωρέ και κορδέλες και κορίνες και ροζ μπάλες θα πάρει ο Βενιζέλος, >>>




για να αποφύγει την συγκατοίκηση με τον Άκη και με τον Καπετανάκη, που 'χει ντούγκλα στο μουστάκι. 

Κορίνες θα πάρει και η Ν.Δ., που της τα 'φερε έτσι η μοίρα να κρέμεται από τον Βενιζέλο, που δεν το λες μεν «από μια κλωστή», αλλά δεν είναι και το πιο ασφαλές πράγμα του κόσμου. 
«Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική με μόνο στόχο την κυβέρνηση και την εξυπηρέτηση της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Κεδίκογλου, με δύο κορίνες ανά χείρας. 
«Οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στο ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2010-11 έγιναν υπό συνθήκες διαφάνειας», ξαναείπε ο Κεδίκογλου, στροβιλίζοντας μια μπάλα. «Γι' αυτό και τώρα η θέση της κυβέρνησης έχει ως βάση τον νόμο του 2010», ματαείπε ο Κεδίκογλου, τυλιγμένος με κορδέλα.

Η ιστορία εκδικείται. 
Η Δεξιά κάνει αυτό που υποχρέωνε τους άλλους να κάνουν, υπογράφει δήλωση μετανοίας, για να παραμείνει λίγο ακόμη στην εξουσία. 
Δήλωση μετανοίας είναι η πλήρης κάλυψη του Βενιζέλου για τη ρύθμιση του Σκαραμαγκά, που το 2010 την είχαν καταψηφίσει, κάνοντας λόγο για οσμή σκανδάλου. 
Είναι η δεύτερη φορά μετά τη λίστα Λαγκάρντ που σώζουν το τομάρι του Βενιζέλου και θα ακολουθήσουν δεκάδες άλλες, όσες και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ο Ευάγγελος, ο κονσιλιέρι του συστήματος.

Περιμένω να βραδιάσει για να μπω στα σάιτ της Δεξιάς και να διαβάσω τα οργισμένα σχόλια των ψηφοφόρων της Ν.Δ., που θεωρούν τη συμβίωση με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου έγκλημα καθοσιώσεως. 
Βράζουν οι δεξιοί για την ασυλία του Ευάγγελου και όσο πιο προκλητική γίνεται η ομερτά του Σαμαρά τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ο βρασμός των δεξιών να φτάσει μέχρι εξατμίσεως.
Η μία κολυμβήτρια δεν σώζεται με τίποτα, 4,1% παίρνει το ΠΑΣΟΚ στην Αττική, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Τμήματος Στατιστικής του Παν/μιου Αθηνών. 
Εκείνο που μένει να δούμε είναι αν και πότε η ημιθανής θα συμπαρασύρει στον βυθό και την άλλη κολυμβήτρια, τη δεξιά. 
Είναι, νομίζω, θέμα χρόνου.

Η κίνηση ματ που ετοιμάζει ο Βενιζέλος για να εκτοξεύσει ξανά τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ!!


 Αποκαλύπτουμε το κρυφό άσο στο μανίκι του Ευάγγελου Βενιζέλου, που θα αλλάξει το ρου των δημοσκοπήσεων και θα φέρει το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά αυτοδυναμίας ξανά!

You might also like: